Lekolar LEIKA I SKOLEN Lekolar LEIKA Danmark A/S Borupvang 2, 3450 Allerød (+45)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lekolar LEIKA I SKOLEN - 2014 Lekolar LEIKA Danmark A/S Borupvang 2, 3450 Allerød (+45) 64 46 10 04 info@leika.dk www.leika.dk"

Transkript

1

2 Legeplads Læring Ophold Parkour Energi Natur Sport

3 Indholdsfortegnelse Forord Undervisning i uderummet Leg og læring Opholdsområder Den urbane legeplads Den dynamiske legeplads Den interaktive legeplads Parkour i gadeplan Naturlegeplads Natur og teknik Energilegeplads Inklusion og specialbehov Beplantning Belysning Multibaner Udendørs leg Skatere i rummet Indendørs Hvem er Lekolar LEIKA A/S

4 Undervisning i uderummet Ophold i rummet Ro i rummet Rum i rummet Fokus i rummet Undervisning i rummet Læring i rummet

5 Hvad skal uderummene tilbyde? Det er ikke naturligt at sidde på sin bagdel for at lære nye færdigheder, når vi gennem generationer har været aktive og i bevægelse for at lære Hans Henrik Knoop, Psykolog, Lektor og Forsker I Lekolar LEIKA arbejder vi stenhårdt på at udvikle rammer og produkter til læring i bevægelse. Vi tror på, at forskellige undervisningsformer og miljøer giver de bedste forudsætninger for læring ud fra følgende betragtninger: Kroppen er en grundlæggende forudsætning for læring. Adspredelse i dagligdagen giver motivation. Leg er en god forudsætning for læring. Bevægelse er næring til indlæringsevnen. I Lekolar LEIKA ved vi (desværre) ikke alt. Derfor allierer vi os med fagspecifikke specialister, der altid rådgiver os på en måde,der sikrer, at vores faglighed er af en karakter, der sætter os i stand til at sparre med vores kunder. Indlæringstavler i form af montrer opsat på 10 x 10 cm egetræsstolper. Denne læringslinje er temabaseret. Her kan lærere og elever demonstrere alt fra filosoffer, videnskabsmænd, forfattere og dyr. Mulighederne er mange. Borde/bænkesæt er altid et godt samlingspunkt både til projekter i timerne eller til afslapning i frikvarteret. Borde med spilleplader Indlæringstavler Indlæringstavler

6 Leg og læring BELÆGNINGER

7 Leg og læring Hos Lekolar LEIKA er vi gode til at realisere dine kreative ideer. Vi kan ved hjælp af få materialer få en åben asfaltgård til at være et kreativt, indbydende og lærerigt sted. Vi har mange gode ideer til, hvordan I kan benytte jeres rum.

8 Opholdsområder MØBLER I RUMMET

9 Opholdsområder Solsejl Solsejl Solsejl beskytter mod solens skadelige stråler og er samtidig en spændende og hyggelig dekoration udenfor. Systemet kan sammensættes af flere sejl og opsættes i spændende mønstre, der netop passer til jeres behov. Materiale Sejlene fås i to stoftyper: PEHD: Groft vævet og smudsafvisende. UV bestandigt. Camel farvet eller sort. DACRON: Fint vævet og regntæt. UV bestandigt. Creme farvet. Snor, strammere og kroge medfølger. Multi Wire-Strap er et designbeskyttet multifunktionsbeslag for fleksibel og let justering af solsejl. Når solen f.eks. står lavt, løsnes snoren, og beslaget skubbes ned for at opnå den ønskede skygge.

10 Møbler til ophold! Borde/bænkesæt med transparente lexanplader med spil trykt på bagsiden. Pladerne er skruet ned i de nedfræsede planker, så fladen ikke får nogen skarpe kanter. En god måde at koble af på i samspil med sine venner. Kunden vælger selv, om det skal være aluminium eller træborde. Spillene kan selvfølgelig vælges efter ønske. Shark bænk og lyspullert i plast er et anderledes bud på opholds- og samlingspunkter, der kan integreres i mange forskellige typer opholdsområder. Leveres i lys blå, lys grøn, rød, sandstone, gråstone og beige. Stabiliseres ved opfyldning med sand. Softseat beton plint Diverse beton farver, glat overflade. Plint L 90 x D 90 cm. Bænk L 265 x D 129 cm. Lyspullert Ø 140 cm H 300 cm.

11 Den urbane legeplads

12 Den urbane legeplads

13 Den dynamiske legeplads

14 Den dynamiske legeplads Når opgaven lyder på indretning af legeplads til større børn (11 år og opefter), er der en stor opgave i bare at lokke dem hen til området. Børnenes kroppe er i hastig udvikling, og mange inaktive børn oplever, at deres krop ikke kan det samme i legen som tidligere. Derfor er det nemmere for dem at lade være at lege. Udfordringen består i at forstå, hvilket udtryk og hvilken kultur redskaberne skal læne sig op ad, så både inaktive og aktive børn motiveres til at deltage i legen. Der skal sigtes mod en synergi, der via de aktive børns leg motiverer de inaktive. Mange børn mister bevægelsesglæden i deres opvækst. Den skal vi give dem tilbage.

15 Den interaktive legeplads Lekolar LEIKA præsenterer: Et nyt og revolutionerende interaktivt udendørs legesystem, der fokuserer på at bekæmpe fedme og inaktivitet. I-Play er miljøvenlig og bliver leveret med sin egen solcelle, der ligeledes er beskyttet af en rustfri stålkasse med et beskyttende polycarbonat cover. Legesystemet er udviklet i samarbejde med et idrætsforsknings hold og er blevet testet på den vigtigste gruppe, nemlig børnene.

16 I-Play I Play er et revolutionerende gennembrud indenfor udendørs leg. Legesystemet består af 9 forskellige spil, der aktiverer kroppen og giver god motion, mens man leger. I Play er udviklet til at kunne modstå vind og vejr og er lavet i anti-hærværk materialer. Rammen er konstrueret i 3 mm rustfrit stål og alle elektroniske komponenter er indkapslet i rustfrit stål eller aluminium. Alle knapper er lavet i holdbar nylon, der er behandlet med en polyuretan belægning for maksimal holdbarhed. I udviklingen er der lagt vægt på, at de forskellige aktiviteter og knapper er placeret så de aktiverer specifikke muskelgrupper på en bred vifte af børn, inklusiv kørestolsbrugere. FAKTA: Ifølge Sundhedsstyrelsen bevæger op mod hvert femte danske barn sig til dagligt for lidt og er overvægtigt. Design manifest: At udvikle et legesystem, der : Inddrager hele kroppen Styrker helbredet via elektronisk leg Tiltrækker selv normalt inaktive børn Kan stå udendørs Er hærværks resistent og miljøvenligt

17 Parkour i gadeplan SPORT OG BEVÆGELSE ZENZO parkour Wall Brick modulerne fremstilles og tilpasses til det enkelte projekt efter kunden ønske. Modulerne produceres i grå beton standardfarve, og den let ru overflade på toppen af elementerne er specielt tilpasset/udviklet til parkour. Elementerne fremstår med en smuk og ensartet overfladefinish, da de fremstilles i støbeform med forstærket jernarmering (45 kg/m3). Parkour elementer leveres standard forberedt for fundering/nedstøbning i terræn, med 40 cm ekstra elementhøjde, samt indstøbt STABOX stålmonteringskasse på begge sider af elementerne. Mindre betonelementer leveres med indstøbt galvaniseret M12 bolt. Eftermonteres med gevindstang L 200 mm, der faststøbes direkte i forboret hul i terræn/eller nedstøbes. Alle elementer leveres standard med antigraffiti overfladebehandling. NB: Ved ordreafgivelse udføres altid 3D tegninger af samtlige del elementer, der fremsendes til endelig godkendelse af kunden, før produktionen igangsættes. Detalje STABOX system

18 Parkour i jordhøjde! Parkour har i de seneste år vundet stor opmærksomhed. Kombinationen af bevægelserne fra springgymnastikken og det rå street udtryk tiltaler et stigende antal børn, unge og voksne. Nok ikke mindst på grund af adgangen til inspirations videoer på nettet. Men man skal kunne krybe, før man kan gå. Det er ingen kunst at hoppe ned fra en 5 meter høj væg. Kunsten er at gøre det uden at komme til skade. Så før man bevæger sig ud i bymiljøet på mure og tage, er det godt at have teknikken i orden. Vi synes, at ovenstående er en vigtig betragtning, når vi bygger parkour arealer. Tanken er at stille redskaber op, der udfordrer alles parkour gen. Men i et sikkert miljø, der giver tilgivelse ved mislykkede forsøg. Vi bygger vores parkour arealer i samarbejde med professionelle instruktører. Og gerne i samarbejde med lokale parkour entusiaster.

19 Natur legepladsen

20 Tårn eksempler Tårnene bygges op med indvendige trapper og opgange. Man kan komme fra det ene tårn til det andet igennem en bro. På etagerne laves der kikhuller med plexiglas på, så man ikke kan komme igennem. Tårnene kan stå på asfalt, da man ikke kan falde ud af dem, så derfor intet faldunderlag.

21 Skibstema Her er et hav af muligheder

22 Natur og teknik Energi

23 NATUR OG TEKNIK Naturelementer, der kan fungere som rumdeler og som en del af undervisningen.

24 Energilegeplads

25 ENERGILEGEPLADS Formålet med motionscyklen, håndsvinget og hamsterhjulet er at skabe energi og bevidsthed i leg. Bevidsthed om forbrænding, og hvilke indvirkninger forbrænding har på både os og miljøet. At omsætte muskelkraft til elektrisk energi og motion. Motionscyklen, håndsvinget og trædemøllen fungerer på en sjov måde som motor til at drive en generator (muskel til el) Der er udtag til usb stik samt 12Voplader til fx mobiltelefon eller madkurv ved hamsterhjulet.

26 Inklusion og specialbehov

27 I Lekolar LEIKA fokuserer vi på inklusion. På legepladsen kan der problemfrit tilbydes løsninger til bl.a. høre- og synshæmmede samt kørestolsbrugere. Her vises et begrænset udvalg af de mest populære produkter, men de fleste af vores løsninger kan redesignes eller tilpasses specialdesign.

28 Beplantning RUMSKABENDE ELEMENTER, OPHOLD SAMT SANSEMILJØ

29 Planter som rumskabere Med få planter eller træer er det let at dele udendørs rum op i forskellige rum, der hver i sær indbyder til forskellige aktiviteter. Skab fx en stille, sidde zone, med oplagt plads til leg ved siden af, uden at de to rum overlapper.

30 Belysning TRYGHED I OPHOLD

31 Lys i rummet Solcelledrevet LED-lys integreret i sten. Ingen kabling, drift og vedligehold. Tåler overkørsel af bil, 10 års produktgaranti og lyser automatisk efter mørkets frembrud. Ideel i både eksisterende og nye anlæg som atmosfærelys eller ledelys ved stiforløb, gårdhaver, park og grønne områder. Kan også anvendes på lodrette flader som vægge/mure. LightSpot er en række lysende byrumsmøbler, der kan interagere med hinanden og byens borgere. LightSpots skaber rum på byens pladser, fordi de inviterer til nye former for social interaktion i byrummet: udforskning, uformelle mødesteder, leg, undren og afslapning. Om aftenen lyser de svagt op og inviterer til ophold. Når man sætter sig på møblet, lyser det endnu mere op og danner et rum af lys omkring den, der sidder på det eller står i nærheden. I udvalgte tidsrum aktiveres en laser-lyskilde, som lyser ud gennem en slids i møblets side og interagerer med det møbel, som den rammer. Byrumselementet er svært at sætte i bås. Et skulpturelt mix mellem en robust betonpullert, soldrevet ledelys, hvileplads, samlingssted og cykelparkering. Lede- og atmosfærelyset er placeret blændfrit i bunden af pullerten og reflekteres via de 10 ben, så der både opstår et lysrum i midten af pullerten og lys ud gennem slidserne. Lyset er drevet af en integreret intelligent elektronik med tidsstyring, energilagring på batterier og energiopsamling via solceller i toppen.

32 Multibaner

33 Boldspil I Lekolar LEIKA har vi udviklet vores eget multibaneprodukt. Det er opbygget i moduler. Således kan vi bygge banen efter kundens ønsker, hvad angår banestørrelse, bandehøjde mv. Lekolar LEIKAs multibaner er hele vejen igennem konstrueret i gedigen kvalitet. Der bruges kraftige aluminiumstolper, 45 mm rundkantede, høvlede og oliebehandlede massive fyrretræsplanker monteret på aluminiumvinkelprofiler. Dette giver en meget robust og støjsvag bane. Ønskes der loft hen over banen, monteres et nylon-net. Målene er galvaniserede stålkonstruktioner, med aluprofiler. Gitterkonstruktionen er ligeledes udført i kraftige alu-profiler med massive stålgitre. Materialevalget gør Lekolar LEIKA multibaner vedligeholdelsesfrie og modstandsdygtige over for hærværk samt vind og vejr.

34 Udendørs leg

35 Udendørs aktiviteter Lekolar LEIKA har et bredt udvalg af udendørs aktiviteter.

36 Skatere i rummet

37 Miljø til skatere! I Lekolar LEIKA synes vi det er vigtigt at vide, at vi ikke ved alting. Vi kan levere en bred vifte af skaterramper. Samtidig kan vi også bygge kurver og forhindringer i asfalt og beton. Både til skateboard, rulleskøjter, BMX og løbehjul mv. Det vigtigste er, at det bliver lavet efter brugernes ønsker og behov. Derfor gør vi meget ud af at afdække disse behov, inden vi går i gang.

38 Indendørs

39 Alternative arbejdsstationer I Lekolar LEIKA fokuserer vi meget på, at det ikke kun er hovedet, der kommer i skole. Kroppen er med, hvilket er en grundlæggende forudsætning for læring. Nogle børn har det rigtig godt med at sidde på en stol ved et bord, mens andre har brug for bevægelse for at holde kroppen vågen. Disse børn prøver vi at tilgodese ved at skabe anderledes læringsrum, samtidig med at fokus også skal være på undervisningens struktur. Ved at indrette lokaler med flytbare møbler og skum, opnår man en mulighed for at tilpasse rummets beskaffenhed i forhold til den konkrete undervisningssituation: Formidling, gruppearbejde og opgaveløsning. Indretning af rum betyder rigtig meget for vores velbefindende. Den rigtige indretning skaber rum i rummet og når man tænker belysningen ind, giver det en løsning, hvor det er rart at opholde sig også når der er mange mennesker samlet. Tænker man samtidig gangarealer og adgang til salgsområder ind, bliver det en helstøbt løsning, hvor der er taget højde for alle forhold.

LEIKA i rummet Legepladser. Legepladser

LEIKA i rummet Legepladser. Legepladser 516 leika.dk Legepladser Unikke løsninger.................... 520 Gynger........................... 527 Legehuse......................... 535 Vipper........................... 543 Rutsje- og svævebaner...............

Læs mere

17 s. 40 s. HØJER MØBLER A/S. Læringsmiljø... 06. Indskoling... 12. Gangarealer... 18. Fællesområde... 24. Læringscenter... 30. Kantine...

17 s. 40 s. HØJER MØBLER A/S. Læringsmiljø... 06. Indskoling... 12. Gangarealer... 18. Fællesområde... 24. Læringscenter... 30. Kantine... 17 s. Indholdsfortegnelse Læringsmiljø... 06 Indskoling... 12 Gangarealer... 18 Fællesområde... 24 HØJER MØBLER A/S 40 s. Højer Møbler A/S er en dansk virksomhed med over 20 års erfaring i at udvikle,

Læs mere

LEGO Education Innovation Studio Fremtiden tilhører de kreative

LEGO Education Innovation Studio Fremtiden tilhører de kreative LEGO Education Innovation Studio Fremtiden tilhører de kreative Mekanik Energi Robotter og IT Problemløsning Kreativitet Samarbejde LEGO Education Innovation Studio Velkommen til vores LEGO Education Innovation

Læs mere

PLAYSPOTS. PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB Peter Holst, Lasse Flies Madsen, Paule Ducourtial, Line-Kathrine Birkemose

PLAYSPOTS. PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB Peter Holst, Lasse Flies Madsen, Paule Ducourtial, Line-Kathrine Birkemose PLAYSPOTS 1 PLAYSPOTS PLAYSPOTS Peter Holst Arkitektur & Landskab Dette katalog til Playspots er udarbejdet til Lokale- og Anlægsfonden ved Peter Holst Arkitektur & Landskab, februar 2011 PETER HOLST

Læs mere

IDÉKATALOG TIL NÆRAKTIVITETS-OMRÅDE

IDÉKATALOG TIL NÆRAKTIVITETS-OMRÅDE IDÉKATALOG TIL NÆRAKTIVITETS-OMRÅDE KOLOFON Dette Idékatalog til næraktivitetsområdet er udarbejdet til Lokale- og Anlægsfonden ved Peter Holst Landskab & Arkitektur og Bosch & Fjord APS i marts 2009 DESIGN,

Læs mere

Interaktive touch-skærme rykker ind i daginstitutioner, på skoler og plejehjem

Interaktive touch-skærme rykker ind i daginstitutioner, på skoler og plejehjem BUDSKABSPLAKATER NEMT OG HURTIGT Nem og hurtig tilgang til alle relevante opslag, budskaber og informationer. side 19 10 VIGTIGE PUNKTER NÅR DU INDRETTER Hvor vil I hen? Hvilke behov vil I have opfyldt?

Læs mere

LABYRINTEN. Et sted, hvor man glemmer, hvor man er, så man kan være barn i stedet for at være syg

LABYRINTEN. Et sted, hvor man glemmer, hvor man er, så man kan være barn i stedet for at være syg LABYRINTEN Et sted, hvor man glemmer, hvor man er, så man kan være barn i stedet for at være syg Forfattere: Karen Feder, leder af Leg & Design, Designskolen Kolding Anne Corlin, cand. arch, maa Redaktion:

Læs mere

Det er in at være ude

Det er in at være ude Det er in at være ude i Statsfængslet i Ringe Udeanlægget efter Udeanlægget før Evaluering af nyt udeanlæg i Statsfængslet i Ringe Benny Schytte 2010 DER ER 'IN' AT VÆRE UDE i Statsfængslet i Ringe. Evaluering

Læs mere

ENGHAVEPARKEN I BØRNEHØJDE

ENGHAVEPARKEN I BØRNEHØJDE Jeg har lige fortalt, hvad jeg synes at de 7,3 millioner skal bruges til i Enghaveparken Emma Damhøj, 9 år, Tove Ditlevsens Skole ENGHAVEPARKEN I BØRNEHØJDE ENGHAVEPARKEN // INDDRAGELSESPROCES AF BØRN

Læs mere

Barrit Multi- & Beachbane

Barrit Multi- & Beachbane Barrit Multi- & Beachbane Illustrationer af idrætsmiljøet med multibane og beachbane 1 20 års erfaringer - hele tiden nye muligheder TRESS har igennem årene leveret mere end 500 multibaner i Danmark. Banerne

Læs mere

SKOLE+ Inspirationskatalog

SKOLE+ Inspirationskatalog INSPIRATIONSKATALOG SKOLE+ Inspirationskatalog Udarbejdet for Danmarks Idrætsforbund, Realdania og Lokale og Anlægsfonden af Dansk Bygningsarv i samarbejde med Signal Arkitekter. Redaktion: Gitte Mikkelsen,

Læs mere

Mangfoldighed og diversitet.

Mangfoldighed og diversitet. Copenhagen - New Nordic House Introduktion New Nordic House omhandler tilblivelsen af København s første Nordiske hus og hylder de nordiske landes historie, værdier og atmosfære i forbindelse med materialer,

Læs mere

Københavns Kommunes Sundhedspolitik

Københavns Kommunes Sundhedspolitik Bilag 1: Udkast til Københavns Kommunes Sundhedspolitik 2011-14 Længe Leve København Københavns Kommunes Sundhedspolitik 2011 2014 UDKAST INDHOLD 1. FORORD S. 3 2. LÆNGE LEVE KØBENHAVN S. 4 3. FRA VISION

Læs mere

Frihed. Personlighed. Tryghed. Du kan sagtens få det hele.

Frihed. Personlighed. Tryghed. Du kan sagtens få det hele. 1 Frihed. Personlighed. Tryghed. Du kan sagtens få det hele. Det er dejligt at kunne vælge frit. At tænke stort. At gøre drømmen virkelig. Også når du bygger nyt hus. 1½ Dit nye hus er mere end mursten,

Læs mere

I D E K A T A L O G SANS FOR MIN SKOLE 2010

I D E K A T A L O G SANS FOR MIN SKOLE 2010 I D E K A T A L O G SANS FOR MIN SKOLE 2010 Sans for min skole Idekatalog fra Løgstrup skole Til den rådgivende arkitekt Dette er et idékatalog, som er blevet til på baggrund af inddragelse af 50 elever

Læs mere

LEG, LÆRING OG LEKTIER

LEG, LÆRING OG LEKTIER LEG, LÆRING OG LEKTIER INDHOLD Forord 3 En lektiecafé er mere end 2+2 4 Til fodbold i Herning 6 Foreningsliv på nydansk Københavns Internationale Forening 10 På biblioteket i Vollsmose 14 IT som motivation

Læs mere

Hvor kan vi lege? Seminar om indretning af uderum til leg, læring og bevægelse

Hvor kan vi lege? Seminar om indretning af uderum til leg, læring og bevægelse Hvor kan vi lege? Seminar om indretning af uderum til leg, læring og bevægelse Udearealer er vigtige miljøer i børn, unge og voksnes hverdag. Deres udformning og aktivitetsmuligheder har betydning for

Læs mere

IDÉKATALOG. til næraktivitetsanlæg

IDÉKATALOG. til næraktivitetsanlæg IDÉKATALOG til næraktivitetsanlæg IDÉKATALOG til næraktivitetsanlæg IDÉKATALOG til næraktivitetsanlæg Bosch & Fjord Aps og Peter Holst Arkitektur & Landskab Dette idékatalog til næraktivitetsanlæg er

Læs mere

Læringslandskabet Sødalskolen

Læringslandskabet Sødalskolen Læringslandskabet Sødalskolen Idékatalog U d a r b e j d e t a f : L i n e E s k e r o d ( S O C ) L i n e W e d e ( J Y D S K ) N i c o l i n e F r ø k j æ r ( J Y D S K ) A n d e r s D a m g a a r d

Læs mere

LEG MED VISION BEVÆGELSESKULTUR I DAGINSTITUTIONEN

LEG MED VISION BEVÆGELSESKULTUR I DAGINSTITUTIONEN LEG MED VISION BEVÆGELSESKULTUR I DAGINSTITUTIONEN katrine bertelsen og METTE MUNK Tekst: Katrine Bertelsen, 7266 5243, kbe@ucsyd.dk og Mette Munk, 7266 5247, mmj@ucsyd.dk Billeder: Steen Olsson Layout

Læs mere

Vi sætter Fokus på beskrivelserne af Elevernes alsidige personlige udvikling

Vi sætter Fokus på beskrivelserne af Elevernes alsidige personlige udvikling Vi sætter Fokus på beskrivelserne af Elevernes alsidige personlige udvikling Følgende oplæg er skrevet af fra Uddannelsesstyrelsens håndbogsserie nr. 11-2003 Grundskolen med vore egne kommentarer tilføjet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forord 3. Profil - 25 år med unikke løsninger 4-7. Skræddersyede AV-løsninger - EXAKT som din AV-leverandør 8-11

Indholdsfortegnelse. Forord 3. Profil - 25 år med unikke løsninger 4-7. Skræddersyede AV-løsninger - EXAKT som din AV-leverandør 8-11 Undervisning og AV Synlighed og Information Jubilæumskatalog 1990-2015 Indholdsfortegnelse Forord 3 Profil - 25 år med unikke løsninger 4-7 Skræddersyede AV-løsninger - EXAKT som din AV-leverandør 8-11

Læs mere

Fremtidens børnebyggeri

Fremtidens børnebyggeri Fremtidens børnebyggeri Rum til leg og læring Rapport udarbejdet af tænketank om fremtidens børnebyggeri Fremtidens børnebyggeri - rum til leg og læring Udgivet af Børn og Unge Århus Kommune August 2008

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

bakspejlet 14 Det føles som at flyve ud i verdensrummet Er tiden løbet fra samling? skridt til mere matematik i børnehøjde uderum inderum

bakspejlet 14 Det føles som at flyve ud i verdensrummet Er tiden løbet fra samling? skridt til mere matematik i børnehøjde uderum inderum SKAb rum Med IdeNtItet SIde 18 børn lærer AF HINANdeN SIde 28 brug MUSIKKeN SoM redskab SIde 38 bakspejlet 14 ForSKNING og Ny VIdeN om dagtilbud, danmarks evalueringsinstitut Er tiden løbet fra samling?

Læs mere

KU.BE 1 DESIGNMANUAL 20130425 PROJEKTFORSLAG ADEPT - MVRDV - SLA - SØREN JENSEN - MAX FORDHAM KU.BE

KU.BE 1 DESIGNMANUAL 20130425 PROJEKTFORSLAG ADEPT - MVRDV - SLA - SØREN JENSEN - MAX FORDHAM KU.BE 20130425 PROJEKTFORSLAG KU.BE DESIGNMANUAL ADEPT - MVRDV - SLA - SØREN JENSEN - MAX FORDHAM KU.BE KU.BE 1 INDHOLD INDLEDNING... 03 LANDSKAB...05 URBANT GARDIN... 13 MATERIALE KONCEPT... 29 FACADE... 33

Læs mere

Den Frie Børnehave Lærkehuset Egedalsvej 3, 8400 Ebeltoft Tlf. 86 346843

Den Frie Børnehave Lærkehuset Egedalsvej 3, 8400 Ebeltoft Tlf. 86 346843 Den Frie Børnehave Lærkehuset Egedalsvej 3, 8400 Ebeltoft Tlf. 86 346843 Børnemiljøvurdering 2010 INDHOLD: LOV OM BØRNEMILJØ VURDERINGENS FIRE FASER BØRNEHAVENS FYSISKE MILJØ: a)- Kortlægning af udendørs

Læs mere

Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF

Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF Forord Fodbold er den største idrætsgren i Danmark. Dette betyder, at spillet og klubberne har en stor samfundsmæssig betydning i forhold til hvordan børn og unge udvikler

Læs mere

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation METROPOL FOR MENNESKER Vision og mål for Københavns byliv 2015 Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation 2 METROPOL FOR MENNESKER KØBENHAVN HAR EN VISION Vi vil være verdens bedste by at leve i. En bæredygtig

Læs mere

Kontakt med omtanke Renover dit hjem rum for rum. Dette er et screendummy billede. Vi mangler det rigtige billede.

Kontakt med omtanke Renover dit hjem rum for rum. Dette er et screendummy billede. Vi mangler det rigtige billede. Kontakt med omtanke Renover dit hjem rum for rum Dette er et screendummy billede. Vi mangler det rigtige billede. Kontakt med omtanke For mange er el-installationen i hjemmet noget, som bare er der. Det

Læs mere