Sankt Lukas Kirke HELLIG TRE KONGER FASTE. Kirkeblad nr marts 31. maj 2006 Kirkeblad nr januar 31. marts

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sankt Lukas Kirke HELLIG TRE KONGER FASTE. Kirkeblad nr. 1 1. marts 31. maj 2006 Kirkeblad nr. 1 1. januar 31. marts 2016. www.sktlukaskirke."

Transkript

1 Sankt Lukas Kirke Kirkeblad nr marts 31. maj 2006 Kirkeblad nr januar 31. marts 2016 HELLIG TRE KONGER FASTE

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Præsten skriver... 3 Særlige gudstjenester... 4 Arrangementer... 6 Fordybelse & Eftertanke... 7 Organisten skriver... 8 Koncerter Kalenderen Børn i kirken Røsten i ørkenen Fra Menighedsplejen Fra Menighedsrådsformanden Fra Kunstforeningen Fra nabosognene Foredragsdag Deadline for næste nummer af kirkebladet er 10. februar Indlæg og billeder sendes til: heeh@km.dk og sanktlukas.sognaarhus@km.dk Forsidefoto: Karsten Trochmann Foto og illustrationer: Trochmann og Morgenstjerne Kirkebladet udgives af Skt. Lukas Sogns menighedsråd. Redaktion: Henrik Em. Hansen (ansvh. red). Indlæggene i bladet dækker ikke nødvendigvis menighedsrådets holdning. Grafisk produktion: WERKs Grafiske Hus a s Kbf. sognepræst Henrik Em. Hansen Ellemarksvej 19, 8000 Aarhus C Tlf.: HEEH@km.dk Træffes bedst (undt. mandag) Sognepræst Vibeke Houmøller Stadion Allé 58, 8000 Aarhus C Mobil: VHK@km.dk Træffes efter aftale (undt. fredag) Præst og Sognemedhjælper Maria Louise Bøg Hansen Træffes på tlf: MALH@km.dk Kirkekontoret Skt. Lucas Kirkeplads 1 Kontoret er åbent: mandag-fredag kl. 9-13, torsdag tillige Telefontid: mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl samt torsdag fra kl og kl Tlf.: Fax sanktlukas.sognaarhus@km.dk Kirketjenerkontoret kirketjener.sktlukas@gmail.com Tlf.: Organist John Wedell Horsner Elverdalsvej 80, 8270 Højbjerg Tlf.: jwhorsner@msn.com Sognemedhjælper Gitte Wacherhausen Kasch Træffes på gittewk@hotmail.dk. Fremover vil Sognemedhjælper Gitte Wacherhausen Kasch have telefon og kontortid i præsternes samtalerum. Onsdag fra: kl Det er stadig muligt at kontakte Gitte Wacherhausen Kasch pr. telefon, udover kontortiden. Menighedsrådet ved Karen Haugstrup Holtevej 15, 8000 Aarhus C Tlf.: karen@haugstrupmail.dk Kirkens hjemmeside: Kirken på facebook: KIRKEBIL Ældre og gangbesværede, der har vanskeligt ved at komme til gudstjeneste og andre af kirkens arrangementer, skal selv træffe aftale om gratis transport til og fra kirke ved at ringe til Aarhus Taxa på Herefter skal der trykkes på tasten "4" for personlig betjening. Når man kommer igennem skal man oplyse følgende: konto 9424 og ens navn og adresse, hvornår man gerne vil hentes, og at man skal hen til Skt. Lukas Kirke. Den nye kirkebilsordning betyder, at man ikke længere skal kontakte kirkens kontor eller Gitte Kasch, men selv bestille kirkebil.

3 Henrik Hansen 3 Dén Gud, der skabte smilet, han skabte også dig, og gav dig smil og latter, og lyst til sjov og leg. Hver gang det bobler i dig og latteren vil ud, så glæder du din skaber, så priser du din Gud. Vi kender alle fra vort personlige liv dén tankegang, at de mennesker, man elsker, kan skabe. De kan skabe himmel eller helvede for os. Og de kan gøre det med eet eneste ord. Sådan var det også i tidernes morgen, da Gud skabte verden med sit ord. Da klodens elsker simpelthen ikke kunne lade være med at lade sin kærlighed skabe livet. Men han skabte også skabte lyset, så vi kunne se den nye dag med dens mange muligheder; og lyset, som dét, der glimter i øjnene på de mennesker, der gør livet til glæde og fest for os. Og så skabte han lyden, så vi kunne høre de ord og toner, der skulle prise hans navn. Han gav os lysten til at se og høre samt lege med tonerne i sangen og musikken. Og med de evner sendte han så mennesker ud i verden. Med muligheder og alverdens kunnen. Med muligheder for at gøre det umulige; for skabelse er jo netop at gøre det umulige, fordi der ikke er andet at gøre. Den danske forfatter Benny Andersen skildrer det sådan: Den lille pige råbte til min kone: SE, jeg kan SJIPPE!! Jeg kan bare ikke, men jeg gør det alligevel! For vi skal ha gæster i aften, og jeg glæder mig, og jeg kan ikke vente, så jeg sjipper. Og Benny Andersen fortsætter: Skønt jeg har svært ved at forestille mig en sjippende skaber, så slog det mig straks, at cirka på samme måde, må livet være opstået. Sådan må det være foregået og sådan må det skulle forstås, at vi skal blive som børn igen. For barnet er der jo netop ikke noget, det ikke kan. I hvert fald ikke, når det leger. Og netop dén barnlighed skal vi voksne finde igen. For på et eller andet tidspunkt i vort voksne liv, ja der gik barnligheden altså tabt. Al vor kunnen blev pludselig til kunst. Det er ikke tilfældigt, at man laver et tillægsord ud af navneordet kunst, så det hedder kunstig. Vi synger heller ikke ret meget mere, for det lyder ikke godt, synes vi. Vi spiller ikke, for det skal man have lært at kunne, synes vi. Og dansen: vore kroppes bedste udtryksform glemte vi måske fordi vi fik at vide, at noget sådant skal læres på danseskole. Mennesket kaldes også Homo ludens altså det legende menneske. Men vi glemte helt, at livet er evnen til at være tilstede og ikke mindst udforske verden. For livet er dén leg, hvor det uventede kan ske. Eller mere præcist sagt: hvor det uventede virkelig sker. For livet er en stadig skabelse. Skabelse er jo netop, at noget blev til af intet. En helt umulig tankegang ja, og dog skete det. Som det umulige, at den døde Jesus kunne blive levende igen. Udgangspunktet for vor eksistens og dermed for vor leg er, at vi er skabt af Gud. Til at stå hinanden bi i såvel modgang som medgang. FRA SOGNEPRÆSTEN >

4 4 SÆRLIGE GUDSTJENESTER < Vi blev jo ikke skabt som tilskuer til vort eget liv, nej vi blev skabt til at være med. Hele den lange lyse dag sammen med de andre lige frem til dén tid, hvor aftenen kommer og vort liv er til ende. Frem til dér, hvor mørket rykker sig sammen omkring os, og hvor vi kan sove i barnlig vished og tro, at heller ikke i mørket og i natten er vi alene for vi er altid fulgt på vej. Fulgt på vej af Kristus, der om han vil også i morgen lader os opstå til at lege med igen. FASTELAVN ER MIT NAVN Søndag d. 7. februar kl Fastelavnsgudstjeneste, tøndeslagning og fastelavnsboller i Skt. Lukas Kirke. Skt. Lukas Kirke, Sct. Pauls Kirke og FDF inviterer indefor til en fælles fastelavnsgudstjeneste. Både børn og voksne opfordres til at komme festligt udklædt og bringe smil frem i vinterkulden. Efter gudstjenesten er der tøndeslagning i kirkehaven ved Skt. Lukas Kirke, inden der i krypten serveres fastelavnsboller og varm kaffe. FYRAFTENSGUDSTJENESTER Onsdag 20. januar kl Onsdag 17. februar kl Onsdag 16. marts kl Henrik Em. Hansen Sognepræst Henrik Hansen står for gudstjenesterne, der varer i godt 30 minutter med 4 salmer og en kort prædiken. FORFATTERGUDSTJENESTE MED DY PLAMBECK Søndag den 28. februar kl Forfattergudstjenesten med Dy Plambeck i efteråret desværre blev aflyst. I stedet afholdes forfattergudstjeneste med Dy Plambeck den 28. februar. Dy Plambeck er uddannet fra Forfatterskolen i Hun debuterede i 2005 med digtsamlingen Buresø-fortællinger. Siden er romanerne Texas rose (2008), Gudfar (2011) og Mikael (2014) udkommet. Dy Plambeck har også skrevet børnebøgerne Drømmehøjen og Os fra Blomsterkvarteret Dy Plambeck er af anmeldere blevet kaldt en af sin generations mest talentfulde og originale forfattere. Hun er desuden kendt for sit store samfundsengagement som debattør og skribent for bl.a. Weekendavisen og DR. Hun er optaget i Kraks Blå Bog Dy Plambeck har modtaget flere priser for sit forfatterskab bl.a. Klaus Rifbjergs debutantpris (2006), Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium (2006), Jytte Borberg-prisen (2011) og Jeanne & Henri Nathansens Mindelegat (2012). Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond. Efter gudstjenesten byder Skt. Lukas Kirke på en forfriskning i sognehuset. Her vil der være mulighed for en samtale med forfatteren.

5 SÆRLIGE GUDSTJENESTER 5 DET`FOR BØRN OG DERES VOKSNE Vi skal ssspiiseee...!!!! Ja; men først skal vi i kirke og høre gode historier fra bibelen, synge med fagter, bede fadervor og tænde lys. Det tager ca. 20 min. Bagefter går vi i Sognehuset og spiser børnevenlig aftensmad. Pris: 25 kr. for voksne, GRATIS for børn. Tid: Kl ca Hvor og hvornår: 21. januar: Sct. Pauls kirke. Tema: Jesus som 12-årig 11. februar: Skt. Lukas kirke. Tema: Lignelsen om fårene og den forsvundne mønt. 10. marts: Sct. Pauls kirke. Tema: Jonas i hvalen. 14. april: Skt. Lukas. Tema: Påske. Tilmelding er ikke nødvendig. Det`for børn er et samarbejde mellem Sct. Pauls og Skt. Lukas kirke. For yderligere information kontakt Sognemedhjælper Gitte Wacherhausen Kasch Medvirkende er: Sognepræsterne: Erik Møller og Vibeke Houmøller og sognemedhjælperne: Martin Frøkær-Jensen og Gitte W. Kasch 90 ÅRS FØDSELSDAG Skt. Lukas Kirke kan fejre 90 års fødselsdag i marts Vi indbyder til fest hele uge 11. Forberedelserne er i fuld gang. Allerede nu kan det fortælles, at biskop Henrik Viig Poulsen, domprovst Poul Henning Bartholin, voksen kantoriet, pige kantoriet og kirkens sognepræster alle vil være med til at gøre søndag den 20. marts til en stor dag. Sæt et stort kryds i kalenderen. Endeligt program kan ses på hjemmesiden, facebook, i dagspressen, i udhængsskabene og i kirken. På glædeligt gensyn. Menighedsrådet ved Skt. Lukas Kirke. OG MERE 90 ÅRS FØDSELSDAG En flok børn blev spurgt: Hvordan holder man en god fødselsdag? Svaret var: Masser af kage!!!! Derfor vil vi fejre kirkens 90 års fødselsdag Mandag den 14. marts kl med et 90 meter langt kagebord. Der vil blive sunget fødselsdagssang fra kirkens tårn. Og man kan skrive en fødselsdagshilsen eller tegne et flag ved kirken. Alle er velkomne. Vi ser frem til at rigtig mange vil fejre dagen sammen med os og spise en masse kage.

6 6 ARRANGEMENTER SOGNEAFTEN DEN DANSKE SANG Torsdag d. 11. februar kl Den danske sang lever i bedste velgående! Fællessangen er stadig stærk i Danmark. Og det vil vi gerne hylde ved 2 sangaftener i Danmarks Radio har i 2015 indsamlet danskernes yndlingssange og efter en afstemning kåret de 50 mest populære. I løbet af disse 2 aftener vil vi synge og lytte til størstedelen af disse 50 sange krydret med fortællinger om sangene og deres komponister og forfattere. FÆLLESSPISNING FOR VOKSNE I SKT. LUKAS KIRKE Vi spiser himmelsk mad, så englene synger. Fællesspisning er hyggeligt samvær omkring et måltid, der tager udgangspunkt i bibelens fortællinger om mad. Det er en uhøjtidelig måde at være sammen på, hvor vi hjælpes ad med de praktiske opgaver. Alle voksne kan deltage. Tid: Kl (vi spiser kl ) Sted: Sognehuset. Pris: 45 kr. vin, øl og vand kan købes for 5 kr. Datoer og menu: Fredag d. 8. januar Grønsagssuppe med brød Chokolademousse med sprøde kager. Fredag d. 5. febuar Grønne fyldte vinblade med hakket lammekød og bulgur. Eksotiske kanelvafler. Fredag d. 4. marts Om muligt gedekød. Kage og frugt. Tilmelding dagen før til: Sognemedhjælper Gitte Wacherhausen Kasch tlf: eller Gittewk@hotmail.dk Medvirkende: Organist John Wedell Horsner og sognepræst Vibeke Houmøller. SINGLEFORÆLDRE Er du fuldtids eller deltids singleforældre? Har du og dine børn lyst til at mødes med andre single-familier og skabe grobund for et godt netværk? Hvis du kan svare ja til begge spørgsmål, så kom og vær med når Sankt Lukas Kirke byder indenfor til aftensmad og familiehygge. Du er velkommen med blebørn, kravlebørn, skolebørn og næsten voksne børn. Her er plads til alle. Vi mødes i Skt. Lukas Kirkes lille krypt, hvor der er en hyggelig og hjemlig atmosfære, med plads til leg og højtlæsning, løb og rutsjetur, teenagerhjørne, aftensmad og voksensnak. Kom og vær med følgende mandage: 25.1, 22.2 og 14.3 kl til Aftensmaden koster 20,- kr. for alle over 13 år og 10,- kr. for yngre børn. Tilmelding nødvendig senest ugen før på: malh@km.dk Håber at se dig og dine dejlige unger på Skt. Lucas Kirkeplads 1, 8000 Århus C. Venlig hilsen præst og sognemedhjælper Maria Louise Bøg Hansen

7 FORDYBELSE & EFTERTANKE 7 AT FINDE GUD I MØRKET NATKIRKE I SKT. LUKAS når stilheden gør en forskel torsdag den 7. januar torsdag den 4. februar torsdag den 3. marts Kirken er hver gang åben fra kl Gennem aftenen vil der være levende musik og en café ovre i sognehuset. Kl : Nadverandagt Kl : Aftenbøn Sådan kan du bruge Natkirken: DU KAN komme når som helst i løbet af aftenen og blive så længe, du vil. DU KAN deltage i de faste programpunkter eller lade være. DU KAN tænde et lys, skrive en bøn, finde stilhed til eftertanke DU KAN drikke en kop kaffe og få en snak med en frivillig eller en præst. Se mere på Åndelige fordybelse og vejledning gennem film Skt. Lukas Kirke inviterer igen til et forløb, der med udgangspunkt i gode film vil skabe rum for fordybelse i eksistentielle og trosmæssige spørgsmål. De film, der er på programmet, er ikke decideret religiøse film. Det er film, som beskæftiger sig med menneskelige mysterier, og som hjælper til forståelse af nogle af de dybeste længsler. Hver aften introduceres et tema som klangbund for filmen, og efter filmen lægges der op til samtale. Der er introduktion til forløbet mandag d. 8. februar kl. 19, hvor den første film vises. Her kan man melde sig til hele forløbet, som strækker sig over 3 aftener i foråret og 3 aftener i efteråret. Forløbet gennemføres kun ved mindst 15 deltagere. Det er gratis at deltage. Nærmere oplysninger hos sognepræst Vibeke Houmøller på vhk@ km.dk eller tlf KYNDELMISSE MUSIKGUDSTJENESTE Søndag d. 31. januar kl. 10 Det er midt i vintermørket og op til kyndelmisse. Derfor vil der ved denne musikgudstjeneste være fokus på lys sange, musik og ord, der kredser om lyset, der skinner i mørket. Kirkens eget pigekor, Aarhus Junior- og Ungdomskantori, medvirker ledet af Hanne Korsgaard Sundbøll.

8 8 ORGANISTEN SKRIVER Af John Wedell Horsner DEN SKØNNE JORDENS SOL GIK NED Bernhard Severin Ingemann ( ) er den fremmeste repræsentant for romantikken, for ikke at sige guldalderen, i den danske salmebog. Guldet funkler også i flere af hans salmer: Solen står op og spreder guld på sky (DDS 749), og dens nedgang opleves som fra tusind tårne funkler guld (DDS 775). Men lige så glimrende guldet er, lige så dybt er nattemørket. Det ruller sit skyggeflor over himlen (DDS 776), når det vælder af nattens sluser ud (DDS 773). Dog, hos Ingemann sejrer mørket aldrig over lyset; thi englene spreder deres vinger ud, når alle øjne sig lukke, selv våger hele verdens Gud ved skabningens store vugge. (DDS 776). Ingemann har et samlet blik på universet. Når han taler om jordens sol, er det et udtryk for en jordboers syn på solnedgangen, vel vidende, at det universelt set og rent fysisk tager sig anderledes ud. Ingemann retter så sit blik fra jorden mod himlen og stjernerne som det største, og mod menneskebarnet og dyrene, herunder fuglene og sneglen med hus på ryg, ja, selv den orm, min fod nedtræder (DDS 42) som det mindste. Han hævder en panteistisk verdensopfattelse: Gud er alt, og alt er Gud. Og han udtrykker denne opfattelse i sine salmer og kristelige sange på en ovenud billedrig og virtuos måde som en værdig pendant til guldaldertidens store malere. Som ordmaler har Ingemann næppe sin lige i dansk digtning. Blot et par linjer om solnedgangen kan vise billeddannelserne og udtrykskraften: Fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet; med strålestøtter underfuld sig borgen spejler i havet. (DDS 775). I 1838 udkom Ingemanns Syv Aftensange med melodier af C.E.F. Weyse. De efterfulgte Morgensange for Börn, der udkom året forinden med melodier af samme komponist, indeholdende bl.a. I østen stiger solen op og Nu titte til hinanden. I modsætning til morgensangene har aftensangene ikke tilføjelsen for Börn. I dag ville man sige, at målgruppen for aftensangene var en anden, nemlig de voksne. Deres sproglige horisont var væsentligt udvidet, og Weyses musik var mere rytmisk og melodisk kompliceret og sangene forsynet med et stemningunderstøttende klaverakkompagnement. Aftensangen Den skønne jordens sol gik ned (DDS 774) er tilsyneladende en enkel ting med korte vers à la I østen stiger solen op, men dens ordvalg (og i øvrigt melodien) peger hurtigt i retning af det voksne. En større verdens herlighed nedglimter nu i det dunkle, hedder det, - næppe nogen børnevenlig sætning. Det er hele universets (eller himmel-oceanets, som Ingemann yndede at kalde det),

9 ORGANISTEN SKRIVER 9 herlighed, der synes at glimte om natten. Den uendelige stjernehimmel åbenbarer sig for den måbende og andægtige jordboer. Al verden hæver sig højt som en hvælving, som en kirke stor, altså som en kæmpebygning, ikke noget tilfældigt hus, men netop en kirke med de associationer, det indebærer. Og i dette naturens tempel ligger jorden skjult som et blad fra skoven, altså som en lille bitte del af noget større, men som alle blade i skoven dog Guds værk. Men selv på dette mindste blad i største skov bor der dog glade skabninger (v. 3). For hverken Gud eller Ingemann glemmer det mindste, være sig insekter eller andet kravl på dette blad. Ingemann tilslutter sig Brorsons det mindste, han har skabt, er stort og kan hans magt bevise (DDS 15). Sangen slutter med en konstatering af, at for Gud er alt stort småt, men kært det mindste tillige. Så det store bliver småt, og det små bliver stort, i romantikkens sprog inderliggjort til kært. Hvilket leder til slutlinjerne: Den barnesjæl er bjærget godt, som skjuler sig i dit rige. Barnesjælen kan selvfølgelig forstås som et egentligt barn, som er blevet båret op til Gud på armen (DDS 750). Noget sådant var jo en ganske almindelig foreteelse på Ingemanns tid, da børnedødeligheden var høj. Men snarere skal det forstås således, at vi alle er barnesjæle for Herren, at vi alle er Guds børn, der kan have et godt hjem i Guds rige. Og at vi som kristne endnu her i live er godt bjærget i Guds rige. Melodien til Den skønne jordens sol gik ned er, som nævnt skrevet af C.E.F. Weyse, som fik såvel Ingemanns morgen- som hans aftensange tilsendt frisk fra Ingemanns skrivepult. Weyse, der ellers var en vanskelig og kritisk personlighed, var begejstret for teksterne og skrev melodierne ret con amore. Egentlig tog sangene sigte på skolesangen og sangen i hjemmene, men allerede med Psalmebog for Kirke- og Huus-Andagt 1855 vandt især morgensangene indpas i den kongeligt autoriserede salmebog, og siden fulgte flere og flere af aftensangene, således at vi i den nugældende salmebog har alle repræsenteret, såvel de barnlige morgensange som de voksne aftensange med deres til tider ganske komplicerede melodier. Melodien til Den skønne jordens sol gik ned er et godt eksempel på vanskelige melodiske spring og udspekulerede rytmer, som stiller deltageren i fællessangen over for betydelige udfordringer. Ingemanns digte er unikke, og dét er også Weyses melodier, som har båret dem frem gennem snart to århundreder. Og stadig siger konfirmanderne: Nå ja, I østen stiger solen op og Nu titte til hinanden, dem kender vi da. 774 Den skønne jordens sol gik ned Mel.: C.E.F. Weyse Den skønne jordens sol gik ned; men stjerneskarerne funkle. En større verdens herlighed nedglimter nu i det dunkle. 2 Al verden som en kirke stor bag sky sig hvælver foroven; i templets krog Guds grønne jord er skjult som et blad fra skoven. 3 På mindste blad i største skov har glade skabninger hjemme; hvor liv sig rører til Guds lov, det mindste han ej vil glemme. 4 Gud! i din hånd alt stort er småt, men kært det mindste tillige. Den barnesjæl er bjærget godt, som skjuler sig i dit rige. B.S. Ingemann KONCERTER

10 10 KONCERTER KORKONCERT I SANKT LUKAS KIRKE Fredag den 5. februar 2016 kl afholder Ollerup Efterskole koncert med skolens flagskib - det store fælleskor som består af alle efterskolens 114 elever. Det store fælleskor har to dirigenter: For det rytmiske repertoire står Kenneth Seholt, og på den klassiske del Britta Kold. Ved aftenens koncert kan høres store klassiske og rytmiske korværker med en meget blandet program. Koncerten er samtidig afslutning på et helt nyt samarbejde mellem Ollerup Efterskole og Det Jyske Musikkonservatorium. I et forløb, på tre uger op til koncerten, har fire studerende fra konservatoriet arbejdet med efterskolens kor kor. De fire studerende læser Rytmisk korledelse på konservatoriet. Der er gratis entré. VI FEJRER KIRKENS 90 ÅRS FØDSELSDAG MED EN STOR KORKONCERT Den 20. marts 2016 kl. 16 opføres i Lukaskirkens fantastiske kirkerum for fjerde år i træk en korkoncert med Jonas Rasmussen ved roret. Musikken fremføres af et kor bestående af dygtige sangere som aldrig før har sunget sammen i den aktuelle konstellation. De medvirkende er samlet fra store dele af landet til netop dette projekt med den fælles ambition at synge god musik på tværs af aldersspænd og erfaringsniveauer. Årets tema er PRAYERS og sangene som synges har alle en forbindelse til bøn. Vi vil forsøge at belyse de forskellige aspekter af bøn i form af sang, og det spænder vidt fra Purcell's afmægtige "Hear my prayer, O Lord" til MacMillan's inderlige "A Child's Prayer". Projektet er et forsøg på at fremhæve komponister som er mindre kendte herhjemme og få publikum og korsangeres øjne op for al den smukke musik som venter på at blive udforsket. Koncerten arrangeres og dirigeres af Jonas Rasmussen, som lige nu studerer kordirektion ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Fri entré!

11 JANUAR Søn Henrik Hansen kirkekaffe Hellig 3 kongers søndag Tir Café Lukas Tor Basarkredsen i sognehuset Natkirke Fre Fællesspisning nærmere omtale s. 6 Søn Vibeke Houmøller kirkekaffe 1.s.e. Hellig 3 konger Fernisering med værker af Hans Krull Søn Henrik Hansen kirkekaffe Sidste s.e. Hellig 3 konger Tir Café Lukas Menighedsrådsmøde Ons Fyraftensgudstjeneste ved Henrik Hansen Tor Basarkredsen i sognehuset Det for børn i Sct. Pauls Kirke Søn Maria Louise Bøg Hansen kirkekaffe Septuagesima Man Singleforældreaften i krypten Søn Musikgudstjeneste ved Vibeke Houmøller kirkekaffe Kunst på gåben nærmere omtale s. 22 FORÅRETS TORVEDAGSKONCERTER I marts tager vi hul på forårssæsonen af torvedagskoncerter, som afholdes hver lørdag kl i marts og april. Programmet er sammensat af kirkens organist John Wedell Horsner og byder på koncerter af ca. 20. min. varighed.

12 12 FEBRUAR 2016 Tir Café Lukas i sognehuset Tor Basarkredsen i sognehuset Natkirke Fre Fællesspisning nærmere omtale s Korkoncert med Ollerup Efterskole. Gratis entré Søn Højmesse ved Vibeke Houmøller kirkekaffe Fastelavn Pga. Diakoniens Dag samler vi ind til Det Blå Sted Fastelavnsgudstjeneste med efterfølgende tøndeslagning i kirkehaven nærmere omtale s. 4 Man Introduktion til filmforløb nærmere omtale s. 7 Tors Det for børn i Sankt Lukas Kirke Sogneaften nærmere omtale s. 6 Søn Henrik Hansen kirkekaffe 1. s. i fasten Tir Café Lukas Ons Fyraftensgudstjeneste ved Henrik Hansen. Søn Henrik Hansen kirkekaffe 2. s. i fasten Man Singleforældreaften i krypten Tor Basarkredsen i sognehuset Tir Menighedsrådsmøde Søn Vibeke Houmøller kirkekaffe 3. s. i fasten Fernisering af Ingrid Kathrine Villesen Forfattergudstjeneste med Dy Plambeck nærmere omtale s. 4 BESØG KIRKENS MUSEUM I KIRKENS ÅBNINGSTID. HVAD DEN GAMLE BY MANGLER PÅ DET KIRKELIGE OMRÅDE, JA, DET HAR SKT. LUKAS KIRKE!!!

13 MARTS Tor Basarkredsen i sognehuset Natkirke Fre Fællesspisning for voksne nærmere omtale s. 6 Lør Torvedagskoncert Søn Henrik Hansen kirkekaffe Midfaste Tor Det for børn i Sct. Pauls Kirke Lør Foredragsdag se hele programmet på bagsiden Torvedagskoncert Søn Vibeke Houmøller kirkekaffe Mariæ Bebudelsesdag Man Fødselsdagskagebord nærmere omtale s Singleforældreaften i krypten Tir Café Lukas Menighedsrådsmøde Ons Fyraftensgudstjeneste ved Henrik Hansen Tor Basarkredsen i sognehuset Lør Torvedagskoncert Søn Henrik Hansen og Vibeke Houmøller Palmesøndag Festgudstjeneste i anledning af kirkens 90-års fødselsdag. Aarhus Junior- og Ungdomskantori deltager Korkoncert nærmere omtale s. 10 Tor Henrik Hansen kirkekaffe Skærtorsdag Fre Vibeke Houmøller kirkekaffe Langfredag Lør Torvedagskoncert Påskeandagt ved Henrik Hansen Søn Henrik Hansen kirkekaffe Påskedag Man Vibeke Houmøller kirkekaffe 2. påskedag Tir Café Lukas

14 14 BØRN I KIRKEN BABYSALMESANG Babysalmesang forløber over 8 tirsdage kl Første gang tirsdag d. 5. januar. Sidste gang tirsdag d. 23. februar. Babysalmesang forgår i kirkerummet, hvor vi vil synge, lytte, sanse og danse. Salmesangen kan skabe en unik kontakt mellem det lille barn og den voksne. Din stemme er en af de vigtigste i barnets liv, derfor er det ikke vigtigt hvor godt du synger men at du synger. Alder: Barnet skal ved begyndelsen være 2 til 6 mdr. Deltager antal pr. hold: 16 børn. DET ER GRATIS AT DELTAGE. Ved tilmelding oplyses navn og fødselsdato på barnet, den voksnes navn, adresse, telefon og mailadresse. Husk at melde afbud hvis du er forhindret. Tilmelding til babysalmesang sendes senest d. 4. januar til: Maria Louise Bøg Hansen på mail: malh@km.dk Næste hold i babysalmesang begynder til april. Hold øje med hjemmesiden for information om tilmelding. BØRNESANG OG SALMEKLANG For nye og gamle deltagere i Skt. Lukas Kirke. Hver mandag lyder mange glade børnestemmer i kirkerummet, når vi flyver som fugle, rasler med æg, putter hovederne ned i spande eller gemmer os under stjernevrimlen. Børnesang og Salmeklang er et tilbud til alle sangglade børn og deres voksne. Vi mødes i Skt. Lukas Kirke, Skt. Lukas Kirkeplads 1, 8000 Århus C. På hold 1 og 2 er det muligt at deltage med søskende der ikke lige falder inden for aldersgruppen, hold 3 er forbeholdt børn over 4 år og holdet oprettes ved min. 6 tilmeldte. Oprettes holdet ikke er børn mellem 4 og 6 år velkomne til at deltage på hold 2. I alle skoleferier og i forbindelse med ferie og fridage for sognemedhjælper Maria Louise Bøg Hansen aflyses Børnesang og Salmeklang. Aflysninger sker via kirkens hjemmeside og ved opslag på døren. Hold 1 mandage kl for børn i alderen ca.6 mdr. til 18 mdr. Hold 2 mandage kl for børn i alderen ca.19.mdr til 4 år. Første gang mandag d. 4. januar. Det er muligt at tilmelde sig løbende. Tilmelding sendes til Maria Louise Bøg Hansen på malh@km.dk. Her oplyses navn og fødselsdato på barnet samt den voksnes navn, adresse, telefon og mailadresse. Husk at melde afbud, hvis I er forhindret.

15 KOR I KIRKEN 15 SYNG I PIGEKOR Har du lyst til at synge? Kunne du tænke dig at blive en del af et fantastisk fællesskab med andre sangglade piger? Så er ét af vore tre kor måske noget for dig! Spirekor klasse, mandag kl Aarhus Juniorkantori klasse, mandag kl Aarhus Ungdomskantori klasse, mandag kl Hos os er det super sjovt og rart at gå til kor. Vi har samtidig høje ambitioner, og ønsker at give vore korsangere de bedst mulige betingelser for at udvikle sig, sangligt og musikalsk. Korene ledes af korleder Hanne Korsgaard Sundbøll, og korsangerne undervises desuden af Katrine Broch Møller, sanger og sangpædagog, i solosang og hørelære. Korene øver hver mandag i sognelokalerne i Skt. Lukas Kirke, Skt. Lukas Kirkeplads 1, og synger i løbet af året ved koncerter, musikgudstjenester og andre arrangementer i begge kirker. af året. Korsangerne får løn for både korprøver og medvirken ved arrangementer. Man skal gå til en optagelsesprøve for at blive optaget i kantorierne, og der er løbende optagelsesprøve for nye korsangere. De tre pigekor fungerer i et samarbejde mellem Skt. Lukas og Langenæskirken, der vægter musik og korsang meget højt. Der er pt. 55 velsyngende korsangere i korene alle sangglade piger er velkomne. Kom og syng med! SANG - MUSIKALITET - GODT HUMØR - FÆLLESSKAB Det er gratis at synge i alle vore tre kor. Der er løbende optag så kom og vær med! Spirekoret er en forberedelse til Juniorkantoriet. Vi synger sange og salmer, bruger krop og bevægelse, øver stemme, rytme og musikalitet og har det sjovt. Spirekoret synger med ved enkelte optrædener. Alle kan synge med i Spirekoret. Juniorkantori og Ungdomskantori er seriøse kor, som arbejder målrettet med korsangen, og samtidig har vi det sjovt og rart. Repertoiret er meget blandet og tilpasses de forskelligartede arrangementer, kantorierne medvirker i. Vi synger både ny og ældre musik, kirkemusik og mere rytmisk musik, én- og flerstemmigt. Kantorierne får desuden undervisning i hørelære, hvor korsangerne får kendskab til node- og rytmelære. Der er hyggelige weekendarrangementer og korture i løbet Information og kontakt: Korleder Hanne Korsgaard Sundbøll, hkni@km.dk, tlf

16 16 RØSTEN I ØRKENEN Af Sørine Gotfredsen, sognepræst og journalist MINDECEREMONIER AFSLØRER VESTENS AFMAGT På en vis måde er det jo meget smukt. Folk samles for at mindes dem, der gik bort ved terrorangrebet i Paris, og de bærer fakler og synger og lytter til store ord om frihed og godhedens sejr. Ikke desto mindre sidder man tilbage med en frygtelig uheldsvanger fornemmelse, for den velkendte skabelon har noget hjælpeløst over sig. Man synger Nordahl Griegs Kringsat af fjender og PH`s Man binder os på mund og hånd, og politikerne får tårer i øjnene og taler om kærlighed og danske værdier. Men det er skrøbeligheden og den manglende kampånd, der står tilbage, for mange ved vel reelt ikke, hvad det egentlig er, vi kæmper for. Jo, vi kæmper for retten til også i fremtiden at kunne sidde på en fortovscafé i ligeværdigt selskab og drikke vin og nyde livet. Men kæmper vi også for de helt grundlæggende årsager til, at det overhovedet er muligt at sidde netop der? Tør vi i det daglige modsige dem, der ikke mener, at for eksempel kvinder bør sidde der klædt som de vil? Tør vi hævde, at der i denne verden findes grundlæggende forskellige menneskesyn, og at vi kræver, at alle i dette land anerkender den tankegang, der hersker her? Eller hylder vi bare udfoldelsen, så længe vi stadig har den? I søndags skrev forfatter Christian Mørk et essay i Ekstra Bladet, hvor han priste livsstilen i Paris, hvor han selv bor. Og således lød det: Lad os hylde den og hinanden. Allerede nu, til aften. Selv om det er søndag. Tag den korte kjole på, de damer. Følg med hende et sjovt sted hen i aften, d` herrer. Længe leve Paris. Længe leve sex. Længe leve friheden. Man kan læse dette som en livskraftig hyldest til den frie tilværelse i vesten, og man kan læse det som et panisk vidnesbyrd om, at den er i færd med at gå under. For den vestlige verden er kropslig, som Christian Mørk også formulerer det, hvormed det antydes, at det åndelige er perifert. Og det er sandt. Kun få kan efterhånden sætte ord på det historiske og kristne tankegods, der udgør rodnettet under vores frie livsform, og når vi ved mindeceremonier synger ateistiske sange fremfor salmer, viser det, hvordan centrale åndfulde tråde er kappet over. Vi henter ikke styrke i noget større, men skal bære alt selv, og derfor indhylles udsagnene om frihed og kærlighed i en skygge af afmagt. Vi kan nævne Voltaire, oplysningstiden og religionskritikken, men hvis ikke vi lærer at se dybere end det, går vi på grund. Stort set ingen dansk politiker eller kunstner formår i dage som disse direkte at nævne kristendommen som en del af kilden til vores menneskesyn og respekt for individet. Kun få refererer til noget større at stå til ansvar for, og i et fællesskab, hvor den personlige frihed er ophøjet til guddom, ender man ved den korte nederdel som samlende ikon. Vores mindeceremonier er præget af sentimentalitet snarere end af styrke og af hule fraser snarere end af bevidsthed om dybe rødder. De tårevædede optrin bliver dermed til selve påmindelsen om, at en del af kampen måske allerede er tabt, og da folkene fra Charlie Hebdo i søndags som reaktion på højtidligheden i Notre Dame udtalte, at mere religion er det sidste, vi har brug for, understregedes det atter. En central ulykke i vor tid er, at mange slet ikke skelner mellem islam og kristendom. Vesten er nedsunket i indædt modvilje og uvidenhed i forhold til al religiøsitet, og det fordummer os og driver os i armene på afgudsdyrkelse af det kropslige, hvor målet er at nyde livet endnu mere uden tanke for, hvordan man på et dybere plan bærer ansvaret for det. Dog er der én meget stærk indre kraft, der kan komme til at fylde i vesten. Da en ulykkelig far, der under massakren i Paris mistede sin datter, af en tv-journalist blev spurgt om, hvad han følte, lød

17 RØSTEN I ØRKENEN 17 det kort og klart. Had. Og vel at mærke ikke kun til dem, der havde dræbt hans datter, men også til de politikere, der så længe har tilladt samfundet at udvikle sig på denne vis. Man forstår ham, og hadet og frustrationen kan brede sig i en vestlig verden, hvor folk mere og mere vil føle, at fundamentet på umærkelig vis eroderer. Fordi vi ikke gør nok for at holde det i live, fordi vi i sekulært hovmod og velfærd har ophøjet nydelsen som det største udtryk for menneskelig livsfylde, alt imens vi lukker kirker og udhuler kristendommen til ukendelighed. Og fordi vi har underlagt os troen på, at videnskab og fremskridt vil bringe os derhen, hvor kun de mest naive kan tro på Gud. Og se blot. Når forfærdede danskere mødes på åbne pladser med levende ild og synger tomme sange uden strejf af evighed og fortæller hinanden, at vore værdier aldrig må forgå, er det hulheden, der skinner igennem. Hør blot. Vi bliver ved med at gentage os selv i den vestlige verden, men det gør hverken fra eller til. For hvis vi ikke snart begynder at forstå, at tilværelsen bygger på andet end krop, alkohol og korte nederdele, så har vi måske slet ikke kræfterne til at bevare den frihed, vi elsker så højt. (Denne kronik har været bragt i Kristeligt Dagblad. Den gentages her med såvel Sørine Gotfredsens som Kristeligt Dagblads tilladelse) BASARKREDSEN Efter et veloverstået Novembermarked, hvor vi havde en god dag med mange gæster og som følge deraf et godt salg i vores boder med god hjælp fra frivillige, der var parate til at yde en indsats i en god sags tjeneste. Der var også frivillige fra andre sogne. Overskuddet ved Novembermarkedet går til Menighedsplejens vigtige arbejde i sognet. Efter nytår er vi parate igen i Basarkredsen til at tage fat. Vi er nogle frivillige damer, der mødes to gange om måneden,hvor vi sysler med forskelligt håndarbejde med henblik på salg til vores årlige Novembermarked. Har du tid og lyst til at deltage i det frivillige arbejde, er du meget velkommen. Pengene, der kommer ind ved vores Novembermarked går til Menighedsplejens vigtige arbejde i sognet. Vi mødes d. 1. og 3. torsdag kl i sognehuset i hver måned, med undtagelse af juni og juli måned Vi vil gerne strikke for dig, har du mønster og garn, strikker vi gerne i alle børnestørrelser. Vi er ikke dyre, men vi finder en passende pris. For mere information kontakt venligst Hedvig Jørgensen, Marselis Boulevard tv., tlf eller mail: hmejoergensen@gmail.com eller Lillian Østrup mail: basarkredsen.lillian@gmail.com Mødetider for Basarkredsen d. 7. og d. 21. januar kl d. 4. og d. 18. februar kl d. 3. og d. 17. marts kl

18 18 MENIGHEDSPLEJEN Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling den 13. marts 2016 CAFE LUKAS Kom og drik en kop kaffe/te i fællesskab med andre. Café Lukas er mødestedet hvor vi hygger os med film, musik, oplæsning og snak om løst og fast. Fra 1. januar vil programmet frem til april ligge i Sognehuset. Vi får bl.a. besøg af en vurderingsmand, der vil komme og vurdere effekter vi selv har medbragt hjemmefra. Sted: Sognehuset. Tid: Kl Datoer: 5. og 19. januar 2. og 16. februar 15. og 29. marts Pris: 25 kr. for kaffe/the kage m.m. Vel mødt og velkommen til alle. Sognemedhjælper Gitte Wacherhausen Kasch Meld dig som indsamler og støt verdens fattigste kvinder. Ved Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling i 2016 sætter vi fokus på verdens fattigste kvinder. Kvinder og piger er dem, der lider mest under fattigdom, men det er også dem, der bedst kan bekæmpe den. Når vi styrker kvinderne, kommer det ikke kun dem selv, men også deres familie og lokalsamfundet til gode. Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at: oplyse kvinder om deres rettigheder uddanne kvinder, så de finder styrke og stemme i både familien og samfundet involvere kvinder i aktiviteter, der forbedrer deres økonomi fremme kvinders ret til at eje jord modarbejde misbrug af og vold mod kvinder. Vil du samle ind, så meld dig som indsamler til præst og sognemedhjælper Maria Louise Bøg Hansen på malh@km.dk eller til Folkekirkens Nødhjælp via Du kan begynde indsamlingen kl eller kl efter højmessen i Skt. Lukas Kirke. Vi byder på rundstykker, varm kaffe og te i forbindelse med indsamlingen. ANDAGTER PÅ PLEJEHJEMMENE: Kommende gudstjenester på Lokalcenter Marselis: Torsdag d. 21. januar kl : Vibeke Houmøller. Torsdag d. 18. februar kl : Henrik Hansen. Torsdag d. 17. marts kl : Vibeke Houmøller. Kommende gudstjenester på Ankersgade: Onsdag d. 20. januar kl : Vibeke Houmøller. Onsdag d. 17. februar kl : Henrik Hansen. Onsdag d. 16. marts kl : Vibeke Houmøller.

19 MENIGHEDSRÅDSFORMANDEN 19 TAK FOR SIDST OG PÅ GENSYN Hvis jeg vidste, at verden gik under i morgen, ville jeg plante et træ i dag, sagde Martin Luther. Det er værd at huske på, også næsten 500 år efter Luther og Reformationen. Fredag den 22. november spiste MR og personalet traditionen tro en middag sammen, og vi begyndte aftenen, også som vi plejer, med en quiz. Denne gang om Luther, fordi vi er midt i forberedelserne til 2017 og Reformationsjubilæet. Men inden vi når frem til 2017, skal vi fejre Skt. Lukas Kirkes 90 års fødselsdag. Det er vi også i fuld gang med at forberede. Vi holder simpelthen fest i en hel uge, lige fra mandag, den 16. marts 2016 og til og med den 20. Festlighederne løber gennem hele ugen for så at nå sit højdepunkt om søndagen med en festgudstjeneste, hvor kirkens tre sognepræster fordeler opgaverne mellem sig. Vi har allerede inviteret biskop Henrik Wiig Poulsen og domprovst P.H. Bartholin. Begge har sagt ja tak. I gudstjenesten medvirker også både vores kirke kantori og pige-kantori. Også kirkens allerførste dåbsbarn er gæst ved festlighederne. Alle sejl bliver sat til. Vi er faktisk gået så vidt, at vi overvejer en Skt. Lukas Kirkes ønskeseddel, fordi rigtig mange af vores faste brugere, ofte anvender en projektor ved deres møder og sammenkomster. Den projektor, vi har at stille til rådighed for nuværende, er gammel, sårbar, ustabil og besværlig at betjene. Tanken om en sådan ønskeseddel opstod, da en af kirkens mangeårige og gode brugere gennem mange år, Y-Mens Frederiksbjerg afdeling, gavmildt donerede kroner. Det er en fin begyndelse til at nå målet om en projekter i loftet med enkel betjening. Festudvalget er i gang med at udarbejde en gæsteliste over bl.a. tidligere præster og medarbejdere. Vi udsender indbydelserne først i Jeg vil rigtig gerne opfordre til, at alle, der på den ene eller anden måde har en god ide til fejringen, så kontakter os. Vores mål er en ubeskrivelig dejlig dag, hvor alle sejl er sat til, for at Skt. Lukas Kirke fejres, som det sig hør og bør, på alle leder og kanter, i glæde over, at vi har den. Tak for sidst om skik og brug Søndag, den 27. september 2015 indbød menighedsrådet til det årlige og lovpligtige Menighedsmøde. Dagsordenen er ens fra år til år: menighedsrådet skal fortælle om kirkens liv og vækst i det forløbne år, og om de ønsker og visioner, der er for det kommende. I år åbnede vi mødet med en meget smuk og fin optræden af pigekantoriet. Det er en stor glæde at følge den imponerende udvikling koret demonstrerer, hver gang de kommer i vores kirke. Koret er nu fem år gammelt. Mange ting blev vendt på menighedsmødet. F.eks. ønskede flere, at vi atter indfører høstgudstjeneste. Det gør vi fra næste år, lovede Vibeke Houmøller. Nye folk i sognet undrede sig over, at vi i stedet for ind- og udgangsbøn har præ- og postludium. Der blev også givet udtryk for en forundring over, at menigheden ikke står op under hele dåben for at ære handlingen. Det ville mange være kede af, lød modsvaret, for kirken er så stor, at dåben så kun blev hørlig og ikke synlig. Desuden ville det knibe for flere, at stå op så længe. En kirke med år på bagen Luthers smukke billede, at vi, uanset hvad, bør huske at plante et træ, kan også være billede på Skt. Lukas Kirkes liv og vækst. Her er mange træer plantet i løbet af kirkens 90 årige liv. I år er det 25 år siden John Wedel Horsner søsatte Torvedagskoncerterne. Han, John Horsner, fik den geniale ide, at der gennem hele vinterhalvåret kan knyttes en kort koncert i Skt. Lukas Kirke til torvehandlen på

20 20 FRA MENIGHEDSRÅDSFORMANDEN Ingerslev Torv lørdag formiddag. Alle koncerterne begynder kl og varer min. Nu er det ikke sådan skik og brug i Skt. Lukas Kirke, men hvis vi nu alligevel leger lidt med tanken, så skal lytterne tælles i tusinder. I januar er det også 10 år siden vi havde den første udstilling i Skt. Lukas Kunstforening. Og forleden, i begyndelsen af årets sidste menighedsrådsmøde, havde vi Winnie Thomsen fra Center for misbrugsbehandling og Familieambulatoriet på Skejby Sygehus på besøg. Winnie Thomsen fortalte om Cafe Tumling. Cafe Tumling har været en fast del af Skt. Lukas Kirke gennem tre år. Kirken er et vigtigt samlingssted for godt tyve familier med småbørn. Vi er i samarbejde med Center for misbrugsbehandling, Socialforvaltningen i Århus, og formålet er - at drive et netværk, der skaber mulighed for, at deltagerne kan etablere sociale relationer - at tilbyde familierne et omsorgsfuldt miljø med nærhed, glæde og gode oplevelser - at deltagerne i tilknytning til Cafeen får en positiv og meningsfuld oplevelse - at skabe rum til, at deltagerne får positive oplevelser med deres børn. Især, fortalte Winnie Thomsen, betød det meget, at de frivillige, der laver mad, leger, lytter og giver knus, opleves som de bedsteforældre, alle børn har så hårdt brug for. Menighedsrådet ved Skt. Lukas Kirke skylder de frivillige stor tak, for det er dem, der gør det muligt, at cafeen har hjemme i vores kirke. Under kirkens tag er der nu også en lektiecafe for en gruppe vietnamesere. Menighedsrådet har som sit erklærede mål at åbne så mange døre, at det bliver muligt for alle at se sig selv i et fællesskab i folkekirken. Vi er glade for alle kirkens grupper. Næste søndag er det første søndag i Advent og et nyt kirkeår begynder. I det vender kordegn Anne Rust Nørgaard tilbage fra barselsorlov og sognepræst og sognemedhjælper Marie Louise Bøg Hansen går på barsel efter jul. Små træer er sat og bliver sat i verden. Birthe Andreasen er nyt menighedsrådsmedlem, da Rasmus Valentin Christensen er nyudnævnt sognepræst ved Holstebro. 1. søndag i advent vil der være lagkage til kirkekaffen, for Ester Knudsen bliver 100 år den 5. december, men den dag fejres på Sjælland med familien. Ester Knudsen har sin faste plads i Skt. Lukas Kirke. Midt for i højre side. Positiv, smuk med kloge øjne. Tak for det og hjertelig tillykke. Og 2. søndag i advent indvies den sidste messehagel med Havsteen Mikkelsens smukke motiv. Mange, mange tak til Messehagel fællesskabet, vi ser gerne I fortsætter. Hjertelig velkommen til at være med til det hele, Karen Haugstrup Udlejning af krypt og sognehus Menighedsrådet har udarbejdet et regelsæt for leje af sognehus og kirkens krypt. Der er mulighed for at arrangere kaffe i forbindelse med bisættelser/begravelser fra kirken eller på kapellerne i Aarhus samt mindre receptioner i forbindelse med vielser ved en af kirkens præster. Kontakt kirkekontoret for flere oplysninger på

21 SKT. LUKAS KUNSTFORENING 21 ARRANGEMENTSKALENDER Fernisering 28. februar 2016 kl med malerier af Ingrid Kathrine Villesen. Udstillingen kan ses indtil 3. april Fernisering 10. januar 2016 kl med værker af Hans Krull. Udstillingen kan ses indtil 14. februar Hans Krull er grafiker, maler og skulptør, er født 1952 i Svendborg og stammer fra en gammel sømands- og kunstnerslægt på Ærø. Krull er uddannet på Århus Kunstakademi og på Akademiet for de skønne Kunstarter (A.S.P.) Polen Krakow Arbejdsområderne er mange: grafik maleri skulptur video film plakatkunst tattoo happenings udsmykning -scenografi. Det er ikke muligt kort at beskrive Hans Krull, men vi henviser til hans hjemmeside hanskrull.dk GENERALFORSAMLING Søndag den 10. januar 2016 kl afholder Kunstforeningen generalforsamling i Sognehuset for Kunstforeningens medlemmer, hvor vi bl.a. udlodder de kunstværker, som vi har indkøbt i Siden midten af 70 erne har Ingrid Kathrine Villesen været en stilfærdig og vedholdende repræsentant for kunsten i det sydvestlige Jylland. Der er mindst to karakteristiske ting ved hendes malerier. Dels et stofligt, svævende og spontant udtryk, som skyldes den spartelteknik, der er hendes foretrukne. Dels det drømmeagtige indhold, hvor motivet antydes skitseagtigt og langsomt opstår i et frugtbart samspil mellem en udpræget koloristisk fornemmelse, teknisk arbejde, erindring og intuition. Ingrid Kathrine Villesen er født 1944 i Lemvig og har siden 1971 boet i Billund. KUNST PÅ GÅBEN Søndag den går turen med bus til Kulturforum Würth, Kolding. Alle kender Trapholt, men hvem kender Würth? I Danmark bliver Würth-gruppens kunst- og kulturaktiviteter tilrettelagt gennem Kulturforum Würth Kolding, som hvert år arrangerer 2-3 udstillinger med international, anerkendt kunst. Omgivelserne det store, smukke rum og det flotte lysindfald fra de mange vinduer i foyeren er med til at skabe en virkelig god kunstoplevelse. >

22 22 KUNST PÅ GÅBEN Søndag den 13. marts 2016 går turen til Det Grønlandske Hus, Dalgas Avenue 52, 8000 Århus C, hvor Malene Guldager vil fortælle og vise os, eksempler på sin kunst. Malene er grønlandsk/ dansk billedkunstner/skulptør og grafisk designer. Er født og opvokset i Nuuk, Grønland. Busafgang fra sognehuset kl , mødetid kl Hjemkomst ca. kl Med i bussen er kunstkritiker Erik Meistrup, der bl.a. er områderedaktør for Kunstavisen, TV-producent af kulturprogrammer og medlem af international sammenslutning af kritikere AICA. Erik Meistrup vil introducere os til kunstneren Karl Hurm, der udstiller 117 små naivistiske malerier, der hver fortæller et eventyr. På hjemturen serveres der kaffe/te og kage. Pris: Medlemmer 125 kr. - Ledsager 175 kr. Bindende tilmelding senest 15. januar 2016 ved indbetaling på konto (husk at angive navn ved indbetaling) eller på generalforsamlingen den 10. januar Max antal pladser: 40 personer Malene beskriver sin kunst således: "Min tilgang til kunsten er at nyfortolke den traditionelle grønlandske kunst og mytologi med nye visualiseringer, dog med dyb respekt for det oprindelige." Tilmelding senest den 8. marts 2016, til Merete Østergaard, meretemalund@gmail.com, eller på tlf Pris for turen 30 kr. incl. kaffe og kage. Kun for medlemmer, der kan invitere en ven med. Vi mødes ved Skt. Lukas sognehus kl eller på adressen kl Vi glæder os til spændende eftermiddage i jeres selskab. MEDLEMSKAB AF KUNSTFORENINGEN Henvendelse til kasserer Lisbeth Berthelsen, lisbethfagernes@hotmail.com

23 ARRANGEMENTER FRA NABOSOGNENE 23 LANGENÆSKIRKEN Januar Tirsdag d. 26. kl Aftensang Kl Sogneaften: Danmarks gamle barndomsland v/forstander Jørgen Carlsen, Testrup Højskole Februar Tirsdag d. 2. kl Kyndelmissegudstjeneste m. dans. Aarhus Junior- og Ungdomskantori medvirker. Tirsdag d. 9. kl Aftensang Kl Sogneaften: At fortælle et liv om romaer. v/ journalist og forfatter Malene Fenger-Grøndahl Tirsdag d. 23. kl Fyraftensgudstjeneste. Aftensmad efter gudstjenesten. Film: Maries Historie Marts Tirsdag d. 1. kl Aftensang Kl Sogneaften: Fra Thy til Christiania v/folkemusiker Mette Kathrine Jensen. SCT. PAULS KIRKE Formiddagshøjskole i Sct. Pauls vinter/forår 2016 I vinter og forårstiden vil vi en række tirsdage fra ca i Formiddagshøjskolen i Sct. Pauls tilbyde et forløb under titlen Reformationen. Enhver er velkommen. Pris: 30,- inkl. formiddagskaffe og frokost. Get inspired 2016 Tirsdag den 8. marts kl Koncert med The Nordic Baroque Band, som spiller musik fra middelalderen, barokken og nyskreven musik fra vores tid. Bachs Johannespassion Palmesøndag den 20. marts kl Sct. Pauls Cantori og Randers Kammerorkester opfører Johannespassionen af J.S. Bach. Dirigent: David Riddell Billetter fås i forsalg på / Tlf Fredagsfamilie i Sognehuset! I Sct. Pauls Sognehus, på bagsiden af kirken, mødes familier med børn i alle aldre til en hyggelig aften ca. 4-5 gange pr. halve år. Næste gange er fredag d. 29. januar og fredag d. 4. marts. Nærmere information, tilmelding mm. hos kirke- og kulturmedarbejder Martin Frøkjær-Jensen på eller martin@sctpauls.dk Højskolesangaften i sognehuset 19. januar kl. 19:30 Velkommen til en sangaften i sognehuset, hvor vi vil dvæle ved de kendte og elskede vintersange. Sognepræst Erik Møller tager sin kontrabas med, og Kirke- og kulturmedarbejder Martin Frøkjær-Jensen ledsager på klaver. Kom ind i varmen og få et poetisk og inspirerende forhold til årstiden og de dybe vintertanker igennem fællessangene. Enhver er velkommen! Fri entré, kaffe m. brød 20,-

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Morgensang i Vejen Kirke,

Morgensang i Vejen Kirke, Morgensang i Vejen Kirke, fredag d. 29. januar, kl. 9.00 Hermed links til salmetekster og inspirationsmateriale/idéer til arbejdet med salmerne. Materialet består af: 1) Salmeteksterne dels på papir dels

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg.

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg. Prædiken til sidste s. e. Hellig3konger 2011 Ved kyndelmisse som vi fejrede den 2. februar var vi halvvejs gennem vinteren. Og jeg tror, at længslen efter lys og forår gælder de fleste af os. Og netop

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706)

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706) Advent I advent tager flere af teksterne fra Det Gamle Testamente udgangspunkt i det golde ørkenlandskab og forjættelsen af ny frugtbarhed. Hos Esajas hører vi til 3. søndag i advent om dette tørre land

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

GLORIA Januar 2013, 2. årgang

GLORIA Januar 2013, 2. årgang Nyhedsbrevet GLORIA Januar 2013, 2. årgang 1 Leder Kære læser! Det er jul, det er cool lyder det i en gammel julesang, men for nogle er det mere koldt end cool når vintermånederne når de nordiske breddegrader.

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Helligånden oplyse sind og hjerte og velsigne ordet for os. Amen Opfordringen i denne søndags

Læs mere

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen BØRN Onsdag kl. 11.00. Dog sommerferie: 18/6-6/8 BABYSALMESANG Til babysalmesang i Frederiksholm Kirke fyldes kirken med musik og rytmik for alle babyer mellem 0 og 1 år. Vi hygger, synger et par salmer

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

1 s e Trin. 29.maj 2016. Vinderslev kirke kl.9.00. Hinge kirke kl.10.30.

1 s e Trin. 29.maj 2016. Vinderslev kirke kl.9.00. Hinge kirke kl.10.30. 1 s e Trin. 29.maj 2016. Vinderslev kirke kl.9.00. Hinge kirke kl.10.30. Salmer: Vinderslev kl.9: 36-208/ 379-680 Hinge kl.10.30: 36-208- 621/ 379-287- 680 Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

Søndag septuagesima I. Sct. Pauls kirke 1. februar 2015 kl. 10.00. Salmer: 745/30/599/170//365/439/743/752.

Søndag septuagesima I. Sct. Pauls kirke 1. februar 2015 kl. 10.00. Salmer: 745/30/599/170//365/439/743/752. 1 Søndag septuagesima I. Sct. Pauls kirke 1. februar 2015 kl. 10.00. Salmer: 745/30/599/170//365/439/743/752. Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Så blev det februar og farven

Læs mere

www.langenaeskirken.dk nr. 1 29. årgang FEBRUAR MARTS APRIL 2016 TIL SAMTLIGE HUSSTANDE KIRKE OG SOGN

www.langenaeskirken.dk nr. 1 29. årgang FEBRUAR MARTS APRIL 2016 TIL SAMTLIGE HUSSTANDE KIRKE OG SOGN www.langenaeskirken.dk nr. 1 29. årgang FEBRUAR MARTS APRIL 2016 TIL SAMTLIGE HUSSTANDE KIRKE OG SOGN NAVNE OG ADRESSER LANGENÆSKIRKEN, KIRKEDAMMEN 2, 8000 AARHUS C SOGNEPRÆST Niels Berthelsen Tlf.: 86147033

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Prædiken Høstgudstj. søndag den 28. september 2014 i Skibet kirke fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Læs mere

Fuglebakken juni 2015

Fuglebakken juni 2015 Fuglebakken juni 2015 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Søndag den Mandag

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

Prædiken til 12. søndag efter trinitatis, Mark 7,31.37 1. tekstrække.

Prædiken til 12. søndag efter trinitatis, Mark 7,31.37 1. tekstrække. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 18. august 2013 kl. 10.00 Lilian Høegh Tyrsted Prædiken til 12. søndag efter trinitatis, Mark 7,31.37 1. tekstrække. Salmer. DDS 749 I østen stiger solen op DDS 448 Fyldt af

Læs mere

Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke.

Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke. Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Korsvar Jesus tog de tolv til side og sagde til dem:»se, vi går op til Jerusalem, og

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Udgivet: 17-03-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt miljø på Plejecenter

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

Bøn: Vor Gud og Far Tak for livet du har skabt og skænket os, lad os gavmildt dele det med hinanden. Amen

Bøn: Vor Gud og Far Tak for livet du har skabt og skænket os, lad os gavmildt dele det med hinanden. Amen 1. trin. II 29. maj 2016 Toreby 9, Sundkirken 10 Salmer: 806 Nu er det Åndens Vågn op 745 30 Op, alle folk 30 555 Jeg ved et 672 Jeg ved på hvem O kristelighed 321 358 Lad dit rige 724 Solen stråler Jesus

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle,

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle, TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Kære alle, Så er det februar måned, og det er allerede blevet lysere til omkring kl. 17.00, helt vidunderligt, når man skal nå hjem og gå med

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45.

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Lindvig Osmundsen Bruger Side 1 05-10-2014 Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Der er en vej som vi alle går alene. Teksterne vi har fået til 16. søndag efter trinitatis

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 OBS OBS Danseaften d. 27. marts aflyst - kursus d. 30. marts - Se nedenfor og kalenderen Kære dansere og

Læs mere

Det ånder himmelsk over støvet, det vifter hjemligt gennem løvet, det lufter lifligt under sky fra Paradis, opladt på ny.

Det ånder himmelsk over støvet, det vifter hjemligt gennem løvet, det lufter lifligt under sky fra Paradis, opladt på ny. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 8. juni 2014 Kirkedag: Pinsedag/B Tekst: Joh 14,15-21 Salmer: SK: 290 * 291 * 289 * 281,3 * 723 LL: 290 * 287 * 291 * 289 * 281,3 * 723 Det ånder himmelsk

Læs mere

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 1 2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 Åbningshilsen Efter højmessen i dag er der frokost i Sognehuset,

Læs mere

I dag, 2. påskedag, vil jeg prøve at vende blikket og se på vores nederlag. Er der mon en sejr at hente også dér?

I dag, 2. påskedag, vil jeg prøve at vende blikket og se på vores nederlag. Er der mon en sejr at hente også dér? Prædiken til 2. påskedag 2014. Salme 16,5-11 - 1.Korinterbrev 15,12-20 - Johannesevangeliet 20,1-18 Er det mon sådan, at en sejr kan ligge gemt i nederlaget? Det har været temaet, som har klinget med i

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Påskedag den27. marts 2016 kl.10.00 i Skelager Kirke.

Påskedag den27. marts 2016 kl.10.00 i Skelager Kirke. Påskedag den27. marts 2016 kl.10.00 i Skelager Kirke. Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der kom et kraftigt jordskælv.

Læs mere

Prædiken til 14. s.e.trin., Vor Frue kirke, 6. sept. 2015. Lukas 17,11-19. Salmer: 728, 434, 447, 674,1-2, 30 / 730, 467, 476, 11.

Prædiken til 14. s.e.trin., Vor Frue kirke, 6. sept. 2015. Lukas 17,11-19. Salmer: 728, 434, 447, 674,1-2, 30 / 730, 467, 476, 11. Prædiken til 14. s.e.trin., Vor Frue kirke, 6. sept. 2015. Lukas 17,11-19. Salmer: 728, 434, 447, 674,1-2, 30 / 730, 467, 476, 11. Af domprovst Anders Gadegaard Alt er givet os. Taknemmeligheden er den

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 26. januar 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække Salmer DDS 52: Du, Herre Krist, min frelser est Dåb: DDS 448:

Læs mere

Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken. Prædiken: Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl

Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken. Prædiken: Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl Salmer: DDS: 13 Måne og sol DDS: 448 Fyldt af glæde DDS: 674 Sov sødt barnlille

Læs mere

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over.

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Mariæ Bebudelsesdag, den 25. marts 2007. Frederiksborg slotskirke kl. 10. Tekster: Es. 7,10-14: Lukas 1,26-38. Salmer: 71 434-201-450-385/108-441 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

Dover Sogn TILBAGEBLIK TIL TIDEN OMKRING BESÆTTELSEN OG BEFRIELSEN DEN 5. MAJ 1945

Dover Sogn TILBAGEBLIK TIL TIDEN OMKRING BESÆTTELSEN OG BEFRIELSEN DEN 5. MAJ 1945 Til samtlige husstande i Dover sogn Dover Sogn 17. årgang nr. 2 Marts 2015 Tekst: Britta Andersen, Hinnerup. TILBAGEBLIK TIL TIDEN OMKRING BESÆTTELSEN OG BEFRIELSEN DEN 5. MAJ 1945 I min barndom var Pastor

Læs mere

Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer

Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer 1 Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække Salmer DDS 712: Vær velkommen, Herrens år DDS 726: Guds godhed vil vi prise - -

Læs mere

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges September 2014 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges Forårets konfirmander For gavernes skyld? 44 nye konfirmander tjekkede sammen med deres forældre ind

Læs mere

nytårsprædiken 2016 Værløse kirke ( tekst : Fadervor )

nytårsprædiken 2016 Værløse kirke ( tekst : Fadervor ) nytårsprædiken 2016 Værløse kirke ( tekst : Fadervor ) Nytårsdag. den første dag i det nye år Ren og fin står den her, foran os og funkler. Det nye år, hvad mon det nye år vil bringe..?? Skal vi mon gå

Læs mere

Har vi skubbet Kristus ud af krybben og lagt os selv ned i den?

Har vi skubbet Kristus ud af krybben og lagt os selv ned i den? Har vi skubbet Kristus ud af krybben og lagt os selv ned i den? Prædiken til 2. søndag i advent 2015 Af præst Kristine Stricker Hestbech Salmer: 78, 66 v1-3, 66 v 4-6, 87, 69 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Oktober 2009 21. ÅRGANG

Oktober 2009 21. ÅRGANG Oktober 2009 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...75 83 83 90 / 26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148 Alfabetisk register A Adventskransen nu vi tænder................................ 65 All night, all day.......................................... 226 Alle, både høj og lav......................................

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar Forklaringsgudstjeneste for konfirmander Søndag den 27. oktober i Skibet kirke Prædiken Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Menighedssvar Da kom Peter til Jesus og spurgte:»herre, hvor

Læs mere

4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30

4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30 4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30 Salmer: Vinderslev kl.9: 76-339/ 82-117 Hinge kl.10.30: 76-339- 77/ 82-87- 117 Tekst: Joh 3,25-36 Nu kom Johannes' disciple i diskussion med en

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS 289: Nu bede vi den

Læs mere

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 Den onde djævel havde skabt et spejl, som kunne forvrænge alting, alt skønt blev grimt. De små djævle lo og var fornøjede,

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål sakset fra Kristeligt Dagblad.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål sakset fra Kristeligt Dagblad. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål sakset fra Kristeligt Dagblad. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus

Læs mere

Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se

Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se mere på www.janderup.dk. Generalforsamling i Janderup

Læs mere

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation teentro frikirkelig konfirmation Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud

Læs mere

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus ved skoleafslutninger i Skorup kirke skrevet af Brian Iversen Kejser Augustus (A) er i våbenhuset. Ærkeenglen Gabriel (G) står i koret

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 31-05-2015 side 1 Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 3,1-15 På den sidste forårsdag, den sidste søndag i maj, kun med teltdugen mellem os og Kærmindehavens grønne natur, mødes vi af en moden

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS

KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS KREDSNYT FUK AARHUS STIFTSKREDS SEPTEMBER 2015 FORMANDEN HAR ORDET Kære korledere Der har i år været lidt stille her fra kredsbestyrelsens side, men det skyldes, at vi i juli afholdt Landsstævnet i Aarhus,

Læs mere

VEJLEDENDE RITUAL VED ORGANDONATION

VEJLEDENDE RITUAL VED ORGANDONATION VEJLEDENDE RITUAL VED ORGANDONATION Forud er der normalt gået 6 timer, fra pumperne med sovemedicin og smertestillende medicin er slukket, til lægerne kan lave den første hjernedødsundersøgelse. Herefter

Læs mere

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jul Sang og musik i haven To Ja Jo Tor 7. Jul Bowling i Haslev Ca To Tir 12. Jul Musikquiz med Leif To Ki Ca Tor 14. Jul Eventyr ved bålet Ki Ca Ti Tir 19. Jul Udendørslege

Læs mere

19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14. Kan man se troen?

19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14. Kan man se troen? 1 19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14 Kan man se troen? 1. Vi synger to Martin Luther salmer i dag. Og det har sin anledning, som nok ingen umiddelbart tænker på. Og jeg havde måske også

Læs mere

Prædiken til Alle Helgen Søndag

Prædiken til Alle Helgen Søndag Prædiken til Alle Helgen Søndag Salmer: Indgangssalme: DDS 732: Dybt hælder året i sin gang Salme mellem læsninger: DDS 571: Den store hvide flok vi se (mel.: Nebelong) Salme før prædikenen: DDS 573: Helgen

Læs mere

Simeon Sankt Johannes Sogn. juni juli august. sommer

Simeon Sankt Johannes Sogn. juni juli august. sommer Simeon Sankt Johannes Sogn juni juli august 2015 sommer 2015 ÅBENT HUS OG HAVE Mandag 13/7 Mellem kl. 13 og kl. 17 holder jeg ÅBENT HUS/HAVE for alle, der har lyst til at lægge vejen forbi i anledning

Læs mere

Børnegudstjeneste til Diakoniens dag 2013.

Børnegudstjeneste til Diakoniens dag 2013. Børnegudstjeneste til Diakoniens dag 2013. v/ sognepræsterne Lene Sander, Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev og Tina Skov Løbner, Marie Magdalene-Koed. HØR - DET GROR!" Når vi laver børnegudstjenester tænker

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112 Åbningshilsen Vi fejrer jul. Vi er i Julen. Vi fester. Igen. Jul betyder

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved. Ap.G. 4,7-12

mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved. Ap.G. 4,7-12 Fra det gamle testamente: Luk retfærdighedens porte op, jeg vil gå ind og takke Herren! Her er Herrens port, her går de retfærdige ind! Jeg takker dig, for du svarede mig og blev min frelse. Den sten,

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS MIN MINI KATEKISMUS kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN 1 2 Den bog, du sidder med nu, er en katekismus. Det betyder, at det er en bog, der helt enkelt fortæller

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 1-2016. Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 1-2016. Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 1-2016 Informationer fra lokalområdet Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Provst Vagn Ove Høgild, Snerlevej 42, 7500 Holstebro Tlf.: 3025 3347/ mail: VOH@km.dk Graver Gerda Kvisgaard

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130 Der var en, der efter et arrangement for nogen tid siden spurgte

Læs mere