Indhold 2/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indhold 2/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings"

Transkript

1 Paint with Pride Indhold 2/2011 Redaktionelt...1 Teknos træbeskyttelse klarer krævende tests i tropeklima...2 Biociddirektivet: På den sikre side med Teknos...3 Nye og effektive Teknos overfladebehandlingssystemer til havemøbler, terrasser og balkoner...4 Langtidstest med en halv million besøgende...4 Kvalitetsvinduer til paladset i Luxemburg med Teknos maling...5 Problemfri produktion af kilometervis af trælister med Teknos maling...6 Endnu mere nyttig information på Teknos webside...7 Fabrikslukning i sommeren Nyt fremtidssikret brandhæmmende overfladebehandlingssystem til udvendige beklædningsbrædder...8 Udgivet af: Teknos AS Redaktør: Karin Skov Kære samarbejdspartnere, Innovation er baseret på erfaring. Bag de moderne Teknos og GORI Industri overfladebehandlingssystemer ligger der mange års erfaring med vandbaseret maling og lak. Det omfatter også intensive tests, som vi løbende gennemfører i forbindelse med udviklingen af et nyt produkt, f.eks. på vores tekniske kompetencecenter i Vamdrup, det største af sin art i Europa, og også i samarbejde med mange anerkendte videnskabelige institutter og forskere. Der er flere eksempler på sådanne aktiviteter i dette nummer, f.eks. vores test af vejrbestandighed i Malaysia i samarbejde med Teknologisk Institut, en længerevarende test af træterrasser foretaget af Holzforschung Austria (det østrigske træforskningsinstitut) og vores nye Træencyklopædi udarbejdet i tæt samarbejde med von-thünen- Institut (Hamborg). Knowhow og erfaring, som er til gavn for dig og for kvaliteten af dine produkter! Jørgen Ulrik Hansen Direktør Forskining & Udvikling, Teknos Industrial Wood

2 2 Teknos får værdifuld erfaring fra eksponering over længere tid i Borneos tropiske klima, hvor træ nedbrydes meget hurtigere end i det nordeuropæiske klima. Teknos træbeskyttelse klarer krævende tests i tropeklima Overfladebehandlingssystemet har en afgørende betydning for træets holdbarhed ved udendørs brug. Det gør det endnu mere vigtigt at indsamle erfaring med systemerne ved forsøg i marken. Teknos har gennemført sådanne tests af vejrbestandighed i mange år både på egne vejrbestandighedsfaciliteter og i samarbejde med institutter og forskningsinstanser i Europa og Asien. Forsøg, foretaget i et tropisk klima, er særligt værdifulde til vurdering af træbeskyttelse. En konstant høj temperatur og luftfugtighed skaber forrådnelse og svamp, der ødelægger træet, og stiller derfor store krav til træbeskyttelsen. På den baggrund har Teknos gennemført vejrbestandighedsforsøg i Malaysia siden 2000 i samarbejde med Teknologisk Institut. Teknos forsøgene i Malaysia er baseret på L-samlingsmetoden defineret i EN år i Malaysia = 50 år i Danmark Vejrbestandighedsforsøget finder sted i den malaysiske stat Sarawak på Borneo. Den årlige gennemsnitstemperatur er 28 C (sammenlignet med 7 8 C i Danmark), og den årlige regnmængde er mm (sammenlignet med mm i Danmark). Forsøgene udføres parallelt i Malaysia og på Teknologisk Institut i Tåstrup, så klimapåvirkningen kan sammenlignes direkte. Det har vist sig, at ubehandlet træ i Malaysia nedbrydes ca. fem gange hurtigere end i Danmark. Det er derfor muligt at drage pålidelige konklusioner efter blot to år i tropisk klima, mens forsøg i Nordeuropa kræver seks til otte år.

3 3 Forsøgene i Malaysia er hovedsageligt baseret på L-samlingsmetoden defineret i EN 330. Prøverne er hjørneelementer fremstillet af splintved og kerneved af forskellige træsorter med en lang række forskellige overfladebehandlingssystemer. Vi tester to- og trelagssystemer med den vandbaserede træbeskyttelse TEKNOL AQUA 1410, combi-grunderen AQUA PRIMER / og den klassiske vakuumimprægnering. Prøverne undersøges regelmæssigt og bedømmes på en skala fra 0 (ingen skade) til 4 (komplet nedbrydning). Dokumenteret erfaring Efter mere end ti års vejrbestandighedsforsøg i tropisk klima har Teknos nu adgang til værdifuld viden. Det suppleres af resultater fra sammenlignelige og længerevarende forsøg med systemer fra GORI Industri, som blev gennemført, før virksomheden blev overtaget af Teknos. Effektiv beskyttelse mod blåsplint, nedbrydning og svampeangreb kan påvises for forskellige overfladebehandlinger med TEKNOL AQUA 1410, GORI 356 og AQUA PRIMER / Testresultaterne fremmer også godkendelse i henhold til biociddirektivet, som kræver detaljeret dokumentation for hvert produkt. Der er også værdifulde resultater for bestandigheden af splintved kontra kerneved, f.eks. med hensyn til de tekniske krav fra Vinduesproducenternes Samarbejdsorganisation ved produktion af Klasse 2 vinduer. Under alle omstændigheder kan Teknos kunder stole på dokumenteret effektive produkter, der overholder biociddirektivet, samt omfattende ekspertviden. Biociddirektivet: På den sikre side med Teknos Som nævnt i foregående Painting Wood Newsletter er godkendelsen af træbeskyttelse i henhold til det europæiske biociddirektiv næsten hjemme. Produkter, der indeholder biocid, må kun markedsføres, hvis de indeholder anmeldte stoffer, og hvis de er blevet indsendt til godkendelse eller allerede er godkendt. Teknos kunder er på den sikre side. Fra et meget tidligt stadium har Teknos sikret, at produkter fra Teknos og GORI Industri, der falder ind under direktivet, opfylder disse krav. De første godkendelsesprocedurer er snart afviklet, og indtil da er et officielt registreringsnummer tilstrækkeligt. Producenterne skal hos alle deres leverandører kontrollere, at produkter, der indeholder biocid, har et sådant nummer. For produkter fra Teknos og GORI Industri findes registreringsnummeret for de respektive lande på Teknos hjemmeside. Der er dioxidregistreringsnumre for: TEKNOL AQUA AQUA PRIMER AQUA PRIMER GORI 356 GORI 605 Bemærk: Anmeldelse af insekticidstoffer er endnu ikke færdigudarbejdet. Derfor er godkendelsesprocedurerne for produkter med insekticid forsinket (der forventes ingen registreringer før 2013). Men kunderne kan være forvisset om, at Teknos vil tilbyde træbeskyttelsessystemer, der overholder biociddirektivet med både fungicider og insekticider (også mod termitter).

4 4 Nye og effektive Teknos overfladebehandlingssystemer til havemøbler, terrasser og balkoner Med en række produktnyheder i 2011 sigter Teknos mod anvendelsesområder ud over vinduer og døre. Tre nye vandbaserede Teknos træolieprodukter er allerede på markedet. TEKNOSHIELD 4003 er en vandbaseret olie, som er nem at påføre, og som giver træhavemøbler et naturligt look. Den kan indfarves, tørrer hurtigt og giver en holdbar og olieholdig finish. Den nye TEKNOSHIELD 4004 blev specielt udviklet til WPC havemøbler. Den giver træpolymeroverflader en særlig beskyttelse mod olie og snavs. Den vandbaserede træolie TEKNOSHIELD 4005 med en høj UV-beskyttelse er den ideelle løsning til naturlig opfriskning af træterrasser og beskyttelse mod, at træet gråner. GORI Industris sortiment vil blive udvidet med et overfladebehandlingssystem af høj kvalitet til havemøbler og balkoner. Den nye videreudviklede grunder, GORI 649, indeholder en meget effektiv filmbeskyttelse specielt mod blåsplint. Blåsplint er en typisk skade på vandrette overflader som balkonrækværk eller sæder. Det forårsages af hagl eller anden mekanisk skade. En specialudviklet topcoat, GORI 661, til vandrette overflader, der skal være meget fleksible, er også på trapperne. Der gennemføres i øjeblikket test af det nye system. Produktet forventes at blive lanceret i efteråret Langtidstest med en halv million besøgende Haveudstillingen Garten Tulln i nærheden af Wien med mere end besøgende om året er stedet, hvor Holzforschung Austria gennemfører en omfattende og længerevarende test af træterrasser. Teknos er i øjeblikket involveret i et exceptionelt og længerevarende forskningsprojekt med Holzforschung Austria vedrørende træterrasser. Forskellige træsorter, overfladestrukturer og overfladebehandlingssystemer bliver testet på et område med 68 testfelter på haveudstillingen Garten Tulln i Wien. Teknos arbejder tæt sammen med Holzforschung Austria og har behandlet flere træterassefelter. Holdbarhed samt de visuelle ændringer vil bl.a. blive undersøgt, og der vil blive foretaget interview af de besøgende. Projektet kører i tre år indtil 2012, og der forventes mere end en halv million besøgende.

5 5 Kvalitetsvinduer til paladset i Luxemburg med Teknos maling Fenster Mersch S.A. er en kendt vinduesproducent i Luxemburg. Det er en familiedrevet virksomhed grundlagt i 1949, der fremstiller trævinduer og døre af høj kvalitet, normalt som individuelle løsninger til nye og eksisterende bygninger. Mersch har også succes med ornamentale vinduer til historiske bygninger. Virksomheden leverer hovedsageligt til kunder i Storhertugdømmet Luxemburg. Hovedparten er private kunder, men referencerne omfatter også ejendomme som det historiske slot Sanem eller storhertugens palads. Med hensyn til det træ, der anvendes, udgør eg en stor del af produktionen, hvilket er typisk for Luxemburg. Selv træ/aluminium-vinduer fremstilles ofte efter kundespecifikation i eg eller lærketræ. Efterspørgslen efter topcoats er overvejende til overfladefinish. Udover klassisk hvid er antracit meget populært i øjeblikket. Siden 2009 har Fenster Mersch brugt GORI Industri maling fra Teknos. Standard er en firelagsbehandling med GORI 356, GORI 615, GORI 650 og GORI 660. Træ-/aluminium-vinduerne er som regel behandlet med et trelagssystem med GORI 675 nåletræsolie som en farveløs finish. Maison Dufaing i Walferdange (Luxemburg) med specialfremstillede trævinduer fra Mersch og maling fra Teknos (foto: Fenster Mersch) De kunder, der vælger trævinduer, stiller store krav til finish og holdbarhed, så vi lægger stor vægt på en førsteklasses maling, siger Ars Mersch, der som anden generation styrer den familiedrevne virksomhed sammen med sin bror Pit. Med GORI Industri systemet opnår vi glatte overflader af høj kvalitet med et naturligt look, som giver vores kunder et positivt indtryk og samtidig er et virkelig godt salgsargument. Flow-coating på produktionsfaciliteterne i Brachtenbach (Luxemburg) (foto: Fenster Mersch) Mersch får sine overfladebehandlingsprodukter fra Teknos salgspartner Hendrichs AG (Eupen, Belgien). Grossisten leverer til snedkerier og industrivirksomheder i Belgien og nabolandene. I mere end fem år har Hendrichs solgt GORI Industri overfladebehandlingssystemer. Efter omfattende tests udarbejdede vi en liste over hele programmet og skiftede senere til den nye GORI Industri produktgeneration, siger Didier Kirch, salgsdirektør hos Hendrichs. Vi er meget tilfredse med produkterne og med samarbejdet. Det er vigtigt for os at arbejde tæt sammen med leverandørerne, fordi vi dermed støtter vores kunder med professionelle råd om anvendelse på vores produkter. Anden og tredje generation i den familiedrevne virksomhed: Ars, Marc og Pit Mersch (fra venstre mod højre) (foto: Fenster Mersch)

6 6 Problemfri produktion af kilometervis af trælister med Teknos maling Sörnsen Holzleisten GmbH & Co. KG i Süderbrarup i nærheden af Flensborg er en af de største producenter af lister i Europa. Sörnsen Holzleisten GmbH & Co. KG i Süderbrarup i nærheden af Flensborg producerer over to mio. meter lister om året. Med en meget effektiv industriproduktion og internationalt salg er den familiedrevne virksomhed, der blev grundlagt i1945, en af de største listeproducenter i Europa. Det enorme produktsortiment omfatter fodpaneler, væg- og loftlister, profiler til parketgulve og gulvtilbehør i alle mulige former, træsorter og mønstre. Virksomheden har ca forskellige produkter på lager. Sörnsen betjener industrien og det private marked med et komplet sortiment af produkter lige fra labels til reolindretning, men leverer også til tømmerhandler og producenter af parketgulve samt til distributører. Sörnsen leverer også faste længder efter kundespecifikation. For nylig begyndte virksomheden også at sælge lister til møbelindustrien. Som endnu en tilføjelse til sortimentet er produkter til udendørs brug, især til produktion af vinduer og døre, på vej. Bevist i praksis Sörnsen fremstiller solide trælister, malede eller foliebelagte MDFlister og lister af træfiner. Virksomheden har brugt Teknos overfladebehandlingsprodukter siden Da tendensen gik mod malede MDF-lister, undersøgte vi markedet for systemer med særlig god vedhæftningsevne, forklarer Robert Sörnsen, der leder virksomheden som tredje generation. Vi har testet Teknos produkterne og har hurtigt fundet den rigtige løsning. Problemfri bearbejdning og hurtig tørring er afgørende for produktionsprocessen. På kun syv minutter går en liste hos Sörnsen gennem alle step i produktionen: afslibning, maling og tørring. De fleste lister er behandlet med AQUAFILLER 1100 og TEKNOCOAT AQUA MDF-lister males hvide og trælister oftest med transparent maling. Sörnsen behandler hårdt belastede gulvprofiler med den UV-hærdede maling TEKNOLUX AQUA Godt samarbejde Vi er meget tilfredse med Teknos produkter. De er nemme at arbejde med, og resultaterne er overbevisende, siger Robert Sörnsen. Og samarbejdet med Teknos er rigtig godt både med den tyske filial i Fulda og med Vamdrup, som kun ligger en times kørsel herfra. Sörnsen tilbyder et bredt sortiment af fodpaneler, væg- og loftlister, profiler til parketgulve og andet tilbehør til gulve.

7 7 Endnu mere nyttig information på Teknos webside Teknos kunder kan nu få adgang til to vigtige værktøjer online. Farvekortet omfatter 99 nuancer fra helt lyse til varme gule og stærke rødlige nuancer af brun. Farverne vises i to forskellige farvekortversioner til lyst og mørkt træ. Med et klik på musen vises hver nuance med farvenumre. Selvom de faktiske farver kan variere afhængigt af den skærm, man bruger, er online adgang meget nyttigt til at kunne vælge farvenuancer direkte fra en computer. Den nye Træencyklopædi giver kunderne et værktøj, der er unikt på markedet. I samarbejde med det anerkendte von-thünen-institut (Hamburg) har Teknos udarbejdet et omfattende dossier om hver af de 23 vigtigste træsorter inden for vinduesdesign og produktion. Materialet indeholder detaljerede oplysninger såsom nøjagtigt navn, distribution, farve og struktur, egenskaber, bearbejdningsmuligheder, tørring og brug samt overfladebehandling og den anbefalede maling. Den nye Træencyklopædi er et must for alle fagfolk inden for industriel træbehandling og der er adgang til enhver tid og fra enhver computer. Både Farvekortet og Træencyklopædien er allerede online på den internationale Teknos webside Der vil snarest komme versioner på flere sprog. Fabrikslukning i sommeren 2011 Produktionen på Teknos fabrikken i Vamdrup lukker i en uge i sommerperioden. Det er uge 29 (18. til 22. juli). Salgs- og logistikafdelingen vil fortsat arbejde i denne periode, så varer, der er på lager, vil blive leveret som sædvanlig. For at være på den sikre side bør kunderne bestille i god tid eller forhøre sig, om de ønskede varer er på lager.

8 Nyt fremtidssikret brandhæmmende overfladebehandlingssystem til udvendige beklædningsbrædder 8 Facadetest for SP BRAND 105 i Borås, Sverige den 28. februar Det nyudviklede Teknos FR Facade er et helt nyt overfladebehandlingssystem fra Teknos til brandhæmmende behandling af udendørs beklædningsbrædder. Teknos FR Facade er beregnet til industriel brug og er et trelags behandlingssystem, hvor de brandhæmmende egenskaber kommer fra et vandbaseret intumescent grundingsproduktet. Den innovative formulering af det brandhæmmende grundingsprodukt er ikke hygroskopisk og påvirkes meget lidt af vejrliget i forhold til de typiske salt-baserede brandimprægneringsmidler. Teknos FR Facade har gennemgået et omfattende testprogram i overensstemmelse med de gældende og EU harmoniserede EN baserede testkrav og har fået klassificeringen K 1 10 B-s1 d0 hvilket er den højeste klassificering organisk materiale kan opnå. I fx Norge, hvor de nye harmoniserede krav til brandhæmmende overflader/materialer er implementeret kan Teknos FR Facade markedsføres med følgende klassificering: I henhold til NS-EN : Overflade - B-s1,d0 I henhold til NS-EN : Beklædningsbrædder - K 1 10 og K 2 10 Øvrige klassificeringer og dokumentation: Produktet er testet og godkendt for udendørs anvendelse, og brugsklassificeret EXT i henhold til NT Fire 054 Certificering /kvalitetssikring: Dokumenteret i henhold til Norsk Standard NS-EN Panelbord og kledningsbord av heltre. Egenskaper, evaluering av samsvar og merking. Krav i henhold til Forskrift om tekniske krav til byggverk, Kapittel 3 og det færdigbehandlede beklædningsbræt kan CE mærkes I Danmark har man endnu ikke indført de nye harmoniserede krav til brandhæmmende materiale/overflade. Processen er igangsat, og man forventer at ændringerne vedr. de brandtekniske klassifikationer kan gennemføres i løbet af efteråret 2011, således at brandhæmmende overfladebehandling af fx beklædningsbrædder også kan anvendes i danske byggerier. Brandhæmmende grunding Den intumescent opbyggede grunder, er den vigtigste produktkomponent i Teknos FR Facade - TEKNOSAFE 2407, en specialudviklet brandhæmmende grunder, der skal påføres med 350 g/m². I tilfælde af brand (varmeeksponering) udløses en kemisk reaktion, der gør, at grundingsproduktet svulmer op til et voluminøst isolerende lag af micro-porøst kulstof, som beskytter træet mod varme. Den samlede brandhæmmende effekt samt udendørsholdbarheden for Teknos FR Facade kan Teknos kun garantere, hvis TEKNOSAFE 2407 anvendes sammen de specificerede topcoats NORDICA EKO 3330 og NORDICA EKO HUSFÄRG. Grunding samt det første lag topcoat påføres industrielt i forbindelse med produktionen af beklædningsbrædderne, mens NORDICA EKO HUSFÄRG påføres efter, at beklædningsbrædderne er monteret. Den brandhæmmende effekt af Teknos FR Facade er som anført testet i overensstemmelse med den europæiske standard EN og 2 og dokumenteret og kvalitetssikret i overensstemmelse med produktstandarden EN 14915, som er grundlaget for CE-mærkning. Som et resultat af testresultaterne er Teknos FR Facade derfor klassificeret K 1 10 B-s1 d0. Produktsystemet er endvidere brugsklassificeret EXT henhold til NT Fire 054 (godkendt til udendørs brug). Der ud over er produktsystemet i overensstemmelse med brandprøvning SP FIRE 105 godkendt som Fasadbeklädnad i Sverige. Vejrbestandigt overfladebehandlingssystem En væsentlig fordel ved Teknos FR Facade er lang holdbarhed af den brandhæmmende effekt. De nuværende typiske brandhæmmende produkter indeholder uorganiske salte (fosfater og borater). Salte er mere eller mindre hygroskopiske, dvs. tiltrækker fugt ved relativ høj luftfugtighed. Der er derfor en stor fare for, at saltimprægneret beklædning mister sine brandhæmmende egenskaber, idet de brandhæmmende komponenter i behandlingen udvaskes over tid, som følge af gentagne opfugtninger. Med det nye overfladebehandlingssystem fra Teknos er det muligt at opnå en varig brandsikring, som bevarer sine brandhæmmende egenskaber selv efter langtidspåvirkninger fra vejr og vind. Teknos FR Facade produktsystemet er tilgængeligt allerede nu, men kan ikke for nuværende, i forhold til de danske byggeforskrifter, markedsføres som brandhæmmende overfladebehandling. Vores tekniske eksperter i overfladebehandling kan naturligvis kontaktes i forbindelse med brugen af det nye system.

100 års erfaring med farver. Indhold 2/2012. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings

100 års erfaring med farver. Indhold 2/2012. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings Paint with Pride Indhold 2/2012 100 års erfaring med farver...1 En for alle: det nye TEKNOCOLOR-tonesystem...3 Nye Teknos-løsninger til udendørs træværk...4 Teknos klar til biociddirektivet...5 Europæiske

Læs mere

SÖDRA BRANDIMPRÆGNERET TRÆ

SÖDRA BRANDIMPRÆGNERET TRÆ SÖDRA BRANDIMPRÆGNERET TRÆ Trygt og funktionelt, døgnet rundt, året rundt Globalt testet produkt som er blevet anvendt mere end 30 år worldwide under varierende klimaforhold. Certificeret i henhold til

Læs mere

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis TRIP TRAP WOODCARE Udendørs plejeprodukter Anbefalet af professionelle Nemt og effektivt Naturligvis 1 Det naturlige valg Træ skal ikke overfladebehandles; det skal styrkes og beskyttes indefra. Denne

Læs mere

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. Wood Care

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. Wood Care T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R Wood Care 1 Vi sikrer værdierne og miljøet Alle ved, at træ der er Collstrop imprægneret, er effektivt beskyttet mod råd og svamp i årevis.

Læs mere

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag Væg og loftmaling Loft/Væg 3 En maling til vægge og lofter, som er nem at arbejde med og som ikke giver dryp eller stænk. Fremstår med en helmat overflade uden reflektering. Anvendes på lofter, beklædningsplader

Læs mere

Fokus på den bedste løsning

Fokus på den bedste løsning Fokus på den bedste løsning 2 03 Luk dig ind i en verden af vinduer og døre Fokus på den bedste løsning Hos PT VINDUER har vi konstant fokus på at levere dig den bedst mulige løsning, når det gælder vinduer

Læs mere

Nova-profiler. Trælister - og paneler

Nova-profiler. Trælister - og paneler Nova-profiler Trælister - og paneler 2 Indholdsfortegnelse Værd at vide om træpaneler og -lister Side 4 Det miljørigtige valg Side 7 Træsorter Side 8-9 Skyggelister Side 10 Glaslister Side 10 Hjørnelister

Læs mere

SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK

SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK 2 Specielt træ fortjener særbehandling Finere og mere eksotiske træsorter som teak, mahogni, ceder og nyatoh vinder frem i disse år. De er oftere hårdere og mere

Læs mere

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. holder længere!

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. holder længere! T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R holder længere! 2 T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R Vi sikrer værdierne og miljøet Alle ved, at når træet er

Læs mere

Malinger som er velegnet på træ udendørs

Malinger som er velegnet på træ udendørs Malinger som er velegnet på træ udendørs Acryl NB: Betegnelsen "Acryl..." (fx Acrylmaling) benyttes ofte i handelsnavne, men desværre i vidt forskellig betydning. "Acrylplast...", er den vedtagne MBK-betegnelse

Læs mere

Lev naturligt med Massive trægulve fra Södra Wood

Lev naturligt med Massive trægulve fra Södra Wood Lev naturligt med Massive trægulve fra Södra Wood 2 www.sodra.dk Ægte trægulve vokser på træerne SÖDRA HAR RØDDER I DE SVENSKE SKOVE. BOGSTAVELIG TALT. TRÆ ER ET NATURLIGT BYGGEMATERIALE, BRUGT GENNEM

Læs mere

Beauty & Performance in Wood TM

Beauty & Performance in Wood TM Beauty & Performance in Wood TM Hvad er Kebony? Kebony er et bæredygtigt alternativ til tropisk hårdttræ, når udseende og ydeevne er afgørende. Kebony teknologien er udviklet i Norge og er en miljøvenlig

Læs mere

Brandbeskyttelse af træ med specielt fokus på brandimprægnering. 22. september 2016 Thomas Mark Venås, Teknologisk Institut

Brandbeskyttelse af træ med specielt fokus på brandimprægnering. 22. september 2016 Thomas Mark Venås, Teknologisk Institut Brandbeskyttelse af træ med specielt fokus på brandimprægnering 22. september 2016 Thomas Mark Venås, Teknologisk Institut Plan for præsentationen Indledning Hvad sker der når træ brænder? Hvordan virker

Læs mere

TRÆBESKYTTELSE Flottere finish med norsk træbeskyttelse

TRÆBESKYTTELSE Flottere finish med norsk træbeskyttelse TRÆBESKYTTELSE Flottere finish med norsk træbeskyttelse NORSK TRÆBESKYTTELSE Fra det ekstreme nord til dit træværk siden 1972 DEMIDEKK Holdbar træbeskyttelse til det skandinaviske klima Demidekk er norsk

Læs mere

Linolieprodukter Hvorfor?

Linolieprodukter Hvorfor? Linolieprodukter Hvorfor? Forbrug og påføring af linoliemaling For at kunne beregne, hvor meget træmaling (oliefarver) der er behov for, er det nødvendigt at vide, hvor mange m² der skal males, hvor mange

Læs mere

HardiePlank. Brædder. www.cembrit.dk

HardiePlank. Brædder. www.cembrit.dk HardiePlank Brædder www.cembrit.dk Smukt som træ med fibercements fordele Det suveræne alternativ til træbrædder HardiePlank brædder har samme struktur og udseende som træbrædder, men er fremstillet af

Læs mere

Cembrit planker & Cembrit paneler

Cembrit planker & Cembrit paneler Cembrit planker & Cembrit paneler 15 ÅRS CEMBRIT GARANTI Fibercement - et stærkt byggemateriale Et godt mix af egenskaber Cembrit fibercement er et enestående byggemateriale, der er ideelt til alle former

Læs mere

PROTEGAMETODEN TIL STÅL & TRÆ

PROTEGAMETODEN TIL STÅL & TRÆ PROTEGAMETODEN TIL STÅL & TRÆ At være maler handler ikke blot om at arbejde med æstetiske værdier, men også med de menneskelige og materielle. Hvis du arbejder med brandbeskyttelsesmaling, har du en afgørende

Læs mere

Træbeskyttelse med lang holdbarhed

Træbeskyttelse med lang holdbarhed Træbeskyttelse med lang holdbarhed ÅR Unik varmereflekterende træbeskyttelse med køleeffekt, der reflekterer solens varme og skadelige infrarøde (IR) stråler Se alt om COOLINGPAINT på coolingpaint.dk SOLENS

Læs mere

UDVIKLING AF HIGHTECH BYGGE- KOMPONENTER og -MATERIALER - UDSTYR og FACILITETER

UDVIKLING AF HIGHTECH BYGGE- KOMPONENTER og -MATERIALER - UDSTYR og FACILITETER UDVIKLING AF HIGHTECH BYGGE- KOMPONENTER og -MATERIALER - UDSTYR og FACILITETER TEKNOLOGISK INSTITUT BYGGERI FREMSTILLING Industrielt blandeanlæg Beton-bladeanlægget giver mulighed for at demonstrere de

Læs mere

Terrasse og facade. www.keflico.com. i hårdttræ

Terrasse og facade. www.keflico.com. i hårdttræ 2010 og facade i hårdttræ Rosewood terrassebrædder Plantage Teak terrassebrædder Plantage Teak er en eksklusiv og formstabil træsort med de samme gode egenskaber som asiatisk teak. Plantage Teak er hurtigt

Læs mere

Udgives af: Teknos AS Nyt produkt i superligaen: Farveløs maling med høj UV-beskyttelse...2

Udgives af: Teknos AS Nyt produkt i superligaen: Farveløs maling med høj UV-beskyttelse...2 Indhold 2/2014 Leder...1 Udgives af: Teknos AS Nyt produkt i superligaen: Farveløs maling med høj UV-beskyttelse...2 Redaktør: Karin Skov Et tilbageblik på fensterbau/frontale i marts...2 www.teknos.com

Læs mere

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning Indvendige paneler Interiør Indeholder monteringsvejledning Moelven indvendige paneler I denne brochure præsenterer vi Moelvens nye program i indvendige paneler. Samtidig kan du finde oplysninger om anvendelse,

Læs mere

Cembrit Bølgeplader i fibercement

Cembrit Bølgeplader i fibercement Cembrit Bølgeplader i fibercement En stærk løsning www.cembrit.dk Til klassisk eller moderne byggeri En ny generation Den nye generation af fiber cement bølgeplader fra Cembrit er fremstillet af naturlige,

Læs mere

BambusGulve. bæredygtige gulve

BambusGulve. bæredygtige gulve BambusGulve bæredygtige gulve Bambus Bambus er et produkt, hvis styrke er kendt verden over. Styrken gør bambus velegnet til bl.a. stilladser, bærende konstruktioner i huse, både, møbler og meget andet.

Læs mere

3M Industri. Tape og Lim. VHB tape. Det afprøvede alternativ. til skruer, nitter og svejsning

3M Industri. Tape og Lim. VHB tape. Det afprøvede alternativ. til skruer, nitter og svejsning 3M Industri Tape og Lim VHB tape Det afprøvede alternativ til skruer, nitter og svejsning Kvaliteten er afprøvet igennem 30 år 3M VHB tape blev opfundet af 3M for over 30 år siden. Tapen har vist sig at

Læs mere

Terrasse og facade. www.keflico.com

Terrasse og facade. www.keflico.com Terrasse og facade i hårdttræ www.keflico.com FSC certificeret terrasse og facade Miljøet er vigtigt for os alle og derfor er efterspørgslen på miljøcertificeret træ stigende. Keflico ønsker at tilbyde

Læs mere

Cembrit Facadesystem

Cembrit Facadesystem Cembrit Facadesystem 1 Coloured by the way you think 2 Udvid din designpalette Farve, nuance og overflade er tre stærke visuelle virkemidler på en arkitekt og designers palette. Med Cembrits facadeplader

Læs mere

Fra skovens træer til dit gulv

Fra skovens træer til dit gulv Fra skovens træer til dit gulv 1 2 Primaplank - Eg m/ hvidpigmenteret olie el. matlak Eksklusiv EKO Primaplank med fasede sider 3 Primaplank - Ask m/ hvidpigmenteret olie el. matlak Primaplank - Eg m/

Læs mere

Moelven ThermoAsk. Moelven ThermoAsk er et nyt og spændende produkt til dansk byggeri. ThermoAsk Beklædning

Moelven ThermoAsk. Moelven ThermoAsk er et nyt og spændende produkt til dansk byggeri. ThermoAsk Beklædning ThermoAsk Beklædning Moelven ThermoAsk Smukke mørke farvenuancer med stor formstabilitet og styrke Moelven ThermoAsk er et nyt og spændende produkt til dansk byggeri. ThermoAsk, det spændende nye alternativ

Læs mere

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering Cembrit Windstopper Vindspærreplader til nybyg og renovering Bag Facaden Moderne byggerier ser ens ud udefra. Stærke, sunde og fejlfri. Flotte facader og smukke beklædninger. Men bag facaden er der stor

Læs mere

Indadgående kip-drejevindue type BSI, UNI-JET S-CONTURA Brugs- og vedligeholdelsesvejledning Udluftning sker i kipstillingen, rengøring kan foretages i drejestillingen. Når grebet peger nedad, er vinduet

Læs mere

Praktisk viden om udførelse og muligheder med overflader af MARMORINO VENEZIANO

Praktisk viden om udførelse og muligheder med overflader af MARMORINO VENEZIANO M A R M O R P U D S Praktisk viden om udførelse og muligheder med overflader af MARMORINO VENEZIANO Traditioner Med sin substans og farver, fremhæver marmorinoen den traditionsrige Venetianske ornamentik,

Læs mere

Bølgeplader i fibercement

Bølgeplader i fibercement Bølgeplader i fibercement En ny generation og en stærk løsning til klassisk eller moderne byggeri En ny generation Den nye generation af fibercement bølgeplader fra Cembrit er fremstillet af naturlige,

Læs mere

HardiePlank Brædder i fibercement

HardiePlank Brædder i fibercement HardiePlank Brædder i fibercement www.cembrit.dk Fremtidens træværk Det suveræne alternativ til træbrædder HardiePlank brædder ligner til forveksling træ, men er fremstillet af miljøvenligt fibercement

Læs mere

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea HardiePlank brædder HardiePanel plader - HardieLinea Fibercement - kort fortalt Hvad er fibercement? Fibercement er den tekniske betegnelse for det byggemateriale, der anvendes til Cembrits tag- og facadeprodukter,

Læs mere

Klassisk Teak Siden 1996

Klassisk Teak Siden 1996 Klassisk Teak Siden 1996 2014 Teaktræets naturlige olier gør det meget anvendeligt på udsatte steder, samt resistent overfor mug og skadedyr. Teak er holdbart, selv når det ikke behandles med olie eller

Læs mere

Meget mere end bare fugebånd

Meget mere end bare fugebånd Meget mere end bare fugebånd Bedre isoleringseffekt Markedets bedste garantier Sikker support på byggepladsen December 2015 Professionelle fugeløsninger til professionelle fagfolk Stærke løsninger overalt

Læs mere

godt håndværk og ansvarlighed

godt håndværk og ansvarlighed EN 14351-1:2006 Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf 97 38 45 00 mail@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk Godt håndværk og ansvarlighed Vinduer og døre i fyr og mahogni godt håndværk og ansvarlighed DANSKE VINDUER

Læs mere

KEIM Lignosil. Silikatfarve til træ

KEIM Lignosil. Silikatfarve til træ KEIM Lignosil Silikatfarve til træ Træ et byggemateriale med sjæl og karakter Der findes næppe noget andet bygge- og konstruktionsmateriale, der er så knyttet til mennesket som træ. I træ fornemmer man

Læs mere

ENERGIRIGTIGE OG VEDLIGEHOLDELSESLETTE VINDUER OG DØRE I TOPKVALITET

ENERGIRIGTIGE OG VEDLIGEHOLDELSESLETTE VINDUER OG DØRE I TOPKVALITET ENERGIRIGTIGE OG VEDLIGEHOLDELSESLETTE VINDUER OG DØRE I TOPKVALITET Ventisol a/s Nordre Ringvej 9 9760 Vrå Tlf.: 98 98 16 75 Fax: 98 98 24 86 info@ventisol.dk www.ventisol.dk BOLIG INGEN KOMPROMISER Hos

Læs mere

Derfor er det ikke tilladt at anvende trykimprægneret træ i Stenløse Syd

Derfor er det ikke tilladt at anvende trykimprægneret træ i Stenløse Syd Derfor er det ikke tilladt at anvende trykimprægneret træ i Stenløse Syd Stenløse Kommune Stenløse Syd Billigste køb? 1 kvm beklædningsbrædder lærk, ubehandlet 1 kvm beklædningsbrædder fyr, trykimprægneret.

Læs mere

stanse-, plast- og støbeværktøjer

stanse-, plast- og støbeværktøjer Din pålidelige partner indenfor stanse-, plast- og støbeværktøjer Vi leverer stålforme Vores virksomhed er førende på verdensplan inden for standard normdele. Mere end 10.000 faste kunder over hele verden

Læs mere

YTONG/SIPOREX det behagelige indeklima Bygning med porebeton

YTONG/SIPOREX det behagelige indeklima Bygning med porebeton YTONG/SIPOREX det behagelige indeklima Bygning med porebeton Xella Danmark A/S Sønderskovvej 11 8721 Daugaard Tlf.: +45. 75 89 50 66 Fax: +45. 75 89 60 30 www.xella.dk 2 3 Stenen som har ændret byggeverdenen

Læs mere

VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ

VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ Plankegulve fra Wiking Gulve er din garanti for kvalitet skabt i hele værdikæden fra den omhyggelige udvælgelse af de enkelte træer til forarbejdning og produktion, hvor vi

Læs mere

Produktdirektiv for industrimaling er under udarbejdelse

Produktdirektiv for industrimaling er under udarbejdelse Paint with Pride GENERAL INDUSTRY OG POWDER COATINGS 5:2009 Indhold 5/2009 Produktdirektiv for industrimaling er under udarbejdelse...1 Fremtidens løsninger... 2-5 Udgivet af: Teknos Oy Redaktør: Merja

Læs mere

De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion

De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion Gitterbakker med høj yde- og korrosionsevne Zinc+gitterbakker 1 P127354 En ny og let anvendelig løsning til krævende installationer Gitterbakker er

Læs mere

H O L D B A R T H Å N D V Æ R K A N N O P R I S L I S T E

H O L D B A R T H Å N D V Æ R K A N N O P R I S L I S T E HOLDBART HÅNDVÆRK A N N O 1 9 6 7 PRISLISTE 2017 KVALITETER Prisliste 2017 MASSIVE FINGERTAPPEDE REOLER ATBO indkøber og udvælger nøje råtræ fra hele verden. Vi køber kun fra træleverandører, der kan garantere,

Læs mere

H O L D B A R T H Å N D V Æ R K A N N O E N G R O S P R I S L I S T E

H O L D B A R T H Å N D V Æ R K A N N O E N G R O S P R I S L I S T E HOLDBART HÅNDVÆRK A N N O 1 9 6 7 ENGROSPRISLISTE 2017 KVALITETER Engrosprisliste 2017 MASSIVE FINGERTAPPEDE REOLER ATBO indkøber og udvælger nøje råtræ fra hele verden. Vi køber kun fra træleverandører,

Læs mere

NYHED! HOLDER DIT HUS HVIDT OG SMUKT I LANG TID

NYHED! HOLDER DIT HUS HVIDT OG SMUKT I LANG TID Værdi 45, BRILLIANT WHITE SPECIALUDVIKLET TIL HVIDE HUSE HOLDER DIT HUS HVIDT OG SMUKT I LANG TID SPECIALUDVIKLET TIL HVIDE HUSE HOLDER DIT HUS HVIDT OG SMUKT I LANG TID N Y H ED D EM I D EK K B R I LLIA

Læs mere

Hydraseal DPM Beskrivelse Hydraseal DPM er en tokomponents opløsningsmiddelog benzylalkoholfri epoxyprimer. Anvendelsesområde Hydraseal DPM er en specialfremstillet primer, der muliggør umiddelbar installation

Læs mere

Rørepind af bøgetræ. Uden tryk. 300x20x3 mm. Kasse med 500 stk. Sælges kun i hele kasser.

Rørepind af bøgetræ. Uden tryk. 300x20x3 mm. Kasse med 500 stk. Sælges kun i hele kasser. Træbeskyttelse Træbeskyttelse God træbeskyttelse. Vandig og alkyd træbeskyttelse, dækkende og transparent/laserende, samt træolie. Mere end 50 år på det danske marked og stor erfaring med træbeskyttelse

Læs mere

Ikast Design Doors EKSKLUSIVE INDVENDIGE DØRE

Ikast Design Doors EKSKLUSIVE INDVENDIGE DØRE Ikast Design Doors EKSKLUSIVE INDVENDIGE DØRE INDHOLD 3 Stil krav til dine indvendige døre de er som møbler i indretningen 4 Profil Line Design døre leg med profiler og få en anderledes dør 6 Profil Line

Læs mere

EPOXY EPOXY 2017 EPOXY 1

EPOXY EPOXY 2017 EPOXY 1 EPOXY EPOXY Epoxyprodukter - Primer - Belægning - Maling Er epoxybelægning nødvendig eller er epoxymaling tilstrækkelig. Overvej udfaldskrav, underlag, budget og hvor tid til rådighed. 2017 EPOXY 1 Epoxyprimer

Læs mere

Bølgeplader i fibercement

Bølgeplader i fibercement Bølgeplader i fibercement En stærk løsning www.cembrit.dk Til klassisk eller moderne byggeri En ny generation Den nye generation af fiber cement bølgeplader fra Cembrit er fremstillet af naturlige, miljøvenlige

Læs mere

Lev naturligt med. Massive trægulve & paneler

Lev naturligt med. Massive trægulve & paneler Lev naturligt med Massive trægulve & paneler Ægte trægulve vokser på træerne Södra Interiör er en af nordens førende leverandører af massive lister, trægulve, paneler og interiørprodukter. I vores sortiment

Læs mere

BambusGulve. bæredygtige gulve

BambusGulve. bæredygtige gulve BambusGulve bæredygtige gulve 17 www.cinas.dk/morom Få prøver tilsendt til din hoveddør Bestil på www.holseogwibroe.dk/prøver eller scan QR-koden og bestil direkte fra din smartphone 2 Bambus Bambus er

Læs mere

mobilvægge foldevægge glasvægge specialdøre Den bedste løsning

mobilvægge foldevægge glasvægge specialdøre Den bedste løsning mobilvægge foldevægge glasvægge specialdøre Den bedste løsning Fleksible og funktionelle løsninger til opdeling af rum Den mest effektive udnyttelse af dyre kvadratmetre har altid været lidt af en udfordring

Læs mere

Markedets største udvalg med over 400 FT profiler

Markedets største udvalg med over 400 FT profiler Markedets største udvalg med over 400 FT profiler Unikt udvalg Med mere end 400 forskellige FT træprofiler og mulighed for specialfremstilling sørger vi for, at der er flere muligheder end begrænsninger.

Læs mere

REOLER I BAMBUS HOLDBART HÅNDVÆRK

REOLER I BAMBUS HOLDBART HÅNDVÆRK REOLER I BAMBUS HOLDBART HÅNDVÆRK A N N O 1 9 6 7 SÅDAN BLIVER EN BAMBUSPLADE TIL BAMBUSSEN HØSTES Efter bambussen er høstet fragtes bambusstænglerne på små lastbiler ned fra skovområderne i bjergene.

Læs mere

Levende detaljer til dit hjem

Levende detaljer til dit hjem Gode rum Levende detaljer til dit hjem Paneler Trægulve 2016/2017 www.moelven.dk Træ en del af naturen Tag et stykke af naturen, og skab nye, gode rum med et levende materiale. Interiørprodukter i massivt

Læs mere

Fem grunde mere til at købe Kährs

Fem grunde mere til at købe Kährs Fem grunde mere til at købe Kährs Der er mange gode grunde til at vælge et gulv fra Kährs. Naturlig skønhed og teknisk overlegenhed, for eksempel. Her er et par stykker mere. 1 2 3 4 5 Længste erfaring

Læs mere

Udemaling tilbud. Udemaling tilbud

Udemaling tilbud. Udemaling tilbud Udemaling tilbud Vore allerbedste tilbud på udendørs produkter. Vandig eller oliebaseret træbeskyttelse, tagmaling m.m. Også facademaling til stærke priser Her gør du en god handel.. PENSELSÆT LUXUS 3

Læs mere

OM BY BANG VAREMÆRKE SKALAMODELLER KVALITET DESIGN

OM BY BANG VAREMÆRKE SKALAMODELLER KVALITET DESIGN BORDEBÆNKE SÆT Bænkesæt fra BY BANG er solidt dansk håndværk og design. Der er fokuseret på produkter som kan hænge sammen i serier, således et komplet udemiljø med en rød tråd fremstår. Fremstillet i

Læs mere

Indhold 3/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings. Godt Nytår!

Indhold 3/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings. Godt Nytår! Paint with Pride Indhold Redaktionelt...1 To eller tre lag?...2 Fuld support med farver...3 De første BPD-godkendelsesprocedurer for Teknos-produkter gennemført...3 Norges største dørproducent sætter sin

Læs mere

Elements of Vision. PAROC -elementløsninger

Elements of Vision. PAROC -elementløsninger Elements of Vision PAROC -elementløsninger Panel System 2.00 DK August 2012 Erstatter: Januar 2008 PAROC-ELEMENTLØSNINGER GIVER MULIGHED FOR STOR ARKITEKTONISK FRIHED OG INDIVIDUALITET. DE PRAKTISKE, SPECIALDESIGNEDE

Læs mere

Nyt nationalt skovprogram

Nyt nationalt skovprogram Nyt nationalt skovprogram Trends i anvendelsen af træ til byggeri 3. marts 2014 1 Markedsledende inden for industrielt fremstillet modulbyggeri (Modulbyggeri med træ som bærende konstruktion) 2 Modulproduktion

Læs mere

Udgives af: Teknos AS Optimal beskyttelse af havemøbler og balkoner...2. Redaktør: Karin Skov Moderne UV-lak til træ indendørs...3

Udgives af: Teknos AS Optimal beskyttelse af havemøbler og balkoner...2. Redaktør: Karin Skov Moderne UV-lak til træ indendørs...3 Indhold 2/2013 Redaktionelt...1 Udgives af: Teknos AS Optimal beskyttelse af havemøbler og balkoner...2 Redaktør: Karin Skov Moderne UV-lak til træ indendørs...3 www.teknos.com Masser af plads til lys

Læs mere

H O L D B A R T H Å N D V Æ R K A N N O P R I S L I S T E

H O L D B A R T H Å N D V Æ R K A N N O P R I S L I S T E HOLDBART HÅNDVÆRK A N N O 1 9 6 7 PRISLISTE 2016 KVALITETER Prisliste 2016 MASSIVE FINGERTAPPEDE REOLER ATBO indkøber og udvælger nøje råtræ fra hele verden. Vi køber kun fra træleverandører, der kan garantere,

Læs mere

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse Træbeskyttelse Træbeskyttelse Hold dit træværk smukt og velplejet. Træbeskyttelse hjælper med at holde dit træværk frit for råd og svamp. Særligt det danske vejr, stiller store krav til træ og træbeskyttelse.

Læs mere

Branddøre K V A L I T E T D E R K A N M Æ R K E S

Branddøre K V A L I T E T D E R K A N M Æ R K E S Branddøre K V A L I T E T D E R K A N M Æ R K E S Branddøre I vores udviklingsafdeling arbejder vi konstant på at udvikle vores sortiment af branddøre, der både opfylder Bygningsreglementets bestemmelser

Læs mere

MAGNITIZING YOUR FUTURE LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - GUMMIMAGNETER

MAGNITIZING YOUR FUTURE LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - GUMMIMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - GUMMIMAGNETER INDHOLD INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen Virksomhedsprofil Runde gummimagneter Rektangulære gummimagneter Gummimagneter - hård gummi Gummimagneter

Læs mere

AC Anneks R U M T I L F R I H E D

AC Anneks R U M T I L F R I H E D AC Anneks R U M T I L F R I H E D HVEM ER VI? Med mange års erfaring inden for tømrerfaget har AC Byg udvidet sin strategi med at bygge enkle og unikke kvalitetsannekser med mange anvendelsesmuligheder

Læs mere

Goriinsight. Overfladebehandling af. modificeret træ...2. Introduktion af GORI Solutions Products...4. Nyt transparent farvekort...

Goriinsight. Overfladebehandling af. modificeret træ...2. Introduktion af GORI Solutions Products...4. Nyt transparent farvekort... NYHEDSBREV NOVEMBER 2008 DISTRIBUERES TIL ALLE DYRUPS INDUSTRIKUNDER Goriinsight Overfladebehandling af modificeret træ...2 Introduktion af GORI Solutions Products...4 Nyt transparent farvekort...5 Overfladebehandling

Læs mere

Teknisk information. PercoTop Metalliske materialer og deres forbehandling inden lakering Del 1.

Teknisk information. PercoTop Metalliske materialer og deres forbehandling inden lakering Del 1. Teknisk information. PercoTop Metalliske materialer og deres forbehandling inden lakering Del 1. Kun til erhvervsmæssigt brug. I-systemdatablad nr. DK / SYS_PT950.8 / 00 An Axalta Coating Systems Brand

Læs mere

AFFALDSBEHOLDERE & ASKEBÆGRER

AFFALDSBEHOLDERE & ASKEBÆGRER AFFALDSBEHOLDERE & ASKEBÆGRER BY BANGs affaldsbeholdere er dansk design og håndværk. Alle fremstilles i 3-5 mm. stålplade, som er et utrolig slidstærkt materiale, der med fordel kan anvendes i grønne eller

Læs mere

B L A N K. Den lette tagløsning. scandinavien a/s

B L A N K. Den lette tagløsning. scandinavien a/s B L A N K Den lette tagløsning MetroBond BLANK er et stilrent og elegant kvalitets produkt, der med sin blanke overflade giver et eksklusivt udseende - og det tør vi godt give års garanti på! scandinavien

Læs mere

3M VHB Tape VHB. THE Acrylic Foam Tape. P ålidelig, S tærk og H oldbar. VHB Akrylskumtape

3M VHB Tape VHB. THE Acrylic Foam Tape. P ålidelig, S tærk og H oldbar. VHB Akrylskumtape 3M VHB Tape VHB THE Acrylic Foam Tape P ålidelig, S tærk og H oldbar VHB Akrylskumtape U overtruffen sammenføjning. Prøv det selv! V HB Tape, som er dokumenteret over tid, sætter stadig industri normen.

Læs mere

DEMIDEKK UDENDØRS FARVEKORT DÆKKENDE TRÆBESKYTTELSE DEMIDEKK DET

DEMIDEKK UDENDØRS FARVEKORT DÆKKENDE TRÆBESKYTTELSE DEMIDEKK DET DEMIDEKK UDENDØRS FARVEKORT DÆKKENDE TRÆBESKYTTELSE DEMIDEKK DET FORSIDE: VÆG: JOTUN 394 VARMGRÅ KONTRASTFARVE PÅ VÆGGEN: JOTUN 2271 BERG ACCENTFARVE: JOTUN 1001 EGGHVIT HUS FRA TERIHUS TERIHUS.SE DENNE

Læs mere

BambusGulve. bæredygtige gulve

BambusGulve. bæredygtige gulve BambusGulve bæredygtige gulve www.cinas.dk/morom Få prøver tilsendt til din hoveddør Bestil på www.holseogwibroe.dk/prøver eller scan QR-koden og bestil direkte fra din smartphone Bambus Bambus er et produkt,

Læs mere

Hemmeligheden bag god maling!

Hemmeligheden bag god maling! Hemmeligheden bag god maling! Der findes mange forskellige typer og kvaliteter af maling på markedet. Ligeledes er der mange meninger om, hvad der adskiller god kvalitets-maling fra de billige malinger.

Læs mere

10 gode råd 1. Sortering 6. Terrænafstand 7. Skrå snit 2. Opbevaring 8. Samlinger 3. Overfladebehandling 4. Tagudhæng 9. Ventilering 5.

10 gode råd 1. Sortering 6. Terrænafstand 7. Skrå snit 2. Opbevaring 8. Samlinger 3. Overfladebehandling 4. Tagudhæng 9. Ventilering 5. 10 gode råd 1. Sortering Sortér træet før anvendelse. Undgå at bruge emner med store endetræsrevner eller store fordybninger. Fejl kan ofte saves bort, og emnet kan bruges på steder, hvor der kun er behov

Læs mere

Finnforest Kerto. indbygget fleksibilitet, æstetik og styrke M 16 BSH 12/(4-36) Kerto Q 69. Topplade d = 80/8 mm Møtrik M 16 svejset til topp

Finnforest Kerto. indbygget fleksibilitet, æstetik og styrke M 16 BSH 12/(4-36) Kerto Q 69. Topplade d = 80/8 mm Møtrik M 16 svejset til topp M 16 BSH 12/(4-36) Finnforest Kerto Kerto Q 69 indbygget fleksibilitet, æstetik og styrke Bulldog 75 Topplade d = 80/8 mm Møtrik M 16 svejset til topp 100 69 60 Stålrør 42/3,2 Finnforest højteknologi i

Læs mere

Flügger fordi... Indholdsfortegnelse

Flügger fordi... Indholdsfortegnelse Flügger fordi... Indholdsfortegnelse Kort og godt om Flügger Historiske milepæle Flüggers omsætning Kvalitet og miljø Service og support Her finder du os Kvalitet er mere end dét, øjet ser. Det er også

Læs mere

Sto Scandinavia I Facade. Facadesystem StoNordic Pudssystem

Sto Scandinavia I Facade. Facadesystem StoNordic Pudssystem Sto Scandinavia I Facade Facadesystem StoNordic Pudssystem StoNordic Pudssystem I Fordele Systemet til alle underlag Magasinstorget, Linköping, Sverige StoNordic Pudssystem er et komplet system med gennemtestede

Læs mere

FUGTTEKNISK INSPEKTION

FUGTTEKNISK INSPEKTION FUGTTEKNISK INSPEKTION Adresse, 5000 Odense Rekvirent: Kundenavn Besigtiget dato: 12-05-2016 Rapport dato: 16-08-2016 Konsulent: Steffen Clausen Mobil: 29821261 info@cbgroup.dk Havnegade 100 Indgang i

Læs mere

SMUKKE OG HOLDBARE TERRASSEFARVER

SMUKKE OG HOLDBARE TERRASSEFARVER Værdi: 45 kr SMUKKE OG HOLDBARE TERRASSEFARVER Demidekk gør dit træ levende TERRASSELIV Livet på terrassen nydes allerbedst, når du ikke skal andet end lige netop det. Bare sidde og slappe af og nyde livet

Læs mere

Fremtiden er smartere og grønnere - TRÆ. Hvor smart og grønt er det egentlig? Thomas Mark Venås, sektionsleder, Træ & Miljø

Fremtiden er smartere og grønnere - TRÆ. Hvor smart og grønt er det egentlig? Thomas Mark Venås, sektionsleder, Træ & Miljø Fremtiden er smartere og grønnere - TRÆ Hvor smart og grønt er det egentlig? Thomas Mark Venås, sektionsleder, Træ & Miljø Oversigt Meget er sagt om træ et par slides om begreber Øgede krav nødvendiggør

Læs mere

PRODUKTION & SALGSSELSKABER

PRODUKTION & SALGSSELSKABER Globalt salg og service Danfoss sælger produkter med tilhørende service over hele verden i et globalt netværk med 118 salgsselskaber og 72 forhandlere og distributører. Salgsselskaberne ledes fortrinsvist

Læs mere

DSStålprofil. SINUSprofIlEr. WWW.DS-StaalprofIl.DK DS SINUSPROFIL 18-75 DS SINUSPROFIL 35-143

DSStålprofil. SINUSprofIlEr. WWW.DS-StaalprofIl.DK DS SINUSPROFIL 18-75 DS SINUSPROFIL 35-143 DSStålprofil SINUSprofIlEr DS SINUSPROFIL 18-75 DS SINUSPROFIL 35-143 WWW.DS-StaalprofIl.DK DS SINUS 18-75 SINUSprofilER 14 DS Markant Dækbredde 1000 mm 142 34 Højde Sinus TP 18-75 Tagprofil 18 mm Dækbredde

Læs mere

Kærlig træpleje i over 100 år. Wood Care

Kærlig træpleje i over 100 år. Wood Care Kærlig træpleje i over 100 år Træbeskyttelse gennem GENERATIONER Collstrop navnet kan føres helt tilbage til 1757, hvor den unge Andreas Lauesen, der senere ændrer sit efternavn til Collstrop, tager fra

Læs mere

Hvordan vælger jeg vinduer? Vintech vi producerer vinduer og døre præcis til dine behov

Hvordan vælger jeg vinduer? Vintech vi producerer vinduer og døre præcis til dine behov Hvordan vælger jeg vinduer? Vintech vi producerer vinduer og døre præcis til dine behov Vintech er en mindre vinduesfabrik, grundlagt i 1979 i Ørbæk. Kvalitet har gennem alle årene været det faste omdrejningspunkt

Læs mere

ARKAS. Stål- og branddøre Brandskydeporte og Glaspartier i stål. Uklassificeret Brand Lyd Indbrudssikkerhed Røntgen Glaspartier D Ø R E O G P O R T E

ARKAS. Stål- og branddøre Brandskydeporte og Glaspartier i stål. Uklassificeret Brand Lyd Indbrudssikkerhed Røntgen Glaspartier D Ø R E O G P O R T E Stål- og brand Brandskydeporte og Glaspartier i stål ARKAS D Ø R E O G P O R T E Uklassificeret Brand Lyd Indbrudssikkerhed Røntgen Glaspartier Uklassificerede Brand Lyd Indbrudshindrende Røntgen Glaspartier

Læs mere

Hegn og låger til erhvervsejendomme Svævelåger ribelementhegn

Hegn og låger til erhvervsejendomme Svævelåger ribelementhegn Hegn og låger til erhvervsejendomme Svævelåger ribelementhegn Svævelågen er den perfekte løsning for industriejendomme, lagerpladser, varehuse og parkeringspladser. På grund af den solide og massive konstruktion

Læs mere

PRISLISTE. Langtømmer løftes over på afkortebord

PRISLISTE. Langtømmer løftes over på afkortebord PRISLISTE ENGROS FEBRUAR 2014 Langtømmer løftes over på afkortebord Lager af granrafter med bark Lundum Savværk ApS Torpvej 59, Lundum 8700 Horsens Tlf. 7565 42 58 Fax 7565 49 44 www.lundumsavvaerk.dk

Læs mere

Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til lette ydervægge

Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til lette ydervægge Cembrit Windstopper Vindspærreplader til lette ydervægge www.cembrit.dk Tåler fugt i byggeperioden og bagefter Nem at tildanne Diffusionsåben Kan optage og afgive fugt Modstandsdygtig overfor skimmelsvamp

Læs mere

Brandteknisk Vurdering

Brandteknisk Vurdering Dato : 2014-06-30 Version: : 2 Projektnummer : RE30071 Projektansvarlig : HOL/AND Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING 3 2 PRODUKTSPECIFIKATION 3 3 VURDERING 3 4 ANVENDELSESMULIGHEDER I DANMARK 3 5 ØVRIGE

Læs mere

Cost Benefit Analyse for anvendelsen af modificeret træ i udvalgte produkttyper

Cost Benefit Analyse for anvendelsen af modificeret træ i udvalgte produkttyper Cost Benefit Analyse for anvendelsen af modificeret træ i udvalgte produkttyper Udarbejdet af Niels Morsing August 2010 Teknologisk Institut, Træbeskyttelse Indhold 1. Baggrund... 2 2. Produkttyper...

Læs mere