NR. LYNDELSE SOGNS KIRKEBLAD

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NR. LYNDELSE SOGNS KIRKEBLAD"

Transkript

1 NR. LYNDELSE SOGNS KIRKEBLAD 27. ÅRGANG NR. 4 DECEMBER 2012 Lys i mørket Fra begyndelsen af september stod vi uden sognepræst, og mange spørgsmål rejste sig, bl.a. hvordan de kirkelige aktiviteter i sognet som gudstjenester og andre kirkelige handlinger ville blive varetaget. Konfirmanderne skulle det helst heller ikke gå ud over. Heldigvis arrangerede provsten det for os. Jørgen Mose Laursen, der er gået på pension som præst, kan slet ikke holde op med at virke som præst. Han var knap færdig med ét vikariat, da ét blev ledigt her, og så kom Mose til Nr. Lyndelse. Jørgen Mose Laursen har haft et godt forhold til konfirmanderne. Man har kunnet se den gensidige respekt, når de har mødtes ved gudstjenesten. Medarbejderne har glædet sig over samarbejdet og det kollegiale fællesskab. Den øvrige menighed har haft fornøjelsen af, at dette ikke bare har været et vikariat, men at Jørgen Mose Laursen er præst med stort P. Den gamle lærer og præsts livserfaring og kærligheden til forkyndelsen har skinnet igennem gudstjenesternes afvikling med liturgi, salmer og prædiken. Tak for det Mose det har været et lys i mørket. På menighedens vegne Astrid Nygaard Larsen - og lyset fortsætter, for pr. 1.december 2012 har vi en ny sognepræst i Nr.Lyndelse, Mette Behrndtz, der bliver Nr.Lyndelses første kvindelige præst. Menighedsrådet og kirkens personale glæder sig til samarbejdet og vil gerne byde Mette Behrndtz og hendes familie hjertelig velkommen.

2 Sognepræst Mette Behrndtz skriver om sig selv og sin familie: Jeg glæder mig meget til at være sognepræst ved Nr. Lyndelse Kirke, hvor jeg begynder den 1. december. Mit navn er Mette Behrndtz. Jeg er 38 år og gift med Roald, der er selvstændig og arbejder med effektivitet inden for salg samt udvikling af personale og organisationer. Vi er begge født og opvokset i Odense, hvor vi mødte hinanden på Odense Katedralskole. Sammen har vi to piger, Freya og Julia, på hhv. 10 og 7 år. Jeg kommer fra et hjem, hvor det kirkelige liv ikke lige var det, der stod øverst på listen over daglige aktiviteter. Min interesse for kirken fik jeg igennem min farmor, som var et religiøst søgende menneske og derfor kom i en række forskellige kirkesamfund i Odense. Allerede i 9. klasse var jeg klar over, at jeg ville være præst. Jeg holdt dog længe min viden for mig selv, da jeg vidste, at mit valg i den grad ville komme bag på min familie og mine venner. Som 19-årig rejste jeg til Aarhus, hvor jeg begyndte på teologistudiet på universitetet. Herfra blev jeg kandidat i slutningen af Umiddelbart efter blev jeg ansat som undervisningsassistent på Aarhus Universitet, hvor jeg underviste i Det Gamle Testamente. Jeg kunne dog ikke glemme min drøm om at blive præst, og jeg søgte derfor og fik embede i 2002 ved Understed-Karup Kirker mellem Sæby og Frederikshavn i Vendsyssel, hvor jeg har haft ti rigtig gode år. I løbet af disse år har jeg også skrevet en ph.d.-afhandling i Det Gamle Testamente; jeg har undervist lægfolk i Aarhus og Aalborg, været formand for Hørby efterskole og siddet i en række udvalg, der har været optaget af kirkens møde med hhv. de unge og folk med andre religioner. I min fritid er jeg meget optaget af musik og har tidligere spillet trompet i bl.a. Odense Pigegarde. Jeg ser meget frem til at samarbejde med kirkens personale og menighedsråd og til at møde jer alle i de mange forskellige sammenhænge, jeg kommer til at indgå i. Ja, vi glæder os alle fire til vores nye liv i Nr. Lyndelse. Mette Behrndtz Foto: Karsten Lindhardt.

3 NYT FRA KIRKEKONTORET Nyt menighedsråd Ny præst, nyt kirkeår og nyt menighedsråd! Nå, helt så nyt er det jo ikke Mette Behrndtz har været præst i Sæby i 10 år. Kirkeår følger på kirkeår 1. søndag i advent. Og i det nye menighedsråd har Bodil Andersen prøvet dette arbejde før. Der skulle to velbesøgte opstillingsmøder til, før det var muligt at besætte et nyt råd samt tre suppleanter. Valget af menighedsrådsmedlemmerne skete på bedste demokratiske vis. Begge møder bar præg af optimisme, alvor og eftertænksomhed. Vi har alle grund til at takke hinanden for denne proces. Det nye menighedsråd består af: Eva Lauritsen (formand), Bodil Andersen (kirkeværge, kontaktperson og form.præstegårdsudv.), Jürgen Hansen (form. kirke-og kirkegårdsudv. og Kollekt Hvad der bliver lagt i kirkens indsamlingsblok fra 1. søndag i advent frem til nytårsdag, vil gå til Nr. Lyndelse Kirkes Menighedspleje. Formålet med Menighedsplejen er at kunne yde en håndsrækning til værdigt trængende i forbindelse med julen eller ved andre begivenheder, f. eks. konfirmation. Nytårsdag samles der ind til Det Danske Bibelselskab, der bl.a. udgiver Bibelen i forskellige oversættelser og formidler kristendom og bibelhistorier i nye medier. Bibelselskabet modtager ingen offentlig støtte til driften, men arbejder på forretningsmæssige vilkår og som indsamlingsorganisation. Fra helligtrekongers søndag og frem til palmesøndag går kollekten til Kirkens Korshær, der arbejder blandt socialt udsatte mennesker i Danmark. kulturudv.), Karen Dreyer Jørgensen ( form. kirkeblad- kulturudv. og kirke-og kirkegårdsudv.), Birka Lund (næstformand, sekretær og præstegårdsudv.), Elisa Rasmussen ( kasserer og præstegårdsudv.) og Folke Bové ( kirke- og kirkegårdsudv. og kulturudv.) Det afgående menighedsråd har haft en travl arbejdsperiode, og det nye menighedsråd ser frem til at fortsætte arbejdet bl.a. med planerne for kirkegården og ikke mindst til samarbejdet med den nye præst, Mette Behrndtz, og med kirkens dygtige personale til gavn for sogn og menighed. Glædelig jul og godt nytår fra Menighedsrådet ved Eva Lauritsen Menighedsplejen Tidligere var der ved Nr. Lyndelse Kirke forskellige legater til uddeling blandt sognets beboere. Beløbene var efterhånden blevet for små i forhold til vore dages behov. Derfor blev de forskellige legater for et par år siden samlet i Menighedsplejen. Menighedsplejen er sikret tilførsel af penge, bl.a. ved at overskuddet fra det lokale loppemarked går hertil, og ved at der i kirkens kollekt mellem 1. søndag i advent og nytår samles ind hertil. Det er sognepræsten, der formidler støtten fra Menighedsplejen, og henvendelse herom skal rettes til denne.

4 DET SKER Torsdag d. 20 december 2012 kl Koncert i kirken Faaborg-Midtfyn Musikskoles julekoncert. Torsdag den 17. januar, kl i kirkesalen: Foredrag v/ Mette Behrndtz Adams første kone var ikke Eva Som en velproduceret, moderne actionfilm fra Hollywood myldrer Det Gamle Testamente med kvindelige skurke og heltinder. Mange kunstmalere har ladet sig inspirere og givet deres bud på, hvordan disse kvinder skal ses og forstås. I foredraget vil jeg vise nogle af disse billeder fra kunstens verden samtidig med, at jeg vil løfte sløret for nogle gribende og berømte, men også glemte og berygtede kvinder i Det Gamle Testamente. Onsdag den 20.februar kl i kirkesalen: Foredrag v/professor dr.theol. Martin Schwarz Lausten Luther og Reformationen. Hvad gik Luthers reformation egentlig ud på? Hvorfor blev modsætningen mellem ham og den katolske kirke så ubønhørlig, så det endte med hans dødsdom? I foredraget belyses Luthers nye opfattelse af kristendommen, hans personlige forhold og de følger, som hans opgør med pavekirken fik både for kirken og for samfundslivet. Der foretages også et strejftog til den lutherske reformation i Danmark. Hvad skete der, og hvad kom der ud af det? Foredragsholderen, indtil for nylig professor i kirkehistorie ved Københavns universitet, har skrevet bøger om Luther, om Danmarks reformation, om Wittenberg, om reformationskongen Chr.d.3. og flere andre kirkehistoriske fremstillinger. Kaffemik Hver anden onsdag i ulige uger er der Kaffemik i kirkesalen kl til kl Kaffemik er en café for alle, der har tid og lyst til samvær, samtale og sang. Der vil hver gang være et mindre programpunkt af ca. en halv times varighed, men samværet og tiden til hinanden er det væsentlige. Da vi er økonomisk selvkørende, koster kaffe og brød 20 kr. Kaffemik er brugerstyret, så alle, der kommer, kan have indflydelse på programmet. Onsdag den 19. december årets sidste kaffemik kommer museumsinspektør Ida- Marie Vorre og fortæller om den store Carl Nielsen-vandreudstilling, der netop er åbnet i New York og der vil selvfølgelig være både musik og sang. Første Kaffemik i 2013 bliver onsdag den 16.januar. Bitten Skovlund, Alice Pedersen, Lis Petersen, Mona Rasmussen, Egon Frøstrup og Erik Winther. Mandag den 21. januar 2013 kl Humlehavens Venner Humlehavens Venner holder generalforsamling i kirkesalen.

5 Frivillighedsgruppe I forbindelse med større eller mindre arrangementer kan menighedsrådet undertiden have brug for lidt ekstra, praktisk hjælp. Skulle nogen være interesseret i at give en hånd med, kan man rette henvendelse til menighedsrådets formand, Eva Lauritsen, tlf: BØGER OG FILM Litteraturkredsen Litteraturkredsen mødes første gang i det nye år mandag den 7.januar kl.19.30,hvor vi ser filmen Gensyn med Brideshead som forberedelse til bogen af samme navn, som vi har på programmet tirsdag den 5.februar. Forårets samlede program ser således ud: Mandag Film: Gensyn med Brideshead Tirsdag Evelyn Waugh: Gensyn med Brideshead Torsdag Kim Leine: Profeterne i Evighedsfjorden Onsdag Jørgen-Frantz Jacobsen: Barbara Onsdag K. M. Baldursdottir: Karitas uden titel Inge Filt tlf Karen Dreyer Jørgensen tlf Filmklubben Torsdag den : Diligencen. Mandag den : Luther. Tirsdag den : Silent Movie. Tirsdag den : Min onkel. Filmen om Luther er lagt ind i programmet som indledning til Martin Schwarz Laustens foredrag om Luther og reformationen onsdag den 20.februar. Filmaftenerne begynder kl i Kirkesalen, og hver gang er der tid til diskussion, lidt ost og et glas rødvin efter filmen. Man kan melde sig ind (50 kr.pr.sæson) ved at ringe eller skrive til Bodil Andersen tlf

6 Mette Behrndtz s prøveprædiken i Nr.Lyndelse Kirke (Johs15,1-11) Vi er vant til dem at tale i dem billeder. Nogle mere end andre, selvfølgelig. For nogle år siden var der en konfirmand, der ikke tøvede et sekund, da jeg spurgte holdet, om de kunne give mig et eksempel på at tale i billeder. Konfirmanden sagde: Det er et billede, hvis jeg siger, at jeg skal ud at score en sild. Og det er jo så sandt, som det er sagt. Vi ved udmærket godt, at knægten hverken taler om at skulle på fisketur eller om at skyde på mål. Næ, han taler om, at han skal ud at finde en sød pige. Sådan er det med billederne. Det er os, det er mennesker, de handler om. Og sådan er det også med Jesu billeder. I dag er det billedet af vintræet og grenene, det drejer sig om. Han er træet, vi er grenene. Og som grene kan vi blive på træet og bære frugt, eller vi kan lade os skille fra træet og visne. Hvad resultatet bliver af at blive eller at gå fremgår af denne lille historie, der meget fint gengiver pointen i dagens evangelietekst: Der var engang en gren på et æbletræ, som bestemte sig for, at den ikke længere ville være gren. Nej, nu ville den selv være et rigtigt træ. Den kaldte derfor på havemanden og sagde: kan du ikke skære mig af træet? For nu vil jeg ikke mere være gren, men træ. Havemanden kiggede lidt på grenen. Det var en god og kraftig gren, med masser af grønne blade, og da det var forår, var den fyldt med de dejligste blomster. Er det nu ikke dumt af dig? Kan du selv skaffe dig varme og vand, så dine blomster kan blive til æbler? spurgte havemanden. Det mente grenen nu nok, den kunne, og den gentog sit spørgsmål til havemanden, for den var rigtig godt træt af bare at være gren. Så tog havemanden sin beskæresaks og klippede grenen over. Plant mig så i rosenbedet der! befalede grenen. Jamen, du har jo ingen rødder, sagde havemanden. Skidt med det, svarede den afklippede gren. Og så plantede havemanden grenen midt i bedet. Det vil sige: han kunne jo ikke gøre andet end at stikke grenen ned i den bare jord. Efter nogle dage stod havemanden igen ved rosenbedet. Og da var grenens blade allerede krøllet sammen og blomsterne faldet af. Men grenen havde endnu ikke givet op. Jeg skal nok klare den, sagde den stolt. Men en sensommerdag, hvor himlen var så blå, som den kun kan være i september, og det gamle æbletræ stod med de rødeste og saftigste æbler, kom havemanden igen forbi grenen i rosenbedet. Nu havde den ikke et blad tilbage, ikke en blomst, ikke et æble. Den var kun en vissen pind. Og havemanden sagde til pinden, at den alligevel skulle være blevet på træet, hvor den kunne få både varme og vand. Ak ja, sagde pinden og klagede sig. Men på træet skulle jeg dele både varme og vand med de andre og tilmed høre på både deres beklagelser og deres glæder. Og nu nu kan jeg slet ingenting bruges til. Jo, sagde havemanden til sidst én ting kan du endnu bruges til. Og så hev han den visne pind op af jorden og lagde den i sin brændekurv. Det var historien om grenen, som selv ville være træ og derfor blev en vissen pind. Med en slutning som denne synes historien her at give en perfekt overskrift til dagens evangelium, der sagtens kunne lyde: Er du en stærk gren eller en vissen pind? Man kunne også sige det på et lidt mere hverdagsagtigt dansk: Er du en succes, eller er du en fiasko?

7 Og her bliver det virkelig spændende. For det træ, vi normalt forbinder Jesus med, det er et korstræ, et fældet træ, noget, der bestemt ikke ser frodigt ud: en mand som er henrettet på et kors. På korset er Jesus skuffelsen over alle skuffelser. De trofaste venner disciplene havde fulgt og troet på Jesus som Guds mægtige og succesrige søn, der skulle frelse verden. Og hvad sker der så lige: Deres store helt og idol får i den grad tæsk. Han bliver banket ud af banen og bliver til sidst hængt helt uden for byen afmægtig og slået på et kors, omgivet af røvere og folkemængdens hån. Der er kun to ord for dette: Fuldstændig Fiasko! Og netop her er der en udfordring for vores folkekirke, der i modsætning til den katolske kirke ikke har været i vækst de sidste mange år. Det er der givetvis mange grunde til. En af dem, tror jeg, skal søges i den kendsgerning, at vi ikke rigtigt har nogle religiøse symboler eller billeder, der kan hjælpe os med at gøre troen forståelig for os, så det er mere naturligt for os at praktisere den og få næring af den. Okay, vi har nogle få religiøse symboler, hvoraf ét hænger i de fleste af vores kirker; nemlig Jesus på korset! Men lige præcis dette symbol, der signalerer afmagt, skuffelse, lidelse og nederlag, er nok en udfordring for mange mennesker her i 2012, hvor jagten på succes og det perfekte liv vægtes højt, ikke mindst hos de yngre generationer, hvor det er helt naturligt at se sig selv som sin egen lykkes smed. Således fortalte en efterskolelærer mig, at elever i 9./10. klasse i dag ikke som tidligere bebrejder deres forældre eller andre instanser uden for dem selv, hvis de slås med nogle problemer. Nej, de påtager sig i stedet hele skylden selv: Jeg har nok ingen venner, fordi jeg ikke er god nok; jeg ikke er køn nok osv. Samme tendens ses, når mennesker rammes af sygdom. Tove Kruse, der er forsker i sygdoms-fortolkning før og nu, står bag en undersøgelse med deltagelse af 200 danske og norske patienter. Her svarer flertallet, at de selv mener, at årsagen til sygdommen skal findes i deres manglende evne til at håndtere livets udfordringer, krav og kriser. If. Tove Kruse forklarede man tidligere sygdom med, at man havde syndet mod Gud. I dag oplever patienter imidlertid sygdom som noget, de selv har andel i, fordi de har syndet mod sig selv ved ikke at tage ordentlig vare på sig selv. Med et syn som dette, bliver man nemt overladt helt til sig selv og sine egne selvbebrejdelser. Der er ikke meget håb at hente her. Og hvis det virkelig forholder sig sådan, at vi selv skaber vores egen sundhed og succes, ja så kan det blive svært at acceptere den afmagt og det nederlag, der ligger i det kors, som Jesus hænger på. Korset kommer simpelthen til at stå i skærende kontrast til tidsånden! Men lige præcis i forhold til denne problematik er dagens evangelietekst meget relevant. For det vintræ, vi hører om i dag, det er moderne sagt succesens træ. Sagt mere bibelsk er det træet, der er håb i. Hvis det fældes, kan det skyde igen; og det holder ikke op med at sætte friske skud. Træets stamme er Jesus selv. Og grenene det er os! Og bliver vi i Jesus, dvs. på stammen, skal vi aldrig visne. For vi hører til på træet, både i livet og i døden. Med billedet af vintræet spiller Jesus meget tydeligt på stamtræet, der fortæller om den

8 familie og slægt, vi stammer fra. Vi taler om dét at kende sine rødder, og familie og slægt er på en måde som et rodnet. Og vi tænker det ofte ud fra os selv. Her fra lille mig forgrener det sig i forældre, bedsteforældre, oldeforældre osv. Skilsmissebørn og delebørn dobler op. De har rask væk fire forældre og otte bedsteforældre. Stamtræet giver os en form for identitet. Det sætter os ind i en sammenhæng og forklarer også noget om, hvordan vi er blevet dem, vi er. Med billedet af vintræet udvider Jesus dette billede, idet vi ikke kun er børn af vores forældre, vi er også Guds børn og dermed - på tværs af slægtsforbindelser - hinandens søskende. De første generationer af kristne tog hurtigt billedet af vintræet til sig. De omtalte hinanden som brødre og søstre, og de gav sig til at fejre deres dåbsdag mere end fødselsdagen, for med dåben var de blevet en del af en ny og meget større familie. Sådan tænker de færreste danskere i dag. For mange af os er kristendommen blevet en privatsag. Selv om det ikke længere er flovt at sige, at man tror, tror vi alligevel på vores egen måde, hver for sig. Men her tegner Jesus med vintræet og grenene et andet billede af troens verden. Med billedet ønsker han at vise os, at vi aldrig er overladt til os selv. Vi er altså aldrig alene og for os selv. For vi hænger sammen med noget, der er større end os selv. Vi hænger sammen med Gud og så hænger vi sammen med hinanden. I vores kirke kommer det så smukt til udtryk, når vi holder dåb om søndagen. Så er bænkene fyldt godt op. Garvede kirkegængere med egen salmebog og famlende nybegyndere med skudklare kameraer mellem hinanden. Hele den brogede flok af grene hører med, når en lille ny gren skal indpodes på træet. Hvor stamtræet har os selv som centrum, så sker der en forskydning, når vi kigger på vintræet. Der er vi ikke i centrum, men helt ude i periferien. Der dingler vi som de yderste kviste på en kæmpestor trækrone. Vi, der lever her i 2012, er jo dem, som er kommet til sidst. Vi er de nyeste skud på stammen. Vi suger næring fra dem, som var der før os, kristendommen er kommet til os gennem en lang tradition. Vi har fået noget overleveret, og der er noget vi skal give videre. Og lige præcis her gemmer der sig et religiøst symbol, der kunne hjælpe det moderne menneske i forhold til den kristne tro. Jeg tænker her på dåbstræet sådan som det findes i Helsingørs Domkirke. Hver gang et barn eller en voksen bliver døbt, sys han eller hendes navn på et stofæble sammen med datoen for dåben. Efter dåben hænges æblet på dåbstræet, hvor det viser, at et nyt medlem nu er blevet en del af menighedens fællesskab. Dåbsæblerne bliver senere plukket ved en æblehøstgudstjeneste, der holdes for dem, der er blevet døbt og deres familier. Dåbsæblet kan bruges til at minde os om, hvad det vil sige, at vi hører til på det træ, hvis krone rækker ind i himlen. Det træ der viser os, at Gud har en helt særlig kærlighed til os, sådan som Apostlen Johannes også sagde det i sit brev lige før, og som vi netop har sunget. En kærlighed, der gør, at vi aldrig er overladt til os selv. For på Guds vintræ er der ingen visne pinde, kun levende grene. Mette Behrndtz

9 NYT FRA KIRKEKONTORET Kor Det skaber glæde - er godt for koncentrationen - gør dig god til at lytte til andre Alle kor ved Nr. Lyndelse kirke begynder i det nye år onsdag d. 16. januar Kor for de mindste børn: Koret øver onsdag kl Koret er for alle sangglade børn fra 1. og 2. kl.. Vi synger sange, salmer, leger med sangen og medvirker ved gudstjenester og koncerter et par gange i løbet af året. Kor for de lidt større børn: Børne- og Ungdomskoret øver hver onsdag kl Koret er for børn fra 3. kl. og opefter. Vi synger sange og salmer og korsatser til gudstjenester og koncerter. Desuden deltager koret i korstævner et par gange i hver sæson. Kor for de voksne: Nr. Lyndelse Koret ( kirkens voksenkor) øver hver onsdag kl Koret er for alle med lyst til at prøve at synge flerstemmigt. Koret medvirker ved gudstjenester ca. 4. gange i løbet af året. Nye sangere er velkomne i alle kor. Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, så ring eller skriv til: Organist Ulla Poulsen, Tlf: Babysalmesang Vi starter et nyt hold babysalmesang i Nr. Lyndelse Kirke efter nytår, forhåbentlig med start i februar. Det er et forløb på 7 tors dage for børn på 0-12 mdr. og deres forældre. Vi starter i kirken kl med sang, spil, dans og bevægelse i ca. 45 minutter, hvorefter vi runder af med kaffe/the og hygge i Kirkesalen. Babysalmesang kan være et godt supplement til mødregruppen, og alle er velkomne til at melde sig til. Det koster ca. 140 kr. at deltage, men beløbet dækker en salmebog, som vi bruger i undervisningen, og som forældre og barn kan have glæde af fremover. Der har desværre ikke været tilslutning nok til et hold her i efteråret, så hvis man har lyst, er man velkommen til at melde sig til igen, og så håber jeg, der kan blive et hold i foråret. Babysalmesang ledes af musikpædagog Lisbeth Buhl, og jeg kan kontaktes på mail eller tlf for tilmelding og yderligere oplysninger. Venlig hilsen Lisbeth Buhl Minikonfirmander Minikonfirmander fra Friskolen begynder fredag den 11. januar kl Vi slutter af med en familiegudstjeneste fredag den 8. februar kl Minikonfirmander fra Carl Nielsen-skolen begynder i uge 9. Nærmere information herom følger.

10 Lapidariet Et nyt perspektiv på Nr. Lyndelse Kirke Mennesker samler på de mærkeligste ting spisestel, billeder af fodboldspillere og gamle biler. På Nr. Lyndelse kirkegård har vi gennem mange år samlet på gamle gravsten fra nedlagte gravsteder, fordi disse sten repræsenterede en kulturhistorie, et godt håndværk eller blot var smukke. Sådanne samlinger findes på mange kirkegårde og går under betegnelsen et LAPIDARIUM (efter det latinske navn for sten: lapis). Normalt knuses stenene, når en grav nedlægges, men med de pårørendes accept kan stenene bevares. I mange år er stenene blevet samlet i et område bag kirkesalen og under nogle tujaer ud mod Albanivej, men under de seneste års bygningsrenoveringer og udtynding i kirkegårdens beplantning opstod tanken om at præsentere egnens historie på en mere tilgængelig måde i form af stensamlingen. Lapidariet kommer til at omfatte tre områder. Det første er velkendt, idet det består af de allerede fredede gravsteder rundt omkring på kirkegården som f.eks. Blinde Anders mod præstegården og Generalens gravsted nær våbenhuset. Det andet område er netop anlagt som en lille perlestensbelagt plads under det store egetræ bag kirkesalen. Her tænkes de største sten placeret. Det er typisk sten, der står på forskellige former for sokler, og som repræsenterer skiftende tiders stilarter. Det tredje område vil omfatte de mindre, liggende sten, som vil blive placeret som et bånd langs den nyplantede bøgehæk langs Albanivej. Det er tanken, at kulturhistorien, håndværket og ikke mindst lokalhistorien vil blive beskrevet på en måde, så lapidariet kan blive et støttepunkt i fortællingen om sognet. I det nye menighedsråd har Karen Dreyer Jørgensen påtaget sig at stå for dette arbejde, efterhånden som stenene kommer på plads. Jens Willumsen fra Lokalhistorisk Arkiv har allerede fotograferet nogle af stenene, og alle er i det hele taget velkomne til at bidrage. Nr. Lyndelses historie i et nyt perspektiv Set oppe fra (fra tårnet eller i et historisk overblik) er Nr. Lyndelse vokset fra at være en lille landsby til en nu større by, men stadig med kirken centralt beliggende. Det er derfor vigtigt for hele byen, hvordan området omkring kirken udformes. I kommuneplanen kaldes Nr. Lyndelse for en forstad, men trods de fordele Nr. Lyndelse har af sin nærhed til Odense, ser mange også gerne, at byens egen identitet bevares og styrkes. Derfor gennemføres der nu i forbindelse med lapidarieprojektet, efter mange års nødvendige beskæringer og fældninger, en nyplantning med lindetræer omkring kirken, således at kirken i højere grad kommer til at fremtræde som et grønt område midt i byen. Linden er af sorten Örebro, som ikke bliver så høj som andre lindetræer, og de blot 12 træer vil blive placeret, så de fremhæver kirkebygningen og ikke skjuler den. Linden og en nyplantet dobbelthæk af avnbøg langs Albanivej vil sammen med de allerede eksisterende gange danne en korridor hele vejen rundt langs kirkediget, så man bedre kan færdes på kirkegården uden at forstyrre den ro, der bør være længere inde på kirkegården. Ved således at invitere alle mennesker indenfor på kirkens område, er det selv - følgelig også ønsket at gøre det lettere for den enkelte at finde vej helt ind til kirken og dermed til kirkens budskab. Niels Langkilde.

11 HUSK! Menighedsrådsmøder Onsdag den 12. december kl Tirsdag den 8. januar kl Onsdag den 6. februar kl Tirsdag den 19. marts kl (Regnskabsmøde) Kirkebil Kirkebilen er et gratis tilbud til alle, der har svært ved selv at komme til gudstjenester i Nr.Lyndelse kirke. Senest dagen i forvejen bestilles kirkebilen ved at kontakte Ferritslev Taxi: tlf SIDEN SIDST Døbte Kasper Dyreborg Petersen Frederik Aagaard Christensen Laurits Thue Thomsen Bianca Louise Hansen Lea Louise Povlsgaard Loui Carlos Hansen Maia Skov Hansen Viede Lene Dupont og Franker Richard Dupont Charlotte Loft Reuter og Lars Loft Reuter Heidi Bundgaard Baad og René Baad Heidi Elise Eckerdal Jensen og Thomas Birger Eckerdal Jensen Døde Jens Mann Jensen Jutta Marie Sølund Edel Margrethe Hansen Set i kirken Mere om provst Fischer. I Kirkebladet fra september 2012 blev der fortalt om provst Fischer og det legat, han og hans hustru, Mariche Lomborg, indstiftede i 1717 til gavn for sognets fattige. Legatfundatsen blev nedfældet på den sten, der står lige inden for døren til venstre i våbenhuset. Men Fisher gjorde også andre ting: den store lysekrone, der hænger i koret, er skænket til kirken af ham og hustruen i 1713, og måske som en påmindelse om navnet Fischer er den fuld af fisk. (De to andre lysekroner, som er meget yngre, er kopier af Fischers.) Lysekronen er forsynet med følgende indskrift: Anno MDCCXIII (1713) haver H. Christen Fischer sognepræst til Nørre Lyndelsøe og proust i Aasum Herridt med sin hustru Marich Lomborg givet denne lysecrone og til 12 liuz (lys) for juleaftensang saa og for den at holde reen fire rixdaler i croner som skal være et inventarium hos degnene i Lyndelsøe hvor over præsterne successive vil holde saa vidt det til Guds ære og kirckens tieniste vel er meent. Fischer og hustru har altså ikke alene bekostet lysekronen, de har også sørget for finansiering af nye lys til juleaften, samt til rengøring. Summen på 4 rigsdaler beror hos degnen og sognepræsterne holder øje med regnskabet. På præstetavlen i kirken kan man læse, at Fischer var præst i Nr.Lyndelse fra 1670 til Han har altså i næsten to menneskealdre døbt, konfirmeret og begravet de mennesker, der boede i sognet. Alt har dog ikke været lutter idyl: på et tidspunkt lagde Fischer sag an mod herremanden på Bramstrup angående betaling af tiende fra en forlængst nedlagt landsby, der også hed Bramstrup, og som bestod af 5 gårde og 2 huse. (Måske den landsby, der for nylig er fundet rester af i forbindelse med grusgravning på Bramstrup?) Fischer vandt denne sag, ligesom han også vandt en sag angående 35 hektar præstegårdsjord, som herremanden ville tilegne sig. Fischer må have været en spændende og initiativrig person, måske også lidt af en hård negl. I hvert fald figurer hans navn om ikke til værdens ende, som der står på stenen med legatfundatsen, så i hvert fald i foreløbig ca. 300 år hele tre steder i kirken: på lysekronen, på legat-stenen og på præstetavlen. Karen Dreyer Jørgensen

12 ADRESSER: MARTS FEBRUAR JANUAR DECEMBER GUDSTJENESTELISTE Mette Behrndtz 2.s.i advent (Luk 21,25-36) Familiegudstjeneste; børnekoret medvirker Mette Behrndtz 3.s i advent (Matt 11,2-10) Lindvedkoret medvirker Mette Behrndtz 4.s i advent (De ni læsninger) /15.30 Mette Behrndtz Juleaften (Luk 2,1-14) Mette Behrndtz 1. juledag (Luk 2,1-14) Mette Behrndtz 2. juledag (Matt 23,34-39) 30. Ingen gudstjeneste (Luk 2,25-40) Mette Behrndtz Nytårsdag (Luk 2,21) Mette Behrndtz Helligtrekongers søndag (Matt 2,1-12) Mette Behrndtz 1 s.e. h. 3 k. (Luk 2,41-52) Mette Behrndtz Sidste s. e. h. k. (Matt 17,1-9) Mette Behrndtz Septuagesima (Matt 20,1-16) Birte Jacobsen Seksagesima (Mark 4,1-20) Mette Behrndtz Familiegudstjeneste; børnekoret medvirker Mette Behrndtz Fastelavn (Matt 3,13-17) Mette Behrndtz 1. s. i fasten (Matt 4,1-11) Mette Behrndtz 2.s.i fasten (Matt 15,21-28) Birte Jacobsen 3.s. i fasten (Luk 11,14-28) Mette Behrndtz Midfaste (Joh 6,1-15) Mette Behrndtz Mariæ Bebudelsesdag (Luk 1,26-38) Mette Behrndtz Palmesøndag (Matt 21,1-9) Familiegudstjeneste; børnekoret medvirker Mette Behrndtz Skærtorsdag (Matt 26,17-30) Mette Behrndtz Langfredag (Matt 27,31-56) Mette Behrndtz Påskedag (Mark 16,1-8) Mette Behrndtz 2. påskedag (Luk 24,13-35) Trods vacancen kom der alligevel et kirkeblad i december, og både det nye og det gamle menighedsråd ønsker alle en rigtig glædelig jul. MARK & STORM GRAFISK 5750 RINGE Sognepræst Mette Behrndtz Albanivej 15, Nr.Lyndelse Tlf , mail: Graver David Bøgetoft, tlf Mail: (Træffetid på kontoret tirsdag-fredag kl ) Organist Ulla Poulsen, tlf Mail: Kirkesangere Hans Peter Larsen, tlf Tascha Wahl, tlf Formand Eva Lauritsen, tlf Mail: Næstformand og sekretær Birka I Lund, Tlf / Mail: Kirkeværge og kontaktperson Bodil Andersen, tlf Mail: Forretningsfører Dorrit Jensen, Slotsalléen 7, Diernæs, 5600, Faaborg, Tlf / Mail: Kasserer Elisa Rasmussen, tlf Mail: Fmd. for Kirke- og kirkegårdsudvalg Jürgen Hansen, tlf Mail: Fmd. for Præstegårdsudvalg Bodil Andersen, tlf Mail: Fmd. for Kulturudvalg og kirkeblad Karen Dreyer Jørgensen Tlf / Mail: Menighedsrådsmedlem Folke Bové Tlf

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2014.docx 19-10-2014 side 1. Prædiken til 18. s. e. trinitatis 2014. Læsning. Johs. 15,1-11.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2014.docx 19-10-2014 side 1. Prædiken til 18. s. e. trinitatis 2014. Læsning. Johs. 15,1-11. 19-10-2014 side 1 Prædiken til 18. s. e. trinitatis 2014. Læsning. Johs. 15,1-11. En juni dag i 1767 kæmpende en kvinde for sit barn og sit liv i fødselsveer. I den stråtækte gård i Munklinde var familien

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Konfirmationsprædiken af Signe Høg d. 12. (7.b) og 14. maj (7.c) 2017

Konfirmationsprædiken af Signe Høg d. 12. (7.b) og 14. maj (7.c) 2017 Konfirmationsprædiken af Signe Høg d. 12. (7.b) og 14. maj (7.c) 2017 (Evangelietekst Johannesevangeliet kapitel 15, 1-12) (Det sande vintræ v1 Jeg er det sande vintræ, og min fader er vingårdsmanden.

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø 21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø Der var en gang og det er så længe siden, at vi måske er hen ved 800 år før Jesus blev født. Så blandt gamle fortællinger, så har jeg besluttet at tage

Læs mere

Lumby Sogns Nr. 4 37. årgang November - Februar 2006/07

Lumby Sogns Nr. 4 37. årgang November - Februar 2006/07 Lumby Sogns Kirkeblad Nr. 4 37. årgang November - Februar 2006/07 Til samtlige husstande Hvor henvender man sig? Ved dåb, vielser og begravelse/ bisættelse, sjælesorg m. m. henvender man sig til én af

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Referat fra Menighedsrådsmøde. Dato Tirsdag den 19 November 2013 kl. 17:00 til 21:00. Konfirmandstuen, Rødding Præstegård

Referat fra Menighedsrådsmøde. Dato Tirsdag den 19 November 2013 kl. 17:00 til 21:00. Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Rødding Menighedsråd Referat fra Menighedsrådsmøde Dato Tirsdag den 19 November 2013 kl. 17:00 til 21:00 Mødested: Deltager: Afbud fra: Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Anger Nissen, Svend Enevoldsen,

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 21.s.e.trinitatis Prædiken til 21.søndag efter trinitatis 2016 Tekst. Luk. 13,1-9.

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 21.s.e.trinitatis Prædiken til 21.søndag efter trinitatis 2016 Tekst. Luk. 13,1-9. Lindvig Osmundsen Side 1 16-10-2016 Prædiken til 21.søndag efter trinitatis 2016 Tekst. Luk. 13,1-9. Årets gang påvirker vores liv og naturens udsving møder os med stadig vekslende udfordringer. Bare dette

Læs mere

KIRKEBLAD. Nr. Lyndelse Sogn

KIRKEBLAD. Nr. Lyndelse Sogn KIRKEBLAD Nr. Lyndelse Sogn Dømmestrup, Freltofte, Nr. Lyndelse, Lumby og Søsted 29. årgang nr. 3. december 2014 marts 2015 Nyt fra menighedsrådet Kirkesyn Fra præstegården Det sker! Gudstjenester Bøger

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. 06-12-2015 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. Der er mange oplevelser i livet, og jo ældre man bliver, jo mere har man været med til. Også som præst har jeg fået lov til

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 18.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 18. s. e. trinitatis Læsning. Johs. 15,1-11.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 18.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 18. s. e. trinitatis Læsning. Johs. 15,1-11. 25-09-2016 side 1 Prædiken til 18. s. e. trinitatis 2016. Læsning. Johs. 15,1-11. De ord vi har hørt i dag drypper af dåb. Når et menneske bliver døbt får det en velsignelse med sig ud i livet. Vi kalder

Læs mere

19. trin. II Begyndergudstjeneste + velkomst for konfirmander 2. oktober 2016 Sundkirken 10

19. trin. II Begyndergudstjeneste + velkomst for konfirmander 2. oktober 2016 Sundkirken 10 19. trin. II Begyndergudstjeneste + velkomst for konfirmander 2. oktober 2016 Sundkirken 10 Salmer: 747 Lysets engel 26 Nærmere Gud til dig 335 Flammerne er mange 164 Øjne I var lykkelige 424 I Herrens

Læs mere

Trinitatis søndag 31. maj 2015

Trinitatis søndag 31. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: At komme ind i Guds rige Salmer: 723, 356, 416; 582, 6 Evangelium: Joh. 3,1-15 Mange har i tidens løb spekuleret på hvorfor Nikodemus kom til Jesus om natten. Nikodemus var

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Hvad laver menighedsrådet? Der har i 2012 været valg til menighedsrådene landet over og de nye menighedsråd er konstitueret og således

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kontor: Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, 22 95 08 91, fax 97 99 30 49 E-mail:

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis

15. søndag efter Trinitatis 15. søndag efter Trinitatis Salmevalg 751 Gud ske tak og lov 29 Spænd over os dit himmelsejl 400 Så vældig det mødte os 321 O Kristelighed 678 Guds fred er glæden i dit sind Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26. 26-06-2016 side 1 Prædiken til 5. s. e. trinitatis 2016. Tekst. Matt. 16,13-26. Den tyske forfatter og præst Wilhelm Busch skriver fra nazitidens Tyskland. Det var i 1934, da nazisterne slog til lyd for,

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431

Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431 Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431 Det er sidste søndag i kirkeåret og teksten om verdensdommen kan næsten lyde som en dør der bliver smækket hårdt i. Vi farer sammen, vender

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt.

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt. 1 Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker Om jeg så tælles blandt de i klogeste i vores samfund, har indsigt i jura og økonomi, kender kunst og kultur og forstår svære

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

Det er meget vigtigt, at vi er med så langt. Det er også vigtigt for mig, at vi kan følge hinanden i dette. For fortællingen om

Det er meget vigtigt, at vi er med så langt. Det er også vigtigt for mig, at vi kan følge hinanden i dette. For fortællingen om Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 8. december 2013 Kirkedag: 2.s.i advent/b Tekst: Matt 25,1-13 Salmer: SK: 268 * 447 * 49 * 258 * 272 * 275,2 * 275,3-6 LL: 268 * 258 * 272 * 275,2 * 275,3-6

Læs mere

NR. LYNDELSE SOGNS KIRKEBLAD

NR. LYNDELSE SOGNS KIRKEBLAD NR. LYNDELSE SOGNS KIRKEBLAD 28. ÅRGANG NR. 4 DECEMBER 2013 Set i kirken Den rigtige julemand! Den eneste af de fire store figurer på døbefonten i Nr. Lyndelse Kirke, der med sikkerhed kan identificeres,

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

18.s.e.Trin. Søndag d.19.okt.2014. Vinderslev kirke kl.9. Vium kirke kl.10.30. Hinge kirke kl.14.00 (nadver)

18.s.e.Trin. Søndag d.19.okt.2014. Vinderslev kirke kl.9. Vium kirke kl.10.30. Hinge kirke kl.14.00 (nadver) 18.s.e.Trin. Søndag d.19.okt.2014. Vinderslev kirke kl.9. Vium kirke kl.10.30. Hinge kirke kl.14.00 (nadver) Salmer: Vinderslev kl.9: 31-47/ 368-610 Vium kl.10.30: 743-31- 47/ 368-477- 610 Hinge kl.14:

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kære konfirmander, familier og venner For en måneds tid siden stod jeg med en håndfuld frø i min hånd og tænkte på jer konfirmander. Det var nogen meget små frø, men

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4 ASKOV SOGN kirkeblad December 2013 - Februar 2014 Glædelig Jul Københavns tidligere biskop, Erik Norman Svendsen, udgav for nogle år siden en rigtig fin bog om vores danske salmebog:»syng for livet«. Han

Læs mere

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Prædiken den 25. september 2016 kl. 10.00 i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Lad os rejse os og høre dette hellige evangelium skrevet af evangelisten (Gud være lovet

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

Men, når vi så har fundet troen på, at det med Gud og Jesus er sandt og meningsfuldt, hvad så?

Men, når vi så har fundet troen på, at det med Gud og Jesus er sandt og meningsfuldt, hvad så? Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 9. oktober 2016 Kirkedag: 20.s.e.Trin/B Tekst: Es 5,1-7; Rom 11,25-32; Matt 21,28-44 Salmer: SK: 9 * 347 * 352 * 369 * 477 * 361 LL: 192 * 447 * 449 * 369

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig til at forstå lidt af påskens mysterium. Indhold Indledning

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Allehelgens dag,

Allehelgens dag, Allehelgens dag, 3.11.2013. Domkirken: 732 Dybt hælder året, 571 Den store hvide (prædiken, navneoplæsning, motet), 549 Vi takker dig, 754 Se nu stiger. Nadver: 573 Helgen her Gråbrødre: 732, 571, 549,

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret 16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret barnedåb. Den festlige velkomst her i menigheden af lille

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2016-17 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og ingen verdens nød, der kan os skille! Amen.

Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og ingen verdens nød, der kan os skille! Amen. 1 Konfirmationerne i Borbjerg og Hogager 2016. Salmer: 478, 29, 658 / 68, 192v1,3+7, 70. Tekster: Psal.8, Jh.21.15-19.... Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang Prædiken til 22. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 478 Vi kommer til din kirke, Gud op al den ting 675 Gud vi er i gode hænder Willy Egemose 418 - Herre Jesus kom at røre 613 Herre, du vandrer forsoningens

Læs mere

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl 1 RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl. 16.00 Emne: Hvorfor tro på en gud? Præludium: Beautiful things Velkomst v. Steen - Vi har sat tre meget grundlæggende spørgsmål som overskrifter for de rytmiske gudstjenester

Læs mere

Når det i det hele taget handler om åbenbaringen af Gud, så er der et element i hele frelseshistorien, som det er meget vigtigt,

Når det i det hele taget handler om åbenbaringen af Gud, så er der et element i hele frelseshistorien, som det er meget vigtigt, Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. maj 2016 Kirkedag: Trinitatis søndag/b Tekst: Es 49,1-6; Ef 1,3-14; Matt 28,16-20 Salmer: SK: 356 * 418 * 9 * 364 * 6,2 * 11 LL: 356 * 9 * 364 * 6,2

Læs mere

21. søndag efter trinitatis II

21. søndag efter trinitatis II 21. søndag efter trinitatis II»Fædrene spiser sure druer, og sønnerne får stumpe tænder.«sådan hørte vi før ordsproget fra Ezekiels bog. Et ordsprog der heldigvis, vil ligge fjernt fra de fleste menneskers

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30

4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30 4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30 Salmer: Vinderslev kl.9: 76-339/ 82-117 Hinge kl.10.30: 76-339- 77/ 82-87- 117 Tekst: Joh 3,25-36 Nu kom Johannes' disciple i diskussion med en

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække 1 Nollund Kirke Søndag d. 18. september 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække Salmer 1. DDS 749: I østen stiger solen op 2. DDS 371: Du

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.8. Sept. okt. 2014 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant: Rødhus kl. Prædikant: Den 28. september Høstgudstjeneste /15. søndag efter trinitatis Den 5. oktober 16. søndag efter

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16, tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16, tekstrække Side 1 af 7 Grindsted Kirke Søndag d. 7. maj 2017 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 369: Du, som gi r os liv DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET 'Vær velkommen, Herrens år' Vi synger ved begyndelsen af adventstiden og ved starten af et nyt år: Vær velkommen,

Læs mere

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation.

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. Indledning Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. John Stott Det var en dejlig søndag morgen lige efter gudstjenesten.

Læs mere

Nr. Lyndelse Sogn. Dømmestrup, Freltofte, Nr. Lyndelse, Lumby og Søsted. 30. årgang nr. 2. september december 2015

Nr. Lyndelse Sogn. Dømmestrup, Freltofte, Nr. Lyndelse, Lumby og Søsted. 30. årgang nr. 2. september december 2015 KIRKEBLAD Nr. Lyndelse Sogn Dømmestrup, Freltofte, Nr. Lyndelse, Lumby og Søsted 30. årgang nr. 2. september december 2015 Nyt fra menighedsrådet Lapidariet Det sker! Naser Khader Julekoncert Set i kirken

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Forår på Padesø Kirkegård. 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Forår på Padesø Kirkegård. 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2 Forår på Padesø Kirkegård PRÆSTEN Padesø Sogn praktiske oplysninger Som omtalt i sidste nummer af kirkebladet er Padesø Kirkedistrikt blevet omdannet

Læs mere

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej.

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 15. december 2013 Kirkedag: 3.s.i advent/b Tekst: Luk 1,67-80 Salmer: SK: 87 * 12 * 76 * 89 * 90,2 * 88 LL: 87 * 70 *78 * 123 (Luciagudstj) Vi kender sikkert

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Der kan sagtens være flere steder i en gudstjeneste, hvor vi har med Gud at gøre. I sidder hver især med erfaringer og et liv,

Der kan sagtens være flere steder i en gudstjeneste, hvor vi har med Gud at gøre. I sidder hver især med erfaringer og et liv, 2.s.e.Helligtrekonger, den 14. januar 2007. Frederiksborg slotskirke kl. 10.- Tekster: 2.Mosebog 33,18-23; Johs. 2,1-11: Salmer: 403-434-22-447-315/319-475 P.H. Bartolin - - - - - - - - - - - - - - - -

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja!

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja! Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Klaus Møller, organist

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere