Sådan finder du dit nye job

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan finder du dit nye job"

Transkript

1 A-KASSE Sådan finder du dit nye job Gode råd til jobsøgning DECEMBER 2016

2 Indhold Hvad er det rigtige job for dig? 3 Brug dit netværk 5 Brug de sociale medier 7 FOA Job 8 Jobannoncer i medierne 9 FOA JobMatch 10 Vikarbureauer 11 Politisk ansvarlig: Mona Striib Redaktion: Vibeke Kold Illustration: Jørgen Stamp Produktion: Grafisk Team og FOAs trykkeri AK_Sådan finder du job_a5_

3 SÅDAN FINDER DU DIT NYE JOB FOA 3 Hvad er det rigtige job for dig? I denne pjece kan du få gode råd til, hvordan du finder et nyt job. Det gælder både, hvis du er ledig, nyuddannet, skal flytte eller bare trænger til frisk luft under vingerne. Måske er du heldig at arbejde inden for et fag, hvor det er let at få arbejde, og hvor du er glad for at være. Men det kan også være, at du er på jagt efter et nyt job inden for et andet fagoråde og gerne vil have hjælp til det. Start med at overveje, hvad der kunne være det helt rigtige job for dig: Hvad er du god til på arbejdet og i din fritid? Hvad kan du godt lide at lave på arbejdet og i din fritid? Har du erfaringer og kvalifikationer, som du gerne vil bygge videre på? Kan du måske bruge dine erfaringer og kvalifikationer på en ny måde?

4 4 FOA SÅDAN FINDER DU DIT NYE JOB Hvordan skal den arbejdsplads være, du skal arbejde på? Hvilke arbejdsforhold vil du gerne arbejde under? Hvor skal arbejdspladsen ligge rent geografisk? Måske er det på tide at prøve noget helt nyt? Fakta Få hjælp i FOAs A-kasse Du kan altid kontakte din lokale FOA-afdeling og a-kassen for at få hjælp og inspiration til din jobsøgning. Det kan fx være: vejledning og rådgivning om, hvordan du kan få et nyt job. tilbud om jobformidling via FOA JobMatch. information om muligheder for uddannelse og efteruddannelse. hjælp til at afklare dine jobmuligheder, hvis du ikke længere kan arbejde inden for FOAs områder. hjælp til ledige med at sikre, at Min plan passer til dine jobønsker og forudsætninger. Fakta Er du arbejdsløs? Så skal du ifølge loven stå til rådighed for rimeligt arbejde, dvs. alt arbejde, som du kan varetage, evt. efter en vis oplæring. Men du aftaler med a-kassen, hvilke stillinger du skal søge, og i hvilke geografiske områder du skal søge dem.

5 SÅDAN FINDER DU DIT NYE JOB FOA 5 Brug dit netværk De fleste, der får et nyt job, får det gennem nogen, de kender. Brug dit netværk Det kan være venner, familie, gamle arbejdskammerater, forældre i børnehaven osv. Fortæl derfor alle dine bekendte, at du søger nyt job måske kan de hjælpe dig. Citat Ansvarshavende sosuassistent på et plejehjem Er der nogen i din omgangskreds, som arbejder et sted, du godt kunne tænke dig at være? Så spørg dem, om der er ledige job eller få navnet på en leder, som du kan tale med om at komme på venteliste til næste gang, der bliver et job ledigt. Jo længere man har været i plejesektoren, jo flere kender man, og jo flere kender en. Derfor kan en anbefaling fra en anden medarbejder eller arbejdsplads virke godt. Husk at spørge din bekendte, om du må fortælle, at du kender ham eller hende. Måske kan du ligefrem få vedkommende til at anbefale dig over for lederen. Prøv at tegne dit netværk. Brug tegningen til at lægge en plan for, hvem du vil kontakte hvornår. Invitér fx på en kop kaffe eller en øl på en café.

6 6 FOA SÅDAN FINDER DU DIT NYE JOB Hvis du synes, det er pinligt at spørge en bekendt direkte, kan du spørge, om han eller hun kender nogen, der søger en ny medarbejder. Du kan også spørge venner og bekendte, der arbejder i dit fag, om de har forslag til nogle kurser, du kan tage for at styrke dine chancer for at få et job. Fakta Citat Chefportør Hvordan får ledige FOA-medlemmer nyt job? 1 ud af 3 får job ved at søge på en jobannonce. 2 ud af 3 får job ved at søge uopfordret eller gennem deres netværk. Vi havde 4 til samtale, men vi vidste egentlig godt, at det nok ville blive ham. Dels fordi han havde relevant erfaring. Men især fordi flere i udvalget kendte ham og godt kunne lide ham. De andre 3 kendte vi ikke på samme måde.

7 SÅDAN FINDER DU DIT NYE JOB FOA 7 Brug de sociale medier Hvis du er på Facebook, LinkedIn eller et af de andre sociale medier, kan du melde bredt ud til alle i dit netværk, at du er jobsøgende. Fortæl, hvad du kan og vil, og bed folk om at fortælle det videre til andre. Prøv også at kigge på din profil med en arbejdsgivers øjne: fremstiller du dig selv som en sympatisk og fornuftig person, man gerne vil have som medarbejder og kollega? Eller har du lagt vilde fotos ud og skrevet nogle ting, du måske burde have gemt til en snæver kreds af venner? Pas især på med kritik af din nuværende eller tidligere arbejdsplads. Som led i din jobsøgning kan du bruge de sociale medier til at tegne et positivt billede af dig selv med interesser og holdninger, der passer til de job, du søger. Søger du job i køkkener og kantiner, kan du like sider om madlavning og økologi. Søger du job på ældreområdet, kan du dele og anbefale artikler om demens, rehabilitering og velfærdsteknologi, så arbejdsgiverne kan se, du følger med i dit fag.

8 8 FOA SÅDAN FINDER DU DIT NYE JOB FOA Job Hvis du vil finde annoncer for ledige job, er FOAs jobportal, FOA Job, et godt sted at starte. Fakta FOA Job Du finder FOA Job på forsiden af FOAs hjemmeside under Hjælp til dig > Job eller på: foa.dk/forbund/nyt-job Brugervejledningen til FOA Job findes også via: foa.dk/forbund/nyt-job/ Ofte-stillede-spoergsmaalom-FOA-Job Du kan oprette en jobagent på FOA Job, så du får en mail, hver gang der er et job, der passer til dine ønsker og kvalifikationer. FOA Job er Danmarks største jobportal. Her finder du ikke alene de job, der ligger på Jobnet, men alle ledige job i stat, regioner og kommuner og i en masse private virksomheder. FOA Job er nem at gå til. Du skal bare skrive en stillingsbetegnelse og et geografisk sted i søgefeltet, fx pædagogmedhjælper Aarhus. Så viser FOA Job dig en liste med jobannoncer, der passer til dine ønsker. Tjek, om der er ledige job i nærheden af, hvor du bor. Måske skal du køre lidt længere for at finde det helt rigtige job. I din a-kasse eller FOA-afdeling kan du få en brugervejledning til FOA Job og også nogle gode råd om, hvordan du kan bruge systemet i din jobsøgning.

9 SÅDAN FINDER DU DIT NYE JOB FOA 9 Jobannoncer i medierne Tjek også jobannoncer i aviser og blade. Især lokalaviserne bringer mange jobannoncer, der måske ikke findes på nettet. LOKALAVIS I lokalaviserne kan du også læse om arbejdspladser, der er ved at etablere sig i kommunen, eller som skal udvide og derfor får behov for flere medarbejdere. Det kan være en ny butikskæde, en stor fabrik eller lignende. Hvis du søger, før de annoncerer, får du en ekstra chance for at komme i betragtning til et job. Du viser samtidig, at du er ini tiativrig og følger med i udviklingen på det lokale arbejdsmarked. JOB

10 10 FOA SÅDAN FINDER DU DIT NYE JOB FOA JobMatch FOA JobMatch er FOAs formidlingsservice til medlemmer og arbejdsgivere. Hvis du tilmelder dig FOA JobMatch, kan vi måske hjælpe dig med at finde et job, der passer til dine ønsker og kvalifikationer. Hvis du er ledig Alle ledige medlemmer af FOAs A-kasse bliver automatisk tilbudt at blive tilmeldt FOA JobMatch. Det sker, når du udfylder dit første dagpengekort på a-kassens hjemmeside. Så bliver du spurgt, om du vil have overført dit CV fra Jobnet til FOA JobMatch. Når du svarer ja til det, kan FOA se dit CV, hvis der er en arbejdsgiver, der mangler en medarbejder med dine erfaringer og kvalifikationer. Du kan også udfylde en blanket, som du finder på foa.dk/jobmatch Så bliver dit Jobnet-CV automatisk overført til FOA JobMatch.

11 SÅDAN FINDER DU DIT NYE JOB FOA 11 Vikarbureauer Hvis du er i arbejde eller under uddannelse Hvis du ikke er ledig, kan du udfylde et CV i FOA Jobsøgning Plus, som du finder via foa.dk/ forbund/nyt-job Sæt X ud for Tilmeld formidling. Så kan FOA JobMatch se dit CV, hvis en arbejdsgiver har brug for en medarbejder som dig. FOA har kontakt med mange arbejdspladser, hvor arbejdsgivere og tillidsrepræsentanter er interesserede i, at deres nye medarbejder er medlem af FOA. Du kan melde dig til forskellige vikarbureauer, der så vil kontakte dig, hvis der er en arbejdsplads, der har brug for en vikar. Nogle vikarbureauer er bedre end andre. Det er heller ikke alle, der har overenskomst med FOA. På foa.dk kan du se de vikarbureauer, som FOA har overenskomst med. Klik på den sektor, du hører til, fx Social-Sundhed, og vælg Emnet: Overenskomster. Spørg i din FOA-afdeling, hvis du er i tvivl om kvaliteten af et vikarbureau.

12 DECEMBER 2016 Sådan finder du dit nye job Gode råd til jobsøgning I pjecen får du gode idéer til, hvordan du kan finde dit næste job. Hvordan kan du bruge dit netværk? Hvordan præsenterer du dig selv på de sociale medier? Hvordan finder du job på FOAs jobportal, FOA Job? Hvilken hjælp kan du få hos FOAs jobformidlingsservice, FOA JobMatch? A-kasse Staunings Plads København V Tlf foa.dk/a-kasse FOAs A-kasse er en moderne a-kasse tæt på dig. Vi har lokale kontorer overalt i Danmark, og vi kender dit fag og jobmarkedet. Vores vigtigste opgave er at sikre dig øko nomisk tryghed, hvis du skulle blive arbejdsløs og være din hjælpende hånd i jagten på dit næste job. Ud over dagpenge udbetaler vi også en række andre ydelser, fx efterløn og feriedagpenge. På foa.dk/a-kasse kan du vælge en lang række selvbetjeningsløsninger, og du kan kontakte os i både dag- og aftentimerne.

På vej til dit næste job

På vej til dit næste job A-KASSE På vej til dit næste job Gode råd til jobsøgning FEBRUAR 2018 Indhold Sådan finder du jobbet 3 Sådan søger du jobbet 4 Før du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JANUAR 2017

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JANUAR 2017 A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JANUAR 2017 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Hvem kan hjælpe dig med hvad? 4 For at få dagpenge... 6 Jeg er blevet syg hvad nu? 13 Samtaler i a-kassen

Læs mere

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS F O A f a g o g a r b e j d e VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS Vi er glade for at skulle være kollega med dig, mens du er ansat hos os. Vi håber, at du vil falde godt til på arbejdspladsen, og at du kan

Læs mere

Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job.

Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job. F O A F A G O G A R B E J D E Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job Brugervejledning Indholdsfortegnelse: Hvad kan du bruge

Læs mere

Kan du få voksenelevløn?

Kan du få voksenelevløn? A-KASSE Kan du få voksenelevløn? Ledige over 25 år, der vil tage en pædagogisk assistentuddannelse APRIL 2017 Voksenelevordningen Er du fyldt 25 år og ønsker uddannelse til: Pædagogisk assistent Du har

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JULI 2015 Indhold I arbejde igen 3 Udbetaling af dagpenge 5 Værd at vide under sygdom 14 Hvis du får arbejde på nedsat tid 17 Bliv dygtigere mens du går ledig 19 Hvis

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid JUNI 2017 Indhold Information til dig, der arbejder på nedsat tid 3 Hvad er supplerende dagpenge? 4 Hvor meget kan jeg få? 6

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid OKTOBER 2018 Indhold Illustration: Xxxxxxxxxxx Politisk ansvarlig: Xxxxxxxxxxx Redaktion: Xxxxxxxxxxx Produktion: Grafisk Team/XX

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud JANUAR 2017 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig over 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

Nyuddannet og hvad så?

Nyuddannet og hvad så? A-KASSE Nyuddannet og hvad så? Når du afslutter en uddannelse af mindst 18 måneders varighed SEPTEMBER 2017 Indhold Værd at vide som nyuddannet 3 Hvis du ikke er medlem af a-kassen i forvejen 5 Hvis du

Læs mere

Find dit nye job på FOA Job. Brugervejledning. Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte?

Find dit nye job på FOA Job. Brugervejledning. Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Oktober 2010 F O A F A G O G A R B E J D E Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job Brugervejledning Indholdsfortegnelse: Hvad

Læs mere

Vil du med i a-kassen?

Vil du med i a-kassen? A-KASSE Vil du med i a-kassen? Det betaler sig JULI 2017 Indhold Vil du med i a-akassen? 3 Kontanthjælp er afhængig af formue og ægtefælle 4 Dagpengene er uafhængig af formue og ægtefælle 6 Hvad koster

Læs mere

Kan du få voksenelevløn?

Kan du få voksenelevløn? A-KASSE Kan du få voksenelevløn? Ledige over 25 år, der vil tage en sundhedshjælperuddannelse eller en socialog sundhedsassistentuddannelse APRIL 2017 Voksenelevordningen Er du fyldt 25 år og ønsker uddannelse

Læs mere

Vil du med i a-kassen?

Vil du med i a-kassen? A-KASSE Vil du med i a-kassen? Det betaler sig MARTS 2017 Indhold Vil du med i a-akassen? 3 Kontanthjælp er afhængig af formue og ægtefælle 4 Dagpengene er uafhængig af formue og ægtefælle 6 Hvad koster

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide NOVEMBER 2015

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide NOVEMBER 2015 A-KASSE Når du er ledig Værd at vide NOVEMBER 2015 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Værd at vide under sygdom 9 Hvis du får arbejde på nedsat

Læs mere

FOA Job. Er du - kørt træt i dit job? - opsagt eller ledig? - ved at slutte en uddannelse? - ved at flytte? Find dit nye job på

FOA Job. Er du - kørt træt i dit job? - opsagt eller ledig? - ved at slutte en uddannelse? - ved at flytte? Find dit nye job på Er du - kørt træt i dit job? - opsagt eller ledig? - ved at slutte en uddannelse? - ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job FOA s jobportal på www.foa.dk/foajob 13. juli 2007 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JULI 2017

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JULI 2017 A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JULI 2017 NÅR DU ER LEDIG FOA 3 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej Du er blevet ledig og står i en ny og måske uvant situation. På foa.dk/afdelinger kan du

Læs mere

A-KASSE. Kontanthjælp. Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge?

A-KASSE. Kontanthjælp. Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge? A-KASSE Kontanthjælp Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge? FEBRUAR 2016 Indhold Kontanthjælp Kontanthjælp 3 Kan jeg få kontanthjælp? 5 Kan jeg få støtte? 9 Hvor og hvornår skal jeg søge?

Læs mere

A-KASSE. Kontanthjælp. Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge?

A-KASSE. Kontanthjælp. Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge? A-KASSE Kontanthjælp Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge? JANUAR 2017 Indhold Kontanthjælp 3 Kan jeg få kontanthjælp? 5 Når du har fået kon tanthjælp i et år 9 Kan jeg få støtte? 10

Læs mere

Kan du få voksenelevløn?

Kan du få voksenelevløn? A-KASSE Kan du få voksenelevløn? Ledige over 25 år, der vil tage en pædagogisk assistentuddannelse MAJ 2015 Voksenelevordningen Er du fyldt 25 år og ønsker uddannelse til: Pædagogisk assistent Du har mindst

Læs mere

Find dit nye job på FOA Job

Find dit nye job på FOA Job Januar 2012 F O A F A G O G A R B E J D E Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job Brugervejledning Indholdsfortegnelse: Hvad

Læs mere

Vejledning til jobloggen

Vejledning til jobloggen Vejledning til jobloggen Vejledning til lovpligtig registrering i jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside Indhold Sådan finder du jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside... 2 Sådan opretter du en log... 3

Læs mere

Vil du med i a-kassen?

Vil du med i a-kassen? A-KASSE Vil du med i a-kassen? Det betaler sig FEBRUAR 2016 Indhold Vil du med i a-kassen? Vil du med i a-akassen? 3 Kontanthjælp er afhængig af formue og ægtefælle 4 Dagpengene er uafhængig af formue

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud FEBRUAR 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig over 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud SEPTEMBER 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig over 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge

Læs mere

Spørg FOAs A-kasse. Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Kan jeg få dagpenge fra a-kassen?

Spørg FOAs A-kasse. Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Kan jeg få dagpenge fra a-kassen? A-KASSE Spørg FOAs A-kasse FEBRUAR 2018 Medlemskab af a-kassen for dig, der er under uddannelse Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få penge fra kommunen? Kan

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide A-KASSE Når du er ledig Værd at vide januar 2015 Indhold I arbejde igen 3 Udbetaling af dagpenge 5 Værd at vide under sygdom 13 Hvis du får arbejde på nedsat tid 16 Bliv dygtigere mens du går ledig 18

Læs mere

Sådan bruger du FOAs Joblog

Sådan bruger du FOAs Joblog Sådan bruger du FOAs Joblog Vejledning til lovpligtig registrering i jobloggen I vejledningen kan du se: hvor du finder jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside hvordan du udfylder jobloggen hvad du SKAL

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud SEPTEMBER 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge

Læs mere

Kan du få voksenelevløn?

Kan du få voksenelevløn? A-KASSE Kan du få voksenelevløn? Ledige over 25 år, der vil tage en social- og sundhedsuddannelse MAJ 2015 Voksenelevordningen Er du fyldt 25 år og ønsker uddannelse til: Social- og sundhedshjælper Social-

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Når du søger job. Gode råd til jobsøgning

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Når du søger job. Gode råd til jobsøgning Februar 2010 Til jobsøgende medlemmer F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Når du søger job Gode råd til jobsøgning Politisk ansvarlig: Dennis Kristensen Redaktion: FOAs A-kasse Illustration:

Læs mere

A-KASSE. Kontanthjælp. Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge?

A-KASSE. Kontanthjælp. Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge? A-KASSE Kontanthjælp Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge? APRIL 2015 Indhold Kontanthjælp 3 Kan jeg få kontanthjælp? 5 Kan jeg få støtte? 9 Hvor og hvornår skal jeg søge? 9 Hvilke krav

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JULI 2017

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JULI 2017 A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JULI 2017 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Hvem kan hjælpe dig med hvad? 4 For at få dagpenge 6 Få overblik over dine arbejdstimer og dagpenge 13 Aktivering?

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JANUAR 2019

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JANUAR 2019 A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JANUAR 2019 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Hvem kan hjælpe dig med hvad? 4 For at få dagpenge 6 Få overblik over dine arbejdstimer og dagpenge 13 Aktivering?

Læs mere

Hvor finder du FOA Joblog?

Hvor finder du FOA Joblog? Sådan bruger du FOA Joblog Vejledning til lovpligtig registrering i jobloggen I vejledningen kan du se: hvor du finder jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside hvordan du udfylder jobloggen hvad du SKAL udfylde

Læs mere

Til jobsøgende medlemmer af FOA Fag og Arbejde. Når du søger job. Gode råd til jobsøgning

Til jobsøgende medlemmer af FOA Fag og Arbejde. Når du søger job. Gode råd til jobsøgning Til jobsøgende medlemmer af FOA Fag og Arbejde Når du søger job Gode råd til jobsøgning Oktober 2009 1 Indholdsfortegnelse Hvad er det rigtige job for dig?...3 Hvor finder du det rigtige job?...4 FOA Job...4

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud JANUAR 2017 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud FEBRUAR 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

Sådan går du til jobsamtale

Sådan går du til jobsamtale A-KASSE Sådan går du til jobsamtale Gode råd til jobsøgning DECEMBER 2016 Indhold Sådan går du til jobsamtale 3 Før samtalen 4 De svære spørgsmål 12 På vej til jobsamtale 19 Under samtalen 20 Efter samtalen

Læs mere

Find dit nye job på FOA Job. FOA s jobsøgningssystem på www.foa.dk

Find dit nye job på FOA Job. FOA s jobsøgningssystem på www.foa.dk FOA: Jobsøgning F O A F A G O G A R B E J D E Er du kørt træt i dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job FOA s jobsøgningssystem på www.foa.dk

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen

FOA din partner på arbejdspladsen F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2007 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 205.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig September 2011 Værd at vide: Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Tilmelding til jobcentret

Læs mere

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig Januar 2010 Værd at vide: Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Tilmelding til jobcentret

Læs mere

Vil du med i a-kassen?

Vil du med i a-kassen? A-KASSE Vil du med i a-kassen? Det betaler sig OKTOBER 2015 Indhold Vil du med i a-akassen? 3 Kontanthjælp er afhængig af formue og ægtefælle 4 Dagpengene er uafhængig af formue og ægtefælle 6 Hvad koster

Læs mere

Sådan søger du jobbet

Sådan søger du jobbet A-KASSE Sådan søger du jobbet Gode råd til jobsøgning DECEMBER 2016 Indhold Du kan søge på mange måder 3 Den gode jobansøgning 7 Den særligt gode jobansøgning 12 Fotos og illustrationer 19 CV et et bilag

Læs mere

Mærkbare medlemsfordele

Mærkbare medlemsfordele FORBUND Mærkbare medlemsfordele - for alle medlemmer i FOA Indhold Overenskomst og politisk kraft 4 FOA forhandler for din faggruppes interesser og anerkendelse 4 Tjek på løn og økonomi 7 FOA sikrer dig

Læs mere

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig Marts 2009 Værd at vide: Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Aktivt arbejdssøgende

Læs mere

Find dit nye job på FOA Job

Find dit nye job på FOA Job A-KASSEN Find dit nye job på FOA Job Brugervejledning SEPTEMBER 2015 Indhold Hvad kan du bruge FOA Job til? 3 Hvilke redskaber til jobsøgning finder du i FOA Job? 4 Hurtig jobsøgning 5 Jobsøgning Plus

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2006 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 210.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 A-KASSE Brug dine muligheder Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 Indhold Forord 3 Tag uddannelse 4 Uddannelsesmuligheder under ledighed 6 Sig ja til jobrotation

Læs mere

Find dit nye job på FOA Job FOA s elektroniske jobsøgningsportal

Find dit nye job på FOA Job FOA s elektroniske jobsøgningsportal FOA: Jobsøgning FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE Find dit nye job på FOA Job FOA s elektroniske jobsøgningsportal på www.foa.dk Hvad kan du bruge FOA Job til? FOA Job er et tilbud til dig, der søger nyt

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Dennis Kristensen Forbundsformand I FOA går vi på banen, når det handler om ulighed og fx forringede

Læs mere

Vil du med i kassen? Politisk ansvarlig: Dennis Kristensen Redaktion: FOAs a-kasse. Forsidefoto: Mike Kollöffel. Layout: Joe Anderson.

Vil du med i kassen? Politisk ansvarlig: Dennis Kristensen Redaktion: FOAs a-kasse. Forsidefoto: Mike Kollöffel. Layout: Joe Anderson. F O A s A K A S S E Vil du med i kassen? Vil du med i kassen? Er udgivet af Fag og Arbejde FOAs a-kasse Pjecen henvender sig til ansatte, som arbejder inden for kassens faglige områder, og som kan optages

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O R B U N D E T A F O F F E N T L I G T A N S A T T E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud FOA er til for dig Forbundet af Offentligt Ansatte FOA er et fagligt fællesskab, hvor

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E Det gør FOA for dig som medlem af Teknik- og Servicesektoren Derfor skal du være med i fællesskabet I FOAs Teknik- og Servicesektor samler vi en lang række faggrupper, som

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet September 2012 Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Et springbræt til arbejdsmarkedet Du skal snart starte i et løntilskudsjob på en arbejdsplads.

Læs mere

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE Når du er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 5 Samtaler Sygdom Ferie CV Transporttid Rådighedssamtaler

Læs mere

Vejledning til at oprette CV på Jobnet

Vejledning til at oprette CV på Jobnet Vejledning til at oprette CV på Jobnet Du skal udfylde dit CV så godt som muligt, fordi: jobcentret og FOAs A-kasse så bedre kan hjælpe dig med at finde en arbejdsgiver, der søger en medarbejder med dine

Læs mere

Fulde navn: CPR-nummer: Hvilke job har du søgt inden for de seneste 3 måneder? Hvilke job har du søgt? Skriv stillingsbetegnelse

Fulde navn: CPR-nummer: Hvilke job har du søgt inden for de seneste 3 måneder? Hvilke job har du søgt? Skriv stillingsbetegnelse 1 Fulde navn: CPR-nummer: Hvilke job har du 2 Hvilke job har du 3 Hvilke job har du 4 Hvilke job har du 5 Hvilke job har du 6 Om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet (Lovkrav) For at du kan få dagpenge,

Læs mere

Samtaler i a-kassen. A-kassen

Samtaler i a-kassen. A-kassen Samtaler i a-kassen A-kassen 2 December 2013 Indhold Samtaler i a-kassen... 4 Samtalekontorer... 5 Jobstøtte aktiviteter... 6 Book en samtale eller en Jobstøtte aktivitet... 6 Du kan vælge mellem følgende

Læs mere

Værd at vide: Når du er ledig. F O A s A K A S S E

Værd at vide: Når du er ledig. F O A s A K A S S E Værd at vide: Når du er ledig F O A s A K A S S E Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 5 Samtaler Sygdom Ferie CV Transporttid Rådighedssamtaler Arbejdskrav

Læs mere

BRUG DINE MULIGHEDER SOM LEDIG

BRUG DINE MULIGHEDER SOM LEDIG JUNI 2013 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E BRUG DINE MULIGHEDER SOM LEDIG Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag 2 FOA FAG OG ARBEJDE BRUG DINE MULIGHEDER SOM LEDIG Forord Den forkortede

Læs mere

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE Når du er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 5 Samtaler Sygdom Ferie CV Transporttid Rådighedssamtaler

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

Kom godt i gang med jobsøgningen Jobloggen giver dig overblik

Kom godt i gang med jobsøgningen Jobloggen giver dig overblik Kom godt i gang med jobsøgningen Jobloggen giver dig overblik Hvad er formålet med en Joblog? Når du modtager dagpenge, skal du løbende dokumentere din jobsøgning. Det gør du ved at notere de job du søger

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

Spørg FOAs A-kasse. Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Kan jeg få penge fra a-kassen?

Spørg FOAs A-kasse. Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Kan jeg få penge fra a-kassen? A-KASSE JANUAR 2017 Spørg FOAs A-kasse Hvorfor være medlem af en a-kasse? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Kan jeg få penge fra a-kassen? Kan jeg få penge fra kommunen?

Læs mere

Du skal søge arbejde. Du har pligt til at været aktivt arbejdssøgende.

Du skal søge arbejde. Du har pligt til at været aktivt arbejdssøgende. TIL RÅDIGHED 1 / 5 Du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet for at få dagpenge. Det skal du, fordi du som ledig er en del af arbejdsmarkedet, og fordi dagpengene er en erstatning til dig for den løn,

Læs mere

FOAS A-KASSES DELEGERETMØDE Ændringsforslag til vedtægter

FOAS A-KASSES DELEGERETMØDE Ændringsforslag til vedtægter FOAS A-KASSES DELEGERETMØDE 2016 Ændringsforslag til vedtægter Politisk ansvarlig: Dennis Kristensen og Mona Striib Redaktion: Bo Engelbrecht Nielsen Produktion: Grafisk Team og FOAs trykkeri AK_DM_Aendringsforslag_1410-16

Læs mere

FOA: A-kasse FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE. Når du bliver ledig. ret og pligt for ledige

FOA: A-kasse FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE. Når du bliver ledig. ret og pligt for ledige FOA: A-kasse FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE Når du bliver ledig ret og pligt for ledige Når du bliver ledig - ret og pligt for ledige er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansattes Arbejdsløshedskasse.

Læs mere

Nye regler om dagpenge og efterløn

Nye regler om dagpenge og efterløn A-KASSE Nye regler om dagpenge og efterløn Læs i denne pjece om de vigtigste nye regler, og hvad de betyder for dig MARTS 2017 RIV UD OG GEM 2 FOA NYE REGLER OM DAGPENGE OG EFTERLØN Sådan optjener du ret

Læs mere

Rammebudget

Rammebudget FOAS A-KASSE DELEGERETMØDE 2016 Rammebudget 2017-2019 FOAs A-kasse rammebudget Indhold Forord 3 Forudsætninger 4 Rammebudget 2017-2019 (t.kr.) 5 Grafiske fremstillinger 6 Udgifternes procentvise fordeling

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand TEKNIK-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Reiner Burgwald Formand, Teknik- og Servicesektoren En rimelig løn, et job med fornuftigt indhold, selvstændighed i jobbet og

Læs mere

Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet

Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet 1 Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet For at modtage dagpenge mens du er ledig, skal du stå til rådighed for det danske arbejdsmarked. Det gør du ved blandt andet at opfylde disse betingelser:

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER 2016 DINE RETTIGHEDER OPSIGELSESVARSLER I FUNKTIONÆRLOVEN HAR DU VÆRET ANSAT: ER DER ET VARSEL PÅ: OPSIGELSE SKAL SENEST GIVES VED: Under 6 måneder 1 måned

Læs mere

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... FOA er med sine 200.000 medlemmer i den offentlige sektor langt den største fagforening for tekniske servicemedarbejdere

Læs mere

Brugervejledning Jobsporet

Brugervejledning Jobsporet Brugervejledning Jobsporet Hvilke muligheder har du for jobsøgning på Jobsporet? Jobsøgning Hurtig jobsøgning som er til fri afbenyttelse for alle Jobagent og CV Du kan oprette en jobagent eller et CV.

Læs mere

A-KASSE. Gyldige grunde. Bekendtgørelse nr af 9. november 2016 om selvforskyldt ledighed

A-KASSE. Gyldige grunde. Bekendtgørelse nr af 9. november 2016 om selvforskyldt ledighed A-KASSE Gyldige grunde Bekendtgørelse nr. 1295 af 9. november 2016 om selvforskyldt ledighed JANUAR 2017 Indhold Gyldige grunde 3 Helbred 5 Transport 6 Pasning af familie 8 Deltidsforsikredes arbejdstid

Læs mere

Nyuddannet. Nyuddannet.... og hvad så?

Nyuddannet. Nyuddannet.... og hvad så? F O A F A G O G A R B E J D E A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E N Nyuddannet Nyuddannet... og hvad så? Vejledning til nyuddannede (dimittender) Pjecen er udgivet af FOA Fag og Arbejde og Offentligt

Læs mere

Vejledning til nyuddannede FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Nyuddannet. og hvad så?

Vejledning til nyuddannede FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Nyuddannet. og hvad så? Vejledning til nyuddannede FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE Nyuddannet og hvad så? Indhold: Optagelse som nyuddannet 3 Hvornår har du ret til dagpenge? 4 Hvis du er medlem i forvejen 5 Feriedagpenge

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og Sundhedssektoren FOA er dit sikkerhedsnet. FOA forhandler

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

Når du vil holde ferie

Når du vil holde ferie FOA: A-kasse FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE Når du vil holde ferie som ledig Når du vil holde ferie som ledig er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte og Offentligt Ansattes Arbejdsløshedskassen.

Læs mere

For tyve år siden sendte hver tredje arbejdsløse dansker en uopfordret ansøgning afsted i jagten på et job. I dag gælder det tre ud af fire.

For tyve år siden sendte hver tredje arbejdsløse dansker en uopfordret ansøgning afsted i jagten på et job. I dag gælder det tre ud af fire. BAGDØREN TIL JOB Dobbelt så mange ledige går den uformelle vej for at få job Af Troels Kølln Fredag den 29. juni 2018 Arbejdsløse danskere sender uopfordrede ansøgninger og bruger deres netværk langt mere

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid OKTOBER 2015 Indhold Information til dig, der er på nedsat tid 3 Hvad er supplerende dagpenge? 4 Hvor meget kan jeg få? 6 Hvilke

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som ansat i Social- og Sundhedssektoren

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som ansat i Social- og Sundhedssektoren F O A F A G O G A R B E J D E Det gør FOA for dig som ansat i Social- og Sundhedssektoren 2 Det handler om mennesker Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter er noget særligt. Du er

Læs mere

Husk altid at skrive alle arbejdstimer, også ulønnede, samt timer med selvstændig virksomhed, ferie og sygdom på dagpengekortet.

Husk altid at skrive alle arbejdstimer, også ulønnede, samt timer med selvstændig virksomhed, ferie og sygdom på dagpengekortet. 1 Vejledning om dine rettigheder og pligter som ledig Denne vejledning beskriver dine generelle rettigheder og pligter som ledig. Som ledig skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet, men der er flere

Læs mere

Gode råd. på vej mod dit næste job

Gode råd. på vej mod dit næste job Gode råd på vej mod dit næste job Husk, du får dine breve fra HK s a-kasse på Mit HK 02 Arbejdslivet De fleste mennesker oplever skift i deres arbejdsliv, enten efter eget valg eller fordi deres arbejdsplads

Læs mere

Når du er blevet ledig

Når du er blevet ledig Når du er blevet ledig - læs her hvad du skal gøre, for at få dagpenge. Teknikernes Arbejdsløshedskasse Sidst rettet: december 2010 Tryk: Teknisk Landsforbund På din 1. ledighedsdag Første dag du er ledig,

Læs mere

September 2016 MARKEDSANALYSE 2017 CABI CV- OG JOBPORTAL VEDR. SMÅJOBS MAJ 2017 PRÆSENTATION

September 2016 MARKEDSANALYSE 2017 CABI CV- OG JOBPORTAL VEDR. SMÅJOBS MAJ 2017 PRÆSENTATION September 2016 MARKEDSANALYSE 2017 CV- OG JOBPORTAL VEDR. SMÅJOBS CABI PRÆSENTATION MAJ 2017 MARKEDSANALYSE 2017 Om undersøgelsen KORT OM UNDERSØGELSEN B-t-B undersøgelse med 424 interviews gennemført

Læs mere

Vejledning til Jobloggen

Vejledning til Jobloggen Vejledning til Jobloggen Indhold: Hvad finder du på jobloggens forside? s. 2 Sådan opretter du en log om jobsøgning s. 3 Sådan ændrer du status på en log s. 7 Sådan vedhæfter du en ansøgning til en log

Læs mere

sådan gør du... [meld dig ledig]

sådan gør du... [meld dig ledig] [jobsøgende] sådan gør du... [meld dig ledig] på dagpenge Meld dig ledig på Jobnet - Dagpenge Når du skal melde dig ledig, går du ind på forsiden af Jobnet.dk. Her klikker du på 'Meld dig ledig' i boksen

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

Dit CV på jobnet.dk Side 1. Indhold

Dit CV på jobnet.dk Side 1. Indhold DIT CV PÅ JOBNET.DK Dit CV på jobnet.dk Side 1 Indhold 1. CV et din nøgle til dagpenge og job.... 2 2. Derfor skal dit CV på jobnet.dk... 2 3. CV-samtalen... 2 4. Generelle krav... 2 5. Undgå problemer

Læs mere

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder Værs go - tag gerne noget at drikke Dagens program 9.00 Velkomst 9.15 Oplæg om udsøgning af virksomheder og netværk

Læs mere

sådan gør du... [meld dig ledig]

sådan gør du... [meld dig ledig] [jobsøgende] sådan gør du... [meld dig ledig] som dimittend Meld dig ledig på Jobnet Dimittend Denne vejledning skal du kun anvende, hvis du kan sige ja til følgende: Du er nyuddannet, optaget eller på

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere