MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Historisk Arkiv & Forening. Årsskrift årgang

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Historisk Arkiv & Forening. Årsskrift 2009 3. årgang"

Transkript

1 MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Historisk Arkiv & Forening Årsskrift årgang

2 Side 2 Udgivet af Danfoss Historisk Arkiv Ansvarshavende redaktør: Aage Junker Redaktion: Ane Burmeister, Erik Matthiesen, Arne Madsen, Hermann Jacobsen, Per Fabricius, Erik Nørskov og Aage Junker Layout: Ane Burmeister Tryk: Laursen Grafisk A/S, Tønder Oplag: stk. Eftertryk kun efter aftale med redaktionen og altid med kildeangivelse.

3 Indholdsfortegnelse Vi forbereder os på fremtiden... side 4 En dejlig opgave... side 6 Udvikling af et termostatisk blandingsbatteri... side 8 Als Motor historien om et bilhus... side 10 Panikstemning på den jyske vestkyst... side 13 Stopur gav klage fra smedene... side 14 Selvbefordring til Danfoss... side 15 En bus-epoke er slut... side 16 Mads Clausen som rundviser... side 18 Små historier fra Danfoss... side 19 Aktuelt fra Arkivet...side 20 Arkivet side 20 Fra modtagelse til registrering... side 21 John, Hermann og Jens har brug for hjælp...side 22 Henvendelse til Arkivet se bagsiden

4 Side 4 Vi forbereder os på fremtiden Produktionsudstyret blev løbende automatiseret, og produkterne fik flere og flere automatiske funktioner. Fyldepenne blev erstattet med skrivemaskiner, og senere holdt computerverdenen sit indtog og revolutionerede hele vores dagligdag. Mange historier er fortalt om teknologi, økonomi, ideer, medarbejdere og meget andet. Man vil sikkert i år 2033 undre sig over de primitive forhold, som har hersket i virksomhedens fjerne fortid. Af Peter J. Mortensen, bestyrelsesformand i Danfoss Historisk Forening Når Danfoss i år 2033 fejrer sit 100-års jubilæum, skal der være mulighed for indblik i virksomhedens lange og interessante historie. Hele rækken af de forskelligartede produkter fra starten i 1933 og op gennem tiden vil anskueliggøre virksomhedens virke gennem 100 år. Gamle dages produkttegninger med tuschstreger på store papirark, som blev fastgjort på virksomhedens selvkonstruerede tegnemaskiner, vil blive støvet af og stillet til skue. Dokumenter vil vise, hvordan man kommunikerede ved hjælp af lyserøde sedler, kaldet Intern Orientering, hvordan markederne gradvist udvidedes, og salgsfunktionerne efterhånden udbredtes over hele kloden. Fabrikker fulgte efter, og Danfoss er nu repræsenteret i alle verdensdele. Men hvornår var det nu, det skete, hvornår begyndte Danfoss at producere i Kina? Hvornår var det, man brugte hulkort? Hvor længe har Danfoss fremstillet radiatortermostater? Og var der ikke også noget med et strygejern? Historien skal frem i lyset Alt dette kan være vanskeligt at huske. Men her kommer Danfoss Historisk Arkiv ind i billedet. Store dele af historien er registreret og opbevaret i Arkivet. Bøger og artikler er skrevet. Forhold af historisk interesse samt biografier af mange medarbejdere gennem tiden, ligesom meget dagsaktuelt stof ligger i arkivets depoter. Her findes også et bredt udvalg af Danfoss produkter fra hele virksomhedens levetid. Alt arkiveres ved hjælp af fremtidssikrede arkiv- og registreringssystemer.

5 Side 5 En stadig større del af nutidens dokumenter findes nu kun tilgængelige i elektronisk form. Dette stiller store krav til Arkivets it-viden. Men også dette forhold findes der i samråd med intern og ekstern ekspertise løsninger på. De historiske produkter, som nu er gemt væk i kælderrum og andre depoter, venter på at få et blivende opholdssted, tilgængeligt for interesserede. Selv om Danfoss historien især koncentrerer sig om hovedkvarteret i Nordborg, bliver der også tænkt på andre lokationer. Eksempelvis er der taget initiativ til markering af Danfoss historien i udlandet. Dette sker bl.a. ved hjælp af plakater, som beskriver det historiske forløb. Arkiv og Forening Danfoss Historisk Arkiv er nu en selvstændig afdeling i Danfoss organisationen. Som faste medarbejdere er tilknyttet Aage Junker som projektleder og Ane Holm Burmeister som informationskoordinator. Men hertil kommer Arkivets»eksperter«i det daglige arbejde, nemlig Danfoss Historisk Forenings ca. 40 medlemmer, Danfoss veteraner med vidt forskellig baggrund og erfaring. Fælles for dem er deres store kendskab til Danfoss historie, og det kommer Arkivet til gode. Her varetager de frivilligt og ulønnet det store arbejde med at sortere, registrere og arkivere de mange effekter. Formålet med Arkiv og Forening er at indsamle og bevare dokumentationsmateriale og produkter, som kan bidrage til at fastholde og uddybe historien om Danfoss og om grundlæggeren Mads Clausen og hans familie. Arkivet skal endvidere afspejle virksomhedens indflydelse på og samspil med omgivelserne. Selv om der er godt 20 år til 100-års jubilæet, er Arkivet godt forberedt, og i de kommende år vil man løbende følge virksomhedens gang. Arbejdet i Arkivet udføres af Foreningens medlemmer. Her: Lasse Andersen og Boye Simonsen.

6 Side 6 En dejlig opgave Af John Hallenslev, medlem af Danfoss Historisk Forening Udover det mere rutineprægede arbejde med at holde styr på de mange forskellige effekter beskæftiger Danfoss Historisk Arkiv sig også med andre interessante opgaver/projekter. F.eks. udgivelse af historiske publikationer og udstillinger, og i foråret blev vi bedt om at medvirke ved et særligt arrangement for Peter M. Clausen. Arrangementet markerede både Peter M. Clausens 60-års fødselsdag samt hans afgang som direktør. Det foregik den 5. maj på Idrætshøjskolen i Sønderborg og var tilrettelagt som markedsdage med udstillinger og boder, hvor modtagere af donationer fra de to store Danfoss fonde var repræsenteret. På vores stand skulle vi ved hjælp af produkter og billeder fortælle lidt om arbejdet i Danfoss Historisk Arkiv. Til standen Peters hjørne havde vi fundet en del effekter frem fra Arkivets gemmer, bl.a. produkter fra vandhydraulik. Der blev også vist produkter fra det år, hvor Peter blev født. Vi havde studeret de gamle Danfoss journaler fra 1949 og fundet frem til ca. ti produkter, der var i produktion det år. Der blev også vist fotos fra Peters svendegilde med hele direktionen og familien. Der var desuden fotos fra gamle Peter M. Clausens reception den 5. maj på Idrætshøjskolen i Sønderborg markerede både hans 60-års fødselsdag og hans afsked som direktør. Arrangementet var tilrettelagt som markedsdage med udstillinger og boder. Danfoss Historisk Arkiv & Forening var repræsenteret med en stand, der informerede om Arkivets arbejde. Foto: Glenn Simonsen.

7 Side 7 dage, og de vakte stor jubel, da hele familien Clausen så vores lille stand. Interesserede kunne på standen også købe to bøger udgivet af Danfoss, nemlig bogen om Danfoss Hydraulik fra 2004 og bogen om Danfoss Kompressorforretning, udgivet i Dagen igennem var der masser af underholdning. Ved ankomsten blev gæsterne modtaget af et velspillende Danfoss Orkester under ledelse af John Frederiksen, og inde i hallen var der musik og taler for Peter. Arrangementet blev rundet af med pindemadder og vin, lækkert anrettet af tre lokale restauranter. Det var en dejlig dag og en dejlig opgave for Historisk Arkiv, som fik stor ros fra Peter for det flotte arbejde. På Danfoss Historisk Arkivs udstillingsstand fortalte plancher i tekst og billeder små historier om Peter M. Clausen. Illustration fra indbydelsen til Peter M. Clausens reception. Tegning: Lars Tholander.

8 Side 8 Udvikling af et termostatisk blandingsbatteri Af Aage Mølgaard, tidligere udviklingsingeniør hos Danfoss i Nordborg Det var i året 1954, jeg første gang stiftede bekendtskab med ordet»termostatisk blandingsbatteri«, noget, der på det tidspunkt var helt ukendt i VVS-kredse herhjemme. Man kendte kun til sammenblandig af vand via to separate ventiler, mens man i badeanstalter o.l. havde fælles blandesløjfe for mange brusere. Jeg formoder, at ideen til et Danfoss termostatisk blandingsbatteri blev fostret under Mads Clausens rejse til Amerika først i 50 erne. I hvert fald fik vi i 1954 et eksemplar af en termostatisk blandeventil hjembragt af direktør M.F. Schøler fra et besøg i USA. Ventilen var konstrueret med en bimetalstyret* cylinder, der omgav tilgangshullerne for varmt og koldt vand. Den første type Da jeg blev ansat i Danfoss, var de første forsøg med blandingsbatterier indledt. Afprøvningerne blev foretaget i ingeniørgangene under fabriksbygningen E1 og foregik ved hjælp af udtag af både varmt og koldt vand. Afprøvningerne foregik over et gulvafløb, og det var meget primitivt, desuden måtte vi hele tiden tage hensyn til, at der skulle være varmt vand til de forskellige baderum. Via gode forbindelser til Kamgarnsspinderiet i Sønderborg fik vi senere etableret en prøvestand i deres kedelhus, og her var der ingen begrænsninger på forbruget af vand. Det første blandingsbatteri, vi gjorde forsøg med hos Danfoss, var forsynet med en cylinder, der bevægede sig mellem to faste sæder. Styringen skete med et bimetal via en gummimembran. Konstruktionen fungerede dog først, da vi fandt på at fjederbelaste det ene sæde, og det blev det første system, der blev sat i produktion. Salget var dog langt fra tilfredsstillende måske fordi man endnu ikke var kendt med at bruge termostatiske blandingsbatterier i private badeværelser. 2. generation I den næste generation af vore blandingsbatterier blev der anvendt et bælgsystem bestående af en stor og en lille bælg. Det virkede på den måde, at vi ved indstilling på den store bælg kunne flytte den lille bælg, der var forsynet med en dobbeltcylinder. Cylinderen havde pakninger i begge ender og kunne således lukke for to sæder med henholdsvis koldt og varmt vand. Systemet virkede godt, og batteriet kunne leveres i en plastkappe i flere forskellige farver. Dette blandingsbatteri blev desuden fremstillet i en model beregnet for indbygning med særskilt udtræk for bruser og karudløb. Danfoss første termostatiske blandingsbatteri type BLV 15 kom på markedet i Året efter blev indbygningsmodellen type BLV 20 lanceret.

9 Side 9 Produktet var driftsikkert, og det var uden tvivl en medvirkende årsag til, at anden generation af Danfoss termostatisk blandingsbatteri solgte væsentligt bedre end den første version. Slutningen på Danfoss termostatisk blandingsbatteri blev imidlertid, at hele produktionen blev solgt til det danske firma Damixa, der den dag i dag stadig fremstiller og sælger det produkt, som Danfoss udviklede og designede for ca. 25 år siden kun navnet er ændret. I 1973 blev BLV-batteriet afløst af type BLT. Frontdækslet i plastik kunne fås i forskellige farver. Begyndelsen til enden Den tredje udførelse, som jeg var med til at udvikle, var baseret på en patron med en plastfyldning. Vi forsøgte at fremstille en brugbar patron med stempel i begge ender. Men efter mange forsøg med forskellige stempler og tætningsmetoder endte det med, at vi købte en færdig patron hos et udenlandsk firma. *) bimetal, (af bi- og metal), metalstrimmel, der er sammensat af to metaller med forskellig varmeudvidelseskoefficient. De to metaller kan være svejset, loddet eller limet sammen. Ved en temperaturstigning krummer strimlen væk fra metallet med størst udvidelseskoefficient. Bimetalstrimlen kan vikles i en spiral, og formændringen kan udnyttes på forskellig måde. Pga. den store overflade har bimetalfølere ringe termisk træghed og er f.eks. meget anvendte som termometre og strømbrydere i termostater. Tredje generation af Danfoss termostatisk blandingsbatteri type TMC kom på markedet i Produktionen blev senere solgt til Damixa, som stadig forhandler denne model. Denne patron blev efterfølgende indbygget i et temmelig kompliceret hus, som vi var nødt til at få støbt i messing. Det gav os en del problemer, indtil vi fandt et firma, der var i stand til at støbe vandtæt messing. Dette blandingsbatteri blev udviklet sammen med vores fabrik i Mjölby, Sverige, og her blev batteriet også produceret.

10 Side 10 Als Motor historien om et bilhus Det er kendt, at Danfoss fremstiller og forhandler et bredt sortiment af produkter og højteknologiske løsninger inden for områderne køleautomatik, luftkonditionering, varme og transmissionsteknik. Og tingene udvikler sig hele tiden; nye forretningsområder etableres og andre frasælges. Det findes der mange eksempler på, f.eks. var Danfoss indtil for få år siden således hovedaktionær i en af Sønderjyllands største automobilforretninger Als Motor. Begyndelsen Als Motor blev grundlagt af Mads Clausen i Arne Hynding Paulsen, der tidligere har været ansat i Danfoss i 40 år, heraf 17 år hos Als Motor, fortæller: Da firmaet blev etableret i 1955, fik det navnet Danfoss Automobilhandel. Men allerede året efter blev navnet ændret, og Matthias Christensen Poulsen, der var ansat som den første medarbejder og forretningsfører, fik til opgave at starte Als Motor. Til det formål købte Danfoss ejendommen, der tidligere lå skråt over for det tidligere Gildbro Mejeri. I huset, hvor én af Danfoss portnere havde boet, blev der indrettet kontorer i stuerne. Køkken, soveværelse og loft blev indrettet til lager. Værksted og biler blev placeret i en barak bag ved huset. Als Motor blev GM-forhandler, det vil sige forhandler af bilmærkerne Bedford og Opel fra General Motors, men leverede også store»amerikaner- Her begyndte det. Danfoss købte i 1955 huset, hvor én af firmaets portnere tidligere havde boet, og på denne adresse holdt Als Motor til i 11 år. I 1966 flyttede firmaet til nye bygninger på hjørnet af Nordborg Landevej og Lundenvej.

11 Side 11 biler«til flere af Danfoss direktører og bl.a. Cadillac til Mads Clausen. Udviklingen gik ifølge Arne Hynding Paulsen stærkt. Da jeg kom til Als Motor i 1957, hvor jeg fik ansvaret for reservedelslageret, var vi ni ansatte. Bilsalget steg støt, bl.a. takket være ordrer fra Danfoss; i 1959 solgte Als Motor således omkring 100 nye biler. Også værkstedet fik hurtigt mange opgaver, herunder service på alle Danfoss køretøjer. Nye bygninger og 40-års jubilæum Efterhånden blev pladsen ret trang, f.eks. var værkstedet ofte henvist til at arbejde udenfor også i dårligt vejr. I 1961 fik Als Motor derfor udvidet sit areal med et større område i E20, bygningen, der også husede Bælgafdelingen på daværende tidspunkt. Det var dog ikke en holdbar løsning i længden, og i 1966 flyttede Als Motor til helt nye bygninger på hjørnet af Lundenvej og hovedvejen Nordborg- Sønderborg, og her havde bilhuset sit hovedkvarter frem til 1998, hvor det blev flyttet til nyopførte bygninger i Sønderborg. I 1995 fejrede Als Motor 40-års jubilæum. Forretningen havde på det tidspunkt 40 ansatte og en årlig omsætning på ca. 56 mio. kr. På årsbasis sælges omkring 400 biler, og Als Motor hører til blandt landets bedste Opel sælgere. Als Motor A/S ejes på dette tidspunkt 100 % af Danfoss A/S og har sin egen bestyrelse bestående af: Peter M. Clausen (formand), John Nielsen, direktør for Als Motor samt daværende finansdirektør og medlem af Danfoss direktion, Peter Hansen-Damm. Als Motors hovedkvarter på Nordals fra Sønderjyllands førende bilforretning Als Motor var i de første mange år især aktiv i Alssund-området, men fra slutningen af 90 erne tager den forretningsmæssige udvikling fart, og det oprindeligt nordalsiske bilhus bliver et af de førende i det sydlige Jylland. I 2000 overtager Als Motor firmaet Hesselberg Automobiler i Haderslev, og bilprogrammet udvides med det koreanske mærke Hyundai. Året efter samler Als Motor sine aktiviteter på Als i Sønderborg. Det betyder samtidig, at bilhuset Als Motor ved Danfoss fabrikken på Nordals lukker. Bygningerne overtages af Nessie Vandhydraulik. I 2002 bliver Hans Jørgen Jørgensen ny direktør for Als Motor A/S. Han afløser John Nielsen, der fortsætter i selskabets bestyrelse, som yderligere består af Peter M. Clausen (formand) samt direktør og medlem af Danfoss direktion, Hans Kirk. I løbet af overtager Als Motor A/S Tranberg Biler i Kolding og

12 Side 12 Jørgensen, direktør for Als Motor. Samme år markeres selskabets 50-års jubilæum med en reception, hvor bl.a. Bitten Clausen deltager. I forbindelse med salget af Als Motor udtaler Peter M. Clausen, formand for Als Motor A/S og medlem af Danfoss bestyrelse: Vest-Biler i Aabenraa og har nu aktiviteter i Sønderborg, Haderslev, Kolding og Aabenraa. Bilhuset, der fortsat ejes af Danfoss A/S, er autoriseret forhandler af Opel, Hyundai, Fiat og Mitsubishi og beskæftiger på dette tidspunkt mere end 100 medarbejdere. Danfoss sælger Als Motor til ledelsen I juni 2005 sælger Danfoss 51 % af aktierne i Als Motor A/S til Als Motor Holding Aps., der ejes af Hans Jørgen Als Motor er ikke en kerneforretning for Danfoss, derfor ser vi det som en naturlig udvikling, at vi sælger selskabet. Med den hidtidige direktørs overtagelse af aktiemajoriteten får vi styrket fokus på Als Motors muligheder, hvilket er en fordel for begge parter. Vi har imidlertid valgt at blive i selskabet som mindretalsaktionær, da både Danfoss og vores medarbejdere har fordel af, at der er en storspiller på det sønderjyske bilmarked.

13 Side 13 Panikstemning på den jyske vestkyst Fabrikant Mads Clausens sommerhusbyggeri ved Vejers Strand gav i slutningen af 50 erne indirekte anledning til en del»støj«og omtale, fortrinsvis i den lokale presse. Avisen Information omtalte forholdene som»hysteri i en alt for lydhør (lokal) presse«. Den store opmærksomhed skyldtes ikke selve byggeriet, men at Mads Clausens privatfly benyttede den offentlige strand som landings- og startbane. En af de lokale beboere H. Gisselbæk, Vejers gav udtryk for sin harme i et læserbrev, hvorfra vi har plukket følgende:»når maskinen lægger an til landing, løber der i reglen børn og unge mennesker hen mod den. At en ulykke ikke allerede er sket er ufatteligt. Strandområdet, hvor de ulovlige flyvninger har fundet sted, er private grunde, hvor motorkørsel er forbudt, selvsagt ogsaa flyvning. Vi sommergæster og beboere i Vejers ønsker ikke under nogen form stranden benyttet som flyveplads. Vi kommer for at få den fred og ro, som det stadig bliver vanskeligere at finde. Og for netop at skabe den fornødne ro og sikkerhed om flyvningen, er det nødvendigt, at man kun benytter de af myndighederne godkendte flyvepladser«. Datoen for hr. Gisselbæks læserbrev kender vi ikke. Men i september 1959 modtog Mads Clausen et brev fra Klitdirektoratet, Vejers pr. Oksbøl. Af brevet fremgår, at Direktoratet for begrænsede perioder giver tilladelse til:»under iagttagelse af de for lufttrafik gældende regler, at foretage landing på strandbredden ud for Vejers Klitplantage«. Klitdirektoratet havde i juli samme år henvendt sig til Landbrugsministeriet for at høre, om der kunne gives Mads Clausen tilladelse til at benytte stranden som landingsbane. Danfoss har også handlet med fly. Dette foto er fra 1960 og viser fire flytyper, som Danfoss var eneforhandler af i Skandinavien. Længst t. v. ses»luftens Folkevogn«, den lille belgiske Tipsy Nipper. Så følger den populære, franske Emeraude og den hurtige og elegante amerikanske Mooney. Sidst i rækken ses Danfoss Aviation Divisions flagskib, den fantastiske Aero-Commander med plads til syv personer.

14 Side 14 Stopur gav klage fra smedene En klage fra medlemmer af Dansk Smede- og Maskinarbejderforbund, afdeling Sønderborg, over bl.a. brugen af stopur og mus i spisesalen førte i oktober 1943 til følgende skriftlige henvendelse fra forbundet: Til Dansk Køleautomatik og Apparat-Fabrik Hr. Ing. M. Clausen, Elsmark. Der er fra Vor Klub i Deres Virksomhed indgaaet Klage over forskellige Forhold, som Vi maa henstille at faa rettet. Vi henstiller derfor til det ærede Firma at faa rettet disse Forhold ordnet med Vor Tillidsmand A. Christensen, eventuelt Afdelingen. Vi skal herved anføre følgende: 1) Firmaet har ansat en ufaglært Mand til at lave Vandventiler, noget Vore medlemmer tidligere har udført, og henstiller derfor, at dette Arbejde maa forbeholdes Vore Medlemmer. Vi henviser til Vor aftale fra den 18/ og ligeledes til Voldgiftskendelsen fra den 14/ ) Firmaet har indført en systematisk Afkontrollering af Vore Medlemmer med Stopure, ikke alene ved Arbejdet men ogsaa, naar en gaar paa V.C. og lign. At bruge Stopur er nok tilladt, men maa efter en Voldgiftskendelse kun ske paa denne Maade, at Stopuret bruges skaansomt overfor en Arbejder, og det kan man vel ikke sige, at Firmaet gør. Naar der ikke sker en Ændring i dette Forhold, maa Vi lade Sagen behandle af voldgiftsretslig Vej. Hvad man vil opnaa ved denne Tidtagning ved Vi selvfølgelig ikke, men Vi gør opmærksom paa, at denne Tidtagning aldrig kan benyttes til at fastsætte en Akkordpris for her skal to Parter være enige om Akkordprisen. Det er første Gang indenfor Jernindustrien, at man har brugt Stopur ved Timelønsarbejde. 3) Der er endvidere klaget over Spisesalen, som skal være alt andet end hygiejnisk. Musene løber med Arbejdernes Frokost og løber rundt i Spisesalen, noget som jo er imod Fabriksloven. Vi maa derfor indtrængende henstille at dette Forhold bliver rettet paa en tilfredsstillende maade. Vi beder høfligst om Svar angaaende de anførte Klager. Med Højagtelse P.B.V. underskrvet A. Wilhelm

15 Side 15 Selvbefordring til Danfoss Følgende artikel har vi klippet fra»ventilen nr. 3-4 / 1955«. Efter lange forhandlinger og vanskeligheder, der nu synes overvundet, kører»dmsb-busserne«. De fire bogstaver står for Danfoss Medarbejdernes Selv-Befordring. De fem første busser er sat ind og kørslen ser ud til at fungere. Men meget skal endnu udrettes, før kørslen med hensyn til omfang har fundet sit endelige leje. Man bliver medlem af selvbefordringsforeningen ved at betale et indskud på 3 kr. Men dermed er man endnu ikke blevet selvbefordrende. Økonomisk kørsel kan kun gennemføres med fyldte busser. Det betyder, at man først kommer til at køre, når en bus er skaffet til veje, og når der er et tilstrækkeligt antal medlemmer på ventelisten. Bestyrelsen sætter naturligvis alt ind på at få tingene til at glide så let og hurtigt som muligt. Det kan ske. at man en overgang må regne med interimistiske pladser i vognene. Disse belægges dog fortrinsvis af bestyrelsesmedlemmer, siger foreningens formand Gerhard Jensen. hvis situationen fremdeles skal være overskuelig. Under forudsætning af at alle vogne kører med fuldt passagertal, vil der ved en kørselspris på 10 kr. ugentligt fremkomme et mindre overskud. Dette overskud bruges til udligning af det tab, som kan opstå, når en nyindsat bus ikke fra starten er fuldt belagt. For indskuddet - 3 kr. - sikrer man sig plads på ventelisten. Den, som melder sig først, har altså de bedste chancer. Medlemmer, der bor uden for de store bebyggelser, har dog udsigt til en længere ventetid end medlemmer, der bor i Sønderborg. Bestyrelsen for DMSB-foreningen består af: Gerhard Jensen (formand), Frk. Ruth Jensen (kasserer) samt medlemmerne C. Pustal, Otto Brandt, Hans Madsen, Alex Edvardsen og Joe Lesenski. Man har været ude for»blinde passagerer«. Af hensyn til de kørselsberettigede ser bestyrelsen sig nødsaget til at udvise streng justits. Kørslen koster 10 kr. om ugen, der nu tilbageholdes af Lønkontoret. Der betales ikke for kørsel i ferietiden. I sygdomstilfælde gælder Hjælpekassens regler, og disse regler må overholdes,

16 Side 16 En bus-epoke er slut Den offentlige bustransport i de første mange år med DSB har i mere end 50 år været benyttet af talrige medarbejdere, når de skulle til og fra arbejde hos Danfoss på Nordals. Nu er de særlige Danfoss ruter til bl.a. Kegnæs, Høruphav, Sønderborg og Gråsten indstillet. Passagertallet har i de senere år været støt faldende, og mandag den 29. juni 2009 kørte den sidste bus. På næste side bringer vi et par smagsprøver på de mange sjove oplevelser, Danfoss Busserne har givet anledning til. Fyraftenssituation fra 1959/1960. Lange rækker af rutebiler er klar til at transportere medarbejdere hjem fra arbejde hos Danfoss i Nordborg.

17 Side 17 Kørehold uden chauffør Aksel var på kørehold med tre kolleger fra Sønderborg. En dag efter fyraften gik Aksel over og stillede sig ved Gildbro (på Nordborgvejen over for A-bygningen). Her ville hans kørehold samle ham op. Der gik 5 min. over tiden, der gik 10 min. Efter 20 minutters venten var Aksel sikker på, at køreholdet havde glemt ham. Heldigvis kom der stadig biler ud fra Danfoss, og da der kom en bil med en, som Aksel kendte, kom tommelfingeren op, og Aksel kom med mod Sønderborg. Ved Bro klasker Aksel så hænderne sammen og råber: Holdt, holdt. Det er sgu mig, der kører i dag! Ud af bilen og over på den anden side. Op med tommelfingeren og ikke mindre end en bus stoppede, selvom der ikke var et regulært stoppested, hvor Aksel stod. Af sted gik det mod Nordals. Samme model K kørte som regel med bus til og fra Danfoss. En aften, da bussen startede og kørte forbi den store parkeringsplads for personbiler, siger K til en kollega, der sidder ved siden af ham: Det ligner min bil, der står der. Det er helt samme model også farven er den samme. Da K kommer hjem, konstaterer han, at garagen er tom. Det er nok konen, der lige er kørt et ærinde, tænker han. Men da K kommer indenfor, møder han konen. Er du der, siger han overrasket. Jeg troede, du var ude at køre, siden bilen ikke står i garagen. Bilen, den tog du da til Danfoss i morges, svarede konen! Da bussen og Aksel nåede Danfoss, kom der en portner hen og kontaktede Aksel: Er det dig, der hedder Aksel? Jo, det var det da, men hvorfor spørger du? Jo, vi er ved at undersøge alle toiletter, fordi du ikke dukkede op ved din bil, og dit kørehold blev nervøs for, hvad der kunne være hændt dig.

18 Side 18 Mads Clausen som rundviser Danfoss har i årenes løb haft mange besøgende. Og da virksomheden altid har været i forreste linje, når det gjaldt de nyeste produktionsmetoder, har der altid været stor interesse for rundvisninger i de forskellige produktionsområder. Under en af disse rundvisninger, hvor Mads Clausen deltog, nåede selskabet af gæster frem til Galvano-afdelingen. Da gæsterne gerne ville se, hvordan det automatiske forniklingsanlæg virkede, bad Mads Clausen en af operatørerne om at hejse nogle emner op af badet. Til gæsternes store overraskelse kom der et cykelstyr og en kofanger til en bil til syne. Ja, det er en alsidig produktion, vi har her på Danfoss, lød kommentaren fra Mads Clausen. Galvano-afdelingen, senere Danfoss Overfladefabrik, blev i 2008 solgt til Sønderborg Fornikling A/S. Her en situation fra afdelingen i 1948/1949.

19 Side 19 Små historier fra Danfoss Fortalt af Erik Agergaard Den fine vase Da Mads Clausen engang havde gæster, havde han besluttet, at de ved afrejsen skulle have overrakt en gave, en vældig fin vase fra Den Kongelige Porcelænsfabrik. Men Mads havde også fået to store urtepotter pakket ind, så det lignede vaser. Ved afrejsen fortalte Mads, at han gerne ville overrække dem en erindringsgave, og da den ene gæst skal til at tage den, så giver Mads slip, så den falder ned på trappen og klir, klir, klir. Den ulykkelige gæst undskylder mange gange og beklager, han var så klodset. Mads, der kunne lide at drille, smiler og siger:»nå, så må vi jo hellere tage den rigtige gave«. Matthiesens garage Matthiesen, der boede i sin villa på bakken overfor Maikroen, var i gang med at bygge, da Mads Clausen kom kørende og gjorde holdt.»det æ en lille garage, do bygge Matthiesen«, sagde Mads.»Den er stor nok«, sagde Matthiesen. Han kørte Opel Olympia dengang, og det var jo ikke så stor en bil. Da garagen var næsten færdig, og han havde fået porten i, kom Mads igen.»det æ nu en lille garage, do hæ bygge, Matthiesen«, sagde han.»nej, nej, den er skam stor nok«.»lad os se«, sagde Mads.»Hvis do ka kør min vogn ind og luk e port, så lad den blive stående, så æ bilen din«. Og Matthiesen ind i Mads bil og ind i garagen med den, så langt, den kunne komme. Men da porten skulle lukkes manglede der ca. 10 cm.»det va nok det æ soj, det æ en lille garage«, sagde Mads. Han havde sikkert været forbi og målt den og ligeledes målt bilen. Han kunne lide at lave sjov. Kalle Pipeline Rørsmeden Karl Petersen, bedre kendt som Kalle Pipeline (han blev også kaldt Kalle Klep, fordi han snakkede meget), var i gang med noget arbejde i Plastafdelingen og havde nogle rør liggende på en gang, hvor afdelingschef Arnason kom gående. Han kiggede på, hvad der foregik, og var ved at snuble over rørene. Kalle stod ved siden af rørene og sagde:»det va en skam De it folt«.»hvad be ha «, sagde Arnason.»Æ soj, det va en skam De it folt«.»hvad mener De med det?«sagde Arnason, hvortil Kalle svarede:»jo, æ hæ lich gennemgaun sånt samaritterkursus, så hvis De nu haj brække e ben, så kun æ jo ha loi en skinne«. Erik Agergaard begyndte som arbejdsmand hos Danfoss den 1. november Efter bl.a. en tur i Sverige vendte han i 1947 tilbage til Danfoss, hvor han kom i lære som maskinarbejder og senere blev uddannet til teknikum-ingeniør. Erik Agergaard havde i årenes løb en række forskellige job hos Danfoss, inden han ved udgangen af 1986, hvor han var leder af det daværende Central Service, blev pensioneret.

20 Side 20 Arkivet 2009 Danfoss Historisk Arkiv blev i foråret oprettet som en selvstændig afdeling (CF-DHA) i organisationen Corporate Communications & Reputation Management med reference til direktør Ole Daugbjerg. Samtidig blev der ansat en projektleder (Aage Junker) og en informationskoordinator (Ane Burmeister) til at varetage den daglige drift og udvikling af Arkivet. Dette har gjort Arkivet og dets arbejde mere synligt internt i Danfoss, og der er kommet mere fokus på dets aktiviteter. Arkivet har således fået til opgave at undersøge muligheden for en reetablering af Danfoss Museum i Arkivets regi. Ligeledes er det Arkivets opgave at koordinere udgivelsen af historiske Danfoss publikationer. Redaktionelle projekter I 2004 udkom bogen om Danfoss Hydraulik, og i december 2008 fulgte bogen om Danfoss Kompressorforretning. En tysk udgave af sidstnævnte bog udkommer i slutningen af Aktuelt arbejder Arkivet med en revision og opdatering af en lille bog Danfoss Historie. Bogen blev første gang udgivet i Danfoss historie og værdigrundlag. Udstillingen vises første gang i 2010 hos Danfoss LPM i Polen. Nyt registreringssystem Arkivet har gennem længere tid arbejdet med at finde et nyt, fleksibelt og fremtidssikret system til at registrere og genfinde Arkivets mange forskellige effekter. Det er besluttet, at det nye registreringssystem baseres på et SharePoint site, der forventes indført i begyndelsen af Arkivets hjemmeside I samarbejde med to datateknikerlærlinge fra Traineecenteret har Arkivet nu fået sin egen hjemmeside. Formålet med hjemmesiden er at synliggøre Arkivet både for Danfoss og for offentligheden. Man vil kunne læse lidt om forskellige projekter, der kører i Arkivets regi, og man vil selvfølgelig også kunne finde oplysninger om, hvad vi kan hjælpe med, og hvor man kan henvende sig, hvis man vil i kontakt med Arkiv og Forening. Hjemmesiden, der løbende vil blive udviklet, kan findes på adressen: dha.danfoss.dk Mobile udstillinger En mobil udstilling med temaet Danfoss historie er under forberedelse. Udstillingen, der baseres på plancher med tekster og fotos samt udvalgte produkter, har til formål at synliggøre

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. marts 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. marts 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. marts 2012 Sag 230/2009 (1. afdeling) Jumbo Stillads A/S (advokat Lars Karnøe) mod Materielhuset A/S (advokat Thomas Vang Christensen) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 Landindpektørboligen. I 1889 startede landinspektør H. P. Jacobsen sin landinspektørvirksomhed

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Julehygge i Fritidshuset Lørdag den 27. november blev der budt på julehygge i Fritidshuset fra kl. 13 til kl. 16, og små boder solgte forskelligt både for øjet og for ganen.

Læs mere

Perspektivet i at ændre forholdene for BEBOERDEMOKRA- TIET, ved at klæde de unge på via en mentorordning.

Perspektivet i at ændre forholdene for BEBOERDEMOKRA- TIET, ved at klæde de unge på via en mentorordning. Perspektivet i at ændre forholdene for BEBOERDEMOKRA- TIET, ved at klæde de unge på via en mentorordning. Claus-Peter Aanum. Boligforeningen Ungdomsbo i Esbjerg, den 15. marts 2012. Første gang jeg stiftede

Læs mere

Brugerrådets beretning for

Brugerrådets beretning for Brugerrådets beretning for 2015 2016 Så er der igen gået et år og det har været spændende og udfordrende. Det der har fyldt mest i det år, der er gået er nok byggeriet. Vi startede allerede for et år siden,

Læs mere

side 9 manden StilladsInformation nr. 107 - juni 2013 Alder: 50 Stilladser, Kbh. Start i branchen: 1988

side 9 manden StilladsInformation nr. 107 - juni 2013 Alder: 50 Stilladser, Kbh. Start i branchen: 1988 StilladsInformation nr. 107 - juni 2013 side 9 manden Navn: Lars Henriksen Bopæl: Humlebæk Alder: 50 Firma: Oldenborg Stilladser, Kbh. Start i branchen: 1988 Stilladsudd: ERFA 1 og 2, Faldsikring Tillidshverv:

Læs mere

Besættelsestidshistorisk selskab for Thy og Vester Hanherred

Besættelsestidshistorisk selskab for Thy og Vester Hanherred Besættelsestidshistorisk selskab for Thy og Vester Hanherred Nyhedsblad nr 61 November 2010 1 Bestyrelsen Formand: Erik Ansø 97991054 Næstformand: Erik Andersen 97933536 Sekretær: Jens Sauer 97981248 Kasserer:

Læs mere

VEJLEDNING OM SALG AF ANDEL

VEJLEDNING OM SALG AF ANDEL VEJLEDNING OM SALG AF ANDEL Denne vejledning henvender sig til andelshavere på Kollegiet Glanshatten, der ønsker at sælge deres andel. Læs denne vejledning grundigt, inden du henvender dig med spørgsmål.

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013 Fælles info Indsamling. I aften kulminerer de mange indsamlingsaktiviteter når DR åbner op for tvshowet den store Danmarksindsamling. Et af de fremstød vi lavede var salg af brød & kaffe i vores morgenåbning.

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for rejse på klippekort til København (A-F)

Kontrolafgift på 750 kr. for rejse på klippekort til København (A-F) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0101 Klageren: XX 4970 Rødby Indklagede: Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for rejse på klippekort til København (A-F) Ankenævnets

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 108/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 108/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 108/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Cypern, 13.3. 27.3.2004 PRIS: I alt kr. 7.796,- KLAGEN ANGÅR: KRAV: Utilfredsstillende standard af

Læs mere

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården.

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården. Medieavisen 2014 nr. 1 Hv em er Mediehuset? Mediehuset på Skovgården består af Medieværkstedet på Skovgården og det tidligere Infohuset. De to medietilbud er i dag slået sammen og hedder Mediehuset. Denne

Læs mere

BA ØKONOMI - VALGFAG. Vintereksamen 2014-2015. Ordinær eksamen. Skriftlig prøve i: 4620710068 Immaterialret. Varighed: 3 timer. Hjælpemidler: Alle

BA ØKONOMI - VALGFAG. Vintereksamen 2014-2015. Ordinær eksamen. Skriftlig prøve i: 4620710068 Immaterialret. Varighed: 3 timer. Hjælpemidler: Alle BA ØKONOMI - VALGFAG Vintereksamen 2014-2015 Ordinær eksamen Skriftlig prøve i: 4620710068 Immaterialret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle OPGAVE 1 Michael Simonsen drev i 1990 erne et firma under navnet

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation Torsdag den 3. december 2009 blev der igen holdt jubilæumsreception for 25-års jubilarer i Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920 i København.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Udstilling med spånkurve. Per-Olof Johansson, DK og lokal indsamling Svenska Vävstolsmuseum, Glimåkra 2012

Udstilling med spånkurve. Per-Olof Johansson, DK og lokal indsamling Svenska Vävstolsmuseum, Glimåkra 2012 Katalog Udstilling med spånkurve Per-Olof Johansson, DK og lokal indsamling Svenska Vävstolsmuseum, Glimåkra 2012 1 Per-Olof Johansson KATALOG Udstilling med spånkurve Per-Olof Johansson, DK og Lokal indsamling

Læs mere

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen Ideer til undervisningen Læs bogen og brug den Lad eleverne sætte mere dialog til følgende passager: da Klaus gerne vil se kongen, og moderen siger nej da kongen stopper op og snakker med Klaus da kongen

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 136/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 136/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 136/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Pattaya, Thailand, 20.1. 2.2.2004 PRIS: I alt kr. 12.798,- KLAGEN ANGÅR: KRAV: Utilfredsstillende

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole Referat af generalforsamling 20-01-2016 kl. 19.00 på Blære Skole 1. Valg af dirigent: Børge Degn bliver valgt, og konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. Formandens beretning 2015 Velkommen

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

31 oktober 2013. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 7

31 oktober 2013. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 7 31 oktober 2013 Nr. 7-31. oktober 2013. Nr. 7 Seniorjobbere: Skriv endelig at vi morer os Der er plads til flere på Københavns Stadsarkiv Fotos: Per Sichlau Hvis man gerne vil vide, hvad børn vejede og

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2016 Læs inde i bladet: REFERAT FRA ÅRETS GENERALFORSAMLING ÅRETS ARRANGEMENTER STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Information til chauffører og salgssteder

Information til chauffører og salgssteder I dette nummer: Nyt Turkort erstatter institutionskort og museumsbilletter Fejlbillet/Fejlstemplingsbillet på Scanpoint billetudstyr Kvalitetskontrol i busserne HyperCard giver ret til billet til børnepris

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

Nr. 58- Persillekræmmeren - 2008

Nr. 58- Persillekræmmeren - 2008 Nr. 58- Persillekræmmeren - 2008 Blandet landhandel, men mest mælk Ved mejeriernes fremkomst i slutningen af 18oo- og begyndelsen af 1900-tallet kunne forbrugerne få frisk mælk og andre mejerivarer direkte

Læs mere

1. Trafikken før 1953

1. Trafikken før 1953 1. Trafikken før 1953 Rutebiler fra I/S Møens Omnibusser i Damsholte omkring 1925. (Postkort) Fra Møn til omverdenen Fra gammel tid kom man til og fra Møn med postforbindelser, der havde diligencelignende

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Siden sidst Torsdag den 19 januar var der foredrag i Friskolen hvor tidligere højskolelærer Per Sonne fortalte om Frithof Nansen der krydsede Grønlands indlandsis.

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold:

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold: NYHEDSBREV Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006 Formanden har ordet Parkeringsproblematikken Travetur Fastelavn Ny hjemmeside Løst og Fast Indhold: Husk den historiske travetur Søndag

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Kære frivillige lokalforeningsfolk! eller som vi ynder at kalde jer LokalCrew (udtales Kræw ). I Muskelsvindfonden er vi meget glade for, at

Læs mere

Bilag B Redegørelse for vores performance

Bilag B Redegørelse for vores performance Bilag B Redegørelse for vores performance Vores performance finder sted i en S-togskupé, hvor vi vil ændre på indretningen af rummet, så det inviterer passagererne til at indlede samtaler med hinanden.

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner?

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? For unge under 25 Om tirsdagen For grupper Om fredagen X 1. Hvad koster telefon + fri sms om måneden?

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 64/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 64/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 64/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Alcudia, Mallorca, 20.6. 4.7.2003 PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: I alt kr. 26.148,- inkl. børnerabat samt

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

FALLIT og LØGNE Leif.

FALLIT og LØGNE Leif. Medlemsblad for Københavns Aktive Taxiforening KAT-Bladet nr. 3. 2013. Peter Igen-Igen Kjærgaard. FALLIT og LØGNE Leif. Loven gælder ikke for Grønland, Færøerne og Taxa. Side 1 Peter Igen-Igen Kjærgaard.

Læs mere

FRIHEDSKÆMPERARMBIND FRA SKRYDSTRUP FLYVEPLADS

FRIHEDSKÆMPERARMBIND FRA SKRYDSTRUP FLYVEPLADS FRIHEDSKÆMPERARMBIND FRA SKRYDSTRUP FLYVEPLADS Tekst og billeder: Preben Eriksen Lidt tilfældigt kom jeg i kontakt med én i Odense. Jeg spurgte, om han havde Frihedskæmperarmbind, hvortil han svarede:

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Et brudstykke af historien om firmaet Brigader Statuette

Et brudstykke af historien om firmaet Brigader Statuette Et brudstykke af historien om firmaet Brigader Statuette Indledning Et gammelt udklip fra SE og HØR er dukket frem af gemmerne. Det er noget mærket af tidens tand, men desværre ikke dateret. Af historier

Læs mere

4. generation fører forretningen videre

4. generation fører forretningen videre 1981 2011 4. generation fører forretningen videre 1 Splinterny rustvogn VEJEN: Møbelhandler Søren Fischer Viig, som også driver Fischers Begravelsesforretning i Vejen og P. Brøggers Begravelsesforretning

Læs mere

8 Seattle en teknisk perle på USA s vestkyst

8 Seattle en teknisk perle på USA s vestkyst 8 Seattle en teknisk perle på USA s vestkyst Af Lasse Klarlund Jensen Seattle en teknisk perle på USA s vestkyst Mange flyselskaber lokker med billige flybilletter til USA s østkyst for lidt under 3.000

Læs mere

Om Line Line er 28 år. Hun bor sammen med sin kæreste igennem de sidste ca. 5 år - sammen har de en søn, som snart bliver 1 år.

Om Line Line er 28 år. Hun bor sammen med sin kæreste igennem de sidste ca. 5 år - sammen har de en søn, som snart bliver 1 år. Line, 28 år At være ængstelig - og om at mangle mor, og at være mor Da jeg talte med Line i telefonen for ca. 2½ uge siden og aftalte at besøge hende, hørte jeg barnegråd i baggrunden. Jeg fik oplevelsen

Læs mere

Kunst & historier: Hvem er manden? Hvad laver manden? Hvem kender manden? Tak til manden!

Kunst & historier: Hvem er manden? Hvad laver manden? Hvem kender manden? Tak til manden! nr.11 november 1996 4 Kunst & historier: Hvem er manden? Hvad laver manden? Hvem kender manden? Tak til manden! kunst & historier Portæt af kunstner Kjeld Jensen tegnet af Mette Falk Jeg spørger til Kjelds

Læs mere

Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Claus Jørgensen (2 stemmer)

Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Claus Jørgensen (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0339 Klageren: XX 2800 Lyngby Indklagede: Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 600 kr. for manglende zone. Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Bilag 2. Der holder en gammel Volvo på parkeringspladesen forn Mjølnerparken og det overrasker mig idet det er en maget gammel veteranmodel.

Bilag 2. Der holder en gammel Volvo på parkeringspladesen forn Mjølnerparken og det overrasker mig idet det er en maget gammel veteranmodel. Bilag 2 Fase 1, Mjølnerparken D 24/9 2014, KL 13:30-14:00. Observationer og feltnoter skrevet ned af Ralf Jensen. Der holder en gammel Volvo på parkeringspladesen forn Mjølnerparken og det overrasker mig

Læs mere

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser Dækker din Veteran-forsikring, skulle uheldet være ude?? Min gjorde ikke, i stedet blev den opsagt!!! En fortælling, blandet med synspunkter o.a., om en forsikrings-erklæret bastard-bil At ens bil, af

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen. OPGAVER TIL Tre venner NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene

Læs mere

Nr. 4 september 2013. God, sen svampesæson i vente

Nr. 4 september 2013. God, sen svampesæson i vente Nr. 4 september 2013 God, sen svampesæson i vente Sommeren og efterårets begyndelse har været præget af tørkeperioder, og de fleste steder har det knebet med at få gang i svampene. Nu sker der endelig

Læs mere

Bimøde hos Knud Hvam, Aulumgård Lørdag d. 30. september 2006 kl. 13.

Bimøde hos Knud Hvam, Aulumgård Lørdag d. 30. september 2006 kl. 13. Bimøde hos Knud Hvam, Aulumgård Lørdag d. 30. september 2006 kl. 13. Omkring 30 biavlere var mødt frem til SDE s indtil videre sidste møde i 2006, og de fik en spændende tur gennem virksomheden hos Knud

Læs mere

86 dage med en elbil. Alt fra vinduesviskere til kabinevarme koster energi. Det tænker man ikke over i en almindelig bil. Større fokus på energien

86 dage med en elbil. Alt fra vinduesviskere til kabinevarme koster energi. Det tænker man ikke over i en almindelig bil. Større fokus på energien Af Jesper Andersen foto lars bahl 86 dage med en elbil Alle snakker om elbiler, men kun få har prøvet dem. Henrik Egholm Andersen er en af de heldige. Han har deltaget i projektet Testenelbil.dk og har

Læs mere

Kapitel 4 Et værft opstår D

Kapitel 4 Et værft opstår D Kapitel 4 Et værft opstår D a Peer og Peter Bruun i slutningen af 1960 erne flytter byggeriet af både til det senere Flipper Scow værft, møder Svend Friberg Peer Bruun nede på havnen, da han anløber med

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 185-1926)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 185-1926) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Jorder Udleje af Jorder Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 3. juni 1926 2) Byrådsmødet den 9. september 1926 3) Byrådsmødet den 30. september 1926 Uddrag fra

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Poul Pava Børnenes kunstner

Poul Pava Børnenes kunstner Poul Pava Børnenes kunstner Jamen jeg har sgu da ikke brug for anerkendelse fra en eller anden akademiker, som aldrig drev det til noget selv, og så er han professor og kan sidde og nedgøre andre folks

Læs mere

Hvordan er det at være ansat i social- og sundhedsvæsenet?

Hvordan er det at være ansat i social- og sundhedsvæsenet? Hvordan er det at være ansat i social- og sundhedsvæsenet? Spørgeskemaundersøgelse udarbejdet af JydskeVestkysten i samarbejde med FOA Sønderjylland. Figur 1 Figur 2: I alt har 516 svarpersoner svaret

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

Foredrag af Bruno Gröning, München, 29. september 1950

Foredrag af Bruno Gröning, München, 29. september 1950 Henvisning: Dette er en afskrift af det stenografisk optagne foredrag af Bruno Gröning, som han har holdt den 29. september 1950 hos heilpraktiker Eugen Enderlin i München. Foredrag af Bruno Gröning, München,

Læs mere

INVITATION. graphic art & communication. dalhoff group ApS

INVITATION. graphic art & communication. dalhoff group ApS INVITATION Præsentation Mit navn er Henning Dalhoff og jeg har mere end 25 års erfaring som grafisk designer og illustrator og har igennem årene opbygget stor erfaring med at udvikle grafiske løsninger

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Kapitel 18. 11. december Sidste artikler og et

Kapitel 18. 11. december Sidste artikler og et Kapitel 18. 11. december Sidste artikler og et nyt job. Et sted i Paris Hele dagen havde der været en hektisk aktivitet. Olaf havde ret i at han ikke havde nogen tilknytning til den russiske mafia. De

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2010 Af: StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2010 Af: StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2010 Af: StilladsInformation Torsdag den 11. november blev der igen holdt jubilæumsreception for 25-års jubilarer i Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920 i København. Jubilarerne

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

Alssund Y s Men s Club

Alssund Y s Men s Club Alssund Y s Men s Club Årgang 2015 2016 Udgivelsesdag den 14. oktober nummer: 4 Redaktør Inger-Lise Hansen E-mail: inger-lise@ilos.dk Jeg vil gerne modtage indlæg til bladet Hvornår var det nu det var?

Læs mere

Passion for tømmerhandel

Passion for tømmerhandel år med byggeri Passion for tømmerhandel Det hele startede i 1974. Drivkraften var en passion for tømmerhandel for medejer Vagn Hansen. Stedet var Øster Jølby midt på Mors, og det blev begyndelsen på den

Læs mere

Bus IMANTA Riga Letland Foto JEN

Bus IMANTA Riga Letland Foto JEN Bus IMANTA Riga Letland Historien om tøjindsamling og Bus til Letland Et tilbageblik den 13. januar 1995. For 20 år siden sendte Århus Sporveje en Gammel bus fyldt med uniformer til Riga i Letland, modtageren

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014 Læs inde i bladet: INVITATION TIL JULEBANKO FLERE FESTLIGHEDER AFHOLDT SEJLSÆSON AFSLUTTET 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen.

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen. Formandsberetning til generalforsamlingen i Frivilligcenter & Selvhjælp den 18. marts 2014. Det har været et rigtigt spændende år i Frivilligcenter & Selvhjælp, som jeg kan aflægge beretning for. Jeg vil

Læs mere

HEJ SØDE - EN SMS-ROMAN

HEJ SØDE - EN SMS-ROMAN HEJ SØDE - EN SMS-ROMAN Dedikation: Denne bog er dedikeret til alle de mødre, der ikke fik opdraget deres sønner, fordi de havde for travlt med at forgude dem! Hej sode - IDA HOLST EN SMS-ROMAN Baseret

Læs mere

En professionel Networkers historie

En professionel Networkers historie En professionel Networkers historie Hele mit liv har jeg set, hvordan mine forældre har Networket som en naturlig del af deres hverdag - både privat og erhvervsmæssigt. For mig er det derfor kommet meget

Læs mere

Generalforsamlingen den 20. april 2015 kl. 19 på Maikroen

Generalforsamlingen den 20. april 2015 kl. 19 på Maikroen Dagsorden: Generalforsamlingen den 20. april 2015 kl. 19 på Maikroen Valg af dirigent. 2. Valg af referent, og 2 stk. stemmetællere 3. Præsentation af bestyrelsen. 4. Godkendelse af dagsorden. 5. Forelæggelse

Læs mere

Formandens beretning 2012

Formandens beretning 2012 Formandens beretning 2012 Året der gik: Da vi gik ind i 2012 var det - ud over det store arrangement i forbindelse med Scankap 99 og så med to større investeringer dels færdig opgraderingen af vores nye

Læs mere

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske tillykke til Erik Scherdetzki med 40 år og optagelse som æresmedlem, Morten

Læs mere

Beretning til Lokalhistorisk forening for Brøndby Strands 10. generalforsamling

Beretning til Lokalhistorisk forening for Brøndby Strands 10. generalforsamling 1 Beretning til Lokalhistorisk forening for Brøndby Strands 10. generalforsamling Da dette er Lokalhistorisk forenings 10. generalforsamling vil beretningen blive anderledes end tidligere års beretninger.

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet september 2017 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82/ 73 60 82 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær,

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

Formandens beretning 2012

Formandens beretning 2012 Formandens beretning 2012 Der var ved sidste års begyndelse store planer for en nyindretning af arkivlokalerne på 1. salen i Bregninge, og ommøbleringen var faktisk påbegyndt med flytningen af nogle store

Læs mere