TD Temadag 2012 Dansk Ride Forbund 30. november 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TD Temadag 2012 Dansk Ride Forbund 30. november 2012"

Transkript

1

2 TD Temadag 2012

3 Dagsorden Kaffe og rundstykke Orientering vedr. TD ernes fremtidige placering i forbundet/v Merete Fohlmann 10: Uhensigtsmæssig brug af bid, sporer, pisk og (gamacher)/v Mette Uldahl Pause Træningsmetoder og biomekamik vurdering af dressurheste på opvarmningsbanen/v Mette Uldahl 12:30-13:15 Frokost 13:15-14:30 Opvarmningsbanen 1. Fit to compete: Halte heste på opvarmningen/v Mette Uldahl 2. Opstilling af spring/v Per Nielsen 3. TD ers opsyn med opvarmningsbanen/v Merete Fohlmann 4. Dressur og spring/indendørs og udendørs antal ekvipager på opvarmningen /v MF Reglement 2013 væsentlige ændringer/v Merete Fohlmann Hvordan bruges røde og gule kort? Spørgeskemaundersøgelse: TD s tilstedeværelse på stævnepladsen Stævnerapport karaktergivning Pause :15 Vaccination, gennemgang af protokol 2013/Mette Uldahl Doping, herunder brug af TUE papirer Afslutning - kommentar

4 Fremtidig placering af TD erne i Dansk Ride Forbund

5 Baggrund for ændringer af strukturen? Den nuværende struktur giver forskellige udfordringer. A-TD gruppen ønsker indflydelse på beslutningsprocesser. Dressurudvalget havde ønske om bedre samarbejde mellem officials-grupper.

6 At C-TD erne er organiseret i distrikterne betyder bl.a.: Forskellig håndtering af C-TD i distrikterne Forskelligt syn på rekruttering af C-TD ere Forskelligt syn på udvælgelse af mentorer Forskelligt syn på anbefaling af personer til videreuddannelse til B-TD Forskellig niveau for efteruddannelse og sparring Forskellige kulturer og måder at efterleve reglementer på

7 A-TD erne ønsker mere indflydelse på bl.a.: Udnævnelse af A- og B-TD er. TD-uddannelsen generelt. Reglementet og stævneudviklingen, herunder udvikling af stævnekvalitet.

8 Dressur- og springudvalgets ønsker i forhold til TD erne: Mere ensartet optræden af TD er på stævnepladserne, herunder især fortolkning af reglementet. Specialisering i discipliner, dvs. opdeling af dressur og spring TD ere Bedre samarbejde mellem TD er og stævnernes øvrige officials

9 Hvordan opnås dette? Ved at få TD erne forankret politisk og sportsligt i afd. sport Disciplinudvalgene har beslutningskompetencerne i forhold reglement, stævner og stævneudvikling/kvalitet. Derfor vil TD erne få mest mulig indflydelse ved at være direkte integreret i de beslutningstagende organer.

10 Distrikternes forslag til organisering: Der oprettes et TD-udvalg - i lighed med øvrige DRF-disciplinudvalg bestående af 7 medlemmer: 2 repræsentanter for Jylland, 1 fra Fyn og 1 fra Sjælland+øer, samt 1 A-TD, 1 B-TD og 1C-TD (som også indtil videre har D-stævnerne i sit regi). Rekrutteringen sker i den samlede TD-gruppe efter indstilling og demokratisk afstemning.

11 A-TD ernes forslag til organisering: Et TD udvalg bestående af alle A-TD ere, der varetager alle opgaver mht. TD ere. Udvalget sidder med i afd. sport.

12 Forslaget vedtaget af bestyrelsen TD erne organiseres under disciplinudvalgene, som vi kender det fra military, distance og voltigering. Det vil sige, at der i hvert udvalg sidder en TD-ansvarlig. I spring og dressur foreslås det, at det er en uddannet TD, som indgår i udvalget på lige fod med de øvrige medlemmer, men med ansvar for TD området. Der skal nedsættes en uddannelsesgruppe, hvor de TD ansvarlige fra hvert disciplinudvalg i samarbejde tilrettelægger en fælles basisuddannelse, hvor det fagligt er muligt. De disciplinspecifikke kurser tilrettelægges af den TD-ansvarlige i samarbejde med det øvrige disciplinudvalg og evt. øvrige kompetente TD ere indenfor den pågældende disciplin. Derudover kan udvalgene nedsætte arbejdsgrupper, evalueringsgruppe m.m. efter behov, som vi i dag kender det fra dommere og banebyggere. Når alt kommer til alt, er det overordnet set en organisering af TD erne på lige fod med forbundets øvrige officials, som er organiseret under disciplinudvalgene, blot med et tættere samarbejde på tværs af disciplinerne.

13 Distrikterne Distrikterne med tradition herfor vil stadig have mulighed for at tildele C-TD er i deres distrikt. Distrikterne udpeger TD aspiranter i samarbejde med TDansvarlig. Distrikterne skal have en formaliseret udveksling mellem distrikterne, således at C-TD erne får erfaring ude som hjemme. Krav til TD erne om et vist aktivitetsniveau. Krav om jævnlig uddannelse kurser m.m. for at beholde sin autorisation.

14 Hvad vil det sige i praksis 1. november 2012 vil stillingerne til TD-ansvarlige i spring og dressur blive slået op. De nye TD-ansvarlige vil træde ind i udvalgene 1. januar Der vil herefter være en flydende overgangsperiode. Men i løbet af 2013 vil den nye struktur være implementeret. I de øvrige sportsudvalg er der allerede en TD-ansvarlig. Det vil være således, at alle nuværende TD er skal oplyse om de ønsker at være tilknyttet spring og/eller dressur. Alle nyuddannede TD er skal følge den uddannelse, der er planlagt for den respektive disciplin de ønsker at være TD for, og det vil være muligt at følge uddannelsen i flere discipliner. TD er vil referere til den TD-ansvarlige i udvalget. C-TD er vil stadig blive udnævnt i samarbejde med distrikterne, men A og B TD er vil blive udnævnt i et samarbejde mellem den TD-ansvarlige og sportschefen. Fordeling af A og B TD er vil være et samarbejde mellem administrationen og den TD-ansvarlige i udvalget.

15 Arbejdsopgaver for TD-ansvarlig I samarbejde med uddannelsesgruppen koordinere, tilrettelægge og sikre gennemførelse og udvikling af strategi for TD uddannelsen. Ansvarlig for tilrettelæggelse af disciplinspecifikke kurser i samarbejde med administrationen, det øvrige disciplinudvalg og evt. øvrige kompetente personer. Kontaktperson til TD ere på A, B og C niveau i forhold til vejledning, supervision samt uddannelses-og opgaveplanlægning. Fordeling af TD ere til A- og B-stævner samt mesterskaber. Løse evt. problemstillinger vedr. TD ere i hverdagen.

16 Uhensigtsmæssigt brug af bid, sporer og pisk/v Mette Uldahl

17 TD s tilsyn på opvarmningsbanen

18 Hvorfor er det vigtigt, at TD har opsyn med opvarmningsbanen? Vi ønsker stævner, hvor hesten behandles ordentligt, og hvor der er fair konkurrence for alle. TD s tilstedeværelse virker forbyggende på ukorrekt opførsel

19 Hvad er TD ens opgave ved opvarmningsbanen? Det vigtigste på opvarmningsbanen er at sørge for, at opvarmningen foregår på en rolig og ordentlig måde for alle deltagere, at det er sikkert at færdes for alle på området og at reglerne, som beskytter hestene mod mishandling, overholdes. At tilse, at bundforholdene er bedst mulige, evt. sørge for vanding af banen og/eller planing. Hvis der sker uheld på opvarmningsbanen skal TD hjælpe med at begrænse skaderne, kalde læge, skaffe ambulance etc.

20 Hvor meget skal TD opholde sig ved opvarmningen? Så meget tid som muligt. Sørg altid for at klubben på forhånd har afsat hjælpere, der kan holde opsyn, når TD ikke selv har mulighed for at være ved opvarmningsbanen. Husk at hjælperne skal instrueres af TD en. Man kan selvfølgelig godt gå en runde på stævnpladsen. Vurder hvornår ved stævnet, der er mest brug for opsyn.

21 Antal ekvipager på opvarmningen

22 Hvilke faktorer spille ind? Banens størrelse Banens beskaffenhed Indendørs eller udendørs Hvilken disciplin? Hvilke klasser varmes der op til? Varmes der op til en eller to konkurrencebaner? Det må være en individuel bedømmelse fra stævne til stævne Hvad er jeres erfaringer? Nogle gode råd eller tommelfingerregler I vil dele?

23 Reglement 2013

24 Fælles Bestemmelser

25 12.4 Antal ryttere pr. hest pr. disciplin pr. stævne Ved C-stævner og højere: En hest/pony må kun rides af én rytter pr. disciplin pr. stævnedag (voltigering undtaget). Dette gælder ikke ved start uden for konkurrence. Afholdes der D-klasser ved et C-stævne betragtes dette som ét stævne.

26 16.2. Hvornår skal ponymåling foretages Ponymåling er påkrævet for ponyer, der skal starte C- stævner og højere under Dansk Ride Forbund. Ponyer kan tidligst måles i det år, hvori de fylder 4 år. De skal måles igen i deres 6. leveår og i deres 8. leveår. De skal altid måles inden første stævnestart. Måles ponyen første gang det år den fylder 5 år, skal den måles igen som 6 årig. Ligeledes gælder det, hvis den måles første gang som 7 årig, skal den måles igen som 8 årig. Måles ponyen første gang som ældre end 8 år, skal den blot måles én gang. Ponymåleåret går fra d. 1. december til d. 31. december året efter.

27 66.6 Start uden for konkurrence Ryttere og/eller heste/ponyer, der er kvalificeret til en klasse/stævne, men på baggrund af skærpede udelukkelseskriterier er udelukket fra klassen, kan med tilladelse fra både dommer og TD starte uden for konkurrence dog max. 2 starter pr. dag. Hesten/ponyen må ikke starte i senere konkurrencer ved samme stævne i samme disciplin. Der kan ikke gives tilladelse til start uden for konkurrence i klasser, hvor hesten/ponyen/ekvipagen er startberettiget

28 66.4. Startlister og startrækkefølge Elektronisk lodtrækning ved mesterskaber foretages normalvis kl. 18 dagen før og kan overværes af de startende ryttere eller repræsentanter herfor. Foretages lodtrækningen inden kl. 18 skal dette annonceres med angivet tidspunkt min. dagen før lodtrækningen. Hvor der ikke anvendes elektronisk lodtrækning sker det efter følgende procedure: For individuelle ekvipager trækker alle ryttere med flere heste først, med angivelse af hestens navn. Hvis der ikke er minimum 8 numre imellem de 2 numre, trækkes et nyt nummer og det trukne lægges tilbage. Herefter trækker de ryttere der har én hest deres nummer. Ved holdmesterskaber skrives alle holdene på en seddel og lægges i en skål/pose, i en anden skål/pose lægges numrene fra 1 til det antal hold der starter. En person trækker et hold og derefter en anden person, evt. en fra holdet, startnummeret.

29 392 Distriktsmesterskaber Tre sæt regler til distriktsmesterskaber Afventer arbejdsgruppe under distrikterne

30 Dressurreglement

31 225.1 Sikkerhedsudstyr Ridehjelm/hat (evt. bowler) Obligatorisk. Skal leve op til kravene i Fælles Bestemmelser. Skal være sort eller af samme farve som jakke/kjole. Diskret udsmykning tilladt. Ventilationsanordninger tilladt. Ponyryttere: Ridehjelm obligatorisk. Hesteryttere under 18 år: Ridehjelm obligatorisk Hesteryttere over 18 år: I sværhedsgrad 0-3 samt på 6 års heste eller yngre er ridehjelm obligatorisk. Fra og med sværhedsgrad 4 er det valgfrit om der rides med ridehjelm eller hat.

32 225.4 Beklædningsgenstande på rytterens underdel Ridestøvler: Obligatorisk. Støvlen skal være af læder, kunstlæder eller gummi med glat/let rillet sål og hæl. Støvlen skal være ensfarvet: Sort eller af samme farve som ridejakken. Sikkerhedsmæssigt forsvarlige snører over vristen samt lynlåse i samme farve som støvlen er tilladt. Kontraststriber ikke tilladt. Støvlen kan have følgende udformninger: - Lang glat støvle i ét stykke. - Kort glat støvle med tilhørende løst, glat skæfte. E- og D-stævner og E- og D-klasser: Leggins kan benyttes i stedet for løst, glat skæfte.

33 Springreglement

34 310.2 Alder 5-års heste og ponyer 5-års heste og ponyer må deltage i klasser af sværhedsgrad 0, 1 og 2. De kvalifikationer, 5-års heste/ponyer opnår, som måtte udelukke dem fra start i sværhedsgrad 2, træder først i kraft, når hesten/ponyen fylder 6 år. 6-års heste og ponyer 6-års heste og ponyer må deltage i klasser af sværhedsgrad 0, 1, 2, 3 og 4. 6-års ponyer må først deltage i B-stævner pr. 1. april. De kvalifikationer, 6-års heste/ponyer opnår, som måtte udelukke dem fra start i sværhedsgrad 4, træder først i kraft, når hesten/ponyen fylder 7 år.

35 Opdeling og sammenlægning Opdeling i afdelinger Springklasser deles ligeligt i 2 eller flere afdelinger for hvert påbegyndt antal af 90 deltagere i klassen. Deles klassen ikke skal der køres med dobbelt præmierække således at nr. 1 og 2 begge får placering som nr.1, 3 og 4 som nr. 2 osv.

36 Generelt Se Fælles Bestemmelser. Særligt for springning angives yderligere: Metode. Evt. kvalifikationsmetode til finale. Ved C-stævner for heste skal der i sværhedsgrad 1-2 altid afvikles to klasser af samme sværhedsgrad umiddelbart efter hinanden. Den ene klasse skal altid være åben for alle. Dette gælder dog ikke ved mesterskaber, cups og lign.

37 Mesterskaber Der bliver indsat ved alle mesterskaber, at man skal overholde rytterkategorisering.

38 TD s tilstedeværelse på stævnepladsen

39 Problemstilling: Lange stævnedage, mange stævnedage i træk. Aktører Arrangører Ryttere Officials Forslag til løsninger?

40 Spørgeskemaundersøgelse

41

42 I hvilken disciplin er du teknisk delegeret? N Alle svarpersoner (N = 69)

43 Antal afholdte stævner i perioden Kategori Antal A-stævner 6 B-stævner 62 C-stævner 521 I alt 589

44 Hvor mange stævner har du været TD ved? I alt 596

45 Hvilke kategorier har du været TD ved i perioden og hvor mange? Serie Antal A-stævner Antal B-stævner Antal C-stævner

46 Hvor mange stævner har du været til i hver disciplin? Serie Antal Dressur Antal Spring Antal Military Antal Distance

47 Over hvor mange dage varede stævnerne? Serie Antal stævner 1 dag Antal stævner 2 dage Antal stævner 3 dage Antal stævner 4 dage Antal stævner mere end 4 dage 28 4

48 Stævnedage Stævnedage i alt 1287 Hvor mange af disse stævnedage var mere end 10 timer? Hvor mange af disse stævnedage var mindre end 8 timer? ,11 % ,89 %

49 Formøde Stævner i alt 589 Ved hvor mange af stævnerne var du til formøde i klubben? 91

50 Har din funktion som TD været nemmere, når der har været afholdt formøde? Alle svarpersoner (N = 59) 15 N Ja Nej Andet - anfør venligst

51 Udarbejdes der altid stævnerapport? Alle svarpersoner (N = 65) N Ja Nej Andet - anfør venligst

52 Gule og røde kort

53 82.4 Påtale, gule kort og røde kort Påtale En påtale kan tildeles af TD, den fungerende dommer og af Dansk Ride Forbunds administration. Kan tildeles i de beskrevne tilfælde, samt i tilfælde hvor det skønnes nødvendigt.

54 Gult kort Det gule kort kan tildeles af TD og den fungerende dommer. Kan tildeles i de beskrevne tilfælde, samt til en person der ikke efterkommer en påtale. Det gule kort skal vises visuelt og offentligt. Gult kort indberettes til stævnejuryen og Dansk Ride Forbunds administration. Tre gule kort modtaget indenfor en 12 måneders periode indberettes af Dansk Ride Forbunds administration til Disciplinærudvalget som behandler de gule kort som en gentagen forseelse.

55 Rødt kort Det røde kort kan tildeles af TD og den fungerende dommer. Kan tildeles i særlige tilfælde, samt til en person der modtager sit andet gule kort ved samme stævne. En person, der tildeles rødt kort, skal bortvises fra stævnet. Det røde kort skal vises visuelt og offentligt. Bortvisning fra et stævne indberettes til stævnejuryen, Dansk Ride Forbunds administration og Disciplinærudvalget.

56 Blod og mærker på hesten/ponyen Hesten/ponyen må ikke have blod og/eller mærker efter misbrug på sig. Påtale: Heste/ponyer, der bløder fra mulen (mund, næse - i tilfælde hvor hesten/ponyen f.eks. har bidt sig i tungen eller læben), mærker i schenkellejet hvor rytter/hjælper ikke direkte anses for at være skyld i dette. Ekvipagen skal udgå. Gult kort + diskvalifikation: Heste/ponyer med tydelige mærker efter rytters/hjælpers brug af sporer, pisk eller bid. Rødt kort, bortvisning og diskvalifikation: Grove, enkeltstående tilfælde af ovenstående.

57 Straf Straf må ikke benyttes og defineres således: Overdreven brug af pisk, tøjle eller sporer Diskvalifikation samt påtale eller gult kort: Tildeles ekvipagen i tilfælde, hvor hesten/ponyen straffes for en uønsket handling. Rødt kort + bortvisning: Tildeles rytteren i grove, enkeltstående tilfælde.

58 Forstærkning Definition: Hesten/ponyen tilføres impuls til den udfører den ønskede handling eller roses for en ønsket handling. Forstærkning benyttes under forudsætning af, at hesten/ponyen ikke udsættes for unødig smerte. Diskvalifikation samt gult kort: Tildeles ekvipagen i tilfælde, hvor forstærkning udføres særligt overdrevet Rødt kort + bortvisning: Tildeles rytteren i grove, enkeltstående tilfælde af ovenstående.

59 Pisk benyttelse Pisken må aldrig benyttes som straf for en hændelse men kun som korrektion. Ved ulydighed må hesten/ponyen korrigeres med lette slag med pisken. Dette skal ske i umiddelbart tilknytning til ulydigheden - En pisk må aldrig benyttes til at give afløb for rytterens eller hjælperes temperament. - Pisken må aldrig benyttes i hestens/ponyens hoved. - Rytteren må aldrig benytte pisken med overhånd. Diskvalifikation samt gult kort: Tildeles ekvipagen ved overtrædelse af dette punkt Rødt kort + bortvisning: Tildeles rytteren i grove, enkeltstående tilfælde af ovenstående.

60 Sporer benyttelse Sporer må aldrig benyttes som straf for en hændelse men som forstærkning af rytterens schenkler. Sporer må aldrig benyttes til at give afløb for rytterens temperament. Gult kort + diskvalifikation: Gives ved overtrædelse af dette punkt Rødt kort + bortvisning: Grove, enkeltstående tilfælde af ovenstående

61 Sikkerhedsudstyr Der må ikke være foretaget ændringer i oprindelig udformning eller design af sikkerhedsudstyr, som skønnes at påvirke den sikkerhedsmæssige funktionalitet. Gult kort og diskvalifikation tildeles rytteren, såfremt regler i dette afsnit overtrædes.

62 Framelding og tilbagebetaling af indskud / tilmeldingsgebyr Stævnearrangøren kan i propositionerne angive en frameldingsfrist, dog tidligst 4 dage før stævnet. Har stævnearrangøren ikke angivet noget, er frameldingsfristen kl. 18 dagen før den pågældende klasse. Tilmelding til et stævne er som hovedregel bindende. Såfremt start ikke er mulig, skal framelding senest ske ved fristen for framelding. Ved framelding forud for den ordinære anmeldelsesfrist returneres det indbetalte startgebyr og boksleje med 100 % minus kr. 50,00 TD kan tildele gult kort, hvis en rytter udebliver fra et stævne eller en klasse uden at have frameldt.

63 Andre tilfælde hvor gult kort kan gives Påtale, gult kort eller rødt kort kan gives, hvis rytteren eller dennes værge/hjælper optræder sikkerhedsmæssigt uforsvarligt. Påtale, gult kort eller rødt kort kan gives, hvis rytteren eller dennes værge/hjælper optræder usportsligt, uforskammet, utilbørligt eller ikke efterkommer et påbud givet af stævnearrangøren, dommeren eller TD.

64 Dokumenter Vaccinationerne Hestepas med dansk konkurrencehesteregistrering

65 Stævnerapport

66 Stævnerapport Der gives generelt meget høje karakterne ved B-stævnerne. Karakterne afspejler ikke altid de tilbagemeldinger der gives fra rytterne. 5 skalaen er svær at bruge, derfor indfører vi 10 skalaen efter nytår. De nye TD er i disciplinudvalgene får til opgave at videreudvikle stævnerapporten.

67 Karakterskala Karakter Beskrivelse 10 Fremragende 9 Særdeles godt 8 Godt 7 Ret godt 6 Tilfredsstillende 5 Godkendt 4 Utilfredsstillende 3 Jævnt dårligt 2 Dårligt 1 Meget dårligt 0 Ikke tilstede

68 Hvorfor har du valgt at blive TD? Fordi jeg brænder for sporten og for at sporten skal være så retfærdig som mulig. Dette både for hest og rytter. Som TD skal man være alle steder og alligevel ingen steder. Både ryttere og stævnearrangører skal vide, at med retfærdighed og fornuft kommer man længst. Etikken omkring hest og rytter er for mig en vigtig ting, således at ingen lider overlast. Regler skal holdes uanset hvem man er. Stævnerne er for hest og rytter, der som oftest er i harmoni med hinanden og med omgivelserne.

69 Pause

70

Væsentlige reglementsændringer 2013

Væsentlige reglementsændringer 2013 Væsentlige reglementsændringer 2013 Fællesbestemmelser 11. SMITSOMME SYGDOMME En stævneplads, som har været anbefalet lukket af en dyrlæge på grund af smitsom sygdom, kan tidligst afholde stævner 10 dage

Læs mere

Ridestævners ABC. Alle informationerne kommer fra DRFs reglementer Stævnetyper:

Ridestævners ABC. Alle informationerne kommer fra DRFs reglementer Stævnetyper: Ridestævners ABC Fra BRKs side vil vi her prøve at synliggøre væsentlige detaljer omkring de forskellige typer stævner, og hvilke ændringer der er i reglementet for det indeværende år i forhold til dressur

Læs mere

Fællesbestemmelser Distriktsmesterskaber 2019

Fællesbestemmelser Distriktsmesterskaber 2019 Fællesbestemmelser Distriktsmesterskaber 2019 Fællesbestemmelser for distriktsmesterskaber 2019 Bemærk at propositioner for military-, distance- og TREC-stævner skal godkendes af DRF s respektive disciplinudvalg

Læs mere

Uddannelse af Teknisk delegerede i spring og dressur

Uddannelse af Teknisk delegerede i spring og dressur Uddannelse af Teknisk delegerede i spring og dressur Uddannelsen TD-uddannelsen er en kombineret mesterlære og teoretisk uddannelse. TD-aspiranter kan uddanne sig til C-teknisk delegerede, som giver kompetencer

Læs mere

Springudvalgsmøde 13. Juni :00-21:30 Dalum - Odense

Springudvalgsmøde 13. Juni :00-21:30 Dalum - Odense Springudvalgsmøde 13. Juni 2016 17:00-21:30 Dalum - Odense Til stede: Jakob (Formand) Per Nielsen (Bane designer ansvarlig) Nina Kaae (ansvarlig for D-officials) Lars N. Pedersen (Elitechef springning)

Læs mere

Ridestævners ABC. Ponymål Kategori 2 er mellem 131-140 cm uden sko i stangmål. Kategori 3 er max 130 cm uden sko i stangmål

Ridestævners ABC. Ponymål Kategori 2 er mellem 131-140 cm uden sko i stangmål. Kategori 3 er max 130 cm uden sko i stangmål Ridestævners ABC Fra BRKs side vil vi her prøve at synliggøre væsentlige detaljer omkring de forskellige typer stævner, og hvilke ændringer der er i reglementet for det indeværende år i forhold til dressur

Læs mere

Marianne Søderlund (dressur) Diana Bülow (spring) Connie Chilgenbach (stævnekalender) Charlotte Cady (ansv. for stævneudvalget)

Marianne Søderlund (dressur) Diana Bülow (spring) Connie Chilgenbach (stævnekalender) Charlotte Cady (ansv. for stævneudvalget) Marianne Søderlund (dressur) Diana Bülow (spring) Connie Chilgenbach (stævnekalender) Charlotte Cady (ansv. for stævneudvalget) } Info fra D4 formand Helle Madsen } Information fra D4 stævneudvalg D4 Cups

Læs mere

Fællesbestemmelser Distriktsmesterskaber 2016

Fællesbestemmelser Distriktsmesterskaber 2016 Fællesbestemmelser Distriktsmesterskaber 2016 Fællesbestemmelser for distriktsmesterskaber 2016 Generelt Nedenstående regler er gældende for afvikling af distriktsmesterskaber i 2016 i Dansk Ride Forbunds

Læs mere

Udtræk fra DRF s Springreglement 2012

Udtræk fra DRF s Springreglement 2012 Udtræk fra DRF s Springreglement 2012 Sikkerhedsudstyr Ridehjelm: Obligatorisk. Skal leve op til kravene i Fælles Bestemmelser. Derudover ingen begrænsninger hvad angår udseende på hjelmen. Sikkerhedsvest:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag 26. november 2014 Kl Idrættens Hus, Brøndby

Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag 26. november 2014 Kl Idrættens Hus, Brøndby Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag 26. november 2014 Kl. 17.00 20.00 Idrættens Hus, Brøndby Til stede Ulf Helgstrand (UH) formand Charlotte Gierahn (CG) Jakob Ravnsbo (JR) Janni Thermann (JT) Anne-Mette

Læs mere

TD-basiskursus april Fælles bestemmelser

TD-basiskursus april Fælles bestemmelser TD-basiskursus 9.-10. april 2016 Fælles bestemmelser Fælles Bestemmelser lidt overordnede betragtninger Reglementet er ikke et slå-i-hovedet dokument Spilleregler for fair play overfor dyr og mennesker

Læs mere

Springudvalgsmøde Referat 8. februar Kl.17:00 Hindsgavl - Middelfart

Springudvalgsmøde Referat 8. februar Kl.17:00 Hindsgavl - Middelfart Springudvalgsmøde Referat 8. februar Kl.17:00 Hindsgavl - Middelfart Til stede: Jakob Leth (Formand) Bent Schultz (Dommeransvarlig) Per Nielsen (Bane designer ansvarlig) Birgitte Tribler (TD ansvarlig)

Læs mere

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011 Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011 Formål Formålet med prøven er at bedømme brugsegenskaber for heste og ponyer. Deltagere Deltagere er heste/ponyer,

Læs mere

Vestegns Mesterskaberne (VM)

Vestegns Mesterskaberne (VM) Vestegns Mesterskaberne (VM) opdateret april 2018 Vestegnsklubberne er: ARK, BAL, BNR, GLK, HVR, ISR, LØSR, SBGR, SIV og VER Vestegns Mesterskaberne er et fælles arrangement på D-stævneniveau. Vestegns

Læs mere

De Sydjyske Rideklubber s (DSR) fællesbestemmelser Distrikt 8, Distrikt 9, Distrikt 10

De Sydjyske Rideklubber s (DSR) fællesbestemmelser Distrikt 8, Distrikt 9, Distrikt 10 De Sydjyske Rideklubber s (DSR) fællesbestemmelser Distrikt 8, Distrikt 9, Distrikt 10 1. Generelt. DRF reglement er gældende ved alle C-stævner i DSR med følgende tilføjelser, der er vedtaget på DSR årlige

Læs mere

Springudvalgsmøde Referat 30 nov. Kl.17:00 DALUM

Springudvalgsmøde Referat 30 nov. Kl.17:00 DALUM Springudvalgsmøde Referat 30 nov. Kl.17:00 DALUM Til stede: Jakob (Formand) Bent Schultz (Dommeransvarlig) Per Nielsen (Bane designer ansvarlig) Birgitte Tribler (TD ansvarlig) Nina Kaae (ansvarlig for

Læs mere

D-stævne mesterskab 2016

D-stævne mesterskab 2016 D-stævne mesterskab 2016 Et distrikt mesterskab for distrikt 9 på D-plan Et mesterskab for D-stævneryttere, individuelt og for Hold, i både spring og dressur. Individuelt - og holdmesterskab DRESSUR: Individuelt

Læs mere

Vestegns Mesterskaberne

Vestegns Mesterskaberne Vestegns Mesterskaberne Vestegns Mesterskaberne afholdes én gang årligt i udendørssæsonen og er åbne for alle Vestegnsklubberne. Der afvikles at hold- og individuel-mesterskab, både for hest og pony i

Læs mere

Indskud Hvor intet andet står anført, er indskud incl. kr. 10 til DRF:

Indskud Hvor intet andet står anført, er indskud incl. kr. 10 til DRF: Bestemmelser for distrikt 11-13 Jf.. DRF s reglement redigeret januar 2018. Indskud Hvor intet andet står anført, er indskud incl. kr. 10 til DRF: Hest: - Spring 130,- pr. klasse (Efteranmeldelse kr. 190)

Læs mere

VM i Spring afholdes af Vestegnens Rideklub d august 2014 VM i Dressur afholdes af Vestegnens Rideklub d

VM i Spring afholdes af Vestegnens Rideklub d august 2014 VM i Dressur afholdes af Vestegnens Rideklub d Vestegns Mesterskaberne Vestegns Mesterskaberne afholdes én gang årligt i udendørssæsonen og er åbne for alle vestegnsklubberne. Der afvikles at hold- og individuel-mesterskab, både for hest og pony i

Læs mere

Plaquetter kan uddeles til og 3. placerede. (efter eget valg)

Plaquetter kan uddeles til og 3. placerede. (efter eget valg) Bestemmelser for distrikt 11-13 Jf. DRF s reglement redigeret april 2018. Indskud Hest: - Spring 130,- pr. klasse (Efteranmeldelse kr. 195) - Dressur 150,- pr. klasse (Efteranmeldelse kr. 300) - Distriktsmesterskaber

Læs mere

Plaquetter kan uddeles til og 3. placerede. (efter eget valg)

Plaquetter kan uddeles til og 3. placerede. (efter eget valg) Bestemmelser for distrikt 11-13 Jf.. DRF s reglement Indskud Hvor intet andet står anført, er indskud ved stævner: Hest: - Spring 120,- pr. klasse (Efteranmeldelse kr. 180) - Dressur 140,- pr. klasse (Efteranmeldelse

Læs mere

BAL, BNR, GLK, HGRK, HVR, ISR, LØSR, SBGR, SIV, VER

BAL, BNR, GLK, HGRK, HVR, ISR, LØSR, SBGR, SIV, VER Generelle bestemmelser for Vestegnsmesterskaberne (VM) Generelle bestemmelser for VestegnsMesterskaberne: - afholdes én gang årligt i udendørssæsonen - er åbne for alle vestegnsklubberne - holdmesterskab

Læs mere

Fjordhesten Danmark - Sportsreglement

Fjordhesten Danmark - Sportsreglement Fjordhesten Danmark - Sportsreglement Gældende fra 01.01.14 1. Formål og gyldighed Formålet med reglementet er at sikre at hestens tarv respekteres, og at skabe lige og fair vilkår ved deltagelse i konkurrencer.

Læs mere

Klubmesterskab regler

Klubmesterskab regler Klubmesterskab regler Udover nedenstående regler henvises i øvrigt til propositionerne for stævnet. Rytteren skal have været medlem af LØSR i de seneste 3 måneder for at kunne deltage i LØSR s klubmesterskaber.

Læs mere

D og E-stævner

D og E-stævner D og E-stævner 2019-2020 Før stævnet 14 dage før stævne dato, skal det ligge på Equipe med klasser som er oprettet på GO. 7 dage før stævne dato, skal der ligge en liste på Equipe med alle official navne

Læs mere

Regler for LØSR s klubmesterskaber

Regler for LØSR s klubmesterskaber Regler for LØSR s klubmesterskaber Gældende fra 2014 Revideret 2018 Udover nedenstående regler henvises i øvrigt til propositionerne for stævnet. 1. Ved klubmesterskabsstævnet afholdes der samtidig LØSR

Læs mere

Springudvalgsmøde Referat Den 6. sept. Kl.17:00 Sommersted Absolute Horses

Springudvalgsmøde Referat Den 6. sept. Kl.17:00 Sommersted Absolute Horses Springudvalgsmøde Referat Den 6. sept. Kl.17:00 Sommersted Absolute Horses Til stede: Jakob Leth (Formand) Bent Schultz (Dommeransvarlig) Per Nielsen (Bane designer ansvarlig) Nina Kaae (ansvarlig for

Læs mere

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for. Heste/Ponyer af forskellig race

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for. Heste/Ponyer af forskellig race Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for Heste/Ponyer af forskellig race 2014 Formål Formålet med prøven er at bedømme brugsegenskaber for heste og ponyer. Prøven fungerer som materialprøve for

Læs mere

Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012.

Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012. Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for Heste/Ponyer af forskellig race 2012 Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012.

Læs mere

Distrikt 8. 1. oktober 2015. DANSK RIDE FORBUND www.rideforbund.dk 6. oktober 2015 2

Distrikt 8. 1. oktober 2015. DANSK RIDE FORBUND www.rideforbund.dk 6. oktober 2015 2 Distrikt 8 1. oktober 2015 2 Emner Halvårsregnskab H1 2015 Træner-/berideruddannelse Sport Stævner 2016 TREC Ambition 2020 Repræsentantskabsmøde 2016 H1 2015 Indtægter 14.770 tkr. Udgifter 13.452 tkr.

Læs mere

G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 16

G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 16 Ryttermærker 1. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 16 2 0 1 6 Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 II SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR RYTTERMÆRKERNE... 5 1. RYTTERENS

Læs mere

Para-dressur. - tillæg til Fælles bestemmelser og Dressurreglement 2017

Para-dressur. - tillæg til Fælles bestemmelser og Dressurreglement 2017 Para-dressur - tillæg til Fælles bestemmelser og Dressurreglement 2017 Generelt Dette reglement er gældende fra 1. april 2017, og erstatter alle tidligere udgaver af samme. A - Klassifikation Pararyttere

Læs mere

D-stævne mesterskab 2017

D-stævne mesterskab 2017 D-stævne mesterskab 2017 Et mesterskab for distrikt 9 på D-plan Individuelt - og holdmesterskab DRESSUR: Individuelt mesterskab: Der kåres mestre i følgende mesterskaber: Lc-Pony Lb-Pony Lc-hest Lb-hest

Læs mere

De tidligere år har vi lavet en gennemgang af, hvilke stævner m.m., der er gennemført i det forgangne år og det vil vi også gøre i år.

De tidligere år har vi lavet en gennemgang af, hvilke stævner m.m., der er gennemført i det forgangne år og det vil vi også gøre i år. Beretning for distrikt 4 for 2015 Først og fremmest vil bestyrelsen i distrikt 4 gerne ønske jer alle et rigtig godt nytår. Vi kan i distriktet være rigtig stolte af de mange aktiviteter som alle klubberne

Læs mere

TD-basiskursus april TD profil og opgaver. Jannick Holm

TD-basiskursus april TD profil og opgaver. Jannick Holm TD-basiskursus 9.-10. april 2016 TD profil og opgaver Jannick Holm Adfærd, fremtoning og samarbejde Den Teknisk Delegerede er stævnets øverste myndighed og skal fremstå som en autoritet Som autoritet skal

Læs mere

Springudvalgsmøde Referat Den 20. april Kl.14:00 Kolding

Springudvalgsmøde Referat Den 20. april Kl.14:00 Kolding Springudvalgsmøde Referat Den 20. april 2018. Kl.14:00 Kolding Til stede: Jakob Leth (Formand) Bent Schultz (Dommeransvarlig) Nina Kaae (ansvarlig for D-officials) Birgitte Tribler (TD ansvarlig) Per Nielsen

Læs mere

STÆVNERAPPORT ved Stævner under Dansk Ride Forbund. Inger Overby Johnny Kristiansen. Tage Christensen og Johnny Kristiansen

STÆVNERAPPORT ved Stævner under Dansk Ride Forbund. Inger Overby Johnny Kristiansen. Tage Christensen og Johnny Kristiansen STÆVNERAPPORT ved Stævner under Dansk Ride Forbund Stævnedetaljer og stævneorganisation Spring Dressur Hest Pony Antal starter Stævnetype 577 stævnestart 2-03-2016 stævneslut 26-03-2016 Distrikstævne Landsstævne

Læs mere

Vilhelmsborg d. 27 29. juni 2014

Vilhelmsborg d. 27 29. juni 2014 2. udgave januar 2014 Breddestævner 2014 Distrikt 14 Kvalifikationer til Landsfinalerne 2014 Vilhelmsborg d. 27 29. juni 2014 Vigtig information Breddeudvalget distrikt 14 Kontaktpersoner: Sharon Grøn,

Læs mere

Dansk Ponygames Cup - Dansk Kvadrille Cup - Dansk Stafetspring Cup Dansk- Par de deux Cup. Konto : 3511 4150106513 Mrk.

Dansk Ponygames Cup - Dansk Kvadrille Cup - Dansk Stafetspring Cup Dansk- Par de deux Cup. Konto : 3511 4150106513 Mrk. Propositioner for Breddestævner kvalifikationer 2012 Dansk Ponygames Cup - Dansk Kvadrille Cup - Dansk Stafetspring Cup Dansk- Par de deux Cup og 1. kvalifikation Lørdag 17. Marts 2012 Anmeldelsesfrist

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER

ALMINDELIGE BESTEMMELSER Dansk Varmblod ALMINDELIGE BESTEMMELSER Gældende til alle Dansk Varmblods arrangementer 2015, undtagen konkurrenceklasserne ved Hingstekåringen i Herning. Tilmelding og fremføring Stk. 1: Stk. 2: Tilmelding:

Læs mere

Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3

Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 Ryttermærker 1. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 1. J AN UAR 2013 Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 II SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR RYTTERMÆRKERNE... 5 1. RYTTERENS PÅKLÆDNING...

Læs mere

Invitation til Arden Super Cup 2017 Sjællandske Sportskuske

Invitation til Arden Super Cup 2017 Sjællandske Sportskuske Invitation til Arden Super Cup 2017 Sjællandske Sportskuske Arrangør: Sjællandske Sportskuske Stævneværter: Monika og Henrik Køier Andersen Stævnerne afholdes på: Juellund, Slimmingevej 28 30, 4100 Ringsted

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 91

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 91 Fælles Bestemmelser 2. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 30. M A RTS Indholdsfortegnelse 0 INTRODUKTION... 4 1. Introduktion og formål... 4 2. Struktur... 5 3. Gyldighed... 6 4. Beføjelser... 6 5. Redaktion... 7

Læs mere

Rytterkategorisering i springning

Rytterkategorisering i springning Brøndby, 14. december 2009 Rytterkategorisering i springning Rytterkategoriseringen har rejst en del spørgsmål. Vi har nedenfor forsøgt at beskrive kategoriseringerne og overgangsordningerne, så de besvarer

Læs mere

I uddannelsesklasser (dressur + spring) betales der indskud, kr. 60 (Efteranmelselse kr. 120).

I uddannelsesklasser (dressur + spring) betales der indskud, kr. 60 (Efteranmelselse kr. 120). Bestemmelser for distrikt 11-13 Jf.. DRF s reglement Indskud Hvor intet andet står anført, er indskud ved stævner: Heste kr. 120 pr. klasse (Efteranmeldelse kr. 240). Distriktsmesterskaber 240 pr. klasse

Læs mere

Dagsorden Afdeling Sport Dato

Dagsorden Afdeling Sport Dato Dagsorden Afdeling Sport Dato 12-09-2016 Deltagere: Jakob Leth (SU), Jannick Holm (DU), Lise Berg (VU), Tina Foldager (TS), Helene Bech (HU), Torben Hinrichsen (DIU), Christian Struck (MU), Jan Stampe

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. 2 Forudsætninger Testen forudsætter

Læs mere

DANSK RIDE FORBUND DISTRIKT 11 /13 Stævnesæson Revideret 8 jan Struktur omkring E- og D-stævner

DANSK RIDE FORBUND DISTRIKT 11 /13 Stævnesæson Revideret 8 jan Struktur omkring E- og D-stævner DANSK RIDE FORBUND DISTRIKT 11 /13 Stævnesæson 2017. Revideret 8 jan. 2017. Struktur omkring E- og D-stævner Reglement rettelser træder i kraft den 1. januar 2017, de ændrede regionsrettelser fra 1. april

Læs mere

Fjordhesten Danmark - DM reglement

Fjordhesten Danmark - DM reglement Fjordhesten Danmark - DM reglement Gældende fra 01.01.2018 1. Formål Formålet med at afvikle DM er at fremme sporten med fjordheste på et niveau, som skaber respekt om fjordhestens evner inden for de forskellige

Læs mere

Holbæk Mesterskaberne i dressur lørdag den 12. september 2015. Holbækmesterskaberne 1. afdeling

Holbæk Mesterskaberne i dressur lørdag den 12. september 2015. Holbækmesterskaberne 1. afdeling Holbæk Mesterskaberne i dressur lørdag den 12. september 2015 Holbækmesterskaberne 1. afdeling Klasse 1.: LC2-B Pony dressur Klasse 7: LC2-A Hest dressur Åben for: Ekvipager som starter klasse 2 Åben for:

Læs mere

Fjordhesten Danmark - DM reglement

Fjordhesten Danmark - DM reglement Fjordhesten Danmark - DM reglement BLÅ skrift = om formulering, ingen ændringer. RØD skrift = ændring/ tilføjelse. Tekst med streg over slettes. Gældende fra 01.01.2019 1. Formål Formålet med at afvikle

Læs mere

TD-basiskursus april Springreglement -udvalgte regler. Birgitte Tribler

TD-basiskursus april Springreglement -udvalgte regler. Birgitte Tribler TD-basiskursus 9.-10. april 2016 Springreglement -udvalgte regler Birgitte Tribler Etiske retningslinier 1. Indenfor al ridesport skal hensynet til hesten prioriteres over alt andet. 2. Hestens velfærd

Læs mere

Hvidovre-Avedøre Rideklubs Udvidet Klubstævne med klubmesterskab i spring og dressur

Hvidovre-Avedøre Rideklubs Udvidet Klubstævne med klubmesterskab i spring og dressur Hvidovre-Avedøre Rideklubs Udvidet Klubstævne med klubmesterskab i spring og dressur 23. - 24. september 2017 Lørdag 23. september 2017 Hest & Pony Klasse 1: Bom på jord 60 cm, met. B0. Der må være trækker

Læs mere

Fjordhesten Danmark - DM reglement

Fjordhesten Danmark - DM reglement Fjordhesten Danmark - DM reglement Gældende fra 04.03.2019 1. Formål Formålet med at afvikle DM er at fremme sporten med fjordheste på et niveau, som skaber respekt om fjordhestens evner inden for de forskellige

Læs mere

Stævnerapport Landsstævne 2013 Stævnetype: Dressur Pony Antal starter: Dato: Start: ######## Slut:

Stævnerapport Landsstævne 2013 Stævnetype: Dressur Pony Antal starter: Dato: Start: ######## Slut: Stævnerapport Landsstævne 2013 Stævnetype: Dressur Pony Antal starter: Dato: Start: ######## Slut: ######## Stævnearrangør: Holte Rideklub Stævneleder: Astrid Leth Tlf.: 22111617 Pressesekretær: Tlf.:

Læs mere

Breddestævner 2013 Distrikt 14 Kvalifikationer til Landsfinalerne 2013

Breddestævner 2013 Distrikt 14 Kvalifikationer til Landsfinalerne 2013 Breddestævner 2013 Distrikt 14 Kvalifikationer til Landsfinalerne 2013 Til alle stævnerne er der også klasser med enkelt starter, hvor man ikke skal deltage i kvalifikationsklasserne, for at være med.

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER

ALMINDELIGE BESTEMMELSER Dansk Varmblod ALMINDELIGE BESTEMMELSER Gældende til alle Dansk Varmblods arrangementer 2016, undtagen konkurrenceklasserne ved Hingstekåringen i Herning. Tilmelding og fremføring Stk. 1: Stk. 2: Stk.

Læs mere

Hvidovre-Avedøre Rideklubs Udvidet Klubstævne med klubmesterskab i spring og dressur

Hvidovre-Avedøre Rideklubs Udvidet Klubstævne med klubmesterskab i spring og dressur Hvidovre-Avedøre Rideklubs Udvidet Klubstævne med klubmesterskab i spring og dressur 17. -18. september 2016 Lørdag 17. september 2016 Hest & Pony Klasse 1: Bom på jord 60 cm, met. B0. Pony Klasse 2: 60

Læs mere

Fælles Bestemmelser G Æ L D EN DE FRA 1. JAN U AR

Fælles Bestemmelser G Æ L D EN DE FRA 1. JAN U AR Fælles Bestemmelser G Æ L D EN DE FRA 1. JAN U AR www.rideforbund.dk Indholdsfortegnelse 0 INTRODUKTION... 4 1. Introduktion og formål... 4 2. Struktur... 5 3. Gyldighed... 6 4. Beføjelser... 6 5. Redaktion...

Læs mere

Dansk Ride Forbunds Militaryudvalg

Dansk Ride Forbunds Militaryudvalg s Militaryudvalg Funktionsbeskrivelse 2015 Indholdsfortegnelse Militaryudvalget 2015... 3 Funktionsbeskrivelse for formanden... 4 Funktionsbeskrivelse for udviklings- og udbredelsesansvarlig... 6 Funktionsbeskrivelse

Læs mere

STÆVNERAPPORT ved Stævner under Dansk Ride Forbund

STÆVNERAPPORT ved Stævner under Dansk Ride Forbund STÆVNERAPPORT ved Stævner under Dansk Ride Forbund Stævnedetaljer og stævneorganisation Spring Dressur Hest Pony Antal start Stævnetype 183 Dato stævnestart 05-02-16 Dato stævneslut 07-02-16 Distikstævne

Læs mere

STÆVNERAPPORT ved Stævner under Dansk Ride Forbund. Heidi Bohn Jespersen Rasmus Kaad lis Bach

STÆVNERAPPORT ved Stævner under Dansk Ride Forbund. Heidi Bohn Jespersen Rasmus Kaad lis Bach STÆVNERAPPORT ved Stævner under Dansk Ride Forbund Stævnedetaljer og stævneorganisation Stævnetype Spring Dressur Hest Pony Antal starter 129 stævnestart stævneslut Sæt X Distrikstævne Landsstævne Elitestævne

Læs mere

Midtsjællands Rideklub

Midtsjællands Rideklub Midtsjællands Rideklub C-stævne 19-21. maj 2017 m. Seierskilde Sports Cup, DISM for pony hold, og Sjællandsmesterskab for U18, U25, senior og para. Propositioner Fredag d. 19. maj 2017 1 LB1-B, pony Åben

Læs mere

EOR voltigestævne d juni 2013

EOR voltigestævne d juni 2013 Almindelige bestemmelser Esbjerg og Omegns rideklub Sjelborgkirkevej 30 Sted 6710 Esbjerg V Pris i kr. Kontaktperson/(er) Læge/ dyrlæge/ smed Dommere: Teknisk Delegeret: Opstaldning Forplejning Overnatning

Læs mere

Regler for deltagelse i DANSK SPORTSPONY AVLSCHAMPIONAT 2012 FOR 4-, 5-, 6- OG 7-ÅRS PONYER AVLSKLASSE FOR 8-ÅRS OG ÆLDRE PONYER MEDALJERIDNING

Regler for deltagelse i DANSK SPORTSPONY AVLSCHAMPIONAT 2012 FOR 4-, 5-, 6- OG 7-ÅRS PONYER AVLSKLASSE FOR 8-ÅRS OG ÆLDRE PONYER MEDALJERIDNING Regler for deltagelse i DANSK SPORTSPONY AVLSCHAMPIONAT 2012 FOR 4-, 5-, 6- OG 7-ÅRS PONYER AVLSKLASSE FOR 8-ÅRS OG ÆLDRE PONYER MEDALJERIDNING Alle ponyer fra ponyavlsforbund under Videncenter Landbrug

Læs mere

Ungdomsudvalgets. reglement. til Ministævner

Ungdomsudvalgets. reglement. til Ministævner Ungdomsudvalgets reglement til Ministævner 2013 1 af 9 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Stævnested... 3 Stævneafvikling... 3 Klasser... 4 Minimesterskaber... 5 Udklasning... 6 Beklædning... 7 Hjælpemidler...

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. Resultaterne indgår endvidere i indeksberegningen

Læs mere

Ponymåler seminar 2013

Ponymåler seminar 2013 Ponymåler seminar 2013 Dagsorden 9.30-10.00 Kaffe og rundstykke + indlevering af stangmål til certificering 10.00-10.30 Velkomst samt gennemgang af reglementsændringer 10:30-10:45 Procedure for kalibrering

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 85

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 85 Fælles Bestemmelser G Æ LDEN DE FRA 1. J AN UAR 2013 2013 Indholdsfortegnelse I 0 INTRODUKTION... 4 1. Introduktion og formål... 4 2. Struktur... 5 3. Gyldighed... 6 4. Beføjelser... 6 5. Redaktion...

Læs mere

STÆVNERAPPORT ved Stævner under Dansk Ride Forbund

STÆVNERAPPORT ved Stævner under Dansk Ride Forbund STÆVNERAPPORT ved Stævner under Dansk Ride Forbund Stævnedetaljer og stævneorganisation Spring Dressur Hest Pony Antal starter Stævnetype 102 stævnestart 26-11-2016 stævneslut 27-11-2016 Distrikstævne

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER

ALMINDELIGE BESTEMMELSER Dansk Varmblod ALMINDELIGE BESTEMMELSER Gældende til alle Dansk Varmblods arrangementer 2011, undtagen konkurrenceklasserne ved hingstekåringen i Herning. Tilmelding og fremføring Stk. 1: Stk. 2: Tilmelding:

Læs mere

Stævnetype: A B C Show Antal dage: Klub: Dato: Stævneleder: Adresse: Telefon:

Stævnetype: A B C Show Antal dage: Klub: Dato: Stævneleder: Adresse: Telefon: DANSK RIDE FORBUND - Brøndby Stadion 20-2605 Brøndby Stævnerapport Military Modtaget: (udfyldes af DRF) Stævnetype: A B C Show Antal dage: 1 2 3 Klub: Dato: Stævneleder: Adresse: Telefon: E-mail: Stævnets

Læs mere

Paradressur-reglement 1. UDGAVE GÆLDENDE FRA 1. januar 2019 www. r ideforbund.dk

Paradressur-reglement 1. UDGAVE GÆLDENDE FRA 1. januar 2019 www. r ideforbund.dk Paradressur-reglement 1. UDGAVE GÆLDENDE FRA 1. januar 2019 www. r ideforbund.dk 0 Para-dressur - Tillæg til dressurreglement 2019 Indhold Retningslinjer for etisk korrekt anvendelse af hesten til ridesport...

Læs mere

Stævnerapport Military

Stævnerapport Military DANSK RIDE FORBUND - Brøndby Stadion 20-2605 Brøndby (Version 2015) Stævnerapport Military Modtaget: (udfyldes af DRF) Stævnetype: A B C Show Antal dage: 1 2 3 Klub: Dato: Stævneleder: Adresse: Telefon:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 84

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 84 Fælles Bestemmelser 1. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR www.rideforbund.dk Indholdsfortegnelse 0 INTRODUKTION... 4 1. Introduktion og formål... 4 2. Struktur... 5 3. Gyldighed... 6 4. Beføjelser... 6

Læs mere

Krav/åben for Beskrivelse Pris pr. hold antal 1 Breddeklasse Ponygames. 2 Åben for alle Hjælp er tilladt. 50 kr. pr rytter 2 Kvalifikations-klasse

Krav/åben for Beskrivelse Pris pr. hold antal 1 Breddeklasse Ponygames. 2 Åben for alle Hjælp er tilladt. 50 kr. pr rytter 2 Kvalifikations-klasse Bredde stævne med første kvalifikationsrunde hos xxxx Rideklub xxxdag d. xx/xx 201x Kl. Disciplin Hold Krav/åben for Beskrivelse Pris pr. hold antal 1 Breddeklasse Ponygames 2 Åben for alle Hjælp er tilladt

Læs mere

Beretning for distrikt 4 for 2017 Bestyrelsen i distrikt 4 vil gerne ønske jer alle et rigtigt godt nytår.

Beretning for distrikt 4 for 2017 Bestyrelsen i distrikt 4 vil gerne ønske jer alle et rigtigt godt nytår. Beretning for distrikt 4 for 2017 Bestyrelsen i distrikt 4 vil gerne ønske jer alle et rigtigt godt nytår. Vi har i Distrikt 4 / Vestsjælland i alt 31 klubber (2 nye klubber nemlig Bakkegaardens Rideklub

Læs mere

DM & DRF mesterskaber i Voltigering 2012 Voltigeklubben Thommysminde september

DM & DRF mesterskaber i Voltigering 2012 Voltigeklubben Thommysminde september Almindelige bestemmelser Sted Kontaktperson/(er) DM & DRF mesterskaber i Voltigering 2012 Voltigeklubben Thommysminde 28.-30. september Voltigeklubben Thommysminde (VKT) C/O ThommysmindeHesteCenter Hvejselvej

Læs mere

Alle anvisninger fra stævnepersonale skal følges - følges anvisningerne ikke, risikeres det at man bliver nægtet start.

Alle anvisninger fra stævnepersonale skal følges - følges anvisningerne ikke, risikeres det at man bliver nægtet start. Rytterinformation: Adresse: Ringsted Sports Rideklub/Team Cabe, Ejlstrupvej 121, 4100 Ringsted Alm. Bestemmelser: Ankomst & opstaldning: Ansvar: Se DRF s reglement. Opstaldning foregår i teltstald. Ankomst

Læs mere

G Æ LDEN DE FRA 3. J UNI 201 3

G Æ LDEN DE FRA 3. J UNI 201 3 Fælles Bestemmelser 2. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 3. J UNI 201 3 Indholdsfortegnelse 0 INTRODUKTION... 4 1. Introduktion og formål... 4 2. Struktur... 5 3. Gyldighed... 6 4. Beføjelser... 6 5. Redaktion...

Læs mere

Fjordhesten Danmark - DM reglement

Fjordhesten Danmark - DM reglement Fjordhesten Danmark - DM reglement Gældende fra 01.02.2017 1. Formål Formålet med at afvikle DM er at fremme sporten med fjordheste på et niveau, som skaber respekt om fjordhestens evner inden for de forskellige

Læs mere

Vi vil gerne holde vore traditioner ved at give jer et indblik i, hvor aktive klubberne i distrikt 4 har været i 2013.

Vi vil gerne holde vore traditioner ved at give jer et indblik i, hvor aktive klubberne i distrikt 4 har været i 2013. Beretning for distrikt 4 for 2013 Endnu et år i er gået i distrikt 4, og det er et år, som har budt på mange, gode sportslige resultater, og det vil vi komme nærmere ind på, når vi skal hædre nogle af

Læs mere

Voltigering Voltigeringsklubben Thommysminde. D. 7-8 sep. 2013

Voltigering Voltigeringsklubben Thommysminde. D. 7-8 sep. 2013 Landsmesterskaberne. Voltigering Voltigeringsklubben Thommysminde. D. 7-8 sep. 2013 Sted : Kontaktperson/(er) Læge/ dyrlæge/ smed Dommere: Teknisk Delegeret: Opstaldning Forplejning Overnatning Voltigeringsklubben

Læs mere

Distriktsmesterskab 2015 Distrikt 10

Distriktsmesterskab 2015 Distrikt 10 Distriktsmesterskab 2015 Distrikt 10 Afvikling Individuelle mesterskaber skal afholdes i juni. Holdmesterskaber skal afholdes i september. For at gøre det økonomisk rentabelt for klubberne afvikles de

Læs mere

Lørdag d. 26/5 2012. Dressur Hest. Klasse 01 Fri LD, Se bestemmelser pkt. 7. Klasse 02 LC1, Se bestemmelser pkt. 7

Lørdag d. 26/5 2012. Dressur Hest. Klasse 01 Fri LD, Se bestemmelser pkt. 7. Klasse 02 LC1, Se bestemmelser pkt. 7 Propositioner for Rideklubben Strøgården udv. klubstævne i dressur og spring for Pony og Hest den 26 og 27/5-2012, med 1 afd. af klubmesterskab for privatryttere om lørdagen. Lørdag d. 26/5 2012 Dressur

Læs mere

Vi har i distrikt 4 afholdt følgende: Internationalt stævner springning (Riders Cup) og military team CEP samt voltigering MBRK 3 landsstævner spring

Vi har i distrikt 4 afholdt følgende: Internationalt stævner springning (Riders Cup) og military team CEP samt voltigering MBRK 3 landsstævner spring Beretning for distrikt 4 for 2016 Traditionen tro vil bestyrelsen i distrikt 4 gerne ønske jer alle et rigtig godt nytår. Alle jer klubber som arbejder ihærdigt på at lave aktiviteter for medlemmerne bør

Læs mere

DANSK RIDE FORBUNDS CHAMPIONAT FOR UNGHESTE POWERED BY PAVO & EVERHORSE BESTEMMELSER DRESSUR 2016

DANSK RIDE FORBUNDS CHAMPIONAT FOR UNGHESTE POWERED BY PAVO & EVERHORSE BESTEMMELSER DRESSUR 2016 DANSK RIDE FORBUNDS CHAMPIONAT FOR UNGHESTE POWERED BY PAVO & EVERHORSE BESTEMMELSER DRESSUR 2016 Dansk Ride Forbunds Championat for Ungheste er en konkurrence for 4-, 5-, og 6-års dressurheste Vinderen

Læs mere

Fjordhesten Danmark - DM reglement

Fjordhesten Danmark - DM reglement Fjordhesten Danmark - DM reglement Gældende fra 01.02.2016 1. Formål Formålet med at afvikle DM er at fremme sporten med fjordheste på et niveau, som skaber respekt om fjordhestens evner inden for de forskellige

Læs mere

Propositioner til Trakehner-Avlsforbundets Elitestævne den 22. 24. August 2014 på Broholm

Propositioner til Trakehner-Avlsforbundets Elitestævne den 22. 24. August 2014 på Broholm Propositioner til Trakehner-Avlsforbundets Elitestævne den 22. 24. August 2014 på Broholm Fredag den 22. august 2014: Klasse 1: Øveklasse v/peter Fischer Åben for alle 5 års og ældre heste. Maks. 15 deltagere.

Læs mere

Der måles i centimeter og nedrundes til nærmeste hele centimeter.

Der måles i centimeter og nedrundes til nærmeste hele centimeter. REGLEMENT FÆLLESBESTEMMELSER 2013 16. PONYER OG PONYMÅLING En pony er en hest, som er målt i henhold til Dansk Ride Forbunds regler for måling af ponyer og som har et stangmål på maksimalt 148 cm uden

Læs mere

Bredde stævne med tredje kvalifikationsrunde hos HARK. søndag d. 7/5 2017

Bredde stævne med tredje kvalifikationsrunde hos HARK. søndag d. 7/5 2017 Bredde stævne med tredje kvalifikationsrunde hos HARK søndag d. 7/5 2017 Kl. Diciplin Hold Krav/åben for Beskrivelse Pris pr. hold antal 1 Breddeklasse Ponygames 2 Åben for alle Hjælp er tilladt Der rides

Læs mere

Indbydelse til GENERALFORSAMLING. Søndag d. 22 Februar kl 17:00 i Sigerslevøster forsamlingshus

Indbydelse til GENERALFORSAMLING. Søndag d. 22 Februar kl 17:00 i Sigerslevøster forsamlingshus Indbydelse til GENERALFORSAMLING Søndag d. 22 Februar kl 17:00 i Sigerslevøster forsamlingshus Efter generalforsamlingen vil der være fælles spisning. Tilmelding til spisning, senest 15 Februar, er nødvendig

Læs mere

Konkurrence regler Heelwork to Music

Konkurrence regler Heelwork to Music Konkurrence regler Heelwork to Music Generelle regler Hunde skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKKs regler for deltagelse i udstilling, agility eller lydighed. Deltagende hunde skal være mindst

Læs mere

Referat fra Springudvalgsmøde 18. april :00-12:00 Comwell Rebild bakker

Referat fra Springudvalgsmøde 18. april :00-12:00 Comwell Rebild bakker Referat fra Springudvalgsmøde 18. april 2015 10:00-12:00 Comwell Rebild bakker Til stede: Bent Schultz Nina Kaae Birgitte Tribler Hans Ley Kenneth Ernst Per Nielsen Fra administrationen: Michelle Kjær

Læs mere

Mesterskabsbestemmelser for Udspring

Mesterskabsbestemmelser for Udspring Mesterskabsbestemmelser for Udspring Gældende fra 2018 Gældende fra 2018 Side 1 af 10 Indhold 01.00 DEFINITIONER... 3 02.00 MESTERSKABER GENERELT... 4 02.01 Generelt... 4 02.02 Arrangementer... 4 02.03

Læs mere

3. Omsorg for, og den veterinærmedicinske behandling af hesten, skal alene have til formål, at fremme dens sundhed og velbefindende.

3. Omsorg for, og den veterinærmedicinske behandling af hesten, skal alene have til formål, at fremme dens sundhed og velbefindende. Fælles Bestemmelser 3.UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 15. APRI L Retningslinjer for etisk korrekt anvendelse af hesten til ridesport 1. Indenfor al ridesport skal hensynet til hesten prioriteres over alt andet.

Læs mere

Endagsstævne d. 20. maj 2013

Endagsstævne d. 20. maj 2013 Almindelige bestemmelser Sted Stenlille Sportsrideklub, Ostrupvej 18, 4295 Stenlille Pris i kr. Kontaktperson/(er) Læge/ dyrlæge/ smed Dommere: Teknisk Delegeret: Opstaldning Forplejning Trine Johansson

Læs mere

Helsinge rideklubs KLUBMESTERSKAB maj 2018

Helsinge rideklubs KLUBMESTERSKAB maj 2018 Helsinge rideklubs KLUBMESTERSKAB 19.-20. maj 2018 Dressur lørdag den 19. maj 2018 Klasse 1. LD2-B Pony Kval. til Gribskovmesterskab. Rideskoleheste tilladt. Klasse 2. LC2-B pony- Kval. til Gribskovmesterskab.

Læs mere

Fjordhestens Venner Kronjylland s 35 års Jubilæumsstævne

Fjordhestens Venner Kronjylland s 35 års Jubilæumsstævne Fjordhestens Venner Kronjylland s 35 års Jubilæumsstævne Fjordhestens Venner Kronjylland indbyder til 35 års Jubilæumsstævne d. 1 oktober 2016 i Harridslev Rideklub, Halagervej 19A, 8930 Randers NØ Mønstring

Læs mere