K A N A L - N Y T. Nr. 4 Sommer Kanal-Nyt nr Redigeret af Bente og Finn Carpentier, Marcussens Bro 4.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "K A N A L - N Y T. Nr. 4 Sommer 2015. Kanal-Nyt nr. 4-2015. Redigeret af Bente og Finn Carpentier, Marcussens Bro 4."

Transkript

1 K A N A L - N Y T M A R C U S S E N S B R O - H A D S U N D Nr. 4 Sommer 2015 Kanal-Nyt nr Redigeret af Bente og Finn Carpentier, Marcussens Bro 4.

2 Der var engang. sådan starter de fleste eventyr. Hadsund Svineslagteri var også et eventyr, som startede for 115 år siden. Aktieselskabet Hadsund og Omegns Svine- og Kreaturslagteri blev grundlagt 26. januar Det var J. Wendelbo-Madsen fra Hellerup, der var arkitekten bag projektet, og hans originale tegning, tillige med en 25-øre, en 10-øre, en 2-og en 1-øre, blev nedlagt i en flaske, dernæst i en trækasse, der efterfølgende blev indmuret i det nordøstlige hjørne af bygningen. Hadsund Svineslagteri set fra sydvest Der var på den tid kamp om grisene, og det havde kostet både mange penge og meget tid at få slagteriet startet. Allerede et år efter knagede det da også i økonomien, og efter yderligere et par år måtte man standse driften. På et tidspunkt var Hadsund Håndværkerforening inde i billedet for måske at købe slagteriet, men efter at have kigget på udgifterne ved en evt. overtagelse, blev Håndværkerforeningen af sagfører Larsen frarådet at overtage fallitboet. Slagteriet lå stille en tid og blev derefter solgt til det engelske Thompson Company med Carlsen fra Sæby som direktør. Det første halvårs regnskab viste en omsætning på kr ,11. Det samme viste andet halvår. Direktørens løn var 250 kr. om måneden. Bogholder Sørensen fik 75 kr. Slagtemesteren fik 125 kr. og fedtsmelter Christensen fik 30 kr. pr. måned.

3 I 1925 var slagtetempoet 60 svin i timen. Ca. 26 mand var direkte beskæftiget i slagteriet, altså ét svin pr. minut. Det var daværende overdyrlæge Winding, der bestemte farten, da alle svin skulle undersøges af ham først, og han ville ikke have mere end ét svin pr. minut. Efterkravsforsendelse fra 1940 I januar 1969 opkøbte Fællesrepræsentationen for Andelssvineslagterierne slagteriet for at nedlægge det. Det blev videresolgt med den klausul tinglæst, at der ikke måtte være slagteri mere på grunden. Bjerringbro Andelsslagteri købte det senere, og det blev opskæringsslagteri. Før den endelige standsning var der 150 ansatte. Slagteriet har gennem rigtig mange år været en betydningsfuld arbejdsplads, som har givet mange arbejdspladser til Hadsund og omegn. I 2010 blev det besluttet, at slagteriet skulle lukkes, og det blev en realitet i 2012.

4 Nu er der fuld gang i nedbrydningen, og sådan har det allerede været længe. Vi, der bor lige overfor, kan på tætteste hold følge med i, hvordan en stor arbejdsplads takker af, og hvordan vi nærmer os begyndelsen på et nyt eventyr. Det er fascinerende at se de voldsomme maskiner med ynde udtage små specifikke bygningsdele med et hjørne af grabben..som her et kabel. Hvis nogen af jer har prøvet at sidde bag joy-stikket i sådan en maskine, så vil I vide, at det i den

5 grad gælder om at holde tungen lige i munden og ikke nyse i utide. Man må sige, at de er effektive og ved, hvad de har med at gøre. Pyh, godt vi stadig havde hegnet, så de ikke kom alt for tæt på med deres imponerende maskiner. Trods ragnarok, er det imponerende at se, hvor effektive de har været til løbende at holde det ryddeligt. Midt i det hele må vi ikke glemme Det gamle Maskinsnedkeri, som blev bygget i 1920.

6 Det var en af de første virksomheder, der havde el-drevne maskiner. Bygningen er et eksempel på datidens tekniske nyvindinger som elektricitet, idet det var byens første maskinværksted og det fjerde sted i byen, som fik en telefon; Tlf. 4, hvilket står på gavlen. Bygningen blev strategisk placeret op ad jernbanen. Eventyr ender som regel altid godt. Dette eventyr startede med en fantastisk arbejdsplads, som har betydet rigtig meget både for dem, som arbejdede der og også for Hadsund og omegn i rigtig mange år. Alt har dog sin tid, og nu starter der et nyt eventyr. Der kommer noget nyt, som bliver vores nabo i mange år frem og vi skal huske på, at når en dør lukkes, så åbnes der altid mindst én ny. Jeg er sikker på, at eventyret fortsætter. Jette Gade

7 Forhænget revnet Det har været og er spændende at følge med i, hvad der sker på Slagterigrunden. Processen har efterhånden været lang, men så vidt jeg har forstået, er alt gået efter planen. Grunden er ved at være ryddet, og det er egentlig godt gået. I henhold til de planer, Danish Crown har meldt ud, vil nedbrydning og oprydning strække sig frem til september 2015, og det ser i skrivende stund ud til at holde. Lad os glæde os over det - og lad os glæde os over de aftaler, som bestyrelsen på Marcussens Bro har formået at få bragt i stand. Senest er det kommet til mit kendskab, at den eksisterende transformator, der står på vores grund, bliver revet ned og flyttet uden udgift for os. Der bliver også tale om et mageskifte af jord, hvor vi får mere end vi afgiver. I den forbindelse bliver der mulighed for at etablere depotrum til den eksisterende carport til brug for de boliger, der ikke er så heldige at have et depotrum i garagebygningen. Alt sammen er det med til at gøre det mere attraktivt at bosætte sig på Marcussens Bro, og det er vist noget, vi alle kan have glæde af.

8 Det bliver spændende at se, hvad de kommende måneder vil bringe i den sammenhæng, ligesom det bliver spændende at følge, hvad der skal ske på Slagterigrunden. Rygter og løs snak har der jo været en del af, og det er godt nok. Mere konkret ser det nu ud til, at der på Slagterigrunden opføres en dagligvarebutik, nogle almennyttige boliger samt fem punkthuse tæt på fjorden. Den tidligere så omtalte servicestation og benzinanlæg ser ud til at være taget ud af projektet. Med den åbne Slagterigrund er der skabt et helt unikt indblik til Marcussens Bro ligesom der lige nu er en flot udsigt fra den del af Broen, der vender mod vest. Det skal man glæde sig over, og man skal huske at få taget nogle billeder, for det er kun en stakket frist. Når Slagterigrunden igen er bebygget, vil det meste af både indsigt og udsigt være skjult - men forhåbentlig vil det nyetablerede område være en gevinst også for øjet. Jeg vil ikke trætte jer med mange af mine billeder fra nedrivningsarbejdet. I har sikkert hver især billeder, der er bedre end mine. Dette ene skal I dog have med, for det er et billede med en stor symbolværdi. Et billede, der viser en sprække fra øverst til nederst i det eksisterende murværk, hvorved der åbnes op for beskueren og

9 gives hende eller ham mulighed for at få et lille kig ind i det forjættede land. Der er lys bag den formørkede verden, som det hedder et sted. Der er næsten minder om Berlinmuren i det her, hvor der jo også var mennesker, der troede på, at der bag muren var muligheder. Lige nu er det rod og uorden, der hersker derinde i mulighedernes verden - men de er der, de muligheder, og dem skal vi være med til at bruge til glæde og gavn både for Marcussens Bro, for de kommende brugere af Slagterigrunden, for Hadsund by og for Mariagerfjord kommune. Det er jo os, der er områdets ansigt udadtil. Det giver fordele, men det forpligter også. Finn Carpentier

10 Bredbånd Nord Det kan næppe have forbigået jeres opmærksomhed, at vi har fået lagt bredbånd ind på Marcussens Bro. Som det fremgår af forsidebilledet var det et større projekt med optagning og gennedlægning af fliser hele vejen rundt i boligforeningen, men det er nu heldigvis et overstået projekt. Bredbåndskablet er lagt ned og ført frem til hver enkelt bolig. Tilbage står nu at få kablet ført ind i den enkelte bolig, og - for dem, der ønsker det - at få koblet kablet til husets forsyningsnet, så det bliver muligt at se TV og at få internet og telefoni den vej rundt. Det ser ud til, at der er fordele ved Bredbånd Nord, men vælger man at skifte hertil, skal man huske, at man selv skal framelde hos sit nuværende selskab og fortælle Bredbånd Nord, hvornår de skal begynde at levere. Typisk er der en frameldingsfrist på løbende måned + én måned, og så skal man jo have det passet sammen, så der ikke bliver for mange huller i leverancen.

11 Hvorom alting er, synes det givet, at bredbåndforbindelsen er med til at fremtidssikre boligerne på Marcussens Bro. Inden man skifter leverandør bør man dog sikre sig, hvad det egentlig er, man får, hvor man er nu. I sidste ende er det nemlig den enkelte forbruger, der må finde ud af, hvad man vil i fremtiden. I forbindelse med det pågående projekt er den kollektive aftale indgået mellem Marcussens Bro og Yousee om levering af TV til de enkelte boliger med betaling via huslejen i hvert fald blevet opsagt til ophør med udgangen af Det betyder, at hver enkelt beboer, SKAL finde sig en ny leverandør af TV fra og med nytår - eller beholde Yousee, men så selv lave en aftale. Gør man ikke noget, tror jeg ikke, man kan se fjernsyn efter 1. januar 2016, og det er godt nok lidt uhyggeligt - eller???????? Finn Carpentier

12 Om Hadsund Inner Wheel klub og et digt til eftertanke Siden 1997 har jeg været medlem af Hadsund Inner Wheel. Vi er 30 kvinder fra lokalområdet, som mødes den første onsdag i måneden - med undtagelse af juli. For det meste mødes vi på Færgekroen, men vi har også vores årlige udflugt, der i 2015 går til den lille Limfjordsø Venø. Inner Wheel er en verdensomspændende kvindeorganisation med humanitære overtoner. Organisationen har sit udspring i Rotary. Finn er således medlem af Hadsund Rotary klub. I Inner Wheel støtter vi fast Julemærkehjemmet i Hobro. Vi har haft SOS-fadderskabsbørn i Botswana og Peru, og vi har støttet forskellige lokale formål som præsternes hjælpekasse. På landsplan samler vi ind til Grønlandske Børn. Til vores møder inviterer vi ofte foredragsholdere eller besøger lokale forretninger eller virksomheder. Et Inner Wheel møde har en bestemt dagsorden med faste punkter, der bl.a. omfatter månedens digt. Herfra stammer følgende digt, der er fuld af stof til eftertanke... Et digt af Nadine Starr, 86 år! Hvis jeg kunne leve mit liv om... Ville jeg turde lave flere fejltagelser. Jeg ville slappe af, tage tingene som de er. Jeg ville opføre mig mere fjollet og grine mere. Jeg ville tage flere chancer. Jeg ville rejse mere. Jeg ville bestige flere bjerge og svømme over flere floder. Jeg ville spise mere is og færre bønner. Jeg ville måske have flere faktiske problemer, men færre indbildte. Ser du, jeg er en af de personer der lever med fornuft og omtanke time efter time, dag efter dag.

13 Åh, jeg har haft mine øjeblikke, og hvis jeg kunne leve mit liv om, ville jeg have flere af dem. Rent faktisk ville jeg prøve at have intet andet. Kun øjeblikke. Det ene efter det andet, i stedet for at leve så mange år med tanke på morgendage. Jeg har været en af de personer, som ikke tager nogen steder, uden et termometer, en varmedunk, en regnfrakke og en faldskærm. Hvis jeg kunne leve mit liv om, ville jeg rejse med mindre bagage. Hvis jeg kunne leve mit liv om, ville jeg begynde at gå barfodet tidligere om foråret og fortsætte længere hen på efteråret. Jeg ville danse mere. Tage flere karruselture. Plukke flere tusindfryd Bente Carpentier

14 Hadsund Rotary Klub Nedenstående er egentlig inspireret af Bentes artikel om Inner Wheel, hvor hun får nævnt, at jeg er medlem af Hadsund Rotary Klub. Det er jeg og har været det siden dog med en kort afbrydelse. Rotary er verdens største frivillige humanitære hjælpeorganisation og er engageret i en lang række projekter verden over. Senest har lokale Hadsund Rotary Klub således engageret sig i et hjælpeprogram i Rumænien. På verdensplan, hvor Rotary International trækker et kæmpelæs i bekæmpelse af polio, er Hadsund Rotary Klub naturligvis også med. Én af Rotarys mærkesager er det store udvekslingsprogram Long Term, hvor unge mennesker sendes ud i verden i eet år for at lære om andre kulturer og sammenhænge. Hvert år sender vi i Hadsund Rotary Klub et ungt menneske ud i verden, og hvert år modtager vi én udefra. I år har vi Antonio Augusto Lemos Petry på besøg. Han er fra Brasilien. Fra en lille by, der hedder Uruguaiana, og som ligger blot ti minutters kørsel fra grænsen til Uruguay. Om ham skrev jeg nedenstående lille artikel, som er blevet optaget i bladet Rotary Norden. Hele klubbens student tag en dag med klubbens udvekslingsstudent Ofte hænger udvekslingsstudenters indgang i en Rotary-klub og oplevelserne i dagligdagen helt på den aktuelle værtsfamilie - og det er en stor opgave.

15 I Hadsund Rotary Klub har vi i mange år været dybt engageret i Long Term Programmet ikke mindst på grund af et par ildsjæle i klubben - og tak til dem. Men udveksling er et klubprojekt og ikke et projekt kun for ildsjælene. Denne tanke fik bestyrelsen i Hadsund Rotary Klub til at beslutte, at navngivne klubmedlemmer skulle opfordres til at tilbringe en dag sammen med vores udvekslingsstudent. Det har vist sig at være et utrolig godt initiativ. Selv havde jeg ellers aldrig havde fået plads i kalenderen til en dag sammen med Augusto. Jeg kendte ham jo ikke og havde ikke noget forhold til ham. Og så boede han jo hos en familie, så opgaven lå ligesom på det sted. Men så kom dagen, hvor pilen pegede på mig! Min kone og jeg havde en helt fantastisk dag sammen med Augusto, og det er vores klare indtryk, at han også havde en fantastisk dag sammen med os. Vi tog på udflugt til det nye Moesgaard Museum syd for Aarhus. Her fik Augusto et indblik i Danmarks oldtid og fik så at sige løftet en flig af livets gåde. Også en del af ideen med Long Term programmet.

16 På Moesgaard blev vi ført igennem en flot udstilling om menneskets tilstedeværelse i landet siden sidste istid og frem til i dag. Augusto kendte ikke noget til en istid, så dér lærte han noget - og i den etnografiske samling lærte vi noget, for her så vi en voksfigur af Stephen Hawking, som Augusto kendte til og kunne fortælle om. På vej hjem vendte vi Mindelunden for 1. verdenskrig, ved Marselisborg. Augusto kendte ikke noget til 1. verdenskrig, så dér fik han noget at tænke på. Sådan kan en dag få indhold og blive til gensidig glæde og inspiration. Det er en gave sådan at have et ungt menneske helt for sig selv. Og så en hel dag. Tag imod den gave og glæd jer over den. Det er også en form for Light Up Rotary, som årets Rotary motto siger. Finn Carpentier

17 Tag på sommerudflugt til det nye Museum Moesgaard - og oplev Kinas Terrakottahær Men pas på, det kan blive dyrt.. Fra 1.april 30.sept. kan man på Museum Moesgaard syd for Århus opleve udstillingen Den første kejser - Kinas terrakottahær. Udstillingen omfatter 120 genstande udlånt fra 12 forskellige kinesiske museer. Heriblandt 10 terrakottafigurer inklusive en hest i fuld størrelse, der regnes for at være blandt de største kulturskatte i verden Genstandene, som stammer fra forskellige museer i Kina, er under stort sikkerhedsopbud fløjet til Århus, fordelt i 2 fragtfly igen af sikkerhedsmæssige årsager. Udstillingen har et budget på cirka 12 millioner kroner - halvdelen er en donation fra A.P. Møller Fonden.

18 Udstillingen er forsikret for 365 millioner. Udstillingen kan varmt anbefales. I det hele taget er det nye Museum Moesgaard virkelig et besøg værd. Man har virkelig taget de nye digitale muligheder i brug, så der er bestemt ikke længere tale om et støvet museum med oldtidssager i lige så støvede glasmontrer. Det er tværtimod et levende museum, hvor børn også kan få en dejlig oplevelse på egen præmisser. Tirsdag, den 28. april, fejrede vi Finns fødselsdag med en tur til Museum Moesgaard for at se terrakottahæren. Det blev en helt fantastisk oplevelse at se kejser Qin Shi Huangdis 2000 år gamle hær og komme tæt på fortællingen om den historiske kejser, der samlede Kina og blandt andet indførte et fælles skriftsprog, et fælles møntsystem og køretøjer med samme hjulbredde! Hvilken betydning har dette ikke haft for samfundsudviklingen! Vi kan således varmt anbefale en udflugt til Museum Moesgaard. Madkurven kan nydes i et dertil indrettet lokale på 2. etage, men Moesgaard ligger jo der, hvor Marselisborgskoven udfolder sig i al sin pragt ved Århus Bugten. Vi var heldige med vejr og temperatur og kunne nyde madpakke og kaffe på en bænk ved Moesgaard Strand i strålende sol med udsigt over den smilende blå bugt. En tur gennem skoven mod Århus er også en dejlig oplevelse, og hvis der ikke er kongeligt besøg på Marselisborg Slot, kan udflugten måske slutte med en dejlig tur i slotsparken. En tur i slotsparken er gratis, men der er entré til Moesgaard. Men være opmærksom på, at turen kan få et økonomisk efterspil!! Jeg blev så begejstret for terrakottakrigerne, at jeg vil til Xian og se

19 den første kinesiske kejsers gravanlæg med de krigere, og det kan nemt løbe op i kroner - og Finn vil også gerne med. Bente Carpentier

20 Fællesskab Fællesskab hvad er det? Det er helt sikkert mange ting og bliver helt sikkert også tolket forskelligt. For mig er det sammenhold, fællesskab mellem mennesker, som godt kan lide at have noget fælles. Et fællesskab kan være noget meget stort og stærkt. Noget vi fælles kan være stolte af. Et fællesskab er også et sted, hvor alle har lov at ytre deres mening, blot det gøres konstruktivt og med respekt for det faktum, at vi er forskellige. Hvis vi alle formår dette, vil vores fællesskab styrkes. Et fællesskab skal plejes, og det kræver rigtig meget af alle i fællesskabet, hvis det skal bevares. Nogle af de ting jeg kan komme i tanke om, når jeg tænker fællesskab er: udvikling, samtale, venskab, tillid, støtte, samarbejde, rummelighed, samvær, hjælpsomhed, forståelse og ikke mindst gensidig respekt. Alle har ret til at være en del af fællesskabet, men det kræver også, at vi alle hver især bidrager positivt. Der er ingen af os, der er så kloge som os alle sammen i fællesskab. Vi er et team, og teamwork handler om evnen til at tilpasse sig det, der er det bedste for teamet/fællesskabet. Jeg synes, vi har et fantastisk sted her på Marcussens Bro, som vi godt kan være stolte af, og som vi i fællesskab skal værne om, for det er intet mindre end unikt. Jette Gade

21 Nekrolog Lørdag den 11. april 2015 døde Ove Mathiesen. Ove havde været syg i næsten 4 år, og i de seneste måneder vidste alle omkring ham, at hans tid var ved at rinde ud. Ove blev 82 år gammel, født den 4. oktober 1932 i Vive - tæt på fjorden og helt fra barns ben med lyst til fiskeri. Det blev dog ikke fjorden, der satte livsbanen for Ove. Han flyttede fra området og helt til Terndrup, hvor han havde fået arbejde, og det var her han mødte Ninna. Terndrup blev således stedet, hvor måske størstedelen af Oves liv udfoldede sig, men fjorden var stadig en væsentlig del af hans tankeverden. Det gav sig helt konkret udtryk, da man begyndte at snakke om projektet Marcussens Bro. Dengang var det hele bare streger på et stykke papir, men Ove og Ninna fandt det så spændende, at de slog til og flyttede herned som nogle af de første. Årstallet var dengang 2003 og stedet helt nyt efter, at den gamle tømrerhandel var lukket. Helt fra begyndelsen elskede Ove stedet, og han fandt hurtigt sin dagsrytme med vand og båd, garn og fisk. Stort set var han afsted dagligt - også den dag for nu knap fire år siden, hvor han blev syg. Som sædvanligt var han taget tidligt ud, og var kommet hjem igen. Havde lige vendt huset og et par ord med Ninna og var kommet tilbage til fælleshuset, hvor en blodprop i hjernen ramte ham og på få øjeblikket ændrede både hans og Ninnas liv. Ove kom på sygehus først i Aalborg og siden i Hobro. Hjem kunne der ikke være tale om med de boligmæssige forhold, så da han efter

22 en tid lang skulle forlade sygehuset blev det for at flytte ind på Bernadottegården, hvor han boede frem til sin død. Ove vil blive husket her på Marcussens Bro for det åbne og engagerede menneske han var, og som en af pionererne på stedet. Dengang han og Ninna flyttede ind, var det hele stadig helt nyt og Fælleshuset kun en drøm. Men drøm blev til virkelighed. Før i tiden var stedet, hvor Marcussens bro nu ligger, hjemsted for Mariager Fjords fyr- og vagervæsen. Her havde man en værkstedsbygning, hvor man reparerede koste og vagere. Efter oprettelsen af boligforeningen Marcussens Bro ville man afhænde bygningen og det tilliggende jordstykke, der da blev overtaget af Marcussens Bro. Huset var ikke just indrettet til forsamlingshus, men det blev der taget hånd om. Udvendig fik man bygningen beklædt med træ, og indvendig tog de nye ejere over. Skillevæg blev flyttet og det hele blev til alles tilfredshed sat i stand og nymalet - og her var Ove én af foregangsmændene. Tidligt og sent var han på færde og trak et stort læs i projektet til glæde og gavn for alle vi andre. Ove kunne se perspektivet og havde visionen. Derfor var han jo også så tilpas med at bo her på stedet, og derfor jo også så trist, at han måtte bo et andet sted de sidste år af sit liv. Men sygdom er som bekendt hver mands herre. I dag kan vi andre glæde os over, at Ove var her, og at han satte sig sine spor. Ære være Ove Mathiesens minde. Finn Carpentier I fælleshuset på Marcussens Bro hænger dette lille abstrakte billede, der minde os om en svunden tid, en tid, hvor de, der kom i fyr- og vagervæsenets værksted gjorde deres pensler rene efter endt dåd. Billedet er et stykke fra en nu forsvunden væg i værkstedet og sikret for eftertiden af Ove Mathiesen.

23 Tidehverv på Marcussens Bro Der sker noget for tiden her på Marcussens Bro. Omgivelserne forandres. Udsigter ændres. Boliger tømmes - og fyldes igen. Som skrevet andet sted har vi her i foråret måtte tage afsked med én af stedets pionerer, Ove Mathiesen, som mange i boligforeningen kender fra mange års godt naboskab og det gode samarbejde for fællesskabet på stedet. Da Bente og jeg flyttede til stedet var én af de tidligfere beboere, Randi Salling, netop død, og en bolig stod tom. Den blev solgt her i foråret, og Hans Hansens bolig, Marcussens Bro 11, blev solgt kort tid efter, at hans måtte flytte på plejehjem. Det betyder, at vi her på Broen har kunnet byde velkommen til to nye familier: Bjarne Hyrup, der er flyttet ind i nummer 16 og Brita og Poul Rosendal, der er flyttet ind i nummer 11. Velkommen skal I være alle sammen. Hvem er den nye mand i nr. 16? Bjarne Hyrup skriver: Jeg er blevet bedt om at fortælle lidt om, hvem jeg er. Jeg er født den 5. oktober 1949 i Troldhede, hvor mine forældre var hotelejere. Da jeg var 4 år købte min fader Ford-forhandlingen i Hadsund, og jeg valgte (klogeligt nok ) at flytte med. Så - ja, jeg havde min barndom og ungdom i Hadsund. Jeg flyttede fra Hadsund i 1969, hvor jeg var blevet mat./fys. student. I Påsken 1973 var jeg hjemme hos min moder, og jeg skulle naturligvis i Skoven (Skovpavillonen). Her mødte og forelskede jeg mig i en dejlig pige, som også var hjemme at besøge sine forældre. Hun flyttede til Aalborg, hvor jeg gik på seminariet. Efter eksamen og militærtjeneste var det tid til at blive gift. Vi kontaktede derfor præsten i Hadsund, hvor vielsen skulle foregå.

24 Han var formand for skolenævn og kommission og sad i bestyrelsen for børnehaven Lærkereden, og han syntes, at vi skulle søge arbejde her. Det gjorde vi og flyttede derfor til Hadsundområdet i Vi fik en søn i Anders bor nu i Houston, Texas, så der er langt over til barnebarnet. Nr. 2, også en søn, født i Bor i Aalborg. I min fritid bestod jeg HH eksamen og derefter HD fra Aalborg Universitet. Jeg skiftede branche i 1981, hvor jeg blev assurandør i Baltica. Opsagde mit job i 2009, samme år som Elsebeth og jeg blev skilt. Huset blev sat til salg, men det tog 6 år før, det blev solgt. Jeg fik derefter en lejlighed, hvor jeg boede 3 måneder, før jeg faldt for Marcussens Bro. Købte nr. 16 til overtagelse 1. marts Elsker at bo her, og efterhånden lærer jeg jer at kende lidt bedre. Fritidsinteresser : Altoverskyggende GOLF. Spiller så ofte som muligt, og tager gerne på golfrejser (også længerevarende rejser ) Bruger også noget tid på Frimurerlogen. Jeg er IKKE handyman. Rider ikke altid den dag, jeg sadler (derfor er indflytningen ikke gjort færdig). Andre siger, at jeg er et rodehoved, og jeg giver dem ret. Thats all folks. Bjarne Hyrup

25 Brita Guldberg Rosendal og Poul Rosendal har i de sidste fyrre år boet i Sindal, hvor Brita var skolelærer på den lokale folkeskole til for ni år siden. Poul var indtil sin pensionering for otte år siden politiassistent i Hjørring. Det er efter eget udsagn lidt tilfældigt, at de flytter til Hadsund. Da beslutningen var truffet, at huset i Sindal skulle sælges, og den tredje alder nydes skulle noget nyt prøves. Egentlig var meningen blot at flytte syd for Limfjorden, så de kunne slippe for de hyppige ture igennem tunellen, når børn og børnebørn skulle besøges. Og så gjorde det da heller ikke noget med lidt mindre have. Forskellige steder blev undersøgt, men da Marcussens Bro og det fantastiske miljø her kom ind i synsfeltet var begge solgt - og så var der oven i købet en lejlighed ledig. De slog til og glæder sig helt enormt til at komme på plads og lære sted og naboer at kende. Brita og Poul har i mange år brugt tid og kræfter på at tage på campingture i det sydlige udland, et par måneder om foråret og et par måneder om efteråret - og det regner de med fortsat at gøre.

26 De har to døtre, Majbritt, der bor i Hjortshøj ved Aarhus, og Louise, der bor i Gistrup. Marcussens Bro ligger i perfekt afstand til begge, og det forhold talte med, da der skulle vælges bolig. Herfra skal lyde et stort velkommen til jer. Vi glæder os til at lære jer nærmere at kende. Finn Carpentier Ligger gråspurve med andedunsdyner? Svaret må blive ja. I hvert fald for en enkelt gråspurvefamilies vedkommende, men det kræver så en lille baggrundshistorie, som jeg vil forsøge at gøre kort. Da Finn og jeg den 1. maj forlod Marcussens Bro nr. 4 for at flyve til Assisi i Italien, havde vi kunnet glæde os over, at andemor igen rugede på 9 æg i ly af busken i blomsterkassen på terrassen. Da vi den 10.maj kom hjem, lå hun der stadig! Tænk, hvilken tålmodighed. Vi kunne se, at reden var foret med de blødeste andedun, så hun havde virkelig plukket sig, for at en ny generation kunne komme til verden. Alt var således ren idyl - indtil fjenden den følgende aften dukkede op på terrassen i form af en stor hvid kat med sorte pletter. Jeg ved

27 godt, at katte har et naturligt jagtinstinkt, men de kunne nu godt nøjes med at jage mus. Måske kender nogle af jer katten? Vi fór udenfor og skræmte katten væk, mens andemor kiggede skræmt og rystende til nede fra kanalen. Dagen efter tog vi i sommerhus, og da vi et par dage senere kom hjem, havde katten igen besøgt vores terrasse. Et frygteligt drama havde udspillet sig. Æggeskaller og dun lå spredt i blomsterkassen, og andemor var væk. Man kan næsten omskrive det gamle ordsprog til: Når musene er ude, spiller katten på bordet! Den havde i hvert fald drevet sit spil, katten, og nydt de små lækkerier - ren dessert har det været. Måske har nogle af jer været vidner til sceneriet? Men man må sige, at naturen er viseligt indrettet! Og nu kommer det uddybende svar på spørgsmålet i overskriften: dunene kunne genbruges! Pludselig så jeg en gråspurv med næbbet fuld af bløde andedun siddende på kanten af blomsterkassen. Jeg havde godt nok set, at der ikke var mange dun tilbage, og jeg er derfor sikker på, at mindst et kuld gråspurveunger vil se dagens lys i varme, bløde andedunsdyner. Det er da formildende omstændigheder i denne andemords-sag, men kattens alligevel. Bente Carpentier

28 Frans Solsang. Mosaik på vej ned mod San Damiano, klosteret med den lille kirke, hvor Frans (af Assisi) blev kaldet til at genopbygge den sygeligt skrantende katolske kirke. KANAL-NYT nr er nu færdig. Vi håber, bladet må være jer til glæde. Som aftalt bliver bladet omdelt digitalt og vil være tilgængeligt på hjemmesiden. Og husk så lige at sætte kryds i Deadline til næste nummer er kalenderen ved den 23. juni, mandag den 30. november Sankt Hans Aften. Der bliver et arrangement her på Glædelig sommer til jer alle - og tak for denne gang Broen. Bente og Finn Sedler bliver omdelt, når tiden nærmer sig

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Forbered dig i god tid. Det er svært at brokke sig, når man har en udsigt som den hos Bente og Bent. Kort om: Hvem: Bente og Bent Ginnerskov

Forbered dig i god tid. Det er svært at brokke sig, når man har en udsigt som den hos Bente og Bent. Kort om: Hvem: Bente og Bent Ginnerskov Forbered dig i god tid I mere end 25 år har Bente og Bent Ginnerskov Jensen været skrevet op i boligselskaber, så de var forberedt på, hvor de skulle bo som ældre. Det bedste råd er at være ude i god tid,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder I det følgende bringes citater fra virksomheder fra Havredal gl. Skoles virksomhedsnetværk, der har haft unge med særlige behov ansat i op til 6 år, og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Uddrag fra Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Forlaget Epigraf 2011. 2. scene Jeg drømmer, at jeg er en fugl. En fugl, der får vingerne skåret af. Bid for bid. Tomme for tomme og langsomt. Vingerne bliver

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt

Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt Deepak arbejder på PKM Deepak arbejder på PKM. Det er Danmarks største blomster-gartneri og ligger i Søhus lidt uden for Odense.

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove,

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove, MULIGHEDER Hvis der ikke var dyr, så ville min ko skrige højt. Hvis der fandtes superbabyer, så ville vi alle ikke kunne sove. Hvis Sevel Kirke var lyserød, så ville vi ikke spise citronmåne. Hvis citronmåne

Læs mere

På påskebesøg i Kairos Skraldeby

På påskebesøg i Kairos Skraldeby På påskebesøg i Kairos Skraldeby Forfatter og fotograf: Kirsten Graversen Rejser man til Kairo, bør man besøge den autentiske bydel Mokattam, som betyder Skraldebyen. Trods bynavnet er det ikke slum alt

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013

Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013 Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013 Så er der gået et godt stykke tid siden jeg forlod Danmark efter en dejlig lang sommer hjemme. Tiden flyver og jeg kan ikke forstå hvor dagene bliver af. Jeg ved,

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

Niels Rasmussen d. 11.11.11

Niels Rasmussen d. 11.11.11 I mange år har jeg leget med ord, første gang jeg husker var i forbindelse med en lejr for ca. 25 år siden. Jeg husker det handlede om alle vores men er, men der kom en mand Senere har jeg gjort det i

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Rosenbladet August - september 2014

Rosenbladet August - september 2014 Rosenbladet August - september 2014 Rosenvænget: 74 92 97 85 Plejecenter leder: Anita Meggers: 30 71 15 96 Gruppeleder: Margrethe Jensen: 23 49 57 14 Beboer og personale byder: Luise Henriette Hansen st.

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Det er jo ikke sikkert, at han kan huske mit nummer, sagde Charlotte og trak plaiden op over sine ben. Han var lidt fuld. Lidt? Han væltede da rundt

Det er jo ikke sikkert, at han kan huske mit nummer, sagde Charlotte og trak plaiden op over sine ben. Han var lidt fuld. Lidt? Han væltede da rundt 6. december Den store 8-værelses lejlighed lå lige ved Strøget. Meget centralt og meget støjende i weekender, hvor fulde mennesker bar deres brandert hjem. De 230 kvadratmeter lå øverst i bygningen på

Læs mere

Prædiken til 12. s. e. trin kl. 10.00 og Engesvang. Dåb.

Prædiken til 12. s. e. trin kl. 10.00 og Engesvang. Dåb. 1 Prædiken til 12. s. e. trin kl. 10.00 og Engesvang. Dåb. 749 I østen stiger solen op 448 fyldt af glæde 396 Min mund og mit hjerte 443 Op til Guds hus vi gå Knud Jeppesen 468 v. 45 af O Jesus på din

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges.

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. Datid rejser www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. John læser på DTU, da han var yngre.

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Hvornår er man egentlig dansker? Når man ser dansk ud? Når man har dansk pas? Eller danske forældre? Er man

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

DEN 2008. KNU September. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 312. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN 2008. KNU September. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 312. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU September DEN 2008 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 312 Side 1 Per Holdrup Tove Nielsen Per Pedersen Lene Jørgensen 1. September 3. September 8. September 13.

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Tilbage til et liv med indhold

Tilbage til et liv med indhold Tilbage til et liv med indhold Af: Rikke Djernes Glintborg, Sygeplejerske I Nykøbing, på Limfjordsøen Mors, ligger Plejecenteret Støberigården. Her var medarbejderne for 3 år siden på efteruddannelse i

Læs mere

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Rune Gleerup og Angete Birch Smith 16. april 2010 Tusindvis af danskere over 65 år har valgt at flytte i bofællesskab. Erling Nielsen er en af dem Den lille

Læs mere

Checkliste: H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Kopiere Fyrtøjet. Mælkekartoner. Lim.

Checkliste: H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Kopiere Fyrtøjet. Mælkekartoner. Lim. H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Checkliste: Kopiere Fyrtøjet Mælkekartoner Lim Limstifter Store stykker rødt papir Forskellige farver karton Stofrester til

Læs mere

ET ANDALUSISK PAR A DIS

ET ANDALUSISK PAR A DIS bolig ET ANDALUSISK PAR A DIS I salatdronningen Tina Scheftelowitz sommerhus i Sydspanien er stemningen på én gang eksotisk og hjemlig. Her hersker der ikke én stil, men et eklektisk mix af marokkanske

Læs mere

Fiskeren og hans kone

Fiskeren og hans kone Fiskeren og hans kone Fra Grimms Eventyr Der var engang en fisker, som boede med sin kone i en muddergrøft tæt ved havet, og han gik hver dag derhen for at fange fisk. En dag sad han dernede og medede,

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans Interview med chefgreenkeeper Adam Evans v/mogens Damm Dette interview blev lavet d. 21.januar, 2016, nogle dage før Adam tiltræder sit nye arbejde som chefgreenkeeper i Frederikshavn Golf Klub. Adam Evans

Læs mere

En anden familie og ferie

En anden familie og ferie Mit navn er Timon Mader. Jeg er 14 år gammel og blev født den 11.01.2002 i Flensborg, hvor vi boede indtil jeg var 2 år gammel. Med 2 år flyttede jeg til Danmark, hvor jeg så gik i tysk børnehave. Vi boede

Læs mere

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel Juledag 2014 Af sognepræst Kristine S. Hestbech Livet har en begyndelse og en ende. Sådan er det, når man ikke tror på reinkarnation hvor alt går i ring, men tror på at livet er så ukrænkeligt og værdigt

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi Navn på universitet i udlandet: University of London, Instutite of Education Land: England Periode: Fra:1. oktober Til:

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Professoren. -udforsker Skoven! Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til:

Professoren. -udforsker Skoven! Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til: 1 Professoren -udforsker Skoven! 2016 af Kim Christensen Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til: Lars. Naturstyrelsen Til minde om

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker Foto: Ajs Nielsen Flere og flere børn vokser op hos deres enlige mor, og de har ingen eller kun en meget sparsom kontakt med deres far.

Læs mere

September 2011. September 2011

September 2011. September 2011 September 2011 September 2011 Velkommen tilbage til en ny gildesæson efter en lang sommer! Jeg tror, at sommeren 2011 vil blive husket på mange måder, jeg er lige gået ind ude fra haven, hvor jeg sad under

Læs mere

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 Den onde djævel havde skabt et spejl, som kunne forvrænge alting, alt skønt blev grimt. De små djævle lo og var fornøjede,

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Nyhedsbrev fra Klynge 2

Nyhedsbrev fra Klynge 2 Nyhedsbrev fra Klynge 2 Vi begynder at arbejde med nyhedsformidling fra Klynge 2 til forældre/pårørende. Vi har gjort os mange tanker i forhold til, hvad der er vigtigt at berette om. I klynge 2 mener

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Spilguide. Tre dele. En runde. Minetæller. Resurser og Ulemper. Sæt først spillet op, som beskrevet i Spilmanualen s. 10-11.

Spilguide. Tre dele. En runde. Minetæller. Resurser og Ulemper. Sæt først spillet op, som beskrevet i Spilmanualen s. 10-11. Spilguide Sæt først spillet op, som beskrevet i Spilmanualen s. -. Lav en eller to grupper spillere - højest 5 spillere i hver. Fortæl spillerne at de skal arbejde sammen om at vælge, hvad en landsby i

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

Tekstlæsning: Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende. Amen

Tekstlæsning: Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende. Amen 1 749 - I østen stiger solen op 419 - O Gud hør min bøn 70 - Du kom til vor runde jord 478 - vi kommer til din kirke, Gud 721 - Frydeligt med jubelkor Tekstlæsning: Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000.

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. 2. interview Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. Briefing: Der er ikke nogen forkerte svar. Er du kunstinteresseret? Ja, meget. Jeg arbejder

Læs mere

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC 01:00:08 SNEDKER MUHAREM SEJDIC Jeg har mine venner, jeg har mine bekendte. Vi er sammen, og derfor føler jeg at jeg har det rigtig, rigtig godt.

Læs mere

Fandt sjælden runesten i terrassen efter 200 år

Fandt sjælden runesten i terrassen efter 200 år Fandt sjælden runesten i terrassen efter 200 år - Jeg har siddet på den mange gange på terrassen, fortæller Anders Kappel, der bor på gården i dag Af: Linette K. Jespersen, Ekstrabladet.dk Anders og Christian

Læs mere