Vejledning til Club Counsellor i brug af RYE Database 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til Club Counsellor i brug af RYE Database 2008"

Transkript

1 Vejledning til Club Counsellor i brug af RYE Database 2008 Indledning Multi District Denmark har udviklet en database til brug ved administration af udvekslingsstudenter. Databasen kan åbnes fra alle pc ere, der er tilsluttet Internettet og har Internet Explorer som browser, og kan benyttes af alle, der har et brugernavn og en adgangskode til databasen. Brugeroplysninger bliver sendt som mail til brugere, der skal have adgang. Databasen er konstrueret således, at en person kun skal oprettes en gang, og den samme person kan tilknyttes flere studenter som kontaktperson. Det har den store fordel, at hvis en person fx får nyt telefonnr., så skal det kun rettes et sted for at blive vist på alle de studenter, vedkommende er tilknyttet. Denne vejledning indeholder en forklaring på de mest almindelige opgaver for en Club Counsellor og beskriver de mest almindelige funktioner og personroller i databasen. Alle data fra tidligere versioner er importeret til den nye database. Data i de gamle versioner har ikke i alle tilfælde været opdateret korrekt. Dette kan medføre fejl på nogle personer i databasen. Støder du på sådanne fejl, indberettes disse til din District Counsellor eller Chairman. De brugeroplysninger, som gælder for denne database, skal også benyttes ved indlogning på Denne manual er udarbejdet af Niels Oehlenschlæger Rotary Youth Team District 1470

2 - 2 - Indholdsfortegnelse Vejledning til Club Counsellor i brug af RYE Database Indledning... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Adgang til databasen... 3 Hvor findes den databasen... 3 Hvis du har glemt dit Password... 4 Sådan ændrer du dit password... 4 Opsætning af browser... 5 Tillad Pop-up-vinduer i Internet Explorer... 5 Hvad indeholder databasen... 6 Bruger typer User Types... 6 Student... 6 Chairmen - CM... 6 District Counsellor - DC... 6 Ass. District Counsellor - ADC... 6 Club Counsellor - CC... 6 Youth Exhange Officer YEO... 6 Protection Officer PO... 6 Travel Agent - TA... 6 Student Family SF... 6 Funktioner i databasen... 7 Sidemenu ser sådan her ud... 7 Avanceret søgning... 8 Søgning uden brug af søgeskabelon - Template... 9 Søgning ved brug af eksisterende Template... 9 Opret ny søge skabelon - Template Rette eller slette en eksisterende skabelon - Template Rette en Template Slette en Template Udskrivning af lister - Print List Udskrift af en enkelt persons data Opdatering af aktuelle Host Student Families Indledning til Host Student Families Sådan tilføjer du en Host Student Family som Contact Opret ny Host Student Family Tilknytte en Host Student Family som Contact til en student Contacts Fanen på studenten Sådan tilknytter du Contacts til dine studenter Her vises hvordan en kontaktperson udvælges Tilknyt en anden User Type fx Club Counsellor som Host Student Familiy Perioder hos Host Families... 22

3 - 3 - Adgang til databasen Hvor findes den databasen Den findes på følgende adresse eller Denne adresse skrives i adresse linien i din Internet Explorer og derefter taster du Enter. Følgende billede fremkommer: I Username: skriver du den adresse, som du har modtaget i dit mail-system. I Password: skriver du den tilsendte kode. Hvis du markerer feltet Remember Me, så slipper du for i de næste 4 uger at skulle anføre Username og Password. Nederst til venstre i Login billedet findes en funktion, som benyttes, hvis du har glemt dit Password (I forgot my password!). Beskrevet på næste side.

4 - 4 - Hvis du har glemt dit Password Så gør du følgende: Klik på I forgot my password i indlognings-billedet, og der skiftes funktion. I feltet under teksten Please enter your address: skriver du din adresse og Klikker på Send Password. Dine brugeroplysninger bliver nu sendt automatisk til dig i løbet af få minutter. I det nederste venstre hjørne af billedet kan du returnere til Login-billedet ved at Klikke på Go to login screen!. Sådan ændrer du dit password Klik på My Account i Sidemenuen, og dit billede vises i pop-up-vindue. Klik herefter på Account Fanen. Her skriver du dit nye Password - Klik på Update for at gemme. Password kan ikke ses af øvrige brugere i databasen. Expiry Date er den dato, hvor din adgang udløber. Kontakt din District Counsellor, hvis du ønsker den forlænget.

5 - 5 - Opsætning af browser Databasen benytter sig af pop-up-vinduer Det er vigtigt, at du giver tilladelse til at anvende pop-up-vinduer fra domænet: database.rotary-yep.dk. Tillad Pop-up-vinduer i Internet Explorer Åbn Internet Explorer og vælg Funktioner > Blokering af pop-up-vinduer > Indstilling for blokering af pop-up-vinduer Følgende billede åbnes: I dette felt skriver du eller og Klikker på Tilføj. Herefter Klikker du på Luk.

6 - 6 - Hvad indeholder databasen Bruger typer User Types Databasen indeholder 7 forskellige User Types, der alle skal være tilknyttet et land, et distrikt og en klub. Brugertyperne beskrives i det følgende: Student Alle udvekslingsstudenter, Inbounds og Outbounds, der aktuelt er på udvekslingsophold eller på vej ud, bliver oprettet i databasen. De får adgang til at læse alt om sig selv og kan se deres kontakter både ude og hjemme. De har desuden adgang til at søge oplysninger om alle øvrige personer i databasen. De har dog ikke mulighed for at ændre indtastede data. Chairmen - CM Alle Chairmen bliver opdateret i databasen, når deres distrikt udveksler. Alle Chairmen kan oprette / ændre / slette alle personer med Home eller Host Country som eget Country. De kan også oprette / ændre / slette alle andre Chairmen. District Counsellor - DC Alle District Counsellors er opdateret i systemet og har ret til at læse alt. De kan oprette / ændre / slette studenter med Home eller Host Country som eget Country. Ass. District Counsellor - ADC Alle Ass. District Counsellors er opdateret i systemet og har ret til at læse alt. De kan oprette / ændre / slette studenter med Home eller Host Country som eget Country. Club Counsellor - CC Alle Club Counsellors i klubber, der udveksler eller har udvekslet, er opdateret i systemet og har ret til at læse alt. De kan kun oprette / ændre / slette Student Families SF og tilknytte dem til udvekslingsstudenter, der er tilknyttet deres egen klub. De kan også ændre på studenter fra egen klub. Youth Exhange Officer YEO Personer der kun har ret til at læse og udskrive lister fra databasen. Protection Officer PO Personer der kun har ret til at læse og udskrive lister fra databasen, samt ændre data på studenter fra egen klub. Travel Agent - TA Travel Agent har ret til at læse og udskrive oplysninger fra databasen og kan vedligeholde udvekslingsstudenternes rejseplaner, der indtastes på Fanebladet Travel Plan på de enkelte studenter Studenterne kan på denne måde løbende holde sig ajour med deres rejseplaner ved ud- og hjemrejse. Student Family SF Student Families kan tilknyttes både som Host og Home Student Family til en udvekslingsstudent Home Student Family vil altid være studentens familie i hjemlandet, hvorimod en Host Student Family altid vil være den værtsfamilie, en student bor hos i udlandet eller her i Danmark.

7 - 7 - Funktioner i databasen Sidemenu ser sådan her ud Ved Klik på en af knapperne under User Types vises alle aktuelle brugere i kategorien. My Account viser oplysninger om dig. Via My Account får du ret til at ændre dit Password og læse dine Data. Er de forkerte - kontakt din DC. Print List giver adgang til at udskrive diverse lister efter eget valg. Funktionen beskrives senere i denne vejledning. Ved Klik på Advanced Search åbnes en formular til at søge på mere specifikke kriterier. Funktionen beskrives senere i denne vejledning. Ved Klik på Admin får du adgang til at oprette nye Student Families via menu punktet User. Ved Klik på den lille Pil kan du vælge, hvilken User Type du vil søge efter. Du kan også vælge at søge i All Users. I det blanke felt skrives søgekriterium. Klik derefter på Search. Dette felt er kun til søgning på YEPnr. Indtast det aktuelle YEPnr. - Klik derefter på Search. Den aktuelle students billede åbner i pop-up-vindue.

8 - 8 - Avanceret søgning Avanceret søgning giver mulighed for at søge mere specifikt på alle oplysninger i databasen og på forskellige persontyper. Det er også muligt at oprette søgeskabeloner, der kan bruges til at gemme de søgninger, du ønsker at bruge ofte. Her er et eksempel på, hvordan du finder alle studenter, der hører til din klub. Det kræver 2 søgninger, idet der skelnes mellem Inbounds og Outbounds i databasen. Klik på Advanced Search for at åbne søgebilledet: På næste side beskrives de enkelte elementer på søgesiden.

9 - 9 - Søgning uden brug af søgeskabelon - Template I dette eksempel søges alle Outbounds fra en bestemt klub. Du skal ikke ændre i felterne i øverste linie. Klik på Pilen og vælg Home Club. I feltet ud for Home Club skrives et klubnavn. Klik på i nederste højre hjørne af søge billedet for at udføre søgningen. Resultatet bliver vist i et nyt billede. Hvis du ændrer Home Club til Host Club, får du alle Inbounds tilknyttet din klub. Søgning ved brug af eksisterende Template Klik på Pilen og vælg et Team. Klik på i nederste højre hjørne af søge billedet for at udføre søgningen. Resultatet bliver vist i et nyt billede.

10 Opret ny søge skabelon - Template I dette eksempel kan du oprette ny Template, der søger alle Outbounds fra din klub Vælg New Template Klik på Pilen og vælg New Template. Template Name er valgfri, men i dette tilfælde kan du skrive Outbounds from My Club. Gå til næste billede. Vælg Søgekriterium Du skal ikke ændre i felterne i øverste linie. Klik på Pilen og vælg Home Club. I feltet ud for Home Club skrives dit klubnavn. Gå til næste billede. Nu skal Templaten gemmes Klik på Save for at gemme Templaten. Klik på i nederste højre hjørne af søgebilledet for at udføre søgningen. Resultatet bliver vist i et nyt billede.

11 Rette eller slette en eksisterende skabelon - Template Du kan kun rette eller slette de Templates, du selv har oprettet. Der findes også Globale Templates, der kan benyttes af alle brugere, men det kræver Administratorrettigheder at ændre eller slette Globale Templates. Rette en Template Find den Template du vil rette og foretag de ændringer i du måtte ønske. Klik herefter på Update. Slette en Template Find den Template du vil slette. Klik herefter på Delete.

12 Udskrivning af lister - Print List Ved hjælp af Print List funktionen er det muligt at udskrive lister fra databasen kombineret efter egne valg. I Print List funktionen kan der også gemmes Templates. Det første billede i Print List funktionen er næsten magen til billedet, der benyttes til Advanced Search. Perform Search knappen er blot ændret til Continue >>. Sådan åbnes Print List: Klik på Print List og i det første billede vælges den persongruppe og de søgekriterier, der skal danne grundlag for listen. Husk at du kan benytte en Template i dette billede. Når du har valgt persongruppe og søgekriterier Klikker du på Continue >> i nederste højre hjørne og dette billede vises er vises på næste side:

13 Marker de ønskede felter med Tjektegn (Klik i dem med musen Tjektegn fjernes igen med Klik med musen). Til venstre for felterne med tjektegn kan du angive et tal, der afgør i hvilken rækkefølge kolonnerne vil blive vist i udskriften. I dette eksempel bliver listen sådan her: Used Name Host Club YEP Number YEP Team Address Bemærk at Travel Plan* kun kan benyttes alene Den benyttes kun af Travel Agents og af personer, der modtager de unge ved ankomst i lufthavne. Klik på Continue >> for at gå til næste billede, der vises på næste side.

14 Her vises resultatet af dit valg på forrige side: Hvis der ikke vises nogle navne, så er der ingen personer, der passer til dit søgekriterium. Benyt << Back knapperne til at komme retur til det første billede i Print List funktionen, hvor du valgte søgekriterier. Du har nu 2 muligheder for at få en liste med data: Du kan via Eksport >> knappen få en tekstfil, der kan importeres i et regneark (Der findes en manual på rotary-yep.net, der viser hvordan du importer data til et regneark) eller du kan få din liste som en PDF fil via Print List >> knappen. Det sidste kræver, at du har installeret Acrobat Reader på din pc. Udskrift af en enkelt persons data. På General Fanen på studenter og øvrige persontyper findes en Print knap. Klik på den og data vises i nyt billede.

15 Opdatering af aktuelle Host Student Families Indledning til Host Student Families Som Club Counsellor er du ansvarlig for, at alle Outbounds og Inbounds tilknyttet din klub løbende bliver tilføjet oplysninger om Host Student Families. Du har rettigheder til at oprette / ændre / slette alle Host Student Families. En Host Student Family kan dog ikke slettes, så længe de er tilknyttet en student som kontaktperson. Home Student Families tilføjes af Chairman og af District Counsellors. Sådan tilføjer du en Host Student Family som Contact Du skal først sikre dig, at den aktuelle Student Family er oprettet i databasen. Det gør du ved at søge efter familien via Search funktionen. Husk, at en Home Student Family kan tilknyttes en anden student som Host Student Family. Hvis familien allerede findes, skal du sikre dig at de indtastede data er de aktuelle. I modsat fald indtastes de korrekte data, og der sluttes af med at Klikke på Save. Hvis den aktuelle Host Student Family ikke findes, skal den oprettes. Se vejledning næste side.

16 Opret ny Host Student Family Du skal først sikre dig, at du mindst har følgende oplysninger: Navn (har du den ikke, kan midlertidig benyttes Country District Club Du opretter en ny Host Student Family ved at Klikke på User under Admin i Sidemenuen og følgende billede kommer: Vigtigt HUSK at vælge Student Family Her skrives navn Fornavn Efternavn fx Lars Hansen. Her skriver du familiens e- mail adresse. Har du den ikke, kan du tildele en midlertidig ved at Klikke på Pilen til højre for feltet. Slut af med at Klikke på Save og familiens billede åbnes i et pop-up-vindue. Se Familiens billede på næste side.

17 Student Family: Familien tildeles automatisk samme Country District - Club Name, som du selv har. De skal ikke ændres, hvis familien er Host Student Family for en af dine Inbound Students. Hvis det drejer sig om en Host Student Family, som du skal tilknytte din Outbound Student, så skal du ændre Country, District og Club Name til det samme som din Outbound. Det gør du ved først at vælge ny Country derefter District og til sidst Club Name. I Districts vises kun de Districts, der hører til det valgte Country. I Club Name vises kun de klubber, der hører til det valgte District. Skulle det ønskede District eller den ønskede Club ikke blive vist som valgmulighed, skal du kontakte din District Counsellor eller Chairman. Tilføj øvrige relevante oplysninger og Klik på Save. Herefter lukker du vinduet ved at Klikke på knappen Close eller på det røde kryds i øverste højre hjørne. Bemærk format på postnr. og telefonnr. På næste side beskrives, hvordan du tilknytter en Host Student Family til en af dine studenter.

18 Tilknytte en Host Student Family som Contact til en student Du skal først finde den aktuelle student. Benyt YEP Search eller søg på studentens navn via en af de andre søgemuligheder. Sådan ser en students billede ud Klik på Contacts fanen og følgende billede vises. Se næste side.

19 Contacts Fanen på studenten På Contacts fanen tilknyttes alle de officielle kontaktpersoner en student har. Alle Host Student Families indtastes af Club Counsellor. I nogle tilfælde vil den første Host Student Family blive tilknyttet af Chairman på Inbounds. Sådan tilknytter du Contacts til dine studenter. Klik på den aktuelle students Contact Fane, og dette billede vises: 1. Under Type vælges der mellem Host eller Home kontakter 2. Under Contact Role vises rollen, som kontakten har i forhold til studenten 3. Under User Type vises kontaktens type i databasen. Forkortelser: CM Chairman DC District Counsellor ADC Ass. District Counsellor CC Club Counsellor PO Protection Officer SF Student Family Hvis du Klikker på et navn, åbnes kontakten i et nyt pop-up-vindue, og alle oplysninger på vedkommende vises.

20 Her vises hvordan en kontaktperson udvælges 1. I Type vælges Host Klik på den Pilen og vælg Host 2. Contact Role bliver automatisk sat til Student Family 3. I User Type vælges Student Family 4. I Full Name vælges den Host Student Family, der skal tilknyttes studenten. Dit valg skal se sådan her ud: Klik herefter på Save og den valgte familie tilknyttes studenten.

21 Tilknyt en anden User Type fx Club Counsellor som Host Student Familiy Systemet giver mulighed for at tilknytte øvrige User Types som Host Student Family på en student. I det følgende eksempel tilknyttes en Club Counsellor som Host Student Family. I mange tilfælde bor en student hos deres Club Counsellor i den første tid, efter de er ankommet. 1. I Type vælges Host Klik på den Pilen og vælg Host 2. Contact Role bliver automatisk sat til Student Family 3. I User Type vælges Club Counsellor 4. I Full Name vælges den Host Student Family, der skal tilknyttes studenten. Dit valg skal se sådan her ud: Klik på Save for at tilføje Club Counsellor som Host Student Family. Her vises resultatet: Club Counsellor Knudsen er nu tilknyttet studenten som Host Family. Klik på Remove knappen for at fjerne en Host Family.

22 Perioder hos Host Families Du kan oprette de perioder studenten skal bo hos familierne. (Studenten har også mulighed for selv at se disse perioder i databasen). Som du kan se er der allerede opdateret perioder på 2 Host Families. Du skal nu tildele en periode til den sidste familie: Janni og Bjarne Geertsen. Klik på Host Family og dette vindue åbnes: Indtast aktuel Start Date: og End Date: i det viste datoformat. Klik herefter på Save og derefter på Close. Vinduet lukkes og Host perioden opdateres på den aktuelle Host Familiy. Sådan ser resultatet ud: Bemærk - Hvis du ønsker at ændre en dato, skal du klikke på Host Family igen. Ovenstående vindue åbnes. Ret dato og klik på Update og derefter Close. Datoer opdateres på studenten. Der er nu tilknyttet 3 Host Student Families. Den aktuelle er markeret med en Sort Prik Denne markering skal være altid ud for den, studenten bor ved lige nu. Du flytter den Sorte Prik ved at klikke i Cirklen ud for den aktuelle Host Family.

23 Bemærk Det er muligt at anvende Host Student Families på tværs af klubber fra samme distrikt. Det kan også lade sig gøre at tilknytte en Club Counsellor fra en anden klub i dit distrikt som Host Student Family for en student tilhørende din klub. Hvis du markerer Show All ved at Klikke i feltet med musen. Vil alle i den valgte User Type fra dit distrikt blive vist. For at se dem skal du Klikke på den Lille Blå pil i Full Name. Klik på det ønskede navn. Klik på Save for at tilknytte Arne Siezing som Host Family.

Weblink. Brugermanual. Hotline: 79 30 01 56

Weblink. Brugermanual. Hotline: 79 30 01 56 Weblink Brugermanual Hotline: 79 30 01 56 Indholdsfortegnelse: Log ind på Gateway/Weblink:...3 Opret Ny ordre:...4 Indtastning af Varer til bestilling:...7 Søg vare:...8 Udskriv ordren....11 Ordrebekræftigelse

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Børne- og Kulturforvaltningen Kultur- og Fritidsafdelingen Vejledning til brug af Foreningsportalen Foreningsportalen kan benyttes af både borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger. Som

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

Installation af Bilinfo på Windows

Installation af Bilinfo på Windows Installation af Bilinfo på Windows Eksempler i denne vejledning er taget fra Windows 7 og Internet Explorer 8 Download det nødvendige program. Gå ind på www.bilinfo.dk/download Klik på download ud for:

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

1. Opret din nye Google konto

1. Opret din nye Google konto Indhold 1. Opret din nye Google konto... 2 2. Test din nye konto... 5 3. Kom i gang med Gmail indstil sprog til dansk... 6 4. Gmail indhold på skærmen... 8 5. Skriv og send en mail... 9 Til:... 9 Cc:...

Læs mere

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse:

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: 1. Hvordan du bliver tilsluttet EasyBusiness...2 2. Hvordan du foretager en søgning...2 3. Hvordan du gemmer og åbner en søgning...4

Læs mere

Velkommen til OnReg Agent.

Velkommen til OnReg Agent. Velkommen til OnReg Agent. 2 OnReg Agent Velkommen til Onreg Agent Du er blevet tildelt brugernavn og kodeord til OnReg Agent. Denne guide beskriver hvordan du benytter systemet. Hvis arrangøren tillader

Læs mere

Udfyldelse af arbejdspladsbrugsanvisninger

Udfyldelse af arbejdspladsbrugsanvisninger 1. Adgang til kemidatabasen Koncern HR Fysisk Arbejdsmiljø Marts 2014 Udfyldelse af arbejdspladsbrugsanvisninger Her kan du skrive dit brugernavn og adgangskode Brugernavn: Adgangskode: Kemidatabasen finder

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Notat Ansvarlig HJB Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Sådan bruger du SharePoint til Maskindatabasen Maskindatabasen er oprettet i et program der hedder SharePoint

Læs mere

Umbraco installationsvejledning

Umbraco installationsvejledning på et ScanNet ASP Webhotel Indledning Beskrivelse Denne vejledning vil indeholde installation af CMS systemet Umbraco på et ASP Webhotel. Det dansk grundlagt Content Management System (CMS) Umbraco er

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

RIGSPOLITIET. Vejledning i konvertering. fra. Word -dokument. til. PDF-fil. på politi.dk. Rigspolitiets websektion

RIGSPOLITIET. Vejledning i konvertering. fra. Word -dokument. til. PDF-fil. på politi.dk. Rigspolitiets websektion RIGSPOLITIET Vejledning i konvertering fra Word -dokument til PDF-fil på politi.dk Rigspolitiets websektion Indledning Da vi skal leve op til kravene om tilgængelighed på Internettet, skal alle tekster

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS

QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Brugernavn og password QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Log into ADAMS on the Internet Udleveres af din antidopingorganisation ved udtagelse til prioriteret testgruppe Brug evt Forgot password

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual Windows 7, Windows Vista og Windows XP

EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual Windows 7, Windows Vista og Windows XP EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual Windows 7, Windows Vista og Windows XP Indhold Log på EasyIQ ConnectAnywhere... 2 Adgangskode udløbet... 3 Log af EasyIQ ConnectAnywhere... 5 Mulighederne i EasyIQ ConnectAnywhere...

Læs mere

Gør det selv. Vejledning. Skift adgangskode til Norddjurs PC og Citrix fra Citrix IT-AFDELINGEN

Gør det selv. Vejledning. Skift adgangskode til Norddjurs PC og Citrix fra Citrix IT-AFDELINGEN Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12. november 2014 IT-AFDELINGEN Vejledning Gør det selv Skift adgangskode til Norddjurs PC og Citrix fra Citrix Norddjurs Kommune. Torvet

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.2 januar 2015 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

Arvid Nilsson Webshop Adgang til webshoppen

Arvid Nilsson Webshop Adgang til webshoppen Arvid Nilsson Webshop Adgang til webshoppen Du finder webshoppen ved at gå ind på www.arvidnilsson.com og vælge dit lokale sprog. I topmenuens højre side finder du knappen WEBSHOP, som du klikker på -

Læs mere

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN LÆR AT TACKLE 2015 KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING 1 INDLEDNING Komiteen for Sundhedsoplysning stiller SurveyXact et internetbaseret redskab til kvalitetssikring til

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

Login-tiden, Første gang tager det måske 1 ½ - 2 min. Andet gang ½ - 1 ½ min...9

Login-tiden, Første gang tager det måske 1 ½ - 2 min. Andet gang ½ - 1 ½ min...9 Ver. 1.8 RDS Side: 1 af 27 Indhold: Inden du kan benytte RDS-løsningen, skal din PC være opdateret...2 Login på RDS-løsningen...3 Login-tiden, Første gang tager det måske 1 ½ - 2 min. Andet gang ½ - 1

Læs mere

Hjælp til MV-ID Administration

Hjælp til MV-ID Administration Hjælp til MV-ID Administration - til brugere af MV-Login Mikro Værkstedet A/S Dokumentversion: 20131002A 1 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Kapitel 1. Aktivér MV-Login administratorkontoen... 4 Kapitel

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.1 maj 2014 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

My Event. Funktioner, en oversigt: Kom i gang: Online tilmeldings system.

My Event. Funktioner, en oversigt: Kom i gang: Online tilmeldings system. My Event Online tilmeldings system. Infusion name: My_Event Ajax baseret, online event system Filename: my_event_readme.html Vejledning til installation og brug Author: Egon Jessen, webmaster@ungsejl.dk

Læs mere

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Brugervejledning til PC (windows) 1. Installation af kamera Vejledningen er almen for alle Valtronics kameraer, og derfor kan billederne af de forskellige

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

Kvik start opsætning af kamera det første du skal gøre:

Kvik start opsætning af kamera det første du skal gøre: Kom godt i gang Tillykke med købet af Valtronics Trådløst IP kamera. Denne quickmanual kan bruges til alle Valtronics IP kameraer. Kameraet giver mulighed for at fjenovervåge steder via sin mobiltelefon

Læs mere

MakeRoute. Bruger manual

MakeRoute. Bruger manual MakeRoute Bruger manual Indholdsfortegnelse MakeRoute... 3 MakeRoute hjemmesiden... 4 Log på hjemmeside... 6 Opret tur... 7 Se ture... 9 Indtast adresse... 11 Upload tur... 13 MakeRoute app... 14 Download

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

Brugervejledning for. Telenor Dialer

Brugervejledning for. Telenor Dialer Brugervejledning for Telenor Dialer 1 Indholdsfortegnelse Generelt om Telenor Dialer.... 5 Telenor Dialer og OneNumber.... 6 Telenor Dialer og OneNumber Mobile.... 6 Faciliteter i Telenor Dialer...7 Installation

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Huskeliste Telefon/Internetaflæsning

Huskeliste Telefon/Internetaflæsning Da aflæsning af vandmåleren med Telefon/Internet normalt kun foretages en gang om året, kan det være svært at huske alle detaljer i arbejdsgangen med systemet. Med tiden er Rambøll FAS og Telefon/Internet

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Login 1. Glemt password 2. Ændre personlige oplysninger 2. Min side 3. Global meldingsboks 5. Administrerede sager 7

Indholdsfortegnelse. Login 1. Glemt password 2. Ændre personlige oplysninger 2. Min side 3. Global meldingsboks 5. Administrerede sager 7 Klient Indholdsfortegnelse Login 1 Glemt password 2 Ændre personlige oplysninger 2 Min side 3 Global meldingsboks 5 Administrerede sager 7 Sagsoversigt 9 Oversigt sager 11 Statistik sager 12 Beskeder 14

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Henrik Meyer og Ajâja Hyttel Oprettet: 24/6-13 Sidst revideret 14/5-14 h t t p s : / / c i t r i x. a a b n e t. d k Hvad er nyt i Citrix?... 2 Hvis du ikke

Læs mere

Installationsvejledning til kabel-modem

Installationsvejledning til kabel-modem Installationsvejledning til kabel-modem Kære nye Canal Digital Internet-kunde, Du har fået tilsendt følgende 3 dele til din nye internetforbindelse. 1. Kabelmodem med strømforsyning 2. Netværkskabel 3.

Læs mere

Brugerhåndtering i WebUntis - 1

Brugerhåndtering i WebUntis - 1 Brugerhåndtering i WebUntis For at kunne logge på WebUntis, skal man være oprettet som bruger i WebUntis. I WebUntis kan du importere undervisere og studerende til menuen Stamdata. Det at en underviser

Læs mere

FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem

FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

LYRA (https://app.nebula.si/rc-nordic) Brugervejledning

LYRA (https://app.nebula.si/rc-nordic) Brugervejledning LYRA (https://app.nebula.si/rc-nordic) Brugervejledning Renault Nordic AB, Nebula d.o.o. Ljubljana, marts 2015, ver. 2.0 Indholdsfortegnelse 1 LYRA-SYSTEMET... 3 1.1 SYSTEMKRAV... 3 1.2 REGISTRERING I

Læs mere

RefWorks en vejledning fra UCL Biblioteket. Indholdsfortegnelse

RefWorks en vejledning fra UCL Biblioteket. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Hvad er RefWorks?... 2 Opret dig som bruger... 2 Inden du går i gang... 3 Klargøring af computer til download af Write-N-Cite v. 4.2... 3 Installation af Write-N-Cite... 4 Installation

Læs mere

Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette en opkrævning som elektronisk faktura e Faktura i Business Online.

Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette en opkrævning som elektronisk faktura e Faktura i Business Online. Afsendelse af e Faktura Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette en opkrævning som elektronisk faktura e Faktura i Business Online. 1. Opret stamoplysninger (Fakturerings-

Læs mere

Introduktion til FileMaker Pro 4.0/4.1

Introduktion til FileMaker Pro 4.0/4.1 1 Introduktion til FileMaker Pro 4.0/4.1 Hvad er en database? En database er en samling data, som er organiseret på en systematisk måde og er tilgængelig i digital form. Med andre ord er det en slags elektronisk

Læs mere

IT-vejledning til kompetencemodulet i HR-systemet hvis du selv opretter lokale kompetencer. 1. Sådan kommer du ind i HR-systemet Side 2

IT-vejledning til kompetencemodulet i HR-systemet hvis du selv opretter lokale kompetencer. 1. Sådan kommer du ind i HR-systemet Side 2 IT-vejledning til kompetencemodulet i HR-systemet hvis du selv opretter lokale kompetencer 1. Sådan kommer du ind i HR-systemet Side 2 2. Opret kompetencer, der passer til din arbejdsplads Side 3 3. Opret

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

www.munkebjergskolen.odense.dk

www.munkebjergskolen.odense.dk ForældreIntra er del af Munkebjergskolens hjemmeside. Her åbnes op for en større, direkte kontakt mellem skole og hjem. ForældreIntra er et lukket univers, som forældrene skal angive brugernavn og adgangskode

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012 Picto Selector Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde Version: Oktober 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne.

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. Vejledning i brug af Interbook Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. 1 Indledning Tønder Kommunes lokalebookingsystem og foreningsportal (Interbook) er et program,

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

Manual til Thvilum WebGIS

Manual til Thvilum WebGIS Manual til Thvilum WebGIS Thvilum A/S, Rønhøjvej 12, 8300 Odder, Tlf. 86 54 62 33, www.thvilum.dk Indledning. Denne manual er en vejledning i nogle af de grundlæggende funktioner i programmet. Den kan

Læs mere

Seniorklubben TDC Jylland Cloud Computing Kursus 2011_5: Rev. 02.11.2011

Seniorklubben TDC Jylland Cloud Computing Kursus 2011_5: Rev. 02.11.2011 1. Om 2. Valg af Google som gratis udbyder ved 3. Valg af browser 4. Oprette en mail-adresse (G-mail) og en konto ved Google 5. Hierarkisk opbygning af mappe- og filsystem i Google 6. Oprette mapper i

Læs mere

HåndOffice Brugeropret og bruger

HåndOffice Brugeropret og bruger HåndOffice Brugeropret og bruger Brugeropret... 3 E-mail til bruger... 5 Rediger bruger info... 6 Bruger typer... 8 Foreningsbruger... 8 Holdkortbruger... 8 App -bruger i HO... 9 Hvervs tilknytning - Foreningshverv...

Læs mere

WinDCCD Brugervejledning. Indhold. Adgangskontrol...2

WinDCCD Brugervejledning. Indhold. Adgangskontrol...2 Indhold Adgangskontrol...2 WinDCCD Hovedmenu...3 Information på tværs...3 Opret generel information...3 Slet generel information...3 Patienter...4 Patienter...4 Sådan filtrerer du data...4 Sådan redigerer

Læs mere

IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.0.0

IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.0.0 Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.0.0 Opsætning af Controller. Administrator og IP opsætning. Åben Administrator via f.eks. Internet Explorer I adresse feltet indtastes: USB eller controllernes

Læs mere

Visitkort online -bestil direkte fra internettet

Visitkort online -bestil direkte fra internettet Visitkort online -bestil direkte fra internettet D www.cimo.dk 20886Folder Visitkort.indd 1 22/02/07 15:53:26 Løbet tør for visitkort? uheldigt. -hvad gør du nu? Du kan naturligvis gøre, som du plejer.

Læs mere

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 1 af 18 ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 2 af 18 Indholdsfortegnelse ereolen.dk... 1 1. Første gang du vil anvende ereolen.dk... 3 1.1 Opret

Læs mere

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Det Naturvidenskabelige Fakultet Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Indholdsfortegnelse Introduktion til Blackboard Content System...3 Øvelse 01 individuel:

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 3456.78 123456 TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 30. juli 2015 Indhold Indledning Side 3 Sådan kommer du i gang Side 4 Oprette nye varer Side 5 Ændre eksisterende

Læs mere

Dansk vejledning til installation og opsætning af Safe Eyes

Dansk vejledning til installation og opsætning af Safe Eyes Dansk vejledning til installation og opsætning af Safe Eyes Her kan du få vejledning til, hvordan du skaffer Safe Eyes og bruger det. Det mest nødvendige er her beskrevet på dansk men dog ikke det hele.

Læs mere

WORKCYCLUS. Administration. Vers 4.0. Juni 2013. Workcompany A/S. Amagertorvet 33, 4.sal. DK-1160 København K. www.workcompany.dk

WORKCYCLUS. Administration. Vers 4.0. Juni 2013. Workcompany A/S. Amagertorvet 33, 4.sal. DK-1160 København K. www.workcompany.dk WORKCYCLUS Administration Vers 4.0 Juni 2013 Workcompany A/S Amagertorvet 33, 4.sal DK-1160 København K www.workcompany.dk Workcyclus Professionel Brugerguide Administration - Version 4.0 (Juni 2013) 1.

Læs mere

Instant Spam Control

Instant Spam Control Instant Spam Control - den nemme guide til jeres antispam-løsning Instant Spam Control er nemt at arbejde med eller lade arbejde for sig. 97% af al spam bliver automatisk sorteret fra. De sidste 3% kan

Læs mere

Patient Database - Manual

Patient Database - Manual Patient Database - Manual Side 1 af 36 Adgang til systemet... 4 Glemt brugernavn og kode... 4 Opret projekt (kun System Administrator)... 6 Klik på NYT PROJEKT -knappen øverst til venstre.... 6 Udfyld

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

ExtraNet. Sider beskyttet med kodeord i OLO

ExtraNet. Sider beskyttet med kodeord i OLO ExtraNet Sider beskyttet med kodeord i OLO Side 1 af 16 For brugeren af din hjemmeside Fra forsiden kan du indsætte en knap, som henviser til en side, som kræver en kode. Side 2 af 16 Login er nødvendigt

Læs mere

Brugervejledning Kom godt igang

Brugervejledning Kom godt igang 1 Brugervejledning Kom godt igang OPRET AFDELINGER 2 OPRET LOKATIONER 3 OPRET KLASSER 4 OPRET TILLADELSER 5 OPRET PERSONALE 5 OPRET BØRN/ UNGE 6 STATUS SIDEN 9 BESKEDER 10 MAIL 10 SMS 11 UDSKRIFTER 11

Læs mere

Velkomstmappe ectrl. Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00

Velkomstmappe ectrl. Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00 Velkomstmappe ectrl Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00 Indholdsfortegnelse HVAD ER ECTRL?... 3 SUPPORT... 3 INSTALLATIONSVEJLEDNING TIL ECTRL... 4 OPRETTELSE OG ADMINISTRATION

Læs mere

Vejledning til indsendelse af artikler via Manuscript Central

Vejledning til indsendelse af artikler via Manuscript Central Vejledning til indsendelse af artikler via Manuscript Central Adgang til Manuscript Central o Login o Har du glemt dit password? o Velkomstsiden o Din forfatterside (Author Dashboard) Krav til manuskriptet

Læs mere

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Søfartsstyrelsen kan tilbyde samtlige rederier mulighed for at kunne indberette mønstringsdata elektronisk. Den elektroniske indberetning

Læs mere

Vejledning, teknik, tips and tricks

Vejledning, teknik, tips and tricks Vejledning, teknik, tips and tricks Indhold 1 AUHRA pålogning og startside... 1 2 Ofte stillede spørgsmål og kendte fejl... 4 2.1 Har din computer adgang til AU s netværk og adm. systemer?... 4 2.2 Kan

Læs mere

PORTFOLIO Version 2.0

PORTFOLIO Version 2.0 Nikolaj Lisberg Hansen Løsningsarkitekt og partner nikolaj.hansen@empisto.dk Tlf. 22 90 91 22 PORTFOLIO Version 2.0 Kvalitetsstyring med sags og dokumenthåndtering Teknisk revision af energimærker Portfolio

Læs mere

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen Nets Denmark A/S Lautrupbjerg 10 P.O. 500 DK 2750 Ballerup T +45 44 68 44 68 F +45 44 86 09 30 www.nets.eu Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Læs mere

Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning

Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning Indhold Generelt om indberetning til sundhedsordning 1 Adgang til indberetningsløsningen 1 Indberetning af medarbejdere 2 Bekræftelse af indberetning

Læs mere

Web Admin 5.5. Brugsvejledning for Domain admin. Copyright 2003 Gullestrup.net

Web Admin 5.5. Brugsvejledning for Domain admin. Copyright 2003 Gullestrup.net Web Admin 5.5 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på systemet Start med at gå ind på http://mailadmin.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email Adresse samt Password, som du tidligere har modtaget

Læs mere

første følgende måde: på Hjælp ikonet 2. Klik 3. Klik 15.12.09

første følgende måde: på Hjælp ikonet 2. Klik 3. Klik 15.12.09 1 Den første gangg du logger på PURE I programmet PURE har du mulighed for at inddatere egen videnproduktion og at oprette en profil. Den første gang, du logger på skal du træffe en række valg. Når du

Læs mere

Indhold Basen dækker sygepleje(videnskab), samt til en vis grad ergoterapi, fysioterapi, diætetik, radiografi, audiologi, rehabilitering

Indhold Basen dækker sygepleje(videnskab), samt til en vis grad ergoterapi, fysioterapi, diætetik, radiografi, audiologi, rehabilitering CINAHL Plus Udgiver Cinahl Information Systems, California Indhold Basen dækker sygepleje(videnskab), samt til en vis grad ergoterapi, fysioterapi, diætetik, radiografi, audiologi, rehabilitering Omfang

Læs mere

Dynamicweb Quickguide

Dynamicweb Quickguide Brugervejledning Dynamicweb Quickguide Version: 1.1 2012.03.15 Dansk JURIDISK MEDDELELSE Copyright 2012 Dynamicweb Software A/S. Alle rettigheder forbeholdes. Dette dokument eller dele heraf må på ingen

Læs mere

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer Næsgaard MOBILE Generelt Flere vejledninger Næsgaard MOBILE kan anvendes til markregistrering og/eller til tidsregistrering. Har du adgang till både Mark og TID i PC program kan du som administrator bestemme

Læs mere

OIOXML. Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette en opkrævning som Elektronisk faktura OIOXML i Business Online.

OIOXML. Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette en opkrævning som Elektronisk faktura OIOXML i Business Online. Forløbet for en opkrævning Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette en opkrævning som Elektronisk faktura OIOXML i Business Online. 1. Opret stamoplysninger (Fakturerings-

Læs mere

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012. Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012. Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012 Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent!

Læs mere

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Det er nu muligt at booke lokaler i Vallensbæk Kommune via Internettet og kommunens hjemmeside. Du får adgang til siden ved at følge nedenstående

Læs mere

Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden.

Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden. Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden. VENSTRE kolonne indeholder flere elementer (se illustration

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11 BEGREBER I DANTEK... 2 SAMLINGER... 2 Informationssamlingen... 2 Udlånssamlingen (sætsamlingen)... 2 BOOKING... 2 RESERVERING... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SIMPEL SØGNING... 5 AVANCERET

Læs mere

Du skal have en Google konto for at kunne anvende Webalbum! Har du ikke det, så får du her en kort orientering om, hvorledes du kan få en konto.

Du skal have en Google konto for at kunne anvende Webalbum! Har du ikke det, så får du her en kort orientering om, hvorledes du kan få en konto. Indhold Webalbum...2 Google-konto...2 Brug af webalbum...5 Overføre billeder til album...5 Se og bruge sine billeder i webalbummet...6 E-mail...9 Udskriv...12 Bestil udskrifter...13 Blog This...13 Collage...14

Læs mere