FOB Kalundborg Nyvangsparken BYGGEPROGRAM. Totalentreprise. Dato: Version: A

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FOB Kalundborg Nyvangsparken BYGGEPROGRAM. Totalentreprise. Dato: 07.10.2013 Version: A"

Transkript

1 FOB Kalundborg Nyvangsparken BYGGEPROGRAM Totalentreprise Dato: Version: A

2 Side: 2 af 72 Indholdsfortegnelse 1. BYGGESAGENS BAGGRUND Projektets baggrund Projektets indhold BYGGESAGENS ORGANISATION Projektgrupper Organisation PLANGRUNDLAG Lokalplan EKSISTERENDE FORHOLD OG BYGGEFELT Grundareal Forsyningsledninger Geotekniske og miljøtekniske undersøgelser Byggeplads Eksisterende forhold Beboere og personale NEDRIVNING-BYGNING Arbejdets omfang Andre ydelser Generelle bestemmelser Generelt for materialer Generelt for arbejdets udførelse Bygningsdelsbeskrivelse ARKITEKTUR Generelt UDENDØRSAREALER OG ADGANGSFORHOLD Udendørsarealer Krav til adgang AREALFORDELING Bruttoetagearealer FUNKTION OG INDRETNING NYBYGNING Plejeboliger Fællesarealer Servicearealer Rumskemaer ØKOLOGI OG MILJØFORHOLD Generelt Konstruktioner og produkter El og varme Ventilation Vand Nedrivning af eksisterende bygningsdele... 26

3 Side: 3 af GENERELT VEDR. MATERIALER OG UDFØRELSE Generelle anvisninger Totalentreprisens omfang Materialer alment Udførelse alment BYGNINGSDELSBESKRIVELSE Generelt Materialer og produkter Normer m.v Opmåling m.v Aflevering Brandforhold Lydforhold Energiforhold Dokumentation Bygningsdelsbeskrivelse INSTALLATIONER OG ANLÆG Kloak Spildevand og regnvand Jordarbejder Miljøforhold Afløb og ledninger i terræn: Alment Omfang Materialer Kontrol TV inspektion VVS-arbejder Ventilation Demontage af ventilationsanlæg El- og mekaniske anlæg Arbejdets omfang Normer mv Kvalitetsdokumentation Forhold til myndigheder Relationer til andre arbejder Planlægning og materialer Hulsætning Mærkning Kabler i terræn Idriftsætning El arbejder Demonteringer / omlægninger Lyd og brandtætninger Stikledning Målere Tavleanlæg Føringsveje Kraftinstallationer Lysinstallationer... 67

4 Side: 4 af Belysninger Data- og teleinstallation i fællesarealer Telefon Antenne Ringeklokkeanlæg ABA- og ABDL anlæg Nøgleafbryder Solafskærmning og vinduesopluk Brand- og røgspjældsautomatik Hårde hvidevarer Solceller Demenssikring, overfaldsalarm og DECT-telefoni ETAPEOPDELING Generelt Installationer TIDSPLAN BILAG 1. Arkitekttegninger i henhold til dokumentfortegnelse af Ingeniørtegninger i henhold til dokumentfortegnelse af Landskabsarkitekttegninger i henhold til dokumentfortegnelse af Rum skemaer af den Geoteknisk rapport nr. 3 af d Geoteknisk rapport nr. 4 af d Miljøanalyserapport af d. 2. oktober Miljøscreening udført af Dansk Miljøanalyse ApS, med d. for prøveudtagning LER Til orientering er eksisterende tegninger lagt ind under hhv. bilag 1 og 2 i henhold til de respektive dokumentfortegnelser af Såvel som landinspektøropmålinger er medtaget under bilag 3.

5 Side: 5 af BYGGESAGENS BAGGRUND 1.1 Projektets baggrund FOB Kalundborg har vedtaget at igangsætte et indledende projektforløb med henblik på planlægning og programmering af en udbygning af Nyvangsparken. Plejecentret skal udvides med 33 plejeboliger med tilhørende servicefaciliteter. 3 eksisterende fløje indeholdende utidssvarende plejeboliger nedrives umiddelbart inden tilbygningen pågår, idet de nye bygninger placeres i området hvor de 3 fløje ligger. Parallelt med førnævnte planlægning og programmering blev der igangsat et udbud af totalentreprisen omfattende den indledende prækvalifikationsfase. Resultatet af prækvalifikationsfasen foreligger nu i form af 5 udvalgte tilbudsgivere. Programmeringsarbejdet og det igangværende udbud følger udbudstidsplan af den Tidsplanens hovedfaser er oplistet under pkt. 14 såvel som den er vedlagt i nærværende udbudsmateriale. Parterne bag dette byggeprogram har stillet en række krav og forudsætninger for byggeriets gennemførelse med hensyn til bl.a. arealer, arkitektur, miljøforhold, funktion og indretning. Kravene skal opfattes som absolutte krav i forbindelse med tilbudsafgivelse og den videre projektering. 1.2 Projektets indhold Tilbygningen forudsættes overordnet at omfatte: 33 almene plejeboliger med tilhørende servicearealer Fælleskøkken-, stue og ophold Servicearealer udgøres af : Personalefaciliteter, herunder supplerende omklædning (toiletter og bad) rum nr. 3.02, 2 decentrale kontorer m. tilhørende forrum og personaletoiletter, rum nr. 1.33, 1.34 og 1.35 og 4.03, 4.04 og Vaskerum og bryggers, 2.15 og 2.17 samt 2 depot rum, 2.14 og 2.18, centralt placeret og desuden 2 indbyggede skabsrækker placeret decentralt (som nærdepot for de respektive 2x2 boenheder). Vedr. rengørings rum og handicaptoiletter såvel som supplerende omklædningsfaciliteter og depoter henvises der til den eksisterende adm. bygning (nr. 33) og de øvrige nyere plejeboliger (nr. 35.) Der henvises endvidere til vedlagte etageplaner. I nærværende byggeprogram er der nærmere redegjort for de til plejecentret opstillede krav og retningslinjer til bl.a. udenomsarealer, adgangsforhold, funktion og indretning. Udover disse krav og retningslinjer, og de i øvrigt i byggeprogrammet anførte krav og forudsætninger, henvises der generelt set til gældende anvisninger omhandlende plejeboligbyggeri. I det omfang byggeprogrammet indeholder skærpede krav i forhold til førnævnte anvisning og vejledninger, skal disse efterkommes. Tilbygningen med 33 plejeboliger forventes at blive på ca m².

6 Side: 6 af 72 Den skema A godkendte arealfordeling ser således ud: Boligareal 33 boliger 1542 Fællesareal 327 Boligareal 1869 m² Gangareal 574 m² Serviceareal Samlet areal Serviceareal 188 m² Bebygget areal i alt 2631 m² Fordeling af gangareal forholdsmæssigt andel serviceareal 52 m² andel boligareal 522 m² Areal pr. bolig ved forholdsmæssige fordeling af gangarealer 72,4 m² De angivne arealer må ikke overskrides, idet det er skema A godkendt. Alle boliger skal være samme på antal m 2. Til orientering kan oplyses, at der er afsat en maksimalpris på kr ,- ekskl. moms til de samlede håndværkerudgifter inkl. vinterforanstaltninger.

7 Side: 7 af BYGGESAGENS ORGANISATION 2.1 Projektgrupper Bygherren har i tilknytning til nærværende projekt etableret en projektgruppe. Projektgruppen omfatter repræsentanter fra FOB Kalundborg, Kalundborg Kommune samt Nyvangsparken.. Projektgruppen inddrages løbende f.eks. i forbindelse med klarlægning af brugerønsker/-krav. 2.2 Organisation I udførelsesfasen omfattende totalentreprenørens projektering og udførelsesarbejder er nedenstående organisationsplan gældende: Den løbende brugerkontakt forestås af bygherrens projektleder. Bygherre Projektledelse Projektgruppe Bygherrerådgiver Totalentreprenør ORGANISATIONSDIAGRAM Ansvar og kompetence 3. PLANGRUNDLAG I det følgende er der redegjort for de planlægningsmæssige forhold som er gældende for nærværende projekt. 3.1 Lokalplan Nyvangsparken er ikke omfattet af nogen lokalplan.

8 Side: 8 af EKSISTERENDE FORHOLD OG BYGGEFELT 4.1 Grundareal Området er beliggende Frederik Andersensvej 33-35, 4400 Kalundborg, nuværende matrikel 3a. Området afgrænses mod nord af den eksisterende nyere plejehjemsbebyggelse fra 2001 (nr. 35) matr. Nr. 3p, mod øst af den eksisterende oprindelige administrationsbygning og Frederik Andersensvej og mod syd af et eksisterende stiforløb/bebygget område. Selve grunden, der skal bebygges er endnu ikke udmatrikuleret. De 3 oprindelige fløje, der ligger på en del af arealet hvor den nye bebyggelse skal opføres skal nedrives som en del af nærværende udbud. 4.2 Forsyningsledninger Elforsyning: Antenneforsyning: Telefon: Vandforsyning og kloak: Varmeforsyning: SEAS NVE Kalundborg Antennelaug TDC Kalundborg Forsyning. Kalundborg Forsyning. Installationer i ombygningsområdet udbygges fra eksisterende basisinstallation i jord. 4.3 Geotekniske og miljøtekniske undersøgelser I forbindelse med nedrivningen og udbygningen af Nyvangsparken er der udført geotekniske samt miljøtekniske undersøgelser i det anviste byggefelt. Resultaterne findes i de Geotekniske undersøgelserapporter (udarbejdet af Franck Geoteknik) og i miljøanalyserapport såvel som der er udført Miljøscreening af fløjene der skal nedrives. Omtalte materiale er vedlagt som bilag 5-8. Funderingen foretages i geoteknisk kategori 3. Nybygningens placering fremgår af situationsplanen i Geoteknisk Rapport nr. 4. Placeringen af nybygningen på situationsplanen i Geoteknisk Rapport nr. 3 er ikke gældende. Boring nr. 22 til 25 (Geoteknisk rapport nr. 3) er udført i den kommende bygningens nordlige afsnit, og boring 26 til 29 (Geoteknisk rapport nr.4) er udført i den kommende bygnings sydlige afsnit. 4.4 Byggeplads Etablering af byggeplads skal ske på arealet anvist på tegningsbilag. Etablering af fremtid brandvej skal ske inden byggeriet igangsættes således at den kan bruges til byggepladsvej (må ikke blokeres), Opholdsarealerne skal friholdes for oplag af nogen art, således at beboerne kan benytte sig af arealet. Se endvidere vedlagte situationsplan. Det er i hele byggeperioden særligt vigtigt, at beboere, personale og andre besøgende til plejecentret ikke har adgang til byggepladsen. Denne opdeling/afskærmning skal planlægges i samarbejde med bygherren og plejecentret, således at plejecentret kan fungere i den daglige drift døgnet rundt. Generelt Byggepladsen indrettes iht. Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 574, 575, 576 og 589 med senere ændringer. Det pålægges totalentreprenøren at overtage bygherrens fulde ansvar og forpligtigelser for sikkerhed og sundhed i henhold til Bekendtgørelse af lov om arbejdsmiljø samt i henhold til Bekendtgørelse om projekterendes og rådgiveres pligt m.v. efter lov om arbejdsmiljø.

9 Side: 9 af 72 Totalentreprenøren udarbejder inden byggeopstart en plan for sikkerhed og sundhed - og foretager anmeldelse overfor Arbejdstilsynet. Desuden udpeger totalentreprenøren en sikkerhedskoordinator med ansvar for byggepladsens sikkerhedsarbejde. Totalentreprenør opretter sikkerhedsorganisationen og indføjer denne i sikkerhedsplanen med oplysning om navn på de valgte entreprenør og disses sikkerhedsrepræsentanter. Sikkerhedsplanen skal indeholde en plantegning visende byggepladsens indretning. Sikkerhedsplanen og løbende revisioner af denne skal tilgå bygherrerådgiveren. Det påhviler totalentreprenøren og hver enkelt underentreprenør at sørge for, at planen samt alle gældende bekendtgørelser og anvisninger bliver overholdt, og at alle ansatte bliver orienteret om planens indhold og gældende regler i øvrigt. Kopi af sikkerhedsplanen opbevares i mandskabsskure, således at denne er tilgængelig for alle. Alle arbejdsgivere med 5 eller flere ansatte i over 14 dage skal etablere sikkerhedsgrupper med arbejdsgiver og arbejdstager repræsenteret. Arbejdsledere og sikkerhedsrepræsentanter skal have deltaget i 9-kursus, eller som minimum være tilmeldt et sådant. Arbejdsgivere, der ikke skal oprette sikkerhedsgrupper, anbefales at lade en repræsentant for de ansatte deltage i pladsens sikkerhedsmøder. Sikkerhedsmøder Sikkerhedsmøder afholdes min. hver anden uge. Referater fra sikkerhedsmøder skal tilgå bygherrerådgiveren. Sanitets-, mandskabs- og materialeskure samt eventuelle vinterforanstaltninger Totalentreprenøren skal i tilbuddet indregne alle nødvendige udgifter til skure for arbejdere, formænd, konduktører, mødeafholdelse og materialer. Tilslutning af vand, afløb og el til disse skure skal medregnes egen entreprise. BEMÆRK: Totalentreprenøren afholder selv udgift til forbrug i skure. Totalentreprenøren har pligt til at opsætte forbrugsmåler, når skure tilsluttes. Afregning finder sted ved byggeriets afslutning. Totalentreprenøren skal i tilbuddet indregne alle nødvendige udgifter til eventuelle vinterforanstaltninger således at byggeriet kan gennemføres uden forsinkelser evt. som følge af manglende vinterforanstaltninger. Adgangs- og transportveje mv. Adgangs- og transportveje samt øvrige byggepladsarealer for totalentreprisens udførelse etableres, vedligeholdes og fjernes af totalentreprenøren. Der er adgang til byggepladsen fra Frederik Andersens Vej. Se situationsplanen. Der etableres de nødvendige overkørsler, afspærringer og afdækninger, ligesom der efterfølgende foretages retableringer. Generelt skal færdselsveje tilrettelægges således, at plejecentrets daglige drift og sikkerhed m.v. tilgodeses i videst mulig udstrækning. Alle transportveje skal forud godkendes og fremgå af byggepladsplanen. Nødvendig daglig snerydning samt saltning/grusning i glat føre i vinterperioden påhviler totalentreprenøren. Adgangs- og transportveje skal i hele byggeperioden afvandes og holdes fri for materialer og affald. Totalentreprenøren sørger ligeledes fortløbende for, at arealer for opstilling af stilladser

10 Side: 10 af 72 m.v. samt tørskoveje fra byggepladsveje til bygning er veletablerede og afrettede samt anvendelige til det pågældende formål. Totalentreprenøren skal fortløbende holde offentlige og plejecentrets interne vej/adgangsforhold fuldstændig rengjorte for pladder og jordspild m.v., som hidrører fra byggeriet. Skader på eksisterende befæstede arealer og græssåede arealer m.v. skal retableres af totalentreprenøren inden aflevering uden udgift for bygherren. Totalentreprenøren foretager inden byggeopstart en grundig fotoregistrering af eksisterende forhold, herunder befæstede, beplantede og græssåede arealer samt bygninger. Byggestrøm og belysning Etablering, vedligeholdelse og nedtagning af orienteringsbelysning på byggepladsarealer, adgangsveje samt sikkerhedsbelysning i bygning påhviler totalentreprenøren iht. gældende regler fra Arbejdstilsynet. Arbejds- og transportveje skal være belyst med en lysstyrke på min. 25 lux - alt iht. Arbejdstilsynets krav. Lysmaster skal opstilles således, at disse ikke på nogen måde generer de omkringliggende bebyggelser. Totalentreprenøren etablerer, vedligeholder og afrigger byggestrømstavler i udførelse, antal og placeringer i og udenfor bygninger iht. gældende regler. Ledninger skal ophænges således, at disse ikke er til fare for arbejde eller færdsel. BEMÆRK: Totalentreprenøren afholder selv udgift til el-forbrug under udførelse. Totalentreprenøren har pligt til at opsætte forbrugsmåler før arbejdets opstart. Afregning finder sted ved byggeriets afslutning. Byggevand Byggevand etableres, sikres, vedligeholdes og nedtages af totalentreprenøren. Ledninger udføres som PEL-rør, nedgravet. Alt udføres frostfrit. Vandforbrug betales af totalentreprenøren. Totalentreprenøren har pligt til at opsætte forbrugsmåler før arbejdets opstart. Afregning finder sted ved byggeriets afslutning. Afspærringer og værn mv. Totalentreprenøren opsætter/vedligeholder og nedtager byggepladshegn for etablering af afspærringer af alle byggepladsområder og adgangs- og transportveje - til sikring af fuld forsvarlig afspærring mod plejecentret. BEMÆRK: Alle arbejdsområder - og områder for kørsel med maskiner og materialer, jordkørsel m.v. skal afspærres fra plejecentrets opholdsområder og adgangsveje m.v. med mobilhegn. Byggearbejder, færdsel og kørsel med maskiner og kraner m.v. må ikke forekomme udenfor afspærrede områder. Byggepladshegn udføres som KIBO mobilhegn, 2,0 m højt på betonfødder. I hegn etableres aflåselige låger. Nøgler til låger udleveres til plejecentret.

11 Side: 11 af 72 Totalentreprenøren opsætter/vedligeholder og nedtager i påkrævet omfang desuden rækværker og værn ved: - Udgravninger - Ved fare for fald i terræn og på bygning i øvrigt. Totalentreprenøren har ansvaret for tilsyn med og vedligeholdelse af opstillede hegn og værn. I adgangsveje etablerer totalentreprenøren ved niveauforskelle midlertidige trapper eller ramper. Ved alt byggepladsarbejde skal der tages optimalt hensyn til eksisterende plantninger og træer som skal bevares. Det påhviler den udførende at sikre træer og plantninger gode og langsigtede overlevelsesmuligheder ved tilrettelæggelsen af byggeaktiviteterne. Forud for iværksættelse af byggeriet skal der foretages undersøgelser af den eksisterende vækstjords tørrumvægt til brug for senere reference. Disse undersøgelser skal være indeholdt i tilbudet og skal som minimum omfatte 2 målinger på græsarealer og 2 målinger i plantebede. Hver måling foretages som et gennemsnit af 3 prøveudtagninger. Byggepladsskilte Der opsættes samlet byggepladsskilt med navne på bygherre, bygherrerådgivere og totalentreprenør og dennes rådgivere og evt. underentreprenører efter nærmere aftale. Renholdelse og rengøring Der skal på byggepladsen være orden og ryddeligt, så forholdene til stadighed er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarlige. Det påhviler totalentreprenøren at sørge for, at alt affald samles og bortskaffes kontinuerligt. Der må ikke henligge affald på byggepladsen. Affald skal sorteres og bortskaffes efter retningslinjer i renovationsregulativet fra Kalundborg Kommune. Foretages oprydning ikke, er bygherretilsynet bemyndiget til at lade arbejdet udføre og fradrage omkostningerne herfor i entreprisesummen. Rengøring skal udføres således, at skadelig forurening, herunder støv, ikke spredes. Mod eksisterende lokaler foretages fornøden afdækning. Totalentreprenøren foretager min. 1 gang ugentligt i hele byggeperioden generel oprydning/rengøring af byggepladsarealer. Totalentreprenøren foretager min. 1 gang ugentligt efter fejning og støvsugning af bygning fra denne er under tag. Den endelige rengøring til ibrugtagning foretages og bekostes af totalentreprenøren. Denne foretager al rengøring af arbejder, leverancer og bygningsdele - herunder også vinduespudsning. Alle afgifter i forbindelse med bortskaffelse af affald skal være indeholdt i tilbudssummen. Oplagring Totalentreprenøren er ansvarlig for materialernes forsvarlige oplagring på lager, på byggepladsen og i bygningen og skal ligeledes sørge for egne materialeskure. Oplagring i bygninger kan kun ske i mindre omfang og efter aftale med plejecentret. Komponenter/materialer, som beskadiges under oplagring, vil blive kasseret. Tørholdelse

12 Side: 12 af 72 Det påhviler totalentreprenøren at sørge for, at udgravninger m.v. holdes fri for vand. Alle udgifter til tørholdelse skal være indeholdt i entreprisesummen. Afskærmning og afdækning mv. Totalentreprenøren skal sørge for beskyttelse af bygningsdele og leverancer mod vejrlig og alle andre forhold, når arbejdet kræver dette, ligesom han er ansvarlig for skader, som hans folk måtte forvolde på disse. Beskyttelsen er ikke alene begrænset til egne materialer. Totalentreprenøren hæfter for skader på og tyveri af - eller hærværk mod bygningsdele og leverancer, som er omfattet af hans arbejde. Entreprenøren må således selv drage omsorg for, at evt. ituslåede ruder bestilles og isættes af glarmester. Betaling for udskiftning af f.eks. ituslåede ruder osv. er således bygherren uvedkommende. Totalentreprenøren sørger for afdækning med presenninger eller lign. i fornødent omfang for forsvarlig afdækning mod vejrlig. Ved indgreb i eksisterende bygninger er det totalentreprenørens ansvar at udføre al nødvendig inddækning, evt. midlertidige forankringer m.v. Totalentreprenøren medregner levering, isætning inkl. tætning og demontering af krydsfinerbeklædte dobbelte byggepladsdøre inkl. byggepladscylindre med nøgler samt fornøden lukning af vinduesåbninger - således at bygninger, der er i brug, holdes forsvarligt lukket og sikret mod indbrud. Totalentreprenøren opstiller isolerede, stabile, krydsfinerbeklædte skærmvægge alle steder, hvor der åbnes op mod eksisterende bygninger. Desuden medregner totalentreprenøren alle nødvendige foranstaltninger til sikring mod støv og støj. Tilstøves eksisterende lokaler i plejecentret som følge af byggearbejder, vil disse blive rengjort for totalentreprenørens regning. Nedrivningsarbejdet skal planlægges og udføres under hensyntagen til at de øvrige bygninger på grunden er i drift og anvendes til plejecenter. Der skal udføres afskærmning, afspærringer og afmærkning langs arbejdsområdernes afgrænsning. Foranstaltningerne skal sikre, at færdsel på ejendommen kan ske uden gener og uden risiko for skade på personer og køretøjer. Ved evt. inddragelse af offentligt areal er entreprenøren forpligtiget til at indhente tilladelse fra vejmyndighederne inden arbejdets igangsættelse. I forbindelse med arbejdets udførelse skal der udføres fornødne afstivninger, så bygningskonstruktioner og bygværker er sikret mod utilsigtet sammenstyrtning under hele forløbet. Nedrivningsentreprenøren skal påse, at hele området og bygninger under nedbrydning samt nedbrudte dele ikke er til fare for eventuelle indtrængende efter endt arbejdstid. Parkering Parkering på grundarealet kan ske efter nærmere aftale med bygherretilsynet. Vinterforanstaltninger Vinterforanstaltninger skal gennemføres i henhold til gældende bekendtgørelse og vejledning. Alle udgifter til ordinære og ekstraordinære vinterforanstaltninger skal være indeholdt i totalentreprisetilbuddet.

13 Side: 13 af 72 ØVRIGE VILKÅR Plejecentrets drift i byggeperioden Der skal i hele byggeperioden i forbindelse med arbejdets tilrettelæggelse og udførelse tages størst muligt hensyn til plejecentrets daglige drift samt personale og beboere. Ved bygningsarbejder i umiddelbar nærhed af eksisterende bygninger skal disse foregå uden væsentlige støv- og støjgener, og der skal udføres forsvarlige afdækninger og afskærmninger. Ombygningsarbejder i eksisterende rum og ved eksisterende facader detailtilrettelægges ALTID i samarbejde med bygherretilsynet. Ved ombygningsarbejder i eksisterende lokaler vil disse blive rømmet og ryddet for løst inventar af bygherren. Ved ombygninger/ændringer af eksisterende installationer samt i forbindelse med tilslutning af nybygningens installationer kan der, såfremt disse arbejder kræver afbrydelse af vand-, varmeog el-forsyning m.v., blive stillet krav om, at dette arbejde skal foregå udenfor plejecentrets travleste perioder. Udgifter i denne forbindelse skal være indeholdt i totalentreprisesummen. Færdsel udenfor byggepladsområdet skal undgås. Er færdsel udenfor byggepladsens indhegnede område undtagelsesvis nødvendig, udvises den allerstørste agtpågivenhed overfor beboere og personale. Tilslutningsafgifter Tilslutningsafgifter og bidrag afholdes af bygherren. Varme-, vand- og el-forbrug Udgifter til varme, vand, el, telefon og udtørring indtil aflevering betales af totalentreprenøren. Alt forbrug skal registreres indtil byggeriets aflevering på forbrugsmålere - også varmeforbrug efter tilkobling til eksisterende varmecentral. I forbindelse med entreprisens slutopgørelse udarbejdes forbrugsregnskab, og forbrug afholdt af bygherren på totalentreprenørens vegne modregnes totalentreprisesummen. Stempeludgifter og gebyrer Stempeludgifter til kontrakt afholdes af totalentreprenøren. Bygherre afholder gebyr for byggetilladelse. Gebyrer i forbindelse med byggesagsbehandlingen afholdes af bygherren. Bygherreleverancer Totalentreprenøren forestår fremføring af installationer til fast inventar som beskrevet i projektbeskrivelsen og totalentreprenøren monterer det af bygherren flyttede inventar. (3 vaskemaskiner skal flyttes til vaskerum samt nogle bækkenkogere) Målafsætning Totalentreprenøren lader landinspektør afsætte min. 4 modul/byggelinier pr. bygningsafsnit. Alle yderligere afsætninger foretages på totalentreprenørens foranledning af landinspektør. Alle udgifter til landinspektør afholdes af totalentreprenøren. Skulle der vise sig uoverensstemmelser mellem de faktiske forhold og udbudstegningernes målangivelser, skal bygherrerådgiveren underrettes, inden arbejdet fortsættes. Inden bygningskomponenter ordres, foretager totalentreprenøren kontrolmålinger og har dermed ansvaret for de leverede komponenters målrigtighed.

14 Side: 14 af 72 Afsluttende bygningsrengøring Foruden normal rengøring efter malerarbejdet skal der foretages en generel afsluttende rengøring af alle berørte lokaler. Rengøring foretages inden arbejdets aflevering og omfatter rengøring af alle lokaler, herunder rengøring af sanitetsudstyr, fliser, gulve, skabe, plader, dørplader m.v. samt polering af samtlige glasflader, ind- og udvendigt. 4.5 Eksisterende forhold Totalentreprenøren skal inden tilbudsgivningen gøres sig bekendt med eksisterende forhold ved besigtigelse på stedet og gennemgang af eksisterende tegnings- og projektmateriale. 4.6 Beboere og personale Totalentreprenøren skal i forbindelse med byggeriet tage størst mulige hensyn til, at plejecentret er i drift og at de eksisterende plejeboliger er beboede. Særlige støjende arbejder herunder særligt skæring, boring og fjernelse af beton skal ske efter aftale med bygherren. Støjende arbejder skal generelt begrænses mest muligt. Der skal udføres afspærring/ hegn mod eksisterende boliger af hensyn til beskyttelse af beboere og hindre adgang til byggepladsen. 5. NEDRIVNING-BYGNING 5.1 Arbejdets omfang Arbejdet omfatter nedrivning samt bortkørsel og deponering af nedenstående bygninger: 3 beboelsesfløje, del af forbindelsesgang, incl. kældre og fundamenter 5.2 Andre ydelser Nedrivningstilladelse Det påhviler totalentreprenører at indhente nedrivningstilladelse hos Kalundborg kommune. Afskærmning, afmærkning, afstivning Nedrivningsarbejdet skal planlægges og udføres under hensyntagen til at de øvrige bygninger på grunden er i drift og anvendes til beboelse. Der skal udføres afskærmning, afspærringer og afmærkning langs arbejdsområdernes afgrænsning. Foranstaltningerne skal sikre, at færdsel på ejendommen kan ske uden gener og uden risiko for skade på personer og køretøjer. Ved evt. inddragelse af offentligt areal er entreprenøren forpligtiget til at indhente tilladelse fra vejmyndighederne inden arbejdets igangsættelse. I forbindelse med arbejdets udførelse skal der udføres fornødne afstivninger, så bygningskonstruktioner og bygværker er sikret mod utilsigtet sammenstyrtning under hele forløbet. Nedrivningsentreprenøren skal påse, at hele området og bygninger under nedbrydning samt nedbrudte dele ikke er til fare for eventuelle indtrængende efter endt arbejdstid. 5.3 Generelle bestemmelser Tilbuds- og arbejdsgrundlag Som en orientering er de oprindelige hovedtegninger vedlagt udbudsmaterialet. Bygningernes indretning, installationer mv. kan være ændret fra opførelsen til d.d. For at få eksakt overblik over forholdende, må de bydende foretage en grundig registrering af de eksisterende bygværker, herunder installationer, beplantning tilkørselsforhold m.v. Entreprenøren er hermed ene ansvarlig for, at det afgivne tilbud omfatter alle ydelser, i den ud-

15 Side: 15 af 72 strækning de er angivet på de oprindelige tegninger og kan registreres på stedet. Der er foretaget en miljøscreening af bygningsmaterialer for de bygninger som nedrives eller ombygges. Rapport fra Lyngkilde indgår i udbudsmaterialet. Alle udgifter til håndtering og deponering af de konstaterede forurenede bygningsmaterialer skal være indeholdt i tilbuddet. Forhold til forsyningsselskaber/ledninger i jord Der findes eksisterende forsyningsledninger for fjernvarme, el, vand og måske telefon på arealet. Oplysninger om offentlige ledninger er indhentet hos LER og vedlagt udbudsmaterialet. Oplysninger om interne ledninger er ikke kendt, dog er oprindelige tegninger vedlagt udbudsmaterialet til orientering. Forsyningsledninger til bygningerne skal af totalentreprenøren sikres afbrudt inden opstart af nedrivningsarbejdet. Kloaksløjfning og -afpropninger udføres som beskrevet generelt i nærværende Byggeprogram under Afløb og ledninger i terræn. Alle regn- og spildevandsledninger, som ikke længere er i drift, skal afproppes så tæt på ledninger i drift som muligt. Generelt om affaldsbortskaffelse Nedrevne bygningsdele, installationer, affald mv. skal sorteres, således at der sikres en miljømæssig forsvarlig bortskaffelse af alle affaldstyper i overensstemmelse med Kalundborg Kommunes affaldsregulativer samt iht. øvrige anvisninger for affaldshåndtering. Entreprenøren skal ved vejesedler/deklarationer dokumentere, at bortkørsel og deponering er sket i overensstemmelse med gældende regler. Entreprenøren skal foretage mængdeberegninger og udfylde de nødvendige registreringspapirer til Kalundborg Kommune. Alle udgifter og afgifter til bortkørsel og deponering skal være indeholdt i det faste tilbuddet. 5.4 Generelt for materialer Genbrug af materialer Hvor intet andet er angivet under bygningsdelsbeskrivelsen, er de nedrevne materialer entreprenørens ejendom. Genbrugsværdien af disse vurderes af entreprenøren forud for afgivelse af tilbud og modregnes i tilbudssummen. Deponering af rene bygningsmaterialer Rene frasorterede bygningsmaterialer bør, såfremt der ikke gives egnet mulighed for genanvendelse ved et konkret bygge/-anlægsarbejde, tilkøres en godkendt fyldplads eller henlægges i et godkendt mellemdepot. Håndtering og deponering af forurenede bygningsmaterialer Der er konstateret PCB og bly i maling samt asbest alt iht. miljøscreeningsrapporten der vedlægges som Bilag 8. Alle flader og materialer skal håndteres og deponeres som anført i vedlagte miljøscreeningsrapport. Kategorisering af affald skal sanktioneres af Kalundborg kommunes miljøafdeling, der ligeledes skal anvise affaldet. De enkelte konstaterede prøveresultater skal betragtes som gældende for øvrige tilsvarende bygningsmaterialer. Håndteringen af asbestholdige materialer skal ske i overensstemmelse med Arbejdstilsynets regler om arbejde hermed samt Blyvejledning, Asbestvejledning samt PCB-vejledning, alle fra asbestfor-

16 Side: 16 af 72 eningen. Arbejdet skal standses og tilsynet skal straks gøres opmærksom, hvis der er træffes på andre bygningsdele, som mistænkes for at indeholde asbest. Forinden arbejdet igangsættes, skal entreprenøren træffe nærmere aftale med godkendt modtagelsesstation angående korrekt emballering og mærkning af affaldet. Der er entreprenørens ansvar, at der ikke sker spredning af forurenet affald. Dette kan ske ved etablering af støvvægge, sluser samt miljøvogn i nødvendigt omfang. 5.5 Generelt for arbejdets udførelse Selektiv nedrivning Bygningsdele sorteres allerede under nedrivningen og holdes adskilt i følgende hovedgrupper til og med deponeringen: Betondele, rene Stål, herunder profiler, vand- og varmerør o.l. El-kabler. PVC. Træ, herunder tømmer, lægter og brædder Brændbart affald, herunder ikke genbrugeligt træværk Ikke brændbart affald. Opbrudt asfalt. Asbestholdige materialer Blyholdige malinger Øvrige forurenede bygningsmaterialer Alle dele, som nedrives / demonteres, skal afrenses i nødvendigt omfang, så delene kan deponeres som rene materialer. Betondæk og betonvægge, som fjernes skal diamantskæres mod blivende konstruktioner. Bortkørsel Alle nedrevne bygningsdele og affald skal bortskaffes kontinuerligt fra arbejdsområdet, medmindre andet er udtrykkeligt angivet i bygningsdelsbeskrivelsen. Decideret affald opsamles og opbevares i affaldscontainere. Alle udgifter til containere og bortkørsel skal være indeholdt i tilbuddet. Retablering Efter nedrivning af fløjene retableres området med regulering af terræn, udlægning af 30 cm bundsikringsgrus, 25 cm stabilt grus afsluttet med 6 cm GAB 0 og 2 cm PA. 5.6 Bygningsdelsbeskrivelse Beboelsesfløje, 3 stk. Nedrives totalt, inkl. fjernelse af installationskanaler i terræn og fundamenter. Der gøres opmærksom på forurenede materialer jvnf. vedlagte miljøscreeningsrapport, der vedlægges udbuddet. Der gøres opmærksom på krybekælderen der er under forbindelsesgangen, denne skal ligeledes fjernes og opfyldes m.v.. Retablering efter nedrivning af fløjene incl. krybekælder Efter nedrivning reguleres terræn som nærmere beskrevet under retablering. Såfremt der bliver behov for opfyldning til underside bundsikring skal dette udføres med tilkørt

17 Side: 17 af 72 rent komprimerbart grus. Materialer De 3 fløje incl. gange og krybekælder er jvnf. de vedhæftede eksisterende tegninger fra ca og i tidstypisk materialeholdning og udseende. Det er et etages byggeri med fundamenter og terrændæk i jernbeton. Facaderne er kombineret betonelementer og tegl og der er tagpap på ribbeplader. 6. ARKITEKTUR 6.1 Generelt Det er Kalundborg Kommunes arkitekturpolitik, at renovering og nyindretning skal ske med respekt for bygningens arkitektoniske formsprog, samtidig med at de lever op til nye tiders krav og tilgodeser brugernes behov. Af hensyn til den stadige udvikling indenfor plejeboligområdet, ønskes byggeriet udformet med hensyn til en vis fleksibilitet overfor eventuelle senere ændringer og ombygninger med baggrund i et ændret koncept for bebyggelsen. De projekterende skal lade totaløkonomiske beregninger indgå i argumentationen for valg af materialer. Farver Farvevalget skal fremme følelsen af imødekommenhed. Farvesætningen skal desuden medvirke til at fremme beboernes mulighed for at orientere sig i byggeriet. Kraftige kontrastvirkninger især i gulve og mellem rum bør undgås af hensyn til demente. Døre til plejeboligerne kan med fordel markeres med farver, mens døre til servicearealer m.v. skal være neutrale i forhold til væg farven. Der er generelt ikke taget stilling til farver, og hvor intet er nævnt, vil totalentreprenørens arkitekt i samråd med bygherren tage stilling til farver, bl.a. på baggrund af forelagte materialeprøver. 7. UDENDØRSAREALER OG ADGANGSFORHOLD 7.1 Udendørsarealer Nyvangsparken skal efter ombygningen fremstå med gode muligheder for et varieret og mangfoldigt udeliv. Udbuddet skal sammensættes som en kombination af fysiske aktiviteter og nydelsesfuldt ophold, hvor behovene for fysisk aktivitet og ren og skær afslapning går hånd i hånd. Beboernes daglige liv skal beriges af smukke og indholdsrige omgivelser, som er attraktive og tillokkende, så beboerne tilskyndes til at bevæge sig fra boligerne og ud i det fri. Tilbuddene bør være mangfoldige og kunne tilgodese flere interesser: Oplevelsen af årstidernes variation gennem bevidst sammensætning af planter. Ophold i sol eller let skygge på en beskyttet plads i læ med mulighed for at nyde udendørs samvær med andre mennesker. Mange muligheder for at sidde ned eller på anden vis opholde sig ude. Der skal være mulighed for at beboere, pårørende og personale kan samles i forbindelse med mærkedage. Der disponeres for samlet ophold for ca personer. Aktiviteter i form af særlige karakterfulde steder, hvor fokus rettes præcist mod en bestemt oplevelse. Etablering af muligheder for kortere eller længere rundture i anlægget. Rundturene skal kunne tilpasses den enkeltes mobilitet og behov for oplevelser, så alle gives mulighed for dagligt at komme ud i det fri.

18 Side: 18 af 72 I disponeringen og detailindretningen af friarealerne skal der tages højde for, at en del af beboerne er demente. Samtidig skal der tages højde for, at flere af beboerne har nedsat mobilitet og anvender hjælpemidler i form af kørestole og rollatorer. I den sammenhæng henvises til anvisningerne i DS-håndbog 105:2012. Disponeringen skal i hovedtræk følge friarealplanens anvisninger. Tilgængelighed Samtlige nye haverum skal overholde krav til tilgængelighed, jfr. Bygningsreglementets krav. Bemærk i den sammenhæng, at der stilles skærpede krav til stibredder, jfr. (20).1 Grusbærelag og (40) Terræn, belægninger. Der skal være niveaufri adgang ved alle udgange til det fri. Parkeringsområder De nuværende parkeringspladser dækker behovet for de nuværende boliger med tilknyttede servicearealer. Totalentreprenøren skal i forbindelse med byggeandragendet afklare, om der i forbindelse med nybyggeriet er behov for anlæg af yderligere parkeringspladser. Evt. ny(e) parkeringsplads(er) placeres som angivet på tegning nr. L100, Friarealplan. 7.2 Krav til adgang Udvendige opholdsarealer Niveauforskel mellem plejecenter og flisebelagte opholdsarealer og ved udgang fra beboelse til det fri må max. være 15 mm, så en kørestol og gangbesværede let kan passere. 8. AREALFORDELING 8.1 Bruttoetagearealer Det samlede bruttoetageareal for den eksist. bygningsmasse beliggende på matriklen 3a er tidligere opgjort til ca m². Tilbygningen med de 33 plejeboliger forventes at blive på 2630 m FUNKTION OG INDRETNING NYBYGNING 9.1 Plejeboliger Byggeriet forudsættes overordnet at omfatte 33 plejeboliger. Boligerne fordeles på 4 boenheder, hver omfattende 7-9 plejeboliger med tilhørende fællesarealer. Der placeres decentrale personalekontorer, skabsplads og teknik rum (fælles for 2 boenheder) og centralt placeres vaskerum, bryggers og depotrum. Såvel som supplerende personaleomklædning placeres centralt ved hovedindgangen. En plejebolig indeholder entre/køkkenniche og opholdsstue (kaldet ophold), soverum og bad/toilet. Supplerende bemærkninger til plejeboligens enkelte rum er i det efterfølgende anført i relevant omfang. Rumdisponering Fra soverummet skal der være direkte adgang til bad/toilet. Døren mellem bad/toilet og soveværelse skal placeres i væg modsat toilet og der skal sikres en hensigtsmæssig passage mellem (pleje)seng og førnævnte dør ind til bad/toilet. Fra soverummet skal der være mulighed for udsyn til opholdsstuen.

19 Side: 19 af 72 Rumindretning Der skal være rimelig plads i boligen til møbler, andre personlige ejendele og hjælpemidler. Ved møbleringen skal der tages højde for pladsbehov for hjælpere, såfremt beboeren har behov herfor. Indretningen skal være udformet således at der er forberedt for plejekrævende beboere med benyttelse af loftlift i soverum. Adskillelsen mellem stue og soverum skal være demonterbar uden indgreb i bygningens konstruktioner i øvrigt. Væggen skal udføres med skydedør. Man skal undgå elinstallationer i væggen, og gulvet skal være gennemgående. Kørestolsbrugere skal kunne færdes i rummene og betjene vinduer og varmetermostater. Der må ikke forekomme dørtrin eller niveauforskelle. Indretningen skal i øvrigt være i overensstemmelse med bygnings- og arbejdsmiljølovgivningen. Adgang Adgang til plejeboligen skal ske fra fællesarealet i plejecentret. Rumlig markering og plads til private genstande omkring indgangsdør er ønskelig. Ophold rum nr. 1.01, 1.04, 1.06, 2.01, 2.20, 2.23, 2.26, 3.04, 3.26, 4.25, 4.28, 4.31, 1.10, 1.18, 1.21, 1.27, 2.04, 2.10, 3.07, 3.14, 3.17, 3.23, 4.06, 4.12, 4.16, 4.22, 1.13, 1.24, 2.07, 3.10, 3.20, 4.09, 4.19 Tilgængelighedskrav til kørestolsbrugere skal være opfyldt. Ved indgangen til boligen skal der etableres et garderobeskab med plads til overtøj og sko. Desuden skal der være et højskab med plads til linned, ekstra sengetøj, værdiboks mv. Alle lejligheder skal forsynes med et køkken indeholdende bordplade med køkkenvask og køkkenarmatur med betjeningsvenligt greb, skabe samt køleskab med frys. Opholdsstuen udformes med mulighed for variabel møblering med et mindre spisebord, siddeog opbevaringsmøbler samt plads til radio og TV. Opholdsstuen skal have god dagslystilgang, godt udsyn samt niveau fri udgang til det fri. Soverum rum nr. 1.02, 1.05, 1.08, 1.11, 1.14, 1.19, 1.22, 1.15, 1.28, 2.02, 2.05, 2.08, 2.11, 2.21, 2.24, 2.27, 3.05, 3.08, 3.11, 3.15, 3.18, 3.21, 3.24, 3.27, 4.07, 4.10, 4.13, 4.17, 4.20, 4.23, 4.26, 4.29, 4.32 Soverummet skal udformes med mulighed for variabel sengeopstilling med gode arbejdsmuligheder på begge sider af sengen. Adskillelse fra opholdsstuen skal etableres i form af en let væg samt skydedør. Ved udformningen af soveværelset skal der tages hensyn til følgende: plejesengen fylder 100 x 220 cm Soverummet skal kunne møbleres, så der er et frit vendeareal til 360 graders vending med kørestol, ø 200 cm. samt være 75 cm friplads på den anden side af sengen (plads til hjælper) at alle forflytninger foregår i soverum, og at transporten til badeværelse foregår siddende på bade-/toiletstol Der skal forberedes til loftlifte i alle soverum. El-installationer forberedes hertil. Skinner og traverser leveres som personligt hjælpemiddel til beboerne. Det skal sikres, at loftet har bæreevne til loftliften, også for meget overvægtige beboere.

20 Side: 20 af 72 Et af skabene i soverum skal kunne låses. Bad/toilet rum nr. 1.03, 1.06, 1.09, 1.12, 1.15, 1.20, 1.23, 1.16, 1.29, 2.03, 2.06, 2.09, 2.12, 2.22, 2.25, 2.28, 3.06, 3.09, 3.12, 3.16, 3.19, 3.22, 3.25, 3.28, 4.08, 4.11, 4.14, 4.18, 4.21, 4.24, 4.27, 4.30, 4.33 Pladsforhold i badeværelser skal følge gældende retningslinjer om venderadius, plads til hjælpere osv. Ved planlægningen af badeværelser skal der udføres forsøg 1:1 med deltagelse af de relevante personalegrupper, desuden inddrages hjælpemiddelcentralen som rådgivere. Toilettet anbefales generelt placeret direkte overfor døråbningen, så beboeren kan køres ud i kørestol eller på bækkenstol uden stolen skal drejes (eller via loftlift, som der forberedes for). Dør til toilettet skal være en skydedør af bredde, så beboeren og hjælperen kan passere uhindret. Toilettet skal være standard højde (så eventuelle hjælpemidler kan bruges) og af en type, så der senere kan monteres et automatisk toiletsæde med indbygget skyl og lufttørring. Der skal forberedes for installationer hertil. Håndvask skal let kunne justeres op og ned, hvis der er brug for at justere højden, (udbydes om en særpris). Gulve skal være skridsikre. Der skal anvendes skridsikker vinyl. Ud over normal rumbelysning skal der være belysning ved spejl, samt en ekstra spot i loftet lige over toilettet, som også kan bruges som natbelysning. Der skal placeres et væghængt skab i badeværelset med plads til håndklæder, bleer og skiftetøj. Såvel som der skal placeres en god bred hylde tæt på spejl/vask for placering af personlige ting. Bad/toilet skal udformes og indrettes, så det er egnet for både selvhjulpne kørestolsbrugere og fysisk plejekrævende med behov for to hjælpere. Indretningen skal derfor være i overensstemmelse med Arbejdstilsynets krav og anvisninger. Ved udformningen af bad/toilet skal der tages hensyn til følgende: Der skal være min. 90 cm fri plads på begge sider af toilettet toilettets forkant skal være 80 cm fra bagvæg der skal være passage mellem toilet/badestol og håndvask på 50 cm håndvasken skal være højdeindstillelig (hæve sænkevask med gaspatron udbydes som særpris) og dennes forkant skal placeres 60 cm fra væg der skal være 60 cm fri plads på begge sider af håndvask spejlet skal monteres med underkant 90 cm over gulv og have en højde på minimum 110 cm. tipbar toilet/badestol skal have en friplads på 75 cm på hver side og der skal være 75 cm friplads foran stolen Afløb skal placeres min. 20 cm fra væg Bruseren skal kunne nås både fra siddende og stående stilling (længde på bruseslange 3 m) Der skal være et jævnt fald på hele gulvet på max. 1:40, 2,5 cm pr. m. gulv mod afløbet 9.2 Fællesarealer Generelt Fællesarealerne i enheden skal på samme måde som de enkelte plejeboliger opfylde lovens generelle krav om at være egnede for demente, ældre, herunder gangbesværede og kørestolsbrugere.

21 Side: 21 af 72 Gulve i fællesarealerne skal være linoleum eller tilsvarende slidstærkt og rengøringsvenligt materiale. Alle vægge overfladebehandles som beskrevet i bygningsdelsbeskrivelsen (42) Indvendige overflader, udfaldskrav 1. Alle lofter etableres som faste gips lofter bortset fra hvor der kræves demonterbare felter af hensyn til adgang til teknik. Indgange til boliger og fællesrum må gerne markeres af nicher, farver og særlig belysning, så de adskiller sig fra indgange til sekundære rum, så det medvirker til at beboerne kan orientere sig. Der skal etableres stik i omfang, så støvsugning m.v. kan foretages uden brug af stik i andre rum. Der skal ikke etableres trådløst IT-net. 9.3 Servicearealer Personalekontor og toilet rum nr. 1.33, 4.03, 1.35, 4.03 Der etableres 2 decentrale kontorer med tilhørende personale toiletter. Indretningen skal være i overensstemmelse med Arbejdstilsynets krav og anvisninger. Bryggers rum nr Rummet indrettes til håndtering af beboernes personlige snavsede tøj, linned og dyner. Såvel som der skal være plads til rengøringsartikler, udslagsvask og rengøringsvogn. Bryggerset skal fuldventileres samt der skal være mulighed frisk luft /naturlig udluftning ved at åbne et vindue. Rummet skal være stort nok til at følgende inventar kan placeres: Skabe og borde, affaldsstativer, vasketøjsposer og bækkenkogere. Der ønskes en udslagsvask såvel som unidrain afløb (stort afløb) i rummet. Vaskerum rum nr Rummet indrettes til håndtering af beboernes personlige tøj, linned og dyner. Vaskerummet skal fuldventileres samt der skal være mulighed frisk luft /naturlig udluftning ved at åbne et vindue. Rummet skal være stort nok til at følgende inventar kan placeres: Bordplade med vask, og hhv. 3 industrivaskemaskiner (eksisterende Elektrolux) og 2 nye tørretumblere. Skab /hylder til vaskemidler samt affaldsstativ. Omklædning, damer rum nr Der etableres et omklædningsrum med 36 skabe, 2 brus + 2 toiletter, som vist på planen. Dette opfylder ikke samtlige AT krav (der henvises til at der i adm. bygningens stuetage er et omklædningsrum m. 23 skabe m. adgang til bad/toilet og i adm. bygningens kælder er der et omklædningsrum til mænd m. 10 skabe og adgang til bad/toilet) De samlede krav skal baseres på at der er 48 medarbejdere, men i skiftende vagter. Det påhviler totalentreprenøren at sikre en forhåndsgodkendelse fra AT ifm. myndighedsbehandling. Depot rum nr. 2.14, 2.18 Der skal etableres 2 depot rum centralt, som vist på planen et til hver af de 2x2 enheder.ligeledes placeres her et ekstra fryseskab i hvert depotrum. (Der er fælles aflåselige depot rum i kælderen i den eksisterende adm. bygning, til brug for beboerne, betjent af personalet. Erfaringen viser, at der ikke er behov for individuelle depot rum til de enkelte lejligheder, så der skal søges om dispensation for bygningsreglementets krav herom.)

22 Side: 22 af 72 Teknikrum (tilhører boligdelen) rum nr. 1.32, 4.02 Der indrettes 2 decentrale teknik rum med god tilgængelighed for servicering af tekniske installationer og tavler. 9.4 Rumskemaer Generelt I bilag 2 til nærværende byggeprogram er der anført rumskemaer. Rumskemaerne behandler krav til bl.a. overflader, vægge, døre og vinduer, installationer og inventar. Det angivne faste inventar er indeholdt i ydelsen for projektet, mens angivet løst inventar er bygherreleverance med mindre andet er anført. For eventuelt manglende rumangivelse er tilsvarende rumtype gældende for rummets bestykning. Præciseringer I det efterfølgende er der i relevant omfang anført præciseringer for de i rumskemaerne anførte emner. Indvendige vægge Hård væg: Glasvæg: Lydsiolation: Væg i beton-, letklinkebetonelementer, murværk eller lignende. Som hård væg betragtes endvidere en gipsvæg med yderste lag plader som mm fibergipsplade. Glasparti eller indvendigt vindue. Hvor disse udføres til kontorer, mødelokaler, grupperum skal der monteres afskærmning. Sikkerhedsglas F1. Generelt i henhold til BR10 Vinduer og udv. døre Sidelys: Ovenlys: Udvendig dør: Solafskærmning: Mørklægning: Vinduer i facade. Ovenlysvindue. Dør i facaden. (m. slutblik) Udføres hvor dette er angivet, og hvor vindue/dør vender mod øst, syd og vest. Indvendig mørklægning med dug, el-betjent. Indv. døre Bredde, modul: Dørbredde angivet i M. Lyddør: Skydedør: Luftisolation min. 32 db. Døre forsynes med slæbeliste i bund af dør samt bundskinne som automattætning. Skydedør med handicapvenlig beslåning. Glasdør: Lås i system: Rammedør i træ med min. sikkerhedsglas F1 i stålkarm eller alukarm. Et af bygherren bestemt låsesystem.

23 Side: 23 af 72 Bredde, modul: Dørbredde angivet i M. Fleksibel væg: Demonterbar eller modulvæg. Vægoverflader Malet væv Keramisk: Vandtæt: Malet vægflade på glasfilt. Fliser på væg til loft, med mindre andet omfang er anført. Krav til vandtæt overflade, fx i bruseniche. Gulvoverflade Linoleum: Vinyl: 3,2 mm linoleum med malet træfodliste. Vinyl med plastfodliste. Der udføres hulkehl i gulvets materiale, hvor dette er nævnt. Skridsikker: Malet: Speciel skridsikker overflade. Malerbehandlet gulvoverflade. Lofter Malet: Lydregulerende: Demonterbart: Malerbehandlet loft Akustik loft, som akustisk regulerende gipsloft. Specielt krav til nedtagning af loftsfelt for inspektionsmulighed for installationer. Afløb/sanitet/vand Koldt og varmt vand: Spulehane: Gulvafløb: Håndvask: Udslagsvask: Stålvask: WC: Bruser: Koldt og varmt brugsvandinstallation. Spulehane. Unidrain i baderum eller almindeligt gulvafløb, unidrain i bryggers og vaskerum Håndvask med spejl, brede hylder og udstyr som beskrevet. Udslagsvask placeret i højde for udslag fra spand. Enkelt køkkenvask Kloset med udstyr som beskrevet Termostat med telefonbruser (3 m slange) på glidestand. Termostatblandingsbatteri. Sæbeskål.

24 Side: 24 af 72 Opvarmning Radiator - 21 : Gulvvarme: Radiatoropvarmning i rum for opvarmning til 21 med mindre andet er anført. Gulvvarmeopvarmning med rumtemperaturstyring og begrænset fremløbstemperatur. Ventilation Indblæsning Udsugning Ventilation med indblæsning som beskrevet. Ventilation med udsugning som beskrevet El-spænding, el-stikkontakter 230 V: Stikkontakter til 230 V. 400 V: Stikkontakter/udtag til 400 V. Særinstallation Til special installationer m.v. Belysning Fast loftsbelysning: Fast vægbelysning: Særbelysning: Lampeudtag: Lysdæmpning: PIR føler Almenbelysning placeret i eller under loft. I hængelofter udføres belysning altid indbygget. Fast belysning monteret på væg, fx ved håndvaske. Speciel belysning, f.eks. belysning over bordplade og midt over toiletter i boliger. Lampeudtag for pendel Lysdæmpning af rummets almenbelysning og pendelbelysning. Tænd/sluk af belysning Svagstøm Antennestik: Ringeklokke ABA Antennestik for radio og TV-signal kabel TV. Ringetryk og ringeklokke Automatisk Brandalarmeringsanlæg Kommunikation It - Arbejdsplads Accespoint PDS-udtag, (dobbelt). for hver edb-arbejdsplads. 1. stk 230V alm. stikkontakt (dobbelt) 1. stk 230V EDB. stikkontakt (dobbelt). Installation til trådløst internet ( PDS- Udtag)

SVANEPUNKTET. Plejeboliger Furesø Boligselskab

SVANEPUNKTET. Plejeboliger Furesø Boligselskab SVAEPUKTET Plejeboliger Furesø Boligselskab Indholdsfortegnelse Krak-kort side 3 Beskrivelse af bebyggelsen, friarealer og bydelen side 4-5 Situationsplan side 6 Materialer og udstyr side 7-8 Oversigt

Læs mere

SVANEPUNKTET. Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab

SVANEPUNKTET. Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab SVANEPUNKTET Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab Indholdsfortegnelse Krak-kort side 3 Beskrivelse af bebyggelsen, friarealer og bydelen side 4-5

Læs mere

Særlige Arbejdsbetingelser (SAB)

Særlige Arbejdsbetingelser (SAB) Særlige Arbejdsbetingelser (SAB) Projektnavn Retablering af fugleø i Utterslev Mose Bygherre: Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Park og Natur Indholdsfortegnelse Særlige Arbejdsbetingelser

Læs mere

Bygningen henføres til anvendelseskategori 4, jf. BR10, kap. 5.1.1. (sammenbyggede enfamiliehuse)

Bygningen henføres til anvendelseskategori 4, jf. BR10, kap. 5.1.1. (sammenbyggede enfamiliehuse) Byg og Ejendom Peer Aagaard Slettenhus Gl. Strandvej 163 3050 Humlebæk Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf 7256 5000 byggesager@fredensborg.dk www.fredensborg.dk Sagsnr. 2013-453 Den 15. november 2013 BYGGETILLADELSE

Læs mere

NOTAT. Fælles produktionskøkken. Børnehuset Stenen og Krogen. Stenen og Krogen skal slås sammen til en fælles daginstitution for børn fra 0-6 år.

NOTAT. Fælles produktionskøkken. Børnehuset Stenen og Krogen. Stenen og Krogen skal slås sammen til en fælles daginstitution for børn fra 0-6 år. NOTAT 27. maj 2014 Børnehuset Stenen og Krogen Wissenberg A/S Valdemarsgade 14 1665 København V Tlf: 33 86 34 86 info@wissenberg.dk www.wissenberg.dk CVR-nr: 26369126 Fælles produktionskøkken Stenen og

Læs mere

Forprojekt Beskrivelse mm. Udarb.: THP

Forprojekt Beskrivelse mm. Udarb.: THP Prissat forprojekt vedr. Birkerød Svømmehal renovering af omklædnings- og baderum. Projektomfang: Beskrivelse, 21.02.2014 Forprojekt, budget, 21.02.2014. Tegninger, 21.02.2014, (29)3.03 Plan Stue, eksisterende

Læs mere

Velkommen til etapemøde! 21-01-2014 LÆNGEHUSENE AFD.42 ETAPE 1 (LØGET CENTER 1-67) 1

Velkommen til etapemøde! 21-01-2014 LÆNGEHUSENE AFD.42 ETAPE 1 (LØGET CENTER 1-67) 1 Velkommen til etapemøde! 1 Arbejder på Længehusene Etape 1, afd. 42! Facader og tagrenovering - Alle længehuse får nye vinduer med udvendig overflade i aluminium (nemt at vedligeholde) og nye døre - Nyt

Læs mere

Sundhedshus Sæby. Plan: Stue Rev. A: Funktion: Sundhedshus Rev. B: Rumtype: Fællesarealer Rum nr.: 0-5.08

Sundhedshus Sæby. Plan: Stue Rev. A: Funktion: Sundhedshus Rev. B: Rumtype: Fællesarealer Rum nr.: 0-5.08 Fællesarealer Rum nr.: 0-5.08 Reception Areal: 11 m 2 m2 i alt 11 m 2 udv. døre Vinduer Indv. Døre Dørbredde Væg overflade Glasfilt, malet Natur anodiseret alu Mod indgang 0-4.01. Samme format som facadeplader

Læs mere

MATERIALEBESKRIVELSE. 9 Ejerboliger Sofiendal Enge, Aalborg

MATERIALEBESKRIVELSE. 9 Ejerboliger Sofiendal Enge, Aalborg MATERIALEBESKRIVELSE 9 Ejerboliger Sofiendal Enge, Aalborg GENERELT OM PROCEDURE M.V. På de næste sider kan du læse om boligens konstruktioner, de materialer som indgår i boligen, og ikke mindst om de

Læs mere

22 nyopførte rækkehuse til salg & udlejning

22 nyopførte rækkehuse til salg & udlejning 22 nyopførte rækkehuse til salg & udlejning Trankær Mosevej 31-73, 8310 Tranbjerg Etape 1 - Salg Fakta Type A: Antal Boligareal Grundareal Carport Udhus Indflytning Energimærke Pris 7 stk. 136 m2 min. 200

Læs mere

Bygge- og anlægsentreprise Dato : 06.06.2012 Byggesagsbeskrivelse Rev.dato : Side 1 af 6. Udarbejdet: ESC Kontrolleret: BML Godkendt: ESC

Bygge- og anlægsentreprise Dato : 06.06.2012 Byggesagsbeskrivelse Rev.dato : Side 1 af 6. Udarbejdet: ESC Kontrolleret: BML Godkendt: ESC Side 1 af 6 Udarbejdet: ESC Kontrolleret: BML Godkendt: ESC Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 1.2 Byggesagen... 2 1.3 Projektorganisation... 2 1.4 Projektmaterialet... 2 1.4.1

Læs mere

Retningslinjer og vejledning. for Hobro Boligforening

Retningslinjer og vejledning. for Hobro Boligforening Retningslinjer og vejledning for Hobro Boligforening Retningslinier og vejledning Retningslinier og vejledning i forbindelse med vedligeholdelse, forbedringer, ændringer og moderniseringer af boligforeningens

Læs mere

SENIORBOFÆLLESSKAB I FARUM MIDTPUNKT. Furesø Boligselskab

SENIORBOFÆLLESSKAB I FARUM MIDTPUNKT. Furesø Boligselskab SENIORBOFÆLLESSKAB I FARUM MIDTPUNKT Furesø Boligselskab Indholdsfortegnelse Krak-kort side 3 Beskrivelse af bebyggelsen, friarealer og bydelen side 4-5 Situationsplan side 6 Materialer og udstyr side

Læs mere

SÆRLIGE BETINGELSER vedr. Renovering af vvs-anlæg på Nuussuaq skolen

SÆRLIGE BETINGELSER vedr. Renovering af vvs-anlæg på Nuussuaq skolen SÆRLIGE BETINGELSER vedr. Renovering af vvs-anlæg på Nuussuaq skolen 10-05-2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Orientering om opgaven... side 1 2. Arbejdsgrundlag... side 1 3. Udbudsbetingelser mv.... side 1 4.

Læs mere

Projektudvikler: Projektselskabet ApS

Projektudvikler: Projektselskabet ApS Dato: 25.05.15 Lundeparken, Malling 17 boliger á type 108 med 21 m 2 redskabsskur/carport Projektselskabet ApS Projektudvikler: Projektselskabet ApS Holmsøvej 34 9690 Fjerritslev Tlf.: 88 70 57 60 Mail:

Læs mere

RETTELSESBLAD NR. 02:

RETTELSESBLAD NR. 02: Rettelsesblad nr. 02 af 30.10.2014 Side 1 af 11 RETTELSESBLAD NR. 02: GENERELT: ALLE: Præcisering: Til orientering fastholdes licitationsdato og tidspunktet d. 6 november kl. 10.00 i Terndrup Hallens Cafeteria.

Læs mere

Renoveringen i den enkelte lejlighed vil have en varighed på 8 uger og overordnet forløbe efter følgende plan:

Renoveringen i den enkelte lejlighed vil have en varighed på 8 uger og overordnet forløbe efter følgende plan: Nestlégården, afd. 312 Renovering af bad og køkken Lejerorientering december 2012. Efter det afholdte afdelingsmøde i september måned påbegyndte teknikerne projektarbejdet for den kommende badeværelses-

Læs mere

Byggeriets art og omfang Indretning af 6 lejligheder 2 på hver af de 3 etager i hovedbygningen til Slettenhus.

Byggeriets art og omfang Indretning af 6 lejligheder 2 på hver af de 3 etager i hovedbygningen til Slettenhus. Byg og Ejendom Peer Aagaard Slettenhus Gl. Strandvej 163 3050 Humlebæk Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf 7256 5000 byggesager@fredensborg.dk www.fredensborg.dk Sagsnr. 2013-398 Den 15. november 2013 BYGGETILLADELSE

Læs mere

Plejecenter Bistrupvang. Bistrup Byvej 6 3460 Birkerød 50 plejeboliger

Plejecenter Bistrupvang. Bistrup Byvej 6 3460 Birkerød 50 plejeboliger Plejecenter Bistrupvang Bistrup Byvej 6 3460 Birkerød 50 plejeboliger Udearealer Det nye Bistrupvang Plejecenter er smukt placeret på et grønt rekreativt areal bag det gamle Nordvanggård kloster i Bistrup.

Læs mere

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD Denne orientering indeholder en vejledning om bortskaffelse af bygge- og anlægsaffald samt andre praktiske oplysninger herom. Formålet

Læs mere

Mejeriparken III, Hjallerup MATERIALE-BESKRIVELSE Fjerritslev, 01.07.2008 Kortfattet beskrivelse af konstruktioner, materialer og udstyr for nøglefærdigt byggeri beliggende Mejeriparken, Hjallerup Boligerne

Læs mere

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 8, den 9. december 2015

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 8, den 9. december 2015 Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 8, den 9. december 2015 DAGSORDEN 1. Velkommen og valg af dirigent 2. Tidsplan 3. Gennemførelse af renoveringen Gennemgang af arbejderne vedr. badeværelser,

Læs mere

Til bydende entreprenører på offentlig licitation

Til bydende entreprenører på offentlig licitation Til bydende entreprenører på offentlig licitation Ombygning af Juniorklub, Jyllandsgade 16, 6520 Toftlund Murer: Ny gulvkonstruktion, ny flisebelægning, ny nedsivningsanlæg, nedrivningsarbejde Tømrer:

Læs mere

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3 1.1 Fælles regler på pladsen Planen for byggepladsens Sikkerhed og Sundhed skal sammen med den enkelte entreprenørs arbejdspladsvurdering (APV) sikre, at alle, der er beskæftiget på byggepladsen, har et

Læs mere

Salg af parcelhusgrunde Hanebjælken, Vestbjerg Sagsnr. 2014-17841

Salg af parcelhusgrunde Hanebjælken, Vestbjerg Sagsnr. 2014-17841 Sagsnr.: 2014-17841 KJK/tho Beskrivelse Hanebjælken ligger centralt i Vestbjerg i et område med et veludbygget stisystem. Der er sikker vej til børneinstitution, skole og idrætshal. Der er sælges i alt

Læs mere

Orientering til beboerne i afdeling 61 Bjørnøvænget, Barsøvænget og Askøvænget, Drejens Boligby.

Orientering til beboerne i afdeling 61 Bjørnøvænget, Barsøvænget og Askøvænget, Drejens Boligby. Lejer_li_10_61_0001_04_Kategori OKat 10 61 0001 04 Orientering til beboerne i afdeling 61 Bjørnøvænget, Barsøvænget og Askøvænget, Drejens Boligby. På vegne af bestyrelsen for AAB vil vi gerne byde dig/jer

Læs mere

Facade mod Hendriksholm Boulevard. Hendriksholm Skole. Hendriksholm Skole - Nordfl øjens skolegård

Facade mod Hendriksholm Boulevard. Hendriksholm Skole. Hendriksholm Skole - Nordfl øjens skolegård Facade mod Hendriksholm Boulevard Hendriksholm Skole Hendriksholm Skole - Nordfl øjens skolegård Indskolingen Ombygning af indskolingen på Hendriksholm Skole - Projektforslag - juli 2015 Udarbejdet af

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSES- REGLEMENT

VEDLIGEHOLDELSES- REGLEMENT VEDLIGEHOLDELSES- REGLEMENT Afdeling 250 - Enebærvej Godkendt på afdelingsmødet den 24.08.2012 Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse A-ordningen - kort fortalt... 3 Ændring af lejekontrakten... 3 Beboerklagenævn...

Læs mere

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Etape 1, den 18. maj 2015

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Etape 1, den 18. maj 2015 Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Etape 1, den 18. maj 2015 DAGSORDEN 1. Velkommen v/ Marianne Salomonsen 2. Valg af dirigent 3. Gennemførelse af renoveringen - Beboerkoordinator v/ Annette

Læs mere

Bytoften III Gjøl. Bygge selskabet 27-05-2008. 6 ejerboliger på 100,5 m 2 Inkl. redskabsrum. Bygherre Byggeselskabet A/S Tingvej 15 8800 Viborg

Bytoften III Gjøl. Bygge selskabet 27-05-2008. 6 ejerboliger på 100,5 m 2 Inkl. redskabsrum. Bygherre Byggeselskabet A/S Tingvej 15 8800 Viborg Dato: 25.01.2014 Bytoften III Gjøl 6 ejerboliger på 100,5 m 2 Inkl. redskabsrum Bygge selskabet 27-05-2008 A/S Bygherre Byggeselskabet A/S Tingvej 15 8800 Viborg Situationsplan 2 Plan 3 Facader 4 Materialebeskrivelse

Læs mere

Boligaftale for A/B Gilholm

Boligaftale for A/B Gilholm 1 Boligaftale for Denne boligaftale mellem (e) og Andelsboligforeningen Gilholm har til formål at fastlægge de vigtigste rettigheder og pligter for aftalens parter Boligaftalen er udfærdiget

Læs mere

VARBERGPARKEN - VARBERGVEJ 63 6100 HADERSLEV AFD. 27 - BLOK 4, 5, 6 OG 7 TOTALRENOVERING.

VARBERGPARKEN - VARBERGVEJ 63 6100 HADERSLEV AFD. 27 - BLOK 4, 5, 6 OG 7 TOTALRENOVERING. Arkitektfirmaet C. F. Møller HADERSLEV ANDELS BOLIGFORENING VARBERGPARKEN - VARBERGVEJ 63 6100 HADERSLEV AFD. 27 - BLOK 4, 5, 6 OG 7 TOTALRENOVERING. TILLÆGSBLAD NR. 01 ARKITEKT Udbud: Tillæg til udbudsmateriale

Læs mere

Renovering af Længehusene LÆNGEHUSENE - AFD.42 1

Renovering af Længehusene LÆNGEHUSENE - AFD.42 1 Renovering af Længehusene 1 Forberedende arbejder i området Inden renoveringen må forventes følgende arbejder i området og omkring husene: - Byggeledelse, entreprenør og AAB vil inspicere om alt er ryddet

Læs mere

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 11, den 20. januar 2016

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 11, den 20. januar 2016 Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 11, den 20. januar 2016 DAGSORDEN 1. Velkommen og valg af dirigent 2. Tidsplan 3. Gennemførelse af renoveringen Gennemgang af arbejderne vedr. badeværelser,

Læs mere

Salg og information: Home Tranbjerg Center Syd Kirketorvet 6-8 8310 Tranbjerg J Tlf.:86 29 07 11. Bygherre:

Salg og information: Home Tranbjerg Center Syd Kirketorvet 6-8 8310 Tranbjerg J Tlf.:86 29 07 11. Bygherre: Dato: 20.12.15 Frisenholt 5 boliger på 120 m2 med 21 m2 carport/redskabsrum Salg og information: Home Tranbjerg Center Syd Kirketorvet 6-8 8310 Tranbjerg J Tlf.:86 29 07 11 Bygherre: Gjøl Tømrer- og Snedkerforretning

Læs mere

RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED FRI. Sag: 5190 UDBUDSBREV Dato: 15.12.10 Ref.: SN/BKR Side: 1 af 5

RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED FRI. Sag: 5190 UDBUDSBREV Dato: 15.12.10 Ref.: SN/BKR Side: 1 af 5 BRIX & KAMP A/S RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED FRI BADEHUSVEJ 18, 9000 AALBORG Tlf.: 98 12 78 66 Fax: 98 12 74 15 E-mail: aalb@brixkamp.dk NØRREGADE 27, 9800 HJØRRING Tlf.: 98 92 28 88 Fax: 98 92 40 47

Læs mere

Førsynsregistrering Solbjerghave Ejerlejlighed 2

Førsynsregistrering Solbjerghave Ejerlejlighed 2 Førsynsregistrering Solbjerghave Ejerlejlighed 2 sbs rådgivning september 2015 Indholdsfortegnelse 01. Formål... 2 02. Ejendomsoplysninger... 3 03. Konklusion... 4 04. Generel information om ejendommen...

Læs mere

Vinterforanstaltninger

Vinterforanstaltninger Vinterforanstaltninger Flere tilgange Arbejdstilsynet Vinterbekendtgørelsen Overenskomsterne Arbejdstilsynet Periode 1.10-31.3 Stationært arbejde under halvtag mm Inddækning af stilladser og råhuse Undgå

Læs mere

HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer

HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer I medfør af 113 og 160 i lov om almene boliger m.v., 25, stk.

Læs mere

Tønder Forsyning A/S. Skærbæk renseanlæg. Slamafvandingsbygning

Tønder Forsyning A/S. Skærbæk renseanlæg. Slamafvandingsbygning Tønder Forsyning A/S Skærbæk renseanlæg Slamafvandingsbygning Tilbudsliste for Bygge- og anlægsentreprise August 2012 Bygherre: Tønder Forsyning A/S Rådgiver: Stationsvej 5 Vejlsøvej 23 6261 Bredebro 8600

Læs mere

UDKAST TIL KØBSAFTALE

UDKAST TIL KØBSAFTALE UDKAST TIL KØBSAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. EJENDOMMEN 2. KØBESUM OG BETALINGSBETINGELSER 3. OVERTAGELSE 4. SKÆRINGSDATO 5. INKLUDERET I KØBESUMMEN 6. FORPLIGTELSER UDENFOR KØBESUMMEN 7. SERVITUTTER 8.

Læs mere

Vejledning om bly i byggematerialer

Vejledning om bly i byggematerialer Vejledning om bly i byggematerialer Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00 Juni 2013 Forord Denne vejledning henvender sig til borgere, bygherrer, rådgivere,

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. 339. Rødkilde Skole. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Vanløse

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. 339. Rødkilde Skole. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Vanløse KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING Lokalplan nr. 339 Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur Skole Vanløse Bevaring, udbygning m.v. Offentlige formål Juni 2001 Københavns Kommune Planorientering

Læs mere

Kolonihaveforbundets Århuskreds

Kolonihaveforbundets Århuskreds 1 Kolonihaveforbundets Århuskreds BYGGERETNINGSLINIER 2 VEDR. KOLONIHAVEHUSE Byggeretningslinjerne er udarbejdet i henhold til lejeaftalen med Århus Kommune Ved alle byggeansøgninger betales et GEBYR KR.

Læs mere

Projekt beskrivelse. St. Kongensgade 110, 1264, KBH K

Projekt beskrivelse. St. Kongensgade 110, 1264, KBH K Projekt beskrivelse St. Kongensgade 110, 1264, KBH K Følgende arbejder på byggeriet er listet op nedenfor. Der skal tages højde for bygge-tekniske ændringer under renoveringen af ejendommen. Projektet

Læs mere

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem LOKALPLAN 205 for Kløckershave og Salem GENTOFTE KOMMUNE Gentoftegade INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 205 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS

Læs mere

Eksempler på rumindretning i nye sygehuse

Eksempler på rumindretning i nye sygehuse Eksempler på rumindretning i nye sygehuse Psykiatri, 1-sengsstue med bad Titel, adresse, region Byggeri, art og størrelse Region Hovedstadens Psykiatri Kristineberg 3 2100 København Ø. Region Hovedstaden

Læs mere

A. Byggepladsindretning

A. Byggepladsindretning A. Byggepladsindretning I dette afsnit beskrives hvorledes byggepladsen indrettes. Dette omfatter en fastlæggelse af hvilket materiel, der skal forefindes på pladsen samt en bestemmelse af hvor dette placeres.

Læs mere

NYE ANDELS- OG EJERLEJLIGHEDER TÆT PÅ KØGE CENTRUM KONGSBERG PARK

NYE ANDELS- OG EJERLEJLIGHEDER TÆT PÅ KØGE CENTRUM KONGSBERG PARK NYE ANDELS- OG EJERLEJLIGHEDER TÆT PÅ KØGE CENTRUM KONGSBERG PARK En helt ny grøn oase i det sydlige Køge www.kongsbergpark.dk Materialebeskrivelse Projektudvikling: Kortfattet beskrivelse af arkitektur

Læs mere

Bekendtgørelse om bygherrens pligter

Bekendtgørelse om bygherrens pligter Bekendtgørelse nr. 0 Bekendtgørelse om bygherrens pligter I medfør af 31, stk. 3 og 4, 56, 67 i, lovbekendtgørelse nr. xxx af xxx om arbejdsmiljø i Grønland fastsættes: Kapitel 1 Område og definitioner

Læs mere

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Greve Kommune Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Lokalplan nr. 12.43 er vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget den 5. januar 2015. Indholdsfortegnelse Redegørelse Side 1 Forhold til anden planlægning

Læs mere

FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format.

FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format. Ejendomme Teknik & Miljø Frodesgade 30-6700 Esbjerg FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format. Fag- og storentreprise

Læs mere

Om- og tilbygning af enfamiliehus, Gasse Høje 9, Skærbæk

Om- og tilbygning af enfamiliehus, Gasse Høje 9, Skærbæk 5.1 VVS-arbejder Kap.-side : 3.1-1 Entreprenørens ydelser Entreprisen omfatter alle omtalte arbejder og leverancer fuldt færdige til drift og regulativ opfyldte, såfremt de ikke udtrykkeligt er krævet

Læs mere

PROJEKT PORTFOLIO KAMPAGNE VILLA ARK2020/180

PROJEKT PORTFOLIO KAMPAGNE VILLA ARK2020/180 PROJEKT PORTFOLIO KAMPAGNE VILLA ARK2020/180 Fremtidssikret lavenergibolig i moderne funkisstil på 180 velindrettede kvadratmeter. Vores villa model ARK2020/180 er en stilren og harmonisk familievilla

Læs mere

Høringssvar vedrørende BR10 Vedr. mangler i Bygningsreglementet (BR) I forhold til FN-konvention om rettigheder for personer med handicap

Høringssvar vedrørende BR10 Vedr. mangler i Bygningsreglementet (BR) I forhold til FN-konvention om rettigheder for personer med handicap Center for Byg og Bos høringspostkasse: hoeringbb@ebst.dk. Kopi til min@kemin.dk Lykke Friis, Klima- og energiminister og minister for ligestilling min@oem.dk Brian Mikkelsen, Økonomi- og erhvervsminister

Læs mere

Licitationen afholdes i overværelse af de bydende, der måtte ønske at deltage.

Licitationen afholdes i overværelse af de bydende, der måtte ønske at deltage. Tilbudslister: Team Ejendomme Direkte tlf.: 74 92 92 78 3187747474929260749292721300903 Mail: jf@toender.dk Sags id.: 82.00.00-G00-1-11 Dokument : 8. august 2011 Vedr. afgivelse af tilbud: Ved afgivelse

Læs mere

SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF. Model 2 - december 2008

SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF. Model 2 - december 2008 BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND Model 2 - december 2008 Forundersøgelse vedr. etablering af Sundhedshus i Dronninglund Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 0.

Læs mere

Arbejds- og bygningsdelsbeskrivelse side 1 Arbejdsbeskrivelse 14-02-2013 Rev: ARBEJDSBESKRIVELSE Indholdsfortegnelse 1. Bygningsdele.

Arbejds- og bygningsdelsbeskrivelse side 1 Arbejdsbeskrivelse 14-02-2013 Rev: ARBEJDSBESKRIVELSE Indholdsfortegnelse 1. Bygningsdele. Arbejds- og bygningsdelsbeskrivelse side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ARBEJDSBESKRIVELSE Indholdsfortegnelse 1 Bygningsdele 2 Andre ydelser 2 Referencer 2 Arbejdets kvalitet 3 BYGNINGSDELSBESKRIVELSE, produkter

Læs mere

Skitse 21 Funkis hus i 2 plan Enfamiliehus på 202 m². Vejle d. 19.01.2016. Eks på byggebudget

Skitse 21 Funkis hus i 2 plan Enfamiliehus på 202 m². Vejle d. 19.01.2016. Eks på byggebudget Skitse 21 Funkis hus i 2 plan Enfamiliehus på 202 m² Vejle d. 19.01.2016 Eks på byggebudget Vi takker for deres interesse for vores Arkitekttegnede huse og har hermed fornøjelsen at præsenterer et tilbud

Læs mere

AFDELING 39. Råderetskatalog

AFDELING 39. Råderetskatalog 1.ste UDKAST AFDELING 39 Råderetskatalog (se også hjemmesiden www.aabafd39.dk) Maj 2010 Indledning Reglerne om råderet findes i kapitel 8 i Lov om leje af almene boliger samt i kapitel 18 i Bekendtgørelse

Læs mere

Udarb.: Kontrol: Godk.:

Udarb.: Kontrol: Godk.: Kapitel : 1. Plan for Sikkerhed og Sundhed Kap.-side : 1.-1 Indholdsfortegnelse Dato : Udarb.: Kontrol: Godk.: 0. Indholdsfortegnelse...1 1. Orientering om byggesagen...3 1.1. en...3 1.2. Oversigt over

Læs mere

Midtpunkt II, Tværgade Fjerritslev. 11 boliger á 78,0-97 m 2 inkl. fællesadgangsveje

Midtpunkt II, Tværgade Fjerritslev. 11 boliger á 78,0-97 m 2 inkl. fællesadgangsveje Dato: 25.01.2014 Midtpunkt II, Tværgade Fjerritslev 11 boliger á 78,0-97 m 2 inkl. fællesadgangsveje (ekskl. 4 m 2 skur) Bygge selskabet 27-05-2008 A/S Byggeselskabet A/S Tingvej 15 8800 Viborg N Parklampe

Læs mere

Rettelsesblad nr. 1 25.01.2013

Rettelsesblad nr. 1 25.01.2013 Rettelsesblad nr. 1 25.01.2013 Sammenlægning af lejligheder og etablering af træningsfaciliteter på Klosterparken Generelt: Udbudsbetingelser, sikkerhedsstillelse: Præcisering: Hvis den samlede entreprisesum

Læs mere

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN HILLERØD SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød AFTENENS PROGRAM : Velkommen Siden sidst Overblik - helhedsplan

Læs mere

Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole. TOTALENTREPRISE Rumskemaer Bilag 4 til Byggeprogram

Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole. TOTALENTREPRISE Rumskemaer Bilag 4 til Byggeprogram Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole TOTALENTREPRISE Rumskemaer Bilag 4 til Byggeprogram Dato: 15.03.2013 Side: 2 af 27 Rumnr.: 0.01 Rumtype: Natur/teknik Note: Bemærkninger: Inventar Indv.

Læs mere

BYGGEPROGRAM. Udarbejdet af: Arkitekt Sten Holbæk Henry Jensen A/S, Rådgivende ingeniører FRI

BYGGEPROGRAM. Udarbejdet af: Arkitekt Sten Holbæk Henry Jensen A/S, Rådgivende ingeniører FRI SAGSNR.: 2007-007 TILBYNING OG RENOVERING AF KØKKENER I DBUH, J.B.Winsløws Vej 20 5000 ODENSE C BYGGEPROGRAM Dato 2007.07.03 Udarbejdet af: Arkitekt Sten Holbæk Henry Jensen A/S, Rådgivende ingeniører

Læs mere

Thorvaldsensvej 71 7000 Fredericia

Thorvaldsensvej 71 7000 Fredericia Thorvaldsensvej 71 7000 Fredericia Bygningsgennemgang februar 2015 INGENIØR NE A/S CVR nr. 7801 5217 www.ingenior-ne.dk post@ingenior-ne.dk Hovedkontor Østre Havnevej 4 6700 Esbjerg Tlf. +45 7518 0111

Læs mere

Husorden Afdeling 19. Lerumbakken 1 og 3

Husorden Afdeling 19. Lerumbakken 1 og 3 Husorden Afdeling 19 Lerumbakken 1 og 3 INDHOLDSFORTEGNELSE TIL HUSORDEN INDHOLD: SIDE: INDLEDNING 3 ANSVAR OG FORSIKRING 3 AFFALD 3 ANTENNER/PARABOLER 4 BAD OG TOILET 4 CYKLER 4 DØRE/VINDUER 4 DØRTELEFONANLÆG

Læs mere

Supplerende nyttig information

Supplerende nyttig information Supplerende nyttig information Nøgle Boligens hovednøgle åbner indgangsdøren samt postkassen. Nøglen udleveres ved indflytning i 3 eksemplarer og kun disse nøgler kan åbne boligen. Viceværten har ingen

Læs mere

Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen.

Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen. Vejen den 10-05-2012 Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen. Ansøgning om dispensation iht. Lokalplan

Læs mere

Ekstraordinært referat af Økonomiudvalgets møde den 24.03.2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3

Ekstraordinært referat af Økonomiudvalgets møde den 24.03.2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3 Ekstraordinært referat af Økonomiudvalgets møde den 24.03.2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Flemming Christensen (C) formand Marie Stærke (A) udvalgsmedlem Mette Jorsø (V) udvalgsmedlem Niels

Læs mere

Sejlklubben Sundet. Ordensreglement og Information. for. Landpladsen

Sejlklubben Sundet. Ordensreglement og Information. for. Landpladsen Sejlklubben Sundet Ordensreglement og Information for Landpladsen Version 1.1 1. juli 2008 Indhold 1. Indledning.... 4 2. Generelt... 4 Vedligeholdelse af din båd.... 4 2.1. Slibning og skrabning.... 4

Læs mere

TIL BEBOERNE I EF EMDRUPVEJ 12-20/TEGLSTRUPVEJ 3-9

TIL BEBOERNE I EF EMDRUPVEJ 12-20/TEGLSTRUPVEJ 3-9 TIL BEBOERNE I EF EMDRUPVEJ 12-20/TEGLSTRUPVEJ 3-9 Udskiftning af tag, maleristandsættelse af vinduer, istandsættelse af facader Ovenstående arbejder igangsættes i løbet af kort tid. Arbejdet forestås

Læs mere

KØBSTILBUD. Underskrevne: Cpr.nr/SE nr. Adresse:

KØBSTILBUD. Underskrevne: Cpr.nr/SE nr. Adresse: KØBSTILBUD Underskrevne: Cpr.nr/SE nr. Adresse: Tilbyder herved, for det anført bud, at købe èn af nedenstående parcelhusgrunde, i den prioriteringsorden De anfører. 1 er 1. prioritet, 2 er 2. prioritet

Læs mere

Husorden for afd. 4 Kagshusene

Husorden for afd. 4 Kagshusene Husorden for afd. 4 Kagshusene Afdelingen består af nedenstående blokke, der hver er tildelt et bogstav internt i afdelingen. Der gøres opmærksom på, der kan være små afvigelser i husordenen imellem boligblokkene

Læs mere

6. Anlægsteknik. 6.1. Indretning af byggepladsen. 6. Anlægsteknik

6. Anlægsteknik. 6.1. Indretning af byggepladsen. 6. Anlægsteknik 6. Anlægsteknik 6. Anlægsteknik 6.1. Indretning af byggepladsen I det efterfølgende beskrives hvorledes byggepladsen er indrettet. Der er to hovedformål med at indrette en byggeplads, og de er som følger

Læs mere

Grund til erhvervsformål Fabriksvej/Nordtoften, Ørnhøj. Salgsmappe. Herning Kommune. Torvet. 7400 Herning. herning@herning.dk. www.herning.

Grund til erhvervsformål Fabriksvej/Nordtoften, Ørnhøj. Salgsmappe. Herning Kommune. Torvet. 7400 Herning. herning@herning.dk. www.herning. Grund til erhvervsformål Fabriksvej/Nordtoften, Ørnhøj Salgsmappe Herning Kommune. Torvet. 7400 Herning. herning@herning.dk. www.herning.dk Indholdsfortegnelse: 1. ERHVERVSOMRÅDET... 2 2. BYGGEMODNING

Læs mere

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: SIDE 1 AF 56 Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: 2720 Vanløse BBR-nr.: 101-361047-001 Energikonsulent: Jacob Wibroe Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

KØBSTILBUD. Erhvervsarealer ved Avlskovvej. tilbyder at købe hele eller del af det på vedlagte plan viste areal ved Avlskovvej til den anførte pris.

KØBSTILBUD. Erhvervsarealer ved Avlskovvej. tilbyder at købe hele eller del af det på vedlagte plan viste areal ved Avlskovvej til den anførte pris. Tilbuddet er på 6 sider Odense, den 1. juni 2015 KØBSTILBUD Erhvervsarealer ved Avlskovvej Underskrevne: Adresse: Adresse: tilbyder at købe hele eller del af det på vedlagte plan viste areal ved Avlskovvej

Læs mere

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR FJERNVARME. fra Frederiksberg Fjernvarme A/S

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR FJERNVARME. fra Frederiksberg Fjernvarme A/S ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR FJERNVARME fra Frederiksberg Fjernvarme A/S 1 Indhold 1. Grundlag for bestemmelserne... 3 2. Information... 3 3. Ordforklaring... 3 4. Etablering af fjernvarmeforsyning...

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

Programoplæg Ombygning til flygtningeindkvartering SFO Lellinge. Hovedhus Klublænge Aktivitetshus. Situationsplan

Programoplæg Ombygning til flygtningeindkvartering SFO Lellinge. Hovedhus Klublænge Aktivitetshus. Situationsplan Hovedhus Klublænge Aktivitetshus Situationsplan Baggrund Køge Kommune skal medvirke til at skaffe plads til at indkvartere nogle af de flygtninge, der kommer til Danmark. Derfor er der igangsat en undersøgelse

Læs mere

SALGSVILKÅR for erhvervsparcellerne beliggende Erhvervsparken Klank i Galten

SALGSVILKÅR for erhvervsparcellerne beliggende Erhvervsparken Klank i Galten maj 2012 sag 07/17066 SALGSVILKÅR for erhvervsparcellerne beliggende Erhvervsparken Klank i Galten Salgsvilkår 1. Oplysninger om grundene Parcellerne er beliggende i Erhvervsparken Klank ved Århusvej/

Læs mere

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER M.M. BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. AFFALD DØRSKILTE ALTANER FODRING AF FUGLE M.V.

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER M.M. BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. AFFALD DØRSKILTE ALTANER FODRING AF FUGLE M.V. «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ALTANER... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BARNEVOGNE, CYKLER, KNALLERTER M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M. V.... 3 DØRSKILTE... 3 FODRING AF FUGLE

Læs mere

Indhold. Overordnet beskrivelse af kravene Bofællesskabet etableres som en opgang med i alt 12 boliger samt fælles- og serviceareal.

Indhold. Overordnet beskrivelse af kravene Bofællesskabet etableres som en opgang med i alt 12 boliger samt fælles- og serviceareal. NOTAT 28-08-2013 Særprogram til etablering af 12 boliger til borgere med sindslidelse i Nordhavnen I nedenstående gennemgås krav til indretning af opgangsbofællesskab med 12 boliger, som udgør en specificering

Læs mere

Råderet. 4801-02-03 og 06 Eskemosepark. Godkendt på generalforsamlingen den 24. maj 2007

Råderet. 4801-02-03 og 06 Eskemosepark. Godkendt på generalforsamlingen den 24. maj 2007 Råderet 4801-02-03 og 06 Eskemosepark Godkendt på generalforsamlingen den 24. maj 2007 Råderet Generelt om boligændringer og boligforbedringer i en almen bolig. Udvidet råderet inde i boligen. Udvidet

Læs mere

BBR-nr.: 851-033602 Energimærkning nr.: 200004243 Gyldigt 5 år fra: 04-01-2008 Energikonsulent: Peter Mailund Thomsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 851-033602 Energimærkning nr.: 200004243 Gyldigt 5 år fra: 04-01-2008 Energikonsulent: Peter Mailund Thomsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Beatesmindevej 6 Postnr./by: 9210 Aalborg SØ BBR-nr.: 851-033602 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

NOTAT Forslag til lejeaftale om sæsonplads

NOTAT Forslag til lejeaftale om sæsonplads Campingpladsen: udlejer herved sæsonplads nr. til navn: adresse: postnr. og by: tlf.nr.: med følgende hjemmeboende børn under 18 år Børn over 18 år er ikke omfattet af lejeaftalen. Aftalen er indgået for

Læs mere

Sag navn : Leje af pavilloner med supplerende ydelser ved Skjernåskolen Klostervej 65, 6900 Skjern

Sag navn : Leje af pavilloner med supplerende ydelser ved Skjernåskolen Klostervej 65, 6900 Skjern Toldhusvej 12 Tlf. 97369059 Fax. 97369099 ja@tegnestuen-fjordlyst.dk Sag navn : Leje af pavilloner med supplerende ydelser ved Skjernåskolen Klostervej 65, Sag nr. : 4118 TILBUDSLISTE : Stauning den 30.01.16

Læs mere

Ejendom og arealer til salg

Ejendom og arealer til salg PostNord AB Ejendom og arealer til salg Allerød Kommune 50 meter fra Allerød St. 30 min. fra København City Allerød Kommune og PostNord Real Estate udbyder i fællesskab attraktiv ejendom og areal til bebyggelse

Læs mere

Grunden (matr. nr. 123 og 950 Utterslev) er beliggende ved Hillerødgade, Grøndalsvænge Allé og S-togsbanen (Frederiksberg linien)

Grunden (matr. nr. 123 og 950 Utterslev) er beliggende ved Hillerødgade, Grøndalsvænge Allé og S-togsbanen (Frederiksberg linien) 3. september 2009 Bilag 1 til indstilling Boligpakke 1 - Støtte til nybyggeri af almene familie- og plejeboliger på Grøndalsvænge Allé - Redegørelse for projekt, arkitektur og planlægning. Sagsnr. 2009-291147

Læs mere

Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet

Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet Orientering udbuds- og planproces for Skolen på Grundtvigsvej Frederiksberg 09.10.2013 Baggrund Kommunalbestyrelsen

Læs mere

BBR-nr.: 851-244069 Energimærkning nr.: 200003329 Gyldigt 5 år fra: 24-10-2007 Energikonsulent: Peter Mailund Thomsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 851-244069 Energimærkning nr.: 200003329 Gyldigt 5 år fra: 24-10-2007 Energikonsulent: Peter Mailund Thomsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Provstejorden 26 Postnr./by: 9000 Aalborg BBR-nr.: 851-244069 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Entreprenører skal sikre, at alle nødvendige myndighedsforskrifter i forhold til nedrivning, deponering samt nye byggearbejder følges.

Entreprenører skal sikre, at alle nødvendige myndighedsforskrifter i forhold til nedrivning, deponering samt nye byggearbejder følges. Arbejdsbeskrivelse Side : 1/6 Dato : 11.12.2015 FÆLLESBETINGELSER BYGGEPLADS Generelt Samtlige ydelser i forbindelse med indretning, drift og afvikling af byggeplads skal være indeholdt i entreprisen,

Læs mere

Udbudsvilkår Areal v/sulsted Landevej/Sulsted Kirkevej, Hostrup

Udbudsvilkår Areal v/sulsted Landevej/Sulsted Kirkevej, Hostrup #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, Juridisk Afdeling, BLF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby. 12-08-2015 Udbudsvilkår Areal v/sulsted Landevej/Sulsted Kirkevej,

Læs mere

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-9407 for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade BESKRIVELSE AF FORSLAGET Lokalplanforslaget omfatter et ældre centerområde med gode muligheder

Læs mere

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet. 25.08.2008 Case: Egå Gymnasium Tilgængelighed tag udfordringen op! Et projekt under regeringens arkitekturpolitik 2007 1/8 Egå Gymnasium Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Læs mere

A/B Udbygård. Husorden

A/B Udbygård. Husorden A/B Udbygård Husorden 2016 Indhold Forord... 1 Affald... 2 Altaner... 2 Beboerlokalet... 3 Cykler, ladcykler, barnevogne mv.... 3 Forhaverne og gården... 3 Husdyr... 3 Kældre og loft, samt trappeopgange...

Læs mere

Boligselskabet KØLVRÅ

Boligselskabet KØLVRÅ Vedligeholdelsesreglement. Model A normalistandsættelse Gældende for: Boligselskabet Kølvrå, afdeling 1 A-ordningen kort fortalt. Lejeren sørger i boperioden for boligens indvendige vedligeholdelse med

Læs mere

Vestas Blades A/S Vestas technology center i Lem Smed Hansensvej, 6940 Lem. Martin Jønsson dato: 13-02-2014. Opgave formulering

Vestas Blades A/S Vestas technology center i Lem Smed Hansensvej, 6940 Lem. Martin Jønsson dato: 13-02-2014. Opgave formulering Opgave formulering Indhold Opgave formulering... 1 Indledning... 3 Tilbudsfasen... 4 Jord... 4 Beton... 5 Afløb... 5 Elementer... 5 Hovedentreprise kalkulation... 5 Kontrahering... 5 Mobiliseringen...

Læs mere