PEER STRANDE. St. Torv Hobro

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PEER STRANDE. St. Torv. 9500 Hobro"

Transkript

1 PEER STRANDE St. Torv Hobro 11. juni - 3. september 2016

2 2 PEER STRANDE Udgivet i forbindelse med udstillingen Peer Strande 11. juni - 3. september 2016 Udgivet af Mariagerfjord Kunstforening Kunstetagerne Store Torv 9500 Hobro Postadresse: Birgitte Nissen, Skovbrynet 5, 9500 Hobro Tryk: Reklamehuset Hobro Oplag: 300 Omslagsillustration: STOL BORD, Gengivelser: kunstnerens arvinger samt nævnte fotografer Tekst: forfatterne ISBN:

3 PEER STRANDE 3 PEER STRANDE Malerier - fortrinsvist fra 1990erne

4 4 PEER STRANDE Peer Strande fotograferet i atelieret 2013 Foto: Grete Dahl

5 PEER STRANDE 5 FORORD af Finn Thybo Andersen, billedkunstner tidl. lektor på Kunstakademiet, København Da jeg sidst i halvtredserne mødte Peer Strande, maler, var han en sømand, der var gået i land. Han havde sejlet på de syv have og var fyldt med alskens forunderlige historier, så man spurgte sig selv om det virkeligt kunne passe? Men tuberkulosen havde tvunget ham på land og på sanatoriet var han begyndt at tegne og male. Jeg har stadig tegninger fra den tid. En farvekridtstegning, hvor han sidder på bagdækket på et skib og kigger ind over Aalborg havn. Det var jo pointillisme, kendte han til det? Men det er også lige meget, den var vildt talentfuld, uanset om han et eller andet sted havde set eller læst om pointillismen. Han var altid åben for nye indtryk og absorberede hurtigt på sin egen helt uakademiske måde ind i sit eget univers, både hvad han så og læste. Som f.eks. popkunsten, som var helt ny og meget kontroversiel den gang: Skulle det virkeligt være kunst? disse kopier af tegneserier og konsumvarer? Men Peer lavede hurtigt sine egne versioner af popkunst, som f.eks. et lagkagebillede, jeg også er i besiddelse af. Det er da klart nok inspireret af Claes Oldenburg, javel, men det er også Peers helt egen version af popkunst. Og sådan gik det slag i slag. En vejs billeder, baggårdsbilleder med skraldespande og murpissere. Billeder, der afslørede Peers proletariske baggrund, som han aldrig forsøgte at skjule og som også ses tydeligt på billederne på denne udstilling her i Hobro. Altid var han på vej. Aalborg Havn, 1959 Foto: Finn Thybo Andersen Lagkagebillede, 1960erne Foto: Finn Thybo Andersen Altid undersøgende. Altid dybt engageret.

6 6 PEER STRANDE Røg som snor, snor som røg, 2000 Foto: Grete Dahl Mit ønske kunne være at der engang kunne arrangeres en retrospektiv udstilling, der viste alle facetterne af dette vilde uskolede malertalents vej gennem livet. Men det ville kræve meget plads, for han var utroligt produktiv, lige til det sidste hvor han trods svær sygdom fortsatte med at komme og arbejde på atelieret og bevægede sig ind i stadig nye universer. Jeg håber den dag vil komme.

7 PEER STRANDE 7 Påskebillede, Foto: Forfatteren

8 8 PEER STRANDE det drejer sig jo om at undersøge billedsprogets nonverbale muligheder, om at berige vores begrebsverden, så vi kan få en mere udvidet måde at være sammen på, udvide den mellemmenneskelige forståelse. Peer Strande i folder til Sæhrimners Påskeudstilling 1985 NÅR TANKEN FÅR KROP Om billedkunstneren Peer Strande Af Anne Lie Stokbro, kunsthistoriker Når tanken får krop står der på en lille, krøllet seddel blandt Peer Strandes efterladte papirer. På bagsiden af et maleri er anført dateringen Begge disse små udsagn er vigtige indgange til historien om Peer Strande: Hans filosofiske og tænksomme tilgang til liv og kunst, baseret på bl.a. østasiatisk filosofi, ønsket om at formidle netop dét i kunsten, som optager her og nu, og den ofte lange maleperiode, hvor et motiv skitseres på lærredet, stilles væk, tages frem igen, bearbejdes, stilles væk igen, dukker frem, omarbejdes og forløses i et nyt udtryk for den tanke, der var engang og stadig er. Peer Strande ( ) så kunsten som et sprog uden ord, som et sprog, der ligger nærmere tanken end det sprog, vi bruger til at kommunikere med. Som han formulerede det i 1985: forudsætningen for at forstå nye begreber, er, at man kan sætte ord og idé sammen, så de danner en forståelig helhed. altså, at tanken får krop. I Strandes kunstneriske univers er refleksion og kunstnerisk eksperiment derfor uløseligt krydsforbundet med de æstetiske og eksistentielle spørgsmål og problemstillinger, som optog ham livet igennem. Uden titel, 1969 Foto: Forfatteren Som en konsekvens heraf kredser hans kunst både om mennesket, dets vilkår og relationer i livet og om det rent maleriske, om, hvordan han med farver og former på et lærred kan formidle det, der ligger ham på sinde, samtidig med, at værket lever i sin egen ret, bevarer sin åbenhed og indbyder til, at publikum oplever, reflekterer og perspektiverer kunsten ud i deres virkelighed.

9 PEER STRANDE Gruppebillede med sky, udateret Foto: Grete Dahl 9

10 10 PEER STRANDE Uden titel, 1966 Foto: Forfatteren Peer Strande debuterede på Kunstnernes Påskeudstilling i Forud havde han sejlet på de syv verdenshave, og det var først under en længere sygdomsperiode, at den glæde ved at tegne og udtrykke sig i billeder, som han havde med sig fra barnsben, manifesterede sig som en egentlig kunstnerisk trang. I lighed med mange andre kunstnere tyede Peer Strande i årerne til tegneundervisning på Glyptoteket, efter at han forgæves at have søgt optagelse på Kunstakademiet, og denne stort set autodidakte baggrund fik uden tvivl betydning for hans til stadighed eksperimenterende tilgang til kunstarbejdet. Det legende, undersøgende og selvgroede blev aldrig stækket af akademisk tradition og sådan-gør-man. I stedet måtte ethvert svar på ethvert malerisk spørgsmål arbejdes frem, eksperimenteres frem. Uden titel, 1966 Foto: Forfatteren Materialet bestemmer nu motivet. Jeg ved aldrig, hvad der kommer ud af et maleri. Den ene streg griber den anden med sig. Og er til sidst et udtryk for, hvad der foregår i mit indre. Per Strande i Han maler et værk på 4 minutter eller tyve år, Aalborg Stiftstidende Når man ser de to abstrakt-surrealistiske pasteller fra 1966, forstår man, hvorfor Peer Strande så en parallel mellem sin og den irske forfatter James Joyces metode stream of consciousness, som han udviklede i sit hovedværk Ulysses, I begge tilfælde griber det ene ord/den ene form den anden, motivet veksler mellem flere planer, og både fortællingens lineære tidsbegreb og billedets udstrækning på fladen brydes op og underordnes det strømmende, flydende, ubevidste. Hvor Joyces litterære resultat bliver en indadvendt, springende og intuitiv ordstrøm, bliver Strandes pasteller eksempler på den ureflekterede, spontane abstraktion, som i 1930erne fik tag i dansk kunst med Linien-kunstnere som Vilhelm Bjerke Petersen, Richard Mortensen og Ejler Bille, og som i årene efter 2. verdenskrig blev ført videre af Cobra-kunstnere som Asger Jorn, Carl-Henning Pedersen og Egill Jacobsen. Strandes pasteller har intet centralt motiv, intet fokuspunkt. I stedet ledes øjet rundt på fladen af organiske, bølgede former, billedrummet åbnes af indad førende linjer og lukkes af mødet mellem nære, varme farver og fjerne, kolde. Man zoomer så at sige ind og ud af motivet, netop som man zoomes ind i og ud af Leopold Blooms tanker i Ulysses.

11 PEER STRANDE Ved vandet II, (1997) Foto: Kunstneren Op gennem 1970erne var Peer Strande, samtidig med at han arbejdede som fritidspædagog, optaget af skulpturelle eksperimenter. I skraldeskulpturer undersøgte han materialets indvirkning på form og fortælling, og i installationer undersøgte han det perceptionspsykologiske forhold mellem værk, rum og omgivelser. De skulpturelle undersøgelser ledte i maleriet over i en bevidst vægtning af det kompositoriske og det koloristiske, af rum, flade og farve, og op gennem 1980erne og 1990erne udviklede Peer Strande det ekspressive, energifyldte og farveintense figurmaleri, som blev hans særkende. Billederne er dokumentarisk materiale fra stilhedens valplads. Peer Strande i Larm fra stilhedens valplads, Jyllands-posten

12 12 PEER STRANDE Det 2 x 3 m store maleri Ved vandet II, (1997), er et vigtigt eksempel på Peer Strandes arbejdsform i disse år, hvor konstruktion og ekspression går hånd i hånd og både understøtter og udvider billedfortællingen. Maleriets baggrund består af et grid af ensartede farveflader, der angiver rum/omgivelser/natur, mens en frise af ekspressivt malede figurer befolker mellem- og forgrund. Figurerne er bygget op af rene, klare farver, lagt oven på hinanden med synlige, ekspressive penselstrøg i et på én gang tegnet og malet formsprog, hvis harmoniske og disharmoniske farveklange skaber en meget dynamisk kontrast til den geometriserede baggrund. Noget tilsvarende ses i de to figurmalerier gengivet her på siden. Uden titel, 1990erne Foto: Forfatteren Uden titel, 1990erne Foto: Forfatteren I det store maleri er vi tydeligvis på stranden: To figurer til venstre i billedet leger i havet, kvinden midt i billedet tager solbad med et barn ved sin side, og figuren til venstre leger med sin hund. De klare blå farver fortæller om solskin og varme, og man forstår, hvorfor billedet tidligere har båret titlen Strandglæder. Maleriet henter sin komposition i den italienske middelalder- og renæssancekunst, hvor kunstnerne søgte at knytte bånd mellem idé og realitet ved at skildre den jordiske virkelighed som et tilnærmelsesvist spejlbillede af den perfekte, himmelske verden. I sine figurrige kompositioner placerede f.eks. Sandro Botticelli derfor de enkelte figurer i et friseforløb, der gav hver figur sin egen, selvstændige og ligeværdige placering i fortællingen, og i Ved vandet II gør Strande noget lignende. Billedfladen er delt i tre af smalle, lodrette felter, inspireret af Middelalderens tredelte altertavler, de såkaldte triptykons, og inden for hvert af disse tre felter skaber Peer Strande selvstændige billedrum, som figurerne agerer inden for. I venstre billedfelt udspiller handlingen sig i kompositionens mellemgrund, mens forgrunden ligger hen i skygge. En stående figur danner overlapning fra venstre felt til mor og barn-gruppen i midten. Den gyldne farve, der er malet som baggrund for kvinde og barn, knytter dem til billedets forgrund, mens mand og hund i højrefeltet er placeret i mellemgrunden, igen bag en mørk forgrund. De tre felter på én gang sammenbinder og adskiller figurgrupperne, der derved fremstår som ligeværdige elementer i den samlede skildring af menneskelivet på en solskinsdag. Man kan imidlertid gå et lag dybere ind i værket, og se midterfeltet som en moderne fortolkning af Madonna-fremstillingen, hvor det lille Jesus-barn og Jomfru Maria i rød kjole og blå himmelkåbe ofte skildres på en gylden baggrund, der symboliserer

13 PEER STRANDE 13 scenens guddommelige dimensioner. Tænker man denne reference ind i billedet, åbnes for en langt større fortælling end den om en dejlig badedag ved vandet. Maleriet bliver i stedet en allegori på det store i det hverdagslige. Mine ambitioner for maleriet er at male mig ned i en dybde, som jeg føler mig hjemme i Jeg maler for at finde min egen natur og for at finde nærhed i det, jeg laver. Peer Strande i Østasiatisk inspireret kolorist, Nordjyske Stiftstidende Ro uro euro, 1999 og 2014 Foto: Grete Dahl Peer Strandes interesse ikke kun for billedsprog men også for det verbale sprog viser sig i en række pop- og konceptkunst-inspirerede malerier fra ca og frem, hvor han kombinerer et antydet eller nonfigurativt motiv med stencilerede enkeltord eller billedskabende, underfundige sætninger. Brugen af tekst i maleriet dukkede i 1960erne op som et greb i den amerikanske popkunst, der bl.a. trak på reklameæstetik for at analysere og kritisere det hastigt voksende forbrugssamfund, og sproget som abstraktion eller symbol blev undersøgt i bl.a. den amerikanske konceptkunstner Joseph Kosuths tredelte værk One and Three Chairs,

14 14 PEER STRANDE Hegn-stakit, 2012 Hegn-stakit, 2012 Foto: Grete Dahl Foto: Grete Dahl 1965, der består af et fotografi af en stol, en stol og den leksikale definition på ordet stol. Med andre ord tre synliggørelser af begrebet stol. I Peer Strandes malerier indgår tekst som både udsagn, grafiske tegn og symbol, der skaber associationer til fortællinger uden for værket selv. I STOL BORD, , gengivet på katalogets omslag, parafraserer Peer Strande Kosuths ikoniske værk fra 1965: Afbildning og ord er på den ene side én og samme sag vi ser en stol og et bord men på den anden side er billedsproget omkring ordene dekomponeret, antydet, abstrakt, altså mere idé end virkelighed. I RØG SOM SNOR SNOR SOM RØG 2000, side 6, illustrerer ordene en del af billedfortællingen, men de leder også blikket hen til den organiske linje, som i maleriets venstre side bryder dets geometriske baggrund, og i RO URO EURO fra 1999 og viderebearbejdet i 2014 danner de tre ord en trekantet figur, der balancerer på spidsen oven på det forskudte og ubalancerende netværk af lodrette og vandrette linjer, der dækker billedfladen. De politiske implikationer taler for sig selv. I sine sidste år bevægede Peer Strande sig længere og længere hen mod det ikke-repræsenterende maleri, og menneskefiguren gled efterhånden ud af værkerne til fordel for konkret-abstrakte motiver. I en serie farvestærke malerier fra 2012 danner et stakit afsæt for abstraktioner over plan og rum, farve, lys og skygge, og i en nonfigurativ komposition på grøn-blå baggrund danner to lodrette, røde streger på en grøn sokkel kontrapunktisk balance med en svævende, gul halvcirkel. Tanken har fået krop, den maleriske idé er kommet til udtryk i ren form. Uden titel, 2012 Foto: Grete Dahl

15 PEER STRANDE 15 PEER STRANDE Født i København, fra 1972 bosat i Aalborg Tegneundervisning på Glyptotekets Tegneskole, København, derudover selvlært Udstillinger (i udvalg) 1962: Debut på Kunstnernes Påskeudstilling, Aarhus 1964, : Kunstnernes Efterårsudstilling, København 1965, 1968: Trefoldigheden, København (separat) 1966, : Charlottenborgs Forårsudstilling, København 1972: Sæhrimner, Aalborg (gæst, medlem fra 1984) 1982 ff.: Ovalen, Den Frie Udstillings Bygning, København (gæst, medlem fra 1983, her efter talrige udstillinger med gruppen rundt om i Danmark og i bl.a. Sverige, Holland og New Zealand) 1985, 1987, 1999: Frederikshavn Kunstmuseum (separat) 1986, , 1995: Galleri Decó, Aalborg (separat) 1996: International akvareludstilling, Letland 1997: Sørlandsutstillingen, Norge (gæst) 1998: Sapporo, Japan 2000, 2002: Akvarelmaskinen, bl.a. Silkeborg Bad 2005: International udstilling, Krakow, Polen 2006: International akvareludstilling, Bilbao, Spanien 2009: Nordisk akvarel, Dronninglund Kunstcenter 2012: De sætter kulør på Nordjylland, Dronninglund Kunstcenter Rejser 1992: Rejse til Delhi, Indien 1994: Rejse til Rom 1996: Rejse til Cesis, Letland Repræsenteret (i udvalg) 1966: Nordjyllands Kunstmuseum, i dag Kunsten Museum of Modern Art, Aalborg 1966, 1993: København Kommunes Kunstfond 1991: Struer Kommune 1991, 1994: Nordjyllands Amts Kunstfond 1992: Garrhi Artist Village, Delhi, Indien 1992: Aalborg Kommunes Kunstfond 1993: SiD, i dag 3F, København 1996: Cesis Akvarelmuseum, Letland 1999: Tildelt legat fra Statens Kunstfond Uden titel, 1997 Uden titel, 1997 Foto: Forfatteren Foto: Forfatteren

16 16 PEER STRANDE

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Omkring 150 gæster indfandt sig til fernisering og åbningsarrangement på Efterårsudstillingen på Hirtshals Fyr. Kunstudvalget

Læs mere

Martin Fraenkel Vitamin mf Nye malerier d. 27. marts 9. maj 2015

Martin Fraenkel Vitamin mf Nye malerier d. 27. marts 9. maj 2015 Martin Fraenkel Vitamin mf Nye malerier d. 27. marts 9. maj 2015 GALLERI PROFILEN AKADEMISK OUTSIDERKUNST Af Veronika Botin Efter en periode med stor interesse i samtidskunsten for nye udtryksformer som

Læs mere

I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale

I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale museum jorn S I L K E B O R G Undervisningsmateriale Nogle gange kan en enkelt sætning udfolde

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

BILLEDANALYSE FAKTA Kunstneren Billedet FORM 1. Billedbeskrivelse Hvilken slags billede er det. Figurativt/Abstrakt Hvad er der på billedet.

BILLEDANALYSE FAKTA Kunstneren Billedet FORM 1. Billedbeskrivelse Hvilken slags billede er det. Figurativt/Abstrakt Hvad er der på billedet. BILLEDANALYSE FAKTA Det allerførste du skal gøre, er finde ud af fakta om billedet. Kunstneren - Hvad hedder kunstneren? - Hvornår levede hun? - Fra hvilket land stammer hun? Billedet - Hvad er billedets

Læs mere

6. - 10. klasse. Opgaveark ...

6. - 10. klasse. Opgaveark ... Interiør, ung kvinde set fra ryggen, 1904. Randers Kunstmuseum 6. - 10. klasse Kunst kan udtrykke forskellige følelser og sætte følelser i gang hos beskueren. Det kan ske gennem komposition, figurers kropssprog,

Læs mere

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks Tag bedre billeder af dine børn med disse 3 super nemme tricks Kender du det? Mini er simpelthen så charmerende at du slet ikke kan modstå at prøve at fange øjeblikket? Men når du ser billedet tænker du

Læs mere

VEJEN BLIVER TIL MENS DU GÅR

VEJEN BLIVER TIL MENS DU GÅR VEJEN BLIVER TIL MENS DU GÅR GRETHE MARIANN MAURSETH Billedkunstner Medlem af Billedkunstnernes Forbund PROFIL UDDANNELSE 2003-2006 Aarhus Kunstakademi, Fagskolen for maleri v/jon Gislason, Max Parylewicz,

Læs mere

PETER LUNDBERG OLIEMALERIER

PETER LUNDBERG OLIEMALERIER PETER LUNDBERG OLIEMALERIER 2 Oliemaleri str. 150 x 150 cm. 2012. Millingbæk fantasi / A Closer Look A Closer Look At The World Behind Siden 1969 har maleren Peter Lundberg håndteret lærred, farver og

Læs mere

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 3 Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Forårsudstillingen lørdag den 6. april fra

Læs mere

Lokalbanken fylder 90 år

Lokalbanken fylder 90 år Lokalbanken fylder 90 år og forærer kunst til borgerne tid til nærvær Forord Lokalbanken har fornøjelsen af at præsentere 11 kunstværker, der er blevet indkøbt i anledning af bankens 90-års fødselsdag.

Læs mere

Anne Ring Petersens tale ved åbningen af Olav Christopher Jenssen: Panorama Kunsthallen Brandts Petersen, Anne Ring

Anne Ring Petersens tale ved åbningen af Olav Christopher Jenssen: Panorama Kunsthallen Brandts Petersen, Anne Ring university of copenhagen University of Copenhagen Anne Ring Petersens tale ved åbningen af Olav Christopher Jenssen: Panorama Kunsthallen Brandts Petersen, Anne Ring Publication date: 2009 Document Version

Læs mere

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst INSPIRATIONSMATERIALE Forestillinger 2004 - Værk i kontekst Esbjerg Kunstmuseum 07.05.-15.08.2004 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Forestil dig Asger Jorns Lykkens have (1947) indgå i hele fem forskellige

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Målgruppe: mellemtrinnet (eller 2-5. kl.) Undervisningsforløbet er tilrettelagt af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og HEART/ undervisning. Booking af undervisningsforløbet

Læs mere

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Politiken Kultur KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Gunnar Aagaard Andersen formåede at kombinere billedkunst og design SLIDT. Skumsofaen har

Læs mere

Verdenskunst på Kunstmuseet i Vejle

Verdenskunst på Kunstmuseet i Vejle Verdenskunst på Kunstmuseet i Vejle Kontakt Olga Svindelspind for særlige tilbud til DIG! Kære kunstelsker Jeg er Olga Svindelspind, den ærligste kunstsælger i verden!! Jeg bor i Moskva, en by i Rusland,

Læs mere

Abstrakte og unikke malerier med lys og dybde

Abstrakte og unikke malerier med lys og dybde www.artvesta.dk Abstrakte og unikke malerier med lys og dybde Vibeke Vesta varierer sine maleriers udtryk via individuel komposition, struktur og brug af effekter. Det giver hvert maleri sin egen historie.

Læs mere

Ulrik Hoff. Bente Hammershøy. Kunstnerens drømme, tolkninger og fantasier i den østjyske natur. Tekster af

Ulrik Hoff. Bente Hammershøy. Kunstnerens drømme, tolkninger og fantasier i den østjyske natur. Tekster af Ulrik Hoff Kunstnerens drømme, tolkninger og fantasier i den østjyske natur Tekster af Bente Hammershøy Bente Hammershøy Kunstnerens drømme, tolkninger og fantasier i den østjyske natur Udstillingens

Læs mere

Perspektiverende billedmateriale til tema Farver påvirker hinanden

Perspektiverende billedmateriale til tema Farver påvirker hinanden Perspektiverende billedmateriale til tema Farver påvirker hinanden Efterbilleder/Komplementærfarver: Dias 2-9 Farvede skygger/simultankontrast: Dias 10-21 Farver skaber rum: Dias 22-23 Illustration af

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

Kunst som selvbehandling - Baukje Zijlstra

Kunst som selvbehandling - Baukje Zijlstra Kunst som selvbehandling - Baukje Zijlstra Undervisningsmateriale 8.-10. klasse Når kunst gør en forskel Mange af de kunstnere, som udstiller på Museum Ovartaci, har fået det bedre af at male eller skabe

Læs mere

Tredimensional abstraktion

Tredimensional abstraktion Tredimensional abstraktion Lars Nørgård arbejdede i mange år skiftevis med satiriske motiver og næsten total abstraktion, men nu har han fundet en helt unik måde at blande figuration og abstraktion i et

Læs mere

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne, 2007 Tekst og layout: Torben Wilhelmsen Kilder: Weilbachs Kunstnerleksikon / Kunstindeks Danmark. Pedersen,

Læs mere

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR Katalog 2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR ØMME KÆRTEGN H = 18 cm Januar Lene Purkær Fabriksparken 9 9230 Svenstrup J Tel: 9831 8081 www.lenepurkaer.dk Skulpturer, der afspejler en kærlighed til livet.

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

I N D H O L D F O R O R D G R Ø N L A N D S K E S T R E G E R A N N E - B I R T H E H O V E S G R A F I S K E V Æ R K V Æ R K F O R T E G N E L S E

I N D H O L D F O R O R D G R Ø N L A N D S K E S T R E G E R A N N E - B I R T H E H O V E S G R A F I S K E V Æ R K V Æ R K F O R T E G N E L S E G R Ø N LA N D S K N 6 Y. R S G P T R A M F B I K R A 2 F 0 A 0 8 N N S T R G R 4. B I J R A T N H U A H R 2 O 0 V 0 9 I N D H O L D 3 4 6 7 8 10 14 18 20 20 20 22 F O R O R D G R Ø N L A N D S K S T R

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

Jens Bredholt Ind til benet. Bente Hammershøy

Jens Bredholt Ind til benet. Bente Hammershøy Jens Bredholt Ind til benet Bente Hammershøy Bente Hammershøy Ind til benet Jens Bredholt sluser det væsentlige ind, skærer et stykke ud af virkeligheden og fanger og fastholder det essentielle i motivet.

Læs mere

KOM I GANG MED AT MALE

KOM I GANG MED AT MALE KOM I GANG MED AT MALE Maleguide af Emelia Regitse Edelsøe Ind hol d Introduktion til maleri Forord...4-5 Sådan kommer du i gang Trin 1: Procesbog...6-7 Trin 2: Hvilke materialer kan jeg bruge?... 8-9

Læs mere

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. marts 8. april 2012 kan du og din klasse opleve sammenslutningen Den Frie Udstillings Forårsudstilling 2012, der viser

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer.

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer. I dyrenes skygge Dyr er fascinerende. Deres levevis og bevægelser kan fange interessen hos både børn og voksne. At fange det fascinerende ved et dyr og overføre det til tegning eller skulptur er til gengæld

Læs mere

Lærervejledning. Forløb: Hjemme hos Hammershøi Målgruppe: 6. 10. klasse Fag: Billedkunst og dansk. 1. Lærervejledning med. 2. Elevark med. 3.

Lærervejledning. Forløb: Hjemme hos Hammershøi Målgruppe: 6. 10. klasse Fag: Billedkunst og dansk. 1. Lærervejledning med. 2. Elevark med. 3. Ordrupgaards samlinger og særudstillinger rummer mange muligheder for engagerende, dialogbaseret undervisning, f.eks. i fagene dansk, billedkunst, historie, fransk og samfundsfag. Se nogle af museets akutelle

Læs mere

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling 13 okt 25 nov 2012 INTRODUKTION I perioden 13. oktober til 25. november 2012 kan du og din klasse opleve udstillingen KE12 - Kunstnernes Efterårsudstilling.

Læs mere

KUNSTMUSEUM. Claus Jensen RØD OG SORT 14.04.-12.06.2000. EXPO no. 2

KUNSTMUSEUM. Claus Jensen RØD OG SORT 14.04.-12.06.2000. EXPO no. 2 EXPO E S B J E R G KUNSTMUSEUM EXPO no. 2 Claus Jensen RØD OG SORT 14.04.-12.06. Claus Jensen RØD OG SORT Esbjerg Kunstmuseum 14.04.-12.06. FORORD 100 dage inden år besluttede Claus Jensen at skrive en

Læs mere

Kunstforeningen Brundur. Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016

Kunstforeningen Brundur. Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016 Kunstforeningen Brundur Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016 Kære kollega Ansatte ved Brønderslev Kommune stiftede for mange år siden en kunstforening. Du kan læse mere om foreningen på kommunens

Læs mere

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition.

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition. Komposition - om at bygge et billede op Hvis du har prøvet at bygge et korthus, ved du, hvor vigtigt det er, at hvert kort bliver anbragt helt præcist i forhold til de andre. Ellers braser det hele sammen.

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

Galten kirke. Nyrenoveret og med ny kirkekunst

Galten kirke. Nyrenoveret og med ny kirkekunst Galten kirke Nyrenoveret og med ny kirkekunst Kunstner: Peter Brandes Peter Brandes har lavet altertavlen, altertæppet og de 10 glasmalerier i vinduerne. Arkitekt: Jane Havshøj Jane Havshøj har designet

Læs mere

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter Søren Andersen Bente Hammershøy Dobbelteksponering Søren Andersen og datter Galleri Brænderigården viser en speciel udstilling, hvor far og datter, Søren Andersen og Karin Lønbæk, udstiller sammen med

Læs mere

PIA BIRKHOLM Nørthorupvej 8, Hjortdal, 9690 Fjerritslev

PIA BIRKHOLM Nørthorupvej 8, Hjortdal, 9690 Fjerritslev DEN NORDJYSKE Det nordjyske i Den nordjyske er ganske enkelt, at 7 kunstnere, som alle bor i Nordjylland, sammen er på vandreudstilling. De 7 kunstnere er ikke et specielt udtryk for en særlig nordjysk

Læs mere

UDE OG HJEMME. Hallofoten. St. Torv. 9500 Hobro

UDE OG HJEMME. Hallofoten. St. Torv. 9500 Hobro UDE OG HJEMME Hallofoten St. Torv. 9500 Hobro 13. februar - 26. marts 2016 Anne Østergaard: Krage, 2015, akvarel, 50 x 70 cm Hardy Brix: Arktisk Landskab 5, 2009, olie, 115 x 115 cm Annette Fausø: Udsigt

Læs mere

Analysemodeller og -metoder

Analysemodeller og -metoder Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 5. juni - 5. juli 2015 Mellem Tangkrogen og Ballehage Analysemodeller og -metoder TIL SKOLER KOM OG VÆR MED! Sculpture by the Sea er her igen. Skulpturudstillingen

Læs mere

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Læsetræning 2B. Margaret Maggs & Jørgen Brenting. - læs og forstå. illustration: Birgitte Flarup

Læsetræning 2B. Margaret Maggs & Jørgen Brenting. - læs og forstå. illustration: Birgitte Flarup Læsetræning 2B - læs og forstå Margaret Maggs & Jørgen Brenting illustration: Birgitte Flarup Denne bog er hentet fra Baskervilles Depot som e-bog til udskrivning på egen printer. Ved at købe adgang til

Læs mere

Pernille Struer 26/05-24/06 201 2

Pernille Struer 26/05-24/06 201 2 NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 4/201 2 Pernille Struer 26/05-24/06 201 2 Næstved Kunstforening inviterer til ferniseringen af Pernille Struer Lørdag den 26. maj fra kl. 1 3.00

Læs mere

FOTODOKUMENTATION AF SKITSE på væg

FOTODOKUMENTATION AF SKITSE på væg PROJEKTBESKRIVELSE Gavlmaleriet Papirfly (se vedlagt billeddokumentation side 3 og 4) er et poetisk forsøg på at bruge maleri til at skabe sammenhæng mellem bygningens forside og det omkringliggende miljø.

Læs mere

Ingerlise Vikne. In a Desert of Joy

Ingerlise Vikne. In a Desert of Joy Ingerlise Vikne In a Desert of Joy #2, Character with a Blue Dot, 85 x 85 cm Bente Hammershøy In a Desert of Joy Det velkendte er ikke at foragte: Den norsk danske maler Ingerlise Vikne er a er uds llingsparat

Læs mere

IDEHEFTE VEDRØRENDE TEKSTLIGGØRELSE

IDEHEFTE VEDRØRENDE TEKSTLIGGØRELSE IDEHEFTE VEDRØRENDE TEKSTLIGGØRELSE DEN KONKRETE FREMGANGSMÅDE Tekstliggørelse er med vilje en meget enkel metode, som ikke kræver specielle indkøb eller nye færdigheder. Det er vigtigt, fordi dagligdagen

Læs mere

- om at lytte med hjertet frem for med hjernen i din kommunikation med andre

- om at lytte med hjertet frem for med hjernen i din kommunikation med andre Empatisk lytning - om at lytte med hjertet frem for med hjernen i din kommunikation med andre Af Ianneia Meldgaard, cand. mag. Kursus- og foredragsholder og coach. www.qcom.dk Ikke Voldelig Kommunikation.

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Mit Danmark. Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm...

Mit Danmark. Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm... A g n e t h e M a a g a a r d g l a s v æ r k Mit Danmark Mine rødder Jeg er født, opvokset og bor midt i den storslåede vestjyske natur tæt ved havet. Min inspiration Naturen, havet og de åbne vidder

Læs mere

E C. Nex - en lysende sortseer. Forlaget EC Edition. Jens Nex og EC Edition 2011 ISBN 978-87-91392-64-1. Grafisk tilrettelæggelse: Per H.

E C. Nex - en lysende sortseer. Forlaget EC Edition. Jens Nex og EC Edition 2011 ISBN 978-87-91392-64-1. Grafisk tilrettelæggelse: Per H. Nex - en lysende sortseer Jens Nex og EC Edition 2011 ISBN 978-87-91392-64-1 Grafisk tilrettelæggelse: Per H. Jacobsen Bogen er støttet afaarhuus Stiftstidendes Fond Gengivelse af indhold er ikke tilladt,medmindre

Læs mere

Faaborg Museum Indgangspartiet

Faaborg Museum Indgangspartiet Faaborg Museum Faaborg Museum er tegnet af arkitekt Carl Petersen (1874 1923) og blev åbnet i 1915. Museet blev bygget til at rumme konservesfabrikant og mæcen Mads Rasmussens samling af fynbokunst, da

Læs mere

Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm...

Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm... A g n e t h e M a a g a a r d g l a s v æ r k Mit Danmark Mine rødder Jeg er født, opvokset og bor midt i den storslåede vestjyske natur tæt ved havet. Min inspiration Naturen, havet og de åbne vidder

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

Jeg ville udfordre eleverne med en opgave, som ikke umiddelbar var målbar; Hvor høj er skolens flagstang?.

Jeg ville udfordre eleverne med en opgave, som ikke umiddelbar var målbar; Hvor høj er skolens flagstang?. Hvor høj er skolens flagstang? Undersøgelsesbaseret matematik 8.a på Ankermedets Skole i Skagen Marts 2012 Klassen deltog for anden gang i Fibonacci Projektet, og der var afsat ca. 8 lektioner, fordelt

Læs mere

Johannes Larsen, Svanemøllen set fra forhaven, 1937. Johannes Larsen Museet. Johannes & Alhed Larsen Et hjem i naturen. Opgaveark ...

Johannes Larsen, Svanemøllen set fra forhaven, 1937. Johannes Larsen Museet. Johannes & Alhed Larsen Et hjem i naturen. Opgaveark ... Johannes Larsen, Svanemøllen set fra forhaven, 1937. Johannes Larsen Museet Opgaveark Johannes & Alhed Larsen Et hjem i naturen Navn: Klasse:... Møllebakken Johannes og Alhed Larsen, ca. 1900 Ægteparret

Læs mere

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Det er i dag den 1. april. Som det nok vil være bekendt, har jeg siden den 1. april 1988 været fast ansat som sognepræst i Galtrup, Øster Jølby og Erslev i de sidste par

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 01-05-2016 Prædiken til 5.s.e. påske 2016. Prædiken til 5. søndag efter påske 2016. Tekst: Johs. 17,1-11.

Lindvig Osmundsen Side 1 01-05-2016 Prædiken til 5.s.e. påske 2016. Prædiken til 5. søndag efter påske 2016. Tekst: Johs. 17,1-11. Lindvig Osmundsen Side 1 01-05-2016 Prædiken til 5. søndag efter påske 2016. Tekst: Johs. 17,1-11. Et smukt billede. Et herligt billede. Ordet herlighed er et centralt ord i Jesu bøn. Jesu bad om at blive

Læs mere

Surroundings Surrounded & Light Extension

Surroundings Surrounded & Light Extension I N S P I R A T I O N S M A T E R I A L E Surroundings Surrounded & Light Extension Olafur Eliasson Esbjerg Kunstmuseum 28.06.-31.12.2003 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Esbjerg Kunstmuseum præsenterer

Læs mere

forventningsko og oplevelseskort

forventningsko og oplevelseskort Forventnings-Fo r v e n t n i n g s k og oplevelseskort (FØR OPLEVELSEN Oversigt over ) forventningsko ti l el ev rt R V ko ENTN Op le ve lsf Oes I N G S KO R T FOR FØR OG EFTER DEN KUNSTNERISKE OPLEVELSE

Læs mere

Indholdsfortegnelse. LÆS MERE PÅ www.forlaget.ingersen.dk

Indholdsfortegnelse. LÆS MERE PÅ www.forlaget.ingersen.dk Gratis prøveversion Sjov med hænder Copyright: 2004 Agnes Ingersen 1. udgave, 1. oplag. Forfatter: Agnes Ingersen Udgiver: Forlaget Ingersen Assentorpvej 42 4295 Stenlille Epost: forlaget@ingersen.dk Internet:

Læs mere

Analysemodel til billeder

Analysemodel til billeder Analysemodel til billeder En vigtig del af et billede er den historie det fortæller. Når du skal aflæse denne historie, skal du bruge din egen oplevelse af billedet, men du skal også se nøje på hvad billedet

Læs mere

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers 26. september 2011 Vi ser på kunst på ARoS Besøg på ARoS I dag skal du en tur på ARoS. Her vil du møde børn fra andre institutioner. Her er to portrætter, du kan se på ARoS. Portrætterne er lavet af maleren

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen:

Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen: Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen: Elevbesvarelser svinger ikke overraskende i kvalitet - fra meget ufuldstændige besvarelser, hvor de fx glemmer at forklare hvad gåden går ud på, eller glemmer

Læs mere

Alsidige personlige kompetencer

Alsidige personlige kompetencer Alsidige personlige kompetencer Barnets alsidige personlige udvikling forudsætter en lydhør og medleven omverden, som på én gang vil barnet noget og samtidig anerkender og involverer sig i barnets engagementer

Læs mere

Kenneth Duelund. Guppyer

Kenneth Duelund. Guppyer Kenneth Duelund Guppyer If you are bored with raising the easier types of fish such as discus or African cichlids, switch over to guppies and I guarantee you won t ever be bored with your fish again! Stan

Læs mere

KLASSE KAMMERATER HANS CHR. THOMSEN PETER LUNDBERG 27. FEBRUAR - 24. MARTS 2010 I SILKEBORG KUNSTNERHUS

KLASSE KAMMERATER HANS CHR. THOMSEN PETER LUNDBERG 27. FEBRUAR - 24. MARTS 2010 I SILKEBORG KUNSTNERHUS KLASSE KAMMERATER 27. FEBRUAR - 24. MARTS 2010 I SILKEBORG KUNSTNERHUS HANS CHR. THOMSEN PETER LUNDBERG KLASSEKAMMERATER Der var engang i forrige årtusinde, for så længe siden, at kun ganske få stadigvæk

Læs mere

een ssgr Fo Marianne

een ssgr Fo Marianne Marianne Fossgreen Mylder et udvalg af stentøj Bente Hammershøy Form og figur Marianne Fossgreen Keramikeren Marianne Fossgreen kører gerne parløb med sin kunstnerkollega Kissa Tindal, der gør det i teks

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER. (men det er ikke altid det de andre kalder mig)

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER. (men det er ikke altid det de andre kalder mig) BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER JEG ER FREDE (men det er ikke altid det de andre kalder mig) Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse,

Læs mere

KULTURBUS tilbud forår 2016

KULTURBUS tilbud forår 2016 KULTURBUS tilbud forår 2016 HEART & Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Fællesaktiviteter på

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kunstskolen

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kunstskolen Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Kunstskolen November 2014 Kunstskolen Formålet med undervisningen er, at eleverne tilegner sig kompetencer i billedkommunikation og i billedanalyse

Læs mere

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede.

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede. Med afsæt i din passion og dit mål formulerer du tre nøglebudskaber. Skriv de tre budskaber ned, som er lette at huske, og som er essensen af det, du gerne vil formidle til de involverede. Du må maks.

Læs mere

Kursusprogram Efterår 2016 / Forår 2017

Kursusprogram Efterår 2016 / Forår 2017 Kursusprogram Efterår 2016 / Forår 2017 Kære læsere Struer Billedskole holder til på Aktivitetscenter Struer, Skolegade 5a. Vi er endnu engang glade for at kunne præsentere Struer Billedskoles kursusprogram,

Læs mere

en status over mine aktiviteter i 2007 Hotel vanitas Sound of Graphic Museet for Religiøs Kunst XII Vilnius Painting Triennial

en status over mine aktiviteter i 2007 Hotel vanitas Sound of Graphic Museet for Religiøs Kunst XII Vilnius Painting Triennial 29/12 her er lige et billede der egentlig skulle have været vist i Hotel Vanitas`s Closet Biotop projekt men nu får det lov at være et billede der markerer mødet mellem 2 år 28/12 her er lige en status

Læs mere

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK to Efter en velbesøgt generalforsamling føler jeg bestyrelsen har fået fuldmagt til at fortsætte i det spor vi gennem tid har fulgt: At formidle kunst og nedbryde afstanden

Læs mere

Skønhed En engel gik forbi

Skønhed En engel gik forbi Skønhed En engel gik forbi Skønhed En engel gik forbi Af Dorthe Jørgensen unı vers Skønhed En engel gik forbi Dorthe Jørgensen og Aarhus Universitetsforlag 2006 Tilrettelægning: Jørgen Sparre Omslag: Jørgen

Læs mere

MOON SKIN LUCID WALK

MOON SKIN LUCID WALK EN LÆRERGUIDE MOON SKIN LUCID WALK 10. januar 2015-1. marts 2015 Evren Tekinoktay: Neon Relieffer - Egg, Bunny, Harlowe, Elektra, Crystal & Bambi, 2014. Introduktion Kære underviser I perioden 10. januar

Læs mere

En dialogisk undervisningsmodel

En dialogisk undervisningsmodel 8 Lær e r v e j l e d n i n g En dialogisk undervisningsmodel Helle Alrø gør i artiklen En nysgerrigt undersøgende matematikundervisning 6 rede for en måde at samtale på, som kan være et nyttigt redskab,

Læs mere

At skabe bevægelse gennem at ud-folde og ud-vide den andens perspektiv.

At skabe bevægelse gennem at ud-folde og ud-vide den andens perspektiv. At skabe bevægelse gennem at ud-folde og ud-vide den andens perspektiv. Prøv ikke at hjælpe! Skub ikke! Foreslå ingen løsninger! Vær nysgerrig på denne forunderlige historie! Vær gerne langsom! Hør hvad

Læs mere

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen 18. aug. 18. okt. 2 0 1 2 Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen Velkommen til udstillingen Art Together Udstillingen præsenterer værker af Billedkunstner Marianne Johansen og arkitekt og billedkunster

Læs mere

2013 Lørdag den 1. juni + Søndag den 2. juni Begge dage kl. 10.00 16.00. Do disturb

2013 Lørdag den 1. juni + Søndag den 2. juni Begge dage kl. 10.00 16.00. Do disturb 2013 Lørdag den 1. juni + Søndag den 2. juni Begge dage kl. 10.00 16.00 Do disturb ÅBNE DØRE Vestfynske kunstnere åbner dørene og byder velkommen i de mange værksteder og gallerier vi har på Vestfyn. Mød

Læs mere

Portfolio. Tlf. 29 24 46 59 E-mail anneranegaard@gmail.com

Portfolio. Tlf. 29 24 46 59 E-mail anneranegaard@gmail.com Portfolio Anne Ranegaard Clausen Tlf. 29 24 46 59 E-mail anneranegaard@gmail.com Samson Fotograf Om Samson Samson er et mediemagasin, som bliver drevet af studerende på medie-, kommunikations- og journalistuddannelser

Læs mere

Min blomst En blomst ved ikke, at den er en blomst, den folder sig bare ud.

Min blomst En blomst ved ikke, at den er en blomst, den folder sig bare ud. Af Henrik Krog Nielsen Forlaget X www.forlagetx.dk Aftendigt Aften efter aften ligner aften. Dag efter dag ligner dag. Genkendelighedens kraft ligger bag. Aften efter aften skærer fra. Dag efter dag lægger

Læs mere

Skattekort. Jagten på den forsvundne skitsebog. God jagt! En kunstner har mistet sin skitsebog i museet!

Skattekort. Jagten på den forsvundne skitsebog. God jagt! En kunstner har mistet sin skitsebog i museet! Jagten på den forsvundne skitsebog Skattekort En kunstner har mistet sin skitsebog i museet! Han hedder Krøyer og kan være lidt glemsom. Skitsebogen er vigtig for ham. Han har nemlig tegnet en idé til

Læs mere

Tidsskrift for kreativitet, spontaneitet og læring Copyright 2010 2010, Vol. 2, side 213-223 Ole Skou Olsen. Lad sindet tegne

Tidsskrift for kreativitet, spontaneitet og læring Copyright 2010 2010, Vol. 2, side 213-223 Ole Skou Olsen. Lad sindet tegne Tidsskrift for kreativitet, spontaneitet og læring Copyright 2010 2010, Vol. 2, side 213-223 Ole Skou Olsen Lad sindet tegne Ole Skou Olsen (OSO) kunstmaler, grafiker og tegner Kreativitet er væren. Kunst

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

Tue Tjur, april 2012. Personerne.

Tue Tjur, april 2012. Personerne. På billedet her ses de 8 ældste af de mange fotoalbums, som min mor Vibe efterlod sig da hun døde i 2007. Det øverste, som er det ældste, angives at være fra 1914-33. Det er billeder fra dette album, som

Læs mere

15 lokale kunstnere. Kunstforeningen Foyer en. www.kunstforeningenfoyeren.dk. Jubilæumsudstilling med

15 lokale kunstnere. Kunstforeningen Foyer en. www.kunstforeningenfoyeren.dk. Jubilæumsudstilling med Lidt om kunstforeningen Som nævnt i indledningen etableredes Kunstforeningen Foyer`en i februar 2004. Udgangspunktet var en begyndende udsmykning med billedkunst på væggene i Taastrup Idræts Centers store

Læs mere

Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn

Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn Tekst og affotografering N.M. Schaiffel-Nielsen En glad Erik Fogh Nielsen. Billedet er taget ved den sidste Pinseudstilling Erik Fogh Nielsen deltog i.

Læs mere

STABILE SKRØBELIGHEDER

STABILE SKRØBELIGHEDER STABILE SKRØBELIGHEDER Steffen Tast St. Torv. 9500 Hobro 11. juni - 3. september 2016 de-light # 21, 2016 Mit arbejdsområde er installation, skulptur, ofte som mobile, der involverer lys og glas. Selv

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2016-2017 maj-juni Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Billedkunst C Eva

Læs mere

Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2015-2016

Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2015-2016 Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2015-2016 Fagligt emne Læringsmål Hvordan Evaluering Fotografi og Eleverne skal selv tage et Fotografierne ramme Tage et billede med digitalkamera billede af hinanden

Læs mere

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Undervisningsmateriale 8.-10. klasse Malerier på grænsen mellem verdener En gruppe kunstnere i 1920ernes Paris troede fuldt og fast på, at man igennem kunsten

Læs mere

Jeg siger det der står på næste side. (Sideskift er angivet ved større linjeafstand og opgaveskift er angivet ved at de første ord er understreget)

Jeg siger det der står på næste side. (Sideskift er angivet ved større linjeafstand og opgaveskift er angivet ved at de første ord er understreget) Kære underviser Når børnene har gået i skole i mellem en og to uger, laver jeg denne test, for at se hvor gode hvert barn er er til at omsætte det de får at vide til en tegning. Den er inspireret af den

Læs mere

Plakat design. Plakater designet til to tidsperioder. Julia Igaard mediegrafiker studerende, grundforløb, Hansenberg

Plakat design. Plakater designet til to tidsperioder. Julia Igaard mediegrafiker studerende, grundforløb, Hansenberg Plakat design Plakater designet til to tidsperioder Julia Igaard mediegrafiker studerende, grundforløb, Hansenberg JI Opgavebeskrivelse: Denne her opgave gik ud på, at jeg skulle lave plakater til to tidsperioder,

Læs mere