2. DECEMBER. Hej, jeg hedder Abdi. Jeg er otte år gammel, og jeg bor i SOS-børnebyen i Hargeisa, som er den største by i Somaliland.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. DECEMBER. Hej, jeg hedder Abdi. Jeg er otte år gammel, og jeg bor i SOS-børnebyen i Hargeisa, som er den største by i Somaliland."

Transkript

1 2. DECEMBER Hej, jeg hedder Abdi. Jeg er otte år gammel, og jeg bor i SOS-børnebyen i Hargeisa, som er den største by i Somaliland. Jeg kan rigtig godt lide at gå i skole, men det bedste, jeg ved, er at lege med min røde legetøjsbil. Jeg har fået bilen af min SOS-mor, og det er den bedste gave, jeg nogensinde har fået. Da jeg fik bilen, blev jeg ret overrasket, for jeg troede slet ikke, min mor vidste, at jeg ønskede mig sådan en bil. Når jeg skal i skole, giver jeg min SOS-mor min bil, så hun kan passe på den, mens jeg er væk. Vi må nemlig ikke have legetøj med i skolen. Jeg savner min bil, når jeg er i skole, og så snart, jeg kommer hjem, vil jeg lege med den. Når jeg bliver stor, vil jeg få et arbejde, så jeg kan spare op til at købe en rigtig bil. Min røde legetøjsbil er mit yndlingslegetøj. Hvad er dit yndlingslegetøj? Spørgsmål klasse: Hvad hedder den lille bygning, der ofte er ved siden af huset, hvor man parkerer sin bil? Spørgsmål klasse: I hvilket land hedder hovedstaden Kairo?

2 3. DECEMBER I det lille afrikanske land Rwanda er der varmt, og solen skinner, selvom det er december, så det kan godt være svært at komme i rigtigt julehumør. Signe Lindkvist og Jacob Riising vil sprede julestemning i SOS-børnebyen i Rwanda. Sammen med børnene i børnebyen vil de prøve at slå rekorden og lave Rwandas længste guirlande. Har I pyntet op med guirlander i jeres klasse? Kan I mon slå rwanda-rekorden? Spørgsmål klasse: Hvilken farve har julemandens dragt? Spørgsmål klasse: Hvad hedder det væsen, som laver narrestreger i julen?

3 4. DECEMBER Hej, jeg hedder Boupha. Jeg bor i Battambang i Cambodja, og jeg går i syvende klasse. Jeg ved ikke, hvor mine forældre er henne, så jeg bor hos min tante. Hun tager sig af mig, så godt hun kan, men hun har ikke så mange penge. På et tidspunkt blev jeg nødt til at stoppe med at gå i skole, fordi min tante blev syg. Hun var nødt til at bruge alle sine penge på medicin, så hun havde ikke længere råd til at betale for mine skolebøger. Heldigvis fik jeg et stipendium til SOS Børnebyernes skole. Nu betaler SOS Børnebyerne for mine skolebøger, uniform og skoletaske, så nu går jeg i skole hver dag. Jeg elsker at gå i skole. Når jeg bliver stor, vil jeg gerne være sygeplejerske. Hvad vil du være, når du bliver stor? Spørgsmål klasse: Hvad hedder et sted, hvor der er meget tørt og varmt, og hvor det næsten aldrig regner? Spørgsmål klasse: I Asien ligger et land, der før blev kaldt Burma. Hvad hedder det nu?

4 5. DECEMBER Hej, jeg hedder Jaan, og jeg er 16 år gammel og bor i Estland. Jeg er lige blevet færdig med 9. klasse. For nylig var jeg med til et ski-maraton. Det er der, min medalje er fra. Jeg løb 31 kilometer på tre timer og kom ind som nummer 252. Det var ikke svært overhovedet, for jeg står på ski 7-10 kilometer næsten hver eneste dag hele vinteren. Jeg kan allerbedst lide weekenderne, for der laver min familie i SOS-børnebyen en masse hyggeligt sammen. Vi drikker te og taler om, hvad vi har oplevet i ugen, og om lørdagen tager vi på tur sammen. Nogle gange tager vi i biografen. Hvad laver du, når du har weekend? Spørgsmål klasse: Hvad hedder Tyskland på engelsk? Spørgsmål klasse: Hvilket bogstav står der på nummerpladen på biler fra Østrig?

5 6. DECEMBER Hej, jeg hedder Agnes. Jeg bor i en SOS-børneby et sted, der hedder Kayonza, i Afrika. Jeg er SOSmor for ti børn, som har mistet deres biologiske forældre. De har ikke andre, der kan tage sig af dem, derfor bor de sammen med mig i børnebyen. Julen er en helt speciel tid i min familie. Især juleaftensdag. Dagen starter med, at alle SOS-mødre i børnebyen tager deres børn med i kirke. Når vi kommer hjem igen, tager vi alle sammen pænt tøj på, og så pynter vi juletræ sammen. Juleaften er det børnene, der bestemmer, hvad vi skal have at spise. Sidste år ville børnene gerne have spaghetti med kødsovs, så det lavede jeg til dem. Når vi har spist, synger vi sange og danser, og bagefter er det sengetid. Hvad spiser I hjemme hos dig juleaften? Spørgsmål klasse: Hvilken nød er marcipan lavet af? Spørgsmål klasse: I hvilket afrikansk land hedder hovedstaden Kayonza?

6 9. DECEMBER Hej, jeg hedder Tachice, og jeg bor i Haiti. Det her er mine yndlingssko. Det er det eneste par sko, jeg har. Min familie og jeg bor i en lejr, for vores hus blev ødelagt, da der var jordskælv. Heldigvis var vi ikke hjemme, da det skete, så ingen i min familie kom noget til. Blandt murbrokkerne fandt vi nogle af vores ting, som ikke var blevet helt ødelagte. Det var min far, der fandt det her par sko, som lå under noget bøjet metal det havde engang været min seng. Skoene er en lille smule for små. Og når det regner, bliver de helt våde og fulde af mudder. Så kan jeg ikke have dem på. Og så kan jeg ikke gå i skole, for hvis jeg ikke har sko på, sender min lærer mig hjem igen. Har du også et par yndlingssko? Spørgsmål klasse: I Haiti taler man fransk. Hvilket sprog taler man i England? Spørgsmål klasse: Hvordan siger man jul på engelsk?

7 10. DECEMBER I det afrikanske land Rwanda spiser man meget ris. Men alligevel var der ingen af børnene i SOSbørnebyen, der havde smagt risengrød, før Signe Lindkvist og Jacob Riising kom på besøg. For at sprede lidt julestemning i børnebyen besluttede Signe og Jacob at lave risengrød til børnene. De var meget spændte på, om børnene kunne lide det. Det kan du se i videoen. Får du risengrød i julen? Spørgsmål klasse: Hvad kaldes den lille brune, aflange frugt, der vokser på daddelpalmen, og som man ofte spiser i julen? Spørgsmål klasse: For mange tusind år siden, var store dele af Danmark dækket af is. Hvad kalder man den tid?

8 11. DECEMBER Miguel er et år gammel. Han bor i børnebyen Sucre, som ligger i Bolivia. Bolivia er et land i Sydamerika. Her taler de spansk. I en børneby bor der mange børn, som ikke har deres rigtige mor og far. Derfor får de i børnebyen en SOS-mor, som passer på dem i stedet. Og de får også nye søskende. Så børnene får en ny familie. Miguel flyttede ind i børnebyen, da han kun var nogle få måneder gammel, fordi han ikke længere havde sin mor og far. Da Miguel fyldte et år, holdt hans SOS-familie en stor fest for ham. Der var balloner og lys i mange farver. Og på bordet stod der slik, chips og varm kakao til gæsterne. SOSmoren havde lavet en stor lagkage, som Miguel spiste en masse af. Til sidst sang alle gæsterne fødselsdagssang for Miguel. Det havde en været en rigtig sjov fødselsdag. Og Miguel gik glad i seng, efter at have holdt sin første fødselsdagsfest. Hvordan holder du fødselsdag? Spørgsmål klasse: Når der ligger sne, kan man suse ned ad bakkerne på en.? Spørgsmål klasse: Ved siden af Bolivia ligger et andet land. Hovedstaden hedder Lima. Hvad hedder landet?

9 12. DECEMBER Hej, jeg hedder Era. Jeg bor i en SOS-børneby i Albanien, fordi jeg ikke har min rigtige mor, men jeg har noget andet i stedet, nemlig en SOS-mor. Hende elsker jeg rigtig højt, for hun sørger for, at jeg har det godt, er sund og rask og glad. Hun sørger for, at jeg har, hvad jeg behøver, så jeg kan vokse op og blive stærk. Jeg kender mange børn, der ikke har en mor. En mor er en, der bare elsker dig, og som hjælper dig, lige fra du bliver født. Nogle gange om aftenen, så tænker jeg på, hvor min rigtige mor er. Jeg spekulerer også på, hvorfor jeg mon bor i en SOS-børneby, og hvordan mit liv ville have set ud, hvis ikke jeg boede her. Jeg ved til gengæld godt, hvorfor jeg har fået min SOS-mor. Det er fordi, alle børn har brug for en mor. Hvordan er din mor? Spørgsmål klasse: Hvad kalder man de fire søndage før jul? Spørgsmål klasse: I hvilket land hedder hovedstaden Tirana?

10 13. DECEMBER Rosa bor i en SOS-børneby i Panama. Rosa elsker julen, og juleaftensdag vågner hun tidligt, så hun kan hjælpe med at pynte op. Rosa og de andre børn og voksne i børnebyen har travlt, for de skal nå en masse, inden det er juleaften. Rosa hjælper med at sætte lys på juletræet, stille krybbespillet frem og hænge lyskæder op, som lyser i alle regnbuens farver. Juleaften samles alle børn og voksne for at synge julesange, og først efter midnat er det tid til små gaver. Rosas SOS-mor lægger alle gaverne på et stort bord, og Rosa og hendes SOS-søskende får gaverne én af gangen. Efter børnene har pakket deres gave op, er det blevet tid til julemiddagen. Rosa har glædet sig meget til julemaden. Det er den bedste mad på hele året, synes hun. Hos Rosas familie spiser de kylling juleaften, og de får kage til dessert. Efter de har spist, er alle meget mætte, og der bliver lige tid til lege lidt, inden det er sengetid. Hvordan fejrer du jul? Spørgsmål klasse: Hvad hedder den røde hue, man har på, når det er jul? Spørgsmål klasse: Hvordan siger man jul på spansk?

11 16. DECEMBER Vince er 10 år gammel, og han bor i en SOS-børneby i Rwanda. Vince er et af de børn, Signe Lindkvist mødte, da hun rejste til Afrika for at besøge børnebyen. Begge Vinces forældre er døde, så før han kom til børnebyen, boede han hos sin bedstemor. Men bedstemoren er blind, og hun kunne ikke sørge ordentligt for Vince. Han fik ikke nok at spise, han kom ikke i skole, og selvom han ikke var særligt gammel, var han nødt til at klare sig selv. Heldigvis kom Vince til SOS-børnebyen, hvor han bor i dag. I filmen viser han Signe Lindkvist rundt i sit nye hjem i børnebyen. Spørgsmål klasse: I Afrika kan man se mange dyr, der ikke lever i Danmark. For eksempel et meget stort dyr med en lang snabel. Hvad hedder dette dyr? Spørgsmål klasse: På den afrikanske slette kan man se mange dyr, der ikke lever i Danmark. For eksempel verdens hurtigste pattedyr hvad hedder dette dyr?

12 17. DECEMBER Hej, jeg hedder Anna, og jeg er otte år gammel. Jeg kan ikke bo hos mine forældre, derfor bor jeg i SOS-børnebyen i Valmiera i Letland. Hver sommer kommer mine forældre og besøger mig, og i sommers havde de Herbert med til mig min tøjkanin. Herbert er mit yndlingslegetøj. Han minder mig om mine forældre, og når jeg savner dem, så giver jeg Herbert et kram. Jeg har kaldt ham Herbert, fordi der er en dreng i skolen, jeg godt kan lide, som også hedder Herbert. Nogle gange følges vi hjem fra skole. Når jeg bliver stor, vil jeg gerne være dyrlæge, for jeg kan rigtig godt lide dyr. Kan du også lide dyr? Hvilket er dit yndlingsdyr? Spørgsmål klasse: Hvad hedder den dag, der bliver fejret den 13. december, hvor man går optog med lys i hænderne, mens man synger en særlig sang? Spørgsmål klasse: Hvad hedder hovedstaden i Letland?

13 18. DECEMBER Hej, jeg hedder Sammy. Jeg bor i Botswana det er i Afrika. Her er der varmt og solen skinner også når det er jul. I julen laver min SOS-mor en masse god mad. Og alle i min SOS-familie er glade og i julestemning. Jeg synes, at det bedste ved julen er, når hele min familie pynter juletræ sammen. Det ser rigtig flot ud med alle farverne på. Vi bruger både julekugler, guirlander, lyskæder og farvede fjer til at pynte juletræet med. Hvordan pynter I juletræ hjemme hos dig? Spørgsmål klasse: Hvad hedder det kattedyr, som ligner en leopard, men som er helt sort? Spørgsmål klasse: Hvad kaldes den lille hytte, som er bygget af sne og is, og som eskimoer bor i?

14 19. DECEMBER Hej, jeg hedder Silvia. Jeg bor i SOS-børnebyen i Francistown i Botswana. Der er mange ting, jeg godt kan lide: For eksempel at lægge puslespil og at lege med mine venner. Jeg kan lide at rutsje på rutsjebane, og jeg kan lide at synge. Lyserød er den farve, jeg bedst kan lide. Og af alle dyr kan jeg bedst lide zebraen. Det er fordi, den har så fine striber. På mit sprog hedder en zebra pitse-ya-naga. Men mest af alt kan jeg lide min ven Asalepele. Vi leger altid sammen, og jeg synes, at Asalepele er den bedste ven i hele verden. I julegave ønsker jeg mig et puslespil med mange brikker, som jeg kan lave sammen med Asalepele. Hvad ønsker du dig til jul? Spørgsmål klasse: Forår, vinter, efterår og sommer er de fire..? Spørgsmål klasse: Hvad hedder det land, som ligger syd for Botswana?

15 20. DECEMBER Nu er vi nået til sidste låge i årets Omvendte Julekalender. Vi håber, at I har haft nogle gode juledage, og at I også har lært noget om, hvordan det er at være barn andre steder i verden. Nogle ting er forskellige, men mange ting er de samme som i Danmark. Børn kan lide mange af de samme ting, uanset hvor i verden, de bor. Og det vigtigste af det hele: Alle børn har brug for en familie. Alle børn har brug for at have nogen, der holder af dem, uanset hvad der sker. For hvis bare vi har kærlighed, så kan vi klare det meste. Og det, som er så fint ved kærligheden, er, at der bliver mere af den, jo mere du giver. SOS Børnebyerne giver forældreløse og udsatte børn en familie og en tryg barndom i SOS-børnebyer over hele verden. Det har I været med til at hjælpe os med gennem Omvendt Julekalender. Vi ønsker jer alle en rigtig god juleferie og mange tak for jeres hjælp!

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Gurli voksede op, hun spurgte sin mor om alt, og lærte mange ting om livet.

Gurli voksede op, hun spurgte sin mor om alt, og lærte mange ting om livet. 1 Væslen Gurli For længe længe siden, måske er det 100 år, var der i en tunnelmørk granskov en brændestabel. Sådan en stabel, hvor skovhuggerne lægger det træ, de fælder. Sådan nogle er der mange af i

Læs mere

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre.

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre. 2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15 Budskabet: Vi kan hjælpe andre. Aron kan godt lide at lege med babyen. Se babyens lille hånd.

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO December 2011 Siden sidst. Jeg glæder mig i denne Tid; Nu falder Julesneen hvid, Og så må julen komme! Sådan starter fortællingen om Peters jul. Sneen mangler endnu, men

Læs mere

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement?

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement? Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvilken motorvej skal man tage? 2. Hvornår har regnskoven åbent torsdag d. 24/5? 3.

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation k SynErGaia Integrationsministeriets pulje til integration Peter Berliner Pårørendes udsagn om forløbet Det var dejligt at sidde

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland

Hugin og Munin Klubben Midtjylland Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 22 september - december 2011 SILKEBORG KULTURHISTORISKE MUSEUM Hovedgårdsvej 7, DK-8600 Silkeborg Praktiske oplysninger: Program: I bladet finder du klubbens program

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -4 I Guds hånd er jeg velsignet. Mål: At lære børnene, at Gud velsigner dem, når de holder sig tæt til ham. Gud holder hånden over deres liv, så der altid vil komme noget godt ud af alt. Tekst:

Læs mere

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11 Du skal elske Herren din Gud, siger Jesus. Det er det første og største bud. Men et andet bud står lige med det: Du skal elske din næste som dig selv. Men hvad betyder det, at man skal elske andre lige

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang På jagt efter historiske spor i Den Fynske Landsby 3.- 4.årgang Velkommen Velkommen til Den Fynske Landsby. Den Fynske Landsby ser ud på samme måde, som mange landsbyer gjorde på Fyn i 1800-tallet. Her

Læs mere

14 glade børn Mudder overalt

14 glade børn Mudder overalt Smtte model: Tur i skoven Hvad skal vi lave 14 glade børn Mudder overalt Sammenhæng: Over en længere periode(efterår og forår) har vi besøgt det samme stykke skov, fra tid til anden. Børnene havde fået

Læs mere

December nyheder. Laughter is TIMELESS Imagination has no AGE And DREAMS are forever

December nyheder. Laughter is TIMELESS Imagination has no AGE And DREAMS are forever December nyheder Laughter is TIMELESS Imagination has no AGE And DREAMS are forever Kære Forældre og børn November måned synger på sidste vers og julemåneden nærmer sig med alt, hvad det indebærer af glæde

Læs mere

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker Til min søn Milo. Må din verden blive fuld af eventyr. Der var engang en far og en mor. Faktisk var de slet ikke far og mor endnu,

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

Er du mand for dit helbred?

Er du mand for dit helbred? Er du mand for dit helbred? 5 FORTÆLLINGER FRA DANSKE MÆND Leif 43 år: Jeg skulle have lyttet til kroppens signaler Danske mænd lever livet kort og hårdt Mange danske mænd tager livtag med døden hver dag.

Læs mere

Weekendtur til Ny Næstved og Skjoldenæsholm

Weekendtur til Ny Næstved og Skjoldenæsholm Weekendtur til Ny Næstved og Skjoldenæsholm 18 friske damer og to chauffører indtog Smørum Centerets parkeringsplads omkring kl. 8.30 lørdag den 29. september. Det var tid til den årlige golftur med overnatning.

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

denne fortællingernes

denne fortællingernes PRÆDIKEN SØNDAG DEN 3. JANUAR 2016 HTK VESTER AABY KL. 10.15, ØSTER HÆSINGE KL. 14. Tekster: Es. 60,1-6; 1.Joh. 2,7-11; Matth. 2,1-12 Salmer: 136,362,138,98,121 Hellig Tre Kongers søndag. Det er denne

Læs mere

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter.

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Vi er faktisk ved at anskaffe én til kirken, - en hjertestarter - så vi kan sætte ind,

Læs mere

Karina Abildgaard Jensen. 1017273@ucn.dk. 3. praktikperiode 01.08.2014-31.01.2015. Esther Børnehave

Karina Abildgaard Jensen. 1017273@ucn.dk. 3. praktikperiode 01.08.2014-31.01.2015. Esther Børnehave 2. Rejsebrev 3.praktik i Esther Børnehave på Grønland Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1 side 1 Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2016 Tekst. Lukas. 12,13-21. Kærmindeparken. Nu har vi hørt nogle stærke tekster fra Bibelen, som alle taler om penge, om rigdom, ja om griskhed. Nu var vi

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund?

Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT 01 Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 01 Mig og mine vaner fakta Hænderne er den mest almindelige smittevej for almindelige

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Bemærk: Dette er et prøveeksemplar. De spørgeskemaer, børnehaven skal udlevere til børnene, skal udskrives i Børnemiljøtermometeret

Læs mere

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49 Der tales en del om frygt i evangeliet til i dag. Der er da også nok at være bange for. Der sker frygtelige ting i denne verden. Det har der vel altid gjort. Og vi har nok altid frygtet, at vi skulle blive

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Forberedelsesmateriale

Forberedelsesmateriale Forberedelsesmateriale til skolekoncert med Aarhus Symfoniorkester oktober 2013 Musik flugt, drømme og håb s. 2 Lærerbrev s. 3 Elevark 1 om at skulle til koncert s. 4 Elevark 2 med øvelser om musik og

Læs mere

De største kendte Galakser indeholder Millioner af små stjerner.

De største kendte Galakser indeholder Millioner af små stjerner. Å r s p l a n 2 0 1 5 De største kendte Galakser indeholder Millioner af små stjerner. Kære Forældre. Hermed den nye årsplan for de fælles aktiviteter der vil være i løbet af året 2015 i Galaksen. Årsplanen

Læs mere

Tekster: Es 60,18-22, Åb 7,1-12, Matt 5,1-12

Tekster: Es 60,18-22, Åb 7,1-12, Matt 5,1-12 Tekster: Es 60,18-22, Åb 7,1-12, Matt 5,1-12 Salmer: 754 Se nu stiger solen, 549 Vi takker dig for livet, 571 Den store hvide, 565 Med sorgen og klagen, 438 Hellig, hellig, 477 Som korn, 732 Dybt hælder

Læs mere

proyectos@fundacionfana.org

proyectos@fundacionfana.org Rejsebrev 1 Studerendes navn: Christian Camilo Nielsen Studienummer: E-mail.: Chri40@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 2 praktik Praktik fra til: dd.mm.år: 1/14-2014 6/1-2015 Institutionens navn: Institutionens

Læs mere

Jeg være vil, O Jesus mild, Hvor du mig helst vil have; Jeg lukker ind I sjæl og sind Dig, Herre min, Med al din nådegave

Jeg være vil, O Jesus mild, Hvor du mig helst vil have; Jeg lukker ind I sjæl og sind Dig, Herre min, Med al din nådegave PRÆDIKEN SØNDAG DEN 11.AUGUST 2013 11.SETRIN AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 BRAHETROLLEBORG KL. 14 Tekster: Job.5,8-16; 1.Kor.15,1-10a; Luk.18,9-14 Salmer: 14,356,444,655,518 Jeg være vil, O Jesus

Læs mere

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evalueringen er lavet i december 2012 med 5 unge mellem 18-30 år to unge kvinder og tre unge mænd. Mentor har interviewet Mentees, transskriberet

Læs mere

Julespil. Yderligere materialer http://peter.arklint.dk/download/ Roller gruppe 1 1. Fortæller 1 2. Maria 3. Josef 4. Engel 5. Bonde 6.

Julespil. Yderligere materialer http://peter.arklint.dk/download/ Roller gruppe 1 1. Fortæller 1 2. Maria 3. Josef 4. Engel 5. Bonde 6. Julespil Julespillet handler om Jesu fødsel. Manuskriptet er inspireret af Mattæusog Lukasevangeliet. Her kan man få yderligere ideer. Sprog og replikker er tilpasset, så børn fra 1. klasse og op kan lære

Læs mere

Måned Aktivitet Mål Lærerplantemaer

Måned Aktivitet Mål Lærerplantemaer Måned Aktivitet Mål Lærerplantemaer Januar Februar Projekt: Med fokus på Sprog og Alsidig personlig udvikling. Marts April Vinteraktiviteter, vi bygger snemænd, kælker og laver eksperimenter med sneen.

Læs mere

Læring under åben himmel

Læring under åben himmel Tirsdagsture Som noget nyt vil Natur- og Sejlklubben tilbyde at børnehuse og dagplejere, kan komme på tirsdagsture til Natur- og Sejlklubben. På tirsdagsturene vil der være forskellige aktiviteter, der

Læs mere

Hvordan kan forældrene

Hvordan kan forældrene Dialogkort Hvordan kan forældrene Vise interesse for fagene og skolearbejdet? Være aktive i skole-hjem-samarbejdet? Tale elever, klasse, lærere og skolen op? Tage ansvar for hele klassen alle elever? Åbne

Læs mere

Ida har en kanin på fritidshjemmet. Den hedder Nuser. Carlo har et marsvin. Det hedder Sjove. De har ingen dyr derhjemme. Deres mor kan nemlig ikke tå

Ida har en kanin på fritidshjemmet. Den hedder Nuser. Carlo har et marsvin. Det hedder Sjove. De har ingen dyr derhjemme. Deres mor kan nemlig ikke tå En sød snude Ida og Carlo går hjem fra fritidshjemmet. Klokken er fire om eftermiddagen. Det er en forårsdag. I morgen begynder påskeferien. Ida går i tredje klasse på Kastanjehøj-skolen. Carlo er hendes

Læs mere

DAVID OG JONATAN BESØG. Bibeltime 3 DUKKETEATER I M499. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK

DAVID OG JONATAN BESØG. Bibeltime 3 DUKKETEATER I M499. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK DUKKETEATER I M499 DAVID OG JONATAN Af: Hanne Hebsgaard Tekst: 1 Sam 18,1-4; 23,14-18; 24,1-25 Rekvisitter Dukketeater med små dukker (se nedenfor). Kappe og evt. sværd, bue, bælte, Mørkt gardin = hule

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Et museum. Det var da vel løgn! Det var den årlige ud-i-det-blå

Læs mere

for, at vi også i dag hører dagens tekst som et glædeligt budskab om Guds uforanderlige godhed.

for, at vi også i dag hører dagens tekst som et glædeligt budskab om Guds uforanderlige godhed. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MARTS 2015 2.SIF VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Sl. 42,2-6; 1.Thess.4,1-7; Matth.15,21-28 Salmer: 737,410,38,158,217 Helligånd, Guds åndedræt, Lær du mig at bede ret,

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675

2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675 1 2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675 Åbningshilsen Kl. 11.30 er der kirkefrokost og kl. 12.15 fortsætter denne kirkedag. Vi skal markere

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2016 vil vi gerne

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om PTSD. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som du finder

Læs mere

Konfirmationsprædiken: Store bededag

Konfirmationsprædiken: Store bededag Konfirmationsprædiken: Store bededag Kære konfirmander, familier og venner I midten af september mødtes vi; konfirmanderne og jeg til den første undervisningstime her i Jægersborg Kirke, og nu er der gået

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING VELKOMMEN PRAKTISK INFORMATION BESTILLING Du bestiller mad til 14 dage ad gangen på det bestillingsark, chaufføren har med hver 14. dag. Sammen med bestillingsarket får du et menukort, hvor du kan se,

Læs mere

Nyhedsbrev Pedersborg Børnehus

Nyhedsbrev Pedersborg Børnehus Nyhedsbrev Pedersborg Børnehus Forår 2013 Sikke et dejligt vejr det er blevet Efter en dejlig lang og kold vinter Vi mærker også på børnene at foråret er kommet. Kondiskoene er kommet frem, ligeledes er

Læs mere

2.1. Opgavesæt B. 1. januar - 30. juni 2010. Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2

2.1. Opgavesæt B. 1. januar - 30. juni 2010. Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2 2.1 Opgavesæt B FVU-Læsning Trin 2 Forberedende voksenundervisning 1. januar - 30. juni 2010 Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2 Eksaminandens

Læs mere

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 290 I al sin glans 288 Drag ind af disse porte 285 Hør himmelsus 292 Kærligheds og sandheds ånd 439 O, du Guds lam 294 v. 3 af Talsmand som på jorderige 291 Du som

Læs mere

Billedpolitik i Dagplejen

Billedpolitik i Dagplejen Billedpolitik i Dagplejen Vejledning i brug af foto og video GOD FORNØJELSE Dagplejen Skanderborg Kommune Denne pjece er henvendt til både ansatte og forældre til børn i Dagplejen. Indledning I Skanderborg

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

DU SÆTTER AFTRYK. Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv?

DU SÆTTER AFTRYK. Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv? DU SÆTTER AFTRYK Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv? #OPPORTUNITYISNOWHERE Hvad står der? Opportunity is now here

Læs mere

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Metode... 4 Besvarelse fra børn der har benyttet Århus Billedskoles fritidstilbud:... 5

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 16+17 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 16+17 2011 Fælles info Skoleprojekt. I lighed med sidste år gennemfører vi i år et skoleprojekt med børnehaverne i byen. De 4 børnehaver kommer på besøg med de børn der skal starte i skole hos os til august. Det

Læs mere

navnet kan f.eks. fortælle om indianerens særlige egenskaber. Hvad tror du indianeren Syngende Stemme er god til?

navnet kan f.eks. fortælle om indianerens særlige egenskaber. Hvad tror du indianeren Syngende Stemme er god til? Indianernavne Indianerne har oftest flere navne. De har et officielt navn, ligesom du har dit fornavn. Og ligesom du måske også har kælenavne, så har indianerne også flere navne, som kun de nærmeste kender.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Posterne på løbet til Agitationskampagnen:

Posterne på løbet til Agitationskampagnen: Posterne på løbet til Agitationskampagnen: Pigerne: de nye piger på besøg Pigespejderne: de gamle piger Eventyrverdenen omkring posterne For at redde pigespejderne og perlerne skal pigerne igennem otte

Læs mere

Motorik og sprog regler

Motorik og sprog regler Motorik og sprog regler Introduktion Regler indrammer børns liv i dagpleje og vuggestue, og skaber et trygt og rart miljø. Men regler er ikke bare regler. De er en del af den pædagogiske praksis, fordi

Læs mere

SF budgettale, budget 2017, 1. september 2016 (Det talte ord gælder)

SF budgettale, budget 2017, 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Sisse Marie Welling (SF) SF budgettale, budget 2017, 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Hvis denne tale var skrevet i april måned så havde den været kulsort. Dengang kastede Regeringens omprioriteringsbidrag

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016 Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen D. 21. juni 2016 Snak før mødestart Sig goddag til din sidemand og spørg ham/hende om, hvordan hun mener, at hun som forældre bedst hjælpe sit barn til en god

Læs mere

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard Daginstitutionen - en informationspjece til forældre Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard HVAD ER EN DAGINSTITUTION? 2 DERFOR ER DET VIGTIGT AT GÅ I DAGINSTITUTION? 3 HVERDAGEN I DAGINSTITUTIONEN 3 SAMLING

Læs mere

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46.

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Må man stjæle en andens småkager? Hun havde god tid, det var hendes fridag, og hun ville bruge den på at ose

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

Nyhedsbrev for Tangebo

Nyhedsbrev for Tangebo Nyhedsbrev for Tangebo E S B J E R G K O M M U N E Juni 2014 Tabulex og ferie Kære Forældre Så er det igen tid til lidt nyheder fra Tangebo. Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og vi skal alle

Læs mere

Børnemiljøvurdering er et redskab som dagtilbud kan bruge til at beskrive, vurdere og udvikle børnemiljøet.

Børnemiljøvurdering er et redskab som dagtilbud kan bruge til at beskrive, vurdere og udvikle børnemiljøet. Børnemiljø 2011 Børnemiljøvurdering er et redskab som dagtilbud kan bruge til at beskrive, vurdere og udvikle børnemiljøet. Bestyrelsen for Dybbølsten Børnehave nedsatte oktober 2010 et udvalg bestående

Læs mere

17-12-2009. 5.klasse går Lucia til morgensang Tirsdag d.15 2.klasse Julemanden Onsdag d.16 9.klasse to vers Julegaver

17-12-2009. 5.klasse går Lucia til morgensang Tirsdag d.15 2.klasse Julemanden Onsdag d.16 9.klasse to vers Julegaver Dato Klasse Overskrift Tirsdag d.1 7.klasse to vers Advent Onsdag d.2 10.klasse December måned Torsdag d.3 0.klasse Julepynt Fredag d.4 1.klasse Nisser Mandag d.7 6.klasse Engle Tirsdag d.8 8.klasse to

Læs mere

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES 1/6 bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES Hvorfor skal det være svært at få den krop du ønsker dig? Gør det enkelt for dig selv, og læs denne start guide. BEGYNDER GUIDE - team bepeaked www.bepeaked.dk

Læs mere

Nyhedsbrev. Naturcenter Herstedhøje

Nyhedsbrev. Naturcenter Herstedhøje Naturcenter Herstedhøje Herstedhøje Alle 1 2620 Albertslund Tlf. 43 47 02 03 E-mail tur@nst.dk www.herstedhoeje.dk Nyhedsbrev Naturcenter Herstedhøje Vinter/ Forår 2016 Kære brugere af Naturcenter Herstedhøje

Læs mere

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens kontakt e-mail og evt. www: Mikael Pedersen PS10223

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Bilag 4: Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Tidspunkt for interview: Torsdag 19/3-2015, kl. 9.15. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Da jeg går forbi Brugsen på vej hjem, kommer jeg i tanke om. at Per lige har fået lavet en lille sneplov af træ til at trække efter en snor.

Da jeg går forbi Brugsen på vej hjem, kommer jeg i tanke om. at Per lige har fået lavet en lille sneplov af træ til at trække efter en snor. Per og mig i sneen I nat har det sneet, godt nok ikke så meget, men nok til, at der er dannet små snedriver, hvor der er lidt læ. På vej til skole skal jeg lige op og gå på de største driver. Det er sjovt,

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2015

NYHEDSBREV NR. 1/2015 NYHEDSBREV NR. 1/2015 april 2015 Kære alle SKK ere Her er sæsonens sidste nyhedsbrev.allerede! Det har på trods af forskellige udfordringer været en rigtig god sæson. Vi har sammen haft mange hyggelige

Læs mere

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Salmer: Vejby 9.00: 749 I østen stiger 493 Gud Herren så 164 Øjne, I var lykkelige (Mel. Egmose) 518 På Guds nåde Lihme 10.30: 749 I østen stiger

Læs mere

UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6

UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6 UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6 Tusind tak Til alle for en fantastisk hyggelig julefest i lørdags. Det var rart igen igen at opleve den gode stemning, når vi samles på friskolen for at fejre julen og hygge

Læs mere

Lille Jesus, den glade hjælper

Lille Jesus, den glade hjælper LUK 2,21,39-40 OG 51, DEN STORE MESTER, S. 40-44. Lille Jesus, den glade hjælper Huskevers: (Jesus) var lydig. LUK 2,51 Budskabet: Jeg adlyder og hjælper andre. Jakob er en hjælper. Han kan give mor et

Læs mere

8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651

8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651 1 8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Sommerferietid. Søndag,

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

2.1. Opgavesæt A. FVU-læsning. 1. januar - 30. juni 2009. Forberedende Voksenundervisning

2.1. Opgavesæt A. FVU-læsning. 1. januar - 30. juni 2009. Forberedende Voksenundervisning 2.1 Opgavesæt A FVU-læsning 1. januar - 30. juni 2009 Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2 Prøvedeltagerens navn Prøvedeltagernummer Prøveinstitution

Læs mere