Firenze i renæssancen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Firenze i renæssancen"

Transkript

1 Firenze i renæssancen med byerne Arezzo, Monterchi, Sansepolcro, og San Gimignano Uffizi galleriet og Firenzes mange andre renæssance skatte Mange intense kulinariske oplevelser på udsøgte spisesteder Middelalderbyen San Gimignano Forrygende rundrejse i Piero della Francescas fodspor 8 dage 12. april april 2011 Carsten Cramon Gyden Brædstrup tel.:

2 Indledning 1 På denne rejse vil du blive indført i Firenzes fortryllelse gennem en nøje udvalgt helhed af oplevelser, til glæde for både ånden og sanserne. Et højt videns og formidlingsniveau kombineres med vidunderlige kulinariske oplevelser. Og som fundament for vores undersøgelser ligger hotellet som en stemningsfyldt oase, midt mellem byens kirker og monumenter. Da de gamle romere i 1. årh. f. Kr. navngav deres nyanlagte koloni ved Arno-floden og kaldte den Florentia, (Den blomstrende) vidste de ikke, hvor ret de fik over 1000 år senere! I og 1300-tallet var Firenze en af Europas økonomiske stormagter, men først og fremmest var byen centrum for en kulturel blomstring uden sidestykke i en periode på 300 år fra 1300 til Denne kulturelle udfoldelse omfattede ikke mindst den nye bevægelse, der så dagens lys i netop Firenze: renæssancen. Med denne rige kulturbevægelse opstod det moderne Europa, og det er først og fremmest renæssancens kunstneriske og videnskabelige vidnesbyrd, der står i centrum for efterårets kulturrejse til Firenze ved Cramon Kulturrejser. Firenze er hovedstaden i Toscana, som ligger i det nordlige Mellemitalien ud mod Det liguriske Hav. Det er her, Italiens centrale bjergkæde, Appenninerne, folder sig ud, og området er præget af bjerge, bølgende bakkeland og forrevne klippekyster. Toscana er i dag en af Italiens 20 regioner med omkring 3.5 mio. indbyggere og dækker et område svarende til ca. halvdelen af Danmarks størrelse. Takket være områdets frugtbarhed har landbrugsproduktion med vin- og olivendyrkning i spidsen altid spillet en vigtig rolle, mens tekstilindustri, håndværk og kunsthåndværk er typisk for de toskanske byer, der siden middelalderen også har haft en livskraftig tradition for bankvirksomhed, forsikring og regnskabsvæsen. I perioden 1100 til 1600 oplevede Toscana en økonomisk og kulturel blomstring uden sidestykke i Europa. Denne storhedstid var først og fremmest knyttet til en række stolte og selvstændige byer, og områdets historie er derfor først og fremmest deres historier. De handler i høj grad om byernes voldsomme rivalisering, der i 1500-tallet ender med, at den største af dem, Firenze, samler størsteparten af Toscana under sit herredømme. Også den dag i dag er lokalpatriotismen stærk. Selvopfattelsen bestemmes af campanilismo, rækkevidden af den lokale kirkeklokke, og nutidens toskanere føler sig først og fremmest som florentinere, sienesere, pisanere, lucchesere osv. Det er med korstogenes åbning af handelssamkvemmet mellem

3 Indledning 2 Europa og Orienten fra 1000-tallet og frem, at de toskanske byer begynder at vokse i magt og velstand. Takket være den stigende handel og medfølgende bankvirksomhed og tekstilmanufaktur forskydes det økonomiske tyngdepunkt fra landet til byerne. Disse kan i stigende grad frigøre sig fra deres adelige overherrer, som mere eller mindre frivilligt slår sig ned i byerne, hvis omgivelser nu bliver til opland. Også i forhold til feudalherren over dem alle, den tysk-romerske kejser, sker en frigørelse. Byerne begynder nu at udvikle sig til bystater med hver deres territorium. I denne proces allierer byerne sig med pavemagten, der ikke blot er de toskanske bankfirmaers vigtigste kunde, men som på tværs af kejseren også søger at etablere en verdslig magtbase i Mellemitalien. I 1200-tallet markerer rivaliseringen mellem kejser og pave sig i stridighederne mellem de pavetro guelfere og kejserlige ghibellinere, hvor det primært drejer sig om et opgør mellem adelige familier, men med indblanding af det fremvoksende storborgerskab. Byen San Gimignano med sine mange forsvarstårne står tilbage som monument over disse familiefejder, og når de efterhånden forsvandt fra de øvrige byer, skyldtes det en ny overhøjhed, nemlig kommunens sejr. Det nye fællesskab, der kom til udtryk i et kommunalt styre og administration, hvilede på en magtbalance mellem adel, borgerskab og småborgerskab med lavene som basis. Op gennem 1300-tallet går udviklingen i retning af et fåmandsvælde og flere steder bliver én familie den ledende, således som det sker med Medici-familien i Firenze. Mens Pisa er den vigtigste toskanske by i den tidlige middelalder, overtages førerstillingen i senmiddelalderen af Firenze, der i 1500-tallet ender med at underlægge sig det meste af Toscana. Den ledende rolle gør sig også gældende indenfor kulturlivet, hvor renæssancen drømmen om genfødelse gennem den antikke kultur ser dagens lys i Firenze. Den nye bevægelse får epokegørende betydning for kunst og videnskab, der i stor stil støttes af de nyrige borgere, som her får deres ambitioner realiseret. I 1559 bliver Toscana storhertugdømme under Medici-familien, der regerer indtil 1737, hvorefter området kommer under de østrigske Habsburgere. Efter Napoleonstidens nedbrydning af den gamle politiske orden fødes i Italien enhedsbevægelsen Risorgimento, der i 1860 fører til Toscanas indlemmelse i det forenede Italien. Omtrent samtidig sker en opvurdering af middelalderens og den tidlige renæssances kunst, der bevirker, at Firenze og senere det øvrige Toscana bliver et yndet turistmål, sådan som det er tilfældet den dag i dag.

4 Dag 1 Der er afrejse både fra Københavns lufthavn til Firenze sidst på eftermiddagen. Ankommet til Firenze kører vi straks til vores dejlige og charmerende hotel for de næste syv dage i centrum af Firenze. Hotellet bærer tydeligt præg af at være et familiehotel i den bedste klasse, hvor hotelværten Francesco igennem mange år har samlet antikviteter, så hvert rum i det smukke hotel har sin egen unikke stil. På spørgsmålet om det er en hobby for ham at samle på antikviteter, svarede han, at det er en sygdom. Så humor har den gode hotelvært også. Indkvarteret på hotellet opsøger vi i nærheden af hotellet en af de mange ydmyge men særdeles gode lokale restauranter i Firenze. Her skal vi have en velfortjent middag med dejlig vin og vand til.

5 Dag 2 Den enestående kunst og arkitektur vi skal møde de følgende dage vil vi give indsigt i gennem 4 spændende foredrag på hotellet. Hans Jørgen Frederiksen indleder dagen med et foredrag om renæssancen og Firenzes centrale placering heri. Carsten Cramon fortsætter med en demonstration af det afgørende skifte i billedkunstens skildring af rummet, der indtræder med renæssancen. Centralperspektivet bliver resultatet af dette skifte i verdensopfattelse. Efter frokost fortsætter hans Jørgen med flamsk og venetiansk malerkunst i relation til den florentinske renæssance mens Carsten slutter med et foredrag om det gyldne snit i renæssancen. Således klædt på til at indtage Firenze, afslutter vi dagen med en slentretur forbi nogle highlights i den indre by på vores vej til vores fælles middag på den berømte Café Giubbe Rosse på Piazza della Repubblica. Caféen fra 1897 er en af italiens mest berømte. På caféen har nogle af italiens store forfattere holdt litterære møder, hvor tidens nye intellektuelle tanker blev luftet for første gang. Fra 1913 var caféen også samlingssted for den nye futuristiske bevægelse.

6 Dag 3-1 Dagen begynder med et besøg ved et af renæssanceskulpturens arnesteder, kirken Or San Michele fra 1300-tallet, der har form som et palads med kirkesal nederst og kornkammer (i dag arkiv) øverst. Den mærkelige kirkes nicher kom til at huse en række af renæssancens epokegørende nye skulpturer fortrinsvis fra i form af værdige og beslutsomme skytshelgener for lavene udført af Ghiberti (Johannes Døberen, 1412), Donatello (Evangelisten Markus, 1411), Nanni di Banco (Fire kronede helgener, 1413) og en efternøler, Andrea del Verocchio (Kristus og den vantro Thomas, 1467). Herefter går turen til rådhuspladsen, hvor vi udefra ser nærmere på Firenzes vældige, gotiske rådhus, Palazzo della Signoria. Påbegyndt lige før 1300 efter tegninger af byens store middelalderarkitekt, Arnolfo di Gambio, er bygningen i besiddelse af et stolt, tillukket ydre, der med sit markante klokketårn indgår i et raffineret samspil med adgangen til pladsen. Lige ved siden af finder vi den florentinske regerings store åbne buegang til repræsentationsformål, Loggia della Signoria, der med tydelige mindelser om domkirkens indre i dag er et friluftsmuseum for skulpturer, hvor vi beundrer Donatellos Judith og Holofernes (1450), Benvenuto Cellinis Perseus (1554), Giambolonas Sabinerindernes Rov (1583) og desuden ser på kopien af Michelangelos David (1505) på den verdensberømte skulpturs oprindelige placering.

7 Dag 3-2 Om eftermiddagen krydser vi Arno-floden via den berømte Ponte Vecchio og fortsætter til kirken Santa Maria del Carmine, i det folkelige kvarter syd for floden. Besøget her gælder Brancaccikapellet, og her beundrer vi det unge, tidligt afdøde geni Masaccios på en gang værdige og kraftfulde fresker med scener fra apostlen Peters historie (1423-8), der kom til at lægge grunden til det florentinske renæssancemaleri. Herefter går vi tilbage til centrum, hvor vi besøger vi Firenzes store dominikanerkirke Santa Maria Novella, som er opført i florentinsk gotisk stil mellem 1280 og 1360 og i Den blev afsluttet med renæssancearkitekten Leon Battista Albertis både distingverede og livlige renæssancefacade, hvis brug af store volutter som overgang mellem hoved- og sideskibe senere dannede skole for senrenæssancens og barokkens kirkefacader. Som i så mange andre florentinske kirker er det indre præget af enkelhed og rumlighed, der i dette tilfælde også afspejler funktionen som prædikekirke. Takket være muligheden for at købe sig gravrettigheder i korpartiets kapeller er kirkens indre en veritabel billedbog. Blandt de mange freskoudsmykninger vil Domenico Ghirlandaios statelige og portrætrige skildringer af begivenheder fra Jomfru Marias og Johannes Døberens liv (1485) og Fillipino Lippis fantasirige og anspændte scener fra evangelisten Johannes og apostlen Fillips liv (1503) have vor interesse sammen med Masaccios ophøjede billede Treenigheden (1427) i skibet. Hvis tiden tillader det aflægges et besøg i klostergården for at se nærmere på Andrea Bonaiutos lærde forherligelse af dominikanerordenen (1365), der som vældige panoramaer smykker kapitelsalen, Det spanske Kapel.

8 Dag 4 Dagens program gælder den smukke by San Gimignano, der med sine 14 høje forsvarstårne ud af oprindelig 76 fremtræder som indbegrebet af den toskanske middelalderby. Fra bymuren går turen gennem maleriske og bilfri gader op til rådhuspladsen med Palazzo Vecchio del Podestà og Palazzo del Popolo fra 1200-tallet, og her besøger vi Collegiata-kirken i romansk stil. Af dens rige freskoudsmykning vil især Finas Kapel med Ghirlandaios renfærdige skildringer af hendes liv (1475) have vor interesse tillige med Barna da Sienas omfattende og stramme billedfortælling fra Kristi lidelseshistorie i hovedskibet (1350 erne). Før frokost går turen videre med taxi til den anerkendte vingård Montenidoli udenfor San Gimignano. Vingården er kendt for at lave en af de allerbedste Vernaccia-vine i området. Efter omvisning på vingården smager vi deres tre bedste vine og nyder hertil snacks med udsøgte toskanske specialiteter. I bussen på vejen tilbage til Firenze fortæller Sasha Scalvini, som kun en italiener med danske rødder kan gøre det, om nogen af hemmelighederne i italienske kogekunst. Sasha er dansk født, men har levet mange år i Italien og er italiensk statsguide. Inden vi kører til hotellet kører vi til den lille plads Piazzale Michlangelo fra 1860 erne, hvorfra der er en fascinerende udsigt over Firenze. I nærheden ligger den smukke middelalderkirke San Miniato al Monte fra 1018, som vi også vil besøge bl.a. for at beundre dens smukke facade. Efter et lille hvil på vores hotel afsluttes denne begivenhedsrige dag med fælles middag på, Convitto della Calza, et kloster fra 1500-tallet, hvor der nu er hotel og restaurant. I disse historiske rammer er der mange fresker, bl.a. Francibigios mesterværk i spisesalen, Den sidste nadver. Vores bus bringer os til klosteret, mens vi kommer tilbage til hotellet efter middagen med taxi.

9 Dag 5-1 Formiddagen helliget den slægt, der mere end nogen anden kom til at sætte sit præg på byen, Medicierne, den rige bankierfamilie, der uformelt regerede byen i 1400-tallet, og senere formelt som hertuger og storhertuger stod i spidsen for Toscana frem til midten af 1700-tallet. Vi starter dog lige overfor hotellet hvor vi på klosteret San Apollonia kan beundre Andrea del Castagno s mesterværk Den Sidste Nadver. Herefter begiver vi os forbi Palazzo Medici-Riccardi ( ), der med Michelozzo som arkitekt kom til at danne skole dels pga. bygherrens prestige dels ved sin syntese af lokal byggetradition og elementer fra klassisk arkitektur. Fra paladset er der kun få skridt over til Mediciernes sognekirke, San Lorenzo, der også blev slægtens gravkirke. Opført ( ) efter tegninger af den store florentinske renæssancearkitekt, Filippo Brunelleschi, er kirken en florentinsk genoplivning af den oldkristne basilika tilsat antikke og middelalderlige træk. Af dens indre udsmykning skal fremhæves to prædikestole med ekspressionistiske relieffer fra omkring 1460 af Firenzes største billedhugger før Michelangelo, Donatello. Han har også været på færde i sakristiet med gravkapel for de ældre Medicier, Sagrestia Vecchia opført af Brunelleschi i 1420 erne og det første eksempel på hans elegante og minimalistiske sort-hvide arkitektur med klassiske elementer. Det gamle sakristi fik i 1520 erne en pendant i Sagrestia Nuova ( ), gravkapellet for de yngre Medicier, hvis personlige og suggestive version af Brunelleschis arkitektur er tegnet af Michelangelo. Selv udførte han marmorgravmælernes skulpturer, der med deres blanding af patos og monumentalitet dog kun er en del af en aldrig fuldendt helhed. En endnu mere ekspressiv arkitektur finder vi i trapperummet og læsesalen til

10 Dag 5-2 Laurenziana-biblioteket ( ), hvor Michelangelo har tilsidesat de klassiske regler og deres indbyggede harmoni til fordel for en pågående udtryksfuldhed. Eftermiddagen er helliget den mægtige franciskanske klosterkirke Santa Croce, opført fra 1294 med Arnolfo di Gambio som arkitekt. Kirken er i dag Firenzes panteon med bl.a. Michelangelos, Macchiavellis og Galileis gravmæler, men nok så imponerende er det luftige og mægtige indre, der med sin åbne tagstol er en gotisk variant af de store oldkristne basilikaer i Rom. I lighed med kirkens dominikanske modpol udfolder sig en rig billedbog på korkapellernes vægge. Her vil vi se nærmere på de epokegørende fresker i Bardi- og Peruzzi-kapellerne ( ) med scener fra Frans af Assisis liv, Johannes Døberens og Evangelistens liv udført af den florentinske malerskoles grundlægger, Giotto, der gav sine skildringer et nyt og kontant nærvær. En større vægt på miljøet finder man hos hans efterfølgere, heriblandt Taddeo Gaddi, der omkring 1330 dekorerede det statelige Baroncellikapel med farvestrålende og fortælleglade fresker fra Jomfru Marias liv. Santa Croce kirken rummer endvidere nogle af den tidlige renæssances smukkeste gravmæler over florentinske kanslere af Bernardo Rosellino og Desiderio da Settignano. I klostergården finder vi Brunelleschis mesterværk Pazzi-kapellet (1443-6), der på en gang er kapitelsal og gravkapel og viser hans stramme sorthvide arkitektur tilsat romersk tyngde som en beriget udgave af hans tidligere sakristi i San Lorenzo kirken. Om aftenen kan vi glæde os til spændende middag på en restaurant i nærheden af hotellet.

11 Dag 6 Dagens eneste, men vægtige programpunkt er besøget i det verdensberømte Galleria degli Uffizi, der rummer verdens største og mest repræsentative samling af florentinsk renæssancekunst. Dens grundstamme er Medici-slægtens private kunstsamling, der blev testamenteret til byen af familiens sidste storhertuginde. Fremme ved Uffizierne beundrer vi det hesteskoformede bygningskompleks, museet indgår i. Det er opført ( ) af Vasari som administrationsbygning med kontorer, gli uffizi, for storhertugdømmet Toscana, og heraf blev nogle af rummene på øverste etage, heriblandt den kuppeloverdækkede Tribuna, allerede i 1500-tallet inddraget til udstilling af Mediciernes kunstværker. Under omvisningen på Uffizierne vil en række hovedværker af florentinske og toskanske mestre fra Giotto til Michelangelo have vor interesse sammen med centrale arbejder af andre, samtidige italienske og enkelte nord- europæiske kunstnere. Blandt de værker, vi ser nærmere på, er Giotto: Ognissanti-Madonna (1310), Paolo Ucello: San Romano Slaget (1456), Fra Filippo Lippi: Madonna med barnet og to engle (1465), Piero della Francesca: Dobbeltportræt af Hertugparret fra Urbino (1465), Botticellis Primavera (1482) og Venus Fødsel (1484), Leonardo da Vincis Kongernes Tilbedelse (1483), Hugo van der Goes Portinaritavlen (1480), Michelangelos Doni-tondoen (1506), Tizians Venus fra Urbino (1538) og Parmagianinos Madonna med den lange Hals (1540). Afbrudt af regelmæssige pauser vil omvisningen i det overdådige stof vare til over middag, hvorefter resten af eftermiddagen er til fri disposition.

12 Dag 7 Dagen er helliget en af den italienske renæssancekunsts allerstørste skikkelser, maleren og matematikeren Piero della Francesca. Han fik sin uddannelse i Firenze, men virkede hovedsageligt ved de små hoffer i Mellemitalien, hvorfor hans stil har en hoffærdig statelighed, der sublimeres ved en stram geometrisk form, men som også besidder et stærkt lyrisk præg. Vi kører først til Arezzo i det sydøstlige Toscana, hvor vi studerer Pieros hovedværk, nemlig hans vægudsmykning med Legenden om Det hellige Kors ( ) i byens franciskanerkirke, San Francesco. Herefter går turen videre mod sydøst mod kunstnerens fødeby, og undervejs gøres holdt i landsbyen Monterchi, hvor vi beser hans fresko af den svangre Jomfru Maria (1455). Fremme i San Sepolcro aflægges besøg i byens kunstmuseum, der huser Pieros Misericordia-altertavle (1445) samt hans stemningsfulde og ikoniske fresko af Kristi opstandelse (1458), et af renæssancens allerstørste kunstværker. Herefter går turen tilbage til fælles middag i Firenze på en anden, men ikke mindre interessant loksl restaurant tæt ved hotellet. Tidligere på dagen har Sasha i bussen givet en introduktion til italiensk sprog, skik og sædvane. Om aftenen skal vi have afslutningsmiddag på en af Firenzes bedste restauranter Taverna del Bronzino. Vi skal nyde en udsøgt middag med nogle af italiens bedste vine.

13 Dag 8 Dagens første besøg gælder San Marco-klosteret, der på foranledning af den store Cosimo de Medici opførtes fra 1436 af Michelozzo og udsmykkedes ( ) af malermunken Fra Angelico. Hans fresker i fællesrum og celler viser hovedsageligt scener fra Kristi lidelseshistorie og rummer en betagende syntese af enkelhed og inderlighed. Udover vægmalerierne rummer klosteret, som i dag er et museum, en fin samling tavlemalerier af den fromme munk, der også var en stor maler. På vej tilbage til centrum passerer vi Firenzes mest helstøbte pladsanlæg Piazza dell Annunciata, der blev afgørende præget af Brunelleschis første eksteriør i hans karakteristiske, lette og stramme renæssancestil, Ospedale degli Innocenti ( ), hvor Andrea della Robbias renfærdige relieffer med svøbelsesbørn markerer funktionen som hittebørnshospital. Formiddagens program slutter i Firenzes religiøse centrum, Piazza del Duomo. Her finder vi byens mest ærværdige bygning, nemlig det ottekantede dåbskapel eller baptisterie, San Giovanni, fra 1000-tallet. Dets sort-hvide marmorbeklædning i geometriske mønstre blev forbilledet for den store gotiske domkirke lige ved siden af, men takket være sine klassiske elementer blev kapellet også en inspiration for den florentinske renæssancearkitektur. De tre indgange er forsynet med reliefudsmykkede porte i bronze, den ene med scener fra Johannes Døberens liv (1330-6) af Andrea Pisano og de to andre af Ghiberti, der skildrer scener fra Jesu liv, ( ) og fra Det gamle Testamente ( ). Vi besøger også det indre med kuplens imponerende mosaikudsmykning i byzantinsk stil fra 1200-tallet med en vældig Dommedagsscene som centrum. Fra dåbskapellet er der kun få skridt over til Firenzes mægtige domkirke Santa Maria del Fiore opført ca efter en plan af Arnolfo di Gambio, men ændret og udvidet undervejs af bl.a. Neri di Fiorvanti og Francesco Talenti. Sidstnævnte havde også ansvaret for færdiggørelsen af det fritstående klokketårn, som den store maler Giotto oprindeligt havde givet tegninger til. Klædt i mønstret, hvid og farvet marmor dominerer domkirken som få andre sine omgivelser, og den er med sin mægtige kuppel, opført af Brunelleschi, Firenzes vartegn. Med en blanding af romanske og gotiske stiltræk er domkirkens vældige masser ikke mindst inspireret af antikkens romerske arkitektur. Først på aftenen kører vi til Firenzes lufthavn, hvor vores fly bringer os tilbage til Danmark. En inspirerende uge i hinandens selskab er hermed til ende. Velkommen en anden gang.

14 Praktiske Rejsedato: 12/4-19/ Afrejse fra: Kastrup Pris: kr. Enkeltværelse: kr. Sygeafbestillingsforsikring: + 6 % (Undersøg om du ikke allerede har denne forsikring i din indboforsikring). Indeholdt i prisen: Fly: Kastrup - Firenze (tur/retur). Bus: De i programmet nævnte transporter med bus og taxi. Hotel: Delt dobbeltværelse på meget charmerende og centralt beliggende 4-stjernet hotel med bad og toilet i Firenze. Pension: Morgenmad 7 dage, let frokost 1 dag og middag 5 dage. Med gode vine og vand til maden alle dage. Udflugter: Samtlige udflugter inkl. entré. Rejseledere: Lektor Hans Jørgen Frederiksen, Århus Universitet. Mag. art. i kunsthistorie. Forfatter til en lang række bøger og artikler om kunsthisto- riske emner. Har ledet en lang række kulturrejser i hele Europa. Lektor Carsten Cramon, cand. scient. i mate- matik. Har afholdt foredrag og workshops i en årrække om matematikkens musiske sider. Bl.a. kurser i islamiske mønstre, det gyldne snit, frak taler m.m. Har ledet en lang række kulturrejser. Foredrag: Ca. 8 timers foredrag med Hans Jørgen og Carsten i et smukt historisk rum fra 1600-tallet. Kompendium: Flot indbundet kompendium på sider udleveres i flyet sammen med et udførligt tids- program. Afgifter: Afgift til Rejsegarantifonden. Andet: Leje af foredragssal med A/V udstyr. Diverse: Tilmelding: Depositum: Restbetaling: Forbehold: Senest tirsdag den 1. februar Tilmeld dig på Cramon Kulturrejsers hjemmeside, ring eller send et brev til Gyden 5, 8740 Brædstrup. Betales med kr. ved tilmelding enten på check sendt til Gyden 5, 8740 Brædstrup eller til konto Evt. sygeafbestillingsforsikring betales samtidig. Senest tirsdag den 1. februar Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

Firenze i renæssancen

Firenze i renæssancen Firenze i renæssancen med byerne Arezzo, Monterchi, Sansepolcro, San Gimignano og Pienza Uffizi galleriet og Firenzes mange andre renæssance skatte Mange intense kulinariske oplevelser på udsøgte spisesteder

Læs mere

StevanZZ, Shutterstock

StevanZZ, Shutterstock Michelangelos skulptur af David, Botticellis berømte maleri Forår og Tizians ikoniske Venus fra Urbino. Det er bare nogle af de verdenskendte kunstværker, Firenze har at byde på. For Firenze er et epicenter

Læs mere

Mellemitalien Rundrejse til kulturbyerne

Mellemitalien Rundrejse til kulturbyerne Mellemitalien Rundrejse til kulturbyerne Ravenna, Assisi, Orvieto, Siena, San Gimignano, Firenze m.fl. Oplev de fantastiske byzantiske mosaikker i Ravenna Giottos banebrydende fresker i San Fracesco katedralen

Læs mere

OPERA PUCCINI PUCCINIS UDØDELIGE OPERAER OPLEV PUCCINI FESTIVALEN FAMILIEEJET HOTEL I DEN FINE KURBADEBY MONTECATINI

OPERA PUCCINI PUCCINIS UDØDELIGE OPERAER OPLEV PUCCINI FESTIVALEN FAMILIEEJET HOTEL I DEN FINE KURBADEBY MONTECATINI KULTURREJSER EUROPA» LAND» ITALIEN» OPERA PUCCINI OPERA PUCCINI PUCCINIS UDØDELIGE OPERAER Opera i de store komponisters land, Italien, er en drøm for mange, og denne rejse tilbyder to smukke Puccini-operaer

Læs mere

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!!

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! Turdatoer med rideture på islandske heste! d. 5.5. - 12.5.2016...Pris ca. 5,900 kr. (indkvartering dobbeltværelser. ) Der kan mod ekstra betaling fås enkeltværelser.

Læs mere

VERDENSKUNST I FIRENZE

VERDENSKUNST I FIRENZE VERDENSKUNST I FIRENZE Rejseleder: Kunsthistoriker, Lektor, mag. art.. Hans Jørgen Frederiksen Spændende kunst- og kulturhistorisk rejse til en af verdens kulturelle hovedstæder. 23. april 1. maj 2016

Læs mere

Toscana & Umbrien Kultur, historie og det toskanske køkken

Toscana & Umbrien Kultur, historie og det toskanske køkken Grupperejse Landbosenior Nordsjælland Fra den 2.9-9.9.2017 Toscana & Umbrien Kultur, historie og det toskanske køkken Toscana er balsam for kunst- og naturelskeres sjæle med sine uovertrufne rigdomme af

Læs mere

Toscana, Umbrien og Ravenna

Toscana, Umbrien og Ravenna Toscana, Umbrien og Ravenna Santa Maria della Consolazione, Todi Rundrejse til kulturbyerne Firenze, Siena, Asissi, Ravenna m. fl. 11. oktober - 21. oktober 2008 (11 dage) Cramon Kulturrejser Gyden 5 m

Læs mere

RENÆSSANCEN I FIRENZE

RENÆSSANCEN I FIRENZE RENÆSSANCEN I FIRENZE Tværfagligt kursus for alle fag, især astronomi, billedkunst, dansk, design, filosofi, fysik, historie, italiensk, matematik, oldtidskundskab og religion Den italienske renæssance

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Kursus Renæssancen i Firenze

Kursus Renæssancen i Firenze Kursus Renæssancen i Firenze Tværfagligt rejsekursus for ALLE fag, især: Dansk, italiensk, oldtidskundskab, billedkunst, design, filosofi, astronomi, fysik, historie, religion og matematik Den italienske

Læs mere

Ukraine 6 dage / 5 nætter

Ukraine 6 dage / 5 nætter Ukraine 6 dage / 5 nætter Dette seks-dages tur byder på et besøg til de vigtigste destinationer i Ukraine: Kiev, Lviv og Odessa perlen af Sortehavet". Kiev, i Oldtiden kaldet Kievan Rus, der nåede sin

Læs mere

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE NEXT STOP FIRENZE

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE NEXT STOP FIRENZE BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE AD 10 2 GR ER NEXT STOP FIRENZE Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er,

Læs mere

Il Gesù er Jesuitternes (Jesuit-ordenen var den katolske kirkes militære redskab) hovedkirke og blev indviet i 1588. Helhedsplanen blev tegnet af

Il Gesù er Jesuitternes (Jesuit-ordenen var den katolske kirkes militære redskab) hovedkirke og blev indviet i 1588. Helhedsplanen blev tegnet af Pilgrimsløbet i Rom Il Gesù er Jesuitternes (Jesuit-ordenen var den katolske kirkes militære redskab) hovedkirke og blev indviet i 1588. Helhedsplanen blev tegnet af arkitekten Vignola mens Gaicomo della

Læs mere

Løve s vinrejse til Italien

Løve s vinrejse til Italien Løve s vinrejse til Italien 9 dages rejse fra d. 23. april - 1. maj 2016 Italiens vine: Barolo, Brunello, Amarone, Supertoscaner m.fl. - 6 vinsmagninger - 5 besøg hos vingårde i Alsace, Piemonte, Chianti,

Læs mere

Toscana - Rom - Sorrento, 8 dage

Toscana - Rom - Sorrento, 8 dage Toscana - Rom - Sorrento, 8 dage Fly Italiens højdepunkter samlet i en rejse Afgang: 11. oktober 2015 Italien Oplev Toscana, Pisa, Firenze, Rom, Napoli, Pompei og Amalfikysten i en og samme rejse. 2 nætter

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Renæssancen i Norditalien

Renæssancen i Norditalien Kulturspillets weekendkurser 2014 Renæssancen i Norditalien Tid: Lørdag den 1. feb. 2014 Sted: Århus, nærmere adresse følger Norditalien blev arnested for den historiske epoke, der trak Europa ud af Middelalderens

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

Hotel Savona, Hotel Salus & Albergo La Querceta

Hotel Savona, Hotel Salus & Albergo La Querceta Hotel Savona, Hotel Salus & Albergo La Albergo La Introduktion Familien Bertini driver tre hoteller i Montecatini Terme, som alle ligger centralt placeret i byen. I vil få oplyst cirka 14 dage før ankomst,

Læs mere

Grand Hotel Plaza Montecatini Smag på det helbredende vand fra Montecatini Termes kilder

Grand Hotel Plaza Montecatini Smag på det helbredende vand fra Montecatini Termes kilder Grand Hotel Plaza Montecatini Besøg Montecatini Terme og bo på Grand Hotel Plaza Montecatini beliggende lige overfor kirken og springvandet midt i Montecatini Terme. Her er der et utal af kurbade og Toscana

Læs mere

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE NEXT STOP FIRENZE

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE NEXT STOP FIRENZE BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE AD 10 2 GR ER NEXT STOP FIRENZE Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er

Læs mere

Det Musikalske St. Petersburg

Det Musikalske St. Petersburg Det Musikalske St. Petersburg 6 Dage / 5 Natter Dag 1 Ankomst til St. Petersburg. Ved ankomst er det transport til hotellet. Gruppen vil blive mødt af vores lokale quides, der er med under hele turen.

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 13. - 17. maj 2016

Livsnyderrejse til Rom d. 13. - 17. maj 2016 Livsnyderrejse til Rom d. 13. - 17. maj 2016.. Fredag: Flyafgang fra Danmark: Vi flyver direkte til Rom. Der er planmæssig afgang kl. 10,20 fra København. Deltagere med provinstilslutning får direkte besked

Læs mere

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og 0 år gammel renoveret bygning med smuk facade og rokoko indretning. Zleep Hotel Roskilde Introduktion Det klassiske hotel i Roskilde byder på en historisk overnatning i elegante omgivelser. Det traditionsrige

Læs mere

Æventyrlige Italien September 2018

Æventyrlige Italien September 2018 Æventyrlige Italien 11.-18. 18. September 2018 - rejser siden 1986 Tidligere var det populært blandt kulturpersonligheder fra mange lande at tage på dannelsesrejse til Italien. Landets glorværdige historie

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien For blot 30 år siden kostede de vinene fra Priorat området syd for

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den 10. 13. december 2015... Torsdag:

Livsnyderrejse til Rom den 10. 13. december 2015... Torsdag: Livsnyderrejse til Rom den 10. 13. december 2015... Torsdag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afgang kl. 7,25 fra Ålborg og kl. 10,25 fra København. Ankomst til Rom: Forventet ankomst til Roms

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

Vi inviterer dig til at opleve de lokales opfattelse af den virkelige Rusland.

Vi inviterer dig til at opleve de lokales opfattelse af den virkelige Rusland. Grupe tur 2010 Moskva og St. Petersburg Hvilke myter kender du om Rusland? Er det fædrelandet af vodka, bærer eller KGB? Realiteten er,at Rusland er en berusende blanding af folk, traditioner og historie.

Læs mere

INVITATION. DANSK BYGGERI / Vejle Lokalafdeling Bergamo 25. - 28. april 2014

INVITATION. DANSK BYGGERI / Vejle Lokalafdeling Bergamo 25. - 28. april 2014 HOTEL: INVITATION DANSK BYGGERI / Vejle Lokalafdeling Bergamo 25. - 28. april 2014 Der er forhåndsreserveret 22 dobbelt-værelser på ****Hotel Cappello D Oro i Bergamo. Hotellet ligger i centrum af Bergamos

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien,

Læs mere

Hotel Ambrosiano. Bo midt i kurbyen Montecatini Terme. Hotel Ambrosiano. Hotellet tilbyder

Hotel Ambrosiano. Bo midt i kurbyen Montecatini Terme. Hotel Ambrosiano. Hotellet tilbyder Hotel Ambrosiano Hotel Ambrosiano ligger i hjertet af Montecatini Terme, som er kendt for sine termiske kilder og moderne spa-faciliteter. Her er tale om en by, der indbyder til ren afslapning og forkælelse

Læs mere

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing Trans Mongolske Rute 2010 Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing 18 dage / 17 nætter Gruppe tur/ min 10 personer Denne rute er en anden type transsibiriske

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Fredag, d. 18. april Bustransport til lufthavn. Ans Bussen kører ned gennem Jylland med opsamlingspunkter i Ålborg, Randers, Århus, Vejle, Fredericia og Kolding.

Læs mere

Udrejse fra Danmark til Zary Efter endt opsamling i Danmark, kører vi mod vort overnatningshotel i Zary i Polen, hvor middagen venter.

Udrejse fra Danmark til Zary Efter endt opsamling i Danmark, kører vi mod vort overnatningshotel i Zary i Polen, hvor middagen venter. Rejsedato: Lør 111014 - Søn 191014 Dage: 9 Tillæg enkeltværelse: 1650,- Pris pr person: 5295,- Krakow, som anses for Polens smukkeste by, var den kongelige hovedstad i over et halvt M Morgenmad år tusind

Læs mere

CWT MEETINGS & EVENTS

CWT MEETINGS & EVENTS CWT Meetings & Events har fundet to perfekte steder at afholde møder og konferencer i den smukke franske natur 34 35 Af Sidse Rolskov Events med fransk elegance Noblesse oblige adel forpligter. Nogle gange

Læs mere

Hotel Savona, Hotel Salus & Albergo La Querceta

Hotel Savona, Hotel Salus & Albergo La Querceta Hotel Savona, Hotel Salus & Albergo La Albergo La Introduktion Familien Bertini driver tre hoteller i Montecatini Terme, som alle ligger centralt placeret i byen. I vil få oplyst cirka 14 dage før ankomst,

Læs mere

Vejen til Rom Via Francigena

Vejen til Rom Via Francigena Vejen til Rom Via Francigena Lørdag 26. maj lørdag 2. juni 2018 Vandring og kulturoplevelser på den gamle pilgrimsvej Via Francigena ind til Rom. Vi går ad gamle stier og veje gennem det Toscanske landskab

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den 15. 19. maj 2015... Fredag:

Livsnyderrejse til Rom den 15. 19. maj 2015... Fredag: Livsnyderrejse til Rom den 15. 19. maj 2015.... Fredag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afgang kl. 8,25 fra Ålborg og fra København kl. 10,20 Deltagere med anden tilslutning får direkte besked

Læs mere

Rokokoværker inden for billedkunsten

Rokokoværker inden for billedkunsten Rokokoværker inden for billedkunsten Rokokoens stilmæssige storhedstid ligger fra ca. 1720 1789 (den franske revolution). I Danmark var perioden ikke så lang, men varede ca. fra 1740 1770. Rokokoen kom

Læs mere

Best Western Hotel Braunschweig Seminarius Historiske Braunschweig byder velkommen til hyggelige stræder og fine bindingsværkshuse

Best Western Hotel Braunschweig Seminarius Historiske Braunschweig byder velkommen til hyggelige stræder og fine bindingsværkshuse Best Western Hotel Braunschweig Velkommen til Best Western Hotel Braunschweig! Introduktion Henrik Løves by Braunschweig er fyldt med stræder og pladser i centrum af den gamle bydel, hvor I kan nyde de

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Italien. Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen. Telefon

Italien. Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen. Telefon Telefon 47 16 12 20 Italien Kunstkursus Rom - Anita Viola Nielsen Vi bor på et centralt beliggende kloster i en af Anitas yndlings-bydele, det charmerende kvarter Monti. Rejsegarantifonden 1571 Medlem

Læs mere

Dette er uden tvivl en fantastisk smuk rejse med naturen i fokus. Andre rejser til Færøerne og Island

Dette er uden tvivl en fantastisk smuk rejse med naturen i fokus. Andre rejser til Færøerne og Island Klassiske Færøerne & Island 8 dage fra kr. 17.998,- pr. person Inkl. fly, hotelovernatninger m.m. På denne spændende 8-dages rejse vil I opleve den unikke natur på Færøerne og i Island. Rejsen er skræddersyet

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Aalborg Airport Hotel

Aalborg Airport Hotel Aalborg Airport Hotel Velkommen til Aalborg Airport Hotel! Introduktion Aalborg Airport Hotel slog dørene op den 1. oktober 2014 til et helt nyt og top moderne hotel. Hotellet ligger tæt på Aalborg Lufthavn

Læs mere

Hotel Quedlinburger Hof

Hotel Quedlinburger Hof Hotel Quedlinburger Hof Hyggelige Hotel Quedlinburger Hof er klar til at imod jer. Introduktion Hotel Quedlinburger Hof har en skøn beliggenhed i middelalderbyen Quedlinburg, som er på UNESCOs verdensarvsliste,

Læs mere

Sognerejse til Køln, Alsace, Turckheim og Strasbourg lørdag d. 13. juni lørdag d. 20. juni 2015.

Sognerejse til Køln, Alsace, Turckheim og Strasbourg lørdag d. 13. juni lørdag d. 20. juni 2015. Sognerejse til Køln, Alsace, Turckheim og Strasbourg lørdag d. 13. juni lørdag d. 20. juni 2015. I Alsace har både vinen og området krop og sjæl. Det er et kulturlandskab i mange dimensioner: vinmarkerne,

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch RETREAT I THAILAND med sparring og mentoring til din kreative proces - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch AFREJSE : 10-18. november 2016-9 dage PRIS: DKK 13.900 kr.

Læs mere

Best Western Hotel Bremen East

Best Western Hotel Bremen East Best Western Hotel Bremen East Velkommen til Best Western Hotel Bremen East! Introduktion Hotellet ligger i rolige omgivelser, tæt på grønne områder. Fra hotellet tager det blot 15 minutter med bus ind

Læs mere

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Salamanca, Plaza Mayor Oplev en af Spaniens smukkeste og mest spændende historiske byer, Salamanca, kom et smut til den velbevarede middelalderby

Læs mere

Syditalien med Klub Nordjyske

Syditalien med Klub Nordjyske Syditalien med Klub Nordjyske På denne rundrejse i Italien vil du opleve den vilde skønhed i det mindre kendte Apulien, i Syditalien, der med sin lange kystlinje ud til Adriaterhavet udgør hælen i den

Læs mere

Klassisk Toscana rundrejse

Klassisk Toscana rundrejse Klassisk Toscana rundrejse Firenze - San Gimignano - Siena - Montepulciano - Volterra - Pisa Lucca - gastronomi og vin Uffizierne - Trasimenersøen Periode 15 22. juni 2011 Toscana er renæssancens fødested

Læs mere

KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM. Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S

KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM. Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S FLYTIDER 21MAJ14 København Milano / Malpensa 0825-1030 25MAJ14 Venedig København 1415-1615

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Netop på denne tur får I muligheden for at komme til Pisa eller Firenze også, og se nogle af Toscanas smukke ikoner.

Netop på denne tur får I muligheden for at komme til Pisa eller Firenze også, og se nogle af Toscanas smukke ikoner. Spændende Middelhavskrydstogt i pinsen Fra kr. 8.198,- pr. person - Afrejse 3. juni 2017 Inkl. fly, kryd stogt med help ension og transfers Oplev skønne Marseille, smukke Palma på Mallorca, hyggelige Olbia

Læs mere

Vandring i Himalaya Mt. Everest View

Vandring i Himalaya Mt. Everest View Vandring i Himalaya Mt. Everest View 21. oktober 2017 8. november 2017; 19 dage Denne rejse henvender sig til naturelskere, som godt kunne tænke sig at vandre i de mægtige Himalayabjerge. Alle med almindelig

Læs mere

Italien - Cykelferie i Umbrien - Toscanas grønne nabo

Italien - Cykelferie i Umbrien - Toscanas grønne nabo Italien - Cykelferie i Umbrien - Toscanas grønne nabo Ønsker du en rigtig italiensk cykelferie, hvor der både er lette, smukke ture og meget udfordrende, er Umbrien det helt rigtige. Som i Toscana, er

Læs mere

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow.

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow. Doubletree by Hilton Krakow Dette luksuriøse 4-stjernede hotel ligger i hjertet af den smukke polske by Krakow og lige ved siden af den smukke park Lotnikow Polskich. En dejlig byferie og enestående mulighed

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Den klassiske rundrejse på Færøerne 8 dage fra kr. 11.398 pr. person Inkl. fly, hotel & billeje En fantastisk kør- selv- ferie med skønne naturoplevelser På denne kør-selv-ferie får I friheden til at opleve

Læs mere

Agriturismo Tenuta Moriano Unik ferieoplevelse på vingård midt i Toscanas smukke landskab.

Agriturismo Tenuta Moriano Unik ferieoplevelse på vingård midt i Toscanas smukke landskab. Agriturismo Tenuta Moriano Vingården Tenuta Moriano ligger ved byen Montespertoli i hjertet af Chianti regionen omgivet af hele 1 hektar jord, som benyttes til at dyrke både kvalitetsvine og oliven til

Læs mere

Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016

Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016 Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016 Velkommen til en ny termin og velkommen til Kulturudvalget arrangementer. Kulturudvalget har ny sammensætning i denne termin efter installationen i foråret. Det

Læs mere

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Mandag den 9. november 2015 Dag 1: Ombordstigning i Bergen Vores rejse starter i Bergen. Når vi bevæger os mod nord, har

Læs mere

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL THAILAND Eventyrlig og fabelagtig rundrejse i 12 dage inklusiv tre dages afslapning på bountyøen Koh Chang. Et overflødighedshorn af oplevelser i Bangkok, Chiang

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Færøerne på kryds og tværs 8 dage - Fra kr. 11.698 pr. person Inkl. fly, overnatning & dansktalende guide Oplev de skønne færøske øer På denne rejse vil I med lokalguide, som snakker dansk, opleve de fantastiske

Læs mere

Transsibiriske Stor Tur

Transsibiriske Stor Tur Transsibiriske Stor Tur Moskva - Irkutsk - Ulan-Bator 13 dage / 12 nætter DAG 1. Ankomst i Moskva. Transfer til hotel. Velkomstdrink på hotellet. DAG 2. Morgenmad på hotellet. Byrundtur herunder et besøg

Læs mere

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg 5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg Isbjerge, nordlys, bygdebesøg og hundeslæde Det er sammen med meget andet, hvad der kan opleves på turen.

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

Morten Andersen i Saints Hall of Fame

Morten Andersen i Saints Hall of Fame Morten Andersen i Saints Hall of Fame Ta med ham til New Orleans og se optagelsen samt hyldesten på denne helt eksklusive tur 4.- 10. november 2009 Onsdag den 4. november Afrejse med SAS/United Airlines

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den 26. 30. september 2016... Mandag:

Livsnyderrejse til Rom den 26. 30. september 2016... Mandag: Livsnyderrejse til Rom den 26. 30. september 2016.... Mandag: Flyafgang fra Danmark: Der er planmæssig afrejse med fly fra Kastrup lufthavn kl. 10,00. Deltagere med provins-tilslutning modtager orientering

Læs mere

Rejsen arrangeres i samarbejde med Danske Ølentusiaster, Lokalafdeling Esbjerg.

Rejsen arrangeres i samarbejde med Danske Ølentusiaster, Lokalafdeling Esbjerg. Rejsen arrangeres i samarbejde med Danske Ølentusiaster, Lokalafdeling Esbjerg. Denne rejse er en rundrejse, som vil bringe dig til nogle af de smukkeste egne i Europa, og samtidig til nogle lokale mekka

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan LØRDAG 23.APRIL skrevet af Allan Tidligt op og med flyet til Melbourne. Vi lander midt på formiddagen og finder den gratis turist-sporvogn som bringer os frem til hotellet hvor vi efterlader bagagen og

Læs mere

Ta med BØJGAARD TRAVEL til Formel 1 i skønne Ungarn. 28. juli-1. august 2011 på Hungaroring i Budapest

Ta med BØJGAARD TRAVEL til Formel 1 i skønne Ungarn. 28. juli-1. august 2011 på Hungaroring i Budapest Ta med BØJGAARD TRAVEL til Formel 1 i skønne Ungarn 28. juli-1. august 2011 på Hungaroring i Budapest Det er ikke tilfældigt, at en af vores Formel 1-ture går til Budapest, som var et de første rejsemål

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Kl. 15.00 er der transfer retur til vort hotel. Aften: La Bohème (Puccini) Arenaen kl. 21.15. Transfer en time før forestillingen og retur efter.

Kl. 15.00 er der transfer retur til vort hotel. Aften: La Bohème (Puccini) Arenaen kl. 21.15. Transfer en time før forestillingen og retur efter. Fløng Operaforening Att. Per Fuhrmann Askevangen 62, Fløng 2640 Hedehusene Telefon: 30893420 Telefax: Mobiltelefon: E-mail: opera@mail.dk 26. oktober 2010 Riis Rejsers reference: SSO1082511 Bekræftelse

Læs mere

Studietur til Toscana 24. til 27. oktober 2010

Studietur til Toscana 24. til 27. oktober 2010 Studietur til Toscana 24. til 27. oktober 2010 Besøg hos mikrovirksomheder inden for fødevarer, oplevelseserhverv og kunsthåndværk i Toscana. Turen vil gå til Bjergområdet Garfagnana i det nordvestlige

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Velkommen til Hotel Tiffany's!

Velkommen til Hotel Tiffany's! Hotel Tiffany's Hotel Tiffany's ligger under 150 m. fra stranden og tilbyder privat strand med liggestole og parasol. Der er desuden en dejlig pool ved hotellet samt mange aktiviteter for børnene. Hotellet

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom den 22. - 26. september 2015... Tirsdag:

Livsnyderrejse til Rom den 22. - 26. september 2015... Tirsdag: Livsnyderrejse til Rom den 22. - 26. september 2015.... Tirsdag: Flyafgang fra Danmark: Vi flyver direkte til Rom. Der er planmæssig afgang kl. 10,20 fra København. Deltagere med tilslutning fra f.eks.

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 PROGRAM Forår 2016 Et foredrag om livet som kvindelig politibetjent. En verden hvor kvinderne først kom i uniform og blev betragtet og behandlet som ligeværdige

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

Danhostel Århus. I forbindelse med besøget i Den Gamle By kommer eleverne omkring samfundsfag, geografi, historie- og danskfaget.

Danhostel Århus. I forbindelse med besøget i Den Gamle By kommer eleverne omkring samfundsfag, geografi, historie- og danskfaget. Den Gamle By AROS Domkirken Danhostel Århus 1. Status Fra bestyrelsens side er det vedtaget, at storeklasse (6-9. årgang), hvert andet år tager på en lejrtur af ca. en uges varighed. Den 7. til den 10.

Læs mere

MOSEL & RHINEN 6 dages busrejse i 2017 til Rüdesheim, Bernkastel-Kues og Altenahr.

MOSEL & RHINEN 6 dages busrejse i 2017 til Rüdesheim, Bernkastel-Kues og Altenahr. MOSEL & RHINEN 6 dages busrejse i 2017 til Rüdesheim, Bernkastel-Kues og Altenahr. AFREJSE søndag den 24. september 2017 fra Horsens, Vejle og Kolding m.v. PRIS KR. 3900,- pr. person inklusive halvpension.

Læs mere

Volterra lang, cirkulær vandretur

Volterra lang, cirkulær vandretur Volterra lang, cirkulær vandretur Distance: 12 km Tid: Ca. 3 timer Dette er en længere vandretur fra Volterra, hvor man udforsker de etruskiske vægge og grave lige uden for de middelalderlige mure, og

Læs mere

Unik central beliggenhed

Unik central beliggenhed Unik central beliggenhed Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Rødt A: Pantone 187 - CMYK 0, 100, 100, 30 Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Velkommen til Tivoli Congress Center Vi er

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

Program TAORMIA. København, den 3. juni, 2015. VEDR.: Rejesfondens forårsturen til Sicilien den 28. april - 1. maj 2016.

Program TAORMIA. København, den 3. juni, 2015. VEDR.: Rejesfondens forårsturen til Sicilien den 28. april - 1. maj 2016. København, den 3. juni, 2015 VEDR.: Rejesfondens forårsturen til Sicilien den 28. april - 1. maj 2016. Program TAORMIA Taormina er Siciliens mest kendte destination. Allerede romerne opdagede Taormina

Læs mere

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen 5 skønne dage med Den Blå Lagune, spruttende gejsere, svulmende vandfald, hvalsafari og islandske vikinger Naturen i Island er storslået. Øen strækker

Læs mere

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL AFREJSE: d. 26. marts - 5. april 2015 11 dage PRIS: DKK 17.800 kr. per person UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL Grønne terrassemarker, rhododendron-skove

Læs mere

Chiang Mais kulturelle mangfoldighed

Chiang Mais kulturelle mangfoldighed Chiang Mais kulturelle mangfoldighed Chiang Mai har en smuk natur, et behageligt klima og en rig kultur. Chiang Mai er midtpunkt for flere historiske riger og har derfor været centrum for udveksling af

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere