Udkast til principper for VVM tilladelse til Bering-Bedervejen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udkast til principper for VVM tilladelse til Bering-Bedervejen"

Transkript

1 AARHUS KOMMUNE BERING BEDER VEJEN VVM TIILADELSE 1 VVM tilladelsen udstedes tidligst i 2018, så den ikke bliver forældet før start af anlægs arbejderne, der tidligst kan starte i 2019 inden udstedelsen skal det vurderes, om VVM-redegørelsen forsat er dækkende og om vilkårene er tilstrækkelige. De medtages i beslutning og offentliggørelse for at give et overblik over hvordan Byrådet kan og vil regulere miljøgenerne. Aarhus Kommune Center for Byudvikling og Mobilitet Teknik og Miljø Kalkværksvej Aarhus C Udkast til principper for VVM tilladelse til Bering-Bedervejen Aarhus Kommune ønsker at anlægge en ny vejforbindelse i det sydlige Aarhus, som skal forbinde Torshøjvej ved E45 i vest og Oddervej i øst. Bering-Bedervejen bliver ca. 12 km lang, og skal sammen med Østjyske Motorvej og Djurslandmotorvejen udgøre en del af en ny overordnet ringforbindelse rundt om Aarhus. Denne ring skal blandt andet medvirke til at aflaste det øvrige vejnet og give en mere ligelig fordeling af trafikbelastningen på de sydlige indfaldsveje. Vejen vil desuden kunne blive en vigtig del i betjeningen af fremtidige byvækstområder i den sydlige del af kommunen. Projektets geografiske udstrækning fremgår af nedenstående:

2 AARHUS KOMMUNE BERING BEDER VEJEN 2 VVM TILLADELSE "Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 for Bering-Bedervejen" indeholder retningslinjer for vejanlægget, og der er i henhold til Planlovens 11g udarbejdet en VVMredegørelse i tilknytning til kommuneplantillægget. Afgørelse Aarhus Kommune giver hermed tilladelse til at etablere Bering-Bedervejen med linjeføring A (den nordlige), som beskrevet i Kommuneplantillæg nr. 43 med tilhørende "VVM-redegørelse for Bering-Bedervejen", mellem E45 ved Torshøjvej i vest og Oddervej i øst. Tilladelsen gælder for vejen og tilhørende anlæg inklusive forbindelsen til Obstrupvej, forbindelsen fra Oddervej til Beder Landevej, forbindelsen til Ny Malling, og ændrede adgangsveje, stiforbindelser og miljøtiltag som beskrevet i "VVM-redegørelse for Bering-Bedervejen" og i den sammenfattende redegørelse. Reservationen er vist som bilag 1. Herudover kan der i tilknytning til anlægget indrettes midlertidige arbejdspladser til henstilling af skurvogne, entreprenørmaskiner og materialer i anlægsfasen. Forberedende arbejder, inklusive arkæologiske forundersøgelser, etablering af erstatningsnatur med videre er ligeledes omfattet af denne tilladelse. Tilladelsen vil blive offentliggjort dd. mm under Annoncer fra Aarhus Kommune på kommunens hjemmeside: Tilladelsen gives som følge af 9 i Miljøministeriets Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning ( nr 1510 af 15/12/2010 ) 0F1. Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år fra datoen for offentliggørelse, jævnfør Planlovens 56. Det er en forudsætning for VVM-tilladelsen, at anlægget etableres inden for de fysiske og miljømæssige rammer, som er angivet i Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 og den tilhørende VVM-redegørelse og sammenfattende redegørelse. 1 Jf. Miljø øg Fødevareministeriets bekendtgørelse nr af 16/12/ stk. 2: Bekendtgørelsen finder ikke anvendelse for skriftlige anmeldelser af projekter indgivet før den 1. januar For sådanne anmeldelser finder reglerne i bekendtgørelse nr af 15. december 2010 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning anvendelse. Dog er regionsrådet kompetente myndighed, når dele af anlægget kræver tilladelse efter 7 i råstofloven.

3 AARHUS KOMMUNE BERING BEDER VEJEN VVM TIILADELSE 3 Linjeføringen for vejen er fastlagt i kommuneplantillægget og svarer til linjeføring A (den nordlige linjeføring) i VVM-redegørelsen for Bering-Bedervejen. Vilkår Tilladelsen meddeles på følgende vilkår: A. Design 1 At det i forbindelse med detailprojekteringen undersøges, om den endelige linjeføring for vejanlægget kan justeres inden for den udlagte korridor, og om bygningerne ved ejendommen Ingerslevvej nr. 78 kan friholdes. 2 At linjeføringen for en fremtidig vejforbindelse mod Ny Malling justeres med henblik på at friholde et eksisterende stendige. 3 At udformningen af de samlede anlæg veje, skråningsanlæg, støjvolde, beplantning med videre - tilpasses det omgivende landskab i overensstemmelse med landskabets karakter i henhold til anvisningerne i VVM-redegørelsen. 4 At faunapassager og hegning indgår i de samlede anlæg, svarende til anvisningerne i VVM-redegørelsen jævnfør nedenstående, hvor passager udformes med basis i Vejreglen om Fauna og Menneskepassager samt så vidt muligt udformes med firkantede rør, og hvor passagernes funktion understøttes med ledende beplantning og hegning. A Større passager Paddepassager Paddehegn Oddervej Tandervej A1 i , og Tandervej Landevejen A2 i 4.200, 5.000, og , og Landevejen Enslevvej A2 i uden placeringsforslag ( ) Enslevvej E45 Kombineret i og Placering af faunapassager (stationering i km), A1 står for krondyr, A2 for rådyr. 5 At vejanlægget udformes med kantopsamling af vejvand, der ledes i lukkede rør til forsinkelsesbassiner med tæt bund og lukkemekanisme, således at både vejvand og evt. spild i forbindelse med uheld kan tilbageholdes i bassinerne. 6 At udformningen planlægges med henblik på pesticidfri drift af de samlede anlæg, jf intentionerne i aftalen mellem KL og staten om anvendelse af sprjtemidler på offentlige arealer Kommenterede [grol1]: Bop den er næppe lovlig

4 AARHUS KOMMUNE BERING BEDER VEJEN 4 VVM TILLADELSE 7 At hele vejanlægget udformes med støjreducerende vejbelægning, og med støjafskærmning langs nordsiden af vejanlægget ved Tranbjerg. 8 At Landevejen mellem Orholt Allé og vejanlægget udformes med støjreducerende asfalt, og at støjafskærmning langs Landevejen udformes med ensartet højde (4m) i begge vejsider på strækningen fra Ingerslevvænget forbi Tingskovparken og frem til vejanlægget. 9 At der ved Tranbjerg etableres støjvolde med tilpasning til landskabet, så Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser kan overholdes for den trafikstøj, som er en følge af Bering-Bedervejen. 10 Og at det undersøges, om det er muligt at gennemføre en jordfordeling, som vil begrænse behovet for kørsel med landbrugsredskaber på tværs og langs af vejen, samt hvis det er muligt at gennemføre den. B. Udførelse 11 At bygherren sikrer, at der forud for anlægsarbejdernes igangsættelse udarbejdes en miljøledelsesplan, som redegør for håndtering af nabo- og miljøforhold gennem anlægsfasen. 12 At anlægsarbejdet skal foregå i dagtimerne og udføres på en måde, der ikke giver anledning til væsentlige støj- eller støvgener. 13 At anlægsarbejde i og nær beskyttede naturarealer og vandløb tilrettelægges og udføres, så områderne berøres mindst muligt herunder at kørsel så vidt muligt sker via eksisterende veje og i tracéet for det nye vejanlæg - og at der anvendes køreplader eller lignende, hvis kørsel i naturområder ikke kan undgås. 14 At arbejdsområder nær vigtige paddeforekomster hegnes med midlertidige paddehegn, og at utildækkede render så vidt muligt undgås. I det omfang, dette ikke er muligt, undersøges regelmæssigt for nedfaldne dyr, som opsamles og genudsættes i naturen. 15 At anlægsarbejder, eventuel bortpumpning af grundvand med videre tilrettelægges så der ikke tilføres materialer til vandløbene for eksempel ved erosionsbeskyttelse af blotlagte arealer eller forsinkelse af afledt vand. 16 At der ved vandløb, som krydses af vejen, sikres passagemulighed langs med vandløbet for vandlevende dyr gennem hele anlægsfasen. 17 At grundvandsressourcen i Områder med Særlige Drikkevandsinteresser beskyttes mod forurening gennem korrekt sløjfning af boringer, der måtte blive nedlagt som følge af vejanlægget - og ved forebyggelse af spild af olie og væskeformede kemikalier fra arbejdsredskaber og oplag. Ligeledes skal eventuel jordudskiftning i lavtliggende områder og grundvandssænkninger udføres, så risikoen for påvirkning af grundvandet minimeres.

5 AARHUS KOMMUNE BERING BEDER VEJEN VVM TIILADELSE 5 18 At permanente tab af naturtyper kompenseres ved etablering af erstatningsnatur på egnede lokaliteter efter nærmere aftale med Aarhus Kommune, Center for Miljø og Energi, jævnfør opgørelsen i VVM-redegørelsen: Strækning/emner Permanent påvirkning Afværgeforanstaltning Oddervej Tandervej 1 3 sø 2 3 søer Tandervej Landevejen m 2 3 eng m 2 3 eng Tandervej Landevejen m 2 fredskov m 2 fredskov Tandervej Landevejen Krydsning af 1 3 vandløb Landevejen Enslevvej m 2 fredskov m 2 ny fredskov Enslevvej E m 2 fredskov m 2 ny fredskov Stor vandsalamander Økologisk funktionalitet 11 vandhuller Spidssnudet frø Økologisk funktionalitet 3 vandhuller Løvfrø Økologisk funktionalitet 5 vandhuller Kompenserende udlæg af nye arealer til beskyttede naturtyper skal i videst muligt omfang ske i tilknytning til eksisterende arealer og fortrinsvis til arealer berørt af projektet. For vandhuller gælder, at de skal udformes, så de er egnede for padder og understøtter disses lokale spredningsveje. De nye vandhuller skal således anlægges i nærheden af eksisterende ynglevandhuller og minimum en sæson inden opfyldning/afvanding af eksisterende vandhuller, således at padderne kan nå at kolonisere de nye vandhuller. Vandhuller, som nedlægges på grund af vejen, skal afskærmes med paddenet/-hegn inden starten af ynglesæsonen op til opfyldning/afvanding af ynglevandhullerne, for at minimere drab af bilag IV-padder. Erstatningsvandhuller skal have en størrelse, således at de til enhver tid kan blive omfattet af Naturbeskyttelseslovens At fældning af træer med hulheder, som kan være levested for flagermus, hvis det ikke kan undgås, kun sker i perioden september-oktober for at tilgodese artsfredningsloven. Der skal foretages en konkret vurdering af, om de fældede træer er så værdifulde for flagermus, at der er behov for at etablere nye rastemuligheder (for eksempel ved at opsætte flagermuskasser). 20 At anvendelse af belysning i arbejdsområdet skal begrænses, og hvor belysning er påkrævet, skal gult lys anvendes for at undgå tiltrækning af insekter og dermed flagermus. C. Drift 21 At der ved driften af vejen føres tilsyn med de etablerede faunapassager og den etablerede hegning med henblik på at sikre disses funktionalitet. D. Stier 22 At der etableres tværgående stiforbindelser med udnyttelse af eksisterende veje, som vist på den vedhæftede principskitse Bilag x.

6 AARHUS KOMMUNE BERING BEDER VEJEN 6 VVM TILLADELSE 23 Og at stiforbindelserne etableres tidligt i anlægsarbejdet. Begrundelse På baggrund af VVM-undersøgelsen er det Aarhus Byråds samlede vurdering, at Bering-Bedervejen bør etableres, og at vejen bør følge den undersøgte linjeføring A med tilvalg af forbindelserne til Beder Landevej og til Obstrupvej. Beslutningen er taget på trods af, at vejanlægget vil medføre miljømæssige påvirkninger af omgivelserne både visuelt og støjmæssigt, og at anlægget vil påvirke interesser i relation til erhverv (særligt landbrug) og natur. Påvirkningerne knytter sig til selve vejanlægget og til trafikken på vejen. I vurderingen har det været afgørende at: Bering-Bedervejen vil være med til at sikre en god infrastruktur i det sydlige Aarhus, som i højere grad vil bringe E45 i spil i forhold til at fordele trafikken omkring Aarhus. Vejen vil muliggøre en bedre fordeling af trafikken på indfaldsvejene til det sydlige Aarhus og vil aflaste eksisterende veje i området. linjeføring A i højere grad end de øvrige linjeføringer vil kunne tiltrække lokal biltrafik mellem byområderne i det sydlige Aarhus og udgøre en god vejforbindelse til Kolt, Tranbjerg, Mårslet og Ny Malling, der med linjeføring A og vejforbindelsen til Obstrupvej åbnes mulighed for en bedre løsning af de interne vejforhold i Mårslet, der med forbindelsen til Beder Landevej vil blive en bedre betjening af den sydlige del af Aarhus Kommune, herunder Beder og Malling, der med løsningen sikres stiforbindelser, så sammenhængen internt i området kan fastholdes. VVM-tilladelsen til realisering af Bering-Bedervejen gives på en række vilkår, som har til formål at sikre gennemførelsen af foranstaltninger, der kan afhjælpe projektets virkninger på omgivelserne, herunder at: støjproblemer ved Tranbjerg håndteres ved anvendelse af støjreducerende asfalt i kombination med tilpasning af eksisterende støjvolde langs Landevejen samt nye støjvolde, vejens potentielle skadevirkninger i forhold til områdets fauna håndteres ved etablering af hegning og faunapassager, indgreb i fredsskov kompenseres med skovrejsning i forholdet 1:2, naturindgreb i form af indgreb i vandhuller kompenseres ved forudgående etablering af erstatningsvandhuller i forholdet 1:2 samt ved at beskyttet fauna flyttes,

7 AARHUS KOMMUNE BERING BEDER VEJEN VVM TIILADELSE 7 det landskabelige indgreb afbødes ved afrunding af skråningsanlæg og ved at etablere ny beplantning i sammenhæng med det omgivende landskab, vandløbene beskyttes mod erosion og forurening ved etablering af regnvandsbassiner med tæt bund, hvor der kan ske forsinkelse af vejvandet og bundfældning af forurenende stoffer, grundvandsressourcen i området beskyttes ved opsamling af vejvand og krav til anlægsarbejdernes udførelse herunder i forhold til forebyggelse af spild og risikoen for påvirkning af grundvandskemien ved eventuelle grundvandssænkninger, og at færdslen reguleres i anlægsfasen med krav om udlægning af køreplader eller lignede, hvis kørsel i beskyttede naturtyper ikke kan undgås. Andre tilladelser med mere Der er med denne VVM-tilladelse ikke taget stilling til andre nødvendige tilladelser efter anden lovgivning eller til bygherrens adkomst til de nødvendige arealer. Tilladelsen kan således først udnyttes i takt med, at bygherren har adkomst til arealerne og har indhentet andre nødvendige tilladelser. VVM-tilladelsen erstatter således ikke tilladelser efter anden lovgivning, som er nødvendige for projektets realisering herunder eksempelvis byggetilladelse, dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3, tilladelser til afledning af overfladevand, tilladelser til grundvandssænkning, landzonetilladelse til erstatningsvandhuller med videre. Uanset VVM-tilladelsen skal der foretages anmeldelse af støj-, støv- eller vibrationsfrembringende bygge- og anlægsarbejder til Center for Miljø og Energi. Klagevejledning Der kan klages over VVM-tilladelsen til Natur- og Miljøklagenævnet ifølge Planlovens 58. Nævnet kan tage stilling til alle spørgsmål, herunder om tilladelsen er i strid med gældende retsregler, eller om tilladelsen er urimelig eller uhensigtsmæssig. Klageberettiget ifølge Planlovens 59 er: Erhvervs- og vækstministeren Enhver med retlig interesse i sagens udfald, herunder en nationalparkfond oprettet efter Lov om Nationalparker

8 AARHUS KOMMUNE BERING BEDER VEJEN 8 VVM TILLADELSE Landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen. Du klager gennem Klageportalen, hvor du skal logge på, typisk med NemID. Klagen skal være oprettet i Klageportalen senest xx. måned (4 uger fra offentliggørelsesdatoen) Klageportalen. Indgang via borger.dk Klageportalen. Indgang via virk.dk Klageportalen. Indgang via Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside Klagen sendes gennem Klageportalen til Aarhus Kommune. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Kommunen i Klageportalen. Det koster et gebyr på 500 kr. at klage. Du betaler gebyret med et betalingskort, når du har tastet din klage ind i Klageportalen. Klagen bliver først sendt videre, når gebyret er betalt, og du har endeligt godkendt din klage. Hvis du ønsker at klage uden at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Aarhus Kommune. Center for Byudvikling og Mobilitet. Kommunenvideresender herefter anmodningen til Natur- og Miljøklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Vejledning om klagemuligheder, klageberettigede og gebyrer mv. findes på Naturog Miljøklagenævnets hjemmeside Hvis VVM-tilladelsen ønskes indbragt for domstolene, skal det ske inden 6 måneder fra offentliggørelsesdatoen, dvs. senest xx. måned 20xx.

VVM tilladelse til Bering-Beder vejen

VVM tilladelse til Bering-Beder vejen Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C CBA Vejanlæg og Bydesign Aarhus Kommune Side 1 af 10 VVM tilladelse til Bering-Beder vejen Aarhus Kommune ønsker at anlægge en ny vejforbindelse i det sydlige

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Vedrørende Novo Nordisk A/S i Hillerød Att. Susanne Bech, Novo Nordisk A/S, Global EHS, Krogshøjvej 44, 2880 Bagsværd. Virksomheder J.nr. MST-1274-00117 Ref. GUKHA/MAJLI Den 29. juli 2015 Afgørelse om

Læs mere

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Miljø Dato: 02-08-2016 Sagsnr.: 16/24805 Sagsbehandler: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Projekt beskrivelse SportsCarEvent

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag. Biogen Manufacturing ApS Biogen Allé 1 3400 Hillerød Att.: Lone Carlsen Virksomheder J.nr. MST-1270-01717 Ref. Majli Den 24. juli 2015 Afgørelse om ikke VVM-pligt for nyt frysehus Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Thisted Kommunes vurdering af anlægsprojekt på ejendommen matr.nr. XX, XX.

Læs mere

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals 14-05-2013 13/8679 Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals Landzonetilladelse til at loviligørelse af et etableret solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 139 Lysabild, Lysabild,

Læs mere

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk 29-06-2015

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev.

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev. Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg JYSKE FINANS A/S Kastaniehøjvej 2 8600 Silkeborg DATO 26. juni 2015 SAGSNR. 326-2015-21745 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Tilladelse til andet erhverv på

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B. ALK-Abelló A/S Bøge Allé 1 2970 Hørsholm Virksomheder J.nr. MST-1270-01702 Ref. jeppj/sujuh Den 20. oktober 2015 Afgørelse om at etablering af køleanlæg hos ALK Abelló A/S ikke er VVM-pligtigt Miljøstyrelsen

Læs mere

Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge. Att. Anton Holm Madsen

Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge. Att. Anton Holm Madsen Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge Att. Anton Holm Madsen Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge jette.raal.stockholm@svendborg.dk

Læs mere

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg 03-10-2014 14/17737 CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte tre nye legeredskaber på ejendommen matr.nr. 72 Pøl, Nordborg, der ligger på Købingsmarkvej

Læs mere

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Tina Samsø Udholm og Claus Samsø Pedersen Alfavej 13 9000 Aalborg Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores

Læs mere

Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg

Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at udstykke den tidligere forstanderbolig fra ejendommen matr.nr. 99 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Gl. Kirkevej

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Til: Ejere af ejendommen Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 26. januar 2016 modtaget ansøgning fra Arla Foods Amba, Hoco, om en ændring af produktionen af Capolac.

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 26. januar 2016 modtaget ansøgning fra Arla Foods Amba, Hoco, om en ændring af produktionen af Capolac. Arla Foods Amba, Hoco Bülowsvej 9 7500 Holstebro Virksomheder J.nr. MST-1270-01871 Ref. metho/maljs Den 24. februar 2016 Afgørelse om ikke VVM-pligt for ændring af Capolac produktion Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 65 stk. 3 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 65 stk. 3 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Kurt Nissen Bertelsen Angelika Friedlinde Bertelsen Beredskabsvejen 2 6360 Tinglev!"# $ Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 10. juni 2016 Sagsnr.: 16/13628 Ejendomsnr.: 15215 Kontakt: Lis

Læs mere

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup.

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup. Mogens Andreasen Lindegårdsvej 40 8981 Spentrup Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 04-05-2016 / 01.03.03-P16-44-16 Landzonetilladelse Du

Læs mere

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 Bering-beder vejen Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 1 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 kommuneplantillæg for Bering-beder vejen Udgivet af: Aarhus Kommune 2016 Indhold

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015]

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse: Etablering af pumpestation Dania Midlertidig

Læs mere

Zonetilladelse til opførelse af ny bolig i stedet for en nedrevet bolig

Zonetilladelse til opførelse af ny bolig i stedet for en nedrevet bolig Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Ole Simonsen Hyllerødvej 8 8783 Hornsyld Leni Petersen Dir: +4579755688 Mob: e-mail: Leni.Petersen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-124-15 Zonetilladelse til opførelse

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 84.T1 Teknisk område for varmeværk og solfangeranlæg ved Halkjærvej i Ørnhøj Fremlægges fra 28. januar 2016 til 24. marts 2016 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså

Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 151 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Nederbyvej 107, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals 9. maj 2014 14/8380 Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals Landzonetilladelse til at etablere garage/lade på ejendommen matr.nr. 273 Skovby, Lysabild, der ligger på Kegnæsvej 13, 6470 Sydals

Læs mere

Landzonetilladelse. Nadia Zoega Johansen Herrestrupvej 7 4200 Slagelse

Landzonetilladelse. Nadia Zoega Johansen Herrestrupvej 7 4200 Slagelse Nadia Zoega Johansen Herrestrupvej 7 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse Kommune

Læs mere

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid.

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid. Fjordhotellet Augustenborg ApS Strandkroen Vemmingbund Langdel 2 6440 Augustenborg Att. Mie Søgaard Landzonetilladelse til midlertidigt at opsætte en mobil isbod på ejendommen matr.nr. 472 Vollerup under

Læs mere

Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg

Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at nedrive eksisterende bolig og opføre en ny på ejendommen matr.nr. 10 Klinting, Ulkebøl, der ligger på Stenholt 10, Klinting,

Læs mere

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund Debatoplæg Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund LEGO parkeringshus Indkaldelse af forslag og idéer Oktober 2014 1 LEGO Koncernen har søgt Billund Kommune om tilladelse til at bygge et nyt parkeringshus

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 10. juni 2015 modtaget ansøgning fra BIOGEN (DENMARK) MANUFACTURING ApS om frysehus.

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 10. juni 2015 modtaget ansøgning fra BIOGEN (DENMARK) MANUFACTURING ApS om frysehus. BIOGEN (DENMARK) MANUFACTURING ApS Biogen Allé 1 3400 Hillerød Virksomheder J.nr. MST-1270-01717 Ref. GUKHA/MAJLI Den 6. oktober 2015 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for frysehus Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Oustrupvej 54, 9600 Aars,

Landzonetilladelse på ejendommen Oustrupvej 54, 9600 Aars, Boe Holger Jørgensen Oustrupvej 9600 Aars Sendt til: Boejoergensen@gmail.com Dato: 4. februar 2016 projekter og ejendomme Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2016-5055 Dokumentnr.: 820-2016-33098

Læs mere

Tilladelse til ny sø på ejendommen Rådbjergvej 17, Jyderup

Tilladelse til ny sø på ejendommen Rådbjergvej 17, Jyderup Lene og Morten Toft Kulle Rådbjergvej 17 Rådbjerg 4450 Jyderup HOLBÆK KOMMUNE Dato: 29. januar 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 15 / 64229 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Tilladelse til ny sø

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag til Tillæg nr. 4 til Rammeområde 11.C28 Blandet bymæssige formål Vestergade-Fredensgade i Herning Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et

Læs mere

Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov

Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov + Returadresse: Køge Kommune, Plan Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Plan Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov

Læs mere

Sagsnr. 2012-165199. Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge. Dokumentnr. 2012-920989

Sagsnr. 2012-165199. Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge. Dokumentnr. 2012-920989 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge Resumé Et byudviklingsprojekt som Enghave Brygge skal gennemgå forskellige procedurer

Læs mere

Ansøgningen er behandlet af Forvaltningen efter bemyndigelse fra det politiske udvalg.

Ansøgningen er behandlet af Forvaltningen efter bemyndigelse fra det politiske udvalg. Allerød Kommune Sweco Sofiendalsvej 94 9200 Aalborg SV Att.: Carsten Bach Pedersen LANDZONETILLADELSE Matr. nr. 41a Sandholm, Blovstrød, Høveltevej 117 landzonetilladelse til garage og omklædningsfaciliteter

Læs mere

Koldingvej 2, Billund A/S CVR 1663 2635. VVM-screening og vilkårsændring af VVM-tilladelse, LEGO House, Billund Dato: 3.

Koldingvej 2, Billund A/S CVR 1663 2635. VVM-screening og vilkårsændring af VVM-tilladelse, LEGO House, Billund Dato: 3. Koldingvej 2, Billund A/S CVR 1663 2635 VVM-screening og vilkårsændring af VVM-tilladelse, LEGO House, Billund Dato: 3. marts 2016 Koldingvej 2, Billund A/S (CVR 16632635) har d. 26. november 2015 ansøgt

Læs mere

Landzonetilladelse til opstilling af 1 husstandsvindmølle på ejendommen Kobbervold 4, 6280 Højer

Landzonetilladelse til opstilling af 1 husstandsvindmølle på ejendommen Kobbervold 4, 6280 Højer PROBUS ApS Timianvej 23 8800 Viborg Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-69-15 07-06-2016 Landzonetilladelse til opstilling af 1 husstandsvindmølle

Læs mere

Udnyttelse af landzonetilladelsen Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristens udløb (Planlovens 60, stk. 4).

Udnyttelse af landzonetilladelsen Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristens udløb (Planlovens 60, stk. 4). Thomas Studsgaard Madsen Pedersbækvej 15 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den grænser op til Esrum Å.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den grænser op til Esrum Å. Tegnestuen Møllehuset Att. Arkitekt Ejvind Gadmar Frederiksdalsvej 355 2800 Lyngby Sag: 2015/39147 010 Id: 031329 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 19. marts 2016 Personlig

Læs mere

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X.

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X. MCH TimeWorld En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning Debatoplæg Debat: X. november - X. november 2013 Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer

Læs mere

Facaden skal pudses eller opføres i en lys, afdæmpet facadesten

Facaden skal pudses eller opføres i en lys, afdæmpet facadesten Jens Søndergaard Olesen Bojskovvej 58, Fiskbæk 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at erstatte en eksisterende aftægtsbolig med et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 568 Gråsten Gods, Gråsten-Adsbøl,

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager.

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager. Center Natur og Miljø Brian Andersen Mejlbyvej 151, Skaarup 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.15-P19-8-16 Ref.: Lene Marie Hansen

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus. Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus. Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum Afgørelsesdato:

Læs mere

#split# Afgørelse om at etablering af et biokedelanlæg ved Manna-Thise Kraftvarmeværk ikke er VVM pligtigt

#split# Afgørelse om at etablering af et biokedelanlæg ved Manna-Thise Kraftvarmeværk ikke er VVM pligtigt #split# MANNA-THISE KRAFTVARMEVÆRK Jens Thise Vej 50 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 24-04-2015 Sags. nr.: 01.02.03-P05-1-15 Sagsbeh.: Annemarie S. Pedersen Lokaltlf.: +4599455514 Ny Rådhusplads 1

Læs mere

Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen. Oktober 2015

Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen. Oktober 2015 Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen Oktober 2015 3. 1. Indledning Som baggrund for tilvejebringelse af et ændringsforslag til lov om letbane på Ring 3 fra februar 2014

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Lounsvej 2 C, Lovns, 9640 Farsø

Landzonetilladelse på ejendommen Lounsvej 2 C, Lovns, 9640 Farsø FLEMMING BONDE INVEST ApS Torpvej 19 Lovns 9640 Farsø Dato: 19. februar 2016 projekter og ejendomme Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2016-39 Dokumentnr.: 820-2016-48455 Sagsbehandler: Erland

Læs mere

VVM Myndighed. VVM Screeningsskema. Lovhenvisninger. /6/ VVM bekendtgørelsen

VVM Myndighed. VVM Screeningsskema. Lovhenvisninger. /6/ VVM bekendtgørelsen VVM Screeningsskema Lovhenvisninger /6/ VVM bekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015, med senere ændringer, om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM)

Læs mere

Tommy Nylandsted Andersen Højbjergvej 16 Brændeskov 5700 Svendborg LANDZONETILLADELSE HØJBJERGVEJ 16 (5700) ETABLERING AF GOLFBANE

Tommy Nylandsted Andersen Højbjergvej 16 Brændeskov 5700 Svendborg LANDZONETILLADELSE HØJBJERGVEJ 16 (5700) ETABLERING AF GOLFBANE Tommy Nylandsted Andersen Højbjergvej 16 Brændeskov 5700 Svendborg Erhverv, Bolig og Natur Team Byg Ramsherred 5, 2. sal 5700 Svendborg Tlf.: 62 23 33 33 LANDZONETILLADELSE HØJBJERGVEJ 16 (5700) ETABLERING

Læs mere

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086 Screening efter VVM-reglerne: Rugtved Fælled Vandværk I/S VVM Myndighed Basis oplysninger Frederikshavn Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: n til Rugtved Fælled Vandværk I/S, 23.800 m3/år

Læs mere

Favrskov Kommune Planafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup. Landzonetilladelse til opførsel af kunstprojekt Ildtræer

Favrskov Kommune Planafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup. Landzonetilladelse til opførsel af kunstprojekt Ildtræer Favrskov Kommune Planafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- 130-00378 ) Basis oplysninger

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge - Næstved maj 2014 Titel: Sammenfattende redegørelse for VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge-Næstved

Læs mere

Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13

Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13 Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13 Teknisk Forvaltning Fremlæggelse af forslag til tillæg 61 til Kommuneplan

Læs mere

Tilladelse til opførelse af kornsiloer efter 27 i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug på Sørkelvej 41, 8882 Fårvang

Tilladelse til opførelse af kornsiloer efter 27 i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug på Sørkelvej 41, 8882 Fårvang Niels Vagn Vestergaard Trehøjevej 26 8882 Fårvang 26. februar 2015 Tilladelse til opførelse af kornsiloer efter 27 i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug på Sørkelvej 41, 8882

Læs mere

Tilladelsen er meddelt i henhold til 9, stk. 2 i Bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur (BEK nr. 637 af 10. juni 2010).

Tilladelsen er meddelt i henhold til 9, stk. 2 i Bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur (BEK nr. 637 af 10. juni 2010). Bjarne Hansen Smalbyvej 72 9440 Aabybro Hansen_benny@hotmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367

Læs mere

Mogens Salling Bøgebjergvej 80 3230 Græsted. Landzonetilladelse til opførelse af læskur til heste. Ejendommen 8 d Højelt By, Blistrup, Bøgebjergvej 84

Mogens Salling Bøgebjergvej 80 3230 Græsted. Landzonetilladelse til opførelse af læskur til heste. Ejendommen 8 d Højelt By, Blistrup, Bøgebjergvej 84 Mogens Salling Bøgebjergvej 80 3230 Græsted Sag: 2016/09278 005 Id: 002055 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 18. marts 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere

Turbinen opsættes på et eksisterende tårn på 12 meter så den totale højde bliver max. 15 meter

Turbinen opsættes på et eksisterende tårn på 12 meter så den totale højde bliver max. 15 meter Benny Jørn Mathiesen Egen Møllevej 2 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opstille en vertikal vindturbine af typen SAWT P3000-AB på ejendommen matr.nr. 34 Egen Ejerlav, Egen, der ligger på Egen Møllevej

Læs mere

Landzonetilladelse: Trevældvej 8, 7800 Skive Ny bolig samt pileanlæg

Landzonetilladelse: Trevældvej 8, 7800 Skive Ny bolig samt pileanlæg Side 1/7 Marianne Ambrosius Jacobsen larsogmarianne@hotmail.com Trevældvej 8 7800 Skive Dato: 06-01-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-138-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling

Læs mere

www.ikast-brande.dk Lasse Bødskov Bjerre Viborgvej 36 7442 Engesvang 4. december 2015

www.ikast-brande.dk Lasse Bødskov Bjerre Viborgvej 36 7442 Engesvang 4. december 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Lasse Bødskov Bjerre Viborgvej 36 7442 Engesvang 4. december 2015 Landzonetilladelse til tilbygning og integreret garage - Viborgvej 36, 7442 Engesvang

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Teknik & Miljø 15. marts 2016 Sags-ID: 16-1556 Sagsbehandler: Susanne Hansen Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf.

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af sø matr. 4i, Ø. Bisholt By, Glud, Øster Bisholtvej 1b, 7130 Juelsminde

Landzonetilladelse til etablering af sø matr. 4i, Ø. Bisholt By, Glud, Øster Bisholtvej 1b, 7130 Juelsminde Niels Jørgen Kjærgaard Jeppesen Houmarksvej 18 Åstrup 7130 Juelsminde Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-65-16

Læs mere

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Foto eller oversigtskort Januar 2016 Opfordring til debat FDM har søgt om permanent tilladelse til

Læs mere

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande kommune Rådhusstrædet 6 Ikast 7430 Ikast 10. marts 2015 Landzonetilladelse til opførelse af en pavillon samt et skur

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande kommune Rådhusstrædet 6 Ikast 7430 Ikast 10. marts 2015 Landzonetilladelse til opførelse af en pavillon samt et skur Ikast-Brande kommune Rådhusstrædet 6 Ikast 7430 Ikast 10. marts 2015 Landzonetilladelse til opførelse af en pavillon samt et skur Ikast-Brande Kommune har behandlet jeres ansøgning om opførelse af en pavillon

Læs mere

Afgørelse med begrundelser. Kolding Kommune. Trafik og Mobilitet. Att.: Steen Langhoff. Nytorv Kolding

Afgørelse med begrundelser. Kolding Kommune. Trafik og Mobilitet. Att.: Steen Langhoff. Nytorv Kolding Kolding Kommune Trafik og Mobilitet Att.: Steen Langhoff Nytorv 11 6000 Kolding XX/YY 2019 - Sagsnr. 17/19563 - Løbenr. 306636/18 25 tilladelse til etablering af en ringvej syd om Kolding Kolding Kommune

Læs mere

23-10-2014 14/30385. Søren Nistrup Avnbøløstenvej 45 Avnbøl 6400 Sønderborg

23-10-2014 14/30385. Søren Nistrup Avnbøløstenvej 45 Avnbøl 6400 Sønderborg 23-10-2014 14/30385 Søren Nistrup Avnbøløstenvej 45 Avnbøl 6400 Sønderborg Lovliggørende Landzonetilladelse til mindre udendørs oplag af køretøjer på ejendommen Matr.nr. 65 og 35 Avnbøl, Ullerup på Avnbøløstenvej

Læs mere

Videre handling. Notat

Videre handling. Notat Notat Videre handling Det åbne land og friluftsliv J.nr. nst-119-00018 Ref. Helgr/Hwi/Hinel/Jej Videre handling for identificerede arealer til prototypemøller: De almindelige principper i den kommunale

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden Frederikssund Kommuneplan 2009-2021 Redegørelse

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Tagmonteret solcelleanlæg. Solcelleanlægget etableres således, at det følger

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Xellia Pharmaceuticals ApS Dalslandsgade 11 2300 København S Virksomheder J.nr. MST-1270-01430 Ref. tiska/gukha Den 9. marts 2015 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING For: Xellia Pharmaceuticals ApS Dalslandsgade

Læs mere

Borgermøde. Om opgradering af luftledningen mellem Kassø og Frøslev. 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk 1

Borgermøde. Om opgradering af luftledningen mellem Kassø og Frøslev. 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk 1 Borgermøde Om opgradering af luftledningen mellem Kassø og Frøslev 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk 1 Velkommen! Velkommen Information og dialog v/ Projektleder Christian Jensen 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

Ansøgning Per Aarsleff A/S har d. 23. februar 2016 søgt om tilladelse til grundvandssænkning og udledning af grundvand på åben mark.

Ansøgning Per Aarsleff A/S har d. 23. februar 2016 søgt om tilladelse til grundvandssænkning og udledning af grundvand på åben mark. Dato: 15-04-2016 Sagsnr.: 16/4435 Kontaktperson: Iben Nilsson E-mail: teknik@vejen.dk Per Aarsleff A/S Lokesvej 15 8230 Aabyhøj Sendt pr. mail til: sub@aarsleff.com Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

Afslag på ansøgning om ændret anvendelse på Ole Jensensvej 2, 7800 Skive

Afslag på ansøgning om ændret anvendelse på Ole Jensensvej 2, 7800 Skive Side 1/5 Andreas Ravn & Søns Eftf. - v/jørgen Sørensen andreas@andreasravn.dk Posthusvej 16 7860 Spøttrup Dato: 03-02-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-125-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte

Læs mere

Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige kemikalier på lagerhotel i Vamdrup

Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige kemikalier på lagerhotel i Vamdrup Kommuneplantillæg Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige kemikalier på lagerhotel i Vamdrup September 2010 Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige stoffer på lagerhotel i Vamdrup

Læs mere

Hvis der under bygge- eller jordarbejdet konstateres en forurening af jorden, skal I underrette kommunen, jf. 71, i jordforureningsloven.

Hvis der under bygge- eller jordarbejdet konstateres en forurening af jorden, skal I underrette kommunen, jf. 71, i jordforureningsloven. Landinspektørfirmaet LE34 A/S Maribo Afdeling Att.: Tove Clausen TOC@le34.dk Byggemyndighed Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 6110 www.næstved.dk Dato 24.2.2015 Landzonetilladelse til

Læs mere

Udvidelse af Søby Havn INDKALDELSE TIL IDEER OG FORSLAG - DEBATOPLÆG

Udvidelse af Søby Havn INDKALDELSE TIL IDEER OG FORSLAG - DEBATOPLÆG Udvidelse af Søby Havn INDKALDELSE TIL IDEER OG FORSLAG - DEBATOPLÆG December 2015 ÆRØ KOMMUNE Ideer og forslag ønskes Søby Havn ønsker at udvide havnen ved fremrykning af yderværkerne, udvidelse af havnearealerne

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

www.ikast-brande.dk John Hansen Nygade 30 Blåhøj 7300 Brande 7. januar 2014 Landzonetilladelse til tilbygning - Buelundvej 1, 7330 Brande

www.ikast-brande.dk John Hansen Nygade 30 Blåhøj 7300 Brande 7. januar 2014 Landzonetilladelse til tilbygning - Buelundvej 1, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande John Hansen Nygade 30 Blåhøj 7300 Brande 7. januar 2014 Landzonetilladelse til tilbygning - Buelundvej 1, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet

Læs mere

Det ansøgte sommerhus opføres i en afstand af ca. 70 meter fra begge fortidsminder.

Det ansøgte sommerhus opføres i en afstand af ca. 70 meter fra begge fortidsminder. Tegnestuen Møllehuset Att. Arkitekt Ejvind Gadmar Frederiksdalsvej 355 2800 Lyngby Sag: 2015/39132 004 Id: 031329 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 19. marts 2016 Personlig

Læs mere

19.00-19.10 Velkomst Charlotte Green, Favrskov Kommune Birgitte Henriksen / Ole Kirk, Vejdirektoratet

19.00-19.10 Velkomst Charlotte Green, Favrskov Kommune Birgitte Henriksen / Ole Kirk, Vejdirektoratet BORGERMØDER UDBYGNING AF RUTE 26 ÅRHUS-SØBYVAD HAMMEL 9. NOVEMBER 2010 OG SABRO 11. NOVEMBER 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.10 Velkomst Charlotte Green, Favrskov Kommune Birgitte Henriksen / Ole Kirk,

Læs mere

Fonden Jollmannds Gård Møllegade 15 Holm 6430 Nordborg

Fonden Jollmannds Gård Møllegade 15 Holm 6430 Nordborg Fonden Jollmannds Gård Møllegade 15 Holm 6430 Nordborg Landzonetilladelse samt dispensation fra lokalplan til bygning på Jollmannds Gård, Møllegade 15, Holm, 6430 Nordborg matr.nr. 14 Holm, Nordborg. Sønderborg

Læs mere

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes.

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes. LIFA Landinspektører Ndr. Ringvej 51 6000 Kolding Att.: Per Nielsen By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster Helle og Thore T. Iversen Overballevej 3 Øster Terp 6240 Løgumkloster Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-7-14 19-02-2014 Landzonetilladelse til

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J

Miljøstyrelsen Virksomheder. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Miljøstyrelsen Virksomheder Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 61 for vindmøller ved Torup

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 61 for vindmøller ved Torup for vindmøller ved Torup December 2014 Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at

Læs mere

Teknisk notat. Borris Skydeterræn befæstelse af kørespor Redegørelse for lovgivning. 19. juni 2015 Vores reference: 40.5584.11

Teknisk notat. Borris Skydeterræn befæstelse af kørespor Redegørelse for lovgivning. 19. juni 2015 Vores reference: 40.5584.11 Teknisk notat Skibhusvej 52 A 5000 Odense C Danmark T +45 8220 3500 F +45 8220 3501 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Borris Skydeterræn befæstelse af kørespor Redegørelse for lovgivning 19. juni 2015 Vores

Læs mere

Odsherred Forsyning A/S info@odsherredforsyning.dk. Den 17. december 2015

Odsherred Forsyning A/S info@odsherredforsyning.dk. Den 17. december 2015 Odsherred Forsyning A/S info@odsherredforsyning.dk Den 17. december 2015 VVM-tilladelse til Tengslemark Renseanlæg med tilhørende udløbsledning samt kloakledning Højby-Tengslemark I henhold til Tillæg

Læs mere

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM Myndighed Kolding Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets placering

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A VVM Myndighed Herning Kommune Skema til brug for screening (VVM-pligt) Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Solfangeranlæg til brug for supplering

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af regnvand samt landzonetilladelse til sø beliggende Hørmøllevej 21, 8722 Hedensted, matr. nr. 5e Urlev By, Urlev

Tilladelse til nedsivning af regnvand samt landzonetilladelse til sø beliggende Hørmøllevej 21, 8722 Hedensted, matr. nr. 5e Urlev By, Urlev Til ejere af Hørmøllevej 21, 8722 Hedensted: Helle Kragh Olesen Mads Christian Buttenschön Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Vibeke Rahbek Dir: +4579755675 Mob: +4521130536 e-mail: vibeke.rahbek@hedensted.dk

Læs mere

Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41)

Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41) #BREVFLE Strandvejen 191 Hou 9370 Hals 17. december 2015 Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41) Aalborg

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø

Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø Struktur 1. En godkendelse er varig (ikke tidsbegrænset) 2. Retsbeskyttelse 3. Indbrudsmulighed i retsbeskyttelsesperioden 4. Revurdering 2

Læs mere

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Formål Følgende forskrift har til formål at begrænse gener i form af støj, støv og vibrationer i forbindelse med midlertidige bygge-

Læs mere

Vejledning for fjerkræhold i boligområder.

Vejledning for fjerkræhold i boligområder. Vækst og Bæredygtighed Dato: 21/10/2015 Vejledning for fjerkræhold i boligområder. For yderligere information kontakt Holbæk Kommune ved: Landbrugsteamet Telefon: 72362505 Mail: landbrug@holb.dk 0 Indhold:

Læs mere

Holstebro Kommune har behandlet din ansøgning om genopførelse af staldbygning på ejendommen matr.nr. 2V Hessel, Borbjerg.

Holstebro Kommune har behandlet din ansøgning om genopførelse af staldbygning på ejendommen matr.nr. 2V Hessel, Borbjerg. Side 1/6 Peder Nørgaard pn@bv-teknik.dk Borbjergvej 14 7500 Holstebro Dato: 18-12-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-179-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611

Læs mere

Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel

Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel Hørregårdsvej Status Plannavn Dato for offentliggørelse af forslag Startdato, Offentlighedsperiode Slutdato, Offentlighedsperiode PDF Forslag Kommuneplantillæg

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Kystdirektoratet J.nr. 15/00170-30 Ref. Jeppe Bech Carlsen 13-11-2015 Tilladelse til etablering af gangbro i Lindholm Strandpark,

Læs mere

Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Miljøgodkendelse til kapacitetsanlæg, Industripark Nordborg, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg

Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Miljøgodkendelse til kapacitetsanlæg, Industripark Nordborg, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg Miljøgodkendelse til kapacitetsanlæg, Industripark Nordborg, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg Afgørelse Baggrund Danfoss A/S har den 08.06.2015 anmeldt opstilling

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg.

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Gindsted Att: Park og Vej Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Park & Vej har søgt om

Læs mere