Smerte en folkesygdom Næsten 90 % af befolkningen får på et eller andet tidspunkt i livet problemer med muskelsmerter eller knoglelidelser.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Smerte en folkesygdom Næsten 90 % af befolkningen får på et eller andet tidspunkt i livet problemer med muskelsmerter eller knoglelidelser."

Transkript

1

2 SAAB Støtte, Aflastning, Afslapning og Bevægelse er slagordene for Malmstolens konstruktion. Menneskets krop er udviklet til et fysisk aktivt liv det tager Malmstolen hensyn til. 4-5 Model 4000 Denne stol giver din krop ekstra meget frihed til at bevæge sig præcis, som den ønsker. Korrekt indstillet efter brugerens vægt følger stolen kroppen som en skygge. 6-7 Model 7000 Kroppen vil bevæge sig. I en god arbejdsstol bevæger kroppen sig naturligt, mens vi skriver, tager telefonen eller rækker ud efter papirer. Uden ubehag, og uden at vi behøver at tænke over det. 8-9 Model 6000 Ikke alle kan lide, at stolen bevæger sig. For den, der ikke sidder ned hele dagen, kan denne stol være et perfekt alternativ til en stol med vippefunktion Smerte en folkesygdom Næsten 90 % af befolkningen får på et eller andet tidspunkt i livet problemer med muskelsmerter eller knoglelidelser. 12 Arbejde i stedet for sygemelding Små investeringer i arbejdsmiljøet giver stort afkast i form af velvære og sundere mennesker. Hvorfor vente, til problemerne er opstået? 13 Tilbehør Sæt fantasien i gang og design Malmstolen, som du vil have den. Vælg det tilbehør, der passer til din krop og dit arbejde, så kommer du både til at trives og til at sidde godt. 14 Prøv på din arbejdsplads Ingen stol passer til alle. Men vores stole passer til de allerfleste. Prøv Malmstolen i virkeligheden, der hvor den skal bruges. Først da ved du, om den passer til dig. 15

3 Som i stenalderen! Computere, mobiltelefoner og biler har ændret vores levevis, og alligevel adskiller vi os ikke meget fra vores forfædre, der var jægere og samlere. Vi bliver ældre og højere, men vores krop fungerer på præcis samme måde i dag som dengang. Mennesket er udviklet til et opretstående liv i bevægelse. I dag tilbringer de fleste af os store dele af vores daglige liv siddende. Alle vores kropsfunktioner er tilpasset til et aktivt liv i omgivelser, der styres af fysiske love, hvor tyngdeloven er en af de vigtigste. Ingen markedsføring i verden kan ændre på det faktum. Det tog vi udgangspunkt i, da vi skabte Malmstolen. Vi har ingen hemmeligheder eller teorier. Alt, hvad vi laver, bygger på videnskab om menneskets fysik og de love, der styrer den. Malmstolen er helt enkelt et lille familieforetagende med en stor ambition at skabe markedets bedste ergonomiske arbejdsstol. I vores fabrik i Hunnebostrand på Västkusten i Sverige har vi fremstillet arbejdsstole siden Malmstolen laver kun arbejdsstole, intet andet. Vi koncentrerer os fuldt ud om at skabe den bedste og mest magelige arbejdsstol, der kan produceres. Alt for at de, der sidder i vores stole, skal føle sig lige så vel, når de rejser sig fra stolen efter en lang dag på jobbet, som de gjorde, da de kom om morgenen. I dette katalog vil vi med enkle ord forklare, hvordan vores stole fungerer, og hvordan de arbejder sammen med kroppen. Er du interesseret i at fordybe dig i vores viden om fysiologi, ergonomi og biomekanik, er du vekommen på vores hjemmeside Støtte, Aflastning, Afslapning og Bevægelse. Det er grundlaget for vores stole.

4 st tte At sidde er ikke en naturlig stilling for kroppen. Uden støtte synker vi hurtigt sammen, selv om vi prøver at huske på at sidde rigtigt. En god støtte holder overkroppen naturligt rank. Så får rygraden automatisk den rigtige form, mu skelbelastningen minimeres, og belastningen på ryggen bliver jævn. For at give en sådan støtte skal stolen kunne tilpasses til enkeltpersoner. Vi er skabt forskellige. aflastning Overkroppen udsættes for størstbelastning, når vi sidder. Hvis ryggen får hjælp til at holde sin naturlige profil, mindskes belastningen. Et ryglæn, der følger kroppen og et sæde, der fordeler kropsvægten over en så stor overflade som muligt, giver en god aflastning. Alt ifølge fysikkens love. Mere vanskeligt behøver det ikke at være.

5 afslapning At slappe af er lettere sagt end gjort. En god stol gør det nemmere, for så behøver vi ikke at spænde musklerne for at holde os oprejste. I en afslappet muskel cirkulerer blodet lettere. Der tilføres ilt, og affaldsstoffer som salte og mineraler føres væk. Et sæde, der fordeler vægten over en større overflade, gør det også enklere for blodet at cirkulere. bev gelse Vores kroppe er bygget til at bevæge sig. I en god stol bevæger kroppen sig naturligt, når vi udfører et arbejde. Vi rækker ud efter telefonen, rykker nærmere på skrivebordet, når vi skriver, læner os tilbage, når vi læser papirer igennem. Ved at kombinere støtte, aflastning og afslapning med bevægelse stimuleres blodcirkulationen yderligere.

6 Modell 4000 Indstil efter vægt, højde og personlig smag. Enkle justeringer gør stolen meget nem at tilpasse. Elastiske bånd former ryglænet efter ryggens profil og giver stor støtteflade. Malmstolen tilbyder flere forskellige armlæn som tilbehør. Alle Malmstolen-modeller kan leveres i ESD-udførelse. En leddelt hovedstøtte er et tilbehør, der aflaster hals- og nakkemuskulaturen. Stolen der følger dig som en skygge Stolen der følger dig som en skygge Denne stol giver din krop ekstra stor frihed til at bevæge sig præcis, som den ønsker. Korrekt indstillet efter brugerens vægt vil denne stol følge kroppen som en skygge. Altid i perfekt balance og med støtte og aflastning lige der, hvor det er mest nødvendigt. Når rygraden får optimal støtte, kan musklerne omkring den slappe af, og så behøver du aldrig at tænke på, hvordan du sidder. Malmstolen 4000 er en vippestol med knæledsfunktion. Det betyder, at omdrejningsaksen sidder lige undersædets forkant i stedet for midt under stolens sæde. Vippeanordningen har et stort bevægelsesudslag fra 17 bagover til 4 fremover, så kroppen får stor frihed til at bevæge sig under arbejdet. Korrekt justeret efter brugerens vægt giver denne vippeanordning en exceptionelt god afbalancering, så stolen følger din mindste bevægelse som en skygge. Den standser op og afbalancerer kroppen i præcis den stilling, du selv vil standse i, uden at du behøver at anstrenge dig eller tænke på, hvordan du sidder. Ryglænet kan hæves og sænkes trinløst, så du får støtte, lige der hvor din ryg har mest brug for det, og du kan også ændre hældningen på ryglænet trinløst for at finde den allerbedste arbejdsstilling. Siddehøjden kan reguleres trinløst og enkelt med en gaslift. Sædet har en blødt afrundet vandfaldsforside, der mindsker risikoen for tryk mod de nerver og blodkar, som findes i knæhulen. Den afrundede form gør det også lettere at bevæge benene, og det har en positiv indvirkning på blodcirkulationen i hele kroppen. Siddedybden kan varieres mellem seks forskellige stillinger inden for et område på 8 centimeter. Det gør, at stolen nemt kan tilpasses til både den, der er lavere eller højere end gennemsnittet. Malmstolen 4000 finns även med medelhög rygg.

7

8 Modell 7000 Indstil efter vægt, højde og personlig smag. Enkle justeringer gør stolen meget nem at tilpasse Elastiske bånd former ryglænet efter ryggens profil og giver stor støtteflade. Malmstolen tilbyder flere forskellige armlæn som tilbehør Alle Malmstolen-modeller kan leveres i ESD-udførelse En leddelt hovedstøtte er et tilbehør, der aflaster hals- og nakkemuskulaturen En stol til den, der kan lide at bevæge sigt Kroppen vil bevæge sig. Men der er en forskel på at bevæge sig naturligt for at kunne udføre sit arbejde, og de bevægelser der opstår, fordi man sidder ubekvemt og må skifte stilling. I en god arbejdsstol bevæger kroppen sig naturligt, mens vi skriver, tager telefonen eller rækker ud efter papirer. Uden ubehag, og uden at vi behøver at tænke over det. Malmstolen 7000 er en stol med synkron-vippeanordning, som gør, at ryglænet bevæger sig mere end sædet, når man vipper bagover. Sædet glider desuden lidt bagud, når man vipper bagover - en forskel fra de fleste andre stole med synkron-vippeanordning på markedet. Det betyder, at man konstant har kontakt med ryglænet. Stolens bevægelser betyder også, at hoftevinklen åbnes for derefter at lukkes, når man på ny læner sig fremover. Det stimulerer blodcirkulationen i legemet, samtidig med at kroppen får en særdeles god aflastning. De elastiske bånd i ryglænet giver ryggen konstant støtte i vippebevægelsen. Dette er unikt for Malmstolen. Vippeanordningen bevæger sig ca. 15 bagover og 2 fremover, så kroppens bevægelser nemt og bekvemt følges. Ryglænet kan hæves og sænkes trinløst, så du får støtte, lige der hvor din ryg har mest brug for det. Siddehøjden kan reguleres trinløst. Sædet har en blødt afrundet vandfaldsforside, der mindsker risikoen for tryk mod de nerver og blodkar, som findes i knæhulen. Den afrundede form gør det også enklere at bevæge benene, og det har en positiv indvirkning på blodcirkulationen i hele kroppen. Siddedybden kan varieres mellem seks forskellige stillinger inden for et område på 8 centimeter. Det gør, at stolen nemt kan tilpasses til både den, der er lavere eller højere end gennemsnittet. Malmstolen 7000 fås også med mellemhøj ryg.

9

10 Modell 6000 Elastiske bånd former ryglænet efter ryggens profil og giver stor støtteflade. Fås også i udførelse som høj arbejdsstol, såkaldt laboratoriestol, med høj gaslift og fodring. Alle Malmstolen-modeller kan leveres i ESD-udførelse Malmstolen tilbyder flere forskellige armlæn som tilbehør. Stolen til dig, der ved, hvordan du vil sidde Ikke alle kan lide, at stolen bevæger sig. For den, der ikke sidder ned hele dagen, kan denne stol være et perfekt alternativ til en stol med vippefunktion. De mange muligheder for individuel indstilling gør, at Malmstolen 6000 kan give støtte, der hvor din ryg har mest brug for det, samtidig med at du let kan finde en bekvem arbejdsstilling. Malmstolen 6000 er en manuel stol, der ikke har vippefunktion. Du laver de indstillinger, du ønsker, og låser derefter stolen i den stilling, hvor du sidder mest bekvemt. Hældningen på stolen kan justeres trinløst mellem 6 fremover og 4 bagover. Ryglænet kan hæves og sænkes trinløst, så du får støtte, lige der hvor din ryg har mest brug for det, og du kan også ændre hældningen på ryglænet trinløst for at finde den allerbedste arbejdsstilling. Prøv at skifte arbejdsstilling i løbet af dagen. Håndtagene er lette at betjene, for det skal være nemt at indstille stolen, så den fungerer til de arbejdsopgaver, som du er i gang med. Skift ryglænets hældning, når du er klar med at skrive på tastaturet. En enkelt betjening er tilstrækkelig til at finde en bekvem og behagelig stilling, der giver dine muskler støtte, samtidig med at du kan slappe af. Siddehøjden reguleres trinløst med gaslift. Sædet har en blødt afrundet vandfaldsforside, der mindsker risikoen for tryk mod de nerver og blodkar, som findes i knæhulen. Den afrundede form gør det også enklere at bevæge benene, og det er godt for blodcirkulationen. Siddedybden kan varieres mellem seks forskellige stillinger inden for et område på 8 centimeter. Malmstolen 6000 fås også med mellemhøj ryg.

11

12 Under betrækket skjuler der sig en funktion, som du antagelig aldrig får brug for at se. Smerte en folkesygdom Næsten 90 % af befolkningen får på et eller andet tidspunkt i livet problemer med muskelsmerter eller knoglelidelser. Dette er den absolut største omkostning for sundhedsvæsenet og samfundet i form af behandling, sygemelding, rehabilitering og førtidspensioneringer. Disse skader løber op i milliarder hvert år, men langt vigtigere er den lidelse, de giver anledning til. En lidelse som i mange tilfælde er unødig. Enkle ergonomiske forbedringer kan gøre underværker, især hvis de foretages, inden problemerne opstår. ignorer ikke smerte Det er ikke meningen, at du skal have stiv nakke, ømme skuldre, spændingshovedpine, skævhals eller ondt i ryggen. Det er et advarselssignal fra kroppen, som du bør tage alvorligt. Der er noget galt. Find ud af, hvad det er, og gør noget ved det. Årsagerne kan være mange, men lad dig ikke nøje med smertestillende piller eller en periode med sygemelding. Det hjælper sjældent. Skab i stedet et miljø, hvor du slipper for problemer. For det er vores arbejdsmiljø, der er årsagen til en stor del af problemerne. Stress, en forkert siddestilling og statiske bevægelser er ofte synderen. ineffektive redskaber Dine arbejdsredskaber påvirker dit arbejde. Der er ingen, der kan arbejde effektivt i dag med en gammel, langsom computer, hvis programmer ikke længere opdateres eller virker med nye versioner. Derfor udskifter vi computerne. Men hvad sker der med de øvrige arbejdsredskaber, vi har omkring os? De påvirker også vores arbejde. Er dit kontor tilpasset til et arbejde, der ikke længere findes? Fungerer din stol med det arbejde, du udfører i dag? Hvis ikke, så udskift den. Den er et redskab præcis som alle andre. Skrivemaskinen er blevet til en computer, måske er det også blevet tid til at ændre andre ting? A Pude i koldskum. B Spiralfjeder. C Fjedersystem. D Bundplade. A B C D God støtte former sig selv Vores ryglæn, System Therapod, har et internationalt patent, som er beskyttet over hele verden. Med sine fire elastiske bånd former ryglænet sig af sig selv efter brugerens naturlige rygprofil. Samtidig får ryglænet en meget stor kontaktflade, som giver støtte og dermed aflastning. Standardindstillingen passer til % af alle brugere. Men for den, der f.eks. har en meget stærk krumning, er der mulighed for at justere båndene, så de passer præcis til ryggen og giver optimal aflastning. International Patent No. PCT/ AU91 / 00487

13 Hav det godt på jobbet og i fritiden Der er videnskabelige beviser for, at langvarig hvile gør mere skade end gavn i forbindelse med rygsmerter. Ved akut smerte er nogle dages hvile naturligvis nødvendigt, men længere tids hvile giver bare flere problemer. Kroppen har behov for at bevæge sig, selv når vi sidder ned og arbejder. Det er ikke længe siden at, man tildelte invalidepension til selv unge mennesker med rygbesvær, på trods af at de ikke havde nogen egentlig sygdom. Det er trist. I dag ved vi bedre, men alligevel venter man ofte, indtil problemerne er opstået, inden man forsøger at gøre noget ved problemet. god ergonomi giver god økonomi Ergonomisk udformede arbejdspladser, hvor apparaturet tilpasses til menneskerne i stedet for omvendt, ville spare astronomiske summer for virksomheder, samfund og sundhedsvæsen. Små investeringer i arbejdsmiljøet giver stort afkast i form af velvære og sundere mennesker. Når alt kommer til alt tilbringer de fleste nok betydeligt mere tid i deres arbejdsstol end i firmabilen. Sørg for, at du og dine medarbejdere sidder rigtigt, så har I stadig styrke og kraft, når arbejdsdagen er slut. Trykmåling af siddefladen på Malmstolens sædepude. Trykmåling for stol fra konkurrent med væsentligt dårligere resultat. Læs mere på Hemmeligheden bag at sidde bekvemt Jo større kontaktflade, din kropsvægt fordeles over, desto bedre kommer du til at sidde. Vores Pascal-sæde er udviklet af den kendte svenske sengeproducent Dux og former sig efter brugeren. Det giver en uovertruffen vægtfordeling og komfort sammenlignet med traditionelle sæder. Når du sidder, mindskes spændingen i musklerne, og du bevæger dig, fordi det er naturligt, ikke fordi du sidder ubekvemt. Blodcirkulationen forbedres, og du vil ganske enkelt føle dig bedre tilpas. På vores hjemmeside finder du mere information om trykmålinger og andre test af vores stole.

14 materiale 1 Ryglænets bagside og dele af ryglænets forside samt dele af sædet som vist på billederne. materiale 2 Del af ryglænets forside, del af sædet samt sidesargen på ryglæn og sæde. Sid smukt Sort, grå og mørkeblå er bestandige, diskrete farver, der passer ind i de fleste omgivelser. Men vi ser gerne, at du selv skaber din stol helt efter din egen smag. Ud over vores standardstoffer kan du naturligvis frit vælge et stof, du synes om fra et hvilket som helst væveri. materiale hovedst tte Vælg et af dine to materialer. hovedst tte Hovedstøtten tjener sit formål, når man læner sig bagover. Så aflastes hals- og nakkemuskulaturen. Støtten er højdejusterbar og har en konstruktion med to led, der gør det muligt at føre støtten fremover mod hovedet. tilt-lœs Alle vores stole kan lænes fremover. Ikke alle kan dog lide denne funktion, og derfor har vi udviklet en tilt-lås til Malmstolen 4000, der gør, at vippeanordningen ikke kommer længere frem end til vandret stilling. arml n Hvis arbejdspladsen er korrekt indstillet, med arbejdsbord i passende højde og med tilstrækkelig afstand til computere og andre arbejdsredskaber, så er bordet oftest den bedste aflastningsflade for armene. Det kan dog være rart med armlæn for at kunne variere arbejdsstillingen. Alle vores armlæn er højdejusterbare og nemme at montere og tage af. Alt efter behov. ergo shift Flyttes trinløst frmad, bagud og sidelæns. Kan også drejes, så det på den bedste måde tilpasses til, når man arbejder. ergo mini Korte armlæn, der gør det nemt at komme tæt på bordet. corona Korte armlæn med mere rundt design.

15 Afprøv en stol! Man kan lige så godt være ærlig. Ingen stol passer til alle. Men vores stole passer til de aller fleste. Når dem, der skal bruge arbejdsstolene, selv får lov til at prøve forskellige stole i deres virkelige arbejdsomgivelser, vælger 77 % Malmstolen. Det er tal, vi er stolte af. For det er jo i de daglige arbejdsomgivelser, vores stol skal bruges. pæn i butikken Mange stole er pæne. Sjove designdetaljer virker tillokkende, og de fleste arbejdsstole er dejlige at sidde i, når man prøver dem et kort øjeblik i butikken. Men hvordan kroppen føles efter at have tilbragt nogle dage i stolen kan man ikke finde ud af gennem en kort prøvesidning eller en gennemgang af funktioner. Det kan kun tiden og virkeligheden vise. prøv på din arbejdsplads Det er på din egen arbejdsplads, at du skal prøve en arbejdsstol. Så bemærker du hurtigt, om den passer dig. Får din krop den støtte, som den behøver? Aflaster stolen lænd og muskler? Sidder du bekvemt og afslappet? Følger stolen dine bevægelser, så du bevæger dig naturligt og ikke bare skifter stilling, fordi du sidder ubekvemt? I så fald har du fundet den rette stol! lån og lad kroppen bestemme Naturligvis kan du prøve vores stol helt uden omkostninger. Kontakt os eller din forhandler, så får du en stol på prøve til din arbejdsplads. Vi hjælper dig med at indstille den, så den passer til dig og viser dig, hvordan du bruger alle funktioner. Generøst? Måske, men det har vi råd til. Vi er jo 77 % sikre på, at du vil beholde vores stol. Lån og prøv Kvalitet Du kan læse mere om vores kvalitetsarbejde på

16 Dette er Malmstolen Malmstolen AB er et lille familieforetagende med en stor ambition at skabe markedets bedste ergonomiske arbejdsstol. Al produktudvikling sker med menneskets krop som udgangspunkt. Malmstolen skal være et arbejdsredskab, der beskytter mod og forebygger arbejdsskader. Målet er at skabe et mere menneskeligt arbejdsliv, hvor redskaberne formes efter mennesket og arbejdssituationen, ikke omvendt. DK Industrimøbler A/S, Sandvadvej 2, DK-5210 Odense NV, Denmark, Phone , Malmstolen AB, Strandvägen 19, SE Stenungsund, Sweden, Phone +46 (0) ,

Kontorstole. Prisliste Ergonomi i højsæde. 1 Vejl. udsalgspris ekskl. moms

Kontorstole. Prisliste Ergonomi i højsæde. 1 Vejl. udsalgspris ekskl. moms Kontorstole Prisliste 2017.1 Ergonomi i højsæde Kontorstole 1 Vejl. udsalgspris ekskl. moms INDHOLD SIDE KONTORSTOLE - MALMSTOLEN Malmstolen R4 3 Malmstol R4-24H timers 4 Malmstolen R2 5 Malmstolen 4000

Læs mere

www.vela-medical.com Dentalstole Ergonomiske stole Specialudviklet til tandlægeklinikker

www.vela-medical.com Dentalstole Ergonomiske stole Specialudviklet til tandlægeklinikker www.vela-medical.com Dentalstole Ergonomiske stole Specialudviklet til tandlægeklinikker www.vela-medical.dk Ergonomi, sikkerhed og effektivitet i fokus VELA Medical fokuserer på det professionelle sundhedspersonale,

Læs mere

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk www.vela.dk Ergonomiske stole Til aktivitet, træning, arbejde og pleje Stole fra VELA giver personer med funktionsnedsættelse mulighed for at bevare aktivitet, deltagelse og uafhængighed www.vela.dk Ergonomi

Læs mere

ergotec-office.dk Ergonomi, individuel tilpasning og service... www.ergotec-office.dk mail@ergotec.dk Sjælland

ergotec-office.dk Ergonomi, individuel tilpasning og service... www.ergotec-office.dk mail@ergotec.dk Sjælland Kontorstol e ergotec-office.dk Ergonomi, individuel tilpasning og service... dette er nøgleord når du køber en stol hos Ergotec Vi har leveret ergonomiske stole til danske virksomheder gennem mere end

Læs mere

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk www.vela-medical.dk Hospitalsstole Ergonomiske stole til en effektiv hverdag VELA Jive har multiindstillelige armlæn, som sikrer optimal arbejdsstilling under operationer www.vela-medical.dk 5 hygiejnefordele

Læs mere

Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort

Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort Design: Salto & Sigsgaard Koncept Vælg din normale siddehøjde eller hæv stolen, så du næsten står helt op Dit bækken skubbes fremad og hjælper med til at

Læs mere

Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort comfort

Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort comfort Naturlig bevægelse og overlegen komfort comfort Design: Salto & Sigsgaard Sigsgaard Koncept Vælg din normale Dit bækken skubbes fremad Du kan nu balancere og Ved at stå med let siddehøjde eller hæv og

Læs mere

Guide til indretning af din kontorarbejdsplads

Guide til indretning af din kontorarbejdsplads Guide til indretning af din kontorarbejdsplads Indholdsfortegnelse Variation 3 Trin 1 - Arbejdsstolen 5 Krav til arbejdsstolen: 5 En god siddestilling 5 Trin 2 Arbejdsbordet 7 Krav til arbejdsbordet: 7

Læs mere

ComfortControl 01 VIPPELÅS 02 VIPPEMODSTAND 05 SIDDEHØJDE 03 SÆDEDYBDE 06 RYGLÆNSVINKEL 04 RYGLÆNSHØJDE 07 ARMLÆNSHØJDE 08 ARMLÆNSBREDDE

ComfortControl 01 VIPPELÅS 02 VIPPEMODSTAND 05 SIDDEHØJDE 03 SÆDEDYBDE 06 RYGLÆNSVINKEL 04 RYGLÆNSHØJDE 07 ARMLÆNSHØJDE 08 ARMLÆNSBREDDE Trin 1: Lås stolen op. 01 VIPPELÅS Trin 2: Justér stolen efter din krop. 02 VIPPEMODSTAND 03 SÆDEDYBDE 04 RYGLÆNSHØJDE Trin 3: Justér stolen til din arbejdsmåde. 05 SIDDEHØJDE 06 RYGLÆNSVINKEL 07 ARMLÆNSHØJDE

Læs mere

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk www.vela.dk Ergonomiske stole Til aktivitet, træning, arbejde og pleje Stole fra VELA giver personer med funktionsnedsættelse mulighed for at bevare aktivitet, deltagelse og uafhængighed Arbejdsstole VELA

Læs mere

læn dig tilbage og nyd forskellen

læn dig tilbage og nyd forskellen Savo s3 læn dig tilbage og nyd forskellen Sæt dig i en Savo S3. Juster siddehøjden og læn dig tilbage. Du mærker forskellen med det samme. Mærker hvordan stolens leddelte ryg følger din egen rygrad og

Læs mere

MOVE Sid stærkt - stå nemt

MOVE Sid stærkt - stå nemt MOVE Sid stærkt - stå nemt Design: Per Øie Koncept Vælg en siddehøjde, der passer dig Balancer, vip eller drej 360 Dine ben- ryg- og mavemuskler er i konstant bevægelse En rank sidde/stå-stilling bidrager

Læs mere

Livskvalitet gennem uafhængighed

Livskvalitet gennem uafhængighed Livskvalitet gennem uafhængighed Farstrup og Home Care Møbelhåndværk siden 1910 Farstrup Møbler A/S har sine rødder i landsbyen Farstrup og i en solid dansk savværkstradition. Siden 1960 har møbelproduktionen

Læs mere

Fællesnævneren for begge produktkategorier er ergonomi og aktiv siddestilling og naturligvis VELAs velkendte høje kvalitetsniveau.

Fællesnævneren for begge produktkategorier er ergonomi og aktiv siddestilling og naturligvis VELAs velkendte høje kvalitetsniveau. P L A D S T I L U A F H Æ N G I G H E D A k t i v s i d d e s t i l l i n g m e d e r g o n o m i e n i h ø j s æ d e t VELA Salsa er designet til brug i hjemmet eller på kontoret, mens VELA Samba er designet

Læs mere

PERSONALEFACILITETER DET ERGONOMISKE ARBEJDSMILJØ

PERSONALEFACILITETER DET ERGONOMISKE ARBEJDSMILJØ PERSONALEFACILITETER DET ERGONOMISKE ARBEJDSMILJØ November 2013 Fly-inn F Fritidsaktiviteter Understøttende Skærmbekendtgørelsens særlige bestemmelser De særlige bestemmelser gælder, når medarbejderen

Læs mere

ARBEJDSMILJØ INVENTAR OG RAMMER

ARBEJDSMILJØ INVENTAR OG RAMMER ARBEJDSMILJØ INVENTAR OG RAMMER April 2014 Fly-inn F Fritidsaktiviteter Understøttende Skærmbekendtgørelsens særlige bestemmelser De særlige bestemmelser gælder, når medarbejderen regelmæssigt og i en

Læs mere

GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs

GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs Design: Peter Opsvik, balans Koncept Vip frem og knæl eller læn dig helt tilbage og oplev en følelse af vægtløshed Rok blidt frem og tilbage, når du er lænet

Læs mere

Ergonomi på kontorarbejdspladser

Ergonomi på kontorarbejdspladser Ergonomi på kontorarbejdspladser Hvad er ergonomi Bio-psyko-social Gennemgang af hele arbejdssituationen Se med nye øjne på indretning af arbejdspladsen Udnyttelse af teknologien, hvor den findes Se kritisk

Læs mere

KONTORSTOLE. Produktguide

KONTORSTOLE. Produktguide 11_014 Produktguide KONTORSTOLE Læs mere i garantifolderne for MARKUS og VOLMAR. Kontorstol med perfekt ergonomi Det er nemt at vælge den rigtige kontorstol, når du ved, hvad du har brug for. Tænk over,

Læs mere

Bedre arbejdsergonomi

Bedre arbejdsergonomi Bure Gangbord Nye muligheder for patienten. Nye forudsætninger for dig, der hjælper til. Bure Gangbord Gangbordet har en central funktion i plejen, men har alligevel levet et liv i skyggen. Nu har GATE

Læs mere

Arbejdsstole til det aktive kontor.

Arbejdsstole til det aktive kontor. Arbejdsstole til det aktive kontor. Stole baseret på individuelle, faktiske behov. Arbejdet er ikke længere et fysisk sted, men en funktion. Langt flere kontormiljøer er opbygget efter princippet om, at

Læs mere

Introduktion til RH Mereo

Introduktion til RH Mereo Introduktion til RH Mereo RH Mereo RH lancerer en arbejdsstol, der samtidig er et arbejdsredskab og et forretningsværktøj. RH Mereo er designet med det formål at forbedre både din og hele arbejdspladsens

Læs mere

En aktiv siddestilling for alle uden undtagelse. Nyd godt af en perfekt arbejdsstilling

En aktiv siddestilling for alle uden undtagelse. Nyd godt af en perfekt arbejdsstilling RH Mereo RH Mereo RH lancerer en arbejdsstol, der samtidig er et arbejdsredskab og et forretningsværktøj. RH Mereo er designet med det formål at forbedre både din og hele arbejdspladsens arbejdspræstation.

Læs mere

Pernille Stæhr. Tlf. 29 45 65 14. pernille@ergoconcept.dk

Pernille Stæhr. Tlf. 29 45 65 14. pernille@ergoconcept.dk Pernille Stæhr. Tlf. 29 45 65 14. pernille@ergoconcept.dk ERGO CONCEPT Ergo Concept ApS er en ny spiller i møbelbranchen, mens kvinden bag er en gammel kending med mange års erfaring. Vi yder en service

Læs mere

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol ergoforma ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol RYGPROBLEMER ER EN DEL AF HVERDAGEN FOR MANGE Årsagen kan være dårlige arbejdsstillinger, forkert arbejdsstol, manglende

Læs mere

Pain Relief Experts. Dr. Michael Ho. Brugervejledning

Pain Relief Experts. Dr. Michael Ho. Brugervejledning Pain Relief Experts Dr. Michael Ho Brugervejledning Indholdsfortegnelse Meddelelse fra Dr. Michael Ho Hvem kan bruge rygstøtten 2 3 Hvordan kan rygstøtten bruges Perfekt støtte & komfort Perfekt rygmassage

Læs mere

Indretning af skærmarbejdsplads

Indretning af skærmarbejdsplads Indretning af skærmarbejdsplads APV 2014 - SKOLER Variation Den bedste måde at hjælpe dig selv i det daglige er ved at variere. Overvej f.eks.: Kan du variere din siddestilling? Husk indimellem: ret ryggen

Læs mere

VELA Latin 100 - lab

VELA Latin 100 - lab LABORATORIE VELA Latin 100 - lab VELA Latin 100 er en laboratoriestol med en fantastisk lændestøtte. Stolen kan kommer op i netop den arbejdshøjde, som passer til dit arbejdsbord. Ergonomisk sæde, hvor

Læs mere

Livskvalitet gennem uafhængighed

Livskvalitet gennem uafhængighed Livskvalitet gennem uafhængighed Farstrup og Home Care Møbelhåndværk siden 1910 Farstrup Møbler A/S har sine rødder i landsbyen Farstrup og i en solid dansk savværkstradition. Siden 960 har møbelproduktionen

Læs mere

Det elegante understel er fremstillet af aluminium og fås i grålakeret, sortlakeret eller poleret udgave. Hjul findes til både hårde og bløde gulve.

Det elegante understel er fremstillet af aluminium og fås i grålakeret, sortlakeret eller poleret udgave. Hjul findes til både hårde og bløde gulve. RH Extend RH Extend er lige så brugervenlig, som den er ergonomisk og slidstærk. Derfor passer den perfekt til receptioner, uddannelsesmiljøer og kontorarbejde. Eftersom RH Extend er nem at indstille og

Læs mere

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Øvelser for gravide. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Øvelser for gravide. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Øvelser for gravide Patientinformation www.koldingsygehus.dk Bevægeøvelser for ryg og lænd Mange kvinder får problemer med lænde- og bækkensmerter i graviditeten. Det

Læs mere

ENTRADA II. Entrada II 3

ENTRADA II. Entrada II 3 ENTRADA II 2 Entrada II Entrada II 3 ENTRADA II Nu åbner vi døren til noget helt nyt. Vi har taget noget godt og har gjort det endnu bedre. Entrada II er en videreudvikling af en populær kontorstol. Et

Læs mere

Livskvalitet gennem uafhængighed

Livskvalitet gennem uafhængighed Livskvalitet gennem uafhængighed Farstrup og Home Care Møbelhåndværk siden 1910 Farstrup Møbler A/S har sine rødder i landsbyen Farstrup og i en solid dansk savværkstradition. Siden 1960 har møbelproduktionen

Læs mere

DESIGN ÆSTETIK - ERGONOMI - Til kontoret og hjemmearbejdspladsen

DESIGN ÆSTETIK - ERGONOMI - Til kontoret og hjemmearbejdspladsen Danmark DESIGN ÆSTETIK Til kontoret og hjemmearbejdspladsen - ERGONOMI - 4 - ERGONOMI - DESIGN ÆSTETIK Til kontoret og hjemmearbejdspladsen Danmark 5 Strike Italiensk møbel design. Æstetisk ergonomi.

Læs mere

tommelfingerregler til indretning af kontorarbejdspladser indretning arbejdsplads

tommelfingerregler til indretning af kontorarbejdspladser indretning arbejdsplads indretning arbejdsplads tommelfingerregler til indretning af kontorarbejdspladser En god ergonomisk arbejdsplads er nødvendig for at skabe et sundt arbejdsmiljø, for den enkelte medarbejder. Et sundt arbejdsmiljø

Læs mere

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk www.vela-medical.dk Hospitalsstole Ergonomiske stole til en effektiv hverdag VELA Jive har multiindstillelige armlæn, som sikrer optimal arbejdsstilling under operationer www.vela-medical.dk Ergonomi,

Læs mere

Ingen kontorstol vil aktivere dig mere.

Ingen kontorstol vil aktivere dig mere. Ingen kontorstol vil aktivere dig mere. Radikal og Genial. Allerede ved første øjekast ser man forskellen på en swopper og en almindelig kontorstol. Det radikalt anderledes design er et opgør med den passive

Læs mere

R82 Flamingo High-low

R82 Flamingo High-low R82 Flamingo High-low Bevæg din tankegang ergonomisk kropsholdning www.etac.com 1 R82 Flamingo High-low R82 Flamingo High-low R82 Flamingo High-low er en justerbar, elegant og komfortabel bade- og toiletstol

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER NAKKEOPERATION

GENOPTRÆNING EFTER NAKKEOPERATION GENOPTRÆNING EFTER NAKKEOPERATION Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 MUSKELBALANCE OMKRING NAKKEN Det fleste steder i vores krop er knoglerne stablet

Læs mere

Måske behøver din næste hovedpine aldrig at blive til noget? Gode råd ved spændingshovedpine

Måske behøver din næste hovedpine aldrig at blive til noget? Gode råd ved spændingshovedpine Måske behøver din næste hovedpine aldrig at blive til noget? Gode råd ved spændingshovedpine Spændingshovedpine er den mest udbredte hovedpine Næsten alle voksne har oplevet at have hovedpine i en eller

Læs mere

Sundhed - den bedste personalegode

Sundhed - den bedste personalegode Sundhed - den bedste personalegode Værd at vide om en kompetent partner Vi sætter fagligheden i højsædet. Det er nemt at skrive, men hos Ergopartner sætter vi handling bag ordene, og tilbyder dig et resultatorienteret

Læs mere

Ergonomi Støj Vibrationer. - din fremtidssikring

Ergonomi Støj Vibrationer. - din fremtidssikring Ergonomi Støj Vibrationer - din fremtidssikring Tænker du ergonomisk? Selv små ændringer i dit arbejdsmiljø kan gøre underværker for dit helbred både i dag og i fremtiden. Læs derfor denne brochure grundigt

Læs mere

Patientvejledning. Træningsprogram ved smerter i underlivet

Patientvejledning. Træningsprogram ved smerter i underlivet Patientvejledning Træningsprogram ved smerter i underlivet Smerter og spændinger i underlivet er et stort problem for mange kvinder. Det kan der være mange årsager til, og det er vigtigt at få klarlagt

Læs mere

SIDDER DU GODT? En brugerhåndbog for kørestolsbrugere - Ordforklaring Af Helle Dreier

SIDDER DU GODT? En brugerhåndbog for kørestolsbrugere - Ordforklaring Af Helle Dreier - Ordforklaring 030 ORDFORKLARING Armlæn Beklædning Bækkenets neutralstilling På kørestolen kan bruges til at aflaste op til 10 % af kroppens vægt. Skal understøtte armene, når disse ikke bruges, og må

Læs mere

Natasha & Line Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Ergonomi Januar 2014

Natasha & Line Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Ergonomi Januar 2014 Ergonomi Hvad er ergonomi? Natasha & Line Ergonomi oprinder fra det græske ergon = "arbejde" + nomia = "tildele", altså "arbejdsindretning". Ordet bruges kort beskrevet om noget, der er fysisk bekvemt

Læs mere

MED EN FORNEMMELSE FOR DETALJER

MED EN FORNEMMELSE FOR DETALJER ESENCIA 2 Esencia Esencia 3 ESENCIA Daniel Figueroas stol har fået sit navn Esencia fra det latinske essentia. Det betyder det væsentlige, en tings kerne eller det afgørende. Vi gav stolen dette navn,

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE Hellerup Tlf: 39 77 70 70 Lyngby Tlf: 45 93 39 33 Odense Tlf: 65 48 70 70 www.cfrhospitaler.dk 1 Ved en operation for spinalstenose, fjerner man det knoglevæv, der trykker

Læs mere

For more information please visit www.rollermouse.com

For more information please visit www.rollermouse.com For more information please visit www.rollermouse.com Contour Design, Inc. 10 Industrial Drive Windham New Hampshire, 03087, USA Phone: 800-462-6678 E-mail: ergoinfo@contourdesign.com Contour Design Europe

Læs mere

PMS 322 C. Hygiejnestole

PMS 322 C. Hygiejnestole PMS 322 C Hygiejnestole Overlegen komfort og minimal arbejdsbelastning! 2 Amfibi Hygiejnestol Fordelen ved GATE s hygiejnestole er, at de meget hurtigt kan tilpasses efter hver persons behov og hver situations

Læs mere

Designet til komfort og bygget til at holde

Designet til komfort og bygget til at holde Designet til komfort og bygget til at holde Inter IKEA Systems B.V. 2015 Uanset om vi arbejder på et kontor eller derhjemme, tilbringer mange af os det meste af dagen ved et skrivebord. Derfor er et komfortabelt

Læs mere

Tre Dimensioner. Nul Kompromiser.

Tre Dimensioner. Nul Kompromiser. Tre Dimensioner. Nul Kompromiser. Ikke kun ensidigt ergonomisk. Men også tredobbelt dynamisk. Den Ergonomiske Revolution. Den aktive kontorstol 3Dee er den første af sin art, og et resultat af absolut

Læs mere

Det Geniale er det Radikale. swopper gør dig glad.

Det Geniale er det Radikale. swopper gør dig glad. Sid dig i form. Det Geniale er det Radikale. swopper gør dig glad. Selv ved første øjekast kan man se forskellen mellem en swopper og en traditionel kontorstol: Det radikale design gør op med alle de konventionelle

Læs mere

Forflytningskompendium

Forflytningskompendium Forflytningskompendium Forflytningsteknik Forflytninger tager udgangspunkt i det funktionsniveau som den, der skal have hjælp har. Funktionsniveauet beskrives ud fra, hvordan man klarer at holde sig oprejst

Læs mere

Har du også et ømt punkt? AquaPunkt

Har du også et ømt punkt? AquaPunkt Har du også et ømt punkt? AquaPunkt Hvor er dit ømme punkt? I lænden, knæet eller et helt tredje sted? Du er ikke alene. Over halvdelen af os har i de sidste par uger haft ondt i led, ryg eller muskler.

Læs mere

Lindab Construline. Lindab RdBX stållægter Genial løsning - helt enkelt!

Lindab Construline. Lindab RdBX stållægter Genial løsning - helt enkelt! Stålprofiler til indervægge Lindab Construline Lindab RdBX stållægter Genial løsning - helt enkelt! Stållægter til indervægge Lindab RdBX stållægter Tid er penge... Lindab har lanceret et patenteret produkt

Læs mere

Aktivt frem for passivt!

Aktivt frem for passivt! Vejledning til håndtering af personer med apopleksi Aktivt frem for passivt! Side 1 af 18 Udarbejdet af: TJA Godkendt af: MAM Dato for udarbejdelse: 01/05-2014 Sidst revideret 01/05-2014 Sekretariat +45

Læs mere

Det Geniale er det Radikale. swopper gør dig glad.

Det Geniale er det Radikale. swopper gør dig glad. Sid dig i form. Det Geniale er det Radikale. gør dig glad. Selv ved første øjekast kan man se forskellen mellem en og en traditionel kontorstol: Det radikale design gør op med alle de konventionelle komfort

Læs mere

Tjekliste: arbejdsmiljøvurdering før anskaffelse af servicebiler

Tjekliste: arbejdsmiljøvurdering før anskaffelse af servicebiler Tjekliste: arbejdsmiljøvurdering før anskaffelse af servicebiler Eksempelvis kassevogne, små lastbiler, pick-up er, tjenestebiler og personbiler Rekvirer brugsanvisning og læs den Det er lovpligtigt, at

Læs mere

Arbejdspladsen: Der skal være så meget plads, at nødvendigt inventar, hjælpemidler og materialer kan anbringes indbyrdes forsvarligt

Arbejdspladsen: Der skal være så meget plads, at nødvendigt inventar, hjælpemidler og materialer kan anbringes indbyrdes forsvarligt Skærmarbejdspladser Denne pjece er udarbejdet til brug ved indretning og vurdering af skærmarbejdspladserne på. Pjecen tager udgangspunkt i gældende lovgivning, men er tilrettet og optimeret i forhold

Læs mere

V e l k o m m e n t i l e n v e r d e n a f e r g o n o m i s k e s t o l e

V e l k o m m e n t i l e n v e r d e n a f e r g o n o m i s k e s t o l e P L A D S T I L l i v s k v a l i t e t V e l k o m m e n t i l e n v e r d e n a f e r g o n o m i s k e s t o l e Mobilitet skaber livskvalitet Mobilitet er noget grundlæggende for os alle, men nogle

Læs mere

Arbejdsmiljø-hjørnet www.hjemmearbejdspladsen.dk

Arbejdsmiljø-hjørnet www.hjemmearbejdspladsen.dk Arbejdsmiljø-hjørnet www.hjemmearbejdspladsen.dk Her finder du gode råd om, hvordan du indretter dig derhjemme med en god arbejdsplads. Bord, stol, skærm, tastatur, mus, lys, indeklima, hviletid og meget

Læs mere

Er dit arbejde farligt? KROP FYSIK. Skærmarbejde

Er dit arbejde farligt? KROP FYSIK. Skærmarbejde Er dit arbejde farligt? KROP & FYSIK Skærmarbejde 1 Vi sidder der bag skærmen Hvem sidder der bag skærmen? spurgte Jeppe Aakjær i 1905 i sangen om Jens Vejmand. Jeppe Aakjær tænkte selvfølgelig ikke på

Læs mere

R Bedre søvn R Færre muskelspændinger R Magnetterapi R Færre smerter

R Bedre søvn R Færre muskelspændinger R Magnetterapi R Færre smerter opgrader din søvn Billede af hende fra æsken R Bedre søvn R Færre muskelspændinger R Magnetterapi R Færre smerter MAGPUR TOPMADRAS opgrader din søvn Magpur giver dig fuldstændig komfort uanset sovestilling.

Læs mere

Labflex laboratoriestole. Elegante og ergonomiske stole til dit laboratorium

Labflex laboratoriestole. Elegante og ergonomiske stole til dit laboratorium Labflex laboratoriestole Elegante og ergonomiske stole til dit laboratorium Ny generation af lab stole Laboratoriestol med ergonomisk design, der giver intuitiv tilpasning og komfort. KONSTANT FORANDRING

Læs mere

Nakkeøvelser. Fysioterapi og smerteklinik Tagtækkervej 8, 5.sal 5230 Odense M 66 104100. www.fysioterapiogsmerteklinik.dk

Nakkeøvelser. Fysioterapi og smerteklinik Tagtækkervej 8, 5.sal 5230 Odense M 66 104100. www.fysioterapiogsmerteklinik.dk Nakkeøvelser Fysioterapi og smerteklinik Tagtækkervej 8, 5.sal 5230 Odense M 66 104100 www.fysioterapiogsmerteklinik.dk Øvelser som styrker, stabiliserer og forbedrer udholdenhed af din nakke og giver

Læs mere

Lændestøtten indstilles med en pumpe, som fylder puden i lænden med luft, hvilket giver ekstra støtte.

Lændestøtten indstilles med en pumpe, som fylder puden i lænden med luft, hvilket giver ekstra støtte. RH Logic RH Logic er en serie stole til den, der sidder meget i sit arbejde. Derfor er den helt igennem designet ud fra 2PP, vores filosofi om betydningen af at bevæge sig, når man sidder, for at klare

Læs mere

Skræddersyet sengesystem

Skræddersyet sengesystem Skræddersyet sengesystem DU SÆTTER MÅLET FOR ALT Ethvert menneske er unikt. Det er sengesystemet Ecco 2 også takket være en helt præcis tilpasning. Højde, vægt, kropsbygning og søvnvaner... Ethvert menneske

Læs mere

U T K N. Stole gymnastik

U T K N. Stole gymnastik S IN U TR T K N IO Stole gymnastik S I D E 2 S T O L E G Y M N A S T I K Opvarmning 1 Sæt dig godt til rette med ret ryg, men afslappet. Armene hænger ned langs siden. Lænden hviler på ryglænet Åndedræt

Læs mere

Professional Seating INSTITUTION

Professional Seating INSTITUTION Professional Seating INSTITUTION micro MICRO ALU50 Micro taburetten er vores absolutte allrounder, ikke mindst er den meget populær i institutionsverdenen, hvor medarbejderne ofte skal helt ned i børnehøjde

Læs mere

JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard

JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard Avanti by AJ er et helt nyt sædekoncept til elkørestole - og et direkte svar på nye behov i markedet. Brugerne vil have æstetik og komfort

Læs mere

Molift Sejl. Find flere QR-koder inde i brochuren

Molift Sejl. Find flere QR-koder inde i brochuren Molift Sejl Find flere QR-koder inde i brochuren Molift Easy Sejl Molift Easy Sejl kan bruges i de fleste løftesituationer. Både ryg og benstropper har en fast polstring, som gør sejlet mere komfortabelt

Læs mere

Andreas Vedel Rasmussen Side 0 11-02-2009 Hold 52 Grundforløb elektriker SDE

Andreas Vedel Rasmussen Side 0 11-02-2009 Hold 52 Grundforløb elektriker SDE Andreas Vedel Rasmussen Side 0 11-02-2009 0 Andreas Vedel Rasmussen Side 1 11-02-2009 Indledning... 2 Udstyret... 2 Skærmen... 2 Bordet og Stolen... 3 Musen og tastaturet... 3 Variation... 4 Variation

Læs mere

Arbejdsmiljøkonsulentens perspektiv på forebyggelse og behandling af dårlig ryg

Arbejdsmiljøkonsulentens perspektiv på forebyggelse og behandling af dårlig ryg Arbejdsmiljøkonsulentens perspektiv på forebyggelse og behandling af dårlig ryg Oplæg af: Fysioterapeut, Master of Public Health og Specialist i sundhedsfremme og forebyggelse Definitionerne afslører perspektivet.

Læs mere

PROFESSIONELLE TRANSPORTABLE BRIKSE & TILBEHØR DE MEST FLEKSIBLE BRIKSE PÅ MARKEDET

PROFESSIONELLE TRANSPORTABLE BRIKSE & TILBEHØR DE MEST FLEKSIBLE BRIKSE PÅ MARKEDET PROFESSIONELLE TRANSPORTABLE BRIKSE & TILBEHØR DE MEST FLEKSIBLE BRIKSE PÅ MARKEDET DU VÆGER DEN "BASIS" BRIKS DER PASSER TIL DIG - OG DET TILBEHØR DER PASSER TIL DIT ARBEJDE - DET SIKRER DEN STØRSTE BRUGSVÆRDI

Læs mere

Sov bedre. - mærk en forskel

Sov bedre. - mærk en forskel Sov bedre - mærk en forskel [ Værd at vide ] Du behøver ikke at vide, hvad der er i din madras for at ligge godt. Men vi ved, hvad du behøver for at ligge godt og få en god nats søvn. Den viden bruger

Læs mere

Wonderland Sonate boxmadras

Wonderland Sonate boxmadras Wonderland Sonate boxmadras 22 Komfort og design i topklasse Med justerbar hoftezone og zoneinddelte Pocket Exclusive-fjedre giver Wonderland Sonate en sovekomfort i topklasse. Naturmaterialer som bomuld

Læs mere

Forslag til hvilestillinger Lig på ryggen med en pude under knæene. Løfteteknik Når du løfter, skal du huske at:

Forslag til hvilestillinger Lig på ryggen med en pude under knæene. Løfteteknik Når du løfter, skal du huske at: Smerter i ryggen Forslag til hvilestillinger Lig på ryggen med en pude under knæene. Lig på siden med en pude mellem benene. Puden vil få dig til at slappe bedre af. Løfteteknik Når du løfter, skal du

Læs mere

Det elegante understel er fremstillet af aluminium og fås i grålakeret, sortlakeret eller poleret udgave. Hjul findes til både hårde og bløde gulve.

Det elegante understel er fremstillet af aluminium og fås i grålakeret, sortlakeret eller poleret udgave. Hjul findes til både hårde og bløde gulve. RH Extend RH Extend er lige så brugervenlig, som den er ergonomisk og slidstærk. Derfor passer den perfekt til receptioner, uddannelsesmiljøer og kontorarbejde. Eftersom RH Extend er nem at indstille og

Læs mere

S t o l e s y s t e m 1

S t o l e s y s t e m 1 Stolesystem 1 INDHOLD Om Ergotec, ergonomi og nyheder Sadelstole Operatørstole Labratoriestole Kontor- og Receptionsstole Betrækker og farver > 2 > 4 > 6 > 8 > 10 > 12 Ergonomi og komfort Høj kvalitet

Læs mere

Danske Fysioterapeuter. www.krop&fysik.dk. Skærmarbejde

Danske Fysioterapeuter. www.krop&fysik.dk. Skærmarbejde Danske Fysioterapeuter www.krop&fysik.dk Skærmarbejde 2 www.krop-fysik.dk Vi sidder der bag skærmen Hvem sidder der bag skærmen?, spurgte Jeppe Aakjær i 1905 i sangen om Jens Vejmand. Jeppe Aakjær tænkte

Læs mere

Sådan træner du, når du har graviditetsbetingede bækken- og rygsmerter

Sådan træner du, når du har graviditetsbetingede bækken- og rygsmerter Sådan træner du, når du har graviditetsbetingede bækken- og rygsmerter Formålet med træningen er at forebygge, lindre og/eller afhjælpe graviditetsbetingede smerter og gener i bækken, ryg og underliv.

Læs mere

Indsættelse af nyt hofteled

Indsættelse af nyt hofteled Information og øvelsesprogram Indsættelse af nyt hofteled uden restriktioner Fysioterapien SVS Indholdsfortegnelse Information side 2 Bilkørsel side 3 Øvelsesprogram side 4 Liggende øvelser side 5 Stående

Læs mere

Forflytningsteknikkens grundprincipper

Forflytningsteknikkens grundprincipper Forflytningsteknikkens grundprincipper Forflytningsteknik Forflytninger tager udgangspunkt i det funktionsniveau som den, der skal have hjælp har. Funktionsniveauet beskrives ud fra, hvordan man klarer

Læs mere

Fire nemme og effektive elastikøvelser til kontoret

Fire nemme og effektive elastikøvelser til kontoret Fire nemme og effektive elastikøvelser til kontoret Oplever du i forbindelse med dit arbejde muskelspændinger i skulder og nakke? Vi har på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø gode resultater

Læs mere

M2 Multi-tip. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion. HMN a/s

M2 Multi-tip. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion. HMN a/s M2 Multi-tip Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion M2 Multi-tip M2 Multi-tip er HMN s unikke badestol, som lever op til fremtidens krav til bade/toiletstole. Den

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Sid godt foran. computeren. Find den rigtige position foran skærmen

Guide. Foto: Scanpix. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Sid godt foran. computeren. Find den rigtige position foran skærmen Foto: Scanpix Guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sid godt foran computeren Find den rigtige position foran skærmen 2 PLUS udgives af Berlingske Media, Pilestræde 34, 1147 København

Læs mere

Derhen hvor du skal. Fra sengen. Til en bedre stilling

Derhen hvor du skal. Fra sengen. Til en bedre stilling RollOn Dansk Stå på egne ben Ganske ligesom evnen til at bevæge sig varierer, er der også stor forskel på behovet for hjælpemidler. Liko har altid befundet sig tæt på brugerne, hvilket konstant giver gode

Læs mere

Produktguide KONTORSTOLE

Produktguide KONTORSTOLE Produktguide KONTORSTOLE 09_016 Læs mere i garantifolderne for MARKUS og VOLMAR. Kontorstol med perfekt ergonomi Det er nemt at vælge den rigtige kontorstol, når du ved, hvad du har brug for. Tænk over,

Læs mere

Til patienter og pårørende. Skulderøvelser. Træningsprogram. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Rehabiliteringsklinikken

Til patienter og pårørende. Skulderøvelser. Træningsprogram. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Rehabiliteringsklinikken Til patienter og pårørende Skulderøvelser Træningsprogram Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Rehabiliteringsklinikken Skulderøvelser UDLEVERET AF: Tlf.nr.: 79 97 61 63 Formålet med øvelserne er: At øge bevægeligheden

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION

GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 DE FØRSTE DAGE Denne pjece indeholder øvelser til den første fase efter din

Læs mere

SMERTER OG NEDSLIDNING. Øvelser tungt fysisk arbejde

SMERTER OG NEDSLIDNING. Øvelser tungt fysisk arbejde SMERTER OG NEDSLIDNING Øvelser tungt fysisk arbejde Arbejdsmiljø København (AMK) er Københavns Kommunes rådgiver om arbejdsmiljø og arbejdsliv. Vi arbejder på tværs af kommunens syv forvaltninger, hvor

Læs mere

Genoptræning. Efter skulderen har været gået af led - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien

Genoptræning. Efter skulderen har været gået af led - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien Genoptræning Efter skulderen har været gået af led - konservativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien Din skulder har været gået af led, og er nu sat på plads.

Læs mere

Tema: UMV undervisningsmiljø

Tema: UMV undervisningsmiljø Tema: UMV undervisningsmiljø Klassetrin: 5. og 6. klasse 1. Med erfaringerne fra gæstelærerens besøg og undervisning kan eleverne arbejde over en længere periode, hvor de indsamler registreringer af problemer

Læs mere

Skulderøvelser Træningsprogram

Skulderøvelser Træningsprogram Patientinformation Skulderøvelser Træningsprogram Kvalitet Døgnet Rundt Terapiafdelingen Skulderøvelser Udleveret til: Dato: Udleveret af: Tlf.: Du må påbegynde træningen med det samme Du må påbegynde

Læs mere

Det individuelle er i højsædet. Produktivitet starter der, hvor langvarigt stående arbejde slutter.

Det individuelle er i højsædet. Produktivitet starter der, hvor langvarigt stående arbejde slutter. Muv your Business. Produktivitet starter der, hvor langvarigt stående arbejde slutter. Vidste du, at hver anden person skal stå op det meste af arbejdsdagen og mange af dem endda hele dagen? Det gælder

Læs mere

Tommelfingerregler til indretning af arbejdspladser på kontor

Tommelfingerregler til indretning af arbejdspladser på kontor Tommelfingerregler til indretning af arbejdspladser på kontor www.am-gruppen.dk Autoriseret Arbejdsmiljørådgiver Indholdsfortegnelse Kroppens signaler... 3 Variation.......... 4 Stolen............. 5 Arbejdsbordet......

Læs mere

Museskader. Hvad kan du gøre for at undgå dem? Fysioterapi og smerteklinik Tagtækkervej 8, 5.sal 5230 Odense M 66 104100

Museskader. Hvad kan du gøre for at undgå dem? Fysioterapi og smerteklinik Tagtækkervej 8, 5.sal 5230 Odense M 66 104100 Museskader Hvad kan du gøre for at undgå dem? Fysioterapi og smerteklinik Tagtækkervej 8, 5.sal 5230 Odense M 66 104100 www.fysioterapiogsmerteklinik.dk Hvad kan du gøre for at undgå museskader? Museskader

Læs mere

Patientinformation. Hospitalsenheden Horsens Terapiafdelingen. Træningsprogram efter hoftealloplastik

Patientinformation. Hospitalsenheden Horsens Terapiafdelingen. Træningsprogram efter hoftealloplastik Generel information Det er vigtigt, at du hele tiden tager hensyn til smerter i forbindelse med træning og dagligdags aktiviteter. Dvs. du må gerne mærke ømhed og let smerte under træningen, men ikke opleve

Læs mere

Information og øvelser til kvinder, der har fået fjernet en knude i brystet

Information og øvelser til kvinder, der har fået fjernet en knude i brystet Information og øvelser til kvinder, der har fået fjernet en knude i brystet 1 EFTER DIN OPERATION Denne pjece er til dig, der har fået fjernet en knude i brystet. Heri finder du information, råd og øvelser,

Læs mere

Qi-Gong. (ikke presse) ind under kroppen, som vist til

Qi-Gong. (ikke presse) ind under kroppen, som vist til Qi-Gong Du skal - som det første du sætter på plads hver gang du starter træningen - sørge for at stå med vægten ligelig fordelt på foden, nøjagtig som i de indrammede områder vist på tegningen her til

Læs mere