Tommy Hansen var æresgæst ved receptionen i anledning af udgivelsen af Thorøhusebogens 3. oplag. Læs mere inde i bladet

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tommy Hansen var æresgæst ved receptionen i anledning af udgivelsen af Thorøhusebogens 3. oplag. Læs mere inde i bladet"

Transkript

1 Tommy Hansen var æresgæst ved receptionen i anledning af udgivelsen af Thorøhusebogens 3. oplag. Læs mere inde i bladet August 2013

2 2 Thorøhuse Bylaug: Bestyrelsen Formand: Bolette Eggers, Skolebakken 4. Tlf.: Mobil: Mail: Kasserer: Palle Isaksen, Jacob Gades Vej 22. Tlf.: Mobil: Mail: Sekretær: Jørgen Eeg Sørensen, Ålevejen 3. Mobil: Mail: Bestyrelsesmedlem: Margrethe Vestergaard, Jacob Gades Vej 1. Tlf.: Mobil: Mail: Bestyrelsesmedlem: Peter Herzog, Fælleden 7. Tlf.: Mobil: Mail: Bestyrelsessuppleant 1: Bente Hyldgaard, Jacob Gades Vej 23. Tlf.: Mobil: Mail: Bestyrelsessuppleant 2: Niels Nielsen, Drejet 4. Tlf.: Mobil: Mail: Så er der bobler i anledning af 3. udgave af Thorøhusebogen. Foto: Bjarne T.O.

3 3 Godt nyt til de thorøhusere, der gerne vil sælge deres hus. Hvis du gerne vil vide mere om alt muligt i landdistrikterne, skal du følge med i Landdistrikternes Fællesråds Nyhedsbrev, som alle kan tilmelde sig. Her fandt jeg godt nyt til jer, der gerne vil sælge jeres hus. Bolette Eggers. Bylauget. BoligJobordning omfatter nu også sommerhuse og fritidsboliger LDF glade for kommuner nu kan gøre helårshuse til fritidsboliger Lagt på den 24. april 2013 af Landdistrikternes Fællesråd [MBBL] Tirsdag blev regeringens lovforslag om de såkaldte flexboliger vedtaget i Folketinget. Det betyder, at helårshuse, med tilladelse fra kommunen, kan bruges som fritidsboliger. Dermed bliver huse på landet lettere at sælge, og fx børnefamilier fra byerne får nemmere ved at få en billig fritidsbolig. Reglerne om helårsbolig har hidtil fraholdt mange interesserede købere i at investere i gode huse både i en række kystlandsbyer og i andre naturskønne landsbyer, og Landdistrikterns Fællesråds formand, Steffen Damsgaard, tror på, at den nye lov vil bane vejen for salg af husene. - Landdistrikternes Fællesråd har arbejdet for forslaget og er glade for, det nu er vedtaget. Vi tror, at mange af husene vil blive opkøbt og gjort i stand. Med den genindførte BoligJobordning er der nu også mulighed for at få håndværkerfradrag for renovering, og det tror vi kan være med til at øge efterspørgslen efter flexboliger og dermed medvirke til at skabe arbejdspladser, udtaler Steffen Damsgaard. Kan flytte ind permanent når som helst I modsætning til et egentligt fritidshus har ejere af en flexbolig ret til når som helst at flytte permanent ind i huset, hvis de på et tidspunkt får lyst til det. Som ejer af en flexbolig kan man også anvende huset som fritidshus, mens man sætter det i stand og indretter det til senere helårsbeboelse. Det kan være en hensigtsmæssig løsning, hvis man senere vil nyde sit otium på landet, men endnu har en karriere, der skal passes. - Flexboliger er en god måde at prøve livet på landet af, inden man hiver teltpløkkerne helt op. Så kan de mange, der overvejer at bosætte sig i yderområderne, få en forsmag på livet derude, uden man er tvunget til at sælge sin gamle bolig med det samme, siger Carsten Hansen. Om den nye flexboligordning De nye regler betyder, at husejere kan søge kommunen om at få lov til at bruge et helårshus som flexbolig og som derfor ikke er bundet af bopælspligt. Tilladelsen er personlig og kommende ejere skal derfor også søge kommunen om tilladelse. Interesserede huskøbere kan dog allerede, inden de beslutter sig for at købe en bestemt bolig, anmode kommunen om at tilkendegive, om den på ny vil tillade anvendelse som flexbolig. Og derfor kan det indgå i ens overvejelser, inden man beslutter sig for at købe. Reglerne om flexboliger træder i kraft 1. maj 2013.

4 4 Svært at få armene ned. Hvad skal der stå i Thorøhuseposten næste gang? Gad vide om jeg selv skal ud og opsøge, skrive og fotografere til alle siderne i næste nummer. Sådan tænker man som redaktør lige før deadline til næste nummer, men sådan gik det heldigvis ikke. Det vælter ind med stof til bladet, ledsaget af et hav af billeder. Jamen, hvor heldig kan man være? Skønt, bare fortsæt tendensen fremover. Så er det ingen sag at redigere. I dette nummer er der oven i købet givet tilsagn om nogle artikler, som er udskudt (af pladsmangel). De kommer med i næste nummer. God sensommer Bjarne Toft Olsen P.S. Vidste du, at det er Annelise, der læser korrektur på hvert nummer? Thorøhuse Postens redaktør Bjarne Toft Olsen Ålevejen 11, telefon: eller Bladet udgives af Bylauget og omdeles til alle husstande i byen. Indlæg sendes til: Deadline for næste nummer: Tirsdag den 22. oktober 2013

5 Borgergruppen fik sin forretningsorden På møde d. 3. juni 2013 i forsamlingshuset med formanden for Landdistriktsrådet i Assens, Steen Kjær, fik vi lavet en forretningsorden for Borgergruppen i Thorøhuse, som man også kunne kalde et samarbejdsudvalg mellem de to foreninger i Thorøhuse. Forretningsorden for Thorøhuse Borgergruppe: Thorøhuse Borgergruppe består af repræsentanter fra Foreningen Thorøhuse Forsamlingshus og repræsentanter fra Foreningen Thorøhuse Bylaug. Borgergruppens medlemmer skrives på kommunens liste over borgergrupper og revideres ved udskiftning af repræsentanterne. Borgergruppen deltager i møderne i Assens Landdistriktsråd, samt stiller med 3 stemmeberettigede til Landdistriktsrådets årlige generalforsamling, som de har ret til. Borgergruppen fremlægger ideer og opgaver, som skal bringes frem i Assens Landdistriktsråd og til Assens Kommunes Landdistriktskoordinator. Borgergruppen opretter en Nem-konto til midler, som den får tildelt og fører et ansvarligt regnskab. Gruppen sørger for at indsende ansøgninger rettidigt for at få del i midlerne. Anvendelse af de tildelte midler bruges til fællesinteresser. 5 Vedtaget på møde mellem de to foreningers bestyrelser mandag d. 3. juni 2013 og i overensstemmelse med vedtægterne for Landdistriktsrådets for Assens Kommune 3 stk.1 og stk.2. Til Stede: Ole Nielsen, Jeppe Nielsen, John Jensen, Pernille Hede, Anja Larsen fra Thorøhuse Forsamlingshus. Bolette Eggers, Palle Isaksen, Jørgen Eeg Sørensen fra Thorøhuse Bylaug. Steen Kjær, formand for landdistriktsrådet i Assens Kommune. Borgergruppens medlemmer er p.t. Bolette Eggers Merete Broen Jensen Palle Isaksen Bent Bach Sørensen John Jensen Skrevet af Bolette.

6 6 Gadebelysningen i Torø Huse. Ved bylaugets generalforsamling 19. marts var der efter et medlemsforslag debat og fokus på en tiltrængt udskiftning af Torø Huses gadebelysning. Efterfølgende har bestyrelsen nedsat et udvalg bestående af Margrethe Vestergaard, Palle Isaksen og undertegnede til at arbejde videre med sagen. Udvalget har afholdt møde om sagen den 4. juli. I mødet deltog ingeniør Anette Lyngsie fra kommunens vej- og trafikafdeling. Hun er ansvarlig for gadebelysningsområdet i kommunen. Vi redegjorde for behovet for en udskiftning, hvor der tages hensyn til det særlige miljø her, og vi henviste til tidligere lokalplaners kritik og forslag. Fra kommunens side blev det bekræftet, at der er en plan for udskiftning af gadebelysning i kommunen og herunder en udfasning af træmaster. Kommunens kviksølvlamper bliver ikke længere serviceret og har derfor 1. prioritet. Mastelamperne i Torø Huse og på Torø Husevej har lysstofrør og er ikke de mest energikrævende. Et forslag om prioritering af behov og midler er under forberedelse til politisk fremlæggelse i august. Vi blev lovet, at behovet i Torø Huse vil blive indarbejdet i forslaget, og at vi vil blive hørt i processen fremover. Vi vil fastholde kontakt til kommunen og orientere herom, når der foreligger nyt. Jørgen Eeg Sørensen Thorøhuse Bylaug Udskiftning af gadelamper. Foto. Bjarne T.O.

7 Lise Arnecke, 3. præmie i den store kagedyst: Solbærtærte 150 g smør 150 g sukker, røres blødt 4 æg, røres i lidt ad gangen 200 g malede hasselnødder 30 g kakao 3 strøgne tsk. bagepulver 1 spsk. mel tilsættes 7 Bages i springform ved 175 grader, 30 min. deles i 2 lag Fyld: 1/ 2 l. piskefløde 1 glas solbærsyltetøj pyntes med 1/2 l. flødeskum, chokoladespåner og evt. ristede havregryn el. efter temperament! Foto: Hanne Y.

8 8 Her er de nye trappetrin til badebroen, så man ikke skal løfte sig 50 cm op, fordi sandet er skyllet væk. Trappetrinnene er lavet af aluminium med huller. Lidt sårbart for små barnefødder. Men holdbart. Bylauget siger stor tak til Assens Skibsværft, som har sponsoreret trinnene og udført arbejdet. Bolette Ned med hastigheden Kære Thorøhusere Vi er så privilegerede, at vi bor et meget naturskønt sted, men vi skal alle til Assens ind imellem. Sommetider måske flere gange på en dag og for at komme frem og tilbage fra Assens skal vi igennem Nyhuse. Beboerne i Nyhuse er meget bekymrede for deres sikkerhed, når de f.eks. kommer fra stranden og skal over vejen, hvor oversigtsforholdene er meget dårlige. Beboerne har observeret, at det oftest er lokale beboere her fra Thorøhuse, der kører stærkt. Bylauget har over for kommunen ønsket fartdæmpende foranstaltninger ved indkørslen til Thorøhuse både fra Thørøhusevej og Saltoftevej. Dette ønske har vi desværre ikke fået opfyldt endnu, og nu viser det sig, at rumlestriber, som dem i Nyhuse ikke er effektive nok. Bylauget opfordrer til, at vi alle passer på hinanden, letter på speederen, sætter farten ned og viser hensyn. P v b Margrethe Vestergaard

9 9 Thorøhuse Bylaug Til Assens Kommune Afd. For vej- og trafik. Att. Poul Henning Nielsen Bolette Eggers Formand Skolebakken 4, Thorøhuse 5610 Assens Tlf Mail Web 25. juli 2013 Vedr. Til-og frakørselsforhold til Assens Genbrugsstation. Thorøhuse Bylaug har gennem vores medlemmer i Nyhusene erfaret, at der oven i den meget store trafik til og fra Genbrugsstationen ud til den lille, smalle Torø Huse Vej er planer om en ny indkørsel. Vi har allerede så sent som i 2010 og igen i 2012 haft korrespondance om trafikforholdene på Torø Huse Vej, hvor vi påpegede at cyklister og fodgængere med bl.a. barnevogne fra Thorøhuse og Nyhusene er i fare for trafikken til Genbrugspladsen. Jeg pointerede endda, at det var trist, hvis der skulle lig på bordet før trafikken til Genbrugspladsen bliver ført bag om i industrikvarteret. Vi vil gerne i Thorøhuse Bylaug støtte op om brev til Assens Kommune fra Nyhuserne af Vi vedlægger brev fra Jimmy Rahbek Christensen, hvor han nævner, at Genbrugspladsen skal bygges om. Det må netop være på et sådant tidspunkt, at den får en ny og bedre indkørsel fra Ringvejen og gennem industrikvarteret i stedet for en smal Margueritevej med cyklister, fodgængere, hundeluftere og forældre med barnevogne plus alle de lokale biler. Vi ser frem til et møde med Vej og Trafik sammen med de involverede Nyhusere og forventer en høring om de nye projekteringer inden de bliver vedtaget i Byrådet. Med venlig hilsen Bolette Eggers formand for Thorøhuse Bylaug

10 10 Mit livs eventyr. Verdensberømt, Danmarks mest populære mand etc., det er da superlativer, der vil noget Pludselig blev jeg omsværmet af samtlige medier fra hele jordkloden, nationalt som internationalt, TV - og radiostationer, endvidere stor omtale i alle trykte medier på mange forskellige sprog, for at beskrive mit fund af H. C. Andersens eventyr Tællelyset, der nu er anerkendt som værende det første fra vores store eventyrdigter, sandsynligt skrevet af H.C.A. som 14-årig. Fundet blev gjort den 4. oktober 2012 i arkivalier rekvireret fra Rigsarkivet til Landsarkivet i Odense, idet jeg på 19. år forsker og researcher i Plum slægten. Der var flere aviser, der havde ryddet forsiden for at fortælle nyheden, nævnes skal blandt mange Politiken og Brasiliens største nyhedsformidler Folha De S.Paulo. Iflg. Rigsarkivet, som løbende har holdt mig orienteret, er nyheden bragt i ca aviser på alle sprog over alt på jordkloden. Det, at man pludselig befinder sig i en medieorkan i flere døgn, ville nok kunne ryste enhver lokalhistoriker.

11 11 Men jeg føler, jeg har en speciel ballast med mig, som mit turbulente sygdomsforløb inden for hjertearytmi har givet mig, hvor jeg mange gange har siddet på det yderste mandat, kun reddet af ICD en og OUH s indgriben, det giver én et specielt afklaret forhold til livet, så uanset al den virak mit helt exceptionelle fund har givet, føler jeg stadig at have benene på jorden, som jeg altid har haft. Jeg har altid interesseret mig for arkæologi, historie og slægtsforskning, men da jeg i mine yngre år dyrkede meget sport, bl.a. orienteringsløb, samt var arrangør ved større idrætsarrangementer, gik der meget tid med dette, og de forannævnte interesser blev nedprioriteret. Lokalhistorisk tog det dog fart, da jeg var på øen Thorø, der ligger umiddelbart SV for Assens, som forberedelse til et arrangement i efteråret Jeg fandt ud af, at øen havde en særdeles spændende og dramatisk historie at fortælle, især i perioden , hvor gullaschbaronen Harald Plum var dens ejer. Siden 1994 har jeg gjort en omfattende research i alle tilgængelige arkiver, Lokalarkiver, Rigsarkivet, Erhvervsarkivet, Det kgl. Bibliotek etc., sidst og ikke mindst, samtaler med mange mennesker, der levede i de spændende og dramatiske år, hvor Harald Plum ejede Thorø. Derefter udviklede historien sig fra at være Lokal- til Danmarks- og til Verdenshistorie, idet jeg fandt slægten Plum utrolig spændende, da den siden år 1500 har fostret mange fremtrædende personligheder, gejstlige som merkantile, der absolut var og omgikkes samfundets elite. Min interesse og indsigt har udviklet sig til, at jeg de sidste 10 år har formidlet denne viden til ca ved guidninger på Thorø, samt til ca. 600 ved foredrag (den aktivitet startede jeg først på ultimo 2011). Selv om jeg pludselig blev ramt af en livstruende hjertearytmi i 2002, føler jeg ved min interesse for historie har gjort, at jeg har et fantastisk spændende liv, bl.a. ved formidlingen af historien til andre mennesker samt søgning i arkiverne.

12 12 Sluttelig skal nævnes, at jeg i 2008 havde en andel i DR2 Dokumentarudsendelsen Gullaschbaronen, og at jeg sammen med Historisk team havde verdenspremiere den 28. oktober på vores film HARALD PLUMs THORØ, den har været 3 år undervejs, hvor der har været mange hurdler at overvinde, ikke mindst helbredsmæssigt set. At min interesse for lokalhistorie så skulle afstedkomme en verdenssensation, det havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig. OG DET ER GANSKE VIST. Betragtning om vingesus! Jeg evigt higer og søger i støvede arkiver og bøger forventningsfuld er Pegasus jeg mærker historiens vingesus og livet giver mig et kæmpeknus jeg svæver i en lyksalig rus ved lyden af tusind haves brus hymne over forne slægters bedrifter kampen for livet med dets rifter historiens fortid kommer nu hid erfaring lært herfra - er fremtid! Landsarkivet for Fyn den 4. oktober Dagen for fundet af eventyret Tællelyset Esben Brage

13 13 Renovering af forsamlingshuset. Vedrørende den forestående renovering blev der onsdag d. 3. juli afholdt et orienteringsmøde, hvor projektet blev skitseret. Der var foruden bestyrelsen mødt omkring 20 personer op, og der blev stillet mange relevante spørgsmål. Og mange tilbud om hjælp til arbejdet. Finansieringen er gået i orden. Vestfyns Bank har i disse vanskelige tider vist sin gode vilje, vi har fået lov at låne ca kr. til 8% med aftale om hurtigst mulig afvikling. Landdistriktsrådet har bevilget et tilskud på kr., og derudover skal der være en egenfinansiering på kr. I skrivende stund afventer projektet nabohøring, og derudover er der planlagt yderligere et møde i forsamlingshuset tirsdag d. 6. august kl. 19, hvor der gerne skulle aftales detaljer omkring den frivillige arbejdskraft. Tekst: Jeppe Nielsen Tegningerne er klar til renoveringen af Forsamlingshuset. Her er det Dorte, der viser frem for avisens udsendte. Foto. Bjarne T.O.

14 14 DEN STORE KAGEDYST SØNDAG D. 2 JUNI 2013 I THORØHUSE FORSAMLINGSHUS Vi sad en aften og snakkede om det fantastiske koncept fællesspisning og de lige så fantastiske kager, der næsten har taget overhånd. Vi mente, at med så mange dygtige kagebagere måtte der være grobund for en kagedyst i Thorøhuse. og det var der. Vi modtog de mest fantastiske kager, som alle havde fortjent at vinde. Huset var fyldt til bristepunktet, og pressen rendte rundt og talte med kagebagerne og os, der havde taget initiativet til dagen. Vi modtog 24 forskellige slags kager, den ene mere flot pyntet end den anden. Der skulle dog findes en vinder, og efter at dommerne havde smagt sig igennem alle kagerne, mens bagerne og publikum var udenfor, fandt de frem til følgende: Nr. 3: Lises lagkage med solbær, som var frisk og lækker. Nr. 2: Kaditjes syriske kager, som havde en skøn sprødhed og tilpas sødme, samt anderledes fra det vi normalt kender. Nr. 1: Rasmus helt fantastisk velsmagende kage med en sprød og tilpas tykkelse på bunden og de friske bær med den syrlige creme, den sad lige i øjet hos alle 3 dommere. Nr. 1: I børnegruppen vandt Katrine med sine karamelfingre, som både var meget velsmagende samt friske, lækre og anderledes. Det blev en festlig eftermiddag, og vi er klar igen til næste år. Kagerullen, med indgravering i, er en vandrerpokal, som Rasmus skal give videre til næste års vinder. Tak til alle for det fantastiske arbejde, I lagde i kagerne, og tak til jer, der kom og spiste kagerne, det var en ubetinget succes. Overskuddet ved salg af kagerne efterfølgende blev overrakt til Forsamlingshuset. Anja og Hanne Billedet af kagebordet og de 3 dommere, Kirsten, Eva og bagermester Brian. Foto Hanne Y.

15 15 Billede af vinderkagen, bagt af Rasmus Dorph. Foto Hanne Y. Billede af børnenes vinder: Katrine Slyk Jørgensen fra Ebberup. De bagte "karamelfingre" Foto Hanne Y

16 16 Rasmus Dorph, 1.præmie i den store kagedyst: MANDELKAGE MED CREME OG BÆR: Mandelbund: 200 g sukker, evt. rørsukker 3 store æg 200 g mandler Lidt smør til formen. Citronconfit: 2 stk. citroner, fileter af 100 g sukker 4 spsk. vand ½ stk. vaniljestang 1 ½ tsk. maizena + lidt vand (til at jævne med ) Rårørt vaniljecreme: 1½ dl piskefløde 1 spsk. flormelis Korn af en vaniljestang Eller 1-2 spsk. vaniljesukker 1½ dl cremefraiche 38% Friske jordbær, hindbær, brombær, blåbær eller en blanding Mynte eller citronmelisseblade til pynt. Bund: Pisk sukker og æg til en tyk creme. Mal mandlerne i en blender eller hak dem fint og vend dem i cremen. Tegn en cirkel om springformen på et stykke bagepapir. Klip den ud og læg den i formens bund. Smør papiret og siderne i formen med en klat smør. Hæld dejen i formen og bag den v 175 grader i min. Lad bunden blive kold i formen på en rist. Citron Confit: Skær bund og top af citronerne. Lad citronerne stå på bunden og skær med en skarp kniv hele skallen af. Skær nu den "nøgne" citron i fileter ved hele tiden at skære langs lamellerne. Den ½ vaniljestang flækkes på den lange led. Vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med en anelse af sukkeret med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, citronfileter og vand koges kort op og jævnes med en anelse maizena udblødt i lidt vand. Confit'en skal kun jævnes en anelse med maizenablandingen - absolut ikke tykne. Afkøles helt inden den smøres på bunden.

17 17 Cremen: Pisk fløden til skum, sigt flormelis og vanilje sammen og vend det i skummet med cremefraichen. Fordel cremen på den kolde bund med Confit en. Før servering fordeles bærrene på kagens top, og der pyntes med mynte eller citronmelisseblade, der stikkes ned mellem bærrene. Kagen smager bedst, hvis den har stået tildækket med cremen i et døgn. Håndarbejdscafe. Pga. ombygning i forsamlingshuset har jeg valgt at lægge hus til håndarbejdscafe følgende datoer i efteråret, så vel mødt på Bagerstræde 9: Mandag d. 9. sept. kl. 19. Tirsdag d. 8. okt. kl. 19. Mandag d. 11. nov. kl. 19. Jytte

18 18 Thor Fisk Keld Mogensen

19 19 FYNS DYRLÆGEHUS Aps. MEDICINSK BEHANDLING AF HESTE - HUNDE OG KATTE. Dyrlæge Henrik Ullum Drejet 5, Thorøhuse Tlf ASSENS SKIBSVÆRFT A/S Havnen 5610 ASSENS Denmark Telephone Telefax Telex

20 20

21 21 Redaktionen har modtaget en kopi af nedenstående brev fra Esben Brage til Bolette Eggers. Da brevet har almen interesse, bringes det her. Kære Bolette. Et stort TILLYKKE med arrangementet i forsamlingshuset ved udgivelsen af tredje udgave af bogen THORØHUSE, FISKERLEJE I 300 ÅR. Det var supert festligst med de mange glade mennesker og den gode musik. Du og Bylauget fortjener stor anerkendelse for jeres ihærdige arbejde med at holde lokalsamfundet levende og dynamisk med de mange tiltag, I gør. Der skal ihærdige ildsjæle til, for at en by ikke ender som en spøgelsesby. En skæbne, der desværre rammer mange små og store landsbyer. I jeres by, Thorøhuse, har der været og er mange ildsjæle. For at nævne nogle: Tommy, Tony, Hanne, Poul, Jeppe, Annette, Palle, Bjarne, Keld, Finn, Ulrich samt mange flere og ikke mindst dig selv og bestyrelsen i Bylauget samt bestyrelsen i jeres forsamlingshus GOBIO. Du er absolut en ildsjæl, der brænder for dit Thorøhuse og med de mennesker, der lever der. Du er samtidig en kvinde, der ikke er bange for at kalde en spade for en spade. Du har gennemslagskraft til at slå i bordet på Rådhuset i Assens, samt på Christiansborg for at forbedre vilkårene for jeres lokalsamfund. Du er også en god tovholder og indpisker på jeres projekter - bl.a. på det netop overståede og vellykkede arbejde med Thorøhusebogen. Jeg er meget beæret og stolt over at blive inviteret med i inderkredsen til ajourføring af bogen. Tak for, at I viste mig den tillid. Jeg håber, jeg levede op til jeres forventninger. Fra min side har det været en god inspiration og stor fornøjelse at være med i projektet. Tusind tak for det gode samarbejde og tillykke med jeres bog. Esben Brage

22 22 Nabohjælpen er til for at blive brugt. I vores fredelige by er det heldigvis sjældent, at nogen får ubudne gæster, som man ikke bryder sig om selv har lukket sig ind af et vindue eller en dør. Det er jo netop til at holde øje med sit hus, man oftest tænker på udtrykket nabohjælp Men det kan jo også bruges i mange andre situationer. Her i ferietiden har vi set en del skraldespande stå ude ved indkørslen i flere dage før og efter tømningen, fordi ejeren har været på ferie. Dels er det et klart signal om, at her er ingen hjemme til at tage den ind, dels pynter det ikke i bybilledet. Må vi fra Bylaugets bestyrelse opfordre til, at man arrangerer sig med lidt nabohjælp til at sætte skraldespanden ind, vande potter/planter uden for huset, tømme postkassen etc. og holde lidt øje med huset, hvis man er udrejst flere dage/uger eller af anden grund kun bruger sit hus i perioder. Synes man ikke, at man kan/vil ulejlige sin nabo med dette, er der sikkert nogle børn eller andre, som gerne mod en overkommelig betaling sætter skraldespanden frem og ind igen efter tømning, og hvad der ellers måtte være, så huset ikke viser tydelige tegn på at være ubeboet. Ikke bare ser det pænere ud, men det holder måske også de ubudne væk. p.b.v. Palle Isaksen Skilteskoven i Thorøhuse og kontakt til Assens Kommune Det er en del af formålsparagraffen i Bylaugets vedtægter at være kontaktorgan over for offentlige myndigheder i fælles anliggender. Det er en opgave, som vi i bestyrelsen ser på med stor alvor og derfor varetager for vores by/område og vores over 150 medlemmer. Vi opfordrer derfor Bylaugets medlemmer til at kontakte Bylauget med deres forslag om forbedringer i stedet for at gå direkte til kommunen. Vi har en løbende dialog med Assens Kommune og arbejder hele tiden på, at vi får løst nogle af de problemer, som vi finder mest vigtigt at få løst. Vi har fået de hvide striber på Thorø Huse Vej fornyet. Vi har i juni holdt møde med kommunens ansvarlige for gadebelysningen, hvor en prioriteringsplan for hele kommunen står foran vedtagelse her i Vi presser på for at få lappet hullerne i vejene, få rumlestriber på vejen før byskiltene, så hastigheden nedsættes etc. Vi presser også på for at få forbedret forholdene fra Genbrugspladsen og ind til Ringvejen, hvor cyklister og fodgængere ikke levnes mange chancer, når 2 biler skal passere hinanden på den smalle vej, hvis der også skal være en cyklist eller en mor med en barnevogn/klapvogn på vejen. Heldigvis er der endnu ikke sket uheld, men det er også argumentet for ikke at gøre noget ved det fra Kommunens side. Der skal lig på bordet før det tages alvorligt desværre!

23 23 Væk med skiltet med Blind vej ved Jacob Gades Vej. På seneste bestyrelsesmøde var det bestyrelsens opfattelse, at kommunen er lidt for lydhør over for klager fra beboerne her i byen. Det resulterer i, at vi er ved at få en uskøn skilteskov. F. eks. er der opsat et skilt med Blind vej hen ad Jacob Gades Vej efter opfordring fra en beboer. Bestyrelsen mener ikke, at skiltet tjener noget formål. Flere turister finder det helt OK, at de skal samme vej tilbage - og kører derfor frem og tilbage alligevel. Med mindre vi i bestyrelsen får vægtige argumenter for at bevare skiltet, vil vi rydde op i skilteskoven og anmode kommunen om at fjerne det, da det ikke påvirker trafikken overhovedet. P.b.v. Palle Isaksen Palle Isaksen med et foto af sit eget hus med Jakob Gade ved havelågen. Billedet var med på den lokalhistoriske udstilling i anledning af udgivelsen af 3. oplag af Thorøhusebogen. Foto: Bjarne T. O.

24 24 Khadija Aslan Ibrihim, 2. præmie i den store kagedyst SYRISKE KAGER: Man køber en færdig dej i en arabisk butik. Åbner dåsen og ruller dejen ud. Sætter nødder på og ruller igen dejen. Herefter lægger man tynde skiver smør ovenpå dejen, skærer den ud og triller tynde pølser og sætter dem i ovnen til den får den gule farve. Til sidst hælder man honning eller vand med sukker henover kagerne. Højskolesangbøgerne blev lidt våde ved årets St. Hansfest. Men den grillede flæskesteg fejlede ikke noget. Foto: Hanne Y. Lokalhistorisk miniudstilling var et stort tilløbsstykke. Foto: Bjarne T.O.

25 25 THORØHUSE SNAPSELAUG Snapselauget havde en herlig tur til Thorø d. 17.6, hvor vi medbragte et udsnit af vores forskellige snapse. Karlo Rådmand og Mette havde nyrøget rygeost med, og Rådmand Egons kone Alice havde sørget for det hjemmebagte rugbrød med den stærke snapseost. Hanne havde kage og kaffe med, og alle de fra Thorø Snapselaug og Skovens Snapselaug hyggede sig i det smukke vejr i en 3 timer. Da vi vandrede hjem fra Øen, var der den smukkeste solnedgang som afslutning på en dejlig aften, og vi sov godt oven på de herlige og liflige snapse Hanne, skriver THORØ SNAPSELAUG. d optog Lauget endnu 2 medlemmer efter de gængse regler: man skal bo i Kærum Sogn og komme med 3 forskellige snapse, der skal godkendes af de 2 rådmænd (Egon og Karlo), Mundskænken (Bjørn) samt Skriveren ( Hanne), mens kandidaterne og resten af de fremmødte sidder i et andet rum. Karin Assenholm og Niels Nielsen blev optaget med navnene STRIKKEN (Karin) og GNISTEN (Niels). De præsenterede følgende snapse, som de blev optaget på: Strikken: Kræer, Valnød, Hæg Gnisten: Porse, Thorøhuse strandmalurt, Hyldeblomst De fik begge overrakt snapsekurven af Oldermanden (Poul Kastrup) under muntre forhold. Hanne, Skriver

26 26 Lasse på Slippen 5 har sendt redaktionen denne vise. Moralsk skillingsvise om ormegravning i blæsevejr Melodi: Josefin Melodien kan høres på dette link: 1. Der var engang en fisker Der ville grave orm Grave orm orm orm Ja han ville grave orm Men da han gik og graved Der kom en vældig storm Vældig storm storm storm Ja der kom en vældig storm 2. Og bølgerne de voksed Med skum på hver en top Hver en top top top Ja med skum på hver en top Så fiskeren blev søsyg Og så kastede han op Kasted op op op Og så kastede han op 3. Det svimlede for manden Han ku næsten ikke stå Ikke stå stå stå Han ku næsten ikke stå Han blev dog ved at grave Hvor ormene de lå Hvor de lå lå lå Der hvor ormene de lå 4. Han tro de han ku stå sig Mod bølgerne de blå Mod de blå blå blå Imod bølgerne de blå Han var jo rigtigt klædt Havde wadebowser på Bowser på på på Havde wadebowser på 5. Men havet viste tænder Det var en vældig vind Vældig vind vind vind Ja det var en vældig vind Og bølgerne de slog i Hans wadebowser ind Bowser ind ind ind I hans wadebowser ind 6. Så da han skulle bøje sig Og samle ormen op Ormen op op op Ja og samle ormen op Da vælted vores fisker og Så sank hans trinde krop Trinde krop krop krop Og så sank hans trinde krop

27 27 7. Nu ligger han og skvulper Blandt tang og sand og sten Sand og sten sten sten Iblandt tang og sand og sten Mens ålene de lever Af kødet fra hans ben Fra hans ben ben ben Ja af kødet fra hans ben 9. Moralen er at graver Du orm i regn og blæst Regn og blæst blæst blæst Graver orm i regn og blæst Med wadebowser på ja så Husk din redningsvest Redningsvest vest vest Ja så husk din redningsvest 8. Og ormene de fører Et liv i sus og dus Sus og dus dus dus Ja et liv i sus og dus De æder frejdigt løs af Hvor fiskers nyregrus Nyregrus grus grus Af hvor fiskers nyregrus Inspireret af synet af min gamle onkel dr. Dyregod alias dyrlæge emeritus John Larsen, der gik i blæsevejr og gravede sandorm ved drejodden i Thorøhuse. Den gamle dyrlæge lever i bedste velgående!

28 OPSKRIFTER FRA VINDERNE AF DEN STORE BAGEDYST. Katrine Slyk Jørgensen, vinder i børnegruppen: Karamel-Fingre Antal: 9 stk Bagetid: 8-10 min Ingredienser: 225 g usaltet smør 125 g farin 1 æggehvide 225 g hvedemel Karamelcreme: 2 spsk. smør 1 spsk. fløde 150 g flormelis, helst gyldent, sigtet Til glasuren: 100 g flormelis Varm ovnen op til 180 grader. Rør smør og sukker sammen, til det er lyst og cremet, og pisk æggehviderne i. Rør melet i, og bland det hele godt. 2. Kom dejen i en sprøjtepose med 1 cm bred stjernetylle, og sprøjt 18 stænger, 9 cm lange, ud på letsmurte bageplader. 3. Bag stængerne i 8-10 min, eller til de er lyse brune. Lad dem køle af på en bagerist. 4. Rør flormelis til glasuren op med vand, så du får en ret tynd glasur. Pensl den på kagerne med en bagepensel, og lad den stivne. 5. Rør imens ingredienserne til karamelcremen sammen, til du har en glat masse. Læg kagerne sammen to og to med fyldet. Johanne er en af dem, der virkelig sætter pris på en god kage. Foto: Hanne Y.

12 Mad til kræsne ganer

12 Mad til kræsne ganer 12 Mad til kræsne ganer Mad til kræsne ganer 12 indeholder opskrifter på 8 af vores populære desserter Blommeclafoutis 2 tærteforme a 23 cm Mørdej: 300 g mel 150 g blødt smør 100 g flormelis 1 æg ¼ tsk.

Læs mere

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet 1 roulade =16 stk. Kage: 3 æg str. L 150 g sukker 60 g mel 60 g kartoffelmel 1 tsk bagepulver

Læs mere

KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE

KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE Skab fristende øjeblikke Pistaciekage med citrussalat 8 personer 1 pose ODENSE Dessertmasse med pistaciesmag 150 g ODENSE Bagemarcipan 3 æg 1 tsk. vaniljesukker

Læs mere

Æblekage med rugbrød.

Æblekage med rugbrød. Æblekage med rugbrød. Ingredienser: 150 g rugbrød 75 g smør 75 g farin 1 æg 75 g mel 1 tsk bagepulver 1 tsk stødt kanel 3/4 dl mælk 2-3 æbler 1 spsk kanelsukker Sådan gør du: 1. Tænd ovnen på 200 grader.

Læs mere

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk.

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk. Birkes-citronkage 1 KAGE TIL 10-12 PERSONER Denne her kage er den mest populære kage, jeg nogen sinde har lavet. Ideen om en kage med citron og birkes er en klassiker, men lige denne her opskrift er min

Læs mere

KEEP CALM AND EAT CUPCAKES

KEEP CALM AND EAT CUPCAKES BY MARIA KEEP CALM AND EAT CUPCAKES 12 1 CHOKOLADE CUPCAKES RABARBER CUPCAKES 30 g kakaopulver 120 g god mørk chokolade 240 ml kogende vand 175 g mel 2 tsk. bagepulver ½ tsk. salt 113 g usaltet smør (stuetemp.)

Læs mere

æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker

æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side 16 750 g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker Crumble : 75 g smør 75 g havregryn 75 g rasp 100 g

Læs mere

EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE

EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA SOM SKABT TIL CHEESECAKE TILBEREDNINGSTID ı 80 min. SERVERINGSPORTION ı 264 g kj 2951, kcal 705, protein 11,7 g, fedt 43,3 g, kulhydrat 67,3 g Er der to, der

Læs mere

EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE. Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard

EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE. Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard FOF Kursus 5. & 6. december 2010 DET SKAL VI LAVE... Knækbrød Avotella Hjemmelavet smør Koldhævet foccacia Citronbrød Rugbrødslagkage KNÆKBRØD

Læs mere

Fristende og nemme desserter. Opskriftstema. Dr. Oetker Danmark A/S +45 44 94 52 33 www.oetker-fs.dk

Fristende og nemme desserter. Opskriftstema. Dr. Oetker Danmark A/S +45 44 94 52 33 www.oetker-fs.dk Fristende og nemme desserter Opskriftstema Tiramisu med hindbær, likør og mokkabønner 20 ladyfingers 1 dl hindbærlikør (hedvin, likør, dessertvin) 300 g hindbær 6 ¼ dl sødmælk 175 g Dr. Oetker Creme Tiramisu

Læs mere

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA SOM SKABT TIL CHEESECAKE TILBEREDNINGSTID ı 80 min. SERVERINGSPORTION ı 264 g kj 2951, kcal 705, protein 11,7 g, fedt 43,3 g, kulhydrat 67,3 g Er

Læs mere

KAGER & DESSERTER MED NOUGAT

KAGER & DESSERTER MED NOUGAT KAGER & DESSERTER MED NOUGAT MARONI (CA. 25 STK.) 500 g 500 g 210 g 15 g Ingredienserne røres sammen. Makroner på ca. 25 g sprøjtes ud på bageplade med bagepapir. Sigt med flormelis, inden de bages ved

Læs mere

Inspiration fra Pharmakons køkken

Inspiration fra Pharmakons køkken Inspiration fra Pharmakons køkken Efterårets hyggestunder Oktober 2014 Efteråret er over os. Derfor har vi, her på Pharmakon, valgt at fokusere på, lidt til den søde tand og lidt der varmer i de mørke

Læs mere

Bagesukker gør bagningen lettere!

Bagesukker gør bagningen lettere! Bagesukker gør bagningen lettere! 6 lækre bageopskrifter! NYHED! Marengs ca. 40 stk. 3 æggehvider 2 dl Dansukker Bagesukker 3 dråber citronsaft Rød frugtfarve 1. Pisk æggehvider, citronsaft, frugtfarve*

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Amerikansk chokoladekage 10 personer 1 springform 22 cm Dej: 60 g kakaopulver 1½ dl kogende vand 180 g blødt smør 350 g sukker 3 æg 250 g mel 1 tsk. bagepulver ½ tsk. natron 1½ dl

Læs mere

Vafler med flødeskum. Vafler. 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 1. Fløden piskes til skum. 2. Melet sigtes med vanille.

Vafler med flødeskum. Vafler. 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 1. Fløden piskes til skum. 2. Melet sigtes med vanille. Vafler Vafler med flødeskum 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 2. Melet røres i mælken til en jævn blanding. 3. En æggeblomme tilsættes. 4. Æggehviden piskes stiv. 1. Fløden piskes til skum. 2.

Læs mere

Hip hurra! værsgo. Annemettes fødselsdagslagkage til FEMINA. femina har fødselsdag

Hip hurra! værsgo. Annemettes fødselsdagslagkage til FEMINA. femina har fødselsdag Hip hurra! FEMINA har fulgt kvinder i 140 år og ikke mindst inspireret til, hvad vi skal spise både til hverdag og fest. En fødselsdag skal selvfølgelig fejres, og vi er meget glade for, at Den store bagedyst

Læs mere

ÅRET RUNDT MED MARCIPAN

ÅRET RUNDT MED MARCIPAN BAGTE LÆKKERIER ÅRET RUNDT MED MARCIPAN Skab fristende øjeblikke FragilitÉ med sommerbær 8-10 pers. 4 æggehvider 150 g sukker ½ tsk. eddike 200 g ODENSE Ren Rå Marcipan 2 spsk. hvedemel 2 ½ dl piskefløde

Læs mere

Eriks Mad og Musik 28. november 2009

Eriks Mad og Musik 28. november 2009 Eriks Mad og Musik. november 009 Kalveost pænt stykke kalvebov stor svineskank En hel del grofthakkede løg Nelliker Peber Laurbærblade Allehånde Frokostret Der er ikke nogle egentlige mål man krydrer efter

Læs mere

Banankage med lys cremeux og nibs

Banankage med lys cremeux og nibs Banankage med lys cremeux og nibs Glem alt om de banankager, du hidtil har smagt! Denne kage har den lækreste fugtige konsistens, der står rigtig godt til den lyse cremeux og den sprøde tekstur, som kakaonibsene

Læs mere

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig Ekstravagant Ris á l amand Til risengrøden: (laves dagen før) 1½ liter letmælk fordi minimælk giver for lidt fylde og sødmælk for meget 200 g grødris Ris og ros i julen Til cremen: ½ l fløde1 vanillestang

Læs mere

Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth, Wichmann+Bendtsen photography, Anita Lindberg og Jette Ladegaard

Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth, Wichmann+Bendtsen photography, Anita Lindberg og Jette Ladegaard I en travl julemåned er det skønt at tage en langsom morgen med brunch, hvor du kan kræse lidt ekstra for dine nærmeste. Flere af retterne kan laves i forvejen, så du har god tid til morgenhygge. Af Camilla

Læs mere

Eriks Mad og Musik 27. november 2010 Julekonfekt og julegodter

Eriks Mad og Musik 27. november 2010 Julekonfekt og julegodter Eriks Mad og Musik 7. november 00 Julekonfekt og julegodter Havregrynskugler 0 g smør spsk kakao 00 g flormelis 00 g havregryn ½ dl piskefløde evt. et par dråber mandelessens (eller tsk vanillesukker)

Læs mere

Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg. ca. 1kg lamme culotte. 8 kviste rosmarin. 2 citroner. 6 spsk. oliven olie. 1 bakke ruccola.

Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg. ca. 1kg lamme culotte. 8 kviste rosmarin. 2 citroner. 6 spsk. oliven olie. 1 bakke ruccola. Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg ca. 1kg lamme culotte 8 kviste rosmarin 2 citroner 6 spsk. oliven olie 1 bakke ruccola salt sort peber 1 citron og ½ dl olie til salat samt groft salt

Læs mere

From: L. Renè Korsgaard Sent: 15 Dec 2015 11:04:58 +0100 To: landdistrikter Subject: Høringsvar fra Helnæs Importance: Normal Assens Kommune Rådhus Allé 5 5010 Assens Høringsvar fra Helnæs vedr. etablering

Læs mere

Gamle lege, knipling og papirfoldning for børnene - og så er der Peberkagehuskonkurrence!

Gamle lege, knipling og papirfoldning for børnene - og så er der Peberkagehuskonkurrence! EFTERÅRSFERIE PÅ HASLEV MUSEUM 12-18. oktober 2015 Gamle lege, knipling og papirfoldning for børnene - og så er der Peberkagehuskonkurrence! GRATIS ADGANG Se mere inde i folderen PROGRAM FOR HASLEV MUSEUMS

Læs mere

Appelsinmarineret andebryst

Appelsinmarineret andebryst Appelsinmarineret andebryst Ingredienser, 4 port. ca. 150 g gulerødder ca. 300 g rødbeder ca. 200 g løg ca. 600 g andebrystfileter (ca. 2 stk.) 10 stk. Hele nelliker salt og peber Marinade: ca. 150 g appelsinsaft

Læs mere

Del din bageglæde. Kvalitet er den bedste opskrift.

Del din bageglæde. Kvalitet er den bedste opskrift. Del din bageglæde Kvalitet er den bedste opskrift. Kvalitet er den bedste opskrift. Naturlig smag på julen Dr. Oetker byder julen velkommen med to nye smage i vores serie af naturlige ekstrakter: Naturlig

Læs mere

BRUNSVIGER KAGEKONE. Rør alle ingredienser til remoncen sammen til en blød masse. Prik let i dejen med fingrene og kom remoncen over.

BRUNSVIGER KAGEKONE. Rør alle ingredienser til remoncen sammen til en blød masse. Prik let i dejen med fingrene og kom remoncen over. BRUNSVIGER KAGEKONE 400 g Amo Hvedemel 100 g margarine (mælkefri) 50 g gær 50 g sukker 1 æg Ca. 2 dl lunken risdrik (ca. 37 C) Remonce: 100 g margarine (mælkefri) 150 g brun farin 1 tsk. vaniljesukker

Læs mere

Tjek vores nye hjemmeside. Her finder du masser af inspiration og sjove opskrifter!

Tjek vores nye hjemmeside. Her finder du masser af inspiration og sjove opskrifter! 2011 Tjek vores nye hjemmeside. Her finder du masser af inspiration og sjove opskrifter! 12 klassiske opskrifter med et twist www.santamaria.dk Der friskbagt dufter Duften af friskbagt kage er næsten hypnotisk.

Læs mere

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006 Glædelig jul Af Jan Ekstrøm Artikel i Beboer-Info December 2006 Snakkesnegle Dej 2 dl mælk 50 g gær 1 dl smør- & rapsolie 2 æg 1 2 tsk stødt kardemomme 2 spsk sukker 1 2 tsk groft salt 550 g hvedemel Fyld

Læs mere

Søby s kager på pinde

Søby s kager på pinde Annette Søby Ida-Marie, Magnus og Oliver Søby s kager på pinde mellemgaard Søby s kager på pinde PopCakes 2011 Annette Søby, Ida-Marie, Magnus, Oliver og forlaget mellemgaard Sat med Century Gothic og

Læs mere

Bagværk i Den Gamle By

Bagværk i Den Gamle By Bagværk i Den Gamle By Bagerbutikken i Den Gamle By sælger brød og kager med historie. Butikken fremstår som en bagerbutik i 1880 erne, og alt bagværk er bagt af museets egen bager efter opskrifter, der

Læs mere

Pressemeddelelse. Sød afslutning på påskefrokosten. Limeparfait. 25. februar 2010

Pressemeddelelse. Sød afslutning på påskefrokosten. Limeparfait. 25. februar 2010 Pressemeddelelse 25. februar 2010 Sød afslutning på påskefrokosten Den perfekte afrunding af påskefrokosten med sild eller den traditionelle lammesteg er en sød dessert. Lad dig inspirere af vores opskrifter,

Læs mere

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN Her kan du få en masse gode ideer af Økobanden til hvordan du kan gøre din fødselsdag sund, sjov og økologisk. BEMÆRK: Fødselsdagsopskrifterne er til 10 børn. MENU 1 Æbleorm af

Læs mere

BAGT MED MARCIPAN OG HAVENS FRUGTER

BAGT MED MARCIPAN OG HAVENS FRUGTER BAGT MED MARCIPAN OG HAVENS FRUGTER Skab fristende øjeblikke TÆRTER MED HAVENS FRUGTER Grundopskrift til 2 tærter i 23 cm springforme 500 g ODENSE Bagemarcipan eller ODENSE Ren Rå Marcipan 400 g sukker

Læs mere

Alt blandes sammen til en smidig dej, dog ikke i de 1,5 kilo smør, rulles som følger

Alt blandes sammen til en smidig dej, dog ikke i de 1,5 kilo smør, rulles som følger CLAUS HOLM: OPSKRIFTER MED TANG fra onsdag 2. maj 2012. Brød, kager og rugbrød. Brain basser 200 gram gær 150 gram sukker 10 hele æg 1 liter vand koldt 2 spsk spirolina 100 gram smør ½ kilo fint bygmel

Læs mere

MARCIPAN. med skovbær og kakao. Skab fristende øjeblikke

MARCIPAN. med skovbær og kakao. Skab fristende øjeblikke TO FRISTENDE NYHEDER MARCIPAN med skovbær og kakao Skab fristende øjeblikke SMAGFULD MARCIPAN med de bedste råvarer VÆLG MELLEM SKOVBÆR OG KAKAO Hvide chokoladestykker 100 g ODENSE Hvid Chokolade 100 g

Læs mere

Tjek at du selv har: JuleMåltidsKassen indeholder:

Tjek at du selv har: JuleMåltidsKassen indeholder: Sanne Venlov, Søren Ejlersen og Thomas Hess er kokkene bag JuleMåltidsKassen. Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul! Skriv til info@aarstiderne.com, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til kassen.

Læs mere

Opskriften på julehygge...

Opskriften på julehygge... Opskriften på julehygge... Juleopskriftsamling nr. 3 Kvalitet er den bedste opskrift. ... julebag der skaber julehygge Julen er den dejligste tid på året, hvor man tager sig tid til at nyde, forkæle og

Læs mere

kartoffel 500 gram søde kartofler 1 dl mel 1 tsk bagepulver 1 tsk salt 1 spsk flormelis

kartoffel 500 gram søde kartofler 1 dl mel 1 tsk bagepulver 1 tsk salt 1 spsk flormelis Søde pandekager kartoffel 500 gram søde kartofler 1 dl mel 1 tsk bagepulver 1 tsk salt 1 spsk flormelis af rød 3 tsk kanelsukker 1 dl letmælk 2 æg 1 tsk frisk vanilje Rapsolie til stegning Brombær, ahornsirup

Læs mere

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende Velkommen til endnu en kokkeskole Velkommen til endnu en kokkeskole. I dag skal vi, som sidst, 3 retter igennem. Grupperne er de samme som sidst. Men der er rotation så vi rykker en ret frem fra sidst.

Læs mere

Påskesnitter. 15-20 stk. 175 gram saltet smør. 200 gram hvedemel. 75 gram grahamsmel. 75 gram rørsukker

Påskesnitter. 15-20 stk. 175 gram saltet smør. 200 gram hvedemel. 75 gram grahamsmel. 75 gram rørsukker Påskesnitter 15-20 stk 175 gram saltet smør 200 gram hvedemel 75 gram grahamsmel 75 gram rørsukker ½ tsk. bagepulver 1 helt æg Fyld: Fx solbærmarmelade eller ginger/lemoncurd Glasur: 1 pasteuriseret æggehvide

Læs mere

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Uge 13 Mandag: Glaseret skinke med flødekartofler og karamelliserede løg 5 stk. kartofler 2 stk. løg 1 fed. hvidløg 1 stk. hønsebouillon terning 0,25 l fløde

Læs mere

Grunddej Ca. 25 småkager. 125 g smuttede mandler Kornene fra 1 vaniljestang ½ tsk hjortetaksalt 125 g sukker 125 g hvedemel 65 g smør 1 æg

Grunddej Ca. 25 småkager. 125 g smuttede mandler Kornene fra 1 vaniljestang ½ tsk hjortetaksalt 125 g sukker 125 g hvedemel 65 g smør 1 æg en grunddej - fire fantastiske småkager Forvandl din grunddej til en hel småkagefest blot ved at tilsætte nogle få ekstra ingredienser. Vi har bagt skønne småkager med pistacie og citron, sprøde vaniljekranse

Læs mere

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt.

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt. ÆBLESKIVER Ca. 40 stk. 6 æggeblommer 2 spsk. sukker 2 ½ dl soja cuisine (mælkefri madlavningsfløde) 2 ½ dl soja- eller risdrik 30 g gær 400 g hvedemel 125 g margarine (mælkefri) Skal af 1 økologisk citron

Læs mere

Julefrokost Næsten som vi plejer

Julefrokost Næsten som vi plejer Julefrokost Næsten som vi plejer Jule sild: 8 løg, i skiver Pynt 3 tomater og 1 bd. persille Jule sild med karry salat Sildene skæres i passende størrelse og anrettes i små glasskåle, oven på ligges løgringe

Læs mere

brombær tærte, muffins, marmelade eller smoothie

brombær tærte, muffins, marmelade eller smoothie Tekst og foto Tine Edinger tærte, muffins, marmelade eller smoothie søde brombær sager med Brombær er et af sensommerens smukkeste bær. Deres smag kan variere fra det lidt småsure til det let søde, og

Læs mere

Tænketank og glade wabi sabi dage

Tænketank og glade wabi sabi dage Tænketank og glade wabi sabi dage Noget der ligner 14 dage er gået siden min første bog kom på markedet. Jeg har på sidelinje fulgt med på folks reaktioner, og finder det super interessant hvordan bogen

Læs mere

Bananer på druk. Bananer med appelsinsauce. 1. Skræl og skær bananerne i skiver. 2. Bag dem i en smurt form i 15 min. på mellemste varme.

Bananer på druk. Bananer med appelsinsauce. 1. Skræl og skær bananerne i skiver. 2. Bag dem i en smurt form i 15 min. på mellemste varme. Bananer på druk Bananer med appelsinsauce Intet foto 1. Skræl og skær bananerne i skiver. 2. Bag dem i en smurt form i 15 min. på mellemste varme. 1. Gnid sukkerknaldene på den ene appelsin for at få appelsinolien

Læs mere

La collection du chef

La collection du chef Café Keller 2014 La collection du chef Opskrifter fra Café Keller Indholdsfortegnelse Kageprodukter... 3 Banankage med flødeostecreme... 4 Cantucci... 5 Chocolate chip cookies... 6 Chokolade fondant...

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009 Desserter, kager og søde sager

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009 Desserter, kager og søde sager Eriks Mad og Musik. maj 009 Desserter, kager og søde sager Vanilleis dl piskefløde pasteuriserede æggeblommer ¾ dl flormelis stang vanille Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og kom både stangen og kornene

Læs mere

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk Månedens menu Helleflynder med variation af kartoffel og jordbær Maj 2009 Grillet svinemørbrad og braiseret svinekæbe med pure af gulerødder tilsmagt med estragon, hertil forårsgrønt og kraftig sauce samt

Læs mere

Inspiration til børnefødselsdage

Inspiration til børnefødselsdage Inspiration til børnefødselsdage Frugt og grønt Frugtpindsvin Udskåret melon Grønne lanser Til 15 børn Du skal bruge 1 hvidkålshoved eller 1 vandmelon 15 træspyd 4-5 forskellige slags grøntsager fra listen:

Læs mere

Køkkenchefens bedste opskrifter

Køkkenchefens bedste opskrifter Café Keller 2014 Køkkenchefens bedste opskrifter Café Keller Indholdsfortegnelse Kager & Desserter... 3 Banankage med flødeostecreme... 4 Blåbærkage... 5 Cantucci... 6 Chocolate chip cookies... 7 Chokolade

Læs mere

Sådan laver du sundere juleguf

Sådan laver du sundere juleguf Sådan laver du sundere juleguf Læs Rasmus Fredslunds seks sunde og e-numre-fri opskrifter på julegodter. Orangestænger 3 appelsiner, helst økologiske (lav eventuelt lidt ekstra og gem i køleskabet) 1 liter

Læs mere

HALSNÆS NY BOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502

HALSNÆS NY BOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 HALSNÆS NY BOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 19 August 2013 Lathyrushaven Indhold: Sankt Hans Aften - Sommerfest endnu en gang 15 års jubilæum Bolddag med

Læs mere

Havretærte med frugt. Havregrynskager med karamelcreme. 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. 1. Rør smørret sammen med sukkeret.

Havretærte med frugt. Havregrynskager med karamelcreme. 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. 1. Rør smørret sammen med sukkeret. Havregrynskager med karamelcreme 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. Havretærte med frugt 1. Rør smørret sammen med sukkeret. 2. Tril dejen til kugler, som trykkes flade på pladen. 3. Bag 8-10 min.

Læs mere

Denne kage kræver du har masser af tid. Jeg skulle bruge kagen om fredagen.

Denne kage kræver du har masser af tid. Jeg skulle bruge kagen om fredagen. Torso/bryst kage Denne kage kræver du har masser af tid. Jeg skulle bruge kagen om fredagen. Tirsdag Bunden laves og kommes på køl. (Mudcake bliver bedre når den står nogle dage) Torsdag Mousse er/skildpaddecreme

Læs mere

Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini

Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini Kokkeskole den 10. januar 2012 Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini Jordskokkesuppe 600g jordskokker 2 stk skalotteløg 1 fed hvidløg 1 bagekartoffel 100g smør 1

Læs mere

Madværksted, uge 45. Dagens opskrifter

Madværksted, uge 45. Dagens opskrifter Madværksted, uge 45 Mine noter TEMA: Bag med sødemidler Dagens opskrifter Kransekage Squash-æblemarmelade Hjemmebagt kanelknækbrød Citronmåne Lagkagebunde Citronroulade med flødeost Stegte æbler med nødder

Læs mere

Mandelkugler med whisky. Mandelkaramel. 1. Smelt sukkeret. 1. Sæt ovnen på 50 C. 2. Når det er gyldent, røres sirup og smør i.

Mandelkugler med whisky. Mandelkaramel. 1. Smelt sukkeret. 1. Sæt ovnen på 50 C. 2. Når det er gyldent, røres sirup og smør i. Mandelkaramel 1. Smelt sukkeret. Mandelkugler med whisky 1. Sæt ovnen på 50 C. 150 g sukker 1 ss sirup 50 g smør 150 g mandler Olie Folie 2. Når det er gyldent, røres sirup og smør i. 3. Tilsæt mandlerne

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Bruschetta med tun 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Tunsalat: 300 gr. tun i vand 1,5 dl. mayonnaise 2 dl. Finthakket bladselleri ½finthakket løg 4 spsk. Citronsaft Salt og frisk kværnet sort peber

Læs mere

Sommermenu uden stress. glade. grill

Sommermenu uden stress. glade. grill Sommermenu uden stress Af Camilla Zarah Lawes. Foto: John Bendtsen. Regi: Bolig og Brocante og Notre Dame glade grill og gæster Det er vigtigt at have tid nok til at hygge om sine gæster. Derfor har vi

Læs mere

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011 Mad fra Thailand Rød Grøntsags karry 1 spsk olie 1 løg, hakket 1-2 spsk rød karrypasta 3,75 dl kokosmælk 2,5 dl vand 350g kartofler, i tern 200g blomkål, i buketter 6 kaffir lime blade 150g grønne bønner,

Læs mere

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd BRØD OG BOLLER

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd BRØD OG BOLLER BRØD OG BOLLER Myslibrød (forsat) Dag 2: Kom dag 1 dejen i en stor skål, og tilsæt vand, honning, revet æble, hakkede hasselnødder, speltflager, havregryn og rosiner, rør det godt sammen, tilsæt hvedemel

Læs mere

Upside down fersken kage mums :-)

Upside down fersken kage mums :-) Upside down fersken kage mums :-) På sådan en onsdag der er lige langt til weekenderne og vejret er små diset ja så kan man lige så godt bage en kage Det blev til en Upside down fersken kage super nem

Læs mere

Genveje til en glad hverdag fra mor til mor

Genveje til en glad hverdag fra mor til mor Genveje til en glad hverdag fra mor til mor s n e i l i Fam r e t t i r o v a f e 8 jul FAMILIENS 8 JULEFAVORITTER INDHOLD: 1. Brunkagefigurer 2. Brunkager 3. Dadelguf 4. Fyldige klejner 5. Havregrynskugler

Læs mere

Pita brød. 8 stk. 1 dl ymer 3,5 % 2 dl lunken vand. 20 gram gær. 1 tsk groft salt. 1 spsk sort sesam. 150 gram grov durum-mel + en håndfuld til bordet

Pita brød. 8 stk. 1 dl ymer 3,5 % 2 dl lunken vand. 20 gram gær. 1 tsk groft salt. 1 spsk sort sesam. 150 gram grov durum-mel + en håndfuld til bordet Pita brød 8 stk 1 dl ymer 3,5 % 2 dl lunken vand 20 gram gær 1 tsk groft salt 1 spsk sort sesam 150 gram grov durum-mel + en håndfuld til bordet 260 gram Tippo 00 italiensk fin hvedemel Bland den stuetempereret

Læs mere

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt.

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt. Eriks Mad og Musik.september 00 Tema: Brunch Varm Chokolade l sødmælk - spsk kakao 00 g mørk chokolade på 0-70% spsk sukker Piskefløde Hæld mælken i en tykbundet gryde og læg forsigtigt et par teskefulde

Læs mere

Upside down fersken kage mums :-)

Upside down fersken kage mums :-) Upside down fersken kage mums :-) På sådan en onsdag der er lige langt til weekenderne og vejret er små diset ja så kan man lige så godt bage en kage Det blev til en Upside down fersken kage super nem

Læs mere

Kaffechokolademousse. Kirsebær med creme fraîche

Kaffechokolademousse. Kirsebær med creme fraîche Kaffechokolademousse Kirsebær med creme fraîche 6 personer 100 g mørk chokolade 3 ss pulverkaffe 2 ss vand 4 æggeblommer 2-3 ss rom ¼ l piskefløde Groftrevet chokolade 1. Chokoladen brækkes i mindre stykker

Læs mere

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009 Eriks Mad og Musik. januar 009 Henriettes gulerodssuppe ½ kg gulerødder 0 g smør / dl appelsinsaft l grønsagsbouillon (måske lidt mere) lille grofthakket løg - tskf hakket frisk timian salt peber muskatnød

Læs mere

Nem glutenfri opskrift fra Doves Farm på lagkagebunde. Kan nydes af alle!

Nem glutenfri opskrift fra Doves Farm på lagkagebunde. Kan nydes af alle! Nem glutenfri opskrift fra Doves Farm på lagkagebunde. Kan nydes af alle! 150 g smør* 150 g sukker 2 dråber vaniljeekstrakt 2 æg** 150 g glutenfrit selvhævende hvidt mel fra Doves Farm (Self-raising White

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 80-87 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 LAURAS BANAN PANDEKAGER MED GLUTENFRI CORN FLAKES OG BLÅBÆR 6 portioner Ingredienser: 3 bananer 6 æg 40 g knuste Glutenfri Corn Flakes 200 g blåbær 1 tsk vanillepulver

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 135-142 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 CHOKOLADEFONDANT MED AFTER EIGHT 100 g smør 125 g mørk chokolade 4 past. æggeblommer 4 past. æggehvider 40 g sukker 20 g hvedemel 10 stk After Eight Pynt: Evt.

Læs mere

Del din bageglæde. Kvalitet er den bedste opskrift.

Del din bageglæde. Kvalitet er den bedste opskrift. Del din bageglæde Kvalitet er den bedste opskrift. Nye tendenser til julebagningen Kvalitet er den bedste opskrift. Den søde juletid bygger på stærke traditioner og familiebånd to ord der er meget vigtige

Læs mere

Den søde tands venner

Den søde tands venner Den søde tands venner Ferskenkonfekt* ¾ dl mandler skoldes, smuttes og hakkes groft. 1 dl tørrede ferskner klippes i stykker, der blendes groft i en køkkenmaskine. 1 dl havregryn ristes på en tør stegepande

Læs mere

KLASSISK MOZARTKUGLE. (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade

KLASSISK MOZARTKUGLE. (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade JUL T OG LÆKKERT KLASSISK MOZARTKUGLE (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade Skær marcipanen i skiver og sæt små stykker

Læs mere

Børneby Mølle. Sund mad

Børneby Mølle. Sund mad Børneby Mølle Sund mad Müslibar 100 g smør 100 g honning 100 g rørsukker 200 g havregryn 50 g hasselnødder 50 g mandler 50 g solsikkekerner 50 g sesamfrø 50 g rosiner eller tranebær 50 g soltørrede abrikoser

Læs mere

Appelsin fromage. Havregrynskugler ca. 7 stk. 1½ blad husblas. 125 g DDV youghurt. 1½ dl friskpresset appelsinsaft. Multisød. Vaniliekorn.

Appelsin fromage. Havregrynskugler ca. 7 stk. 1½ blad husblas. 125 g DDV youghurt. 1½ dl friskpresset appelsinsaft. Multisød. Vaniliekorn. Appelsin fromage 1½ blad husblas 125 g DDV youghurt 1½ dl friskpresset appelsinsaft Multisød Vaniliekorn Pynt: ½ appelsin Udblød husblassen i koldt vand. Hæld vandet fra og smelt den i en mikroovn i 1

Læs mere

Gittes kageopskrifter

Gittes kageopskrifter Gittes kageopskrifter Bamsekagen Vi boede på Maldiverne i 2½ år, og der havde jeg en veninde, som levede af at bage kager til festlige lejligheder. Af hende lærte jeg at lave de sjoveste kager, bl.a. denne

Læs mere

Praktisk madlavning 2. Vægtstopsgruppen

Praktisk madlavning 2. Vægtstopsgruppen Praktisk madlavning 2 Vægtstopsgruppen Syddjurs kommune 2010/2011 Af Jette Jensen Program for 2. gang praktisk madlavning Hvordan går det med vægtstopprojektet? Fortæl om Jeres succeser Hvad gør I, når

Læs mere

God bagelyst! 9 lækre bageopskrifter.

God bagelyst! 9 lækre bageopskrifter. God bagelyst! 9 lækre bageopskrifter. Den Store Bagedag er en årlig tradition, som inviterer alle til at bage sammen. At bage sammen er hygge og samvær med dem, du holder af. Prøv nogle af de lækre opskrifter

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme

INDHOLDSFORTEGNELSE. Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme INDHOLDSFORTEGNELSE Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme Indsæt egne opskrifter FOKUSORD BLENDE RISTE CITRONSAFT Smoothie med frugt,

Læs mere

Pandekager af søde kartofler, en skøn sød snack. devarer/article ece

Pandekager af søde kartofler, en skøn sød snack.  devarer/article ece Pandekager af søde kartofler, en skøn sød snack Så har Karatekokken været i køkkenet igen. Denne gang har jeg kreeret en opskrift på pandekager af fibre rige søde kartofler med brombær, lime og ahornsirup.

Læs mere

Indhold. Indholdfortegnelse, alfabetisk

Indhold. Indholdfortegnelse, alfabetisk KagensDag 2016 1 Indhold Indholdfortegnelse, alfabetisk 3 KagensDag 2016 Københavns Bagerlaug opfandt og indstiftede Kagens Dag tilbage i 1997, så begivenheden er godt på vej til sit 20 års jubilæum.

Læs mere

Enghøj News. Nr. 3 December 2015

Enghøj News. Nr. 3 December 2015 Enghøj News Nr. 3 December 2015 Indhold Info fra klubben Månedens opskrift Det sker i december Fifa turnering Halloween fest Julefrokost Tivoli tur Jule indkøbstur City 2 Quiz INFO FRA KLUBBEN Nu kan vi

Læs mere

Mejeriprodukter og mere frugt

Mejeriprodukter og mere frugt Mejeriprodukter og mere frugt Bilag Side 1 Morgenfrisk Frugtyoghurt (4 pers.) 8 dl yoghurt naturel af letmælk eller skummetmælk 200 g frugt, fx banan, melon, appelsin, æble, bær 25 g. mandler Vælg én eller

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Brød med SPC Flakes Ca g SPC Flakes pr. skive ved 20 skiver pr. brød

Brød med SPC Flakes Ca g SPC Flakes pr. skive ved 20 skiver pr. brød Brød med SPC Flakes Ca. 3.75 g SPC Flakes pr. skive ved 20 skiver pr. brød 150 g. SPC Flakes 7 dl. vand 50 g. gær 2 tsk. salt 1 ½ spsk. sukker 1 ½ spsk. olie 2 dl. yoghurt naturel (eller andet surmælksprodukt)

Læs mere

Kun 100 kr. pr. person. Farverig

Kun 100 kr. pr. person. Farverig Af Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft. Regi: www.housedoctor.dk, www.bungalow.dk og www.brostecopenhagen.com Kun 100 kr. pr. person Farverig forårsbuffet Skal du holde konfirmation eller andre dyre fester,

Læs mere

På skovtur med banan/tomatsandwich

På skovtur med banan/tomatsandwich På skovtur med banan/tomatsandwich Dejen bliver bedst hvis den får lov at hæve koldt et døgn 3 dl vand 5 gram tørgær 1 tsk. groft salt 1 spsk. agave sirup 150 gram durum 450 gram tippo 00 hvede (pizza

Læs mere

Delikat forårsmenu. Livsglæde & lam. Af Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth.

Delikat forårsmenu. Livsglæde & lam. Af Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth. Delikat forårsmenu Af Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth. Regi: Royal Copenhagen og privat Livsglæde & lam på m en u en Lam hører foråret til og er dejlig gæstemad til påske. Prøv denne delikate menu,

Læs mere

SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned

SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned Juletid er hygge tid! Der er rigtig mange fristelser i julemåned både for børn og voksne. Hvordan kan I med jeres børn komme sundere igennem alt julehygge?

Læs mere