WELCOME Conscious Actions Højdepunkter 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "WELCOME Conscious Actions Højdepunkter 2013"

Transkript

1 CONSCIOUS ACTIONS HØJDEPUNKTER 2013

2 WELCOME Conscious Actions Højdepunkter 2013 I H&M har vi givet os selv den udfordring at ville gøre mode bæredygtig og bæredygtighed moderigtig. Vi vil gerne hjælpe mennesker med at udtrykke deres personlighed og være stolte af det tøj, de har på. Jeg er meget glad for de fremskridt, vi allerede har gjort, og ser frem til at følge, hvordan vi fremover kan tilbyde dig noget endnu bedre og skabe en mere bæredygtig fashionfremtid. Karl-Johan Persson, Koncernchef, H & M Hennes & Mauritz AB, Stockholm 2014

3 Om H&M Conscious Vi vil gøre bæredygtig mode attraktiv og tilgængelig for så mange mennesker som muligt. Det er vores udgangspunkt og grunden til, at vi har udviklet H&M Conscious. Conscious omfatter alle de tiltag og handlinger, vi foretager, for at skabe en mere bæredygtig fashionfremtid, og konceptet er bygget op omkring syv ambitiøse forpligtelser. Hundredvis af Conscious Actions store som små, langsigtede som kortsigtede bidrager til at omsætte vores forpligtelser til praksis. Det er vores Conscious Collection et eksempel på. Men der er mange flere. Se en række af årets højdepunkter på de følgende sider, og læs mere på hm.com/conscious. VORES SYV FORPLIGTELSER 1. Tilbyde mode til bevidste kunder 2. Udvælge og belønne ansvarlige partnere 3. Være etisk korrekte 4. Være miljøbevidste 5. Reducere, genanvende, genvinde 6. Bruge naturens ressourcer ansvarligt 7. Styrke samfundet

4 FORPLIGTELSE ET Tilbyde mode til bevidste kunder For os handler kvalitet om mere end det materiale, tøjet er lavet af. Kvalitet handler også om ansvarlighed overfor miljøet og menneskene omkring os. Vi vil gerne vise dig, at mode og kvalitet til bedste pris kan forenes med bæredygtighed, og at det ene ikke udelukker det andet. FRA ET LIV SOM BLAZER # Blazeren koster EUR 129/USD 149. Den er fremstillet a 83% økologisk bomuld og 17% hamp. Der er ikke anvendt kemiske pesticider eller kunstgødning. Den kan blive din favoritjakke i mange år, men hvis du ikke vil bruge den længere, kan du aflevere den i en H&Mbutik, hvor vi giver den nyt liv. 15,8% af vores bomuld kommer fra mere bæredygtige kilder (2012: 11,4 %). Målet er 100% senest i Lancering af Clevercare-symbolet, der vejleder om miljøbevidst behandling og pleje af tøjet. Økologisk læder, vegetabilsk farvet og fra køer, der er opdrættet til økologisk kødproduktion på svenske gårde, er den seneste tilføjelse til vores udvalg af miljøvenlige materialer. Vi har nu en Conscious Ambassadør i alle vores butikker.

5 FORPLIGTELSE TO Udvælge og belønne ansvarlige partnere Vi stiller høje krav til vores leverandører, og vi undersøger regelmæssigt, hvor godt de lever op til vores krav. Men det går begge veje. Vi ønsker også selv at være en god samarbejdspartner. Det handler om langvarige partnerskaber, uddannelse og om at belønne bæredygtig virksomhedsdrift med at placere Fremstillet i Phnom Penh, Cambodia, på Gladpeer Garment Factory Ltd. Der er arbejdere på fabrikken, og 88% af dem er kvinder. Deres gennemsnitsindkomst er cirka 15% højere end den gældende minimumsløn og cirka to gange så høj som en lokal skolelærers indkomst. Fabrikken ejes af en af vores 162 strategiske partnere, og vi har arbejdet med dem i mere end 10 år. flere ordrer hos den pågældende leverandør. FRA ET LIV SOM KJOLE # Lancering af køreplan for fair leveløn (Fair Living Wage Roadmap) baner vejen for, at leverandørerne betaler deres arbejdere en løn, de kan leve af arbejdere i Bangladesh og Indien har modtaget undervisning i deres rettigheder siden Første brand, som har underskrevet Accord for Building and Fire Safety (en aftale om bygnings- og brandsikkerhed) i Bangladesh. Uafhængige fagforeninger repræsenterer fabrikkens arbejdere. Vi har kontrolleret fabrikken 3 gange i løbet af året og har konstateret en relativt god bæredygtig virksomhedsdrift (82 ud af 100 i vores ICoC-index). Der er sket store forbedringer i løbet af de seneste år, specielt hvad angår sundhed og sikkerhed og arbejdernes basale rettigheder. Vi har fortsat en stor udfordring i at få nedbragt overarbejdstiden. 100% af vores bygningsentreprenører har underskrevet vores Code of Conduct for at fremme gode arbejdsforhold.

6 FORPLIGTELSE TRE Være etisk korrekte Fairplay, respekt og integritet er grundlæggende for vores virksomhed. At være etisk korrekte betyder også, at vi vil beskytte menneskerettigheder og bekæmpe korruption. Og at vi ikke kun tager ansvar for vores medarbejdere, men foregår med et godt eksempel, uanset hvor vi opererer. FRA ET LIV SOM SKJORTE # Skjorten er blevet solgt i H&M-butikker i 53 lande. Mere end mennesker i H&M arbejder for at kunne tilbyde dig denne skjorte samt andet modetøj. Uanset hvor vores produkter sælges eller produceres, har vi en nultolerancepolitik overfor korruption. Vi opfatter mangfoldighed af enhver art som en stor styrke. For eksempel er 73% af vores chefer kvinder. 50% af vores bestyrelsesmedlemmer er kvinder. Vi har indført FN s retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv. Vi samarbejder med forskellige organisationer for at støtte menneskerettigheder og global lighed. På vores distributionscenter tilbyder vi danskundervisning til medarbejdere, der ikke taler dansk.

7 FORPLIGTELSE FIRE Være miljøbevidste Det at være miljøbevidst indebærer løbende at skulle foretage valg, store som små. For eksempel at vælge energieffektiv belysning. Det handler også om at inspirere andre omkring os til at tage miljøbevidste valg. Det kan være at vaske tøj ved lavere temperaturer eller at undgå at bruge tørretumbleren. FRA ET LIV SOM T-SHIRT # T-shirten er fremstillet med 50% økologisk bomuld. Cirka 26% af CO 2 - udledningen i T-shirtens levetid skyldes vask eller tørretumbling i hjemmet. Det betyder 19% mindre CO 2 -udledning, end hvis T-shirten alene var fremstillet af traditionel bomuld. Du kan vaske den på op til 60 grader, men hvis du vælger 30 grader i stedet, sparer du både penge og forbruger 50% mindre energi. Vi har reduceret elforbruget med 14% pr. m 2 i H&M-butikkerne siden % af den elektricitet, vi bruger, kommer fra vedvarende energikilder. Vores mål er 100%. Vores egne solcelleanlæg har genereret energi nok til at kunne forsyne 145 europæiske husstande i et år. Vi har installeret elmålere i alle nye og ombyggede butikker for at reducere elforbruget.

8 FORPLIGTELSE FEM Reducere, genanvende, genvinde Vi kan ikke bære at se tøj ende på lossepladsen. Derfor kan du aflevere tøj, som du ikke længere vil have eller har brug for i H&M, så tøjet kan få nyt liv. Og vi reducerer, genanvender og genvinder selvfølgelig også på mange andre fronter: Bøjler, emballage, bæreposer og meget mere. FRA ET LIV SOM JEANS # Jeans fremstillet med 20% genanvendt bomuld og 28% genanvendt polyester. Mængden af genanvendt polyester stammer fra 3,1 PET-flasker. Mængden af genanvendt bomuld stammer fra kasseret og uønsket tøj. På den måde bidrager vi til, at modetøj ikke ender på lossepladserne. Hvis vi skal fremstille jeans af 100% genbrugsmaterialer, kræver det yderligere teknologisk udvikling for at sikre, at de høje kvalitetskrav kan opfyldes. Vi arbejder på at løse den udfordring, og vores mål er at skabe et lukket kredsløb af tekstilfibre. Vi har indsamlet ton kasseret og uønsket tøj. Det svarer til cirka 15 millioner T-shirts. Vores forbrug af genanvendt polyester svarer til 9,5 millioner PET-flasker. Alle H&M s standardbæreposer er fremstillet af 100% genanvendt plastik det materiale, som beviseligt har den laveste påvirkning på miljøet. Vi har indsamlet 112 ton tøj, som får nyt liv.

9 FORPLIGTELSE SEKS Bruge naturens ressourcer ansvarligt Det kan være meget ressourcekrævende at fremstille modetøj. Tag nu for eksempel vand. Bomuld har brug for vand til at vokse, og vi bruger alle sammen vand til tøjvask. Hvis vi vil skabe en mere bæredygtig fashionfremtid, må vi tænke på fremtidige generationer nu og reducere forbruget af naturens ressourcer ved fremstilling af modetøj. FRA LIVET SOM JEANS # Der er blevet solgt 1 million af disse jeans siden De fremstilles i dag ved hjælp af en innovativ teknologi, der ikke kræver vand. Det, kombineret med andre forbedringer i produktionen, har reduceret vandforbruget med 65%. Det betyder, at vandforbruget er blevet reduceret med næsten 31 millioner liter vand. En besparelse på 340 millioner liter vand i produktionen af denim gennemførte tests for at sikre, at vores produkter er sikre at bruge og ikke skader miljøet timers undervisning i forvaltning af vandressourcer for vores medarbejdere et led i vores samarbejde med WWF Verdensnaturfonden Vi har reduceret papirforbruget i vores kommunikation mellem kontorer og butikker med 80%.

10 FORPLIGTELSE SYV Styrke samfundet Måden, vi driver forretning på, har indflydelse på millioner af mennesker. Vi er med til at skabe over en million job, og vi har en dyb tro på, at investering i sociale initiativer og miljøprojekter, der styrker lokalsamfund omkring os, er af fælles værdi. FRA ET LIV SOM BØRNESKO # Ballerinaskoen blev solgt for EUR 14,95/ USD 17,95. 25% af salgsprisen gik til UNICEF s arbejde for bedre adgang til uddannelse, sundhed og børnebeskyttelse i Indien og Bangladesh. Således har skoene bidraget til at forbedre vilkårene for mere end 1 million børn siden mennesker har hjulpet med at sikre rent drikkevand gennem køb af H&M-gavekort stykker tøj blev doneret til velgørenhed. Mere end ekstra job er blevet skabt. Vores medarbejdere kunne, som en del af deres julegave fra H&M, vælge Verdensgaver fra UNICEF. Doneret beløb til UNICEF Danmark: kr.

11 SIKRING AF FAIR LEVELØN Vi har gennem mange år arbejdet for at fremme højere lønninger til arbejderne i tøjindustrien. Men trods mange fremskridt skal der mere til for at skabe varige ændringer. Derfor har vi nu lanceret en køreplan, som skal tage vores bestræbelser skridtet videre og bringe alle parter sammen brands, leverandører, regeringer og arbejderne selv. Vi støtter vores leverandører og deres ansatte i bestræbelserne på at etablere fair og regelmæssige lønforhandlinger. Og vi sender et klart signal til dem: Vi er villige til at betale mere, så leverandørerne kan betale højere lønninger til deres arbejdere. Vi vil også fortsat mødes med regeringer med det mål, at alle arbejdere i tøjindustrien ikke kun dem, der arbejder for vores leverandører i sidste ende får samme fordele. Læs mere om dette på hm.com/ fairlivingwage. SAMMEN GØR VI EN FORSKEL I år modtog H&M Conscious Foundation en ekstra donation på 500 millioner svenske kroner fra Stefan Persson-familien, der står bag H&M. For at bruge pengene på den mest optimale måde, spurgte vi vores kunder, hvilke initiativer der lå dem mest på sinde. Efter en offentlig afstemning blev tre områder udvalgt: Rent vand, støtte til kvinder samt uddannelse. Vi vil nu samarbejde med globale organisationer inden for disse områder for at gøre en forskel. Tak til alle, som hjalp os med at tage denne vigtige beslutning! Få mere at vide på hm.com/ consciousfoundation. HJÆLP OS MED AT SKABE EN MERE BÆREDYGTIG FASHIONFREMTID Vidste du, at du ved at sænke vasketemperaturen fra 60 til 30 grader forbruger 50% mindre energi? Hvis ikke, så er du sandelig ikke alene. Derfor vil alt vores tøj snart være forsynet med et såkaldt Clevercare-mærke. På clevercare.info kan du finde tip til, hvordan du kan pleje dit tøj og få det rent og friskt samtidig med, at du påvirker miljøet mindre og sparer tid og penge! % MINDRE ENERGIFORBRUG

12 H&M er en af de virksomheder, som seriøst forsøger at gøre en forskel. Yolanda Kakabadse, Præsident WWF international ANERKENDELSER Vores initiativer har vundet priser og har placeret os på flere anerkendte ranglister. Her er nogle eksempler: Dow Jones Sustainability Index FTSE4Good Global 100 List World s Most Ethical Companies CDP s Global 500 Climate Performance Leadership Index Interbrand Global Green Brands Rank a Brand Mest bæredygtige modedetailhandler i Holland FÅ DET FULDE OVERBLIK Dette er kun nogle få af højdepunkterne fra H&M s mange Conscious Actions i Læs mere på hm.com/conscious eller download hele rapporten på hm.com/consciousactions2013 TAK Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke alle, der bidrager til vores bæredygtighedarbejde: Vores dedikerede medarbejdere, som arbejder hårdt hver dag for at integrere bæredygtighed i alle dele af vores virksomhed, vores kunder, samarbejdspartnere og mange interessenter, som hver eneste dag hjælper os med at blive bedre. da-dk

Bilag 5, Interview med Lisa

Bilag 5, Interview med Lisa Bilag 5, Interview med Lisa 20 år Bosiddende i Vangede Ansat som kasseassistent i Superbest Interviewer: Hvor ofte handler du i H&M? Respondent: Ofte. Det er i hvert fald mest der, jeg handler. 3 gange

Læs mere

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik For virksomheden Advance Nonwoven A/S har det ført til udvikling af en helt ny forretningsmodel og kontakt til flere potentielle kunder at medvirke i projekt Rethink

Læs mere

Samfundsansvar December 2015

Samfundsansvar December 2015 Samfundsansvar December 2015 1 Sammen bliver vi med sikkerhed bedre! Indhold 1. AT GØRE DIG UBEKYMRET... 2 2. HISTORIEN OM ICM... 3 3. VÆRDIER OG ADFÆRD... 3 4. CERTIFICERINGER OG POLITIK... 4 5. MENNESKERETTIGHEDER

Læs mere

Regler for etisk forretningsførelse Wulff Supplies

Regler for etisk forretningsførelse Wulff Supplies Dokumentnavn: Code of Conduct Wulff Supplies Ansvarlig: Ledelsesgruppen Dato: 110321 Regler for etisk forretningsførelse Wulff Supplies Miljø, kvalitet, sikkerhed og sundhed en del af vores hverdag Indholdsfortegnelse

Læs mere

Undersøgelse for Teknologisk Institut. Kendskab og holdning til vedvarende energi i HUR området. April 2005

Undersøgelse for Teknologisk Institut. Kendskab og holdning til vedvarende energi i HUR området. April 2005 Undersøgelse for Teknologisk Institut Kendskab og holdning til vedvarende energi i HUR området April 2005 Indledning og metode I forbindelse med et EU projekt, ønsker Teknologisk Institut at afdække kendskabet

Læs mere

Reparation og genbrug skal være er trendy

Reparation og genbrug skal være er trendy Reparation og genbrug skal være er trendy Lone Mikkelsen, seniorrådgiver i kemikalier, Det Økologiske Råd 26. oktober 2015, Tølløse Det Økologiske Råd Miljøorganisation der arbejder for at fremme bæredygtig

Læs mere

TØJ Ayesha & Fitore & Ayesha Fitore

TØJ Ayesha & Fitore & Ayesha Fitore TØJ Ayesha & Fitore & Ayesha Fitore Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...side 1 Indledning...side 2 Problemformulering...side 3 Problemstilling...side 3 Historie...side 4 Produktion...side 5 Økologi...side

Læs mere

Compass Groups etiske regelsæt

Compass Groups etiske regelsæt Compass Groups etiske regelsæt Udgave 1.2 Compass Groups etiske regelsæt & FN's Global Compact Som en verdensleder på vores felt har vi sat de allerhøjeste standarder for kvaliteten af de tjenesteydelser,

Læs mere

Rødekro Andelsboligforening

Rødekro Andelsboligforening Rødekro Andelsboligforening H v a d s k a l j e g k i k k e p å, f o r a t s p a r e p e n g e p å e l f o r b r u g e t t i l l y s Få mere at vide om de nye sparepærer og LED Belysning 2 Sådan vælger

Læs mere

CSR - politik Danmarks Skibskredit

CSR - politik Danmarks Skibskredit CSR - politik Danmarks Skibskredit Indholdsfortegnelse Formål 3 Lovregulering 3 Målsætning 3 Fokusområder 4 Ansvar for CSR 5 Rapportering 5 2 Formål Corporate Social Responsibility (CSR) politikken har

Læs mere

Klima- og miljøregnskab 2015

Klima- og miljøregnskab 2015 Klima- og miljøregnskab 2015 Status på vej mod 65% -reduktion Siden lanceringen af Nykredits klima- og miljøstrategi frem mod 2020 er vi i Nykredit nået knap halvdelen af vejen i forhold til den interne

Læs mere

SECHURBA spørgeskema Figur 1 Kort over det udvalgte område. Den lilla streg angiver det

SECHURBA spørgeskema Figur 1 Kort over det udvalgte område. Den lilla streg angiver det Rubow Arkitekter, Københavns Ejendomme (KEjd) og Cenergia Energy Consultants arbejder sammen på et europæisk projekt, hvis formål er at få en bredere viden om energi effektivitet og mulighederne for etablering

Læs mere

Bilag 8, Interview med Amalie

Bilag 8, Interview med Amalie 1 Bilag 8, Interview med Amalie 21 år Bosiddende i Hvidovre Studerende: HA i IT på CBS Interviewer: Hvor ofte handler du i H&M? Respondent: Jeg skal faktisk derind i dag. Rimelig ofte synes jeg. Det er

Læs mere

Om Dansk Retursystem

Om Dansk Retursystem Om Dansk Retursystem Dansk Retursystem er en non-profit miljøvirksomhed. Vi driver det danske pantsystem, som hører til blandt verdens bedste. Hvert år afleverer danskerne over 1,1 milliard engangsflasker

Læs mere

Program. Side 1. Velkomst v/ borgmester Hans Barlach

Program. Side 1. Velkomst v/ borgmester Hans Barlach Program Kl. 16.00 Velkomst v/ borgmester Hans Barlach Kl. 16.10 Introduktion til klimanetværket v/ Christian Rahbek, virksomhedsrettet klimakonsulent Hvad er klimanetværket for virksomheder, og hvad får

Læs mere

Sustainability Policy

Sustainability Policy Sustainability Policy Juni 2019 2 TDC Sustainability Policy Politikkens omfang Hos TDC Group er samfundsansvar en naturlig del af vores forretning, baseret på vores historiske arv og den rolle, vi spiller

Læs mere

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv.

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv. C S R Corporate Social Responsibility a Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a Denne redegørelse udgør en del af ledelsesberetningen i årsrapporten for BabySam A/S for 2016/17.

Læs mere

EcoSafe kredsløb sparer energi!

EcoSafe kredsløb sparer energi! EcoSafe kredsløb sparer energi! Genbrug Alle produkter kan genbruges takket være mindre messing og mere miljøtilpasset polymer. Kildesortering I fremstillingen genbruges Også metaller, plast og papir.

Læs mere

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar STEEN & STRØM... er repræsenteret i 3 lande drifter 54 shoppingcentre har 400 ansatte.har 5.000 leverandører har 3.300 butikker har 25.000 medarbejdere

Læs mere

Global provider of medical devices, plastics solutions and pharmaceutical systems. Code of Conduct

Global provider of medical devices, plastics solutions and pharmaceutical systems. Code of Conduct Code of Conduct 3 Introduktion 4 Interne anliggender Menneskerettigheder Arbejdstagerrettigheder Tillid og respekt Sikkerhed 5 Eksterne anliggender Konkurrence Åbenhed og fortrolighed Anti-korruption og

Læs mere

RAPPORT OM MILJØ- OG SAMFUNDSANSVAR 2012

RAPPORT OM MILJØ- OG SAMFUNDSANSVAR 2012 RAPPORT OM MILJØ- OG SAMFUNDSANSVAR 2012 INDHOLD CSR XL-BYG CF Gruppen - året der gik... 3 XL-BYG CF Gruppen - vi passer på miljø og klima... 4 XL-BYG CF Gruppen - vi har omtanke for og tager hensyn til

Læs mere

Aalborg Kommunes Bæredygtighedsstrategi 2016 2020

Aalborg Kommunes Bæredygtighedsstrategi 2016 2020 Forsyning Vision: Aalborg Kommunes Bæredygtighedsstrategi 2016 2020 Bilag 6 Visionen er at al energiforsyning skal være baseret på vedvarende energikilder og at håndtering af spildevand og affald skal

Læs mere

Elspare-stafetten undervisningsbog 2013 Energistyrelsen

Elspare-stafetten undervisningsbog 2013 Energistyrelsen 2 Elspare-stafetten undervisningsbog 2013 Energistyrelsen Udgiver: Redaktør: Fagkonsulenter: Illustrationer: Produktion: Tryk og reproduktion: Energistyrelsen, opdatering af 2010-udgave fra Center for

Læs mere

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI DIT BÆREDYGTIGE VASKERI BÆREDYGTIGE LØSNINGER Vi har fokus på bæredygtige løsninger. Vores produktionsanlæg er optimeret, tekstilerne er nøje udvalgt og vaskeprocessen skånsom og PH-neutral. Vi vil gerne

Læs mere

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove Made to move L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove At flytte grænserne har været en af vores ledestjerner længe. Det var næsten symbolsk,

Læs mere

Aktiviteter på klassen Et dokument til lærere og frivillige SÅDAN STARTER DU DIN SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHED

Aktiviteter på klassen Et dokument til lærere og frivillige SÅDAN STARTER DU DIN SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHED Aktiviteter på klassen Et dokument til lærere og frivillige SÅDAN STARTER DU DIN SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHED På hvilket trin i konkurrencen er dette dokument nyttigt? Her vil du finde en række aktiviteter,

Læs mere

Miljø og ansvarlighed

Miljø og ansvarlighed Miljø og ansvarlighed Social ansvarlighed 2 Oms 3,9b Fokusområder 2015 3 Miljømærkede varer 4 Miljø butikkerne 5 Sponsorater og donationer 6 1 Social ansvarlighed Hos Dansk Supermarked erkender man at

Læs mere

EVALUERING AF ENERGISTRATEGI 2011-2015

EVALUERING AF ENERGISTRATEGI 2011-2015 EVALUERING AF ENERGISTRATEGI 2011-2015 Indledning I perioden fra 2011 til 2015 har Bygningsservice & Beredskab gennemført den pr. 7. december 2010 af Vejen Byråd godkendte energistrategi. I de 5 år projektet

Læs mere

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej Bliv uafhængig af stigende oliepriser og gør samtidig noget godt for miljøet. Energi Fyn hjælper dig på vej Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! 1 Energi Fyn har varmepumpeeksperter

Læs mere

Strategiplan 2017-2020

Strategiplan 2017-2020 Målsætninger for Strategiplan 2017-2020 Aalborg Renovation 1. Målsætninger De overordnede mål for Aalborg Renovation fremgår af de følgende sider. Målene kan sammendrages til, at Aalborg Renovation vil

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 25 Offentligt. Introduktion til Danfoss

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 25 Offentligt. Introduktion til Danfoss By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 25 Offentligt Introduktion til Danfoss Kort om Danfoss Medarbejdere 22.500 Globalt salg Salgsselskaber Fabrikker Tre største markeder Ejerskab Hovedkvarter

Læs mere

Troldtekt A/S. Virksomhedspræsentation

Troldtekt A/S. Virksomhedspræsentation Troldtekt A/S Virksomhedspræsentation Erfaringer, udfordringer og forretningsmuligheder v. adm. direktør Peer Leth og marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen Troldtekt A/S Troldtekt A/S

Læs mere

CSR-rapporten 2011/12 Ansvarlighed gennem vores forretning

CSR-rapporten 2011/12 Ansvarlighed gennem vores forretning www.pwc.dk/årsrapport CSR-rapporten 2011/12 Ansvarlighed gennem vores forretning Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a Ansvarlighed gennem vores forretning PwC Danmark

Læs mere

Tjekliste for Klima+ virksomheder

Tjekliste for Klima+ virksomheder Tjekliste for Klima+ virksomheder Denne tjekliste skal hjælpe dig på vejen til at få et lavere energiforbrug, og derved nedsætte dit CO 2 udslip til gavn for miljøet og din forretning/virksomhed. Listen

Læs mere

Addtech AB. Adfærdskodeks

Addtech AB. Adfærdskodeks Addtech AB Adfærdskodeks Indledning Addtech er en teknologikoncern, som tilfører både teknologisk og økonomisk merværdi i kæden mellem producenter og kunder. Koncernen driver forretning inden for udvalgte

Læs mere

Velkommen til Nykøbing Sjællands varmeværk

Velkommen til Nykøbing Sjællands varmeværk Velkommen til Nykøbing Sjællands varmeværk På de næste sider kan du læse fakta om fjernvarme, solvarmeprojektet og varmeværket i almindelighed. Grdl. 1964 Fjernvarme i Danmark 1,6 mill. ejendomme i Danmark

Læs mere

Danmarks energirejse 1972-2013

Danmarks energirejse 1972-2013 Danmarks energirejse 1972-2013 1972 Oliekrisen ulmer Det er året, før oliekrisen bryder løs, og Danmark er fuldstændig afhængigt af olie til strøm, varme og transport. 92 % af det samlede energiforbrug

Læs mere

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 Bilag 3 Bilag 3.1 Telefoninterview Telefoninterview med Carsten Munk Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 5 C= Carsten Munk, A= Anne Pedersen, J= Josephine

Læs mere

SALGET AF ET SPILDEVANDSANLÆG TIL FLYVESTATION KARUP ÅBNEDE ET EKSPORTVINDUE TIL ENGLAND

SALGET AF ET SPILDEVANDSANLÆG TIL FLYVESTATION KARUP ÅBNEDE ET EKSPORTVINDUE TIL ENGLAND BUSINESS 1 CASE SPILDEVANDSANLÆG SALGET AF ET SPILDEVANDSANLÆG TIL FLYVESTATION KARUP ÅBNEDE ET EKSPORTVINDUE TIL ENGLAND GRØNNE INDKØB Envotherms anlæg til spildevandsrensning sparer Flyvestation Karup

Læs mere

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser?

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Konkurrencedygtig Hvordan sikrer vi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Uden ville europæerne ikke kende til den velstand, mange nyder i dag. Energi er en forudsætning

Læs mere

CSR Rapport 2015. Big enough to matter Small enough to care

CSR Rapport 2015. Big enough to matter Small enough to care Big enough to matter Small enough to care CSR CSR er en international forkortelse for corporate social responsibility, som er en typisk anvendt betegnelse som anvendes blandt internationale organisationer,

Læs mere

Skab forretning med CSR

Skab forretning med CSR VELKOMMEN I DANMARKS CSR HUS Skab forretning med CSR Opbyg de rette CSR kompetencer og løsninger i samarbejde med Green Network GREEN NETWORK MAKE CSR YOUR BUSINESS NÅ I MÅL MED CSR Få styr på kvaliteten

Læs mere

(Kilde: The European Commission s Joint Research Centre, Institute for Environment and Sustainability)

(Kilde: The European Commission s Joint Research Centre, Institute for Environment and Sustainability) Er der virkelig sol nok i Danmark Selv om vi ikke synes det, så er der masser af solskin i Danmark. Faktisk så meget, at du skal langt ned i Sydtyskland for at få mere. Derfor er konklusionen, at når solceller

Læs mere

BECK PACK SYSTEMS A/S: GOD FORRETNING AT REDUCERE SYGEFRAVÆRET

BECK PACK SYSTEMS A/S: GOD FORRETNING AT REDUCERE SYGEFRAVÆRET BECK PACK SYSTEMS A/S: GOD FORRETNING AT REDUCERE SYGEFRAVÆRET En socialt ansvarlig indsats for at hive sygefraværet op ved rode har givet store besparelser og en kåring som årets arbejdsplads. Investeringer

Læs mere

Green Cities fælles mål, baggrund og midler

Green Cities fælles mål, baggrund og midler Green Cities fælles mål, baggrund og midler 30. marts 2012 På de følgende sider beskrives Green Cities fælles mål med tilhørende baggrund og midler. Vi er enige om, at der inden for en 3-årig periode skal

Læs mere

FORMÅL MED DAGENS PROGRAM

FORMÅL MED DAGENS PROGRAM FORMÅL MED DAGENS PROGRAM Give en smagsprøve på CSR Vise hvordan CSR og business kan gå hånd i hånd Give inspiration til at arbejde videre med med CSR 1 Aarhus School of Business Aarhus University ONS

Læs mere

GRØNNE INDKØB OG GRØNNE PRODUKTER SKABER GRØN VÆKST

GRØNNE INDKØB OG GRØNNE PRODUKTER SKABER GRØN VÆKST BUSINESS CASES GRØNNE INDKØB GRØNNE INDKØB OG GRØNNE PRODUKTER SKABER GRØN VÆKST Miljøstyrelsen har undersøgt de økonomiske og miljømæssige effekter på markedet ved grønne offentlige indkøb gennem syv

Læs mere

Energivenlig ventilation til svineproduktion

Energivenlig ventilation til svineproduktion Energivenlig ventilation til svineproduktion Climate for Growth Energivenlig ventilation Energivenlig ventilation Ventilation er en forudsætning for at kunne skabe et sundt staldmiljø og for at give dyrene

Læs mere

Netværksmøde. grønne forretningsmodeller og industrisymbioser

Netværksmøde. grønne forretningsmodeller og industrisymbioser Herning, 11. november 2015 Netværksmøde Forretningsudvikling og vækst grønne forretningsmodeller og industrisymbioser Væksthus Midtjylland i korte træk Erhvervsdrivende fond, stiftet af kommunerne i region

Læs mere

Mads Tømming: Havde de også kun tøj til spædbørn hos Katvig eller var det også til lidt større børn?

Mads Tømming: Havde de også kun tøj til spædbørn hos Katvig eller var det også til lidt større børn? Bilag 1 Interview med Mads Werge seniorådgiver hos Plan&Miljø. Mads Tømming: Alle først ville vi gerne have dig til at fortælle lidt om dig selv og omkring din rolle i forhold til arbejdet med Vigga, hvad

Læs mere

Tænk grønt det betaler sig

Tænk grønt det betaler sig Tænk grønt det betaler sig I årtier er bygninger blevet opvarmet og ventileret uden hensyntagen til energiforbrug og CO2-udledning. I dag står verden over for klimaudfordringer, som gør, at måden, hvorpå

Læs mere

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent

Læs mere

10 ÅR MED MAJ INVEST

10 ÅR MED MAJ INVEST 10 ÅR MED MAJ INVEST Investering er en langsigtet disciplin. Det er over en årrække, at man ser forskellen på tilfældigheder og kvalitet. December 2015 er derfor en særlig måned for Maj Invest. Det er

Læs mere

Biogas. Biogasforsøg. Page 1/12

Biogas. Biogasforsøg. Page 1/12 Biogas by Page 1/12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Hvad er biogas?... 3 Biogas er en form for vedvarende energi... 3 Forsøg med biogas:... 7 Materialer... 8 Forsøget trin for trin... 10 Spørgsmål:...

Læs mere

energimærket tre nye plusser

energimærket tre nye plusser Nu får energimærket tre nye plusser Forhandler Nyt design Skærpede krav Større energibesparelser Bemærk: I en overgangsperiode vil det nye mærke leve side om side med det gamle. Et produkt, der er kommet

Læs mere

Hvad er børnearbejde?

Hvad er børnearbejde? Hvad er børnearbejde? 1 Børns arbejde er at gå i skole og udvikle sig. Det er den holdning, der de seneste år, har vundet stærkt frem i vores del af verden. Selvfølgelig ved vi, at der også hos os er problemer

Læs mere

PLADS TIL GAS. Gas mere grøn end træ

PLADS TIL GAS. Gas mere grøn end træ PLADS TIL GAS Gas mere grøn end træ Er der plads til gas? Fremtidens energiforsyning er baseret på vedvarende energi. Men både el og varme, når vinden vi bruge gas til at producere vejen til den grønne

Læs mere

ESBJERG KOMMUNE INDKØBSPOLITIK. Esbjerg Kommunes INDKØBSPOLITIK 2015-2016

ESBJERG KOMMUNE INDKØBSPOLITIK. Esbjerg Kommunes INDKØBSPOLITIK 2015-2016 ESBJERG KOMMUNE INDKØBSPOLITIK Esbjerg Kommunes INDKØBSPOLITIK 2015-2016 INDKØBSPOLITIK I ESBJERG KOMMUNE Indholdsfortegnelse Grundlag for Indkøbspolitikken...3 Indkøbspolitikkens overordnede formål...4

Læs mere

Varmepumpefabrikantforeningen

Varmepumpefabrikantforeningen Varmepumpefabrikantforeningen Foreningens formål er at samle fabrikanter af varmepumpeanlæg med henblik på at koordinere de enkelte fabrikanters branchemæssige og merkantile interesse, for herigennem at

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

ENERGIEFFEKTIVISERING RÅDGIVNING GIVER MASSIVE BESPARELSER RHVERV ET WHITEPAPER FRA JYSK ENERGI

ENERGIEFFEKTIVISERING RÅDGIVNING GIVER MASSIVE BESPARELSER RHVERV ET WHITEPAPER FRA JYSK ENERGI ENERGIEFFEKTIVISERING RÅDGIVNING GIVER MASSIVE BESPARELSER RHVERV ET WHITEPAPER FRA JYSK ENERGI ALLE VIL ENERGI- EFFEKTIVISERE Langt de fleste virksomheder kan se fordele i at spare på energien, hvis det

Læs mere

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser Effektive pakkeløsninger -til dine forsendelser Boblepose Luft beskytter og vejer minimalt, hvilket er grunden til, at bobleposer er populær til forsendelse. Det luftpolstrede og vandafvisende indre beskytter

Læs mere

Danmark som grøn vindernation

Danmark som grøn vindernation Danmark som grøn vindernation Danmark som grøn vindernation En gennemgribende omstilling af det danske samfund skal skabe en ny grøn revolution. Vi skal skabe et grønt samfund baseret på vedvarende energi,

Læs mere

Danskerne er nordiske mestre i velgørenhed

Danskerne er nordiske mestre i velgørenhed Den 17 februar 2016 Danskerne er nordiske mestre i velgørenhed 7 ud af 10 danskere giver for det meste deres aflagte tøj og sko til velgørenhed, hvilket er markant flere end vores nordiske naboer. Det

Læs mere

Hvor meget bedre omdømme kan man få for 60 millioner kr.?

Hvor meget bedre omdømme kan man få for 60 millioner kr.? status Hvor meget bedre omdømme kan man få for 60 millioner kr.? Kan man reklamere sig til et bedre omdømme? Det korte svar er nej. Det lidt længere svar er ja hvis det hele ikke bare er reklame. Vores

Læs mere

Varmepumper. Frigør Danmark fra fossile brændsler. Dansk Energi februar 2011

Varmepumper. Frigør Danmark fra fossile brændsler. Dansk Energi februar 2011 Varmepumper Frigør Danmark fra fossile brændsler Dansk Energi februar 2011 Danmark har brug for varmepumper Varmepumper hjælper til at frigøre Danmark fra fossile brændsler og sænke udslippet af CO2. Varmepumpen

Læs mere

Smarte funktioner og gennemtænkt design gør din hverdag lettere. Tag hensyn til verdenen og spar samtidig penge på dit vand- og energiforbrug

Smarte funktioner og gennemtænkt design gør din hverdag lettere. Tag hensyn til verdenen og spar samtidig penge på dit vand- og energiforbrug Oras Oras Optima Optima Family Disse armaturer har noget nyt, noget smart, noget ekstra i sig de er mere end bare et armatur. De smarte funktioner gør brugen af armaturet lettere, mere sikkert og mere

Læs mere

Socialt ansvar på din virksomhed

Socialt ansvar på din virksomhed Socialt ansvar på din virksomhed Fremmer det sociale engagement og rummeligheden på arbejdsmarkedet Cabi er jobcentre og virksomheders partner i deres indsats for at skabe plads til alle på arbejdsmarkedet

Læs mere

Stiftende generalforsamling for NBE NordDanmark Ålborg 3 december 2014 Indlæg v/niels Due Jensen, Fondsbestyrelsesformand

Stiftende generalforsamling for NBE NordDanmark Ålborg 3 december 2014 Indlæg v/niels Due Jensen, Fondsbestyrelsesformand Being responsible is our foundation Thinking ahead makes the innovations possible Innovation is the essence Stiftende generalforsamling for NBE NordDanmark Ålborg 3 december 2014 Indlæg v/niels Due Jensen,

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om fordobling af satsen for pant på drikkevarer i dåser

Forslag til folketingsbeslutning om fordobling af satsen for pant på drikkevarer i dåser 2008/1 BSF 110 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 24. februar 2009 af Benny Engelbrecht (S), Torben Hansen (S), Ida Auken (SF), Pia Olsen Dyhr (SF),

Læs mere

CSR-rapport 2012/13. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a. www.pwc.dk/aarsrapport

CSR-rapport 2012/13. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a. www.pwc.dk/aarsrapport www.pwc.dk/aarsrapport CSR-rapport 2012/13 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab ANSVARLIGHED GENNEM VORES

Læs mere

HELBRED OG INDEKLIMA. Du kan reducere sygefraværet og forbedre indeklimaet hos dine medarbejdere med den rette luftfugtighed

HELBRED OG INDEKLIMA. Du kan reducere sygefraværet og forbedre indeklimaet hos dine medarbejdere med den rette luftfugtighed HELBRED OG INDEKLIMA Du kan reducere sygefraværet og forbedre indeklimaet hos dine medarbejdere med den rette luftfugtighed Helbred, indeklima og luftkvalitet Godt indeklima betaler sig Produktiviteten

Læs mere

Stamblad for Tranum skole, Uglen og Tranen praktisk miljøledelse

Stamblad for Tranum skole, Uglen og Tranen praktisk miljøledelse Data fra spørgeskema Allerede igangsatte aktiviteter Kontrol med forbrug og adfærd omkring forbrug Affaldssortering Grønne indkøb Ikke igangsatte aktiviteter Grøn ordning Miljøplan og miljøretningslinjer

Læs mere

Miljøredegørelse 2013

Miljøredegørelse 2013 1/8 Brødrene A & O Johansen A/S er certificeret efter ISO14001 af Dansk Standard. Følgende adresser er omfattet af certificeringen: Brødrene A & O Johansen A/S, Rørvang 3, 2620 Albertslund. Brødrene A

Læs mere

Danskerne og energibesparelser adfærd og holdninger

Danskerne og energibesparelser adfærd og holdninger Danskerne og energibesparelser adfærd og holdninger Potentialer for energibesparelser i danskernes boliger. Konkrete og enkle energispareforslag fra TEKNIQ din installatør gir dig råd Danskerne og energibesparelser

Læs mere

01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Målsætningtype: Fagområde Fagområde:

01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Målsætningtype: Fagområde Fagområde: Klimaindsats 01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Klima og energiarbejdet er drevet af et lokalt politisk ønske om, at arbejde for en bedre forsyningssikkerhed og at mindske sårbarheden

Læs mere

Følgende generelle principper udgør kernen i dialogen med vores interessenter:

Følgende generelle principper udgør kernen i dialogen med vores interessenter: Interessentpolitik 1. Formål Danske Bank har en lang række interessenter, som er vigtige for vores succes. Vi betragter en tæt dialog med vores interessenter som værende en integreret og naturlig del af

Læs mere

FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF

FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF Steen M. Andersen 2 I UNICEF Generalsekretær, UNICEF Danmark UNICEF/UNI194536/KHUZAIE J eg har mødt rigtig mange udsatte børn,

Læs mere

Energieffektiv belysning og god lyskvalitet. Øget anvendelse af mere energieffektive lyskilder. v/poul Erik Pedersen, Elsparefonden

Energieffektiv belysning og god lyskvalitet. Øget anvendelse af mere energieffektive lyskilder. v/poul Erik Pedersen, Elsparefonden Energieffektiv belysning og god lyskvalitet Øget anvendelse af mere energieffektive lyskilder v/poul Erik Pedersen, Elsparefonden Elforbruget i husholdningssektoren Fordeling på slutanvendelser (ekskl.

Læs mere

GRØNT REGNSKAB 2014. VA 53 Banehegnet

GRØNT REGNSKAB 2014. VA 53 Banehegnet GRØNT REGNSKAB 214 VA 53 Banehegnet Introduktion Kommenteret grønt regnskab for VA 53 Banehegnet. Regnskabet udarbejdes årligt for at følge forbrugsudviklingen for varme, vand og el samt den afledte klimabelastning.

Læs mere

Tips til færre ulykker på arbejdspladsen

Tips til færre ulykker på arbejdspladsen Tips til færre ulykker på arbejdspladsen Indledning Ulykker kan have store konsekvenser. Det gælder ikke mindst for dem, der bliver ramt, men også for familien, virksomheden og hele samfundet. I værste

Læs mere

Danske virksomheder spiller vigtig rolle i at nå FN s mål for bæredygtighed

Danske virksomheder spiller vigtig rolle i at nå FN s mål for bæredygtighed INDSIGT Indsigt går i dybden med et aktuelt tema. Denne gang FN s mål for bæredygtighed. Du kan abonnere særskilt på Indsigt som nyhedsbrev på di.dk/indsigt Af Nanna Bøgesvang Olesen, nabo@di.dk Konsulent

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Ressourcer og Affald Mindre affald Bedre sortering fra borgere og erhverv Mere effektiv og miljøvenlig affaldsindsamling Bedre affaldsbehandling December 2015. Teknik-

Læs mere

Energieffektivitet og grøn vækst: sådan bidrager Danfoss

Energieffektivitet og grøn vækst: sådan bidrager Danfoss Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 346 Offentligt MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Energieffektivitet og grøn vækst: sådan bidrager Danfoss Kim Christensen President Danfoss Heating

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Generelle oplysninger Politiktitel NSG Groups adfærdskodeks for leverandører Godkendt af Styringsudvalg for indkøbspolitik Godkendt dato 17.06.2009 Indhold Denne politik gælder for alle NSG Group's leverandører

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

Beskyt miljøet og bundlinjen

Beskyt miljøet og bundlinjen 23042012_WORKsmart_ECO_bro_DK WORKsmart -Eco Beskyt miljøet og bundlinjen www.tomtom.com/business Let s drive business Indhold 2 Hvor miljøvenlig er virksomheden? 3 Optimer udnyttelsen af køretøjerne for

Læs mere

EARLY WARNINGS ÅRSKONFERENCE DEN 5. NOVEMBER 2015

EARLY WARNINGS ÅRSKONFERENCE DEN 5. NOVEMBER 2015 EARLY WARNINGS ÅRSKONFERENCE DEN 5. NOVEMBER 2015 [DET TALTE ORD GÆLDER] Kære frivillige og konsulenter. Tak for invitationen til arrangementet i dag og muligheden for at give Jer nogle ord med på vejen

Læs mere

Midfaste søndag II. Sct. Pauls kirke 6. marts 2016 kl. 10.00. Salmer: 441/31/172/457//662/439/577/298

Midfaste søndag II. Sct. Pauls kirke 6. marts 2016 kl. 10.00. Salmer: 441/31/172/457//662/439/577/298 1 Midfaste søndag II. Sct. Pauls kirke 6. marts 2016 kl. 10.00. Salmer: 441/31/172/457//662/439/577/298 Åbningshilsen Så kom vi ind i forårets første måned. 4. søndag i fasten, midt i fasten, halvvejs

Læs mere

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 75 April 2012 I dette nr. kan du læse om:

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 75 April 2012 I dette nr. kan du læse om: Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 75 April 2012 I dette nr. kan du læse om: Nyt fra skolelederen Forårskoncert Nyt fra bestyrelsen Mejser Bagsiden Nyt fra Skolelederen Kære forældre I den forgangne periode

Læs mere

SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET

SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET 2 l SPAR VAND SPAR PENGE l l SPAR VAND SPAR PENGE l 3 DET ER NEMT AT SPARE PÅ VANDET VI HAR TIDLIGERE VÆRET VANT TIL, AT DER VAR VAND NOK, OG AT VAND ER NÆSTEN

Læs mere

Ligestillingsrapport 2013 fra. Udenrigsministeriet

Ligestillingsrapport 2013 fra. Udenrigsministeriet Ligestillingsrapport 2013 fra Indledning Rammen for arbejdet med ligestilling i er på det personalepolitiske område vores ligestillingshandlingsplan, som blev udarbejdet i 2005. I forhold til ministeriets

Læs mere

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale 1 2011-04-15 Posten Norden generalforsamling 2011 Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale Kære generalforsamling, mine damer og herrer. Det er en stor glæde for mig at tale her i dag

Læs mere

Send din krop, hjerte & hjerne på træningslejr

Send din krop, hjerte & hjerne på træningslejr GANZEPERSON Send din krop, hjerte & hjerne på træningslejr få det bedre med dig selv og dine omgivelser Forbedret trivsel Dybere relationer Bedre resultater Hvis du vil frem i verden, må du selv sætte

Læs mere

Red Barnet Strategiske prioriteter 2016-2018

Red Barnet Strategiske prioriteter 2016-2018 Red Barnet Strategiske prioriteter 2016-2018 VORES FORMÅL Vi redder, beskytter og styrker de dårligst stillede børn i Danmark og resten af verden. VORES ORGANISATION Red Barnet Etableret i Danmark i 1945

Læs mere

Energibesparelser i Praksis. Rådgivning

Energibesparelser i Praksis. Rådgivning Energibesparelser i Praksis Rådgivning Program for i dag Hvorfor spare på energien? Walk and Talk hos IRON Pump Hvor kan I spare? Kom godt i gang Opsamling og tak for i dag IRON Pump A/S er en 105 år gammel

Læs mere

paustian: MERA forstår vores forretning

paustian: MERA forstår vores forretning paustian: MERA forstår vores forretning Paustian er afhængig af et virksomhedssystem, der giver overblik og som er bygget af folk med forretningsforståelse og evne til at skræddersy de enkelte dele på

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

Foreløbig uredigeret udgave. Beslutning -/CP.15

Foreløbig uredigeret udgave. Beslutning -/CP.15 Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Svar på Spørgsmål 327 Offentligt Uofficiel oversættelse af Copenhagen Accord Foreløbig uredigeret udgave Partskonferencen Beslutning -/CP.15 tager Københavnssaftalen

Læs mere