F R E D N I N G S V Æ R D I E R

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "F R E D N I N G S V Æ R D I E R"

Transkript

1 F R E D N I N G S V Æ R D I E R SANDAGER MØLLE ODDER KOMMUNE

2 2 Besigtigelsesdato: Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: / Kommune: Odder Kommune Adresse: Møllevej 3-5, 8300 Odder Betegnelse: Sandager Mølle Fredningsår: 1971 Omfang: Vandmøllen (1880'erne) samt stuehuset (beg. af 1800-tallet). BYGNINGSBESKRIVELSE Sandager Mølle ligger i udkanten af Odder. Sandager Mølle består af en vandmølle og et stuehus, der ligger i tæt forbindelse med en mølledam og en å samt en del øvrige bygninger. Vandmøllen består af tre grundmurede dele i to etager. Den midterste og den østlige del er bygget sammen i en vinkel, og deres mure er i rød, blank teglstenmur og afsluttes af et vinkelbygget heltag. Den vestlige del af møllen, maskinhuset, består af en lavere og smallere bygning opført af hvidmalede cementsten med en toleddet gesims og et halvtag med lav hældning. Alle tagflader er beklædt med sort tagpap, og i heltaget findes en enkel skorstenspibe og et par mindre kviste. Øverst på den midterste bygnings sydvendte gavl ses en hejsekvist og herunder revledøre ud for hver etage. De fleste øvrige døre i bygningen er tillige udført som traditionelle revledøre. Størstedelen af vinduerne i møllebygningen er ældre, halvrunde, jernvinduer med sprosser og murede sålbænke. I den østlige del findes i stueetagen endvidere en fyldingsdør med ruder i den øverste del og et overvindue samt ældre korspostvinduer under fladbuede stik og med murede sålbænke. Alle døre og vinduer er malet grønne. I den østlige gavl findes øverst et pudset felt med gulmalede bogstaver ODDER VAND & DAMPMØLLE. Vandmøllen ses fra stuehusets gårdsplads, der ligger nordøst for møllen. Møllen er indrettet som museum og har i store træk bevaret sit interiør, som det så ud ved lukningen af mølledriften i Møllens maskineri befinder sig i den midterste bygning. Stueetagen indeholder et par maskiner, men domineres af den store forlagsaksel, som både kunne trækkes med vandkraft fra turbinen eller med motorkraft fra motorhuset. Første etage rummer maskiner såsom kværne, valse og to store hjælpeaksler, og på loftetagen er blandt andet en sigte, en sorterer og en stor blæser samt to siloer og et hejseværk, der har forbindelse til stueetagen gennem lemme i bræddegulvet.

3 3 Maskinhuset mod vest indeholder et værksted og et motorrum med en ældre forbrændingsmotor i den nederste etage, mens den øverste etage fungerer som lagerrum. I den østlige og nyeste tilbygning er indrettet butik og cafe i stueetagen, på første etage er et udstillingsog formidlingslokale, og tagetagen genanvendes til opbevaring. I hele møllebygningen er en traditionel materialeanvendelse, og overfladerne består i store træk af støbte gulve i stueetagen, et ældre flisegulv i motorrummet, nyere flensborgsten i butikken og bræddegulve på de øvrige etager, pudsede og hvidkalkede vægge i lofterne er synlige bjælker med brædder imellem. I tagetagen er et nyere undertag af brædder og pap. Få ældre lister og fyldingsdøre findes i motorrummet, og mellem etagerne er enkle ligeløbstrapper i træ. Komplet liste over maskiner oplyst fra Odder Museum: Møllesøen. Hejseværk: Indvendig og udvendigt. Transportsystem: Bestående af siloer og faldskakter af træ, kopelevatorer i skakter af træ samt transportsnegle til transport på det vandrette plan. Drivsystem: Hvor vand og motorkraft kan fordeles til maskinerne via den centrale forlagaksel i stueetagen og hjælpeaksler på de øvrige etager. Melkværn (diameter ca. 127 cm.), grutkværn (diameter ca. 125 cm.), valsestol med dobbelte jernvalser, havrevalse, dobbelte porcelænsvalse, spidsemaskine, forknækker, knækker, havresorterer, sold, blæser, sorterer, triør, rense, skallemaskine, bygsorterer, blæser, støvkammer, siloer og blandekasser. Stuehuset er et længehus på 17 fag opført i én etage af sorttjæret bindingsværk med hvidkalkede tavl. Langsiderne har sugfjæle, og den øverste del af den vestlige gavl er beklædt med lodretstillede, sorttjærede brædder. Bygningen har et stråtækket, halvvalmet tag med mønning, og i rygningen ses tre hvidtede skorstenspiber med sokkel og gesims. I sydsiden findes en tofløjet fyldingsdør med overvindue, bred indfatning og et granittrin foran. Derudover har bygningen et par revledøre og en revleluge øverst i den østlige gavl. Vinduerne udgøres af ældre et- eller torammede vinduer med tre ruder i hver ramme og hjørnebeslag. Alle vinduer samt døre og luger er malet mørkegrønne. Stuehusets sydvendte facade. I stuehuset findes i store træk en traditionel grundplan med en gennemgående midtskillevæg. Bygningen er i dag indrettet til museum og lokalhistorisk arkiv. Fra forstuen, der ligger mod

4 4 gårdspladsen, er der adgang til et par udstillingsrum og et ældre køkken med et åbent ildsted samt et par mindre rum mod vest, mens der mod øst er en række stuer. Der er tillige nyere toiletter og et tekøkken mod havesiden. Materialeholdningen er traditionel og består primært af bræddegulve i stuer og værelser, kampestensgulv i køkkenet og et tilhørende kammer, og overalt er pudsede vægge og lofter. Der er bevarede ældre døre og gerichter fra forskellige stilperioder. To nye ligeløbstrapper fører op til tagetagen, der er åben til kip og indrettet til et stort arkivrum. Her er et nyere bræddegulv, vægge og loft er beklædt med træfiberplader, og der er nye hanebånd. BYGNINGSHISTORIE Der har været drevet vandmølle på dette sted i mange århundrede år. Den tidligste skriftlige omtale stammer fra 1567 (hvor møllen omtales som Tues Mølle). Møllen overgik til selveje i 1803 efter at have været fæstegods under Rodsteenseje som det øvrige Odder. Den blev udvidet i 1810 og igen i 1853, hvor der blev opført en helt ny mølle på baggrund af møllenæringsloven af Der var op gennem hele 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet et anseeligt landbrug til møllen. Jorden blev dog efterhånden forpagtet bort eller solgt som udtryk for en gradvis specialisering med fokus på selve mølleforretningen. Selvom der på den østlige gavl står ODDER VAND & DAMPMØLLE, er der intet, som tyder på, at der har været dampmaskine. Oprindeligt var der traditionelle overfaldshjul i turbinekammeret, og bygningen havde skifertag. Møllebygningen ses fra sydvest. Motorhuset blev opført i 1910 for at huse en ti hk. forbrændingsmotor og et værksted. Fra 1910 og frem til lukningen supplerede motorkraften vandkraften. Man har flere gange udskiftet motorerne og i en periode også anvendt elmotor. Den nuværende forbrændingsmotor stammer fra Odder Stampemølle, og den blev flyttet hertil og indsat af museet efter møllens lukning. Den østlige tilbygning blev bygget i 1925 og var beregnet til møllerens kontor i stuetagen og lager på de øvre etager. I starten af 2000-tallet blev det tidligere kontor restaureret og delvist tilbageført. Ved samme lejlighed blev der lagt nyt gulv i lagerrummet på førstesalen, og på begge etager blev genopført de oprindelige bærende søjler med drager og kopbånd retableret. Omkring år 2010 fik hele bygningen nyt listeinddækket paptag og fast undertag af brædder. Bygningerne ejes af Odder Kommune og lejes af Afd. Odder Museum, som er en del af Moesgård Museum. Odder Museum har haft hjemsted i møllen siden 1956 året efter at produktionen stoppede.

5 5 Det nuværende stuehus blev opført i På et foto fra omkring 1900 ses stuehuset hvidkalket over stok og sten. KILDER Møllebygninger i Miljøministeriet. Danmark, Redegørelse og status 1993, Forskellige beskrivelser fra Odder Museum. MILJØMÆSSIG VÆRDI Vandmøllens miljømæssige værdi knytter sig til den karakteristiske beliggenhed i landskabet ved mølledammen, der ligger højere end selve møllebygningen, som tillige har tilknytning til åen, hvilket har været vigtigt for at kunne udnytte vandets kraft til mølledriften. Hertil kommer den miljømæssige værdi af det samlede anlæg, hvor de forskellige bygninger sammen med den delvist bevarede, pigstensbelagte gårdsplads samt broer og stemmeværk udgør et væsentligt og sjældent førindustrielt kulturmiljø. KULTURHISTORISK VÆRDI Den kulturhistoriske værdi for Sandager Mølle knytter sig til det karakteristiske anlæg med funktionsbetingede bygninger, der er en væsentlig del af fortællingen om et af de første egentlige industrisamfund i Danmark. Anlægget vidner i sin helhed om møllerierhvervets centrale betydning i en udpræget landbrugsegn, hvor møllerne tidligere var talrige, da der i bondesamfundet overalt var brug for at få forarbejdet råvarerne hos den lokale møller. Møllesøen og møllebygningen ses fra nordvest med det hvidmalede maskinhus midt i billedet. Opførelsestidspunktet for den nuværende mølle efter liberaliseringen af møllerierhvervet, og et år før jernbaneforbindelsen til Aarhus blev åbnet, påviser den forventning, man havde til de stigende forretningsmuligheder. De forskellige udvidelser fra 1910 og 1925, hvilket ses af blandt andet murenes variation, vidner endvidere om møllerierhvervets udvikling fra et rent håndværkserhverv til et industrierhverv. Sandager Mølle er en sjælden repræsentant for overgangen fra håndværk til industri inden for møllerierhvervet. Møllen er af den type, som benævnes en halvhøj mølle, der blev udviklet i forbindelse med mølleejernes forsøg på at holde trit med udviklingen. De mange traditionelle kundemøller (der solgte til private) i årtierne før og efter 1900 forsøgte på denne måde at effektivisere og omstille sig udviklingen inden for handelen. Dog måtte de til sidst bukke under Den østvendte gavl med skilt og støbejernsvinduer.

6 6 på grund af egentlige melfabrikker i de større havnebyer. Kun få af disse møller er bevarede. Sandager Mølle er i dag en af de sidste velbevarede repræsentanter for dette kapitel i historien om dansk mølleri. Funktionen som mølle kan i det ydre aflæses af det enkle formsprog, den enkle materialeholdning samt anvendelsen af støbejernsvinduer og revledøre. De højtsiddende revledøre vidner sammen med hejsekvisten om, at der oprindeligt var brug for at hejse ting op i bygningen enten til forarbejdning i den midterste del eller til opbevaring i de to tilbygninger. Den enkle variation i vinduer og døre med korspostvinduer og en fyldingsdør påviser møllerens senere tilbyggede kontor med en mere repræsentativ indgang. I det indre påvises funktionen endvidere i den enkle materialeholdning samt i alle bevarede dele til maskineri og forarbejdning. Tillige vidner den store, dobbelte porcelænsvalse om den særlige og egnstraditionelle produktion af varemærket Stærkodder, som var byggryn, der kunne bruges til grød. Stuehusets kulturhistoriske værdi knytter sig til bygningens traditionelle fremtræden, der i kraft af sin placering, materialeholdning, hoveddør og vinduesrække afspejler den oprindelige anvendelse som bolig for mølleren. Hertil kommer den indvendige, traditionelle opdeling med en langsgående hovedskillevæg med mindre rum på begge sider samt placering med køkken mod vest og repræsentative rum mod øst. Rummenes funktion afspejles især af deres materialeholdning samt af bygningsdetaljerne. I den østlige del er der bræddegulve, stukkatur, døre med profilerede gerichter samt en støbejernsovn, mens der mod den vestlige gavl er pigstensgulve, revledøre direkte ud til gårdspladsen samt et stort, åbent ildsted. Endvidere er der kulturhistorisk værdi i fyldingsdørenes forskellige proportionering, fyldinger, gerichter og beslåning, der tyder på, at de stammer fra forskellige stilperioder. De barokke døre kan angiveligt stamme fra et tidligere stuehus, mens de klassicistiske døre må stamme fra stuehusets opførelse i midten af 1800-tallet. Møllebygningens sydvendte gavl med hejsekvist og herunder revledøre ud for hver etage. Stuehusets bindingsværk og ældre vinduer. ARKITEKTONISK VÆRDI Den arkitektoniske værdi for Sandager Mølle ses i den komplekse bygningskrop, der har en sammensat karakter på grund af de forskellige sammenbyggede volumener med forskelligt murværk. Møllebygningen virker dog samtidig yderst homogen, hvilket skyldes de relativt ens vinduer og revleluger med samme farveholdning samt de sammenbyggede sorte tagpaptage. Den arkitektoniske værdi løftes af vinduernes murede stik og smalle sprosser.

7 7 Den arkitektoniske værdi for stuehuset knytter sig til den enkle og afsluttede bygning, hvor det taktfaste bindingsværk og de ubrudte tagflader er med til at give bygningen karakter. Hertil kommer de relativt ensartede vinduer, der især i sydsiden understreger faginddelingen, mens de tre skorstenspiber og gavlenes skråstivere skaber symmetri. Detaljeringen er fokuseret omkring hoveddøren, så denne træder tydeligst frem på grund af diamantfyldingerne, de kannelerede indfatninger og overvinduet med geometriske inddelinger og påmalede initialer. Overvinduet til stuehusets hoveddør. BÆRENDE FREDNINGSVÆRDIER I vandmøllens ydre knytter de bærende fredningsværdier sig til bygningens karakteristiske form i tre dele med murenes varierende karakter og de næsten ubrudte tagflader. Hertil kommer de ældre og traditionelle bygningsdele og -detaljer, herunder støbejerns- og korspostvinduer, revledøre og -luger samt hejsekvisten. Endelig gælder det den traditionelle materialeholdning. I vandmøllens indre knytter de bærende fredningsværdier sig til alt inventar til mølledrift og forarbejdning, herunder motoren i maskinrummet, hjul, aksler, kværne, valser, sorteringsmaskiner, siloer og blandekasser. Hertil kommer den traditionelle materialeholdning, herunder støbte gulve, teglstensgulve, bræddegulve med lemme, pudsede vægge, bræddelofter, synligt bjælkelag, trapper, døre og bærende konstruktioner i træ. I stuehusets ydre knytter de bærende fredningsværdier sig til den afsluttede form, til bindingsværket med alle detaljer samt til det ubrudte, stråtækkede tag med skorstenspiber. Hertil kommer alle ældre og traditionelle døre og vinduer med alle detaljer. Endelig gælder det den traditionelle materialeholdning. I stuehusets indre knytter de bærende fredningsværdier sig til de bevarede dele af den traditionelle grundplan samt til funktionsopdelingen. Hertil kommer overflader som bræddegulve, pigstensgulve, pudsede vægge og lofter, de ældre døre med alle detaljer og det store ildsted. Endelig gælder det den traditionelle materialeholdning. Støbejernsvindue i vandmøllen. ANBEFALINGER Ingen angivet

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 10.03.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/450-0001 Kommune: Nyborg Kommune Adresse: Blegdamsgade

Læs mere

OPPE SUNDBY GAMLE SKOLE FREDERIKSSUND KOMMUNE

OPPE SUNDBY GAMLE SKOLE FREDERIKSSUND KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R OPPE SUNDBY GAMLE SKOLE FREDERIKSSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 07.02.2014 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/250-0001 Kommune: Frederikssund

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R DET GULE HUS VEJEN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 30.06.2014 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/575-0001 Kommune: Vejen Kommune Adresse: Koldingvej

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R RAVELINENS BOMHUS KØBENHAVNS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: Besigtiget af: Journalnummer: 12. februar 2014 Københavns Ejendomme, Rikke Tønnes 2010-7.82.07/101-0001 Kommune:

Læs mere

ÅBOULEVARDEN 121 HORSENS KOMMUNE

ÅBOULEVARDEN 121 HORSENS KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R ÅBOULEVARDEN 121 HORSENS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 04.11.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/615-0001 Kommune: Horsens Kommune Adresse: Åboulevarden

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 13 NYBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.06.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/450-0001 Kommune: Nyborg Kommune Adresse: Slotsgade

Læs mere

MESINGE KIRKELADE KERTEMINDE KOMMUNE

MESINGE KIRKELADE KERTEMINDE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R MESINGE KIRKELADE KERTEMINDE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 14.06.2016 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/440-0001 Kommune: Kerteminde Kommune Adresse:

Læs mere

FASANGÅRDEN FREDERIKSSUND KOMMUNE

FASANGÅRDEN FREDERIKSSUND KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R FASANGÅRDEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 21.02.2014 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/250-0001 Kommune: Frederikssund Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R NAFFET 14 HADERSLEV KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 28.09.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/510-0001 Kommune: Haderslev Kommune Adresse: Naffet

Læs mere

ØSBY PRÆSTEGÅRD HADERSLEV KOMMUNE

ØSBY PRÆSTEGÅRD HADERSLEV KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R ØSBY PRÆSTEGÅRD HADERSLEV KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 28.09.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/510-0001 Kommune: Haderslev Kommune Adresse:

Læs mere

PRINSENSGADE 39 A-B FREDERICIA KOMMUNE

PRINSENSGADE 39 A-B FREDERICIA KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R PRINSENSGADE 39 A-B FREDERICIA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.02.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/607-0001 Kommune: Fredericia Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SKOVRIDERGÅRDEN HILLERØD KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.december 2013 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/219-0001 Kommune: Hillerød Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ØSTERGADE 9 GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 12.11.2010 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2010.7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund Kommune

Læs mere

BROGADE 26 KØGE KOMMUNE

BROGADE 26 KØGE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BROGADE 26 KØGE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 14.10.2016 Besigtiget af: Tine Meyling Journalnummer: 2011-7.82.07/259-0001 Kommune: Køge Kommune Adresse: Brogade 26, 4600

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R MELLEMGADE 52 AALBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 19.10.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/851-0001 Kommune: Aalborg Kommune Adresse:

Læs mere

HORSENS ALMINDELIGE HOSPITAL HORSENS KOMMUNE

HORSENS ALMINDELIGE HOSPITAL HORSENS KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R HORSENS ALMINDELIGE HOSPITAL HORSENS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 04.11.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/615-0001 Kommune: Horsens Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LAPPEN 30 HELSINGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 13.05.2013 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2011-7.82.07/217-0001 Kommune: Helsingør Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R DEN BORGERLIGE VELGØRENHEDS STIFTELSE, PRÆSTØ VORDINGNBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 09.02.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/390-0001

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KYSEBORGSTRÆDE 6 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.08.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune: Svendborg Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R VALDEMARSLUND HELSINGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 14.05.2013 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/217-0001 Kommune: Helsingør Kommune Adresse: Gurrevej

Læs mere

PETER NIELSENS RØGERI BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE

PETER NIELSENS RØGERI BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R PETER NIELSENS RØGERI BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 22.maj 2014 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/400-0001 Kommune: Bornholms Regionskommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SINDINGGÅRD HERNING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 14.10.2013 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2013-7.82.07/657-0001 Kommune: Herning Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 20 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 22.05.2012 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Slotsgade

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R DEN GAMLE SKOLE OG DEGNEBOLIGEN GREVE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 7/11 2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/253-0001 Kommune: Greve Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R JACOBSGÅRD AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.05.2012 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Røllum Bygade

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ANNABORG HILLERØD KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.december 2013 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/219-0001 Kommune: Hillerød Kommune Adresse: Frederiksværksgade

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KANALBETJENTHUSENE VED LENDRUP VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 25.05.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/820-0001 Kommune:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R MEYERCRONES STIFTELSE ROSKILDE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 06.07.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/265-0001 Kommune: Roskilde Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 33 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 05.2012 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Slotsgade

Læs mere

HOTEL RINGKØBING RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE

HOTEL RINGKØBING RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R HOTEL RINGKØBING RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 31.10.2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2013-7.82.07/760-0001 Kommune: Ringkøbing-Skjern

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R NØRRETORV 10-15 HJØRRING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.05.2011 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2011-7.82.07/860-0001 Kommune: Hjørring Kommune Adresse:

Læs mere

DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE

DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.05.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/773-0001 Kommune: Morsø Kommune Adresse: Munkegade 22,

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R FREDERIKSBERG ALLÉ 104 FREDERIKSBERG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: Besigtiget af: Journalnummer: 16.12.2013 Sidse Martens Gudmand-Høyer 2013-7.82.07/147-0001 Kommune: Adresse:

Læs mere

TORVET 5 HADERSLEV KOMMUNE

TORVET 5 HADERSLEV KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R TORVET 5 HADERSLEV KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 05.10.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/510-0001 Kommune: Haderslev Kommune Adresse: Torvet

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SORØ AKADEMI, INGEMANNS HUS SORØ KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 07.12.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/340-0001 Kommune: Sorø Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R STORE POTTERGADE 9 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.05.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R STUDSGADE 35 AARHUS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 17.12.2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/751-0001 Kommune: Aarhus Kommune

Læs mere

SLIPPEN 4 DRAGØR KOMMUNE

SLIPPEN 4 DRAGØR KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLIPPEN 4 DRAGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.10.2013 Besigtiget af: Lisbeth Pepke & Sofie Hviid Journalnummer: 2013-7.82.07/155-0001 Kommune: Dragør Kommune Adresse:

Læs mere

RANDLEV PRÆSTEGÅRD ODDER KOMMUNE

RANDLEV PRÆSTEGÅRD ODDER KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R RANDLEV PRÆSTEGÅRD ODDER KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 18.08.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/727-0001 Kommune: Odder Kommune Adresse: Kirkevej

Læs mere

JÆGERGÅRDEN FREDENSBORG KOMMUNE

JÆGERGÅRDEN FREDENSBORG KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R JÆGERGÅRDEN FREDENSBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 19.03.2015 Besigtiget af: Laura Boelskifte og Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/210-0001 Kommune: Fredensborg

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R MØLLERGADE 43 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 17.09.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune: Svendborg Kommune

Læs mere

STAUNING PRÆSTEGÅRD RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE

STAUNING PRÆSTEGÅRD RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R STAUNING PRÆSTEGÅRD RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 31.10.2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2013-7.82.07/760-0001 Kommune: Ringkøbing-Skjern

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R JØRGEN PLOUGS OG HUSTRUS PLEJEHUS FAARBORG-MIDTFYN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 4.december 2013 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/430-0001 Kommune:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R TROENSE STRANDVEJ 2 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 20.06.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune: Svendborg

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SORØ AKADEMI, MOLBECHS HUS SORØ KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 07.12.2011 Besigtiget af: Marie Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/340-0001 Kommune: Sorø Kommune Kommune

Læs mere

RØDEGÅRD, FORPAGTERBOLIG UNDER DRAGSHOLM ODSHERRED KOMMUNE

RØDEGÅRD, FORPAGTERBOLIG UNDER DRAGSHOLM ODSHERRED KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R RØDEGÅRD, FORPAGTERBOLIG UNDER DRAGSHOLM ODSHERRED KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 26.03.2014 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2014-7.82.07/306-0001 Kommune:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ADELGADE 23, NYSTED GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 13.10.2010 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2010.7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LAPPEN 10 A-B HELSINGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 16.05.2013 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2011-7.82.07/217-0001 Kommune: Helsingør Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R FISKERGADE 8 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 21.05.2012 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Fiskergade

Læs mere

GAMMEL KIRKESTI 8 FREDERIKSHAVN KOMMUNE

GAMMEL KIRKESTI 8 FREDERIKSHAVN KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R GAMMEL KIRKESTI 8 FREDERIKSHAVN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 13.09.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011.7.82.07/813-0001 Kommune: Frederikshavn

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R GRØNNEGADE 23 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 06.06.2013 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild, Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LYSHOLT FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11. december 2013 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2013-7.82.07/430-0001 Kommune: Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R EMIL AARESTRUPS HUS, NYSTED GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 20.10.2010 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2010.7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R STRANDGADE 43 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 20.06.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune: Svendborg Kommune

Læs mere

STRANDGÅRDEN VARDE KOMMUNE

STRANDGÅRDEN VARDE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R STRANDGÅRDEN VARDE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 8.5.2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2014-7.82.07/573-0001 Kommune: Varde Kommune Adresse: Skippervej

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 31 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 22.05.2012 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Slotsgade

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SØLLINGE PRÆSTEGÅRD FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 06.11.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/430-0001 Kommune: Faaborg-Midtfyn

Læs mere

GREJS DAMPMØLLE VEJLE KOMMUNE

GREJS DAMPMØLLE VEJLE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R GREJS DAMPMØLLE VEJLE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 25. juni 2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: Kommune: Vejle Kommune Adresse: Grejs Bakke 13, 7100 Vejle

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R TÅRNGADE 6-8 FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 08.11.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/430-0001 Kommune: Faaborg-Midtfyn

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R TRESUREN AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.05.2012 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Vægterpladsen

Læs mere

BYMØLLENS MØLLEGÅRD LANGELAND KOMMUNE

BYMØLLENS MØLLEGÅRD LANGELAND KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BYMØLLENS MØLLEGÅRD LANGELAND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.09.2015 Besigtiget af: Troels Ø. Jørgensen Journalnummer: 2013-7.82.07/482-0001 Kommune: Langeland Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KNAG MØLLE VEJEN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 30.06.2014 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/575-0001 Kommune: Vejen Kommune Adresse: Knagmøllevej

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 28 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 15.05.2012 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Slotsgade

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R MUSEET, DEN GAMLE KRO SORØ KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 13.12.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/340-0001 Kommune: Sorø Kommune Adresse: Storgade

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R VÆGTERHUSET FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 18.11.2013 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2013-7.82.07/430-0001 Kommune: Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SKOVGADE 20 THISTED KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.05.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/787-0001 Kommune: Thisted Kommune Adresse: Skovgade 20,

Læs mere

STENSBÆK HJØRRING KOMMUNE

STENSBÆK HJØRRING KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R STENSBÆK HJØRRING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 13.05.2011 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2011-7.82.07/860-0001 Kommune: Hjørring Kommune Adresse: Stensbæk

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R STJERNEGADE 31 HELSINGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 21.06.2013 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2011-7.82.07/217-0001 Kommune: Helsingør Kommune

Læs mere

STENSTRUP FORSAMLINGSHUS ODSHERRED KOMMUNE

STENSTRUP FORSAMLINGSHUS ODSHERRED KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R STENSTRUP FORSAMLINGSHUS ODSHERRED KOMMUNE 82 Besigtigelsesdato: 27.03.2014 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2014-7.82.07/306-0001 Kommune: Odsherred

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R HELLERUP FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 31.10.2013 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/430-0001 Kommune: Faaborg-Midtfyn Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SKIBBROGADE 14 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.05.2012 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Skibbrogade

Læs mere

KLINKBJERG 2 AABENRAA KOMMUNE

KLINKBJERG 2 AABENRAA KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R KLINKBJERG 2 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 22.05.2012 og 07.06.2012 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse:

Læs mere

GRØNBÆK PRÆSTEGÅRD SILKEBORG KOMMUNE

GRØNBÆK PRÆSTEGÅRD SILKEBORG KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R GRØNBÆK PRÆSTEGÅRD SILKEBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 12.05.2015 Besigtiget af: Troels Ø. Jørgensen Journalnummer: 2015-7.82.07/740-0001 Kommune: Silkeborg Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SKÆVINGE PRÆSTEGÅRD HILLERØD KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.december 2013 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/219-0001 Kommune: Hillerød Kommune

Læs mere

KANDESTEDVEJ 307 FREDERIKSHAVN KOMMUNE

KANDESTEDVEJ 307 FREDERIKSHAVN KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R KANDESTEDVEJ 307 FREDERIKSHAVN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 14.09.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011.7.82.07/813-0001 Kommune: Frederikshavn Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R BAGERGADE 5 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.08.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune: Svendborg Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ÅBENRÅ 27 KØBENHAVNS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 21.02.2013 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2010-7.82.07/101-0001 Kommune: Københavns Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R NIELSTRUP SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 29.04.2013 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune: Svendborg Kommune Adresse: Nielstrupvej

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R GJØDSVANG, PEDER HOLDEN HANSENS EGET HUS VARDE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 10.5.2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2014-7.82.07/573-0001 Kommune: Adresse:

Læs mere

DRONNINGLUND HOVEDGÅRD BRØNDERSLEV KOMMUNE

DRONNINGLUND HOVEDGÅRD BRØNDERSLEV KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R DRONNINGLUND HOVEDGÅRD BRØNDERSLEV KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 26.05.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/810-0001 Kommune: Brønderslev

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R BREGNINGE GAMLE SKOLE GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 19.10.2010 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild Journalnummer: 2010.7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund Kommune

Læs mere

OVERSIGT OVER FREDNINGSEMNER I VIBORG AMT. Geografisk fordeling af de indkomne fredningsemner

OVERSIGT OVER FREDNINGSEMNER I VIBORG AMT. Geografisk fordeling af de indkomne fredningsemner OVERSIGT OVER FREDNINGSEMNER I VIBORG AMT Geografisk fordeling af de indkomne fredningsemner 35 Morsø Kommune - Feggesundvej 53, Skarregaard, Sejerslev - Gl. Færgevej 32, Gammelgård, Sillerslev - Kirkesvinget

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KORSBRØDREGADE 11 ESBJERG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 26.03.2014 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2014-7.82.07/561-0001 Kommune: Esbjerg Kommune Adresse: Korsbrødregade

Læs mere

DUEHOLM KLOSTER MORSØ KOMMUNE

DUEHOLM KLOSTER MORSØ KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R DUEHOLM KLOSTER MORSØ KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.05.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/773-0001 Kommune: Morsø Kommune Adresse: Grønnegade

Læs mere

JENS EYBERTS PLADS 2 DRAGØR KOMMUNE

JENS EYBERTS PLADS 2 DRAGØR KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R JENS EYBERTS PLADS 2 DRAGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.10.2013 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/155-0001 Kommune: Dragør Kommune Adresse:

Læs mere

FABRICIUSVEJ 7 FREDERIKSHAVN KOMMUNE

FABRICIUSVEJ 7 FREDERIKSHAVN KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R FABRICIUSVEJ 7 FREDERIKSHAVN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 14.09.2011 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild Journalnummer: 2011.7.82.07/813-0001 Kommune: Frederikshavn Kommune

Læs mere

SANKT MOGENSGADE 9A VIBORG KOMMUNE

SANKT MOGENSGADE 9A VIBORG KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R SANKT MOGENSGADE 9A VIBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 17.06.15 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/791-0001 Kommune: Viborg Kommune Adresse: Sankt

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KIRSTINELYST KOLDING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 10.11.2011 Besigtiget af: Caspar Jørgensen Journalnummer: 2011-7.82.07/621-0001 Kommune: Kolding Kommune Adresse: Storgaden

Læs mere

STRANDGADE 10 DRAGØR KOMMUNE

STRANDGADE 10 DRAGØR KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R STRANDGADE 10 DRAGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 07.10.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/155-0001 Kommune: Dragør Kommune Adresse:

Læs mere

BELVEDERE GENTOFTE KOMMUNE

BELVEDERE GENTOFTE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BELVEDERE GENTOFTE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 14.03.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/157-0001 Kommune: Gentofte Kommune Adresse: Strandvejen

Læs mere

På skulderen af en fredningsmedarbejder

På skulderen af en fredningsmedarbejder På skulderen af en fredningsmedarbejder Af Helle Nysted Andersen, Bygningskultur 2015 Bærende værdier: Kulturstyrelsens gennemgang af landets fredede bygninger skal sikre, at vi får en objektiv beskrivelse

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 24 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 14.05.2012 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Slotsgade

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SANKT ANNAGADE 8 HELSINGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 19.04.2013 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2011-7.82.07/217-0001 Kommune: Helsingør Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R VARNÆS PRÆSTEGÅRD AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.05.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse:

Læs mere

VON OSTENSGADE 13 DRAGØR KOMMUNE

VON OSTENSGADE 13 DRAGØR KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R VON OSTENSGADE 13 DRAGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 10.oktober.2012 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2013-7.82.07/155-0001 Kommune: Dragør Kommune Adresse:

Læs mere

IBSTRUP GENTOFTE KOMMUNE

IBSTRUP GENTOFTE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R IBSTRUP GENTOFTE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.12.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/157-0001 Kommune: Gentofte Kommune Adresse: Jægersborg

Læs mere

Skipperhus Dalsgårdvej 22 Dalsgaard, 6300 Gråsten

Skipperhus Dalsgårdvej 22 Dalsgaard, 6300 Gråsten Skipperhus Dalsgårdvej 22 Dalsgaard, 6300 Gråsten Fredningsforslaget omfatter det tidligere skipperhus opført 1834 Østfacade Forslagsstiller: Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur på opfordring

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SØLLINGE SKOLE FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 7. november 2013 Besigtiget af: Lisbeth Pepke Journalnummer: 2013-7.82.07/430-0001 Kommune: Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KLOSTERGADE 58 AARHUS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 27.11.2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2013-7.82.07/751-0001 Kommune: Aarhus Kommune Adresse: Klostergade

Læs mere

VON OSTENSGADE 7 DRAGØR KOMMUNE

VON OSTENSGADE 7 DRAGØR KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R VON OSTENSGADE 7 DRAGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 07.10.2013 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2013-7.82.07/155-0001 Kommune: Dragør Kommune Adresse:

Læs mere