DAGBOG FRA STOCKHOLM. Vi boede ca. her: Gamla Stan: Kongeslottet:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DAGBOG FRA STOCKHOLM. Vi boede ca. her: Gamla Stan: Kongeslottet:"

Transkript

1 DAGBOG FRA STOCKHOLM Vi boede ca. her: Gamla Stan: Kongeslottet:

2 19 juni 2011 Forberedelser til Stockholmsturen. I morgen kl nu-nul-dut kører vi fra Hovedbanegården. Peter har de sidste par dage taget podagrapiller sammen med 2 Pinex, som lægen anbefaler. Efter det sidste angreb for nylig i knæet, som vistnok ikke helt har sluppet taget, er det nok en fornuftig disposition. Af samme årsag har vi været tørlagt for øl-indtagelse siden i torsdags ( Åh, hvor kunne jeg godt kyle en kold ned nu, men man er vel solidarisk, og tanker er toldfri)! Vi har pakket kufferterne mangler kun tandbørsterne. Jeg har sneget min PC ned i min egen kuffert, gider ikke diskutere om den skal med eller ej. Øller er kommet i køleskabet, så det er koldt hjemmefra, togrejsen varer over 5 timer, så det er bedst at være på den sikre side, hvis vi skulle blive tørstige. Tre-zoners buskortet er lagt klar på køkkenbordet, ved siden af sedlen hvor afgangstider er skrevet ned, tjekket af mig, ekstratjekket og kontrolleret af Peter. Det er nu så rart, især set i lyset af, at det (som sædvanlig) nok ender med en taxa. Kl blev der ringet efter en taxa. 1. dag: Mandag d. 20 juni 2011 Ja, det er jo rart at være i god tid Peter vil være sikker på at vi finder den rigtige perron i ro og orden. Taxaen kom indenfor ½ minut det var vores ven fra blokken overfor, der var hjemme og drikke kaffe hos sin mor. Det resulterede i, at toget end ikke var kommet på tavlen, da vi stod på Hovedbanegården. Der var med andre ord tid til et par bab på piben udenfor inden vi entrede Perron 11, hvor vi havde 48 min. til rådighed, og som blev brugt til at gisne om, hvilken vej toget mon ville ankomme fra.

3 Ved hjælp af god information og skiltning stod vi placeret direkte ud for den dør vi skulle ind af i vogn 6, perronafsnit C. Så skulle vi bare finde plads Nu skulle udsigten nydes!!! Ryglænet foran Jamen, se lige engang!! Det er da lige til at tude over. Hvis vi skal se noget, vil vi inden ankomsten have fået svanehalse. Hrmmmff!!! Det var til gengæld et rart hjørne at snuppe en lille lur i, toget vuggede blidt, til trods for at det på lange strækninger holdt en fart af 198 km. i timen! Imponerende. Det faktum blev først en hemsko da jeg skulle hente kaffe i vogn 4. Jeg vaklede som om jeg var beruset, og i en af mellemgangene gik det galt på tilbagevejen: Papirsposen indeholdende 2 bægre kaffe (med låg og stående i noget æggebakkelignende) slog et ordentligt slag, så det halve af indholdet skvulpede rundt på posens bund. Gode råd var dyre! Jeg turde ikke begive mig ind i personvognen, da der var stor fare for at en del af de medrejsende så ville få kaffe ned af sig. Jeg fik stillet ulykken på gulvet og fisket pungen op af kaffesøen ( jeg var ikke udstyret med lommer, så den var blevet dumpet derned efter indkøbet indeholdende ALLE vores svenske pengesedler), alt mens jeg klamrede mig med den ene hånd til en jernstang. Ikke nogen let manøvre, og garanteret heller ikke noget yndefuldt syn. Derefter måtte jeg tage stilling til, om jeg ville gå tilbage og få fyldt op igen de to bægre kostede trods alt 40 Svenske kroner. Jeg blev enig med mig selv om, at de sølle rester, ca.½ bæger til hver, måtte være nok, så nærmest med øjne i nakken fordi det ville være pinligt at blive opdaget i den ydmygende situation - hældte jeg posens fritflydende kaffe ud på nedgangstrinnet. Pungen blev proppet ind i bukselinningen, og nogenlunde med værdigheden i behold kæmpede jeg mig vejen tilbage til hyggekrogen. Den kaffe smagte godt! Vi så i sagens natur ikke nogen Majstænger eller elge undervejs. Til gengæld kunne vi ud af vinduet på den modsatte side skimte små landsbyer som så ud som om de var bygget skråt husene altså! Den effekt fremkom fordi toget på det nærmeste lå ned i svingene. Vi var yderst forundrede over de personer der sad derovre: De sagde ikke så meget som et eneste kvæk til hinanden hele vejen. En dame sad og læste, og jeg ønskede at jeg turde bede hende om at bytte plads jeg mener, hvad pokker skulle hun bruge udsigten til? I næste bås sad et ægtepar ligeså uinteresserede i hvad de kørte forbi som i hinanden. Pyt indeklimaet var behageligt, jeg ondulerede et par soduko, derefter drak vi 2 øl hver fra kufferten, spiste vores klapsammen`er med spegepølse, og så døsede vi lidt. Jeg havde printet et kort over banestrækningen ud, så vi kunne følge med i hvor langt vi var fremme, og pludselig var der ikke så langt igen som der havde været.

4 Fremme ved hotellet Toget rullede ind på Stockholm Centralstation kort efter kl Vi myldrede mod udgangen, så hurtigt at der nærmest gik spin i hjulene på vores trillevogne. Stationen virkede uendelig stor, og det føltes som om alle Stockholms indbyggere var mødt op for at tage imod os. Nuvel, de hilste ikke, men de gik i vejen! Endelig! Vel ude af labyrinten og under blå himmel fik vi vores smøg/pibe frem. Jeg turde slet ikke sige til Peter hvad jeg pludselig frygtede: Et sted havde jeg læst, at Scandic Sjöfartshotellet er udstyret med værelser uden vinduer. Det er bygget ved en klippe, således at 2-3 af 7 etager på bagsiden faktisk er under gadeniveau.. Først på dette kritiske tidspunkt gik det op for mig, at jeg ikke havde sikret mig at vi fik et udvendigt værelse. Tænk, hvis vi på ferien skulle bo i en skotøjsæske!!! Min frygt var heldigvis ubegrundet vi boede her: Gadeplan på bagsiden: Tagterrassen: Min første tanke var at tage elevatoren op til den eftertragtede tagterrasse men den var udlånt til nogle IBM medarbejdere denne aften. ØV, tænkte jeg, så bliver det i morgen vi skal sidde deroppe og nyde solnedgangen. Jeg skulle blive klogere! Stadig entusiastisk lagde jeg planer for min næste drøm: Katarinahissen. 35 år tidligere var jeg oppe med den og husker endnu den vidunderlige udsigt. Den ligger kun 5 min. Gang fra hotellet, så det kunne sagtens klares på vores aftentur. Tænk engang: DEN ER BLEVET LUKKET erfarede vi, da vi stod ved indgangen. For enden af vejen så jeg folk på gangbroen, men var for træt og desillusioneret til at regne ud, hvordan de var kommet derop. Intet kunne dog forhindre os i at nyde byens skønhed, vi gik ned ved Slussen og fandt et hyggeligt sted med udsigt til havet (OG Hissen), hvor vi lejrede os og købte en velfortjent fadbamse.

5 Vi gik ned til kajen og undersøgte hvor vi skulle stå på båden dagen efter. Ligesom i København kan man for sølle 100 kr.pr. person sejle med Hop-on-and-off bådene dagen lang. Rigtig smart, vi har også talt om at det skal afprøves i København engang i sommer. Vi spiste et lille let måltid og trissede hjem i seng, mætte af dagens oplevelser. 2. dag: Tirsdag d. 21. juni Morgenbuffeten var overvældende. Der var alt hvad hjertet og maven begærer. Veludhvilede og mætte begav vi os ud for at indtage byen. Den kom ikke til at skuffe os, vejret var fint, grader som de fleste Skandinaver bedst kan lide det. Her ses hele ruten, som vi tog et par gange. Det var et smukt syn hele vejen rundt. Der var flere steder vi gerne ville have udforsket, men det må blive en anden gang. Vi havde besluttet os for at det var Gamla Stan der var vores egentlige mål, så vi hoppede af ved kongeslottet. Lidt Royal har man vel lov at være!

6 Peter var ved at starte en ny Svenskekrig, da han vadede lige ind i det felt der er markeret som forbudt zone foran skildvagten. Sablen blev hævet, fjenden fortrak, og krigen afværget. Vagtens årvågenhed skyldes måske denne noget pinlige - episode der indtraf Juleaften 2010: To uidentificerede personer klædt ud som julemænd overfaldt tidligt juleaftensdag en skildvagt på det kongelige slot i Stockholm og slap bort med hans skarpladte automatvåben. Peter var ikke ude efter våbnet - han ledte efter en café. Den svenske uniform er flot, især hovedbeklædningen, som får en til at tænke på Otto von Bismarcks pikkelhjelm. Vi var ved slottet ca. ½ time før garden trækker op, har jeg desværre senere erfaret. Havde jeg vidst det, ville jeg nok have insisteret på at blive hængende. Det havde da været festligt med lidt messingsuppe. Peter var ikke klar over hvilken fare han svævede i! Vi trissede videre, og i vinduesudstillingen hos den første antikvitetsbutik (af mange) så jeg dette syn: De to små flakoner er helt sikkert fremstillet samme sted som den lille flaske jeg har arvet efter min mormor og hun stammer jo fra Sverige! Jeg har ikke forstand på antikviteter, slet ikke på priserne, men billedet af dem brændte sig ind på min nethinde. Jeg vil jo gerne have en erindring med hjem, hvorfor ikke sådan en? På tilbagevejen fik jeg overtalt Peter til at gå ind og høre prisen. Hold fast!!! De skulle koste 1200 kr. pr. styk! Jeg fik ham presset ned på 900 kr. men valgte så at nøjes med at nyde kuriositeten jeg ejer i forvejen, og den har endda kapsel af ægte sølv! Hvad må den så ikke være værd??? (Jeg kunne måske have budt på neglerenseren sådan en mangler jeg faktisk)?

7 Vi fandt Stockholms smalleste stræde 90 cm på det smalleste sted. Det er opkaldt efter købmanden Mårten Trotzig som levede I det hele taget er det utroligt at se alle de velbevarede huse der nærmest kravler op og ned af klipperne. Det kan ikke være let at bevæge sig rundt når der er isglat. Peter står - med den røde taske - ved Mårten Trotzigs Gränd. Der kører ikke mange biler i midtbyen, dejligt at kunne bevæge sig rundt uden fare for at blive kørt ned. Desuden er luften helt utroligt ren efter en time i København plejer man at skulle pudse sorte partikler ud af næsen, heroppe forblev mit lommetørklæde efter 3 dage i byen ubrugt! Disse fotos viser kun en snert af Gamla Stans charme den skal opleves! Efter det smalle stræde måtte vi have læsket ganen, og lige rundt om hjørnet ligger Järntorget - meget belejligt udstyret med fortovscafeer. Vi dumpede ned ved et bord og nød at betragte alle turisterne. Tre ægtepar fra Norge satte sig ved siden af, og dem fik vi en hyggelig sludder med. De er vilde med Danmark og danskere, de synes vi er et rigtig rart folkefærd (denne opfattelse blev vi også gjort bekendt med af nogle Finner på hotellet). Dejligt at høre, især i disse tider hvor Danmark har fået indført udvidet grænsekontrol igen, og diverse Professorer er ved at falde over hinanden for at hagle befolkningen (læs: os der ikke mener det samme som kultureliten) ned i pressen. Måske skal vi bede de selvfede kloge-åger tage en tur til udlandet som turister?

8 Således oplivede sejlede vi hjem til vores hotel. Vi måtte have en lille lur før næste punkt på dagsordenen: Katarinahissen eller i det mindste vejen op til udsigten. Vi havde set en stentrappe der fører derop, ikke særlig attraktiv for bentøjet at bestige. Men vi så at der gik en vej Glasvägen op bagom hotellet, og regnede ud at den mulighed var bedre. Ganske rigtigt! Da vi kom hjem googlede jeg mig frem til, at Hissen i sin tid var anlagt for at Stockholmerne lettere kunne komme op til toppen af klippen, hvor bydelen Mosebacke ligger med Södra Teatren og Keglebanen, så der var et stort behov for at komme let derop. Elevatoren blev indviet 1883, og den første måned blev den brugt af 1500 personer dagligt. Det kostede dengang 5 øre at blive fragtet op og 3 øre ned. Indtil 1915 blev den drevet af en dampmaskine. Vi kom derop til min store glæde (og Peters lettelse så skulle han ikke høre mere om den). Jamen, udsigten er da fantastisk:

9 Som det kan ses, var der regn på vej. Vi nåede lige nøjagtig hjem på hotellet uden at blive gennemblødte af en omgang styrtregn. Jeg satte mig til at skrive postkort, altid en hyggelig stund på ferien. Vi havde fået oplyst at tagterrassen blev åbnet kl efter igen at have været udlånt til et firmaarrangement. Vi myldrede derop og fik vores første overraskelse: Der var en fancy bar opstillet, og musik strømmede ud af højttalere. Forhistorien er, at jeg havde fået den opfattelse at terrassen var sådan et hyggested for hotelgæsterne. Da vi om morgenen havde spurgt os for i receptionen, hvorvidt vi måtte tage kaffe/ drinks med ud, gik der åbenbart kuk i kommunikationen, så vi troede ikke man måtte. Det skal siges, at svenskere overhovedet ikke forstår dansk endsige forsøger. Ret underligt, så langt fra hinanden er sprogene da heller ikke, og danskere forstår da så udmærket svensk, bare de taler langsomt. Det affødte den erindring hos mig om dengang i tresserne hvor Otto Leisner altid høfligt forsøgte sig med svenske brokker når han var i TV-samsending med en svensk kollega. Svenskeren høvlede bare derudaf på Skånsk, fuldstændig ligeglad med om vi eller Otto - forstod hvad han sagde. Udsigten bød os det smukkeste syn: en regnbue ude i horisonten hele rejsen værd!

10 Nu kom den næste overraskelse: Terrassen er samlingspunkt for hele byens Hippe ungdom! Som der står i indgangsdøren til hotellet: Stockholms Hetaste Terrass. Ja, det skal vi love for! Det myldrede med unge iført gå-i-byen-klæder. Deres guldstiletter udkonkurrerede på et splitsekund mine gode gamle Kawasaki snøret med dobbeltknude. Fancy Jazz strømmede ud at lydboksene, og alle så meget betydningsfulde ud. Pyt jeg havde fået mit bedste feriebillede, så vi luskede ned igen på vores yndlingscafé med en lige så smuk udsigt og mere almindelige mennesker. Jeg havde forinden læst i brochurer for at få inspiration til næste dags oplevelser. Det gik op for mig, at Globen ligger tæt på i hvert fald med T-banen. Vi tog fartplaner med op i seng, jeg meget bevidst om at det ville kræve gode overtalelsesevner fra min side for at lokke Peter med på den tur. Han talte om en rundtur med sightseing-bus, men det gider jeg slet ikke. Jeg vil hellere opleve to ting tæt på end 11 set fra et busvindue. 3. dag: Onsdag d. 22. juni Efter det solide morgenmåltid gik turen til togstationen. Manden der sad i billetlugen pegede over hallen og sagde: Gå derover og køb billetterne hos mig koster de 80 kr. ovre i Pressbyrån koster de kun 60. Underligt system, men hvilken ærlig mand! Vi kom på rette tog men sidste etape af turen foregik med ekstrabus, da dele af banelinien er under renovering. Fint nok der var skiltet så selv ikke vi kunne tage fejl. Imidlertid blev jeg alligevel urolig da vi steg af bussen: Globen er ret stor, så jeg troede at jeg ville kunne se den et eller andet sted. Var vi kørt et forkert sted hen? Vi vovede pelsen og udfordrede sproget ved at spørge om vej. Det viste sig, at vi skulle ind gennem et butikscenter, 5 etager op med elevator, så stod vi endelig for dens fod. Den er imponerende flot!

11 Jeg fik straks øje på de to gondoler der kørte op og ned udenpå. Det skulle opleves! Ergo skulle jeg finde et sted at parkere Peter imens. Ham får jeg ikke slæbt med op i sådan nogle tingester. Meget belejligt er der en restauration med udendørs servering lige nedenfor, så var den detalje på plads! Udsigten fra toppen var fantastisk. Det eneste der manglede var en sol op- eller nedgang, men det kunne vi jo ikke vente på. Tilbage igen ved Slussen gik vi hen til vores yndlings udskænkning. Der kom vi i snak med en ældre dame, Susanne Ahlgren et eksempel på en Stockholmer der blødede op på vores myte om de stive svenskere. Hun var vild med Peters piber og ikke mindst duften af hans Sweet-Dublin tobak. Hun stak snudeskaftet ned i pakken, så salig ud og ønskede at hendes mand 78 år og piberyger kunne købe den type i Sverige. Det kunne Peter slet ikke stå for jeg blev sendt hjem til hotellet efter en af hans reservepakker, som hun fik. Vi fik en længere sludder, hun har arbejdet ved det Stockholmske Kunstakademi, elsker og beundrer danske smykker (se hendes halssmykke) og sølv i det hele taget. Hun endte med at tilbyde os ved vores næste besøg i byen at bo i en lejlighed hun har stående ubenyttet. Vi fik adresse og tlf.nr. Det er nok ikke et tilbud vi kommer til at gøre brug af, men hendes opfordring virkede oprigtig og ægte. Dejlig ferieoplevelse. Om aftenen gad vi ikke flere restaurationer: vi opførte os som teen-agere og tog mad med hjem fra McDonalds. Den blev indtaget på hotelværelset og smagte himmerigsk. Vi gik ned i hotellets bar, et mondænt sted med sofaer og hyggekroge, men naturligvis rygning forbudt. En sidste gang skulle vi komme til at dumme os: Vi købte to fadøl og syntes det ville være fortræffeligt at indtage dem, siddende på muren udenfor, ligesom vi hver morgen gjorde med den sidste kop morgenkaffe. I skulle have set bartenderen, han løb nærmest som Basil på Badehotellet ud og hentede os ind. Naturligvis det kunne vi da have tænkt os til, vi var jo ikke i det frie Danmark. 4. dag: Torsdag d. 23. juni Så skal vi hjem igen. Meget passende, regnen styrter ned, så igen blev vi mindet om hvor heldige vi har været med vejret kom taxaen igen lynhurtigt. Snart stod vi i den flotte og hyggelige ankomsthal ca. 1½ time før afgang. Denne gang var vores tog annonceret på tavlen, så bevidste om at vi bare skulle finde spor 11, blev vi enige om at der nok var tid til at nyde en øl mens vi betragtede de øvrige rejsende med alle deres trillekufferter. For tidligt! Ifølge Svensk lov må der ikke udskænkes alkoholiske drikke før kl

12 KL Kl ankom toget efter de for os obligatoriske 40 minutter på perronen. Der blev dampet lystigt i bevidstheden om de 5½ time uden røg. Det blev nu gjort til skamme, for denne gang sad der et yngre snakkesaligt ægtepar overfor os i kupeen. Jeg registrerede at han, kort før vi skulle holde ved en station, sad og rullede en smøg. Vi fulgte i deres kølvand da toget stoppede, og fik et enkelt sug med fødderne på perronen og hånden på håndtaget. Skrækken for at dørene skulle smække i med os udenfor var faktisk større end trangen til tobakken. Det er rart at vide til en anden gang. Vi var hjemme på Københavns Hovedbanegård kl kun 16 minutter forsinket. Konklusion : Stockholm er en pragtfuld by, der er stadig mange steder vi gerne vil udforske. Det dejlige ved byen er, at man både kan sejle og spadsere rundt. Oplevelserne ligger tæt på hinanden - for os danskere er niveauforskellene i byen jo en attraktion i sig selv.

13 - og så en sjov detalje: Navnet på dette rederi fik mig straks til at tænke tilbage på den dejlige TV-serie der rullede over skærmen i 70`erne Onedin Linien. Hvorfor tager de ikke og genudsender den? Jeg åd det hele råt, både de flotte sejlskibe og den måske nok usympatiske, men charmerende og godt udseende James Onedin og hans meritter i slutningen af det 19. århundredes Liverpool.

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte.

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hos regnormene er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hun gik i første klasse, og selv om hun allerede

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 1 Så er vi klar til afgang fra Hundested. Klokken er 8.00. Turen går mod Rødbyhavn med opsamling i Frederiksværk og Roskilde. Vejret er fint (som sædvanligt), og

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Sammen med knive og gafler og strømper og gamle breve ligger en masse penge. Der må være mange tusind kroner. Sjokke tager en seddel og rækker den

Sammen med knive og gafler og strømper og gamle breve ligger en masse penge. Der må være mange tusind kroner. Sjokke tager en seddel og rækker den 1. Masser af penge Det er mandag. Bølle-Bob står foran Sjokkes hus. Han ringer på døren. Han har købt mælk til Sjokke. Det gør han tit, for Sjokke er gammel. Der går lang tid, før Sjokke åbner døren.»er

Læs mere

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR AF KIT KJØLHEDE LAURSEN AUGUST 2006 DER VAR ENGANG TRE GODE VENNER: BETTEMAND, LANGØRE OG GRØNSKOLLING. EN DAG MØDTES DE FOR AT HYGGE SIG. SE HER

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Punkt... Side Tirsdag den 14. april 2009...3 Onsdag den 15. april 2009...4 Torsdag den 16. april 2009...5 Fredag den 17. april 2009...7 Lørdag den 18. april

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Tryllefrugterne fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en mand og en kone; de havde en søn, der hed Hans. Manden passede en hel købstads kreaturer, og det hjalp Hans ham med. Så kom han

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang.

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang. Tøserunden 2014. Mens nogle af ræserne er taget til Rügen Rund, andre til Italien ja, så er vi nogle stykker, der standhaftigt holder fast i at køre Tøserunden. Da jeg stod i startboksen spekulerede jeg

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru.

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Hver uge plejede han at køre ud i sit rige for at se til, at alt gik,

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Odense Stadsarkiv, Historiens Hus Erindringer Distriktsledelsesmøde Der var undtagelsestilstand i Odense, udgangsforbud. Alt lå stille undtaget livsvigtige institutioner; vi gik sommetider ned og stod

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC 01:00:08 SNEDKER MUHAREM SEJDIC Jeg har mine venner, jeg har mine bekendte. Vi er sammen, og derfor føler jeg at jeg har det rigtig, rigtig godt.

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler.

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Substantiver arbejde www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Du skal købe to kilo kartoffel

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer Bårehold i felten Uddrag af noter fra observationer 1: Vi får et kald til Holst Camping-området, og springer i bilen. Det er en ung pige, de har svært ved at komme i kontakt med. Vi får et fix-punkt at

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Simon Marinus Bagger - 2-19-11-2008. Indholdsfortegnelse 2. Kapitel 1. Mombasa 3. Kapitel 2. Ørkenens fare 3. Kapitel 3.

Indholdsfortegnelse. Simon Marinus Bagger - 2-19-11-2008. Indholdsfortegnelse 2. Kapitel 1. Mombasa 3. Kapitel 2. Ørkenens fare 3. Kapitel 3. Simon Marinus Bagger - 2-19-11-2008 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Kapitel 1. Mombasa 3 Kapitel 2. Ørkenens fare 3 Kapitel 3. Mordet 4 Kapitel 4. Fri 4 Kapitel 5. Bjerghulen 4 Afsnit 1 4 Afsnit

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

Juleudstilling i Fåborg

Juleudstilling i Fåborg Juleudstilling i Fåborg I dag skal vi til Fåborg. Mor, Ulrik og jeg. Vi skal til byen for at handle og se på juleudstilling. Det er vi hvert år, så det er noget, jeg har glædet mig til længe. Det er ikke

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet

Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet Mit navn er Kamilla Maria Hansen, jeg er 23 år gammel og læser medicin ved København Universitet. I sommerferien før 5. semester var jeg på Research Exchange

Læs mere

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr.

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr. 1 One a pouns a time, ja sådan starter alle eventyr. I 2009 startede et nyt kapitel i mit liv, jeg havde besluttet at udfordre mig selv (er en ung kvinde på 39) med at læse til lærer. Som mor til to små

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

Første kapitel. Hvori Pusling er dårlig til at køre bobslæde, men god som brunkagegris.

Første kapitel. Hvori Pusling er dårlig til at køre bobslæde, men god som brunkagegris. amilien Rantanen var en rigtig storby familie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, elskede at køre med tunnelbane. Men mor Ritva og far Roger

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

en drøm om udviklingssamarbejde

en drøm om udviklingssamarbejde udvikling OG en drøm om udviklingssamarbejde EUROPÆISKE FÆLLESSKABER DE 116 MAJ 2003 OG en drøm om udviklingssamarbejde Denne lille bog indeholder en historie som dem jeg selv plejede at fortælle mine

Læs mere

Den standhaftige tinsoldat

Den standhaftige tinsoldat Den standhaftige tinsoldat Skrevet af H.C. Andersen Der var engang femogtyve tinsoldater, de var alle brødre, for de var født af en gammel tinske. Geværet holdt de i armen, ansigtet satte de lige ud; rød

Læs mere

Nygift Anna-Christina

Nygift Anna-Christina Kapitel 51, Jeg bor, arbejder og er gift i Kiruna: Sidst i 1976 landede jeg så i Kiruna i Lappland. Jeg kom til at køre på de lange skinner dvs. fra by til by i stedet for rundt i den samme by og dens

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Alt forandres LÆSEPRØVE

Alt forandres LÆSEPRØVE Alt forandres LÆSEPRØVE Joan Bach Ludvigsen LÆSEPRØVE Alt forandres Noveller To par Han vidste, hvad hun ville sige, så snart de var gået derfra. Når de var kommet ud af opgangen og havde gået et par minutter

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere