Æblebladet. Sæby Nr.13

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Æblebladet. Sæby. 01. 09. 2014 Nr.13"

Transkript

1 Kære Venner Æblebladet. Sæby Nr.13 Nye skilte ved rosenbedene i Nellemanns Have: Bouet Skilte i Sæby har lavet nogle meget flotte skilte til rosenbedene ved soluret. Skiltene er sponsoreret af Roblon Fonden. Der er 2 store oversigtskort over bedene.det ene viser Nic. Nellemanns håndskrevne tegning over de planlagte rosenbede i Det andet viser en beskrivelse af rosenbedene i Desuden er der sat mindre skilte med beskrivelse af roserne ved hvert bed. 27 forskellige sorter i alt. Genetableringen af rosenbedene begyndte i 2010, hvor der blev indkøbt historiske og nyere rosensorter, så vidt muligt afstemt med sortsvalg og farveskala efter Nic. Nellemanns gamle plan. Nogle af de gamle rosensorter kan være vanskelige at dyrke under vores forhold. Derfor har vi de senere år været nødt til at skifte nogle af bedene ud med nyere, robuste sorter. Siden skiltene blev sat op i foråret, har mange borgere og turister haft fornøjelse af at gå på opdagelse imellem rosenbedene. For at studere, dufte, beundre og fotografere de forskellige sorter. Der findes et fotografi, hvoraf det fremgår, at rosenbedet og soluret sandsynligvis er anlagt i Den person, der har taget billedet, har tilføjet: Den 3/10 kl. 13 trekvart, sand soltid. Da Nic. Nellemann planlagde rosenhaven i sept lavede han en tegning med titlen: Rosenhave til Skovled, Memhave ved Sæby. Sept Nic. Nellemann, landinspektør På denne tegning er der ingen angivelse af soluret, så soluret er formodentlig udført mellem sept og oktober Solurets indretning: Som de fleste ure består også et solur af en urskive og en viser. Urskiven består af 24 betonfliser, hvoraf 17 er mærket med timetal fra 5 til 21. Nr. 4 og 22 er med tankestreg, mens de sidste 5 fliser har følgende tekst : Jeg tæller kun solskins timer. Arealet indenfor de 24 betonfliser er en cirkel med radius på ca m. Solurets viser, den såkaldte gnomon, består af et 2,50 m lang jernrør inddelt i 5 felter på hver 50 cm, som er malet skiftevis rød og hvid. På afstand ligner stangen de landmålerstokke, som landinspektør Nellemann brugte i sit arbejde. Stangen har forneden en bøjning og sidder fast i en støbt fikspunktblok. Pga. bøjningen opnår viseren en hældning på ca. 57 grader fra vandret. Da Sæby ligger på 57 grader nordlig bredde bliver viseren herved parallel med jordaksen. 2 m over jorden er røret forsynet med 4 ringe, hvortil 4 wirer er fastgjorte. Disse 4 wirer er fastgjorte til betonskelpæle i 4 retninger og sikrer, at solurets opstilling mod nord fastholdes. Nellemann fortæller ved sit valg af landmålerstok, fikspunkt og skelpæle, at dette er landinspektørens rosenhave. Holger indstiller soluret Reetablering af soluret i 2014: Rosenhaven blev reetableret i 2010 og i 2014 kom turen til soluret. Stangen var allerede malet og fliserne havde også fået den store tur. Så tilbage var kun at rette stangen mod nord og sikre den med 4 wirer.

2 Forholdet mellem soltid og borgerlig tid: Når solen står højest på himlen, er klokken 12 efter lokal soltid. Da solen bevæger sig 360 grader på et døgn, er det fristende at tro, at den bevæger sig 15 grader i hver time. Det er næsten rigtigt, men der er afvigelser, som der ikke er taget hensyn til på urskiven. Desuden er der årlige afvigelser mellem soltid og middelsoltid på +/- 15 min., som ikke kan korrigeres på soluret. For at komme fra lokal middelsoltid til borgerlig tid skal der kompenseres for Sæbys placering i vores tidszone, nemlig CET (centraleuropæisk tid), som er 1 time foran GMT (Greenwich Mean time). Sæby ligger på 10,5 grader øst for Greenwich, hvilket medfører at tiden i Sæby er 18 min. efter dansk normal tid. Desuden skal der tages højde for skift til sommertid. Hvad er klokken på soluret? Når viseren på soluret om sommeren f. eks. står på 12, er den borgerlige tid ca. 13:18. Så blev der igen Forårsfest i den gamle have. Projekt Smagen af Nellemanns Have I marts måned var snapsene klar til filtrering. Det var et flot skue, da alle snapsene stor linet op efter farve. Første gang, de blev vist frem, var med smagstest for professionelle kokke d. 20. maj i vores telt i Nellemanns Have. Den 24 maj strålede solen fra en skyfri himmel, og haven summede af aktivitet lige fra morgenstunden. Den årlige Forårsfest skulle afvikles af de aktive foreninger i byen, som igen over vinteren havde arbejdet med planlægningen. I år var det Frederikshavn kommunes borgmester Birgit Hansen, som åbnede dagens program. Dagen var fyldt med en del nye tiltag. Judo og karate, agility, og ikke mindst de musikalske indslag med Syngepigerne fra Tårs, som havde fundet vejen til Sæby. Dagen var fyldt med harmonikamusik der som altid var leveret af Volstrup harmonikaklub. Sæby Folkedansere fyldte plænen med de flotte dragter. Nellemanns Haves venner havde succes med prøvesmagning af de mange dejlige produkter, som var lavet på havens paradisæbler. Dagen sluttede af med det unge musiske par Nana og Rasmus Mose Bach, som fyldte haven med dejlige toner. Igennem hele dagen var haven godt besøgt.

3 Fredag d. 20. juni var produkterne igen linet op. De mange aktive i projektet og havens frivillige var inviteret. D. 6. august var Margit og Villy Mougaard i Haven bl.a. for at navnebestemme nogle af de gamle træer og der ud fra vælge sorter, der skal prøves af i år. Der blev udvalgt 12 sorter, der skal prøves af til gele, helsyltet, evt. marmelade og snaps. Derudover skal alle ca. 100 udvalgte sorter prøves af i frisk tilstand. Resultaterne fra alle disse test indgår i beskrivelserne af de enkelte sorter for deres egnethed til fødevarebrug. Margit og Villy er godt i gang med oplægget til den kommende bog, hvor hver sort bliver belyst med en beskrivelse af sorten med billeder af blomst og æble, samt billeder og beskrivelser af de produkter, der er fremstillet. En spændende bog, som vi glæder os til at dele ud til havens venner og samarbejdspartnere ved havens 90 års fødselsdag i foråret Frank og Dennis fra Restaurant Franks i Sæby Ved forårsfesten var der lejlighed til, at alle dagens gæster kunne lægge vejen forbi Vennernes telt og deltage i smagstestene. Der var rigtig mange besøgende hele dagen igennem. En pengesøjle er blevet stillet op i nærheden af Lises Pavillon. Her har Havens gæster mulighed for at give et bidrag til havens drift. Festlig, fælles arbejdsdag i Nellemanns Have lørdag d. 11. oktober fra kl Find dit gamle arbejdstøj frem. Alle med interesse for Nellemanns Have, opfordres til at møde op med jeres familie, venner eller naboer, til en fornøjelig arbejdsdag. Opgaverne er mange og forskellige; alle aldre kan deltage. I frokostpausen er Nellemanns Haves Venner vært ved et let måltid og i bestemmer selv, hvor længe i har lyst til at blive. Kom og vær med. Der er ingen tilmelding.

4 BESTIL EN GUIDET RUNDVISNING I HAVEN. Turen varer ca. halvanden time og koster 400 kr. Pengene går ubeskåret til havens drift. FEST I NELLEMANNS HAVE Nellemanns Haves Venner kan nu tilbyde nyt telt og nye borde-bænkesæt, hvis du ønsker at holde din næste fest i Nellemanns have. Vennerne sørger for opstilling og nedtagning af teltet, borde og bænke, så du kan koncentrere dig om festen. Telt 6 x 8 m opstillet 1.850,00kr 10 borde 0,80 x 2,20m opstillet 40,00kr/stk. 16 bænke 2,20m opstillet 20,00kr/stk. Teltet bliver stillet op på Nordplænen nedenfor skrænten tæt på toilet. Hvis du ønsker 2 toiletter samt strøm i teltet, kan vi tilbyde hele pakken for i alt kr Kontakt Birthe Andersen, tlf KONTINGENTSATSER 2014: Personligt medlemskab 100kr årligt Par 200kr årligt Foreninger 300kr årligt Forretning/virksomhed 500kr årligt VI MANGLER DIG I HAVEN Vi har altid brug for friske nye kræfter til arbejdet i haven. Det kan være en speciel opgave eksempelvis buskrydning, beskæring, hækklipning el. lign. Vi glæder vi os til at se/høre fra dig. Du er ikke bundet af at kunne arbejde en torsdag formiddag, der bliver også arbejdet på andre tidspunkter i haven. Mød op torsdag formiddag, hvor vennerne er i gang og lad os få en snak om, hvad du kan byde ind med Eller kontakt: Tove Kufa tlf , Birthe Andersen / HJEMMESIDEN: bliver jævnligt opdateret med nyheder og billeder fra aktiviteter i haven AKTIVITETER 2. HALVÅR 2014: En gruppe frivillige arbejder hver torsdag formiddag i haven fra kl. 9:00. Kom og hils på os og vær med. Der er mange former for arbejde, også det lette. Og så er der kaffe på kanden kl. 10:00. Andre aktiviteter: Æblefestival på Blomstergården ved Viborg d september, Alle dage fra kl. 10:00 17:00. Nellemanns Haves Venner deltager lørdag og søndag i den årlige æblefest med udstilling og smagsprøver som et led i projekt Smagen af Nellemanns Have. Desuden salg af vores honning. Der søges hjælpere, som kan afløse på standen. Gl. Estrup. NHV er inviteret til at deltage i Gamle sorters Dag på herregården Gl. Estrup søndag d. 5. oktober kl. 10:00 16:00. Vi deltager med en udstilling og smagsprøver som et led i projekt Smagen af Nellemanns Have. Desuden salg af vores honning. Også til denne dag søges hjælpere til at afløsning Vinterfest for aktive venner med partner, onsdag d. 26. november i Sæby Bowlingcenter kl. 18:30. Reserver aftenen til god mad, hygge og festlige indslag. Nærmere information senere. BESTYRELSEN: Formand: Birthe Andersen. Kornblomstvej 28, 9300 Sæby. Tlf Næstformand: kornblomst@turbopost.dk Jan Hermansson, Hørbylundvej 63, 9300 Sæby. Tlf Kasserer: rosalina@dlgpost.dk Benny Sørensen. Louis Nielsensvej Sæby. Tlf Sekretær: bebs@turbopost.dk Lisbeth Hultfeldt, Jernbanealle 8, 9300 Sæby Tlf Bestyrelsesmedlem: hultfeldt@mail.dk Anne C. Holmen, Langtvedvej 25, 9300 Sæby Tlf anneholmen25@gmail.com

5

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Æblebladet. KORT PÅ LISES PAVILLON. Sæby. 01. 03. 2015 Nr.14. Kære Alle BESTYRELSENS BERETNING FOR 2014.

Æblebladet. KORT PÅ LISES PAVILLON. Sæby. 01. 03. 2015 Nr.14. Kære Alle BESTYRELSENS BERETNING FOR 2014. Sæby. 01. 03. 2015 Nr.14 KORT PÅ LISES PAVILLON Æblebladet. Kære Alle BESTYRELSENS BERETNING FOR 2014. Bestyrelsen har i 2014 afholdt 8 møder, derudover har vi deltaget i planlægningsmøder omkring forårsfesten

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2016 Nr.17

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2016 Nr.17 Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2016 Nr.17 Elever fra Sæbygårdskolens 5. årgang har fået deres egen lille have, som de skal dyrke og passe. Eleverne har været med i hele processen fra området blev ryddet for

Læs mere

Vandrefestivaltur i Snevris Skov.

Vandrefestivaltur i Snevris Skov. Vandrefestivaltur i Snevris Skov. Søndag den 26. aug. 2012. Hele 59 personer mødte op til denne tur, der blev ledet af Elizabeth Pien og Søren Rasmussen. Ejeren af Birkendegård Jørgen Faye indledte med

Læs mere

Æblebladet. Jørgen Agerbæk skruer sidste skrue i. Så nu har vi Lokumskunst. Hvem siger, det skal være kedeligt at gå på toilet!!!!

Æblebladet. Jørgen Agerbæk skruer sidste skrue i. Så nu har vi Lokumskunst. Hvem siger, det skal være kedeligt at gå på toilet!!!! Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2019 NR. 23 Sæbygårdskolen indstillede Nellemanns Haves Venner til Nordjyske Banks Foreningspris. Hos dommerkomiteen var der ingen tvivl, så det var med stor glæde og taknem-lighed,

Læs mere

April 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz

April 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz April 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz Generalforsamlingen I DVK var som vanligt I starten af marts, I år havde vi valgt at prøve et nyt sted, da der har været lidt koldt de tidligere år på Orihuela

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening. Forår 2010

Hejnsvig Jagtforening. Forår 2010 Hejnsvig Jagtforening Forår 2010 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Jagtfest Som det er annonceret på Hejnsvigs hjemmeside er jagtfesten flyttet til d. 12 juni. på grund af der er et andet arrangement

Læs mere

DEN 2016. KNU September. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 392. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2016. KNU September. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 392. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU September DEN 2016 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 392 Side 1 Tove Nielsen Lene Jørgensen 3. september 13. september Redaktionen ønsker tillykke Tusind TAK

Læs mere

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare.

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Værestedet For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Hvad er Værestedet Laicos? Værestedet er et tilbud/fristed for alle over 18 år, som er psykisk sårbare. Vi holder

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING VELKOMMEN PRAKTISK INFORMATION BESTILLING Du bestiller mad til 14 dage ad gangen på det bestillingsark, chaufføren har med hver 14. dag. Sammen med bestillingsarket får du et menukort, hvor du kan se,

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30 www. blistrup-graested-folkedansere.dk December 2015 Nr. 3 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Indkaldelse til generalforsamling side 2 Sæsonprogram 2015-2016 side 3 Juleafslutning side 4 Generalforsamling

Læs mere

Vedtaget på afdelingsmødet d. 27. marts 2013 Vi i bestyrelsen vil lige med denne skrivelse gøre opmærksom på at der er sket ændring i kontrakten mellem Kruså antenne forsyning og God tone. Lejere er ikke

Læs mere

GUNDERSTED BORGERFORENING

GUNDERSTED BORGERFORENING GUNDERSTED BORGERFORENING PROGRAM 2016 Velkommen til en ny sæson for nye og gamle medlemmer Vi søger frivillige.. Hjemmeside Har du lyst til at være med til at holde hjemmesiden opdateret så kontakt Åse

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2015

NYHEDSBREV NR. 1/2015 NYHEDSBREV NR. 1/2015 april 2015 Kære alle SKK ere Her er sæsonens sidste nyhedsbrev.allerede! Det har på trods af forskellige udfordringer været en rigtig god sæson. Vi har sammen haft mange hyggelige

Læs mere

Efterårsholdet 2016. Forår 2010. Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden

Efterårsholdet 2016. Forår 2010. Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden Efterårsholdet 2016 Forår 2010 Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar Se program på bagsiden Velkommen til Egå Kære kommende højskoleelev på Egå Ungdoms-Højskole. Vi vil byde dig hjertelig

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement?

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement? Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvilken motorvej skal man tage? 2. Hvornår har regnskoven åbent torsdag d. 24/5? 3.

Læs mere

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75%

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Meld dig til en af årets 6 temadage - og bliv inspireret omkring eget køkkenbord! I anledning af kampagneåret for 75%

Læs mere

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre.

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre. 2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15 Budskabet: Vi kan hjælpe andre. Aron kan godt lide at lege med babyen. Se babyens lille hånd.

Læs mere

Oplæg om hjemliggørelse på temadag for ledere af. Ingrid Terkelsen justeret med Jettes tilføjelser 7. april

Oplæg om hjemliggørelse på temadag for ledere af. Ingrid Terkelsen justeret med Jettes tilføjelser 7. april Tale på taleark Tale til: Jette Skive Anledning: plejehjem m.v. Oplæg om hjemliggørelse på temadag for ledere af Dato: 11-04-2016 Skrevet af: Ingrid Terkelsen justeret med Jettes tilføjelser 7. april Set

Læs mere

Den magiske skat. - Kærlighed i hjertet. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Den magiske skat. - Kærlighed i hjertet. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Den magiske skat - Kærlighed i hjertet Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland. Hjerneskadeforeningen ønsker alle et godt forår. Nyhedsbrev

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland. Hjerneskadeforeningen ønsker alle et godt forår. Nyhedsbrev Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen ønsker alle et godt forår Nyhedsbrev April 2016 Aktivitetskalender 2. kvartal 2016 Torsdagscafé hver torsdag fra kl. 14.00 til i Sorø Torsdagscafeen

Læs mere

December nyheder. Laughter is TIMELESS Imagination has no AGE And DREAMS are forever

December nyheder. Laughter is TIMELESS Imagination has no AGE And DREAMS are forever December nyheder Laughter is TIMELESS Imagination has no AGE And DREAMS are forever Kære Forældre og børn November måned synger på sidste vers og julemåneden nærmer sig med alt, hvad det indebærer af glæde

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 3/2014. Hjerne. foreningen

Nyhedsbrev nr. 3/2014. Hjerne. foreningen Nyhedsbrev nr. 3/2014 Hjerne foreningen Siden sidst Sidder hjemme i stuen træt og tilfreds efter at have været på weekend på Orø sammen med 27 andre i weekenden. Vi var medlemmer fra Frederikssund, Egedal,

Læs mere

KLIPPEKORT. ekstra støtte til dig INSPIRATIONSKATALOG

KLIPPEKORT. ekstra støtte til dig INSPIRATIONSKATALOG KLIPPEKORT ekstra støtte til dig INSPIRATIONSKATALOG 1 Inspirationskataloget er lavet af Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning i samarbejde med Københavns Ældreråd, FOA og repræsentanter

Læs mere

Sorteringsmaskinen. Hej med dig!

Sorteringsmaskinen. Hej med dig! Sorteringsmaskinen Hej med dig! Jeg er Thomas Tandstærk, og jeg ved en masse om teknik og natur. Jeg skal lære dig noget om at lave forsøg og undersøgelser. Når klassen er færdig får I et flot diplom!

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Alle skal have mulighed for at blive en del af. vores fællesskab. En guide til rekruttering KFUM SPEJDERNE I DANMARK

Alle skal have mulighed for at blive en del af. vores fællesskab. En guide til rekruttering KFUM SPEJDERNE I DANMARK Alle skal have mulighed for at blive en del af vores fællesskab En guide til rekruttering KFUM SPEJDERNE I DANMARK EN GUIDE TIL AF NYE SPEJDERE Spejdergrupper over hele landet laver uge efter uge gode

Læs mere

Mallorca Logbog. Fredag:

Mallorca Logbog. Fredag: Mallorca Logbog Fredag: Vi fløj af sted fra Billund lufthavn. Vi afleverede vores kufferter, og gik derefter ind i området før boarding, så vi kunne få lidt mad inden afrejse. Vi landede i Palma lufthavn

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

I Kløverløkken indgår pædagogiske aktiviteter som en del af det pædagogiske arbejde.

I Kløverløkken indgår pædagogiske aktiviteter som en del af det pædagogiske arbejde. I Kløverløkken indgår pædagogiske aktiviteter som en del af det pædagogiske arbejde. I børnehavegrupperne har vi i det forgangne år haft fokus på kreative aktiviteter; ikke som en fastlagt aktivitet lagt

Læs mere

ØKODAG. Den 17. April 2016 Stensbølgård. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge

ØKODAG. Den 17. April 2016 Stensbølgård. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge ØKODAG Den 17. April 016 Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 1-070 Kirke Hyllinge Email: kontakt@stensbolgaard.dk Tlf. Johan: 0 0 - Tlf. Kirsten 6 71 #stensbølgård www.stensbolgaard.dk

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Hvis vi er heldige, kan der til august køres fra fantasianlægget og op på modulerne.

Hvis vi er heldige, kan der til august køres fra fantasianlægget og op på modulerne. 1 Formanden skriver Nu er sommeren kommet, efter at kikke på hvilke måned vi er i, men kikkes der på vejret så virker det ikke til sommer. Så er det jo godt vi har nogle indendørs sysler vi kan arbejde

Læs mere

Medlemstal... 3. Opvisninger... 4. Forårsopvisninger... 4. Hjemmeopvisning... 4. Sommeropvisning... 4. DGF i Tivoli... 5. Sommerskole med DGI...

Medlemstal... 3. Opvisninger... 4. Forårsopvisninger... 4. Hjemmeopvisning... 4. Sommeropvisning... 4. DGF i Tivoli... 5. Sommerskole med DGI... Lillerød Gymnastikforening Bestyrelsens beretning for 2015 Indhold Medlemstal... 3 Opvisninger... 4 Forårsopvisninger... 4 Hjemmeopvisning... 4 Sommeropvisning... 4 DGF i Tivoli... 5 Sommerskole med DGI...

Læs mere

Divisionsturnering 2009

Divisionsturnering 2009 Fælles gruppeseddel Kære Grupper Her kommer invitationerne til årets divisionsturnering, der foregår Starttiderne: 5. 6. og 7. juni på spejderstadion i Holbæk Mikro, Mini Junior den 6. klokken 9.30 ved

Læs mere

Æblebladet. Sæby Nr.16. Bestyrelsens beretning for 2015

Æblebladet. Sæby Nr.16. Bestyrelsens beretning for 2015 Bestyrelsens beretning for 2015 Æblebladet. Sæby. 01. 03. 2016 Nr.16 2015 har været endnu et travlt år for Nellemanns Haves Venner med et aktivt virke af de frivillige kræfter. Vi kan konstatere, at Haven

Læs mere

Østervang Plejeboliger. I sikre hænder Læringsseminar 10-11 maj 2016

Østervang Plejeboliger. I sikre hænder Læringsseminar 10-11 maj 2016 Østervang Plejeboliger I sikre hænder Læringsseminar 10-11 maj 2016 Team Vores team: Her ses et bredt udsnit af medarbejderne på Østervang. Nogle er i gang med I sikre hænder, andre er på vej! Plejeboligerne

Læs mere

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter.

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Vi er faktisk ved at anskaffe én til kirken, - en hjertestarter - så vi kan sætte ind,

Læs mere

Tarup-Paarup Idrætsforening

Tarup-Paarup Idrætsforening Tarup-Paarup Idrætsforening Forårsopvisning 2016 Søndag den 3. april kl. 13.00 i Paarup Hallen Entre i Paarup Hallen: Voksne 50 kr. Børn til og med 15 år Gratis Gymnaster der deltager i opvisningen er

Læs mere

Fredag d. 2. januar 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år

Fredag d. 2. januar 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år Fredag d. 2. januar 2015 Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år Til den første morgenandagt i det nye år har vi valgt en gendigtning af de første linjer i Biblen i form af den såkaldte Logos-hymne

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

God jul og godt nytår

God jul og godt nytår FRITIDSKLUBBEN God jul og godt nytår Sæt X ved 16. januar 2016 Stor nytårsfest! KÆRE MEDLEM AF FRITIDSKLUBBEN Her får du programmet for november og december måned. Som altid er der både arrangementer/aktiviteter

Læs mere

Holbæk Arkæologiklub

Holbæk Arkæologiklub Holbæk Arkæologiklub Udsigt fra højen over Ladbyskibet Nyhedsbrev juli 2009 Side 1 af 8 Bestyrelsesmøde Bestyrelsen var samlet den 16. april, hvor man planlagde den kommende sommers aktiviteter samt tog

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO December 2011 Siden sidst. Jeg glæder mig i denne Tid; Nu falder Julesneen hvid, Og så må julen komme! Sådan starter fortællingen om Peters jul. Sneen mangler endnu, men

Læs mere

Æblebladet. Sæby Nr.19. Tak til Lions Club for veste til de aktive havevenner

Æblebladet. Sæby Nr.19. Tak til Lions Club for veste til de aktive havevenner Æblebladet. Tak til Lions Club for veste til de aktive havevenner Sæby. 01. 08. 2017 Nr.19 Et stort ønske om nyt arbejdstøj til de aktive har længe stået på ønskesedlen. Vores gamle fleecetrøjer er ved

Læs mere

Forældresamarbejde. Børneinstitution Skt Klemens-Dalum

Forældresamarbejde. Børneinstitution Skt Klemens-Dalum Forældresamarbejde Børneinstitution Skt Klemens-Dalum 1 I Skt Klemens-Dalum vil vi gerne involvere forældre gennem bestyrelses- og forældrerådssamarbejdet gennem forældremøder gennem strukturerede samtaler

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Nyhedsbrev for Tangebo

Nyhedsbrev for Tangebo Nyhedsbrev for Tangebo E S B J E R G K O M M U N E Juni 2014 Tabulex og ferie Kære Forældre Så er det igen tid til lidt nyheder fra Tangebo. Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og vi skal alle

Læs mere

Så er det snart vi skal til juniorstævne!!! Her kommer de sidste informationer inden I begiver jer mod Aalborg til et brag af et stævne.

Så er det snart vi skal til juniorstævne!!! Her kommer de sidste informationer inden I begiver jer mod Aalborg til et brag af et stævne. Så er det snart vi skal til juniorstævne!!! Her kommer de sidste informationer inden I begiver jer mod Aalborg til et brag af et stævne. Ankomst og afhentning af gymnaster Ankomst fredag Når I ankommer

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Januar 2014 nr. 5. Om Medlemsnyt

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Januar 2014 nr. 5. Om Medlemsnyt Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Januar 2014 nr. 5 Om Medlemsnyt Efter aftale med bestyrelsen har vi besluttet, at Medlemsnyt skal udkomme hver måned som et

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2 Folkemødet 2016

Nyhedsbrev nr. 2 Folkemødet 2016 Samarbejdspartner & Sponsor for Folkemødet Nyhedsbrev nr. 2 Folkemødet 2016 I Nyhedsbrev nr. 2 sætter vi fokus på bestilling af telte. Vi kan samtidig præsentere nogle nye spændende eventsteder midt i

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

proyectos@fundacionfana.org

proyectos@fundacionfana.org Rejsebrev 1 Studerendes navn: Christian Camilo Nielsen Studienummer: E-mail.: Chri40@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 2 praktik Praktik fra til: dd.mm.år: 1/14-2014 6/1-2015 Institutionens navn: Institutionens

Læs mere

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR Sådan sikrer du dig, at eleverne både får en sjov dag og noget fagligt med hjem. FØR TUREN Fortæl klassen om den tematur, de skal på. Lad eleverne drøfte de spørgsmål, som

Læs mere

Nyhedsbrev. Naturcenter Herstedhøje

Nyhedsbrev. Naturcenter Herstedhøje Naturcenter Herstedhøje Herstedhøje Alle 1 2620 Albertslund Tlf. 43 47 02 03 E-mail tur@nst.dk www.herstedhoeje.dk Nyhedsbrev Naturcenter Herstedhøje Vinter/ Forår 2016 Kære brugere af Naturcenter Herstedhøje

Læs mere

Sejltur på Esrum sø for hele familien. Søndag d. 3. august 2014 - kl.14.00-16.00

Sejltur på Esrum sø for hele familien. Søndag d. 3. august 2014 - kl.14.00-16.00 Nyhedsbrev nr. 35 Sejltur på Esrum sø for hele familien. Søndag d. 3. august 2014 - kl.14.00-16.00 En rundtur ned MS Viking eller Rolf er blevet en tradition for lokalafdelingen, så kom og vær med til

Læs mere

Velkommen til dit nye studie

Velkommen til dit nye studie Velkommen til dit nye studie Kære nye studerende Velkommen til dit nye studie. I dette brev kan du finde de vigtigste oplysninger om din opstart, dit studie og din kalender for det næste år. Hvis du har

Læs mere

Formler, ligninger, funktioner og grafer

Formler, ligninger, funktioner og grafer Formler, ligninger, funktioner og grafer Omskrivning af ligninger og formler... 39 To ligninger med to ubekendte... 44 Formler, ligninger, funktioner og grafer Side 38 Omskrivning af ligninger og formler

Læs mere

PÅ STENSBØLGÅRD. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge

PÅ STENSBØLGÅRD. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge D. 1. April 015 Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 1-4070 Kirke Hyllinge Email: siv.kirsten@gmail.com Tlf. Johan: 0 40 - Tlf. Kirsten 46 715 www.stensbolgaard.dk 1 4 5 Køerne lukkes

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Måned Aktivitet Mål Lærerplantemaer

Måned Aktivitet Mål Lærerplantemaer Måned Aktivitet Mål Lærerplantemaer Januar Februar Projekt: Med fokus på Sprog og Alsidig personlig udvikling. Marts April Vinteraktiviteter, vi bygger snemænd, kælker og laver eksperimenter med sneen.

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Mads Valeur Sørensen og Charlotte Clausen, Naturhistorisk Museum

Mads Valeur Sørensen og Charlotte Clausen, Naturhistorisk Museum EMNE SVÆRHEDSGRAD HVOR LØSES OPGAVEN? TEGNINGER Fugle i Danmark i skoven Let (0.- 3. klasse) Danmarkshallen og Den Globale Baghave Mads Valeur Sørensen og Charlotte Clausen, Naturhistorisk Museum Seneste

Læs mere

GAVNØ TEAMBUILDING & FIRMAARRANGEMENTER

GAVNØ TEAMBUILDING & FIRMAARRANGEMENTER GAVNØ TEAMBUILDING & FIRMAARRANGEMENTER Hold Jeres næste firmaarrangement på naturskønne Gavnø Gavnø Den idylliske ø Gavnø, ligger i Karrebæk Fjord syd for Næstved. Her ligger Gavnø Slot, som udover at

Læs mere

REFERAT. Vikingeklubben Morgenbaderne v/ballehage Søbad Højbjerg d. 13/6 2015

REFERAT. Vikingeklubben Morgenbaderne v/ballehage Søbad Højbjerg d. 13/6 2015 REFERAT Vikingeklubben Morgenbaderne v/ballehage Søbad Højbjerg d. 13/6 2015 Bestyrelses møde 82. d. 9/6 2015. Til stede: Ole Holmer-Bretlau, Alice Østergaard, Bente Nilsson, Søren Sigaard og Ann Mønster.

Læs mere

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort 9. juli 2014 Version 1.1 Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort Du kan altid se på forsiden af Mit3F, hvornår du skal indsende det næste dagpengekort. Du finder dagpengekortet på Mit3f ved at

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

Side 1 Maj 2009 Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Region Syddanmark

Side 1 Maj 2009 Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Region Syddanmark Center for Kommunikation og Hjælpemidler (CKHM) er et regionalt videnscenter for handicappede borgere og personale i kommunerne og på regionens institutioner. Centrets indsatsområder omfatter kompenserende

Læs mere

Sukker. Matematik trin 2. avu. Almen voksenuddannelse Onsdag den 20. maj 2009 kl. 9.00 13.00

Sukker. Matematik trin 2. avu. Almen voksenuddannelse Onsdag den 20. maj 2009 kl. 9.00 13.00 Sukker Matematik trin 2 avu Almen voksenuddannelse Onsdag den 20. maj 2009 kl. 9.00 13.00 Sukker Matematik trin 2 Skriftlig matematik Opgavesættet består af: Opgavehæfte Svarark Hæftet indeholder følgende

Læs mere

Tekst og foto: Trine Hedegård Jensen

Tekst og foto: Trine Hedegård Jensen ',-.//%/',0121/34/#!/0 Tekst og foto: Trine Hedegård Jensen 9 cm tykt sort granit med et flot blåt farvespil er brugt som bordplade på kogeøen. Samme granit går igen på gulvet i badeværelserne. Det beviste

Læs mere

Fra ve.: Næstformand Finn Steffensen Sekretær Lise Søndergaard Bestyrelsesmedlem Kirsten Weis Kasserer Søren Rasmussen Formand Knud Erik Søndergaard

Fra ve.: Næstformand Finn Steffensen Sekretær Lise Søndergaard Bestyrelsesmedlem Kirsten Weis Kasserer Søren Rasmussen Formand Knud Erik Søndergaard Side 1. Månedsbrev: April 2011 af Lise Søndergaard DANSKE VENNERS KLUB TORREVIEJA afholdt Generalforsamling onsdag d. 2. marts 2011 95 medlemmer var til stede læs referatet på hjemmesiden www.dvktorrevieja.dk

Læs mere

Spørgeskema til dig som vægtstopper

Spørgeskema til dig som vægtstopper Spørgeskema til dig som vægtstopper Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig som vægtstopper Du er nu godt i gang med dit vægtstopforløb eller er muligvis nået til afslutningen af

Læs mere

Revy 2013 - EN ROYAL AFFÆRE

Revy 2013 - EN ROYAL AFFÆRE Nr. 185 april 2013 Revy 2013 - EN ROYAL AFFÆRE Titlen hentyder til et par af numrene, der beskæftiger sig med regentparrets visit i Bogense 5. juni. EN ROYAL AFFÆRE indeholder i alt nogle og tyve numre,

Læs mere

Holbæk Arkæologiklub

Holbæk Arkæologiklub Holbæk Arkæologiklub Detektorsøgning på Holbæk Museum Nyhedsbrev efterår 2012 Bestyrelsesmøde Bestyrelsen holdt møde den 11. september, hvor man så tilbage på de ret så mange tilbud, som sommeren havde

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2016 vil vi gerne

Læs mere

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES VELKOMMEN TIL NOVEMBER!

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES VELKOMMEN TIL NOVEMBER! Åbningstider i Ruder Es Mandag: 14 21 Tirsdag: 14 21 Torsdag: 14 21 Fra 1. januar 2016: Åbent hver anden fredag! NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES November 2015 VELKOMMEN TIL NOVEMBER! I dette nummer:

Læs mere

Foreningsnyt nr. 6 - oktober. 2014

Foreningsnyt nr. 6 - oktober. 2014 Foreningsnyt nr. 6 - oktober. 2014 Kære medlemmer Sommer sæsonen er slut, men den ugentlige træning om søndagen fortsætter som vanligt hver søndag kl. 9.30 hele vinteråret. Dog er der behagelig selvtræning

Læs mere

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Skab en SucceSfuld forening med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF NÅ I MÅL MED TO STÆRKE MEDSPILLERE! 2 DGI og DIF har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor

Læs mere

Tag på markeder med PØ

Tag på markeder med PØ Tag på markeder med PØ Markedstid er festtid! Lokale høst-, og havemarkeder, grønne-, mad-, og demokratifestivaler byder op til samtale, smagsoplevelser og inspiration. Det er der, hvor have- og økologifolket

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

Nyhedsbrev juni Langemosen

Nyhedsbrev juni Langemosen NYBORG UNGDOMSSKOLE Nyhedsbrev juni Langemosen Juni 2016 DENN E G ANG: Nyt på skolen 1 Plan for de sidste uger før sommerferien + prøveplan 2-3 Københavnertur + Invitation til dimission 4-5 Kære alle!

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Sdr. Vium Nyt Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Landsby pedeller Jeg har længe gået med den tanke, at når Lyne med succes kan etabler by pedeller og det går rigtig godt, så kan vi også i Sdr.

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

Velkommen. som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo

Velkommen. som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo Velkommen som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo Som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo kan du og din virksomhed blive en naturlig del af en fælles vision, som har fokus på en bæredygtig fremtid, bevarelse af

Læs mere

Vi passer på hinanden

Vi passer på hinanden Vi passer på hinanden Sammen kan vi lege os til forståelse, sjov og fællesskab. For voksne og børn, de vilde og de stille. Aktiviteter for både born og forældre Forældreaften Side 6-7 Vind en sjov fest

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

NORDFALSTERS JAGTFORENING

NORDFALSTERS JAGTFORENING NORDFALSTERS JAGTFORENING SNEPPEN 2016 Side 2 Formand: Næstformand: Kasserer: Baneudvalg: Bestyrelsen Jan Krog Larsen Mobil nr. 60487201 Sven Erik Andersen Mobil nr. 40416836 Michael Jensen Mobil nr. 21246809

Læs mere

Stress af i naturen v/svend Trier, meditationslærer og forfatter

Stress af i naturen v/svend Trier, meditationslærer og forfatter RO Overblik Harmoni Perspektiv Overskud Stress af i naturen v/svend Trier, meditationslærer og forfatter Vores højteknologiske samfund giver os stadig flere valgmuligheder, og vi udsættes dagligt for en

Læs mere

Kære alle dejlige gamle NH-elever

Kære alle dejlige gamle NH-elever Marken er mejet, og høet er høstet, kornet er i laderne, og høet står i hæs. Frugten er plukket, og træet er rystet, og nu går det hjemad med det allersidste læs Kære alle dejlige gamle NH-elever Der var

Læs mere

Mit første. Badmintonstævne

Mit første. Badmintonstævne Mit første Badmintonstævne Indholdfortegnelse Forord... 3 Turneringsform... 3 Hvordan tæller man... 3 Møde til et badmintonstævne... 4 Hvad skal jeg ha med... 4 I løbet af turneringen... 4 At spille en

Læs mere

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt Succesfuld start på dine processer En e-bog om at åbne processer succesfuldt I denne e-bog får du fire øvelser, der kan bruges til at skabe kontakt, fælles forståelser og indblik. Øvelserne kan bruges

Læs mere

Procesorienteret. skrivning

Procesorienteret. skrivning Procesorienteret Dansk 84 skrivning Skriveprocessen kan være en hjælp til at tænke og samle sig, en erkendelsesform Når man skriver, hvad man tænker, finder man ud af hvad man mener I Norge har Stiftelsen

Læs mere

Maj 2014. Vigtige datoer. Indhold i dette nummer: Hjemmeside:

Maj 2014. Vigtige datoer. Indhold i dette nummer: Hjemmeside: Maj 2014 Hjemmeside: www.kaskelotten.esbjergkommune.dk Email: takas@esbjergkommune.dk Vigtige datoer - Husk også at krydse ferier inden 2. juni 2014. - Bedsteforældredag onsdag den 28. maj kl. 13-16. -

Læs mere

Gladsaxe Musikskoles Pigekor og bandet Charlies Blåhval besøgte Minden 25.-28. oktober 2012

Gladsaxe Musikskoles Pigekor og bandet Charlies Blåhval besøgte Minden 25.-28. oktober 2012 Gladsaxe Musikskoles Pigekor og bandet Charlies Blåhval besøgte Minden 25.-28. oktober 2012 Tungt lastet med kufferter og musikinstrumenter i alle afskygninger vuggede den store hvide bus af sted fra Musikskolen.

Læs mere