Velkommen til Pixi-Film / BØRNEBIFFEN efterår 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til Pixi-Film / BØRNEBIFFEN efterår 2016"

Transkript

1 Velkommen til Pixi-Film / BØRNEBIFFEN efterår 2016 I Nordfyns Kommune er der igen arrangeret visninger på bibliotek og rådhus hertil et lavet dette særprogram. PixiFilm er alle filmaktiviteter på Fyn til børn og pædagoger i daginstitutioner. Vi tilbyder Børnebiffen, PiXi-Filmkurser for pædagoger og PiXi et nyt filmpædagogisk materiale målrettet de 3-6 årige børn. Kulturregion Fyn står bag PixiFilm, der er en del af Den Fynske Kulturaftale for PiXi et filmpædagogisk materiale til daginstitutioner Dette materiale er til dig, der ønsker at fa inspiration til, hvordan film og medier kan inddrages i de 3-6 a rige børns hverdag i daginstitutionen. Materialet lægger op til, at børnene ser en række kortfilmperler, taler om filmene, gennemfører aktiviteter og lege inspireret af filmene og skaber billeder, lyd og film selv. Filmene er udvalgt fra Børnebiffens programmer. Filmenes temaer og tilhørende filmpædagogiske aktiviteter er tæt forbundne med de pædagogiske læreplaner. Lad jer inspirere på under PixiFilm.

2 PixiFilm seminar Mandag den 29. august kl afholder vi et spændende PixiFilm seminar for dig, som ønsker at invitere film og medier indenfor i børnehaven. Du vil få inspiration til, hvordan du kan lege med film og medier sammen med børnene. PixiFilm seminaret viser kortfilmperler, præsenterer PiXi - et nyt filmpædagogisk materiale skræddersyet til dig og børnene, og deler ud af erfaringer med børns leg med film og medier. Og så kommer du til at producere din helt egen stopmotionfilm! Se program og tilmeld dig senest den 19. august på PixiFilm seminaret afholdes under OFF - Odense Film Festival. Det er GRATIS at deltage. PixiFilm kurser Ønsker du at blive klædt på til, hvordan du kan inddrage film og medier i din daginstitution, så tilbyder vi et dagskursus for pædagoger onsdag den 31. august. Her kommer du til at afprøve en række sjove filmpædagogiske aktiviteter. Og du vil erfare, hvor enkelt, kreativt og fantasifuldt det er at skabe stopmotionfilm med børnene. Det er GRATIS at deltage. Vi afholder flere filmkurser for pædagoger i efteråret 2016 og foråret 2017 alle dage kl. 9-16: 7. september / Nyborg 8. september / Assens 9. september / Kerteminde 12. september / Søndersø 9. januar / Odense 10. januar / Svendborg 11. januar / Rudkøbing 12. januar / Faaborg 13. januar / Ærøskøbing Se program og tilmeld dig på Filmkurset den 31. august afholdes under SVEND Svendborg Film- og Kulturdage tilmeldingsfrist hertil er den 22. august.

3 BØRNEBIFFEN Børnebiffen viser skønne kortfilm til de 3-6 årige børn i de fynske biografer. Børnebiffens filmpakker består af kortfilm, der er særligt udvalgt til målgruppen af Det Danske Filminstitut. Børnebiffen er et GRATIS filmtilbud til daginstitutioner. Kun transporten til og fra biografen, sørger I selv for. Efterårssæsonen løber i ugerne (ikke i uge 42). Nordfyns kommune har ikke en biograf., Her arrangeres der visninger på biblioteket og på rådhuset med dette særprogram. I biografen Planlæg ankomst til biografen 15 min. før forestillingen starter. De voksne sidder sammen med deres børnegruppe i salen. Vær obs på, at børnene kan se for de voksne. Det er ikke tilladt at nyde medbragt slik, popcorn, chips eller sodavand til forestillingerne. Kontakt biografen inden jeres besøg, om muligheden for at spise medbragte madpakker og lign. I børnehaven før og efter filmene Vi vil anbefale, at I inddrager PiXi et filmpædagogisk materiale. Før biografturen: Forbered børnene på de film, I skal se, ved at fortælle om handling og tematik. Til to af filmene i den filmpakke, I skal se med børnene, rummer materialet filmark med billeder fra filmen. Det er meget nemmere for børnene at forholde sig til filmene, når de ser billeder herfra. Efter biografturen: Brug materialets 2 filmark til filmpakken. Lad jer inspirere til den gode dialog med børnene om deres filmoplevelse. Se gerne de 2 film igen hjemme i daginstitutionen, og udvælg de filmpædagogiske aktiviteter, I har tid og lyst til at gennemføre sammen med børnene. Tilmelding til BØRNEBIFFEN Der åbnes for tilmelding til sæsonen den 28. juni Vær hurtig med at tilmelde jer! De første forestillinger starter den 29. august. Tilmelding til Børnebiffen foregår elektronisk på: NB: For tilmelding til OFF-visningerne henvises til OFF: filmfestival@odense.dk HUSK både at tilmelde antal børn og voksne.

4 Kontakt Har du spørgsmål, kontakt venligst projektleder Anne Bertram: / Tlf Tjek også og TILMELDINGEN LUKKER 10 DAGE FØR HVER FORESTILLINGS SPILLEDATO. RIGTIG GOD FILM-FORNØJELSE!

5 PROGRAM 1: Filmpakke 7 Program 3 / For børn fra 3-5 år / 39 min. Fløjteløs Instruktør: Siri Melchior Den lille fugl Fløjteløs flyver forgæves rundt og prøver at fløjte, men han er så håbløs til det, at hans omgivelser opgiver at undervise ham. Fløjteløs hugger en politimands fløjte. Så kan han være med i byens musik! Men Fløjteløs laver nu ikke andet end støj og ballade, og alle beder ham om at tie stille! Så bliver han fornærmet. Han skal vise dem, én gang for alle DFI distribution. Danmark min. Tilladt for alle. Vilde og Ville kanin Instruktør: Ylva-Li Gustafsson, Lennart Gustafsson Ville lever i et kaninbur på en gård. En dag får Ville en chance for at slippe væk. I skoven møder han Vilde, der er en vild kanin. Vilde lader Ville bo hos sig og sammen samler de bær og svampe. Ville får hjemve og Vilde vil hjælpe ham hjem. Men Vilde kommer til skade og nu er det Villes tur til at hjælpe sin nye ven. DFI distribution. Sverige min. Tilladt for alle.

6 Pipungerne - mus på stribe Instruktør: Tone Tarding Serie i fire afsnit om de knapt flyvemodne fugleunger Sille og Saxe. Filmene tager udgangspunkt i de 3-6- åriges egne hverdagslege, og der bliver givet tid til både detaljer og gentagelser.»mus på stribe«: Saxe kan lide at tælle. Så da Sille og Saxe skal kigge efter Viggamusens unger, mener Saxe, at det er ingen sag, de tæller dem bare. Desværre er der ingen af musene, som vil stå stille, og pludselig er de væk alle sammen. DFI distribution. Danmark min. Tilladt for alle.

7 PROGRAM 1: Filmhits 10 - Program 2 / For børn fra 5-7 år / 43 min. Tigre og tatoveringer Instruktør: Karla Bengtson Den lille forældreløse pige Maj bor hos sin onkel Sonny, der er tatovør. Selvom de har det utroligt godt sammen, er de begge enige om, at Maj hellere bør bo hos en rigtig familie med en sød mor, en klog far og en skæg storebror - ligesom de familier, der altid er i fjernsynet. En dag kommer Maj til at tatovere en barsk fyr fra den lokale motorcykelklub med alfer, nisser og prinsesser på ryggen. Af frygt for mandens vrede må Maj og Sonny flygte ud af byen. På rejsen møder de bl.a. en meget usædvanlig cirkusfamilie, der bor sammen med en stor tiger. Maj overvejer, om hun overhovedet behøver en rigtig familie, når hun har sin rare onkel Sonny. DFI distribution. Danmark min. Tilladt for alle.

8 PROGRAM 2: Filmhits 4 - Program 1 / For børn fra 3-5 år / 35 min. Krig og kager Instruktion: Jannik Hastrup Kong Løve beslutter sig for at opsøge de tykke mennesker for at overtale dem til at dele deres mad med dyrene. Men det er menneskenes konge ikke meget for. De beskylder kong Løve for at ville stjæle deres mad. Da kong Løve flygter hjem, forfølges han af den tykke konges soldater. Men de er så tykke, at de ikke er meget værd som soldater. Deres tanks og biler fræser den tørre jord op. Og bedre bliver det ikke, da det pludselig begynder at regne. DFI distribution. Danmark min. Tilladt for alle. Birdland - Dream a Little Dream of Me Instruktion: Jannik Hastrup Tegnefilm-arketyperne og ærkefjenderne, katten og fuglen, kaster sig hæmningsløst oplagt ud i en drømmende duet, hvor Ella Fitzgerald lægger sin uovertrufne stemmepragt til den fede og (måske) farlige kat, mens Louis Armstrongs vidunderlige skærveknuserstemme pryder fuglens næb i denne susende, swingende genistreg. DFI distribution. Danmark min. Tilladt for alle.

9 Med tog i Indien Instruktion: Catherine Løfberg Kunze, Jacob Wellendorf Chloe på tre år er sammen med sin lillesøster Thea på togrejse i Indien. Det er varmt, og alle passagererne sover. Chloe prøver at vække dem med sin fløjte, men først da toget stopper ved en station, kommer der rigtig liv i folk. DFI distribution. Danmark min. Tilladt for alle. SCHHHH! Instruktion: Peter Hausner, Snobar Azedien Det er en tidlig morgen. Mor og far er trætte, men Louis og hans bedste ven, Dynen, er helt friske. Så de går på opdagelse. Og selv en almindelig lejlighed kan sagtens rumme fantastiske verdener. Louis og Dynen starter med en flyvetur ud over det store, vilde ocean. De kører i bil, de fægter, de kører i rutsjebane på en fantasi-savanne, og under stor ståhej dækker de også morgenbord. Men så går det galt! DFI distribution. Danmark min. Tilladt for alle.

10 Program 2: Filmhits 6 - Program 2 / For børn fra 5-7 år / 42 min. Verdens uartigste dreng Instruktør: Peter Hausner, Søren Tomas Sallies historier er en række forrygende filmfortællinger for de mindste børn og deres voksne. Kim Fupz Aakesons underfundige satire i tegnefilmens form er fuld af grotesk charme og antiautoritær livsfilosofi. DFI distribution. Danmark min. Tilladt for alle. Himmelspejlet Instruktør: Carlos Salces En fin lille historie om en dreng, der en dag opdager, hvordan de store fly oppe over hans hoved spejler sig i et vandhul, og forsøger at fange et af dem. Men kan man holde et spejlbillede af et fly gemt i en lille trækasse? DFI distribution. Mexico min. Tilladt for alle.

11 Hvor ligger juleland? Instruktør: Liller Møller Tegnefilm om Karl Ludvig, en syv centimeter høj piberensernisse. Hver jul bliver han og hans piberenservenner taget frem af deres papæske og stillet op i et fint julelandskab med honningkagehus og vatsne deres elskede Juleland. Men en jul går det galt. Et vindpust fører Karl Ludvig væk fra hans trygge hjem langt ud i den store, skræmmende verden udenfor. Fortabt og skrækslagen gennemlever Karl Ludvig nu sit livs store dannelsesrejse. DFI distribution. Danmark min. Tilladt for alle.

12 Program Børnebiffen / Efterår 2016 / Nordfyns Kommune Tingstedet, Søndersø Vesterled 8, 5471 Søndersø Onsdag den kl. 9:30 Program 1 / 3-5- år Onsdag den kl. 10:30 Program 1 / 5-7 år Onsdag den kl. 9:30 Program 2 / 3-5 år Onsdag den kl. 10:30 Program 2 / 5-7 år Kuplen, Otterup Søndergade 2, 5450 Otterup Torsdag den kl. 9:30 Program 1 / 3-5- år Torsdag den kl. 10:30 Program 1 / 5-7 år Torsdag den kl. 9:30 Program 2 / 3-5 år Torsdag den kl. 10:30 Program 2 / 5-7 år

Med Rød Stue i biografen 2012

Med Rød Stue i biografen 2012 Med Rød Stue i biografen 2012 Velkommen Med Rød Stue i Biografen Velkommen til en ny sæson for Med Rød Stue i biografen i Nordjylland. Børn skal have adgang til gode film, der passer til dem. De rette

Læs mere

PROGRAM EFTERÅR 2014 - FORÅR 2015

PROGRAM EFTERÅR 2014 - FORÅR 2015 PROGRAM EFTERÅR 2014 - FORÅR 2015 SIDE 1 / VELKOMMEN Biograferne i RUDERSDAL byder velkommen til filmoplevelser på det store lærred. Rudersdal kommunes Børnehave Bio er et mere end 20 år gammelt initiativ,

Læs mere

Kvalificer børns møde med film og medier

Kvalificer børns møde med film og medier Kvalificer børns møde med film og medier BØRNEBIFFEN 2013/2014 Børnene var meget koncentrerede om det, der foregik på lærredet og klappede spontant efter hver film. Børnenes koncentration viste mig, at

Læs mere

DE SMÅ BØRN MØDER FILMEN. præsenterer BØRNEBIFFEN FYN 2014

DE SMÅ BØRN MØDER FILMEN. præsenterer BØRNEBIFFEN FYN 2014 DE SMÅ BØRN MØDER FILMEN præsenterer BØRNEBIFFEN FYN 2014 Velkommen til BØRNEBIFFEN 2014 Børnebiffen er et særligt biograftilbud for alle fynske daginstitutioner og deres børn fra 3-6-år. Deltagelse er

Læs mere

Velkommen til BØRNEBIFFEN / Nordfyns Kommune Forår 2016

Velkommen til BØRNEBIFFEN / Nordfyns Kommune Forår 2016 Velkommen til BØRNEBIFFEN / Nordfyns Kommune Forår 2016 Børnebiffen er et særligt biograftilbud for børn på 3-6 år i de fynske dagtilbud i følgende ni kommuner: Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Nordfyn,

Læs mere

BØRNE- BIFFEN EFTERÅR FYN. PixiFilm Dagtilbud

BØRNE- BIFFEN EFTERÅR FYN. PixiFilm Dagtilbud BØRNE- BIFFEN EFTERÅR 2016 FYN PixiFilm Dagtilbud VELKOMMEN TIL PIXI-FILM / BØRNEBIFFEN EFTERÅR 2016 BØRNEBIFFEN Børnebiffen er et GRATIS filmtilbud til daginstitutioner. Kun transporten til og fra biografen,

Læs mere

I Nordfyns Kommune er der igen arrangeret visninger på bibliotek og rådhus hertil et lavet dette særprogram.

I Nordfyns Kommune er der igen arrangeret visninger på bibliotek og rådhus hertil et lavet dette særprogram. Velkommen til BØRNEBIFFEN Efterår 2015 Børnebiffen er et særligt biograftilbud for børn på 3-6 år i de fynske dagtilbud i følgende ni kommuner: Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Nordfyn, Nyborg, Langeland,

Læs mere

Billetpris: 20 kr. pr. abonnement, som gælder for én person til alle forestillinger i hele sæsonen 2012-2013

Billetpris: 20 kr. pr. abonnement, som gælder for én person til alle forestillinger i hele sæsonen 2012-2013 SIDE 1 / VELKOMMEN SIDE 2 / INFO Biograferne i RUDERSDAL byder velkommen til filmoplevelser på det store lærred. Rudersdal kommunes Børnehave Bio er et mere end 20 år gammelt initiativ, som hvert år afvikles

Læs mere

PixiFilm Dagtilbud BØRNE- BIFFEN FYN

PixiFilm Dagtilbud BØRNE- BIFFEN FYN PixiFilm Dagtilbud BØRNE- BIFFEN 2015 FYN VELKOMMEN TIL BØRNEBIFFEN PÅ FYN EFTERÅR 2015 Børnebiffen er et særligt biograftilbud for børn på 3-6 år i de fynske dagtilbud i følgende ni kommuner: Assens,

Læs mere

DE SMÅ BØRN MØDER FILMEN. præsenterer BØRNEBIFFEN FYN 2014 SÆRPROGRAM RINGE BIO

DE SMÅ BØRN MØDER FILMEN. præsenterer BØRNEBIFFEN FYN 2014 SÆRPROGRAM RINGE BIO DE SMÅ BØRN MØDER FILMEN præsenterer BØRNEBIFFEN FYN 2014 SÆRPROGRAM RINGE BIO Velkommen til BØRNEBIFFEN 2014 Børnebiffen er et særligt biograftilbud for alle fynske daginstitutioner og deres børn fra

Læs mere

Vil I med i biffen? Film i børnehøjde for børnehavebørn

Vil I med i biffen? Film i børnehøjde for børnehavebørn Vil I med i biffen? Film i børnehøjde for børnehavebørn VELKOMMEN TIL BØRNEBIFFEN! BØRNEBIFFEN er et nyt initiativ i Guldborgsund Kommune for børnehaver. Børnebiffen er for de 3-6-årige og deres pædagoger

Læs mere

Vær med til at kvalificere børns møde med film og medier

Vær med til at kvalificere børns møde med film og medier Vær med til at kvalificere børns møde med film og medier Film er ikke bare film Børn skal have adgang til gode film, der passer til dem. Det Danske Filminstitut VELKOMMEN TIL FILM ER IKKE BARE FILM! Mere

Læs mere

Med Rød Stue i biografen 2011

Med Rød Stue i biografen 2011 Med Rød Stue i biografen 2011 Velkommen Med Rød Stue i Biografen Velkommen til en ny sæson for Med Rød Stue i biografen i Nordjylland. Med Rød Stue i biografen står foran sin 9. sæson i den nordjyske region,

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Bemærk: Dette er et prøveeksemplar. De spørgeskemaer, børnehaven skal udlevere til børnene, skal udskrives i Børnemiljøtermometeret

Læs mere

EFTERÅR PIXIFILM. PixiFilm. Dagtilbud FYN

EFTERÅR PIXIFILM. PixiFilm. Dagtilbud FYN EFTERÅR 2017 PixiFilm Dagtilbud PIXIFILM FYN PIXIFILM EFTERÅR 2017 PixiFilm er Kulturregion Fyns filmaktiviteter til børn og pædagoger i daginstitutioner og skolernes 0. klasser på Fyn. Vi tilbyder Børnebiffen,

Læs mere

PROGRAM FOR DAGTILBUD / SVEND16

PROGRAM FOR DAGTILBUD / SVEND16 PROGRAM FOR DAGTILBUD / SVEND16 Velkommen til filmoplevelser under SVEND for dagtilbud / 2016 Vi er glade for at kunne tilbyde dagtilbud i Svendborg Kommune denne mulighed for at dykke ned i filmens forunderlige

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

FORÅR BØRNEBIFFEN. PixiFilm Dagtilbud FYN

FORÅR BØRNEBIFFEN. PixiFilm Dagtilbud FYN FYN FORÅR 2017 PixiFilm Dagtilbud BØRNEBIFFEN VELKOMMEN TIL PIXI-FILM / BØRNEBIFFEN FORÅR 2017 BØRNEBIFFEN Børnebiffen er et GRATIS filmtilbud til daginstitutioner og skolernes 0. klasser. Kun transporten

Læs mere

Institutionsprogram forår 2015

Institutionsprogram forår 2015 Institutionsprogram forår 2015 Kære Daginstitutioner i Ballerup Kommune Velkommen til forårets arrangementstilbud fra Ballerup Børnebibliotek, Kulturhus Måløv og Skovlunde Kulturhus. Vi håber, I vil tage

Læs mere

Godt at vide, når man skal i 3. klasse

Godt at vide, når man skal i 3. klasse Godt at vide, når man skal i 3. klasse Kære forældre. Med denne folder vil vi gerne fortælle jer, om de holdninger, ønsker og tanker vi har, når det drejer sig om dit/jeres barns skolegang. Vi stiller

Læs mere

Invitation til orienteringsmøde om overgangen fra ung til voksen

Invitation til orienteringsmøde om overgangen fra ung til voksen Invitation til orienteringsmøde om overgangen fra ung til voksen Borgercenter Handicap inviterer forældre til unge mellem 16 og 18 år til et orienteringsmøde om, hvilke forandringer og muligheder der opstår,

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Nyhedsbrev. Naturcenter Herstedhøje

Nyhedsbrev. Naturcenter Herstedhøje Naturcenter Herstedhøje Herstedhøje Alle 1 2620 Albertslund Tlf. 43 47 02 03 E-mail tur@nst.dk www.herstedhoeje.dk Nyhedsbrev Naturcenter Herstedhøje Vinter/ Forår 2016 Kære brugere af Naturcenter Herstedhøje

Læs mere

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1 VALGFAG HUMMELTOFTESKOLEN 2012-2013 2013 Til elever i 7. - 8. klasse og deres forældre Folkeskoleloven giver elever i 8. og 9. klasse et tilbud om at vælge valgfag. Men hvad er valgfag for noget?... det

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Karina Abildgaard Jensen. 1017273@ucn.dk. 3. praktikperiode 01.08.2014-31.01.2015. Esther Børnehave

Karina Abildgaard Jensen. 1017273@ucn.dk. 3. praktikperiode 01.08.2014-31.01.2015. Esther Børnehave 2. Rejsebrev 3.praktik i Esther Børnehave på Grønland Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

SFO Grønnemose. Velkomstfolder

SFO Grønnemose. Velkomstfolder SFO Grønnemose Velkomstfolder SFO GRØNNEMOSE GRØNNEMOSE SKOLE SKOLESVINGET 8 2860 SØBORG TLF:NR.: Henning: 39573243 Kontor: 39573244 0/1. kl. afdeling 39573245 2/3. kl. afdeling 39573226 Personale og ledelse.

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Gøgl i hverdagen sådan!

Gøgl i hverdagen sådan! Gudrun Gjesing Anton Niemann Jensen Gøgl i hverdagen sådan! Indhold 5 5 6 6 9 9 10 11 12 13 15 16 17 17 21 24 29 35 43 45 48 50 53 55 57 61 63 67 67 67 68 69 Indledning Derfor denne bog Før du går i gang

Læs mere

Blå hører om besættelsen

Blå hører om besættelsen Naziparade i lille schlesvigsk by i 1938 - foto medbragt af barn i blå gruppe Blå hører om besættelsen I blå gruppe er børnene altid vilde med at have emne om 2.verdenskrig. Før handlede de historiske

Læs mere

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre.

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre. 2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15 Budskabet: Vi kan hjælpe andre. Aron kan godt lide at lege med babyen. Se babyens lille hånd.

Læs mere

DET DANSKE FILMINSTITUT

DET DANSKE FILMINSTITUT SMÅ BØRN FILM DET DANSKE FILMINSTITUT INDHOLDSFORTEGNELSE 04 Syv gode argumenter 07 Børnebiffen 09 Filmhits for børn 10 Filmstriben 15 Pædagogiske materialer 16 Filmkurser 19 FILM-X 20 FILM-X animation

Læs mere

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Bilag 4: Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Tidspunkt for interview: Torsdag 19/3-2015, kl. 9.15. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Film (spilletid: 2 min.)

Film (spilletid: 2 min.) Film (spilletid: 2 min.) Film: Tænk. Hvis det er dig Aarhus Universitet har lavet en film om starten på et muligt studieliv på universitetet. Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om filmen og

Læs mere

Ida har en kanin på fritidshjemmet. Den hedder Nuser. Carlo har et marsvin. Det hedder Sjove. De har ingen dyr derhjemme. Deres mor kan nemlig ikke tå

Ida har en kanin på fritidshjemmet. Den hedder Nuser. Carlo har et marsvin. Det hedder Sjove. De har ingen dyr derhjemme. Deres mor kan nemlig ikke tå En sød snude Ida og Carlo går hjem fra fritidshjemmet. Klokken er fire om eftermiddagen. Det er en forårsdag. I morgen begynder påskeferien. Ida går i tredje klasse på Kastanjehøj-skolen. Carlo er hendes

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Indledning s.2 SFO Oasens værdigrundlag s.3 Mål- og indholdsbeskrivelse s.4

Indledning s.2 SFO Oasens værdigrundlag s.3 Mål- og indholdsbeskrivelse s.4 Esbjerg Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Oasen. Indhold: Indledning s.2 SFO Oasens værdigrundlag s.3 Mål- og indholdsbeskrivelse s.4 Det pædagogiske indhold s.4 Barnets personlighedsudvikling

Læs mere

Kvalificer børns møde med film og medier

Kvalificer børns møde med film og medier Kvalificer børns møde med film og medier 2012/2013 Børnene var meget koncentrerede om det, der foregik på lærredet og klappede spontant efter hver film. Børnenes koncentration viste mig, at DFI har tilpasset

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75%

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Meld dig til en af årets 6 temadage - og bliv inspireret omkring eget køkkenbord! I anledning af kampagneåret for 75%

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evalueringen er lavet i december 2012 med 5 unge mellem 18-30 år to unge kvinder og tre unge mænd. Mentor har interviewet Mentees, transskriberet

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

PROGRAM EFTERÅR 2015 - FORÅR 2016

PROGRAM EFTERÅR 2015 - FORÅR 2016 PROGRAM EFTERÅR 2015 - FORÅR 2016 SIDE 1 / VELKOMMEN Biograferne i RUDERSDAL byder velkommen til filmoplevelser på det store lærred. Rudersdal kommunes Børnehave Bio er et mere end 20 år gammelt initiativ,

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien.

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vær med til at tage ansvar og åbn dørene til din virksomhed. Drejebog til virksomheder i samarbejde med Tresu Group, FKSSlamson

Læs mere

Steen. Så skriver vi februar, og det betyder vinterferie og svenskerbesøg. Men lad mig først lige få afsluttet restauranten i tal.

Steen. Så skriver vi februar, og det betyder vinterferie og svenskerbesøg. Men lad mig først lige få afsluttet restauranten i tal. Så skriver vi februar, og det betyder vinterferie og svenskerbesøg. Men lad mig først lige få afsluttet restauranten i tal. 101 familier besøgte restauranten. 354 gæster kom og spiste. 115 børn var på

Læs mere

Ungdomsskolen UNGTHISTED.DK SOMMERFERIE KATALOG. Thisted Kommune. Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe

Ungdomsskolen UNGTHISTED.DK SOMMERFERIE KATALOG. Thisted Kommune. Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe Ungdomsskolen SOMMERFERIE KATALOG Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe Thisted Kommune 6. KLAS BUSTUR TIL DJURS SOMMERLAND 6. KLASSE TIL 18 ÅR Sted: Bustur - plan bliver annonceret på hjemmesiden Tidspunkt:

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

FILM LEG MED I BØRNEHAVEN INDHOLD DRENGEN I KUFFERTEN DEN LILLE RIDDER SIDE 4 SIDE 14 ERNST I SVØMME HALLEN PIP OG PAPEGØJE SIDE 8 SIDE 16 FLØJTELØS

FILM LEG MED I BØRNEHAVEN INDHOLD DRENGEN I KUFFERTEN DEN LILLE RIDDER SIDE 4 SIDE 14 ERNST I SVØMME HALLEN PIP OG PAPEGØJE SIDE 8 SIDE 16 FLØJTELØS Gj LEG MED FILM I BØRNEHAVEN INDHOLD DRENGEN I KUFFERTEN DEN LILLE RIDDER SIDE 4 ERNST I SVØMME HALLEN SIDE 14 PIP OG PAPEGØJE SIDE 8 PIPUNGERNE PRINSESSEN OG VAGTEN SIDE 16 FLØJTELØS SIDE 12 SIDE 18 Til

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2015 www.dui.dk/korsloekke

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2015 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

FORÅR PIXIFILM. PixiFilm. Dagtilbud FYN

FORÅR PIXIFILM. PixiFilm. Dagtilbud FYN FORÅR 2018 PixiFilm Dagtilbud PIXIFILM FYN PIXIFILM PixiFilm er filmaktiviteter til børn og pædagoger i daginstitutioner og skolers 0. klasser på Fyn udbudt af Kulturregion Fyn. Vi tilbyder visninger i

Læs mere

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016 Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen D. 21. juni 2016 Snak før mødestart Sig goddag til din sidemand og spørg ham/hende om, hvordan hun mener, at hun som forældre bedst hjælpe sit barn til en god

Læs mere

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement?

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement? Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvilken motorvej skal man tage? 2. Hvornår har regnskoven åbent torsdag d. 24/5? 3.

Læs mere

Kvindelige meningsdannere

Kvindelige meningsdannere 2016 Kvindelige meningsdannere - for kvinder med anden etnisk baggrund end dansk - med særlig fokus på kommunikation i fagbevægelsens demokrati- og på kongres. Baggrund: Fagbevægelsen og samfundet mangler

Læs mere

Dag Dato Aktivitet Personale. Tor 1. sep Æggerundbold Ki Ca As To. Tir 6. Sep Sang og musik med Jonas To Ki Ja Jo

Dag Dato Aktivitet Personale. Tor 1. sep Æggerundbold Ki Ca As To. Tir 6. Sep Sang og musik med Jonas To Ki Ja Jo Dag Dato Aktivitet Personale Tor 1. sep Æggerundbold Ki Ca As To Tir 6. Sep Sang og musik med Jonas To Ki Ja Jo Tor 8. Sep Eventyraften Ki Ca Ti Tir 13. Sep Hockeyturnering To Ki Ja Jo Tor 15. Sep Tattoo-aften

Læs mere

Julespil. Yderligere materialer http://peter.arklint.dk/download/ Roller gruppe 1 1. Fortæller 1 2. Maria 3. Josef 4. Engel 5. Bonde 6.

Julespil. Yderligere materialer http://peter.arklint.dk/download/ Roller gruppe 1 1. Fortæller 1 2. Maria 3. Josef 4. Engel 5. Bonde 6. Julespil Julespillet handler om Jesu fødsel. Manuskriptet er inspireret af Mattæusog Lukasevangeliet. Her kan man få yderligere ideer. Sprog og replikker er tilpasset, så børn fra 1. klasse og op kan lære

Læs mere

BÆREDYGTIGHEDSPUSLESPIL

BÆREDYGTIGHEDSPUSLESPIL Med spuslespillet er der mulighed for, at eleverne på en sjov måde får kendskab til, hvad bæredygtighed betyder. Der kan fx arbejdes med opgaven: Hvordan bliver vores skole mere bæredygtig? Spillet kan

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Vendeleg. Fire stationer NANO BASKET NANO BASKET. Deltagere Alle.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Vendeleg. Fire stationer NANO BASKET NANO BASKET. Deltagere Alle. Nr.10328 Nr.10327 Alder: 3-6 år - Tid: 20 min. Vendeleg Fire stationer - Dribl 10 gange med højre og 10 gange med venstre. Alle. Leg og løb. A4 ark med en stjerne på, kegler eller andet der kan væltes

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Forberedelsesmateriale

Forberedelsesmateriale Forberedelsesmateriale til skolekoncert med Aarhus Symfoniorkester oktober 2013 Musik flugt, drømme og håb s. 2 Lærerbrev s. 3 Elevark 1 om at skulle til koncert s. 4 Elevark 2 med øvelser om musik og

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Metode... 4 Besvarelse fra børn der har benyttet Århus Billedskoles fritidstilbud:... 5

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND 72 Små og store venner Børn hjælper børn Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND Små og store venner Kort

Læs mere

Indsamlingsevent 20. august 2016 Langskovhallen i Ølholm fra kl. 10-16

Indsamlingsevent 20. august 2016 Langskovhallen i Ølholm fra kl. 10-16 Indsamlingsevent 20. august 2016 Langskovhallen i Ølholm fra kl. 10-16 arrangeret af Nima Fitness v/ Nina og Malene Se mere på facebook Nima Fitness Hvad er Foreningen Cancerramte Børn?? Foreningen Cancerramte

Læs mere

Posterne på løbet til Agitationskampagnen:

Posterne på løbet til Agitationskampagnen: Posterne på løbet til Agitationskampagnen: Pigerne: de nye piger på besøg Pigespejderne: de gamle piger Eventyrverdenen omkring posterne For at redde pigespejderne og perlerne skal pigerne igennem otte

Læs mere

Motorik og sprog regler

Motorik og sprog regler Motorik og sprog regler Introduktion Regler indrammer børns liv i dagpleje og vuggestue, og skaber et trygt og rart miljø. Men regler er ikke bare regler. De er en del af den pædagogiske praksis, fordi

Læs mere

TIDLIG SFO START. Sennels Skole - Sennelsvej 122-7700 Thisted 99173410/SFO 99173420. www.sennels-skole.skoleintra.dk mail: sennels.skole@thisted.

TIDLIG SFO START. Sennels Skole - Sennelsvej 122-7700 Thisted 99173410/SFO 99173420. www.sennels-skole.skoleintra.dk mail: sennels.skole@thisted. TIDLIG SFO START Sennels Skole - Sennelsvej 122-7700 Thisted 99173410/SFO 99173420 www.sennels-skole.skoleintra.dk mail: sennels.skole@thisted.dk Kære forældre Hensigten med denne lille skrivelse er at

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

Forslag til pædagogiske læreplaner

Forslag til pædagogiske læreplaner Forslag til pædagogiske læreplaner Tema 1 Barnets alsidige udvikling Overordnede mål At tilbyde børnene mange forskellige muligheder for at deltage aktivt og få betydningsfulde sociale og kulturelle erfaringer.

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

og andre vilde dyreangreb

og andre vilde dyreangreb Fanget i flodhestens gab og andre vilde dyreangreb Alvilda Indledning Løver, isbjørne, slanger, spækhuggere Vilde dyr har altid fascineret mennesker. Men lige så smukke og majestætiske dyrene er, lige

Læs mere

Gurli voksede op, hun spurgte sin mor om alt, og lærte mange ting om livet.

Gurli voksede op, hun spurgte sin mor om alt, og lærte mange ting om livet. 1 Væslen Gurli For længe længe siden, måske er det 100 år, var der i en tunnelmørk granskov en brændestabel. Sådan en stabel, hvor skovhuggerne lægger det træ, de fælder. Sådan nogle er der mange af i

Læs mere

Børnehuset Elverhøjen. Man finder ud af med sit hjerte, hvem der er ens bedste ven hørt i Elverhøjen

Børnehuset Elverhøjen. Man finder ud af med sit hjerte, hvem der er ens bedste ven hørt i Elverhøjen Børnehuset Elverhøjen Man finder ud af med sit hjerte, hvem der er ens bedste ven hørt i Elverhøjen Velkommen til Elverhøjen Elverhøjen er Kragsbjergs udflytterbørnehus. Det er de kommende skolebørn fra

Læs mere

Med Rød Stue i biografen 2010

Med Rød Stue i biografen 2010 Med Rød Stue i biografen 2010 2 Med Rød Stue i biografen Velkommen Med Rød Stue i Biografen Velkommen til en ny sæson for Med Rød Stue i biografen i Nordjylland. Børn skal have adgang til gode film, der

Læs mere

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted Drømmer du om at arbejde med mennesker? 6 ugers jobrettet AMUuddannelse for dig drømmer om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted WWW.UCC.DK Uddannelse og opkvalificering

Læs mere

Måned Aktivitet Mål Lærerplantemaer

Måned Aktivitet Mål Lærerplantemaer Måned Aktivitet Mål Lærerplantemaer Januar Februar Projekt: Med fokus på Sprog og Alsidig personlig udvikling. Marts April Vinteraktiviteter, vi bygger snemænd, kælker og laver eksperimenter med sneen.

Læs mere

Den magiske skat. - Kærlighed i hjertet. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Den magiske skat. - Kærlighed i hjertet. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Den magiske skat - Kærlighed i hjertet Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert Tryghed også hvis jobbet er usikkert Giv dig selv lidt mere tryghed i hverdagen DAGPENGE + er et tilbud til dig, der ønsker dig lidt mere tryghed både når det går godt, og hvis du skulle blive ledig. når

Læs mere

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens kontakt e-mail og evt. www: Mikael Pedersen PS10223

Læs mere

Mig som professionel. Fagidentitet

Mig som professionel. Fagidentitet Mig som professionel I denne uge skal vi arbejde med kompetencemålet: - Møde andre mennesker på en etisk og respektfuld måde samt forstå betydningen af egen rolle i mødet med andre mennesker. - Mens vi

Læs mere

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby Nyhedsbrev September 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby OBS.: Alle klubber lukker kl. 16.30 d. 11. september pga. kursus Strandgård Fest Torsdag den 4. sept. kl. 17-20.30

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

PRÆSENTERER PROGRAM EFTERÅR FORÅR 2018

PRÆSENTERER PROGRAM EFTERÅR FORÅR 2018 PRÆSENTERER PROGRAM EFTERÅR 2017 - FORÅR 2018 SIDE 1 / VELKOMMEN Velkommen til Børnehave Bio Biograferne i RUDERSDAL byder velkommen til filmoplevelser på det store lærred. Rudersdal kommunes Børnehave

Læs mere

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jul Sang og musik i haven To Ja Jo Tor 7. Jul Bowling i Haslev Ca To Tir 12. Jul Musikquiz med Leif To Ki Ca Tor 14. Jul Eventyr ved bålet Ki Ca Ti Tir 19. Jul Udendørslege

Læs mere

Vi passer på hinanden

Vi passer på hinanden Vi passer på hinanden Sammen kan vi lege os til forståelse, sjov og fællesskab. For voksne og børn, de vilde og de stille. Aktiviteter for både born og forældre Forældreaften Side 6-7 Vind en sjov fest

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE BØRNENES DESIGN- OG TEGNESKOLE PÅ AKADEMIETS SKOLER OGSÅ FOR TEENAGER I KØBENHAVN INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus med sommerskole på Børnenes Design-

Læs mere

Jeg tror vi alle sammen ved, at ham her - Buster lærte os, at nørder og rødhårede drenge er følsomme små helte.

Jeg tror vi alle sammen ved, at ham her - Buster lærte os, at nørder og rødhårede drenge er følsomme små helte. Jeg hedder Signe Lindkvist. Jeg har arbejdet med Børne-tv & Radio i ca. 20 år for store børn og små til både DR og på Tv2. I dag vil jeg prøve at svare på hvornår dansk børne-tv og børnefilm har betydning

Læs mere