Tommy Hansen var æresgæst ved receptionen i anledning af udgivelsen af Thorøhusebogens 3. oplag. Læs mere inde i bladet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tommy Hansen var æresgæst ved receptionen i anledning af udgivelsen af Thorøhusebogens 3. oplag. Læs mere inde i bladet"

Transkript

1 Tommy Hansen var æresgæst ved receptionen i anledning af udgivelsen af Thorøhusebogens 3. oplag. Læs mere inde i bladet August 2013

2 2 Thorøhuse Bylaug: Bestyrelsen Formand: Bolette Eggers, Skolebakken 4. Tlf.: Mobil: Mail: Kasserer: Palle Isaksen, Jacob Gades Vej 22. Tlf.: Mobil: Mail: Sekretær: Jørgen Eeg Sørensen, Ålevejen 3. Mobil: Mail: Bestyrelsesmedlem: Margrethe Vestergaard, Jacob Gades Vej 1. Tlf.: Mobil: Mail: Bestyrelsesmedlem: Peter Herzog, Fælleden 7. Tlf.: Mobil: Mail: Bestyrelsessuppleant 1: Bente Hyldgaard, Jacob Gades Vej 23. Tlf.: Mobil: Mail: Bestyrelsessuppleant 2: Niels Nielsen, Drejet 4. Tlf.: Mobil: Mail: Så er der bobler i anledning af 3. udgave af Thorøhusebogen. Foto: Bjarne T.O.

3 3 Godt nyt til de thorøhusere, der gerne vil sælge deres hus. Hvis du gerne vil vide mere om alt muligt i landdistrikterne, skal du følge med i Landdistrikternes Fællesråds Nyhedsbrev, som alle kan tilmelde sig. Her fandt jeg godt nyt til jer, der gerne vil sælge jeres hus. Bolette Eggers. Bylauget. BoligJobordning omfatter nu også sommerhuse og fritidsboliger LDF glade for kommuner nu kan gøre helårshuse til fritidsboliger Lagt på den 24. april 2013 af Landdistrikternes Fællesråd [MBBL] Tirsdag blev regeringens lovforslag om de såkaldte flexboliger vedtaget i Folketinget. Det betyder, at helårshuse, med tilladelse fra kommunen, kan bruges som fritidsboliger. Dermed bliver huse på landet lettere at sælge, og fx børnefamilier fra byerne får nemmere ved at få en billig fritidsbolig. Reglerne om helårsbolig har hidtil fraholdt mange interesserede købere i at investere i gode huse både i en række kystlandsbyer og i andre naturskønne landsbyer, og Landdistrikterns Fællesråds formand, Steffen Damsgaard, tror på, at den nye lov vil bane vejen for salg af husene. - Landdistrikternes Fællesråd har arbejdet for forslaget og er glade for, det nu er vedtaget. Vi tror, at mange af husene vil blive opkøbt og gjort i stand. Med den genindførte BoligJobordning er der nu også mulighed for at få håndværkerfradrag for renovering, og det tror vi kan være med til at øge efterspørgslen efter flexboliger og dermed medvirke til at skabe arbejdspladser, udtaler Steffen Damsgaard. Kan flytte ind permanent når som helst I modsætning til et egentligt fritidshus har ejere af en flexbolig ret til når som helst at flytte permanent ind i huset, hvis de på et tidspunkt får lyst til det. Som ejer af en flexbolig kan man også anvende huset som fritidshus, mens man sætter det i stand og indretter det til senere helårsbeboelse. Det kan være en hensigtsmæssig løsning, hvis man senere vil nyde sit otium på landet, men endnu har en karriere, der skal passes. - Flexboliger er en god måde at prøve livet på landet af, inden man hiver teltpløkkerne helt op. Så kan de mange, der overvejer at bosætte sig i yderområderne, få en forsmag på livet derude, uden man er tvunget til at sælge sin gamle bolig med det samme, siger Carsten Hansen. Om den nye flexboligordning De nye regler betyder, at husejere kan søge kommunen om at få lov til at bruge et helårshus som flexbolig og som derfor ikke er bundet af bopælspligt. Tilladelsen er personlig og kommende ejere skal derfor også søge kommunen om tilladelse. Interesserede huskøbere kan dog allerede, inden de beslutter sig for at købe en bestemt bolig, anmode kommunen om at tilkendegive, om den på ny vil tillade anvendelse som flexbolig. Og derfor kan det indgå i ens overvejelser, inden man beslutter sig for at købe. Reglerne om flexboliger træder i kraft 1. maj 2013.

4 4 Svært at få armene ned. Hvad skal der stå i Thorøhuseposten næste gang? Gad vide om jeg selv skal ud og opsøge, skrive og fotografere til alle siderne i næste nummer. Sådan tænker man som redaktør lige før deadline til næste nummer, men sådan gik det heldigvis ikke. Det vælter ind med stof til bladet, ledsaget af et hav af billeder. Jamen, hvor heldig kan man være? Skønt, bare fortsæt tendensen fremover. Så er det ingen sag at redigere. I dette nummer er der oven i købet givet tilsagn om nogle artikler, som er udskudt (af pladsmangel). De kommer med i næste nummer. God sensommer Bjarne Toft Olsen P.S. Vidste du, at det er Annelise, der læser korrektur på hvert nummer? Thorøhuse Postens redaktør Bjarne Toft Olsen Ålevejen 11, telefon: eller Bladet udgives af Bylauget og omdeles til alle husstande i byen. Indlæg sendes til: Deadline for næste nummer: Tirsdag den 22. oktober 2013

5 Borgergruppen fik sin forretningsorden På møde d. 3. juni 2013 i forsamlingshuset med formanden for Landdistriktsrådet i Assens, Steen Kjær, fik vi lavet en forretningsorden for Borgergruppen i Thorøhuse, som man også kunne kalde et samarbejdsudvalg mellem de to foreninger i Thorøhuse. Forretningsorden for Thorøhuse Borgergruppe: Thorøhuse Borgergruppe består af repræsentanter fra Foreningen Thorøhuse Forsamlingshus og repræsentanter fra Foreningen Thorøhuse Bylaug. Borgergruppens medlemmer skrives på kommunens liste over borgergrupper og revideres ved udskiftning af repræsentanterne. Borgergruppen deltager i møderne i Assens Landdistriktsråd, samt stiller med 3 stemmeberettigede til Landdistriktsrådets årlige generalforsamling, som de har ret til. Borgergruppen fremlægger ideer og opgaver, som skal bringes frem i Assens Landdistriktsråd og til Assens Kommunes Landdistriktskoordinator. Borgergruppen opretter en Nem-konto til midler, som den får tildelt og fører et ansvarligt regnskab. Gruppen sørger for at indsende ansøgninger rettidigt for at få del i midlerne. Anvendelse af de tildelte midler bruges til fællesinteresser. 5 Vedtaget på møde mellem de to foreningers bestyrelser mandag d. 3. juni 2013 og i overensstemmelse med vedtægterne for Landdistriktsrådets for Assens Kommune 3 stk.1 og stk.2. Til Stede: Ole Nielsen, Jeppe Nielsen, John Jensen, Pernille Hede, Anja Larsen fra Thorøhuse Forsamlingshus. Bolette Eggers, Palle Isaksen, Jørgen Eeg Sørensen fra Thorøhuse Bylaug. Steen Kjær, formand for landdistriktsrådet i Assens Kommune. Borgergruppens medlemmer er p.t. Bolette Eggers Merete Broen Jensen Palle Isaksen Bent Bach Sørensen John Jensen Skrevet af Bolette.

6 6 Gadebelysningen i Torø Huse. Ved bylaugets generalforsamling 19. marts var der efter et medlemsforslag debat og fokus på en tiltrængt udskiftning af Torø Huses gadebelysning. Efterfølgende har bestyrelsen nedsat et udvalg bestående af Margrethe Vestergaard, Palle Isaksen og undertegnede til at arbejde videre med sagen. Udvalget har afholdt møde om sagen den 4. juli. I mødet deltog ingeniør Anette Lyngsie fra kommunens vej- og trafikafdeling. Hun er ansvarlig for gadebelysningsområdet i kommunen. Vi redegjorde for behovet for en udskiftning, hvor der tages hensyn til det særlige miljø her, og vi henviste til tidligere lokalplaners kritik og forslag. Fra kommunens side blev det bekræftet, at der er en plan for udskiftning af gadebelysning i kommunen og herunder en udfasning af træmaster. Kommunens kviksølvlamper bliver ikke længere serviceret og har derfor 1. prioritet. Mastelamperne i Torø Huse og på Torø Husevej har lysstofrør og er ikke de mest energikrævende. Et forslag om prioritering af behov og midler er under forberedelse til politisk fremlæggelse i august. Vi blev lovet, at behovet i Torø Huse vil blive indarbejdet i forslaget, og at vi vil blive hørt i processen fremover. Vi vil fastholde kontakt til kommunen og orientere herom, når der foreligger nyt. Jørgen Eeg Sørensen Thorøhuse Bylaug Udskiftning af gadelamper. Foto. Bjarne T.O.

7 Lise Arnecke, 3. præmie i den store kagedyst: Solbærtærte 150 g smør 150 g sukker, røres blødt 4 æg, røres i lidt ad gangen 200 g malede hasselnødder 30 g kakao 3 strøgne tsk. bagepulver 1 spsk. mel tilsættes 7 Bages i springform ved 175 grader, 30 min. deles i 2 lag Fyld: 1/ 2 l. piskefløde 1 glas solbærsyltetøj pyntes med 1/2 l. flødeskum, chokoladespåner og evt. ristede havregryn el. efter temperament! Foto: Hanne Y.

8 8 Her er de nye trappetrin til badebroen, så man ikke skal løfte sig 50 cm op, fordi sandet er skyllet væk. Trappetrinnene er lavet af aluminium med huller. Lidt sårbart for små barnefødder. Men holdbart. Bylauget siger stor tak til Assens Skibsværft, som har sponsoreret trinnene og udført arbejdet. Bolette Ned med hastigheden Kære Thorøhusere Vi er så privilegerede, at vi bor et meget naturskønt sted, men vi skal alle til Assens ind imellem. Sommetider måske flere gange på en dag og for at komme frem og tilbage fra Assens skal vi igennem Nyhuse. Beboerne i Nyhuse er meget bekymrede for deres sikkerhed, når de f.eks. kommer fra stranden og skal over vejen, hvor oversigtsforholdene er meget dårlige. Beboerne har observeret, at det oftest er lokale beboere her fra Thorøhuse, der kører stærkt. Bylauget har over for kommunen ønsket fartdæmpende foranstaltninger ved indkørslen til Thorøhuse både fra Thørøhusevej og Saltoftevej. Dette ønske har vi desværre ikke fået opfyldt endnu, og nu viser det sig, at rumlestriber, som dem i Nyhuse ikke er effektive nok. Bylauget opfordrer til, at vi alle passer på hinanden, letter på speederen, sætter farten ned og viser hensyn. P v b Margrethe Vestergaard

9 9 Thorøhuse Bylaug Til Assens Kommune Afd. For vej- og trafik. Att. Poul Henning Nielsen Bolette Eggers Formand Skolebakken 4, Thorøhuse 5610 Assens Tlf Mail Web 25. juli 2013 Vedr. Til-og frakørselsforhold til Assens Genbrugsstation. Thorøhuse Bylaug har gennem vores medlemmer i Nyhusene erfaret, at der oven i den meget store trafik til og fra Genbrugsstationen ud til den lille, smalle Torø Huse Vej er planer om en ny indkørsel. Vi har allerede så sent som i 2010 og igen i 2012 haft korrespondance om trafikforholdene på Torø Huse Vej, hvor vi påpegede at cyklister og fodgængere med bl.a. barnevogne fra Thorøhuse og Nyhusene er i fare for trafikken til Genbrugspladsen. Jeg pointerede endda, at det var trist, hvis der skulle lig på bordet før trafikken til Genbrugspladsen bliver ført bag om i industrikvarteret. Vi vil gerne i Thorøhuse Bylaug støtte op om brev til Assens Kommune fra Nyhuserne af Vi vedlægger brev fra Jimmy Rahbek Christensen, hvor han nævner, at Genbrugspladsen skal bygges om. Det må netop være på et sådant tidspunkt, at den får en ny og bedre indkørsel fra Ringvejen og gennem industrikvarteret i stedet for en smal Margueritevej med cyklister, fodgængere, hundeluftere og forældre med barnevogne plus alle de lokale biler. Vi ser frem til et møde med Vej og Trafik sammen med de involverede Nyhusere og forventer en høring om de nye projekteringer inden de bliver vedtaget i Byrådet. Med venlig hilsen Bolette Eggers formand for Thorøhuse Bylaug

10 10 Mit livs eventyr. Verdensberømt, Danmarks mest populære mand etc., det er da superlativer, der vil noget Pludselig blev jeg omsværmet af samtlige medier fra hele jordkloden, nationalt som internationalt, TV - og radiostationer, endvidere stor omtale i alle trykte medier på mange forskellige sprog, for at beskrive mit fund af H. C. Andersens eventyr Tællelyset, der nu er anerkendt som værende det første fra vores store eventyrdigter, sandsynligt skrevet af H.C.A. som 14-årig. Fundet blev gjort den 4. oktober 2012 i arkivalier rekvireret fra Rigsarkivet til Landsarkivet i Odense, idet jeg på 19. år forsker og researcher i Plum slægten. Der var flere aviser, der havde ryddet forsiden for at fortælle nyheden, nævnes skal blandt mange Politiken og Brasiliens største nyhedsformidler Folha De S.Paulo. Iflg. Rigsarkivet, som løbende har holdt mig orienteret, er nyheden bragt i ca aviser på alle sprog over alt på jordkloden. Det, at man pludselig befinder sig i en medieorkan i flere døgn, ville nok kunne ryste enhver lokalhistoriker.

11 11 Men jeg føler, jeg har en speciel ballast med mig, som mit turbulente sygdomsforløb inden for hjertearytmi har givet mig, hvor jeg mange gange har siddet på det yderste mandat, kun reddet af ICD en og OUH s indgriben, det giver én et specielt afklaret forhold til livet, så uanset al den virak mit helt exceptionelle fund har givet, føler jeg stadig at have benene på jorden, som jeg altid har haft. Jeg har altid interesseret mig for arkæologi, historie og slægtsforskning, men da jeg i mine yngre år dyrkede meget sport, bl.a. orienteringsløb, samt var arrangør ved større idrætsarrangementer, gik der meget tid med dette, og de forannævnte interesser blev nedprioriteret. Lokalhistorisk tog det dog fart, da jeg var på øen Thorø, der ligger umiddelbart SV for Assens, som forberedelse til et arrangement i efteråret Jeg fandt ud af, at øen havde en særdeles spændende og dramatisk historie at fortælle, især i perioden , hvor gullaschbaronen Harald Plum var dens ejer. Siden 1994 har jeg gjort en omfattende research i alle tilgængelige arkiver, Lokalarkiver, Rigsarkivet, Erhvervsarkivet, Det kgl. Bibliotek etc., sidst og ikke mindst, samtaler med mange mennesker, der levede i de spændende og dramatiske år, hvor Harald Plum ejede Thorø. Derefter udviklede historien sig fra at være Lokal- til Danmarks- og til Verdenshistorie, idet jeg fandt slægten Plum utrolig spændende, da den siden år 1500 har fostret mange fremtrædende personligheder, gejstlige som merkantile, der absolut var og omgikkes samfundets elite. Min interesse og indsigt har udviklet sig til, at jeg de sidste 10 år har formidlet denne viden til ca ved guidninger på Thorø, samt til ca. 600 ved foredrag (den aktivitet startede jeg først på ultimo 2011). Selv om jeg pludselig blev ramt af en livstruende hjertearytmi i 2002, føler jeg ved min interesse for historie har gjort, at jeg har et fantastisk spændende liv, bl.a. ved formidlingen af historien til andre mennesker samt søgning i arkiverne.

12 12 Sluttelig skal nævnes, at jeg i 2008 havde en andel i DR2 Dokumentarudsendelsen Gullaschbaronen, og at jeg sammen med Historisk team havde verdenspremiere den 28. oktober på vores film HARALD PLUMs THORØ, den har været 3 år undervejs, hvor der har været mange hurdler at overvinde, ikke mindst helbredsmæssigt set. At min interesse for lokalhistorie så skulle afstedkomme en verdenssensation, det havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig. OG DET ER GANSKE VIST. Betragtning om vingesus! Jeg evigt higer og søger i støvede arkiver og bøger forventningsfuld er Pegasus jeg mærker historiens vingesus og livet giver mig et kæmpeknus jeg svæver i en lyksalig rus ved lyden af tusind haves brus hymne over forne slægters bedrifter kampen for livet med dets rifter historiens fortid kommer nu hid erfaring lært herfra - er fremtid! Landsarkivet for Fyn den 4. oktober Dagen for fundet af eventyret Tællelyset Esben Brage

13 13 Renovering af forsamlingshuset. Vedrørende den forestående renovering blev der onsdag d. 3. juli afholdt et orienteringsmøde, hvor projektet blev skitseret. Der var foruden bestyrelsen mødt omkring 20 personer op, og der blev stillet mange relevante spørgsmål. Og mange tilbud om hjælp til arbejdet. Finansieringen er gået i orden. Vestfyns Bank har i disse vanskelige tider vist sin gode vilje, vi har fået lov at låne ca kr. til 8% med aftale om hurtigst mulig afvikling. Landdistriktsrådet har bevilget et tilskud på kr., og derudover skal der være en egenfinansiering på kr. I skrivende stund afventer projektet nabohøring, og derudover er der planlagt yderligere et møde i forsamlingshuset tirsdag d. 6. august kl. 19, hvor der gerne skulle aftales detaljer omkring den frivillige arbejdskraft. Tekst: Jeppe Nielsen Tegningerne er klar til renoveringen af Forsamlingshuset. Her er det Dorte, der viser frem for avisens udsendte. Foto. Bjarne T.O.

14 14 DEN STORE KAGEDYST SØNDAG D. 2 JUNI 2013 I THORØHUSE FORSAMLINGSHUS Vi sad en aften og snakkede om det fantastiske koncept fællesspisning og de lige så fantastiske kager, der næsten har taget overhånd. Vi mente, at med så mange dygtige kagebagere måtte der være grobund for en kagedyst i Thorøhuse. og det var der. Vi modtog de mest fantastiske kager, som alle havde fortjent at vinde. Huset var fyldt til bristepunktet, og pressen rendte rundt og talte med kagebagerne og os, der havde taget initiativet til dagen. Vi modtog 24 forskellige slags kager, den ene mere flot pyntet end den anden. Der skulle dog findes en vinder, og efter at dommerne havde smagt sig igennem alle kagerne, mens bagerne og publikum var udenfor, fandt de frem til følgende: Nr. 3: Lises lagkage med solbær, som var frisk og lækker. Nr. 2: Kaditjes syriske kager, som havde en skøn sprødhed og tilpas sødme, samt anderledes fra det vi normalt kender. Nr. 1: Rasmus helt fantastisk velsmagende kage med en sprød og tilpas tykkelse på bunden og de friske bær med den syrlige creme, den sad lige i øjet hos alle 3 dommere. Nr. 1: I børnegruppen vandt Katrine med sine karamelfingre, som både var meget velsmagende samt friske, lækre og anderledes. Det blev en festlig eftermiddag, og vi er klar igen til næste år. Kagerullen, med indgravering i, er en vandrerpokal, som Rasmus skal give videre til næste års vinder. Tak til alle for det fantastiske arbejde, I lagde i kagerne, og tak til jer, der kom og spiste kagerne, det var en ubetinget succes. Overskuddet ved salg af kagerne efterfølgende blev overrakt til Forsamlingshuset. Anja og Hanne Billedet af kagebordet og de 3 dommere, Kirsten, Eva og bagermester Brian. Foto Hanne Y.

15 15 Billede af vinderkagen, bagt af Rasmus Dorph. Foto Hanne Y. Billede af børnenes vinder: Katrine Slyk Jørgensen fra Ebberup. De bagte "karamelfingre" Foto Hanne Y

16 16 Rasmus Dorph, 1.præmie i den store kagedyst: MANDELKAGE MED CREME OG BÆR: Mandelbund: 200 g sukker, evt. rørsukker 3 store æg 200 g mandler Lidt smør til formen. Citronconfit: 2 stk. citroner, fileter af 100 g sukker 4 spsk. vand ½ stk. vaniljestang 1 ½ tsk. maizena + lidt vand (til at jævne med ) Rårørt vaniljecreme: 1½ dl piskefløde 1 spsk. flormelis Korn af en vaniljestang Eller 1-2 spsk. vaniljesukker 1½ dl cremefraiche 38% Friske jordbær, hindbær, brombær, blåbær eller en blanding Mynte eller citronmelisseblade til pynt. Bund: Pisk sukker og æg til en tyk creme. Mal mandlerne i en blender eller hak dem fint og vend dem i cremen. Tegn en cirkel om springformen på et stykke bagepapir. Klip den ud og læg den i formens bund. Smør papiret og siderne i formen med en klat smør. Hæld dejen i formen og bag den v 175 grader i min. Lad bunden blive kold i formen på en rist. Citron Confit: Skær bund og top af citronerne. Lad citronerne stå på bunden og skær med en skarp kniv hele skallen af. Skær nu den "nøgne" citron i fileter ved hele tiden at skære langs lamellerne. Den ½ vaniljestang flækkes på den lange led. Vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med en anelse af sukkeret med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, citronfileter og vand koges kort op og jævnes med en anelse maizena udblødt i lidt vand. Confit'en skal kun jævnes en anelse med maizenablandingen - absolut ikke tykne. Afkøles helt inden den smøres på bunden.

17 17 Cremen: Pisk fløden til skum, sigt flormelis og vanilje sammen og vend det i skummet med cremefraichen. Fordel cremen på den kolde bund med Confit en. Før servering fordeles bærrene på kagens top, og der pyntes med mynte eller citronmelisseblade, der stikkes ned mellem bærrene. Kagen smager bedst, hvis den har stået tildækket med cremen i et døgn. Håndarbejdscafe. Pga. ombygning i forsamlingshuset har jeg valgt at lægge hus til håndarbejdscafe følgende datoer i efteråret, så vel mødt på Bagerstræde 9: Mandag d. 9. sept. kl. 19. Tirsdag d. 8. okt. kl. 19. Mandag d. 11. nov. kl. 19. Jytte

18 18 Thor Fisk Keld Mogensen

19 19 FYNS DYRLÆGEHUS Aps. MEDICINSK BEHANDLING AF HESTE - HUNDE OG KATTE. Dyrlæge Henrik Ullum Drejet 5, Thorøhuse Tlf ASSENS SKIBSVÆRFT A/S Havnen 5610 ASSENS Denmark Telephone Telefax Telex

20 20

21 21 Redaktionen har modtaget en kopi af nedenstående brev fra Esben Brage til Bolette Eggers. Da brevet har almen interesse, bringes det her. Kære Bolette. Et stort TILLYKKE med arrangementet i forsamlingshuset ved udgivelsen af tredje udgave af bogen THORØHUSE, FISKERLEJE I 300 ÅR. Det var supert festligst med de mange glade mennesker og den gode musik. Du og Bylauget fortjener stor anerkendelse for jeres ihærdige arbejde med at holde lokalsamfundet levende og dynamisk med de mange tiltag, I gør. Der skal ihærdige ildsjæle til, for at en by ikke ender som en spøgelsesby. En skæbne, der desværre rammer mange små og store landsbyer. I jeres by, Thorøhuse, har der været og er mange ildsjæle. For at nævne nogle: Tommy, Tony, Hanne, Poul, Jeppe, Annette, Palle, Bjarne, Keld, Finn, Ulrich samt mange flere og ikke mindst dig selv og bestyrelsen i Bylauget samt bestyrelsen i jeres forsamlingshus GOBIO. Du er absolut en ildsjæl, der brænder for dit Thorøhuse og med de mennesker, der lever der. Du er samtidig en kvinde, der ikke er bange for at kalde en spade for en spade. Du har gennemslagskraft til at slå i bordet på Rådhuset i Assens, samt på Christiansborg for at forbedre vilkårene for jeres lokalsamfund. Du er også en god tovholder og indpisker på jeres projekter - bl.a. på det netop overståede og vellykkede arbejde med Thorøhusebogen. Jeg er meget beæret og stolt over at blive inviteret med i inderkredsen til ajourføring af bogen. Tak for, at I viste mig den tillid. Jeg håber, jeg levede op til jeres forventninger. Fra min side har det været en god inspiration og stor fornøjelse at være med i projektet. Tusind tak for det gode samarbejde og tillykke med jeres bog. Esben Brage

22 22 Nabohjælpen er til for at blive brugt. I vores fredelige by er det heldigvis sjældent, at nogen får ubudne gæster, som man ikke bryder sig om selv har lukket sig ind af et vindue eller en dør. Det er jo netop til at holde øje med sit hus, man oftest tænker på udtrykket nabohjælp Men det kan jo også bruges i mange andre situationer. Her i ferietiden har vi set en del skraldespande stå ude ved indkørslen i flere dage før og efter tømningen, fordi ejeren har været på ferie. Dels er det et klart signal om, at her er ingen hjemme til at tage den ind, dels pynter det ikke i bybilledet. Må vi fra Bylaugets bestyrelse opfordre til, at man arrangerer sig med lidt nabohjælp til at sætte skraldespanden ind, vande potter/planter uden for huset, tømme postkassen etc. og holde lidt øje med huset, hvis man er udrejst flere dage/uger eller af anden grund kun bruger sit hus i perioder. Synes man ikke, at man kan/vil ulejlige sin nabo med dette, er der sikkert nogle børn eller andre, som gerne mod en overkommelig betaling sætter skraldespanden frem og ind igen efter tømning, og hvad der ellers måtte være, så huset ikke viser tydelige tegn på at være ubeboet. Ikke bare ser det pænere ud, men det holder måske også de ubudne væk. p.b.v. Palle Isaksen Skilteskoven i Thorøhuse og kontakt til Assens Kommune Det er en del af formålsparagraffen i Bylaugets vedtægter at være kontaktorgan over for offentlige myndigheder i fælles anliggender. Det er en opgave, som vi i bestyrelsen ser på med stor alvor og derfor varetager for vores by/område og vores over 150 medlemmer. Vi opfordrer derfor Bylaugets medlemmer til at kontakte Bylauget med deres forslag om forbedringer i stedet for at gå direkte til kommunen. Vi har en løbende dialog med Assens Kommune og arbejder hele tiden på, at vi får løst nogle af de problemer, som vi finder mest vigtigt at få løst. Vi har fået de hvide striber på Thorø Huse Vej fornyet. Vi har i juni holdt møde med kommunens ansvarlige for gadebelysningen, hvor en prioriteringsplan for hele kommunen står foran vedtagelse her i Vi presser på for at få lappet hullerne i vejene, få rumlestriber på vejen før byskiltene, så hastigheden nedsættes etc. Vi presser også på for at få forbedret forholdene fra Genbrugspladsen og ind til Ringvejen, hvor cyklister og fodgængere ikke levnes mange chancer, når 2 biler skal passere hinanden på den smalle vej, hvis der også skal være en cyklist eller en mor med en barnevogn/klapvogn på vejen. Heldigvis er der endnu ikke sket uheld, men det er også argumentet for ikke at gøre noget ved det fra Kommunens side. Der skal lig på bordet før det tages alvorligt desværre!

23 23 Væk med skiltet med Blind vej ved Jacob Gades Vej. På seneste bestyrelsesmøde var det bestyrelsens opfattelse, at kommunen er lidt for lydhør over for klager fra beboerne her i byen. Det resulterer i, at vi er ved at få en uskøn skilteskov. F. eks. er der opsat et skilt med Blind vej hen ad Jacob Gades Vej efter opfordring fra en beboer. Bestyrelsen mener ikke, at skiltet tjener noget formål. Flere turister finder det helt OK, at de skal samme vej tilbage - og kører derfor frem og tilbage alligevel. Med mindre vi i bestyrelsen får vægtige argumenter for at bevare skiltet, vil vi rydde op i skilteskoven og anmode kommunen om at fjerne det, da det ikke påvirker trafikken overhovedet. P.b.v. Palle Isaksen Palle Isaksen med et foto af sit eget hus med Jakob Gade ved havelågen. Billedet var med på den lokalhistoriske udstilling i anledning af udgivelsen af 3. oplag af Thorøhusebogen. Foto: Bjarne T. O.

24 24 Khadija Aslan Ibrihim, 2. præmie i den store kagedyst SYRISKE KAGER: Man køber en færdig dej i en arabisk butik. Åbner dåsen og ruller dejen ud. Sætter nødder på og ruller igen dejen. Herefter lægger man tynde skiver smør ovenpå dejen, skærer den ud og triller tynde pølser og sætter dem i ovnen til den får den gule farve. Til sidst hælder man honning eller vand med sukker henover kagerne. Højskolesangbøgerne blev lidt våde ved årets St. Hansfest. Men den grillede flæskesteg fejlede ikke noget. Foto: Hanne Y. Lokalhistorisk miniudstilling var et stort tilløbsstykke. Foto: Bjarne T.O.

25 25 THORØHUSE SNAPSELAUG Snapselauget havde en herlig tur til Thorø d. 17.6, hvor vi medbragte et udsnit af vores forskellige snapse. Karlo Rådmand og Mette havde nyrøget rygeost med, og Rådmand Egons kone Alice havde sørget for det hjemmebagte rugbrød med den stærke snapseost. Hanne havde kage og kaffe med, og alle de fra Thorø Snapselaug og Skovens Snapselaug hyggede sig i det smukke vejr i en 3 timer. Da vi vandrede hjem fra Øen, var der den smukkeste solnedgang som afslutning på en dejlig aften, og vi sov godt oven på de herlige og liflige snapse Hanne, skriver THORØ SNAPSELAUG. d optog Lauget endnu 2 medlemmer efter de gængse regler: man skal bo i Kærum Sogn og komme med 3 forskellige snapse, der skal godkendes af de 2 rådmænd (Egon og Karlo), Mundskænken (Bjørn) samt Skriveren ( Hanne), mens kandidaterne og resten af de fremmødte sidder i et andet rum. Karin Assenholm og Niels Nielsen blev optaget med navnene STRIKKEN (Karin) og GNISTEN (Niels). De præsenterede følgende snapse, som de blev optaget på: Strikken: Kræer, Valnød, Hæg Gnisten: Porse, Thorøhuse strandmalurt, Hyldeblomst De fik begge overrakt snapsekurven af Oldermanden (Poul Kastrup) under muntre forhold. Hanne, Skriver

26 26 Lasse på Slippen 5 har sendt redaktionen denne vise. Moralsk skillingsvise om ormegravning i blæsevejr Melodi: Josefin Melodien kan høres på dette link: 1. Der var engang en fisker Der ville grave orm Grave orm orm orm Ja han ville grave orm Men da han gik og graved Der kom en vældig storm Vældig storm storm storm Ja der kom en vældig storm 2. Og bølgerne de voksed Med skum på hver en top Hver en top top top Ja med skum på hver en top Så fiskeren blev søsyg Og så kastede han op Kasted op op op Og så kastede han op 3. Det svimlede for manden Han ku næsten ikke stå Ikke stå stå stå Han ku næsten ikke stå Han blev dog ved at grave Hvor ormene de lå Hvor de lå lå lå Der hvor ormene de lå 4. Han tro de han ku stå sig Mod bølgerne de blå Mod de blå blå blå Imod bølgerne de blå Han var jo rigtigt klædt Havde wadebowser på Bowser på på på Havde wadebowser på 5. Men havet viste tænder Det var en vældig vind Vældig vind vind vind Ja det var en vældig vind Og bølgerne de slog i Hans wadebowser ind Bowser ind ind ind I hans wadebowser ind 6. Så da han skulle bøje sig Og samle ormen op Ormen op op op Ja og samle ormen op Da vælted vores fisker og Så sank hans trinde krop Trinde krop krop krop Og så sank hans trinde krop

27 27 7. Nu ligger han og skvulper Blandt tang og sand og sten Sand og sten sten sten Iblandt tang og sand og sten Mens ålene de lever Af kødet fra hans ben Fra hans ben ben ben Ja af kødet fra hans ben 9. Moralen er at graver Du orm i regn og blæst Regn og blæst blæst blæst Graver orm i regn og blæst Med wadebowser på ja så Husk din redningsvest Redningsvest vest vest Ja så husk din redningsvest 8. Og ormene de fører Et liv i sus og dus Sus og dus dus dus Ja et liv i sus og dus De æder frejdigt løs af Hvor fiskers nyregrus Nyregrus grus grus Af hvor fiskers nyregrus Inspireret af synet af min gamle onkel dr. Dyregod alias dyrlæge emeritus John Larsen, der gik i blæsevejr og gravede sandorm ved drejodden i Thorøhuse. Den gamle dyrlæge lever i bedste velgående!

28 OPSKRIFTER FRA VINDERNE AF DEN STORE BAGEDYST. Katrine Slyk Jørgensen, vinder i børnegruppen: Karamel-Fingre Antal: 9 stk Bagetid: 8-10 min Ingredienser: 225 g usaltet smør 125 g farin 1 æggehvide 225 g hvedemel Karamelcreme: 2 spsk. smør 1 spsk. fløde 150 g flormelis, helst gyldent, sigtet Til glasuren: 100 g flormelis Varm ovnen op til 180 grader. Rør smør og sukker sammen, til det er lyst og cremet, og pisk æggehviderne i. Rør melet i, og bland det hele godt. 2. Kom dejen i en sprøjtepose med 1 cm bred stjernetylle, og sprøjt 18 stænger, 9 cm lange, ud på letsmurte bageplader. 3. Bag stængerne i 8-10 min, eller til de er lyse brune. Lad dem køle af på en bagerist. 4. Rør flormelis til glasuren op med vand, så du får en ret tynd glasur. Pensl den på kagerne med en bagepensel, og lad den stivne. 5. Rør imens ingredienserne til karamelcremen sammen, til du har en glat masse. Læg kagerne sammen to og to med fyldet. Johanne er en af dem, der virkelig sætter pris på en god kage. Foto: Hanne Y.

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006 Glædelig jul Af Jan Ekstrøm Artikel i Beboer-Info December 2006 Snakkesnegle Dej 2 dl mælk 50 g gær 1 dl smør- & rapsolie 2 æg 1 2 tsk stødt kardemomme 2 spsk sukker 1 2 tsk groft salt 550 g hvedemel Fyld

Læs mere

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt.

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt. ÆBLESKIVER Ca. 40 stk. 6 æggeblommer 2 spsk. sukker 2 ½ dl soja cuisine (mælkefri madlavningsfløde) 2 ½ dl soja- eller risdrik 30 g gær 400 g hvedemel 125 g margarine (mælkefri) Skal af 1 økologisk citron

Læs mere

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA SOM SKABT TIL CHEESECAKE TILBEREDNINGSTID ı 80 min. SERVERINGSPORTION ı 264 g kj 2951, kcal 705, protein 11,7 g, fedt 43,3 g, kulhydrat 67,3 g Er

Læs mere

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende Velkommen til endnu en kokkeskole Velkommen til endnu en kokkeskole. I dag skal vi, som sidst, 3 retter igennem. Grupperne er de samme som sidst. Men der er rotation så vi rykker en ret frem fra sidst.

Læs mere

Appelsinmarineret andebryst

Appelsinmarineret andebryst Appelsinmarineret andebryst Ingredienser, 4 port. ca. 150 g gulerødder ca. 300 g rødbeder ca. 200 g løg ca. 600 g andebrystfileter (ca. 2 stk.) 10 stk. Hele nelliker salt og peber Marinade: ca. 150 g appelsinsaft

Læs mere

Inspiration til børnefødselsdage

Inspiration til børnefødselsdage Inspiration til børnefødselsdage Frugt og grønt Frugtpindsvin Udskåret melon Grønne lanser Til 15 børn Du skal bruge 1 hvidkålshoved eller 1 vandmelon 15 træspyd 4-5 forskellige slags grøntsager fra listen:

Læs mere

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk Månedens menu Helleflynder med variation af kartoffel og jordbær Maj 2009 Grillet svinemørbrad og braiseret svinekæbe med pure af gulerødder tilsmagt med estragon, hertil forårsgrønt og kraftig sauce samt

Læs mere

Sådan laver du sundere juleguf

Sådan laver du sundere juleguf Sådan laver du sundere juleguf Læs Rasmus Fredslunds seks sunde og e-numre-fri opskrifter på julegodter. Orangestænger 3 appelsiner, helst økologiske (lav eventuelt lidt ekstra og gem i køleskabet) 1 liter

Læs mere

Søby s kager på pinde

Søby s kager på pinde Annette Søby Ida-Marie, Magnus og Oliver Søby s kager på pinde mellemgaard Søby s kager på pinde PopCakes 2011 Annette Søby, Ida-Marie, Magnus, Oliver og forlaget mellemgaard Sat med Century Gothic og

Læs mere

Den søde tands venner

Den søde tands venner Den søde tands venner Ferskenkonfekt* ¾ dl mandler skoldes, smuttes og hakkes groft. 1 dl tørrede ferskner klippes i stykker, der blendes groft i en køkkenmaskine. 1 dl havregryn ristes på en tør stegepande

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. oktober 2010 Brød, boller og bagværk

Eriks Mad og Musik 23. oktober 2010 Brød, boller og bagværk Eriks Mad og Musik. oktober 00 Brød, boller og bagværk Surdej 0 g gær dl lunkent vand g rugmel eller andet groft mel Rør gæren ud i vandet. Rør / af melet i til en godt klistret dej. Dæk skålen med folie

Læs mere

SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned

SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned Juletid er hygge tid! Der er rigtig mange fristelser i julemåned både for børn og voksne. Hvordan kan I med jeres børn komme sundere igennem alt julehygge?

Læs mere

Børneby Mølle. Sund mad

Børneby Mølle. Sund mad Børneby Mølle Sund mad Müslibar 100 g smør 100 g honning 100 g rørsukker 200 g havregryn 50 g hasselnødder 50 g mandler 50 g solsikkekerner 50 g sesamfrø 50 g rosiner eller tranebær 50 g soltørrede abrikoser

Læs mere

Nyhedsbrev fra Naturskolen Juni 2013

Nyhedsbrev fra Naturskolen Juni 2013 Nyhedsbrev fra Naturskolen Juni 2013 Det dufter af midsommer derude. Netop nu står naturen i fuld flor det dufter af et væld af blomster og nyslået hø. Lige nu er naturen på sit højeste; råen har netop

Læs mere

Julefrokost Menu. Stegte sild

Julefrokost Menu. Stegte sild Julefrokost Menu Stegte sild 8 ferske sildefileter (ca. 600 g) 2 spsk dijonsennep 4 spsk små dildkviste 1½ tsk groft salt friskkværnet peber 3 spsk rugmel 25 g smør Eddikelage ¼ liter lagereddike 150 g

Læs mere

Opskriften på julehygge...

Opskriften på julehygge... Man tager: Opskriften på julehygge... Opskriftshæfte Nr. 5 Kvalitet er den bedste opskrift. Man tager: - et par timer fri fra juleræset... Julen er for de fleste en hektisk tid med masser af ting, der

Læs mere

Giv påskebuffeten en sød slutning Bagværk kager Desserter. 10 lækre opskrifter

Giv påskebuffeten en sød slutning Bagværk kager Desserter. 10 lækre opskrifter Giv påskebuffeten en sød slutning Bagværk kager Desserter 10 lækre opskrifter Påskedessert 4 portioner Luftig nydelse i portionsstørrelse 3 dl cremefraiche 38% 1 dl Dansukker Økologisk rørsukker 2 økologiske

Læs mere

PÅSKE FRISTELSER. Chokoladekræs. Tips: Chokoladebund. nougat Creme. eksotisk puré: mørk Chokolade. egne påske- specialiteter

PÅSKE FRISTELSER. Chokoladekræs. Tips: Chokoladebund. nougat Creme. eksotisk puré: mørk Chokolade. egne påske- specialiteter PÅSKE FRISTELSER Chokoladekræs 500 g exotisk puré smeltes sammen Tilbyd og tempereres dine egne påske- specialiteter Chokoladekræs TRØFFELKUGLER (180 STK.) HVID TRØFFELKUGLE MØRK TRØFFELKUGLE Chokolade

Læs mere

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Skræl græskarret. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke

Læs mere

Tamilsk, somalisk og arabisk mad

Tamilsk, somalisk og arabisk mad Tamilsk, somalisk og arabisk mad Kyllingecurry fra Sri Lanka Ingredienser: 500 g. kylling, ½ tsk. cayennepeber ½ tsk. kardemomme ½ tsk. stødt nellike ½ tsk. Kanel 1 tsk. paprika 1 spsk.. Garam masala 1

Læs mere

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd GRØD OG MYSLI

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd GRØD OG MYSLI GRØD OG MYSLI Rugbrødsdrys 300 g tørt rugbrød 100 g muscovado sukker Skal af en usprøjtet citron 100 g fint hakkede mandler Riv rugbrødet på et rivejern og kom i et ovnfast fad. Bland rugbrødskrummer med

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009 Eriks Mad og Musik. maj 009 Saltede citroner Bruges til alt undtagen desserter. Frugtkødet bruges som garniture til stegt kylling eller andet stegt kød. Skrællen bruges fint snittet i salater. Saften bruges

Læs mere

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02 Vinter 2013 - Blomkålssuppe - Torsk i øldej med urteremoulade - Kylling med kikærter - Linsesalat - Broccoli salat - Klatboller - Rødbedekage med skyr creme Blomkålssuppe - 4 personer 1 lille blomkålshoved

Læs mere

Nr. 1 - Michael Pedersen. Forret

Nr. 1 - Michael Pedersen. Forret Råvarer: Pighvar Østers Forskellige Kartofler Kørvel Agurk Persille Purløg Dild Estragon Skalotteløg Perleløg Løg Citron Sukker Æbleeddike Smør Fløde Hønsefond Forret Tatar af pighvar og østers Syltet

Læs mere

Det er helt vildt - rådyr Torsdag 10/2-11. Det er helt. - Rådyr

Det er helt vildt - rådyr Torsdag 10/2-11. Det er helt. - Rådyr Det er helt vildt - Rådyr Rødvins marineret rådyr m. pamasan og krydderurter Rådyr yderlår + lårtunge 150g pamasan, revet 50g hasselnødder, fint hakkede Basilikum, timian og persille, fint hakkede Marinade:

Læs mere

Brød og kager uden gluten, korn og mælk

Brød og kager uden gluten, korn og mælk Brød og kager uden gluten, korn og mælk Dette opskriftshæfte er blevet til på baggrund af det efterhånden store antal danskere, som udviser allergiske reaktioner fysisk som psykisk efter indtagelse af

Læs mere

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 Protein dip Protein kiks/knækbrød 2 dl hytteost 1 dl persille 2 spsk mayonnaise 1 spsk hakket løg 2 spk frisk

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

sommer Hjemmelavet er nemt... supernemt! Opskrift se side 9

sommer Hjemmelavet er nemt... supernemt! Opskrift se side 9 sommer Hjemmelavet er nemt... supernemt! Opskrift se side 9 Det er sommer, himlen er blå, og havens frugtbuske bugner af bær... Vil du fryde dine smagsløg med hjemmelavet saft, marmelade og andre søde

Læs mere

Pressemeddelelse. mixxo alsidighed og frihed hvor du er. April 2007

Pressemeddelelse. mixxo alsidighed og frihed hvor du er. April 2007 mixxo alsidighed og frihed hvor du er Ud over at den ledningsfri stavblender mixxo fra Bosch giver frihed hjemme i køkkenet, er den også velegnet i sommerhuset, autocamperen eller campingvognen eller hvorfor

Læs mere

MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1

MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1 MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1 På de næste sider finder opskrifterne til mellemmåltiderne i kostplansforslaget. Husk at mælk i kaffen kan være det, der gør det svært at komme ned i vægt! altså hvis du

Læs mere

COATS inviterer til fest!

COATS inviterer til fest! COATS inviterer til fest! Coats inviterer til fest! Vi i designafdelingen vil gerne inspirere alle vores kunder med lækre kager og godter og ønske jer alle et skønt og kreativt efterår! /Designafdelingen

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

sunde muffins der smager magisk!

sunde muffins der smager magisk! Magic Muffin - sunde muffins der smager magisk! Hvem elsker ikke lækre hjemmebagte muffins? Nu kan nyde dem med virkelig god samvittighed - for de er uden kornprodukter, mælk og sukker. Til gengæld er

Læs mere

Julemad Julemad december 2012

Julemad Julemad december 2012 Julemad Menu Tilbehør Linsesalat Waldorf med selleri, valnødder, druer og mormor dressing Brune kartofler med honning og rosmarin fennikelsalat, estragon, pink grape og ristede mandler grønkålssalat med

Læs mere

Eriks Mad og Musik 27. december 2008

Eriks Mad og Musik 27. december 2008 Eriks Mad og Musik 7. december 008 slags Crostini Til alle bruges skiver af godt hvedebrød af en eller anden italiensk type f.eks. stukket ud i runde skiver med et glas. Crostini med oliven 00 g sorte

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

Ferskner, grillede med marcipan-nougat-is. Fersken og hindbær med mascarpone. 1. Skær fersknerne i både. 1. Isen tages op af fryseren.

Ferskner, grillede med marcipan-nougat-is. Fersken og hindbær med mascarpone. 1. Skær fersknerne i både. 1. Isen tages op af fryseren. Fersken og hindbær med mascarpone 1. Skær fersknerne i både. 2. Vend dem i citronsaften. 3. Bland ferskenbådene med hindbær. 4. Anret dem med mascarpone på toppen. Ferskner, grillede med marcipan-nougat-is

Læs mere

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt Her er opskrifter, så I kan lave mad derhjemme. Det var fantastisk at møde jer. Jeg håber, I huske at bruge Jeres Mad-talenter i køkkenet derhjemme. I kan finde flere opskrifter på www.diaetist-iskov.dk.

Læs mere

Menu: Pastinaksuppe med rå kastanjer og timian. Vildsvinebov glaseret i øl med braiserede porrer, kastanjer, kastanjesauce og æble-rødløg kompot

Menu: Pastinaksuppe med rå kastanjer og timian. Vildsvinebov glaseret i øl med braiserede porrer, kastanjer, kastanjesauce og æble-rødløg kompot Menu: Pastinaksuppe med rå kastanjer og timian Vildsvinebov glaseret i øl med braiserede porrer, kastanjer, kastanjesauce og æble-rødløg kompot Ristet kastanjekage med kastanjeis og rehydreret hasselnød

Læs mere

Februar 2013, nr. 95. ICD-klubbens blad

Februar 2013, nr. 95. ICD-klubbens blad Rytmeboxen Februar 2013, nr. 95 ICD-klubbens blad Læs blandt andet om: Fra bestyrelsen Rytmeboxen er nu på nettet Vintermøde/Generalforsamling Atrieflimmer kan afsløres med iphone Facebook gruppe for ICD-patienter

Læs mere

Foto: Jeppe Nielsen. Midsommervisen: Hver by har sin heks og hvert sogn sine trolde, dem vil vi fra livet med glædesblus.

Foto: Jeppe Nielsen. Midsommervisen: Hver by har sin heks og hvert sogn sine trolde, dem vil vi fra livet med glædesblus. 1 Foto: Jeppe Nielsen Midsommervisen: Hver by har sin heks og hvert sogn sine trolde, dem vil vi fra livet med glædesblus holde August 2012 2 Herren velsigne dig og bevare dig, - Sådan lød det 2. pinsedag

Læs mere

Dette skal du have fast i dit køkken:

Dette skal du have fast i dit køkken: Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya BACONWRAPS MED SVAMPE & RØGET SVINEMØRBRAD - 1 pakke wraps (madpandekager)

Læs mere

Del din bageglæde. Kvalitet er den bedste opskrift.

Del din bageglæde. Kvalitet er den bedste opskrift. Del din bageglæde Kvalitet er den bedste opskrift. Ægte bageglæde er den bedste juletradition Ingen anden højtid er så fyldt med bagetraditioner som julen. Og de fleste familier har opskrifter på klassiske

Læs mere

OSTEN P ALKE F Maj 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Maj 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Maj 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Amazins! Prøv VIND NYHED! Nemme, hurtige og ernæringsrigtige opskrifter! eksklusivt porcelæn fra Pillivuyt - hver uge!

Amazins! Prøv VIND NYHED! Nemme, hurtige og ernæringsrigtige opskrifter! eksklusivt porcelæn fra Pillivuyt - hver uge! Prøv Amazins! - med flere fibre og færre kalorier end f.eks. rosiner NYHED! Nemme, hurtige og ernæringsrigtige opskrifter! VIND eksklusivt porcelæn fra Pillivuyt - hver uge! Foto: Skovdal.dk Amazins er

Læs mere

Sådan holder du nemt. børnefødselsdag uden mælk

Sådan holder du nemt. børnefødselsdag uden mælk Sådan holder du nemt børnefødselsdag uden mælk 1 INDHOLD Sådan håndterer du mælkeallergi...3 Børnefødselsdag uden mælk...4 Hemmeligheden bag bløde og luftige boller...5 Find kreativiteten frem og bag en

Læs mere

Ølmenu til fredag d. 6-1-2012. Bouillon af Svampe

Ølmenu til fredag d. 6-1-2012. Bouillon af Svampe Ølmenu til fredag d. 6-1-2012 Bouillon af Svampe Madolie 1 dl Kalvefond 1,5-2 l Barleywine(stærk special øl) 1 dl Blandede svampe 300 g Skalotteløg, i små tern 2 Gulerødder, skrællede, i små tern 2 Porre,

Læs mere

Opskrifter med lakrids - NYT PIFT TIL VELKENDTE KLASSIKERE

Opskrifter med lakrids - NYT PIFT TIL VELKENDTE KLASSIKERE Opskrifter med lakrids - NYT PIFT TIL VELKENDTE KLASSIKERE Efter afkøling skal du hurtigst muligt gemme dine cookies for børn og barnlige sjæle på et sikkert sted for ellers er holdbarheden på de nybagte

Læs mere

Velkommen til endnu en kokkeskole

Velkommen til endnu en kokkeskole Velkommen til endnu en kokkeskole Januar er måneden hvor vi kigger på en klar himmel, en lavt stående sol og en temperatur efter disse forhold. Vi må hige efter friske råvarer men realisere at sylteglas

Læs mere

Vegetar. Auberginesnitsel* Blomkålsvegetter* Bønnepaté*

Vegetar. Auberginesnitsel* Blomkålsvegetter* Bønnepaté* Vegetar Auberginesnitsel* 2 skiver aubergine 1 cm tykke - drysses med ¾ tsk salt trækker i 15 minutter. De skylles derefter i koldt vand - vendes først i æggehvide eller hørslim derefter i rasp - de skal

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

NEMME ÆG NU NEMME ÆG NU NEMME. Nix pille! Vi har klaret det for dig

NEMME ÆG NU NEMME ÆG NU NEMME. Nix pille! Vi har klaret det for dig NEMME NEMME ÆG ÆG NU NU NEMME ÆG NU Nix pille! 15/01/14 08.56 Vi Vi har har klaret klaret det det for for dig dig Vi har klaret det for dig Salade Nicoise med grillstegt tun 4 personer Ingredienser Grillstegt

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen 31.10.14 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af revideret regnskab 4.

Læs mere

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning 3) Regnskab og budget 4) Indkomne forlag 5) Valg af bestyrelse 6) Valg af suppleanter 7) Valg

Læs mere

Ta stemningen med hjem. Spændende opskrifter med Taverna oste

Ta stemningen med hjem. Spændende opskrifter med Taverna oste Ta stemningen med hjem Spændende opskrifter med Taverna oste Middelhavsstemning der er lige til at spise Æggekage med Gedeost ca. 30 minutter, heraf 20 minutter i ovn 10 stk. æg (5 dl) 2½ dl mælk 1 tsk.

Læs mere

E`Svenstruplaug. Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens. 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse

E`Svenstruplaug. Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens. 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens Afbud.: 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse 2. Orientering v. Børge da formanden var fraværende : Havde alle

Læs mere

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året Pige Kærlighed Målgruppe: Grønsmutter Årstid: Hele året Varighed: 3 trin + et engagement Kærlighed - niveau 2 - trin for trin En stor del af en piges hverdag og tanker handler om kærlighed. Det kan være

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 9 OKT 2006 kl.1900 Klubhuset Højdevangen 25 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af foreningens reviderede

Læs mere

Nisseland. Sne og sø:

Nisseland. Sne og sø: Nisseland Sne og sø: Materialer: 1 pakke vat, et lille spejl og noget silkepapir Krøl silkepapiret sammen til en bakke. Spred vattet ud over det område, hvor nisselandskabet skal være. Lav et hul i vattet

Læs mere

Kartoffelmad klassik og en øl

Kartoffelmad klassik og en øl Kartoffelmad klassik og en øl Personas: Den ældre Relevante opskrifter: Rugbrød, klargøring Majonæse Bløde løg Serveringens indhold til en person: Rugbrød Majonæse Nykogte afkølede kartofler Bløde løg

Læs mere

Sund og varieret kost

Sund og varieret kost Karrysuppe med ris 2 spsk. olie 1-2 løg 3 fed hvidløg 2 spsk. karry 1 tsk. chili 1 bouillonterninger 2 pakker hakkede tomater 1 l. vand 100 g. ris 2 porre i tynde ringe Der kan evt. tilsættes kylling i

Læs mere

Opskrifter fra Høstpicnic 2014

Opskrifter fra Høstpicnic 2014 Opskrifter fra Høstpicnic 2014 Om æbler Æblet er nok den mest anvendelige frugt, vi har i Danmark. Et æble kan gnaskes og smaskes, men kan også bruges både i det søde, sure og salte køkken. Prøv fx revet

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Siden sidst Torsdag den 19 januar var der foredrag i Friskolen hvor tidligere højskolelærer Per Sonne fortalte om Frithof Nansen der krydsede Grønlands indlandsis.

Læs mere

NR. 32 NYHEDSBREV April 2008 SÆRUDGAVE

NR. 32 NYHEDSBREV April 2008 SÆRUDGAVE NR. 32 NYHEDSBREV April 2008 SÆRUDGAVE FARVEL - - og TAK I mange år havde Esbjerg Atletikforening et godt klubblad, hvor Esbjerg Motion måtte benytte de bagerste sider. Men sidst i 90-erne gik bladet ind,

Læs mere

VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER

VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER MADOPSKRIFT VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER MADOPSKRIFT Dette er en sund vegansk ret, da der er taget højde for vigtigheden af en varieret og næringsrig kost samtidig med, at der også er tænkt

Læs mere

SMAG PÅ TUPPERWARE Uge 35-39, 2013

SMAG PÅ TUPPERWARE Uge 35-39, 2013 SMAG PÅ TUPPERWARE Uge 35-39, 2013 gæster og værtinder Kære Vi ses til Tupperware-demonstration Stenalderbrød Dato: Hos: Adresse: Kl.: Ingredienser 1 brød 100 g mandler 100 g valnødder 100 g græskarkerner

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Økologisk, sundt og klimavenligt

Økologisk, sundt og klimavenligt Økologisk, sundt og klimavenligt Opskrifter til groconsult 24. august 2012 v/ Birte Brorson Laksesnack 4 personer (3 stk. til hver). (Dette er en sommerret, agurker og frisk salvie fås i vinterhalvåret

Læs mere

10 LIDT SUNDERE JULESNACKS TIL den SØDE TID... Glædelig jul

10 LIDT SUNDERE JULESNACKS TIL den SØDE TID... Glædelig jul 10 LIDT SUNDERE JULESNACKS TIL den SØDE TID... Glædelig jul Marcipan 4 portioner 1 tsk. mandelessens evt. frugtfarve 100 g kartoffel, kogt 1 tsk. sødemiddel (SØD) Alle ingredienserne moses sammen, tørres

Læs mere

Den lille ABC om fyldte praliner. en lille ABC om fyldte praliner

Den lille ABC om fyldte praliner. en lille ABC om fyldte praliner Den lille ABC om fyldte praliner en lille ABC om fyldte praliner Lækre opskrifter på søde lækkerier Lækre, hjemmelavede fyldte praliner. Med gode ingredienser, det rigtige tilbehør og lidt øvelse, kan

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2011 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338 Side 1 Christian Petersen Anna Rasmussen Ingrid Petersen 1. Marts 25. Marts 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

Foto: Bjarne Toft Olsen. DMIs vejrstation på Drejet. Læs mere inde i bladet. 1. februar 2013

Foto: Bjarne Toft Olsen. DMIs vejrstation på Drejet. Læs mere inde i bladet. 1. februar 2013 1 Foto: Bjarne Toft Olsen DMIs vejrstation på Drejet. Læs mere inde i bladet. 1. februar 2013 2 Havørne i Thorøhuse Bent Bak på Markleddet har sendt følgende: Onsdag d 16 jan. så jeg på marken ud for vores

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Havefest. Deltagere: Mad: Aktiviteter/underholdning: Indkøbsliste til 6 personer: 6 personer eller flere. Se menu

Havefest. Deltagere: Mad: Aktiviteter/underholdning: Indkøbsliste til 6 personer: 6 personer eller flere. Se menu Havefest Deltagere: Mad: Aktiviteter/underholdning: Indkøbsliste til 6 personer: 6 personer eller flere Se menu Tre konkurrencer: 1. Frisbee Golf 2. Langdistance pusterørsskydning 3. Avisstafet Grill-

Læs mere

ad a) Bent Petersen valgt, og konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indvarslet.

ad a) Bent Petersen valgt, og konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indvarslet. Referat fra generalforsamlingen, den 18. juni 2010. Der var 41 tilmeldte. Dagsorden: a) valg af dirigent ad a) Bent Petersen valgt, og konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indvarslet. b) formanden

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG Broarbejde Det store projekt skrider godt frem og de nye flydebroer ligger allerede og flyder i havnen. Ikke på den rigtige plads men vi kan da se

Læs mere

Smagsdanner Claus Angelo w smagsdanner.dk t 2465 2279 m smagsdanner@gmail.com

Smagsdanner Claus Angelo w smagsdanner.dk t 2465 2279 m smagsdanner@gmail.com Øvelse 1 a) Forsøg med kartoffelgrød/mos og kartoffel stivelse Formål: At konstatere forskelle i konsistens ved forskellig metodebrug af kartoffelmels stivelse. - ½ kg skrællede kartofler i tern - 1 L

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Om Æblet. Hjemkundskabslærernes Dag 2012 Fokus på nordisk mad og DM i Hjemkundskab

Om Æblet. Hjemkundskabslærernes Dag 2012 Fokus på nordisk mad og DM i Hjemkundskab Om Æblet Hjemkundskabslærernes Dag 2012 Fokus på nordisk mad og DM i Hjemkundskab Kursusmappe Odense 2012 Program Odense Tirsdag d. 28 august 2012 Kl. 9.00 9.10 Velkomst & kaffe Kl. 9.30 10.15 Ronny Isvik,

Læs mere

www.flensted.dk Flensted flødekartofler - opskrifter og inspiration mad med værdi...

www.flensted.dk Flensted flødekartofler - opskrifter og inspiration mad med værdi... www.flensted.dk Flensted flødekartofler - opskrifter og inspiration mad med værdi... Flensted flødekartofler - inspiration til din madlavning Flensted flødekartofler Flødekartofler er en klassiker som

Læs mere

De 2 løg kommes i en kasserolle sammen med - kasserollen sættes på lav varme (fx 2 af 6), og der røres jævnligt.

De 2 løg kommes i en kasserolle sammen med - kasserollen sættes på lav varme (fx 2 af 6), og der røres jævnligt. Lasagne Parmesan = Parmigiano Reggiano! Fem lækre lasagner med hver deres charme gode til både hverdag fest! Klassisk lasagne 4-6 personer 3-4 gulerødder skrælles rives, 4-5 fed hvidløg knuses, 5-6 løg

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Smagens Dag 2011. Navn: Klasse:

Smagens Dag 2011. Navn: Klasse: Smagens Dag 2011 Smag på sæsonen Navn: Klasse: Intro Smag på fødevarer i sæson På Smagens Dag skal du opleve smagens 5 grundsmage: Sødt, surt, salt, bittert og umami. Du skal smage på forskellige råvarer

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Skab gode minder med høj puls. Inspiration til sjov motion og aktiviteter for hele familien, vennerne og kollegaerne

Skab gode minder med høj puls. Inspiration til sjov motion og aktiviteter for hele familien, vennerne og kollegaerne Skab gode minder med høj puls Inspiration til sjov motion og aktiviteter for hele familien, vennerne og kollegaerne Motion indledning skaber gode minder Dette hæfte er skrevet til børn og voksne i alle

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

HindbærkageMajspandekager MinimuffinsSvamperoulade SpinatbrødLamGrillburger MinitoastCrostini FYLD SOMMEREN

HindbærkageMajspandekager MinimuffinsSvamperoulade SpinatbrødLamGrillburger MinitoastCrostini FYLD SOMMEREN HindbærkageMajspandekager MinimuffinsSvamperoulade SpinatbrødLamGrillburger MinitoastCrostini FYLD SOMMEREN MED LETTE, LÆKRE RETTER Let og lækkert Sommermad er meget mere end pølser og grillmad. Bliv inspireret

Læs mere

Hvede, havre, byg og rug

Hvede, havre, byg og rug Planter er også mad Grøntsager, frugt og korn PLANTER er også din mad Tema om Korn Hvede, havre, byg og rug INDSKOLINGen: 1.-3. klasse PLANTER er også mad Tema om korn INDSKOLINGEN: 1.-3. klasse 1 Delemne

Læs mere