Vejledning til Club Counsellor i brug af RYE Database 2008

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til Club Counsellor i brug af RYE Database 2008"

Transkript

1 Vejledning til Club Counsellor i brug af RYE Database 2008 Indledning Multi District Denmark har udviklet en database til brug ved administration af udvekslingsstudenter. Databasen kan åbnes fra alle pc ere, der er tilsluttet Internettet og har Internet Explorer som browser, og kan benyttes af alle, der har et brugernavn og en adgangskode til databasen. Brugeroplysninger bliver sendt som mail til brugere, der skal have adgang. Databasen er konstrueret således, at en person kun skal oprettes en gang, og den samme person kan tilknyttes flere studenter som kontaktperson. Det har den store fordel, at hvis en person fx får nyt telefonnr., så skal det kun rettes et sted for at blive vist på alle de studenter, vedkommende er tilknyttet. Denne vejledning indeholder en forklaring på de mest almindelige opgaver for en Club Counsellor og beskriver de mest almindelige funktioner og personroller i databasen. Alle data fra tidligere versioner er importeret til den nye database. Data i de gamle versioner har ikke i alle tilfælde været opdateret korrekt. Dette kan medføre fejl på nogle personer i databasen. Støder du på sådanne fejl, indberettes disse til din District Counsellor eller Chairman. De brugeroplysninger, som gælder for denne database, skal også benyttes ved indlogning på Denne manual er udarbejdet af Niels Oehlenschlæger Rotary Youth Team District 1470

2 - 2 - Indholdsfortegnelse Vejledning til Club Counsellor i brug af RYE Database Indledning... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Adgang til databasen... 3 Hvor findes den databasen... 3 Hvis du har glemt dit Password... 4 Sådan ændrer du dit password... 4 Opsætning af browser... 5 Tillad Pop-up-vinduer i Internet Explorer... 5 Hvad indeholder databasen... 6 Bruger typer User Types... 6 Student... 6 Chairmen - CM... 6 District Counsellor - DC... 6 Ass. District Counsellor - ADC... 6 Club Counsellor - CC... 6 Youth Exhange Officer YEO... 6 Protection Officer PO... 6 Travel Agent - TA... 6 Student Family SF... 6 Funktioner i databasen... 7 Sidemenu ser sådan her ud... 7 Avanceret søgning... 8 Søgning uden brug af søgeskabelon - Template... 9 Søgning ved brug af eksisterende Template... 9 Opret ny søge skabelon - Template Rette eller slette en eksisterende skabelon - Template Rette en Template Slette en Template Udskrivning af lister - Print List Udskrift af en enkelt persons data Opdatering af aktuelle Host Student Families Indledning til Host Student Families Sådan tilføjer du en Host Student Family som Contact Opret ny Host Student Family Tilknytte en Host Student Family som Contact til en student Contacts Fanen på studenten Sådan tilknytter du Contacts til dine studenter Her vises hvordan en kontaktperson udvælges Tilknyt en anden User Type fx Club Counsellor som Host Student Familiy Perioder hos Host Families... 22

3 - 3 - Adgang til databasen Hvor findes den databasen Den findes på følgende adresse eller Denne adresse skrives i adresse linien i din Internet Explorer og derefter taster du Enter. Følgende billede fremkommer: I Username: skriver du den adresse, som du har modtaget i dit mail-system. I Password: skriver du den tilsendte kode. Hvis du markerer feltet Remember Me, så slipper du for i de næste 4 uger at skulle anføre Username og Password. Nederst til venstre i Login billedet findes en funktion, som benyttes, hvis du har glemt dit Password (I forgot my password!). Beskrevet på næste side.

4 - 4 - Hvis du har glemt dit Password Så gør du følgende: Klik på I forgot my password i indlognings-billedet, og der skiftes funktion. I feltet under teksten Please enter your address: skriver du din adresse og Klikker på Send Password. Dine brugeroplysninger bliver nu sendt automatisk til dig i løbet af få minutter. I det nederste venstre hjørne af billedet kan du returnere til Login-billedet ved at Klikke på Go to login screen!. Sådan ændrer du dit password Klik på My Account i Sidemenuen, og dit billede vises i pop-up-vindue. Klik herefter på Account Fanen. Her skriver du dit nye Password - Klik på Update for at gemme. Password kan ikke ses af øvrige brugere i databasen. Expiry Date er den dato, hvor din adgang udløber. Kontakt din District Counsellor, hvis du ønsker den forlænget.

5 - 5 - Opsætning af browser Databasen benytter sig af pop-up-vinduer Det er vigtigt, at du giver tilladelse til at anvende pop-up-vinduer fra domænet: database.rotary-yep.dk. Tillad Pop-up-vinduer i Internet Explorer Åbn Internet Explorer og vælg Funktioner > Blokering af pop-up-vinduer > Indstilling for blokering af pop-up-vinduer Følgende billede åbnes: I dette felt skriver du eller og Klikker på Tilføj. Herefter Klikker du på Luk.

6 - 6 - Hvad indeholder databasen Bruger typer User Types Databasen indeholder 7 forskellige User Types, der alle skal være tilknyttet et land, et distrikt og en klub. Brugertyperne beskrives i det følgende: Student Alle udvekslingsstudenter, Inbounds og Outbounds, der aktuelt er på udvekslingsophold eller på vej ud, bliver oprettet i databasen. De får adgang til at læse alt om sig selv og kan se deres kontakter både ude og hjemme. De har desuden adgang til at søge oplysninger om alle øvrige personer i databasen. De har dog ikke mulighed for at ændre indtastede data. Chairmen - CM Alle Chairmen bliver opdateret i databasen, når deres distrikt udveksler. Alle Chairmen kan oprette / ændre / slette alle personer med Home eller Host Country som eget Country. De kan også oprette / ændre / slette alle andre Chairmen. District Counsellor - DC Alle District Counsellors er opdateret i systemet og har ret til at læse alt. De kan oprette / ændre / slette studenter med Home eller Host Country som eget Country. Ass. District Counsellor - ADC Alle Ass. District Counsellors er opdateret i systemet og har ret til at læse alt. De kan oprette / ændre / slette studenter med Home eller Host Country som eget Country. Club Counsellor - CC Alle Club Counsellors i klubber, der udveksler eller har udvekslet, er opdateret i systemet og har ret til at læse alt. De kan kun oprette / ændre / slette Student Families SF og tilknytte dem til udvekslingsstudenter, der er tilknyttet deres egen klub. De kan også ændre på studenter fra egen klub. Youth Exhange Officer YEO Personer der kun har ret til at læse og udskrive lister fra databasen. Protection Officer PO Personer der kun har ret til at læse og udskrive lister fra databasen, samt ændre data på studenter fra egen klub. Travel Agent - TA Travel Agent har ret til at læse og udskrive oplysninger fra databasen og kan vedligeholde udvekslingsstudenternes rejseplaner, der indtastes på Fanebladet Travel Plan på de enkelte studenter Studenterne kan på denne måde løbende holde sig ajour med deres rejseplaner ved ud- og hjemrejse. Student Family SF Student Families kan tilknyttes både som Host og Home Student Family til en udvekslingsstudent Home Student Family vil altid være studentens familie i hjemlandet, hvorimod en Host Student Family altid vil være den værtsfamilie, en student bor hos i udlandet eller her i Danmark.

7 - 7 - Funktioner i databasen Sidemenu ser sådan her ud Ved Klik på en af knapperne under User Types vises alle aktuelle brugere i kategorien. My Account viser oplysninger om dig. Via My Account får du ret til at ændre dit Password og læse dine Data. Er de forkerte - kontakt din DC. Print List giver adgang til at udskrive diverse lister efter eget valg. Funktionen beskrives senere i denne vejledning. Ved Klik på Advanced Search åbnes en formular til at søge på mere specifikke kriterier. Funktionen beskrives senere i denne vejledning. Ved Klik på Admin får du adgang til at oprette nye Student Families via menu punktet User. Ved Klik på den lille Pil kan du vælge, hvilken User Type du vil søge efter. Du kan også vælge at søge i All Users. I det blanke felt skrives søgekriterium. Klik derefter på Search. Dette felt er kun til søgning på YEPnr. Indtast det aktuelle YEPnr. - Klik derefter på Search. Den aktuelle students billede åbner i pop-up-vindue.

8 - 8 - Avanceret søgning Avanceret søgning giver mulighed for at søge mere specifikt på alle oplysninger i databasen og på forskellige persontyper. Det er også muligt at oprette søgeskabeloner, der kan bruges til at gemme de søgninger, du ønsker at bruge ofte. Her er et eksempel på, hvordan du finder alle studenter, der hører til din klub. Det kræver 2 søgninger, idet der skelnes mellem Inbounds og Outbounds i databasen. Klik på Advanced Search for at åbne søgebilledet: På næste side beskrives de enkelte elementer på søgesiden.

9 - 9 - Søgning uden brug af søgeskabelon - Template I dette eksempel søges alle Outbounds fra en bestemt klub. Du skal ikke ændre i felterne i øverste linie. Klik på Pilen og vælg Home Club. I feltet ud for Home Club skrives et klubnavn. Klik på i nederste højre hjørne af søge billedet for at udføre søgningen. Resultatet bliver vist i et nyt billede. Hvis du ændrer Home Club til Host Club, får du alle Inbounds tilknyttet din klub. Søgning ved brug af eksisterende Template Klik på Pilen og vælg et Team. Klik på i nederste højre hjørne af søge billedet for at udføre søgningen. Resultatet bliver vist i et nyt billede.

10 Opret ny søge skabelon - Template I dette eksempel kan du oprette ny Template, der søger alle Outbounds fra din klub Vælg New Template Klik på Pilen og vælg New Template. Template Name er valgfri, men i dette tilfælde kan du skrive Outbounds from My Club. Gå til næste billede. Vælg Søgekriterium Du skal ikke ændre i felterne i øverste linie. Klik på Pilen og vælg Home Club. I feltet ud for Home Club skrives dit klubnavn. Gå til næste billede. Nu skal Templaten gemmes Klik på Save for at gemme Templaten. Klik på i nederste højre hjørne af søgebilledet for at udføre søgningen. Resultatet bliver vist i et nyt billede.

11 Rette eller slette en eksisterende skabelon - Template Du kan kun rette eller slette de Templates, du selv har oprettet. Der findes også Globale Templates, der kan benyttes af alle brugere, men det kræver Administratorrettigheder at ændre eller slette Globale Templates. Rette en Template Find den Template du vil rette og foretag de ændringer i du måtte ønske. Klik herefter på Update. Slette en Template Find den Template du vil slette. Klik herefter på Delete.

12 Udskrivning af lister - Print List Ved hjælp af Print List funktionen er det muligt at udskrive lister fra databasen kombineret efter egne valg. I Print List funktionen kan der også gemmes Templates. Det første billede i Print List funktionen er næsten magen til billedet, der benyttes til Advanced Search. Perform Search knappen er blot ændret til Continue >>. Sådan åbnes Print List: Klik på Print List og i det første billede vælges den persongruppe og de søgekriterier, der skal danne grundlag for listen. Husk at du kan benytte en Template i dette billede. Når du har valgt persongruppe og søgekriterier Klikker du på Continue >> i nederste højre hjørne og dette billede vises er vises på næste side:

13 Marker de ønskede felter med Tjektegn (Klik i dem med musen Tjektegn fjernes igen med Klik med musen). Til venstre for felterne med tjektegn kan du angive et tal, der afgør i hvilken rækkefølge kolonnerne vil blive vist i udskriften. I dette eksempel bliver listen sådan her: Used Name Host Club YEP Number YEP Team Address Bemærk at Travel Plan* kun kan benyttes alene Den benyttes kun af Travel Agents og af personer, der modtager de unge ved ankomst i lufthavne. Klik på Continue >> for at gå til næste billede, der vises på næste side.

14 Her vises resultatet af dit valg på forrige side: Hvis der ikke vises nogle navne, så er der ingen personer, der passer til dit søgekriterium. Benyt << Back knapperne til at komme retur til det første billede i Print List funktionen, hvor du valgte søgekriterier. Du har nu 2 muligheder for at få en liste med data: Du kan via Eksport >> knappen få en tekstfil, der kan importeres i et regneark (Der findes en manual på rotary-yep.net, der viser hvordan du importer data til et regneark) eller du kan få din liste som en PDF fil via Print List >> knappen. Det sidste kræver, at du har installeret Acrobat Reader på din pc. Udskrift af en enkelt persons data. På General Fanen på studenter og øvrige persontyper findes en Print knap. Klik på den og data vises i nyt billede.

15 Opdatering af aktuelle Host Student Families Indledning til Host Student Families Som Club Counsellor er du ansvarlig for, at alle Outbounds og Inbounds tilknyttet din klub løbende bliver tilføjet oplysninger om Host Student Families. Du har rettigheder til at oprette / ændre / slette alle Host Student Families. En Host Student Family kan dog ikke slettes, så længe de er tilknyttet en student som kontaktperson. Home Student Families tilføjes af Chairman og af District Counsellors. Sådan tilføjer du en Host Student Family som Contact Du skal først sikre dig, at den aktuelle Student Family er oprettet i databasen. Det gør du ved at søge efter familien via Search funktionen. Husk, at en Home Student Family kan tilknyttes en anden student som Host Student Family. Hvis familien allerede findes, skal du sikre dig at de indtastede data er de aktuelle. I modsat fald indtastes de korrekte data, og der sluttes af med at Klikke på Save. Hvis den aktuelle Host Student Family ikke findes, skal den oprettes. Se vejledning næste side.

16 Opret ny Host Student Family Du skal først sikre dig, at du mindst har følgende oplysninger: Navn (har du den ikke, kan midlertidig benyttes Country District Club Du opretter en ny Host Student Family ved at Klikke på User under Admin i Sidemenuen og følgende billede kommer: Vigtigt HUSK at vælge Student Family Her skrives navn Fornavn Efternavn fx Lars Hansen. Her skriver du familiens e- mail adresse. Har du den ikke, kan du tildele en midlertidig ved at Klikke på Pilen til højre for feltet. Slut af med at Klikke på Save og familiens billede åbnes i et pop-up-vindue. Se Familiens billede på næste side.

17 Student Family: Familien tildeles automatisk samme Country District - Club Name, som du selv har. De skal ikke ændres, hvis familien er Host Student Family for en af dine Inbound Students. Hvis det drejer sig om en Host Student Family, som du skal tilknytte din Outbound Student, så skal du ændre Country, District og Club Name til det samme som din Outbound. Det gør du ved først at vælge ny Country derefter District og til sidst Club Name. I Districts vises kun de Districts, der hører til det valgte Country. I Club Name vises kun de klubber, der hører til det valgte District. Skulle det ønskede District eller den ønskede Club ikke blive vist som valgmulighed, skal du kontakte din District Counsellor eller Chairman. Tilføj øvrige relevante oplysninger og Klik på Save. Herefter lukker du vinduet ved at Klikke på knappen Close eller på det røde kryds i øverste højre hjørne. Bemærk format på postnr. og telefonnr. På næste side beskrives, hvordan du tilknytter en Host Student Family til en af dine studenter.

18 Tilknytte en Host Student Family som Contact til en student Du skal først finde den aktuelle student. Benyt YEP Search eller søg på studentens navn via en af de andre søgemuligheder. Sådan ser en students billede ud Klik på Contacts fanen og følgende billede vises. Se næste side.

19 Contacts Fanen på studenten På Contacts fanen tilknyttes alle de officielle kontaktpersoner en student har. Alle Host Student Families indtastes af Club Counsellor. I nogle tilfælde vil den første Host Student Family blive tilknyttet af Chairman på Inbounds. Sådan tilknytter du Contacts til dine studenter. Klik på den aktuelle students Contact Fane, og dette billede vises: 1. Under Type vælges der mellem Host eller Home kontakter 2. Under Contact Role vises rollen, som kontakten har i forhold til studenten 3. Under User Type vises kontaktens type i databasen. Forkortelser: CM Chairman DC District Counsellor ADC Ass. District Counsellor CC Club Counsellor PO Protection Officer SF Student Family Hvis du Klikker på et navn, åbnes kontakten i et nyt pop-up-vindue, og alle oplysninger på vedkommende vises.

20 Her vises hvordan en kontaktperson udvælges 1. I Type vælges Host Klik på den Pilen og vælg Host 2. Contact Role bliver automatisk sat til Student Family 3. I User Type vælges Student Family 4. I Full Name vælges den Host Student Family, der skal tilknyttes studenten. Dit valg skal se sådan her ud: Klik herefter på Save og den valgte familie tilknyttes studenten.

21 Tilknyt en anden User Type fx Club Counsellor som Host Student Familiy Systemet giver mulighed for at tilknytte øvrige User Types som Host Student Family på en student. I det følgende eksempel tilknyttes en Club Counsellor som Host Student Family. I mange tilfælde bor en student hos deres Club Counsellor i den første tid, efter de er ankommet. 1. I Type vælges Host Klik på den Pilen og vælg Host 2. Contact Role bliver automatisk sat til Student Family 3. I User Type vælges Club Counsellor 4. I Full Name vælges den Host Student Family, der skal tilknyttes studenten. Dit valg skal se sådan her ud: Klik på Save for at tilføje Club Counsellor som Host Student Family. Her vises resultatet: Club Counsellor Knudsen er nu tilknyttet studenten som Host Family. Klik på Remove knappen for at fjerne en Host Family.

22 Perioder hos Host Families Du kan oprette de perioder studenten skal bo hos familierne. (Studenten har også mulighed for selv at se disse perioder i databasen). Som du kan se er der allerede opdateret perioder på 2 Host Families. Du skal nu tildele en periode til den sidste familie: Janni og Bjarne Geertsen. Klik på Host Family og dette vindue åbnes: Indtast aktuel Start Date: og End Date: i det viste datoformat. Klik herefter på Save og derefter på Close. Vinduet lukkes og Host perioden opdateres på den aktuelle Host Familiy. Sådan ser resultatet ud: Bemærk - Hvis du ønsker at ændre en dato, skal du klikke på Host Family igen. Ovenstående vindue åbnes. Ret dato og klik på Update og derefter Close. Datoer opdateres på studenten. Der er nu tilknyttet 3 Host Student Families. Den aktuelle er markeret med en Sort Prik Denne markering skal være altid ud for den, studenten bor ved lige nu. Du flytter den Sorte Prik ved at klikke i Cirklen ud for den aktuelle Host Family.

23 Bemærk Det er muligt at anvende Host Student Families på tværs af klubber fra samme distrikt. Det kan også lade sig gøre at tilknytte en Club Counsellor fra en anden klub i dit distrikt som Host Student Family for en student tilhørende din klub. Hvis du markerer Show All ved at Klikke i feltet med musen. Vil alle i den valgte User Type fra dit distrikt blive vist. For at se dem skal du Klikke på den Lille Blå pil i Full Name. Klik på det ønskede navn. Klik på Save for at tilknytte Arne Siezing som Host Family.

Vejledning til Students i brug af RYE Database 2008

Vejledning til Students i brug af RYE Database 2008 Vejledning til Students i brug af RYE Database 2008 Indledning Multi District Denmark har udviklet en ny database til brug ved administration af udvekslingsstudenter. Databasen kan åbnes fra alle pc ere,

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN Vejledning i brug af KLUBPORTALEN 11-09-2009 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse: Log-in...3 Kontaktpersoner...3 Ændring af kontaktperson...4 Oprettelse af ny kontaktperson...5 Licenser...6 Eksisterende licenser...6

Læs mere

Weblink. Brugermanual. Hotline: 79 30 01 56

Weblink. Brugermanual. Hotline: 79 30 01 56 Weblink Brugermanual Hotline: 79 30 01 56 Indholdsfortegnelse: Log ind på Gateway/Weblink:...3 Opret Ny ordre:...4 Indtastning af Varer til bestilling:...7 Søg vare:...8 Udskriv ordren....11 Ordrebekræftigelse

Læs mere

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan Hvorfor? Arbejdet med at lave etiketter i Office 365 er blevet meget besværligt. Hvis du har behov for at lave etiketter, vil vi anbefale at bruge programmet, Avery, som findes som en onlineversion på

Læs mere

FORCE Inspect Online Manual v. 1.02. FORCE Inspect Online Manual. 1 af 18

FORCE Inspect Online Manual v. 1.02. FORCE Inspect Online Manual. 1 af 18 FORCE Inspect Online Manual 1 af 18 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 FORCE Inspect Online Manual... 3 Generelt... 3 Login... 3 Main... 4 Intro sektion... 4 Links sektion... 4 News sektion...

Læs mere

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400 UNI-Login Installation af SkoleKom og ændring af kodeord SkoleKom er et udbredt mail- og konferencesystem i skoleverdenen i Danmark. For at komme på SkoleKom, skal du oprettes som bruger, hvor du får 3

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Børne- og Kulturforvaltningen Kultur- og Fritidsafdelingen Vejledning til brug af Foreningsportalen Foreningsportalen kan benyttes af både borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger. Som

Læs mere

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS)

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) 24. august 2007 Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Se indholdet i dit Content Management System... 3 3. Tilgå dokumenterne i My Content

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse:

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: 1. Hvordan du bliver tilsluttet EasyBusiness...2 2. Hvordan du foretager en søgning...2 3. Hvordan du gemmer og åbner en søgning...4

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

Kontaktpersoner. Indhold

Kontaktpersoner. Indhold Kontaktpersoner Alle, der skal have adgang til lederportalen, skal oprettes som kontaktpersoner. Dvs. ledere, institutledere og andre, der skal have adgang til at logge ind på lederportalen og tilgå relevante

Læs mere

VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE

VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE Af Martin Lohse Mikkelsen IT-vejleder - Side 1 af 37 Forord Dette dokument skal hjælpe dig med brugen af skolens VDI system. Et VDI-system er en virtuel computer, som

Læs mere

Udfyldelse af arbejdspladsbrugsanvisninger

Udfyldelse af arbejdspladsbrugsanvisninger 1. Adgang til kemidatabasen Koncern HR Fysisk Arbejdsmiljø Marts 2014 Udfyldelse af arbejdspladsbrugsanvisninger Her kan du skrive dit brugernavn og adgangskode Brugernavn: Adgangskode: Kemidatabasen finder

Læs mere

Brugervejledning. Adgang til Plan A: Plan A findes på ALECTIA s hjemmeside under Login eller på webadressen

Brugervejledning. Adgang til Plan A: Plan A findes på ALECTIA s hjemmeside  under Login eller på webadressen Brugervejledning Version 2.2. August 2012 Hvad er Plan A? Plan A er et elektronisk webbaseret styringsværktøj, der kan samle alle virksomhedens handlingsplaner. Plan A giver nemt og hurtigt overblik over

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

Installation af Bilinfo på Windows

Installation af Bilinfo på Windows Installation af Bilinfo på Windows Eksempler i denne vejledning er taget fra Windows 7 og Internet Explorer 8 Download det nødvendige program. Gå ind på www.bilinfo.dk/download Klik på download ud for:

Læs mere

Indhold Outlook Web App... 1

Indhold Outlook Web App... 1 Outlook Web App Outlook Web App (OWA) bruges til at håndtere e-mails og kalendere uden at skulle have Outlook klient programmet installeret. OWA kan bruges på en hvilken som helst computer, der har adgang

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Hjælp til MV-ID Administration

Hjælp til MV-ID Administration Hjælp til MV-ID Administration - til brugere af MV-Login Mikro Værkstedet A/S Dokumentversion: 20131002A 1 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Kapitel 1. Aktivér MV-Login administratorkontoen... 4 Kapitel

Læs mere

1. Opret din nye Google konto

1. Opret din nye Google konto Indhold 1. Opret din nye Google konto... 2 2. Test din nye konto... 5 3. Kom i gang med Gmail indstil sprog til dansk... 6 4. Gmail indhold på skærmen... 8 5. Skriv og send en mail... 9 Til:... 9 Cc:...

Læs mere

Du kan altid finde den nyeste udgave af dette dokument på

Du kan altid finde den nyeste udgave af dette dokument på Af Mouhannad Diab 17. august 2015 Versionsnummer 1.0 Dokumentation UMS - OSS Du kan altid finde den nyeste udgave af dette dokument på www.eniga.dk/it UMS - OSS 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Guider og dokumentation...

Læs mere

Manual til ECOonline

Manual til ECOonline Manual til ECOonline Udarbejdet af Carina Gejl Nielsen 25-4-2016 Indhold Oprettelse af lokale... 5 Oprettelse af ny bruger... 7 Tildeling af Kemi til et lokale... 9 Oprettelse af arbejdspladsbrugsanvisning...

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Inden du går i gang med at installere Outlook Kalender Integration skal du sørge for at have modtaget Brugernavn og Password til licenserne,

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS

QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Brugernavn og password QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Log into ADAMS on the Internet Udleveres af din antidopingorganisation ved udtagelse til prioriteret testgruppe Brug evt Forgot password

Læs mere

Betjeningsvejledning. Winformatik

Betjeningsvejledning. Winformatik Betjeningsvejledning Winformatik Udgivet af: KIMIK it A/S Industrivej 1 3900 Nuuk Grønland Sidst opdateret den 12. maj 2009 af Kenneth Skovbjerg Blomgren Andre steder du også kan finde hjælp: http://support.kimik-it.gl/

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013 Huskesedler Design og automatisering af regneark Microsoft Excel 2013 Januar 2017 Knord Side 2 Indholdsfortegnelse Ark... 4 Beskyttelse... 6 Diagram... 7 Eksport af data... 8 Fejlretning i formler... 9

Læs mere

Guide til Web-direct. Indholdsfortegnelse

Guide til Web-direct. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Sådan åbner du WEB-direct...2 2. Firmaopslag...3 3. Markedsudvalg...4 4. Udskrift af liste...14 5. Eksport af data...15 6. Fletning i Word...18 7. Brevfletning til ansøgninger...27

Læs mere

Nye brugere på Mægler Cloud

Nye brugere på Mægler Cloud Nye brugere på Mægler Cloud - Kom godt fra start Finder du ikke svaret på dit spørgsmål i nedenstående liste, så kontakt C&B Support på mail support@cb.dk (husk at angive kundenummer) eller telefon 4332

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Dokumentation UMS - OSS

Dokumentation UMS - OSS Af Mouhannad Diab 15. september 2015 Versionsnummer 1.1 Dokumentation UMS - OSS Du kan altid finde den nyeste udgave af dette dokument på www.eniga.dk/it UMS - OSS 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Guider og dokumentation...

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Arvid Nilsson Webshop Adgang til webshoppen

Arvid Nilsson Webshop Adgang til webshoppen Arvid Nilsson Webshop Adgang til webshoppen Du finder webshoppen ved at gå ind på www.arvidnilsson.com og vælge dit lokale sprog. I topmenuens højre side finder du knappen WEBSHOP, som du klikker på -

Læs mere

BBR-Kommune. Generelt

BBR-Kommune. Generelt BBR-Kommune Generelt Brugervejledning Indholdsfortegnelse 1. Generelt om BBR-Kommune... 4 1.1. Forord... 4 1.2. Formål... 4 1.3. Anvendelse... 4 1.4. Adgang... 4 1.5. Synkronisering mellem BBR-Kommune

Læs mere

Brugervejledning til EasyBusiness

Brugervejledning til EasyBusiness Brugervejledning til EasyBusiness Indholdsfortegnelse: 1. Sådan logger man på EasyBusiness 1 2. Sådan foretager man en søgning 2 3. Hvordan gemmes og åbnes en søgning? 3 4. Hvordan danner man en pdf fil?

Læs mere

Velkommen til OnReg Agent.

Velkommen til OnReg Agent. Velkommen til OnReg Agent. 2 OnReg Agent Velkommen til Onreg Agent Du er blevet tildelt brugernavn og kodeord til OnReg Agent. Denne guide beskriver hvordan du benytter systemet. Hvis arrangøren tillader

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

Umbraco installationsvejledning

Umbraco installationsvejledning på et ScanNet ASP Webhotel Indledning Beskrivelse Denne vejledning vil indeholde installation af CMS systemet Umbraco på et ASP Webhotel. Det dansk grundlagt Content Management System (CMS) Umbraco er

Læs mere

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Tekniske krav... 3 Adgang og forbindelse... 4 Navigation i spørgeskemaet... 7 Spørgeskemaets afsnit... 7 Navigationslinjen...

Læs mere

Quickguide UC-webklient

Quickguide UC-webklient Quickguide UC-webklient Denne guide giver dig en nem og hurtig introduktion til, hvordan du via websiden kan anvende og ændre indstillingerne for din UC-klient. Log på websiden For at logge på din UC-klient

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual Windows 7, Windows Vista og Windows XP

EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual Windows 7, Windows Vista og Windows XP EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual Windows 7, Windows Vista og Windows XP Indhold Log på EasyIQ ConnectAnywhere... 2 Adgangskode udløbet... 3 Log af EasyIQ ConnectAnywhere... 5 Mulighederne i EasyIQ ConnectAnywhere...

Læs mere

Opsætning af klient til Hosted CRM

Opsætning af klient til Hosted CRM Opsætning af klient til Hosted CRM Dette dokument beskriver, hvordan der oprettes forbindelse til en Hosted CRM løsning hos TDC Hosting A/S Morten Skovgaard, 24. april 2006 1 Indledning... 2 2 Konfiguration

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.2 januar 2015 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har.

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. FaktaNet live! Hjælp Knap menu. Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. Klik her for at åbne FaktaNet live! Søgemodul.

Læs mere

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

Kort brugermanual til Spirometry PC Software

Kort brugermanual til Spirometry PC Software Kort brugermanual til Spirometry PC Software Opret ny patient (3 forskellige måder at gøre dette på) 1. Tryk på Add new patient i fanebladet Start Screen 2. Tryk på ikonet 3. Tryk på Data i menulinien

Læs mere

Nexus IP Quickguide. Til alle Nexus VP og F modeller

Nexus IP Quickguide. Til alle Nexus VP og F modeller Nexus IP Quickguide Til alle Nexus VP og F modeller Indhold 1.0 Første Opsætning... 3 1.1 FYSISK TILSLUTNING... 3 1.2 FIND KAMERAET... 3 1.3 LOG PÅ KAMERAET MED INTERNET EXPLORER 11... 4 1.4 MENUEN...

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

Login-tiden, Første gang tager det måske 1 ½ - 2 min. Andet gang ½ - 1 ½ min...9

Login-tiden, Første gang tager det måske 1 ½ - 2 min. Andet gang ½ - 1 ½ min...9 Ver. 1.8 RDS Side: 1 af 27 Indhold: Inden du kan benytte RDS-løsningen, skal din PC være opdateret...2 Login på RDS-løsningen...3 Login-tiden, Første gang tager det måske 1 ½ - 2 min. Andet gang ½ - 1

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.1 maj 2014 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

VEJLEDNING TRIO WEB FOR LEDERE

VEJLEDNING TRIO WEB FOR LEDERE VEJLEDNING TRIO WEB FOR LEDERE Indholdsfortegnelse Trio Web... Læreradgang til Trio Web... Login... Trio Web, administratorrettigheder... 2 Forbindelse mellem Trio og Trio Web... Storskærmsvisning... Åbn/luk

Læs mere

Vejledning i.

Vejledning i. Vejledning i Denne vejledning hjælper dig trin for trin i gang med Søger du svar på et enkelt spørgsmål, kan du også klikke direkte på følgende overskrifter: 1. OPRET DIN FORBRUGERWEB-KONTO... 2 1.1 Sådan

Læs mere

RIGSPOLITIET. Vejledning i konvertering. fra. Word -dokument. til. PDF-fil. på politi.dk. Rigspolitiets websektion

RIGSPOLITIET. Vejledning i konvertering. fra. Word -dokument. til. PDF-fil. på politi.dk. Rigspolitiets websektion RIGSPOLITIET Vejledning i konvertering fra Word -dokument til PDF-fil på politi.dk Rigspolitiets websektion Indledning Da vi skal leve op til kravene om tilgængelighed på Internettet, skal alle tekster

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

Brugervejledning i ændring af login-oplysninger i CO 2 -kvoteregisteret

Brugervejledning i ændring af login-oplysninger i CO 2 -kvoteregisteret Brugervejledning i ændring af login-oplysninger i CO 2 -kvoteregisteret Version april 2017 Denne brugervejledning er med det nye EU Login (version 8.08) 1 Brugervejledningen er kun en vejledning i at benytte

Læs mere

Organisér og del dine referencer

Organisér og del dine referencer Organisér og del dine referencer Indhold Ved import af referencer... 2 Opret en Folder... 3 Opret en undermappe... 4 Fjern/søg efter dubletter... 5 Fjern dubletter/søg efter dubletter i specifik Folder...

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på

Læs mere

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 3456.78 123456 TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 30. juli 2015 Indhold Indledning Side 3 Sådan kommer du i gang Side 4 Oprette nye varer Side 5 Ændre eksisterende

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-07-2017. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Brugervejledning til PC (windows) 1. Installation af kamera Vejledningen er almen for alle Valtronics kameraer, og derfor kan billederne af de forskellige

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Gør det selv. Vejledning. Skift adgangskode til Norddjurs PC og Citrix fra Citrix IT-AFDELINGEN

Gør det selv. Vejledning. Skift adgangskode til Norddjurs PC og Citrix fra Citrix IT-AFDELINGEN Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12. november 2014 IT-AFDELINGEN Vejledning Gør det selv Skift adgangskode til Norddjurs PC og Citrix fra Citrix Norddjurs Kommune. Torvet

Læs mere

Generelt Trade Finance indstillinger Engelsk tekst Menuvalg Opret ny. Opret ny Opret Eksportinkasso Opret inkasso Eksportinkasso Tom formular.

Generelt Trade Finance indstillinger Engelsk tekst Menuvalg Opret ny.  Opret ny Opret Eksportinkasso Opret inkasso Eksportinkasso Tom formular. Generelt Denne beskrivelse viser dig hvordan du kan oprette en Eksportinkasso i Business Online; Garantier og Trade Finance modulet. Beskrivelsen gennemgår i hovedtræk de indtastninger en bruger af modulet

Læs mere

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN LÆR AT TACKLE 2015 KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING 1 INDLEDNING Komiteen for Sundhedsoplysning stiller SurveyXact et internetbaseret redskab til kvalitetssikring til

Læs mere

Kvik start opsætning af kamera det første du skal gøre:

Kvik start opsætning af kamera det første du skal gøre: Kom godt i gang Tillykke med købet af Valtronics Trådløst IP kamera. Denne quickmanual kan bruges til alle Valtronics IP kameraer. Kameraet giver mulighed for at fjenovervåge steder via sin mobiltelefon

Læs mere

IT-vejledning til kompetencemodulet i HR-systemet hvis du selv opretter lokale kompetencer. 1. Sådan kommer du ind i HR-systemet Side 2

IT-vejledning til kompetencemodulet i HR-systemet hvis du selv opretter lokale kompetencer. 1. Sådan kommer du ind i HR-systemet Side 2 IT-vejledning til kompetencemodulet i HR-systemet hvis du selv opretter lokale kompetencer 1. Sådan kommer du ind i HR-systemet Side 2 2. Opret kompetencer, der passer til din arbejdsplads Side 3 3. Opret

Læs mere

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Brugermanual Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HVORDAN DU FÅR ADGANG TIL DIN EMAIL... 3 OWA 2003 BRUGERGRÆNSEFLADE...

Læs mere

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse:

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse: Generelt. Følgende vejledning beskriver hvordan man udarbejder BioCover SyreN kort i Næsgaard Markkort. Opgaven tager udgangspunkt at Næsgaard Markkort er installeret på din PC og klar til brug, og at

Læs mere

Vejledning i brug af fjernarbejdsplads pa Danmarks Statistik Windows brugere

Vejledning i brug af fjernarbejdsplads pa Danmarks Statistik Windows brugere Vejledning i brug af fjernarbejdsplads pa Danmarks Statistik Windows brugere Danmarks Statistik giver sine medarbejdere mulighed for at forbinde sig til interne systemer fra internettet. Når forbindelsen

Læs mere

Opdateret den 02.06.2014. Administrator manual. www.mintimeseddel.dk

Opdateret den 02.06.2014. Administrator manual. www.mintimeseddel.dk Administrator manual INDHOLD 1. Registration Overblik Dashboard Medarbejder 2. Opret ny medarbejder Navn og oplysninger Legitimation Rediger / slet medarbejder 3. Opret ny kunder Navn og oplysninger Legitimation

Læs mere

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 1. Opstart af WinKompas 3 Når WinKompas 3 er startet op, vil der fremkomme et skærmbillede, hvor du skal indtaste følgende oplysninger for at få adgang til programmet:

Læs mere

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Notat Ansvarlig HJB Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Sådan bruger du SharePoint til Maskindatabasen Maskindatabasen er oprettet i et program der hedder SharePoint

Læs mere

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 1 af 18 ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 2 af 18 Indholdsfortegnelse ereolen.dk... 1 1. Første gang du vil anvende ereolen.dk... 3 1.1 Opret

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Login 1. Glemt password 2. Ændre personlige oplysninger 2. Min side 3. Global meldingsboks 5. Administrerede sager 7

Indholdsfortegnelse. Login 1. Glemt password 2. Ændre personlige oplysninger 2. Min side 3. Global meldingsboks 5. Administrerede sager 7 Klient Indholdsfortegnelse Login 1 Glemt password 2 Ændre personlige oplysninger 2 Min side 3 Global meldingsboks 5 Administrerede sager 7 Sagsoversigt 9 Oversigt sager 11 Statistik sager 12 Beskeder 14

Læs mere

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Website Redaktør - Brugermanual version 3 11.01.2017 Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Indhold: 1. Login på redaktørside 2 2. Første login som redaktør 3 3. Login fremover 7 4. Ændring

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre,

Læs mere

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Henrik Meyer og Ajâja Hyttel Oprettet: 24/6-13 Sidst revideret 14/5-14 h t t p s : / / c i t r i x. a a b n e t. d k Hvad er nyt i Citrix?... 2 Hvis du ikke

Læs mere

VEJLEDNING TIL SELVBETJENING - REGISTRERING AF SERVICEBESØG

VEJLEDNING TIL SELVBETJENING - REGISTRERING AF SERVICEBESØG 1/9 VEJLEDNING TIL SELVBETJENING - REGISTRERING AF SERVICEBESØG Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 ve@energinet.dk VAT no. 28 98 06 71 Dato: 26/4 2017 HAH Indholdsfortegnelse

Læs mere

My Event. Funktioner, en oversigt: Kom i gang: Online tilmeldings system.

My Event. Funktioner, en oversigt: Kom i gang: Online tilmeldings system. My Event Online tilmeldings system. Infusion name: My_Event Ajax baseret, online event system Filename: my_event_readme.html Vejledning til installation og brug Author: Egon Jessen, webmaster@ungsejl.dk

Læs mere

Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning

Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning Indhold Generelt om indberetning til sundhedsordning 1 Adgang til indberetningsløsningen 1 Indberetning af medarbejdere 2 Bekræftelse af indberetning

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

Vejledning i brug af CPOP databasen

Vejledning i brug af CPOP databasen Vejledning i brug af CPOP databasen Indledning... 2 Log på databasen... 3 Muligheder i databasen... 4 Patientoplysninger... 6 CPOP Ergoterapeut protokol... 11 CPOP Fysioterapeut protokol... 16 CPOP Neuropaediater

Læs mere

Vejledning til brug af PwC-Portalen Indhold

Vejledning til brug af PwC-Portalen Indhold Vejledning til brug af PwC-Portalen Denne vejledning gennemgår de enkelte funktioner i PwC-Portalen og forklarer hvordan de bruges. Du finder også information om, hvordan du kan få yderligere hjælp, hvis

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Brugervejledning til print-, kopi og scanning på KøgeBibliotekerne

Brugervejledning til print-, kopi og scanning på KøgeBibliotekerne Brugervejledning til print-, kopi og scanning på KøgeBibliotekerne Indhold Indledning Sådan opretter du dig Sådan betaler du Sådan får du en ny adgangskode Sådan kobler du dit brugernavn og kodeord med

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere