ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ean@erst.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet."

Transkript

1 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ean@erst.dk Kendelse af 18. december 2015 (J.nr ) Selskab påbudt at kommende årsrapport skal revideres af godkendt revisor. Årsregnskabslovens 135, stk. 1 og stk. 7., 161, nr. 3 m.fl. (Kirsten Aaskov Mikkelsen, Arne Nabe Poulsen, og Jan Uffe Rasmussen) Ved skrivelse af 24. marts 2015 har direktør K fra A A/S klaget over, at Erhvervsstyrelsen ved skrivelse af 26. februar 2015 har påbudt selskabet revision af årsrapporten for det kommende regnskabsår. Sagens omstændigheder: I Erhvervsstyrelsens afgørelse af 26. februar 2015 hedder det: Vedrørende årsrapport for 2012/2013 for A A/S CVR-nr. Erhvervsstyrelsen har i forbindelse med en stikprøveundersøgelse i henhold til årsregnskabslovens 159, stk. 1, gennemgået selskabets årsrapport for 2012/2013, som blev modtaget den 31. marts Gennemgangen har vist, at selskabets årsrapport for 2012/2013 indeholder flere fejl og mangler. Herunder indeholder årsrapporten ikke en fyldestgørende ledelsespåtegning, ingen beskrivelse af anvendte regnskabspraksis og ingen noter. Desuden er der ikke er sammenhæng mellem de opgjorte tal i resultatopgørelsen og egenkapital. Sidstnævnte gør sig i øvrigt gældende for selskabets årsrapporter flere år tilbage og er med til at rejse yderligere tvivl om hvorvidt årsrapporten giver et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling. Det følger af årsregnskabslovens 135, stk. 7, at styrelsen i de tilfælde, hvor der konstateres væsentlige fejl eller mangler i forhold til selskabslovgivningen eller regnskabslovgivningen, kan beslutte, at muligheden for at undlade revision, jf. årsregnskabslovens 135, stk. 1, 3. pkt., ikke kan anvendes af virksomheden i indeværende og de to følgende regnskabsår. Afgørelse Virksomhedens årsrapport indeholder flere fejl og mangler. Grundet fejlenes omfang og væsentlighed har styrelsen truffet beslutning om, at virksomhedens kommende årsrapport for 2013/14 skal revideres af en godkendt revisor i overensstemmelse med årsregnskabslovens 135, stk. 1, 1. eller 2. pkt. Styrelsen påbyder derfor virksomhedens ledelse at berigtige forholdet således, at der indsendes en berigtiget og godkendt årsrapport for 2013/14, der er revideret efter revisionsstandarden eller efter den særlige erklæringsstandard (udvidet gennemgang), jf. årsregnskabslovens 161.

2 - 2 - Begrundelse Gennemgangen har vist, at virksomhedens årsrapport har følgende fejl og mangler: 1. Uoverensstemmelser mellem resultatdisponering og balance 2. Mangler i ledelsespåtegning 3. Manglende anvendt regnskabspraksis 4. Manglende egenkapitalopgørelse 5. Manglende oplysning om væsentligste aktiviteter 6. Manglende oplysninger om ejere 1. Uoverensstemmelser mellem resultatdisponering og balance I henhold til resultatdisponeringen i tilknytning til resultatopgørelsen, var virksomhedens resultat kr i 2012/13. Ligeledes fremgår det, at foreslået udbytte udgør kr Dette burde give et overført resultat, der mindsker de frie reserver på balancedagen, med kr I stedet fremgår det af balancen, at egenkapitalen er steget fra kr til kr en stigning på i alt kr Lignende usikkerheder, hvad angår egenkapitalens opgørelse, opskrivning af aktiver mv., gør sig gældende i selskabets årsrapporter helt tilbage til første år, hvor virksomheden har fravalgt revision (årsrapporten for 2006/2007). De mange uoverensstemmelser, der løbende er opstået, i virksomhedernes årsrapporter er efter styrelsens vurdering af så væsentlig en karakter, at virksomhedens regnskab samlet set ikke giver et retvisende billede. Årsregnskabslovens 11 er derved ikke overholdt. 2. Mangler i ledelsespåtegning Når årsrapporten er udarbejdet, skal medlemmerne af de ansvarlige ledelsesorganer erklære følgende: 1) hvorvidt årsrapporten er aflagt i overensstemmelse med lovgivningens og eventuelle standarders krav samt eventuelle krav i vedtægter eller aftale, og 2) hvorvidt årsrapporten giver et retvisende billede af virksomhedens aktiver og passiver, finansielle stilling samt resultat, jf. årsregnskabslovens 9. Styrelsen gør opmærksom på, at i de år hvor årsrapporten ikke er revideret, skal ledelsen erklære (i ledelsespåtegningen), hvorvidt virksomheden opfylder betingelserne herfor, jf. årsregnskabslovens 9, stk. 4. Årsrapportens ledelsespåtegning indeholder ikke ovenstående erklæringer og årsregnskabslovens 9 er derved ikke opfyldt. 3. Manglende anvendt regnskabspraksis

3 - 3 - I henhold til årsregnskabsloven 53 skal der redegøres for de indregningsmetoder og målegrundlag, der er anvendt på posterne i balance, resultatopgørelse og noter. I årsregnskabslovens kapitel 7 står det anført, hvordan de enkelte poster skal indregnes og måles. Virksomheden har ikke redegjort for, hvordan de væsentligste poster i balancen, tilgodehavender, indregnes og måles, og årsregnskabslovens 53 er således ikke opfyldt. 4. Manglende egenkapitalopgørelse Det fremgår af årsregnskabslovens 56, stk. 1, at virksomheden skal oplyse om bevægelser på egenkapitalen i en summarisk eller en fuldstændig egenkapitalopgørelse. Kravene til indholdet af den summariske egenkapitalopgørelse fremgår af årsregnskabslovens 56, stk. 2, mens kravene til den fuldstændige egenkapitalopgørelse fremgår af årsregnskabslovens 56, stk. 4. Virksomhedens årsrapport indeholder ikke en egenkapitalopgørelse, hvorfor årsregnskabslovens 56 ikke er opfyldt. 5. Manglende oplysning om væsentligste aktiviteter I henhold til årsregnskabslovens 76 a, skal der gives en beskrivelse af virksomhedens væsentligste aktiviteter. Virksomhedens årsrapport indeholder ikke en sådan beskrivelse, hvorfor årsregnskabslovens 76 a ikke er opfyldt. 6. Manglende oplysninger om ejere Selskabet er et aktieselskab. I henhold til årsregnskabslovens 74 skal aktieselskaber oplyse om, hvem der på tidspunktet for årsrapportens aflæggelse ejer 5 % eller mere af aktieselskabet. Angivelsen skal være med fulde navn og bopæl eller for virksomheders vedkommende hjemsted. [Årsregnskabslovens 74 er ophævet ved 1, nr. 11, i lov nr. 516 af 12. juni Denne ændring er ikke indarbejdet i lovbekendtgørelsen, da ændringen ikke er trådt i kraft. I stedet finder den midlertidige bestemmelse i 4 i bekendtgørelse nr. 136 af 22. februar 2011 anvendelse. Bestemmelsen lyder således: 4. Ved afgivelse af oplysninger i et aktieselskab efter årsregnskabslovens 74 finder 55 og 56 i selskabsloven og 8 i bekendtgørelse nr. 172 af 22. februar 2010 om delvis ikrafttræden af lov om aktie og anpartsselskaber (selskabsloven) anvendelse. ]. Denne oplysning fremgår ikke af årsrapporten, hvorfor årsregnskabslovens 74 ikke er overholdt. [Styrelsen skal gøre opmærksom på, at når den sidste og 3. fase af selskabsloven træder i kraft, vil også ophævelsen af årsregnskabslovens 74 træde i kraft og blive erstattet af bestemmelsen om ejerregister i selskabslovens 58. Det er dog endnu uvist, hvornår selskabslovens 3. fase træder i kraft.] I klageskrivelsen af 24. marts 2015 har K anført:

4 - 4 - Vedrørende årsrapport for 2012/2013 for A A/S cvr. Nr. og deres brev af Sag. nr Hermed fremsendes et kopi af den årsrapport som er grundlaget for det indtastede per Årsagen til at den sædvanlige rapport ikke opstod, skyldes den dårlige udarbejdelse af jeres programmel til indtastning af årsrapporten. Det var nyt. Det er næsten aldrig sket, at nyt programmel virker optimalt i første forsøg. Man kan ikke kopiere fra mit regneark til jeres rapport (brugervenlighed). Det kan man så i år. Det er blevet meget bedre i år. Der er kommet mere struktur på. At f. eks. aktionærerne nu er en note blev ikke angivet sidste år. Jeg er ikke enig i jeres vurderinger: Ad pkt. 1 Uoverensstemmelse mellem resultatdisponering og balance. Jeres beregning og konklusion er ikke rigtig. Årsagen til at der ikke er sammenhæng mellem resultat og balance skyldes at værdistigningen i aktier ikke skal medregnes i resultatet. Der betales kun skat af værdistigningen af aktier ved salg. Faktisk er det eneste, der er helt sikkert er beregningen af egenkapitalen. Jeg kan på et hvilket som helst tidspunkt gå ind og se hvad den er. Det er tre kontant kontoer og et værdipapir depot. Det er fire tal, der skal lægges sammen. Problemet med værdipapirer er at de ændrer sig hele tiden. På et par uger kan aktierne være steget eller faldet kr ,-. Så dagen efter en status kan balancen se helt anderledes ud. Det skal man tage med i betragtning, når denne skal vejes og måles. Ad pkt. 2 Manglende ledelsespåtegning Årsregnskabsloven 9 været opfyldt i alle de år, hvor jeg har udarbejdet regnskabet. Det gælder også for regnskabsåret 2012/2013. Se vedlagte årsrapport, som er mit udgangspunkt for indtastningen i jeres lidet fleksible rapporteringsværktøj. Grundlaget for denne er et regneark som er udarbejdet af en revisor, så det er de samme formuleringer der altid har været for udarbejdelsen af årsrapporten. At det hele ikke er overført til jeres nye system skyldes nok min manglende kendskab til jeres nye system, som jeg opfattede som meget besværlig, da der ikke var en kopieringsmulighed sidste år. Det er lidt af en kinesisk æske, men jeg mener at i år har jeg fundet ud af jeres notesystem. Se vedlagt regnskab for næste år. Ad pkt. 3 Manglende anvendt regnskabspraksis I alle de år, hvor jeg har udarbejdet årsregnskabet været en fyldestgørende beskrivelse af anvendt regnskabspraksis, som oprindeligt er udarbejdet af en revisor. Se vedlagte original, som er identisk med de tidligere års beskrivelse. Det er meget beklageligt, at det hele ikke er med over i jeres system, men skyldes nok, at kopieringsmuligheden manglede sidste år. Ad pkt. 4 Manglende egenkapital opgørelse

5 - 5 - I alle årene, hvor jeg har udarbejdet årsregnskabet har der været en note om hvordan egenkapitalen har ændret sig. At denne sædvanlige specifikation ikke er kommet med skyldes, at man ikke bare kan angive noter til alle linjer i jeres opsætning i regnskabet. Selv i år kan jeg ikke finde ud af hvor det skal gøres, men jeg ringer til jeres vejledning. Jeres kundeservice har så foreslået, at sætte det under andre firmaer, men det mener jeg bare vil forvirre, fordi der ikke er andre firmaer. Derfor et det sat under noter til likvide beholdninger. Desuden udarbejdes, der en specifikation til regnskabet som kun Told & Skat får, som angiver i detaljer, hvordan egenkapitalen har ændret sig. Denne specifikation er grundlaget for beregningen af skatten. Ad pkt. 5 Manglende oplysning om væsentlige aktiviteter I alle årene, hvor jeg har udarbejdet årsregnskabet har der været en klar beskrivelse af den ene aktivitet, der foregår, også i den indberetning der skete til jeres system sidste år. At forrente kapitalen bedst mulig. Jeg mener ikke det kan siges klarere. Ad pkt. 6 Manglende oplysning om ejerne Hvert år, hvor jeg har udarbejdet årsregnskabet har der været en klar beskrivelse af hvem ejerne er. Se vedlagte årsrapport for 2012/2013. At jeg har overset dette budskab i 2012/2013 skyldes jeres nye system, som var ukendt for mig og jeg kan se i år, at det skal stå som en note. Det har jeg beklageligvis overset sidste år. I told & skat system, skal man ikke engang taste det ind. Oplysningen står også under virksomhedsoplysninger på Konklusion: Jeg beklager selvfølgeligt min dårlige start på jeres nye system, men som det kan ses, har der altid været de korrekte formuleringer og oplysninger i det regnskab jeg har leveret, da grundlaget for regnskabet er udarbejdet af en revisor. Regnskabets omfang, der er ca. 20 posteringer på årsbasis. De omhandler; 3 renteindtægter (disse forsvinder til næste år, da renten nu er nul), 4 udbytte indtægter fra aktier, desuden er der en årlig udbyttebetaling, betaling af skat til udbytte, betaling af a konto skat, samt nogle gebyrer. På statussiden er der 3 til 4 konti samt et værdipapir depot. Alle transaktioner kører over en konto. Andet ligger der stort set i dette regnskab. Hvordan et så simpelt regnskab nogensinde kan komme i strid med nogen lovgivning, har jeg svært ved at se. Men det vi taler om er de korrekte formuleringer, som regnskabet skal indhylles i, men alle disse er udarbejdet af en revisor.

6 - 6 - I anledning af klagen har Erhvervsstyrelsen i en redegørelse af 22. maj 2015 udtalt blandt andet: Sagens faktiske omstændigheder Den 16. april 2015 modtog styrelsen klagen af 24. marts 2015 fra virksomhedens direktør og bestyrelsesmedlem, K. Sammen med klagen var vedlagt et ikkerevideret udkast til årsrapport for 2013/14, samt to andre eksemplarer af årsrapporter, hvoraf den ene i klagen til erhvervsankenævnet benævnes som, citat: [ ] kopi af den årsrapport som er grundlaget for det indtastede per Styrelsen forudsætter umiddelbart, at der her er tale om en kopi af den på generalforsamlingen godkendte årsrapport for 2012/13, der efterfølgende blev indberettet på netop denne dato 31. marts Der er tale om den fil, der i en af 16. april 2015 til Erhvervsstyrelsen, har navnet: 013Regn pdf Det er ved gennemlæsning efterfølgende konstateret, at der ikke er overensstemmelse mellem dette dokument og den, på samme dato (31. marts 2014), indberettede, senere offentliggjorte, årsrapport for 2012/13. Den 11. maj 2015 indberettede selskabets direktør (klager) den reviderede årsrapport for 2013/14 til styrelsen. Styrelsen har endnu ikke foretaget gennemgang heraf. Sagens retlige omstændigheder En virksomhed omfattet af regnskabsklasse B skal uden ugrundet ophold efter godkendelsen indsende den godkendte årsrapport til Erhvervsstyrelsen, jf. årsregnskabslovens 138. Erhvervsstyrelsen skal i henhold til årsregnskabslovens 159, stk. 1, stikprøvevis udtage og undersøge modtagne årsrapporter for at konstatere åbenbare overtrædelser af bl.a. årsregnskabsloven. I bestemmelsens stk. 2 fremgår, at styrelsen også kan anvende andre kriterier ved udvælgelsen af årsrapporter til undersøgelse. Det fremgår af årsregnskabslovens 161, at Erhvervsstyrelsen, med henblik på at årsregnskabsloven overholdes, kan yde vejledning, påtale overtrædelser og påbyde, at fejl skal rettes, og at overtrædelser skal bringes til ophør, samt træffe afgørelser som nævnt i 135, stk. 6, 3. pkt., og stk. 7. Efter årsregnskabslovens 135, stk. 7, kan Erhvervsstyrelsen beslutte, at en virksomhed ikke kan anvende undtagelsen i 135, stk. 1, 3. pkt., om at undlade at lade sin årsrapport revidere, i indeværende og de to følgende regnskabsår, hvis der ved en undersøgelse i henhold til årsregnskabslovens 159

7 - 7 - konstateres væsentlige fejl eller mangler i forhold til selskabslovgivningen eller regnskabslovgivningen. Af bemærkningerne til loven [Jf. bemærkninger til 1, nr. 3, i lovforslag nr. L 190, fremsat den 26. marts 2010 af økonomi- og Erhvervsministeren] fremgår det, at styrelsen med bestemmelsen i 135, stk. 7, administrativt kan beslutte, at en virksomhed ikke kan benytte muligheden for at fravælge revision i 1 regnskabsår, hvis man i forbindelse med sin stikprøvekontrol konstaterer, at der i virksomhedens årsrapport er væsentlige fejl og mangler i forhold til selskabslovgivningen eller regnskabslovgivningen. Det indebærer, at virksomhedens årsrapport for det efterfølgende regnskabsår skal revideres. Fastlæggelsen af fejlen eller manglens omfang vil tage udgangspunkt i virksomhedens forhold, herunder regnskabsbrugerens interesse i at få den pågældende oplysning. Som udgangspunkt skal der være tale om fejl, der bevirker, at der ikke gives et retvisende billede af virksomheden. Det fremgår endvidere af betænkningen, at formelle fejl og mangler der samlet set er uvæsentlige i forhold til det samlede økonomiske billede af virksomheden, ikke berettiger til at der træffes afgørelse i medfør af årsregnskabslovens 135, stk. 7. Som hvis virksomheden fx har glemt at give en formel noteoplysning. Sådanne fejl og mangler betyder, at regnskabsbrugeren uanset fejlen eller manglen vil kunne danne sig et fornuftigt billede af virksomheden. Hvis der således f.eks. er tale om et forhold, der betyder, at virksomhedens samlede aktiver eller egenkapital ændrer sig ubetydeligt, taler en tommelfingerregel for, at der som udgangspunkt ikke er tale om en overtrædelse af regnskabslovgivningen, der kan begrunde, at virksomhedens mulighed for fravalg af revision bør bortfalde. I henhold til årsregnskabslovens 11, skal årsregnskabet give et retvisende billede af virksomhedens aktiver og passiver, finansielle stilling samt resultatet. I henhold til årsregnskabslovens 12, skal årsrapporten udarbejdes således, at den støtter regnskabsbrugerne i deres økonomiske beslutninger. De omhandlende regnskabsbrugere er personer, virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder m.v., hvis økonomiske beslutninger normalt må forventes at blive påvirket af en årsrapport, herunder nuværende og mulige virksomhedsdeltagere, kreditorer, medarbejdere, kunder, alliancepartnere, samt tilskudsgivende og fiskale myndigheder. De omhandlede beslutninger vedrører 1) placering af regnskabsbrugerens egne ressourcer, 2) ledelsens forvaltning af virksomhedens ressourcer og 3) fordeling af virksomhedens ressourcer. Desuden skal årsrapporten udarbejdes således, at den oplyser om forhold, der normalt er relevante for regnskabsbrugerne, ligesom oplysningerne skal være pålidelige i forhold til, hvad regnskabsbrugerne normalt forventer. Finansielle aktiver skal indregnes og måles i henhold til årsregnskabslovens 37.

8 - 8 - I henhold til årsregnskabslovens 49, indregnes alle indtægter i resultatopgørelsen i takt med, at de indtjenes. Indtægter efter årsregnskabslovens 37, stk. 1 og 2, anses altid for indtjent. Der gælder dog særlige regler for sikringstransaktioner vedrørende afledte finansielle instrumenter. I henhold til årsregnskabslovens 9, skal alle medlemmerne af de ansvarlige ledelsesorganer, når årsrapporten er udarbejdet, erklære; hvorvidt årsrapporten er aflagt i overensstemmelse med lovgivningens og eventuelle standarders krav samt eventuelle krav i vedtægter eller aftale, og hvorvidt årsregnskabet og et eventuelt koncernregnskab giver et retvisende billede af virksomhedens og koncernens aktiver og passiver, finansielle stilling og resultatet. Er revision fravalgt, skal den ansvarlige ledelse ligeledes erklære, hvorvidt virksomheden opfylder betingelserne for fravalg af revision, jf. årsregnskabslovens 9, stk. 4. I henhold til årsregnskabsloven 53, skal der redegøres for de indregningsmetoder og målegrundlag, der er anvendt på posterne i balance, resultatopgørelse og noter. I årsregnskabslovens kapitel 7 står det anført, hvordan de enkelte poster skal indregnes og måles. I henhold til årsregnskabslovens 56, stk. 1, skal virksomheden oplyse om bevægelser på egenkapitalen i en summarisk eller en fuldstændig egenkapitalopgørelse. Kravene til indholdet af den summariske egenkapitalopgørelse fremgår af årsregnskabslovens 56, stk. 2, mens kravene til den fuldstændige egenkapitalopgørelse fremgår af årsregnskabslovens 56, stk. 4. I henhold til årsregnskabslovens 74, skal aktieselskaber oplyse om, hvem der på tidspunktet for årsrapportens aflæggelse ejer 5 % eller mere af aktieselskabet. Angivelsen skal være med fulde navn og bopæl eller for virksomheders vedkommende hjemsted. [Årsregnskabslovens 74 er ophævet ved 1, nr. 11, i lov nr. 516 af 12. juni Denne ændring er ikke indarbejdet i lovbekendtgørelsen, da ændringen ikke er trådt i kraft. I stedet finder den midlertidige bestemmelse i 4 i bekendtgørelse nr. 136 af 22. februar 2011 anvendelse. Bestemmelsen lyder således: 4. Ved afgivelse af oplysninger i et aktieselskab efter årsregnskabslovens 74 finder 55 og 56 i selskabsloven og 8 i bekendtgørelse nr. 172 af 22. februar 2010 om delvis ikrafttræden af lov om aktie- og anpartsselskaber (selskabsloven) anvendelse. ]. I henhold til årsregnskabslovens 76 a, skal der gives en beskrivelse af virksomhedens væsentligste aktiviteter. Udarbejder virksomheden ledelsesberetning, jf. årsregnskabslovens 77, kan beskrivelsen af disse placeres i ledelsesberetningen. Af kommentarerne til loven anføres at regnskabsbrugerne har et overordnet behov for kendskab til virksomhedens væsentligste aktiviteter, dvs. en beskrivelse af de produkter og ydelser, som generer størstedelen af nettoomsætningen og indtjeningen. Således at regnskabsbrugeren får oplysning om, hvad virksomheden beskæftiger sig med, og bl.a. på denne baggrund kan vurdere den driftsmæssige risiko. Styrelsens udtalelse

9 - 9 - Styrelsen fastholder afgørelsen af, at virksomhedens årsrapport for 2013/2014 skal revideres af en godkendt revisor, jf. årsregnskabslovens 161. Som det er nævnt under sagens faktiske omstændigheder, lægger styrelsen altid til grund for sine undersøgelser, at den indberettede årsrapport, også er den årsrapport som er godkendt på virksomhedens generalforsamling, i overensstemmelse med årsregnskabslovens 138. Styrelsen må derfor i denne sag lægge til grund, at den årsrapport der er indsendt til styrelsen, også er den, som er godkendt på virksomhedens generalforsamling. Klager anfører flere steder i sin skrivelse, at den vedhæftede kopi, 013Regn pdf, er af grundlaget for den indberettede årsrapport. Styrelsen skal hertil bemærke, at der ikke er overensstemmelse mellem denne fil og den oprindeligt indberettede årsrapporten. Styrelsens stikprøvekontrol er i sagens natur baseret på den oprindeligt indberettede og offentliggjorte årsrapport. Klager har som nævnt anført, at han har haft problemer med styrelsens programmel til indtastning af årsrapporten, som han betegner som dårligt og med manglende brugervenlighed. Hertil kan styrelsen udtale, at styrelsens indberetningssystemer har været aktive og velfungerende siden 2010, hvor det indtil 2012 var muligt for virksomheder frivilligt at indberette årsrapport digitalt. For digital indberetning af årsrapport for de små virksomheder, har styrelsen udviklet REGNSKAB BASIS, som er en standard indtastningsløsning. I REGNSKAB BASIS er det bl.a. muligt at kopiere tekst mv. ind fra Word, Excel eller et lignende tekstprogram. Styrelsen vil dog anbefale, at virksomheden indtaster oplysningerne manuelt, hvis det ikke er muligt at kopiere tekst mv. ind eller der opstår tekniske vanskeligheder hertil. Det skal bemærkes, at det er muligt at lave en note vedrørende egenkapitalen og ejerskab i REGNSKAB BASIS. Ved anvendelse af REGNSKAB BASIS skal man først indtaste årsrapporten i udkast, hvorefter man udskriver årsrapporten, og tager den med på generalforsamlingen og får den godkendt og underskrevet. Dernæst logger man på REGNSKAB BASIS igen, og indberetter den godkendte årsrapport. Således sikres det, at det er den generalforsamlingsgodkendte årsrapport som indberettes til Erhvervsstyrelsen. Hvis en virksomhed har behov for teknisk hjælp i forbindelse med den digitale indberetningsløsning, vil styrelsen anbefale virksomheden at tage kontakt til Erhvervsstyrelsen. Erhvervsstyrelsen har endvidere information og vejledning til den digitale indberetningsløsning på og

10 På kan man bl.a. læse styrelsens brugervejledning til REGN- SKAB BASIS. Heri beskrives fx vejledning til kopiering af tekst. Klager har herudover givet sine kommentarer til de seks konkrete forhold, som styrelsen har påtalt i sin afgørelse. Styrelsen har ikke forholdt sig til kommentarerne til skattemæssige forhold men alene forholdt sig til den regnskabsmæssige behandling efter årsregnskabsloven. Det skal i øvrigt bemærkes, at styrelsen ikke generelt har forholdt sig til klagers betragtning om, hvorledes årsrapporterne er udarbejdet i alle årene men kun forholdt sig til de relevante regnskabsår. 1. Uoverensstemmelse mellem resultatdisponering og balance. Klager skriver, at det forhold, at der ikke er sammenhæng mellem resultatet og balancen, skyldes at værdistigninger i aktier ikke skal medregnes i resultatet. Til dette kan styrelsen udtale, at dette er et alvorligt forhold, som er direkte i strid med årsregnskabslovens 49, og således ikke støtter regnskabsbrugerne i deres økonomiske beslutninger, jf. årsregnskabslovens 12, stk. 2. Værdistigningerne i de pågældende aktier skal i henhold til årsregnskabsloven indregnes over resultatopgørelsen og ikke over egenkapitalen. 2. Mangler i ledelsespåtegning Klager anfører, at årsregnskabslovens 9 har været opfyldt i alle de år, hvor han har udarbejdet årsrapport, og at dette også gælder for regnskabsåret 2012/13. Klager henviser til en vedlagt årsrapport, som er udgangspunktet for indtastningen i styrelsens system REGNSKAB BASIS. Klager skriver desuden manglende ledelsespåtegning som overskrift for punktet. Hertil kan styrelsen udtale, at styrelsen har konstateret mangler i, og ikke en helt manglende, ledelsespåtegning. Styrelsen har i sin stikprøveundersøgelse konstateret, at ledelsen ikke har afgivet de erklæringer, som er krævet efter årsregnskabslovens 9, stk. 1, nr. 1 og 2, samt erklæringen om hvorvidt virksomheden opfylder betingelserne for fravalg af revision, jf. årsregnskabslovens 9, stk. 4. Der kan i denne forbindelse henvises til den offentliggjorte årsrapport for 2012/13, side Manglende anvendt regnskabspraksis Klager skriver, at der har været en fyldestgørende beskrivelse af anvendt regnskabspraksis, i alle de år hvor han har udarbejdet årsregnskabet. Klager henviser igen til såkaldt original, samt beklager at det hele ikke kommet med over, da det nok skyldes en manglende kopieringsmulighed. Styrelsen skal hertil bemærke, at beskrivelsen af anvendt regnskabspraksis på side 6 i den offentliggjorte årsrapport for 2012/13, ikke er

11 beskrevet fyldestgørende i overensstemmelse med årsregnskabslovens 53. Styrelsen skal ligeledes bemærke, at det er muligt at skrive om den anvendte regnskabspraksis på manuel vis, i REGNSKABS BASIS. 4. Manglende egenkapitalopgørelse Klager anfører, at der i alle år, hvor han har udarbejdet årsregnskab, har været en note om udviklingen i egenkapitalen. Klager anfører samtidigt, at denne ikke er kommet med da man ikke kan angive noter til alle linjer i opsætningen af årsregnskabet. Styrelsen skal hertil udtale, at det er muligt at indsætte noter vedrørende egenkapitalen i årsrapporten, og henviser til tidligere omtalte vejledning, der kan findes på og Styrelsen har desuden noteret sig, at klager har medgivet, at de pågældende oplysninger mangler. 5. Manglende oplysning om væsentligste aktiviteter Klager anfører, at det ved beskrivelsen: At forrente kapitalen bedst muligt, ikke kan siges klarere, hvad de væsentligste aktiviteter dækker over. Styrelsen kan hertil med henvisning til lovbemærkningerne [Jf. de specielle bemærkninger til 77 i lovforslag L 138, fremsat den 10. januar 2001 af erhvervsministeren] udtale, at der, efter styrelsens fortolkning af beskrivelse af væsentligste aktiviteter, menes, en beskrivelse der gør at regnskabsbrugerne kan danne sig et overordnet kendskab til virksomhedens væsentligste aktiviteter, konkret en beskrivelse af de produkter og ydelser, som generer størstedelen af nettoomsætningen og indtjeningen. Således at regnskabsbrugeren får oplysning om, hvad virksomheden beskæftiger sig med, og bl.a. på denne baggrund kan vurdere den driftsmæssige risiko. 6. Manglende oplysninger om ejere Klager anfører, at der hvert år har været en klar beskrivelse af hvem ejerne er. Ligeledes skriver klager, at han har overset dette budskab i 2012/2013. Ligeledes skriver klager, at det skyldes styrelsen system, som var ukendt for ham, samt at han i år godt kan se, at det skal stå som en note. Styrelsen har noteret sig, at klager har medgivet, at de pågældende oplysninger mangler. Som anført ovenfor kan styrelsen dog ikke medgive, at dette kan henføres til mangler ved styrelsens indberetningssystem. Den omstændighed, at klager oplyser, at grundlaget for årsrapporten for 2012/13, er udarbejdet af en revisor, kan efter styrelsens vurdering ikke lægges til grund for at ændre hverken afgørelse eller vurderinger herom.

12 Styrelsen kan slutteligt udtale, at det jf. ovenstående, samt årsregnskabslovens 138, skal den årsrapport der indberettes i via REGNSKAB BASIS, være den godkendte på generalforsamlingen godkendte årsrapport. Den årsrapport, som indberettes til offentliggørelse via REGNSKAB BASIS, skal være identisk med det som godkendes på virksomhedens generalforsamling. Øvrige kommentarer Styrelsen har efter modtagelsen af klagen sammenholdt sammenligningstallene i den indberettede årsrapport for 2013/14, der er revideret efter den særlige erklæringsstandard, med de tilsvarende beløb i årsrapporten for 2012/13, jf. nedenstående tabel. Disse forskelle bestyrker styrelsens vurdering af, at årsrapporten for 2012/13 ikke gav et retvisende billede af virksomhedens aktiver og passiver, finansielle stilling samt resultat. Afsluttende bemærkninger Årsrapporten for 2012/13 indeholdt væsentlige fejl og mangler, hvilket lå til grund for styrelsen afgørelse. På baggrund af ovenstående fastholder styrelsen den trufne afgørelse. K har ved skrivelse af 8. juni 2015 yderligere anført: Det er nu tilladt, at en ikke uddannet revisor kan udarbejde et regnskab for et aktieselskab, der er simple og hvor der ingen aktivitet er i selskabet. Så kan det ikke nytte noget, at man stiller de samme krav til et regnskab som om det var udarbejdet af en revisor. Så må der være større tolerance over for fejl eller komme med vejledninger i stedet. Når man stiller et nyt regnskabssystem til rådighed, så må man regne med, at der er noget nyt, der skal læres. Selvom jeg har arbejdet med IT i 40 år, så kunne jeg ikke finde ud af at kopiere ind i det (sidste år) og forstod ikke strukturen i dette, da jeg ikke er regnskabsuddannet. Det var forskelligt fra det revisorudarbejdet regneark jeg udarbejder først. Men forståelsen er blevet bedre i år. Jeg har også lært at værdistigninger i egenkapitalen skal med ind over resultatdelen. Dette var årsagen til forklaringen på tilvækst egenkapital ikke blev kor-

13 rekt. Vi fandt ud (den ny revisor) af at den skabelon til forklaring af egenkapital ikke kan ændres, så man kan forklare tidligere års synder. Men egenkapitalen er korrekt. Det er fire status tal de skal lægges sammen. Den eneste usikkerhed er om vedtaget udbytte skal med eller trækkes fra i denne. Men begge dele kan vælges. Jeg mangler også at få at vide (vejledning), hvad man skal skrive, når der vitterlig ikke er nogen aktiviteter i aktieselskabet. Er det udarbejdelse af årsrapport og eller udbetaling af udbytte, som er de to væsentlige aktiviteter i dag. Det burde være muligt med nogle vejledninger, at udarbejde regnskab for de 20 posteringer og fire statuskonti, uden at skulle have en 10 års uddannelse som revisor. Ankenævnet udtaler: Erhvervsstyrelsen har som led i en stikprøveundersøgelse, jf. årsregnskabsovens 159, stk. 1, gennemgået årsrapporten for A A/S for perioden 1. november 2012 til 31. oktober 2013 og i den forbindelse konstateret, at årsrapporten indeholder en række fejl og mangler. Ankenævnet har gennemgået årsrapporten og det øvrige fremlagte materiale i sagen. Som anført i Erhvervsstyrelsens afgørelse er det ligeledes ankenævnets opfattelse, at årsrapporten er fejlbelagt og mangelfuld. Der er tale om mangler i ledelsespåtegningen, manglende anvendt regnskabspraksis, manglende egenkapitalopgørelse, manglende oplysning om væsentligste aktiviteter, manglende oplysninger om ejere og væsentligst uoverensstemmelser mellem resultatdisponering i tilknytning til resultatopgørelsen og balancen. Bestemmelserne i årsregnskabslovens 9, 53, 56, 76 a og 74 er dermed overtrådt, ligesom virksomhedens regnskab samlet set ikke kan siges at give et retvisende billede af virksomhedens aktiver og passiver, finansielle stilling samt resultat. Lovens 11 er derved ikke overholdt. Det følger af årsregnskabslovens 135, stk. 7, at Erhvervsstyrelsen, når der konstateres væsentlige fejl og mangler i forhold til selskabslovgivningen eller regnskabslovgivningen, kan beslutte, at muligheden for at undlade revision, jf. 135,

14 stk. 1, 3. pkt., ikke kan anvendes af virksomheden i indeværende og de to følgende regnskabsår. Af lovbemærkningerne ( 1, nr. 3, i lovforslag nr. L 190 af 26. marts 2010) til bestemmelsen fremgår det: Efter det gældende stk. 7 kan Erhvervs- og Selskabsstyrelsen [Erhvervsstyrelsen] beslutte, at en virksomhed ikke kan fravælge revision i det kommende regnskabsår, hvis styrelsen i forbindelse med en regnskabskontrol konstaterer væsentlige mangler eller fejl i forhold til selskabslovgivningen eller regnskabslovgivningen. Det foreslås, at bestemmelsen strammes op, så Erhvervs- og Selskabsstyrelsen kan beslutte, at en virksomhed skal lade sit årsregnskab revidere i de efterfølgende to regnskabsår, og at styrelsen i grovere tilfælde kan kræve revision i yderligere et regnskabsår. Væsentlige mangler eller fejl efter den foreslåede bestemmelse vil som hidtil omfatte overtrædelser af selskabs- eller regnskabslovgivningen, hvor der ikke er grundlag for at rejse en egentlig straffesag mod virksomheden og/eller dens ejer. Fastlæggelsen af fejlen eller manglens omfang vil tage udgangspunkt i virksomhedens forhold, herunder regnskabsbrugernes interesse i at få den pågældende oplysning, og der skal som udgangspunkt være tale om fejl, der bevirker, at der ikke gives et retvisende billede af virksomheden. Efter ankenævnets opfattelse er der med omfanget samt karakteren af fejlene og manglerne tale om væsentlige forhold, som indebærer, at årsrapporten ikke giver et retvisende billede af A A/S. Ankenævnet tiltræder derfor, at Erhvervsstyrelsen har truffet beslutning om, at virksomhedens kommende årsrapport for 2013/2014 skal revideres af en godkendt revisor i overensstemmelse med årsregnskabslovens 135, stk. 1, 1. eller 2. pkt., samt at styrelsen, jf. lovens 161, nr. 3, har påbudt ledelsen at berigtige forholdet således, at der indsendes en berigtiget og godkendt årsrapport for 2013/2014, der er revideret efter revisionsstandarden eller efter den særlige erklæringsstandard (udvidet gennemgang). Ankenævnet stadfæster således Erhvervsstyrelsens afgørelse af 26. februar 2015.

Bee Sport ApS. Årsrapport for 2013. CVR-nr. 30 83 52 63. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Bee Sport ApS. Årsrapport for 2013. CVR-nr. 30 83 52 63. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling Bee Sport ApS CVR-nr. 30 83 52 63 Årsrapport for 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/04 2014 Christian Stadil Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

kendelse: Den erklæring, der ligger til grund for klagen, er en erklæring med sikkerhed, som er omfattet af lovens 1, stk. 2.

kendelse: Den erklæring, der ligger til grund for klagen, er en erklæring med sikkerhed, som er omfattet af lovens 1, stk. 2. Den 14. januar 2015 blev der i sag nr. 56/2014 Revisortilsynet mod statsautoriseret revisor Preben Pedersen afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 4. juli 2014 har Revisortilsynet, i medfør af revisorlovens

Læs mere

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst:

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst: Kendelse af 21. marts 2001. 00-161.414. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet. Årsregnskabslovens 62. (Ellen Andersen, Morten Iversen og Jan Uffe Rasmussen) K, der er medlem af

Læs mere

PC Entreprise ApS. Årsregnskab

PC Entreprise ApS. Årsregnskab Skovhusvænget 5 4632 Bjæverskov CVR-nr.: 32 30 61 36 Årsregnskab 3. regnskabsår 1. januar 2014-31. december 2014 Årsregnskabet er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31. maj

Læs mere

Nye Kommercielle Aktiviteter Holding A/S CVR-nr. 12523394 Strandvejen 100 2900 Hellerup. Årsrapport 2015. Dirigent

Nye Kommercielle Aktiviteter Holding A/S CVR-nr. 12523394 Strandvejen 100 2900 Hellerup. Årsrapport 2015. Dirigent Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Nye Kommercielle Aktiviteter Holding

Læs mere

CASA DE LUXE By Naja Munthe ApS

CASA DE LUXE By Naja Munthe ApS CASA DE LUXE By Naja Munthe ApS København CVR nr. 33035888 Årsrapport 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2013 Dirigent 1 Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning...3 Virksomhedsoplysninger...4 Anvendt regnskabspraksis...5 Resultatopgørelse...7 Balance...8 Noter...10 2

Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning...3 Virksomhedsoplysninger...4 Anvendt regnskabspraksis...5 Resultatopgørelse...7 Balance...8 Noter...10 2 Lergravsvej 60 2300 København S CVR nr. 36049189 Årsrapport for 2014 1. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30. maj 2015 Tommy Andersen Dirigent

Læs mere

BAUN'S MURERFORRETNING ApS

BAUN'S MURERFORRETNING ApS BAUN'S MURERFORRETNING ApS Retortvej 58, kl th 2500 Valby Årsrapport 19. september 2013-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/05/2015 Mark

Læs mere

JAMMERBUGT CAMPING APS

JAMMERBUGT CAMPING APS Tlf.: 96 34 73 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab aalborg@bdo.dk Visionsvej 51 www.bdo.dk DK-9000 Aalborg CVR-nr. 20 22 26 7020222670 JAMMERBUGT CAMPING APS ÅRSRAPPORT Årsrapport 2014 Årsrapporten

Læs mere

Under Uret Svendborg Holding ApS CVR-nr. 26580137. Årsrapport 2011/2012. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling den 26.09.2012.

Under Uret Svendborg Holding ApS CVR-nr. 26580137. Årsrapport 2011/2012. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling den 26.09.2012. Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33 96 35 56 Klosterplads 9 Postboks 169 5700 Svendborg Telefon 63 14 69 00 Telefax 62 21 28 01 www.deloitte.dk Under Uret Svendborg Holding ApS

Læs mere

LOKE FILM UDLEJNING ApS

LOKE FILM UDLEJNING ApS LOKE FILM UDLEJNING ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22/05/2013 Adam Kaare Schmedes Dirigent Side 2 af 13

Læs mere

DEN DANSKE MARITIME FOND

DEN DANSKE MARITIME FOND DEN DANSKE MARITIME FOND Den Danske Maritime Fond CVR-nr. 28 89 38 25 Årsrapport 2005/06 AMALIEGADE 33 B * DK - 1256 KØBENHAVN K * TLF.: +45 77 40 16 11 * TELEFAX: +45 33 11 62 10 E-mail: info@dendanskemaritimefond.dk

Læs mere

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 15. maj 2014 /team fonde Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 Nærværende statusbrev er koncentreret om L 154 forslag til lov om erhvervsdrivende, der blev fremsat den 12. marts 2014, og førstebehandlet

Læs mere

LikeFred ApS. Årsrapport for perioden 3. september 2013-31. december 2014 (16 måneder) CVR-nr. 32 34 08 81

LikeFred ApS. Årsrapport for perioden 3. september 2013-31. december 2014 (16 måneder) CVR-nr. 32 34 08 81 LikeFred ApS CVR-nr. 32 34 08 81 Årsrapport for perioden 3. september 2013-31. december 2014 (16 måneder) Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 26. juni 2015 Som dirigent:... Peter Bager

Læs mere

DEN DANSKE MARITIME FOND

DEN DANSKE MARITIME FOND DEN DANSKE MARITIME FOND Årsrapporten er fremlagt og godkendt af bestyrelsen den 14. marts 2014 (dirigent) CVR-nr. 28 89 38 25 Årsrapport 2013 AMALIEGADE 33 B * DK - 1256 KØBENHAVN K * TLF.: +45 77 40

Læs mere

DEN DANSKE MARITIME FOND

DEN DANSKE MARITIME FOND DEN DANSKE MARITIME FOND Årsrapporten er fremlagt og godkendt af bestyrelsen den / 2009 (dirigent) CVR-nr. 28 89 38 25 Årsrapport 2008 AMALIEGADE 33 B * DK - 1256 KØBENHAVN K * TLF.: +45 77 40 16 11 *

Læs mere

Jeudan I A/S. Årsrapport for 2014

Jeudan I A/S. Årsrapport for 2014 Sankt Annæ Plads 13 1250 København K CVR-nr. 15110341 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16. april 2015 Morten Aagaard Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Nikolaj Tinggaard Jørgensen Holding ApS CVR-nr. 30235169. Årsrapport 2014. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling, den 25.06.

Nikolaj Tinggaard Jørgensen Holding ApS CVR-nr. 30235169. Årsrapport 2014. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling, den 25.06. Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Vesterballevej 25A Postboks 454 7000 Fredericia Telefon 75 92 72 22 Telefax 75 93 39 88 www.deloitte.dk Nikolaj Tinggaard Jørgensen Holding

Læs mere

MAERSK BROKER A/S. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

MAERSK BROKER A/S. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den MAERSK BROKER A/S Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/05/2015 Lars-Erik Brenøe Dirigent Side 2 af 11 Indhold

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R. Den 4. oktober 2010 blev der i sag nr. 49/2009 K mod registreret revisor R og RR afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret

Læs mere

F. Salling Invest A/S. Højbjerg

F. Salling Invest A/S. Højbjerg F. Salling Invest A/S Højbjerg Årsrapport for 2012 CVR-nr. 24 57 46 28 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2013 Dirigent Indholdsfortegnelse Side Ledelsesberetning

Læs mere

DANSK SELSKAB FOR MEKANISK DIAGNOSTIK OG TERAPI PETER FABERS VEJ 45, 2. TH., 8210 ÅRHUS V 16. REGNSKABSÅR

DANSK SELSKAB FOR MEKANISK DIAGNOSTIK OG TERAPI PETER FABERS VEJ 45, 2. TH., 8210 ÅRHUS V 16. REGNSKABSÅR Tlf.: 75 18 16 66 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab esbjerg@bdo.dk Bavnehøjvej 6 www.bdo.dk DK-6700 Esbjerg CVR-nr. 20 22 26 7020222670 DANSK SELSKAB FOR MEKANISK DIAGNOSTIK OG TERAPI PETER FABERS

Læs mere

HJELM HOLDING ApS. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

HJELM HOLDING ApS. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den HJELM HOLDING ApS Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/05/2014 Henrik Ladefoged Dirigent Side 2 af 11 Indhold

Læs mere

Kai D Fonden CVR-nr. 34776636. Årsrapport 2014

Kai D Fonden CVR-nr. 34776636. Årsrapport 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Egtved Allé 4 6000 Kolding Telefon 75 53 00 00 Telefax 75 53 00 38 www.deloitte.dk Kai D Fonden CVR-nr. 34776636 Årsrapport 2014 Godkendt

Læs mere

Boligmaleren ApS. Årsrapport for 2014

Boligmaleren ApS. Årsrapport for 2014 Salamanderparken 115 8260 Viby J CVR-nr. 35241353 Årsrapport for 2014 2. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31. maj 2015 Jim Gottschalck Hagen

Læs mere

Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde

Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde I medfør af 131, stk. 6, 132, stk. 1, og 190, stk. 4, i lov nr. 598 af 12. juni 2013 om forvaltere af alternative

Læs mere

Virksomhedsoplysninger 1. Ledelsespåtegning 2. Den uafhængige revisors erklæringer 3. Ledelsesberetning 4. Anvendt regnskabspraksis 5

Virksomhedsoplysninger 1. Ledelsespåtegning 2. Den uafhængige revisors erklæringer 3. Ledelsesberetning 4. Anvendt regnskabspraksis 5 Legumina Machinery ApS Indholdsfortegnelse Side Virksomhedsoplysninger 1 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæringer 3 Ledelsesberetning 4 Anvendt regnskabspraksis 5 Resultatopgørelse for 2014/15

Læs mere

VONHAGE A/S. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/06/2015

VONHAGE A/S. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/06/2015 VONHAGE A/S Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/06/2015 Christian Lundgaard Dirigent Side 2 af 10 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

JUUL VESTERGAARD A/S. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 25. april 2015. Morten Vestergaard

JUUL VESTERGAARD A/S. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 25. april 2015. Morten Vestergaard Tlf.: 96 26 38 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab herning@bdo.dk Birk Centerpark 30 www.bdo.dk DK-7400 Herning CVR-nr. 20 22 26 7020222670 JUUL VESTERGAARD A/S ÅRSRAPPORT Årsrapport 2014 Årsrapporten

Læs mere

ALM. BRAND FOND. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

ALM. BRAND FOND. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den ALM. BRAND FOND Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/11/2014 Jørgen H. Mikkelsen Dirigent Side 2 af 12 Indhold

Læs mere

JYDSK RAMME- OG LISTEFABRIK ApS

JYDSK RAMME- OG LISTEFABRIK ApS JYDSK RAMME- OG LISTEFABRIK ApS Årsrapport 1. juli 2013-30. juni 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/11/2014 Henrik Aaen Dirigent Side 2 af 12 Indhold

Læs mere

Årsrapport. Kærby Økologiske Æg ApS. CVR: 29220573 1. oktober 2014-30. september 2015. Sandfeldvej 55 7330 Brande

Årsrapport. Kærby Økologiske Æg ApS. CVR: 29220573 1. oktober 2014-30. september 2015. Sandfeldvej 55 7330 Brande Kærby Økologiske Æg ApS CVR: 29220573 1. oktober 2014-30. september 2015 Kærby Økologiske Æg ApS Sandfeldvej 55 7330 Brande en er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den: 29.

Læs mere

E5 A/S. Årsrapport for 2014. CVR-nr. 21 83 21 46. Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 29. maj 2015.

E5 A/S. Årsrapport for 2014. CVR-nr. 21 83 21 46. Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 29. maj 2015. E5 A/S CVR-nr. 21 83 21 46 Årsrapport for 2014 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 29. maj 2015 Som dirigent:... Carl Christian Victor Borell Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning 1

Læs mere

SYMMETRY INVEST ApS. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

SYMMETRY INVEST ApS. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den SYMMETRY INVEST ApS Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/02/2014 Andreas Aaen Dirigent Side 2 af 12 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

THP Holding Vejle ApS

THP Holding Vejle ApS Ribe Landevej 152, 7100 Vejle (CVR-nr. 26413745) Årsrapport for 2014 (13. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28. maj 2015 Thomas Højsholm Pedersen

Læs mere

Neurologisk Klinik Sønderborg ApS

Neurologisk Klinik Sønderborg ApS Neurologisk Klinik Sønderborg ApS CVR-nr. 33 77 76 04 Årsrapport for 2012 (2. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05 2013 Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Jotivipe ApS. Årsrapport for perioden 1. oktober 2014 til 30. september 2015. Brombærdalen 7 2970 Hørsholm. CVR-nr. 31 27 35 28

Jotivipe ApS. Årsrapport for perioden 1. oktober 2014 til 30. september 2015. Brombærdalen 7 2970 Hørsholm. CVR-nr. 31 27 35 28 Jotivipe ApS Brombærdalen 7 2970 Hørsholm CVR-nr. 31 27 35 28 Årsrapport for perioden 1. oktober 2014 til 30. september 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

MOOS-BJERRE ApS. Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

MOOS-BJERRE ApS. Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den MOOS-BJERRE ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/06/2013 Michael Moos-Bjerre Dirigent Side 2 af 12 Indhold

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

C. P. Dyvig & Co. A/S. Årsrapport 2013

C. P. Dyvig & Co. A/S. Årsrapport 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk C. P. Dyvig & Co. A/S CVR-nr.

Læs mere

GOD-KROP HOLDING ApS. Årsrapport 16. april 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

GOD-KROP HOLDING ApS. Årsrapport 16. april 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den GOD-KROP HOLDING ApS Årsrapport 16. april 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2014 Rasmus Ramskov Jespersen Dirigent Side 2 af

Læs mere

Kathrine Rask Holding ApS CVR-nr. 25 61 77 38

Kathrine Rask Holding ApS CVR-nr. 25 61 77 38 Kathrine Rask Holding ApS CVR-nr. 25 61 77 38 Årsrapport 1. januar - 30. april 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24. september 2015. Kathrine Rask Dirigent

Læs mere

Fredericia Golfbane A/S. Årsrapport 2014/15

Fredericia Golfbane A/S. Årsrapport 2014/15 Stenhøjvej 57 Fredericia cvr-nr. 15 77 01 98 Årsrapport 2014/15 Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger 1 Ledelsespåtegning 2 Ledelsesberetning 3 Anvendt regnskabspraksis 4-5 Resultatopgørelse 6 Balance

Læs mere

Danish Train Consulting ApS i likvidation Årsrapport for 2011/12

Danish Train Consulting ApS i likvidation Årsrapport for 2011/12 Danish Train Consulting ApS i likvidation Årsrapport for 2011/12 CVR-nr. 30 82 79 02 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/1 2013 Kim Nielsen Hvam Dirigent

Læs mere

Årsrapport for 2013 5. regnskabsår

Årsrapport for 2013 5. regnskabsår Årsrapport for 2013 5. regnskabsår KEANA ApS Skodshøj 6 9530 Støvring CVR-nr. 32 15 60 96 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28. maj 2014. Dirigent: Kent

Læs mere

Ejerforeningen Engelstoftsgade 20. CVR-nummer 32684955

Ejerforeningen Engelstoftsgade 20. CVR-nummer 32684955 CVR-nummer 32684955 Årsrapport 2012 Indholdsfortegnelse Foreningsoplysninger 2 Påtegning og erklæring Bestyrelsespåtegning 3 Den uafhængige revisors erklæring 4 Foreningsberetning 5 Årsregnskab Anvendt

Læs mere

DANSK FERIEBOLIG A/S. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

DANSK FERIEBOLIG A/S. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den DANSK FERIEBOLIG A/S Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2014 Kjeld Birk Dirigent Side 2 af 15 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

FAIR Danmark Birkedommervej 31 2400 København NV

FAIR Danmark Birkedommervej 31 2400 København NV Øster Allé 56, 1. 2100 København Ø Tlf. 36 72 03 66 Fax. 36 72 03 22 E-mail: Revisor@ rein.dk GenpartGenpart Årsrapport for 2015 FAIR Danmark Birkedommervej 31 2400 København NV Således vedtaget på foreningens

Læs mere

Byggefelt H, Teglholmen Parkering ApS

Byggefelt H, Teglholmen Parkering ApS Byggefelt H, Teglholmen Parkering ApS CVR-nr. 30 53 82 77 Årsrapport for perioden 2. juni - 31. december 2014 (7 måneder) Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 27. april 2015 Som dirigent:...

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S Selskabsmeddelelse nr. 12. oktober 2015 Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S I henhold til vedtægternes 11 og 12 indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling i Danske

Læs mere

JESPER BANG ApS. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

JESPER BANG ApS. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den JESPER BANG ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2015 Erik Vittrup Nielsen Dirigent Side 2 af 9 Indhold

Læs mere

ACAIACAI ApS CVR-nr. 34080011. Årsrapport 2012

ACAIACAI ApS CVR-nr. 34080011. Årsrapport 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk ACAIACAI ApS CVR-nr. 34080011

Læs mere

Niels Erik Jespersen Holding ApS

Niels Erik Jespersen Holding ApS Holmevej 2 5683 Haarby (14. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/05 2015 Niels Erik Jespersen Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD SPILDEVAND A/S CVR-nr. 33 04 69 87 1. SELSKABETS

Læs mere

SE Grøn Energi A/S CVR-nr. 34456984. Årsrapport 2012

SE Grøn Energi A/S CVR-nr. 34456984. Årsrapport 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Frodesgade 125 Postboks 200 6701 Esbjerg Telefon 79 12 84 44 Telefax 79 12 84 55 www.deloitte.dk SE Grøn Energi A/S CVR-nr. 34456984 Årsrapport

Læs mere

Vejledning til opsætning af Det gode foreningsregnskab

Vejledning til opsætning af Det gode foreningsregnskab Vejledning til opsætning af Det gode foreningsregnskab Fredensborg Kommune Center for Læring, Fritid og Sundhed Februar 2016 1 Forord: Center for Læring, Fritid og Sundhed har efter konkrete henvendelser

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger LBK nr 962 af 19/09/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0074 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

EMDESIC TECHNOLOGY SOLUTIONS DENMARK APS NIELS JERNES VEJ 10, 9220 AALBORG ØST 2014/15

EMDESIC TECHNOLOGY SOLUTIONS DENMARK APS NIELS JERNES VEJ 10, 9220 AALBORG ØST 2014/15 Emdesic Technology Solutions Denmark Ap Jernes Vej 1 Aalborg Øst 33066635 EMDESIC TECHNOLOGY SOLUTIONS DENMARK APS NIELS JERNES VEJ 10, 9220 AALBORG ØST ÅRSRAPPORT Årsrapport 2014/15 Årsrapporten er fremlagt

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 30. august 2010 har K i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt statsautoriseret revisor R for Revisornævnet.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 30. august 2010 har K i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt statsautoriseret revisor R for Revisornævnet. Den 28. marts 2011 blev der i sag nr. 49/2010 A ApS ved K mod statsautoriseret revisor R afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 30. august 2010 har K i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt

Læs mere

Ejendomsselskabet Vejlevej 92-108, Kolding A/S CVR-nr. 82147713. Årsrapport 2014

Ejendomsselskabet Vejlevej 92-108, Kolding A/S CVR-nr. 82147713. Årsrapport 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Egtved Allé 4 4 6000 Kolding Telefon 75 53 00 00 Telefax 75 53 00 38 www.deloitte.dk Ejendomsselskabet Vejlevej 92-108, Kolding A/S CVR-nr.

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 4. marts 2014 (j.nr. 2013-0036197) Ikke part og anmodning

Læs mere

En fond anset for at være erhvervsdrivende. (Børge Dahl, Merete Cordes og Vagn Joensen)

En fond anset for at være erhvervsdrivende. (Børge Dahl, Merete Cordes og Vagn Joensen) Kendelse af 20. marts 1996. 95-39.865. En fond anset for at være erhvervsdrivende. Lov om erhvervsdrivende fonde 1, stk. (Børge Dahl, Merete Cordes og Vagn Joensen) I skrivelse af 5. maj 1995 har advokat

Læs mere

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Titel: Vedtægter Thisted Forsikring A/S Side 1 af 6 1. Navn og hjemsted Selskabets navn er Thisted Forsikring A/S ( Aktieselskabet ). Aktieselskabets

Læs mere

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 11. januar 2010 om sagens faktiske omstændigheder udtalt:

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 11. januar 2010 om sagens faktiske omstændigheder udtalt: Kendelse af 10. maj 2010 (J.nr. 2009-0020413) Revisionsvirksomhed frataget godkendelsen som revisionsvirksomhed og slettet i registeret over godkendte revisionsvirksomheder. Revisorlovens 29 og 14, stk.

Læs mere

JYSK ERHVERVS & BOLIG ADMINISTRATION ApS

JYSK ERHVERVS & BOLIG ADMINISTRATION ApS JYSK ERHVERVS & BOLIG ADMINISTRATION ApS Falbe Hansens Vej 3, 3 tv 8920 Randers NV Årsrapport 15. april 2014-30. september 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

ANALYSE. Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet. April 2016. Side 1 af 7. www.fsr.dk

ANALYSE. Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet. April 2016. Side 1 af 7. www.fsr.dk Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet ANALYSE April 2016 www.fsr.dk Side 1 af 7 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

Svendborg Skolebio. Revisionsprotokollat. Strandvej 75, 5700 Svendborg. CVR-nr. 36 30 82 06

Svendborg Skolebio. Revisionsprotokollat. Strandvej 75, 5700 Svendborg. CVR-nr. 36 30 82 06 Strandvej 75, 5700 Svendborg CVR-nr. 36 30 82 06 Revisionsprotokollat af ## til årsregnskab for perioden 1. april - 31. december 2015 Indhold 1 Indledning 10 2 Konklusion på den udførte revision 10 3 Betydelige

Læs mere

Regnskabskrav til klasse A-virksomheder

Regnskabskrav til klasse A-virksomheder 30. maj 2016 /JANNIL Sag Regnskabskrav til klasse A-virksomheder Formålet med nærværende notat er at beskrive Erhvervsstyrelsens opfattelse af en række regnskabsmæssige problemstillinger i relation til

Læs mere

Nordsjællands Anlægsgartner ApS

Nordsjællands Anlægsgartner ApS Nordsjællands Anlægsgartner ApS Frederiksborgvej 199 3450 Allerød CVR-nr. 32 44 64 69 Årsrapport 2013 4. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 8

Læs mere

Core Bolig IV Investoraktieselskab nr. 5. Årsrapport for 2015

Core Bolig IV Investoraktieselskab nr. 5. Årsrapport for 2015 Core Bolig IV Investoraktieselskab nr. 5 Skoubogade 1, 2., 1158 København Årsrapport for 2015 CVR-nr. 36 39 95 62 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2016

Læs mere

Revisionsinstituttet. Arbejderbevægelsens Kooperative Finansieringsfond. Arsrapport for 2013. CVR. nr. 22 39 39 28

Revisionsinstituttet. Arbejderbevægelsens Kooperative Finansieringsfond. Arsrapport for 2013. CVR. nr. 22 39 39 28 Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Arbejderbevægelsens Kooperative Finansieringsfond CVR. nr. 22 39 39 28 Arsrapport for 2013 Arsrapporten blev fremlagt og godkendt på fondens ordinære bestyrelsesmøde

Læs mere

Søren Kristiansen ApS

Søren Kristiansen ApS Søren Kristiansen ApS ÅRSRAPPORT 2011/2012 CVR 31 42 57 00 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 3 /10 2012. Dirigent INDHOLD Side Påtegninger Ledelsespåtegning

Læs mere

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Komitéen har i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen A/S i foråret 2011 gennemført en undersøgelse af oplysninger om corporate governance

Læs mere

BOLIG-ISOLERING ApS. Årsrapport 14. marts 2012-30. juni 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

BOLIG-ISOLERING ApS. Årsrapport 14. marts 2012-30. juni 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den BOLIG-ISOLERING ApS Årsrapport 14. marts 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/11/2013 Ole Rasmussen Hassing Dirigent Side 2 af 14 Indhold

Læs mere

EDC Erhverv Poul Erik Bech, Fyn A/S Bremerholm 29, 1069 København K CVR-nr. 32 34 75 84

EDC Erhverv Poul Erik Bech, Fyn A/S Bremerholm 29, 1069 København K CVR-nr. 32 34 75 84 Bremerholm 29, 1069 København K CVR-nr. 32 34 75 84 Årsrapport for 2015 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 28.04.16 Steen Lundbye Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB

Læs mere

K/S Danskib 72. Årsrapport for 2013. CVR-nr. 31 06 62 55. (7. regnskabsår)

K/S Danskib 72. Årsrapport for 2013. CVR-nr. 31 06 62 55. (7. regnskabsår) K/S Danskib 72 CVR-nr. 31 06 62 55 Årsrapport for 2013 (7. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24/04 2014 Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

Janus Andersen & Co. A/S CVR-nr. 26 63 24 63

Janus Andersen & Co. A/S CVR-nr. 26 63 24 63 CVR-nr. 26 63 24 63 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 03.06.15 Oluf Hjortlund Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB

Læs mere

Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret 2009 for Netop Solutions A/S, CVR-nr. 16 22 15 03

Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret 2009 for Netop Solutions A/S, CVR-nr. 16 22 15 03 FONDSRÅDET Bestyrelsen for Netop Solutions A/S Bregnerødvej 127 3460 Birkerød 12. oktober 2010 Ref. AVE J.nr. 2010-0021551 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret 2009 for Netop Solutions

Læs mere

Sevel Vandværk I/S. Årsrapport for perioden

Sevel Vandværk I/S. Årsrapport for perioden Sevel Vandværk I/S Årsrapport for perioden 01.01.2007 til 31.12.2007 Indholdsfortegnelse: Selskabsoplysninger Selskabsoplysninger...3 Påtegninger Revisionspåtegning...4 Ledelsespåtegning...5 Ledelsesberetning

Læs mere

DVD Technology ApS. Årsrapport for 2013/14

DVD Technology ApS. Årsrapport for 2013/14 DVD Technology ApS Ahornsvinget 26, 7500 Holstebro CVR-nr. 34 07 70 02 Årsrapport for 2013/14 3. regnskabsår Til Erhvervsstyrelsen Nærværende årsrapport er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

BSS-Holstebro Holding ApS. Årsrapport 2013/14. 7. regnskabsår

BSS-Holstebro Holding ApS. Årsrapport 2013/14. 7. regnskabsår Revisorhuset Holstebro PIS Kirkestræde 9, 2. sal ~ 7500 Holstebro *r Telefon 97 41 25 22 Fax97 40 47 43 -» CVR-nr. 32 3417 99 ^ rr@revlsorhuset-holstebro.dk I ICdt www.revisorhuset-holstebro.dk ^fljv*

Læs mere

STB Byg Ejendomme A/S Andkærvej 24, 7100 Vejle

STB Byg Ejendomme A/S Andkærvej 24, 7100 Vejle STB Byg Ejendomme A/S Andkærvej 24, 7100 Vejle CVR-nr. 15 99 41 85 Årsrapport 1. januar - 31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 9. februar

Læs mere

BUUS V V S TEKNIK ApS

BUUS V V S TEKNIK ApS BUUS V V S TEKNIK ApS Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/11/2012 Kim Buus Dirigent Side 2 af 13 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Beslutning: Den 9. februar 2015 blev der i. sag nr. 27/2014. mod. afsagt sålydende

Beslutning: Den 9. februar 2015 blev der i. sag nr. 27/2014. mod. afsagt sålydende Den 9. februar 2015 blev der i sag nr. 27/2014 A mod B afsagt sålydende Beslutning: Ved skrivelse af 28. marts 2014 vedhæftet en politianmeldelse har Advokatfirmaet A indbragt revisor statsautoriseret

Læs mere

Købmand Herman Sallings Fond. Århus. Årsrapport for 2012 CVR-nr. 53 52 04 13

Købmand Herman Sallings Fond. Århus. Årsrapport for 2012 CVR-nr. 53 52 04 13 Købmand Herman Sallings Fond Århus Årsrapport for 2012 CVR-nr. 53 52 04 13 Indholdsfortegnelse Side Ledelsesberetning Ledelsesberetning 1 Påtegninger Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæringer

Læs mere

DP PROJEKTUDVIKLING A/S

DP PROJEKTUDVIKLING A/S DP PROJEKTUDVIKLING A/S Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2013 Ole Davidsen Dirigent Side 2 af 13 Indhold

Læs mere

A&C Holding, Billund ApS. Årsrapport for 2012

A&C Holding, Billund ApS. Årsrapport for 2012 Årsrapport for 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den Dirigent CVR-nr. 32099165 Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning...3 Den uafhængige revisors erklæringer...4

Læs mere

Årsrapport for 2013/14 17. regnskabsår

Årsrapport for 2013/14 17. regnskabsår Årsrapport for 2013/14 17. regnskabsår Christian Hem Invest ApS Lucernemarken 16 9490 Pandrup CVR-nr. 21 06 49 71 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10. december

Læs mere

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed BEK nr 837 af 14/08/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2012-0032241 Senere ændringer

Læs mere

IT Fyn Munkebjergvej 130 5230 Odense M CVR-nr. Årsrapport 2015

IT Fyn Munkebjergvej 130 5230 Odense M CVR-nr. Årsrapport 2015 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Tværkajen 5 Postboks 10 5100 Odense C Telefon 63146600 Telefax 63146612 www.deloitte.dk IT Fyn Munkebjergvej 130 5230 Odense M CVR-nr.

Læs mere

Spaltningsregnskab pr. 01.01.2016. Spaltning af: Foreningen Østifterne f.m.b.a. CVR-nr. 25 35 27 34 til Østifterne f.m.b.a. (nydannet forening)

Spaltningsregnskab pr. 01.01.2016. Spaltning af: Foreningen Østifterne f.m.b.a. CVR-nr. 25 35 27 34 til Østifterne f.m.b.a. (nydannet forening) Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk Spaltningsregnskab pr. 01.01.2016

Læs mere

Brug af ulovlige lån til aktionærer, anpartshavere og ledelser i danske virksomheder september 2011 ANALYSE. www.fsr.dk

Brug af ulovlige lån til aktionærer, anpartshavere og ledelser i danske virksomheder september 2011 ANALYSE. www.fsr.dk Brug af ulovlige lån til aktionærer, anpartshavere og ledelser i danske virksomheder september 2011 ANALYSE www.fsr.dk Brug af ulovlige lån til aktionærer, anpartshavere og ledelser i danske virksomheder

Læs mere

RIVERCLUB ApS. Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/01/2014

RIVERCLUB ApS. Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/01/2014 RIVERCLUB ApS Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/01/2014 Jes Bondo Dirigent Side 2 af 15 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Begrundelse for og kommentarer til vedtægtsændringer foreslået af bestyrelsen November 2015 1 Baggrund På den ekstraordinære generalforsamling

Læs mere

Balder Bolig A/S. CVR nr. 26 09 68 63. Årsrapport for 2006 01.01.2006-31.12.2006. (6. regnskabsår)

Balder Bolig A/S. CVR nr. 26 09 68 63. Årsrapport for 2006 01.01.2006-31.12.2006. (6. regnskabsår) Balder Bolig A/S Terp Skovvej 111, 8270 Højbjerg CVR nr. 26 09 68 63 Årsrapport for 2006 01.01.2006-31.12.2006 (6. regnskabsår) Side 1 Beretning 2006 Hoved aktivitet Selskabets hoved aktivitet omfatter

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf. VEDTÆGTER FOR Udvikling Fyn A/S CVR-nr. 34 20 62 28 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Udvikling Fyn A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Odense Kommune. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at varetage erhvervs-

Læs mere

Årsrapport 2013. Barsel.dk

Årsrapport 2013. Barsel.dk Årsrapport 2013 Barsel.dk Indholdsfortegnelse Ledelsens beretning Ledelsens beretning 3 Påtegninger Ledelsens regnskabspåtegning 4 Intern revisors erklæringer 5 Den uafhængige revisors erklæringer 6 Regnskab

Læs mere

ÅRSRAPPORT. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den I~/'f 20ls. Martin Finderup CVR-NR.

ÅRSRAPPORT. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den I~/'f 20ls. Martin Finderup CVR-NR. Tlt.: 96 142700 skive@bdo.dk www.bdo.dk BOD Statsautoriseret revisionsaktieselskab Asylgade 1 U, 5. sal DK-7800 Skive CVR-nr. 20222670 POSTHUSTORVET SKIVE APS ÅRSRAPPORT 2014 Årsrapporten er fremlagt og

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere