Kom godt igang med Evolution Music Creator 49 & 61. 1a. Forbind MK-149 til din PC med det medfølgende, strømførende MIDIkabel.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kom godt igang med Evolution Music Creator 49 & 61. 1a. Forbind MK-149 til din PC med det medfølgende, strømførende MIDIkabel."

Transkript

1 Evolution Music Creator 49 and 61 Quickstart guide Danish Translation Kom godt igang med Evolution Music Creator 49 & 61 Tillykke med købet af Evolution Music Creator pakken, som består af Sound Studio, Music Teacher, Song Player og Key West software og Evolution MIDI-keyboard hardware. Vi håber at du vil få mange timers gode musikalske oplevelser med Evolution Music Creatorpakken. 1a. Forbind MK-149 til din PC med det medfølgende, strømførende MIDIkabel. Forbind MK-149 til din PC via det medfølgende kabel. 15 pins stikket skal sættes i joystickporten på lydkortet, og 5 pins MIDI stikket skal indsættes i MIDI OUT på bagsiden af MK-149. (Picture PC-MK-149) 1b. Forbind MK-149 til ekstern strømforsyning (ikke inkluderet i pakken) MK-149 behøver ikke at være tilsluttet PC en med det medfølgende kabel. Keyboardet kan også være tilsluttet andre MIDI enheder (f.eks. lydmodul m.m.) med et standard MIDIkabel (ikke inkluderet i pakken). Når MK-149 bruges på denne måde skal der bruges en strømforsyning (ikke inkluderet 9-12V DC 300mA) til at strømføre keyboardet. (Picture MIDI Module PSU MK-149) 1c. Forbind MK-261 til din PC med det medfølgende, strømførende MIDIkabel. (Picture PC-MK-261) 1. Vær opmærksom på at selector knappen på undersiden af MK-261 er sat i MIDIposition. 2. Forbind MK-261 til din PC via det medfølgende kabel. 15 pins stikket skal sættes i joystickporten på lydkortet, og 5 pins MIDI stikket skal indsættes i MIDI OUT på bagsiden af MK-261. Det er også muligt at forbinde MK-261 til en MAC eller PC via et serielt computer kabel (ikke inkluderet) forbundet fra MK-261 s COMPUTER udgang. (For mere information om denne procedure se punkt. 6 & 7) 1d. Forbind MK-261 til ekstern strømforsyning (ikke inkluderet i pakken) MK-261 behøver ikke at være tilsluttet PC en med det medfølgende kabel. Keyboardet kan også være tilsluttet andre MIDI enheder (f.eks. lydmodul m.m.) med et standard MIDIkabel (ikke inkluderet i pakken). Når MK-149 bruges på denne måde skal der bruges en strømforsyning (ikke inkluderet 9-12V DC 300mA) til at strømføre keyboardet. (Picture MIDI Module PSU MK-261)

2 2. Installere det medfølgende PC software. Det medfølgende software bør kun installeres i Windows 95/98 eller Windows NT4.0 eller højere. For at installere softwaren, indsæt den medfølgende CD-rom i CD-rom drevet på din PC. Installationsproceduren begynder automatisk. Hvis din PC ikke starter installationen automatisk, kan du starte installationen ved at vælge kør fra Windows Start menuen, og der indtaste d:\setup.exe hvor d er bogstavet repræsenterende dit CD-rom drev. Når installationen er begyndt, vil dialogboksene på skærmen guide dig igennem installationsprocessen. 3. Arbejde med Sound Studio Sound Studio er et program, der gør dig i stand til at lave musik på din PC. Programmet kombinerer alle fordelene fra et topkvalitets hjemmekeyboard med mulighederne fra PC ens musikstudio faciliteter, deriblandt flersporsoptagelse af lyd. Når softwaren er vel installeret kan du starte Sound Studio ved at vælge programmet fra Windows Start menuen under Programmer. Når Sound Studio startes vil du bl.a. se Evolution Virtual Keyboard. Test programmet ved at trykke på en tangent i den højre halvdel af MK-261. Hvis programmet er rigtigt installeret vil den pågældende tangent blive vist på det virtuelle keyboard, samtidig med at du skulle kunne høre en piano tone. Hvis du intet hører eller ser, se venligst fejlfindingsafsnittet senere i denne manual. (Punkt 5). 3.1 At komme igang (Picture Virtuel keyboard) Du er nu klar til at indspille dit første musikalske værk med Sound Studio. Det er nemt at lave melodier ved hjælp af de indbyggede rytmer i Sound Studio, som også kan bruges til at lave MIDI-filer. Det afbillede keyboard på skærmen (i det følgende kaldet skærmkeyboardet), kombineret med MK149/261 udgør tilsammen det Virtuelle keyboard. Ved at bruge den dybe ende af keyboardet, vil du være i stand til at spille akkorder med akkompagnement. Tast en akkord og skærmkeyboardets tangenter vil ændre farve til blå, hvorefter rytmen startes. For at stoppe rytmen tryk på stop tasten på skærmkeyboardet. 1. Tryk på Intro, Fill 1, Fill 2 eller Outro for at ændre variationen i rytmen. 2. For at optage en akkord sekvens tryk på knappen under chord (off) på skærmkeyboardet indtil der står rec., og punktet ved siden af chord lyser rødt. Når du nu spiller en akkord sekvens, vil den blive optaget, indtil du trykker på stop-knappen på skærmkeyboardet. Du kan også stoppe optagelsen ved at trykke på spacebar. 3. Du kan nu høre den optagede sekvens ved at trykke på startknappen på skærmkeyboardet, eller ved at taste returknappen på tastaturet.

3 4. Hvis du ikke er helt tilfreds med din optagelse, er det meget let at indspille en ny sekvens. Alt du behøver at gøre, er at gentage proceduren under punkt 2, og den gamle optagelse slettes og erstattes af din nye indspilning. 5. Du kan vælge mellem 20 forskellige rytmer ved at klikke på knapperne til venstre for skærmkeyboardet s display. Displayet vil vise navnet på rytmen, i takt med at musen flyttes henover knapperne. Hvis pilen ikke står over knapperne vises den aktuelle rytme i displayet. 3.2 Optage en melodi Når du er tilfreds med din rytmeoptagelse, vil det næste skridt være at optage en melodi til rytmen. Tryk et par gange på knappen på skærmkeyboardet som står oven over melody indtil der står rec (punktet ved siden af melody lyser rødt). 1. Tryk på Start knappen og optagelsen starter, samtidig med, at du kan høre din rytmeoptagelse. Du kan nu spille en melodistemme, sammen med rytmen. 2. Når optagelsen er igang, kan du med playrite knappen aktivere en funktion, som gør det utrolig let at jamme på keyboardet, da man ikke kan spille forkert! Prøv det selv For at stoppe optagelsen tryk på stopknappen. Din optagelse vil fremstå som en blok på skærmen, med grafisk fremviste noder svarende til den melodi, du har spillet. 4. Du kan høre optagelsen ved at trykke på startknappen (play). 5. For at se en mere detaljeret (og større) nodeudskrivning, tryk på Score knappen (eller F5). Her kan du også udskrive noderne fra optagelsen. 3.3 Internet Musik For at gemme din optagelse i et universielt format, som også kan bruges på internettet, skal du gemme stykket, som en MIDI-fil. Vælg Chords to MIDI track fra funktion-menuen. Du har her muligheden for at konvertere til multiple tracks, men dette er ikke nødvendigt. Nu behøver du bare at vælge Save As fra File-menuen og vælge MIDI Files i File Type boxen i venstre hjørne. Du kan herefter vælge at bruge musikken på din egen web-site eller i de fleste andre musikprogrammer. 3.4 Udvidet brug af Sound Studio Evolution Sound Studio er et musikprogram med mange muligheder for musikproduktion. F.eks. kan du få videosekvenser vist samtidig med at din optagelse afspilles. Prøv at loade demosangene for at få en demonstration af mulighederne. (Tryk Ctrl+F7 for at se Transport Bar). (Picture Transport Bar) 3.5 Digital Audio Udover at være et MIDI studio, kan du også bruge Evolution Sound Studio til at optage og afspille digital audio, som du kan bruge til at lave dine egne CD er (sammen med det

4 nødvendige hard og software). Programmet er udstyret med 4 Audio kanaler. For at optage Audio, skal dit lydkort have en mikrofon eller line indgang, hvor du kan tilslutte de forskellige audio enheder. Den største forskel mellem Audio og MIDI, er at Audio optager lyden direkte, som afspilles, hvorimod MIDI er en talkode, der bearbejdes af computeren og afspilles via lydkortet. Oftest vil der ved Audio være tale om mere realistisk lyd, og derfor meget velegnet til vokal, kor eller lign. (OBS! Audio filer optager meget mere plads på harddisken end MIDIfiler). 1. At optage Audio i Sound Studio minder meget om MIDI optagelse. Alt du behøver at gøre, er at vælge en af de 4 Audiospor ved at trykke på sporets Rec-knap, og Audiomonitoren toner frem på skærmen. Audiomonitoren viser styrken af inputsignalet fra lydkortets mic/line indgang. Vær opmærsom på, om det rigtige input er valgt på dit lydkort. Dette gøres ved at dobbelklikke på højttalersymbolet i task bar, og så under Indstillinger vælge Egenskaber, sætte kryds i indspilning. Du vil nu få en liste over lydkortets valgbare inputs. Vælg nu hvilket input, du ønsker at bruge, og tryk på OK. På denne måde kan du vælge det rigtige input at optage fra, vær dog opmærksom på at antallet at inputs er forskelligt fra lydkort til lydkort. 2. Hvis Audiomonitoren viser udslag, er der signal igennem, og du kan optage ved at trykke på optageknappen, ligesom ved MIDI-optagelse. 3. Når du er færdig med din optagelse, tryk på stopknappen, og programmet spørger dig om du ønsker at beholde optagelsen. Hvis du svarer Yes, vil din optagelse fremstå som en rød waveform på Audio sporet. (Hvis du svarer No, vil din optagelse blive kasseret). 4. Når din optagelse er komplet, vil du være i stand til at afspille din optagelse fra start til slut med akkorder, melody og audio. Dette er kun en introdution til Sound Studio. Der er mange flere nyttige funktioner i programmet, som vil gøre det lettere for din musik produktion. Du kan få flere information ved at trykke F1 og derved få adgang til Sound Studio online help. 4. MUSIC TEACHER (Picture) (Picture) Her er et keyboard. Den højre side vil ikke være aktiv, hvis du har model MK-149. Fingersætning (Picture) (Picture notes) Placér din højre hånd på keyboardet i viste position. Denne position svarer til forholdet imellem noderne og keyboardets tangenter. Når du starter Music Teacher for første gang, vises der en nodeoversigt, og en melodi er klar til afspilning. Tryk på play knappen (noden med tegnet). Du vil nu høre en melodi akkompagneret af et backing band.

5 Tryk nu på Listen knappen i højre side, og derefter på play knappen. Musikken vil nu blive afspillet uden backing bandet, og du vil kunne følge noderne samtidig med at melodien afspilles. Du kan også følge melodien på tangenterne af det virtuelle keyboard i bunden af skærmbilledet. Hør melodien, og følg med på tangenterne. Nu er det din tur til at spille. Tryk på Teach knappen, Notes knappen og tilsidst play. Spil tangenterne, som vises på det virtuelle keyboard. De svarer til noderne, der vises i displayet. Når du spiller forkert vises det som en blå node på displayet. Efter endt øvelse vil du få en overall karakter, der vises om du har gennemført testen tilfredsstillende. Når er fortrolig med melodien, prøv da at spille den med backing band. For at gøre dette tryk på backing knappen, og derefter play. Du kan hæve/sænke tempoet ved at trykke på tempo knappen. Lad os nu prøve en ny melodi. Load teacher2.mid ind. Noderne til stykket ser sådan ud: (picture notes) Tryk på Recital knappen og derefter play for at høre den nye melodi. Denne gang vil vi prøve en rytme test. Tryk på Teach knappen og derefter Rhythm knappen. Start melodien med playknappen. I Rhythm mode, skal du ikke bekymre dig om, at spille de rigtige noder, bare lær rytmen af hver node indtil du mestrer stykkets rytme. Prøv igen i notes mode, og tilsidst notes & rhythme mode. Med disse grundlæggende instruktioner vil du kunne komme meget langt i programmet. Mere uddybende instruktioner finder du under hjælp (tryk F1). 5. FEJLFINDING Hvis der opstår problemer så prøv følgende: 5.1 Du får ingen lyd ud af højttalerne, når demosangene afspilles Hvis du ingen lyd hører, når demosangene afspilles, er den mest sandsynlige årsag, at du ikke har valgt det rigtige MIDI output device, som Sound Studio skal bruge. 1. Åbn Devices dialog boksen (findes under Options menuen), og vælg på skift en af de output devices, som din computer kan tilbyde. Den mest sandsynlige vil være en output device, der har synth i sit navn. Dog kan navnene variere fra lydkort til lydkort. 2. Hvis problemet stadig ikke er løst, prøv evt. at afspille Midifiler med Windows Media Player for at opklare om problemet skyldes en generel fejl på lydkortet, som måske så skal geninstalleres med de relevante drivers. Din lydkortleverandør kan hjælpe dig med dette problem. 5.2 Lyd afspilles, når demosangene er valgt, men lyden afspilles ikke når tangenterne på keyboardet aktiveres. Hvis du kan høre lyden når demosangene afspilles, men ikke når det eksterne keyboard aktiveres, er der flere indstillinger, der skal gennemgåes. 1. Tjek om keyboardet er ordentlig forbundet med din computer via det medfølgende kabel, som skal gå fra Midi out på keyboardet til computerens joystickport. Undersøg også

6 om du har et input device markeret under Devices i menuen Options. Det skal være et MIDI-input. 2. Hvis problemet stadig ikke er løst, kan du evt. installere de seneste drivers til dit lydkort, som du finder på producentens hjemmeside. Forkerte installerede Midi drivers er den hyppigste årsag til kommunikationsproblemer mellem Midikeyboard og lydkort. 5.3 En advarsel aktiveres eller fejl opstår i forbindelse med at afspille en demosang med Audiofiler. Hvis Midi-demosangen afspilles uden problemer, men Audio demosangen melder fejl, er den hyppigste årsag, at du har softsynth aktiveret på din PC, som skal deaktiveres. 1. Åbn Devices dialog boksen (findes under Options menuen), og vælg på skift en af de output devices, som din computer kan tilbyde. Den mest sandsynlige vil være en output device, der har synth i sit navn. Dog kan navnene variere fra lydkort til lydkort. 2. Hvis problemet fortsætter burde du kunne deaktivere softsynthen via Multimedia (Start indstillinger Kontrolpanel). Se under faneblade MIDI. 5.4 En advarsel aktiveres eller fejl opstår i forbindelse at indspille mere en ét Audio spor. For at kunne bruge Sound Studio skal de lydkort understøtte full duplex standarden, dvs. kunne optage og afspille audio samtidig. De fleste lydkort idag har denne standard. Undersøg det evt. hos din lydkortleverandør. 1. Hvis dit lydkort ikke understøtter full-duplex, skal du slå Play audio tracks fra, når du optager. Findes under Audio menuen. 2. Hvis dit lydkort understøtter, men ikke har aktiveret full duplex skal du kontakte din lydkortleverandør. 5.5 Når du indtaster noder i et Editor vindue i programmet, er det ikke muligt at taste noder længere end til takt 5. Den mest sandsynlige årsag, er at du arbejder i et 4 takts mønster, som altid er standard, når et nodevindue åbnes. 1. Luk nodevinduet, og du vil se dine indtastede noder, markeret som et sort felt med grå markeringer. 2. Højreklik med musen og vælg blyantredskabet. Tag fat ved hjørnet af det sorte felt, som du nu kan trække længere. 3. Gå ind i nodevinduet, og du kan nu indtaste noder længere en takt 4, alt afhængig af, hvor langt det sorte felt er blevet udvidet. 6. FORBINDE MK-261 TIL MAC MK-261 kan forbindes til Mac enten via MIDI inputet eller serielporten, men keyboardet skal i begge tilfælde tilsluttes en eksten strømforsyning, som ikke følger med keyboardet ved køb.

7 1. For at forbinde MK-261 til Mac ved at bruge MIDI-indgangen, skal selector knappen på undersiden af MK-261 sættes i MIDI position. Du kan forbinde MK-261 MIDI out til MIDI in stikket af din Mac s MIDI interface ved at bruge et standard MIDI kabel (følger ikke med ved køb). 2. For at forbinde MK-261 til Mac ved hjælp af et serielt kabel, skal selector knappen i bunden af MK-261 stå i Mac position. Du skal bruge et AppleTalk kabel (følger ikke med ved køb) som skal gå fra Computerstikket på MK-261 til Mac ens modem eller printerport. 7. FORBINDE MK-261 TIL PC VIA SERIELPORTEN Det er muligt at forbinde MK-261 til serielporten på selvom keyboardet til dette behøver strøm fra en strømforsyning (følger ikke med ved køb). Sæt selectorknappen på undersiden af MK-261 i PC1 eller PC2 position. (PC2 virker bedst på europæiske PC er, mens PC1 er bedst til japanske PC er.)

Velkommen til Audacity på Windows Vista og Windows 7

Velkommen til Audacity på Windows Vista og Windows 7 Velkommen til Audacity på Windows Vista og Windows 7 Jens Honoré 10 1 Indhold: Indledning... 3 Indspilning med ekstern mikrofon... 3 Indspilning fra computerens lydkort... 5 Hvis lydkortet ikke kan ses

Læs mere

Brugermanual. EnVivo Cassette Converter

Brugermanual. EnVivo Cassette Converter Brugermanual EnVivo Cassette Converter INDHOLD Introduktion... 3 Produktegenskaber... 3 Udpakning af Cassette Converter... 3 Isætning / udskiftning af batterier... 4 Installation af software... 4 Beskrivelse

Læs mere

Sæt altid USB stikket i computeren, før du installerer softwaren. (Gælder ikke i XP) Tilslut USB adapteren til en ledig USB port på din computer

Sæt altid USB stikket i computeren, før du installerer softwaren. (Gælder ikke i XP) Tilslut USB adapteren til en ledig USB port på din computer TeamBoard Hurtig Start #1 Velkommen til TeamBoard! USB TeamBoard Hardware Installation Seriel TeamBoard Denne hurtig start guide indeholder de vigtigeste ting ang. brugen af TeamBoard. Bemærk: Sæt altid

Læs mere

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1 Brugervejledning ComX brugervejledning version 4.1 1 INDHOLD PAKKENS INDHOLD Pakkens indhold side 2 Fjernbetjening side 2 Tilslutning af Settop-boksen side 3 Introduktion til Bredbånds-TV side 4 Tilslutning

Læs mere

Guide til opdatering af Parrot CK3100 LCD, 3200LS Color, 3200LS+ og MK6100 med en Parrot Dongle

Guide til opdatering af Parrot CK3100 LCD, 3200LS Color, 3200LS+ og MK6100 med en Parrot Dongle Hvis man bruger en Bluetooth dongle fra Parrot (Parrot Dongle), så skal man følge nedenstående guide. Guiden er baseret med opdateringssoftware, version 3.4.1.0, til Microsoft Windows XP. For at kunne

Læs mere

Introduktion til PSS (Personal Sound System)

Introduktion til PSS (Personal Sound System) QSG_dan 29/12/04 15:19 Page 49 Introduktion til PSS (Personal Sound System) Læs dette, inden du begynder at bruge dit PSS-system. Vi håber,du bliver glad for din personligt lydsystem (pss). Registrere

Læs mere

Generelt om lyd...2. Lydformater... 2 Andre formater (der ikke gennemgås her)... 2. Audacity...3

Generelt om lyd...2. Lydformater... 2 Andre formater (der ikke gennemgås her)... 2. Audacity...3 Lyd: Tastevejledning Audacity og CDex Generelt om lyd...2 Lydformater... 2 Andre formater (der ikke gennemgås her)... 2 Audacity...3 Optag fra mikrofon... 4 Marker en del af optagelsen... 5 Slet en del

Læs mere

Tips og Tricks 2. Indholdsfortegnelse. 1. De væsentligste features i Fantom-G s sequencer...2. 2. Brug af Sequenceren...3. 3. Audio Track demo...

Tips og Tricks 2. Indholdsfortegnelse. 1. De væsentligste features i Fantom-G s sequencer...2. 2. Brug af Sequenceren...3. 3. Audio Track demo... Tips og Tricks 2 Indholdsfortegnelse Side 1. De væsentligste features i Fantom-G s sequencer...2 2. Brug af Sequenceren...3 Optag Trommer, Bas og Keyboard Brug af Arpeggio og Chord Memory 3. Audio Track

Læs mere

InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater

InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater InterVideo Home Theater er den komplette digitale underholdningsløsning, hvormed du kan se TV og optage billeder, musik,

Læs mere

Hjælp, mine deltagere aflytter og øver sig til YouTube men i forkert toneart.

Hjælp, mine deltagere aflytter og øver sig til YouTube men i forkert toneart. Side 1 Gratis program til at transponere lydfil og gemme den, link og vejledning Ole Skou 2009 Hjælp, mine deltagere aflytter og øver sig til YouTube men i forkert toneart Gratis program til at transponere

Læs mere

1. Forord. 2. Systemkrav

1. Forord. 2. Systemkrav 1. Forord 2. Systemkrav 3. Installation 4. Manual 1. Forord Dette program er et elektroniske opslagsværk, hvor man hurtigt kan se, de muligheder der er af valg af melodi til en bestemt salme. Samtidigt

Læs mere

Sådan bruger du BK- 9 Performance List. Formatering af USB- Memory. "Performance List" er en liste over dine registreringer.

Sådan bruger du BK- 9 Performance List. Formatering af USB- Memory. Performance List er en liste over dine registreringer. Sådan bruger du BK- 9 Performance List "Performance List" er en liste over dine registreringer. Hver Performance hukommelse indeholder alle din opsætninger af keyboardet herunder også din rytmestillinger

Læs mere

OPSÆTNING AF TRÅDLØS ROUTER

OPSÆTNING AF TRÅDLØS ROUTER OPSÆTNING AF TRÅDLØS ROUTER Opsætning af router Opkopling af computer til trådløst netværk Waoo leveres af dit lokale energiselskab 1 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI ENIIG 2017 2 INDHOLD Opsætning af trådløs

Læs mere

Kom godt i gang med Fable-robotten

Kom godt i gang med Fable-robotten Kom godt i gang med Fable-robotten 1. Først skal du installere programmet på din computer. Gå ind på shaperobotics.com og under support vælger du download: Her vælger du, under PC App om du kører Windows

Læs mere

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Dansk MSEUL0475

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Dansk MSEUL0475 Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada R Dansk MSEUL0475 L Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada Kontrol af pakkens indhold papirstøtte cd-rom med printersoftwaren og referenceguide daglig brug opstilling pakke

Læs mere

Vejledning. Indhold. 1. Kryptering. 2. Vigtig information

Vejledning. Indhold. 1. Kryptering. 2. Vigtig information Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 12.09.2019 Redigeret 25.10.2019 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn (DK) Bitlocker og FileVault kryptering studerende UCL

Læs mere

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

Brugervejledning til trådløs router

Brugervejledning til trådløs router Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra EnergiMidt Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold 4 Aktivering af det

Læs mere

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen.

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen. Hvad sker der, når der tændes for PC en? Når computeren tændes, kontrolleres en række funktioner, bl.a. ram, harddisk, mus, tastatur, diskettedrev og lignende, før det rigtige Windows- billede vises på

Læs mere

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 Version 3.00 Inkl. PC program: ENG110 Version 3.00 Betjeningsvejledning 1/11 Generelt: ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 er et microprocessor styret instrument til

Læs mere

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront 1 Medier & introduktion: Tillykke med dit nye music hall anlæg. Med AV2.1 har du let adgang til

Læs mere

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows 2017 Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows NewTech IT Norgesvej 17 6100 Haderslev Tlf. 79 306 153 info@newtechit.dk www.newtechit.dk 29-04-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Første

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Opdateret: 26-03-2018 Indholdsfortegnelse 1. Først skal du installere programmet på din computer 3 2. Når programmet er installeret er du klar til at pakke robotten ud 4 3. Nu er

Læs mere

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Bemærk venligst! Udsæt ikke Sweex Wireless 300N Adapter USB for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller

Læs mere

midi2style - program for konvertering af MIDI-filer til YAMAHA PSR stylefiler

midi2style - program for konvertering af MIDI-filer til YAMAHA PSR stylefiler midi2style - program for konvertering af MIDI-filer til YAMAHA PSR stylefiler Kom i gang Version 5.0 2002-2013 Jørgen Sørensen Web site: http://www.jososoft.dk/yamaha/software/midi2style E-mail: js@jososoft.dk

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål til Smart Pianist

Ofte stillede spørgsmål til Smart Pianist Ofte stillede spørgsmål til Smart Pianist Her er en liste over ofte stillede spørgsmål og deres svar. Se brugervejledningen for at få detaljerede oplysninger om instrumentet og specifikke betjeningsinstruktioner.

Læs mere

Billedbehandling med XnView.

Billedbehandling med XnView. Billedbehandling med XnView. 2009 Dag 1: På skrivebordet finder du ikonet for Denne computer højreklik på ikonet og vælg Stifinder på pop-op skiltet. Nu viser Stifinderen de drev der findes på denne computer

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Vers. 1.3.1 Opdateret: 29-08-2018 Indholdsfortegnelse 1. Installer programmet 3 2. Pak robotten ud 5 3. I gang med at programmere 6 4. Programmér Fable til at køre fra 90 til -90

Læs mere

Quickguide. Dansk quickguide til Nexus IP opsætning

Quickguide. Dansk quickguide til Nexus IP opsætning Quickguide Dansk quickguide til Nexus IP opsætning Contents NVR guide... 3 1.0 Optageren:... 3 1.1 Tilslutning... 3 1.2 Installation af harddisk:... 3 2.0 Først gang din optager bliver startet:... 4 3.0

Læs mere

Quick Guide V8.0 - 1 -

Quick Guide V8.0 - 1 - Quick Guide V8.0-1 - Indholdsfortegnelse Generel information...3 Liveview...4 Optagelse af Videosekvenser...5 Afspilning af Videosekvenser...6 Menupanelet...7 Backup...11 Webcam...16 Trouble Shooting...21

Læs mere

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Inden du går i gang med at installere Outlook Kalender Integration skal du sørge for at have modtaget Brugernavn og Password til licenserne,

Læs mere

Arbejde med Regioner Lister, Playlists, og Cutlists i Sound Forge Pro

Arbejde med Regioner Lister, Playlists, og Cutlists i Sound Forge Pro Arbejde med Regioner Lister, Playlists, og Cutlists i Sound Forge Pro Gary Rebholz Du har sikkert allerede ved, at Sound Forge Pro software kan bruges til en imponerende række af audio opgaver. Alt fra

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Programmeringsenhed CLIQ. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Programmeringsenhed CLIQ. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Programmeringsenhed CLIQ ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Programmeringsenhed for CLIQ Performer Denne manual er et detaljeret værktøj, der primært henvender sig til de personer,

Læs mere

Brug Photo Story 3 en let introduktion

Brug Photo Story 3 en let introduktion Brug Photo Story 3 en let introduktion Denne vejledning forudsætter at programmet Photo Story 3 er installeret på din computer. Se andetsteds for vejledning i at installere programmet, der kan findes gratis

Læs mere

RJ Gå til indeks. Gå til indeks

RJ Gå til indeks. Gå til indeks Indeks Hvis du vil gemme denne PDF fil, skal du vælge "Gem" i menuen "Fil". Ordenen på FAQ'er (Ofte stillede spørgsmål) i indekset, er ikke identisk med rækkefølgen i hovedteksten. Kom godt i gang Installer

Læs mere

LiveConnect CDS Installationsvejledning

LiveConnect CDS Installationsvejledning Installationsvejledning Rev. 2 september 2009 Side 1 1. Installation af MediaPlayer 1.1 Installationen består af følgende Anbefalet konfiguration Du skal bruge følgende for at installere Installation af

Læs mere

Instruktionsvejledning

Instruktionsvejledning Instruktionsvejledning DENVER VPL-120 Pladespiller i Transportkuffert LÆS OMHYGGELIGT VEJLEDNINGEN OG GEM DEN PÅ ET SIKKERT STED, SÅ DU KAN SLÅ OP I DEN DA-1 OVERSIGT 1. Lås 2. Støvlåg 3. Adapter - Brug

Læs mere

Digitale indgange/udgange på udstyrskort G1: Koaksial udgang G2: Koaksial indgang G3: Optisk udgang G4: Optisk indgang

Digitale indgange/udgange på udstyrskort G1: Koaksial udgang G2: Koaksial indgang G3: Optisk udgang G4: Optisk indgang Produktoplysninger Interne indgange/udgange og jumper A1: Jumper-kontakt til: - Center / Subwoofer -> Skifter lyden mellem centerhøjttaler og subwoofer (5.1). Se påmindelsen bagest i brugervejledningen.

Læs mere

Installation af GPS med tilslutning til USB port

Installation af GPS med tilslutning til USB port Indholdsfortegnelse Opsætning af GPS-tilslutning... 1 1: Installation af driver... 2 2: Opsætning af COM-port... 2 3: Vælg COM-port i DLS NG... 3 4: Brug af GPSViewer testprogram... 5 5: Hvis COM-port

Læs mere

Vildtkamera DTC-530V.

Vildtkamera DTC-530V. Vildtkamera DTC-530V. Indhold fortegnelse......... 1 Kom godt i gang.........2 Information......... 2 Anvendelse......... 3 Fjernbetjening...... 3 Hukommelse kort......... 4 Quick Start...... 4 Isæt batterier.........

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

Fejlsikret Windows Fejlsikret start

Fejlsikret Windows Fejlsikret start Fejlsikret Windows Hvis din computer ikke vil starte, eller hvis den konstant går ned, kan du bruge fejlsikret tilstand til at finde og eventuelt rette fejlen. Fejlsikret tilstand kan også hjælpe dig med

Læs mere

Vejledning til Mozart Viewer 12

Vejledning til Mozart Viewer 12 Vejledning til Mozart Viewer 12 Programmet kan downloades gratis på http://www.mozart.co.uk Husk at det er den der hedder Mozart Viewer du skal hente. Den er gratis, i modsætning til Mozart som koster

Læs mere

Sound Expert 128 PCI. Sound Expert 128 PCI. Brugervejledning. Version 1.0

Sound Expert 128 PCI. Sound Expert 128 PCI. Brugervejledning. Version 1.0 Sound Expert 128 PCI Brugervejledning Version 1.0 Ophavsret/Copyright Tillige er det forbudt at reproducere eller overføre dele af denne brugsanvisning under enhver form og med ethvert middel, elektronisk

Læs mere

Billedvideo med Photo Story

Billedvideo med Photo Story Billedvideo med Photo Story Programmer: Microsoft Photo Story 3 Microsoft Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik - Almen Voksenuddannelse September 2006 Billedvideo med Photo

Læs mere

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter Powerline Adapter Bemærk venligst! Udsæt ikke Powerline Adapter for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller andre varmekilder. Brug ikke Powerline

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vokal Command v.1 manual

Indholdsfortegnelse. Vokal Command v.1 manual Indholdsfortegnelse Installation... 2 Første gang programmet startes...7 Konfiguration... 7 Hvad er en kommando... 8 Fonetisk forskel... 8 Gemme dine indstillinger...9 Træning af kommando... 9 Avanceret

Læs mere

Wahlberg Surtitle Display

Wahlberg Surtitle Display Wahlberg Surtitle Display (Copyright by WAHLBERG ApS) Bruger manual Software version - 1.88 Produktindhold: Strømkabel USB to RS232 Converter. Undertekst lysavis 2,8 Meter lang / 0,3 Meter høj. Wahlberg

Læs mere

Log på portalen OS: WINDOWS 10 ENHED: BYOD & CYOD BROWSER: IE. Nr. 01. Skærmbilleder. Start Internet Explore (IE) browseren.

Log på portalen OS: WINDOWS 10 ENHED: BYOD & CYOD BROWSER: IE. Nr. 01. Skærmbilleder. Start Internet Explore (IE) browseren. Log på portalen Nr. 01 Start Internet Explore (IE) browseren. Skærmbilleder Indtast adressen http://apps.undervisning.kk.dk Afhængig af om du rammer en ældre eller ny logonproces, er visningerne lidt forskellige.

Læs mere

Efter installation af GEM Drive Studio software fra Delta s CD-rom, skal hoved skærmbilledet se således ud: (koden til administrator adgang er: admin)

Efter installation af GEM Drive Studio software fra Delta s CD-rom, skal hoved skærmbilledet se således ud: (koden til administrator adgang er: admin) Hurtig opstart af Infranor XtrapulsPac-ak drev: Dette er en enkelt og kortfattet vejledning i opsætningen af XtrapulsPac-ak driver til anvendelse i stand-alone mode. Ingen Profibus forbindelse. For senere

Læs mere

Installation og aktivering af Windows 7

Installation og aktivering af Windows 7 Installation og aktivering af Windows 7 0. Inden du går i gang med at installere Windows 7 Du bør inden installationen tjekke om din pc har de nødvendige forudsætninger for at kunne køre Windows 7 ved

Læs mere

QUICK MANUAL - HUAWEI E3276

QUICK MANUAL - HUAWEI E3276 Indhold Forberedelse af mobile WiFi... 3 Fejlfinding... 5 Hvis installationen mislykkes... 5 Hvis du ikke kan oprette forbindelse til internettet via dit modem... 5 Hvis det tager lang tid, før modemmet

Læs mere

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Brugervejledning til PC (windows) 1. Installation af kamera Vejledningen er almen for alle Valtronics kameraer, og derfor kan billederne af de forskellige

Læs mere

Brugermanual. 2GB MP3 afspiller

Brugermanual. 2GB MP3 afspiller Brugermanual 2GB MP3 afspiller Indhold 1. Knappe funktioner og fremgagnsmåde... 4 2. Instruktioner... 4 2.1 Tænd og sluk... 4 2.2 Upload Music to the Player... 5 2.3 Afspil musik... 6 2.4 Normal or shuffle

Læs mere

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 3 Hvad du har brug for 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows

Læs mere

IAI Quick Start Guide

IAI Quick Start Guide IAI Quick Start Guide Opsætning: Manualen til controllerene ligger i: Produkter\IAI\Manual\RoboCylinder\Controller\ Her ligger den i en undermappe alt efter hvilken type controller det er. Installer RCPC

Læs mere

Skype Guide. Indholdsfortegnelse

Skype Guide. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Start Skype for Business... 2 Opkald til person.... 3 Viderestille et opkald... 4 Fast viderestilling af indgående opkald.... 5 Deltag i Skype for business møde... 6 Under opkaldet...

Læs mere

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk NVR Client system Bruger Manual SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk 1 Indholdsfortegnelse. Side 3: Side 4-5: Side 6: Side 8: Side 10: Side 11:

Læs mere

4/8/16 kanals DVR. Forbind strøm- og datakabel til harddisken som vist på det venstre billede herunder.

4/8/16 kanals DVR. Forbind strøm- og datakabel til harddisken som vist på det venstre billede herunder. 1. Installer harddisk Bemærk: Vær sikker på, at du kun bruger en kompatibel harddisk (kan købes på www.cinema-shop.dk). Beregn størrelsen på harddisken ud fra hvor længe du ønsker at kunne gå tilbage og

Læs mere

MP3 player med DMX interface.

MP3 player med DMX interface. Jægergårdsgade 152/05A DK-8000 Aarhus C DENMARK WWW.WAHLBERG.DK MP3 player med DMX interface. Funktion: En avanceret Mp3spiller med forskellige styringsmuligheder, velegnet til brug i museer, teatre, udstillinger

Læs mere

Primus begyndervejledning

Primus begyndervejledning Primus begyndervejledning Denne vejledning viser hvordan man laver et Swing arrangement ud fra en MIDI fil. Den Midi fil der er brugt, kan du hente den her: http://www.frborg gymhf.dk/gj/primus. Under

Læs mere

Primus-begyndervejledning-Jazz

Primus-begyndervejledning-Jazz Primus-begyndervejledning-Jazz Denne vejledning viser hvordan man laver et Swing-arrangement ud fra en MIDI-fil. Den Midi-fil der er brugt, kan du hente den her: http://www.frborg-gymhf.dk/gj/primus/index.htm.

Læs mere

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 ONSCREENKEYS 5 Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 [ PRODUKTBESKRIVELSE ] [ Dette smarte skærmtastatur med en virtuel musekliksfeature og taleoutput lader dig skrive hurtigt og arbejde med

Læs mere

Hurtig Start Guide 1

Hurtig Start Guide 1 Hurtig Start Guide 1 Kamera Tilslutnings Diagram Telefon Tablet OBS: I den indledende opsætning, tilslut kameraet til routeren med Ethernet kablet, følg derefter de næste trin 2 1. Installer Reolink APP

Læs mere

Clarion DXZ638RMP, DXZ738RMP, DXZ838RMP - Sådan laver man WMA filer, samt evt. Play Lists. -

Clarion DXZ638RMP, DXZ738RMP, DXZ838RMP - Sådan laver man WMA filer, samt evt. Play Lists. - Clarion DXZ638RMP, DXZ738RMP, DXZ838RMP - Sådan laver man WMA filer, samt evt. Play Lists. - For at lave sine musik CD er om til WMA format kræver det en PC med Microsoft Media Player version 7.1 eller

Læs mere

IT på Social og Sundheds Skolen Fyn Juni 2019

IT på Social og Sundheds Skolen Fyn Juni 2019 Indhold Overblik.... 2 Skift af kode og komme på skolens netværk... 2 Tilslutning til Printer... 5 Brug dit studiekort til print... 9 Microsoft Office 365... 9 Installation af Office 365... 12 1 Januar

Læs mere

Mini DVB-T USB stik S6

Mini DVB-T USB stik S6 Technaxx Mini DVB-T USB stik S6 Brugermanual Find venligst Overensstemmelseserklæring for denne enhed under følgende internetadresse-link: www.technaxx.de/konformitätserklärung/mini_dvbt_stick_s6 Denne

Læs mere

Side 1 af 10. Lydbreve. Indhold. Indhold...1 Forord...2 Lydoptager...2 Ændring af indtalt lyd...4 Sende dit lydbrev...8 Lyde i Worddokumenter...

Side 1 af 10. Lydbreve. Indhold. Indhold...1 Forord...2 Lydoptager...2 Ændring af indtalt lyd...4 Sende dit lydbrev...8 Lyde i Worddokumenter... Side 1 af 10 Indhold Indhold...1 Forord...2 Lydoptager...2 Ændring af indtalt lyd...4 Sende dit lydbrev...8 Lyde i Worddokumenter...8 Side 2 af 10 Forord Du har måske et barnebarn, der ikke har lært at

Læs mere

Manual til at arbejde med POI på Garmin GPS.

Manual til at arbejde med POI på Garmin GPS. Manual til at arbejde med POI på Garmin GPS. Michael Pedersen (mike42dk) mike42dk@gratispoi.dk Juli 2009 Version 2.1 Jeg fralægger mig alt ansvar for den skade du kan komme til at forsage ved din GPS,

Læs mere

smart-house Web-Server Manual smart-house Web-Server Manual 1 of 15

smart-house Web-Server Manual smart-house Web-Server Manual 1 of 15 smart-house Web-Server Manual CARLO GAVAZZI AS, PB 215, NO-3901 Porsgrunn Telefon: 35 93 08 00 Telefax: 35 93 08 01 Internet: http://www.carlogavazzi.no E-Mail: gavazzi@carlogavazzi.no 1 of 15 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

Sådan bruges den eksterne CD-brænder med DirectCD Side 1 af 6

Sådan bruges den eksterne CD-brænder med DirectCD Side 1 af 6 Sådan bruges den eksterne CD-brænder med DirectCD Side 1 af 6 Sådan bruges den eksterne CD-brænder: 1) Først skal programmet der styrer den eksterne boks med brænderen installeres, Freecom. 2) Sæt den

Læs mere

Generel information ikke at installere

Generel information ikke at installere Quick Guide Indholdsfortegnelse Generel information...3 Hovedmenu...4 Kamera & Display funktioner...4 Optagelse...5 Fullscreen...6 Justering af lys & kontrast...7 Afspilning af Videosekvenser...8 Udskrivningspanelet...10

Læs mere

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer?

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Kender du alle de her dele og hvad de gør godt for? Er du mellem 11 og 16 år, og tænker på at sammensætte din egen computer? Så er denne her guide lige

Læs mere

Få det bedste fra Windows 10

Få det bedste fra Windows 10 PRØV TO NYE, FANTASTISKE FUNKTIONER: Få det bedste fra Windows 0 Windows 0 byder på en perlerække af nye og spændende funktioner. Vi har fundet to smarte programmer, der giver dig en forsmag på det nye

Læs mere

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 3 Hvad du har brug for 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows

Læs mere

Instruktioner ved første anvendelse

Instruktioner ved første anvendelse Instruktioner ved første anvendelse Kapitel 1. Tilslutning (4.1) 2. Afinstallering af gamle drivere og enheder (4.2) 3. Installation i Windows (4.3) 4. Kontrol efter installation (5)! 1 Introduktion Denne

Læs mere

Din brugermanual KONICA MINOLTA DI1610 http://da.yourpdfguides.com/dref/589785

Din brugermanual KONICA MINOLTA DI1610 http://da.yourpdfguides.com/dref/589785 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i KONICA MINOLTA DI1610 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

Audacity. Arbejd med lyd computeren. Version: August 2012

Audacity. Arbejd med lyd computeren. Version: August 2012 Audacity Arbejd med lyd computeren Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Audacity...4 Få fat i programmet...4 Brugerfladen...5 Optag fra mikrofon / line in / cd osv...5 Klip...6 Fade-in og fade-out...6

Læs mere

«Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET

«Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET «Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET 1 Generelt EDB-NETVÆRK: Der er installeret et edb-net, der er tilsluttet Internettet. Det betyder, at du fra din pc kan få forbindelse til

Læs mere

- en manual fra Skolekonsulenterne.dk. Versionsdato: August 2008

- en manual fra Skolekonsulenterne.dk. Versionsdato: August 2008 - en manual fra Skolekonsulenterne.dk Versionsdato: August 2008 Indholdsfortegnelse Generelt om manualer fra Skolekonsulenterne.dk...3 Audacity...4 Få fat i programmet...4 Brugerfladen...5 Optag fra mikrofon

Læs mere

Avancerede startindstillinger (Oversat fra engelsk via google)

Avancerede startindstillinger (Oversat fra engelsk via google) Billeder der viser mulighederne i Avancerede startindstillinger (Engelsk) Side 1 Side 2 Side 3 1 Hvis du har brug for at få adgang til avancerede startindstillinger, kan du gøre det med nogen af de forskellige

Læs mere

Brugermanual. 4GB MP3/ MP4 afspiller

Brugermanual. 4GB MP3/ MP4 afspiller Brugermanual 4GB MP3/ MP4 afspiller Mail: aldi@feiyue.dk 1 VIGTIGT! For optimal brugertilfredshed foreslår vi, at du bruger en pen eller negl, når du betjener skærmen. Mail: aldi@feiyue.dk 2 INDHOLD KNAP

Læs mere

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP 7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP Gør klar til indstilling Når du skal i gang med at konfigurere den computer, der skal væres trådløs, er det en god idé at bevare kabelforbindelsen

Læs mere

Beskyt dig mod nedbrud i Windows 10

Beskyt dig mod nedbrud i Windows 10 TING, DU SKAL GØRE I DAG: Beskyt dig mod nedbrud i Windows 0 Systemgendannelse og Sikkerhedskopiering er to fremragende værktøjer i Windows 0. Brug dem allerede i dag så er din pc rigtig godt beskyttet.

Læs mere

Vejledning til opsætning af: Dankort terminal model Flexi : Side 2 HUB : Side 4 Opsætning af PSAM : Side 5. Vigtigt!

Vejledning til opsætning af: Dankort terminal model Flexi : Side 2 HUB : Side 4 Opsætning af PSAM : Side 5. Vigtigt! Vejledning til opsætning af: Dankort terminal model Flexi : Side 2 HUB : Side 4 Opsætning af PSAM : Side 5 Vigtigt! I forbindelse med installation af dankort terminalen, skal du på den computer hvor dankort

Læs mere

Smart Pianist brugervejledning

Smart Pianist brugervejledning Smart Pianist brugervejledning Smart Pianist er en særlig app til smartenheder, der muliggør adskillige musikfunktioner, når den sluttes til kompatible musikinstrumenter. Obs! Når du aktiverer Smart Pianist,

Læs mere

03/ PW xxxxxdk BETJENINGSVEJLEDNING. SKIOLD FlexMix PC software Version 2.34

03/ PW xxxxxdk BETJENINGSVEJLEDNING. SKIOLD FlexMix PC software Version 2.34 03/01-2012 PW xxxxxdk BETJENINGSVEJLEDNING SKIOLD FlexMix PC software Version 2.34 Indholds fortegnelse Indholds fortegnelse... 2 Forord... 3 Installation... 4 System krav :... 4 RS485 til USB adapter

Læs mere

Dansk. Sikkerhedsoplysninger. Dansk

Dansk. Sikkerhedsoplysninger. Dansk Denne vejledning indeholder: Sikkerhedsoplysninger på side 11. Fejlfinding i forbindelse med installation på side 11. Yderligere oplysninger på side 16. Sikkerhedsoplysninger Brug kun den ledning, der

Læs mere

Skannerpen Gennemgået Øvelse Scan tekster med C-Pen Windows 1 Scan tekster med C-Pen Mac 2 Scan tekster med IRISPen Windows 3

Skannerpen Gennemgået Øvelse Scan tekster med C-Pen Windows 1 Scan tekster med C-Pen Mac 2 Scan tekster med IRISPen Windows 3 Håndskanner & Skannerpen Tjekliste Skannerpen Gennemgået Øvelse Scan tekster med C-Pen Windows 1 Scan tekster med C-Pen Mac 2 Scan tekster med IRISPen Windows 3 Håndskanner Gennemgået Øvelse Klargøring

Læs mere

TRUST WIRELESS KEYBOARD

TRUST WIRELESS KEYBOARD DK TRUST WIRELESS KEYBOARD Brugervejledning Version 1.0 Mange tak Vi takker dig for at have valgt dette produkt fra Trust's sortiment. Vi håber du får megen fornøjelse af det, og anbefaler dig at gennemgå

Læs mere

Opsætning af SONOFON Bredbånd via FWA Windows 2000 Professional

Opsætning af SONOFON Bredbånd via FWA Windows 2000 Professional Opsætning af SONOFON Bredbånd via FWA Windows 2000 Professional Før denne guide kan gennemgås, skal du have haft besøg af en SONOFON certificeret installatør, som har opsat din sender/modtager og installeret

Læs mere

Kvikguide. Fullrate Bredbånd via kabel-tv-stik. WT24 Coax Router

Kvikguide. Fullrate Bredbånd via kabel-tv-stik. WT24 Coax Router Kvikguide Fullrate Bredbånd via kabel-tv-stik WT4 Coax Router Følgende dele er med i kassen Router Strømforsyning Netværkskabel Routerkabel (bemærk, at de hvide beskyttelseshætter skal fjernes inden brug)

Læs mere

Håndskanner og Skannerpen Tjekliste

Håndskanner og Skannerpen Tjekliste Håndskanner og Skannerpen Tjekliste Gennemgang af funktioner for Håndskanner og Skannerpen MV-Nordic www.mv-nordic.com Table of Content Øvelse 1 - Scan tekster med C-Pen Windows... 3 C-Pen i værktøjslinjen...

Læs mere

Dansk kvik guide til tiptel 274 telefon

Dansk kvik guide til tiptel 274 telefon Dansk kvik guide til tiptel 274 telefon Tilslutning. Inden telefonen tages i brug, skal alle kabler og ledninger tilsluttes: 1. Spiralledning monteres i telefonrør og i telefon 2. Strømforsyningen tilsluttes

Læs mere