m.v. og pensionsafkastbeskatningsloven og om ophævelse af lov om innovationsforeninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "m.v. og pensionsafkastbeskatningsloven og om ophævelse af lov om innovationsforeninger"

Transkript

1 Erhvervsudvalget L 11 - Bilag 1 Offentligt 27. september 2005 Eksp.nr. /jav/dkj Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af lov om investeringsforeninger og specialforeninger samt andre kollektive investeringsordninger m.v., lov om finansiel virksomhed, lov om værdipapirhandel m.v. og pensionsafkastbeskatningsloven og om ophævelse af lov om innovationsforeninger 1. Generelle bemærkninger Overordnede bemærkninger: InvesteringsForeningsRådet, udtrykker tilfredshed med, at de foreslåede ændringer er i overensstemmelse med branchens ønsker om at gøre placeringsregler m.v. for erhvervsudviklingsforeninger mere fleksible, og mener, at dette vil understøtte brugen af foreningstypen i praksis. Desuden finder InvesteringsForeningsRådet det positivt, at der løbende udfoldes bestræbelser på at sikre en god investorbeskyttelse. Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) er tilfreds med lovforslagets muligheder for at videreføre innovationsforeningers virksomhed i foreningsregi. Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) anerkender de mere fleksible regler for erhvervsudviklingsforeninger samt investorbeskyttelsesregler, der følger de internationale standarder på området. Forbrugerrådet har af ressourcemæssige årsager ikke forholdt sig til udkastet. Forbrugerrådet kan derfor ikke tages til indtægt for at støtte lovforslaget eller for at gøre det modsatte. Omdannelse af innovationsforeninger til andre selskabsformer: Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) ønsker, at der gives hjemmel til såvel formløs afvikling som mulighed for omdannelse af de bestående innovationsforeninger til andre selskabstyper uden pligt til først at likvidere og herefter stifte en ny forening/et nyt selskab. Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) ønsker endvidere at en omdannelse, uanset til hvilken selskabstype, skal være skattemæssig neutral for medlemmerne. Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) har efterfølgende oplyst, at der konkret ønskes en mulighed for at innovationsforeninger kan omdannes til kommanditselskaber.

2 2/10 Ifølge den almindelige selskabsret kræver et skifte fra foreningsform til selskabsform, at foreningen likvideres, og at der stiftes et nyt selskab. Der er imidlertid mulighed for at tillade en mere formløs omdannelse ved særlig lovhjemmel. I lovforslaget vil der blive indsat en hjemmel til, at de tre eksisterende innovationsforeninger kan omdannes til kommanditselskaber. Arbejdsmarkedets Tillægspensions (ATP) høringssvar har været forelagt for Skatteministeriet, der på det foreliggende grundlag kan tilslutte sig ATPs antagelse af, at en omdannelse vil være skattemæssigt neutral overfor medlemmerne. 2. Konkrete bemærkninger Til lovforslagets 1, nr. 6 (Lov om investeringsforeninger og specialforeninger samt andre kollektive investeringsordninger m.v. 37). Interessekonflikter: InvesteringsForeningsRådet mener, at det bør komme tydeligere frem i selve lovtekstens ordlyd, at denne regel skal anvendes på de foreninger, hvor administrationen varetages af en direktør i stedet for af et investeringsforvaltningsselskab. I bemærkningerne til bestemmelsen er der tydeligt redegjort for, at den kun finder anvendelse for foreninger, som har ansat en direktør, samt at der i lov om finansiel virksomhed er en tilsvarende bestemmelse for de foreninger, som administreres af et investeringsforvaltningsselskab. Der er andre bestemmelser i lov om investeringsforeninger og specialforeninger samt andre kollektive investeringsordninger m.v., som alene retter sig mod foreninger, som har ansat en direktør. Det vil derfor kunne give anledning til tvivlsspørgsmål vedrørende fortolkningen af andre bestemmelser i loven, hvis man skriver i selve bestemmelsen, at den kun finder anvendelse for foreninger, som har ansat en direktør. Forslaget opretholdes derfor i sin nuværende form. Til lovforslagets 1, nr. 7, 22 og 25 (Lov om investeringsforeninger og specialforeninger samt andre kollektive investeringsordninger m.v. 48). Offentliggørelse af oplysninger om fejl: InvesteringsForeningsRådet peger på, at den foreslåede regel er baseret på anbefalinger fra International Organization of Securitues Commissions (herefter: IOSCO), som er beregnet til kontoførende foreninger, der anvendes internationalt. Kontoførende foreninger vil kunne identificere de medlemmer, der er berørte af eventuelle fejl, fordi de handler direkte med foreningen. Hovedparten af foreningerne i Danmark er derimod bevisudstedende. Foreningen udsteder beviserne til depotbanken. Der gennemføres således

3 3/10 ikke emissioner eller indløsninger, hver gang en investor henvender sig. Depotbanken skaber et marked for brugte beviser, hvor banken og kunden handler med hinanden. Det betyder, at foreningen ikke kan identificere og følgelig ikke informere de medlemmer, der er berørt af fejl. InvesteringsForeningsRådet mener ikke, at der er behov for en særlig regel om underretning af de berørte medlemmer og om offentliggørelse og indberetning af fejl til Finanstilsynet. InvesteringsForeningsRådet anfører, at fejlsituationer i praksis bliver håndteret i samarbejde med pengeinstitutterne ved, at disse tilbagefører handler for de berørte medlemmer. Når fejlen berigtiges, vil de berørte medlemmer få meddelelse om fejlen, hvorfor yderligere information, herunder offentliggørelse er ufornøden. InvesteringsForeningsRådet gør dog opmærksom på, at foreningernes løbende prissætning af andelene gør det vanskeligt for pengeinstitutterne at identificere de berørte medlemmer. Det er korrekt, at den IOSCO anbefaling, som den foreslåede regel er baseret på, er lettest at opfylde for kontoførende foreninger. Kontoførende foreninger vil kunne identificere de medlemmer, der er berørte af eventuelle fejl, fordi de handler direkte med foreningen. Hovedparten af foreningerne i Danmark er derimod bevisudstedende. De emitterer ikke andele direkte til medlemmerne og kan derfor ikke umiddelbart identificere de medlemmer, som er berørt af en fejl. Reglen kan og bør imidlertid også opfyldes af bevisudstedende foreninger. Det kan ske ved, at foreningerne underretter de medlemmer, der er navnenoterede, og offentliggør oplysninger om fejlen. Herved får såvel navnenoterede som ikke-navnenoterede medlemmer mulighed for at henvende sig til foreningen, hvis de mener, at de er berørt af fejlen. Det er ikke tilstrækkeligt alene at pålægge en forening at underrette depotbanken om fejl og at berigtige disse i forhold til depotbanken. Dette sikrer ikke, at fejlen bliver rettet i forhold til de medlemmer, som er berørt. Det vil afhænge af, om banken kan og vil gennemgå transaktioner med foreningens andele i den pågældende periode. Det er foreningerne, som har pligt til at berigtige fejl. Det er derfor også rimeligt at pålægge foreningen at oplyse herom, hvis foreningen har begået en væsentlig fejl. Forslaget opretholdes derfor i sin nuværende form. Til lovforslagets 1, nr. 10 (Lov om investeringsforeninger og specialforeninger samt andre kollektive investeringsordninger m.v. 77 a). Offentliggørelse om ændringer i væsentlige forhold:

4 4/10 InvesteringsForeningsRådet er enig i, at det er relevant at offentliggøre informationer om væsentlige forhold, og at det kan ske på foreningens hjemmeside. Rådet mener dog ikke, at der er ændringer af gebyrsatser i forhold til investorerne, som skal offentliggøres særskilt. Rådet peger desuden på, at foreningernes betaling til investeringsforvaltningsselskabet offentliggøres i foreningernes årsregnskaber. I det omfang der er fastsat konkrete gebyrsatser for betaling til investeringsforvaltningsselskabet eller gebyrsatser for ydelser, som købes af depotbank eller andre, mener InvesteringsForeningsRådet, at det er tilstrækkeligt, at disse oplysninger som hidtil fremgår af prospektet. Formålet med bestemmelsen er, at en forening straks skal offentliggøre ændringer i væsentlige forhold, som har betydning for medlemmernes bedømmelse af, om de fortsat ønsker at beholde deres andele i foreningen. Herved bliver medlemmerne gjort opmærksom på ændringen. Det er derfor ikke tilstrækkeligt, at medlemmerne senere selv kan orientere sig om skete ændringer i foreningens årsregnskab og prospekt. Såfremt en forening har gebyrsatser i forhold til investorerne, og disse ændres, så anses det som et væsentligt forhold, som skal offentliggøres særskilt. Da offentliggørelse kan ske på foreningens hjemmeside, anses en sådan offentliggørelse ikke for særlig byrdefuld. Forslaget opretholdes derfor i sin nuværende form. Til lovforslagets 1, nr. 11 (Lov om investeringsforeninger og specialforeninger samt andre kollektive investeringsordninger m.v. 95, stk. 4). Tilpasning af porteføljer i indeksbaserede afdelinger: InvesteringsForeningsRådet og Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) mener, at det vil være til direkte skade for medlemmerne, hvis porteføljen straks skal tilpasses et nyt indeks. Det skyldes, at afdelingen i så fald skal købe eller sælge, når der er størst pres på de berørte papirer. Dertil kommer, at det i nogle tilfælde kan være vanskeligt at omsætte de ønskede beløb, så en umiddelbar tilpasning ikke er mulig. InvesteringsForeningsRådet anbefaler derfor at bevare en frist på 1 måned ved ændringer i indekset og en frist på 6 måneder ved ophør af et indeks som anført i bemærkningerne til den nuværende lov. Det har ikke været hensigten med bestemmelsen at tvinge foreningerne til at handle værdipapirer på et ufordelagtigt tidspunkt. Forslaget ændres derfor således, at foreningerne får en frist på en måned til at tilpasse porteføljen til ændringer i indekset og en frist på 6 måneder til at gennemføre vedtægtsændringer, så porteføljen følger et nyt indeks eller til at anmode Finanstilsynet om tilladelse til afvikling.

5 5/10 Ændringen vil derfor blive indsat i lovforslaget. Til lovforslagets 1, nr. 12 og 13 (Lov om investeringsforeninger og specialforeninger samt andre kollektive investeringsordninger m.v. 105, stk. 1 og 2). Overskridelser af placeringsgrænser: InvesteringsForeningsRådet mener, at ændringen vedrørende overskridelse af placeringsgrænserne også er relevant for 110, stk. 2, da en placeringsforening også kan investere som en investeringsforening. Når en placeringsforening investerer som en investeringsforening gælder såvel placeringsregler som undtagelserne fra disse regler. Det er derfor ikke nødvendigt med forslaget. For at undgå misforståelser vil bemærkningerne til lovforslaget blive udbygget. Forslaget opretholdes derfor i sin nuværende form. Til lovforslagets 1, nr. 14 (Lov om investeringsforeninger og specialforeninger samt andre kollektive investeringsordninger m.v. 108, stk. 1). Placeringsregler for investeringsinstitutforeninger: InvesteringsForeningsRådet tager afstand fra forslaget om, at investeringsinstitutforeninger fremover kun må investere i andre foreninger eller udenlandske fonde, som ikke selv må investere mere end 10 pct. i andre foreninger eller fonde. En sådan regel vil i praksis fjerne muligheden for, at investeringsinstitutforeninger kan investere i investeringsforeninger, der ikke er regulerede i EU-direktivet om investeringsforeninger (UCITSdirektivet). Det skyldes, at sådanne foreninger ikke skriver i deres vedtægter, at de skal overholde 10 pct. grænsen. InvesteringsForeningsRådet anfører, at forslaget, om at investeringsinstitutforeninger fremover kun må investere i andre foreninger eller udenlandske fonde, som ikke selv må investere mere end 10 pct. i andre foreninger eller fonde, blandt andet er begrundet i, at man ønsker at undgå, at der dannes en kaskade af investeringer i foreninger, hvilket fører til en ophobning af omkostninger. InvesteringsForeningsRådet finder, at det er en kommerciel overvejelse for udbyderne at håndtere omkostningsspørgsmålet på en måde, der sikrer et tilstrækkeligt afkast til investorerne. InvesteringsForeningsRådets bemærkninger imødekommes og forslaget bortfalder. Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) opfordrer til at genoverveje forslaget, såfremt forslaget om placeringsreglerne for investeringsinstitutforeninger får virkning for godkendte fåmandsforeninger. Arbejdsmarkedets

6 6/10 Tillægspension (ATP) henviser i den forbindelse til, at Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) ved placeringen af SP-midlerne har handlet i tillid til de eksisterende videre investeringsrammer for fåmandsforeninger, der investerer som investeringsinstitutforeninger. Forslaget får virkning for godkendte fåmandsforeninger, der ifølge deres vedtægter investerer som investeringsinstitutforeninger. Der er imidlertid taget højde for ATP s betænkeligheder, dels ved at kravet om at 90, stk. 2, skal finde tilsvarende anvendelse er bortfaldet, og dels ved at forslaget i 7 indeholder, en overgangsregel, der skal sikre, at de investeringer, som er foretaget før 1. januar 2006 i andele i andre foreninger og fonde, fortsat er lovlige og kan beholdes på ubestemt tid, når blot de anmeldes til Finanstilsynet. Til lovforslagets 1, nr. 15, (Lov om investeringsforeninger og specialforeninger samt andre kollektive investeringsordninger m.v. 109). Placeringsgrænser for erhvervsudviklingsforeninger: InvesteringsForeningsRådet anfører, at der i forslaget til 109, stk. 5, bør henvises til stk. 1, idet stk. 2 og 3 blot omtaler placeringsgrænser, når der investeres i aktier og anparter, der er udstedt af samme virksomhed. Stk. 1 indeholder derimod den overordnede regel om, at der kan investeres i unoterede aktier og anparter. Enig. Ændringen vil blive indsat i lovforslaget. For at forhindre at der opstår tvivl om, at der også gives en tidsfrist på op til 1 år efter børsnoteringen, foreslår InvesteringsForeningsRådet, at det i lovteksten præciseres, at en forening har en frist på op til 1 år efter børsnoteringen til at tilpasse sin beholdning af aktier til placeringsgrænserne for børsnoterede aktier. Efter forslaget gives en tidsfrist på op til 1 år efter børsnoteringen. For at imødekomme InvesteringsForeningsRådet vildet i lovforslaget bl ive præciseret, at der også gælder en 1 års frist efter børsnoteringen, såfremt der ikke er indgået en aftale, der forringer likviditeten, jf. 92, stk. 1, i lov om investeringsforeninger og specialforeninger samt andre kollektive investeringsordninger m.v. InvesteringsForeningsRådet gør opmærksom på, at det af bemærkningerne fremgår, at fritagelsen for erhvervsudviklingsforeninger fra at skulle overholde de såkaldte pct. regler gælder i en periode på op til 2 år. InvesteringsForeningsRådet mener, at denne bemærkning er overflødig, idet lock-up-aftalers varighed skal følge markedspraksis samtidig med, at overskridelser skal være afviklet senest 1 år efter aftalens udløb.

7 7/10 For at undgå tvivl om længden af den periode, hvori erhvervsudviklingsforeninger fritages for at skulle overholde de såkaldte pct. regler, vil det i lovforslaget blive præciseret, at varigheden af likviditetsbegrænsende aftaler højst kan være 1 år. Bemærkningerne til bestemmelsen vil blive ændret i overensstemmelse hermed. Oplysningen om, at fritagelsen højst kan vare i to år, er bibeholdt for at præcisere, at reglen gælder i højst to år. Løbetiden for likviditetsbegrænsende aftaler er i dag fra et halvt til et helt år ifølge markedspraksis. Begrænsningen på 2 år er nævnt i bemærkningerne for at tydeliggøre at undtagelsen gælder i maksimalt to år, nemlig et år for aftalens løbetid og et år til at bringe investeringerne i overensstemmelse med lovens regler efter aftalens udløb. Til lovforslagets 1, nr. 17, (Lov om investeringsforeninger og specialforeninger samt andre kollektive investeringsordninger m.v. 109 a). Oplysninger i erhvervsudviklingsforeningers prospekter: InvesteringsForeningsRådet mener ikke, at der skal indsættes krav i prospektbekendtgørelsen om, at erhvervsudviklingsforeninger i deres prospekt skal oplyse om muligheden for at indgå lock-up -aftaler og om muligheden for at fravige pct. reglen og om, at de midlertidigt kan drive anden virksomhed, fordi disse muligheder fremgår af loven. Alle væsentlige oplysninger om en forening skal fremgå af prospekterne. Hensynet til, at investorerne skal kunne sætte sig ind i hvilke risici, der er forbundet med køb af andele i en forening, tilsiger derfor, at disse oplysninger skal gives i erhvervsudviklingsforeningers prospekter, selv om mulighederne fremgår af loven. Forslaget opretholdes derfor i sin nuværende form. Til lovforslagets 6, stk. 3, (Pensionsafkastbeskatningsloven 5 a, stk. 2). Fremførelse af fradrag: Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) forudsætter, at der ikke er nogen maksimering af det fradrag, der gives i Skatteministeriet oplyser, at denne forudsætning er korrekt. Til lovforslagets 6, stk. 3, (Pensionsafkastbeskatningsloven 5 a, stk. 2). Fremførelsesperioden: Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) bemærker, at der må være tale om en uoverensstemmelse mellem lovforslagets 6, stk. 3, og bemærkningerne hertil, idet det af bemærkningerne fremgår at fradraget kan fremføres til 2006 og 2007, men det af lovteksten alene fremgår, at fradraget kan fremføres til 2006.

8 8/10 Efter de gældende skatteregler vil et fradrag skulle fremføres til både 2006 og Ændringslovforslaget giver mulighed for at udnytte hele fradraget i Der er i ændringslovforslaget således tale om en undtagelse fra skattelovgivningen, hvorfor der ikke er tale om nogen uoverensstemmelse mellem lovteksten og bemærkningerne. Til lovforslagets 1, nr. 24, (Lov om investeringsforeninger og specialforeninger samt andre kollektive investeringsordninger m.v. 115, stk. 3). Regnskabsterminologi: Foreningen af Statsautoriserede Revisorer foreslår, at sprogbrugen i forslaget til 115, stk. 3, nr. 2 og 3, tilrettes den gældende regnskabsterminologi, således at principperne for værdiansættelse af ændres til målingsprincipperne for. Begrebet principperne for værdiansættelse af vil blive ændret i forslaget til principperne for indregning og måling, der er den præcise vending i den gældende regnskabsterminologi. 3. Bemærkninger, der ikke knytter sig til ændringsforslagene i lovforslaget Lempelse af placeringsgrænser for erhvervsudviklingsforeninger: Udover de foreslåede lempelser af placeringsgrænserne for erhvervsudviklingsforeninger ønsker InvesteringsForeningsRådet også lempelser, der giver erhvervsudviklingsforeningerne mulighed for at medvirke ved et eventuelt industrielt salg af det unoterede selskab til et børsnoteret selskab. For de noterede aktier, som modtages i denne situation, bør gælde samme regler, som nu foreslås indført i forbindelse med børsintroduktioner. De foreslåede lempelser af placeringsgrænserne for erhvervsudviklingsforeninger følger anbefalingerne fra arbejdsgruppen vedrørende pensionssektorens og andre investorers vilkår for at investere i unoterede aktier. InvesteringsForeningsRådet deltog i dette udvalgsarbejde. Det har ikke været hensigten at lave ændringer, som går ud over arbejdsgruppens konklusioner. Andre ændringer forudsætter, at der forinden foretages en analyse og afvejning af konsekvenserne heraf. Et sådant arbejde ligger udenfor lovforslagets tidsramme. Forslaget opretholdes derfor i sin nuværende form. Lempelse af placeringsgrænser for investeringsinstitutforeninger: InvesteringsForeningsRådet er endvidere af den opfattelse, at det herudover må overvejes at give investeringsinstitutforeninger mulighed for at investere i fåmandsforeninger, hedgeforeninger og kommanditanparter. Andre ændringer af reglerne for specialforeninger:

9 9/10 InvesteringsForeningsRådet mener desuden, at der er behov for, at specialforeninger på en række områder kan afvige fra reglerne for investeringsforeninger og herunder har bredere instrument- og placeringsregler. Lempelse af placeringsgrænser for godkendte fåmandsforeninger: Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) foreslår, at placeringsreglerne for godkendte fåmandsforeninger lempes, således disse foreninger får mulighed for at anbringe op til 10 pct. af deres midler i andele i andre foreninger, herunder i ikke godkendte fåmandsforeninger. Disse emner er ikke en del af lovforslaget. Der er i dette lovforslag alene tale om en mindre stramning af placeringsreglerne for investeringsinstitutforeninger på et isoleret område. Overvejelser om generelle lempelser af placeringsregler og andre ændringer bør ske i en anden sammenhæng, hvor der er mulighed for at drøfte, om det er forsvarligt at give lempelser, og hvor man kan finde afbalancerede regler. Forslaget opretholdes derfor i sin nuværende form. 4. Øvrige ændringer i lovforslaget Finanstilsynet har i høringsfasen endvidere modtaget forskellige forslag til redaktionelle rettelser, som alle vil blive indarbejdet i lovforslaget. Høring Følgende myndigheder og organisationer er blevet hørt: Advokatrådet, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP), Børsmæglerforeningen, Danish Venture Capital and Private Equity Association, Danmarks Nationalbank, Danmarks Rederiforening, Dansk Aktionærforening, Dansk Autoriseret Markedsplads A/S, Dansk Handel & Service, Dansk Industri (DI), Datatilsynet, Den Danske Finansanalytikerforening, Den Danske Fondsmæglerforening, Finansrådet (Danske Pengeinstitutters Forening), Forbrugerombudsmanden, Forbrugerrådet, Foreningen af Firmapensionskasser, Foreningen af Interne Revisorer, Foreningen af J.A.K. Andelskasser, Foreningen af Statsautoriserede Revisorer, Foreningen Registrerede Revisorer, Forsikring & Pension, Håndværksrådet, InvesteringsForeningsRådet, Københavns Fondsbørs A/S, Lokale Pengeinstitutter, Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), Pengeinstitutternes Betalingssystemer A/S, Realkreditrådet, Regionale Bankers Forening, Rigsombudsmanden på Færøerne, Rigsombudsmanden i Grønland, Rigsrevisionen, og Sammenslutningen Danske Andelskasser. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet høringssvar: Advokatrådet, Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP), Datatilsynet, Finansrådet, Forbrugerrådet, Foreningen af Firmapensionskasser, Foreningen af Statsautoriserede Revisorer, Foreningen Registrerede Revisorer,

10 10/10 InvesteringsForeningsRådet, Lokale Pengeinstitutter, Realkreditrådet og Rigsrevisionen. Følgende myndigheder og organisationer har haft bemærkninger til lovforslaget: Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP), Forbrugerrådet, Foreningen af Statsautoriserede Revisorer og InvesteringsForeningsRådet.

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden Lovforslag nr. L 126 Folketinget 2011-12 Fremsat den 28. marts 2012 af erhvervs- og vækstministeren (Ole Sohn) Forslag til Lov om ændring af lov om Vækstfonden (Vækstfondens mulighed for at optage lån

Læs mere

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet Århusgade 2100 København Ø Att. Martin Schultz København, den 28. maj 2014 Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet har ved

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 24. februar 2016 J.nr. 15-2311412 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer

Bekendtgørelse for Færøerne om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer Bekendtgørelse nr. 180 af 14. marts 2006 Bekendtgørelse for Færøerne om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer I medfør af 43, stk. 3, 44, stk.

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2011-12 L 28 Bilag 14 Offentligt J.nr. 2011-321-0020 Dato: 12. december 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 28 Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om anmeldelse, registrering og offentliggørelse m.v. hos den færøske registreringsmyndighed (Anmeldelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse for Færøerne om anmeldelse, registrering og offentliggørelse m.v. hos den færøske registreringsmyndighed (Anmeldelsesbekendtgørelsen) BEK nr 1382 af 11/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2007-0014838

Læs mere

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16.

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H139-11.doc) L31 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 L 190 Bilag 2 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 L 190 Bilag 2 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 L 190 Bilag 2 Offentligt 8. maj 2015 J.nr. 15-0510314 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser (Praktikcentre og hurtigere optagelse til skolepraktik m.v.)

Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser (Praktikcentre og hurtigere optagelse til skolepraktik m.v.) Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 L 80 Bilag 5 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser (Praktikcentre og hurtigere optagelse

Læs mere

2009/1 LSF 102 (Gældende) Udskriftsdato: 22. august 2016. Forslag. til. (Ændring af bestemmelser om ikrafttræden)

2009/1 LSF 102 (Gældende) Udskriftsdato: 22. august 2016. Forslag. til. (Ændring af bestemmelser om ikrafttræden) 2009/1 LSF 102 (Gældende) Udskriftsdato: 22. august 2016 Ministerium: Økonomi- og Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2010-0020963 Fremsat

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER

KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER NOTAT KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER Selskabets nuværende vedtægter er sidst ændret i 2013. Bestyrelsen fremsætter forslag til nye vedtægter på selskabets ordinære

Læs mere

Om sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 23. februar 2001 oplyst:

Om sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 23. februar 2001 oplyst: Kendelse af 15. august 2001. 01-53.192. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab eftergivet. Årsregnskabslovens 62. Ellen Andersen, Morten Iversen og Jan Uffe Rasmussen Statsautoriseret revisor K

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 76 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsmarkedsbidrag (Trækfritagelse for

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Metodeanmeldelse af Vilkår for elleverandøres betaling af ydelser fra Energinet.dk og sikkerhedsstillelse

Metodeanmeldelse af Vilkår for elleverandøres betaling af ydelser fra Energinet.dk og sikkerhedsstillelse Til Sekretariatet for Energitilsynet Metodeanmeldelse af Vilkår for elleverandøres betaling af ydelser fra Energinet.dk og sikkerhedsstillelse 4. september 2014 HSF/MFA Energinet.dk skal ifølge Bekendtgørelse

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Bekendtgørelse om bindende prisstillelser på aktier samt gennemsigtighed for handel med værdipapirer 1)

Bekendtgørelse om bindende prisstillelser på aktier samt gennemsigtighed for handel med værdipapirer 1) Bekendtgørelse nr. 1178 af 11. oktober 2007 Bekendtgørelse om bindende prisstillelser på aktier samt gennemsigtighed for handel med værdipapirer 1) I medfør af 18 b, stk. 4 og 5, 33 a, stk. 4, 33 b, stk.

Læs mere

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at:

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at: Krav om cooling off-periode for alle (også SMV) revisorer inden ansættelse i tidligere reviderede virksomheder Det nye ændringsdirektiv om lovpligtig revision af årsregnskaber og konsoliderede regnskaber

Læs mere

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Komitéen har i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen A/S i foråret 2011 gennemført en undersøgelse af oplysninger om corporate governance

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

Erhvervsstyrelsens udtalelse af 3. juli 2014 om revisors uafhængighed i relation til hvervet som depositar

Erhvervsstyrelsens udtalelse af 3. juli 2014 om revisors uafhængighed i relation til hvervet som depositar Erhvervsstyrelsens udtalelse af 3. juli 2014 om revisors uafhængighed i relation til hvervet som depositar Udtalelse Lov nr. 598 af 12. juni 2012 om forvaltere af alternative investeringsfonde fastsætter

Læs mere

[Om bortfald af tilsyn eller vilkår om samfundstjeneste] 1. Jeg vil tillade mig at besvare samrådsspørgsmål E som det første.

[Om bortfald af tilsyn eller vilkår om samfundstjeneste] 1. Jeg vil tillade mig at besvare samrådsspørgsmål E som det første. Retsudvalget 2011-12 L 55, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Strafferetskontoret Dato: 7. februar 2012 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Esben Haugland Sagsnr.: 2011-731-0012 Dok.: 336117 UDKAST

Læs mere

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Begrundelse for og kommentarer til vedtægtsændringer foreslået af bestyrelsen November 2015 1 Baggrund På den ekstraordinære generalforsamling

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om forsikringsaftaler og lov om tilsyn med firmapensionskasser

Forslag. Lov om ændring af lov om forsikringsaftaler og lov om tilsyn med firmapensionskasser Lovforslag nr. L 157 Folketinget 2015-16 Fremsat den 30. marts 2016 af justitsministeren (Søren Pind) Forslag til Lov om ændring af lov om forsikringsaftaler og lov om tilsyn med firmapensionskasser (Udvidelse

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til fastsættelse af løn- og ansættelsesvilkår i fleksjob

Høringssvar vedrørende forslag til fastsættelse af løn- og ansættelsesvilkår i fleksjob Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering Anne Hedegaard og Flemming Frandsen Njalsgade 72 C 2300 København S Høringssvar vedrørende forslag til fastsættelse af løn- og ansættelsesvilkår i fleksjob Styrelsen

Læs mere

Høringssvar på lovforslag L 68 - Forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden)

Høringssvar på lovforslag L 68 - Forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden) Arbejdsmarkedsstyrelsen Niels Bülow Mie Skovbæk Mortensen Holmens Kanal 20 1016 København K Høringssvar på lovforslag L 68 - Forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden)

Læs mere

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 15. maj 2014 /team fonde Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 Nærværende statusbrev er koncentreret om L 154 forslag til lov om erhvervsdrivende, der blev fremsat den 12. marts 2014, og førstebehandlet

Læs mere

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét.

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Svar på Spørgsmål 327 Offentligt Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål AO DR kontant viste den 23. marts 2010 en udsendelse om en familie, der har købt et hus af Glostrup

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1) Lovforslag nr. L xx Folketinget 2012-13 Fremsat den 13. marts 2013 af klima-, energi- og bygningsministeren (Martin Lidegaard) Forslag til Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning,

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948. Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948. Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948 Dato: 26-05-2016 Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt Du har den 7. december 2015 klaget til Københavns Kommune over kommunens

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S Selskabsmeddelelse nr. 12. oktober 2015 Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S I henhold til vedtægternes 11 og 12 indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling i Danske

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2004-321-0013 Den

Skatteministeriet J.nr. 2004-321-0013 Den Skatteudvalget L 134 - Bilag 8 O Skatteministeriet J.nr. 2004-321-0013 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 134 Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven og pensionsbeskatningsloven m.v.

Læs mere

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Titel: Vedtægter Thisted Forsikring A/S Side 1 af 6 1. Navn og hjemsted Selskabets navn er Thisted Forsikring A/S ( Aktieselskabet ). Aktieselskabets

Læs mere

I det følgende redegøres der for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. *****

I det følgende redegøres der for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. ***** Notat Høringsnotat om forslag til lov om ændring af lov om film og bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed Kulturministeriet sendte den 17. juni 2013 et forslag til lov om ændring om

Læs mere

Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct)

Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct) Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct) Indledning Bestyrelsen i Ringkjøbing Landbobank ønsker med dette Adfærdskodeks at udstikke er række regler og retningslinjer til bankens medarbejdere

Læs mere

Carnegie WorldWide. Beskatningen af investeringsbeviser

Carnegie WorldWide. Beskatningen af investeringsbeviser Carnegie WorldWide Beskatningen af investeringsbeviser 2016 Forord I denne oversigt gennemgås reglerne om beskatning af investeringsandele, der udbydes af Carnegie WorldWide. Oversigten omfatter såvel

Læs mere

3. Spørgsmål om indsigt i loggen over opslag og søgninger i CPR.

3. Spørgsmål om indsigt i loggen over opslag og søgninger i CPR. Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 103 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet, CPR-kontoret Datavej 20 Postbox 269 3460 Birkerød sendt til cpr@cpr.dk 22. juni 2005 Udtalelse

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 009-10 Vedr. ændring af lov om ferie Pr. 1. juli 2010 forventes

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

Ankenævnet for Investeringsforeninger

Ankenævnet for Investeringsforeninger Ankenævnet for Investeringsforeninger Østerbrogade 62, 4., 2100 København Ø Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104 Vedtægter for Ankenævnet for investeringsforeninger 1 Ankenævnet for investeringsforeninger og specialforeninger

Læs mere

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Deloitte Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Erhvervsstyrelsen har udsendt en opdateret vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Vejledning om forsigtighed i kreditvurderingen ved belåning af boliger i vækstområder mv.

Vejledning om forsigtighed i kreditvurderingen ved belåning af boliger i vækstområder mv. VEJ nr 9051 af 29/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin. Finanstilsynet,j.nr. 123-0014 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Indledning Forslaget blev den 21. december 2005 sendt til ekstern høring hos følgende:

Indledning Forslaget blev den 21. december 2005 sendt til ekstern høring hos følgende: Arbejdsmarkedsudvalget L 155 - Bilag 1 Offentligt MINISTERIET FOR FAMILIE- OG FORBRUGERANLIGGENDER FAMILIESTYRELSEN Den 23. januar 2006 J.nr.: 05-79-00001 Sagsbehandler: jewa N O T A T Om høringsvar til

Læs mere

Udkast til lovforslag om ændring af lejeloven m.v.

Udkast til lovforslag om ændring af lejeloven m.v. Velfærdsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 24. november 2008 Jour. nr.: 20-01-007-08 Ref: md Juridisk konsulent Mogens Dürr Telefon +45 33 12 03 30 md@ejendomsforeningen.dk Udkast til lovforslag

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger LBK nr 962 af 19/09/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0074 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

Til høringsparterne. Høringsbrev. Den 1. april 2016

Til høringsparterne. Høringsbrev. Den 1. april 2016 Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsbrev Høring om tilladelse til test af jernbaneinfrastruktur - ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn

Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn 2012-19 Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn Ombudsmanden rejste på baggrund af en konkret sag om samvær mellem en pige anbragt uden for hjemmet og henholdsvis hendes forældre og bedsteforældre

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Læs mere

Er der tale om pensionsforeninger, skal ansøgeren være opmærksom på PAL-bestemmelserne i pensionsafkastbeskatningsloven.

Er der tale om pensionsforeninger, skal ansøgeren være opmærksom på PAL-bestemmelserne i pensionsafkastbeskatningsloven. Vejledning af 21. januar 2003 om ansøgning i henhold til 6 i lov om investeringsforeninger og specialforeninger og godkendelse af investeringsforeninger, specialforeninger og afdelinger heraf samt om godkendelse

Læs mere

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - 1 Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - SKM2011.448.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten gav ved en kendelse af 5/5 2011 adgang til ekstraordinær

Læs mere

Samlenotat. Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0053 Bilag 2 Offentligt

Samlenotat. Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0053 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0053 Bilag 2 Offentligt Samlenotat Dato 28. april 2016 Dagsorden Side 1. Forslag til afgørelse om indførelse af en mekanisme for udveksling af oplysninger vedrørende mellemstatslige

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

Revisorkommissionen Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Per . 15. august 2012

Revisorkommissionen Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Per  . 15. august 2012 Revisorkommissionen Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Per e-mail 15. august 2012 Høring om Revisorkommissionens rapport af juli 2012 Den fremtidige revisoruddannelse

Læs mere

Bekendtgørelse om register over godkendte revisorer og revisionsvirksomheder

Bekendtgørelse om register over godkendte revisorer og revisionsvirksomheder Udkast til Bekendtgørelse om register over godkendte revisorer og revisionsvirksomheder I medfør af 2, stk. 2, 4, stk. 2, 13 a, 15, stk. 5, og 54, stk. 2, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter

Vejledning til bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter VEJ nr 9541 af 16/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin. Finanstilsynet, j.nr. 122-0028 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

2. I 1, stk. 4, nr. 5, ændres:» 1, stk. 4 og 5,«til:» 3«. 3. I 1, stk. 6, 2. pkt., indsættes efter»bestemmelserne i«:» 4 og 5,«.

2. I 1, stk. 4, nr. 5, ændres:» 1, stk. 4 og 5,«til:» 3«. 3. I 1, stk. 6, 2. pkt., indsættes efter»bestemmelserne i«:» 4 og 5,«. Civilafdelingen Dato: 29. oktober 2015 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Christian Fuglsang Sagsnr.: 2015-706-0029 Dok.: 1769212 Justitsministeriets bidrag til Erhvervs- og Vækstministeriets forslag

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige Teknisk sammenskrivning af bekendtgørelse 2009-12-14 nr. 1251 om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige som ændret ved BEK nr. 863 af 20/07/2011 Bemærk særligt 3 i BEK

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2016/2333 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af integrationsloven

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven

Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven Skatteministeriet J. nr. 15-0022574 Udkast (1.9) Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven (Udskydelse af selvangivelsesfristen for selskaber m.v. og lempelse af sanktionen ved manglende registrering

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt 2015-25805 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 21-09- 2015 Tilsynet Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt Du har den 12. april 2015 meddelt Holbæk Kommune, at du

Læs mere

2. august 2011 EM 2011/100. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

2. august 2011 EM 2011/100. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 2. august 2011 EM 2011/100 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Fra politisk hold er der et ønske om, at det gøres obligatorisk for de offentlige udbydere at tage et generelt

Læs mere

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører NOTAT April 2016 Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører J. Nr. 16/05933 Digitalisering og Support Dette notat er tænkt som

Læs mere

VEDTÆGTER. for INVEST ADMINISTRATION A/S. CVR-nr. 34 92 70 14

VEDTÆGTER. for INVEST ADMINISTRATION A/S. CVR-nr. 34 92 70 14 VEDTÆGTER for INVEST ADMINISTRATION A/S CVR-nr. 34 92 70 14 Navn, hjemsted og formål: 1. Selskabets navn er INVEST ADMINISTRATION A/S. Dets hjemsted er Københavns kommune. Selskabets formål er at drive

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Fra d. 15. januar 2010 er ansættelseskravene til lærere på AMU og

Læs mere

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale Side 1 H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale --------------------------- Denne hovedaftale er indgået med bindende

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 L 40 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 L 40 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 L 40 Bilag 1 Offentligt 30. oktober 2014 J.nr. 14-3286777 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Selskabets navn er DK Hostmaster A/S Selskabets hjemsted er Københavns kommune. 1. Selskabets formål er at drive hostmasterfunktionen

Læs mere

Betalingstjenestelovens 85 2016

Betalingstjenestelovens 85 2016 Betalingstjenestelovens 85 2016 BETALINGSTJENESTELOVENS 85 Betalingstjenestelovens 85 Forbrugerombudsmanden Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 51 51 E-mail: forbrugerombudsmanden@kfst.dk

Læs mere

Retningslinjer for forlængelsen af tilbagebetalingsperioden i usædvanlige ugunstige situationer

Retningslinjer for forlængelsen af tilbagebetalingsperioden i usædvanlige ugunstige situationer EIOPA-BoS-15/108 DA Retningslinjer for forlængelsen af tilbagebetalingsperioden i usædvanlige ugunstige situationer EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. + 49 69-951119-20;

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly Juni 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Auriga Industries A/S. fredag den 26. februar 2016, kl. 10.30

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Auriga Industries A/S. fredag den 26. februar 2016, kl. 10.30 Side 1 af 6 Selskabsmeddelelse nr. 4/2016 29. januar 2016 Indkaldelse til ordinær generalforsamling Til aktionærerne i Auriga Industries A/S Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Auriga

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt 2015-71725 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 18-12- 2015 Att.: XXXX Tilsynet Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har i e-mail af 2. november 2015 meddelt Aalborg Kommune, at du

Læs mere

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst - februar 2016 Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarbureauansatte vikarer var ikke omfattet af en brugervirksomheds kollektive

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Dato: 11-04-2011 Sagsnr.: 190-2010-28719 Dok.nr.: 190-2011-66748 Baggrund Børne- og Skoleudvalget har vedtaget

Læs mere

Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering Njalsgade 72 C 2300 København S

Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering Njalsgade 72 C 2300 København S Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering Njalsgade 72 C 2300 København S Sagsnr. 10-1057 Vores ref. MLK/EKH Deres ref. 2012-0010024 6HQGHVSUHPDLOWLO$QQH+HGHJDDUGDLK#DPVGNRJ Den 18. oktober 2012 )OHPPLQJ)UDQGVHQIOI#SHQVWGN

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt 26. april 2016 J.nr. 15-1434179 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for V E D T Æ G T E R for I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S / vedtægter af 25.september 2013 Navn og

Læs mere

Markedsføringslovens regler om prisoplysninger ved kreditkøb og skiltningsbekendtgørelsens regler ved udbud af låne- og kredittilbud

Markedsføringslovens regler om prisoplysninger ved kreditkøb og skiltningsbekendtgørelsens regler ved udbud af låne- og kredittilbud NOTAT 16. november 2007 FORBRUGEROMBUDSMANDEN Markedsføringslovens regler om prisoplysninger ved kreditkøb og skiltningsbekendtgørelsens regler ved udbud af låne- og kredittilbud Ved den nye markedsføringslovs

Læs mere

2010/1 LSF 205 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016. Forslag. til

2010/1 LSF 205 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016. Forslag. til 2010/1 LSF 205 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016 Ministerium: Økonomi- og Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2011-0024207 Fremsat

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for fonden Den Almennyttige Erhvervsdrivende Fond DGI Huset Vejle Hvad kan skemaet

Læs mere

Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark

Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark uibm@uibm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2

Læs mere