Fangster Hej!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fangster Hej!"

Transkript

1 Fangster Mit livs Havørred på 11 kilo En tur til en lokal gydebæk blev forlænget med en sidste fisketur til Lindenborg Å. Ankommet ved åen og solen var allerede stået op. Ved åen blev jeg mødt af megen aktivitet og store havørreder flyttede rundt på sig. Jeg har aldrig set så mange havørreder i åen på en flere kilometer lang strækning. Åen kogte af havørreder selvom det var koldt i luften og vandet. Ingen af havørreder viste interesse før til allersidst hvor en havørred på 11 kilo huggede wobleren og en vild fight startede. En uddybende beretning findes på En vanvittig stor oplevelse blev afløst af en ligeså stor oplevelse - nemlig at genudsætte en stor, stærk, plettede og flot laksefisk. Havørreden blev holdt i vandet mellem landing og fotografering samt vejet i nettet så den ikke kom til skade. Havørreden havde et par skader, et stykke af halefinnen manglede og et dybere hul midt på kroppen. Det sidstnævnte ved jeg ikke hvor stammer fra, men hvis nogen har et bud høre jeg gerne om det. Skriv til Min erfaring med farvede havørreder på denne årstid er, at de ikke smager fantastisk godt selvom de røges eller bages i ovnen. For ikke at hjemtage havørreder der ikke skal anvendes i køkkenet har jeg altid kamera, målebånd, netpose, og vægt på mig. På den måde slipper jeg for at hjemtage havørreden. Elsker dog at spise havørreder og min fryser er næsten tom. Skønt at få følelsen af at være gud et kort øjeblik. Tak til fotografen en forbipasserende bil med kvindelig chauffør og en hestetrailer blev overfaldet af en forpustet lystfisker med store fagter. Mark Højfeldt Hej! Gik en 3 kvarters tid nede i Zincks Sving med en orm, hvor der var en der drillede mig. Der kom et andet medlem og spurgte om han måtte gå foran mig og fiske, for det så jo ikke ud til jeg ville forlade svinget, det måtte han da gerne, men efter et stykke tid opgav jeg og kørte op og snakkede lidt med Visti, som fiskede i Karens Hul. Da vi havde snakket, og jeg ville køre hjem, kunne jeg ikke lade være med lige og stoppe ved Lindbo, denne gang tog jeg fluestangen med til Zincks Sving efter 2 kast havde jeg denne her på 43 cm på fluen, så var min dag reddet, og kunne jeg køre hjem til en god frokost. "Dyrepasseren" Hej! Ja i mandags kunne jeg hænge en fisk på skiltet med "FISKERI FORBUDT" på 54 cm, i dag onsdag hænger jeg lige en på der måler 72 cm. "Dyrepasseren"

2 Hej! Jeg var her til formiddag, mandag d. 7 nov., en tur ved åen, gik og luftede en orm ud til Stenhullet, ude i selve hullet var der en bølge efter min orm 3 gange når jeg tog den ind, men ingen af gangene forsøgte den at tage ormen, men så 4 gang jeg tog ormen lige så stille ind sagde det haps og på sad denne her dejlige fyr på 54 cm. "Dyrepasseren" Rasmus Hasselbalch benyttede søndagens gode vejr til at lægge vejen forbi åen. Det skulle vise sig at være en god ide. Fiskeriet foregik opstrøms Sejlflodbroen, og det betød kontakt med en del fisk på fluen. En af dem kom med hjem, og hvad er bedre ned at nyde en kop kaffe af erindringsbægret for fangsten fra 2009, samtidig med at man kan se på endnu en pæn sølvblank fisk. Efterfølgende tog Rasmus på Det Flade havde tre kontakter. I sidste kast hamrede en fisk i fluen og var aldeles vild i overfladen inden den desværre stod af. Den var fed og let gylden og målte nok ca 55 cm. Fint med en fisk der virkelig kan krumme stangen. Også denne foretrak Polar Magnus. Hilmar Hej! Ved foreningens fisketræf i lørdags gik jeg tur med en stor svend oppe på Sejlflodstykket op og ned af åen, men den løb af med sejren til sidst og godt nok for dette, sådan skal det jo være, det ville jo nok ikke se godt ud for bestanden hvis vi fik alt det med hjem som vi får på fluen eller krogen. Nå men her i dag (fredag) fik jeg så en lille trøstepræmie med hjem, denne her er taget opstrøms "Lindbo" og er på 58 cm., der er rigtig mange hunner der går op nu, dette har nok noget og gøre med den hårde vinter vi havde hvor de gik ret sent ud af åen. "Dyrepasseren"

3 Ved foreningens fisketræf var det Per Thomsen der kunne fremvise en stor fisk ved LIndbo. Fisken vejede 4,2 kilo og var 72 centimeter lang. Den blev taget på blink nedstrøms Den Skæve Bro Hej Her er et billede af min seneste store fisk. Den blev fanget kl den 5/10 på blink i Zinks sving. Det var en hunfisk på 84cm. og 7,2kg En havørred med nøjagtig samme længde og vægt gav i 1993 Per en tredieplads som pokalfisk. Per Bruun Thomas Nordahl Larsen Fangst: Havørred, hun Dato: 10/9-2011, eftermiddag Længde: 69 cm Vægt: 4,2 kg Sted: Lindenborg Å, mellem de to Egensebroer Agn: Orm Hilsen Thomas

4 Hermed en lille beretning m.v. : Efter vel ture til åen med et utal af undermålere, samt et par mistet store fisk og en mistet KÆMPE fisk, som jeg gik med i ca 5 min :-(( til følge...var det endelige min tur til at få en fisk med hjem - og tilmed min første Lindenborg Havørrede i nyerer tid ( fiskede der som barn i 1980 erne ). Var taget til Fjorden sammen med svorger Gert Sørensen ved tiden... men der var desværre masser af græs og tang, så over en kop kaff ved tiden valgte vi at køre en tur til åen. Vi delte os op og allerede på 2-3 kast var der en blankfisk lige under de 40, så den røg ud igen meter længere oppe af åen ved næste sted kastede jeg 3 måske 4 gange og vupti så sad der der ;-) Jeg kunne tydelig mærke at det ikke var en undermåler som alle de andre jeg har fanget... Efter 3-4 minutter var den så langt inde at jeg kunne kane den ind i nettet.. uden held :-(, det skete så 3-4 gange hvor jeg troede at den lå i nettet men nej - hver gang jeg tog det op gled den ud igen og jeg var ved at panikke - VILLE bare ikke miste den fisk.. så det ene ben ned i åen og enhånds brydertag og op på land med den.. Efterfølgende bød dagen på ydeligere 5-6 undermålere samt et par små efterfølgere. Havbassen måler 62 cm og vejer 3,2 kg og er taget på meps 4 mellem pumpen og sumpen Claus Møller, Vadum Hej! I dag er jo store valgdag og hvad er bedre end starte dagen med en tur til åen, derefter afgive sin stemme, derefter er der dømt TV resten af dagen. Jeg startede med og fiske oppe ved sumpen gik ned gennem Karenshullet, nedstrømst Karenshullet havde jeg et godt bid men var for doven til og tagen mit net frem ville bare tage den ind over brinken, men da jeg løftede den ud af vandet, ja så var det over den fik friheden igen, bestemte mig for og gå ned til pumpehuset for så at slutte, da jeg kom ned til pumpehuset uden og mærke mere begyndte jeg og tage snøren ind i det samme kom en traktor kørende oppe på vejen og den skulle jeg også lige holde øje med og men jeg gjore dette skal jeg lige love for at min snørre forsvandt ned af åen, så fik jeg travlt med og få styr på den og denne gang fik jeg nettet frem og det blev til denne her på 62 cm 2,8 kg. Så kan en valgdag ikke starte bedre. "Dyrepasseren"

5 Var taget til åen kl og startede fiskeriet ved den Skæve Bro. Mærkede et par fisk på fluen uden at de blev hængende. Efter en tre timer, hvor jeg gik og surmulede lidt over mit manglende held med fluestangen i år, besluttede jeg mig for at køre hjem til morgenkaffen. Da jeg kom til P-pladsen ved hytten på det flade, tænkte jeg, at det var flere år siden jeg havde fisket her. Ud af bilen og ned til åen. Efter en 3-4 kast var der hug og en ordentlig hale viste sig, da fisken vendte med fluen. Fluen jeg fiskede med var en str.2 Streamerkrog efter eget mønster. Jeg var lidt nervøs for, om den kunne holde den store fisk, da brækstangseffekten kan være stor på disse kroge. Krogen holdt og jeg kunne efter minutter håndlande en stor flot hanfisk. Det var med blandede følelser at jeg aflivede den flotte fisk, men da jeg for et par år siden bommede en fisk i samme størrelse, følte jeg, at det var ok. Min vægt gik i bund, da den kun går til 10 kg, så jeg kørte ind til Jægeren og Lystfiskeren. Her fik jeg den vejet og fotograferet, en stor tak for det til forretningen. Så var det tid til en lidt sen morgenkaffe. Fisken vejede 11,2 kg. og målte 98 cm. taget på flue. Vagn Olesen Fra den 15 august Fangst et st. håndlandet 33ml dåseøl af mærket Royal pilsner på parkeringspladsen mellem nye og gamle Egense Bro. Kan folk ikke tænke på at tage deres dåser og andet med hjem. Så behøver vi andre ikke rydde op efter jer. Venlig hilsen Peder Lisberg Hej så blev det endelig til en tur ved Åen der også gav fisk :-) 2 stk. en på 58 og en på 52 cm. begge fisk blev taget inden for 10 min. Mvh Martin Nielsen Hej! Sidst foreningen afholdt grejauktion købte jeg et sortiment fluer, her i blandt var der også en æske med skum-/gummidyr som jeg aldrig har prøvet at fiske med, men så her i sidste nummer af Fisk&Fri kunne jeg læse om en som har stor succes med disse, så jeg tænkte ja hvorfor ikke. Mandag den 5.9 tog jeg mine dyr med til åen, jeg gik og fiskede med dem uden held hele vejen ud til Stenhullet, men da jeg kom derud var der en der tog min lille frø i første kast, den var ikke stor, men den var vild og lavede en masse ballade inde jeg fik den ind, den målte 43 og var lige kommet op i åen den var fyldt med havlus. Efter dette tænkte jeg der ville gå lidt inde der faldt ro over Stenhullet igen, så jeg gik en tur nedstrøms, da jeg kom til den første spang, den som vores formand fornyeligt havde været ude og reparere, havde jeg på fornemmelsen at jeg så en lille krusning som om der var en henne og se hvad det var for noget, så jeg tog min frø ligeså stille ind og så lod jeg den flyde ligeså stille ned af åen igen og da den kom til stedet hvor jeg havde set en krusning sagde det haps og på sad der en havørred på 54. I alt en god oplevelse og ikke sidste gang jeg skal prøve mine gummidyr.

6 "Dyrepasseren" Tirsdag den 28. august tog min søn Emil og jeg til åen, startede ved 1600 tiden og mistede desværre en god fisk kort efter vi var begyndt, ærgede mig lidt, jeg var helt nede i græsst og ligge, nå op og videre, heldigt for det. Nå der skete nu ikke mere lige der og senere kørte vi lidt ned af åen, hov ingen på favorit stykket, vi prøver, og i dagens sidste lys, bang og fast fisk på fluen, god fight og sikker landing af Emil. 70 cm hunfisk. Henrik Spaanheden Så fik jeg endelig fangst, efter en del forsøg. Som bevis på at mellemfiskene stadig findes i Aaen, sender jeg billede ind... Jeg fik en havørred på 45 cm som vejede 955 gram, taget på orm i Karens Høl. Den snuppede ormen kl God morgen Johnny Larsen Hej Har haft mange gode turer til åen i løbet af sommeren. Mange markeringer på fluen, og flere 2-3 sek. kampe, men ingen fisk. Lørdag den 27. august kom så vende punktet. En fisk havde markeret på fluen i indtaget ved egen side, og da fluen kom forbi ved 3. gang, blev fluen taget hårdt og rykkene indikerede en pæn fisk. Efter 10 minutter lå fisken på brinken og en lettet fisker stor smilede 62 cm og 2,8 kg. Da fisken var rengjort, synes mavesækken noget mystisk og blev undersøgt. Som billedet viser, lå der 2 mus/vandrotter i maven, det har jeg aldrig oplevet eller hørt om tidligere. Kom meget bag på mig, hører det ikke til sjældenheder?. Brian S. Hansen

7 Var taget til åen til frisk blæst og drivende skyer for at få revanche efter en lørdag aften uden noget som helst at komme efter. Trods kampen med styre linen i blæsten kom der fisk på. Den stod overfor handicapbroen nedstrøms åkanderne, og huggede på en red tag palmer. Hunfisken målte 56 og vejede 1,8. Rasmus Christensen Regnen har gjort vores dejlige å meget mørk, men en provokerende "chilllimps"-lignende rørflue fik en frisksteget 52 cm ørred til at slå hårdt på krogen midt på en højhellig lørdag. Rørfluen er 5 cm, så man skal ikke være bange for at bruge store fluer. Henrik Dalsgaard Fredag den 5. august 2011 Jeg læser ofte de fine fangstrapporter på NLs hjemmeside og hermed en stor tak til alle jer der gør jer den ulejlighed at skrive og tage billeder samt får tingene lagt ind på hjemmesiden osv. Da jeg ikke helligere princippet med kun at nyde, er hermed en fangstrapport fra en af de gamle drenge, der ikke kommer så tit af sted længere! Årets første tur til åen(måske eneste) blev en morgen tur fredag den 5. august. Hvor det lykkedes efter 20 min. fiskeri at fange en fin havørred på 72 cm og 4,6 kg på en rød haveflue. Fighten blev kort, brutal og intens, da fisken søgte over i faskinerne i modsatte side af åen. Fisken blev elegant landet af Jan, en gæst jeg havde inviteret med til åen, så han fik naturligvis syn for sagen og et godt indtryk af Lindenborg å. Knæk og Bræk! Søren Sørensen

8 Efter en melding om at en af vore spange ved Stenhullet var trådt i stykker, var der en lille opgave der skulle løses. På vejen derud mødte jeg "Fie" der var ude i et forsøg på at gentage gårsdagens bedrift med 3 fangede fisk, men i dag var der ikke gevindst, dog blev det til en pæn skrubber. Hilmar Tog til åen om formiddagen efter en god regn om natten, startede ved Zinks Sving og gik nedstrøms, under broen var 1. fangst 51cm, fisk nr 2, 53cm fanget mellem broerne, 3. fisk 61cm og 3.3kg fanget efter broerne... Har aldrig fanget 3 fisk på en dag, så det var en rigtig god tur til åen den 15 aug... Så forsat knæk og bræk derude.. Hilsen Ane Sofie "Fie" Hejsa Vil da lige supplere med et billede fra en dejlig morgentur ved åen sidst i juli måned - til de i forvejen meget flotte og store fisk der er taget i vores dejlige å i år. En pæn hunfisk på 61 cm - taget på flue. Med venlig hilsen Mark Høgh Leth

9 Hej! Var torsdag morgen nok en gang en tur ved åen, gik med en orm ud til Stenhullet, havde 5 under mål på, på vejen derud i Stenhullet var der ikke noget der ville snakke med mig, hverken med orm eller flue. Forsatte derfor nedstrøm Stenhullet, halvt ned af første stykke var der pludselig en der var oppe og markere sig bag ved mig hvor jeg havde gået og på vestsiden, jeg forsatte nedstrøms, nok engang var den oppe og vise sig bag ved mig, så listede jeg ned bag ved den og lod min orm sejle op forbi den uden resultat dette gentog nok engang uden resultat. Så tog jeg fluestangen ned fra ryggen og påmonterde en orangse rørflue og den lod jeg lige så stille flyde ned til min ven og første gang huggede den og det var en fin en på 55 cm. "Dyrepasseren" Så fik jeg endelig prøvet at fange en af åens lidt større fisk. Kom til åen ved 21.tiden, for at prøve en fluestang og hjul fra zpey som jeg havde lånt af min bror. Om det var den nye stang ved jeg ikke, men efter kun ca minutters fiskeri bliver fluen taget midt i åen ved Den Skæve Bro. Og der gik ikke lang tid før jeg kunne mærke at det var en stor fisk. Efter ca 15 min kamp kunne jeg trække den op med noget besvær da jeg var alene. Stor tak til brormand Brian for lån af stang, billede og for den altid farlige flue Den blå kanin. Længde 82 cm og vægt 6,3 kg. Gert Sørensen Så var der endelig mulighed for en tur til åen, efter et kort forsøg ved Lindbo skulle turen gå lidt længere op ad åen, men ved Pumpen mødte jeg Lars Bo Andersen og Claus Duus, de havde endnu ikke nået at få armene ned efter figthen med en flot fisk. Her er Lars Bos beretning om hans fangst: Skulle lige igen et smut til åen, det kunne være der var mulighed for en enkelt fisk. Turen skulle gå fra Karens Hul og ned forbi Pumpen. Et godt stykke ned af strækket var der nogle små nap på ormen efter et stykke tid gav jeg modhug, og så var der gang i den. Det blev til flere løbeture op og nedstrøms, inden der kom ro på fisken. I mellemtiden havde jeg fået Claus Duus råbt op, han fiskede et stykke fra mig. Jeg havde indset, at der var brug for hjæp til landingen. Vi blev hurtigt enige om at der ikke var en landing der kunne ske med nettet, så fangstkrogen skulle i brug. Det var nu ikke det bedste sted vi havde valgt til landingen, så Claus måtte en tur i åen, og med et kunstgreb fik han kroget fisken og smidt den ind på land. Det var en flot fisk på 80 cm. og med en vægt på 6,2 kg. fanget klokken halvti om formiddagen. Mine egne anstrengelser gav ingen resultat, men at se en flot fisk er inspiration til yderligere ture til åen. Næste gang er heldet der måske. Hilmar Jensen Rart med endnu en fisk, som tidligt på aftenen kom til at røbe at den stod ved træet (pålidelig information fra Erling). Da det blev halvmørkt skulle rørfluen serveres, og sørme om ikke havørreden ville spise med, og nettet blev den af Erling. Længden var 51 cm og den tog en rørflue, og stedet var Louisendal. Michael Pedersen

10 Efter seks ture uden fisk på land må jeg sige, at Lindenborg å viste sig fra den gavmilde side denne aften. Jeg fiskede ned over et stykke som normalt holder fisk, og lidt længere fremme hører jeg pludselig et kæmpe plask og tror egentlig at det er en odder. Det skulle lidt senere vise sig, at det faktisk var en havørred af en pæn kaliber. Det går stille og roligt med rørfluen, og pludselig skyder en stor bølge frem fra modsat bred og tager min rørflue. Det er sgu altid med lidt gele i knæene når der rejser sig en stor bølge bag ved fluen, men den tager pænt fluen, og senere viser det sig, at begge krogspidser sidder dybt i kæben. Stor tak til Jacob for sikker landing af fisken. Vægt 7,1 kg længde 85 cm. Michael Pedersen Fangst : Havørred hun Fangst_dato : 29/ Længde : 69 cm Vægt : 3,5 kg Sted : 100 meter nedstrøms Zink svinget Agn : Flue Beretning : Fisken havde ingen lus og tog fluen i midten af åen. Det var let regn og fisken blev taget ca. kl Jan Petersen cm 4,1 kg. fanget på flue 20/7 kl Tak til Rasmus Hasselbalch for morgenvækning og senere fotografering. Maleren Så blev det min tur, sent mandag aften fik jeg denne flotte og fede havørred på 67 cm 3,4 kg fanget på mepps 4 Peter Bjerregaard Så lykkedes det Henning Maack at fange denne smukke havørred søndag den 17/ sin første i år. 65 cm 2,7kg Peter Bjerregaard

11 Efter flere ture med mistede fisk her på det sidste, skulle åen lige prøves igen her onsdag d. 13 juli. Efter at have gennemfisket stykket uden kontakt med andet end småfisk og i et af de allersidste kast inden jeg overvejede at pakke sammen, fulgte der pludselig en bølge bag fluen - dog uden at fisken tog. Fluen blev lagt ud samme sted, og nåede knapt at svinge ud fra modsatte brink før der var fast fisk. Efter en god kamp kunne fisken glide i nettet og med hjælp fra en anden fisker på stedet, kunne fisken fotograferes og måles til 74cm og 5,15kg. Fisken huggede i øvrigt ca kl 1.20 og var en rigtig flot hanfisk. Knæk & Bræk Lars Bølling Så var der fast fisk igen, en herlig havørred taget ude på det flade stykke. Vægt: ca 3 kg og 63 cm lang - en herlig fisk med masser af modstand. Rigtig god sommer til jer alle Knæk & Bræk Kenneth Jervild Hej Når nu man ikke selv kan, er det rart at kunne glæde sig over sine fiskefællers held/dygtighed: Billedet viser Henrik Villadsen med en superflot skønhed på 65 cm og 4 kg. Fisken tog en orm ca i Zinkcs sving, nærmere bestemt d 4. juli. Venlig hilsen Torben Endelig var der igen mulighed for at tage en tur til åen her tirsdag d. 5 juli. Som på forrige tur skete nøjagtig det samme, og endda på stort set samme tidspunkt - ca kl Da fluen glider på tværs af åen, kommer der et bumb i stangen, uden at der sker mere. Da jeg ikke var i tvivl om, at det var en fisk, blev fluen smidt ud samme sted og fuldstændig som på sidste tur ved åen, så blev fluen denne gang taget uden tøven. Efter en god fight kunne jeg lande en fin fin sommerfisk på 63cm og 3kg rent. Iøvrigt tak til Jørgen(maleren) for hjælp med billedet. Knæk & Bræk Lars Bølling Søndag den 3.juli 2011 besluttede mig og min far os for at tage til Lindenborg Å, for at fiske efter havørreder. Jeg fik lov til at gå og fiske foran min far, da jeg havde fisket i ca. 2 minutter var der noget, der huggede. Jeg kunne mærke det var en god fisk. Da den kom til overfalden var jeg lidt i tvivl om det var en Hav - eller regnbueørred. Da jeg fik den på land, viste det sig at være en regnbueørred. Den målte 44 cm og vejede 1 kg. Jeg tog den på orm. Anders Christensen

12 Var lige en tur forbi åen efter arbejde(kl 23) her onsdag d. 29. juni for at se grødesituationen, da der jo er blevet klippet grøde denne uge. Til stor glæde var åen fri for drivende grøde, farven på vandet fin og flere af de gode strækninger er klippet, så de igen er fiskbare. Kørte derfor hurtigt hjem efter grejet og gik i gang med fiskeriet kl 24. Ca ½ time senere kom der et svagt bump på fluen - dog uden at fisken tog fluen. Fluen blev lagt ud samme sted, og denne gang blev den taget hårdt og kontant, og efter en fin lille fight gled denne fine junifisk i nettet. 58cm og 2,2kg. Havde endnu en kontakt på samme måde - denne tog dog desværre ikke igen, men fiskene er der, og åen er fin, så det er bare med at komme afsted. Knæk & Bræk Lars Bølling Hej Ja denne gang er det desværre ikke en god historie om fisk, men desværre en lidt øv oplevelse ved åen (det flade). Jeg har i et stykke tid lovet mine børn at de kunne komme en tur med til åen og det blev så i lørdags. Da vi går ned til åen langs kanten af marken får min søn øje på noget line som hænger i kornet, det viser sig at det går fra parkeringspladsen og ned til ca. 25 m fra hytten :-( nok ikke så smart hvis en fugl eller andet dyr bliver viklet ind i det. Nå men ankommet til hytten møder der et nyt trist, bænken er skubbet helt op i hytten og der står står tomme øl dåser samt resterne af noget bål og paptallerkner ligger og flyder. jeg håber ikke det er nogen fra vores forening der opfører sig sådan ved åen. mvh MMN Jeg er enig med dig. Den slags medlemmer har vi ikke. Alle medlemmer rydder op efter sig. Så det må være nogle der har syntes at de vil bruge vores hytte til skueplads for deres kedelige aktiviteter. Vore kontrollanter vil have et godt øje til hytten. Hilmar Hejsa til jer alle, en hurtig tur med prop og orm resulterede i denne ørred på ca 1,5 kg, som målte 49,9 cm. Fisken blev taget ved 2 sving efter Lindbo - og der var heftig aktivitet i vandet denne aften. Flere store ørreder længere oppe var i overfladen flere gange. til jer alle og rigtig god sommerferie Kenneth Jervild Så fik jeg endelig lov til at prøve en af de større fisk, og så er det kun min 2. sæson så det tyder godt..:) Fisken huggede på en skjern fancy ved træerne ved karelen omkring Takker thomas østergaard for hjælp med landing og oplæring.. fik også en lille en på cm i stenhullet.. Fisken målte 62 og vejede 3 kg.. Rasmus s Christensen

13 Var taget til åen om formiddagen torsdag den Havde haft en del ture, med både flue og orm, uden andet held end et par bækørreder lige under målet. Dog havde morgen og aftenturene på det seneste, vist en del trækkende fisk, så forventningerne var som altid i top. Og torsdag blev de indfriet. Efter 1 times fiskeri dykkede proppen resolut og efter et hurtigt tilslag, mærkedes et tung træk. Fisken vendte lige enkelt gang i overfladen, inden den svømmede nedstrøms med min line slæbende efter sig. Fik spændt bremsen inden den stak helt af, og efter ti minutter kunne jeg nette årets første havørred. 68cm og 3,8kg hanfisk. Wow, den var flot. En halv time senere fik jeg en 'bette' een, på sølle 45cm og 1,2kg. Ja, man bliver hurtig forvent :-). Begge fisk blev fanget på prop/orm på Det flade. Vh Klaus Jensen Jåtog Så kom denne sæson i gang, med denne fine hun på 63 cm og 3 kg. Taget på Skjern Fluen Martin Møller Nielsen En lille aftentur til åen resulterede i denne 1½ kg s havørred, der var helt frisk fra fjorden og stadig med lus. I de ca 3 timer timer, jeg brugte ved åen, gik der fisk op uafbrudt bølge efter bølge - adskillige hundrede fisk, så mon ikke mellemstykkerne og opstrøms vil kaste en del fisk af sig i de kommende dage. Knæk & Bræk Lars Bølling Høj sol kl var lige gået op i åen, da den var fyldt med havlus. Fisken var 49 cm lang, vejede 1,5 kg. Fangsten skete i Stenhullet og på orm. Kenneth Niemann Jensen

14 Så fik jeg min første sommerørred. Den blev fanget i Zinks sving d. 6 juni med prop og orm. Fisken vejede 3 kilo og målte 64 cm. Sune M Møller Sorte Nina slår til igen! Søndag d. 29/5-11 ville jeg lige prøve om jeg kunne være heldig igen; og minsandten jo! Præcis kl. 15 tog denne fine hun, fluen med et ordentligt drøn. Hun søgte op ad åen for fuld fart, hjulet kørte hurtigt nogle meter line ud, før jeg fik hånden på spolen. Fighten varede min. og resultatet blev en smuk dame på 73 cm og 4,6 kg. Thomas Østergaard Sæsonnen er skudt i gang Jeg kunne lige nå en kort tur til åen, sammen med min søn. Jeg fiskede med en meget lille "sort Nina". Fra ny-bro og ned til stenhullet fiskede jeg hurtigt, jeg skulle nå hjem til champions league finalen. Efter få kast i stenhullet, huggede den resolut, jeg fightede den i ca. 15 min. før den gav op. Fisken havde flere fine havlus på haleroden. Jeg tror at sæsonnen er skudt i gang. Thomas Østergaard Med FAR PÅ FISKETUR TIL RYÅ Far havde lovet at jeg skulle fange en fisk, så vi tog til Ryå for at se om det kunne lade sig gøre! Jeg skulle fiske med majs men det var ikke nemt når jeg ville spise dem alle sammen! lidt majs kunne jeg godt lade være så der blev fisket med majs alligevel. Men fiskene ville ikke spise mejs i dag, efter at havde fisket i 2 timer uden et nap så vendes der lige et par sten så var der orm til et par kroge. Det hjalp nu nappede det hele tiden 3 skaller kom på land på 5 orm det blev jeg sulten af så ville jeg hjem og spise. en god tur blev det altså alligevel Hilsen Albert og far (Peter)Bjerregaard

15 Jeg er helt nyt medlem i NL1917 og var for 2. gang i Lindenborg Å. Første gang gav mig intet, vejret var nok alt for godt. Denne gang tog jeg afsted kl 630 og fiskede to timer. Fiskede ud fra Lindbo og op forbi Zinks sving. Der skete intet og jeg besluttede at jeg ville tage et par kast mere og så tage hjem igen. Jeg gik op til det sidste sving inden broen og kastede min hvide 10gr. Hansen Stripper ud. Kort tid efter huggede den hårdt og det var en fantastisk følelse! Nettet havde jeg ikke længere, da jeg havde glemt det ude ved Lindbo i sidste weekend, så jeg måtte trække fisken over land - heldigvis ingen problem da vandstanden var fin lige på det sted. Fisken vejede 1kg og målte 55cm, den blødte desværre utrolig meget fra munden da alle krogene havde sat sig dybt fast i fisken. Planen var ellers at jeg ville have sat den ud igen, men eftersom den blødte så meget, så valgte jeg at tage den med hjem igen. Men uanset hvad, en helt fantastisk oplevelse som nyt medlem i NL1917 at prøve at fange sit livs første havørred! Skulle der være andre (nye el gamle) medlemmer som er frisk på en fiskemakker, så giv endelig lyd fra jer. Det er rart at møde nye mennesker og får man så samtidig nogle gode tips til fiskeriet i åen er det endnu bedre! Mvh Brian "Bubber" Christensen Aalborg Her er en lille beretning fra åen. I går (28. marts) syntes jeg lige jeg havde lyst til at lufte fluestangen. Det var dejligt vejr. Ikke særlig varmt ca. 8 grader, men solen varmede fra en næsten skyfri himmel, og der var helt vindstille. Jeg riggede til med synkeline, og for at være nogenlunde sikker på at fluen kom helt ned til fiskene, satte jeg en "hjemmestrikket" flue med kuglehoved på forfanget. Egentlig regnede jeg ikke med de store chancer for gevinst, men gik og nød foråret. lige før jeg nåede det første sving var den der. Et gevaldigt hug. Så var det først jeg kom i tanke om, at jeg var kommet lidt for hurtigt ud af døren. Nettet, som jeg ellers "altid husker", hang hjemme i redskabsskuret. Heldigvis lykkedes det efter en rigtig god gang tovtrækning at få "damen" kantet op på land. Efter hun havde ageret fotomodel for mobilen, blev hun igan sat ud i sit rette element med ønsket om et gensyn senere på året, når hun forhåbentlig har fået lidt mere sul på sidebenene. Hun målte 78 cm. vægten kendes ikke. Med venlig hilsen Ole Hvilsted Søndag d skulle et par kammerater og jeg lige en smut ud med snøren, valget faldt på Nedre Ryå. Årets første fisketur skulle hurtigt vise sig fra den gode side, i hvert fald for en af os. Vi havde fisket godt en time da min kammerat Jeppe råbte at der var bid og han skulle bruge et net. Efter en hyggelig lille fight landede han en fin havørred på 67 cm og 3.2 kg. En halv time senere råbte Jeppe endnu engang på nettet, vi troede selvfølgeligt at han lavede sjov, men nej han havde endnu en havørred på krogen, det var dog en nedgænger omkring de 2 kg, efter en hurtig fotoserie fik den friheden igen. Venlig hilsen Casper At fange en grønlænder er som at vinde en milliongevinst i lotto i år. Så må man jo fiske efter nogen andre fisk, så Bern Madsen og mig tog en tur langt oppe i Ryåen. Efter et par gedder eller aborre muligvis en brasen, solen skinnede fra en skyfri himmel der var 6-7 grader (varmt) Vi fiskede med spinner der gik vel en time før jeg mærkede noget en flot brasen var på i 10 sekunder men i halen. Så fisk det var der jo! et kast til og der var fisk igen troede det var en gedde men nej endnu en flot brasen var på denne gang sad min spinner langt inde i munden så den kom på land 53 cm og 2,2 kg stor det blev ikke til flere fisk denne flotte dag. Hilsen Bern Madsen og Peter Bjerregaard

16 Ps vi vil en tur der op igen når der bliver lidt varmere Tirsdag den 8. marts besluttede jeg mig for at tage en tur til Lindenborg Å for at fiske efter grønlænder med min ny to hånds fluestang. Jeg gik op til det sted, hvor jeg ville begynde at fiske. Da jeg var kommet halvvejs på stykket, huggede en fisk efter min flue, jeg kæmpede med den omkring 20 minutter, da den var træt fik jeg den i nettet. Det viste sig at være en nedgænger på 50 cm og omkring 1 kg. Så jeg satte den fri igen. Anders Christensen Hejsa - tænkte jeg lige ville dele med jer andre at der nu engang bliver taget lidt i åen selvom denne dag var lidt kold. kl 07:00 viser måleren minus 11 grader og da vi ankommer ved åen er temperaturen heldigvis steget, så nu er der kun minus 10 :D Vi har fisket ca 45 minutter ude på det flade stykke da jeg får et startende tamt bid, fisken ligger bare stille og rolig på bunden med fluen i munden, ja lige indtil jeg mener at fluen gerne skal retur til rette ejer, så skal jeg lige love for der bliver kamp om hvem der skal gå med fluen hjem. Efter ca 15 minutters dominans i vandet lander jeg denne rødlige havørred, tager et par billeder og sætter den fri igen. Den er ikke målt vejet, men skyder på ca 3 kg. I kan jo selv vurdere på billederne, i er sikkert bedre til at vægt-vurdere end jeg. Ankommer ned til hytten og kaster lige en gang i området ved hytten og hiver en bette grønlænder ind, dog over målet, men fisken sættes ud igen. En herlig dag med gode chancer for frosne tæer og kolde fingre. Mange kolde forårshilsner : Kenneth Jervild

Sølv lyser i majnatten: Dennis Deleuran med havørred på 69 cm og 3,75 kg

Sølv lyser i majnatten: Dennis Deleuran med havørred på 69 cm og 3,75 kg Fangster 2007 Havørrederne er ankommet til åen. Ingen tvivl om det. Jeg tog til åen tideligt 30. maj for at fiske et par timer, før arbejdsdagen startede kl. 8. Efter en halv time skete det, jeg har ventet

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Mörrum september 2014

Mörrum september 2014 Endelig kom turen til Mörrum. 4 mand var tilmeldt. Kylling (Jesper), Jesper, Gustav og undertegnede. Som altid kørte vi fra Hørsholm kl. 04.00. Forventningerne til turen var høje. Der blev fanget fisk

Læs mere

En uge med Å- og Kystfiskeri!

En uge med Å- og Kystfiskeri! En uge med Å- og Kystfiskeri! Endelig kom der luft i kalenderen og min største hobby skulle genopstå. Efter et par år med husbyggeri, arbejde, og derved manglende tid til fiskeri, skulle mit "Come back"

Læs mere

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Torsdag morgen ved halv 10 tiden mødtes Søren C., Richard, Knudsen og jeg ved færgen i Fåborg. Foran os lå 3 potentielt gode fiskedage på Lyø. Optimismen var i top, selvom

Læs mere

125 kg Stør hos Lystfiskergården.

125 kg Stør hos Lystfiskergården. 125 kg Stør hos Lystfiskergården. Det hele startede som det plejer at gøre. En aftale med min gode kammerat og fiskemakker, Henrik. Vi snakkede om, hvor turen skulle gå hen denne gang. Nu hvor vi har været

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

B-holdet på Bornholm 2011 uge 14

B-holdet på Bornholm 2011 uge 14 B-holdet på Bornholm 2011 uge 14 Indledning B-holdets oprindelige bemanding Peder Pral Friis, Svend O. Svenno Nielsen og Søren Fynne Christrup var på denne tur forstærket af John Fishfinder Rahbæk, som

Læs mere

Lars Borup, fangede denne regnbueørred på 52 cm og 1,5 kg i Lindenborg å tirsdag d Anders Toft Jensen har haft sit kamera med ved Lindenborg Å:

Lars Borup, fangede denne regnbueørred på 52 cm og 1,5 kg i Lindenborg å tirsdag d Anders Toft Jensen har haft sit kamera med ved Lindenborg Å: Fangster 2005 To flotte grønlændere fra premieredagen den 16. januar: Fanget af Carsten Jensen, som med den største på 1,150 kg og 51 cm vandt premierekonkurrencen Mere Premiere: Så er sæsonen 2005 gået

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Update. Årets lystfisker 2009-2010. Hvem fører i konkurrencerne: Indhold. [3. Sæson, update nr. 1] October 2009 Bornholmerklubben

Update. Årets lystfisker 2009-2010. Hvem fører i konkurrencerne: Indhold. [3. Sæson, update nr. 1] October 2009 Bornholmerklubben October 29 Bornholmerklubben [3. Sæson, update nr. 1] Update Årets lystfisker 29-21 Der er nu ca. 5 måneder tilbage af konkurrencen. Nogen har været meget ihærdige, mens andre skal til at spænde hjelmen

Læs mere

Rikke. - på tur i skoven

Rikke. - på tur i skoven Rikke - på tur i skoven Med denne børnebog om Rensdyret Rikke ønsker Odense Renovation at præsentere begrebet affald for børnehavebørn. Bogen kan bruges som optakt til, at børnene skal på tur omkring børnehaven

Læs mere

Klippebloggen. Af formanden

Klippebloggen. Af formanden Fredag d. 19. april. Vi er som små drenge fem minutter i juletræ, med al lystfiskeriets spænding liggende foran os, de næste 7 dage er afsat til kystfiskeri på Bornholms kyster.. Grejet tjekkes pakkes

Læs mere

Reportage sponsorer. DM4 Vejle.

Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Vejret viste sig fra sin pæneste side ved DM4 i Vejle, den første weekend i August. Banen i Vejle har et godt layout og er en fornøjelse at køre på. Desværre har de ingen

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Færøerne. sildehaj torskefisk store FLADFISK ørreder & laks

Færøerne. sildehaj torskefisk store FLADFISK ørreder & laks Færøerne sildehaj torskefisk store FLADFISK ørreder & laks Færøerne Alle danskere ved jo, hvad Færøerne er, men det er pudsigt, at så få har været på besøg deroppe. Denne gruppe af øer i nord Atlanten,

Læs mere

For som det hændte, så gav det allerede efter to timers fiskeri pote at følge anvisningerne. Vi startede

For som det hændte, så gav det allerede efter to timers fiskeri pote at følge anvisningerne. Vi startede 22.-25. marts 2012: Flotte havørreder fra Møn Det er ved at være en tradition, at vi tager på en forårstur for at fiske efter havørred i fremmed vand. I år var valget faldet på Møn, der i mange artikler

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Endnu større Efter fjeldørredturen til Grønland i 2009 en tur der havde været på ønskelisten i lang tid gik der ikke lang tid efter hjemkomsten, før

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Empiri. Bilag 3. Torsdag d. 9. april

Empiri. Bilag 3. Torsdag d. 9. april Bilag 3 Empiri Torsdag d. 9. april Torsdag den 9. april, var det åbningsdag for Rebel Food s Street food-marked. Markedet begyndte klokken 15.00 og varede til 20.30. Vejret bød på skiftevis sol og skyer.

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Fangster 2014 Dine oplevelser ved åen er også interessante for andre:

Fangster 2014 Dine oplevelser ved åen er også interessante for andre: Fangster 2014 Dine oplevelser ved åen er også interessante for andre: Som NL-medlem kan du indsende (korte eller lange) fangstrapporter fra åen, beretninger om oplevelser og stemningsbeskrivelser etc.

Læs mere

Laksetrolling Bornholm (Gulp Cup 2009)

Laksetrolling Bornholm (Gulp Cup 2009) Laksetrolling Bornholm (Gulp Cup 2009) Patrick Wiben Pedersen (med farmand Mogens), Jesper Uldbrant, Jens Lassen og undertegnede, mødtes (som Gulp Cup vindere 2009) på hotel Verona, Allinge, Bornholm,

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007 1 Indholdsfortegnelse Problemformulering...side 3 Problemfase...side 3 Analysefase.side 4 Løsningsfase side 4 Produktionsfase.side 5 Konklusionsfase...side 7 Logbog..side 8 Onsdag 24. oktober.side 8 Onsdag

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Omegnens All-Round Klub

Omegnens All-Round Klub Indledning Regler for fiskeri Kort over fiskevand Foreningen samler lystfiskere i alle aldre, og arrangerer fisketure, familieture, udflugter og klubfester. Desuden stiller klubben ca. 6 km. fiskevand

Læs mere

Fangster

Fangster Fangster 2015 Dine oplevelser ved åen er også interessante for andre: Som NL-medlem kan du indsende (korte eller lange) fangstrapporter fra åen, beretninger om oplevelser og stemningsbeskrivelser etc.

Læs mere

Min første haj!!! Og min anden haj!!!

Min første haj!!! Og min anden haj!!! Min første haj!!! Og min anden haj!!! Her sidder jeg lige og får en slapper ved siden af Luke Egentlig havde min far og jeg ikke den store lyst til at tage af sted. Efter næsten 14 dages hæsblæsende ferie,

Læs mere

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT 1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1 Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) De laver fakler og leger at de er i krig. BOOM POW! Albert kaster sig ned til jorden og tager en dyb indånding. Han tager

Læs mere

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino Dag 65 Motorhome d. 5/10-2016, Tofino Stillehavskysten.. Da huset var pakket sammen, gik vi en tur til stranden, som lå nedenfor campingpladsen. Side 1 Naturens sjove og flotte kunstværker! Side 2 Side

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Waw for en weekend lige ved og langt fra

Waw for en weekend lige ved og langt fra Waw for en weekend lige ved og langt fra Her kommer der lidt ord omkring vores weekend på Rømø hvor vi spillet slutspil om DM i år Som i nok ved så måtte vi desværre nøjes med sølv i denne sæson men f

Læs mere

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem.

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem. 7. Kapitel Lang tid efter landede Undo på toppen af et kæmpestort hus. Herfra, hvor hun sad, kunne hun se vidt omkring. Og dybt, dybt nede opdagede hun en masse vingeløse. Nogle for ud og ind af husene.

Læs mere

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Hallo Skovmus, så er det forår, kan I mærke at det kribler og krabler. Snart kan man bade uden at få lungebetændelse. Komme ud i teltene, og tænde bål, og side og hygge medens

Læs mere

DUSØR FOR ORANGUTANG

DUSØR FOR ORANGUTANG Biffer Alle kaldte ham Biffer, men hans rigtige navn var Birger. Det er et vildt gammeldags navn. Der er stort set ingen drenge, der hedder Birger i dag. Men Biffers forældre var ret gamle, og de var også

Læs mere

PROLOG. Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere

PROLOG. Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere PROLOG Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere Øverst på Saint-Charles-banegårdens høje trappe stod Guitou, som hans mor stadig kaldte ham, og kiggede ud over Marseille.»Storbyen«,

Læs mere

Fangster

Fangster Fangster 2012 16.11.2012 Endelig fik jeg taget mig sammen til at komme til åen det er vistnok 4. gang i år, men nu var det jo lukketid, så jeg afspadserede 3 timer fra arbejdet og var ved Louisendal kl.

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 JANUAR 2013 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 Akut bolignød blandt områdets småfugle løst af dygtige Tumlinge Du finder Skærven sammen med en masse anden information på vores

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Han sneg sig over til det lille bord ved vinduet. Her plejede hans mor at sidde med sin krydsogtværs. Der satte han sig på kanten af stolen og skrev:

Han sneg sig over til det lille bord ved vinduet. Her plejede hans mor at sidde med sin krydsogtværs. Der satte han sig på kanten af stolen og skrev: Mopsy og Daddy Cool Biffer stod tidligt op. De andre lå stadig og sov i Svend-fra-Skovens hule. Han gik op til lande - vejen og begyndte at gå tilbage mod sommer - huset. En landmand gav ham et lift på

Læs mere

Reportage sponsorer. DM3 i Næstved.

Reportage sponsorer. DM3 i Næstved. Reportage sponsorer. DM3 i Næstved. Årets to første afdelinger af DM for nitro og large scale var vejret ikke med kørere. Det var regnfuldt, men denne weekend sidst i juni måned var vejret varmt og solrigt.

Læs mere

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev 1 Prædiken til Kr. Himmelfart 2014 på Funder-siden af Bølling Sø 723 Solen stråler over vang 257 Vej nu dannebrog på voven 392 Himlene Herre 260 Du satte dig selv Er du der? Er der sommetider nogen, der

Læs mere

Klippebloggen. Af formanden

Klippebloggen. Af formanden Klippebloggen Af formanden Fredag d. 19. april. Vi er som små drenge fem minutter i juletræ, med al lystfiskeriets spænding liggende foran os, de næste 7 dage er afsat til kystfiskeri på Bornholms kyster..

Læs mere

Samuel. - en underlig fisk

Samuel. - en underlig fisk Samuel - en underlig fisk Fantasistafetten i Højen og Troldhøjen - oktober/november 2014 Der var engang en underlig blå fisk, der hed Samuel. Den kunne svømme ganske hurtigt - især hvis der var nogen efter

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Frederikshavn Sportsdykker Klub. Læsø, pinsen 2007

Frederikshavn Sportsdykker Klub. Læsø, pinsen 2007 Frederikshavn Sportsdykker Klub Læsø, pinsen 2007 Det er fredag d. 25. maj 2007. Vi skal på dykkertur til Læsø. 11 parate dykkere, mad i lange baner og skulle vi snart finde ud af en blind passager: Murphy!

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk Fiskeoplevelser Året rundt i Vestjylland Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk SILD Sildefiskeriet starter i fjordmundingerne ca. midt i april og holder på til ca. midt i maj-juni hvor hornfiskene

Læs mere

Det er jo ikke sikkert, at han kan huske mit nummer, sagde Charlotte og trak plaiden op over sine ben. Han var lidt fuld. Lidt? Han væltede da rundt

Det er jo ikke sikkert, at han kan huske mit nummer, sagde Charlotte og trak plaiden op over sine ben. Han var lidt fuld. Lidt? Han væltede da rundt 6. december Den store 8-værelses lejlighed lå lige ved Strøget. Meget centralt og meget støjende i weekender, hvor fulde mennesker bar deres brandert hjem. De 230 kvadratmeter lå øverst i bygningen på

Læs mere

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk Fiskeoplevelser Året rundt i Vestjylland Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk SILD Sildefiskeriet starter i fjordmundingerne ca. midt i april og holder på til ca. midt i maj-juni hvor hornfiskene

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2 FTK 2013. Aktiviteter

Nyhedsbrev nr. 2 FTK 2013. Aktiviteter Nyhedsbrev nr. 2 FTK 2013 Aktiviteter Fisketur med svogrene fra Djæveløen! Der var dømt familie kom sammen i slutninger af juni måned. Familien fra Sjælland havde meddelt deres ankomst til lidt sommerhygge,

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Lige et par billeder fra gåturen i går rundt om Emerald Lake, af denne lille fætter. Der er en del egern af forskellige slags, røde, sorte, grå,

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015 Vinterferie. Så er vi nået til uge 7 og skolen holder vinterferie og dermed holder SFO åbent hele dagen. Det har vi annonceret i de sidste par udgaver af Nyhedsbrevet. Vi skal bl.a. i BioHuset og se Min

Læs mere

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016.

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Dag 1 Så kom de Danske Masters løftere godt fra start, da første mand på podiet tirsdag eftermiddag, Steen Wissing vandt sølv i totalen i masters 4 med 4 mand

Læs mere

Trolling Master Bornholm. Richard Nielsen fra Sverige med sin vinderlaks på 19,280 kg. På andenpladsen kom Johnny Gram fra SSK med 18,890 kg.

Trolling Master Bornholm. Richard Nielsen fra Sverige med sin vinderlaks på 19,280 kg. På andenpladsen kom Johnny Gram fra SSK med 18,890 kg. 7 Nyhedsbrev juni 2013 Trolling Master Bornholm Richard Nielsen fra Sverige med sin vinderlaks på 19,280 kg. På andenpladsen kom Johnny Gram fra SSK med 18,890 kg. På tredjepladsen kom Brian Milkowski

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd.

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd. Molly Den Magiske Ko Copyright Lene Møller 2012 Illustrationer: Lene Møller Forlag: Books On Demand GmbH, København, Danmark Trykt hos: Books On Demand GmbH, Norderstedt, Tyskland Bogen er sat med Georgia.

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Svømme position i floden

Svømme position i floden RAFTING SIKKERHED Svømme position i floden Svømme position i floden er som følgende: Lig dig på ryggen ansigtet skal være ned strøms ben og fødder op (tæerne skal være over vandet foran dig). Forsøg aldrig

Læs mere

Marinehjemmeværnet og Kapsejladsen Sjælland Rundt. Jeg blev fartøjsfører for MHV 61 i August 1971, først dog som menig fører (!). Men min anden store interesse, sejlads med sejlbåde, bevirkede at jeg deltog

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat.

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Søndag den 24. januar havde 8 Fotoakrobater (fra den lokale fotoklub) sat hinanden stævne på Rødvig havn. Vi

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Ålborg tur-retur 1990

Ålborg tur-retur 1990 Ålborg tur-retur 1990 Af: Jens Lausten Hansen (SCK-Nyt 4/1990). Lille forhistorie: Fem ryttere som ikke kendte hinanden inden de 1000 km. Pause i Vildbjerg. Fra venstre Jens Lausten Hansen, Kurt, Helge

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Danish Spring Cup 2016 for 2 mandshold. d. 16 17 April 2016 i Gudenåen ved Stevnstrup og Vasen.

Danish Spring Cup 2016 for 2 mandshold. d. 16 17 April 2016 i Gudenåen ved Stevnstrup og Vasen. Danish Spring Cup 2016 for 2 mandshold d. 16 17 April 2016 i Gudenåen ved Stevnstrup og Vasen. Gudenåen v/stevnstrup Indledning: Det er nu 7 år i træk, at der arrangeres Danish Spring Cup i Gudenåen. I

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Notathæfte. D A N S K Trin 3-5

Notathæfte. D A N S K Trin 3-5 Notathæfte D A N S K Trin 3-5 Notathæfte Personoplysninger: Testpersonens navn: Fødselsdato: Testnorm: Skole/Institution: Klasse: Logostester: Dato: Bemærkninger: 1. Flydende læsning og læseforståelse

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Af naturvejleder Villy K. Hansen, Naturstyrelsen Vendsyssel Da det kan være alt for sjældent at handicappede kommer ud i naturen, har Naturstyrelsen Vendsyssel

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

VSF Fangstrapport for 2010

VSF Fangstrapport for 2010 15. december 2010 VSF Fangstrapport for 2010 1 Generelt... 1 2 Havørred... 3 2.1 Vejle Å... 3 2.2 Rohden Å... 6 2.3 Øvrige åer... 7 3 Laks... 7 4 Regnbue... 8 5 Bækørred... 8 6 Gedde... 8 7 Ål... 8 8 Andet...

Læs mere