Digital konfigurator. En undersøgelse af web baserede konfiguratorer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Digital konfigurator. En undersøgelse af web baserede konfiguratorer"

Transkript

1 Digital konfigurator En undersøgelse af web baserede konfiguratorer Indledning... 2 I. HTH (Compusoft - Winner Design)... 3 II. Innova engineering... 4 III. Kvik 3D tegneprogram Furnish Pro... 5 IV. IKEA homeplanner... 6 V. Easy Planner 3d... 7 VI. Bunnings Warehouse Kitchenplanner... 8 VII. Floorplanner... 9 VIII. Byggebloggen Roomsketcher IX. Bolia 3D Indretning X. B&Q's 3D Kitchen / Bathroom Planner (2020 technologies) XI. Cembrit Tagberegner & Gavlberegner XII. Danske Bygningsmodeller DK (cadpeople.dk) XIII. Adobe 3D pdf XIV. FormIt for ipad Autodesk Projektet fremadrettet... 17

2 Indledning I det følgende gennemgås eksempler på webbaserede konfiguratorer, webbaserede 3D tegneværktøjer og webbaserede visningsformer af 3D modeller. Dette er tænkt som en afsøgning af feltet og inspiration til forskningsprojektet: NETVÆRK FOR UDVIKLING AF KONFIGURATION AF PARAMETRISKE KOMPONENTER I DESIGN OG ARKITEKTUR et tværfagligt forskningsprojekt mellem Arkitektskolen og Designskolen på KADK. Årsagen til undersøgelsen er, at der i forskningsprojektet tiltænkes at programmere en konfigurator eller en visualiseringsmotor til brug for anvendelse af komponenter mellem arkitektur og design. For at afsøge hvad state of the art er indenfor små gratis web baserede løsninger, der i omfang kunne minde om forskningsprojektets ide, indledes med denne undersøgelse af eksisterende applikationer. Det er hovedsageligt hos producenter af køkken og bad der kan findes denne slags applikationer, men der er medtaget nogle alternativer, bl.a. til visning af bygningsdetaljer ved restaurering af historiske huse. En tagberegner er medtaget som eksempel på et meget specifikt og fokuseret værktøj. Der er udvalgt en række applikationer der menes at være repræsentative, og derfor er alle eksisterende ikke medtaget, da mange anvender de samme underlæggende tekniske løsninger og engines. Undersøgelses formål er alene at danne et overblik af inspirerende karakter til videre brug for projektet. Undersøgelsen er foretaget af Anders Hermund og Lars Klint sommeren 2012

3 I. HTH (Compusoft - Winner Design) (http://www.hth.dk/tegn-og-bestil/) Køkken rum kan designes med parametriske elementer til brug for design, visualisering og pris kalkulation. Nemt anvendeligt Der kan tegnes ved kombination af museklik og numerisk input. Der kan vælges fra seks kategorier: døre, vinduer, tagvinduer, skillevægge, tilslutninger, radiatorer med flere forskellige modeller i hver. Mulighed for 3D tegning, opstalt, plan. Samlet prisudtag på HTH køkkenelementer i form af en indkøbsliste. Mulighed for direkte bestilling i butik.

4 II. Innova engineering (http://www.webplaner-innoplus.de/) Køkken- bade-rum kan designes med parametriske elementer til brug for design, visualisering og pris kalkulation. Nemt anvendeligt Der kan tegnes ved kombination af museklik og numerisk input. Der kan vælges fra seks kategorier: døre, vinduer, tagvinduer, skillevægge, tilslutninger, radiatorer med flere forskellige modeller i hver. Mulighed for 3D tegning, opstalt, plan. Samlet prisudtag på elementer i form af en indkøbsliste.

5 III. Kvik 3D tegneprogram Furnish Pro (http://www.kvik.dk/da-dk/om-kvik/3d-tegneprogram) Kræver download. Kun PC kompatibel. Køkken / Bad / Garderobe kan designes med parametriske elementer til brug for design, visualisering og pris kalkulation. Nogenlunde nemt anvendeligt Der kan tegnes ved kombination af museklik og numerisk input. Der kan vælges fra fire kategorier: køkken, bad, garderobe, tilbehør hver med mange flere forskellige modeller i hver. Mulighed for flere slags 2D og mål & tekst. 3D tegning i perspektiv, isometri, ortografi og en basal rendering med lys & skygger, opstalt, plan. Samlet styklister, prisudtag på elementer. Tegning kan sendes til mail.

6 IV. IKEA homeplanner (http://kitchenplanner.ikea.com/dk/ui/pages/vpuiplayerinstallff.htm?lang=da-dk) Kræver en mindre installation af viewer. Internet Explorer kompatibel. Køkken / Bad / Spisestue kan designes med parametriske elementer til brug for design, visualisering og pris kalkulation. Der er mange elementer og muligheder for customization af gulve, vægge og tilbehør såsom planter. Nogenlunde nemt anvendeligt og omfattende. Der kan tegnes ved kombination af museklik og numerisk input. Der kan vælges fra fem kategorier: rumlayout, køkken, spiseområde, indret, produktliste & service, der alle rummer mange flere forskellige modeller. 2D med mål & tekst. 3D tegning i perspektiv og en basal rendering med lys, opstalt, plan. Samlet styklister med prisudtag på elementer. Kan printes eller gemmes online med brugernavn og tages med i butikken.

7 V. Easy Planner 3d (http://www.easyplanner3d.com/designmyroom.php) Internet Explorer kompatibel. Køkken / Bad / Spisestue kan designes med forskellige elementer i mange kategorier. Der er mange elementer og muligheder for customization af gulve, vægge, farver og tilbehør. Nemt anvendeligt og omfattende med brug af museklik. Der kan tegnes ved brug af museklik. Der kan vælges fra fem kategorier: rumlayout, køkken, spiseområde, indret, produktliste & service, der alle rummer mange flere forskellige modeller. 2D med mål. 3D tegning i perspektiv og en meget basal rendering, plan. Samlet styklister på elementer. Kan printes eller gemmes online med brugernavn.

8 VI. Bunnings Warehouse Kitchenplanner (https://secure.bunnings.com.au/kitchenplanner3d.aspx) Køkken kan designes med forskellige elementer i mange kategorier fra Bunnings warehouse. Der er 6 skridt fra valg af rum til visning i 3D. Muligheder for customization af elementer. Nemt anvendeligt ud fra valg med brug af museklik. Der kan tegnes/vælges elementer fra pågældende butik ved brug af museklik. Der kan vælges fra seks skridt der ender med udprint eller mail af planløsning og elementer til butikken. 2D med mål og samlet styklister på elementer samt et prisoverslag. Kan printes eller gemmes online med brugernavn. Ikke mulighed for udprint af 3D perspektiv tegningen dette er kun et preview, men heller ikke ret pænt.

9 VII. Floorplanner (http://floorplanner.com) Templatebaseret tegneprogram der giver mulighed for at tegne vægge og inventar i template: house, office, venue, other. Det er det hidtil mest omfattende online program af sin slags. Der kan laves haver, huse, konstruktioner, flere etager mv. Der kan indsættes en meget omfattende mængde møblement og dekoration. Nemt anvendeligt ud fra valg med brug af museklik. Der kan tegnes/vælges elementer ved brug af templatebaseret direkte input. Der klikkes med mus og vælges i mange menuer. Der er mange muligheder for at indsætte forud definerede elementer. 2D planer (med skala-mål kun i købeversionen). Kan printes eller gemmes online med brugernavn. Kan deles på de sociale medier eller mailes. Der kan saves: Image (jpg eller png) eller PDF. Har et tegneserieagtigt look i 2D og en lidt flad visning i 3D.

10 VIII. Byggebloggen Roomsketcher (http://planner.roomsketcher.com) Templatebaseret tegneprogram der giver mulighed for at tegne rum og inventar. Der vælges: vægge, vinduer, materialer og inventar. Det er knap så omfattende som floorplanner, men til gengæld med en lidt mere færdig finish. Der kan laves konstruktioner, flere etager mv. Der kan også indsættes en omfattende mængde møblement og dekoration. Findes også i en købeversion med flere muligheder. Nemt anvendeligt ud fra valg med brug af museklik. Der kan tegnes/vælges elementer ved brug af templatebaseret direkte input. Der trækkes og klikkes med mus og vælges i mange menuer. Der er mange muligheder for at indsætte forud definerede elementer. 2D planer og nogenlunde 3D renderinger. Kan printes eller gemmes online med brugernavn. Kan deles på de sociale medier eller mailes. Der kan saves og printes billeder. Der findes en funktion til projekt præsentation, der rummer renderinger, planer og renderede snit i ret ok kvalitet.

11 IX. Bolia 3D Indretning (http://www.bolia.com/da-dk/content/denmark/bolia_dk/inspiration/pages/3d-indretningsprogram.aspx) Stue, spisestue, soveværelse, køkken eller bad kan designes med forskellige elementer i mange kategorier fra Bolia. Der er Byg, Indret, Dekorer som hovedkategorier med et væld af elementer til belysning og elementer. Nemt anvendeligt ud fra valg med brug af museklik. Det er dog til tider vanskeligt gennemskueligt at komme tilbage fra eksempelvis 3D view til plan. Der kan tegnes/vælges elementer fra pågældende butik ved brug af museklik. 2D med mål og samlet som plantegninger eller renderede planer. Kan printes eller gemmes online med brugernavn. Standarden er 3D, og det er en udmærket kvalitet renderinger med mulighed for HD. Mulighed for udprint af 3D perspektiv tegningen. Mulighed for at måle direkte i modellen.

12 X. B&Q's 3D Kitchen / Bathroom Planner (2020 technologies) (http://www.diy.com/diy/jsp/bq/templates/content_lookup.jsp?content=/content/inspiration/help_me_to _design/index.jsp) Køkken og Bad kan designes med forskellige elementer i mange kategorier fra det engelske B&Q. Det virker en anelse tungere at anvende end de tilsvarende, især mht. visning i 3D. Der findes også en obstacle kategori til at lave installationskasser eller tage højde for rørføringer. Det kræver en profil og virker ganske besværligt at få i gang. Baseret på brug af museklik. Der kan tegnes/vælges elementer fra pågældende butik ved brug af museklik. Der kan vælges fra layout, add items, decorate, shopping list, Mulighed for udprint eller mail af planløsning og elementer. Der kan også bookes en konsulent. 2D med mål og samlet styklister på elementer samt et prisudtag. Kan printes eller gemmes online med brugernavn. Ikke mulighed for udprint af 3D perspektiv tegningen dette er kun et preview, dog i en acceptabel kvalitet.

13 XI. Cembrit Tagberegner & Gavlberegner (http:// /tagberegner/#cembrit tagberegner) Cembrit Tagberegner er primært et værktøj til brug for dig som håndværker eller som privatperson, så du nemt og hurtigt kan beregne forbruget af tagplader og tilbehør og/eller gavlbeklædning og tilbehør. Programmet er let at anvende, idet der blot skal indtastes data, hvorefter programmet udregner materialeforbruget. Herefter kan du udskrive en stykliste på materialeforbruget til brug overfor enten kunde eller tømmerhandleren. Meget simpelt og specifikt rettet mod produktet og dets anvendelse. Templatebaseret direkte input. målene på din bygning: Højde, bredde, taghøjde/hældning, etc. Den ønskede tagtype. Beregning af materialeforbruget samt en stykliste med alle materialerne.

14 XII. Danske Bygningsmodeller DK (cadpeople.dk) (http://www.danskebygningsmodeller.dk) Vidensportal indeholdende digitale 3D-modeller af og udvalgte detaljer fra etageejendomme fra perioden Modellerne og detaljerne er tilstræbt repræsentative med udgangspunkt i konkrete bygningseksempler og på basis af eksisterende litteratur. Virkelighedens bygninger vil naturligvis være mere varierede. Formålet med portalen er at give brugere elever/studerende, undervisere, tekniske rådgivere, håndværkere og andre med interesse for dansk bygningskultur et let forståeligt og nyttigt indblik i, hvordan ældre danske bygninger er konstrueret. De viste detaljer er valgt ud fra, at konstruktionerne er særligt sammensatte og derfor ofte består af komplicerede samlinger og materialesammensætninger. Portalen skaber en virtuel mulighed for at studere de udvalgte bygningsdetaljer på nært hold, og er et godt supplement til at undersøge virkelige bygninger - eller et brugbart alternativ, når dette ikke er en aktuel mulighed. En række af de viste detaljer er suppleret med eksempler på ændringer, som det kan blive nødvendigt at foretage som følge af fx skader og vedligeholdelsesarbejder. Disse eksempler vises uden ansvar for nogen af de parter, der er anført i kolofonen. Overskuelig Søgning på typer og detaljer, ikke decideret en konfigurator. Flash visualiseringsmodel med interaktivitet.

15 XIII. Adobe 3D pdf (http://www.adobe.com/manufacturing/3dpdfsamples/3dsolutions/) Adobe 3D pdf er en visningsmetode der muliggør en interaktiv 3D model i pdf formatet. Der kan tændes og slukkes ofr lag, og sættes snit og plantegner ind som del af pdf portfolio. Enkelt, men måske for mange muligheder til at det kan være helt simpelt. Fra og med Acrobat X er der ikke længere indbygget mulighed for at anvende mange forskellige 3d formater, men dette skal tilkøbes hos Tetra4D. Pdf med 3D der kan sendes og ses med pdf viewer.

16 XIV. FormIt for ipad Autodesk (https://itunes.apple.com/ca/app/autodesk-formit/id ?mt=8) Autodesk FormIt mobil app er en meget intuituitiv og enkel måde at designe digitale 3D modeller med fingrene på touch skærmen på ipad. Der kan tegnes former lidt a la Sketchup, og geometrierne kan efterfølgende transformeres og laves om ved enkle greb. Det er en applikation der fokuserer direkte på den første skitsering. Der kan indsættes billeder og simuleres sollys i et begrænset omfang. Enkelt med brug af fingre på skærmen både til at tegne og transformere geometrien, og til at navigere i modellen. Deformere. Trods simpliciteten er der lagt mange features ind, hvilket nogle gange giver lidt usikkerhed om hvordan der skal opereres for en given kommando. Der kan importeres underlægningsbilleder eller planer, hvorefter der så skitseres med fingrene direkte på kærmen. Der kan gemmes billeder af modellen, men også eksporteres til Cloud en hvorfra modellerne kan hentes ind i Autodesk Revit. Denne eneste applikation der lever op til dette altafgørende krav!

17 Projektet fremadrettet Denne korte undersøgelse tillader at underinddele de webbaserede konfiguratorer typemæssigt i de forskellige formål. Rudimentære tegneprogrammer til fastlæggelse af simpel rumgeometri Placering af komponenter/objekter i rum geometri Konfigurering af komponenter (parametri/costumization) Beregning af arealer, materialer, priser Visning til præsentationsformål Modelleringen er oftest ikke avanceret nok til at kunne anvendes i tilstrækkelig grad til egentlig modellering af arkitektur eller design, og kan ikke måle sig med de modelleringsværktøjer der allerede anvendes på KADK og i erhvervet. Det foreslås til dette projekt at arbejde frem mod en konfigurator til visnings & præsentation & rudimentær skitsemodellering, som en blanding af IX, XI, XII & XIII, men med et fokus på XIV. Vi forestiller os en blanding af FormIt modelleringsmuligheder, men endnu mere målrettet og simpelt (en virtuel skumskærer eller papfolder ) gerne med en renderingskvalitet som i Bolia. Dog en rendering der understøtter fornemmelsen af at arbejde med skitsematerialet såsom pap eller styreform. Der er ingen tvivl om at en sådan applikations styrke (og måske endda dens eneste mulighed for succes) vil ligge i et interface der på denne måde fremstår motiverende og uhyre enkelt. Der er følgende krav til en konfigurator der skal kunne anvendes til projekter på Arkitektskolen og Designskolen: Mulighed for visning af kontekst til at understøtte projektets hovedgreb Mulighed for enkel template baseret opsætning af underliggende tegningsmateriale Knap til fast øjenhøjde Mulighed for at bevæge sig, gå en tur gennem modellen, som i en spil-engine Mulighed for opretning af styrtende linier Nemt skift mellem perspektiv, isometri, axonometri Nem zoom og navigation Mulighed for at gemme views til efterfølgende præsentation Skal ikke kræve download af tungt program eller en tung viewer Skal være enkelt og lækkert i sin fremtoning Eksport til Revit som massing eller IFC

3D BIM modeller. En bedre sammenhæng i projektet. Theis K. R. Andersson S093369

3D BIM modeller. En bedre sammenhæng i projektet. Theis K. R. Andersson S093369 3D BIM modeller En bedre sammenhæng i projektet Theis K. R. Andersson S093369 Forord Teknologisk Institut har en vision om en digital platform, der understøtter rådgivningsprojekter i byggeriet, fra skitse

Læs mere

Hvordan entreprenøren får gavn af et digitalt projekt. - Baseret på B. Nygaard Sørensen A/S erfaringer

Hvordan entreprenøren får gavn af et digitalt projekt. - Baseret på B. Nygaard Sørensen A/S erfaringer Hvordan entreprenøren får gavn af et digitalt projekt - Baseret på B. Nygaard Sørensen A/S erfaringer 1 Hvem står bag denne miniguide? Denne miniguide er udgivet af Implementeringsnetværket for Det Digitale

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Kursusl2014-15. Workshop Certificering. Floorwalk. Seminar Webinar. Uddannelse hos NTI CADcenter. Online. kurser. Kompetenceanalyse. Firmakurser.

Kursusl2014-15. Workshop Certificering. Floorwalk. Seminar Webinar. Uddannelse hos NTI CADcenter. Online. kurser. Kompetenceanalyse. Firmakurser. Kursusl2014-15 Floorwalk Workshop Certificering Online kurser Firmakurser Uddannelse hos NTI CADcenter Åbne kurser Seminar Webinar Kompetenceanalyse NTI CADcenter A/S totalleverandør af CAD-, CAM-, GIS-

Læs mere

Kursusl2015l 1. NTI CADcenter A/S totalleverandør af CAD-, CAM-, GIS- og PDM-løsninger. Gold Partner. Værløse. Ringsted. Vejle. Aarhus.

Kursusl2015l 1. NTI CADcenter A/S totalleverandør af CAD-, CAM-, GIS- og PDM-løsninger. Gold Partner. Værløse. Ringsted. Vejle. Aarhus. Kursusl2015l 1 NTI CADcenter A/S totalleverandør af CAD-, CAM-, GIS- og PDM-løsninger Gold Partner Værløse. Ringsted. Vejle. Aarhus. Aalborg www.nti.dk altid opdateret med de sidste nye kurser og datoer

Læs mere

CBkort brugervejledning

CBkort brugervejledning CBkort brugervejledning Version 2.5 September 2009 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 4 1.1 Formål 4 1.2 Målgruppe 4 2. Forudsætninger 4 3. Præsentation af CBkort 4 3.1 Sidens opbygning 4 3.1.1 Kortet

Læs mere

Brugermanual 1.1 Netpub. Oktober 2004 Rosendahls - Schultz Grafisk

Brugermanual 1.1 Netpub. Oktober 2004 Rosendahls - Schultz Grafisk Brugermanual 1.1 Netpub Oktober 2004 Rosendahls - Schultz Grafisk 2 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion til Netpub... 6 1.1. Om brugermanualen... 7 1.2. Sådan arbejder Netpub.... 7 1.3. Kom godt i gang

Læs mere

OpenOffice introduktion

OpenOffice introduktion OpenOffice introduktion Kan også anvendes til LibreOffice Version: August 2012 Indholdsfortegnelse OpenOffice 3.0...5 Denne manual...5 OpenOffice (OO) vs Microsoft Office (MSO)...5 Hjælp!...5 Hent programmet...6

Læs mere

Gengivelse af denne bog eller dele heraf uden tilladelse er ikke tilladt ifølge gældende dansk lov om ophavsret.

Gengivelse af denne bog eller dele heraf uden tilladelse er ikke tilladt ifølge gældende dansk lov om ophavsret. Kolofon: Af: Charlotte Cederstrøm & Heidi Bille Forlag: IT-Univers ApS Telefon: 2177 3463 E-mail: info@it-univers.dk & heidi@dolphinconsult.dk Web: www.it-univers.dk & www.dolphinconsult.dk År: 2013 ISBN:

Læs mere

Photoshop fortsat: Genskab en webside.

Photoshop fortsat: Genskab en webside. Webdesign og webkommunikation, formiddagshold (hold 1), IT Universitetet, forår 2012. Photoshop fortsat: Genskab en webside. 1. Lidt om hvad du har lært Sidste gang prøvede du at arbejde med nogle basale

Læs mere

Revit LT 2013 Parcelhus

Revit LT 2013 Parcelhus Revit LT 2013 Parcelhus Frede Uhrskov Forord Dette kursus gennemgår de helt grundlæggende elementer i Revit LT 2013. For at få det rette udbytte af Revit LT 2013, er det meget vigtigt, at man følger et

Læs mere

DESIGN-PARTNER VEJLEDNING. af Vivian Høxbro. og Jubbe Netterstrøm

DESIGN-PARTNER VEJLEDNING. af Vivian Høxbro. og Jubbe Netterstrøm DESIGN-PARTNER VEJLEDNING af Vivian Høxbro og Jubbe Netterstrøm FORORD 29. april 2014 Design-Partner er udviklet med specielt henblik på den professionelle strikdesigner. Ved hjælp af Design-Partner er

Læs mere

Introduktion til Klub-cms

Introduktion til Klub-cms Introduktion til Klub-cms Manualen er tænkt som et opslagsværk, som er inddelt efter menupunkterne i systemet. Læs dog indledningen inden du starter. 1 Indhold: Indledning... 4 Kort om Klub-cms... 4 Hvordan

Læs mere

Microsoft Visio 2010 DK

Microsoft Visio 2010 DK I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Introduktion... 1 Skabeloner og stencils...2 Visio 2010 arbejdsskærmen... 4 Stencils...4 Sidens egenskaber...7 Faneblade og trykknapper i Visio 2010... 10 Quick Access

Læs mere

BIM. kontekst digitalt udbud. 7. semester speciale Bygningskonstruktøruddannelsen, VIA University College

BIM. kontekst digitalt udbud. 7. semester speciale Bygningskonstruktøruddannelsen, VIA University College BIM kontekst digitalt udbud 7. semester speciale Bygningskonstruktøruddannelsen, VIA University College Forfatter: Brian Hermansen Vejleder: Viggó Magnússon Titelblad Bygningskonstruktøruddannelsen VIAUC

Læs mere

Produktkatalog fra. Online Medier Version 1.0

Produktkatalog fra. Online Medier Version 1.0 Produktkatalog fra Online Medier Version 1.0 Online Mediers produktkatalog Indholdsfortegnelse Side Indledning 1 Portalen - Generelt 2 Portalen - Interne funktioner (features) 3 Portalen - Designmanual

Læs mere

Wordpress 2.7. Manual for redaktør/blogger Webwoman.dk. Denne version er fra 9. marts 2009. Må frit kopieres og distribueres i original version

Wordpress 2.7. Manual for redaktør/blogger Webwoman.dk. Denne version er fra 9. marts 2009. Må frit kopieres og distribueres i original version Wordpress 2.7 Manual for redaktør/blogger Webwoman.dk Denne version er fra Må frit kopieres og distribueres i original version 2 Indhold Gennemgående udtryk, du bør kende... 4 Log ind på din hjemmeside/blog...

Læs mere

Umbraco v4 Vejledning til redaktører

Umbraco v4 Vejledning til redaktører Umbraco v4 Vejledning til redaktører Produceret af Umbraco s Community Umbraco // The Friendly CMS Indhold 1 Introduktion... 3 2 Kom i gang med Umbraco... 4 2.1 Log ind... 4 2.2 Redigeringsinterfacet...

Læs mere

Joomla! 1.0 Quick Start Guide

Joomla! 1.0 Quick Start Guide Joomla! 1.0 Quick Start Guide Forfatter: Russell Walker (www.netshinesoftware.com) Version: 1.0 Senest opdateret: 17/09/2005 Danish Translation: Version: 1.0 Oversættelse: Rikard Jensen 25/09/05 - Kontrol:

Læs mere

Introduktion til Client Version 9.0

Introduktion til Client Version 9.0 Introduktion til Client Version 9.0 Spørgeskema Web interview Rapport Indholdsfortegnelse Gennemførelse af en webbaseret spørgeskemaundersøgelse... 1 Sådan kommer du i gang... 1 Projektoversigt... 2 Opret

Læs mere

System til vagtplanlægning

System til vagtplanlægning System til vagtplanlægning Virkelighed og modeller Gruppe A312, Software Det Teknisk- Naturvidenskabelige Basisår Aalborg Universitet 19. december 2005 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Basisår Software

Læs mere

- tegner fremtiden. KURSUSKATALOG - ny viden til dig!

- tegner fremtiden. KURSUSKATALOG - ny viden til dig! - tegner fremtiden KURSUSKATALOG - ny viden til dig! INDHOLD CADSKOLEN 3 LØSNINGER 4 UDDANNELSE 5 AUTODESK CERTIFICERING 6 SPECIELT TILPASSET 7 REVIT ARCHITECTURE 8-13 Grundlæggende Videregående Få styr

Læs mere

VEJLEDNING I EVALUERING AF PROJEKTWEB

VEJLEDNING I EVALUERING AF PROJEKTWEB Susanne C. Hartvig VEJLEDNING I EVALUERING AF PROJEKTWEB Ingeniør Arkitekt Bygherre Producent Entreprenør RAPPORT BYGiDTU R-002 2001 ISSN 1396-4011 ISBN 87-7877-057-2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...1

Læs mere

www.matematiksider.dk/perspektiv_down.html

www.matematiksider.dk/perspektiv_down.html Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 5 2. Centralprojektionsmodellen... 5 3. Kort om rumgeometri... 8 4. Rummet og den perspektiviske plan... 12 5. Den perspektiviske afbildning... 14 6. Perspektivets

Læs mere

Kursusl2015l 1. NTI CADcenter A/S totalleverandør af CAD-, CAM-, GIS- og PDM-løsninger. Gold Partner. Værløse. Ringsted. Vejle. Aarhus.

Kursusl2015l 1. NTI CADcenter A/S totalleverandør af CAD-, CAM-, GIS- og PDM-løsninger. Gold Partner. Værløse. Ringsted. Vejle. Aarhus. Kursusl2015l 1 NTI CADcenter A/S totalleverandør af CAD-, CAM-, GIS- og PDM-løsninger Gold Partner Værløse. Ringsted. Vejle. Aarhus. Aalborg www.nti.dk altid opdateret med de sidste nye kurser og datoer

Læs mere

Vejen til succesfulde webstrategier. We can t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.

Vejen til succesfulde webstrategier. We can t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them. Vejen til succesfulde webstrategier We can t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them - Albert Einstein Copyright 2009 Claus Rønnow easynet ApS Udgivet i august 2009.

Læs mere

8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen

8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen 8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen Indhold Intro Kend dine besøgende Gør valget simpelt og vind kunder Sådan får du en optimeret kategoriside Eksempler på to gode kategorisider Brug

Læs mere

En simpel hjemmeside med HTML. Kom i gang med FrontPage

En simpel hjemmeside med HTML. Kom i gang med FrontPage I dette modul skal du lære at oprette og arbejde med hjemmesider med programmet Frontpage 2003. Men først skal du lære lidt om HTML-kodning. Selv om du ikke behøver at kende til HTML for at skabe hjemmesider

Læs mere

http://www.knowware.dk

http://www.knowware.dk Acrobat Reader: tips... F5/F6 åbner/lukker Bogmærker I Menu AVis sindstiller du, hvordan filen vises på skærmen CTRL+0 = Hele siden CTRL+1 = Originalstørrelse CTRL+2 = Vinduesbredde I samme menu kan du

Læs mere

MIT FØRSTE PROJEKT HUSINSTALLATION

MIT FØRSTE PROJEKT HUSINSTALLATION MIT FØRSTE PROJEKT HUSINSTALLATION Sådan laver du et simpelt projekt med en husinstallation, hvor du anvender de mest almindelige funktioner i PC SCHEMATIC Automation. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S. Sidst

Læs mere