Indhold 2/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indhold 2/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings"

Transkript

1 Paint with Pride Indhold 2/2011 Redaktionelt...1 Teknos træbeskyttelse klarer krævende tests i tropeklima...2 Biociddirektivet: På den sikre side med Teknos...3 Nye og effektive Teknos overfladebehandlingssystemer til havemøbler, terrasser og balkoner...4 Langtidstest med en halv million besøgende...4 Kvalitetsvinduer til paladset i Luxemburg med Teknos maling...5 Problemfri produktion af kilometervis af trælister med Teknos maling...6 Endnu mere nyttig information på Teknos webside...7 Fabrikslukning i sommeren Nyt fremtidssikret brandhæmmende overfladebehandlingssystem til udvendige beklædningsbrædder...8 Udgivet af: Teknos AS Redaktør: Karin Skov Kære samarbejdspartnere, Innovation er baseret på erfaring. Bag de moderne Teknos og GORI Industri overfladebehandlingssystemer ligger der mange års erfaring med vandbaseret maling og lak. Det omfatter også intensive tests, som vi løbende gennemfører i forbindelse med udviklingen af et nyt produkt, f.eks. på vores tekniske kompetencecenter i Vamdrup, det største af sin art i Europa, og også i samarbejde med mange anerkendte videnskabelige institutter og forskere. Der er flere eksempler på sådanne aktiviteter i dette nummer, f.eks. vores test af vejrbestandighed i Malaysia i samarbejde med Teknologisk Institut, en længerevarende test af træterrasser foretaget af Holzforschung Austria (det østrigske træforskningsinstitut) og vores nye Træencyklopædi udarbejdet i tæt samarbejde med von-thünen- Institut (Hamborg). Knowhow og erfaring, som er til gavn for dig og for kvaliteten af dine produkter! Jørgen Ulrik Hansen Direktør Forskining & Udvikling, Teknos Industrial Wood

2 2 Teknos får værdifuld erfaring fra eksponering over længere tid i Borneos tropiske klima, hvor træ nedbrydes meget hurtigere end i det nordeuropæiske klima. Teknos træbeskyttelse klarer krævende tests i tropeklima Overfladebehandlingssystemet har en afgørende betydning for træets holdbarhed ved udendørs brug. Det gør det endnu mere vigtigt at indsamle erfaring med systemerne ved forsøg i marken. Teknos har gennemført sådanne tests af vejrbestandighed i mange år både på egne vejrbestandighedsfaciliteter og i samarbejde med institutter og forskningsinstanser i Europa og Asien. Forsøg, foretaget i et tropisk klima, er særligt værdifulde til vurdering af træbeskyttelse. En konstant høj temperatur og luftfugtighed skaber forrådnelse og svamp, der ødelægger træet, og stiller derfor store krav til træbeskyttelsen. På den baggrund har Teknos gennemført vejrbestandighedsforsøg i Malaysia siden 2000 i samarbejde med Teknologisk Institut. Teknos forsøgene i Malaysia er baseret på L-samlingsmetoden defineret i EN år i Malaysia = 50 år i Danmark Vejrbestandighedsforsøget finder sted i den malaysiske stat Sarawak på Borneo. Den årlige gennemsnitstemperatur er 28 C (sammenlignet med 7 8 C i Danmark), og den årlige regnmængde er mm (sammenlignet med mm i Danmark). Forsøgene udføres parallelt i Malaysia og på Teknologisk Institut i Tåstrup, så klimapåvirkningen kan sammenlignes direkte. Det har vist sig, at ubehandlet træ i Malaysia nedbrydes ca. fem gange hurtigere end i Danmark. Det er derfor muligt at drage pålidelige konklusioner efter blot to år i tropisk klima, mens forsøg i Nordeuropa kræver seks til otte år.

3 3 Forsøgene i Malaysia er hovedsageligt baseret på L-samlingsmetoden defineret i EN 330. Prøverne er hjørneelementer fremstillet af splintved og kerneved af forskellige træsorter med en lang række forskellige overfladebehandlingssystemer. Vi tester to- og trelagssystemer med den vandbaserede træbeskyttelse TEKNOL AQUA 1410, combi-grunderen AQUA PRIMER / og den klassiske vakuumimprægnering. Prøverne undersøges regelmæssigt og bedømmes på en skala fra 0 (ingen skade) til 4 (komplet nedbrydning). Dokumenteret erfaring Efter mere end ti års vejrbestandighedsforsøg i tropisk klima har Teknos nu adgang til værdifuld viden. Det suppleres af resultater fra sammenlignelige og længerevarende forsøg med systemer fra GORI Industri, som blev gennemført, før virksomheden blev overtaget af Teknos. Effektiv beskyttelse mod blåsplint, nedbrydning og svampeangreb kan påvises for forskellige overfladebehandlinger med TEKNOL AQUA 1410, GORI 356 og AQUA PRIMER / Testresultaterne fremmer også godkendelse i henhold til biociddirektivet, som kræver detaljeret dokumentation for hvert produkt. Der er også værdifulde resultater for bestandigheden af splintved kontra kerneved, f.eks. med hensyn til de tekniske krav fra Vinduesproducenternes Samarbejdsorganisation ved produktion af Klasse 2 vinduer. Under alle omstændigheder kan Teknos kunder stole på dokumenteret effektive produkter, der overholder biociddirektivet, samt omfattende ekspertviden. Biociddirektivet: På den sikre side med Teknos Som nævnt i foregående Painting Wood Newsletter er godkendelsen af træbeskyttelse i henhold til det europæiske biociddirektiv næsten hjemme. Produkter, der indeholder biocid, må kun markedsføres, hvis de indeholder anmeldte stoffer, og hvis de er blevet indsendt til godkendelse eller allerede er godkendt. Teknos kunder er på den sikre side. Fra et meget tidligt stadium har Teknos sikret, at produkter fra Teknos og GORI Industri, der falder ind under direktivet, opfylder disse krav. De første godkendelsesprocedurer er snart afviklet, og indtil da er et officielt registreringsnummer tilstrækkeligt. Producenterne skal hos alle deres leverandører kontrollere, at produkter, der indeholder biocid, har et sådant nummer. For produkter fra Teknos og GORI Industri findes registreringsnummeret for de respektive lande på Teknos hjemmeside. Der er dioxidregistreringsnumre for: TEKNOL AQUA AQUA PRIMER AQUA PRIMER GORI 356 GORI 605 Bemærk: Anmeldelse af insekticidstoffer er endnu ikke færdigudarbejdet. Derfor er godkendelsesprocedurerne for produkter med insekticid forsinket (der forventes ingen registreringer før 2013). Men kunderne kan være forvisset om, at Teknos vil tilbyde træbeskyttelsessystemer, der overholder biociddirektivet med både fungicider og insekticider (også mod termitter).

4 4 Nye og effektive Teknos overfladebehandlingssystemer til havemøbler, terrasser og balkoner Med en række produktnyheder i 2011 sigter Teknos mod anvendelsesområder ud over vinduer og døre. Tre nye vandbaserede Teknos træolieprodukter er allerede på markedet. TEKNOSHIELD 4003 er en vandbaseret olie, som er nem at påføre, og som giver træhavemøbler et naturligt look. Den kan indfarves, tørrer hurtigt og giver en holdbar og olieholdig finish. Den nye TEKNOSHIELD 4004 blev specielt udviklet til WPC havemøbler. Den giver træpolymeroverflader en særlig beskyttelse mod olie og snavs. Den vandbaserede træolie TEKNOSHIELD 4005 med en høj UV-beskyttelse er den ideelle løsning til naturlig opfriskning af træterrasser og beskyttelse mod, at træet gråner. GORI Industris sortiment vil blive udvidet med et overfladebehandlingssystem af høj kvalitet til havemøbler og balkoner. Den nye videreudviklede grunder, GORI 649, indeholder en meget effektiv filmbeskyttelse specielt mod blåsplint. Blåsplint er en typisk skade på vandrette overflader som balkonrækværk eller sæder. Det forårsages af hagl eller anden mekanisk skade. En specialudviklet topcoat, GORI 661, til vandrette overflader, der skal være meget fleksible, er også på trapperne. Der gennemføres i øjeblikket test af det nye system. Produktet forventes at blive lanceret i efteråret Langtidstest med en halv million besøgende Haveudstillingen Garten Tulln i nærheden af Wien med mere end besøgende om året er stedet, hvor Holzforschung Austria gennemfører en omfattende og længerevarende test af træterrasser. Teknos er i øjeblikket involveret i et exceptionelt og længerevarende forskningsprojekt med Holzforschung Austria vedrørende træterrasser. Forskellige træsorter, overfladestrukturer og overfladebehandlingssystemer bliver testet på et område med 68 testfelter på haveudstillingen Garten Tulln i Wien. Teknos arbejder tæt sammen med Holzforschung Austria og har behandlet flere træterassefelter. Holdbarhed samt de visuelle ændringer vil bl.a. blive undersøgt, og der vil blive foretaget interview af de besøgende. Projektet kører i tre år indtil 2012, og der forventes mere end en halv million besøgende.

5 5 Kvalitetsvinduer til paladset i Luxemburg med Teknos maling Fenster Mersch S.A. er en kendt vinduesproducent i Luxemburg. Det er en familiedrevet virksomhed grundlagt i 1949, der fremstiller trævinduer og døre af høj kvalitet, normalt som individuelle løsninger til nye og eksisterende bygninger. Mersch har også succes med ornamentale vinduer til historiske bygninger. Virksomheden leverer hovedsageligt til kunder i Storhertugdømmet Luxemburg. Hovedparten er private kunder, men referencerne omfatter også ejendomme som det historiske slot Sanem eller storhertugens palads. Med hensyn til det træ, der anvendes, udgør eg en stor del af produktionen, hvilket er typisk for Luxemburg. Selv træ/aluminium-vinduer fremstilles ofte efter kundespecifikation i eg eller lærketræ. Efterspørgslen efter topcoats er overvejende til overfladefinish. Udover klassisk hvid er antracit meget populært i øjeblikket. Siden 2009 har Fenster Mersch brugt GORI Industri maling fra Teknos. Standard er en firelagsbehandling med GORI 356, GORI 615, GORI 650 og GORI 660. Træ-/aluminium-vinduerne er som regel behandlet med et trelagssystem med GORI 675 nåletræsolie som en farveløs finish. Maison Dufaing i Walferdange (Luxemburg) med specialfremstillede trævinduer fra Mersch og maling fra Teknos (foto: Fenster Mersch) De kunder, der vælger trævinduer, stiller store krav til finish og holdbarhed, så vi lægger stor vægt på en førsteklasses maling, siger Ars Mersch, der som anden generation styrer den familiedrevne virksomhed sammen med sin bror Pit. Med GORI Industri systemet opnår vi glatte overflader af høj kvalitet med et naturligt look, som giver vores kunder et positivt indtryk og samtidig er et virkelig godt salgsargument. Flow-coating på produktionsfaciliteterne i Brachtenbach (Luxemburg) (foto: Fenster Mersch) Mersch får sine overfladebehandlingsprodukter fra Teknos salgspartner Hendrichs AG (Eupen, Belgien). Grossisten leverer til snedkerier og industrivirksomheder i Belgien og nabolandene. I mere end fem år har Hendrichs solgt GORI Industri overfladebehandlingssystemer. Efter omfattende tests udarbejdede vi en liste over hele programmet og skiftede senere til den nye GORI Industri produktgeneration, siger Didier Kirch, salgsdirektør hos Hendrichs. Vi er meget tilfredse med produkterne og med samarbejdet. Det er vigtigt for os at arbejde tæt sammen med leverandørerne, fordi vi dermed støtter vores kunder med professionelle råd om anvendelse på vores produkter. Anden og tredje generation i den familiedrevne virksomhed: Ars, Marc og Pit Mersch (fra venstre mod højre) (foto: Fenster Mersch)

6 6 Problemfri produktion af kilometervis af trælister med Teknos maling Sörnsen Holzleisten GmbH & Co. KG i Süderbrarup i nærheden af Flensborg er en af de største producenter af lister i Europa. Sörnsen Holzleisten GmbH & Co. KG i Süderbrarup i nærheden af Flensborg producerer over to mio. meter lister om året. Med en meget effektiv industriproduktion og internationalt salg er den familiedrevne virksomhed, der blev grundlagt i1945, en af de største listeproducenter i Europa. Det enorme produktsortiment omfatter fodpaneler, væg- og loftlister, profiler til parketgulve og gulvtilbehør i alle mulige former, træsorter og mønstre. Virksomheden har ca forskellige produkter på lager. Sörnsen betjener industrien og det private marked med et komplet sortiment af produkter lige fra labels til reolindretning, men leverer også til tømmerhandler og producenter af parketgulve samt til distributører. Sörnsen leverer også faste længder efter kundespecifikation. For nylig begyndte virksomheden også at sælge lister til møbelindustrien. Som endnu en tilføjelse til sortimentet er produkter til udendørs brug, især til produktion af vinduer og døre, på vej. Bevist i praksis Sörnsen fremstiller solide trælister, malede eller foliebelagte MDFlister og lister af træfiner. Virksomheden har brugt Teknos overfladebehandlingsprodukter siden Da tendensen gik mod malede MDF-lister, undersøgte vi markedet for systemer med særlig god vedhæftningsevne, forklarer Robert Sörnsen, der leder virksomheden som tredje generation. Vi har testet Teknos produkterne og har hurtigt fundet den rigtige løsning. Problemfri bearbejdning og hurtig tørring er afgørende for produktionsprocessen. På kun syv minutter går en liste hos Sörnsen gennem alle step i produktionen: afslibning, maling og tørring. De fleste lister er behandlet med AQUAFILLER 1100 og TEKNOCOAT AQUA MDF-lister males hvide og trælister oftest med transparent maling. Sörnsen behandler hårdt belastede gulvprofiler med den UV-hærdede maling TEKNOLUX AQUA Godt samarbejde Vi er meget tilfredse med Teknos produkter. De er nemme at arbejde med, og resultaterne er overbevisende, siger Robert Sörnsen. Og samarbejdet med Teknos er rigtig godt både med den tyske filial i Fulda og med Vamdrup, som kun ligger en times kørsel herfra. Sörnsen tilbyder et bredt sortiment af fodpaneler, væg- og loftlister, profiler til parketgulve og andet tilbehør til gulve.

7 7 Endnu mere nyttig information på Teknos webside Teknos kunder kan nu få adgang til to vigtige værktøjer online. Farvekortet omfatter 99 nuancer fra helt lyse til varme gule og stærke rødlige nuancer af brun. Farverne vises i to forskellige farvekortversioner til lyst og mørkt træ. Med et klik på musen vises hver nuance med farvenumre. Selvom de faktiske farver kan variere afhængigt af den skærm, man bruger, er online adgang meget nyttigt til at kunne vælge farvenuancer direkte fra en computer. Den nye Træencyklopædi giver kunderne et værktøj, der er unikt på markedet. I samarbejde med det anerkendte von-thünen-institut (Hamburg) har Teknos udarbejdet et omfattende dossier om hver af de 23 vigtigste træsorter inden for vinduesdesign og produktion. Materialet indeholder detaljerede oplysninger såsom nøjagtigt navn, distribution, farve og struktur, egenskaber, bearbejdningsmuligheder, tørring og brug samt overfladebehandling og den anbefalede maling. Den nye Træencyklopædi er et must for alle fagfolk inden for industriel træbehandling og der er adgang til enhver tid og fra enhver computer. Både Farvekortet og Træencyklopædien er allerede online på den internationale Teknos webside Der vil snarest komme versioner på flere sprog. Fabrikslukning i sommeren 2011 Produktionen på Teknos fabrikken i Vamdrup lukker i en uge i sommerperioden. Det er uge 29 (18. til 22. juli). Salgs- og logistikafdelingen vil fortsat arbejde i denne periode, så varer, der er på lager, vil blive leveret som sædvanlig. For at være på den sikre side bør kunderne bestille i god tid eller forhøre sig, om de ønskede varer er på lager.

8 Nyt fremtidssikret brandhæmmende overfladebehandlingssystem til udvendige beklædningsbrædder 8 Facadetest for SP BRAND 105 i Borås, Sverige den 28. februar Det nyudviklede Teknos FR Facade er et helt nyt overfladebehandlingssystem fra Teknos til brandhæmmende behandling af udendørs beklædningsbrædder. Teknos FR Facade er beregnet til industriel brug og er et trelags behandlingssystem, hvor de brandhæmmende egenskaber kommer fra et vandbaseret intumescent grundingsproduktet. Den innovative formulering af det brandhæmmende grundingsprodukt er ikke hygroskopisk og påvirkes meget lidt af vejrliget i forhold til de typiske salt-baserede brandimprægneringsmidler. Teknos FR Facade har gennemgået et omfattende testprogram i overensstemmelse med de gældende og EU harmoniserede EN baserede testkrav og har fået klassificeringen K 1 10 B-s1 d0 hvilket er den højeste klassificering organisk materiale kan opnå. I fx Norge, hvor de nye harmoniserede krav til brandhæmmende overflader/materialer er implementeret kan Teknos FR Facade markedsføres med følgende klassificering: I henhold til NS-EN : Overflade - B-s1,d0 I henhold til NS-EN : Beklædningsbrædder - K 1 10 og K 2 10 Øvrige klassificeringer og dokumentation: Produktet er testet og godkendt for udendørs anvendelse, og brugsklassificeret EXT i henhold til NT Fire 054 Certificering /kvalitetssikring: Dokumenteret i henhold til Norsk Standard NS-EN Panelbord og kledningsbord av heltre. Egenskaper, evaluering av samsvar og merking. Krav i henhold til Forskrift om tekniske krav til byggverk, Kapittel 3 og det færdigbehandlede beklædningsbræt kan CE mærkes I Danmark har man endnu ikke indført de nye harmoniserede krav til brandhæmmende materiale/overflade. Processen er igangsat, og man forventer at ændringerne vedr. de brandtekniske klassifikationer kan gennemføres i løbet af efteråret 2011, således at brandhæmmende overfladebehandling af fx beklædningsbrædder også kan anvendes i danske byggerier. Brandhæmmende grunding Den intumescent opbyggede grunder, er den vigtigste produktkomponent i Teknos FR Facade - TEKNOSAFE 2407, en specialudviklet brandhæmmende grunder, der skal påføres med 350 g/m². I tilfælde af brand (varmeeksponering) udløses en kemisk reaktion, der gør, at grundingsproduktet svulmer op til et voluminøst isolerende lag af micro-porøst kulstof, som beskytter træet mod varme. Den samlede brandhæmmende effekt samt udendørsholdbarheden for Teknos FR Facade kan Teknos kun garantere, hvis TEKNOSAFE 2407 anvendes sammen de specificerede topcoats NORDICA EKO 3330 og NORDICA EKO HUSFÄRG. Grunding samt det første lag topcoat påføres industrielt i forbindelse med produktionen af beklædningsbrædderne, mens NORDICA EKO HUSFÄRG påføres efter, at beklædningsbrædderne er monteret. Den brandhæmmende effekt af Teknos FR Facade er som anført testet i overensstemmelse med den europæiske standard EN og 2 og dokumenteret og kvalitetssikret i overensstemmelse med produktstandarden EN 14915, som er grundlaget for CE-mærkning. Som et resultat af testresultaterne er Teknos FR Facade derfor klassificeret K 1 10 B-s1 d0. Produktsystemet er endvidere brugsklassificeret EXT henhold til NT Fire 054 (godkendt til udendørs brug). Der ud over er produktsystemet i overensstemmelse med brandprøvning SP FIRE 105 godkendt som Fasadbeklädnad i Sverige. Vejrbestandigt overfladebehandlingssystem En væsentlig fordel ved Teknos FR Facade er lang holdbarhed af den brandhæmmende effekt. De nuværende typiske brandhæmmende produkter indeholder uorganiske salte (fosfater og borater). Salte er mere eller mindre hygroskopiske, dvs. tiltrækker fugt ved relativ høj luftfugtighed. Der er derfor en stor fare for, at saltimprægneret beklædning mister sine brandhæmmende egenskaber, idet de brandhæmmende komponenter i behandlingen udvaskes over tid, som følge af gentagne opfugtninger. Med det nye overfladebehandlingssystem fra Teknos er det muligt at opnå en varig brandsikring, som bevarer sine brandhæmmende egenskaber selv efter langtidspåvirkninger fra vejr og vind. Teknos FR Facade produktsystemet er tilgængeligt allerede nu, men kan ikke for nuværende, i forhold til de danske byggeforskrifter, markedsføres som brandhæmmende overfladebehandling. Vores tekniske eksperter i overfladebehandling kan naturligvis kontaktes i forbindelse med brugen af det nye system.

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. Wood Care

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. Wood Care T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R Wood Care 1 Vi sikrer værdierne og miljøet Alle ved, at træ der er Collstrop imprægneret, er effektivt beskyttet mod råd og svamp i årevis.

Læs mere

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis TRIP TRAP WOODCARE Udendørs plejeprodukter Anbefalet af professionelle Nemt og effektivt Naturligvis 1 Det naturlige valg Træ skal ikke overfladebehandles; det skal styrkes og beskyttes indefra. Denne

Læs mere

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag Væg og loftmaling Loft/Væg 3 En maling til vægge og lofter, som er nem at arbejde med og som ikke giver dryp eller stænk. Fremstår med en helmat overflade uden reflektering. Anvendes på lofter, beklædningsplader

Læs mere

Malinger som er velegnet på træ udendørs

Malinger som er velegnet på træ udendørs Malinger som er velegnet på træ udendørs Acryl NB: Betegnelsen "Acryl..." (fx Acrylmaling) benyttes ofte i handelsnavne, men desværre i vidt forskellig betydning. "Acrylplast...", er den vedtagne MBK-betegnelse

Læs mere

SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK

SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK 2 Specielt træ fortjener særbehandling Finere og mere eksotiske træsorter som teak, mahogni, ceder og nyatoh vinder frem i disse år. De er oftere hårdere og mere

Læs mere

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. holder længere!

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. holder længere! T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R holder længere! 2 T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R Vi sikrer værdierne og miljøet Alle ved, at når træet er

Læs mere

Terrasse og facade. www.keflico.com

Terrasse og facade. www.keflico.com Terrasse og facade i hårdttræ www.keflico.com FSC certificeret terrasse og facade Miljøet er vigtigt for os alle og derfor er efterspørgslen på miljøcertificeret træ stigende. Keflico ønsker at tilbyde

Læs mere

Beauty & Performance in Wood TM

Beauty & Performance in Wood TM Beauty & Performance in Wood TM Hvad er Kebony? Kebony er et bæredygtigt alternativ til tropisk hårdttræ, når udseende og ydeevne er afgørende. Kebony teknologien er udviklet i Norge og er en miljøvenlig

Læs mere

Moelven ThermoAsk. Moelven ThermoAsk er et nyt og spændende produkt til dansk byggeri. ThermoAsk Beklædning

Moelven ThermoAsk. Moelven ThermoAsk er et nyt og spændende produkt til dansk byggeri. ThermoAsk Beklædning ThermoAsk Beklædning Moelven ThermoAsk Smukke mørke farvenuancer med stor formstabilitet og styrke Moelven ThermoAsk er et nyt og spændende produkt til dansk byggeri. ThermoAsk, det spændende nye alternativ

Læs mere

3M Industri. Tape og Lim. VHB tape. Det afprøvede alternativ. til skruer, nitter og svejsning

3M Industri. Tape og Lim. VHB tape. Det afprøvede alternativ. til skruer, nitter og svejsning 3M Industri Tape og Lim VHB tape Det afprøvede alternativ til skruer, nitter og svejsning Kvaliteten er afprøvet igennem 30 år 3M VHB tape blev opfundet af 3M for over 30 år siden. Tapen har vist sig at

Læs mere

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning Indvendige paneler Interiør Indeholder monteringsvejledning Moelven indvendige paneler I denne brochure præsenterer vi Moelvens nye program i indvendige paneler. Samtidig kan du finde oplysninger om anvendelse,

Læs mere

Linolieprodukter Hvorfor?

Linolieprodukter Hvorfor? Linolieprodukter Hvorfor? Forbrug og påføring af linoliemaling For at kunne beregne, hvor meget træmaling (oliefarver) der er behov for, er det nødvendigt at vide, hvor mange m² der skal males, hvor mange

Læs mere

Derfor er det ikke tilladt at anvende trykimprægneret træ i Stenløse Syd

Derfor er det ikke tilladt at anvende trykimprægneret træ i Stenløse Syd Derfor er det ikke tilladt at anvende trykimprægneret træ i Stenløse Syd Stenløse Kommune Stenløse Syd Billigste køb? 1 kvm beklædningsbrædder lærk, ubehandlet 1 kvm beklædningsbrædder fyr, trykimprægneret.

Læs mere

Indadgående kip-drejevindue type BSI, UNI-JET S-CONTURA Brugs- og vedligeholdelsesvejledning Udluftning sker i kipstillingen, rengøring kan foretages i drejestillingen. Når grebet peger nedad, er vinduet

Læs mere

Nyt nationalt skovprogram

Nyt nationalt skovprogram Nyt nationalt skovprogram Trends i anvendelsen af træ til byggeri 3. marts 2014 1 Markedsledende inden for industrielt fremstillet modulbyggeri (Modulbyggeri med træ som bærende konstruktion) 2 Modulproduktion

Læs mere

Villa OpNed, CEBRA arkitekter. Højkantparket Ask

Villa OpNed, CEBRA arkitekter. Højkantparket Ask Højkantparket Ask Villa OpNed, CEBRA arkitekter Woodfl Højkantparket Merbau. MT Højgaard - Kbh. En stærk partner for arkitekter og bygherrer Luksusboliger på havnefronter, eksklusive firmadomiciler og

Læs mere

Fem grunde mere til at købe Kährs

Fem grunde mere til at købe Kährs Fem grunde mere til at købe Kährs Der er mange gode grunde til at vælge et gulv fra Kährs. Naturlig skønhed og teknisk overlegenhed, for eksempel. Her er et par stykker mere. 1 2 3 4 5 Længste erfaring

Læs mere

SYNTEKO OVERFLADEBEHANDLING

SYNTEKO OVERFLADEBEHANDLING SYNTEKO OVERFLADEBEHANDLING SINCE 1944 SYNTEKO OVERALT Synteko er et begreb blandt professionelle gulvslibere verden over, og vores brede og dækkende sortiment er med til at underbygge dette. Fra stuen

Læs mere

Teknisk information. PercoTop Metalliske materialer og deres forbehandling inden lakering Del 1.

Teknisk information. PercoTop Metalliske materialer og deres forbehandling inden lakering Del 1. Teknisk information. PercoTop Metalliske materialer og deres forbehandling inden lakering Del 1. Kun til erhvervsmæssigt brug. I-systemdatablad nr. DK / SYS_PT950.8 / 00 An Axalta Coating Systems Brand

Læs mere

Den ægte vare. Nye vinduer og døre fra Outrup for optimalt energiforbrug og bedre sikring. Fagmanden anbefaler -

Den ægte vare. Nye vinduer og døre fra Outrup for optimalt energiforbrug og bedre sikring. Fagmanden anbefaler - Fagmanden anbefaler - Den ægte vare Nye vinduer og døre fra Outrup for optimalt energiforbrug og bedre sikring! Outrups greb er designet af Monica Ritterband 1 Uanset hvordan du bor Outrup har de rigtige

Læs mere

ENERGIRIGTIGE OG VEDLIGEHOLDELSESLETTE VINDUER OG DØRE I TOPKVALITET

ENERGIRIGTIGE OG VEDLIGEHOLDELSESLETTE VINDUER OG DØRE I TOPKVALITET ENERGIRIGTIGE OG VEDLIGEHOLDELSESLETTE VINDUER OG DØRE I TOPKVALITET Ventisol a/s Nordre Ringvej 9 9760 Vrå Tlf.: 98 98 16 75 Fax: 98 98 24 86 info@ventisol.dk www.ventisol.dk BOLIG INGEN KOMPROMISER Hos

Læs mere

GODKENDTE IMPRÆGNERINGSANLÆG 2015-01-01

GODKENDTE IMPRÆGNERINGSANLÆG 2015-01-01 GODKENDTE IMPRÆGNERINGSANLÆG 2015-01-01 Trykimprægnering Vakuumimprægnering Dansk Imprægneringskontrol c/o Gregersensvej 3 Tlf.: 7220-2337 Fax: 7220-2191 E-mail: di-kontrol@teknologisk.dk Dansk Vindues

Læs mere

Program. 09:30 Velkomst, kaffe og introduktion til dagens prøvninger. 10:00 Den første brandprøvning gennemføres (herefter skal ovnen køle af)

Program. 09:30 Velkomst, kaffe og introduktion til dagens prøvninger. 10:00 Den første brandprøvning gennemføres (herefter skal ovnen køle af) Afholdelse af åben brandprøvning Onsdag d. 11. december 2013 hos DBI InnoBYG og udviklingsprojektet Brand og Byggematerialer Kontakt: DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, Brian V. Jensen, bvj@dbi-net.dk,

Læs mere

ARKAS. Stål- og branddøre Brandskydeporte og Glaspartier i stål. Uklassificeret Brand Lyd Indbrudssikkerhed Røntgen Glaspartier D Ø R E O G P O R T E

ARKAS. Stål- og branddøre Brandskydeporte og Glaspartier i stål. Uklassificeret Brand Lyd Indbrudssikkerhed Røntgen Glaspartier D Ø R E O G P O R T E Stål- og brand Brandskydeporte og Glaspartier i stål ARKAS D Ø R E O G P O R T E Uklassificeret Brand Lyd Indbrudssikkerhed Røntgen Glaspartier Uklassificerede Brand Lyd Indbrudshindrende Røntgen Glaspartier

Læs mere

266,00 332,25 290,00 362,50 440,00 550,00 456,00 570,00 TEKST PRODUKT. 402 B&J Loftmaling 2

266,00 332,25 290,00 362,50 440,00 550,00 456,00 570,00 TEKST PRODUKT. 402 B&J Loftmaling 2 PRODUKT TEKST 402 B&J Loftmaling 2 Lugtsvag maling til lofter og overvægge der skal fremstå med helmat finish. Produktet er også velegnet til airless. B&J 402 opfylder kravene til EU Miljømærket Blomsten.

Læs mere

TERRASSEPLANK SERIE: NATUR

TERRASSEPLANK SERIE: NATUR TERRASSEPLANK SERIE: NATUR ANVENDELSE OG TEKNISKE SPECIFIKATIONER: Om produktet: Under produktionen tilsættes fibre. Det bedste fra naturen kombineret med ren Polymeren moderne byggemateriale. Kombinationen

Læs mere

På toppen siden 1966

På toppen siden 1966 På toppen siden 1966 ISOPLASTICON ApS Tømrer & Tagdækning Isoplasticon ApS Tømrer & Tagdækning servicerer primært kunder i Østjylland, men vi har kunder over hele landet. Sådan har det været siden begyndelsen

Læs mere

VINDUER med STIL. Vinduer. Døre. Facader. Skydedøre. Foldedøre. Specialelementer

VINDUER med STIL. Vinduer. Døre. Facader. Skydedøre. Foldedøre. Specialelementer VINDUER med STIL Vinduer. Døre. Facader. Skydedøre. Foldedøre. Specialelementer 2 mejan - fremtidens VINDUER Fremtidens bolig skabes i dag. Hver eneste dag arbejder dygtige ingeniører, arkitekter, designere,

Læs mere

PAROC Hvac Fire. Brandsikring af ventilationskanaler Brandisolering iht. DS 428, 4.udgave, 2011

PAROC Hvac Fire. Brandsikring af ventilationskanaler Brandisolering iht. DS 428, 4.udgave, 2011 PAROC Hvac Fire Brandsikring af ventilationskanaler Brandisolering iht. DS 428, 4.udgave, 2011 Teknisk Isolering November 2013 Indhold Brandsikring med PAROC Stenuld... 3 PAROC Hvac Fire Mat Cirkulær kanal...

Læs mere

M O N S T R U M. Materiale og konstruktionsbeskrivelse

M O N S T R U M. Materiale og konstruktionsbeskrivelse Materiale og konstruktionsbeskrivelse 2014 Generelt om konstruktion og materialer Alle MONSTRUMs legeredskaber er konstrueret af tømmer i miljøvenlig, PEFC certificeret, gennemimprægneret, nordisk SUPERWOOD,

Læs mere

PurePerformance DST-DEGREEZ DERUST DST-PAS DST-DEBURR. www.dstchemicals.com

PurePerformance DST-DEGREEZ DERUST DST-PAS DST-DEBURR. www.dstchemicals.com PurePerformance DST-DEGREEZ DERUST DST-PAS DST-DEBURR www.dstchemicals.com Pure Performance Et helstøbt koncept som bygger på grundig forberedelse, fra problemafdækning over løsning til after-sales. Vores

Læs mere

Tjek træværket på dit hus! Træværk, der bliver udsat for vejr og vind, er i farezonen for dannelse af råd.

Tjek træværket på dit hus! Træværk, der bliver udsat for vejr og vind, er i farezonen for dannelse af råd. Jotun Tips Ude Nr. 1 Tjek træværket på dit hus! Træværk, der bliver udsat for vejr og vind, er i farezonen for dannelse af råd. Tjek derfor specielt disse områder: Lod- og vandrette træbeklædninger, endetræ,

Læs mere

stanse-, plast- og støbeværktøjer

stanse-, plast- og støbeværktøjer Din pålidelige partner indenfor stanse-, plast- og støbeværktøjer Vi leverer stålforme Vores virksomhed er førende på verdensplan inden for standard normdele. Mere end 10.000 faste kunder over hele verden

Læs mere

Hvordan vælger jeg vinduer? Vintech vi producerer vinduer og døre præcis til dine behov

Hvordan vælger jeg vinduer? Vintech vi producerer vinduer og døre præcis til dine behov Hvordan vælger jeg vinduer? Vintech vi producerer vinduer og døre præcis til dine behov Vintech er en mindre vinduesfabrik, grundlagt i 1979 i Ørbæk. Kvalitet har gennem alle årene været det faste omdrejningspunkt

Læs mere

Hemmeligheden bag god maling!

Hemmeligheden bag god maling! Hemmeligheden bag god maling! Der findes mange forskellige typer og kvaliteter af maling på markedet. Ligeledes er der mange meninger om, hvad der adskiller god kvalitets-maling fra de billige malinger.

Læs mere

ColorWood fra Moelven. Moelven ColorWood. Fabriksmalet træbeklædning giver besparelser i tid og penge

ColorWood fra Moelven. Moelven ColorWood. Fabriksmalet træbeklædning giver besparelser i tid og penge ColorWood fra Moelven Moelven ColorWood Fabriksmalet træbeklædning giver besparelser i tid og penge Moelven ColorWood Spar Tid og Penge Moelven ColorWood er en industrimalet facadebeklædning i gran. Sammenlignet

Læs mere

Lindab Topline tagstensprofiler. Det stærke og smukke tag til renovering og nybyggeri 1110.01

Lindab Topline tagstensprofiler. Det stærke og smukke tag til renovering og nybyggeri 1110.01 Lindab Topline Tagstensprofil Lindab Topline tagstensprofiler Det stærke og smukke tag til renovering og nybyggeri 1110.01 2 Lindab Topline Drømme under tag Hvis du overvejer et nyt tag til drømmehuset,

Læs mere

Verdi 30, DEMIDEKK TERRASSEOLIE FARVER DEMIDEKK GØR DIT TRÆ LEVENDE

Verdi 30, DEMIDEKK TERRASSEOLIE FARVER DEMIDEKK GØR DIT TRÆ LEVENDE Verdi 3, DEMIDEKK TERRASSEOLIE FARVER DEMIDEKK GØR DIT TRÆ LEVENDE TERRASSELIV Livet på terrassen nydes allerbedst, når du ikke skal andet end lige netop det. Bare nyde og ikke tænke på vedligeholdelse,

Læs mere

Vælg den rigtige yderdør til dit hus

Vælg den rigtige yderdør til dit hus Yderdøre clever -line Vælg den rigtige yderdør til dit hus Hoveddøren er indgangen til dit hjem. Den skal både vise, hvem du er og beskytte boligen mod vind og vejr i mange år. Vælg derfor dine nye yderdøre

Læs mere

Christian Larsen Adm. Direktør. Henrik Sørensen Direktør

Christian Larsen Adm. Direktør. Henrik Sørensen Direktør Eksperter i vinduer og døre Hos Glaseksperten har vi mere end 30 års erfaring med produktion af vinduer og døre i den bedste kvalitet. Vi tilbyder et bredt produktsortiment med alt lige fra moderne træ/alu-vinduer

Læs mere

DISANO BY HARO DET SUNDE DESIGNGULV.

DISANO BY HARO DET SUNDE DESIGNGULV. DISANO BY HARO DET SUNDE DESIGNGULV. SLIDSTÆRKT, ATTRAKTIVT DESIGN DISANO BY HARO Designgulve er meget trendy og det er der god grund til: De er slidstærke, ser flotte ud og er udstyret med attraktive

Læs mere

Værd at vide... www.efg.dk. Fleksible kontormøbler

Værd at vide... www.efg.dk. Fleksible kontormøbler Værd at vide... www.efg.dk Fleksible kontormøbler Kontorets ABC De fleste mennesker køber kun kontormøbler få gange i deres liv og da det er en vigtig investering, skal resultatet også være bedst muligt.

Læs mere

RER IATO D A R EL N PA

RER IATO D A R EL N PA PANELRADIATORER 132502871 2547543453 85340028 Talmæssig styrke Purmo er idag Europas førende aktør på radiatormarkedet, fordi vi tror og focuserer på hårde facts. Det kræver 100% engagement at kunne klare

Læs mere

Gjerulff åbner op til en verden af lys...

Gjerulff åbner op til en verden af lys... Gje Gjerulff åbner op til en verden af lys... Gjerulff 2 Luk lyset ind Store glasflader lukker lyset ind i din bolig. Med de unikke Schüco folde- og skydedøre, har du mulighed for at åbne op til altanen,

Læs mere

Facade Nr. 5.1.55 Dato 02/06. Mere fritid med... Facadebeklædning. ivarplank. fibercement. inspireret af naturen. minimal vedligeholdelse

Facade Nr. 5.1.55 Dato 02/06. Mere fritid med... Facadebeklædning. ivarplank. fibercement. inspireret af naturen. minimal vedligeholdelse Facade Nr. 5.1.55 Dato 02/06 Mere fritid med... Facadebeklædning ivarplank fibercement inspireret af naturen minimal vedligeholdelse Her er mere fritid Minimal vedligeholdelse ivarplank kræver ikke den

Læs mere

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie og er formstabilt. Det kan tåle vejr og vind uden

Læs mere

CE mærkning. Få svar på de vigtigste spørgsmål om CE mærkning

CE mærkning. Få svar på de vigtigste spørgsmål om CE mærkning CE mærkning af Byggevarer Få svar på de vigtigste spørgsmål om CE mærkning > > Hvad kan du læse om? > > Hvad er CE mærkning? > > Hvilke byggevarer skal CE mærkes? > > Produkter med CE mærke > > Hvor skal

Læs mere

MONTERINGS- VEJLEDNING

MONTERINGS- VEJLEDNING ... den reflektive isolering! MONTERINGS- VEJLEDNING 1. BESKRIVELSE BESKRIVELSE Quattro, Produktet til effektiv varmebesparelse. Quattro, er et tyndt reflektivt isoleringsmateriale, som har været brugt

Læs mere

Vedrørende sikkerhedsmæssig produkttests af F1 Hyldereol med 3 bjælkelag, og med maks. belastning på 301 kg, pr bjælkelag.

Vedrørende sikkerhedsmæssig produkttests af F1 Hyldereol med 3 bjælkelag, og med maks. belastning på 301 kg, pr bjælkelag. Resultatet af undersøgelsen må kun gengives i sin helhed. I uddrag kun med skriftlig godkendelse fra Teknologisk Institut TEKNISK RAPPORT Vedrørende sikkerhedsmæssig produkttests af F1 Hyldereol med 3

Læs mere

Thomas Bruun, ETA-Danmark A/S

Thomas Bruun, ETA-Danmark A/S Thomas Bruun, ETA-Danmark A/S Tekniske specifikationer Harmoniserede standarder Europæiske tekniske godkendelser ETA er i forhold til standarder CE Mærkning Attestering af overensstemmelse Systemer Fabrikskontrol

Læs mere

mobilvægge foldevægge glasvægge specialdøre Den bedste løsning

mobilvægge foldevægge glasvægge specialdøre Den bedste løsning mobilvægge foldevægge glasvægge specialdøre Den bedste løsning Fleksible og funktionelle løsninger til opdeling af rum Den mest effektive udnyttelse af dyre kvadratmetre har altid været lidt af en udfordring

Læs mere

systems for industrial heat treatment

systems for industrial heat treatment Vision Fornax A/S vil være den foretrukne samarbejdspartner indenfor videnbaserede, kundespecifikke løsninger til industriel varmebehandling. Fornax A/S vil være kendt som en loyal og professionel samarbejdspartner,

Læs mere

Ultratop Stucco. Fugemasse, bestående af specielle, hydrauliske bindemidler til tætning af mikroporer, som opstår efter første slibning på Ultratop

Ultratop Stucco. Fugemasse, bestående af specielle, hydrauliske bindemidler til tætning af mikroporer, som opstår efter første slibning på Ultratop Fugemasse, bestående af specielle, hydrauliske bindemidler til tætning af mikroporer, som opstår efter første slibning på Ultratop ANVENDELSESOMRÅDE Ultratop benyttes på gulve af Ultratop, hvor der ønskes

Læs mere

HBC FACADELØSNINGER VELKOMMEN TIL VORES VERDEN

HBC FACADELØSNINGER VELKOMMEN TIL VORES VERDEN HBC FACADELØSNINGER VELKOMMEN TIL VORES VERDEN > HBC FACADELØSNINGER EX-4TG SERIEN SKJULT MONTERING HURTIG MONTERING MED CLIPS UNIKT UDSEENDE EX-4TG serien er markedets eneste facadeløsning der er overfalset

Læs mere

Vægelementet. Inspiration og Teknik. kvalitetsporebeton

Vægelementet. Inspiration og Teknik. kvalitetsporebeton Vægelementet Inspiration og Teknik kvalitetsporebeton Vægelementet Vægelementet solide fordele Vægelementet fra H+H Danmark A/S er den professionelle løsning til bagmure og skillevægge. Et effektivt system,

Læs mere

Superimprægnering er en revolutionerende ny og effektiv måde at beskytte træ. Helt ind i kernen, så Superwood træ bliver mere holdbart, og så det får

Superimprægnering er en revolutionerende ny og effektiv måde at beskytte træ. Helt ind i kernen, så Superwood træ bliver mere holdbart, og så det får Superimprægneret 1 2 3 Superimprægnering er en revolutionerende ny og effektiv måde at beskytte træ. Helt ind i kernen, så Superwood træ bliver mere holdbart, og så det får længere levetid. Samtidig er

Læs mere

Sådan. træbeskytter du. udendørs

Sådan. træbeskytter du. udendørs Sådan træbeskytter du udendørs INDHOLD Træets venner og fjender 4-5 Et godt stykke forarbejde 6-7 Facader, gavle og hegn 8-13 Vinduer og døre 14-19 Terrasser 20-25 Havemøbler 26-31 Sprøjtemaling 32-33

Læs mere

Det rigtige valg! Når naturen og miljøet er i dine tanker.

Det rigtige valg! Når naturen og miljøet er i dine tanker. Det rigtige valg! Når naturen og miljøet er i dine tanker. Leverandør: Autoriserede CBI Danmark isolatører Isolatørerne Dagens aviser Morgendagens isolering Klimatopmøde: fokus på CO₂ Klimatopmødet i 2009:

Læs mere

Vedligehold. af dine vinduer og døre

Vedligehold. af dine vinduer og døre Vedligehold af dine vinduer og døre Generelle informationer Vi ønsker dig tillykke med dine nye Vrøgum vinduer/døre, som vi håber, du vil få glæde af i mange år fremover. Fremstillingen af vore elementer

Læs mere

Facadeelement 13 Kompakt element med lodret panel

Facadeelement 13 Kompakt element med lodret panel Notat Fugt i træfacader II Facadeelement 13 Kompakt element med lodret panel Tabel 1. Beskrivelse af element 13 udefra og ind. Facadebeklædning Type Lodret panel 22 mm Vanddampdiffusionsmodstand GPa s

Læs mere

Montagevejledning til redskabsrum 190x280 cm Vare nr. 53 00 34

Montagevejledning til redskabsrum 190x280 cm Vare nr. 53 00 34 Montagevejledning til redskabsrum 190x280 cm Vare nr. 53 00 34 2137 2170 2400 1900 3200 2800 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialelisten stemmer overens med det leverede. Mangler

Læs mere

KEIM Silikatfarve til villaer

KEIM Silikatfarve til villaer KEIM Silikatfarve til villaer Beskytter dine værdier Gratis rådgivning Vi beskytter dine værdier KEIM silikatfarve er en investering i lang holdbarhed. De første KEIM behandlede facader i Skandinavien

Læs mere

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt.

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt. Sådan gør du Tegn på skimmelsvamp: Væk med skimmelsvamp - når skimmelsvamp er væk sådan gør du Når skimmelsvamp er fjernet, er det vigtigt at støvsuge og afvaske grundigt, så du fjerner alt støv og skidt,

Læs mere

Compfitt Gruppen- Et stærkt fundament for industrien

Compfitt Gruppen- Et stærkt fundament for industrien Compfitt Gruppen- Et stærkt fundament for industrien Udviklingen løber stærkt. For den enkelte industrivirksomhed sker forandringerne med voldsom hast forandringer, der stiller krav til både forretningsgrundlag

Læs mere

LindabTopline. Det stærke og smukke tag. til renovering og nybyggeri

LindabTopline. Det stærke og smukke tag. til renovering og nybyggeri LindabTopline Produktbrochure LindabTopline Det stærke og smukke tag til renovering og nybyggeri DK 5.01.01 SEP 04 2 LindabTopline Så flot kan det gøres Der er ikke noget som et nyt tag, der kan ændre

Læs mere

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling AquaCoat En nyhed i overfladebehandling Her er beviset: Fantastisk holdbarhed AquaCoats helt enestående holdbarhed og evne til at beskytte mod korrosion er blevet testet igen og igen af uafhængige testinstitutter.

Læs mere

Produktinformation. Koblede vinduer, termovinduer, forsatsvinduer og facadedøre. Stilfulde elementer til renoveringsopgaver og nybyg

Produktinformation. Koblede vinduer, termovinduer, forsatsvinduer og facadedøre. Stilfulde elementer til renoveringsopgaver og nybyg Produktinformation Koblede vinduer, termovinduer, forsatsvinduer og facadedøre. Stilfulde elementer til renoveringsopgaver og nybyg Koblede Vinduer Triowood & Duowood Vi har gennem mange år opnået stor

Læs mere

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/010 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/010 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20 MK 6.00/010 8. udgave Januar 2014 Ikke-bærende vægge MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger...

Læs mere

Facadeelement 12 Kompakt element med en-på-to facadebeklædning

Facadeelement 12 Kompakt element med en-på-to facadebeklædning Notat Fugt i træfacader II Facadeelement 12 Kompakt element med en-på-to facadebeklædning Tabel 1. Beskrivelse af element 12 udefra og ind. Facadebeklædning Type En-på-to (bræddetykkelse) 22 mm Vanddampdiffusionsmodstand

Læs mere

Røgmelder MSD 523 Teknisk information og betjeningsanvisning

Røgmelder MSD 523 Teknisk information og betjeningsanvisning Teknisk information og betjeningsanvisning Brand- & komfortventilation Vinduesautomatik Tlf. 73 Fax. 73 3 www.eegholm.dk Indhold Side Egenskaber Kendetegn Revision/Vedligehold Levetid Funktion / Anvendelse

Læs mere

100 år mere til dine vinduer

100 år mere til dine vinduer 100 år mere til dine vinduer Tværfaglig synergi ml. glarmester-, snedker-, maler- og smedesvende, der hvert år giver 8.000 vinduer 100 år mere at leve i Byggeriets Vinduesrenovering ApS er de eneste i

Læs mere

Electrolux Varmepumper 2012/2013

Electrolux Varmepumper 2012/2013 Electrolux Varmepumper 2012/2013 investering electrolux varmepumper 3 En god investering En Electrolux varmepumpe er først og fremmest en god økonomisk investering. Den pålidelige luft-til-luft varmepumpe

Læs mere

BERNERS KERNEVÆRDIER

BERNERS KERNEVÆRDIER BERNERS KERNEVÆRDIER BERNERS VÆRDIGRUNDLAG...... er vores grundlag for alle beslutninger og handlinger, som træffes og udføres i vores virksomhed. Det tjener til orientering for medarbejderne. Vores værdigrundlag

Læs mere

KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds

KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds Værd at vide om 2010 Oversigt: KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds 1. Generelt om problemer med fugt i bygninger 1.1 Byggematerialer i relation til problemer 1.2 Fugt i kældre et særligt problem 2.

Læs mere

Malerfagligt Behandlings-Katalog

Malerfagligt Behandlings-Katalog Malerfagligt Behandlings-Katalog Vægge > Nybehandling > Gipsplade, forsænket kant til spartling Nybehandling V 2820 Byggemateriale: Gipsplade, forsænket kant til spartling Funktionsklasse: Æstetiske og

Læs mere

Combihouse. Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen.

Combihouse. Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen. www.combihouse.dk Combihouse Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen. Konceptet hedder Combihouse, da det er meningen at boligkøberen

Læs mere

Solfanger. FIN Made in Germany

Solfanger. FIN Made in Germany Solfanger FIN Made in Germany Solfangere Made in Germany Førende teknologi Made in Germany fordi kun det bedste er godt nok! Solar Technologie Internationals (STI) højtydende plan solfangere er baseret

Læs mere

MØBELSTOFKLASSIFIKATION: 2006. Man skal ikke vælge møbelstof, blot fordi det er smukt. det skal også tilfredsstille de brugsmæssige krav

MØBELSTOFKLASSIFIKATION: 2006. Man skal ikke vælge møbelstof, blot fordi det er smukt. det skal også tilfredsstille de brugsmæssige krav MØBELSTOFKLASSIFIKATION: 2006 Man skal ikke vælge møbelstof, blot fordi det er smukt det skal også tilfredsstille de brugsmæssige krav Der var et problem Hvis møbelstoffer slides hurtigere, bliver mere

Læs mere

Finnforest Spruce den stærke allround plade

Finnforest Spruce den stærke allround plade Finnforest Spruce den stærke allround plade Finnforest Spruce allround pladen til dansk byggeri Finnforest Spruce er en krydsfinerplade af høj kvalitet til indvendig og udvendig anvendelse i byggeriet.

Læs mere

Viden om plast forpligter...

Viden om plast forpligter... Viden om plast forpligter... Vink Plast A/S en del af verdens største plastleverandørnetværk! Vink i Randers beskæftiger mere end 100 ansatte og er en del af verdens største netværk af plastleverandører

Læs mere

Prisliste 2015/2016. Garage- og stalddøre Døre til viderebeklædning Branddøre

Prisliste 2015/2016. Garage- og stalddøre Døre til viderebeklædning Branddøre Prisliste 2015/2016 Garage- og stalddøre Døre til viderebeklædning Branddøre 1 Indhold Garagedøre... Side 4 Garagedøre med spor... Side 5 Døre til viderebeklædning... Side 6 Viderebeklædning... Side 7

Læs mere

Det er KÖNIG, der står bag!

Det er KÖNIG, der står bag! Løsninger, der opfylder de højeste krav Det er KÖNIG, der står bag! Korrosionsbeskyttelsesløsninger, der dækker Deres individuelle behov Korrosionsbeskyttelsessystem C3 Korrosionsbeskyttelsessystem C5

Læs mere

Værd at vide om BioRid

Værd at vide om BioRid Overfladebelægningen der effektivt og varigt stopper vækst af skimmelsvampe på grund af tørre overflader. 1.0. Generelt om angreb af skimmelsvampe 1.1. Forholdsregler til imødegåelse af skimmelsvampe 1.2.

Læs mere

ANSØGNING OM FACADE MED TRÆBEKLÆDNING NYT PSYKIATRISK SYGEHUS I AABENRAA

ANSØGNING OM FACADE MED TRÆBEKLÆDNING NYT PSYKIATRISK SYGEHUS I AABENRAA FACADER MED TRÆBEKLÆDNING, DISPENSATIONS-ANSØGNING VEDRØRENDE LOKALPLAN NR. 39 Region Syddanmarks hensigt om at tilføre Aabenraa sygehus en psykiatrisk funktion betyder, at det eksisterende somatiske sygehus

Læs mere

Etablering af tekstilmølle i Danmark

Etablering af tekstilmølle i Danmark Etablering af tekstilmølle i Danmark Forundersøgelse Introduktion Tekstilmøllen er en industrivirksomhed der genanvender tekstiler og skaber et unikt dansk produkt. I dag bliver der alene i Danmark smidt

Læs mere

Få mere fritid... ivarplank. ivarclick Operal. www.cedral.dk 1. stærke fibercement planker med minimal vedligeholdelse! Okt 2014 2.133 DK.

Få mere fritid... ivarplank. ivarclick Operal. www.cedral.dk 1. stærke fibercement planker med minimal vedligeholdelse! Okt 2014 2.133 DK. Cedral ivarplank Cedral ivarclick Operal Få mere fritid... stærke fibercement planker med minimal vedligeholdelse! Okt 2014 www.cedral.dk 1 2.133 DK Gør din fritid mere attraktiv med mindre besvær Minimal

Læs mere

tidløs facadebeklædning

tidløs facadebeklædning tidløs facadebeklædning Stærke fibercementplanker med minimalt vedligehold! ivarplank ivarclick Cedral Board www.cedral.dk August 2015 2.133 DK Gør din fritid mere attraktiv med mindre besvær Udnyt mulighederne

Læs mere

BORDPLADER KØKKENER DØRE INVENTAR MESSESTANDE. www.prowood.dk

BORDPLADER KØKKENER DØRE INVENTAR MESSESTANDE. www.prowood.dk www.prowood.dk BORDPLADER KØKKENER DØRE INVENTAR MESSESTANDE Specialprodukter i træ Pro-Wood producerer alle former for specialprodukter i træ efter kundens idé og behov. Vi fremstiller for eksempel nye

Læs mere

Indvendig analyseret termografisk gennemgang xxxx

Indvendig analyseret termografisk gennemgang xxxx Indvendig analyseret termografisk gennemgang xxxx 7/11-2010 Nr 18. Skunk i lille rum IR000293.IS2 Her ses skunken i det lille rum. I skunken var der fugtig luft, og der måltes en ligevægtsfugtighed (træfugtighed)

Læs mere

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion Version 1 / 30. september 2014 Indhold Hvorfor typegodkendelse? Hvem berører det? CoC og CoP De tre alternativer Forpligtelser og ansvar VBG GROUP SALES

Læs mere

Drømmen om et smukkere hus

Drømmen om et smukkere hus Drømmen om et smukkere hus 1 Vores kærlighed til træ har en forklaring Vores virksomhed har bygget trapper i det lille lokalsamfund Norsjö i Västerbottens siden 1923. Det er ret nemt at forstå, hvorfra

Læs mere

CE-mærkning af facader. Ansvar og opgaver Kort fortalt

CE-mærkning af facader. Ansvar og opgaver Kort fortalt CE-mærkning af facader. Ansvar og opgaver Kort fortalt Hovedregler: Alle facader skal CE-mærkes efter DS/EN 13830. Alle vinduer skal CE-mærkes efter DS/EN 14351-1. Om det er en facade eller et vindue,

Læs mere

DBI s erfaringer med Teknisk bytte

DBI s erfaringer med Teknisk bytte v/ Ib Bertelsen master i brandsikkerhed, M.IDA Dias 1 / 2010-10-14 / DBI Hvad er tekniske bytter? - Eksisterer i realiteten ikke! - Der tages i stedet udgangspunkt i 1) funktionsbaserede brandkrav, 2)

Læs mere

ISOKLINKER. Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV

ISOKLINKER. Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV ISOKLINKER Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV Dear Reader, ISOKLINKER facade isoleringssystemer er blevet afprøvet og testet gennem mange år og løbende forskning og udvikling

Læs mere

Brandisolering af ventilationskanaler

Brandisolering af ventilationskanaler Revideret Oktober 2010 Brandisolering af Montagevejledning iht. DS 428, 3. udgave 2009 Det er lettere at isolere med ISOVER Indhold Side Brandklassifikationssystem 3 ULTIMATE Protect - Effektiv brandisolering

Læs mere

Briiso facadesystem. Udviklet i samarbejde med Egernsund Tegl

Briiso facadesystem. Udviklet i samarbejde med Egernsund Tegl Visualisering: Kærsgaard & Andersen A/S Briiso facadesystem Bæredygtigt og rationelt facadesystem i tegl til energirenovering og nybyggeri. Udviklet i samarbejde med Egernsund Tegl Briiso ApS Stejlhøj

Læs mere

GLASV D ÆGGE O O G DøRE OR

GLASV D ÆGGE O O G DøRE OR GLASVÆGGE og døre INDOOR OVERSIGT ID31 HELGLAS GLAS *** LYD * MAX GLASBREDDE MAX GLASHØJDE DØRBREDDE DØRHØJDE 8 mm 34 db 1500 mm 2400 mm M9 M22+ 10 mm 35 db 1500 mm 2800 mm M10 M22+ 12 mm 37 db 1500 mm

Læs mere

BYG DIN EGEN SHELTER I BAGHAVEN: Og kom helt tæt på naturen. 28 Tekst og foto Geert Mørk. Tegning: Christian Raun

BYG DIN EGEN SHELTER I BAGHAVEN: Og kom helt tæt på naturen. 28 Tekst og foto Geert Mørk. Tegning: Christian Raun BY DIN EEN SHELTER I BAHAVEN: Og kom helt tæt på naturen 28 Tekst og foto eert Mørk. Tegning: Christian Raun ør Det Selv 12/2003 Shelter betyder beskyttelse, og det er lige præcis, hvad du opnår, hvis

Læs mere

Reparation og maling af vinduer og døre

Reparation og maling af vinduer og døre Reparation og maling af vinduer og døre Man starter med at undersøge vinduets tilstand - er tale om let rådangreb kan man bare lukke revnerne med tjærekit eller harpiksmasse. Er der derimod tale om kraftige

Læs mere

Shingle Den lette tagløsning

Shingle Den lette tagløsning Shingle Den lette tagløsning den lette tagløsning Produktet Shingle Uovertruffen holdbarhed Med Shingle tilbyder Metrotile et produkt der har sat byggetraditioner og arkitektur i højsædet. Samtidig har

Læs mere