Et stort flertal i regionsrådet har vedtaget budgettet for Region Hovedstaden Kun Enhedslisten er ikke med.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Et stort flertal i regionsrådet har vedtaget budgettet for Region Hovedstaden Kun Enhedslisten er ikke med."

Transkript

1 Budgettet vedtaget Et stort flertal i regionsrådet har vedtaget budgettet for Region Hovedstaden Kun Enhedslisten er ikke med. Ifølge regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen har politikere indgået en budgetaftale, der på trods af tider med pres på økonomien, sætter en klar retning for regionen. Det handler om at tage patienterne alvorligt og lytte til dem som den ressource, de er. Og ved at inddrage patienter i de mange svære beslutninger, der træffes ude på regionens hospitaler, får de nu muligheden for at være med til at udvikle sundhedsvæsenet indefra. I psykiatrien har vi gode erfaringer med netop at tage patienter og deres pårørende helt med ind på ledelsesgangen, og det vil vi gerne udbrede til resten af regionens hospitaler, siger Sophie Hæstorp Andersen. Hun understreger dog, at der er mange svære prioriteringer i den nye budgetaftale. Det har ikke været nemt, fordi vi på grund af især stigende medicinudgifter har måttet foretaget svære prioriteringer. Som politikere har vi derfor ønsket at sætte ind på nogle grundlæggende og meget vigtige områder. Det handler f.eks. om at prioritere indsatsen over for mennesker med psykiske lidelser, eksempelvis livstruende spiseforstyrrelser. Ligesom vi på fødeområdet vil prioritere selve kerneydelsen, som selvfølgelig er at give alle børn en tryg start på livet, siger regionsrådsformanden. Penge til det akutte område og indsats mod overbelægning Den nye budgetaftale giver også en saltvandsindsprøjtning på i alt 20 mio. kroner til det akutte område. Pengene skal i 2016 især gå til at styrke rekrutteringen i Akutberedskabet, så Akuttelefonen 1813 udvikle kvaliteten og tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere. Også på et område som overbelægning på de medicinske afdelinger er partierne bag budgetaftalen enige om at fortsætte indsatsen. Vi vil ikke have, at syge mennesker skal ligge på gangene eller på overfyldte stuer. Det er uværdigt, og derfor har vi vedtaget en ny handlingsplan mod overbelægning, der blandt andet skal sørge for en bedre koordination mellem hospitalerne og mellem region og kommuner, siger Sophie Hæstorp Andersen.

2 Hun påpeger, at partierne bag budgetaftalen har givet hinanden håndslag på at mødes igen, når resultatet af regeringens finanslovsforhandlinger står klart og hvor der forventes at komme penge til at nedbringe overbelægning. Flere praktikpladser, turister og mere vækst Politikerne er også nået til enighed om en række konkrete tiltag, der skal give borger-ne en mere grøn, sund og kreativ region, blandt andet: Mere støtte til Greater Copenhagen samarbejdet, der støttes med 2,6 mio. kro-ner i 2016 og 4,9 mio. kroner i de følgende år. 5 mio. kroner til Copenhagen Film Fund. Mere kompetent arbejdskraft i regionen, et løft til erhvervsuddannelserne og flere attraktive og relevante uddannelsestilbud af høj kvalitet. Det sker med 3,5 mio. kroner i 2016 og 9,8 mio. kroner i Indsatsen for at få flere elbiler på vejene sikres med 3 mio. kroner årligt. Regionen giver også 50 mio. kroner til erhvervsudvikling og 40 mio. kroner til regionens regionale vækst og udviklingsstrategi (ReVUS), der sammen med kommuner og virksomheder skal udvikle kulturturismen og understøtte vækstpotentialet i regionen Flere med i regionsrådsgruppens arbejde Alle de socialdemokratiske suppleanter til regionsrådet vil fremover kunne deltage i gruppens møder. Alle socialdemokratiske suppleanter til regionsrådet vil fremover blive indbudt til gruppemøderne. Hidtil har det kun været de to første, der blev inviteret, men nu udvides kredsen altså. Ændringen betyder ikke alene, at flere bliver inddraget i gruppens arbejde. Den betyder også, at flere kredse og partiforeninger nu får en tættere kontakt til regionsrådsgrupppens arbejde. Maja Holt Højgaard er trådt ud af regionsrådet og er erstattet af 1. suppleant Vagn Majland. Listen over suppleanter ser herefter således ud: 1. Annette Birgitte Reimers 2. Peter Kay Mortensen 3. Troels Neiieendam 4. Majbritt Brander 5. Carsten Holt

3 6. Sol Suncica Stefanovski Afstemning om retsforbeholdet 3. december hvad handler den om? Vi har brevkassen, hvor du kan få svar på dine spørgsmål. Politisamarbejde, tilvalgsordning, rets- og udlændingepolitik. Ord og begreber, der står i centrum for den kommende folkeafstemning om Danmarks retsforbehold i EU. Men hvad betyder de hver især? Hvad er Socialdemokratiets holdning og hvorfor? Få svar på dine spørgsmål send en mail til folketingsmedlemmerne Morten Bødskov morten.bodskov@ft.dk eller Peter Hummelgaard peter.hummelgaard@ft.dk Nye ansigter i centrale udvalg To nye medlemmer fra regionen udpeget til partiets Miljø- og Energiudvalg og til Social- og Sundhedsudvalget. Flemming Jørgensen, Albertslund, i Miljø- og Energiudvalget Partiets Hovedbestyrelse har udpeget Flemming Jørgensen fra Albertslund som medlem af Miljø- og Energiudvalget. Udpegningen sker efter indstilling fra partiorganisationen i Region Hovedstaden. Hovedbestyrelsens Miljø- og Energiudvalg virker som sparingspartnere for partiets energi- og miljøordførere og som initiativtagere til miljø- og energidebatter i medlemskredsen. Flemming Jørgensen er medlem af Kommunalbestyrelsen i Albertslund Kommune, hvor han sidder i Miljøog Byudvalget. Flemming Jørgensen har været politisk aktiv på miljø- og energiområdet i mange år, dels

4 kommunalpolitisk og dels i partisammenhæng. Også i sin jobmæssige karriere har der været fokuseret på energi og miljø både som medarbejder og leder i offentlige administrationer og som selvstændig. Flemming Jørgensen er cand. scient. i biologi med supplerende uddannelse i kemi og miljø. Flemming Jørgensen er 60 år. Thor Buch Grønlykke, København, i Social- og Sundhedsudvalget Partiets Hovedbestyrelse har udpeget Thor Buch Grønlykke fra København som medlem af Social- og Sundhedsudvalget. Udpegningen sker efter indstilling fra partiorganisationen i Region Hovedstaden. Hovedbestyrelsens Social- og Sundhedsudvalg virker som sparringspartnere for partiets social- og sundhedsordførere og som initiativtagere til social- og sundhedsdebatter i medlemskredsen. Thor Buch Grønlykke har siden 2001 været medlem af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune frem til 2009 siddet i Socialudvalget i her. Herefter og frem til 2013 har han været medlem af regionsrådet i Region Hovestaden. Thor Buch Grønlykke er uddannet læge og er 43 år Kongres 2015:Tilbage til rødderne. Det var i høj grad det bærende i Mette Frederiksens første tale til kongressen som ny partileder: Troen på de basale socialdemokratiske værdier: Frihed, lighed og solidaritet. Omsat til hverdagens udfordringer. Tidløse værdier, der skal omsættes til en kompleks nutid. Tilbage til rødderne. Det var i høj grad det bærende i Mette Frederiksens første tale til kongressen som ny partileder. Ingen revolutioner. Men tro på de basale socialdemokratiske værdier: Frihed, lighed og solidaritet. Omsat til hverdagens udfordringer. Tidløse værdier, der skal omsættes til en kompleks nutid. Derfor skal vi også tage ansvar for den flygtningestrøm, der i øjeblikket rammer Europa. Vi skal arbejde sammen med resten af Europa, Tage ansvar. Mennesker flygter nemlig ikke for sjov, sagde Mette Frederiksen. Danmark skal gøre det rigtigste og det klogeste. Og det er kunsten.

5 Vi skal ikke bare åbne grænserne. Og vi skal ikke bare lukke dem. Antallet af udlændinge, der kommer her er ikke ligegyldigt, for vi skal kunne modtage og integrere dem. Derfor vil Socialdemokraterne have en bred aftale om asyl og udlændinge. Og vi vil samtidig have en skærpet indsats over for social dumping og over for retten og pligten i indsatsen for integration. Vi vælter regeringen Den borgerlige markeds-logik siger, at der altid er nogen, der bliver efterladt på perronen. Altid nogen, der ikke er plads til, fordi de ikke er produktive nok. Det er forkert, og det er ikke det, Socialdemokraterne vil, slog Mette Frederiksen fast. Derfor skal vi have en erhvervspolitik, der skaber arbejdspladser, og et velfærdssamfund, der sørger for at børn får lært at læse, de unge får en uddannelse, de syge bliver plejet. Det skal kunne betale sig at arbejde, siger Lars Løkke. Det er vi helt enige i, og det kan det da også for de allerfleste. Men det er en dårlig ide at sænke topskatten, og det vil vi ikke være med til. Der er fire borgerlige partier, der har ønsket Lars Løkke Rasmussen som statsminister.mister bare et af dem tilliden til ham og hans regering, vil vi ikke tøve med at vælte ham, sagde partiformanden til forsamlingens store begejstring. Men indtil da vil Socialdemokraterne søge indflydelse. Og samarbejde med alle partier i Folketinget Kongres 2015: Fokus på DF s dobbeltmoral Hvordan vil Thulesen Dahl og resten af Dansk Folkeparti, som lover millioner på kryds og tværs, mon klare sig sammen med Lars Løkke Rasmussen, kongen af nul-vækst? Hvis side er han egentlig på? Velfærdssamfundets eller Saxo banks? Dobbeltmoralen har sandelig gode kår! Retorikken var klar og til tider hård da kongressens delegerede gik på talerstolen efter formandens beretning. Og der var selvfølgelig udfald mod modstanderne og en klar opfordring til at blæse til ideologisk kamp. Andre emner på dagsordenen var samarbejdet mellem by og land, som hinandens forudsætninger ikke modsætninger, fordi vi har brug for hinanden. Flygtningesituationen var selvfølgelig også noget, der optog mange af de delegerede, der indtog talerstolen. Vi bør tale om dem med respekt, fuldstændig lige som vi også omtaler andre med respekt, lød opfordringen. Det er nemt at rive ned, men det tager tid at bygge op. Og det er det sidste, der er Socialdemokraternes pligt, slog flere af de delegerede fast.

6 Kongres 2015: Medlemshvervning: Aktivitet og systematik virker. Ethvert partis succes står og falder med medlemmernes indsats. Og det er ingen hemmelighed, at andelen af danskere, der er medlemmer af et politisk parti, er faldende. Kun omkring tre % af befolkningen har løst medlemskort. Ganske vist har Socialdemokraterne oplevet en nettofremgang på 2000 medlemmer i Men alligevel. At få nye medlemmer og holde på dem, man har er en udfordring. Det kender man alt til i fagbevægelsen, og derfor var Kim Simonsen, formand for HK, og Morten Skov Christensen, formand for LO Hovedstaden, indbudt til at give deres erfaringer med medlemshvervning videre på en af kongressens workshops. Overskrifterne for en målrettet indsats lød sådan her: Systematik. Ring til medlemmerne, både når de melder sig ind og undervejs, så de føler sig set og hørt. Brug dine kolleger. Bed fem kolleger finde andre fem, der kunne tænke sig at melde sig ind. Vær ikke bange for konflikter. Alt for mange foreninger stivner i gamle slagsmål, og det skræmmer nye medlemmer væk. Ryd op. Vær synlige. Gadeaktioner skal der til også når der ikke er valgkamp. Kommunikation i øjenhøjde. Alt på skrift skal være til at forstå for alle. Folk vil faktisk gerne engagere sig. Og de vil gerne være med. Men de gør det ikke nødvendigvis af sig selv. Kim Simonsen fortalte, hvordan man i HK havde spurgt nye medlemmer, hvorfor de havde meldt sig ind nu, og svaret var: Fordi det var nu, jeg blev spurgt. Så enkelt kan det være.

7

Generalforsamling hos Socialdemokraterne i Kalundborg 26.02.2015

Generalforsamling hos Socialdemokraterne i Kalundborg 26.02.2015 Referat af Generalforsamling hos Socialdemokraterne i Kalundborg 26.02.2015 Formanden Erik Werner Hansen bød velkommen og foreslog Kaj Buch Jensen som dirigent. Kaj blev valgt. Dirigenten konstaterede

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 (Det talte ord gælder talen er klausuleret indtil den påbegyndes) Kære alle sammen. Danmark er et særligt land. Vi har hinandens ryg. Solidaritet

Læs mere

TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER

TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER NOTAT 24. november 2015 TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER Kontakt: Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 19 15 bjm@thinkeuropa.dk Kommunikationschef, Malte Kjems +45 39 56 57 mkj@thinkeuropa.dk

Læs mere

Gallup om DF som regeringsparti

Gallup om DF som regeringsparti TNS Dato: 22. april 2013 Projekt: 59252 Feltperiode: Den 17/4-22/4 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR

DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR Folkeafstemning om at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning 3. december 2015 3. FOLKE AFSTEMNING HVAD SKAL VI STEMME OM? HVORFOR SKAL VI STEMME? Den 3. december 2015

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

HER ER ARGUMENTERNE, DER VINDER FOLKEAFSTEMNINGEN

HER ER ARGUMENTERNE, DER VINDER FOLKEAFSTEMNINGEN NOTAT HER ER ARGUMENTERNE, DER VINDER FOLKEAFSTEMNINGEN Kontakt: Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 19 15 bjm@thinkeuropa.dk RESUME Omkring en tredjedel af vælgerne er i tvivl om, hvad de vil stemme til

Læs mere

Gallup for Berlingske. Regeringsdannelsen. Gallup for Berlingske

Gallup for Berlingske. Regeringsdannelsen. Gallup for Berlingske Regeringsdannelsen Feltperiode: Den 22. juni 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.044 personer Stikprøven

Læs mere

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017 Folkehøring Christiansborg 25.-26. februar 2017 Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg Derfor holder Folketinget Folkehøringen Hvad er en folkehøring? Hvordan er deltagerne

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) +HOOH7KRUQLQJ6FKPLGWVWDOHWLO/2 6NRQJUHVGHQRNWREHU (Det talte ord gælder) Kære kongres Tak fordi jeg måtte lægge vejen forbi jer i dag. Det er en af de aftaler, jeg virkelig har glædet mig til. Både før

Læs mere

(Det talte ord gælder) Tak for invitationen. Jeg har glædet mig til at være her i dag og fejre 1. maj med jer.

(Det talte ord gælder) Tak for invitationen. Jeg har glædet mig til at være her i dag og fejre 1. maj med jer. Den 1. maj 2005 PDMWDOH Y/2VHNUHW U)LQQ6 UHQVHQ (Det talte ord gælder) Tak for invitationen. Jeg har glædet mig til at være her i dag og fejre 1. maj med jer. I en tid hvor samfundet bliver mere og mere

Læs mere

Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! - UgebrevetA4.dk. SOCIAL DUMPING Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping!

Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! - UgebrevetA4.dk. SOCIAL DUMPING Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! SOCIAL DUMPING Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! Af Gitte Redder @GitteRedder Fredag den 24. november 2017 Seks ud af ti danske lønmodtagere mener i ny undersøgelse, at politikerne

Læs mere

Gallup om vælgernes dagsorden

Gallup om vælgernes dagsorden TNS Dato: 2.oktober 2015 Projekt: 62212 Feltperiode: Den 30/9 2/10-2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd om regeringens krav til regionerne, Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg, den 18. oktober 2016 kl.

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd om regeringens krav til regionerne, Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg, den 18. oktober 2016 kl. Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 78 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd om regeringens krav til regionerne, Folketingets

Læs mere

PRIORITÉR SUNDHEDEN BEDRE SUNDHED FLERE ÆLDRE

PRIORITÉR SUNDHEDEN BEDRE SUNDHED FLERE ÆLDRE PRIORITÉR SUNDHEDEN BEDRE SUNDHED FLERE ÆLDRE PRIORITÉR SUNDHEDEN BEDRE SUNDHED FLERE ÆLDRE Et godt og trygt sundhedsvæsen er en af de vigtigste grundpiller i vores velfærdssamfund. Venstre ønsker et

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder)

Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder) Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder) Hvor er det intet mindre end fantastisk! Tænk at stå her og se på en hel sal fuld af prisvindere! Alle os her og alle vores kolleger har bidraget til

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 12/04/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 12/04/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 12/04/19 Sundhedsreformen Vores regering har præsenteret en aftale om en sundhedsreform, der skal give vores sundhedsvæsen et stort løft. Vel og mærke hvis vi får en Venstre-ledet

Læs mere

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Region Hovedstaden Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Det gode liv I Region Hovedstaden arbejder vi for at skabe vækst, for vækst og livskvalitet

Læs mere

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 EN RØD OG GRØN REGION Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 VIDSTE DU, AT enlige med lav indkomst og kort uddannelse har størst risiko for at dø efter en hjerneblødning.

Læs mere

Kommunikationspolitik Denne politik beskriver de overordnede tanker om god kommunikation i Region Hovedstaden

Kommunikationspolitik Denne politik beskriver de overordnede tanker om god kommunikation i Region Hovedstaden 24. juni 2012 Kommunikationspolitik Denne politik beskriver de overordnede tanker om god kommunikation i Region Hovedstaden Forord Regionsrådet er en politisk organisation, hvis medlemmer er demokratisk

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN Region Hovedstaden KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN GOD KOMMUNIKATION - I REGION HOVEDSTADEN FORORD Regionsrådet er en politisk organisation, hvis medlemmer er demokratisk valgt til at sikre

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2/2016

Nyhedsbrev nr. 2/2016 Nyhedsbrev nr. 2/2016 Kære medlem Masser af medlemmer med masser af gode idéer. Kritisk, konstruktiv kærlighed til det parti de er en del af i gode såvel som dårlige tider. Det må være konklusionen på

Læs mere

Ved udgangen af 2015 har vi 90 medlemmer fordelt på 34 A-medlemmer, 11 B-medlemmer, 35 C- medlemmer og 10 SFU-medlemmer.

Ved udgangen af 2015 har vi 90 medlemmer fordelt på 34 A-medlemmer, 11 B-medlemmer, 35 C- medlemmer og 10 SFU-medlemmer. Bestyrelsens beretning til Generalforsamlingen den 24. januar 2016 Status Ved udgangen af 2015 har vi 90 medlemmer fordelt på 34 A-medlemmer, 11 B-medlemmer, 35 C- medlemmer og 10 SFU-medlemmer. Vi har

Læs mere

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf.

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf. Juli 2015 / side 1 af 5 På vej mod ny hovedorganisation Følgende notat baseret på informationer, kommentarer og spørgsmål til Bente Sorgenfrey, formand for FTF, og Kent Petersen, næstformand for FTF og

Læs mere

HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00

HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00 HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00 Del: Den nye smalle V-regering giver Socialdemokraternes nykronede leder,

Læs mere

Hanne, Dan og Sofie - hvem

Hanne, Dan og Sofie - hvem Hanne, Dan og Sofie hvem? Tidligere MF ere løber med al omtalen forud for valget til EU-parlamentet. Således kender kun hver tredje topkandidaten fra S Dan Jørgensen. Bedst kendt er Bendt Bendtsen (K),

Læs mere

Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 9. januar 2016

Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 9. januar 2016 1 Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 9. januar 2016 Bestyrelsens beretning for året 2015 til generalforsamlingen den 9. januar 2016. Kære medlemmer. Så er der gået et år igen, og vi er atter samlet, ikke

Læs mere

Hasle Møllevangen Nyhedsbrev oktober 2016

Hasle Møllevangen Nyhedsbrev oktober 2016 Kære medlem Dette er fjerde gang, vi udsender partiforeningens halvårlige nyhedsbrev. Vi håber, at brevet er med til at styrke kontakten mellem medlemmerne og foreningen. På de næste sider kan du læse

Læs mere

DANSKERE: INDRE MARKED ER AFGØRENDE FOR VELSTANDEN

DANSKERE: INDRE MARKED ER AFGØRENDE FOR VELSTANDEN DANSKERE: INDRE MARKED ER AFGØRENDE FOR VELSTANDEN Kontakt: Kommunikationschef, Malte Kjems + 23 39 7 mkj@thinkeuropa.dk RESUME Langt de fleste danskere anerkender det indre markeds og EU s positive bidrag

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1 DECEMBER 2015 VENSTRE I SKANDERBORG KOMMUNE

NYHEDSBREV NR. 1 DECEMBER 2015 VENSTRE I SKANDERBORG KOMMUNE Kære medlem. Fremover bliver nyhedsbrevet udsendt til alle, som er medlem af Venstre i Skanderborg kommune. Vi vil forsøge at have lidt nyt fra alle Lokalforeningerne samlet på et sted. Vi er også ved

Læs mere

DANSKERE: NY REGERING BØR VÆGTE SELSKABSSKAT, SOCIAL DUMPING OG KLIMA I EU

DANSKERE: NY REGERING BØR VÆGTE SELSKABSSKAT, SOCIAL DUMPING OG KLIMA I EU NOTAT DANSKERE: NY REGERING BØR VÆGTE SELSKABSSKAT, SOCIAL DUMPING OG KLIMA I EU Kontakt: Kommunikationschef, Malte Kjems +45 23 39 56 57 mkj@thinkeuropa.dk Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 19 15 bjm@thinkeuropa.dk

Læs mere

Socialdemokratiet i Region Hovedstaden. Repræsentantskabsmøde onsdag den 13. april 2016

Socialdemokratiet i Region Hovedstaden. Repræsentantskabsmøde onsdag den 13. april 2016 Socialdemokratiet i Region Hovedstaden Repræsentantskabsmøde onsdag den 13. april 2016 Beretning 2015 Socialdemokratiet i Region Hovedstaden 2 Regionens ledelse På repræsentantskabsmøde den 13. april 2015

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

KRITISKE DISKUSSIONER

KRITISKE DISKUSSIONER 1 KRITISKE DISKUSSIONER Af Henrik Herløv Lund, cand. scient. adm. ikke partitilknyttet www.henrikherloevlund.dk herloevlund@mail.dk BØR ET VENSTREFLØJSPARTI I GIVET TILFÆLDE VÆLTE EN SOCIALDEMOKRATISK

Læs mere

Samfundsfag, niveau C Appendix

Samfundsfag, niveau C Appendix Samfundsfag, niveau C Appendix SAMFUNDSFAG, NIVEAU C APPENDIX 1 Den politiske situation i Danmark efter valget i juni 2015 I maj 2015 udskrev den daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt folketingsvalg

Læs mere

Parti og vælgeradfærd - synopsis

Parti og vælgeradfærd - synopsis Parti og vælgeradfærd synopsis Indledning: Siden januar 2015 har Socialdemokratiet ført en kapagne-offensiv under titlen Det Danmark du kender, der er blevet beskyldt for at være nationalpopulistisk og

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Koncernledelsen Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Til alle ledere og medarbejdere Region Midtjylland er en politisk ledet organisation,

Læs mere

Retsforbeholdet. Gallup for Berlingske. Retsforbeholdet. TNS Dato: 1. december 2015 Projekt: 62329

Retsforbeholdet. Gallup for Berlingske. Retsforbeholdet. TNS Dato: 1. december 2015 Projekt: 62329 Gallup for Berlingske Gallup om retsforbeholdet Feltperiode: Den 30. november 1. december 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews)

Læs mere

Beretning var måske alligevel ikke noget dårligt Radikalt år. Mere herom senere.

Beretning var måske alligevel ikke noget dårligt Radikalt år. Mere herom senere. Beretning 2015 2015 var bestemt ikke noget godt Radikalt år. Mere herom senere. 2015 var måske alligevel ikke noget dårligt Radikalt år. Mere herom senere. 2015 var året, hvor vi senest den 15. september

Læs mere

TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN. Det talte ord gælder

TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN. Det talte ord gælder TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN Det talte ord gælder Der er partier, som gerne vil fremtiden, og som arbejder for at gøre Danmark til et bedre samfund at bo og leve i partier som vil

Læs mere

Ny vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark

Ny vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark Diskussionsoplæg 5. oktober 2010 Ny vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark Der skal udarbejdes en ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen, der kan afløse den foreløbige vision, der blev

Læs mere

TALEPAPIR. Tale til samråd om magtanvendelse overfor demente borgere

TALEPAPIR. Tale til samråd om magtanvendelse overfor demente borgere Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 241 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet TALEPAPIR Det talte ord gælder 28. januar 2016 kl. 16.00-17-30, Christiansborg 1-133

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Udvikling eller afvikling

Udvikling eller afvikling STRUKTURREFORMEN Udvikling eller afvikling Stor temadag om strukturreformen i Århus. Hvilke konsekvenser får den? Demokrati og udlicitering var blandt de mange emner, der blev debatteret Mere end hundrede

Læs mere

Tables BASE % 100%

Tables BASE % 100% Her er hvad 194 deltagere på Folkehøringen mener om en række spørgsmål - før og efter, at de har diskuteret med hinanden og udspurgt eksperter og politikere. Før Efter ANTAL INTERVIEW... ANTAL INTERVIEW...

Læs mere

To ud af tre danskere vil hellere have bedre offentlige velfærdsydelser end skattelettelser, viser ny undersøgelse. Foto: Kristian Djurhus, Scanpix

To ud af tre danskere vil hellere have bedre offentlige velfærdsydelser end skattelettelser, viser ny undersøgelse. Foto: Kristian Djurhus, Scanpix PRIORITERING Blå vælgere: Nej, pengene ligger ikke bedst i vores lommer Af Irene Manteufel Fredag den 9. juni 2017 To ud af tre danskere vil have velfærd fremfor skattelettelser. Selv blandt blå bloks

Læs mere

LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE

LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE Venstres reformer, før valget i 2011, har lagt grunden til 90 pct. af de samlede økonomiske effekter, som har sikret dansk økonomi. Og siden valget har Venstre

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder)

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Tak for ordet. Og endnu engang tak til Allinge og Bornholm for at stable dette fantastiske folkemøde på benene. Det er nu fjerde

Læs mere

Gallup til BT om S-kongres mm. TNS September 2013 Projekt: 59516

Gallup til BT om S-kongres mm. TNS September 2013 Projekt: 59516 Feltperiode: Den 24.-26. september 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.270 personer Stikprøven er vejet

Læs mere

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi I dag vil jeg sige noget om værdien af arbejde. Og med værdi mener jeg ikke den lønseddel, vi modtager sidst på måneden. Nej. Jeg mener den værdi,

Læs mere

Socialdemokratiet i Region Hovedstaden. Repræsentantskabsmøde onsdag den 29. april 2017

Socialdemokratiet i Region Hovedstaden. Repræsentantskabsmøde onsdag den 29. april 2017 Socialdemokratiet i Region Hovedstaden Repræsentantskabsmøde onsdag den 29. april 2017 Beretning 2016 Socialdemokratiet i Region Hovedstaden 2 Regionens ledelse På repræsentantskabsmøde den 15. april 2016

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. Hvor er det dejligt at være tilbage på Bornholm. Det er godt at mærke Folkemødets

Læs mere

Dato: 30. januar Brevid:

Dato: 30. januar Brevid: Dato: 30. januar 2018 Brevid: 3484099 Opsamling af hidtidige drøftelser omkring Regionsrådets strategi 2018-2021 1. Strategiens formål Strategiens formål vil omfatte: De områder, hvor der er brug for en

Læs mere

Lyngallup. Venstres udmeldinger efter landsmøde. Lyngallup. TNS Dato: 21. november 2012 Projekt:58928

Lyngallup. Venstres udmeldinger efter landsmøde. Lyngallup. TNS Dato: 21. november 2012 Projekt:58928 s udmeldinger efter landsmøde om s udmelder efter landsmøde Feltperiode: Den 20.-21. november 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews)

Læs mere

Demokratiopfattelser. Fig. 5.1 To forskellige demokratiopfattelser.

Demokratiopfattelser. Fig. 5.1 To forskellige demokratiopfattelser. Demokratiopfattelser Deltagelsesdemokratiet Demokratiet skal gøre folk interesserede i politik. Det bedste demokrati er hvor borgerne tager så mange beslutninger som muligt. Politikerne skal følge befolkningens

Læs mere

Socialdemokratiet i Rudersdal

Socialdemokratiet i Rudersdal Socialdemokratiet i Rudersdal A -Nyt 19. maj 2019 Valg Hvor mange mandater får Socialdemokratiet ved valget d. 5. juni? Morten Østergaard (R) en sand Lars Løkke ven 2 Stem personligt på Miki Dam Larsen

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BRØNDERSLEVKREDSEN

VEDTÆGTER FOR BRØNDERSLEVKREDSEN VEDTÆGTER FOR BRØNDERSLEVKREDSEN 1 Kredsens navn og tilhørsforhold... 2 2 Formålet... 2 3 Kredsens opgaver... 2 Stk. 1. Opstilling af folketingskandidat... 2 Stk. 2. Regionsrådsvalg... 2 Stk. 3. Møder

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Region Hovedstaden Center for Sundhed Region Hovedstadens sundhedsvæsen

Region Hovedstaden Center for Sundhed Region Hovedstadens sundhedsvæsen Region Hovedstadens sundhedsvæsen Vicedirektør i Else Hjortsø 1 Regionsråd og det politiske formandskab Regionsrådet 2018-2022: Det øverste politiske beslutningsled bestående af 41 folkevalgte politikere

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i God ledelse og styring i Til alle ledere og medarbejdere ligeværdig dialog. Vi er alle forpligtede til at Demokratisk udgangspunkt Vi ønsker en god tone, respekt og ordentlig-

Læs mere

Referat. Forum: Sundhedsrådet Tid: Den 29. januar 2018 kl Sted: Rådhuset - Mødelokale 2 i forhallen

Referat. Forum: Sundhedsrådet Tid: Den 29. januar 2018 kl Sted: Rådhuset - Mødelokale 2 i forhallen Forum: Sundhedsrådet Tid: Den 29. januar 2018 kl. 17.00 19.00 Sted: Rådhuset - Mødelokale 2 i forhallen Deltagere: Nils Jensen, Glenn Molbech, Birgit Hauer, Bente Pedersen, Birgit Krüger Larsen, Curt Gotthard,

Læs mere

Lemvig Struer. Holstebro. Ringkøbing- Skjern

Lemvig Struer. Holstebro. Ringkøbing- Skjern Kære aktive i Socialdemokratiet i Region Midtjylland! Denne gang handler informationsbrevet om debatmøder i partiorganisationen regionsrepræsentantskabsmødet d. 17. maj 2008 EP-kandidater EU-oplysningsmidler

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 Overskrifter Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 - Støjberg afviser bredt forlig om udlændingepolitikken - DF vil afsætte en halv million til at optælle indvandrere - Regeringen og Dansk Folkeparti lander

Læs mere

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Assens Kommune som arbejdsplads Assens Kommunes personalepolitik hviler på værdierne respekt, åbenhed, udvikling, arbejdsglæde og ordentlighed.

Læs mere

Det er både med lidt vemod og en masse forventnings-glæde, at jeg skal aflægge denne beretning.

Det er både med lidt vemod og en masse forventnings-glæde, at jeg skal aflægge denne beretning. Beretning 2019 Det er både med lidt vemod og en masse forventnings-glæde, at jeg skal aflægge denne beretning. Lidt vemod, fordi det bliver den sidste i Idom-Råsted regi, hvis bestyrelsens forslag om at

Læs mere

Psyken har indtag Nr Politik

Psyken har indtag Nr Politik Psyken har indtag 4 Politik Tidligere var det svært at få politikerne til at interessere sig for psykiske lidelser og psykiatri, men sådan er det ikke længere. Emnet er for alvor rykket ind i vores kollektive

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

Socialdemokratiet i Rudersdal

Socialdemokratiet i Rudersdal Socialdemokratiet i Rudersdal Bestyrelsens beretning 2019 Tak til alle for et godt år i Socialdemokratiet Rudersdal. Ved kommunalvalget i november 2017 gik Socialdemokratiet i Rudersdal fra tre til fire

Læs mere

Region Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi

Region Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi s regionale vækst- og udviklingsstrategi Copenhagen hele Danmarks hovedstad 1 ReVUS 2015-2018 En regional vækst- og udviklingsstrategi - hvorfor ReVUS? Lavere vækst end sammenlignelige metropoler Væksten

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland UDKAST God ledelse og styring i God ledelse og styring i er en politisk ledet orga- tage problemer op med ledelsen, hvis der er Demokratisk udgangspunkt Dygtighed nisation, hvor regionsrådet beslutter

Læs mere

Ja-siden dominerede medierne - men kritiseres for kampagne - UgebrevetA4.dk 03-12-2015 07:55:42

Ja-siden dominerede medierne - men kritiseres for kampagne - UgebrevetA4.dk 03-12-2015 07:55:42 MEDIER Ja-siden dominerede medierne - men kritiseres for kampagne Af Cecilie Agertoft Michael Bræmer @MichaelBraemer Torsdag den 3. december 2015, 05:00 Del: Det er ikke mangel på mediedækning, ja-siden

Læs mere

TILSYN Arbejdstilsynet trues af massefyring - igen Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 26. august 2015, 05:00

TILSYN Arbejdstilsynet trues af massefyring - igen Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 26. august 2015, 05:00 TILSYN Arbejdstilsynet trues af massefyring - igen Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 26. august 2015, 05:00 Del: En stor del af Arbejdstilsynets aktiviteter har været baseret på midlertidige

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

Socialdemokraterne. S-nyt 2014.2. Region Sjælland. Redaktør: Knud Henning Nielsen, post@s-nyt.dk 6. oktober 2014. 5 Det ny psykiatrisygehus åbner 2015

Socialdemokraterne. S-nyt 2014.2. Region Sjælland. Redaktør: Knud Henning Nielsen, post@s-nyt.dk 6. oktober 2014. 5 Det ny psykiatrisygehus åbner 2015 Socialdemokraterne S-nyt 2014.2 Region Sjælland s Redaktør: Knud Henning Nielsen, post@s-nyt.dk 6. oktober 2014 2 Et budget med gode fingeraftryk Region Sjællands budget på næsten 18 mia. kr. er aftalt

Læs mere

Troværdighed og Karisma. Politikere September Troværdighed og Karisma. TNS 3. september

Troværdighed og Karisma. Politikere September Troværdighed og Karisma. TNS 3. september Politikere September 2012 Contents 1 Metode 3 2 Sammenfatning 7 3 Resultater 11 2 1 Metode Metode Emne: Metode: for partiledere og udvalgte folketingspolitikere GallupForum web interviews Målgruppe: Danske

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

Kapløbsspil. Elementer: informationssøgning, samarbejde

Kapløbsspil. Elementer: informationssøgning, samarbejde Kapløbsspil Elementer: informationssøgning, samarbejde Kursisterne inddeles i grupper. Spørgsmålene udleveres. Grupperne søger på internettet og finder svarene på de spørgsmål, de ikke umiddelbart kan

Læs mere

Mette Frederiksen: 'Tiden er kommet til at udfordre, hvad humanisme egentlig er' - UgebrevetA4.dk

Mette Frederiksen: 'Tiden er kommet til at udfordre, hvad humanisme egentlig er' - UgebrevetA4.dk FLYGTNINGE OG HUMANISME Mette Frederiksen: 'Tiden er kommet til at udfordre, hvad humanisme egentlig er' Af Gitte Redder @GitteRedder Søndag den 11. februar 2018 De nordiske velfærdssamfund er under voldsomt

Læs mere

Roger Buch Forskningschef, Ph.d., cand.scient.pol. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Roger Buch Forskningschef, Ph.d., cand.scient.pol. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch Forskningschef, Ph.d., cand.scient.pol. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole HVEM ER HAN? Forsker siden 1993. Først ved Institut for Statskundskab, Syddansk Universitet i Odense. Siden 2004

Læs mere

DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN. EKSTRAORDINÆRT MØDE REGIONSRÅDET Fredag den 27. august 2010 Kl Regionsgården i Hillerød, regionsrådssalen

DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN. EKSTRAORDINÆRT MØDE REGIONSRÅDET Fredag den 27. august 2010 Kl Regionsgården i Hillerød, regionsrådssalen DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN EKSTRAORDINÆRT MØDE REGIONSRÅDET Fredag den 27. august 2010 Kl. 8.30 Regionsgården i Hillerød, regionsrådssalen Møde nr. 10 Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Hans Toft Henrik

Læs mere

Tættere på stueren end nogensinde

Tættere på stueren end nogensinde Tættere på stueren end nogensinde Hver femte vælger, som stemte på V eller K ved seneste valg, mener nu, at Dansk Folkeparti (DF) skal have ministerposter. Kristian Thulesen Dahl er favorit og slår Pia

Læs mere

Region Hovedstaden. VÆRDI FOR PATIENTEN principper og dilemmaer

Region Hovedstaden. VÆRDI FOR PATIENTEN principper og dilemmaer Region Hovedstaden VÆRDI FOR PATIENTEN principper og dilemmaer Princippapir om værdibaseret styring Denne pjece indeholder de foreløbige de politiske visioner for værdibaseret styring. Den beskriver forslag

Læs mere

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med.

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med. Overborgmesteren TALE Tale til Overborgmesteren Anledning 1. maj 2014 Sted - Dato 1. maj 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet Ca. 10 min Kære alle sammen Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Konstitueringsaftale for regionsrådet i Region Midtjylland for perioden

Konstitueringsaftale for regionsrådet i Region Midtjylland for perioden Konstitueringsaftale for regionsrådet i Region Midtjylland for perioden 2018-2021 Der er den 22. november 2017 indgået følgende konstitueringsaftale mellem alle regionsrådets partier. erne er enige om

Læs mere

Indenfor fem til ti år kan det her erhverv være helt væk

Indenfor fem til ti år kan det her erhverv være helt væk Direktør: Indslusningsløn vil trække tæppet væk under transportbranchen - UgebrevetA4.dk 14-01-2016 22:00:42 LØNPRES Direktør: Indslusningsløn vil trække tæppet væk under transportbranchen Af Mathias Svane

Læs mere

Vælgerne: Løkke leder dårligt

Vælgerne: Løkke leder dårligt Vælgerne: Løkke leder dårligt Villy Søvndal og Pia Kjærsgaard gør det ifølge vælgerne godt som partiledere, mens Lars Løkke Rasmussen og især Lene Espersen vurderes som dårlige partiledere. Vælgerne udpeger

Læs mere

NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN

NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN 04/11 2013 NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN INDHOLD: Nyt nyhedsbrev fra LO Hovedstaden... 2 Regeringen vil styrke kontrolindsatsen mod social dumping... 3 Hvad vil din borgmesterkandidat gøre ved social

Læs mere

Mette Frederiksens tale til Tænketanken Europas konference 2019

Mette Frederiksens tale til Tænketanken Europas konference 2019 Mette Frederiksens tale til Tænketanken Europas konference 2019 Tak for velkomsten. Jeg er glad for at være med igen i år. Inden for de næste seks måneder skal vi til to valg. Valget til Europa-Parlamentet.

Læs mere

Retsforbeholdet og SKAT. Gallup for Berlingske. Retsforbeholdet og SKAT. TNS Dato: 26. november 2015 Projekt: 62324

Retsforbeholdet og SKAT. Gallup for Berlingske. Retsforbeholdet og SKAT. TNS Dato: 26. november 2015 Projekt: 62324 Gallup for Berlingske Gallup om Feltperiode: Den 25.26. november 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Mandaternes logik og paradigmeskiftet

Mandaternes logik og paradigmeskiftet En kommentar fra Kritisk Debat Mandaternes logik og paradigmeskiftet Skrevet af: Bent Gravesen Offentliggjort: 03. september 2018 Denne artikel handler om, at det ikke er helt så umuligt og udsigtsløst

Læs mere