Kunst og mangfoldighed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kunst og mangfoldighed"

Transkript

1 Kunst og mangfoldighed Kunstgruppen Djurs formål er at give udøvende kunstnere og andre kunstinteresserede en platform, hvor de kan dele og udvikle deres fælles interesse for kunst. At arbejde for udbredelse af og forståelse for kunst, kunsthåndværk og kunstneriske værdier gennem udstillinger og det inspirerende møde medlemmerne imellem, foredrag og kurser. Denne kunstnerpræsentation er udgivet med støtte fra Kulturpuljen Syddjurs Kommune.

2 At arbejde med kunst er tit en ret ensom beskæftigelse. Man kæmper mest alene med sit stof og møder først publikum og kolleger, når arbejdet er færdigt og udstilles ved ferniseringen. Det er baggrunden for mange af de kunstnersammenslutninger, der findes i Danmark. Når kunstnere mødes, udveksler erfaringer og udstiller deres værker sammen, opstår der et meget inspirerende og befordrende fællesskab, der i høj grad er med til at udvikle den enkelte kunstner. Ligesom publikum får en spændende visuel oplevelse ved mødet med de forskellige kunstneres specielle udtryk og stil. KUNST gruppen DJURS Kunstgruppen Djurs, der startede 2006 under navnet Kunstens Venner Djursland, har netop til formål at fremme samarbejdet mellem de mange forskellige kunstnere og kunsthåndværkere på Djursland. Vi håber, at denne brochure med kunstnerpræsentationer af sammenslutningens 33 medlemmer vil give kunstinteresserede et overblik og øge interessen generelt for alle disse dejlige, virtuose og spændende kunstværker, der produceres i vores fantastiske landsdel. Denne brochure med kunstnerpræsentationer udgives med støtte fra Kulturpuljen Syddjurs Kommune God fornøjelse! Henrik Juhl Andersen Billedkunstner & Lektor ved Aalborg Katedralskole i billedkunst og historie

3 Anette Vendelboe Annelise Bugge Lund Anette er meget optaget af havet, som er et helt fantastisk element ved at være i evig bevægelse. Inspiration finder hun også, når hun af og til bevæger mig rundt i kajakken på Ebeltoft Vig, hvor specielt den kolde årstid kan være helt unik med iskold klart vand under kølen. Duft, lys og lyd når en højere enhed, og ideerne til nye billeder står i kø. Akryl er hendes foretrukne materiale, men olie og tush kan også blive arbejdet ind i billederne foruden sand/ jord/strå eller papir, som giver en dejlig stoflighed i udtryksformen. Lagrede indtryk samlet gennem tiden, indtryk fra rejser og i de nære omgivelser, dybden og kontrasterne i naturens farver, nuancernes variation er det, der omsættes og nedfældes på lærred. Ved at bygge billederne op i lag opnås balance mellem farve, lys og massivitet. Udtrykket kan være abstrakt men kan også bevæge sig over i realismen. Jeg maler, fordi jeg ikke kan lade være.

4 Anni Juhl Schacht Bodil Bossy - at lytte til Bach s musik - jeg mærker alle farver i en eksplosion af lys - at eksperimentere, tegne - male - forme - sådan mærker jeg livet - så enkelt, i en rigdom af spørgsmål og muligheder - og netop nu - det flygtige, bløde vands kraft der skærer sig gennem sten og klipper - som visdom sønderriver grådighed og fordomme. Bodil Bossy maler Farven Blå I mine malerier gøres der brug af flere farver i harmonisk samspil, men farven blå er for mig, den der bedst giver udtryk for min kreativitet igennem mine oplevelser af følelser og stemninger, som opstår ved mødet med forskellige kulturer, kunst, tanker, litteratur, natur, og ikke mindst ved mødet med andre mennesker. Farver kan anvendes som et praktisk og effektivt værktøj til at fremkalde ideer være stemningsgivende samt være et dragende og opløftende blikfang.

5 Erik Muff Reinert Gerda Christophersen Jeg er autodidakt, men jeg har lært af min bedstefar, som er kunstner. Jeg har altid malet og tegnet siden mit barndom. Jeg finder frem mit indre barn, når jeg maler akryl malerier. Et barn som leger både med farver og former og prøver at skabe en ny fantasiverden, der er fuld af glæde, styrke og livs bekræftelse. Jeg eksperimenterer ved at bruge forskellige materialer og teknikker i mine billeder. Fotograferer flotte scener i naturen. Fanger det rette øjeblik med den rette stemning. Makrofotograferer også en hel del. Jeg har arbejdet med grafisk sidste 3 år med landskabs- og naturfotografi. Knebel

6 Gitta Fris Gitte Müermann Gitta Fris maler store og små landskaber, abstrakt eller så tæt på naturen som muligt. Både fra ind- og udland er de foretrukne motiver havet, stranden, sten, årstidernes skiften og blomster, der alle ofte indgår i malerierne. I mange år udforskede hun landskaberne på hjemegnen omkring Djursland og Mols, mest havet og stranden og ofte i de store formater. Farverne skifter som vejret og lyset, nogle gange er farverne stærke, andre gange svagere og ovre i gråtonerne. Det samme gælder også malerierne med inspiration fra rejser til blandt andet Færøerne, Island og Tyrkiet, som hun nærer stor kærlighed til Mine malerier er malet med akryl, da dette materiale passer godt til mit temperament. Min inspiration får jeg hovedsageligt fra mit liv ved Knebel vandkanten, og jeg nyder dagligt lysets spil i havet samt de mange pragtfulde sol op og nedgange. Udover livet ved Knebel vig, elsker jeg at rejse, så jeg har også fået megen inspiration fra rejser i Norge, Færøerne, Island, Cypern, Thailand, Malaysia med de mange skønne omliggende øer. Det er altid lysets påvirkning på omgivelserne der for mig starter et maleri.

7 Ingolf Steffensen Janni Krøjer Svendsen Det formmæssige udgangspunkt for skulpturerne er grundformerne kuben, rektanglet og kuglen. Ved hjælp af de sammenførte grundformers indbyrdes samspil og i deres kommunikation med sten og omgivelserne udtrykker jeg mig i modernistiske metaforer. Jeg udforsker de forskellige jerntypers muligheder og egenskaber i kunstnerisk skabelsesproces. Janni afprøver utallige kombinationer af farve, form og struktur, tiltrækkes og frastødes af forskellige motiver og kæmper med afmagt, selvransagelse, storhedsvanvid, mindreværd, lyst, stolthed, grådighed, utålmodighed, modløshed, ligegyldighed, erindringer, holdninger og tvivl, for at finde noget der er sandt i illusionen.

8 Kate Sandberg Kirsten Illeborg Motiverne i Kates billeder spænder vidt: Mennesker, dyr, blomster, byer, landskaber og bibelske motiver er skildret med varme, klare og stemningsfyldte farver. Lyden af heste i fremmarch ligger latent i malerierne, så man tror at kunne høre dyrenes prusten og hovenes dumpe trampen for sit indre øre. Foruden de afrikanske værker kan Kate fremvise en række umiskendeligt danske motiver, som har inspireret til en anderledes farveskala end de stærkere varmt pulserende nuancer fra Nordafrika. ydre- er overskriften for min produktion. Hvis vi med varsomhed og empati lever i den og med den, da giver den os liv og næring. - Naturen er bevidsthedens værksted/ hvor sanserne skærpes/ øjet åbnes så det ser langt og igennem/ øret renses for støj/ næsen får nyt at dechifrere/ og talen skifter fra skinger Jeg fanges af en stemning, duften af kaprifolier, gærdesmuttens sang eller en særlige parvepragt. Naturens farver er altid i harmoni. Teksten kan lukke et billedet op. Jeg er ikke bange for at lede på sporet, så den oplevelse, der er min, bliver givet videre.

9 Kirsten Neimann Lars Ibsen Når jeg arbejder med mine billeder nyder jeg den indre ro det giver. Jeg er meget optaget af naturen og specielt lyset og den stemning det kan skabe i et billede. Jeg får stor inspiration fra naturen, når jeg opholder mig i Nordjylland, hvor jeg fra tid til anden opholder mig meget. Ugelbølle Knebel Jeg er uddannet arkitekt. I mit professionelle liv, har jeg altid beskæftiget mig med formgivning i bred forstand. For ca. 30 år siden fik jeg en klump ler mellem hænderne og muligheden for at sidde ved en drejeskive. Så var jeg solgt! Som keramiker er jeg til dels selvlært, men har deltaget i kurser på bl.a. Aarhus Kunstakademi. Jeg har også suget til mig og fået staldfiduser hos professionelle keramikere og pottemagere, da jeg holder meget af håndværket i keramikken. Jeg arbejder fortrinsvis med unika brugsting som kuber, skåle og fade i stentøj. Ved siden af stentøjet arbejder jeg også med unika ting i raku-teknik.

10 Lis Kohl Lisbeth Støttrup Lis kohl udfordrer sit publikum med sine energifyldte billeder. Hun provokerer med stærke farver og aktiverer erhver seer til at elske eller fordømme. Motiverne i form af dyremennesker eller menneskelige dyr befolker lærredet i kapløb med øjets reaktioner. Den gule farve afgiver ekstra energi og påvirker beskueren til at acceptere naturens kræfter og menneskets kogende sind. Det er en rejse i Lis Kohls drømmeverden. En spændende, energifyldt og farverig rejse. Knebel Jeg maler primært akryl på lærred og graden af figuration varierer fra det næsten abstrakte til det meget naturalistiske. Jeg nyder at udtrykke mig gennem maleriet og på den måde fortælle en form for historie. Jeg maler også portrætter efter bestilling. Jeg er uddannet arkitekt indenfor møbel og rum, og har arbejdet med grafisk design og illustration det meste af mit arbejdsliv. Jeg har tegnet altid og har for alvor taget hul Jeg har deltaget i forskellige malerkurser - senest på Aarhus Kunstakademi gennem flere år. Derudover er jeg medlem af foreningen Tegnerne.

11 Lise Barsøe Mary Tuxen Jeg er inspireret af former og farver, landskaber og stemninger, politiske dramaer, musik - himmel og hav... Inspirationen omsættes til ret naturalistiske udsagn i en ballance mellem komposition, kontrast og koloristisk samspil. Landskab, natur, hav, strand eller stemninger er baggrund for mine abstrakte malerier. Intuitive/ekspressionistiske udtryk i dristige farver er kendetegnende for mine billeder. Med bopæl i Uggelhuse, midt ers Fjord, og en opvækst på Ærø, er det klart, at mine omgivelser spiller en stor rolle for mit maleri. Når jeg maler, tager jeg på en rejse ind i farvernes verden, en spændende rejse med masser af glæde, udfordringer og stræben efter det maleriske.

12 Merete Stoltze Mogens Greve Jeg laver beklædning, tasker, skulpturer, dekorationer til dig og boligen i filt. optage farve, fastholde vævede åbne tekstiler som nunofilt og lade sig forme som leret til skulpturelle former tryllebinder og facinerer og udfordrer til eksperimenter og leg. Jeg finder mange udtryk i de forskellige uldtyper, som jeg anvender sammen med andre naturfibre som silke, bomuld og hør. Farvespektret spænder bredt lige fra naturfarvernes skala fra råhvid over de brune nuancer til sort. Andre farver får jeg gennem farvning med planter og miljøvenlige kemiske farver. Hverdagen, det nære, det forunderlige, det kendte, det ukendte, det oversete alt kommer tættere på i mine fotorier. Hverdagen byder på meget mere, end mange af os bemærker. Vi er i Danmark ikke helt så hurtige som andre til at anerkende fotokunsten og bruge den på væggene i firmaer, institutioner og private hjem m.m. Men det skal nok komme. For at gøre mine fotorier mere tilgængelige - men stadig holde fast i det unikke og særegne, har jeg på jydeting.dk lavet et nyt tiltag - fotobilleder med ægte jysk sjæl i begrænset antal til en god pris.

13 Morten Thuesen Nete Thomsen Jeg arbejder i natursten, hovedsageligt fundet i danske grusgrave, samt i sten- og granitblokke fra hele verden. Jeg inspireres af naturen, af ting jeg støder på i min hverdagen samt af den enkelte stens form og farver. Med fantasi, gerne krydret med en snert af humor, omsættes ide til udtryk i mine skulpturer. Det er vigtigt for mig at skulpturen er en fryd for øjet at den er køn at se på. Der sker en løbende udvikling med mine skulpturer, og jeg mærker mere og mere at jeg vil sige noget med de ting jeg frembringer med mine hænder men igen: skulpturen skal være en fryd at se på den skal være gjort færdig. Naturen, hvad enten det er den kultiverede eller helt urørte, er næsten altid udgangspunkt for mit valg af motiver. Jeg henter min inspiration fra Mols og Island, derved får jeg inspiration fra natur, som er helt underlagt menneskene, og fra natur, hvor menneskene er helt underlagt naturen. Jeg er autodidakt og har malet i mange år, deltaget i en lang række kurser og forløb, de seneste år på Kunstskolen på Mols.

14 Nina Barrett Petru Maier Mit keramiske arbejde er startet med rødler, senere kom stentøj og jeg er meget facineret af at arbejde med porcelain, papirler og af at kombinere drejeteknik sammen med håndbygningsteknik. Pt. arbejder jeg med figurer som alle har en livs historie, nogengang meget sorglig og trist andre ganger sjove og anderledes. Jeg bevæger mig frit mellem den ægte fotografisk teknik, hvor erfaringer og hurtighed er afgørende og de kompleks bearbejdede billeder, hvor styring og kontrol af computer programmer spiller hovedrollen. Jeg prøver at fange virkelige handlinger i form af landskaber, lys og årstider. Fra de små detaljer til de store konturer, giver naturen mig mine yndlings motiver. Jeg får min inspiration af livet, hverdagen og fra den barske finske natur og kultur. Hymyile, niin elämä hymyilee sinulle, det vil sige: Smil, så smiler livet til dig!

15 Preben Bjerg Solveig Mønsted Hvidt Jeg er autodidakt billedkunstner og musiker og har i mange år komponeret og spillet musik, og føler da osse at maleriet springer fra den samme kilde som musikken. Det er en kilde som rummer poesien, humoren, fantasien, legen og passionen for livet. Jeg ser, at det vi opfatter i såvel musikken som maleriet, er et spejl af os selv - bevidst eller ubevidst. Det er vigtigt for mig at blande materialer og få det til at fungere sammen i en helhed. Jeg elsker den dybde, kontrast, og det rå udtryk, det tilfører udtrykket at materialer blandes sammen på kryds og tværs. Jeg bruger akrylmaling, kridt, tush og forskellige slags papir, stof, fotokopi og andet med interessante teksturer eller motiver for collage. Jeg mener, at når et menneske begejstres, bliver ked af det eller bevæges på anden måde, er det noget i det indre der genkendes og for et øjeblik får lov til at blive hørt og set - et lille barn, en viis tanke, en passion eller??? - det er beskuerens eget spejl der bestemmer. Jeg dyrker historien i billedet, fra den jordnære hverdag, de små og store ting. Den skøre episode, den kedelige, den almindelige, den åbenlyse og den ret pinlige... Og så digte videre på hvad der kunne være sket i stedet for, og gerne med et lille twist...

16 Solveig Stampe Langballe Susanne Mosegaard Pileflet har siden begyndelsen min tilværelse. Pil er et spændende naturmateriale, som i sin opvækst hurtigt udvikler sig til slanke linjer med mange forskellige smukke farver. Disse bruger jeg, når jeg skaber mine skulpturer, fletter kurve eller anvender levende pil til skulpturer i haven. Mine mange læremestre har gennem tiden inspireret mig til at eksperimentere med forskellige former og materialer. Igennem mine blomsterbilleder, prøver jeg, at skabe et univers af former og farver og ikke mindst, at lege med lys og skygger. Tanken med billederne er, at skabe en ro og en glæde ved de øjne der ser. Jeg tegner også tuschtegninger. Skriblerier, som én engang kaldte dem. De bliver bygget op helt fra bunden med et mønster og derefter dekoreret i felter. Mit nye projekt, er digital fotokunst, der er baseret på drama, lidenskab og eftertanke. Jeg er inspireret af følelser, stemninger og oplevelser.

17 Ulla Philbert Vibeke Nilars Det fabulerende og fortællende går igen i mine billeder. Genkendelige motiver og abstraktioner fletter sig ind i hinanden med forskellige udtryk poetiske, sørgmodige, glade eller groteske. Mange gange vrimler det med fantasifigurer, masker og fugle, der tilsammen danner et eventyrunivers. Betragteren må gå på opdagelse, finde lagene i billedet og digte med på historien. Farvernes muligheder i forbindelse med figurerne og fortællingen er en konstant, legende proces, hvor det ene billede giver inspiration til det næste. Story telling pictures Jeg arbejder med malerier, bland-form, ikoner og i træ. Min inspiration er naturen kulturer drømmeverdenen og verdens gang. Mit udtryk er fabulerende og en leg med farver og materialer. Mine billeder rummer både humor og alvor. Der ligger en historie i billederne ofte udtrykt i arketyper en fabel eller en talemåde.

18 Kontakt & mere info Du er altid velkommen til at kontakte de enkelte kunstnere eller Se flere af kunstnernes værker, få mere info om foreningen og vores udstillingsaktiviteter på:

19 KUNST gruppen DJURS

KUNST kunsthåndværk&kunstneriskeværdier. KUNST gruppen DJURS

KUNST kunsthåndværk&kunstneriskeværdier. KUNST gruppen DJURS KUNST kunsthåndværk&kunstneriskeværdier KUNST gruppen DJURS KUNST gruppen DJURS At arbejde med kunst er tit en ret ensom beskæftigelse. Man kæmper mest alene med sit stof og møder først publikum og kolleger,

Læs mere

KUNSTkunsthåndværk&kunstneriskeværdier. KUNST gruppen DJURS

KUNSTkunsthåndværk&kunstneriskeværdier. KUNST gruppen DJURS KUNSTkunsthåndværk&kunstneriskeværdier KUNST gruppen DJURS Kunst og mangfoldighed Kunstgruppen Djurs formål er at give udøvende kunstnere og andre kunstinteresserede en platform, hvor de kan dele og udvikle

Læs mere

KVD Nyhedsbrev nr. 4 maj 2011 påske

KVD Nyhedsbrev nr. 4 maj 2011 påske KVD Nyhedsbrev nr. 4 maj 2011 påske Siden sidst: Siden sidst har vi afholdt 2 bestyrelsesmøder. Påsken har ligget ind imellem med udstillingen i Aktivitetshuset i Ebeltoft. Fra bestyrelsesmødet d. 28.

Læs mere

PLANLAGTE UDSTILLINGER

PLANLAGTE UDSTILLINGER PLANLAGTE UDSTILLINGER Se mere om Kunstens Venner Djurslands udstillinger og flere tilknyttede kunstnere på Gl. Estrup, Adm.bygningen og Kantinen Tirsdag d. 4. januar 2011 - Tirsdag d. 15. februar 2011

Læs mere

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR Katalog 2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR ØMME KÆRTEGN H = 18 cm Januar Lene Purkær Fabriksparken 9 9230 Svenstrup J Tel: 9831 8081 www.lenepurkaer.dk Skulpturer, der afspejler en kærlighed til livet.

Læs mere

KVD Nyhedsbrev nr. 3, marts 2011

KVD Nyhedsbrev nr. 3, marts 2011 KVD Nyhedsbrev nr. 3, marts 2011 Siden sidst: Siden sidst har vi haft to bestyrelsesmøder og en generalforsamling. Der var 24 fremmødte på generalforsamlingen, som fandt sted i Rønde. Beklageligvis har

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik BILLED VÆRKSTEDET maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2014 Keramik Undervisningen i keramik veksler mellem stillede opgaver og værkstedsarbejde. Gennemgang af de færdige arbejder er en del af undervisningen.

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit)

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) BILLED VÆRKSTEDET Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) Vibeke Krog Sidsel Brix maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2011 BILLED VÆRKSTEDET Billedværkstedet er en lille kunstskole

Læs mere

Kunstforeningen Brundur. Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016

Kunstforeningen Brundur. Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016 Kunstforeningen Brundur Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016 Kære kollega Ansatte ved Brønderslev Kommune stiftede for mange år siden en kunstforening. Du kan læse mere om foreningen på kommunens

Læs mere

ÅRETS KUNSTVÆRK AF ULLA VIBORG

ÅRETS KUNSTVÆRK AF ULLA VIBORG Katalog 2014 ÅRETS KUNSTVÆRK AF ULLA VIBORG Freja H=80 cm x B=70 cm NB! Ift. årets kunstværk er der frit valg af ramme fra Skipperens Rammeværksted til en pris af max. 800 kr. Lidt om årets kunstner UDSTILLER

Læs mere

Billeder. psykiatri. på fremtidens. Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013. Rønnebæksholm

Billeder. psykiatri. på fremtidens. Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013. Rønnebæksholm Billeder på fremtidens psykiatri Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013 Rønnebæksholm Du står med et kunstkatalog i hånden! Kataloget er udgivet i forbindelse med kunstudstillingen på Verdens Mentale Sundhedsdag

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik BILLED VÆRKSTEDET maleri. tegning. akvarel. keramik EFTERÅR 2014 Keramiker Rikke Elgaard www.rikkeelgaard.dk Uddannelse: Designskolen Kolding Arbejdsområde: Brugsting og unika Keramik for øvede Vi arbejder

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Inge Lis Jørgensen. Birthe Nissen. Lisbeth Poulsen. Vibeke Krog

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Inge Lis Jørgensen. Birthe Nissen. Lisbeth Poulsen. Vibeke Krog BILLED VÆRKSTEDET Birthe Nissen Lisbeth Poulsen Vibeke Krog maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2012 Keramiker Lisbeth Poulsen Låsby www.lisbethpoulsen.dk Uddannelse: Det Jyske Kunstakademi 1983-88

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik BILLED VÆRKSTEDET maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2015 Keramiker Rikke Elgaard www.rikkeelgaard.dk Uddannelse: Designskolen Kolding Arbejdsområde: Brugsting og unika Keramik for øvede Vi arbejder

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Farver i en grå tid En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Vi kender ikke fremtiden, og derfor må vi lære vores børn at kæmpe med det ukendte og at klare sig i hvilket som helst miljø i hele spektret

Læs mere

Kunstforeningen i Lantmännen Cerealia, Danmark

Kunstforeningen i Lantmännen Cerealia, Danmark Kunstforeningen i Lantmännen Cerealia, Danmark Nedenfor kan du se de kunstværker, som er indkøbt til udlodning ved den kommende generalforsamling d. 17. marts 2011. Bodil Tobiesen er uddannet maler fra

Læs mere

Landskaberne er konkrete i den forstand, at det er bestemte lokaliteter i ind- og udland, der har inspireret kunstneren. Men det er også abstrakte

Landskaberne er konkrete i den forstand, at det er bestemte lokaliteter i ind- og udland, der har inspireret kunstneren. Men det er også abstrakte e r i n d r i n g e n s l a n d s k a b e r Landskaberne er konkrete i den forstand, at det er bestemte lokaliteter i ind- og udland, der har inspireret kunstneren. Men det er også abstrakte landskaber.

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019 Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb 2019-5. maj 2019 Om udstillingen Udstillingen SOLO: Rita Kernn-Larsen kan ses på Kunsten i Aalborg fra den 7. februar til 5.

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

I mere end tyve år har Violas liv været beriget af hendes passion for at udforske farvernes muligheder på lærredet.

I mere end tyve år har Violas liv været beriget af hendes passion for at udforske farvernes muligheder på lærredet. Viola P. udstiller i Hammel kunstforening. Jeg synes, det er let at male naturalistisk. Udfordringen ligger i at skabe helt nye universer med farver, pensler og spartler, siger billedkunstner, Viola, som

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2018-2019 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Line Billeskov - Liza Krügermeier - Susanne Enøe Hansen

Line Billeskov - Liza Krügermeier - Susanne Enøe Hansen Tuse Næs Kunsthåndværk & Galleri 2013-7 Uglerupvej 31, Uglerup, 4300 Holbæk - kontakt@tusenaes-kunsthaandvaerk.dk - www.tusenaes-kunsthaandvaerk.dk Den store sommer er gået på hæld, en smuk sensommer er

Læs mere

Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm...

Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm... A g n e t h e M a a g a a r d g l a s v æ r k Mit Danmark Mine rødder Jeg er født, opvokset og bor midt i den storslåede vestjyske natur tæt ved havet. Min inspiration Naturen, havet og de åbne vidder

Læs mere

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen 18. aug. 18. okt. 2 0 1 2 Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen Velkommen til udstillingen Art Together Udstillingen præsenterer værker af Billedkunstner Marianne Johansen og arkitekt og billedkunster

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner

Pædagogiske Læreplaner Pædagogiske Læreplaner Målene i læreplanen skal udarbejdes med udgangspunkt i det rammer, vilkår og ressourcer institutionen har. Det vil sige med udgangspunkt i dagtilbuddets fysiske rammer, børne- og

Læs mere

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM 2018 Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops Kurser Kursusprogram 2018 Tingenes hemmelige liv En workshop omkring Stilleben opstilling v. billedkunstner Rick Towle Stilleben,

Læs mere

20 års jubilæumsudstilling

20 års jubilæumsudstilling Forord I forbindelse med Kolding Festuge i 1993 iværksatte en stor gruppe Kolding-kunstnere et projekt, hvis primære formål var at skabe et fælles forum med henblik på at præsentere den enkelte kunstners

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

[Intensitet] [Lyd] stille rum? Er der steder hvor der kunne tilføres lyde? måske af fuglekvidder eller et vandspil?

[Intensitet] [Lyd] stille rum? Er der steder hvor der kunne tilføres lyde? måske af fuglekvidder eller et vandspil? [Lys] Lyset påvirker vores opfattelser af rum og vores psyke. Lyset er en meget vigtig medspiller når arkitekten skaber gode æstetiske rum til mennesker. Lyset kan langt mere end bare at give lys til mørke

Læs mere

- for trivsel og velvære i virksomheden...

- for trivsel og velvære i virksomheden... - for trivsel og velvære i virksomheden... - EN OPLEVELSE I Få et spændende kreativt indspark i dagligdagen - få nye sjove oplevelser og ryst kollegaerne sammen på en anderledes måde. Hyr én, to eller

Læs mere

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 Undervisningen bygger på målsætningerne som beskrevet i Forenklede Fælles Mål. Formålet med Billedkunst At eleverne bruger deres fantasi, skaber deres egne værker

Læs mere

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål Billedkunst Status Eleverne i 5.klasse skal have billedkunst i 60 min. Ugentligt. Det er første år, de skal have mig til faget. Via spørgeskema har jeg forsøgt at evaluere sidste skoleår samt danne mig

Læs mere

2016/2017 MÅL, HANDLINGER OG PÆDAGOGISK BEGRUNDELSE FOR IMPLEMENTERING AF KERNEOMRÅDERNE

2016/2017 MÅL, HANDLINGER OG PÆDAGOGISK BEGRUNDELSE FOR IMPLEMENTERING AF KERNEOMRÅDERNE 2016/2017 MÅL, HANDLINGER OG PÆDAGOGISK BEGRUNDELSE FOR IMPLEMENTERING AF KERNEOMRÅDERNE Indholdsfortegnelse Indledning Pædagogikken i vuggestue og børnehave Mål Pædagogisk begrundelse Handlinger Dokumentation/evaluering

Læs mere

ART BOOK 2016 Abstrakte malerier af kunstner Michael Lønfeldt

ART BOOK 2016 Abstrakte malerier af kunstner Michael Lønfeldt ART BOOK 2016 Abstrakte malerier af kunstner Michael Lønfeldt Malerier af kunstner Michael Lønfeldt Her i kataloget viser jeg fotos med et udvalg af de seneste malerier jeg har lavet. Med lidt tekst om

Læs mere

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige.

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. BARNETS ALSIDIGE PERSONLIGHEDSUDVIKLING Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. - udvikle sig til et selvstændigt menneske

Læs mere

Kunst på Hvalsø Skole

Kunst på Hvalsø Skole Kunst på Hvalsø Skole 1 Hvad skal der til, for at ens tanker begynder at vandre? Det spørgsmål stillede billedkunstner Torgny Wilcke sig selv, da han fik til opgave at skabe kunst til Hvalsø Skole. Wilcke

Læs mere

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen Transit EN LÆRERGUIDE TIL EN UDSTILLING om Menneskets forhold til naturen INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 19. februar til 17. marts kan du og din klasse opleve udstillingen TRANSIT. Med denne lærerguide

Læs mere

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Undervisningsmateriale 8.-10. klasse Malerier på grænsen mellem verdener En gruppe kunstnere i 1920ernes Paris troede fuldt og fast på, at man igennem kunsten

Læs mere

LUST & COLOURS 11. OKTOBER - 14. NOVEMBER 2013 FERNISERING DEN 10. OKTOBER FRA KL. 16

LUST & COLOURS 11. OKTOBER - 14. NOVEMBER 2013 FERNISERING DEN 10. OKTOBER FRA KL. 16 LUST & COLOURS 11. OKTOBER - 14. NOVEBER 2013 FERNISERING DEN 10. OKTOBER FRA KL. 16 Farver ses og opleves med både intellekt og følelser. I useumsbygningen undersøger seks kunstnere, hvad farver gør ved

Læs mere

Pernille Struer 26/05-24/06 201 2

Pernille Struer 26/05-24/06 201 2 NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 4/201 2 Pernille Struer 26/05-24/06 201 2 Næstved Kunstforening inviterer til ferniseringen af Pernille Struer Lørdag den 26. maj fra kl. 1 3.00

Læs mere

PETER LUNDBERG OLIEMALERIER

PETER LUNDBERG OLIEMALERIER PETER LUNDBERG OLIEMALERIER 2 Oliemaleri str. 150 x 150 cm. 2012. Millingbæk fantasi / A Closer Look A Closer Look At The World Behind Siden 1969 har maleren Peter Lundberg håndteret lærred, farver og

Læs mere

Lokalbanken fylder 90 år

Lokalbanken fylder 90 år Lokalbanken fylder 90 år og forærer kunst til borgerne tid til nærvær Forord Lokalbanken har fornøjelsen af at præsentere 11 kunstværker, der er blevet indkøbt i anledning af bankens 90-års fødselsdag.

Læs mere

4 TEMPERAMENTER. - i væv og glas. Grethe Sørensen Inger Jensen Lotte Thorsøe Margrethe Agger

4 TEMPERAMENTER. - i væv og glas. Grethe Sørensen Inger Jensen Lotte Thorsøe Margrethe Agger 4 TEMPERAMENTER - i væv og glas Grethe Sørensen Inger Jensen Lotte Thorsøe Margrethe Agger St. Torv. 9500 Hobro 10. maj - 26. juli 2014 4 temperamenter - i væv og glas 4 TEMPERAMENTER - i væv og glas

Læs mere

Rune Elgaard Mortensen

Rune Elgaard Mortensen «Hovedløs rytter», 59x85 cm, olie og akryl på lærred 203 «Kirurgisk saks, jazzmusiker», 55x70 cm, olie og akryl på lærred 204 «Kirurgisk saks, sløret baggrund», 55x70 cm, olie på lærred 205 «Limitless

Læs mere

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen Fotos: Lene K LISSY BOESEN Lissy Boesens værker står overalt i det offentlige rum, i ind- og udland, på torve og gågader, i skolegårde, boligområder og parker. Men hvem er kvinden bag de kendte og populære

Læs mere

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan.

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan. Personlig kompetence Børn skal have mulighed for: at udvikle sig som selvstændige, stærke og alsidige personligheder at tilegne sig sociale og kulturelle erfaringer at opleve sig som værdifulde deltagere

Læs mere

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter Søren Andersen Bente Hammershøy Dobbelteksponering Søren Andersen og datter Galleri Brænderigården viser en speciel udstilling, hvor far og datter, Søren Andersen og Karin Lønbæk, udstiller sammen med

Læs mere

Mit Danmark. Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm...

Mit Danmark. Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm... A g n e t h e M a a g a a r d g l a s v æ r k Mit Danmark Mine rødder Jeg er født, opvokset og bor midt i den storslåede vestjyske natur tæt ved havet. Min inspiration Naturen, havet og de åbne vidder

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Fælles læreplaner for BVI-netværket

Fælles læreplaner for BVI-netværket Fælles læreplaner for BVI-netværket Lærings tema Den alsidige personlige udvikling/sociale kompetencer Børn træder ind i livet med det formål at skulle danne sig selv, sit selv og sin identitet. Dette

Læs mere

Beklædning i gamle dage. De 6 læreplanstemaer:

Beklædning i gamle dage. De 6 læreplanstemaer: De 6 læreplanstemaer: Barnets alsidige personlige udvikling. Sociale kompetencer. Sprog. Krop og bevægelse. Natur og Naturfænomener. Kulturelle udtryksformer og værdier. Beklædning i gamle dage. Overordnede

Læs mere

Årsplan for billedkunst i 4. klasse 2014/2015

Årsplan for billedkunst i 4. klasse 2014/2015 Årsplan for billedkunst i 4. klasse 2014/2015 Uge 33-37: Cow Parade Uge 38-41: Collage (Matisse) Uge 43-45: Farvelære Uge 46-49: De Fynske Malere Uge 50-51: Juleemne Uge 2-5: Uge 6: Decoupage Avisbilleder

Læs mere

Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle.

Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle. PRESSEMEDDELELSE Kunstforeningen KunstVejen er nu klar med nye udstillinger Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle. Vejen På det midlertidige

Læs mere

NATURLIGHEDER TAGE STØRUP & PETER LUNDBERG 28. MARTS - 29. APRIL 2009 SILKEBORG KUNSTNERHUS. Nygade 24, 8600 Silkeborg

NATURLIGHEDER TAGE STØRUP & PETER LUNDBERG 28. MARTS - 29. APRIL 2009 SILKEBORG KUNSTNERHUS. Nygade 24, 8600 Silkeborg NATURLIGHEDER TAGE STØRUP & PETER LUNDBERG 28. MARTS - 29. APRIL 2009 SILKEBORG KUNSTNERHUS Nygade 24, 8600 Silkeborg naturligheder der er natur lighed ulig nat erna ertur erturnat der hed ertan turlihed

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

Velkommen. Til at rejse & male med Inge Hornung

Velkommen. Til at rejse & male med Inge Hornung Velkommen Til at rejse & male med Inge Hornung Start med at tænke over, hvad man vil lave: En stemning Landskab Mennesker Huse Portræt Dyr Vil vi male naturalistisk eller abstrakt. Tænk på at Weie sagde

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 8/201 5

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 8/201 5 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 8/201 5 31. oktober - 29. november 201 5 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af lørdag den 31. oktober fra kl. 1 3.00 til

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID?

DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? ARKITEKTUR / DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES TEKSTIL / MØBLER / BYER OG RUM / ILLUSTRATION INTERAKTIONSDESIGN / GRAFISK DESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? JEG HAR IKKE KUN LÆRT AT TEGNE, MEN OGSÅ UDVIKLET

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

- en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra klasse

- en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra klasse - en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra 1.-3. klasse I TOTAL!DANS! er børn publikum, og samtidig frie til at bevæge sig og deltage fysisk aktivt i koreografien, mens den sker.

Læs mere

DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID?

DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? JEG HAR IKKE KUN FÅET PRAKTISKE EVNER MED MIG, MEN OGSÅ EN EVNE TIL AT

Læs mere

Abstrakte og unikke malerier med lys og dybde

Abstrakte og unikke malerier med lys og dybde www.artvesta.dk Abstrakte og unikke malerier med lys og dybde Vibeke Vesta varierer sine maleriers udtryk via individuel komposition, struktur og brug af effekter. Det giver hvert maleri sin egen historie.

Læs mere

golddigger Fire hovedværker

golddigger Fire hovedværker Fire hovedværker GOLDdigger tager afsæt i fire af P.C. Skovgaards landskabsmalerier. Disse hovedværker er udgangspunkt for udforskning af tre perspektiver på Skovgaards identitet som menneske: Hans personlige,

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

Sammenhæng. Mål 1. At barnet kan etablere og fastholde venskaber. Tiltag

Sammenhæng. Mål 1. At barnet kan etablere og fastholde venskaber. Tiltag Sociale kompetencer Barnets sociale kompetencer udvikles, når barnet oplever sig selv som betydningsfuldt for fællesskabet, kan samarbejde og indgå i fællesskaber. Oplevelse af tryghed og tillid i relation

Læs mere

Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU

Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU LIDT OM PETER LUNDBERG Billedkunstner, forfatter og foredragsholder. (F: 1955) Peter Lundbergs billedkunstneriske karriere startede i 1969, og i mange år blev

Læs mere

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Alsidig personlig udvikling Områdets fælles mål for udvikling af børnenes alsidige personlige udvikling er, At barnet oplever sejre og lærer, at håndtere

Læs mere

HORSENS KUNSTMUSEUM 1

HORSENS KUNSTMUSEUM 1 1HORSENS KUNSTMUSEUM Internationale kunstnere Siden 1984 har Horsens Kunstmuseum koncentreret sig om indsamling af dansk samtidskunst, men ud fra et ønske om at perspektivere den danske kunstscene, er

Læs mere

Lærervejledning: Krop, identitet og iscenesættelse

Lærervejledning: Krop, identitet og iscenesættelse Lærervejledning: Krop, identitet og iscenesættelse Forløb: Krop, identitet og iscenesættelse Målgruppe: 1.-6. Klasse Fag: Dansk, billedkunst Indledning I materialet her kan du hente inspiration til arbejdet

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Et enkeltkunstnermuseum som J. F. Willumsens Museum er særdeles velegnet i kunstformidling til børn og unge. Tilegnelsen af værkerne bliver mere overskuelig,

Læs mere

Årsplan for billedkunst i 2. klasse 2013-2014

Årsplan for billedkunst i 2. klasse 2013-2014 Boushra Chami Årsplan for billedkunst i 2. klasse 2013-2014 Fagligt emne Læringsmål Hvordan Evaluering Fotografi og ramme Ting der starter med det bogstaver som deres navn starter med. Tegne dyr Tage et

Læs mere

6. - 10. klasse. Opgaveark ...

6. - 10. klasse. Opgaveark ... Interiør, ung kvinde set fra ryggen, 1904. Randers Kunstmuseum 6. - 10. klasse Kunst kan udtrykke forskellige følelser og sætte følelser i gang hos beskueren. Det kan ske gennem komposition, figurers kropssprog,

Læs mere

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Det magiske spejl - At elske sig selv og bygge selvværd Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i HLL

Pædagogiske læreplaner i HLL Pædagogiske læreplaner i HLL HLL-Netværket og denne folder Udgivet af HLL-netværket Tegninger: Susan Thygesen Lay-out: Intern Service Tryk: Intern Service, december 2015 I Lyngby-Taarbæk kommune er daginstitutionerne

Læs mere

Dag 2. Forstå, hvem du er, med Enneagrammet

Dag 2. Forstå, hvem du er, med Enneagrammet Jeg bruger personlighedstype-systemet Enneagrammet 2 som kilde til selvindsigt. Da jeg først hørte om dette personlighedstypesystem, tænkte jeg, at det ikke interesserede mig. Allerede på universitetet

Læs mere

Vi glæder os til at byde dig velkommen, 4. & 5. maj 2019 kl

Vi glæder os til at byde dig velkommen, 4. & 5. maj 2019 kl 4. & 5. maj 2019 1 Indledning Udstillingssteder... For første gang i Greve Kommunes historie oprettes en kunstrute. Her får du mulighed for at komme helt tæt på mangfoldigheden af de kreative kræfter,

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

NYHEDSBREV 2. kvartal 2007

NYHEDSBREV 2. kvartal 2007 NYHEDSBREV 2. kvartal 2007 Kære medlemmer i KUNSTENS VENNER DJURSLAND KUNSTENS VENNER DJURSLAND har haft en forrygende god start. Interessen har været stor lige fra starten, og foreningen tæller efter

Læs mere

Evaluering af årshjul for Børnehuset Mariehønen 2014 2015.

Evaluering af årshjul for Børnehuset Mariehønen 2014 2015. Årshjul 2014 2015: Årshjulet 2014 2015 er beskrevet i form af en skriftlig redegørelse, en planche, ugeplanerne, dokumentationsmapperne samt Barnet bog, der alt sammen er placeret i vores fællesrum, hvori

Læs mere

Lav flotte mosaikker

Lav flotte mosaikker Månestenen #10 Opgaveark Billedkunst, 1-5. klasse Omfang: 2-6 lektioner Lav flotte mosaikker I denne opgave skal eleverne arbejde med mosaik. De introduceres til mosaikkunsten ved at se billeder af mosaik,

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

Program 2015 2016 Kunstforeningen Aktivitetscenter Struer

Program 2015 2016 Kunstforeningen Aktivitetscenter Struer Program 2015 2016 Kunstforeningen Aktivitetscenter Struer Hvorfor en kunstforening: Kunstforeningen Aktivitetscenter Struer blev stiftet ved en generalforsamling d. 24. oktober 2012. Foreningens formål

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

Vinterferie aktiviteter i Nordkraft

Vinterferie aktiviteter i Nordkraft Vinterferie aktiviteter i Nordkraft Klatring Masker Performance Art Workshop Teater Nordkraft Vi skal eksperimentere med det abstrakte udtryk i teater og bevægelse ud fra konkret stillede opgaver og inspirations

Læs mere

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage s med billedkunstner Jane Klostergaard Sculpture by the Sea 2009 Aarhus - Denmark Foto: Niels Toftegaard Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage Sculpture

Læs mere

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Karin Lønbæk

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Karin Lønbæk Bente Hammershøy Dobbelteksponering Karin Lønbæk Der står Horsens med store bogstaver hen over de to kunstnere, der har fernisering d.11.september 2010 i Galleri Brænderigården. Det er far og datter: Søren

Læs mere

Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN UFFE CHRISTOFFERSEN

Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN UFFE CHRISTOFFERSEN Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN af UFFE CHRISTOFFERSEN 2014 PORTRÆTTET og FARVEN Maleriet byder konstant på nye udfordringer. Den seneste opgave har været et portræt af tidligere regionrådsformand Vibeke

Læs mere

Forslag til 3.klasses undervisningsforløb i faget billedkunst efter besøg på Johannes Larsen Museet

Forslag til 3.klasses undervisningsforløb i faget billedkunst efter besøg på Johannes Larsen Museet ØSTFYNS MUSEER, SKOLETJENESTEN LÆRERVEJLEDNING Mit Østfyn: Et undervisningsforløb for 3.klassetrin på Johannes Larsen Museet. Det overordnede formål med Mit Østfyn er at sikre, at alle skoleelever fra

Læs mere