Digital konfigurator. En undersøgelse af web baserede konfiguratorer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Digital konfigurator. En undersøgelse af web baserede konfiguratorer"

Transkript

1 Digital konfigurator En undersøgelse af web baserede konfiguratorer Indledning... 2 I. HTH (Compusoft - Winner Design)... 3 II. Innova engineering... 4 III. Kvik 3D tegneprogram Furnish Pro... 5 IV. IKEA homeplanner... 6 V. Easy Planner 3d... 7 VI. Bunnings Warehouse Kitchenplanner... 8 VII. Floorplanner... 9 VIII. Byggebloggen Roomsketcher IX. Bolia 3D Indretning X. B&Q's 3D Kitchen / Bathroom Planner (2020 technologies) XI. Cembrit Tagberegner & Gavlberegner XII. Danske Bygningsmodeller DK (cadpeople.dk) XIII. Adobe 3D pdf XIV. FormIt for ipad Autodesk Projektet fremadrettet... 17

2 Indledning I det følgende gennemgås eksempler på webbaserede konfiguratorer, webbaserede 3D tegneværktøjer og webbaserede visningsformer af 3D modeller. Dette er tænkt som en afsøgning af feltet og inspiration til forskningsprojektet: NETVÆRK FOR UDVIKLING AF KONFIGURATION AF PARAMETRISKE KOMPONENTER I DESIGN OG ARKITEKTUR et tværfagligt forskningsprojekt mellem Arkitektskolen og Designskolen på KADK. Årsagen til undersøgelsen er, at der i forskningsprojektet tiltænkes at programmere en konfigurator eller en visualiseringsmotor til brug for anvendelse af komponenter mellem arkitektur og design. For at afsøge hvad state of the art er indenfor små gratis web baserede løsninger, der i omfang kunne minde om forskningsprojektets ide, indledes med denne undersøgelse af eksisterende applikationer. Det er hovedsageligt hos producenter af køkken og bad der kan findes denne slags applikationer, men der er medtaget nogle alternativer, bl.a. til visning af bygningsdetaljer ved restaurering af historiske huse. En tagberegner er medtaget som eksempel på et meget specifikt og fokuseret værktøj. Der er udvalgt en række applikationer der menes at være repræsentative, og derfor er alle eksisterende ikke medtaget, da mange anvender de samme underlæggende tekniske løsninger og engines. Undersøgelses formål er alene at danne et overblik af inspirerende karakter til videre brug for projektet. Undersøgelsen er foretaget af Anders Hermund og Lars Klint sommeren 2012

3 I. HTH (Compusoft - Winner Design) ( Køkken rum kan designes med parametriske elementer til brug for design, visualisering og pris kalkulation. Nemt anvendeligt Der kan tegnes ved kombination af museklik og numerisk input. Der kan vælges fra seks kategorier: døre, vinduer, tagvinduer, skillevægge, tilslutninger, radiatorer med flere forskellige modeller i hver. Mulighed for 3D tegning, opstalt, plan. Samlet prisudtag på HTH køkkenelementer i form af en indkøbsliste. Mulighed for direkte bestilling i butik.

4 II. Innova engineering ( Køkken- bade-rum kan designes med parametriske elementer til brug for design, visualisering og pris kalkulation. Nemt anvendeligt Der kan tegnes ved kombination af museklik og numerisk input. Der kan vælges fra seks kategorier: døre, vinduer, tagvinduer, skillevægge, tilslutninger, radiatorer med flere forskellige modeller i hver. Mulighed for 3D tegning, opstalt, plan. Samlet prisudtag på elementer i form af en indkøbsliste.

5 III. Kvik 3D tegneprogram Furnish Pro ( Kræver download. Kun PC kompatibel. Køkken / Bad / Garderobe kan designes med parametriske elementer til brug for design, visualisering og pris kalkulation. Nogenlunde nemt anvendeligt Der kan tegnes ved kombination af museklik og numerisk input. Der kan vælges fra fire kategorier: køkken, bad, garderobe, tilbehør hver med mange flere forskellige modeller i hver. Mulighed for flere slags 2D og mål & tekst. 3D tegning i perspektiv, isometri, ortografi og en basal rendering med lys & skygger, opstalt, plan. Samlet styklister, prisudtag på elementer. Tegning kan sendes til mail.

6 IV. IKEA homeplanner ( Kræver en mindre installation af viewer. Internet Explorer kompatibel. Køkken / Bad / Spisestue kan designes med parametriske elementer til brug for design, visualisering og pris kalkulation. Der er mange elementer og muligheder for customization af gulve, vægge og tilbehør såsom planter. Nogenlunde nemt anvendeligt og omfattende. Der kan tegnes ved kombination af museklik og numerisk input. Der kan vælges fra fem kategorier: rumlayout, køkken, spiseområde, indret, produktliste & service, der alle rummer mange flere forskellige modeller. 2D med mål & tekst. 3D tegning i perspektiv og en basal rendering med lys, opstalt, plan. Samlet styklister med prisudtag på elementer. Kan printes eller gemmes online med brugernavn og tages med i butikken.

7 V. Easy Planner 3d ( Internet Explorer kompatibel. Køkken / Bad / Spisestue kan designes med forskellige elementer i mange kategorier. Der er mange elementer og muligheder for customization af gulve, vægge, farver og tilbehør. Nemt anvendeligt og omfattende med brug af museklik. Der kan tegnes ved brug af museklik. Der kan vælges fra fem kategorier: rumlayout, køkken, spiseområde, indret, produktliste & service, der alle rummer mange flere forskellige modeller. 2D med mål. 3D tegning i perspektiv og en meget basal rendering, plan. Samlet styklister på elementer. Kan printes eller gemmes online med brugernavn.

8 VI. Bunnings Warehouse Kitchenplanner ( Køkken kan designes med forskellige elementer i mange kategorier fra Bunnings warehouse. Der er 6 skridt fra valg af rum til visning i 3D. Muligheder for customization af elementer. Nemt anvendeligt ud fra valg med brug af museklik. Der kan tegnes/vælges elementer fra pågældende butik ved brug af museklik. Der kan vælges fra seks skridt der ender med udprint eller mail af planløsning og elementer til butikken. 2D med mål og samlet styklister på elementer samt et prisoverslag. Kan printes eller gemmes online med brugernavn. Ikke mulighed for udprint af 3D perspektiv tegningen dette er kun et preview, men heller ikke ret pænt.

9 VII. Floorplanner ( Templatebaseret tegneprogram der giver mulighed for at tegne vægge og inventar i template: house, office, venue, other. Det er det hidtil mest omfattende online program af sin slags. Der kan laves haver, huse, konstruktioner, flere etager mv. Der kan indsættes en meget omfattende mængde møblement og dekoration. Nemt anvendeligt ud fra valg med brug af museklik. Der kan tegnes/vælges elementer ved brug af templatebaseret direkte input. Der klikkes med mus og vælges i mange menuer. Der er mange muligheder for at indsætte forud definerede elementer. 2D planer (med skala-mål kun i købeversionen). Kan printes eller gemmes online med brugernavn. Kan deles på de sociale medier eller mailes. Der kan saves: Image (jpg eller png) eller PDF. Har et tegneserieagtigt look i 2D og en lidt flad visning i 3D.

10 VIII. Byggebloggen Roomsketcher ( Templatebaseret tegneprogram der giver mulighed for at tegne rum og inventar. Der vælges: vægge, vinduer, materialer og inventar. Det er knap så omfattende som floorplanner, men til gengæld med en lidt mere færdig finish. Der kan laves konstruktioner, flere etager mv. Der kan også indsættes en omfattende mængde møblement og dekoration. Findes også i en købeversion med flere muligheder. Nemt anvendeligt ud fra valg med brug af museklik. Der kan tegnes/vælges elementer ved brug af templatebaseret direkte input. Der trækkes og klikkes med mus og vælges i mange menuer. Der er mange muligheder for at indsætte forud definerede elementer. 2D planer og nogenlunde 3D renderinger. Kan printes eller gemmes online med brugernavn. Kan deles på de sociale medier eller mailes. Der kan saves og printes billeder. Der findes en funktion til projekt præsentation, der rummer renderinger, planer og renderede snit i ret ok kvalitet.

11 IX. Bolia 3D Indretning ( Stue, spisestue, soveværelse, køkken eller bad kan designes med forskellige elementer i mange kategorier fra Bolia. Der er Byg, Indret, Dekorer som hovedkategorier med et væld af elementer til belysning og elementer. Nemt anvendeligt ud fra valg med brug af museklik. Det er dog til tider vanskeligt gennemskueligt at komme tilbage fra eksempelvis 3D view til plan. Der kan tegnes/vælges elementer fra pågældende butik ved brug af museklik. 2D med mål og samlet som plantegninger eller renderede planer. Kan printes eller gemmes online med brugernavn. Standarden er 3D, og det er en udmærket kvalitet renderinger med mulighed for HD. Mulighed for udprint af 3D perspektiv tegningen. Mulighed for at måle direkte i modellen.

12 X. B&Q's 3D Kitchen / Bathroom Planner (2020 technologies) ( _design/index.jsp) Køkken og Bad kan designes med forskellige elementer i mange kategorier fra det engelske B&Q. Det virker en anelse tungere at anvende end de tilsvarende, især mht. visning i 3D. Der findes også en obstacle kategori til at lave installationskasser eller tage højde for rørføringer. Det kræver en profil og virker ganske besværligt at få i gang. Baseret på brug af museklik. Der kan tegnes/vælges elementer fra pågældende butik ved brug af museklik. Der kan vælges fra layout, add items, decorate, shopping list, Mulighed for udprint eller mail af planløsning og elementer. Der kan også bookes en konsulent. 2D med mål og samlet styklister på elementer samt et prisudtag. Kan printes eller gemmes online med brugernavn. Ikke mulighed for udprint af 3D perspektiv tegningen dette er kun et preview, dog i en acceptabel kvalitet.

13 XI. Cembrit Tagberegner & Gavlberegner ( tagberegner) Cembrit Tagberegner er primært et værktøj til brug for dig som håndværker eller som privatperson, så du nemt og hurtigt kan beregne forbruget af tagplader og tilbehør og/eller gavlbeklædning og tilbehør. Programmet er let at anvende, idet der blot skal indtastes data, hvorefter programmet udregner materialeforbruget. Herefter kan du udskrive en stykliste på materialeforbruget til brug overfor enten kunde eller tømmerhandleren. Meget simpelt og specifikt rettet mod produktet og dets anvendelse. Templatebaseret direkte input. målene på din bygning: Højde, bredde, taghøjde/hældning, etc. Den ønskede tagtype. Beregning af materialeforbruget samt en stykliste med alle materialerne.

14 XII. Danske Bygningsmodeller DK (cadpeople.dk) ( Vidensportal indeholdende digitale 3D-modeller af og udvalgte detaljer fra etageejendomme fra perioden Modellerne og detaljerne er tilstræbt repræsentative med udgangspunkt i konkrete bygningseksempler og på basis af eksisterende litteratur. Virkelighedens bygninger vil naturligvis være mere varierede. Formålet med portalen er at give brugere elever/studerende, undervisere, tekniske rådgivere, håndværkere og andre med interesse for dansk bygningskultur et let forståeligt og nyttigt indblik i, hvordan ældre danske bygninger er konstrueret. De viste detaljer er valgt ud fra, at konstruktionerne er særligt sammensatte og derfor ofte består af komplicerede samlinger og materialesammensætninger. Portalen skaber en virtuel mulighed for at studere de udvalgte bygningsdetaljer på nært hold, og er et godt supplement til at undersøge virkelige bygninger - eller et brugbart alternativ, når dette ikke er en aktuel mulighed. En række af de viste detaljer er suppleret med eksempler på ændringer, som det kan blive nødvendigt at foretage som følge af fx skader og vedligeholdelsesarbejder. Disse eksempler vises uden ansvar for nogen af de parter, der er anført i kolofonen. Overskuelig Søgning på typer og detaljer, ikke decideret en konfigurator. Flash visualiseringsmodel med interaktivitet.

15 XIII. Adobe 3D pdf ( Adobe 3D pdf er en visningsmetode der muliggør en interaktiv 3D model i pdf formatet. Der kan tændes og slukkes ofr lag, og sættes snit og plantegner ind som del af pdf portfolio. Enkelt, men måske for mange muligheder til at det kan være helt simpelt. Fra og med Acrobat X er der ikke længere indbygget mulighed for at anvende mange forskellige 3d formater, men dette skal tilkøbes hos Tetra4D. Pdf med 3D der kan sendes og ses med pdf viewer.

16 XIV. FormIt for ipad Autodesk ( Autodesk FormIt mobil app er en meget intuituitiv og enkel måde at designe digitale 3D modeller med fingrene på touch skærmen på ipad. Der kan tegnes former lidt a la Sketchup, og geometrierne kan efterfølgende transformeres og laves om ved enkle greb. Det er en applikation der fokuserer direkte på den første skitsering. Der kan indsættes billeder og simuleres sollys i et begrænset omfang. Enkelt med brug af fingre på skærmen både til at tegne og transformere geometrien, og til at navigere i modellen. Deformere. Trods simpliciteten er der lagt mange features ind, hvilket nogle gange giver lidt usikkerhed om hvordan der skal opereres for en given kommando. Der kan importeres underlægningsbilleder eller planer, hvorefter der så skitseres med fingrene direkte på kærmen. Der kan gemmes billeder af modellen, men også eksporteres til Cloud en hvorfra modellerne kan hentes ind i Autodesk Revit. Denne eneste applikation der lever op til dette altafgørende krav!

17 Projektet fremadrettet Denne korte undersøgelse tillader at underinddele de webbaserede konfiguratorer typemæssigt i de forskellige formål. Rudimentære tegneprogrammer til fastlæggelse af simpel rumgeometri Placering af komponenter/objekter i rum geometri Konfigurering af komponenter (parametri/costumization) Beregning af arealer, materialer, priser Visning til præsentationsformål Modelleringen er oftest ikke avanceret nok til at kunne anvendes i tilstrækkelig grad til egentlig modellering af arkitektur eller design, og kan ikke måle sig med de modelleringsværktøjer der allerede anvendes på KADK og i erhvervet. Det foreslås til dette projekt at arbejde frem mod en konfigurator til visnings & præsentation & rudimentær skitsemodellering, som en blanding af IX, XI, XII & XIII, men med et fokus på XIV. Vi forestiller os en blanding af FormIt modelleringsmuligheder, men endnu mere målrettet og simpelt (en virtuel skumskærer eller papfolder ) gerne med en renderingskvalitet som i Bolia. Dog en rendering der understøtter fornemmelsen af at arbejde med skitsematerialet såsom pap eller styreform. Der er ingen tvivl om at en sådan applikations styrke (og måske endda dens eneste mulighed for succes) vil ligge i et interface der på denne måde fremstår motiverende og uhyre enkelt. Der er følgende krav til en konfigurator der skal kunne anvendes til projekter på Arkitektskolen og Designskolen: Mulighed for visning af kontekst til at understøtte projektets hovedgreb Mulighed for enkel template baseret opsætning af underliggende tegningsmateriale Knap til fast øjenhøjde Mulighed for at bevæge sig, gå en tur gennem modellen, som i en spil-engine Mulighed for opretning af styrtende linier Nemt skift mellem perspektiv, isometri, axonometri Nem zoom og navigation Mulighed for at gemme views til efterfølgende præsentation Skal ikke kræve download af tungt program eller en tung viewer Skal være enkelt og lækkert i sin fremtoning Eksport til Revit som massing eller IFC

VÆRKTØJER TIL ARKITEKTER GUIDE TIL HÅNDTERING AF DWG, TIPS OG TRICKS

VÆRKTØJER TIL ARKITEKTER GUIDE TIL HÅNDTERING AF DWG, TIPS OG TRICKS VÆRKTØJER TIL ARKITEKTER GUIDE TIL HÅNDTERING AF DWG, TIPS OG TRICKS VÆRKTØJER TIL ARKITEKTER INDHOLD DE FORSKELLIGE FILTYPER SKIFT VINKEL/PERSPEKTIV I AUTOCAD OM DWG FILER Håndtering af downloadede DWG

Læs mere

Indhold. Brugermanual

Indhold. Brugermanual Indhold 1. Installering af pcon.planner ME... 3 1.1 Start pcon.planner... 3 2. Brugerfladen... 4 2.1 Programmenuen... 5 2.2 Værktøjslinje Hurtig adgang... 5 2.3 Menubaren (ribbon)... 5 2.4 Arbejdsområdet...

Læs mere

Brugermanual pcon.planner 7

Brugermanual pcon.planner 7 pcon.planner 7 Indhold 1. Installering af pcon.planner... 3 Start pcon.planner... 3 2. Brugerfladen... 4 2.1 Programmenuen... 5 2.2 Værktøjslinje Hurtig adgang... 5 2.3 Menu baren (Ribbon)... 5 2.4 Arbejdsområdet...

Læs mere

Indhold. Brugermanual

Indhold. Brugermanual og øvelser til pcon.planner 6.4.1 Indhold 1. Installering af pcon.planner... 3 Start pcon.planner... 3 2. Brugerfladen... 4 2.1 Programmenuen... 5 2.2 Værktøjslinje Hurtig adgang... 5 2.3 Menubaren (ribbon)...

Læs mere

Manual til Thvilum WebGIS

Manual til Thvilum WebGIS Manual til Thvilum WebGIS Thvilum A/S, Rønhøjvej 12, 8300 Odder, Tlf. 86 54 62 33, www.thvilum.dk Indledning. Denne manual vejledning i nogle af de grundlæggende funktioner i programmet. Den kan altid

Læs mere

Kom hurtigt i gang. med. FloorPlan 3D. FloorPlan 3D er et program med mange anvendelsesmuligheder!

Kom hurtigt i gang. med. FloorPlan 3D. FloorPlan 3D er et program med mange anvendelsesmuligheder! Kom hurtigt i gang med FloorPlan 3D FloorPlan 3D er et program med mange anvendelsesmuligheder! Formålet med denne guide, er at give et overblik over de grundlæggende funktioner i FloorPlan 3D og at få

Læs mere

EBO-600E. Quick Start Guide

EBO-600E. Quick Start Guide EBO-600E Quick Start Guide Knapper og kontroller 1. Knappen Power 2. Knappen Enter (ok) 3.Pileknap Op/ Vol + 4. Pileknap Ned/ Vol - 5. Pileknap Venstre 6. Pileknap Højre 7.Genvej til musikafspilning: 1

Læs mere

NTI BIM Tools 2011 konstruktion

NTI BIM Tools 2011 konstruktion NTI BIM Tools 2011 konstruktion NTI BIM Tools er en meget omfattende samling hjælpeværktøjer henvendt til byggebranchen. NTI CADcenter har valgt at udgive en lang række af vores populære CAD- og BIM værktøjer

Læs mere

Tegninger ved skriftlig prøve i fysik A, htx

Tegninger ved skriftlig prøve i fysik A, htx Tegninger ved skriftlig prøve i fysik A, htx Om tegning med Adobe Acrobat Reader og andre programmer Nils Kruse Fra sommeren 2018 bliver de skriftlige eksamensopgaver i fysik A, htx, udleveret digitalt.

Læs mere

Vejledning Bilindretning

Vejledning Bilindretning http://vanconfig.raaco.com Klik for at acceptere installation af TurnTool værktøj. Start med at lave en ny konfiguration ved at klikke på Start indretning. Du har mulighed for at vælge disse sprog og valuta

Læs mere

Tegneprogrammet Sketch Up er et gratis program hvor man kan tegne f.eks. huse i 3D.

Tegneprogrammet Sketch Up er et gratis program hvor man kan tegne f.eks. huse i 3D. Tegneprogrammet Sketch Up er et gratis program hvor man kan tegne f.eks. huse i 3D. Tegneprogrammet er forholdsvis avanceret, men alligevel enkelt at bruge. Der er mange muligheder, men også mange hjælpemuligheder

Læs mere

Kom i gang med Course Tool 1.2

Kom i gang med Course Tool 1.2 Kom i gang med Course Tool 1.2 Indhold Indledning...2 Pris beregning...2 Anvendelse...2 Open Source...2 Anbefalinger...2 Installation...3 USB-Pen...3 Download Libre Office (Draw)...3 Indstil makrosikkerhed...4

Læs mere

Dannelse af PDF-dokumenter

Dannelse af PDF-dokumenter Dannelse af PDF-dokumenter Indhold Generere PDF-dokumenter... 2 Håndtering af PDF-dokumentet... 6 Hvordan indsætter man sidetal i PDF-dokumentet?... 6 Hvordan laver man bookmarks i PDF-dokumentet?... 7

Læs mere

NTI BIM Tools 2011 - installationer

NTI BIM Tools 2011 - installationer NTI BIM Tools 2011 - installationer NTI BIM Tools er en meget omfattende samling hjælpeværktøjer henvendt til byggebranchen. NTI CADcenter har valgt at udgive en lang række af vores populære CAD- og BIM

Læs mere

ITSprint. Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk 13-02-2014 ITS

ITSprint. Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk 13-02-2014 ITS ITSprint Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk Denne vejledning beskriver hvordan du kan printe vha. print.supportcenter.dk fra computere og mobile enheder såsom tablets (fx ipads) og smartphones

Læs mere

VEJLEDNING I WEBKORT

VEJLEDNING I WEBKORT VEJLEDNING I WEBKORT INDHOLD Vælg temaer 3 Naviger på kortet 4 Find adresser og informationer på kortet 5 Tegn enkle figurer på kortet 6 Andre værktøjer 7 Indstillinger 9 Udskriv 10 Temavælgerens muligheder

Læs mere

Kvik start opsætning af kamera det første du skal gøre:

Kvik start opsætning af kamera det første du skal gøre: Kom godt i gang Tillykke med købet af Valtronics Trådløst IP kamera. Denne quickmanual kan bruges til alle Valtronics IP kameraer. Kameraet giver mulighed for at fjenovervåge steder via sin mobiltelefon

Læs mere

Fantastiske og realistiske billeder, produceret af 3D konstruktionstegninger

Fantastiske og realistiske billeder, produceret af 3D konstruktionstegninger Fantastiske og realistiske billeder, produceret af 3D konstruktionstegninger 2D og 3D tegninger taget direkte fra konstruktionsprogrammer er tit meget uoverskuelige for potentielle kunder. Med en grafisk

Læs mere

Dannelse af PDF-dokumenter

Dannelse af PDF-dokumenter Dannelse af PDF-dokumenter Indhold Generere PDF-dokumenter... 2 Håndtering af PDF-dokumentet... 8 Hvordan indsætter man sidetal i PDF-dokumentet?... 8 Hvordan laver man bookmarks i PDF-dokumentet?... 8

Læs mere

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Softwareinstallationsvejledning Dansk LB9154001 Indledning Egenskaber P-touch Editor Printer Driver P-touch Address Book (kun Windows ) Gør det let at oprette et bredt

Læs mere

ANALOG vs DIGITAL. figur 1: fotografi af en blyantsstreg. figur 2: en linje beskrevet som formel er omsat til pixels

ANALOG vs DIGITAL. figur 1: fotografi af en blyantsstreg. figur 2: en linje beskrevet som formel er omsat til pixels ANALOG vs DIGITAL Ordet digitalt bliver brugt ofte indenfor skitsering. Definitionen af digitalt er en elektronisk teknologi der genererer, gemmer, og processerer data ved at benytte to tilstande: positiv

Læs mere

13/02/2008. Vejledning RoofCon Viewer

13/02/2008. Vejledning RoofCon Viewer Vejledning RoofCon Viewer Indhold Vejledning RoofCon Viewer... 1 Indhold... 2 Installation... 3 Marker objekt... 3 Zoom... 3 Mål afstand... 3 Værktøjsfelt og Tegningsalternativ... 4 Lag... 5 3D... 6 Forhåndsvisning...

Læs mere

Visuel malerkalk: Visual Malerkalk (kontakt EG for rettigheder til programmet) Prislister. Kalkulationsopgørelse. Fleksible udskrifter

Visuel malerkalk: Visual Malerkalk (kontakt EG for rettigheder til programmet) Prislister. Kalkulationsopgørelse. Fleksible udskrifter Tastevejledning til visuel malerkalk fra EG Byg & Installation Tlf.: 73 24 01 01 Her følger en nem tastevejledning til brug af Visuel Malerkalk programmet til beregning af malerarbejdets pris. Tastevejledningen

Læs mere

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Find det du skal bruge Klik på en fane på båndet for at

Læs mere

KVIKDRAW TEGNEPROGRAM

KVIKDRAW TEGNEPROGRAM Kvikdraw KVIKDRAW TEGNEPROGRAM Kvikdraw er et salgsværktøj, som gør det muligt at præsentere tilbud på vores garderobeløsninger, med tegning og vejledende udsalgspriser, inden for få minutter. Programmet

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Sammenligning af Office 2013-versionen

Sammenligning af Office 2013-versionen Sammenligning af 2013-versionen Nyt eller forbedret Udvalgt Word 2013 2013 2010 2007 2003 Opret flotte dokumenter, og få en bedre læseoplevelse Med den nye læsetilstand kan du koncentrere dig fuldt ud

Læs mere

Betjeningsvejledning. Winformatik

Betjeningsvejledning. Winformatik Betjeningsvejledning Winformatik Udgivet af: KIMIK it A/S Industrivej 1 3900 Nuuk Grønland Sidst opdateret den 12. maj 2009 af Kenneth Skovbjerg Blomgren Andre steder du også kan finde hjælp: http://support.kimik-it.gl/

Læs mere

Articles... 3 I gang med Adobe Connect... 4 Når du skal invitere deltagere til et Adobe Connect møderum...11 Sådan redigerer du en video optaget i

Articles... 3 I gang med Adobe Connect... 4 Når du skal invitere deltagere til et Adobe Connect møderum...11 Sådan redigerer du en video optaget i WEB KONFERENCER Table of Contents Articles... 3 I gang med Adobe Connect... 4 Når du skal invitere deltagere til et Adobe Connect møderum...11 Sådan redigerer du en video optaget i Adobe Connect og indsætter

Læs mere

Opdateret: Vejledning i WebKort. Gennemgang af basale funktioner i Esbjerg kommunes WebKort

Opdateret: Vejledning i WebKort. Gennemgang af basale funktioner i Esbjerg kommunes WebKort Vejledning i WebKort Gennemgang af basale funktioner i Esbjerg kommunes WebKort 1 Indhold Zoom og panorér mm.... 3 Temavælger... 5 Gennemsigtighed (transparents)... 6 Menu-bjælken... 7 Søg... 7 Søg en

Læs mere

ENGRAMs ibook. Denne guide giver dig et fuldt indblik i, hvordan du studerer engelsk grammatik med ENGRAMs ibook til ipads.

ENGRAMs ibook. Denne guide giver dig et fuldt indblik i, hvordan du studerer engelsk grammatik med ENGRAMs ibook til ipads. ENGRAMs Denne guide giver dig et fuldt indblik i, hvordan du studerer engelsk grammatik med ENGRAMs til ipads. 1. Sådan henter du ENGRAMs Hvis du ikke allerede har hentet og installeret ENGRAMs, kan dette

Læs mere

Manual til Thvilum WebGIS

Manual til Thvilum WebGIS Manual til Thvilum WebGIS Thvilum A/S, Rønhøjvej 12, 8300 Odder, Tlf. 86 54 62 33, www.thvilum.dk Indledning. Denne manual er en vejledning i nogle af de grundlæggende funktioner i programmet. Den kan

Læs mere

- Folkebibliotekernes nye ebogsservice.

- Folkebibliotekernes nye ebogsservice. - Folkebibliotekernes nye ebogsservice. Indhold på ereolen.dk ca. 2000 skøn- og faglitterærere titler litteratur for både børn og voksne Gratis smagsprøver (svarende til 3% af hver titel) Mulighed for

Læs mere

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning indhold: introduktion Side 2 Funktionsliste Side 3 Få adgang til systemet Side 4 opload dine billeder Side 5 Sådan bruges systemet Side 6 Gem dine eksempler

Læs mere

IntoWords Cloud Tjekliste

IntoWords Cloud Tjekliste IntoWords Cloud Tjekliste Generelt Gennemgået Øvelse Installér IntoWords Cloud 1 Login med IntoWords Cloud 2 Værktøjslinjen 3 IntoWords Styreknapper 4 Gendan Profil 5 Oplæsning Gennemgået Øvelse Oplæsning

Læs mere

Oversigt over nøglefunktioner i LAND4

Oversigt over nøglefunktioner i LAND4 Oversigt over nøglefunktioner i LAND4 Indhold Nøglefunktioner i LAND4... 2 LAND4 og AutoCAD... 2 LAND4-versioner og AutoCAD-versioner... 2 Koteringsfunktioner... 2 Lagstruktur... 3 Tegneformater... 3 Areal,

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Kom godt i gang med Fronter Sådan logger du på Først skal du hente dit Brugernavn på https://netid.ucl.dk/ Du skal taste dit CPR-nummer med bindestreg: (Hav tålmodighed det

Læs mere

CAD-tegninger som grundlag for geometri

CAD-tegninger som grundlag for geometri CAD-tegninger som grundlag for geometri SimDXF er et simpelt værktøj til import af cad tegninger i DXF-format som grundlag for opbygning af den geometriske beskrivelse af bygningsmodeller i BSim2000. Der

Læs mere

VDI Manual v. 5 Indhold

VDI Manual v. 5 Indhold VDI Manual v. 5 Indhold VDI Manual v. 5... 1 VDI Windows 7 Manual... 2 VDI Windows xp Manual... 3 Andre Browsere Manual... 4 VDI Andoid Manuel opsætning af Citrix Reciever... 6 Automatisk opsætning af

Læs mere

5 TYPISKE FEJL I MÆNGDEOPGØRELSER

5 TYPISKE FEJL I MÆNGDEOPGØRELSER 5 TYPISKE FEJL I MÆNGDEOPGØRELSER Data høstet fra +50 byggesager 3D-modeller anvendes ikke længere kun til smukke visualiseringer i forbindelse med præsentationer. De indeholder store mængder data, der

Læs mere

Kom godt i gang med DBA s VurderingsApp

Kom godt i gang med DBA s VurderingsApp Kom godt i gang med DBA s VurderingsApp Vi vil i det følgende give en kort introduktion til, hvordan du kommer godt gang med at anvende Danske BOLIGadvokaters VurderingsApp. Vi vil herudover blot anbefale,

Læs mere

WebLager brugervejledning. Version 2.00

WebLager brugervejledning. Version 2.00 WebLager brugervejledning Version 2.00 Opdateret 2016-05-17 af Solveig Ketelsen Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Log på WebLager.dk... 4 3 Mit hus... 5 3.1 Visning af søgeresultater... 5 4 Hjælp...

Læs mere

Dannelse af PDF dokumenter

Dannelse af PDF dokumenter Dannelse af PDF dokumenter Indhold Dannelse af PDF-dokumenter i Phd Planner... 2 Valg af vedhæftninger i PDF dokumentet... 2 Valg af skabelon for PDF dokumentet... 3 Når PDF filen er dannet... 5 Gem PDF

Læs mere

Epsons mødeløsninger VEJLEDNING TIL LYNSTART FOR INTERAKTIV PROJEKTOR

Epsons mødeløsninger VEJLEDNING TIL LYNSTART FOR INTERAKTIV PROJEKTOR Epsons mødeløsninger VEJLEDNING TIL LYNSTART FOR INTERAKTIV PROJEKTOR INTRODUKTION Side 9 Møder foregår ikke længere blot i et lokale. Denne vejledning til lynstart tager dig igennem de vigtigste funktioner,

Læs mere

HJEMMESIDE Brugervejledning

HJEMMESIDE Brugervejledning HJEMMESIDE Brugervejledning Antalis DK Her får du Antalis, Europas førende distributør af papir, emballageløsninger og medier til visuel kommunikation, brugervejledning til vores hjemmeside. «Just Click

Læs mere

Mini brugermanual CMD 5.1

Mini brugermanual CMD 5.1 Mini brugermanual CMD 5.1 Kom i gang For at tilgå CMD skal du åbne en web browser og indtaste URL en på dit CMD website i adressefeltet, hvorefter dialogboksen til log in vises. 1. Indtast dit brugernavn

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.38

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.38 Brugermanual Byggeweb Capture Entreprenør 7.38 Indholdsfortegnelse Byggeweb Capture... 5 Indledning... 5 Hvad er Byggeweb Capture... 5 Principper... 6 Opbygning... 7 Projektinfo - Entreprenør... 7 Opsummering

Læs mere

Vejledning i brug af Kommunen på kort

Vejledning i brug af Kommunen på kort Vejledning i brug af Kommunen på kort Indhold Adgang til Kommunen på kort... 2 Værktøjslinjen den øverste sorte del... 3 Navn... 3 Indstillinger... 3 Hjælp... 3 Kortvindue og infolinje... 3 Målforhold...

Læs mere

Håndværkertips God fornøjelse.

Håndværkertips God fornøjelse. Det handler om beklædning. Om tag, facader og profiler. Og om modeller, der henrykker og skaber glæde. Vi taler Cembrit profiler. Om tagbeklædning og facadeplader i fibercement og årets kalender til håndværkerne.

Læs mere

Tegninger ved skriftlig prøve i fysik A, stx Om tegning på pdf-filer med Adobe Acrobat Reader og andre programmer

Tegninger ved skriftlig prøve i fysik A, stx Om tegning på pdf-filer med Adobe Acrobat Reader og andre programmer Tegninger ved skriftlig prøve i fysik A, stx Om tegning på pdf-filer med Adobe Acrobat Reader og andre programmer Nils Kruse Fra sommeren 2018 bliver eksamensopgaverne i skriftlig fysik A udleveret digitalt.

Læs mere

Introduktion til Playmapping

Introduktion til Playmapping Introduktion til Playmapping PC version www.playmapping.dk 07-06-2018 Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 PLAYMAPPING Login 3 Startside - opbygning 4 Knap-funktioner 4 Lyseblå felt under

Læs mere

Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation

Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation Følgende funktioner virker anderledes i HTML5-versionen end i Silverlight-versionen: 1) Vælg/tænd kortlag... 2 2) Tilføj kortlag fra Lagkatalog...

Læs mere

Grafisk Produktion & Workflow

Grafisk Produktion & Workflow Grafisk Produktion & Workflow OPGAVE Opsætning af Morsø Outdoor Living showbook, der skal give inspiration og overblik ifm. opstilling af showroom hos forhandlere. ANVENDTE PROGRAMMER KUNDE Morsø Jernstøberi

Læs mere

Smart-ebizz Manual til Bookinsystem Indholdsfortegnelse Kom hurtigt i gang med dit booking system:... 3 Overblikket over dit bookingsystem... 4 Hovedside... 4 Kunder... 4 Opret ny Kunde... 4 Vagtplaner...

Læs mere

Adobe Elements Lektion 2

Adobe Elements Lektion 2 Adobe Elements Lektion 2 Så er det igen tid til at lege lidt med billeder. Jeg går ud fra, at du nu har fået opsat Elements efter de anvisninger du fik i sidste lektion. Start Elements op Gå ind i Edit

Læs mere

Indledning. Hvad er formålet med at lave en god rendering?

Indledning. Hvad er formålet med at lave en god rendering? DK 12.10.2012 Indledning Hvad er formålet med at lave en god rendering? Indledning Er der nogen retningslinjer eller tips som vi kan følge, for at forbedre renderings kvaliteten? Indledning Retningslinjer

Læs mere

Start SketchUp vælg File Open og åben filen Milimeters.skp under Templates

Start SketchUp vælg File Open og åben filen Milimeters.skp under Templates For at få SketchUp til at virke skal programmet først sættes op Start SketchUp vælg File Open og åben filen Milimeters.skp under Templates Herefter vælges Window -> Entity Info Kontroller at units er i

Læs mere

ARKITEK- TUR. 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE

ARKITEK- TUR. 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE ARKITEK- TUR 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE DRØMMER DU OM AT ARBEJ DE MED ARKITEK- TUR? Drømmer du om at komme ind på Arkitektskolen Aarhus eller Kunstakademiets

Læs mere

Implementering af det digitale byggeri

Implementering af det digitale byggeri Implementering af det digitale byggeri Proces THT Revit Plug-in KS KS Pro Stabilitet Rumgitter Robot Komponenter KS Sigma Prisberegning Solibri MS Project Tidsplan ArchiCad Database Rapport MagiCad BMF

Læs mere

WiX. Flotte hjemmesider også på mobilen. Version: August 2012

WiX. Flotte hjemmesider også på mobilen. Version: August 2012 WiX Flotte hjemmesider også på mobilen Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er WiX?...4 WiX både til computer og mobil!...4 Opret bruger på WiX...4 WiX til visning i browser...5 Save/gem...8

Læs mere

Alars den 17. november 2014 Tilskud og Projekter Naturstyrelsen Version 1.0 Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen

Alars den 17. november 2014 Tilskud og Projekter Naturstyrelsen Version 1.0 Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen Indhold Indledning... 1 Find lokalitet og baggrundskort... 1 Opret arbejdsområdet og tegn arealer m.v.... 4 Mål areal eller længde...

Læs mere

LOVE & REGLER... 2 FIND LOVE OG REGLER... 3 VEJUDSTYR... 5 FIND VEJUDSTYR... 5 KAPACITETSBEREGNING... 8

LOVE & REGLER... 2 FIND LOVE OG REGLER... 3 VEJUDSTYR... 5 FIND VEJUDSTYR... 5 KAPACITETSBEREGNING... 8 INDHOLDSFORTEGNELSE LOVE & REGLER... 2 FIND LOVE OG REGLER... 3 VEJUDSTYR... 5 FIND VEJUDSTYR... 5 KAPACITETSBEREGNING... 8 AFMÆRKNINGSPLANER... 8 FIND AFMÆRKNINGSPLANER... 9 TRAFIKVÆRN... 12 FIND TRAFIKVÆRN...

Læs mere

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. OUTLOOK 2003... 4 3. BRUGERVEJLEDNING I BRUGEN AF WEB MAIL...

Læs mere

M Mobility Mobil IP. Installations- & brugervejledning Desktop version Windows 12. august 2014

M Mobility Mobil IP. Installations- & brugervejledning Desktop version Windows 12. august 2014 M Mobility Mobil IP Installations- & brugervejledning Desktop version Windows 12. august 2014 Indhold Introduktion Download program software Installation af M Mobility Mobil IP Softphone program Åbningsskærm

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Brugervejledning til PC (windows) 1. Installation af kamera Vejledningen er almen for alle Valtronics kameraer, og derfor kan billederne af de forskellige

Læs mere

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan Hvorfor? Arbejdet med at lave etiketter i Office 365 er blevet meget besværligt. Hvis du har behov for at lave etiketter, vil vi anbefale at bruge programmet, Avery, som findes som en onlineversion på

Læs mere

Velkommen til kursusevaluering i Blackboard

Velkommen til kursusevaluering i Blackboard Vælg et emne klik på et af nedenstående emner og benyt pil frem og tilbage for at bladre Velkommen til kursusevaluering i Blackboard Login i Blackboard Opstart og valg af kursus Find evalueringsmodulet

Læs mere

søgaard co ipaper online katalog - nyt liv til dine pdf filer

søgaard co ipaper online katalog - nyt liv til dine pdf filer ipaper online katalog - nyt liv til dine pdf filer Brochurer, kataloger, blade mm. online ipaper giver brugeren mulighed for - på hjemmesiden - at bladre i dine kataloger, tryksager og brochurer på samme

Læs mere

Digitale kort fra GO-forlag

Digitale kort fra GO-forlag Digitale kort fra GO-forlag Et digitalt læremiddel i Tønder Kommune Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Digitale kort fra GO-forlag...4 GO Kort til 1.-6. klasse...4 Digitale vægkort og aktiviteter...4

Læs mere

Vejledning til Office 365

Vejledning til Office 365 Vejledning til Office 365 For elever på Trelleborg Friskole Strandvejen 121 4200 Slagelse Udarbejdet af Jakob B. Andersen Jakob.andersen@trelleborgfriskole.dk [Webadresse] Kom godt i gang Denne vejledning

Læs mere

Vejledning i brug af MiljøGIS.

Vejledning i brug af MiljøGIS. NOTAT Naturplanlægning, naturprojekter og skov J.nr. NST-3379-00005 Ref. MOBKI/TRDIP/KINIE Den 11. februar 2014 Vejledning i brug af MiljøGIS. Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 1. Fremsøgning af lokalitet...

Læs mere

Pædagogisk læringscenter Bjedstrup Skole og Børnehus 04-12-2011

Pædagogisk læringscenter Bjedstrup Skole og Børnehus 04-12-2011 IT handleplan Denne IT-handleplan er en skabelon for arbejdet med IT på Bjedstrup Skole & Børnehus. Efter hvert skoleår evaluerer de ansatte på skolen IT-handleplanen på form og indhold, og den tilpasses

Læs mere

VEJLEDNING ITS365. Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC

VEJLEDNING ITS365. Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC VEJLEDNING ITS365 Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC Randers HF & VUC 2014 INDLEDNING Randers HF & VUC tilbyder alle kursister tilknyttet skolen en Office 365 løsning kaldet ITS365. Her

Læs mere

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0 QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100 SecVision - Quick Manual v1.0 1. System Login 1.1. Bruger Login ID: admin Password: 00000 1.2. Indstilling af dato/tid og harddisk

Læs mere

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden.

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Manualen er delvist hentet fra en manual Ølstykke IF har lavet til brug for deres hjemmeside Upload af billede For at kunne

Læs mere

XProtect-klienter Tilgå din overvågning

XProtect-klienter Tilgå din overvågning XProtect-klienter Tilgå din overvågning Tre måder at se videoovervågning på For at skabe nem adgang til videoovervågning tilbyder Milestone tre fleksible brugergrænseflader: XProtect Smart Client, XProtect

Læs mere

Huskeliste Telefon/Internetaflæsning

Huskeliste Telefon/Internetaflæsning Da aflæsning af vandmåleren med Telefon/Internet normalt kun foretages en gang om året, kan det være svært at huske alle detaljer i arbejdsgangen med systemet. Med tiden er Rambøll FAS og Telefon/Internet

Læs mere

Vejledning til Club Counsellor i brug af RYE Database 2008

Vejledning til Club Counsellor i brug af RYE Database 2008 Vejledning til Club Counsellor i brug af RYE Database 2008 Indledning Multi District Denmark har udviklet en database til brug ved administration af udvekslingsstudenter. Databasen kan åbnes fra alle pc

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

WebLager brugervejledning. Vælg: Generel. Esbjerg Kommune. Version Opdateret af Solveig Ketelsen

WebLager brugervejledning. Vælg: Generel. Esbjerg Kommune. Version Opdateret af Solveig Ketelsen WebLager brugervejledning WebLager brugervejledning Vælg: Generel Esbjerg Kommune Version 2.03 Opdateret 2018-04-16 af Solveig Ketelsen WebLager brugervejledning Generel brugervejledning Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vejledning til at danne PDF-dokumenter

Vejledning til at danne PDF-dokumenter Vejledning til at danne PDF-dokumenter Indhold PDF-knappen... 2 Hvordan bruger man PDF-knappen?... 2 Udfordringer med PDF-filer... 4 Når nogle bilag ikke kan konverteres til PDF... 5 PDF-dokumentet kan

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Brunata WebMon Brugermanual for beboer

Brunata WebMon Brugermanual for beboer Brugermanual for beboer QB 10.1430 / 25.01.2011 Indhold Side Hvad er Brunata WebMon beboeradgang? 2 Hvem har adgang til systemet? 2 Din Browser 2 Sådan ændrer du skriftstørrelsen 2 Forsiden 3 Navngiv selv

Læs mere

Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions Adobe Digital Editions Kom godt i gang Klik på knapperne nedenfor for at komme videre Forberedelse Download Adobe Digital Editions: Til Windows TRYK HER Til Mac OS TRYK HER Bemærk: Adobe Digital Editions

Læs mere

Få det bedste fra Windows 10

Få det bedste fra Windows 10 PRØV TO NYE, FANTASTISKE FUNKTIONER: Få det bedste fra Windows 0 Windows 0 byder på en perlerække af nye og spændende funktioner. Vi har fundet to smarte programmer, der giver dig en forsmag på det nye

Læs mere

Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen

Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen Adobe Connect er et webbaseret videokonferenceværktøj, der giver mulighed for online, synkron kommunikation, deling af filer, skærm og whiteboard, gennemførelse

Læs mere

DLK Pro Download key. Avancerede digitale tachograf løsninger

DLK Pro Download key. Avancerede digitale tachograf løsninger DLK PRO DOWNLOAD KEY Avancerede digitale tachograf løsninger DLK Pro Download Key Download tools PC program Med Download Tools programmet, der ligger på din DLK Pro, kan du; Se de generelle data for hver

Læs mere

Kvik guide: GT-Command Mobile

Kvik guide: GT-Command Mobile GamesOnTrack A/S, Uhresoevej 35, DK 7500 Holstebro, Denmark, www.gamesontrack.com Tel: +45 3070 3777, email: nb@gamesontrack.com, CVR and VAT number: DK 3105 3013 Kvik guide: GT-Command Mobile I version

Læs mere

Produkt Modellering & Load til Microsoft Dynamics NAV

Produkt Modellering & Load til Microsoft Dynamics NAV Produkt Modellering & Load til Microsoft Dynamics NAV Send data fra et CAD-system, modellér de ønskede produktionsdata, og opret herefter stamdata automatisk i Dynamics NAV. Formål: Hovedformålet med PM&L

Læs mere

WebGIS. Adresseopslag, og andre opslag (MR Stationer, stik m.m.) er ikke ændret. Dog kan du ikke

WebGIS. Adresseopslag, og andre opslag (MR Stationer, stik m.m.) er ikke ændret. Dog kan du ikke WebGIS September 2014 WebGIS er en webside, der viser HMN Naturgas gasledninger. Private kan se hvor gas stikledningen ligger på deres egen grund. Visse samarbejdspartnere har fået lidt udvidet adgang

Læs mere

Go-Kart DMKA Dokumentation

Go-Kart DMKA Dokumentation Go-Kart DMKA Dokumentation April 2009 v.1 Created by MwaZone Auther Mark Weber Andersen Page 2 of 21 Indhold Sidens struktur og opbygning... 3 A. Log-ind... 4 B. Redigere side indhold... 5 Overblik...

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING

INSTALLATIONSVEJLEDNING INSTALLATIONSVEJLEDNING TILLYKKE MED DERES NYE MIB. MIB en benyttes til afspilning af musik og video. Udstyret fremsendes til egen installation. Amuseic Danmark er leverandør af MIB en. Såfremt der opstår

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere