Hotel Pro Forma ELLEN. Tekst af Morten Søndergaard

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hotel Pro Forma ELLEN. Tekst af Morten Søndergaard"

Transkript

1 Hotel Pro Forma ELLEN Tekst af Morten Søndergaard

2 1. Ellen, jeg vil bo i dit navn, Ellen Ellen er det hus, hvor jeg vil bo en gang. En gang igen. Bare en gang til, Ellen. Vi går og hedder Ellen. Hvad hedder du? Menneskenes navne er dråber af syre, der er brændt ind i dem. Navnet er en sti, der snævrer sig ind, bliver mindre, løber igennem os og forsvinder ind i skoven. Ellen er vild. Hendes navn er et sted kun beboeligt af hende. I lyset af hendes navn vokser det træ, man bygger violiner af: Elletræet, lyt til mol-tonerne, der leger i vinden. Ellen er faret vild. Hendes navn er et sted kun beboeligt af hende. I lyset af hendes navn vokser det træ man bygger violiner af: Elletræet, lyt til mol-tonerne, der leger i vinden. Ellen flækker ikke. Elletræ flækker ikke. Derfor egner det sig til instrumenter. Ellen, det er det eneste af vores træer der kan stå med rødderne helt under vand i lang tid. Selv en meter dybt vand kan den klare. At få ilt transporteret ned til rødderne er et problem, som de andre træer ikke har løst, men som elletræet har. Derfor står Ellen alene, de steder hvor den trives. Derfor står Ellen alene. Elletræ er eminent brænde og hugges om i ung alder. Får de lov, bliver elletræer op til 25 meter høje. Af elletræ får man de bedste træsko.

3 Vi sidder ved vores eksistensbord. Det er helt andre steder end det, der bliver kaldt hjem, jeg har følt mig hjemme. Det er ikke altid der, vi bor, at vi har hjemme. Jeg har undertiden følt mig mere hjemme på rejse, undervejs fra et sted til et andet. Vi følger med vores dyr. De steder jeg har boet i mit liv, har selvfølgelig været med til at præge mig. Men aldrig selve lejligheden eller huset, altid omgivelserne, kvarteret, landskabet. Der var en gang en Ellen der drog ud i verden. Og blev der.

4 2. Enten Ellen eller ingen. Se, der står et skilt, som peger i begge retninger, tutti le direzioni, har vi ikke altid elsket det skilt? Alle retninger! Vi elsker at pege. Se! Vi er ret værdifulde og trives alle vegne. I vand eller på mineralsk nogenlunde dybgrundet og frisk bund. Vi indtager en særstilling og vandrer forsynet med rodknolde og vores arme kan skærme mod frost. Vi undgår stærke skygger, hvem gør ikke det? Vi er fremragende ammer. Det man lægger mærke til hos ellen er dens skulpturelle samlinger af stammer, elletrunter kaldes de. Fra et virvar af gamle mosklædte stubbe skyder ranke stammer op. Vedblivende og med en smal lysende vinge, halvt i lys, halvt i skygge, falder en lille nød. Det bliver siddende længe i os, en klang vist nok. Vi er vist nok omvendte æg. Vi er vist nok klæbrige på begge sider. Vi kan se den fladtrykte nød blive ved med at falde. Vi kan flyde længe på vandet. Elletræ og vand hører sammen. De mørkegrønne blade har en særhed. Når de først i november falder til jorden eller i vandet, bliver de ved med at være grønne. Vi spreder lys og skyder gerne i virvar af gamle mosklædte stubbe i moser, hvis vi får lov at leve. Bronzealdermanden (Tollundmanden) har også sagt Ellen. Vi har rustbrunt hår og vores nerver indeholder mange garvestoffer. Vi elsker lysdrag og undgår mørke. Brug af søm og skruer giver sjældent problemer. Men skygge kan Ellen ikke tåle.

5 3. Ingen Ellen uden torne. Stien ender her, men hvis man går ned i kælderen og åbner den gule lem, vil man se, at stien fører videre og blander sig med en lille bæk Vi færdes på stier, vi bor inde i husene, vi sidder i stolen, i solen, i bussen, i toget med bøger i skødet. Jeg går ind i et hus, men kommer ud af et andet. Inde i husene er der huse. Inde i menneskene er der ord. Hjemblind Hjemfalden Hjemfærd Hjemgift Hjemgæld Hjemløs Hjemsendelse Hjemsted Hjemsøgelser Hjemve. Er der nogen spørgsmål? - Denne vase har vi arvet efter vores mor, hun arvede den også og den har altid været gemt væk, så den ikke gik i stykker. Er den mon noget værd? - Jeg har fået denne smilende hund for mange år siden af min farmor. Hvad er den værd? - Denne stol var vores fars yndlingsstol. Den er i brunt skind og i meget fin stand. Vi har tænkt os at sælge den men først vil vi gerne høre om den har nogen værdi. - Denne figur har jeg arvet efter min søster som har arvet den efter sin onkel. Hvad er den værd? - Vi har arvet dette hoved fra vores mor. Har det mon nogen værdi? - Vi kunne godt tænke os at få en pris på denne stol. Den er 110cm høj - Jeg har to Elvis-dukker Den hvide dukke har kunnet spille "Love me tender" og den anden kan stadig spille "Jailhouserock". Er de noget værd? - Vi fik denne platte foræret for nogle år siden. Den har fået et skår foroven. Er den til at smide ud eller er det noget man skal bevare? - Denne kaffemølle fik min mor i Har den nogen anden værdi end affektionsværdi?

6 En bolig er et sted i et stykke tid. Så bliver det til et andet sted. Vi rejser. Vi skal videre. Vi bor mange steder. I jordhuler, slotte, myretuer, igloer, brændeskure, lejligheder, bikuber, stærekasser, grotter i klipper, boligblokke, herregårde, villaer, sommerhuse, skure af bølgeblik, lossepladser, kirkegårde, parcelhuse, hytter af siv og ler, containere, campingvogne, mobile homes, venteværelser. Vi kan ikke blive her. Men et hjem? Et hjem er i sidste ende dér hvor man føler sig hjemme. Og så sagde han: hjem bliver visse steder på en kvindes krop; øjne, skønhedspletterne, talje, kvinde kroppen, der rummer den eneste bolig, der virkelig er værd at hjemsøge: kussen. Der samles eller ophæves alle steder, alle konturer. Han ønsker ikke at være noget andet sted. Jeg kan ikke leve uden dig, Ellen. Tvekønnede og med en vinget nød, usymmetriske og savtakkede, med næsten kuglerunde blomster, sådan forgrener vi os og begynder tidligt at revne på langs og stryges med jordoverfladen. Vi står i lys, allerhelst i lys, i sommervældet, og blomstrer hvert år. Vi tåler stærk vind.

7 4. En Ellen er en Ellen. En eller anden. Nej. Aldrig en anden Ellen. En Ellen kommer sjældent alene. Vi har stor spredeevne. Vi ligner for øvrigt hinanden meget. Kun bliver vi knap så store på skyggefulde steder, og vi har ikke mange naturlige fjender. Lys er vores faste bopæl. Vi vil være i lys. Vi søger ly. Vi har ret til at være her. Vi siger: Hjemsavn. Hjemstavn. Vi er indfødt i lys men affødt af mørke. Vi står altid i lys.

8 5. Almindelig Judasøre, Bittersød Trævlhat, Blodplettet Koralsvamp, Blånende Nøgenhat, Brændende Mælkehat, Bævrende Åresvamp, Cinnobersvamp, Dråbehat, Elleslørhat, Farvebold, Fjerbladet Slørhat, Foranderlig Slørhat, Grædende Mørkhat, Grå slimslør, Guldgaffel, Gulskive, Hjortetrøffel, Hundestinksvamp, Høj posesvamp, Ildsporesvamp, Jensens Vokshat, Jordtunge, Klokkemorkel, Krølhåret Pragtbæger, Krystal Støvbold, Kuljordbær, Mild Mælkehat, Oksetunge, Pindsvine Støvbold, Prægtig Champingnon, Ravebold, Rhododendron Bøllesyge, Rødmende Fluesvamp, Rødmende Pjaltesporesvamp, Rustbæger, Satans Rørhat, Skønfodet Rørhat, Skær Huesvamp, Snehvid Fluesvamp, Snyltekølle, Spejlsporesvamp, Spids, Nøgenhat, Stjernebold, Stinkende, Tragthat, Sødtduftende Parasolhat, Sydlig Agerhat, Troldsmør, Tågetragthat, Tåresvamp, Ægte Ridderhat, Æsel Ørebæger. Jeg hedder Ellen. Hvad hedder du?

9 6. En Ellen i hånden er bedre end ti på taget. Alting tæller. Jeg tæller til ti. Du er nummer elleve. Man skal gå op over bakkerne for at komme til mit hus. Jeg går op til mit tomme hus på bakken, det udøver en vanvittig tiltrækning på mig. Ellefolket bor i bakkerne. Ellekonge. Ellepige. Ellevild. Ellevild er den, som har mistet forstanden ved Ellefolkets trolddom. Dampe står omkring elletrunterne i ellekrattet. Frem danser elverpiger. Det kræver mandshjerte at stå imod de dejlige piger og deres forførende sang mellem de gamle elletræer. Danser en ung mand med pigerne, bliver det hans sidste dans. Så skal han dø samme nat. For sent opdager han at pigerne er hule som elletrunter i ryggen. Elleskud er en pludseligt opstået sygdom eller smerte, der i følge folketroen skyldes ellefolks pileskud. Vi er hjemme alle vegne og kommer mange steder fra. Vi er talrige, også i Sydeuropa. Ja, netop i Sydeuropa, hvor lyset er stærkt og skyggerne kraftige. Vi kommer sent og rejser tidligt. Sådan er det bedst. Egypterne siger at verden er de hjemløses hus. Huse bliver hurtigt slidt af jordskorpen.

10 Men er der forskel på et hus og et hjem? Er der forskel på et hjem og en bolig? En bolig er en lugt. Her lugter af jasminer, her lugter af grønlangkål. Her lugter af øl, her lugter af søvn. Her lugter af vasketøj. Her lugter af influenza. Her lugter af pengemangel. Her lugter af regnestykker og katekismus. Her lugter af egernblod. Her lugter af børneopdragelse og fjernsyn. Nu skal vi se fjernsyn. Nu skal vi sove. En bolig er et sted i et stykke tid. Så bliver det til et andet sted. Vi kommer ikke ud af stedet. Vi er stedet. Jeg ældes. Du ældes. Vi ældes Skilt: Og lykken den går fra dør til dør som en stor træt skildpadde.

11 7. Folk tror de kan klare alting på egen hånd. Er du Ellen, så vær det. Ellen? Ja? Dine dyr er sultne. Alle mine dyr er i skoven. Vi vil ikke hjem. Alle de dyr der hører til huset. En hel flok dyr. Jeg er en flok. Min flok lægger sig ned i græsset. Græsset er køligt. Døren til huset står åben. Græsset gror og vi er glade. Mine dyr er gået et andet sted hen. Hvornår er vi der? I går for hurtigt, jeg kan ikke følge med. Jeg sparkede grisene, lige i trynen. Det er derfor de har flade tryner så man kan sparke dem, så man bedre kan ramme. Dyrenes bure står åbne.

12 Påfugle er vigtige Er I klar? Vi kommer for sent. Vi har glemt vores adresse. Vi er et helt folkeregister af drømme. Vi vil gerne findes. Vi er eftersøgt i alle landets aviser, vi sidder i biler, helst røde og med læderindtræk. Hvor er hjem? Hjem er et andet sted. Vi kommer. Ikke ud af stedet. Vi er stedet. Stedet er et mellemrum. Sådan overlever vi, vi stoler på hinanden, over tærsklerne Vi er et mødested for mange steder. Så længe det varer. Stedet er et lyspunkt. Som om stedet var et lys. I stedet for stedet. Vi begynder at gå ud af stedet. Vi vender os om. Se: stedet er en lysstråle, der hvor vi stod.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

vil så gerne gå i skole, men de har ikke råd. Selvfølgelig vil hun også gerne arbejde på hospitalet for at være tættere på Katrine.

vil så gerne gå i skole, men de har ikke råd. Selvfølgelig vil hun også gerne arbejde på hospitalet for at være tættere på Katrine. Kapitel 1 Hun strækker sig på madrassen og gaber. Så sætter hun sig op på den tynde madras på gulvet, gnider øjnene og ser rundt i rummet. Madrasserne ligger tæt. Ved hendes side i det smalle rum er tæpperne

Læs mere

Stolen for døren. Medusa

Stolen for døren. Medusa Stolen for døren Medusa Af samme forfatter bl.a.: Lyt til dig selv Ikke i aften, skat Os to artikler om parforhold Du er ikke alene Ørnen mod solen Kirsten Ahlburg Stolen for døren Roman Medusa Stolen

Læs mere

Kasper Adsbøll Eventyret over alle Eventyr. Der er altid en historie, der ikke er blevet fortalt! Grimm. Puplishing

Kasper Adsbøll Eventyret over alle Eventyr. Der er altid en historie, der ikke er blevet fortalt! Grimm. Puplishing 1 Kasper Adsbøll Eventyret over alle Eventyr Der er altid en historie, der ikke er blevet fortalt! Grimm Puplishing Eventyret over alle Eventyr Forlaget: Grimm Puplishing Forfatter: Kasper Adsbøll Layout:

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Burma. Burma. Drømmen om. Drømmen om. www.u-landskalender.dk. Drømmen om Burma. Sai Ku er født i Shan-staten i Burma. Det kommer han i hvert

Burma. Burma. Drømmen om. Drømmen om. www.u-landskalender.dk. Drømmen om Burma. Sai Ku er født i Shan-staten i Burma. Det kommer han i hvert Burma Drømmen om Børnenes U-landskalender Drømmen om Burma Børnenes U-landskalender fald til at sige nogle gange, selv om han i virkeligheden lå inde i sin mors mave, da hun og hans far flygtede til Thailand.

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Tekster. 1. Jeg vil bare se dig sidde i min sofa Tekst og musik: Helena Ljunggren. 2. Et spor i den nyfaldne sne Tekst og musik: Helena Ljunggren

Tekster. 1. Jeg vil bare se dig sidde i min sofa Tekst og musik: Helena Ljunggren. 2. Et spor i den nyfaldne sne Tekst og musik: Helena Ljunggren Tekster 1. Jeg vil bare se dig sidde i min sofa Jeg kan godt blive imponeret over alt det, du kan og vil, og i kunsten at kurtisere der ved du os lig, hvad der skal til. Men jeg vil bare se dig sidde i

Læs mere

ANDAGT. Bibelen - Guds ord. Læs. Aktivitet. Sang. Bøn. Tekst. puslinge/tumlinge november 2005

ANDAGT. Bibelen - Guds ord. Læs. Aktivitet. Sang. Bøn. Tekst. puslinge/tumlinge november 2005 Bibelen - Guds ord Joh.20.30-31. Jesus gjorde også mange andre tegn, som hans disciple så; dem er der ikke skrevet om i denne bog. Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn,

Læs mere

Undergrunds Riget. Del. 1

Undergrunds Riget. Del. 1 Undergrunds Riget Del. 1 Og hvad tror du så at du laver hernede? En dreng sidder på en klippe nede under byen, jeg har en god grund til at værer hernede. Og hvad kommer det dig ved? Drengen rejste sig

Læs mere

10 Trolde 10 16 Aktiviteter 16. 19 Hekse 19 25 Aktiviteter 25. 27 Nisse 27 33 Aktiviteter 33. 35 Ellefolk 35 41 Aktiviteter 41

10 Trolde 10 16 Aktiviteter 16. 19 Hekse 19 25 Aktiviteter 25. 27 Nisse 27 33 Aktiviteter 33. 35 Ellefolk 35 41 Aktiviteter 41 Fortid for begyndere 03 Dette materiale handler om trolde,, ellefolk og andre 03 07 Besøg på Nationalmuseet 07 08 Hvor kommer trolde, fra? 08 10 Trolde 10 16 Aktiviteter 16 19 Hekse 19 25 Aktiviteter 25

Læs mere

Prædiken til 16. s.e.trin. 2013 Høstgudstjeneste Vor Frue Kirke, København

Prædiken til 16. s.e.trin. 2013 Høstgudstjeneste Vor Frue Kirke, København Prædiken til 16. s.e.trin. 2013 Høstgudstjeneste Vor Frue Kirke, København Søndag d. 15. september Stine Munch I dag holder vi høstgudstjeneste her i kirken. Og vi har lige hørt historien om en mor, der

Læs mere

Manden der blandt andet var en sko

Manden der blandt andet var en sko Manden der blandt andet var en sko Jens Blendstrup 1 Det er lørdag formiddag i et hus i Smørum Nedre. Der sidder en mand under køkkenbordet. Nu kommer der en kvinde ind og sætter sig i en stol og trækker

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Kim Langer. Kim Langer har også selv boet uden for Danmark som barn og har blandt andet rejst flere gange i Nepal.

Kim Langer. Kim Langer har også selv boet uden for Danmark som barn og har blandt andet rejst flere gange i Nepal. KIM LANGER 1 2 Kim Langer Kim Langer har for længst etableret sig som en af Danmarks markante og populære nye børnebogsforfattere. Oprindeligt læste han biologi, men endte alligevel med at arbejde med

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx Lindvig Osmundsen Side 1 Prædiken til 12. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Mark. 7,31-37. Kan du høre mig? Jeg kan ikke høre dig. Når man bliver over 60 så får lyden på fjernsynet en ekstra streg eller

Læs mere

Vi gør det sammen -2

Vi gør det sammen -2 Vi gør det sammen -2 Sammen med Gud har vi mere end nok. Mål: Tillid til Gud vokser i børnene. Gud er på barnets side. Han vil altid give dem det, som de har brug for, hvis de holder sig til ham. Bibeltekst:

Læs mere

Det mistede får. Ugens tekst og referencer: Luk 15,4-7; Christ s Object Lessons, side 186-192.

Det mistede får. Ugens tekst og referencer: Luk 15,4-7; Christ s Object Lessons, side 186-192. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 6 Det mistede får Ugens tekst og referencer: Luk 15,4-7; Christ s Object Lessons, side 186-192. Huskevers: Jesus siger: Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende. (Matt

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2012

Tale til sommerafslutning 2012 Tale til sommerafslutning 2012 Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende og til alle medarbejdere. 10. klasserne

Læs mere

novelle af Christine B. Christensen

novelle af Christine B. Christensen Celine En novelle af Christine B. Christensen Jeg står ude på pigetoilettet, og prøver at få mine vejrtrækninger under kontrol. Har jeg lige gjort det? Har jeg lige fået Nicoline til at forsvinde? Det

Læs mere

Opgaveskyen.dk. Alex og Rosa. i regnskoven. Navn: Klasse:

Opgaveskyen.dk. Alex og Rosa. i regnskoven. Navn: Klasse: Alex og Rosa i regnskoven Navn: Klasse: 1. Regnskoven Alex og Rosa fandt, ved hjælp af et gammelt skattekort på en Nintendo, en stor blå diamant. Efter mange farer, fik de den endelig med ud af det gamle

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Lektion 1 DU ER SKABT I GUDS BILLEDE (Pottemageren)

Lektion 1 DU ER SKABT I GUDS BILLEDE (Pottemageren) Lektion 1 (Pottemageren) MÅL Børnene skal forstå, at alle mennesker er skabt af Gud og er vigtige og værdifulde for Ham. TIL LEDEREN Menneskene er helt specielle i forhold til alt det andet Gud har skabt.

Læs mere

Lyset og smerten. Glasskår er helhed, der er gået i stykker. I min kælder står også et gammelt, smukt glasfad, der har fået et skår.

Lyset og smerten. Glasskår er helhed, der er gået i stykker. I min kælder står også et gammelt, smukt glasfad, der har fået et skår. PRÆDIKEN ALLEHELGENS SØNDAG 2.NOVEMBER 2014 AASTRUP KL. 15 VESTER AABY KL. 17 Tekster: Es. 49,8-11; Åb.21,1-7; Matth. 5,13-16 Salmer: 573,571,552,549,787 Gud, lær os før din vinters gru Som æblerne, der

Læs mere