B R A N C H E V E J L E D N I N G O M A R B E J D E I E K S I S T E R E N D E K R Y B E K Æ L D R E

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "B R A N C H E V E J L E D N I N G O M A R B E J D E I E K S I S T E R E N D E K R Y B E K Æ L D R E"

Transkript

1 B R A N C H E V E J L E D N I N G O M A R B E J D E I E K S I S T E R E N D E K R Y B E K Æ L D R E

2 Indholdsfortegnelse Indledning s. 1 Særlige risici ved arbejdet i krybekældre s. 2 Generelle krav, når der skal udføres arbejde i krybekældre s. 4 Nybyggeri s. 4 Eksisterende krybekældre s. 4 Tilstandsrapport s. 5 Hvem har ansvar for hvad? s. 6 Bygherren s. 6 Projekterende og rådgivere s. 6 Den udførende virksomhed s. 6 ArbejdsPladsVurdering (APV) s. 7 Beredskabs- og evakueringsplan s. 7 Planlægning af arbejdet s. 8 Foranstaltninger på baggrund af tilstandsrapporten s. 8 Andre områder, der skal indgå, når man planlægger arbejdet s. 9 Krybekældrens højde s. 10 Varighed af arbejdet s. 10 Forholdsregler ved særlige risici s. 12 Anvendelse af tekniske hjælpemidler s. 13 Forberedelse af arbejdsopgaver s. 15 Orienterings- og arbejdsbelysning s. 15 Kontakt til andre s. 15 Personlige værnemidler s. 15 Særligt udstyr s. 16 Uddannelse/instruktion s. 16 Advarselsskiltning s. 16 Affald s. 16 Her finder du flere oplysninger s. 16 Tilstandsrapport s. 17 Tjekliste til arbejdspladsvurdering i en krybekælder s. 19

3 VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE > SIDE 1 Indledning Denne vejledning beskriver de særlige risici, der findes ved at arbejde i krybekældre. Krybekældre omfatter ikke ingeniørgange som beskrevet i Bygningsreglementet. Vejledningen beskriver også, hvordan man kan imødegå disse effektivt. Vejledningen er delt op i tre dele: Første del beskriver de særlige risici, der kan være ved at arbejde i krybekældre. Anden del beskriver de generelle krav, der stilles til at udføre arbejde i en krybekælder. Det gælder udarbejdelse af en tilstandsrapport, en plan for sikkerhed og sundhed, ArbejdsPladsVurdering (APV) og en beredskabs- og evakueringsplan. Det bliver også beskrevet, hvordan man kan efterleve de forskellige krav. Sidste del handler om, hvilke områder man skal tænke ind, når man planlægger det konkrete arbejde i krybekælderen. Det fortælles også, hvilke foranstaltninger man skal træffe afhængig af, hvordan krybekælderen er udformet, og hvad det er for en type arbejde, der skal udføres i krybekælderen. Arbejdstilsynet har haft vejledningen til gennemsyn og finder, at indholdet i den er i overensstemmelse med arbejdsmiljølovgivningen. Arbejdstilsynet har alene vurderet vejledningen, som den foreligger, og har ikke taget stilling til, om den dækker samtlige relevante emner inden for det pågældende område.

4 SIDE 2 < VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE Særlige risici ved arbejdet i krybekældre Det arbejde, der udføres i krybekældre, er ofte belastende arbejde. De dårlige adgangsforhold og den begrænsede plads at udføre arbejdet på øger generelt risikoen for, at der opstår en arbejds ulykke eller, at de personer, der udfører arbejdet, pådrager sig en arbejdsbetinget lidelse. Endvidere kan arbejde under disse forhold være psykisk belastende.

5 VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE > SIDE 3 Eksempler på ulykkesrisici: Eksempler på risici for at pådrage sig gener eller arbejdsbetingede lidelser: Kontakt med farlige installationer Gasudslip Brand Risiko for iltmangel eller indånding af forurening Fastklemning Ulykker i forbindelse med anvendelse af maskiner og håndværktøjer Belastende arbejdsstillinger på grund af trange pladsforhold Udsættelse for kemiske påvirkninger, fx støv fra asbest, mineraluld eller beton Udsættelse for biologiske påvirkninger, fx fra dyreekskrementer og sprøjter (HIV-virus, hepatitis) Udsættelse for kulde, træk og fugtige omgivelser Usikkerhed, utryghed og klaustrofobi pga. de trange og belastende arbejdsforhold Det er derfor vigtigt at få planlagt arbejdet og gennemført de nødvendige foranstaltninger. De følgende afsnit beskriver, hvordan man skal tilrettelægge og udføre arbejdet i krybekældre, så det kan foregå fuldt forsvarligt i forhold til både sikkerheden og sundheden. Ansvaret for planlægning og forberedelse af arbejdet vil oftest påhvile den udførende virksomhed, men også bygherre, de projekterende og rådgivere har i mange tilfælde ansvaret for at afdække de risici, der er forbundet med arbejdet. Se nærmere side 6. Ethvert arbejde i krybekældre kræver ekstra stor opmærksomhed og planlægning. Man skal som minimum gennemgå og udføre følgende punkter inden, man igangsætter arbejdet: 1. Planlæg og forbered arbejdet omhyggeligt. 2. Vurder om krybekælderens tilstand er umiddelbart kritisk for de ansatte og reager, hvis det ser ud til at være tilfældet. Måske skal der etableres en ny adgangsvej eller flugtvej, eller luftforsyninger gennem vægge m.v. 3. Udarbejd en APV og gennemfør de nødvendige foranstaltninger på den baggrund. 4. Overvej om der skal udarbejdes en beredskabs- og evakueringsplan. 5. Overvej om man kan udføre eller præfabrikere noget af arbejdet uden for krybekælderen. 6. Udarbejd vagtplan tidsbegrænset arbejdstid. 7. Sørg for, at den eller de ansatte i krybekælderen har kontakt til andre uden for kælderen og med hinanden.

6 SIDE 4 < VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE Generelle krav, når der skal udføres arbejde i krybekældre Nybyggeri Man må ikke etablere en krybekælder i nybyggeri, som har tekniske installationer m.v., der kræver betjening, eftersyn eller vedligeholdelse med mindre, der er en fri passagehøjde på mindst 1,9 m og en fri bredde på mindst 0,7 m. Eksisterende krybekældre Det stiller sig til gengæld anderledes med arbej det i de krybekældre, der findes i bestående bygninger, for her er det vanskeligt at ændre på forholdene. Derfor skal man planlægge arbejdet i krybekældrene meget omhyggeligt. Man kan dog etablere en krybekælder, hvor installationer kan betjenes ovenfra. Fx via afta gelige dæk.

7 VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE > SIDE 5 Tilstandsrapport Det er en forudsætning for at udføre arbejdet, at der forinden er udarbejdet en tilstandsrapport efter en visuel gennemgang af krybekælderen. Bygherren, den udførende virksomhed og den projekterende aftaler mellem sig, hvem der sørger for at få udarbejdet en tilstandsrapport. Den skal beskrive forholdene til og fra krybekælderen og på selve arbejdsstedet. (Se skemaet til tilstandsrapporten side 17). Tilstandsrapporten skal beskrive alle de typer af arbejdsmiljøpåvirkninger og ulykkesrisici, der findes i den pågældende krybekælder. Det kunne eksempelvis være: Fugt/vand og deraf følgende svampevækst Ekskrementer fra dyr Asbestfibre Andre isoleringsmaterialer Sprøjter Rod og uorden Utætte/ødelagte rør fx med gasudslip Adgangsveje Strøm og elinstallationer Tilstands rapporten skal så vidt muligt suppleres med en oversigtstegning eller en skitse af krybekælderen, hvor adgangs- og flugtveje, transportveje, arbejds stedet(- erne), place ring af installationer og andre forhold, der har særlig betydning for arbejdet, er indtegnet. På baggrund af rapporten skal man tage stilling til, om krybekælderen skal ryddes op og gøres ren, og om der er behov for, at kælderen saneres, inden arbejdet går igang. Det kan fx være nødvendigt at få et specialfirma til at rydde op.

8 SIDE 6 < VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE Hvem har ansvar for hvad? Bygherren har ansvaret for at beskrive og afgrænse de særlige risici, der er i krybekælderen, hvis der er krav om Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS) på byggepladsen. bør sørge for, at der udarbejdes en tilstandsrapport, der kan indgå i grundlaget for tilbuddet. Projekterende og rådgivere har ansvaret for, at projektmaterialet beskriver de særlige risici og andre forhold med særlig risiko for sundhedsskadelige påvirkninger, der findes ved det konkrete projekt. skal rådgive bygherren om, hvilke forundersøgelser man bør foretage af hensyn til sikkerheden og sundheden i forbindelse med både selve projektet og vedligeholdelsen bagefter. Den udførende virksomhed skal med udgangspunkt i tilstandsrapporten udarbejde APV en for arbejdet. Er der flere udførende virksomheder, skal der ske en koordination, med mindre loven kræver en Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS). skal sikre sig, at der er lavet en aftale om at udarbejde tilstandsrapport, og hvem der følger op på tilstandsrapportens resultater. skal sikre sig, at de nødvendige foranstaltninger er gennemført, før arbejdet i krybekælderen begynder. Fx rengøring, oprydning m.m. har samme ansvar som projekterende og rådgivere, hvis virksomheden rådgiver bygherren.

9 VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE > SIDE 7 ArbejdsPladsVurdering (APV) Inden virksomheden begynder arbejdet i en krybekælder, skal den udarbejde en APV. APV en skal tage højde for alle de risici, der findes ved arbejdet i krybekælderen. Desuden skal den inddrage resultaterne fra tilstands rapporten og af gennemgangen af forholdene i den krybekælder, hvor arbejdet skal udføres. Bagest i denne vejledning er der en tjekliste over de ting, man skal vurdere i APV en i forbindelse med arbejde i krybekældre. Beredskabs- og evakueringsplan Før arbejdet går i gang, skal bygherre eller udførende virksomhed overveje, om der skal udarbejdes en beredskabs- og evakue ringsplan. Det vil ofte være tilfældet, men kommer alligevel an på en konkret vurdering. Man skal udarbejde en beredskabs- og evakueringsplan, hvis der er en særlig risiko for udslip af sund hedsfarlige stoffer eller særlig fare for brand, eksplosion, ulykker eller lignende i krybekælderen. Planen skal indeholde oplysninger om, hvordan man evakuerer tilskadekomne. Blandt andet skal man sikre, at de nødvendige hjælpemidler kan komme til og fra arbejdsstedet, og at der ved adgangsstedet er det udstyr til rådighed, der gør det muligt at få eventuelle tilskadekomne ud. Det er vigtigt, at alle involverede er orienteret om planen og kender deres rolle på forhånd. Det er en fordel at inddrage det lokale redningsberedskab, når man udarbejder planen. Hvis der er behov for, at de ansatte på byggepladsen er en del af evalueringsberedskabet, skal planen suppleres af øvelser.

10 SIDE 8 < VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE Planlægning af arbejdet Virksomheden skal altid være opmærksom på særlige risici, når man planlægger arbejdet i en krybekælder. Der er således en række ting, man skal vurdere og tænke ind i den samlede planlægning af arbejdet. Jo mere trange forholdene er, og jo mere komplicerede adgangsvejene er, jo større er kravene også til de forebyggende foranstaltninger. Det kan fx være, at man skal udvide adgangsvejen, sætte væsentlige tidsbegrænsninger på arbejdet eller etablere vagtordninger, hvor personer uden for krybekælderen skal være klar til at skære en person fri. De nødvendige foranstaltninger afhænger af den måde, den pågældende krybekælder er udformet på, og af det konkrete arbejde. Nedenfor beskrives de forhold, der skal indgå, når man planlægger arbejdet nærmere. Foranstaltninger på baggrund af tilstandsrapporten Man skal træffe de nødvendige foranstaltninger på baggrund af tilstandsrapporten. Det kan fx være, at der på grund af støv, byggeaffald m.v. skal ryddes op, gøres rent eller andet. I ældre byggerier kan man støde på isoleringsmaterialer, der indeholder asbest. Hvis asbesten udgør en fare for de personer, der skal arbejde i området, skal sanering eller rengøring finde sted, inden arbejdet

11 VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE > SIDE 9 begynder. Saneringen eller rengøringen skal udføres i overensstemmelse med gældende regler for arbejde med asbest. Andre områder, der skal indgå, når man planlægger arbejdet Adgangs-/flugtveje og afstande mellem åbninger: På grund af de trange pladsforhold er det ofte nødvendigt at sikre, at de personer, der arbejder i krybekælderen, hurtigt kan komme i sikkerhed, hvis der er tilløb til en ulykke. Dette får betydning for flugtvejenes placering og udformning. Der må ikke være mere end 15 meter mellem åbninger og arbejdsstedet. Det betyder, at det kan være nødvendigt at lave flere adgangsveje eller flugtveje. Adgangs- og flugtveje skal samtidig være så farbare, at der altid er plads til at transportere materialer, udstyr og eventuelle tilskadekomne. Adgangshullerne skal derfor mindst have en størrelse på 60 x 80 cm. Hvis der er risiko for brand, dampe og lignende, hvis der ligger rør og lignende i krybekælderen, der hæmmer flugtvejene, eller hvis udsynet er begrænset, bør afstanden mellem arbejdsstedet og udgangene være endnu mindre end den maksimumsgrænse, der er beskrevet ovenfor.

12 SIDE 10 < VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE Krybekælderens højde: Efter arbejdstilsynets praksis må der ikke arbejdes i krybekældre under 60 cm. Her skal der findes andre løsninger. Ved arbejdshøjder mellem 60 og 120 cm er der betydelige sundheds- og sikkerhedsmæssige krav. Generelt kan man sige, at kravene falder jo højere arbejdshøjde, der er tale om. Der kan dog også være betydelige sikkerhedsmæssige foranstaltninger i krybekældre med en rimelig højde, fx hvis adgangsvejene til arbejdsstedet er komplicerede eller trange. Varighed af arbejdet: Arbejdstiden i en krybekælder skal begrænses afhængig af, hvordan krybekælderen er udformet, hvor belastende arbejdet er i forhold til arbejds stillinger, snævre pladsforhold og varme og afhængig af, om der skal anvendes personlige værnemidler.

13 VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE > SIDE 11 Vurderingsskemaet nedenfor kan bruges som udgangspunkt, når virksomheden skal fastsætte den maksimale daglige arbejdstid i en krybekælder. Krybekælderens højde Maksimal arbejdstid fordelt over en dag Faktorer, der kan begrænse den daglige maksimale arbejdstid yderligere Mellem cm Mellem cm Over 120 cm 1 timer 2 timer 4 timer Anvendelse af personlige værnemidler, der fx kan begrænse den fri ståhøjde Særligt belastende arbejdsstillinger eller adgangsforhold Den faktiske ståhøjde for den/dem, der udfører opgaven i krybekælderen Almindelig arbejdsdags længde Psykisk belastende arbejdsforhold Personlige forhold, fx helbred og vægt

14 SIDE 12 < VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE Man regner normalt transporttiden i krybekælderen med som arbejdstid, når transporten til og fra arbejdsstedet er fysisk anstrengende. Det er vigtigt, at virksomheden giver mulighed for ekstra pauser ud over de normale spise- og drikkepauser, når der arbejdes i krybekældre. Det gælder også i situationer, hvor der er stramme tidsbegrænsninger på arbejdet. Arbejde med en maksimal daglig arbejdstid på 2 timer vil fx typisk være delt op i perioder af minutter med pauser indimellem. Arbejdet i krybekælderen kan kombineres med andre arbejdsopgaver, så de ansatte kan rotere mellem opgaverne. Forholdsregler ved særlige risici: I de tilfælde, hvor arbejdsforholdene medfører en overhængende og betydelig fare for sikkerhed og sundhed, skal virksomheden træffe særlige foranstaltninger. Fx når der er risiko for: Forgiftning Kvælning Brand Eksplosionsfare Andre ulykker Hvis den naturlige ventilation ikke er god nok til at sikre, at man undgår en farlig luftforurening, skal man etablere luftforsyning. Hvis ikke det er muligt at fjerne forurenet luft og tilføre frisk luft, skal de, der udfører arbejdet, anvende effektivt åndedrætsværn eventuelt med luftforsyning.

15 VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE > SIDE 13 Hvis der er risiko for kontakt med farlige installationer eller for udslip af gas, damp eller lignende, kan det være nødvendigt, at man tildækker eller sætter installationer ud af drift. Endelig skal man sørge for, at anlæg og installationer, der er sat ud af drift, bliver sikret mod utilsigtet til slutning ved fx at bruge hængelåse eller lignende. Der kan være situationer, hvor der stilles ekstra krav til el-sikkerhed, når der anvendes el-værktøj, jfr. Stærkstrøms reglementets kapitel 706 (fx krav om nedsat spænding, sekundær strømkreds eller lignende). Ved brandfare skal der være slukningsudstyr til rådighed. Anvendelse af tekniske hjælpemidler: Virksomheden skal sikre sig, at de nødvendige hjælpemidler, der skal anvendes for at kunne udføre arbejdet sikkerheds- og sundhedsmæssigt korrekt, er til stede, inden arbejdet går igang. Der kan fx være tale om transport- og løfteredskaber (trækvogn/bakke, kørevogn, talje, boremaskinestativ o.lign.)

16 SIDE 14 < VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE Eksempler på personlige værnemidler

17 VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE > SIDE 15 Forberedelse af arbejdsopgaver: Virksomheden bør vurdere, om nogle af arbejdsfunktionerne kan udføres uden for krybekælderen. Fx kan nogle komponenter samles uden for krybekælderen, og man kan anvende præfabrikerede elementer. Orienterings- og arbejdsbelysning: Der skal være tilstrækkelig belysning af adgangsveje og af arbejdsstedet. Den strømkilde der anvendes til belysningen, skal være forskellig fra den strømkilde, man bruger til værktøj, maskiner o.lign. Hvis belysningen svigter, kan det medføre betydelig fare for kontakt med installationer, maskiner og lignende. Derfor skal orienteringsbelysningen suppleres med en pandelygte eller en lommelygte. Personlige værnemidler: Arbejdsgiveren skal udlevere de nødvendige egnede personlige værnemidler fx: Særligt arbejdstøj Hjelm Knæ- og albuebeskyttere Bløde isolerende og vandskyende plader til at ligge eller sidde på under arbejdet, fx skråpuder Handsker Sikkerhedsfodtøj Skammel Mobilkontakt, walkie-talkie. Åndedrætsværn (sidste udvej) Sikkerhedsbriller Høreværn Kontakt til andre: Arbejdet skal tilrettelægges, så de personer, der arbejder i krybekælderen, har mulighed for at have kontakt med andre personer. Der kan være tale om direkte kontakt til kolleger, der arbejder i eller uden for krybekælderen, eller kontakt via mobiltelefon til personer, der er placeret uden for krybekælderen. Arbejder en person alene i en krybekælder, skal virksomheden sikre, at nogen med jævne mellemrum tager kontakt til vedkommende.

18 SIDE 16 < VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE Særligt udstyr: Det nødvendige udstyr skal være til stede på arbejdsstedet. Det gælder fx brandslukningsudstyr og måleudstyr (iltmåling, gasmåling). Og de personer, der arbejder i krybekælderen, skal have modtaget den nødvendige uddannelse eller instruktion i, hvordan man anvender udstyret. Uddannelse/instruktion: Hvis der arbejdes på områder, der kræver en særlig uddannelse eller en særlig viden, skal virksomheden sikre sig, at der er personer til stede med den nødvendige uddannelse eller den nødvendige viden, før man påbegynder arbejdet. Den eller de ansatte, der skal udføre arbejdet i krybekælderen, skal have særlig instruktion. Også selvom medarbejderne har stor erfaring i det pågældende arbejde. Virksomheden bør udarbejde en skriftlig sikkerhedsinstruks for arbejdet. Advarselsskiltning: I visse tilfælde kræves, at adgangen til krybekælderen bliver forsynet med et skilt, der advarer om, at visse tekniske anlæg skal sættes ud af drift, før man går ind i krybekælderen. Endelig skal man sikre sig, at de anlæg eller installationer, der er sat ud af drift, ikke kan blive tilsluttet utilsigtet. Det kan man gøre ved at bruge hængelåse eller afmontere installationen. Affald: Der skal ryddes op i forlængelse af det arbejde, der er udført i krybekælderen, og affald skal fjernes. Når virksomheden planlægger arbejdet, bør man tage højde for transport af affald fra arbejdssted og bortskaffelse af affald. Her finder du flere oplysninger Bekendtgørelse om arbejdets udførelse Bekendtgørelse om bygherrens pligter Bekendtgørelse om projekterendes og rådgiveres pligter Branchevejledning om byggepladsens plan for sikkerhed og sundhed inkl. værktøjer Bedriftssundhedstjenesten (BST) kan være behjælpelig med planlægningen af arbejdet samt med at udarbejde sikkerhedsinstruks og arbejdspladsvurdering (APV)

19 VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE > SIDE 17 Tilstandsrapport Henvis til oversigtstegning/skitse Adgangsvej Beskrivelse Behov for tiltag Flugtveje: Højde(r): Tværgående installationer. Hvilke, hvor mange og hvor? Installationers placering i øvrigt (som har betydning for arbejdet): Installationer: Tilstand og risici: Isolering (asbest, gammel mineraluld): Underlag: Beton, sand, jævn eller ujævn, tørt eller fugtigt: Ryddelighed: Støv, murbrokker m.v. Hvor og hvor meget? Biologiske forhold: (ekskrementer, sprøjter mv.) Hvor og hvor meget? Andre forhold af betydning: Arbejdssted(er) Beskrivelse Behov for tiltag Højde(r): Underlag: Beton, sand, jævn eller ujævn, tørt eller fugtigt: Klima: Fugt, varme, kulde, svampevækst: Installationer: Placering, risici i forhold til arbejdet : Isolering, ryddelighed, biologiske forhold: Andre forhold af betydning Ved helt små opgaver, fx udskiftning af pærer, lukning af ventil m.v., kan man udelade tilstandsrapporten. Hvis man støder på forhold, der indebærer fare for den eller de ansatte, skal arbejdet dog stoppes, indtil faren er elimineret eller afgrænset. Tilstandsrapporten suppleres med en oversigtstegning eller en skitse af krybekælderen, hvor adgangs- og flugtveje, transportveje, arbejdsstedet(-erne), placering af installationer og andre forhold af særlig betydning for arbejdet er indtegnet.

20 SIDE 18 < VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE

21 VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE > SIDE 19 Tjekliste til arbejdspladsvurdering i en krybekælder Godkendelse af tjekliste (dato og navn): Nej Ja Løsning Ansvarlig Dato for udbedring Tjek af udbedring Er der taget højde for de ting, der påpeges i tilstandsrapporten? Er der etableret de fornødne adgangs- og flugtveje? Er der foretaget oprydning og rengøring? Er der udarbejdet en beredskabs- og evakueringsplan? Er der fysiske risici i det arbejde, der skal udføres? Er der kemiske risici i det arbejde, der skal udføres? Er der biologiske risici i det arbejde, der skal udføres? Er der psykiske risici i det arbejde, der skal udføres? Er der ulykkesrisici i det arbejde, der skal udføres? Er der brand- og eksplosionsfare? Er der frit tilgængeligt mineraluld? Er der asbest? Er der lavet en tidsplan for udførelsen af arbejdet, der tager hensyn til tidsbegrænsningen på arbejdet? Er der ved særlige risici truffet de nødvendige foranstaltninger, fx mekanisk ventilation m.m. Er der de nødvendige tekniske hjælpemidler? Er der etableret orienteringsbelysning og anskaffet nødbelysning (lygte)? Er det aftalt, hvordan kontakt kan ske til andre personer? Er der de nødvendige personlige værnemidler? Er der det nødvendige særlige udstyr, fx slukningsog måleudstyr? Har den eller de ansatte fået den nødvendige uddannelse og instruktion? Er der udarbejdet en skriftlig instruktion? Er der opsat den påkrævede advarselsskiltning? Er anlæg eller installationer sikret mod utilsigtet tilslutning? Er der taget højde for, hvordan affald skal bortskaffes?

22 SIDE 20 < VEJLEDNING OM ARBEJDE I EKSISTERNDE KRYBEKÆLDRE

23

24 Branchevejledninger, april 2004 Varenr Arbejde i eksisterende krybekældre Arbejde med asfaltmaterialer Belysning og elforsyning på byggepladser Byggepladsens plan for sikkerhed og sundhed De 10 små håndværkere (el-vejledning) En farlig historie om stoffer og materialer Ensidigt, gentaget arbejde Fjernvarmearbejde, præisolerede stålrør Fotogene gulvlæggere; Folder Video God praksis i forebyggelse af arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen Gode råd om sikkerhed Gravearbejde i nærheden af eksisterende ledningsnet Håndbog for Sikkerhedsgruppen Bygge & Anlæg Rettelsesblade til Håndbog for sikkerhedsgruppen Bygge & Anlæg Håndrundsave Håndtering af vinduer og yderdøre Indretning af skurvogne og lignede Introduktion til arbejdsmiljø, Bygge & Anlæg. Kursusmappe Varenr Isolering med mineraluld Katalog over gode tekniske hjælpemidler Mejselhamre Montage af betonelementer Når du støder på asbest Oplægning af beton- og tegltagsten Opstilling og nedtagning af stilladser Pas på - når du er højt på strå. Sikkerhedshåndbog for tækkemænd Pas på ryggen - op med baljen Serigrafi og kodenumre (for skiltemaler) Sig fra! Sig stop! Sikkerhed ved sprængningsarbejder Standardblade for stilladser Stangstyrede motortromler Støv på byggepladsen Tagdækning og fugtisolering med bitumenholdige materialer Tagpapdækning Tekniske hjælpemidler i brolæggerfaget Transportable bord- og kapsave Layout: GUL STUE v. Soffi Beier og Sille Bjarnhof Illustrationer: GUL STUE v. Mads Berg Tryk: Paritas Grafik A/S ISBN-nr.: Varenummer: B r a n c h e A r b e j d s m i l j ø R å d e t f o r B y g g e & A n l æ g B y g m e s t e r v e j 5, 2. s a l K ø b e n h a v n N V T e l e f o n T e l e f a x e - m a i l s e k b a r - b a. d k w w w. b a r - b a. d k

Branchevejledning om Arbejde i krybekældre

Branchevejledning om Arbejde i krybekældre Branchevejledning om Arbejde i krybekældre Indhold InDhold 4 Indledning 5 Særlige risici ved arbejdet i krybekældre 7 Generelle krav, når der skal udføres arbejde i krybekældre Nybyggeri... 7 Eksisterende

Læs mere

Dialog APV Arbejdspladsvurdering

Dialog APV Arbejdspladsvurdering Dialog APV Arbejdspladsvurdering for Christiansen & Essenbæk A/S Afdeling: APV-deltagere: Revision: Dialog APV er en metode til at gennemføre APV ved en samtale mellem ledelse og ansatte. I kan udarbejde

Læs mere

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet At-vejledning F.3.4 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.7 Sikkerheds- og sundhedsarbejde på midlertidige

Læs mere

Bekendtgørelse om manuel håndtering af byrder i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1)

Bekendtgørelse om manuel håndtering af byrder i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1) BEK nr 846 af 29/06/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j. nr. 20159000059 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.11. Vinterinddækning af råhuse, stilladser m.m.

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.11. Vinterinddækning af råhuse, stilladser m.m. At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.11 Vinterinddækning af råhuse, stilladser m.m. November 2004 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne i arbejdsmiljølovgivningen skal

Læs mere

Anvendelse af forbud og strakspåbud

Anvendelse af forbud og strakspåbud Anvendelse af forbud og strakspåbud Kvalitetsprocedure: G-207 Anvendelsesområde: Generelt for tilsyn Ansvarlig enhed: AFC, Metoder og virkemidler Ikrafttræden: 1. januar 2016 Denne kvalitetsprocedure beskriver,

Læs mere

2014 Pumpestationer og rensningsanlæg. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Pumpestationer og rensningsanlæg. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Pumpestationer og rensningsanlæg Virksomhed: Afdeling: Dato: 11-11-2014 13:27 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde, kold vind, regn) 1.02. Trækgener,

Læs mere

D.2.5 August 2001 Ophugning af skibsvrag uden for faste arbejdssteder

D.2.5 August 2001 Ophugning af skibsvrag uden for faste arbejdssteder At-VEJLEDNING D.2.5 August 2001 Ophugning af skibsvrag uden for faste arbejdssteder 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne i arbejdsmiljølovgivningen skal fortolkes.

Læs mere

Virksomheder uden ArbejdsMiljøOrganisation:

Virksomheder uden ArbejdsMiljøOrganisation: De nye regler om virksomhedens samarbejde om sikkerhed og sundhed er blevet til efter et trepartssamarbejde mellem Arbejdstilsynet og arbejdsmarkedets parter i 2009. De grundlæggende regler om arbejdsmiljøorganisationens

Læs mere

1.4 Bilag B Tjekliste overdragelse opstartsfase 25052016

1.4 Bilag B Tjekliste overdragelse opstartsfase 25052016 1.4 Vejledning og tjellister til koordinator P og B ved overdragelse til koordinator B i opstarts- og byggefasen Opstartsfasen Det er i denne fase, at sikkerhedsarbejdet på byggepladsen bliver planlagt.

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING AF FACADEELEMENTER - VINDUER OG DØRE

BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING AF FACADEELEMENTER - VINDUER OG DØRE BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING AF FACADEELEMENTER - VINDUER OG DØRE Håndtering af facadeelementer - vinduer og døre. Manuel håndtering af vinduer og døre kan give anledning til unødige ergonomiske belastninger.

Læs mere

ArbejdsPladsVurdering

ArbejdsPladsVurdering ArbejdsPladsVurdering Vejledning om reglerne for udarbejdelse af arbejdspladsvurdering, herunder metode og indhold samt sikkerhedsudvalgets rolle. ARBEJDSMILJØVEJLEDNING NR.3 OKT. 2004 Statens Luftfartsvæsen

Læs mere

Tandlæger, kliniske tandtekniker og klinikassistenter

Tandlæger, kliniske tandtekniker og klinikassistenter Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Tandlæger, kliniske tandtekniker og klinikassistenter Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde

Læs mere

Afsnit 12. Andet. Branchevejledning om skure Sommerhuse/ferieboliger Nuværende indgåede akkordaftaler Feriepenge.

Afsnit 12. Andet. Branchevejledning om skure Sommerhuse/ferieboliger Nuværende indgåede akkordaftaler Feriepenge. Afsnit 12 Andet Branchevejledning om skure Sommerhuse/ferieboliger Nuværende indgåede akkordaftaler Feriepenge 11-2017 afsnit 12 2 I N D R E T N I N G A F S K U R V O G N E O G L I G N E N D E BRANCHEVEJLEDNINGER

Læs mere

Plan for sikkerhed og sundhed

Plan for sikkerhed og sundhed Plan for sikkerhed og sundhed De vigtigste regler om bygherrens ansvar for plan for sikkerhed og sundhed. Vejledningen handler om den plan for sikkerhed og sundhed, som bygherren har ansvaret for, at koordinatoren

Læs mere

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten.

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten. Tjekliste til arbejdspladsvurdering i Grønland It-rådgivning Indledning Arbejdstilsynet har lavet denne tjekliste, fortrinsvis til virksomheder med færre end ti ansatte. Den er et redskab, som virksomheden

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

It og telekommunikation

It og telekommunikation Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering It og telekommunikation Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING AF GIPSPLADER

BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING AF GIPSPLADER BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING AF GIPSPLADER 2. udgave 2009 Indhold 3 Indledning 4 Håndtering af pladeformater Brug af egnede tekniske hjælpemidler 6 Brug af egnede tekniske hjælpemidler Manuel håndtering

Læs mere

xxx Vi konstaterede: Virksomhed Beskrivelse af de faktiske forhold

xxx Vi konstaterede: Virksomhed Beskrivelse af de faktiske forhold Bilag 7: Påbud om at sikre at opfyldning af frugt og grønt i supermarked foregår sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt samt påbud om at bruge autoriseret arbejdsmiljørådgiver til at efterkomme

Læs mere

SUPPLERENDE REGELSÆT. for ekstern arbejdskraft, der udfører arbejde på vekslerstationer, pumpeanlæg, o.a.

SUPPLERENDE REGELSÆT. for ekstern arbejdskraft, der udfører arbejde på vekslerstationer, pumpeanlæg, o.a. SUPPLERENDE REGELSÆT for ekstern arbejdskraft, der udfører arbejde på vekslerstationer, pumpeanlæg, o.a. AffaldVarme Aarhus byder dig velkommen - helt sikkert! Vi vil gerne skabe størst mulig sikkerhed

Læs mere

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten.

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten. Tjekliste til arbejdspladsvurdering i Grønland Praktiserende læger Indledning Arbejdstilsynet har lavet denne tjekliste, fortrinsvis til virksomheder med færre end ti ansatte. Den er et redskab, som virksomheden

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Køkkener Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

Vejledende udtalelse om 10 m 2 grænsen i affaldsbekendtgørelsens kapitel 13

Vejledende udtalelse om 10 m 2 grænsen i affaldsbekendtgørelsens kapitel 13 Jord & Affald J.nr. MST-7547-00102 Ref. kalie/asn Den 16. februar 2016 Vejledende udtalelse om 10 m 2 grænsen i affaldsbekendtgørelsens kapitel 13 Miljøstyrelsen skal vejledende udtale, at det er Miljøstyrelsens

Læs mere

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.23. Arbejde i forurenet jord

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.23. Arbejde i forurenet jord At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.23 Arbejde i forurenet jord Oktober 2008 Erstatter At-meddelelse nr. 4.04.16 af maj 1990 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne

Læs mere

Bedre plejeboliger. - en branchevejledning om at inddrage medarbejdere i byggeprocessen

Bedre plejeboliger. - en branchevejledning om at inddrage medarbejdere i byggeprocessen Bedre plejeboliger - en branchevejledning om at inddrage medarbejdere i byggeprocessen Medarbejderne har nøglen til de gode løsninger Det er sund fornuft at lytte til medarbejderne, når I skal bygge nyt

Læs mere

At-VEJLEDNING. Sekundær udsættelse for isocyanater. C.0.2 Januar 2001

At-VEJLEDNING. Sekundær udsættelse for isocyanater. C.0.2 Januar 2001 At-VEJLEDNING C.0.2 Januar 2001 Sekundær udsættelse for isocyanater Vejledning om risiko for udsættelse for isocyanater ved svejsning, lodning og andet varmt arbejde. 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING OM SIKKERHED VED STENSAVE

BRANCHEVEJLEDNING OM SIKKERHED VED STENSAVE BRANCHEVEJLEDNING OM SIKKERHED VED STENSAVE Indhold 3 Indledning 4 Typer af stensave Save med horisontal kørende klinge Bevægeligt emne 7 Præcisionsarbejde 8 Generelt Betjening Manglende udsyn 9 Vær opmærksom

Læs mere

2014 Serveringspersonale. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Serveringspersonale. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Serveringspersonale Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 12:20 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

2014 Rengøring. APV-spørgeskema

2014 Rengøring. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Rengøring Virksomhed: Afdeling: Dato: 23-06-2014 12:53 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener 1.03. Luftkvalitet (f.eks. støv, lugt,

Læs mere

STRØMFORSYNING VED ARBEJDE I SNÆVRE RUM

STRØMFORSYNING VED ARBEJDE I SNÆVRE RUM STRØMFORSYNING VED ARBEJDE I SNÆVRE RUM VEJLEDNING Arbejdsmiljø i Jern- og metalindustrien Industriens Branchearbejdsmiljøråd Postbox 7777 1790 København V Telefon: 7023 1543 Telefax: 7023 1540 E-mail:

Læs mere

2014 Vaskerier. APV-spørgeskema

2014 Vaskerier. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Vaskerier Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 12:26 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur(varme, kulde) 1.02. Trækgener 1.03. Luftkvalitet (f.eks. støv, lugt,

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering El-installatører Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Hotel, vandrehjem og pensionat

Hotel, vandrehjem og pensionat Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Hotel, vandrehjem og pensionat Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Autobranchen Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Konstatering af overtrædelser

Konstatering af overtrædelser At-intern instruks Konstatering af overtrædelser At-intern instruks IN-18-8 Arbejdsmiljøemne: Generelle instrukser uden arbejdsmiljøemne Ansvarlig enhed: AFC, 1. kontor Ikrafttræden: 7. august 2006 Senest

Læs mere

Psykisk førstehjælp i forbindelse med traumatiske hændelser i arbejdet

Psykisk førstehjælp i forbindelse med traumatiske hændelser i arbejdet At-intern instruks Psykisk førstehjælp i forbindelse med traumatiske hændelser i arbejdet At-intern instruks IN-4-4 Arbejdsmiljøemne: Psykisk arbejdsmiljø Ansvarlig enhed: AFC, 4. kontor Ikrafttræden:

Læs mere

Fællesregional Informationssikkerhedspolitik

Fællesregional Informationssikkerhedspolitik Fællesregional Informationssikkerhedspolitik Indhold 1. Formål...1 2. Organisation...2 3. Gyldighedsområde...3 4. Målsætninger...3 5. Godkendelse...4 1. Formål Den Fællesregionale Informationssikkerhedspolitik

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Reklamebureauer Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Tog og bus Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

Krybekældre i eksisterende byggeri fugtforhold, varmeisolering og ventilation

Krybekældre i eksisterende byggeri fugtforhold, varmeisolering og ventilation Fonden BYG-ERFA Ny Kongensgade 13 1472 København K Telefon 82 30 30 22 mhh@byg-erfa.dk byg-erfa.dk Krybekældre i eksisterende byggeri fugtforhold, varmeisolering og ventilation IDA Bygningsfysik, 3. november

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering VVS-installatører Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

KLARTILSTORKEN.DK 5 GODE RÅD TIL DIG, DER VIL VÆRE GRAVID MED GOD KEMI: FIND FLERE GODE RÅD, TEST DIG SELV, OG LÆS OM KEMI PÅ

KLARTILSTORKEN.DK 5 GODE RÅD TIL DIG, DER VIL VÆRE GRAVID MED GOD KEMI: FIND FLERE GODE RÅD, TEST DIG SELV, OG LÆS OM KEMI PÅ 5 GODE RÅD TIL DIG, DER VIL VÆRE GRAVID MED GOD KEMI: Gå efter produkter med miljømærkerne Svanen og Blomsten, helst uden parfume. Fjern støv en gang om ugen, og luft grundigt ud mindst to gange dagligt.

Læs mere

LANDBRUG. Tjekliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering

LANDBRUG. Tjekliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering Tjekliste til LANDBRUG Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse og ansatte, og APV en er virksomhedens

Læs mere

2014 Dyrepassere. APV-spørgeskema

2014 Dyrepassere. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Dyrepassere Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 11:18 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling 1.03.

Læs mere

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Den 1. oktober 2010 er der trådt en ændring af arbejdsmiljøloven i kraft. Det er reglerne omkring sikkerhedsorganisationen der ændres. Det har betydning for den måde arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.5.7. Beskyttelseshjelme

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.5.7. Beskyttelseshjelme Beskyttelseshjelme.qxp:Layout 1 04/09/07 9:38 Side 1 At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.5.7 Beskyttelseshjelme Marts 2007 Erstatter At-meddelelse nr. 4.09.4 af oktober 1996 2 Hvad er en At-vejledning?

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Træ og møbler Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

Alt under et tag. 4 x møder rundt i DK

Alt under et tag. 4 x møder rundt i DK Alt under et tag 4 x møder rundt i DK Overskrift Tommy Glindvad arkitekt / bygningssagkyndig / energikonsulent VVS Hvad kommer vi ind på? - vand varme afløb og lidt ventilation - noget om energi - lidt

Læs mere

PAROC Stenuld et stensikkert valg

PAROC Stenuld et stensikkert valg PAROC Stenuld et stensikkert valg Hvorfor sige nej til tryghed, når det nu ikke koster ekstra? Én ting er stensikker I dag er der vist ikke mange, der tvivler på, at den vigtigste årsag til den truende

Læs mere

Stop mobning. -du har også et ansvar

Stop mobning. -du har også et ansvar Stop mobning -du har også et ansvar Du kan være med til at stoppe mobning Mobning på arbejdspladsen gør stor skade på den, det går ud over. Mobning koster også virksomheden dyrt, når samarbejdet blandt

Læs mere

Restauranter og barer

Restauranter og barer Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Restauranter og barer Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ I PROJEKTERINGSFASERNE

INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ I PROJEKTERINGSFASERNE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 07.05.2013 13/19325-1 Allan Rahn Svendsen ars@vd.dk 72442510 INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ I PROJEKTERINGSFASERNE 1. FORMÅL Formålet med instruktionen er at sætte fokus

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø 1) 2009/1 LSV 126 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j.nr. 20090054829 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 11. maj

Læs mere

Ingrid Jespersens Gymnasieskole

Ingrid Jespersens Gymnasieskole Datarapportering Medarbejderundersøgelse Ingrid Jespersens Gymnasieskole ASPEKT R&D Medarbejderundersøgelse på IJG - Sådan læses tabellerne De arbejdsområder, du har i dag 76 Særdeles tilfreds 5 6,% Tilfreds

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Fremstilling af papirmasse, papir og pap

Fremstilling af papirmasse, papir og pap Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Fremstilling af papirmasse, papir og pap Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed Regler for hygiejne ved arbejde med drikkevand

Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed Regler for hygiejne ved arbejde med drikkevand DDS Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed Regler for hygiejne ved arbejde med drikkevand 1 Regler for hygiejne ved arbejde med drikkevand Vand er at betragte som en fødevare, vi kan nemlig blive lige så syge

Læs mere

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét.

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Svar på Spørgsmål 327 Offentligt Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål AO DR kontant viste den 23. marts 2010 en udsendelse om en familie, der har købt et hus af Glostrup

Læs mere

VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE

VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE INDHOLD FORSKELSBEHANDLINGSLOVEN... 3 Kort om forskelsbehandlingsloven... 3 HANDICAP.... 3 Hvornår er en lidelse et handicap?... 3 Særligt om stress....

Læs mere

Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 18, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 1517 af 14. december 2006 om miljøregulering af visse aktiviteter.

Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 18, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 1517 af 14. december 2006 om miljøregulering af visse aktiviteter. Forskrift for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende bygge- og anlægsaktiviteter Baggrund og lovgivning Bygge- og anlægsarbejder giver ofte anledning til gener for de omkringboende i

Læs mere

Snedker-, tømrer-, glarmester-, gulv- og vægfirmaer samt gulvafhøvlings-

Snedker-, tømrer-, glarmester-, gulv- og vægfirmaer samt gulvafhøvlings- Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Snedker-, tømrer-, glarmester-, gulv- og vægfirmaer samt gulvafhøvlings- og belægningsvirksomheder Indledning Denne tjekliste er et redskab,

Læs mere

Arbejdsmiljørepræsentant i Region Syddanmark - Forventninger og opgaver for lederrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter i arbejdsmiljøgrupperne.

Arbejdsmiljørepræsentant i Region Syddanmark - Forventninger og opgaver for lederrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter i arbejdsmiljøgrupperne. Område: Human Resources Udarbejdet af: Niels Jørgen Rønje Afdeling: HR-sekretariat og Arbejdsmiljø E-mail: Niels.Jorgen.Ronje@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631753 Dato: 11. februar 2009 Notat

Læs mere

DTU Udviklingsprojekt om arbejdsmiljørigtig projektering

DTU Udviklingsprojekt om arbejdsmiljørigtig projektering DTU Udviklingsprojekt om arbejdsmiljørigtig projektering Betina Lyngsø, specialist/arbejdsmiljøkoordinator, 1301 1 29 MARTS 2016 Agenda Arbejdsmiljø i COWI Erfaringer med konceptet og afprøvningen Anvendelse

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

1. maj tale Samsø. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør?

1. maj tale Samsø. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? 1. maj tale Samsø Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? 1.maj er arbejderbevægelsens vigtigste demonstrationsdag og festdag. 1. maj går arbejdere over det meste af verden i demonstration

Læs mere

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet:

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet: Mein Sport Af Christian Falkesgaard Brendholdt Kompetencenområder: Mundtlig kommunikation og skriftlig kommunikation Færdigheds-vidensområder: Lytning (trin 1, fase 3) Læsning (trin 1, fase 3) Tekster

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

Lov om arbejdsmiljø. Sag nr. 1 Ophævelse af påbud om at nedbringe belastninger ved høje og lave håndteringer af musebakker

Lov om arbejdsmiljø. Sag nr. 1 Ophævelse af påbud om at nedbringe belastninger ved høje og lave håndteringer af musebakker Nyhedsbrev nr. 4/2012 Arbejdsmiljøklagenævnet har i april måned truffet følgende afgørelser af almen eller principiel interesse. rne vil kunne læses i deres helhed i Retsinformation, og afgørelserne kan

Læs mere

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører NOTAT April 2016 Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører J. Nr. 16/05933 Digitalisering og Support Dette notat er tænkt som

Læs mere

Film, presse og bøger

Film, presse og bøger Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Film, presse og bøger Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD CONSET MODEL: 501-49 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER!

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD CONSET MODEL: 501-49 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD CONSET MODEL: 01-9 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING DA NO ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! De bør ABSOLUT læse denne brugsanvisning og montage vejledning før opstilling,

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Kemi og medicin Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Museer Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle virksomheder

Læs mere

Trafikkontrollører og parkeringsserviceassistenter F O A F A G O G A R B E J D E. Forebyggelse af vold og trusler Ulykkesanalyseværktøj

Trafikkontrollører og parkeringsserviceassistenter F O A F A G O G A R B E J D E. Forebyggelse af vold og trusler Ulykkesanalyseværktøj Marts 2012 Trafikkontrollører og parkeringsserviceassistenter F O A F A G O G A R B E J D E Forebyggelse af vold og trusler Ulykkesanalyseværktøj U L Y K K E S A N A L Y S E V Æ R K T Ø J Vejledning FOA

Læs mere

Vinterforanstaltninger

Vinterforanstaltninger Vinterforanstaltninger Flere tilgange Arbejdstilsynet Vinterbekendtgørelsen Overenskomsterne Arbejdstilsynet Periode 1.10-31.3 Stationært arbejde under halvtag mm Inddækning af stilladser og råhuse Undgå

Læs mere

Procedure Forflytningsteknik

Procedure Forflytningsteknik Hospice Sønderjylland Oprettet d. 11-06-2007 af: LS Sidst revideret d. 04.10.2011 af: KIG 1 Procedure Forflytningsteknik Godkendt d. 30.10.11 af: AMO Skal revideres d. 04.10.13 af: KIG 1 Formål: - At sikre,

Læs mere

Butikker, supermarkeder og varehuse

Butikker, supermarkeder og varehuse Tjekliste til arbejdspladsvurdering i Grønland Butikker, supermarkeder og varehuse Indledning Arbejdstilsynet har lavet denne tjekliste, fortrinsvis til virksomheder med færre end ti ansatte. Den er et

Læs mere

ATEX, forsikringsbranchens synspunkt

ATEX, forsikringsbranchens synspunkt ATEX FORUM Brøndby den 12. juni 2015 Kim Villadsen Risikoingeniør Tryg Forsikring Kontaktoplysninger: Tlf.: 41 86 21 03 Indhold Skadestatistik, el-brande i Danmark ATEX, virksomhed og forsikringsselskabet

Læs mere

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 9. juni 2009 j.nr. 08-633-2 Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 1. Anerkendelse 1. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af din nærmeste leder? 2. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.30 for en del af Kregme Lokalcenter Dato februar 2016 Deltagere ved screeningsmøde Pernille Meyling og Jørgen

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Energi og råstoffer Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Denne rapport belyser, hvordan folkeskoler, og i særlig grad udskolingslærere, arbejder med at forberede deres elever til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Læs mere

Leverandør brugsanvisning. - for håndtering af Nibra, Nelskamp og ClimaLife tagsten

Leverandør brugsanvisning. - for håndtering af Nibra, Nelskamp og ClimaLife tagsten Leverandør brugsanvisning - for håndtering af Nibra, Nelskamp og ClimaLife tagsten Formål: Denne leverandørbrugsanvisning er udarbejdet som en vejledning til bygherrer, entreprenører og medarbejdere, der

Læs mere

starten på rådgivningen

starten på rådgivningen p l a n f o r 2.1 starten på rådgivningen Ved det første møde bør der som minimum afsættes 40 minutter. Denne vejledning retter sig mod den første indledende del af dette møde. Her er målet at skabe en

Læs mere

Reparation af landbrugsog skovbrugsmaskiner

Reparation af landbrugsog skovbrugsmaskiner Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Reparation af landbrugsog skovbrugsmaskiner Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en

Læs mere

2. august 2011 EM 2011/100. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

2. august 2011 EM 2011/100. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 2. august 2011 EM 2011/100 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Fra politisk hold er der et ønske om, at det gøres obligatorisk for de offentlige udbydere at tage et generelt

Læs mere

Intro - Std.Arb. Version: 2014-12-11

Intro - Std.Arb. Version: 2014-12-11 Noterne til værktøjet indeholder de supplerende informationer og emner, som underviser kan anvende til at opnå en dybere indsigt i værktøjet. Noterne bør erstattes af undervisers egne erfaringer og oplevelser

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Butikker Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle virksomheder

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Sten, ler og glas Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Bilag 1 3 til. 5.3 Sikkerhedsorganisationens værktøj til læring af ulykker

Bilag 1 3 til. 5.3 Sikkerhedsorganisationens værktøj til læring af ulykker Bilag 1 3 til 5.3 Sikkerhedsorganisationens værktøj til læring af ulykker 1 Bilag 1: Definition af Arbejdsskadebegrebet Arbejdsulykker og arbejdsbetingede lidelser er forskellige former for Arbejdsskader.

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING. Konsolideret lovgivningsdokument. 21. september 2000 1998/0327(COD) PE1

EUROPA-PARLAMENTET ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING. Konsolideret lovgivningsdokument. 21. september 2000 1998/0327(COD) PE1 EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Konsolideret lovgivningsdokument 21. september 2000 1998/0327(COD) PE1 ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING fastlagt ved førstebehandlingen den 21. september 2000 med henblik

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Engros Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle virksomheder

Læs mere

JORD-, BETON-, KLOAK- OG BROLÆGGERARBEJDE

JORD-, BETON-, KLOAK- OG BROLÆGGERARBEJDE Checkliste til JORD-, BETON-, KLOAK- OG BROLÆGGERARBEJDE Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt Sådan træner du, når du har fået et kunstigt hofteled En afgørende forudsætning for et godt resultat efter operationen er den efterfølgende indsats med træningen. Træning er ikke kun, når du træner med

Læs mere