DAGBOG FRA STOCKHOLM. Vi boede ca. her: Gamla Stan: Kongeslottet:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DAGBOG FRA STOCKHOLM. Vi boede ca. her: Gamla Stan: Kongeslottet:"

Transkript

1 DAGBOG FRA STOCKHOLM Vi boede ca. her: Gamla Stan: Kongeslottet:

2 19 juni 2011 Forberedelser til Stockholmsturen. I morgen kl nu-nul-dut kører vi fra Hovedbanegården. Peter har de sidste par dage taget podagrapiller sammen med 2 Pinex, som lægen anbefaler. Efter det sidste angreb for nylig i knæet, som vistnok ikke helt har sluppet taget, er det nok en fornuftig disposition. Af samme årsag har vi været tørlagt for øl-indtagelse siden i torsdags ( Åh, hvor kunne jeg godt kyle en kold ned nu, men man er vel solidarisk, og tanker er toldfri)! Vi har pakket kufferterne mangler kun tandbørsterne. Jeg har sneget min PC ned i min egen kuffert, gider ikke diskutere om den skal med eller ej. Øller er kommet i køleskabet, så det er koldt hjemmefra, togrejsen varer over 5 timer, så det er bedst at være på den sikre side, hvis vi skulle blive tørstige. Tre-zoners buskortet er lagt klar på køkkenbordet, ved siden af sedlen hvor afgangstider er skrevet ned, tjekket af mig, ekstratjekket og kontrolleret af Peter. Det er nu så rart, især set i lyset af, at det (som sædvanlig) nok ender med en taxa. Kl blev der ringet efter en taxa. 1. dag: Mandag d. 20 juni 2011 Ja, det er jo rart at være i god tid Peter vil være sikker på at vi finder den rigtige perron i ro og orden. Taxaen kom indenfor ½ minut det var vores ven fra blokken overfor, der var hjemme og drikke kaffe hos sin mor. Det resulterede i, at toget end ikke var kommet på tavlen, da vi stod på Hovedbanegården. Der var med andre ord tid til et par bab på piben udenfor inden vi entrede Perron 11, hvor vi havde 48 min. til rådighed, og som blev brugt til at gisne om, hvilken vej toget mon ville ankomme fra.

3 Ved hjælp af god information og skiltning stod vi placeret direkte ud for den dør vi skulle ind af i vogn 6, perronafsnit C. Så skulle vi bare finde plads Nu skulle udsigten nydes!!! Ryglænet foran Jamen, se lige engang!! Det er da lige til at tude over. Hvis vi skal se noget, vil vi inden ankomsten have fået svanehalse. Hrmmmff!!! Det var til gengæld et rart hjørne at snuppe en lille lur i, toget vuggede blidt, til trods for at det på lange strækninger holdt en fart af 198 km. i timen! Imponerende. Det faktum blev først en hemsko da jeg skulle hente kaffe i vogn 4. Jeg vaklede som om jeg var beruset, og i en af mellemgangene gik det galt på tilbagevejen: Papirsposen indeholdende 2 bægre kaffe (med låg og stående i noget æggebakkelignende) slog et ordentligt slag, så det halve af indholdet skvulpede rundt på posens bund. Gode råd var dyre! Jeg turde ikke begive mig ind i personvognen, da der var stor fare for at en del af de medrejsende så ville få kaffe ned af sig. Jeg fik stillet ulykken på gulvet og fisket pungen op af kaffesøen ( jeg var ikke udstyret med lommer, så den var blevet dumpet derned efter indkøbet indeholdende ALLE vores svenske pengesedler), alt mens jeg klamrede mig med den ene hånd til en jernstang. Ikke nogen let manøvre, og garanteret heller ikke noget yndefuldt syn. Derefter måtte jeg tage stilling til, om jeg ville gå tilbage og få fyldt op igen de to bægre kostede trods alt 40 Svenske kroner. Jeg blev enig med mig selv om, at de sølle rester, ca.½ bæger til hver, måtte være nok, så nærmest med øjne i nakken fordi det ville være pinligt at blive opdaget i den ydmygende situation - hældte jeg posens fritflydende kaffe ud på nedgangstrinnet. Pungen blev proppet ind i bukselinningen, og nogenlunde med værdigheden i behold kæmpede jeg mig vejen tilbage til hyggekrogen. Den kaffe smagte godt! Vi så i sagens natur ikke nogen Majstænger eller elge undervejs. Til gengæld kunne vi ud af vinduet på den modsatte side skimte små landsbyer som så ud som om de var bygget skråt husene altså! Den effekt fremkom fordi toget på det nærmeste lå ned i svingene. Vi var yderst forundrede over de personer der sad derovre: De sagde ikke så meget som et eneste kvæk til hinanden hele vejen. En dame sad og læste, og jeg ønskede at jeg turde bede hende om at bytte plads jeg mener, hvad pokker skulle hun bruge udsigten til? I næste bås sad et ægtepar ligeså uinteresserede i hvad de kørte forbi som i hinanden. Pyt indeklimaet var behageligt, jeg ondulerede et par soduko, derefter drak vi 2 øl hver fra kufferten, spiste vores klapsammen`er med spegepølse, og så døsede vi lidt. Jeg havde printet et kort over banestrækningen ud, så vi kunne følge med i hvor langt vi var fremme, og pludselig var der ikke så langt igen som der havde været.

4 Fremme ved hotellet Toget rullede ind på Stockholm Centralstation kort efter kl Vi myldrede mod udgangen, så hurtigt at der nærmest gik spin i hjulene på vores trillevogne. Stationen virkede uendelig stor, og det føltes som om alle Stockholms indbyggere var mødt op for at tage imod os. Nuvel, de hilste ikke, men de gik i vejen! Endelig! Vel ude af labyrinten og under blå himmel fik vi vores smøg/pibe frem. Jeg turde slet ikke sige til Peter hvad jeg pludselig frygtede: Et sted havde jeg læst, at Scandic Sjöfartshotellet er udstyret med værelser uden vinduer. Det er bygget ved en klippe, således at 2-3 af 7 etager på bagsiden faktisk er under gadeniveau.. Først på dette kritiske tidspunkt gik det op for mig, at jeg ikke havde sikret mig at vi fik et udvendigt værelse. Tænk, hvis vi på ferien skulle bo i en skotøjsæske!!! Min frygt var heldigvis ubegrundet vi boede her: Gadeplan på bagsiden: Tagterrassen: Min første tanke var at tage elevatoren op til den eftertragtede tagterrasse men den var udlånt til nogle IBM medarbejdere denne aften. ØV, tænkte jeg, så bliver det i morgen vi skal sidde deroppe og nyde solnedgangen. Jeg skulle blive klogere! Stadig entusiastisk lagde jeg planer for min næste drøm: Katarinahissen. 35 år tidligere var jeg oppe med den og husker endnu den vidunderlige udsigt. Den ligger kun 5 min. Gang fra hotellet, så det kunne sagtens klares på vores aftentur. Tænk engang: DEN ER BLEVET LUKKET erfarede vi, da vi stod ved indgangen. For enden af vejen så jeg folk på gangbroen, men var for træt og desillusioneret til at regne ud, hvordan de var kommet derop. Intet kunne dog forhindre os i at nyde byens skønhed, vi gik ned ved Slussen og fandt et hyggeligt sted med udsigt til havet (OG Hissen), hvor vi lejrede os og købte en velfortjent fadbamse.

5 Vi gik ned til kajen og undersøgte hvor vi skulle stå på båden dagen efter. Ligesom i København kan man for sølle 100 kr.pr. person sejle med Hop-on-and-off bådene dagen lang. Rigtig smart, vi har også talt om at det skal afprøves i København engang i sommer. Vi spiste et lille let måltid og trissede hjem i seng, mætte af dagens oplevelser. 2. dag: Tirsdag d. 21. juni Morgenbuffeten var overvældende. Der var alt hvad hjertet og maven begærer. Veludhvilede og mætte begav vi os ud for at indtage byen. Den kom ikke til at skuffe os, vejret var fint, grader som de fleste Skandinaver bedst kan lide det. Her ses hele ruten, som vi tog et par gange. Det var et smukt syn hele vejen rundt. Der var flere steder vi gerne ville have udforsket, men det må blive en anden gang. Vi havde besluttet os for at det var Gamla Stan der var vores egentlige mål, så vi hoppede af ved kongeslottet. Lidt Royal har man vel lov at være!

6 Peter var ved at starte en ny Svenskekrig, da han vadede lige ind i det felt der er markeret som forbudt zone foran skildvagten. Sablen blev hævet, fjenden fortrak, og krigen afværget. Vagtens årvågenhed skyldes måske denne noget pinlige - episode der indtraf Juleaften 2010: To uidentificerede personer klædt ud som julemænd overfaldt tidligt juleaftensdag en skildvagt på det kongelige slot i Stockholm og slap bort med hans skarpladte automatvåben. Peter var ikke ude efter våbnet - han ledte efter en café. Den svenske uniform er flot, især hovedbeklædningen, som får en til at tænke på Otto von Bismarcks pikkelhjelm. Vi var ved slottet ca. ½ time før garden trækker op, har jeg desværre senere erfaret. Havde jeg vidst det, ville jeg nok have insisteret på at blive hængende. Det havde da været festligt med lidt messingsuppe. Peter var ikke klar over hvilken fare han svævede i! Vi trissede videre, og i vinduesudstillingen hos den første antikvitetsbutik (af mange) så jeg dette syn: De to små flakoner er helt sikkert fremstillet samme sted som den lille flaske jeg har arvet efter min mormor og hun stammer jo fra Sverige! Jeg har ikke forstand på antikviteter, slet ikke på priserne, men billedet af dem brændte sig ind på min nethinde. Jeg vil jo gerne have en erindring med hjem, hvorfor ikke sådan en? På tilbagevejen fik jeg overtalt Peter til at gå ind og høre prisen. Hold fast!!! De skulle koste 1200 kr. pr. styk! Jeg fik ham presset ned på 900 kr. men valgte så at nøjes med at nyde kuriositeten jeg ejer i forvejen, og den har endda kapsel af ægte sølv! Hvad må den så ikke være værd??? (Jeg kunne måske have budt på neglerenseren sådan en mangler jeg faktisk)?

7 Vi fandt Stockholms smalleste stræde 90 cm på det smalleste sted. Det er opkaldt efter købmanden Mårten Trotzig som levede I det hele taget er det utroligt at se alle de velbevarede huse der nærmest kravler op og ned af klipperne. Det kan ikke være let at bevæge sig rundt når der er isglat. Peter står - med den røde taske - ved Mårten Trotzigs Gränd. Der kører ikke mange biler i midtbyen, dejligt at kunne bevæge sig rundt uden fare for at blive kørt ned. Desuden er luften helt utroligt ren efter en time i København plejer man at skulle pudse sorte partikler ud af næsen, heroppe forblev mit lommetørklæde efter 3 dage i byen ubrugt! Disse fotos viser kun en snert af Gamla Stans charme den skal opleves! Efter det smalle stræde måtte vi have læsket ganen, og lige rundt om hjørnet ligger Järntorget - meget belejligt udstyret med fortovscafeer. Vi dumpede ned ved et bord og nød at betragte alle turisterne. Tre ægtepar fra Norge satte sig ved siden af, og dem fik vi en hyggelig sludder med. De er vilde med Danmark og danskere, de synes vi er et rigtig rart folkefærd (denne opfattelse blev vi også gjort bekendt med af nogle Finner på hotellet). Dejligt at høre, især i disse tider hvor Danmark har fået indført udvidet grænsekontrol igen, og diverse Professorer er ved at falde over hinanden for at hagle befolkningen (læs: os der ikke mener det samme som kultureliten) ned i pressen. Måske skal vi bede de selvfede kloge-åger tage en tur til udlandet som turister?

8 Således oplivede sejlede vi hjem til vores hotel. Vi måtte have en lille lur før næste punkt på dagsordenen: Katarinahissen eller i det mindste vejen op til udsigten. Vi havde set en stentrappe der fører derop, ikke særlig attraktiv for bentøjet at bestige. Men vi så at der gik en vej Glasvägen op bagom hotellet, og regnede ud at den mulighed var bedre. Ganske rigtigt! Da vi kom hjem googlede jeg mig frem til, at Hissen i sin tid var anlagt for at Stockholmerne lettere kunne komme op til toppen af klippen, hvor bydelen Mosebacke ligger med Södra Teatren og Keglebanen, så der var et stort behov for at komme let derop. Elevatoren blev indviet 1883, og den første måned blev den brugt af 1500 personer dagligt. Det kostede dengang 5 øre at blive fragtet op og 3 øre ned. Indtil 1915 blev den drevet af en dampmaskine. Vi kom derop til min store glæde (og Peters lettelse så skulle han ikke høre mere om den). Jamen, udsigten er da fantastisk:

9 Som det kan ses, var der regn på vej. Vi nåede lige nøjagtig hjem på hotellet uden at blive gennemblødte af en omgang styrtregn. Jeg satte mig til at skrive postkort, altid en hyggelig stund på ferien. Vi havde fået oplyst at tagterrassen blev åbnet kl efter igen at have været udlånt til et firmaarrangement. Vi myldrede derop og fik vores første overraskelse: Der var en fancy bar opstillet, og musik strømmede ud af højttalere. Forhistorien er, at jeg havde fået den opfattelse at terrassen var sådan et hyggested for hotelgæsterne. Da vi om morgenen havde spurgt os for i receptionen, hvorvidt vi måtte tage kaffe/ drinks med ud, gik der åbenbart kuk i kommunikationen, så vi troede ikke man måtte. Det skal siges, at svenskere overhovedet ikke forstår dansk endsige forsøger. Ret underligt, så langt fra hinanden er sprogene da heller ikke, og danskere forstår da så udmærket svensk, bare de taler langsomt. Det affødte den erindring hos mig om dengang i tresserne hvor Otto Leisner altid høfligt forsøgte sig med svenske brokker når han var i TV-samsending med en svensk kollega. Svenskeren høvlede bare derudaf på Skånsk, fuldstændig ligeglad med om vi eller Otto - forstod hvad han sagde. Udsigten bød os det smukkeste syn: en regnbue ude i horisonten hele rejsen værd!

10 Nu kom den næste overraskelse: Terrassen er samlingspunkt for hele byens Hippe ungdom! Som der står i indgangsdøren til hotellet: Stockholms Hetaste Terrass. Ja, det skal vi love for! Det myldrede med unge iført gå-i-byen-klæder. Deres guldstiletter udkonkurrerede på et splitsekund mine gode gamle Kawasaki snøret med dobbeltknude. Fancy Jazz strømmede ud at lydboksene, og alle så meget betydningsfulde ud. Pyt jeg havde fået mit bedste feriebillede, så vi luskede ned igen på vores yndlingscafé med en lige så smuk udsigt og mere almindelige mennesker. Jeg havde forinden læst i brochurer for at få inspiration til næste dags oplevelser. Det gik op for mig, at Globen ligger tæt på i hvert fald med T-banen. Vi tog fartplaner med op i seng, jeg meget bevidst om at det ville kræve gode overtalelsesevner fra min side for at lokke Peter med på den tur. Han talte om en rundtur med sightseing-bus, men det gider jeg slet ikke. Jeg vil hellere opleve to ting tæt på end 11 set fra et busvindue. 3. dag: Onsdag d. 22. juni Efter det solide morgenmåltid gik turen til togstationen. Manden der sad i billetlugen pegede over hallen og sagde: Gå derover og køb billetterne hos mig koster de 80 kr. ovre i Pressbyrån koster de kun 60. Underligt system, men hvilken ærlig mand! Vi kom på rette tog men sidste etape af turen foregik med ekstrabus, da dele af banelinien er under renovering. Fint nok der var skiltet så selv ikke vi kunne tage fejl. Imidlertid blev jeg alligevel urolig da vi steg af bussen: Globen er ret stor, så jeg troede at jeg ville kunne se den et eller andet sted. Var vi kørt et forkert sted hen? Vi vovede pelsen og udfordrede sproget ved at spørge om vej. Det viste sig, at vi skulle ind gennem et butikscenter, 5 etager op med elevator, så stod vi endelig for dens fod. Den er imponerende flot!

11 Jeg fik straks øje på de to gondoler der kørte op og ned udenpå. Det skulle opleves! Ergo skulle jeg finde et sted at parkere Peter imens. Ham får jeg ikke slæbt med op i sådan nogle tingester. Meget belejligt er der en restauration med udendørs servering lige nedenfor, så var den detalje på plads! Udsigten fra toppen var fantastisk. Det eneste der manglede var en sol op- eller nedgang, men det kunne vi jo ikke vente på. Tilbage igen ved Slussen gik vi hen til vores yndlings udskænkning. Der kom vi i snak med en ældre dame, Susanne Ahlgren et eksempel på en Stockholmer der blødede op på vores myte om de stive svenskere. Hun var vild med Peters piber og ikke mindst duften af hans Sweet-Dublin tobak. Hun stak snudeskaftet ned i pakken, så salig ud og ønskede at hendes mand 78 år og piberyger kunne købe den type i Sverige. Det kunne Peter slet ikke stå for jeg blev sendt hjem til hotellet efter en af hans reservepakker, som hun fik. Vi fik en længere sludder, hun har arbejdet ved det Stockholmske Kunstakademi, elsker og beundrer danske smykker (se hendes halssmykke) og sølv i det hele taget. Hun endte med at tilbyde os ved vores næste besøg i byen at bo i en lejlighed hun har stående ubenyttet. Vi fik adresse og tlf.nr. Det er nok ikke et tilbud vi kommer til at gøre brug af, men hendes opfordring virkede oprigtig og ægte. Dejlig ferieoplevelse. Om aftenen gad vi ikke flere restaurationer: vi opførte os som teen-agere og tog mad med hjem fra McDonalds. Den blev indtaget på hotelværelset og smagte himmerigsk. Vi gik ned i hotellets bar, et mondænt sted med sofaer og hyggekroge, men naturligvis rygning forbudt. En sidste gang skulle vi komme til at dumme os: Vi købte to fadøl og syntes det ville være fortræffeligt at indtage dem, siddende på muren udenfor, ligesom vi hver morgen gjorde med den sidste kop morgenkaffe. I skulle have set bartenderen, han løb nærmest som Basil på Badehotellet ud og hentede os ind. Naturligvis det kunne vi da have tænkt os til, vi var jo ikke i det frie Danmark. 4. dag: Torsdag d. 23. juni Så skal vi hjem igen. Meget passende, regnen styrter ned, så igen blev vi mindet om hvor heldige vi har været med vejret kom taxaen igen lynhurtigt. Snart stod vi i den flotte og hyggelige ankomsthal ca. 1½ time før afgang. Denne gang var vores tog annonceret på tavlen, så bevidste om at vi bare skulle finde spor 11, blev vi enige om at der nok var tid til at nyde en øl mens vi betragtede de øvrige rejsende med alle deres trillekufferter. For tidligt! Ifølge Svensk lov må der ikke udskænkes alkoholiske drikke før kl

12 KL Kl ankom toget efter de for os obligatoriske 40 minutter på perronen. Der blev dampet lystigt i bevidstheden om de 5½ time uden røg. Det blev nu gjort til skamme, for denne gang sad der et yngre snakkesaligt ægtepar overfor os i kupeen. Jeg registrerede at han, kort før vi skulle holde ved en station, sad og rullede en smøg. Vi fulgte i deres kølvand da toget stoppede, og fik et enkelt sug med fødderne på perronen og hånden på håndtaget. Skrækken for at dørene skulle smække i med os udenfor var faktisk større end trangen til tobakken. Det er rart at vide til en anden gang. Vi var hjemme på Københavns Hovedbanegård kl kun 16 minutter forsinket. Konklusion : Stockholm er en pragtfuld by, der er stadig mange steder vi gerne vil udforske. Det dejlige ved byen er, at man både kan sejle og spadsere rundt. Oplevelserne ligger tæt på hinanden - for os danskere er niveauforskellene i byen jo en attraktion i sig selv.

13 - og så en sjov detalje: Navnet på dette rederi fik mig straks til at tænke tilbage på den dejlige TV-serie der rullede over skærmen i 70`erne Onedin Linien. Hvorfor tager de ikke og genudsender den? Jeg åd det hele råt, både de flotte sejlskibe og den måske nok usympatiske, men charmerende og godt udseende James Onedin og hans meritter i slutningen af det 19. århundredes Liverpool.

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler.

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Substantiver arbejde www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Du skal købe to kilo kartoffel

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 31. Søndag den 5. december

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 31. Søndag den 5. december Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 31 Søndag den 5. december Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 32 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 33 Vi standsede for at tage os

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk Madison Mærsk Skrevet af Helle Heidi Jensen Hvis et land rammes af et jordskælv eller af en anden naturkatastrofe, skal der hurtigt iværksættes en eftersøgnings- og redningsindsats for at finde overlevende.

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Side 1 af 9 Varde Sommerspil 2014 Årets forestilling: Byens Bedste Horehus Siddepladserne Side 2 af 9 Varde Sommerspil 2014 Sommerspillets parkeringsforhold Adgang

Læs mere

Julefrokost I BØGESKOVEN

Julefrokost I BØGESKOVEN Julefrokost I BØGESKOVEN invitation julefrokost Det vil glæde os at se dig til Illux s julefrokost. I år holder vi festen i den gamle pavillon Capri i Bøgeskoven med SMUK stemning. SMUK event står for

Læs mere

jo slet ikke havde regnet med positivt resultat så hurtigt.

jo slet ikke havde regnet med positivt resultat så hurtigt. I 2013 da jeg smed p-pillerne, var jeg en ung kvinde på 26, der havde været sammen med min kæreste i næsten 5 år. Min kæreste var dengang 29 år og var færdiguddannet. Vi havde længe snakket om at det ville

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene.

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. 6 1. SCENE I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. Der bakses højlydt med døren. Annette kommer ind med en kuffert. Efter hende kommer Rasmus med en rejsetaske og diverse lufthavnsposer. Stuepigen går. Annette

Læs mere

Sammen med knive og gafler og strømper og gamle breve ligger en masse penge. Der må være mange tusind kroner. Sjokke tager en seddel og rækker den

Sammen med knive og gafler og strømper og gamle breve ligger en masse penge. Der må være mange tusind kroner. Sjokke tager en seddel og rækker den 1. Masser af penge Det er mandag. Bølle-Bob står foran Sjokkes hus. Han ringer på døren. Han har købt mælk til Sjokke. Det gør han tit, for Sjokke er gammel. Der går lang tid, før Sjokke åbner døren.»er

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 16. Han iførte sig jakkesættet, og da han trådte ud af døren til badeværelset, fik han et anerkendende blik af Jenny.

Julemandens arv. Kapitel 16. Han iførte sig jakkesættet, og da han trådte ud af døren til badeværelset, fik han et anerkendende blik af Jenny. Kapitel 16 Johnny vågnede ved lyden af en rindende vand fra badeværelset. Han satte sig op og strakte sin lidt ømme krop. Først en nattesøvn i et telt på Galapagos, så en kort og mindre komfortabel lur

Læs mere

fra. Hjemme fra København. Hvor skal vi flytte hen? spurgte hun vagtsomt. Åh, far har fået nyt arbejde, vi skal tilbage til Sjælland, men ikke til

fra. Hjemme fra København. Hvor skal vi flytte hen? spurgte hun vagtsomt. Åh, far har fået nyt arbejde, vi skal tilbage til Sjælland, men ikke til Kapitel 1 Det var Julies fødselsdag, og hun havde spekuleret meget på, hvad hendes far og mor mon ville give hende. Hun havde skrevet en lang liste over småting, hun syntes hun manglede, og så havde hun

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

Butikken hvor du kan leje et andet liv

Butikken hvor du kan leje et andet liv Butikken hvor du kan leje et andet liv I meget gamle dage ovre i London var der en lille butik i en kælder. London var langt,langt væk. Butikken lå i en sidegade, så der var mørkt og dystert i gaden. Den

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier.

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier. et HeLt NYt Ord! Det her er historien om, hvordan min lillebror opfandt et nyt ord. Og om hvordan vi blev til det, som ordet betyder. Ordet var: DIGTER-TIV. Næsten alle ved vist, hvad en detektiv er altså

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Studietur til Bruxelles 2010 2c

Studietur til Bruxelles 2010 2c Studietur til Bruxelles 2010 2c Mandag den 8. marts Kl. 05.51 stod hele 2.c på Banegården i Ringkøbing, spændte på hvad denne uge ville bringe. I toget mod Esbjerg fejrede vi Rune som blev 19 år denne

Læs mere

Gud giv os fred i verden. Amen

Gud giv os fred i verden. Amen Jeg ville ønske, at jeg har en million sko, som jeg kan passe. Det ville være så rart, hvis alle levede deres liv og ingen blev skilt. Gud, du almægtige Giv mig et kreditkort med uendelige penge på. Gud

Læs mere

Rita Møller Nielsen. At miste alt - en dagbog om demens. Redigeret af John Lykkegaard. forlaget mine erindringer

Rita Møller Nielsen. At miste alt - en dagbog om demens. Redigeret af John Lykkegaard. forlaget mine erindringer Rita Møller Nielsen At miste alt - en dagbog om demens Redigeret af John Lykkegaard forlaget mine erindringer Rita Møller Nielsen At miste alt - en dagbog om demens udgivet januar 2007 Udgivet som E-bog

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Lærervejledning. www.5emner.dk

Lærervejledning. www.5emner.dk Lærervejledning 5 emner er bygget op omkring emnerne: familie, rejser, uddannelse, arbejde og bolig. Emnerne kan gennemgås separat og i vilkårlig rækkefølge alt efter behov. Den tilhørende hjemmeside er

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

4. april Starter fra Nørresundby kl. 8.00 efter en travl morgen med at få det sidste der skal i vognen, mad, drikkevarer og elektronik.

4. april Starter fra Nørresundby kl. 8.00 efter en travl morgen med at få det sidste der skal i vognen, mad, drikkevarer og elektronik. 4. april Starter fra Nørresundby kl. 8.00 efter en travl morgen med at få det sidste der skal i vognen, mad, drikkevarer og elektronik. Ved Hobro begynder det med småregn som hurtigt tager til og der bliver

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Haskoli Islands og studiemiljø

Haskoli Islands og studiemiljø Island Reykjavik Byen er spækket med store farverige malerier på husenes vægge, abstrakt kunst og tage i forskellige farver. De mennesker der bor i Reykjavik er venlige og nysgerrige, så du kan roligt

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

De to bedragere. Opgave 1

De to bedragere. Opgave 1 Opgave 1 Formål: At gøre kursisterne bekendt med temaet bedrag. Omhyggelig global læsning. ca. 30 minutter. Organisering: Kursisterne læser hver for sig teksten om de to bedragere. Derefter snakker de

Læs mere

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at Interview nr. 4 Bilag 11: Transskription af interview ung pige, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung pige, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 14 16 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov1 Flyv, smukke svaler, flyv! Europa-Kommissionen BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov2 Denne publikation udgives

Læs mere

Bilag 1: Interview med Søren

Bilag 1: Interview med Søren 1 0 1 0 1 Bilag 1: Interview med Søren Søren, år. Søren er en dreng på år, som har boet på Birkedalen i to og et halv år. Søren oplevede, ligesom sin lillebror, at være i klemme mellem forældrene efter

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Et aktivt liv på sin egen måde

Et aktivt liv på sin egen måde Artikel i Muskelkraft nr. 4, 2005 Et aktivt liv på sin egen måde Om et halvt år flytter 29-årige Marc Jørgensen hjemmefra og ind i sit eget hus en opfyldelse af et af hans mål i livet Af Jane W. Schelde

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4 Nyhedsbrev Årgang 3 Udgave 4 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit syvende nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har SuperDive været gennem en løbende udvikling mod målet

Læs mere

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og 1 8 Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og handler om en kvinde, der deltager i sin ekskærestes

Læs mere

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for Kost og logi Hvis jeg skal være helt ærlig, så havde jeg faktisk troet, at han havde fornemmet, hvor det bar hen. Jeg synes jo næsten, det lyste ud af mig. Men at dømme efter hans reaktion, havde han slet

Læs mere

Det har gjort noget ved min sjæl

Det har gjort noget ved min sjæl Det har gjort noget ved min sjæl Mariann Østergaard Bomholt er vokset op i Lyngby nord for København. Hendes far var skattesagkyndig ved kommunen, og hendes mor var hjemmegående. De var begge amatørdansere

Læs mere

Sognerejsen til Sverige 2015.

Sognerejsen til Sverige 2015. Sognerejsen til Sverige 2015. søudsigt fra mange værelser. Hotell Örensbaden, Örserum, 563 91 Gränna. Vores dejlige hotel med flot Tekst og foto: Jesper Lindved Lorentzen. Tune/Snoldelev Kirker. Tune og

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Evaluering af introugen 2014

Evaluering af introugen 2014 Evaluering af introugen 2014 Evaluering Mad på introturen Aktiviteter på introturen Jyttetid Modtagelse 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Præsentation af

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

En meget speciel sommerferie

En meget speciel sommerferie En meget speciel sommerferie Sidste skoledag! Janus smilede drømmende og forventningsfuldt ved tanken om seks ugers sommerferie. Han stod hurtigt ud af sengen og løb ned ad trappen og ud i køkkenet, hvor

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Hvad skal jeg så nede i træet? spurgte soldaten.

Hvad skal jeg så nede i træet? spurgte soldaten. Fyrtøjet Eventyr af Hans Christian Andersen - 001 D er kom en soldat marcherende hen ad landevejen: én, to! én, to! Han havde sit tornyster på ryggen og en sabel ved siden, for han havde været i krigen,

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere