Designet til komfort og bygget til at holde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Designet til komfort og bygget til at holde"

Transkript

1 Designet til komfort og bygget til at holde Inter IKEA Systems B.V Uanset om vi arbejder på et kontor eller derhjemme, tilbringer mange af os det meste af dagen ved et skrivebord. Derfor er et komfortabelt arbejdsområde helt afgørende for vores helbred og velbefindende. Alle menesker er forskellige, og derfor er det vigtigt at ha kontormøbler, der kan tilpasses vores personlige behov. I denne brochure viser vi, hvordan vi gi r din komfort førsteprioritet, og hvad du selv kan gøre for at få det bedst mulige arbejdsmiljø.

2 Indret den arbejdsplads, der passer bedst til dig Det er vigtigt, at indrette et komfortabelt arbejdsmiljø, der passer til dig. Når du arbejder i længere perioder, hvor du sidder eller står i en dårlig eller ukonfortabel stilling, kan du få nakke- og rygskader og andre alvorlige helbredsproblemer. Find ud af, hvad du kan gøre for at skabe en ergonomisk korrekt arbejdsplads, og få mere at vide om de forskellige kvalitetstest, vi gennemfører, og de materialer, vi bruger. Hvad er en ergonomisk arbejdsplads? Ergonomi handler om at designe produkter indrette miljøer, der gør dem sikre og komfortable at bruge. En ergonomisk korrekt arbejdsplads er tilpasset dine personlige behov, så du kan arbejde komfortabelt og sikkert. Et par tips At vælge det rigtige inden for stol, skrivebord, computerskærm og lampe kan skabe et komfortabelt arbejdsmiljø, men det kan ikke rette op på en dårlig arbejdsstilling. Sørg for at sidde eller stå i en god stilling, når du arbejder i længere tid ad gangen for at undgå skader. Her får du nogle tips til at indrette en komfortabel arbejdsplads. 1. SIDDE Du skal kunne strække dine ben under bordet og dreje 90 til venstre og højre, så du har frihed til at bevæge dig. Ha det godt, og arbejd bedre Vi vil gerne hjælpe dig med at få et ergonomisk korrekt arbejdsmiljø, der passer til dig og sikrer et godt helbred. Det betyder, at arbejdspladsen skal tilpasses efter dit behov, så du får en ergonomisk korrekt arbejdsstilling og mest mulig bevægelsesfrihed. Menneskekroppen er skabt til bevægelse, så ideelt set skal din arbejdsplads gøre det muligt for dig at sidde, stå eller få støtte i en halvt siddende position, så du ofte kan skifte arbejdsstilling. Hvis du har det godt, når du er på arbejde, arbejder du bedre HØJDE VIPPEFUNKTION Dine hofter og knæ bør være i en vinkel på ca , og dine fødder skal hvile fladt på gulvet. Vælg en stol, der kan indstilles i højden. Når du står op, skal det højeste punkt på sædet være lige under knæskallen. Forsøg at opnå en ensartet vægtfordeling. Hæv stolen, hvis du føler, at vægten trykker bagest på sædet. Hvis du derimod mærker et pres forrest på sædet, skal du sænke stolen. Det forbedrer blodcirkulationen og reducerer risikoen for hævelser. Brug sædets vippefunktion til at låse sædet og dermed opnå større komfort. Det påvirker vægtfordelingen og kan give bedre stabilitet og støtte, når du har brug for det. Vi anbefaler en vinkel på 5. LÆNDESTØTTE ARMLÆN En stol med lændestøtte aflaster lænden mod spændinger, der opstår på grund af træthed. Ryglænets vippefunktion gør det muligt for dig at sidde med overkroppen let tilbagelænet (110 anbefales). Armlæn kan støtte den øverste del af dine underarme og reducere belastningen af skuldre og ryg. Sørg for, at armlænene ikke forhindrer stolen i at blive trukket tæt ind til bordet eller forhindrer dine naturlige bevægelser. Husk også, at bløde armlæn er mere behagelige for dine albuer.

3 2. STÅ Et hæve-sænkebord er ideelt, fordi du kan skifte stilling ofte. Hvis du skifter mellem at sidde og stå, reduceres risikoen for tilskadekomst og blodcirkulationen og produktiviteten forbedres. 4. SKÆRM Sørg for, at skærmen ikke står for tæt på dig. Når stolen er trukket ind til bordet, og du har armene strakt ud foran dig, må du ikke kunne røre skærmen. Skærmen skal stå i en vinkel på 20-30, som er den optimale vinkel for øjne, nakke og skuldre. Skærmen bør stå direkte foran dig, og den øverste kant skal være lige under øjenhøjde. Hvis skærmen står for højt, kan du få ondt i nakken. Dit skrivebord skal være i albuehøjde, og dine albuer skal være i en 90 vinkel, når du sidder eller står ved skrivebordet. Hvis du skal sidde længe ved skærmen, skal du sørge for, at dine arme og håndled har støtte. Tastatur og mus skal være placeret cm fra skrivebordets kant, så håndleddet har støtte, men ikke så langt væk, at du læner dig fremad med nakke og skuldre. 3. STÅSTOL En ståstol gør det muligt at arbejde i en stilling halvvejs imellem at sidde og stå, og det er ideelt, når du har et hæve-sænkebord. En ståstol har følgende fordele: Gi r over- og underkroppen bevægelsesfrihed. Aktiverer og støtter kroppens korsetmuskulatur. Gi r en åben kropsholdning, der forbedrer blodcirkulationen og stofskiftet. 5. BELYSNING For at få den optimale belysning skal du overveje at vælge en kombination af generel belysning, stemningsbelysning og arbejdsbelysning. En arbejdslampe gi r arbejdsbelysning og en koncentreret lysstråle på et begrænset område. Det er praktisk, når du f.eks. skal koncentrere dig om papirarbejde. Generel belysning gi'r et ensartet lys i hele rummet. Stemningsbelysning gi'r en hyggelig stemning og blødgør kontrasterne mellem generel belysning og arbejdsbelysning. Placer lampen til venstre for dig, hvis du er højrehåndet, for at reducere skygger. Hvis din computer står i nærheden af et vindue, bør den stå i en vinkel på 90 i forhold til vinduet for at undgå lysreflekser.

4 Kvalitet Vi tester vores produkter for kvalitet, sikkerhed og holdbarhed for at leve op til internationale teststandarder. Vi har meget strenge begrænsninger for brug af kemikalier, og selvom visse produkter opfylder internationale standarder, lever de ikke nødvendigvis op til vores egne højere standarder. I disse tilfælde fremstiller vi ikke de pågældende produkter. Din sikkerhed har altid førsteprioritet i IKEA. Test af høj kvalitet Test udføres i vores testlaboratorier i Sverige og Kina i produktudviklingsfasen. Testmetoderne er stort set de samme for møbler til hjemme- og kontorbrug, men til kontorbrug anvendes en tungere belastning og flere cyklusser. Internationale standarder Vi tester, at vores produkter overholder internationale standarder i henhold til eller fastsat af EN og ANSI/BIFMA. Derudover har IKEA sine egne kvalitetstest og kemiske test. EN EN står for Europæisk Norm. Disse standarder er anerkendt i hele Europa og garanterer for styrke, holdbarhed og stabilitet. Sådan tester vi vores kontormøbler Kontorstole Kontorstole, der er beregnet til brug i private hjem, testes for at sikre, at de er komfortable, stabile, sikre og holdbare. Den serie test, vores kontorstole til professionel brug gennemgår, er strengere, for at sikre at de overholder de strenge krav til stabilitet, styrke og holdbarhed. Kontorstole der er godkendt til professionelt brug lever op til standarderne EN ANSI/BIFMA ANSI er American National Standards Institute, der udarbejder og kontrollerer normer og standarder, og akkrediterer organisationer som BIFMA til at udforme test til forskellige sektorer. BIFMA, Business and Institutional Furniture Manufacturers Association, udarbejder standarder for kontormøbler med de højeste sikkerhedsstandarder. IKEA kontormøbler til professionel brug er testet i henhold til BIFMA's krav til sikkerhed og modstandsdygtighed. Arbejdsborde Arbejdsborde til brug i private hjem udsættes for forskellige test, bl.a. i forhold til stabilitet, styrke og holdbarhed. Den type test, der udføres, afhænger af arbejdsbordets design og hvilke områder på bordet, der forventes at blive mest udsat for slid. Test af arbejdsborde til professionel brug er strengere end til privat brug. Arbejdsborde, der overholder disse standarder, lever op til standarderne EN og ANSI/BIFMA X5, hvilket betyder, at vi tester dem i forhold til stabilitet, holdbarhed og sikkerhed. Opbevaring Kvalitetstest udføres på opbevaringsmøbler i forhold til sikkerhed og holdbarhed. Låger, skuffer, overflader og hjul udsættes for forskellige test. Opbevaringsmøbler, der er testet til kontorbrug, opfylder følgende standarder: EN og ANSI/BIFMA 5.9.

5 Materialer Vi tænker over, hvilke materialer vi bruger i vores produkter, og stræber altid efter at bruge ressourcerne på den mest omkostningseffektive måde. Vi udvælger vores materialer omhyggeligt, og holder priserne i bund. Nogle materialer er bedre til visse møbler afhængigt af brug og design. Melamin bruges f.eks. ofte til bordplader, fordi det er meget modstandsdygtigt over for ridser og mærker. Melamin en papirfilm med et imprægneret tryk eller mønster, der påføres en plade under pres. Resultatet er en slidstærk, varmebestandig og vandafvisende overflade, der er nem at holde ren. GLOSE læder blødt, holdbart og gennemfarvet kernelæder, der er behandlet med en beskyttende belægning. Nemt at vedligeholde. Behandles med ABSORB læderplejesæt. Finer tynde lag træ, som limes på en plade. Al IKEA finer er lakeret, så det er nemt at rengøre, slidstærkt og beskyttet mod fugt og ridser. Board-on-frame en plade af træ eller træfibre med en kerne af genanvendt honeycomb-papir. Det er et let og holdbart materiale, der kræver væsentlig færre råmaterialer. Plast - et syntetisk eller halvsyntetisk materiale, der kan formes og er fremstillet af olie eller naturgas, men også af planter. Plast opdeles i 2 kategorier: Termoplast, der kan opvarmes, formes og smeltes, og termohærdende plast, der ikke kan omsmeltes. Den mest anvendte type i IKEA er termoplast, f.eks. polykarbonat og polypropylen. Træplastkomposit WPC en blanding af træ og fibre, der støbes i en form, og som udnytter fordelene ved de 2 materialer. Det er stærkere og lettere end andre plasttyper, gi r lavere transportomkostninger og reducerer miljøpåvirkningen. Maling og lak Pulverlakering er en proces, hvor tør pulvermaling påføres en overflade, ofte metal. Det er en effektiv og miljømæssigt bæredygtig teknik, fordi der kun går små mængder pulver til spilde, og fordi der ikke anvendes opløsningsmidler. Bambus stærkere og mere fleksibelt end de fleste træsorter. En bæredygtig og hurtigtvoksende græsart, der producerer dobbelt så meget ilt som træ. Massivt træ et fornybart og slidstærkt naturmateriale. Alle møbler bliver unikke på grund af det varierende åremønster. IKEA indkøber alt træ fra kontrolleret fældning og nøje overvågede og udvalgte skovområder.

Indretning af skærmarbejdsplads

Indretning af skærmarbejdsplads Indretning af skærmarbejdsplads APV 2014 - SKOLER Variation Den bedste måde at hjælpe dig selv i det daglige er ved at variere. Overvej f.eks.: Kan du variere din siddestilling? Husk indimellem: ret ryggen

Læs mere

KONTORSTOLE. Produktguide

KONTORSTOLE. Produktguide 11_014 Produktguide KONTORSTOLE Læs mere i garantifolderne for MARKUS og VOLMAR. Kontorstol med perfekt ergonomi Det er nemt at vælge den rigtige kontorstol, når du ved, hvad du har brug for. Tænk over,

Læs mere

Produktguide KONTORSTOLE

Produktguide KONTORSTOLE Produktguide KONTORSTOLE 34_018 Læs mere i garantifolderen for MARKUS, TROLLBERGET, LÅNGFJÄLL, HATTEFJÄLL, FJÄLLBERGET, JÄRVFJÄLLET og FLINTAN kontorstole. Kontorstol med perfekt ergonomi Det er nemt at

Læs mere

Ergonomi på kontorarbejdspladser

Ergonomi på kontorarbejdspladser Ergonomi på kontorarbejdspladser Hvad er ergonomi Bio-psyko-social Gennemgang af hele arbejdssituationen Se med nye øjne på indretning af arbejdspladsen Udnyttelse af teknologien, hvor den findes Se kritisk

Læs mere

Produktguide NORSBORG. Sofaserie FUNKTIONER/DELE

Produktguide NORSBORG. Sofaserie FUNKTIONER/DELE 34_015 Produktguide NORSBORG Sofaserie FUNKTIONER/DELE 2-pers. siddesektion 3-pers. siddesektion Chaiselongsektion Hjørnesektion Armlæn Ben Aftageligt betræk Forskellige betræk Vaskbart betræk Læs mere

Læs mere

Produktguide KONTORSTOLE

Produktguide KONTORSTOLE Produktguide KONTORSTOLE 09_016 Læs mere i garantifolderne for MARKUS og VOLMAR. Kontorstol med perfekt ergonomi Det er nemt at vælge den rigtige kontorstol, når du ved, hvad du har brug for. Tænk over,

Læs mere

Produktguide Professionelle kontorer

Produktguide Professionelle kontorer 27_015 Produktguide Professionelle kontorer Det er måske ikke alle produkter, som er vist her, der kan købes i varehuset. Kontakt en medarbejder, eller gå ind på IKEA.dk og få flere oplysninger. Se detaljerede

Læs mere

GALANT Skrivebordserie

GALANT Skrivebordserie 11_014 Produktguide GALANT Skrivebordserie DESIGN Olle Lundberg, Henrik Preutz VEDLIGEHOLDELSE Tørres af med en fugtig klud, opvredet i vand tilsat et mildt rengøringsmiddel. Tør efter med en ren, tør

Læs mere

NORSBORG. Produktguide. Sofaserie. FUNKTIONER/DELE 2-pers. siddesektion 3-pers. siddesektion Chaiselongsektion Hjørnesektion Armlæn Ben

NORSBORG. Produktguide. Sofaserie. FUNKTIONER/DELE 2-pers. siddesektion 3-pers. siddesektion Chaiselongsektion Hjørnesektion Armlæn Ben Produktguide NORSBORG Sofaserie 20_018 FUNKTIONER/DELE 2-pers. siddesektion 3-pers. siddesektion Chaiselongsektion Hjørnesektion Armlæn Ben Aftageligt betræk Forskellige betræk Vaskbart betræk Læs mere

Læs mere

ARBEJDSMILJØ INVENTAR OG RAMMER

ARBEJDSMILJØ INVENTAR OG RAMMER ARBEJDSMILJØ INVENTAR OG RAMMER April 2014 Fly-inn F Fritidsaktiviteter Understøttende Skærmbekendtgørelsens særlige bestemmelser De særlige bestemmelser gælder, når medarbejderen regelmæssigt og i en

Læs mere

Fællesnævneren for begge produktkategorier er ergonomi og aktiv siddestilling og naturligvis VELAs velkendte høje kvalitetsniveau.

Fællesnævneren for begge produktkategorier er ergonomi og aktiv siddestilling og naturligvis VELAs velkendte høje kvalitetsniveau. P L A D S T I L U A F H Æ N G I G H E D A k t i v s i d d e s t i l l i n g m e d e r g o n o m i e n i h ø j s æ d e t VELA Salsa er designet til brug i hjemmet eller på kontoret, mens VELA Samba er designet

Læs mere

Sådan mikrotræner du på 5 minutter

Sådan mikrotræner du på 5 minutter Sådan mikrotræner du på 5 minutter I denne guide får du to træningsprogrammer med øvelser, du kan have med dig over alt. Print og tag med. Af Line Felholt, 15. december 2012 03 Soldater-træning på 5 minutter

Læs mere

HEMNES Dagligstue og arbejdsplads

HEMNES Dagligstue og arbejdsplads 36_015 Produktguide HEMNES Dagligstue og arbejdsplads DESIGN Carina Bengs VEDLIGEHOLDELSE Tørres af med en fugtig klud tilsat et mildt rengøringsmiddel. Tør efter med en ren, tør klud. GODT AT VIDE Følg

Læs mere

Livskvalitet gennem uafhængighed

Livskvalitet gennem uafhængighed Livskvalitet gennem uafhængighed Farstrup og Home Care Møbelhåndværk siden 1910 Farstrup Møbler A/S har sine rødder i landsbyen Farstrup og i en solid dansk savværkstradition. Siden 1960 har møbelproduktionen

Læs mere

VARIABLE Den originale knælestol

VARIABLE Den originale knælestol VARIABLE Den originale knælestol Design: Peter Opsvik Koncept Din krop bevæger sig i takt med stolens blive vippende bevægelse Den åbne vinkel mellem din over- og underkrop forbedrer blodomløbet Dine mave-

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Sid godt foran. computeren. Find den rigtige position foran skærmen

Guide. Foto: Scanpix. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Sid godt foran. computeren. Find den rigtige position foran skærmen Foto: Scanpix Guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sid godt foran computeren Find den rigtige position foran skærmen 2 PLUS udgives af Berlingske Media, Pilestræde 34, 1147 København

Læs mere

tommelfingerregler til indretning af kontorarbejdspladser indretning arbejdsplads

tommelfingerregler til indretning af kontorarbejdspladser indretning arbejdsplads indretning arbejdsplads tommelfingerregler til indretning af kontorarbejdspladser En god ergonomisk arbejdsplads er nødvendig for at skabe et sundt arbejdsmiljø, for den enkelte medarbejder. Et sundt arbejdsmiljø

Læs mere

Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort

Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort Design: Salto & Sigsgaard Koncept Vælg din normale siddehøjde eller hæv stolen, så du næsten står helt op Dit bækken skubbes fremad og hjælper med til at

Læs mere

THATSIT Total støtte - ubegrænset bevægelse

THATSIT Total støtte - ubegrænset bevægelse THATSIT Total støtte - ubegrænset bevægelse Design: Peter Opsvik: Koncept Skift stilling ved at placere Din krop bevæger sig i Din rygrad får perfekt Den åbne vinkel mellem dit skinneben på, foran eller

Læs mere

Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort comfort

Motion Naturlig bevægelse og overlegen komfort comfort Naturlig bevægelse og overlegen komfort comfort Design: Salto & Sigsgaard Sigsgaard Koncept Vælg din normale Dit bækken skubbes fremad Du kan nu balancere og Ved at stå med let siddehøjde eller hæv og

Læs mere

Produktguide KONTORSTOLE

Produktguide KONTORSTOLE Produktguide KONTORSTOLE 33_017 Læs mere i garantifolderne for MARKUS, VOLMAR og LÅNGFJÄLL. Kontorstol med perfekt ergonomi Det er nemt at vælge den rigtige kontorstol, når du ved, hvad du har brug for.

Læs mere

Guide til indretning af din kontorarbejdsplads

Guide til indretning af din kontorarbejdsplads Guide til indretning af din kontorarbejdsplads Indholdsfortegnelse Variation 3 Trin 1 - Arbejdsstolen 5 Krav til arbejdsstolen: 5 En god siddestilling 5 Trin 2 Arbejdsbordet 7 Krav til arbejdsbordet: 7

Læs mere

MOVE SMALL Gode vaner udvikles tidligt

MOVE SMALL Gode vaner udvikles tidligt MOVE SMALL Gode vaner udvikles tidligt Design: Per Øie Koncept Vip blidt frem eller tilbage Balancer, vip eller drej 360 Din krop kan bevæge sig frit og behageligt i enhver retning Din krop kan bevæge

Læs mere

OPLEV VELVÆRE MENS DU PRÆSTERER

OPLEV VELVÆRE MENS DU PRÆSTERER RH Logic 400/300 1 OPLEV VELVÆRE MENS DU PRÆSTERER RH Logic, den ultimative stol i den ypperste ergonomiske klasse. Perfekt til både forebyggende og afhjælpende rygpleje. Design udfordringen Vi ved med

Læs mere

DELAKTIG Sofaserie. Produktguide. DESIGN Tom Dixon

DELAKTIG Sofaserie. Produktguide. DESIGN Tom Dixon Produktguide DELAKTIG Sofaserie 15_018 DESIGN Tom Dixon DELE Lænestolsplatform 2-pers. platform 3-pers. platform Ryglæn med hynde Armlæn med hynde Sofabord Gulvlampe Aftageligt betræk Forskellige betræk

Læs mere

www.vela-medical.com Dentalstole Ergonomiske stole Specialudviklet til tandlægeklinikker

www.vela-medical.com Dentalstole Ergonomiske stole Specialudviklet til tandlægeklinikker www.vela-medical.com Dentalstole Ergonomiske stole Specialudviklet til tandlægeklinikker www.vela-medical.dk Ergonomi, sikkerhed og effektivitet i fokus VELA Medical fokuserer på det professionelle sundhedspersonale,

Læs mere

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk www.vela-medical.dk Hospitalsstole Ergonomiske stole til en effektiv hverdag VELA Jive har multiindstillelige armlæn, som sikrer optimal arbejdsstilling under operationer www.vela-medical.dk 5 hygiejnefordele

Læs mere

God ergonomi i rengøringsarbejdet

God ergonomi i rengøringsarbejdet TUP14 motivation og læringsudbytte God ergonomi i rengøringsarbejdet FOKUS PÅ TOSPROGEDE AMU KURSISTER Pas på kroppen når du arbejder! Mennesker arbejder med rengøring alle steder, også mange steder, hvor

Læs mere

Pernille Stæhr. Tlf. 29 45 65 14. pernille@ergoconcept.dk

Pernille Stæhr. Tlf. 29 45 65 14. pernille@ergoconcept.dk Pernille Stæhr. Tlf. 29 45 65 14. pernille@ergoconcept.dk ERGO CONCEPT Ergo Concept ApS er en ny spiller i møbelbranchen, mens kvinden bag er en gammel kending med mange års erfaring. Vi yder en service

Læs mere

DESIGN ÆSTETIK - ERGONOMI - Til kontoret og hjemmearbejdspladsen

DESIGN ÆSTETIK - ERGONOMI - Til kontoret og hjemmearbejdspladsen Danmark DESIGN ÆSTETIK Til kontoret og hjemmearbejdspladsen - ERGONOMI - 4 - ERGONOMI - DESIGN ÆSTETIK Til kontoret og hjemmearbejdspladsen Danmark 5 Strike Italiensk møbel design. Æstetisk ergonomi.

Læs mere

GALANT Opbevaring. Produktguide

GALANT Opbevaring. Produktguide 11_014 Produktguide GALANT Opbevaring KVALITET Alle store dele i GALANT systemet er testet og godkendt til kontorbrug i henhold til europæiske sikkerhedskrav. Læs mere i garantifolderen. Professionel og

Læs mere

Produktguide KONTORSTOLE

Produktguide KONTORSTOLE Produktguide KONTORSTOLE 48_015 Læs mere i garantifolderne for MARKUS og VOLMAR. Kontorstol med perfekt ergonomi Det er nemt at vælge den rigtige kontorstol, når du ved, hvad du har brug for. Tænk over,

Læs mere

MOVE Sid stærkt - stå nemt

MOVE Sid stærkt - stå nemt MOVE Sid stærkt - stå nemt Design: Per Øie Koncept Vælg en siddehøjde, der passer dig Balancer, vip eller drej 360 Dine ben- ryg- og mavemuskler er i konstant bevægelse En rank sidde/stå-stilling bidrager

Læs mere

HEMNES Dagligstue og arbejdsplads

HEMNES Dagligstue og arbejdsplads 44_015 Produktguide HEMNES Dagligstue og arbejdsplads DESIGN Carina Bengs VEDLIGEHOLDELSE Tørres af med en fugtig klud tilsat et mildt rengøringsmiddel. Tør efter med en ren, tør klud. GODT AT VIDE Følg

Læs mere

Produktguide VALLENTUNA Sofaserie

Produktguide VALLENTUNA Sofaserie Produktguide VALLENTUNA Sofaserie 04_017 DESIGN Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland DELE Siddemodul Siddemodul med opbevaring Siddemodul med seng Ryglæn 80 80 Ryglæn 80 100 Ryglæn 100

Læs mere

Tommelfingerregler til indretning af arbejdspladser på kontor

Tommelfingerregler til indretning af arbejdspladser på kontor Tommelfingerregler til indretning af arbejdspladser på kontor www.am-gruppen.dk Autoriseret Arbejdsmiljørådgiver Indholdsfortegnelse Kroppens signaler... 3 Variation.......... 4 Stolen............. 5 Arbejdsbordet......

Læs mere

VALLENTUNA Sofaserie. Produktguide. DESIGN Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland

VALLENTUNA Sofaserie. Produktguide. DESIGN Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland Produktguide VALLENTUNA Sofaserie 09_016 DESIGN Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland DELE Siddemodul Siddemodul med opbevaring Siddemodul med seng Ryglæn 80 80 Ryglæn 80 100 Ryglæn 100

Læs mere

ComfortControl 01 VIPPELÅS 02 VIPPEMODSTAND 05 SIDDEHØJDE 03 SÆDEDYBDE 06 RYGLÆNSVINKEL 04 RYGLÆNSHØJDE 07 ARMLÆNSHØJDE 08 ARMLÆNSBREDDE

ComfortControl 01 VIPPELÅS 02 VIPPEMODSTAND 05 SIDDEHØJDE 03 SÆDEDYBDE 06 RYGLÆNSVINKEL 04 RYGLÆNSHØJDE 07 ARMLÆNSHØJDE 08 ARMLÆNSBREDDE Trin 1: Lås stolen op. 01 VIPPELÅS Trin 2: Justér stolen efter din krop. 02 VIPPEMODSTAND 03 SÆDEDYBDE 04 RYGLÆNSHØJDE Trin 3: Justér stolen til din arbejdsmåde. 05 SIDDEHØJDE 06 RYGLÆNSVINKEL 07 ARMLÆNSHØJDE

Læs mere

VALLENTUNA Sofaserie. Produktguide. DESIGN Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland

VALLENTUNA Sofaserie. Produktguide. DESIGN Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland Produktguide VALLENTUNA Sofaserie 33_018 DESIGN Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland DELE Siddemodul Siddemodul med opbevaring Siddemodul med seng Ryglæn 80 80 Ryglæn 100 80 Armlæn Pude

Læs mere

Det individuelle er i højsædet. Produktivitet starter der, hvor langvarigt stående arbejde slutter.

Det individuelle er i højsædet. Produktivitet starter der, hvor langvarigt stående arbejde slutter. Muv your Business. Produktivitet starter der, hvor langvarigt stående arbejde slutter. Vidste du, at hver anden person skal stå op det meste af arbejdsdagen og mange af dem endda hele dagen? Det gælder

Læs mere

VELA ergonomiske stole

VELA ergonomiske stole www.vela.dk VELA ergonomiske stole Til aktivitet, arbejde og træning Stole fra VELA giver personer med funktionsnedsættelse mulighed for at bevare aktivitet, deltagelse og uafhængighed Basisstole Alle

Læs mere

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk www.vela.dk Ergonomiske stole Til aktivitet, træning, arbejde og pleje Stole fra VELA giver personer med funktionsnedsættelse mulighed for at bevare aktivitet, deltagelse og uafhængighed www.vela.dk Ergonomi

Læs mere

Er dit arbejde farligt? KROP FYSIK. Skærmarbejde

Er dit arbejde farligt? KROP FYSIK. Skærmarbejde Er dit arbejde farligt? KROP & FYSIK Skærmarbejde 1 Vi sidder der bag skærmen Hvem sidder der bag skærmen? spurgte Jeppe Aakjær i 1905 i sangen om Jens Vejmand. Jeppe Aakjær tænkte selvfølgelig ikke på

Læs mere

Arbejdspladsen: Der skal være så meget plads, at nødvendigt inventar, hjælpemidler og materialer kan anbringes indbyrdes forsvarligt

Arbejdspladsen: Der skal være så meget plads, at nødvendigt inventar, hjælpemidler og materialer kan anbringes indbyrdes forsvarligt Skærmarbejdspladser Denne pjece er udarbejdet til brug ved indretning og vurdering af skærmarbejdspladserne på. Pjecen tager udgangspunkt i gældende lovgivning, men er tilrettet og optimeret i forhold

Læs mere

Labflex laboratoriestole. Elegante og ergonomiske stole til dit laboratorium

Labflex laboratoriestole. Elegante og ergonomiske stole til dit laboratorium Labflex laboratoriestole Elegante og ergonomiske stole til dit laboratorium Ny generation af lab stole Laboratoriestol med ergonomisk design, der giver intuitiv tilpasning og komfort. KONSTANT FORANDRING

Læs mere

Hvor smidig vil du være? Uge 1

Hvor smidig vil du være? Uge 1 Hvor smidig vil du være? Uge 1 Smidighedstest Her er en række tests af din smidighed i nogle af de vigtigste bevægelser. Du skal kunne bestå hver test for at have tilstrækkelig bevægelighed til at kunne

Læs mere

STYRKE- TRÆNINGS- ØVELSER TIL 60+

STYRKE- TRÆNINGS- ØVELSER TIL 60+ STYRKE- TRÆNINGS- ØVELSER TIL 60+ SENIORØVELSER 60+ LET - LÅRØVELSE Sæt dig så langsomt ned på en stol som muligt uden at falde det sidste stykke Rejs dig op igen på letteste måde SENIORØVELSER 60+ LET

Læs mere

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol ergoforma ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol RYGPROBLEMER ER EN DEL AF HVERDAGEN FOR MANGE Årsagen kan være dårlige arbejdsstillinger, forkert arbejdsstol, manglende

Læs mere

Bordplader og ben Kombinationsborde

Bordplader og ben Kombinationsborde 36_015 Produktguide Bordplader og ben Kombinationsborde SIKKERHED Alle bordplader, benbukke, ben og understel er testet og godkendt til en maks. belastning på 50 kg. Hærdet glas skal behandles forsigtigt!

Læs mere

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk www.vela.dk Ergonomiske stole Til aktivitet, træning, arbejde og pleje Stole fra VELA giver personer med funktionsnedsættelse mulighed for at bevare aktivitet, deltagelse og uafhængighed Arbejdsstole VELA

Læs mere

ERHVERV SORTIMENT KONTORSTOLE

ERHVERV SORTIMENT KONTORSTOLE ERHVERV - SORTIMENT ERHVERV ERHVERV ERHVERV SORTIMENT KONTORSTOLE HÅG kontorstole er skabt til bevægelse du er skabt til liv og aktivitet og ikke stillesiddende arbejde. Håg stole er fremstillet til arbejdsopgaver

Læs mere

50_018. Kontorstole MARKUS/LÅNGFJÄLL/ALEFJÄLL/ HATTEFJÄLL/FJÄLLBERGET/ JÄRVFJÄLLET/FLINTAN

50_018. Kontorstole MARKUS/LÅNGFJÄLL/ALEFJÄLL/ HATTEFJÄLL/FJÄLLBERGET/ JÄRVFJÄLLET/FLINTAN 50_018 Kontorstole MARKUS/LÅNGFJÄLL/ALEFJÄLL/ HATTEFJÄLL/FJÄLLBERGET/ JÄRVFJÄLLET/FLINTAN Livet i hjemmet og på arbejdspladsen stiller store krav til dine siddemøbler hver dag. Kontorstolene i denne folder

Læs mere

Dansk håndværk siden 1910

Dansk håndværk siden 1910 Dansk håndværk siden 1910 Farstrup Furniture blev grundlagt i 1910 og startede dengang som et savværk. Placeringen tæt på de smukke omgivelser i Langesøskovene vest for Odense var optimal, idet datidens

Læs mere

Danske Fysioterapeuter. www.krop&fysik.dk. Skærmarbejde

Danske Fysioterapeuter. www.krop&fysik.dk. Skærmarbejde Danske Fysioterapeuter www.krop&fysik.dk Skærmarbejde 2 www.krop-fysik.dk Vi sidder der bag skærmen Hvem sidder der bag skærmen?, spurgte Jeppe Aakjær i 1905 i sangen om Jens Vejmand. Jeppe Aakjær tænkte

Læs mere

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Øvelser for gravide. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Øvelser for gravide. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Øvelser for gravide Patientinformation www.koldingsygehus.dk Bevægeøvelser for ryg og lænd Mange kvinder får problemer med lænde- og bækkensmerter i graviditeten. Det

Læs mere

Øvelser med elastik. www.fysiovel.dk

Øvelser med elastik. www.fysiovel.dk Øvelser med elastik Lig på ryggen med bøjede knæ, hoftebredde afstand mellem fødderne og elastikken over lysken. Tag fat om elastikken i hver side ud for hofterne, løft overkroppen og stræk begge arme

Læs mere

Senge til babyer og små børn

Senge til babyer og små børn Senge til babyer og små børn Produktguide Tremmesenge, madrasser og tilbehør 27_018 Sikkerhed og komfort til dit barn Det er fantastisk at blive forældre, men det kan også gi' mange bekymringer. Derfor

Læs mere

PROFESSIONELLE TRANSPORTABLE BRIKSE & TILBEHØR DE MEST FLEKSIBLE BRIKSE PÅ MARKEDET

PROFESSIONELLE TRANSPORTABLE BRIKSE & TILBEHØR DE MEST FLEKSIBLE BRIKSE PÅ MARKEDET PROFESSIONELLE TRANSPORTABLE BRIKSE & TILBEHØR DE MEST FLEKSIBLE BRIKSE PÅ MARKEDET DU VÆGER DEN "BASIS" BRIKS DER PASSER TIL DIG - OG DET TILBEHØR DER PASSER TIL DIT ARBEJDE - DET SIKRER DEN STØRSTE BRUGSVÆRDI

Læs mere

Senge til babyer og små børn

Senge til babyer og små børn Senge til babyer og små børn Produktguide Tremmesenge, madrasser og tilbehør 49_017 Sikkerhed og komfort til dit barn Det er fantastisk at blive forældre, men det kan også gi' mange bekymringer. Derfor

Læs mere

Prisliste 2013-2014 FLEXA White. Vejledende prisliste / Danmark Alle priser er inkl. moms Gældende fra 01-09-2013

Prisliste 2013-2014 FLEXA White. Vejledende prisliste / Danmark Alle priser er inkl. moms Gældende fra 01-09-2013 Prisliste 2013-2014 FLEXA White Vejledende prisliste / Danmark Alle priser er inkl. moms Gældende fra 01-09-2013 Garanti, sikkerhed & kvalitet Sikkerhedstestet FLEXAs møbler er skabt til børn og gennemtænkt

Læs mere

HEMNES Dagligstue og arbejdsplads

HEMNES Dagligstue og arbejdsplads Produktguide HEMNES Dagligstue og arbejdsplads 33_018 DESIGN Carina Bengs VEDLIGEHOLDELSE Tørres af med en fugtig klud tilsat et mildt rengøringsmiddel. Tør efter med en ren, tør klud. GODT AT VIDE Følg

Læs mere

Skema til udarbejdelse af arbejdspladsvurdering, APV, for gravide og ammende

Skema til udarbejdelse af arbejdspladsvurdering, APV, for gravide og ammende Skema til udarbejdelse af arbejdspladsvurdering, APV, for gravide og ammende Indhold Ansvar ifølge Det Naturvidenskabelige Fakultets graviditets politik... 2 Registrering... 2 Ergonomi... 3 Arbejdsstillinger...

Læs mere

Arbejdspladsvurdering for Kontor

Arbejdspladsvurdering for Kontor Kortlægningsskema Arbejdspladsvurdering for Kontor (fast arbejdsplads) Salgsafdeling, administration, lager mm. Tillæg til kontor: Lager Kørsel med truck Hvordan bruges APV skemaerne En APV skal omfatte

Læs mere

indhold Kontormøbler til Danmarks skarpeste prise

indhold Kontormøbler til Danmarks skarpeste prise kontormøbler til landets skarpeste priser Kontormøbler til Danmarks skarpeste priser Kontormøbler til Danmarks skarpeste prise indhold om office2go 1-3 Skriveborde 4-15 Stole 16-23 mødeborde og stole 26-29

Læs mere

Nederste del af ryggen Stræk

Nederste del af ryggen Stræk Stretching fitnessfaq.info Nederste del af ryggen Stræk Denne øvelse er designet til at forbedre fleksibilitet og fremme afslapning. Lig på ryggen med benene udvidet og dine arme på dine sider. Træk vejret

Læs mere

Arbejdsstole til det aktive kontor.

Arbejdsstole til det aktive kontor. Arbejdsstole til det aktive kontor. Stole baseret på individuelle, faktiske behov. Arbejdet er ikke længere et fysisk sted, men en funktion. Langt flere kontormiljøer er opbygget efter princippet om, at

Læs mere

Brug dit hæve-/sænkebord - og bring sundhed, motion og velvære ind i arbejdsdagen...

Brug dit hæve-/sænkebord - og bring sundhed, motion og velvære ind i arbejdsdagen... Brug dit hæve-/sænkebord - og bring sundhed, motion og velvære ind i arbejdsdagen... LINEAR ACTUATOR TECHNOLOGY I det moderne arbejdsmiljø er kontoret ikke blot et sted, hvor man arbejder det er også et

Læs mere

Sådan indretter du din kontorarbejdsplads

Sådan indretter du din kontorarbejdsplads Sådan indretter du din kontorarbejdsplads 1 Forord Denne vejledning er til dig, som dagligt anvender en kontorarbejdsplads. Formålet med vejledningen er, at give information dig om, hvordan du selv kan

Læs mere

Arbejdsmiljø-hjørnet www.hjemmearbejdspladsen.dk

Arbejdsmiljø-hjørnet www.hjemmearbejdspladsen.dk Arbejdsmiljø-hjørnet www.hjemmearbejdspladsen.dk Her finder du gode råd om, hvordan du indretter dig derhjemme med en god arbejdsplads. Bord, stol, skærm, tastatur, mus, lys, indeklima, hviletid og meget

Læs mere

U T K N. Stole gymnastik

U T K N. Stole gymnastik S IN U TR T K N IO Stole gymnastik S I D E 2 S T O L E G Y M N A S T I K Opvarmning 1 Sæt dig godt til rette med ret ryg, men afslappet. Armene hænger ned langs siden. Lænden hviler på ryglænet Åndedræt

Læs mere

Sidde eller stå? Begge dele. Og lige godt.

Sidde eller stå? Begge dele. Og lige godt. Sidde eller stå? Begge dele. Og lige godt. Produktivitet er et spørgsmål om holdning. Vidste du at en ud af to ansatte ofte eller hele tiden er nødt til at stå op mens de arbejder. Det er et dilemma der

Læs mere

MED EN FORNEMMELSE FOR DETALJER

MED EN FORNEMMELSE FOR DETALJER ESENCIA 2 Esencia Esencia 3 ESENCIA Daniel Figueroas stol har fået sit navn Esencia fra det latinske essentia. Det betyder det væsentlige, en tings kerne eller det afgørende. Vi gav stolen dette navn,

Læs mere

læn dig tilbage og nyd forskellen

læn dig tilbage og nyd forskellen Savo s3 læn dig tilbage og nyd forskellen Sæt dig i en Savo S3. Juster siddehøjden og læn dig tilbage. Du mærker forskellen med det samme. Mærker hvordan stolens leddelte ryg følger din egen rygrad og

Læs mere

Vejledende prisliste / Danmark Alle priser er inkl. moms Gældende fra 01.02.2013

Vejledende prisliste / Danmark Alle priser er inkl. moms Gældende fra 01.02.2013 Prisliste 2013 FLEXA WHITE Vejledende prisliste / Danmark Alle priser er inkl. moms Gældende fra 01.02.2013 Garanti, sikkerhed & kvalitet Sikkerhedstestet FLEXAs møbler er skabt til børn og gennemtænkt

Læs mere

PERSONALEFACILITETER DET ERGONOMISKE ARBEJDSMILJØ

PERSONALEFACILITETER DET ERGONOMISKE ARBEJDSMILJØ PERSONALEFACILITETER DET ERGONOMISKE ARBEJDSMILJØ November 2013 Fly-inn F Fritidsaktiviteter Understøttende Skærmbekendtgørelsens særlige bestemmelser De særlige bestemmelser gælder, når medarbejderen

Læs mere

GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs

GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs Design: Peter Opsvik, balans Koncept Vip frem og knæl eller læn dig helt tilbage og oplev en følelse af vægtløshed Rok blidt frem og tilbage, når du er lænet

Læs mere

Kirurgistole Stole der giver de bedste forudsætninger for præcisionsarbejde Dansk design og produktion siden 1935

Kirurgistole Stole der giver de bedste forudsætninger for præcisionsarbejde Dansk design og produktion siden 1935 www.vela-medical.dk Kirurgistole Stole der giver de bedste forudsætninger for præcisionsarbejde Dansk design og produktion siden 1935 VELA Support Kirurgistol LAVT RYGLÆN STØTTER I LÆND OG GIVER SAMTIDIG

Læs mere

Ergonomi Støj Vibrationer. - din fremtidssikring

Ergonomi Støj Vibrationer. - din fremtidssikring Ergonomi Støj Vibrationer - din fremtidssikring Tænker du ergonomisk? Selv små ændringer i dit arbejdsmiljø kan gøre underværker for dit helbred både i dag og i fremtiden. Læs derfor denne brochure grundigt

Læs mere

MOBILIA SANSEPUDER Positioneringspuder udviklet til brug i Snoezelhuse og andre sanserum

MOBILIA SANSEPUDER Positioneringspuder udviklet til brug i Snoezelhuse og andre sanserum Positioneringspuder udviklet til brug i Snoezelhuse og andre sanserum 1 Lidt om baggrunden for Mobilia Sansepuder Pudernes formål er at støtte brugeren til at opnå en komfortabel stilling, således at kroppen

Læs mere

Indretning af PC-arbejdspladser

Indretning af PC-arbejdspladser Indretning af PC-arbejdspladser Intern instruks udarbejdet af Fysioterapeut Ole Stær, august 2017 Udstedt af: Ole Stær Godkendt af : HR-Afdelingen Side: 1 af 6 Denne pjece er udarbejdet til brug ved indretning

Læs mere

Træningsprogram. Rygklinikken PROMETHEUS h

Træningsprogram. Rygklinikken PROMETHEUS h Træningsprogram Rygklinikken PROMETHEUS h Begynd forsigtigt. Du må ikke få smerter, når du træner. Du må gerne føle at musklerne strækkes, og blive lidt muskeløm af de første træningsomgange. Lav udspændingsprogrammet

Læs mere

En uges træningsprogram til Gravide

En uges træningsprogram til Gravide Mandag: Hjemmeworkout: Varm op i 5 min. med lidt forskellige stræk øvelser, bøj og stræk i benene, sving armene, og læn dig fra side til side, så kroppen lige løsnes op først. 10 x Langsom squat Stå i

Læs mere

Den ergonomiske arbejdsplads

Den ergonomiske arbejdsplads Den ergonomiske arbejdsplads 1 Den ergonomiske arbejdsplads Stå og sid, overarmene ind til kroppen, skærmen i korrekt højde, hold pause og stræk benene. Der er meget man skal tænke på for at kroppen skal

Læs mere

Rapporten er lavet d.18-09-2012. APV 2012 - Firma A/S

Rapporten er lavet d.18-09-2012. APV 2012 - Firma A/S Rapporten er lavet d.18-09-2012 APV 2012 - Firma A/S Afgrænsninger Skabelon: Svarfordelingssrapport Områder: APV Kortlægning: APV 2012 Denne rapport: Firma A/S Periode for svar: Fra: 06-09-2012 Til: 14-09-2012

Læs mere

VIMLE Sofaserie. Produktguide. DESIGN Ehlén Johansson

VIMLE Sofaserie. Produktguide. DESIGN Ehlén Johansson Produktguide VIMLE Sofaserie 31_018 DESIGN Ehlén Johansson DELE Armlæn 1-pers. siddesektion 2-pers. siddesektion 3-pers. siddesektion Hjørnesektion Chaiselong-sektion Puf med opbevnring nakkepude Aftageligt

Læs mere

Tema: UMV undervisningsmiljø

Tema: UMV undervisningsmiljø Tema: UMV undervisningsmiljø Klassetrin: 5. og 6. klasse 1. Med erfaringerne fra gæstelærerens besøg og undervisning kan eleverne arbejde over en længere periode, hvor de indsamler registreringer af problemer

Læs mere

Hav det godt på jobbet. Stadig flere timer tilbringes foran computeren. Og flere og flere får problemer med smerter i ryggen, nakken, skuldrene og

Hav det godt på jobbet. Stadig flere timer tilbringes foran computeren. Og flere og flere får problemer med smerter i ryggen, nakken, skuldrene og Hav det godt på jobbet. Stadig flere timer tilbringes foran computeren. Og flere og flere får problemer med smerter i ryggen, nakken, skuldrene og håndleddene. Derfor har vi udviklet Jobmate en produktserie,

Læs mere

En aktiv siddestilling for alle uden undtagelse. Nyd godt af en perfekt arbejdsstilling

En aktiv siddestilling for alle uden undtagelse. Nyd godt af en perfekt arbejdsstilling RH Mereo RH Mereo RH lancerer en arbejdsstol, der samtidig er et arbejdsredskab og et forretningsværktøj. RH Mereo er designet med det formål at forbedre både din og hele arbejdspladsens arbejdspræstation.

Læs mere

EN SKANDINAVISK SENSATION DESIGNET TIL DIG

EN SKANDINAVISK SENSATION DESIGNET TIL DIG RH Mereo EN SKANDINAVISK SENSATION DESIGNET TIL DIG RH Mereo er en elegant kontorstol, som giver en aktiv siddestilling, hvilket forbedrer dagligdagen for den enkelte medarbejder og for arbejdspladsen

Læs mere

Indretning af skolen Klasseværelset

Indretning af skolen Klasseværelset Indretning af skolen Klasseværelset SONESSON INDRETNING lære lytte planlægge opbevare udvikle Den kreative arbejdsplads for store og små Få arbejdsmiljøer skal tilfredsstille så mange forskellige behov

Læs mere

Træn maven flad med måtten som redskab

Træn maven flad med måtten som redskab Træn maven flad med måtten som redskab Af Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk Double leg extension Det giver øvelsen: Styrker og former balder, baglår og rygmuskler, træner stabiliteten omkring skulderpartiet

Læs mere

Produktguide Børnesenge

Produktguide Børnesenge Produktguide Børnesenge 36_015 SIKKERHED Alle vores produkter til børn bliver testet og gennemgår risikoanalyser, så de opfylder de strengeste sikkerhedskrav i alle de lande, hvor IKEA produkter sælges.

Læs mere

Den sunde måde at sidde på

Den sunde måde at sidde på Den sunde måde at sidde på Dansk kvalitet i 100 år Møbelhåndværk siden 1910 Farstrup Møbler A/S har sine rødder i landsbyen Farstrup på Fyn og i en solid savværkstradition. Siden 1950 har møbelproduktionen

Læs mere

Sådan træner du, når du har graviditetsbetingede bækken- og rygsmerter

Sådan træner du, når du har graviditetsbetingede bækken- og rygsmerter Sådan træner du, når du har graviditetsbetingede bækken- og rygsmerter Formålet med træningen er at forebygge, lindre og/eller afhjælpe graviditetsbetingede smerter og gener i bækken, ryg og underliv.

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE Hellerup Tlf: 39 77 70 70 Lyngby Tlf: 45 93 39 33 Odense Tlf: 65 48 70 70 www.cfrhospitaler.dk 1 Ved en operation for spinalstenose, fjerner man det knoglevæv, der trykker

Læs mere

Helt i orden. Bør Forbedres. 3. Er temperaturen behagelig? 5 6 OM SOMMEREN KAN DET VÆRE MEGET VARMT DET TRÆKKER DET KAN BLIVE 26 28 GRADER OM SOMMEREN

Helt i orden. Bør Forbedres. 3. Er temperaturen behagelig? 5 6 OM SOMMEREN KAN DET VÆRE MEGET VARMT DET TRÆKKER DET KAN BLIVE 26 28 GRADER OM SOMMEREN APV CENTER FOR BØRN OG UNDERVISNING ISHØJ KOMMUNE JUNI 2013 RESULTATER AF SPØRGESKEMAUNDERSØGELSEN. DER ER UD AF 15 BESVARELSER 80 % OG FORSLAG TIL HANDLINGSPLAN. Fysiske forhold Forslag til handlinger

Læs mere

Natasha & Line Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Ergonomi Januar 2014

Natasha & Line Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Ergonomi Januar 2014 Ergonomi Hvad er ergonomi? Natasha & Line Ergonomi oprinder fra det græske ergon = "arbejde" + nomia = "tildele", altså "arbejdsindretning". Ordet bruges kort beskrevet om noget, der er fysisk bekvemt

Læs mere

ENTRADA II. Entrada II 3

ENTRADA II. Entrada II 3 ENTRADA II 2 Entrada II Entrada II 3 ENTRADA II Nu åbner vi døren til noget helt nyt. Vi har taget noget godt og har gjort det endnu bedre. Entrada II er en videreudvikling af en populær kontorstol. Et

Læs mere

For more information please visit www.rollermouse.com

For more information please visit www.rollermouse.com For more information please visit www.rollermouse.com Contour Design, Inc. 10 Industrial Drive Windham New Hampshire, 03087, USA Phone: 800-462-6678 E-mail: ergoinfo@contourdesign.com Contour Design Europe

Læs mere

Træning ved hofte-/lyskeskader

Træning ved hofte-/lyskeskader Vi anbefaler, at du udfører øvelserne efter vejledning af en fysioterapeut Hvad er en hofte-/lyskeskade Hofte-/lyskeskader er ofte komplicerede og langvarige. Det er ikke ualmindeligt, at genoptræningen

Læs mere