REGN HISTORIEN UD FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REGN HISTORIEN UD FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER"

Transkript

1 REGN HISTORIEN UD FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes evne til at identificere den korrekte regneart ud fra en kort regnehistorie. - 2 sæt ens opgavekort i 2 forskellige holdfarver - 2 x 2 skilte med +, - (med facitliste bagpå) - Arbejdsark (kopi/www) * 4 sæt dåsestylter * 4 sjippetove *Lærertyggegummi Parvis på 2 hold. Opgaverne kan også sagtens bruges til fælles gennemgang eller fordybelse i mindre grupper. TIDSFORBRUG min. INSTRUKTION: Vælg et sted med god plads. Skiltene lægges på gulvet et godt stykke væk, så der er tid og plads til at udføre de forskellige bevægelser. Du har kortene med regnehistorierne. 2 hold stilles op på hver deres række. Foran hvert hold ligger to sæt dåsestylter og to sjippetove. Du læser en lille regnehistorie op, og de forreste elevpar på hvert hold skal tage stilling til, hvilken regneart der skal bruges for at regne facit ud. De skal ikke finde facit, men udelukkende finde ud af, om de skulle bruge + eller for at løse opgaven. Så snart de har bestemt sig (holdkammeraterne må gerne hjælpe ved at hviske), skynder de sig at få fat i den rekvisit, der hører til regnearten og bevæger sig hurtigst muligt hen til det rette skilt, rundt om og tilbage igen. PLUS gå på dåsestylter MINUS sjippe Når de når tilbage til deres hold, lægger de tingene fra sig og går om bagest i rækken. Om der skal gives point for rigtigt svar er op til jer. Holdkammeraterne, som står tilbage, har to vigtige opgaver. 1. At regne stykket ud, så de ved håndsoprækning kan sige svaret bagefter. 2. At heppe på deres kammerater på farten. På den måde står de ikke bare og keder sig, men skal følge med hele tiden. Alt kan tjekkes sammen med eleverne bagefter vha. facitlisten bag på hvert skilt. OPFØLGNING & EKSTRA TIPS Lav dobbelt op af skilte og kort, hvis du vil lade eleverne køre mere selvstændigt og stadig konkurrere som to hold. Del evt. klassen op i 4, så der er endnu færre elever til hvert sæt skilte og kort. Så skal de blot tage kortene med sig og lægge dem ved skiltene.

2 ILLUSTRATION TIL REGN HISTORIEN UD Illustration af NB! Kortene kan også sagtens bruges til stillesiddende arbejde, hvor eleverne fordyber sig i de enkelte regnehistorier og finder facit. Brug arbejdsarket til denne opgave. Ud fra tallene i historien kan de så oven i købet lave helt nye regnehistorier, som måske kan bruges i en ny stafet med deres egne idéer til bevægelse.

3 1/10 1. Isabella har læst 7 sider i denne uge, og Jakob har læst 5 sider. Hvor mange sider har de læst tilsammen? 2. Lykkelige Lulu har i dag fået 3 nye glansbilleder til sin samling. Nu har hun 11 i alt. Hvor mange glansbilleder havde hun i går? 3. Seje Simon har 3 bilkort. Han har fået penge af mor til at købe 2 nye. Hvor mange kan han så få i alt? 4. I morges havde søde Sahra 15 slikkepinde. Hun har her til eftermiddag 7 tilbage. Hvor mange har hun spist? 5. I klassen skal eleverne arbejde i grupper. I hver gruppe skal der være 3 piger og 3 drenge. Hvor mange elever er der i en gruppe?

4 2/10 6. Ali har 4 vingummier, og Anders har 5 lakridser. Hvor mange stykker slik har de tilsammen? 7. Alberte har 14 computerspil. Hun sælger 6 computerspil til Sofie. Hvor mange har Alberte tilbage til sig selv? 8. I går gik Jonas 2 kilometer. I dag har han gået 3 kilometer. Hvor mange kilometer har Jonas gået i alt? 9. Stærke Steen må købe en is. Han har 19 kroner og køber en is til 12 kroner. Hvor mange kroner har han tilbage? 10. Glade Gitte har 3 bamser og 6 dukker. Hvor mange stykker legetøj har Gitte, når hun tæller det hele?

5 3/ Johnny vil gerne købe en pose slik. Den koster 17 kroner, men han har kun 15 kroner. Hvor mange penge mangler Johnny? 12. Danny og Line gik en tur. De så 2 ænder og 4 svaner. Hvor mange dyr så de i alt? 13. I en klasse er de 20 elever. 9 af eleverne er drenge. Hvor mange piger er der i klassen? 14. Læsehesten Lotte har lånt 16 bøger på biblioteket. Hun har læst 10 af dem. Hvor mange mangler hun at læse? 15. Edderkoppen Mads har 8 ben, indtil han møder Lasse, som kommer til at træde på ham. Nu har Mads kun 6 ben. Hvor mange ben har Mads tabt?

6 4/ Anders tæller sine kuglepenne og får det til 13. I skolen finder han 4 mere. Hvor mange kuglepenne har Anders nu? 17. Hønen Hanne lægger 5 æg. Bondemanden tager 4 til sin morgenmad. Hvor mange æg har hønen Hanne tilbage? 18. Maleren Morten skal male 7 huse før ferien. Morten mangler at male 2 huse. Hvor mange huse har Morten malet indtil nu? 19. Noah har 8 fodboldkort. Til sin fødselsdag får han 5 i gave. Hvor mange fodboldkort har Noah nu? 20. Mark skal score 12 mål, inden turneringen slutter. Han mangler at score 4 mål. Hvor mange mål har Mark allerede scoret?

7 5/ Yndige Yrsa vil købe en neglelak til 16 kroner. Hun mangler 3 kroner for at kunne købe den. Hvor mange penge har Yrsa? 22. David har fået 13 kroner til at købe mel for, og byttepengene må han bruge på slik. Melet koster 6 kroner. Hvor mange penge får han til slik? 23. Eva har 2 glaskugler, og Erik har 9 glaskugler. Hvor mange glaskugler har Erik mere end Eva? 24. Musen Maja samler nødder til sit forråd. I går samlede hun 6 nødder, og i dag samlede hun 9 nødder. Hvor mange nødder har Maja nu? 25. Hurtige Hans har lige solgt 3 legetøjsbiler, så nu har han kun 4 tilbage. Hvor mange biler havde Hans fra starten?

8 6/ Glade Grete skal handle for mor. Hun køber et brød til 5 kroner og en ost til 10 kroner. Hvor mange penge har hun handlet for? 27. Madglade Malte bager boller til klassen. I klassen er der 18 elever, og han har bagt 14 boller. Hvor mange mangler Malte at bage, hvis alle skal ha? 28. I klassen går alle til sport. 7 elever går til fodbold, og 7 går til badminton. Hvor mange elever er der i klassen? 29. Aktive Aksel går til spejder 1 gang om ugen og til fodbold 2 gange om ugen. Hvor mange gange om ugen går Aksel til noget? 30. Kasper kan godt lide bolsjer. I morges da han vågnede, havde han 9 bolsjer. Han har i løbet af dagen spist 8 bolsjer. Hvor mange har han tilbage?

9 7/ Solbrændte Sofus leger med biler. Han har 5 grønne og 7 gule biler. Hvor mange biler har Sofus i alt? 32. Kvikke Klaus er ved at samle et puslespil med 20 brikker. Han mangler at lægge 4 brikker. Hvor mange brikker har han lagt indtil nu? elever er selv cyklet i skole. 12 er blevet kørt. Hvor mange elever er kommet i skole i dag? 34. Magnus og Alfred bygger sandslotte. De mangler 5 sandslotte, før de når deres mål, som er 10. Hvor mange sandslotte har de bygget? 35. Hunden Hovsa graver alle sine kødben ned i haven. Hun havde 7 fra starten, og nu har hun 2 tilbage. Hvor mange kødben har hun gravet ned?

10 8/ Liva har kage med i dag. Hun har delt kagen i 12 stykker, men de er faktisk 15 elever i klassen. Hvor mange kan så ikke få et stykke kage? 37. Kloge Kim lytter til en CD med 17 sange. Han mangler at høre 2 sange. Hvor mange sange har han hørt indtil nu? 38. Julius holder fødselsdag for klassen. Der kommer 6 drenge og 8 piger. Hvor mange gæster kommer der i alt? 39. Anton bygger med Lego. Han skal bruge 13 klodser til at bygge et hus, men har kun 12. Hvor mange klodser mangler Anton for at få huset færdigt? 40. Natteravnen Nina satte 10 stjerner op i loftet i går, men i dag er der kun 7 tilbage. Hvor mange stjerner er faldet ned i nattens løb?

11 9/ I frikvarteret vil drengene gerne spille fodbold. De er 8 fra B-klassen og 4 fra A-klassen. Hvor mange drenge kan spille kamp? 42. Flittige Fie elsker at bage pandekager. I går bagte hun 9, og i dag har hun bagt 10. Hvor mange pandekager har hun bagt i alt? 43. I en kasse med sodavand er der 5 colaer og 7 appelsinvand. Hvor mange sodavand er der i alt? 44. Jesper og Kim laver sprællemænd. Kim har lavet 3 sprællemænd, og Jesper har lavet 2. Hvor mange har de lavet tilsammen? 45. Gode Gurli samler på lange Barbie-kjoler. Inden jul havde hun 6. I gave har hun fået 3 kjoler mere. Hvor mange har hun nu?

12 10/ Dyreglade Ditte har 4 katte og 6 marsvin. Hvor mange kæledyr har hun i alt? 47. Fuglen Pip har 7 fugleunger. 5 af dem kan flyve. Hvor mange kan ikke flyve? 48. Katten Kitty er på jagt efter mus til sine 6 unger. Hun har fanget 4 mus, så hvor mange mangler hun at fange, hvis hver unge skal have 1 mus? 49. Musvitten Malene finder orme til sine unger. Hun har fundet 3 orme, men mangler 5, for at de kan få 1 hver. Hvor mange unger har hun? 50. Egernet Egon samler nødder. Om morgenen har han 50. I løbet af dagen samler han 50 mere. Hvor mange nødder har Egon om aftenen?

13 +

14 -

15 FACITLISTE (alle disse stykker skal regnes ud ved hjælp af +)

16 FACITLISTE (alle disse stykker skal regnes ud ved hjælp af )

17 REGN HISTORIEN UD Navn: Historiens nr. 4. Skriv opgaven kun med tal - og regn = Skriv facit her 12

VI LÆGGER TIL FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

VI LÆGGER TIL FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER A4 VI LÆGGER TIL FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At terpe addition. Niveau I Et ciffer Niveau II Et og to cifre Niveau III Et og større tocifrede tal - 3 sæt forskellige opgavekort - 5 skilte med

Læs mere

VI TRÆKKER FRA. FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At terpe subtraktion.

VI TRÆKKER FRA. FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At terpe subtraktion. A5 VI TRÆKKER FRA FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At terpe subtraktion. Niveau I Et ciffer Niveau II Et og to cifre Niveau III Et og større tocifrede tal - 3 sæt forskellige opgavekort - 5 skilte

Læs mere

FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Sætningskort (i 2 holdfarver) - Skilte med X og O - Facitliste - Arbejdsark (kopi/www)

FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Sætningskort (i 2 holdfarver) - Skilte med X og O - Facitliste - Arbejdsark (kopi/www) eller O FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne eleverne i at finde udsagnsled og grundled i en sætning og gerne at få dem til at indse, hvilke ordklasser der udgør disse led. - Sætningskort (i 2

Læs mere

A8 1, 2 ELLER 3? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes hovedregning og forståelse af hhv. 1, 2 og 3 cifre i et tal.

A8 1, 2 ELLER 3? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes hovedregning og forståelse af hhv. 1, 2 og 3 cifre i et tal. A8 1, 2 ELLER 3? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes hovedregning og forståelse af hhv. 1, 2 og 3 cifre i et tal. Niveau I rene tal Niveau II enkle opgaver med de 4 regnearter Niveau

Læs mere

HVIS ER DET? * 4 kegler * Lærertyggegummi

HVIS ER DET? * 4 kegler * Lærertyggegummi HVIS ER DET? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER - Sætningskort (gerne i 2 holdfarver til større At øge elevernes evne til at klasser eller konkurrence) analysere sig frem til og bruge det - Skilte med

Læs mere

A8 1, 2 ELLER 3? L/S/P

A8 1, 2 ELLER 3? L/S/P A8 1, 2 ELLER 3? L/S/P FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes hovedregning og forståelse af hhv. 1, 2 og 3 cifre i et tal. Niveau I rene tal Niveau II enkle opgaver med de 4 regnearter

Læs mere

LAD OS KOORDINERE FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

LAD OS KOORDINERE FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER K1 LAD O KOORDINERE FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes kendskab til koordinatsystemet. At aflæse koordinatsæt og forstå akserne samt selv kreere opgaver. * Et koordinatsystem med bogstaver

Læs mere

LED EFTER LED FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

LED EFTER LED FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER LED EFTER LED FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne eleverne i at finde 5 forskellige sætningsled og forklare sammenhængen mellem led og ordklasser. Grundled udsagnsled genstandsled hensynsled

Læs mere

BYT TIL NYT FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

BYT TIL NYT FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER S24 BYT TIL NYT FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne stavning af korte ord med særlig fokus på lydering, udtale og bogstavrækkefølge. Parvis, hele klassen. At få opbygget et større ordforråd og

Læs mere

FORSTÅR DU? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne læsning og forståelse af enkle matematiksætninger + regne med de fire regnearter.

FORSTÅR DU? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne læsning og forståelse af enkle matematiksætninger + regne med de fire regnearter. TX3 S/P FORSTÅR DU? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne læsning og forståelse af enkle matematiksætninger + regne med de fire regnearter. Samarbejde. NB! Der findes 2 sæt kort i forskellige farver,

Læs mere

Opgaveskyen.dk. Sætninger. Navn. Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord

Opgaveskyen.dk. Sætninger. Navn. Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord Sætninger Navn Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord 1 Sætning En sætning er en samling af ord. For alle sætninger gælder: 1) De starter med STORT bogstav. 2) De slutter med punktum,

Læs mere

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven.

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle står sammen med mor og kigger rundt. Der sidder nogle børn sammen med en voksen og laver

Læs mere

HVOR TIT? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE

HVOR TIT? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE G5 HVOR TIT? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE At få trænet brugen af vores gængse tidsadverbier som udtryk for, hvor tit noget sker. Udtale og ordforråd. Dialog, spørgsmål, svar. - Ordkort med

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

EN eller ET og mange FLERE

EN eller ET og mange FLERE N5 EN eller ET og mange FLERE FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Fokus på navneords køn og flertal med de forskellige ændringer i stavemåden ved bøjning. - Ordkort til hhv. 1., 2. og 3. kl. - 2 skilte

Læs mere

Regnehistorier 4 B. Navn:

Regnehistorier 4 B. Navn: Regnehistorier 4 B Navn: Der var en gang en mor og en far de havde 10 børn. Deres alder var: 13 år 9 år 5 år 11 år 10½ år 20½ år 17 år 14 år 16 år 1 år Hvor mage år var de tilsammen? Skrevet af Mads L.

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

IN- eller IND-? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Sætninger hver indeholdende

IN- eller IND-? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Sætninger hver indeholdende S/P IN- eller IND-? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER - Sætninger hver indeholdende 2 hold. 2 svarmuligheder og lavet i 2 Kan også sagtens laves med 4 At træne elevernes evne til at holdfarver mindre

Læs mere

AT-KOMMA eller ikke AT-KOMMA?

AT-KOMMA eller ikke AT-KOMMA? AT-KOMMA eller ikke AT-KOMMA? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes evne til at finde ud af, hvilken rolle ordet at spiller i sætningen. Brug af grammatisk komma. - Sætninger med at i

Læs mere

2. Læsesiden. Nana har svært ved at læse. Læs sammen med lærer. Læs med makker. Læs alene. Læs med mor eller far.

2. Læsesiden. Nana har svært ved at læse. Læs sammen med lærer. Læs med makker. Læs alene. Læs med mor eller far. Nana har svært ved at læse Her er Nana. Nana går på Solby Skole. Nana bor sammen med sin mor og far. Nanas mor hedder Tina. Nanas far hedder Bo. Mor siger tit: Vi skal læse, Nana! Du må øve dig. Alle kan

Læs mere

Dagsorden/referat forældremøde indskoling: ugedag: dato: fra-til: lokale: Ref.: torsdag 05/ Klokken Indskolingens lokale

Dagsorden/referat forældremøde indskoling: ugedag: dato: fra-til: lokale: Ref.: torsdag 05/ Klokken Indskolingens lokale Dagsorden/referat forældremøde indskoling: ugedag: dato: fra-til: lokale: Ref.: torsdag 05/9-2019 Klokken 19.00 21.00 Indskolingens lokale pkt. Dagsorden Referat Alle børn er repræsenteret til dagens forældremøde.

Læs mere

ENKELT ELLER DOBBELT?

ENKELT ELLER DOBBELT? ENKELT ELLER DOBBELT? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne stavning og evnen til at skelne mellem enkelt- og dobbeltkonsonant. NB! Har man ikke adgang til tove, kan man vælge at gå på én to

Læs mere

Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? Fortæl, om en god film du har set.

Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? Fortæl, om en god film du har set. Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? 3 1 3 1 Fortæl, om en god film du har set. Hvorfor er den god? Hvem så du den sammen med? Hvad vil

Læs mere

Du må være med! -2. Den, der ikke rigtig hører til

Du må være med! -2. Den, der ikke rigtig hører til Du må være med! -2 Den, der ikke rigtig hører til Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

HVAD SKAL JEG VÆLGE?

HVAD SKAL JEG VÆLGE? A9 L/S/P HVAD SKAL JEG VÆLGE? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne brugen af de 4 regnearter + tabellerne. NB! Regnestykkerne kan synes simple, men alligevel sagtens være en udfordring for de

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

VELBEKOMME! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Ordkort (I) med ord for Et øget kendskab til og brug af mad/drikke

VELBEKOMME! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Ordkort (I) med ord for Et øget kendskab til og brug af mad/drikke M1 DU1+2 VELBEKOMME! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE - Ordkort (I) med ord for Et øget kendskab til og brug af mad/drikke ord for typisk dansk mad og - Vendekort (VK) med ordene i Parvis, mindre

Læs mere

Mølleavisen. Januar Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag.

Mølleavisen. Januar Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag. Mølleavisen Januar 2016 Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag. Vi er alle vendt tilbage efter en dejlig lang juleferie hjemme. Og vi har fået en snak om hvordan det er gået, har I fået

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Gratis skaffer 49 kroner

Gratis skaffer 49 kroner Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen VITELLO Gratis skaffer 49 kroner Gyldendal Leg og Lær VITELLO skaffer 49 kroner Jeg hedder Jeg er år Jeg bor Jeg har fødselsdag den Min livret er Min mor hedder Min

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

boudigaard.dk Mit liv er godt, når jeg er hjemme ved min familie. Jeg elsker at lege med min storebror. Jacob 7 år

boudigaard.dk Mit liv er godt, når jeg er hjemme ved min familie. Jeg elsker at lege med min storebror. Jacob 7 år 0 0 Mit liv er godt, når jeg er hjemme ved min familie. Jeg elsker at lege med min storebror. Jacob år Når man har en god familie. Det er dejligt at bo med sin far og mor, når de ikke er skilt. Jeg kan

Læs mere

Uglegylp. Forskellige typer af løb

Uglegylp. Forskellige typer af løb VELKOMMEN 1 FORSKELLIGE TYPER AF LØB 1 LÆNGDESPRING 2 del rekorder derude endnu som mangler at blive lavet eller skrevet. Så god fornøjelse med at finde på flere. Rigtig god ferie Uglegylp Redaktionen

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Mattip om. Division 1. Tilhørende kopier: Division 1, 2 og 3. Du skal lære om: De vigtigste begreber. Dividend og divisor.

Mattip om. Division 1. Tilhørende kopier: Division 1, 2 og 3. Du skal lære om: De vigtigste begreber. Dividend og divisor. Mattip om Division 1 Du skal lære om: De vigtigste begreber Kan ikke Kan næsten Kan Dividend og divisor Divisionsmanden Division med rest Tilhørende kopier: Division 1, 2 og 3 2016 mattip.dk 1 Division

Læs mere

SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN

SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN Rim: Find de to ord, der lyder ens INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne test siger noget om barnets lydlige opmærksomhed. Det skal du bruge

Læs mere

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER [ E-KATALOG ] POWERPAUSER Powerpauser er ideer til den gode pause. Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi, som har betydning for, at eleverne kan holde koncentrationen. Med disse powerpauser

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

detektiven tillægsord Med Benny på jagt efter

detektiven tillægsord Med Benny på jagt efter Med detektiven Benny på jagt efter tillægsord Tillægsord er ord, der fortæller noget om et navneord. Det er noget man kan være fx smuk, gul, lille og grim. Alle farver er også tillægsord. Fx Et stort hus

Læs mere

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen LÆS OM: I vores første udgave af avisen fortæller børn, hvad en avis er. Børn fortæller om hvordan det er at være i dagplejen, Børnehaven Lystruplund, Børnehaven Hasselhøj, Minihøj, Hurlumhejhuset og Møllehuset

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune Børnehus: Gøngehuset Dato: 11. april 2014 kl.8-10.30 Tilsynskonsulent: Eva Engedal Børneområdet skal hvert år gennemføre

Læs mere

Regnehistorier 4 A. Navn:

Regnehistorier 4 A. Navn: Regnehistorier 4 A Navn: En dag da jeg gik en tur fandt jeg 28 flasker. Jeg samlede dem sammen og gik ned til Brugsen. Jeg fik: 2 kr. for 3 af flaskerne 1 kr. for 10 af flaskerne 5 kr. for 5 af flaskerne

Læs mere

REVIDERET SPROGVURDERINGSSKEMA

REVIDERET SPROGVURDERINGSSKEMA REVIDERET Til sprogvurdering af børn i børnehaveklassen 1 Rim: Find de to ord, der lyder ens INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne test siger noget om barnets lydlige opmærksomhed. Det skal du

Læs mere

HVOR MANGE AF HVER? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

HVOR MANGE AF HVER? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER ST1 FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Kendskab til grundlæggende statistik og træning af brøker, procenter, decimaler. INSTRUKTION: - 2 forskellige plancher med 100 forskellige figurer, tal og bogstaver

Læs mere

Mattip om. Ligninger 1. Du skal lære: Kan ikke Kan næsten Kan. Hvad en ligning er. Hvordan du kan genkende en ligning

Mattip om. Ligninger 1. Du skal lære: Kan ikke Kan næsten Kan. Hvad en ligning er. Hvordan du kan genkende en ligning Mattip om Ligninger 1 Du skal lære: Hvad en ligning er Kan ikke Kan næsten Kan Hvordan du kan genkende en ligning Ligningsløsning ved gæt og kontrol Reducering og løsning af ligninger 2016 mattip.dk 1

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Sange for de helt små

Sange for de helt små Sange for de helt små Hjulene på bussen Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, gennem hele byen. Dørene i bussen

Læs mere

FOKUS PÅ FØLELSER LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

FOKUS PÅ FØLELSER LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER F3 FOKUS PÅ FØLELSER LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Kendskab til, identifikation og brug af 20 basale følelser. Øget ordforråd og træning af udtale. Sætningsdannelse og dialog. - 4 ens sæt ordkort

Læs mere

Spis dig sund og glad - en lille lektie i de gode ting for kroppen

Spis dig sund og glad - en lille lektie i de gode ting for kroppen Spis dig sund og glad - en lille lektie i de gode ting for kroppen Energibehov Din krop har behov for energi hver dag. Energien får du fra maden du spiser Hvor meget og hvad du skal spise hvornår snakker

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bamse Polle. i 1. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 1. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 1. klasse Polle Noller Sigurd Søren Maren Snella Lise Projektet Bamse Polle bygger på læseplan for den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af Det kriminalpræventive

Læs mere

Cases Case 1: spørgsmål Case 2: spørgsmål

Cases Case 1: spørgsmål Case 2: spørgsmål Cases Case 1: Kevin og Ahmed er rigtig gode venner. De sidder i klubben og spiller et computerspil, som de begge to går vildt meget op i. Jeg nakker dig, din bøsserøv, udbryder Kevin. Hold kæft, jeg nakker

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER A6 I SKOLE LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Kendskab til, identifikation og brug af 40 substantiver og 40 verber relateret til skolen. Øget ordforråd og træning af udtale. Sætningsdannelse og dialog.

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95  morten@mortenmusik. Smag for leg Tekster Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg!... s. 3 Friske Frede Fersken!... s. 4 Frugtsangen!...

Læs mere

STIL TABELLEN KORREKT

STIL TABELLEN KORREKT T2 STIL TABELLEN KORREKT FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne en bestemt tabel. Samarbejde og tillid. - Store tabelkort, så alle 10 tal fra den relevante tabel er med Hele klassen delt op i par.

Læs mere

Hæfte med små skriveopgaver til 10 minutters daglig skrivetræning

Hæfte med små skriveopgaver til 10 minutters daglig skrivetræning Hæfte med små skriveopgaver til 10 minutters daglig skrivetræning Navn og klasse 2019 dansktip.dk Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Skriv et postkort Du er på ferie.

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder Smag for leg Tekster og akkorder Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk +45-28 40 66 95 morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg... s. 3 Hvem vil lave suppe... s. 4 Grøntsagsgymnastik...

Læs mere

FARVER PÅ SPROGET LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE

FARVER PÅ SPROGET LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE FARVER PÅ SPROGET LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Træning af farverne inkl. bøjningsformerne ift. køn, bestemthed, tal og grader. Mere varieret ordforråd og kulør på sproget + dannelse af korte

Læs mere

VOKAL-TRAPPE-OPGANG FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

VOKAL-TRAPPE-OPGANG FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER L/S/P VOKAL-TRAPPE-OPGANG FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes stavning af ikke-lydrette ord med særlig fokus på korte vokaler og vokalforveksling. NB! Lav jeres egen Vokaltrappe ved

Læs mere

Mattip om. Brøker 2. Tilhørende kopier: Brøker 2 og 3. Du skal lære: Om addition af brøker. At forkorte en brøk. At forlænge en brøk

Mattip om. Brøker 2. Tilhørende kopier: Brøker 2 og 3. Du skal lære: Om addition af brøker. At forkorte en brøk. At forlænge en brøk Mattip om Brøker 2 Du skal lære: Om addition af brøker Kan ikke Kan næsten Kan At forkorte en brøk At forlænge en brøk At gange en brøk med et helt tal Tilhørende kopier: Brøker 2 og 2016 mattip.dk 1 Brøker

Læs mere

HVAD FOR(E)TRÆKKER DU?

HVAD FOR(E)TRÆKKER DU? HVAD FOR(E)TRÆKKER DU? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne stavemåden af ord med forstavelserne for- og fore-. Da der ikke er nogen entydige regler, gælder det her om benhård udenadslære og så

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Tema DIALOGISK LÆSNING. 12 billedbøger. der er gode at læse højt og tale om

Tema DIALOGISK LÆSNING. 12 billedbøger. der er gode at læse højt og tale om Tema DIALOGISK LÆSNING 12 billedbøger der er gode at læse højt og tale om w Når vi læser for vores børn er det ofte os der læser og barnet der lytter. Ved dialogisk læsning skaber du et samspil mellem

Læs mere

HVAD ER FORSKELLEN? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

HVAD ER FORSKELLEN? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER P HVAD ER FORSKELLEN? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne stavning og kunne skelne mellem enkelt- og dobbeltkonsonant. NB! Benyt evt. Vokaltrappen til at understrege de drilske vokaler før dobbeltkonsonanten

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Jeg vil ønske jer alle en rigtig god sommer, forhåbentligt med masser af sol og dejlige oplevelser og vi ses igen efter ferien.

Jeg vil ønske jer alle en rigtig god sommer, forhåbentligt med masser af sol og dejlige oplevelser og vi ses igen efter ferien. bb bbb Børnebiksen, Juli 2013. GOD SOMMER. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Så er det sommer, selvom vejret ikke helt viser det. Men

Læs mere

KOPIARK. Format 2.klasse Kopiside

KOPIARK.  Format 2.klasse Kopiside KOPIARK Format 2.klasse Kopiside nr. 1 Stranden Strimler til at skrive navne i. A4 A3 Format 3. klasse Kopiark Elevbog side 5 Format bh. kl. Alinea Kopiark Elevbog side 7 Stranden nr. 2 Søjler til registrering

Læs mere

Naturdagpleje Stadil Vedersø. Fra spirende idé til naturlig hverdag. Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig

Naturdagpleje Stadil Vedersø. Fra spirende idé til naturlig hverdag. Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig Naturdagpleje Stadil Vedersø Fra spirende idé til naturlig hverdag Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig Det er præcis ét år siden at idéen til Stadil Vedersø Natur Dagpleje opstod, og så er tiden vel

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Registreringsskema 3-årige børn

Registreringsskema 3-årige børn Registreringsskema -årige børn PILOT > REGISTRERINGSSKEMA > Error! Reference source not found. 1 Skelnen af sproglyde Dato: INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne del siger noget om barnets evne

Læs mere

Den nysgerrige. Hikegik - Niveau 2 - Trin for trin. Hikegik Niveau 2

Den nysgerrige. Hikegik - Niveau 2 - Trin for trin. Hikegik Niveau 2 Årstid: Årstid: Hele året Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 3 trin + en eftermiddag med overnatning - - Trin for trin Spejdere går. Sådan har det altid været. Og det er stadig sjovt! Med

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

DET LYDER DA ENS? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

DET LYDER DA ENS? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER DET LYDER DA ENS? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes skelneevne mellem ord, som har enslydende endelser som -er/- re/-rer/-ere. Her skal de både finde den rette ordklasse og bøjning,

Læs mere

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2 KAPITEL 2 ÆNDREDE PLANER Åh nej, mor. Mirja lægger hovedet på skrå. Ikke i dag. Kan det ikke bare blive i morgen? Søde Mirja. Mor sukker og tørrer sig over panden. Heller ikke det får de dybe rynker til

Læs mere

Krone 1 s evaluering af pejlemærket SPROGINDSATSEN muligheder gennem sprog

Krone 1 s evaluering af pejlemærket SPROGINDSATSEN muligheder gennem sprog Krone 1 s evaluering af pejlemærket SPROGINDSATSEN muligheder gennem sprog Hver morgen holder vi morgensamling på stuen. Ved morgensamlingen taler vi om, hvem der er kommet i dag, hvem der kommer senere,

Læs mere

SHOPPING-FEBER FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

SHOPPING-FEBER FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER SHOPPING-FEBER FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes evne til at finde relevante oplysninger og tal i en større tekstsammenhæng. At stille en besvarelse overskueligt op og regne under

Læs mere

En anden familie og ferie

En anden familie og ferie Mit navn er Timon Mader. Jeg er 14 år gammel og blev født den 11.01.2002 i Flensborg, hvor vi boede indtil jeg var 2 år gammel. Med 2 år flyttede jeg til Danmark, hvor jeg så gik i tysk børnehave. Vi boede

Læs mere

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :)

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) Krop & Sundhed - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) S ide 2 Krop & S u n dhed Å rgang 1, Nummer 1 Søvn - hvorfor er det så vigtigt? Søvn er en nødvendighed for alle levende væsner.

Læs mere

fra bestyrelsen Kære Forældre,

fra bestyrelsen Kære Forældre, Nyhedsbrev januar 2015 fra bestyrelsen Kære Forældre, Det er nu et år siden, vi åbnede Ærtebjerghave børnecenter som privat institution. Og det er med stor glæde, at vi kan sætte punktum efter det første

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Spørgsmål til Karen Blixen

Spørgsmål til Karen Blixen Spørgsmål til Karen Blixen Af Dorte Nielsen Karen Blixen afsnit 1 1. Hvor ligger Rungstedlund? 2. Hvornår blev Karen Blixen født? 3. Hvor mange år var hun i Afrika? 4. Hvornår udkom hendes første bog?

Læs mere

OM BØRNS RETTIGHEDER TIL KLASSE

OM BØRNS RETTIGHEDER TIL KLASSE 1 UDDRAG AF STÆRKE SAMMEN OM TIL 0. 3. KLASSE 2 Modul 1 - STÆRKE SAMMEN Hvad er børns rettigheder? Modulet indledes med en snak om ordet rettigheder. Her arbejdes med elevernes forforståelse i forhold

Læs mere

Det lover jeg dig -3

Det lover jeg dig -3 Det lover jeg dig -3 Søg det, som Gud lover. Mål: Børnene forstår, at Gud belønner dem, der søger ham. Gud har lovet, at de, der søger og bliver ved med at søge, også vil finde. Opmuntr børnene til at

Læs mere

Banen bliver delt op i to. Man har slalom-aktiviteten på den ene del af banen og Kryds & Bolle på den anden del.

Banen bliver delt op i to. Man har slalom-aktiviteten på den ene del af banen og Kryds & Bolle på den anden del. - med kroner og kærlighed Svendborg Posternes placering og indhold: 1. Slalom og Kryds&Bolle : Skaterbanen ved Bendixens Fiskehandel 2. Hulahop: Havnetrappen 3. Puslespil: Vor Frue Kirke 4. Golf spil &

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Format FACITLISTE. 1 Navn: Dato: / Side 3. Facit, side 1-3. Format, Evalueringshæfte 3. Alinea. 3klasse. Kan. K a n. n æ s t e n. e n d n u. fx.

Format FACITLISTE. 1 Navn: Dato: / Side 3. Facit, side 1-3. Format, Evalueringshæfte 3. Alinea. 3klasse. Kan. K a n. n æ s t e n. e n d n u. fx. K a n K a n Kan n æ s t e n e n d n u klasse Format i k k e Side Pizzeria. Løs regnehistorierne. Pizzabager enito skal fordele tomatskiver ligeligt på pizzaer. Hvor mange tomatskiver er der på hver pizza?

Læs mere

PIRANA - MAteMAtIk 3 PIRANA

PIRANA - MAteMAtIk 3 PIRANA Facitliste - Matematik 3 Facitliste Dette er facitlisten til Pirana - Matematik 3. De fleste stykker i bogen har indlagt diverse tjek, så de rettes direkte i bogen. Facit på de stykker er ikke her i facitlisten.

Læs mere

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Se, syng, lyt, læs Se Syng Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Trin 1: Se på billederne. Brug billederne uden tekst. Du kan selvfølgelig også bruge bogen med teksterne, f.eks. hvis man sidder med

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

HJERTELIG TILLYKKE! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF KURSISTER Træning af ordforråd og udtryk, der har med fødselsdage at gøre. - Sætningskort (II)

HJERTELIG TILLYKKE! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF KURSISTER Træning af ordforråd og udtryk, der har med fødselsdage at gøre. - Sætningskort (II) J2 DU2+3 HJERTELIG TILLYKKE! LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF KURSISTER Træning af ordforråd og udtryk, der har med fødselsdage at gøre. Udtale og faste vendinger. Dialog og mulighed for spørgsmål, svar

Læs mere

GØR VERDEN STOR MED TILLÆGSORD

GØR VERDEN STOR MED TILLÆGSORD T2 GØR VERDEN STOR MED TILLÆGSORD FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Parvis - Ordkort til hhv. 2. og 3. kl. - 4 skilte med kategorier - Arbejdsark (kopi/www) At træne elevernes evne til at forstå og

Læs mere

Kvinden siger: Jeg kan desværre ikke få børn. Det er noget jeg har arvet fra min mor. Jo mere logisk man tænker, jo lettere kan man erstattes

Kvinden siger: Jeg kan desværre ikke få børn. Det er noget jeg har arvet fra min mor. Jo mere logisk man tænker, jo lettere kan man erstattes Logik Udsagn Reduktion Ligninger Uligheder Regnehistorier Algebra: navneord en = regning med bogstaver som symboler for tal Tankelæser Logik: navneord en = fornuftig måde at tænke og handle på Ligevægt

Læs mere

Diktat Agent Kodeknæk. Kursus nr. 1 GULE ORD. Nana kan Rita. Hun har matematik 2.b. Rita løber hen dem. Stop så I to, råber.

Diktat Agent Kodeknæk. Kursus nr. 1 GULE ORD. Nana kan Rita. Hun har matematik 2.b. Rita løber hen dem. Stop så I to, råber. Kursus nr. 1 GULE ORD Nana kan Rita. Hun har matematik 2.b. Rita løber hen dem. Stop så I to, råber. I ikke slås. Line er en idiot, råber. Det er også, råber Line. på nu, siger Rita. Riko skal ikke råbe,

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 10. oktober 2014 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 796 Næste uge: Uge 42 11. oktober Uge 43 20. oktober 22.-23.oktober 23.oktober 24. oktober Børnenes efterårsferie - Skole og SFO lukket. 9.kl.

Læs mere

FORÆLDREOVERTAGELSE - 1.c september 08

FORÆLDREOVERTAGELSE - 1.c september 08 S.20 FORÆLDREOVERTAGELSE - 1.c september 08 Af Dorthe Kirkegaard Thomsen, mor til Alfred 1.c Vi samles i 1.c.s klasseværelse fredag morgen. Sasha har fødselsdag og har en kage med. Så vi ved, der er noget

Læs mere

Hvordan har du det i børnehaven?

Hvordan har du det i børnehaven? Børnehaven 44 børn 1. Kan du lide at gå i børnehave? Hvordan har du det i børnehaven? 44 børn svarer ja = 100 % 2. Har du det godt i din børnehave? 43 børn svarer ja og et barn nej =97,72 % 3. Hvad er

Læs mere