Status på det skærpede tilsyn vedr. forbrugerindflydelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Status på det skærpede tilsyn vedr. forbrugerindflydelse"

Transkript

1 ENERGITILSYNET Punkt 6 Energitilsynets møde den 31. maj VARME 4/ /SP akt 169 Status på det skærpede tilsyn vedr. forbrugerindflydelse i E.ON Varme Danmark ApS Resumé 1. Energitilsynet besluttede den 28. januar 2008, at sekretariatet skulle føre et skærpet tilsyn med forbrugerindflydelsen i E.ON Varme Danmark ApS, frem til udgangen af ENERGITILSYNET sekretariatsbetjenes af KONKURRENCESTYRELSEN Centrene for Energi 2. Energitilsynets sekretariat orienterede den 25. januar 2010 Energitilsynet om status på det skærpede tilsyn. Energitilsynet tilsluttede sig, at det var hensigtsmæssigt, at Energitilsynet afventede svar fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, inden Energitilsynet afsluttede det skærpede tilsyn, og tog stilling til eventuelle videre tiltag. 3. Henvendelsen til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen skete med henblik på at afklare den selskabsretlige regulering af bl.a. bestyrelsens arbejde, og bestyrelsens relation til de øvrige selskabsorganer, samt Erhvervs- og Selskabsstyrelsens kompetence i den forbindelse. 4. Energitilsynets sekretariat har nu modtaget svar fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og forelægger derfor sagen for Energitilsynet på ny, med henblik på at afslutte sagen. 5. På baggrund heraf finder Energitilsynets sekretariat, at der kun er tvivl om bestyrelsens beslutningsdygtighed på ét møde, og altså ikke fire møder, som anført i status-notatet af 25. januar Hvis mange bestyrelsesmøder afholdes uden at bestyrelsen er beslutningsdygtig, så vil det svække de kommunalt valgte bestyrelsesmedlemmers mulighed for indflydelse. I så fald vil Energitilsynet kunne vurdere hvordan vedtægterne bør ændres med henblik på, at nedbringe antallet af bestyrelsesmøder, som ikke er beslutningsdygtige. 6. For E.ON Varme er der imidlertid blot tale om et møde ud af i alt 12 møder, hvor der er tvivl om, hvorvidt bestyrelsen har været beslutningsdygtig. Energitilsynets sekretariat finder derfor ikke anledning til nærmere at afklare hvorvidt bestyrelsen var beslutningsdygtig på dette ene møde.

2 2/16 7. Ud fra det hensigtsmæssige i en samlet præsentation af sagen er dele af notatet af 25. januar 2010 gentaget her. Tilkendegivelse 8. Energitilsynet tager på baggrund af Erhvervs- og Selskabsstyrelsens besvarelse, denne sagsfremstilling og vurdering, herunder navnlig at virksomhedens tilrettelæggelse af bestyrelsesmøder, informering af bestyrelsens medlemmer, samt at de enkelte bestyrelsesmedlemmers varetagelse af selskabets interesser ikke reguleres af varmeforsyningsloven, følgende til efterretning: at sekretariatet ophører med at føre et skærpet tilsyn med forbrugerindflydelsen i E.ON Varme Danmark ApS, da selskabet i perioden har overholdt varmeforsyningslovens formelle krav, om at flertallet af bestyrelsesmedlemmerne vælges af de forbrugere, hvis ejendomme er tilsluttet virksomhedens anlæg, eller af en eller flere kommunale bestyrelser i virksomhedens forsyningsområde.

3 3/16 Sagsfremstilling Forbrugerindflydelse i E.ON kort historik 9. Efter varmeforsyningsloven skal flertallet af bestyrelsesmedlemmerne i en varmeforsyningsvirksomhed vælges af de forbrugere, hvis ejendomme er tilsluttet virksomhedens anlæg, eller af en eller flere kommunale bestyrelser i virksomhedens forsyningsområde. 10. Energitilsynet behandlede første gang en sag om vedtægterne i E.ON Varme i Sagen var rejst af Energitilsynet i anledning af en henvendelse fra en borger, der gjorde opmærksom på, at selskabets vedtægter (dengang E.ON Varme A/S) ikke overholdt varmeforsyningslovens bestemmelser om forbrugerindflydelse. Sekretariatet var enigt heri, og indledte forhandlinger med selskabet om ændring af vedtægterne. Under sagens behandling ændrede selskabet form fra aktieselskab til anpartsselskab, og ændrede samtidig vedtægterne. 12. Energitilsynet fandt i en afgørelse af 28. juni 2006 (j.nr. 4/ ), at de foreslåede vedtægter i E.ON Varme Danmark ApS s var i overensstemmelse med bestemmelserne herom i varmeforsyningsloven. Sagen blev påklaget til Energiklagenævnet, som den 4. juli 2007 hjemviste sagen til fornyet behandling i Energitilsynet, på grund af en sagsbehandlingsfejl. 13. Ved den fornyede behandling af sagen fandt Energitilsynet i afgørelse af 28. januar 2008 (j.nr. 4/ ), at vedtægterne i E.ON Varme Danmark ApS s var i overensstemmelse med bestemmelserne herom i varmeforsyningsloven. Det var de vedtægter, som selskabet havde haft siden omdannelsen til anpartsselskab den 28. juni 2006, d.v.s. i 1 år og 7 måneder. Afgørelsen blev stadfæstet af Energiklagenævnet den 20. oktober Kort før afgørelsen i januar 2008 blev sekretariatet opmærksomt på, at selskabet siden stiftelsen - d.v.s. i 1 år og 7 måneder - ikke havde sikret, at de kommunalt udnævnte medlemmer blev udpeget og ikke havde indkaldt til bestyrelsesmøde. Derved var varmeforsyningslovens bestemmelser reelt ikke opfyldt, selvom vedtægterne var i overensstemmelse med loven. 15. Første gang de fire kommunalt valgte medlemmer i bestyrelsen (som udgør flertallet) fik mulighed for at gøre deres indflydelse gældende, var derfor på et møde, der afholdtes ca. 1 år og 8 måneder efter selskabets stiftelse. 16. Heller ikke i perioden før stiftelsen af anpartsselskabet havde forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer mulighed for at gøre deres indflydelse gældende. Det drejer sig om perioden 1. oktober 2005 til 28. juni 2006, ca. 9 måneder.

4 4/ Da Energitilsynet traf afgørelsen af 28. januar 2008 havde forbrugerne således sammenlagt reelt været uden indflydelse i ca. 2 år og 5 måneder, i den periode E.ON-selskaber har ejet varmeforsyningen. 18. På mødet den 28. januar 2008 udtrykte Energitilsynet skarp kritik af disse forhold, og tilsynet besluttede at føre et skærpet tilsyn med selskabets efterlevelse af bestemmelserne om forbrugerindflydelse frem til udgangen af Energitilsynets sekretariat holdt møde med bestyrelsesformanden, direktøren og en medarbejder fra administrationen i E.ON Varme Danmark ApS. 20. Bestyrelsesformanden beklagede dybt, at selskabet først i efteråret 2007 havde fået sammensat en bestyrelse i overensstemmelse med selskabets vedtægter. 21. Bestyrelsesformanden tilkendegav, at selskabet er indstillet på at forbrugerindflydelsen i selskabet nu bliver i overensstemmelse med varmeforsyningsloven, og at det agter at samarbejde med tilsynet f.eks. i forbindelse med det skærpede tilsyn. 22. Sekretariatet aftalte med selskabet, at selskabet fremover sender indkaldelser og referater af bestyrelsesmøder til Energitilsynets sekretariat. 23. Derudover har sekretariatet holdt et møde med de fire kommunalt udpegede bestyrelsesmedlemmer.

5 5/16 Sagens baggrund Forbrugerindflydelse i E.ON Varmes bestyrelse Vedtægterne 24. De væsentligste bestemmelser om forbrugerindflydelse i E.ON Varmes vedtægter (bilag 1) kan sammenfattes således: a) Bestyrelsen er på 5-7 medlemmer. b) 1-3 medlemmer vælges af virksomhedens generalforsamling. 1 c) 4 medlemmer vælges af de fire kommuner i hvilke E.ON Varme har flest slutbrugere. d) Bestyrelsen er beslutningsdygtig når samtlige generalforsamlingsvalgte medlemmer er til stede samt mindst ét kommunalbestyrelsesvagt medlem. e) Anliggender afgøres ved simpelt stemmeflertal. Dog skal mindst et generalforsamlingsvalgt medlem udgøre en del af flertallet. f) Ved stemmelighed er formandens stemme afgørende. g) Formanden for bestyrelsen vælges af generalforsamlingen. h) Ekstraordinære beslutninger skal godkendes af generalforsamlingen. i) Bestyrelsen ansætter direktionen. 25. I afgørelsen af 28. januar 2008 bemærkede Energitilsynet med hensyn til vedtægtsbestemmelserne om beslutningsdygtighed, stemmelighed og at mindst et generalforsamlingsvalgt medlem skal udgøre en del af flertallet, at vedtægterne på den ene side indebærer, at de kommunalbestyrelsesvalgte medlemmer har mulighed for at blokere et forslag fra virksomhedens ejere, og på den anden side at de kommunalt valgte medlemmer ikke kan gennemtrumfe et forslag, som ejerne er imod. 26. Energitilsynet fandt, at vedtægterne tilgodeser ejernes legitime interesser i virksomhedens drift på en måde, som ikke griber mere ind i forbrugerindflydelsen end interessen tilsiger. 27. Den forbruger, der havde rejst sagen i Energitilsynet klagede til Energiklagenævnet over afgørelsen. Energiklagenævnet stadfæstede afgørelsen, og fandt bl.a. også, at forbrugerindflydelsen i vedtægterne var tilgodeset og i overensstemmelse med loven. 28. Energitilsynet anbefalede i afgørelsen af 28. januar 2008, at der blev mulighed for, at kommunerne kunne udpege suppleanter for de fire kommunalt udnævnte bestyrelsesmedlemmer. 1 Punkt a og b er ændret i forhold til statusnotatet af 25. januar Se mere herom i punkterne og

6 6/ Selskabet har den 10. april 2008 ændret vedtægterne til imødekommelse af Energitilsynets anbefaling. Bestyrelsens møder 30. I den periode, hvor sekretariatet har ført et skærpet tilsyn (januar 2008 til april 2010) har bestyrelsen holdt 12 møder. Energitilsynets sekretariat har modtaget protokol fra møderne. 31. Bestyrelsen har været fuldtallig på 8 møder. På tre møder har et af de kommunalt udpegede bestyrelsesmedlemmer været fraværende. På et møde var bestyrelsesformanden fraværende. På yderligere tre møder havde bestyrelsen ingen formand. Den hidtidige var fratrådt, og bestyrelsen afventede, at generalforsamlingen udpegede en ny bestyrelsesformand. Bestyrelsen holdt i den mellemliggende periode 3 møder, hvor bestyrelsen var uden formand, og derfor bestod af i alt 6 medlemmer. Der har ikke deltaget suppleanter for de fraværende medlemmer. 32. Selskabets bestyrelse har på møderne bl.a. drøftet budget, priser, fremtidige investeringer, årsrapporter, indførsler i revisionsprotokollen og udtrædelsesbetingelser. De kommunalt udpegede medlemmers vurdering af forbrugerindflydelsen 33. Som forberedelse på udarbejdelse af status-notatet af 25. januar 2010 har Energitilsynets sekretariat, som nævnt ovenfor, den 22. oktober 2009 holdt møde med de 4 kommunalt udpegede medlemmer af E.ON Varme Danmark ApS's bestyrelse (forbrugerrepræsentanter), for at få deres vurdering af forbrugerindflydelsen. Referat af mødet er vedlagt som bilag Forbrugerrepræsentanterne udtrykte betydelig frustration over flere forhold vedrørende bestyrelsesarbejdet. De finder bl.a., at byrådene er en unødig omvej til udnævnelse og foreslår at dele ledningsnettene op og lade forbrugerne vælge deres repræsentanter i hvert net for sig. 35. Fra referatet af mødet kan bl.a. nævnes: Bestyrelsesmedlemmerne (de fire kommunalt valgte) har foreslået, at det undersøges, om selskabet kunne få leveret varme ind i nettene fra selskaber, udenfor E.ON-koncernen. Direktionen for E.ON Varme Danmark ApS afviste dette, da E.ON Produktions A/S s produktionsanlæg da ville gå konkurs. Det er bestyrelsesmedlemmernes indtryk, at E.ON-koncernen anser bestyrelsen for et appendiks, som direktionen for E.ON Varme Danmark ApS kun nødtørftigt og modvilligt inddrager i beslutninger

7 7/16 Konfrontation mellem de fire bestyrelsesmedlemmer på den ene side og direktionen og E.ON-koncernens tre bestyrelsesrepræsentanter på den anden side. Direktionen har en imponerende juridisk backup. Tilsvarende har de kommunalt valgte bestyrelsesmedlemmer stor brug for uvildig bistand. Kan kun håbe på bistand fra Energitilsynet og ministeren. Direktionen har sin advokat med, som ofte minder de kommunalt valgte bestyrelsesmedlemmer om deres ansvar over for selskabet, og at de kan ifalde personligt ansvar for selskabets eventuelle konkurs. Forud for et af selskabets møder med Energitilsynet ønskede de kommunalt valgte bestyrelsesmedlemmer at afklare bestyrelsens mandat til direktionen. Direktionen gik kun meget modvilligt med til dette. De kommunalt valgte bestyrelsesmedlemmer i bestyrelsen serviceres bedre af lokale forbrugergrupper end af direktionen og det øvrige personale i E.ON Varme Danmark ApS. E.ON s vurdering af forbrugerindflydelsen 36. E.ON Varme Danmark ApS har i brev af 5. november 2009 (bilag 3) givet udtryk for at selskabet generelt har været glade for de fire kommunalt udpegede bestyrelsesmedlemmer. Selskabet finder, at de har bidraget med almenforbruger-fokuserede indspil, som har styrket selskabet indsats for at sikre en kundevenlig kommunikation. Selskabet nævner, at de fire har haft mulighed for at skabe den nødvendige forbindelse til kommunerne, som er planmyndighed på området. Selskabet anfører, at sikring af et tilstrækkeligt antal kunder tillige er et kommunalt ansvar. 37. Selskabet anfører, at ikke alle forslag fra de fire har kunnet implementeres, og nævner de fires ønske om en nedsættelse af varmepriserne med 30 %. Selskabet anfører, at varmepriserne ikke kan nedsættes mere end omkostningerne retfærdiggør. De tre ejerrepræsentanter i bestyrelsen kunne ikke tiltræde forslag om ufinansierede nedsættelser af varmepriserne, da dette kunne have skadet kapitalgrundlaget, og have bragt forsyningssikkerheden i fare i tilfælde af insolvens.

8 8/16 Lovgrundlag Varmeforsyningsloven 38. Energitilsynet og Energiklagenævnet har taget stilling til, at vedtægterne i E.ON Varme er i overensstemmelse med 23 h, stk. 1 i varmeforsyningsloven. Den lyder således: 23 h. Flertallet af bestyrelsesmedlemmerne i en virksomhed, der ejer et anlæg til fremføring af opvarmet vand eller damp, skal vælges af de forbrugere, hvis ejendomme er tilsluttet virksomhedens anlæg, eller af en eller flere kommunale bestyrelser i virksomhedens forsyningsområde i kraft af disses udøvelse af deres ejerbeføjelser på virksomhedens generalforsamling eller på anden måde. Flertallet kan også vælges af forbrugere og en eller flere kommunale bestyrelser i forening. 39. Bestemmelsens ordlyd vedrører det formelle forhold, at forbrugere eller kommunalbestyrelser skal vælge flertallet af bestyrelsesmedlemmerne i en varme-net-virksomhed. Det er disse forhold Energitilsynet har taget stilling til i afgørelsen af 28. januar 2008, og som Energiklagenævnet stadfæstede den 20. oktober Varmeforsyningsloven indeholder ikke bestemmelser, der regulerer bestyrelsens arbejde, eller f.eks. forholdet mellem bestyrelsen og direktionen. 41. Disse forhold er reguleret på samme måde og i samme omfang som i andre virksomheder. 42. Det forhold, at varmeforsyningsloven ikke indeholder bestemmelser, der regulerer bestyrelsens arbejde indebærer bl.a., at Energitilsynet ikke har kompetence til at træffe afgørelse i sager om dette spørgsmål. Den selskabsretlige regulering 43. Det fremgår af anpartsselskabsloven, at i selskaber, der har både en bestyrelse og en direktion, så er bestyrelsen det øverste ledelsesorgan, der træffer beslutninger om dispositioner af usædvanlig art eller af stor betydning, mens direktionen udøver den daglige ledelse. Bestemmelsen giver ikke direktionen nogen eksklusiv kompetence i forhold til bestyrelsen. At bestyrelsen er øverste ledelsesorgan indebærer, at bestyrelsen efter anpartsselskabsloven principielt kan træffe beslutning i en hvilken som helst sag, uanset om den vedrører den daglige ledelse. 44. Energitilsynet har ingen beføjelser efter anpartsselskabsloven eller andre selskabsretlige love.

9 9/ Energitilsynets sekretariat har stillet en række selskabsretlige spørgsmål til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Sekretariatets brev og Erhvervs- og Selskabsstyrelsens svar er vedlagt som bilagene 9 og 10. Svarene er udtryk for Erhvervs- og Selskabsstyrelsens vejledende fortolkning, og spørgsmålenes endelige afklaring henhører under domstolene. 46. Fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsens besvarelse kan bl.a. nævnes: a) Bestyrelsens medlemmer skal varetage selskabets interesser. Det gælder også når selskabet indgår i en koncern, og det gælder også for de medlemmer af bestyrelsen, som måtte være valgt af selskabets kunder eller medarbejdere. b) Antallet af medlemmer i bestyrelsen kan i vedtægterne fastsættes som et interval. c) Så længe bestyrelsens antal holdes inden for et interval i vedtægterne, er der hverken krav om valg eller anmeldelse af nye bestyrelsesmedlemmer eller ændring af vedtægterne. d) Hvis et bestyrelsesmedlem er uenig i en beslutning, som bestyrelsens flertal har truffet, har medlemmet ret til at få sin mening indført i protokollen. e) Et bestyrelsesmedlem kan til enhver tid udtræde af en bestyrelse. f) Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er en offentliggørelses- og registreringsmyndighed. g) Bestyrelsesmedlemmer eller andre kan anlægge et civilt søgsmål og /eller foretage politianmeldelse af strafbare forhold.

10 10/16 Høringssvar Høringssvar fra parterne i Høringssvar fra parterne i 2009 har været gengivet i status-notat af 25. januar 2010, som har været forelagt for Energitilsynet. Disse gengives kort nedenfor. 48. Energitilsynets sekretariat har sendt referatet af mødet den 22. oktober 2009 i høring til E.ON Varme Danmark ApS, og har sendt selskabets brev af 5. november 2009 i høring til de 4 kommunalt udpegede medlemmer af E.ON Varme Danmark ApS's bestyrelse. 49. Selskabet giver i høringssvar af 11. december 2009 (bilag 4) udtryk for overraskelse over de synspunkter, som de 4 kommunalt udpegede medlemmer giver udtryk for i referatet. 50. Selskabet påpeger, at det er et normalt led i en selskabsbestyrelses pligter, at sørge for, at selskabet ledes på en økonomisk forsvarlig måde. Selskabet anfører, at det ikke er muligt for en ansvarlig bestyrelse at sætte priser så langt ned, at det vil påføre selskabet et underskud. 51. De fire kommunalt udpegede bestyrelsesmedlemmer har ikke fremsendt høringssvar. Høringssvar fra parterne i Energitilsynets sekretariat har sendt materiale i høring til parterne to gange i 2010: én gang med spørgsmålene til, og svarene fra Erhvervs- og selskabsstyrelsen, og én gang med udkast til dette tilsynsnotat. Dertil har selskabet forud for de to høringer kommenteret status-notatet, som Energitilsynet behandlede den 25. januar Høring er sendt til E.ON Varme Danmark ApS, som er part i sagen, samt til de fire kommunalt udpegede bestyrelsesmedlemmer, som sad i bestyrelsen i 2009, som ikke i formel forstand er parter i sagen. 53. Selskabet har den 27. januar over for sekretariatet givet udtryk for, at konklusionen i status-notatet, som Energitilsynet behandlede den 25. januar 2010, ikke er korrekt. Selskabet anførte bl.a.: E.ON Varmes vedtægter (pkt. 5.2) indeholder ikke, at generalforsamlingen skal udpege 3 medlemmer. Vedtægterne bestemmer derimod (pkt. 5.2), at generalforsamlingen skal vælge 1-3 medlemmer. Det er derfor forkert at lægge til grund, at bestyrelsen er på 7 medlemmer. Det er korrekt at sige, at bestyrelsen har 5 til 7 medlemmer. 2 Bilag 5.

11 11/ Selskabet anførte derfor, at bestyrelsen bestod af 6 medlemmer i perioden fra den tidligere bestyrelsesformand udtrådte til den nuværende tiltrådte, og at bestyrelsen derfor var beslutningsdygtig på de tre møder, hvor bestyrelsen var uden formand. 55. Energitilsynets sekretariat er enig heri, og dette notat er derfor rettet i overensstemmelse hermed. 56. Selskabet anførte videre, at formanden underskrev referatet umiddelbart efter det møde, hvor han ikke deltog, og dermed bekræftede at være enig i de øvrige bestyrelsesmedlemmers opfattelse af de behandlede sager, som fremgår af referatet. 57. Sekretariatets bemærkninger og vurdering heraf findes i punkterne 80 til Bestyrelsesmedlemmet udpeget af Egedal Kommune, har den 30. marts 2010 givet udtryk for, at de kommunalt udpegede medlemmer oplevede et bestyrelsesarbejde med en indforstået dagsorden, hvor fokus udelukkende var at støtte/fremme virksomhedens drift, hvilket han fandt, var i skarp kontrast til titlen forbrugerrepræsentant. 59. Sekretariatet bemærker hertil, at det fremgår af svaret fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen 3, at bestyrelsesmedlemmer også de der er valgt af kommuner eller forbrugerne - skal varetage selskabets interesser. 60. Bestyrelsesmedlemmet anførte videre, at E.ON`s regler betød, at direktionen med henvisning til deres regler omgjorde de beslutninger, som ikke passede direktionen, fordi de ikke varetog virksomhedens tarv. Bestyrelsesmedlemmet udpeget af Faxe Kommune, har ved af 2. april 2010 tilsluttet sig sin kollegas bemærkninger. 61. E.ON Varme bestrider, at direktionen har omgjort bestyrelsens beslutninger. E.ON Varme anfører, at det fremgår af referaterne, at bestyrelsen besluttede ikke at vedtage direktionens indstilling. 62. Sekretariatet bemærker hertil, at det fremgår af svaret fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen 4, at eventuelle tvister kan afgøres af domstolene i en civilretlig sag. 63. Forud for forelæggelse af dette notat for Energitilsynet har sekretariatet sendt det i høring til E.ON Varme Danmark ApS og de fire kommunalt udpegede bestyrelsesmedlemmer, som sad i bestyrelsen i Se punkt 46 i dette notat, samt bilag Se punkt 91 i dette notat, samt bilag 10.

12 12/ E.ON Varme har svaret ved brev af 20. april Selskabet har sat pris på de forslag, som de kommunalt valgte bestyrelsesmedlemmer har bidraget med. Selskabet bemærker, at bestyrelsesmødet i december 2008, hvor formanden var fraværende blev kyndigt ledet af næstformanden. Selskabet anfører, at det er dansk rets almindelige regel, at bestyrelsesbeslutninger kan tages på skriftligt grundlag. 65. Energitilsynets sekretariat har hverken ved dette notat eller tidligere givet udtryk for, at der ikke var en kapabel ledelse af det pågældende møde. Det eneste der er relevant i denne sammenhæng, er om bestyrelsen var beslutningsdygtig på det pågældende møde. 66. Endelig finder selskabet, at det bør præciseres i punkt 8, at selskabsloven regulerer bestyrelsesmedlemmers varetagelse af deres opgaver, samt at der ikke bør sondres mellem krav og formelle krav. 67. Det er korrekt, at selskabsloven regulerer dele af bestyrelsens arbejde. Energitilsynets sekretariat har imidlertid ikke foretaget en grundig gennemgang af, om andre love end selskabsloven kan have betydning for bestyrelsens arbejde. Punkt 8 fremstår som en præmis for sekretariatets indstilling, og afgørende er alene, at disse forhold ikke er reguleret af varmeforsyningsloven. 68. Ovenstående indeholder hovedtræk af høringssvarene. Alle høringssvar er vedlagt som bilag. Andre høringssvar vedrører bestyrelsens varetagelse af sine opgave, der som nævnt ikke reguleres af varmeforsyningsloven. Derfor har Energitilsynets sekretariat ikke taget stilling til eller kommenteret disse. 69. De fire kommunalt udpegede bestyrelsesmedlemmer har ikke fremsendt høringssvar til dette notat. 5 Bilag 14

13 13/16 Begrundelse 70. I de fleste varmeforsyningsvirksomheder i Danmark vælger ejerne bestyrelsen. Det skyldes, at de fleste varmeforsyningsvirksomheder er ejet af de forbrugere, som også er andelshavere, eller er ejet af den kommune, som varmeforsyningsvirksomheden leverer varme i. 71. E.ON Varme Danmark ApS er ikke ejet af forbrugerne eller en eller flere kommuner. 72. Når det er tilfældet, er varmeforsyningslovens bestemmelser, at forbrugerne eller kommuner vælger flertallet af bestyrelsens medlemmer. Det indebærer, at bestyrelsens flertal ikke er valgt af ejerkredsen. 73. Det ændrer ikke ved bestyrelsens opgaver og ansvar som øverste ledelsesorgan. 74. Det kan give nogle interessekonflikter mellem de medlemmer af bestyrelsen, som er udnævnt af ejerne og de medlemmer, der ikke har ejermæssige interesser. 75. Energitilsynet udøver sine beføjelser som de følger af varmeforsyningsloven. Bestyrelsens opgaver og ansvar er ikke reguleret i varmeforsyningsloven. Energitilsynet har ikke beføjelser efter anden lovgivning. Særligt om bestyrelsens beslutningsdygtighed 76. Energitilsynets sekretariat skrev i status-notatet af 25. januar 2010, at bestyrelsen ikke havde været beslutningsdygtig på 4 af de 11 afholdte møder. 6 Det drejer sig om møde 4, hvor bestyrelsens formand ikke var til stede, samt møderne 8, 9 og 10. Da de tre sidstnævnte møder blev afholdt, var formanden udtrådt af bestyrelsen den 3. juli 2009, og den nye formand indtrådte først i bestyrelsen den 1. november Bestyrelsen var således uden formand i den mellemliggende periode. 77. I status-notatet af 25. januar 2010 lagde sekretariatet til grund, at alle generalforsamlingsvalgte medlemmer ikke deltog, som følge af den manglende formand. Som det fremgår ovenfor 8 er E.ON Varme ikke enig i, at bestyrelsen ikke var beslutningsdygtig på de fire møder, da antallet er generalforsamlingsvalgte medlemmer efter vedtægterne er angivet som intervallet 1-3, og da der derfor i den mellemliggende periode var to generalforsamlingsvalgte medlemmer af bestyrelsen. 6 Status-notatet af 25. januar 2010, punkt Se oversigten over bestyrelsens møder i vedlagte bilag 13. Oplysninger om hvornår bestyrelsesformanden udtrådte og hvornår en ny indtrådte i bestyrelsens stammer fra selskabets registreringer i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. 8 Punkt

14 14/ Energitilsynets sekretariat har spurgt Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om bestyrelsens sammensætning i tilfælde som E.ON Varme, hvor antallet af bestyrelsesmedlemmer i vedtægterne er fastsat som et interval. 79. Med hensyn til møderne 8, 9 og 10, hvor bestyrelsen var uden formand, er Energitilsynets sekretariat enigt med E.ON Varme i, at bestyrelsen var beslutningsdygtig. Som anført af E.ON Varme bestod bestyrelsen i denne periode af 6 medlemmer, 4 kommunalt udpegede og to udpeget af generalforsamlingen. Da de to generalforsamlingsvalgte medlemmer deltog i de tre møder, og da mindst ét af de kommunalt udpegede medlemmer deltog, så var bestyrelsen beslutningsdygtig på disse tre møder. 80. På møde 4 havde bestyrelsen en formand, som dog havde meldt afbud til mødet. Formanden har efterfølgende underskrevet referatet fra mødet, og E.ON Varme finder derfor, at bestyrelsen var beslutningsdygtig på mødet. 81. Det fremgår af selskabets vedtægter, at bestyrelsen er beslutningsdygtig, når samtlige generalforsamlingsvalgte medlemmer er til stede samt mindst ét kommunalbestyrelsesvalgt medlem. Det fremgår af den underskrevne protokol for møde 4, at formanden ikke var til stede. Selskabets vedtægter indeholder ikke bestemmelser om, hvorvidt deltagelse i et bestyrelsesmøde kan erstattes af en efterfølgende underskrift af en protokol for et bestyrelsesmøde, som det pågældende bestyrelsesmedlem ikke deltog i, med den virkning, at bestyrelsen herved blev beslutningsdygtig. 82. Det er dermed ikke ganske åbenbart om bestyrelsen var eller ikke var beslutningsdygtig på møde Det fremgår af selskabets forretningsorden, 9 at formanden i undtagelsestilfælde kan foranledige en bestyrelsesbeslutning gennemført på anden måde end ved afholdelse af et fysisk bestyrelsesmøde. Denne bestemmelse tager efter sit indhold formentlig sigte på at regulere, at bestyrelsesbeslutninger kan tages uden afholdelse af et fysisk møde. 84. Energitilsynet udøver sine beføjelser som de følger af varmeforsyningsloven. Bestyrelsens opgaver og beslutningsdygtighed er ikke reguleret i varmeforsyningsloven, og Energitilsynet kan derfor ikke træffe selvstændig afgørelse om hvorvidt bestyrelsen var beslutningsdygtig. 85. Bestyrelsen er efter varmeforsyningsloven forum for de kommunalt valgte bestyrelsesmedlemmers mulighed for indflydelse. Hvis mange bestyrelsesmøder afholdes uden at bestyrelsen er beslutningsdygtig, så vil det svække de kommunalt valgte bestyrelsesmedlemmers mulighed for indflydelse. I så fald vil Energitilsynet kunne vurdere hvordan vedtægterne bør ændres med henblik på, at nedbringe antallet af bestyrelsesmøder, som ikke

15 15/16 er beslutningsdygtige. 10 Bestyrelsens beslutningsdygtighed indgår således som element i vurderingen af, om lovens bestemmelser om forbrugerindflydelse er overholdt. 86. For E.ON Varme er der imidlertid blot tale om et møde ud af i alt 12 møder, hvor der er tvivl om, hvorvidt bestyrelsen har været beslutningsdygtig. Energitilsynets sekretariat finder derfor ikke anledning til nærmere at afklare hvorvidt bestyrelsen var beslutningsdygtig på dette ene møde. Sekretariatets afsluttende bemærkninger 87. Energitilsynet har ved afgørelse af 28. januar 2008 fundet, at vedtægterne i E.ON Varme var i overensstemmelse med varmeforsyningsloven, og Energiklagenævnet har stadfæstes denne afgørelse den 20. oktober Det Energitilsynet og Energiklagenævnet dengang tog stilling til var, at vedtægterne i selskabet var i overensstemmelse med 23 h, stk. 1, i varmeforsyningsloven, efter hvilken flertallet af bestyrelsesmedlemmerne skal vælges af en eller flere kommunale bestyrelser i virksomhedens forsyningsområde. 88. Sekretariatet konstaterer, at i den periode, hvor sekretariatet har ført et skærpet tilsyn, har bestyrelsens medlemmer været valgt i overensstemmelse med de vedtægter, som Energitilsynet og Energiklagenævnet allerede har taget stilling til, er i overensstemmelse med 23 h. 89. Energitilsynets sekretariat er dog i forbindelse med det skærpede tilsyn blevet opmærksomt på, at bestyrelsen er særlig udsat for at miste sin beslutningsdygtighed, hvis blot et af de generalforsamlingsvalgte medlemmer ikke deltager, og der ikke møder en suppleant. 90. Med henblik på at sikre, at bestyrelsen altid er beslutningsdygtig, finder sekretariatet det hensigtsmæssigt, at der altid møder en suppleant for et ikke fremmødende generalforsamlingsvalgt bestyrelsesmedlem. 91. Sekretariatet er opmærksomt på, at de kommunalt valgte bestyrelsesmedlemmer har udtrykt betydelig frustration over flere forhold vedrørende bestyrelsesarbejdet. Som det fremgår ovenfor indeholder varmeforsyningsloven ikke bestemmelser, der regulerer bestyrelsens arbejde, hvilket indebærer, at Energitilsynet ikke har kompetence til at træffe afgørelse vedrørende de forhold, de kommunalt valgte bestyrelsesmedlemmer har udtrykt betydelig frustration over. Energitilsynets sekretariat har derfor ikke vurderet om frustrationen er velbegrundet. Sekretariatet henviser til svaret fra Erhvervsog Selskabsstyrelsen hvoraf det fremgår, at eventuelle tvister kan afgøres af 10 Også en berettiget tvivl om beslutningsdygtighed på mange møder, vil kunne føre til at Energitilsynet konkret vurderer, om vedtægterne er i overensstemmelse med bestemmelserne om forbrugerindflydelse i varmeforsyningsloven.

16 16/16 domstolene i en civilretlig sag, eller hvis der er tale om et strafbart forhold, ved en politianmeldelse. 92. På baggrund af ovenstående indstiller Energitilsynets sekretariat til Energitilsynet, at sekretariatet ophører med at føre et skærpet til syn med forbrugerindflydelsen i E.ON Varme Danmark ApS. Selskabet vil herefter være omfattet af Energitilsynets almindelige tilsyn med fjernvarmeforsyninger omfattet af varmeforsyningsloven. Tilkendegivelse Energitilsynet tager på baggrund af Erhvervs- og Selskabsstyrelsens besvarelse, denne sagsfremstilling og vurdering, herunder navnlig at virksomhedens tilrettelæggelse af bestyrelsesmøder, informering af bestyrelsens medlemmer, samt at de enkelte bestyrelsesmedlemmers varetagelse af selskabets interesser ikke reguleres af varmeforsyningsloven, følgende til efterretning: at sekretariatet ophører med at føre et skærpet tilsyn med forbrugerindflydelsen i E.ON Varme Danmark ApS, da selskabet i perioden har overholdt varmeforsyningslovens formelle krav, om at flertallet af bestyrelsesmedlemmerne vælges af de forbrugere, hvis ejendomme er tilsluttet virksomhedens anlæg, eller af en eller flere kommunale bestyrelser i virksomhedens forsyningsområde.

E.ON Varme Danmark Aps Opfyldelse af en bestemmelse i varmeforsyningsloven om forbrugerindflydelse

E.ON Varme Danmark Aps Opfyldelse af en bestemmelse i varmeforsyningsloven om forbrugerindflydelse Energitilsynet: E.ON Varme Danmark Aps Opfyldelse af en bestemmelse i varmeforsyn... Side 1 af 12 Printet: 10:10 http://www.energitilsynet.dk/afgoerelser-mv/4/00/afgoerelser-varme/eon-varme-danmark-aps-opfyldelse-af-en-bestemmelse-i-varmeforsyningslovenom-forbrugerindflydelse/

Læs mere

Det Energipolitiske Udvalg 2008-09 EPU alm. del Bilag 411 Offentligt

Det Energipolitiske Udvalg 2008-09 EPU alm. del Bilag 411 Offentligt Det Energipolitiske Udvalg 2008-09 EPU alm. del Bilag 411 Offentligt Fra: Jens Allerslev [mailto:ja@sunway.dk] Sendt: 24. september 2009 15:22 Til: Energitilsynet (KS) Cc: Dan Riise; Morten Skovgaard;

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AFLØB BALLERUP A/S CVR. NR: 32 65 95 86. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001. J.nr.

VEDTÆGTER FOR AFLØB BALLERUP A/S CVR. NR: 32 65 95 86. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001. J.nr. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 157077 VEDTÆGTER FOR AFLØB BALLERUP A/S CVR. NR: 32 65 95 86 \\fd09fs02\tshomes$\fb\fbifk\desktop\til web\publiseret

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FREDENS BORG VAND A/S

VEDTÆGTER FOR FREDENS BORG VAND A/S VEDTÆGTER FOR FREDENS BORG VAND A/S 1. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1 Selskabets navn er Fredensborg Vand A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Fredensborg Kommune. 1.3 Selskabets formål er

Læs mere

For de resterende klagere stadfæstes Energitilsynets afgørelse af 12. maj 2015, dog med en ændret begrundelse.

For de resterende klagere stadfæstes Energitilsynets afgørelse af 12. maj 2015, dog med en ændret begrundelse. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA En række lejere repræsenteret ved

Læs mere

Kendelse af 1. december 1993. 93-9.201.

Kendelse af 1. december 1993. 93-9.201. Kendelse af 1. december 1993. 93-9.201. En aktionær klagede over, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen havde nægtet at indkalde til ekstraordinær generalforsamling, afvist at tage stilling til klagers anmodning

Læs mere

Vedtægter for HEF Net A/S

Vedtægter for HEF Net A/S HEF Net A/S www.hefnet.dk hef@hef.dk PW/PW J.nr. 336479 v.3 22. september 2011 Vedtægter for HEF Net A/S HEF Net A/S, Over Bækken 6, 9000 Aalborg, Tlf. 9936 9936, CVR 24998231 1. Navn 1.1. Selskabets navn

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 28. juli 2014 (J.nr. 2014-0036519) Ændring af vedtægter

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for TV 2/DANMARK A/S

V E D T Æ G T E R. for TV 2/DANMARK A/S V E D T Æ G T E R for TV 2/DANMARK A/S 1.0 Selskabets navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er TV 2/DANMARK A/S. 1.2 TV 2/DANMARK A/S er et statsligt aktieselskab etableret med hjemmel i lov nr. 438 af

Læs mere

VEDTÆGTER. Bilag 3.1 til Ejeraftalen KOMPETENCECENTER SJÆLLAND APS CVR-NR. [INDSÆTTES] 1. NAVN

VEDTÆGTER. Bilag 3.1 til Ejeraftalen KOMPETENCECENTER SJÆLLAND APS CVR-NR. [INDSÆTTES] 1. NAVN Bilag 3.1 til Ejeraftalen VEDTÆGTER KOMPETENCECENTER SJÆLLAND APS CVR-NR. [INDSÆTTES] 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er KompetenceCenter Sjælland ApS (KCS) 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at drive virksomhed

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for KNUD HØJGAARDS FOND

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for KNUD HØJGAARDS FOND FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN for KNUD HØJGAARDS FOND 1 FORRETNINGSORDENENS GRUNDLAG 1.1 Bestyrelsen for Knud Højgaards Fond har i medfør af 5, stk. 7, i Fondens vedtægt samt lov om erhvervsdrivende

Læs mere

VEDTÆGTER TØLLØSE LOKALFORUM. Stk. 2. Hjemsted er Tølløse lokalområde, som geografisk er defineret ved den gamle Tølløse Skoledistrikt.

VEDTÆGTER TØLLØSE LOKALFORUM. Stk. 2. Hjemsted er Tølløse lokalområde, som geografisk er defineret ved den gamle Tølløse Skoledistrikt. VEDTÆGTER TØLLØSE LOKALFORUM 1. Navn, hjemsted og tilhørsforhold Stk. 1. Navnet er Tølløse Lokalforum. Stk. 2. Hjemsted er Tølløse lokalområde, som geografisk er defineret ved den gamle Tølløse Skoledistrikt.

Læs mere

ADVOKATFIRMAET BROCKSTEDT-RASMUSSEN Godthåbsvej 4 DK 8600 Silkeborg Tel. +45 87 20 64 44 Fax +45 87 20 64 40 E-mail: br@brmail.dk

ADVOKATFIRMAET BROCKSTEDT-RASMUSSEN Godthåbsvej 4 DK 8600 Silkeborg Tel. +45 87 20 64 44 Fax +45 87 20 64 40 E-mail: br@brmail.dk ADVOKATFIRMAET BROCKSTEDT-RASMUSSEN Godthåbsvej 4 DK 8600 Silkeborg Tel. +45 87 20 64 44 Fax +45 87 20 64 40 E-mail: br@brmail.dk J.nr. 22-101935-HL/JK VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR ERHVERV SILKEBORG (foreningen)

Læs mere

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland Kap. 1. Selskabsbestyrelsens beføjelser: 1. Selskabsbestyrelsens ansvar Selskabsbestyrelsen forestår den overordnede ledelse af boligselskabet. Den udøver de beføjelser og varetager de pligter, der tillægges

Læs mere

Vedtægter for VP SECURITIES A/S

Vedtægter for VP SECURITIES A/S 1. Navn 1.1. Selskabets navn er VP SECURITIES A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene VÆRDIPAPIRCENTRALEN A/S og VP A/S. 2. Formål Selskabets formål er at drive virksomhed som værdipapircentral

Læs mere

Vedtægter for Generationsskifte & Vækst A/S cvr-nr. 20813938

Vedtægter for Generationsskifte & Vækst A/S cvr-nr. 20813938 J.nr. 2634 Vedtægter for Generationsskifte & Vækst A/S cvr-nr. 20813938 1. 1.0 Navn 1.1. Selskabets navn er Generationsskifte & Vækst A/S. 2.0. Formål 2. 2.1. Selskabets formål er at drive investerings-,

Læs mere

Udkast. Vedtægter. Vildbjerg Varmeværk A.m.b.a.

Udkast. Vedtægter. Vildbjerg Varmeværk A.m.b.a. Februar 2012 Udkast Vedtægter Vildbjerg Varmeværk A.m.b.a. Indholdsfortegnelse Side 1 Navn og hjemsted 2 2 Formål og forsyningsområde.. 2 3 Andelshavere/varmeaftagere.. 2 4 Andelshavernes hæftelser og

Læs mere

Vedtægter for Lem Varmeværk

Vedtægter for Lem Varmeværk Vedtægter for Lem Varmeværk 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Andelsselskabet Lem varmeværk 1.2 Selskabets hjemsted er Askevej 5, 6940 Lem. Ringkøbing Skjern kommune 2 Formål og forsyningsområde

Læs mere

UDKAST VEDTÆGTER. 30. april 2014 FOR EGEDAL SPILDEVAND A/S CVR-NR NAVN OG HJEMSTED. 1.1 Selskabets navn er Egedal Spildevand A/S.

UDKAST VEDTÆGTER. 30. april 2014 FOR EGEDAL SPILDEVAND A/S CVR-NR NAVN OG HJEMSTED. 1.1 Selskabets navn er Egedal Spildevand A/S. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156691 UDKAST 30. april 2014 VEDTÆGTER FOR EGEDAL SPILDEVAND A/S CVR-NR. 32 14 59 14 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VALLENSBÆK FJERNVARME NORD A.M.B.A. 1.1 Selskabets navn er Vallensbæk Fjernvarme NORD A.m.b.a., i det følgende kaldet selskabet.

VEDTÆGTER FOR VALLENSBÆK FJERNVARME NORD A.M.B.A. 1.1 Selskabets navn er Vallensbæk Fjernvarme NORD A.m.b.a., i det følgende kaldet selskabet. VEDTÆGTER FOR VALLENSBÆK FJERNVARME NORD A.M.B.A. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Vallensbæk Fjernvarme NORD A.m.b.a., i det følgende kaldet selskabet. 1.2 Selskabets hjemsted er Vallensbæk Nordmark,

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Assens Forsyning A/S 900985 13601 / 2750234

VEDTÆGTER. for. Assens Forsyning A/S 900985 13601 / 2750234 VEDTÆGTER for Assens Forsyning A/S 900985 13601 / 2750234 1 Selskabets navn, hjemsted og formål: 1.1 Selskabets navn er Assens Forsyning A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Assens Kommune. 1.3 Selskabets

Læs mere

Særligt udvalg til forberedelse. Kommunale Forsyning A/S. Beslutningsreferat

Særligt udvalg til forberedelse. Kommunale Forsyning A/S. Beslutningsreferat Særligt udvalg til forberedelse af Halsnæs Kommunale Forsyning A/S Beslutningsreferat af møde den kl. 16.00 i Diamanten Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN 21 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 SAGER TIL EFTERRETNING

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union Side nr.: 1 (6) Navn 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union 1 Unionens navn er Dansk Motorflyver Union (DMU). Hjemsted 2 Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende med den til enhver tid

Læs mere

Vedtægter for Dansk Træforening. Foreningen er etableret ved fusion af Foreningen Danske Trælastimportører og Dansk Træhandlerforening.

Vedtægter for Dansk Træforening. Foreningen er etableret ved fusion af Foreningen Danske Trælastimportører og Dansk Træhandlerforening. Vedtægter for Dansk Træforening NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Dansk Træforening. 1 Foreningen er etableret ved fusion af Foreningen Danske Trælastimportører og Dansk Træhandlerforening. Foreningens

Læs mere

for 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Billund Drikkevand A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemsted er Billund Kommune. 3. Formål

for 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Billund Drikkevand A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemsted er Billund Kommune. 3. Formål Lett Advokatfirma Adv. Jacob Christiansen J.nr. 250753-DJU VEDTÆGTER for BILLUND DRIKKEVAND A /S 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Billund Drikkevand A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemsted er Billund Kommune.

Læs mere

Vedtægter for GN Store Nord A/S (CVR- nr. 24 25 78 43)

Vedtægter for GN Store Nord A/S (CVR- nr. 24 25 78 43) Vedtægter for GN Store Nord A/S (CVR- nr. 24 25 78 43) 1 Navn 1.1 Selskabets navn er GN Store Nord A/S. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: (a) Det Store Nordiske Telegraf-Selskab

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ESBJERG VAND A/S CVR-NR: 32660991

VEDTÆGTER FOR ESBJERG VAND A/S CVR-NR: 32660991 VEDTÆGTER FOR ESBJERG VAND A/S CVR-NR: 32660991 Side 2 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets navn er Esbjerg Vand A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Esbjerg Kommune. 2. SELSKABETS FORMÅL 2.1

Læs mere

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82 Vedtægter Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82 Indholdsfortegnelse 1 Selskabets navn og formål 3 2 Selskabets kapital og aktier (kapitalandele) 3 3 Bemyndigelse til gennemførelse af kapitalforhøjelse

Læs mere

Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A.

Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. 1 Navn og hjemsted. 1.1 Selskabets navn er Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. 1.2 Selskabets hjemsted er Lemvig Kommune.

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 Herved indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i med følgende DAGSORDEN: Dampskibsselskabet

Læs mere

VEDTÆGTER Gældende fra 28. august 2013

VEDTÆGTER Gældende fra 28. august 2013 VEDTÆGTER Gældende fra 28. august 2013 Indholdsfortegnelse 1 Selskabet 2 Formål 3 Andelshavere 4 Andelskapital 5 Udtrædelsesvilkår 6 Generalforsamlingen 7 Bestyrelsen 8 Selskabets ledelse 9 Regnskab 10

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Takshaven - godkendelse af nye vedtægter

NOTAT. Allerød Kommune. Takshaven - godkendelse af nye vedtægter NOTAT Takshaven - godkendelse af nye vedtægter 1. Baggrunden for notatet Den selvejende daginstitution, børnehaven Takshaven overgik til privat daginstitution pr. 1. januar 2010 (privat leverandør), idet

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SKAKO A/S

VEDTÆGTER FOR SKAKO A/S Advokatanpartsselskab J.nr. 18946 om/emn VEDTÆGTER FOR SKAKO A/S NAVN 1.1 Selskabets navn er SKAKO A/S. 1. 1.2 Selskabets binavne er VT Holding A/S og SKAKO Industries A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i. Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark

Forretningsorden. for bestyrelsen i. Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark Forretningsorden for bestyrelsen i Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark Forretningsorden for bestyrelsen i Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark 1 Konstitution 1.1 Bestyrelsen, herunder

Læs mere

Vedtægter for Nivåvænge Garager

Vedtægter for Nivåvænge Garager Vedtægter for Nivåvænge Garager Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 3. maj 1972 og ændret på de ekstraordinære generalforsamlinger den 6. oktober 1977, den 7. oktober 1982, den 26. august 1998

Læs mere

DE JURIDISKE RAMMER FOR 60- FÆLLESSKABET NORDSJÆLLANDS PARK OG VEJ

DE JURIDISKE RAMMER FOR 60- FÆLLESSKABET NORDSJÆLLANDS PARK OG VEJ Horten Advokat Klavs V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 163149 DE JURIDISKE RAMMER FOR 60- FÆLLESSKABET NORDSJÆLLANDS PARK OG VEJ 1. INDLEDNING I

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Samsø Havvind A/S

VEDTÆGTER. for. Samsø Havvind A/S VEDTÆGTER for Samsø Havvind A/S 1.0. Navn 1.1. Selskabets navn er Samsø Havvind A/S. 2.0. Hjemsted 2.1. Selskabets hjemsted er Samsø Kommune. 3.0. Formål 3.1. Selskabets formål er, at drive virksomhed

Læs mere

Vedtægter Aarhus Vand A/S

Vedtægter Aarhus Vand A/S Vedtægter Aarhus Vand A/S Side 1 af 5 1. Navne 1.1 Selskabets navn er Aarhus Vand A/S. 1.2 Selskabets binavn er Århus Vand A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemsted er Aarhus Kommune. 3. Formål 3.1 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER SP GROUP A/S

VEDTÆGTER SP GROUP A/S VEDTÆGTER for SP GROUP A/S CVR- nr.: 15 70 13 15 2 VEDTÆGTER for SP GROUP A/S 1.0 NAVN Selskabets navn er: SP GROUP A/S Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: SCHUBLICH A/S (SP Group A/S)

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Danmarks Skibskredit A/S. CVR-nr. 27 49 26 49

V E D T Æ G T E R. for. Danmarks Skibskredit A/S. CVR-nr. 27 49 26 49 V E D T Æ G T E R for Danmarks Skibskredit A/S CVR-nr. 27 49 26 49 1 NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets navn er "Danmarks Skibskredit A/S". 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under følgende binavne:

Læs mere

Aktionærerne i Comendo A/S, CVR-nr. 26 68 56 21 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling, der finder sted:

Aktionærerne i Comendo A/S, CVR-nr. 26 68 56 21 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling, der finder sted: FONDSBØRSMEDDELELSE NR. 107 4. oktober 2010 Til aktionærerne i Comendo A/S Aktionærerne i Comendo A/S, CVR-nr. 26 68 56 21 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling, der finder sted: tirsdag, den

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klager ønskede at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klager ønskede at købe. 1 København, den 30. april 2013 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Kristian Lützau Strandvejen 347 2930 Klampenborg Nævnet har modtaget klagen den 27. september 2012. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

Kommunen har anmodet Selskabet om at præcisere, hvilke udgifter der relaterer sig til markedsføring/fremstød for fjernvarmeforsyning.

Kommunen har anmodet Selskabet om at præcisere, hvilke udgifter der relaterer sig til markedsføring/fremstød for fjernvarmeforsyning. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 158988 NOTAT 1. INDLEDNING Hvidovre Fjernvarmeselskab A.m.b.A. ("Selskabet") har anmodet Hvidovre Kommune ("Kommunen")

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FCM KLUBSAMARBEJDET FORENINGEN AF 26. APRIL 1998

VEDTÆGTER FOR FCM KLUBSAMARBEJDET FORENINGEN AF 26. APRIL 1998 VEDTÆGTER FOR FCM KLUBSAMARBEJDET FORENINGEN AF 26. APRIL 1998 1. Navn 1.1. Foreningens navn er FCM Klubsamarbejdet Foreningen af 26. april 1998 (herefter foreningen ). 2. Formål 2.1. Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Østjydsk Bank A/S A/S reg. nr. 917

Vedtægter for Østjydsk Bank A/S A/S reg. nr. 917 Vedtægter for Østjydsk Bank A/S A/S reg. nr. 917 Navn, hjemsted og formål 1 Bankens navn er: ØSTJYDSK BANK A/S Banken driver tillige virksomhed under binavnene: BANKEN FOR MARIAGER OG OMEGN A/S (Østjydsk

Læs mere

M a n d a t o g f o r r e t n i n g s o r d e n f o r v e d e r l a g s u d v a l g e t i A m b u A / S

M a n d a t o g f o r r e t n i n g s o r d e n f o r v e d e r l a g s u d v a l g e t i A m b u A / S M a n d a t o g f o r r e t n i n g s o r d e n f o r v e d e r l a g s u d v a l g e t i A m b u A / S 1. Baggrund og formål 1.1 Udvalget er etableret af Selskabets bestyrelse med henblik på at bistå

Læs mere

Hvem kan stille op til valg? Alle medarbejdere i selskabet kan stille op til valg.

Hvem kan stille op til valg? Alle medarbejdere i selskabet kan stille op til valg. Information om medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer Hvem kan vælges til bestyrelse, og hvad er formålet med medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer? Hvad går arbejdet som bestyrelsesmedlem ud på? Hvad

Læs mere

Klatreklubben Aapakaaq [ Sidst opdateret juni, 2011] Vedtægter for Klatreklubben Aapakaaq

Klatreklubben Aapakaaq [ Sidst opdateret juni, 2011] Vedtægter for Klatreklubben Aapakaaq Klatreklubben Aapakaaq [ Sidst opdateret juni, 2011] Vedtægter for Klatreklubben Aapakaaq 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Klatreklubben Aapakaaq. Dens hjemsted er Nuuk, Kommuneqarfik

Læs mere

Tandlægernes Nye Landsforening

Tandlægernes Nye Landsforening Tandlægernes Nye Landsforening Forretningsorden for hovedbestyrelsen Kap. 1 Hovedbestyrelsens beføjelser.1 Hovedbestyrelsens ansvar.2 Prokura m.m. Hovedbestyrelsen forestår den overordnede ledelse af foreningen.

Læs mere

V E D T Æ G T E R N U N A O I L A / S

V E D T Æ G T E R N U N A O I L A / S V E D T Æ G T E R for N U N A O I L A / S (A/S 68.116) 1 Selskabets navn, hjemsted og formål 1.1 Selskabets navn er NUNAOIL A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Kommuneqarfik Sermersooq. 1.3 Selskabets formål

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave

Vedtægter for Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave Vedtægter for Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave (herefter benævnt Støtteforeningen) og den tilhørende institution Sorø Skovbørnehave 1 Mellem institutionen Sorø Skovbørnehave og Sorø Kommune indgås

Læs mere

NOTAT OM SELSKABSDANNELSE

NOTAT OM SELSKABSDANNELSE Bilag til pkt. 3 Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151664 17. maj 2011 NOTAT OM SELSKABSDANNELSE RAMMERNE FOR OMDANNELSE AF LYNETTEFÆLLESSKABET I/S TIL

Læs mere

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber (Varmeforsyning) Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv.

Læs mere

Partnerselskaber det bedste fra 2 verdener - 2. del

Partnerselskaber det bedste fra 2 verdener - 2. del - 1 Partnerselskaber det bedste fra 2 verdener - 2. del Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I sidste uge blev omtalt fordele og ulemper knyttet til udøvelse af virksomhed i interessentskabsform,

Læs mere

FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A. INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 NAVN OG HJEMSTED 2 2 FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE 2 3 ANDELSHAVERE/VARMEAFTAGERE 2

FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A. INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 NAVN OG HJEMSTED 2 2 FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE 2 3 ANDELSHAVERE/VARMEAFTAGERE 2 FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A. VEDTÆGTER. INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 NAVN OG HJEMSTED 2 2 FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE 2 3 ANDELSHAVERE/VARMEAFTAGERE 2 4 ANDELSHAVERENS HÆFTELSE OG ØKONOMISKE ANSVAR 3 5 UDTRÆDELSESVILKÅR

Læs mere

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune Vedtægter 1. Navn I. DEN LOKALE AKTIONSGRUPPE Aktionsgruppens navn er Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune 2. Hjemsted Aktionsgruppens hjemsted er Middelfart Kommune. 3. Formål Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING A/S

VEDTÆGTER FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING A/S VEDTÆGTER FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING A/S 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Ringkøbing-Skjern Forsyning A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Ringkøbing-Skjern Kommune. 2. Selskabets formål 2.1 Selskabets formål

Læs mere

VEDTÆGTER FORS HOLDING A/S CVR-NR NAVN. 1.1 Selskabets navn er FORS Holding A/S ("Selskabet"). 1.2 Selskabets binavne er:

VEDTÆGTER FORS HOLDING A/S CVR-NR NAVN. 1.1 Selskabets navn er FORS Holding A/S (Selskabet). 1.2 Selskabets binavne er: Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 165947 VEDTÆGTER FORS HOLDING A/S CVR-NR. 37 35 25 43 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er FORS Holding A/S ("Selskabet").

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab af 1999 (CVR-nummer 25 02 06 34) ----ooooo----

VEDTÆGTER. for. Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab af 1999 (CVR-nummer 25 02 06 34) ----ooooo---- VEDTÆGTER for Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab af 1999 (CVR-nummer 25 02 06 34) ----ooooo---- 1. 1.1. Selskabets navn er Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr ,00 fordelt på aktier à kr. 1,00 eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr ,00 fordelt på aktier à kr. 1,00 eller multipla heraf. Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 176415 VEDTÆGTER FOR AFLØB BALLERUP A/S CVR-nr. 32659586 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Afløb Ballerup A/S ("Selskabet"). 2. FORMÅL Selskabets

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er BUILDINGCONTROL DANMARK, efterfølgende kaldet Foreningen.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er BUILDINGCONTROL DANMARK, efterfølgende kaldet Foreningen. 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er BUILDINGCONTROL DANMARK, efterfølgende kaldet Foreningen. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål Foreningen har det formål at udbrede

Læs mere

1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne regnskabsår. 2. Forelæggelse af årsrapport med revisionspåtegning.

1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne regnskabsår. 2. Forelæggelse af årsrapport med revisionspåtegning. ROC ROCKWOOL INTERNATIONAL A/S Side 1/8 Fuldstændige forslag til vedtagelse på ordinær generalforsamling i Rockwool International A/S onsdag den 21. april 2010, kl. 17.00 i Roskilde Kongrescenter, Møllehusvej

Læs mere

Den danske Landinspektørforening - pr. 27. august 2014

Den danske Landinspektørforening - pr. 27. august 2014 Den danske Landinspektørforening - pr. 27. august 2014 Lov for Den danske Landinspektørforening Foreningens første lov blev vedtaget på stiftende generalforsamling den 30. august 1875. Foreningens navn

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04 Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 159489 VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04 C:\Users\gbs\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary

Læs mere

Vedtægter for Skjern Bank A/S 6900 Skjern CVR. NR. 45 80 10 12

Vedtægter for Skjern Bank A/S 6900 Skjern CVR. NR. 45 80 10 12 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Skjern Bank A/S 6900 Skjern CVR. NR. 45 80 10 12 1 1. Bankens navn er Skjern Bank A/S. 2. Hjemsted er Ringkøbing-Skjern Kommune. 2 Selskabets formål er at drive bankvirksomhed

Læs mere

Vedtægter. for TDC A/S

Vedtægter. for TDC A/S Vedtægter for TDC A/S Selskabets navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er TDC A/S. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnet Tele Danmark Communications A/S (TDC A/S). 2 Selskabets hjemsted

Læs mere

Ændringer af Vandsamarbejde Sjælland A/S vedtægter og aktionæroverenskomst (nu ejeraftalen )

Ændringer af Vandsamarbejde Sjælland A/S vedtægter og aktionæroverenskomst (nu ejeraftalen ) Bilag ØU 100920 pkt. 22_02 Notat Dato 27.5.2010 Journalnr. 13.02.00 G02/34877 Skrevet af Carsten Hansen Ændringer af Vandsamarbejde Sjælland A/S vedtægter og aktionæroverenskomst (nu ejeraftalen ) Indledning

Læs mere

Vedtægter. For. Thorsminde Varmeværk A.m.b.a. Havnevej 11. 6990 Ulfborg. Tlf. 97497313

Vedtægter. For. Thorsminde Varmeværk A.m.b.a. Havnevej 11. 6990 Ulfborg. Tlf. 97497313 Vedtægter For Thorsminde Varmeværk A.m.b.a. Havnevej 11 6990 Ulfborg. Tlf. 97497313 1. Navn og hjemsted. 1.1 Selskabets navn er Thorsminde Varmeværk A.m.b.a. 1.2 Selskabets hjemsted er Holstebro kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Forsikringsselskabet Privatsikring A/S. CVR-nr. 25 07 14 09. (2010 version)

VEDTÆGTER. for. Forsikringsselskabet Privatsikring A/S. CVR-nr. 25 07 14 09. (2010 version) VEDTÆGTER for Forsikringsselskabet Privatsikring A/S CVR-nr. 25 07 14 09 (2010 version) 1 Forsikringsselskabet Privatsikring A/S 2 I. Selskabets navn, hjemsted og formål 1. Selskabets navn er Forsikringsselskabet

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 2. maj. 2000 nægtelse af gratis tilslutning til Hjordkær Fjernvarme A.m.b.a. af ejendommen [...]

[...] over Energitilsynet af 2. maj. 2000 nægtelse af gratis tilslutning til Hjordkær Fjernvarme A.m.b.a. af ejendommen [...] (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 2. maj. 2000 nægtelse af gratis tilslutning til Hjordkær Fjernvarme A.m.b.a. af ejendommen [...] Formand, cand.jur.

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. marts 2011 (J.nr. 2010-0022580)

Læs mere

Det påhviler bestyrelsen at drage omsorg for, at interessentskabsfortegnelsen stedse er ajourført.

Det påhviler bestyrelsen at drage omsorg for, at interessentskabsfortegnelsen stedse er ajourført. VedtægterforHunsebyVindmølelaugI/S 1Navn oghjemsted Interessentskabets navn er Hunseby Vindmøllelaug I/S. Interessentskabets hjemsted er Lolland Kommune. 2Formål Interessentskabets formål er at bidrage

Læs mere

VEDTÆGTER FOR RINGKØBING-SKJERN ERHVERV A/S

VEDTÆGTER FOR RINGKØBING-SKJERN ERHVERV A/S VEDTÆGTER FOR RINGKØBING-SKJERN ERHVERV A/S 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Ringkøbing-Skjern Erhverv A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Ringkøbing-Skjern Kommune. 2. Selskabets formål 2.1 Selskabets formål

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. april 2013 blev der i sag 187-2012 XX v/advokat AA mod Ejendomsmægler MM v/advokat BB og Ejendomsmæglervirksomhed JJ ApS v/advokat BB afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 7. juli 2012 har XX

Læs mere

07. maj 2013 VEDTÆGTER FOR ISHØJ FORSYNING APS. CVR. nr.: 32 87 89 46

07. maj 2013 VEDTÆGTER FOR ISHØJ FORSYNING APS. CVR. nr.: 32 87 89 46 07. maj 2013 VEDTÆGTER FOR ISHØJ FORSYNING APS CVR. nr.: 32 87 89 46 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED Side 2 1.1 Selskabets navn er Ishøj Forsyning ApS. Selskabets binavn er Ishøj Service ApS. 1.2 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER. for TRAPPELAUGET OREHØJGÅRD

VEDTÆGTER. for TRAPPELAUGET OREHØJGÅRD Udkast til omskrevne VEDTÆGTER for TRAPPELAUGET OREHØJGÅRD Navn og formål 1 Laugets navn er Trappelauget Orehøjgård med hjemsted i Tollerup, Halsnæs Kommune. Laugets formål er at opretholde og vedligeholde

Læs mere

Vedtægter for Optikerforeningen

Vedtægter for Optikerforeningen D.O. I \ Maj 2016 1.1 Vedtægter for Optikerforeningen 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er "Optikerforeningen". Foreningens hjemsted er administrationskontorets adresse. 2 FORMÅL Foreningens formål er:

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i AquaDjurs as

Forretningsorden. for bestyrelsen i AquaDjurs as Forretningsorden for bestyrelsen i AquaDjurs as Tiltrådt 17. juni 2014 Indholdsfortegnelse 1. Forretningsordenens hjemmel... 3 2. Aktiebesiddelse... 3 3. Tiltrædelse af forretningsorden... 3 4. Bestyrelsens

Læs mere

vedtægter Vedtægter Mondo A/S Cvr nr. 27 09 42 95 Mondo A/S Selskabsmeddelelse nr. 11, 2009 København, 12.marts 2009

vedtægter Vedtægter Mondo A/S Cvr nr. 27 09 42 95 Mondo A/S Selskabsmeddelelse nr. 11, 2009 København, 12.marts 2009 Selskabsmeddelelse nr. 11, 2009 København, 12.marts 2009 Vedtægter Mondo A/S vedtægter Mondo A/S Cvr nr. 27 09 42 95 12. marts 2009 Mondo A/S Vedtægter Mondo A/S. Side 1 af 8 1 navn 1.1 Selskabets navn

Læs mere

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12)

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12) Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12) Navn, hjemsted, formål 1. 1.1. Selskabets navn er H+H International A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: (a) (b) (c)

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04)

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04) Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 159489 VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04) J:\TOJ - GBS\bestyrelsesmøder\28052013\Vedtægter

Læs mere

Vedtægter. for. den selvejende boligorganisation. Køge Boligselskab

Vedtægter. for. den selvejende boligorganisation. Køge Boligselskab Vedtægter for den selvejende boligorganisation Køge Boligselskab Indholdsfortegnelse Kapitel I. Navn, hjemsted og formål... 1 Kapitel II. Organisationens ledelse... 2 4-10 Repræsentantskabet... 2-4 11-13

Læs mere

Vedtægter. Roskilde Grøn Energi A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d.

Vedtægter. Roskilde Grøn Energi A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil:

Læs mere

Opsigelse af kirkeværge

Opsigelse af kirkeværge Opsigelse af kirkeværge Et menighedsråd opsagde før funktionstidens udløb en kirkeværge der ikke var medlem af menighedsrådet. Kirkeværgen klagede til biskoppen og Kirkeministeriet der godkendte at menighedsrådet

Læs mere

Vedtægter for Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen

Vedtægter for Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen Vedtægter for Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er: Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen (ASK) Foreningens hjemsted er Storkøbenhavn. 2.

Læs mere

Vedtægter. for. Aarhus Lufthavn A/S CVR-nr. 25 44 97 46

Vedtægter. for. Aarhus Lufthavn A/S CVR-nr. 25 44 97 46 Vedtægter for Aarhus Lufthavn A/S CVR-nr. 25 44 97 46 1. Selskabets navn, hjemsted og formål 1.1 Selskabets navn er Aarhus Lufthavn A/S ( Selskabet ). 1.2 Selskabets binavn er Aarhus Airport Ltd. A/S (Aarhus

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Kollegiekontoret i Aarhus. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Aarhus Kommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet Nævnsformand,

Læs mere

GASSUM HVIDSTEN KRAFTVARMEVÆRK A. m. b. A. Vedtægter

GASSUM HVIDSTEN KRAFTVARMEVÆRK A. m. b. A. Vedtægter GASSUM HVIDSTEN KRAFTVARMEVÆRK A. m. b. A. Vedtægter Stiftende Generalforsamling 24. august 1993 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er: Gassum Hvidsten Kraftvarmeværk A. m. b. a. 1.2 Selskabets hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ESBJERG FORSYNING HOLDING A/S CVR-NR

VEDTÆGTER FOR ESBJERG FORSYNING HOLDING A/S CVR-NR VEDTÆGTER FOR ESBJERG FORSYNING HOLDING A/S CVR-NR 32662579 Side 2 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets navn er Esbjerg Forsyning Holding A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Esbjerg Kommune.

Læs mere

UDKAST 26. MARTS 2015 EFTER FUSION VEDTÆGTER HKV HORSENS A/S, CVR NR. 35 52 01 04 [Dato]

UDKAST 26. MARTS 2015 EFTER FUSION VEDTÆGTER HKV HORSENS A/S, CVR NR. 35 52 01 04 [Dato] UDKAST 26. MARTS 2015 EFTER FUSION VEDTÆGTER HKV HORSENS A/S, CVR NR. 35 52 01 04 [Dato] Forslag HKV Horsens A/S efter fusion 1.0 NAVN 1.1 Selskabets navn er HKV Horsens A/S 2.0 FORMÅL 2.1 Selskabets formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ISHØJ FORSYNING APS. CVR. nr.: 32 87 89 46

VEDTÆGTER FOR ISHØJ FORSYNING APS. CVR. nr.: 32 87 89 46 VEDTÆGTER FOR ISHØJ FORSYNING APS CVR. nr.: 32 87 89 46 1. SELSKABETS NAVN, OG HJEMSTED OG FORMÅL 1.1 Selskabets navn er Ishøj Forsyning ApS. Selskabets binavn er Ishøj Service ApS (Ishøj Forsyning ApS).

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NLP

Vedtægter for Foreningen NLP Vedtægter for Foreningen NLP Vedtægter for Foreningen NLP Navn og hjemsted 1 1.1 Foreningens navn er Foreningen NLP. 1.2 Foreningens hjemsted er Lyngby-Taarbæk kommune. 2.1 Foreningens formål er: Formål

Læs mere

Af kontorchef Rie Thoustrup Sørensen og chefkonsulent Ditte Marie Nørgård, Civilstyrelsen

Af kontorchef Rie Thoustrup Sørensen og chefkonsulent Ditte Marie Nørgård, Civilstyrelsen Af kontorchef Rie Thoustrup Sørensen og chefkonsulent Ditte Marie Nørgård, Civilstyrelsen Fondsmyndighedens reaktionsmuligheder efter fondsloven, når samarbejdet i en bestyrelse knirker 5 eksempler Civilstyrelsen

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier á kr eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier á kr eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155426 UDKAST VEDTÆGTER FOR FORSYNINGEN ALLERØD RUDERSDAL A/S CVR-nr. 34 08 61 92 1. SELSKABETS NAVN 1.1 Selskabets

Læs mere

Vedtægter. Roskilde Forsyning Holding A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d.

Vedtægter. Roskilde Forsyning Holding A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil:

Læs mere

Vedtægter. for. Novo Nordisk A/S

Vedtægter. for. Novo Nordisk A/S Vedtægter for 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: Novo Industri A/S Novo Terapeutisk Laboratorium A/S Nordisk Gentofte A/S Nordisk Insulinlaboratorium

Læs mere

Vedtægt Bilag 03.3 Side 1 af 1 Tryllefløjten, Langebjerg 40, 2850 Nærum

Vedtægt Bilag 03.3 Side 1 af 1 Tryllefløjten, Langebjerg 40, 2850 Nærum Side 1 af 1 Vedtægt for den selvejende private institution Børnehaven Tryllefløjten 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er. Institutionen har hjemsted i Rudersdal Kommune. Institutionen

Læs mere

Vedtægter for Fonden Mødrehjælpen

Vedtægter for Fonden Mødrehjælpen Vedtægter for Fonden Mødrehjælpen 1. Navn og hjemsted 1.1 Mødrehjælpens navn er 'Fonden Mødrehjælpen'. 1.2 Mødrehjælpen har hjemsted i Københavns Kommune. 2. Formål 2.1 Mødrehjælpens formål er: At yde

Læs mere