ADVENTISTKIRKE NÆRUM JUNI I er verdens lys. naerum.adventistkirke.dk. Matt 5,14. Familiegudstjenesten den 9. maj

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ADVENTISTKIRKE NÆRUM JUNI I er verdens lys. naerum.adventistkirke.dk. Matt 5,14. Familiegudstjenesten den 9. maj"

Transkript

1 NÆRUM ADVENTISTKIRKE I er verdens lys Matt 5,14 JUNI 2015 naerum.adventistkirke.dk Familiegudstjenesten den 9. maj

2 Præstens klumme Af Michael Bidstrup Helligånden Det har lige været pinse, hvor vi mindes både pinsen i Det Gamle Testamente og i Det Nye Testamente. Begge indeholder taknemmelighed, etablering af et folk og en gave. Alle tre elementer er tilstede i modtagelsen af loven på Sinai, som senere også inkluderede en høstfest. På samme måde som Jesus havde givet både løvhyttefesten og påsken større betydning, giver Helligånden nu pinsen større betydning. I den nye pinse bliver loven skrevet på hjerterne, det åndelig Israel oprettes og førstegrøden givet til Gud, altsammen fejret i taknemmelighed. Vi har som enkeltpersoner, og som menighed, meget at fejre og takke Gud for. Så når vi indimellem tænker Hvis Jesus stadig var her, så ville alt være bedre må vi huske på Jesu egne ord til disciplene: Men jeg siger jer sandheden: Det er det bedste for jer, at jeg går bort. For går jeg ikke bort, vil Talsmanden ikke komme til jer; men når jeg går herfra, vil jeg sende ham til jer. (Joh 16,7) Jesus ser det ikke som en forringelse for disciplene, at han selv tager tilbage til Gud, nej Jesus fortsætter sin gerning for os og i tillæg kommer Helligånden og arbejder i os og igennem os. Helligåndens opgave er ikke mindre betydningsfuld end Sønnens og Faderens; frelsesplanen er et guddommeligt samarbejde. En af Helligåndens opgaver er at kalde mennesker til omvendelse og tro på Kristus. Peter siger i sin tale på pinsefestens dag, at de skal få Helligånden som gave i forbindelse med deres omvendelse og dåb. Lad os fejre og takke Gud for Helligåndens virke i os og i mennesker omkring os og for de gaver, som han har givet til menigheden.

3 Arrangementer i juni måned MAD OG BIBELSTUDIE Hver torsdag kl. 18 mødes en gruppe unge på tværs af menighederne i Storkøbenhavn og spiser sammen. Ofte mødes de hos hinanden, men en gang imellem mødes de også i kirken. Efter maden er spist og opvasken klaret, har de bibelstudie, som de skiftes til at lede. Kunne du tænke dig at deltage, så kontakt Nicklas Risager eller Christian Rechter. TEENKLUBBEN MØDES Sommerafslutning sammen med Roskilde. Datoen oplyses senere. SPEJDERNE Spejdergudstjeneste 6. juni Spejderafslutning 16. juni kl AHA-GRUPPEN MØDES HVER MANDAG KL For øjeblikket er det genbrugstøj, der gøres klar til nødhjælp. BIBELSTUDIEGRUPPE I KIRKEN Torsdag aften kl. 19 studeres Johannes Åbenbaring i kirkens kælder. BESTYRELSESMØDE Onsdag den 10. juni er der bestyrelsesmøde. Tænker du, at der er noget, der burde tages op, kan du henvende dig til en fra bestyrelsen senest tirsdag den 9. juni. Eniko Teodor har gjort os opmærksom på, at vi fik navngivet deres børn forkert i sidste blad. Vi ønsker Amalie Laura tillykke med lillebror Elias Alexander og beklager fejlen! Bamse og Bente VALG Forslagsudvalget har foreslået følgende personer til bestyrelse og ledergruppe m.m. for de kommende 2 år En komplet liste for alle embeder vil snarest blive hængt op. Udvalget har prioriteret at få unge med i ledelsen både for at synliggøre den store gruppe af børn og unge i menigheden, men også for at styrke menighedens fremtidige arbejde. Valget er for en 2 årig periode, men øvrige grupper kører løbende. Menighedsledere Nils Rechter Bjørn Krøll Nielsen Ulrik Schiermer Christoffer Struksnes Benjamin Elkjær??? Menighedsbestyrelsen Kenn Roland Nielsen Christina Neesgaard Lehnart Falk Nina Klokkervold Carsten Thomsen Johnny Kaspersen 3 menighedsledere Præsten Menighedssekretær Ann-Charlotte Nielsen Kasserer Viggo Kjøller

4 TEENklub Af Michael Bidstrup Blachman udfordrer teenagerne Til sidste TEENklub så vi et afsnit af tv-serien Luk mig ind, det er Blachman. Vi blev udfordret på vores engagement i forhold til andre mennesker, og vi talte om, at man godt kan være ensom i en gruppe og i kirken. Flere nævnte, at der var mange som kendte dem, men at de ikke selv kendte folks navne. Vi snakkede også om, at vi som kirke og enkeltpersoner har rigtig mange muligheder for at afhjælpe både ensomhed og manglende kendskab til Gud, hvis vi engagerer os i andre mennesker. Drengene tegnet af Malthe Bidstrup.

5 Familiegudstjenesten 9. maj Kirken var fint pyntet med vinranker og druer den 9. maj, hvor temaet for familiegudstjenesten var Det Sande Vintræ. Der var samtaler og aktiviteter om, hvad det i praksis og helt personligt vil sige, at Jesus er det sande vintræ, og vi er grenene. Der blev sat helt personlige fingeraftryks-druer på vintræet, smidt visne grene på bålet, smagt på druesaften og lavet bogmærker til bibellæsning. Gudstjenesten sluttede med, at rigtig mange hængte en personlig drue på vinranken som en bekræftelse af deres ønske om at forblive forbundet til det sande vintræ, Jesus Kristus.

6 Vi har alle sammen blinde vinkler Ved årsmødet fik vi en videohilsen fra Raafat Kamal, leder af TED. Vi bringer her et sammendrag af hans tanker til os. I vores synsfelt er der et blindt område en blind plet. I vores åndelige liv har vi også blinde vinkler, ting som vi ikke kan se sandheden om andre, om os selv og om Gud. Gud har givet mig en byrde for at skulle lytte. Og Gud har ladet mig møde mange mennesker, særligt unge mennesker, som har en lidenskab for Gud og kærlighed til mennesker og kirken og dens mission. Gud har sendt dem til mig for at åbne mine åndelige øjne for behovet hos Guds folk og vores mission her i Europa, for at jeg kan se mine blinde vinkler og udfordre mine fastlåste forestillinger. Jeg vil dele et par af dem, jeg har fået øjnene op for. Raafat Kamal og hans hustru Heidi Kamal Kendel. Den første forestilling er, at kirkearbejdet foregår i kirken. Kirkearbejdet foregår i kirken eller gør det? Jeg beder om, at vi må begynde at se, at fokus ikke er på de tre timer sabbats formiddag men i stedet på, at kirken er alle steder og når som helst, der hvor de troende er. Den anden forestilling, som jeg har observeret, er følgende: For at bringe mennesker til troen, skal menigheden markedsføre troen mere professionelt med programmer og spændende aktiviteter snarere end at leve troen mere ud i hverdagen. Jeg beder til, at Gud åbner vores øjne for blinde vinkler og udfordrer vores fastlåste forestillinger. I mit arbejde for ADRA og kirken, kan jeg dele mange historier med jer om, hvad vores medlemmer i virkeligheden gør. Jeg er stolt af kirkens medlemmer. De er ufærdige lerkrukker i Guds hænder, de formes og støbes af ham, og de er ambassadører for hans forsoning i samfundet. Jeg takker Gud, når jeg ser menighedsmedlemmer udføre barmhjertighedsgerninger og leve deres tro. Hvis vi som menighed alene underviser og prædiker uden at løfte en finger for at fjerne menneskelig lidelse og udvise medfølelse, så er vores handlinger kun irrelevante ord uden nærvær og effekt, og vores mission bliver lukket inde i vores kirker. Vores mission er ikke blot ord, og hvad vi tror. Vores allervigtigste mission er vores aktive liv og handlinger. Europa og Danmark skriger efter en autentisk og relevant kristendom, der følger Jesu eksempel, som han talte og handlede. Han talte og han berørte. Han talte og han græd. Han talte og han tilgav. Mindre prædiken fra prædikestolen og fokus på ideologi og mere handling. Det er det, der virkelig fortæller om vores budskab og vores mission. Er vi stadig relevante? Er vi stadig nærværende? Jeg beder for at vores fokus fortsat vil være på, at menigheden opfylder vore medmenneskers behov både i ord og i handling.

7 Containere til Uganda og Malawi I april og maj har der stået hele to forskellige containere uden for ADRAs lager. De er nu sendt af sted til henholdsvis hospitaler i Uganda og Malawi med medicin og hospitalsudstyr for mere end 2,5 millioner kroner. Bodil Lund har igen haft kontakt med et stort medicinalfirma, som har doneret rigtig meget medicin. Årsagen denne gang var, at firmaet har ændret navn, og havde meget medicin pakket med deres gamle navn på pakningerne. Det kunne ikke svare sig at pakke det om, og det kommer nu en masse mennesker i Uganda og Malawi til gode. Meget af hospitalsudstyret kommer fra Frederiksberg hospital og fra Multicenter Syd i Nykøbing Falster, som samler, reparerer og sender hospitalsudstyr videre til fattige lande denne gang gennem ADRA. En stor tak til alle involverede parter, også menigheden, som har måttet afgive parkeringspladser til de to containere. Tak for dine gaver! 28. feb. (Lissner) kr ,- 07. marts Missionen kr ,- Kirkens arb. kr ,- 14. marts Missionen kr ,- ADRA kr ,- 21. marts Missionen kr. 999,- Kirkens arb. kr ,- 28. marts Missionen kr ,- Kirkens arb. kr ,- 04. april Missionen kr. 845,- Kirkens arb. kr ,- 11. april Missionen kr. 970,- Kirkens arb. kr ,- 18. april Missionen kr. 925,- Kirkens arb. kr ,- 25. april Missionen kr ,- Kirkens arb. kr ,- 02. maj Missionen kr ,- Kirkens arb. kr ,- 09. maj Missionen kr ,- Kirkens arb. kr ,- Kirken har modtaget følgende anonyme gaver, som vi siger tak for: Marts: kr ,- / April: kr ,- Maj: kr ,- Gaver kan indbetales på konto

8 Sabbatterne i JUNI 2015 Kontaktpersoner SABBATTEN DEN 6. JUNI Bibelstudium: At følge Jesus i hverdagen Gudstjeneste: Spejdergudstjeneste SABBATTEN DEN 13. JUNI Bibelstudium: Guds rige Gudstjeneste: Anker Kjøller SABBATTEN DEN 20. JUNI Bibelstudium: Jesus i Jerusalem Gudstjeneste: Familiegudstjeneste SABBATTEN DEN 27. JUNI Nadver. Fællesspisning efter gudstjenesten Bibelstudium: Korsfæstet og opstået igen Gudstjeneste: Michael Bidstrup SABBATTEN DEN 4. JULI Bibelstudium: Gud er missionær af natur Gudstjeneste: Gunnar Pedersen PRÆST: Michael Bidstrup, michael.bidstrup@adventist.dk MENIGHEDSLEDERE: Bjørn Krøll Nielsen, , bamselone@mail.dk Leila Kipper, Nils Rechter, Ulrik Schiermer, MENIGHEDSTJENERE: Harley Holtse, KASSERER: Viggo Kjøller, SPEJDER: Dorte Nybo Demant, TEEN-KLUB: Michael Bidstrup, michael.bidstrup@adventist.dk MENIGHEDSBLAD: Bjørn Krøll Nielsen (redaktør) bamselone@mail.dk Bente Skov-Hansen (grafiker) , bente.skov-hansen@adventist.dk

ADVENTISTKIRKE NÆRUM OKTOBER 2015

ADVENTISTKIRKE NÆRUM OKTOBER 2015 NÆRUM ADVENTISTKIRKE Helligånd, giv mig den tro, der frelser fra fortvivlelse. Giv mig det håb, som frier mig fra frygt og forsagthed. Herre, hvad denne dag end bringer. Dit navn være lovet. Gurli Vibe

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE Det ikke os, der bruger Helligånden, men Helligånden, der bruger os. MAJ 2015 naerum.adventistkirke.dk

NÆRUM ADVENTISTKIRKE Det ikke os, der bruger Helligånden, men Helligånden, der bruger os. MAJ 2015 naerum.adventistkirke.dk NÆRUM ADVENTISTKIRKE Det ikke os, der bruger Helligånden, men Helligånden, der bruger os. Historien om Jesus s. 539 MAJ 2015 naerum.adventistkirke.dk Præstens klumme Af Michael Bidstrup Et liv med/uden

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JUNI 2016

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JUNI 2016 NÆRUM ADVENTISTKIRKE Stol på Herren med hele dit hjerte; din forstand slår ikke til. Hvad du end foretager dig; prioriter Gud først, for da vil Han lede dig og lade livet lykkes Ordsp 3,5-6 JUNI 2016 naerum.adventistkirke.dk

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JULI/AUGUST 2015. Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile.

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JULI/AUGUST 2015. Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile. NÆRUM ADVENTISTKIRKE Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile. Kærlig hilsen Jesus JULI/AUGUST 2015 naerum.adventistkirke.dk Spejdergudstjenesten den

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE JUNI

NÆRUM ADVENTISTKIRKE JUNI NÆRUM ADVENTISTKIRKE JUNI 2014 Fred efterlader jeg jer, min fred giver jeg jer Joh. 14, 27 CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM Præstens klumme: Efter Kristi Himmelfart Da jeg var ung, så jeg meget op til en ung

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE MARTS 2015

NÆRUM ADVENTISTKIRKE MARTS 2015 NÆRUM ADVENTISTKIRKE MARTS 2015 Derpå sagde Gud: Lad grønne planter, der bærer frø, spire frem af jorden, og frugttræer, som bærer frugt med kerner, så de kan formere sig, hver efter sin art! Og sådan

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE FEBRUAR

NÆRUM ADVENTISTKIRKE FEBRUAR NÆRUM ADVENTISTKIRKE FEBRUAR 2015 Himlen fortæller om Guds herlighed, hvælvingen beretter om hans hænders værk; dag forkynder det til dag, nat kundgør det til nat. Der lyder ingen ord, ingen tale, uden

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM APRIL Spild ikke tiden med at kigge efter blå himmel på grå dage. Se skønheden i skyerne i stedet...

ADVENTISTKIRKE NÆRUM APRIL Spild ikke tiden med at kigge efter blå himmel på grå dage. Se skønheden i skyerne i stedet... NÆRUM ADVENTISTKIRKE Spild ikke tiden med at kigge efter blå himmel på grå dage. Se skønheden i skyerne i stedet... APRIL 2016 naerum.adventistkirke.dk Præstens klumme Af Michael Bidstrup Hvorfor leder

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM MARTS Når verden siger: Giv op!, så hvisker håbet: Prøv en gang endnu. naerum.adventistkirke.dk

ADVENTISTKIRKE NÆRUM MARTS Når verden siger: Giv op!, så hvisker håbet: Prøv en gang endnu. naerum.adventistkirke.dk NÆRUM ADVENTISTKIRKE Når verden siger: Giv op!, så hvisker håbet: Prøv en gang endnu. MARTS 2016 naerum.adventistkirke.dk Præstens klumme Af Michael Bidstrup Enighed eller menighed? Hvad vil det sige at

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE JANUAR 2015

NÆRUM ADVENTISTKIRKE JANUAR 2015 NÆRUM ADVENTISTKIRKE JANUAR 2015 Men Åndens frugt er kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed, trofasthed, mildhed og selvbeherskelse. Galaterne 5, 22-25 CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM Præstens

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM MAJ Og han, der sidder på tronen, sagde: Se, jeg gør alting nyt! Og han sagde: Skriv! For disse ord er troværdige og sande.

ADVENTISTKIRKE NÆRUM MAJ Og han, der sidder på tronen, sagde: Se, jeg gør alting nyt! Og han sagde: Skriv! For disse ord er troværdige og sande. NÆRUM ADVENTISTKIRKE Og han, der sidder på tronen, sagde: Se, jeg gør alting nyt! Og han sagde: Skriv! For disse ord er troværdige og sande. Åb 21,5 MAJ 2016 naerum.adventistkirke.dk Herbert Blomstedt

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE OKTOBER 2014. Gud har i sin nåde givet os forskellige gaver, så vi kan hjælpe hinanden. CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM.

NÆRUM ADVENTISTKIRKE OKTOBER 2014. Gud har i sin nåde givet os forskellige gaver, så vi kan hjælpe hinanden. CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM. NÆRUM ADVENTISTKIRKE OKTOBER 2014 Gud har i sin nåde givet os forskellige gaver, så vi kan hjælpe hinanden. Romerne 12, 6 CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM Præstens klumme: Har Gud virkelig forskellige budskaber

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM SEPTEMBER 2015

ADVENTISTKIRKE NÆRUM SEPTEMBER 2015 NÆRUM ADVENTISTKIRKE For jeg var sulten, og I gav mig noget at spise, jeg var tørstig, og I gav mig noget at drikke, jeg var fremmed, og I tog imod mig, jeg var nøgen og I gav mig tøj... Matt 25,35-36

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM NOVEMBER 2015. Og det er det løfte, som han har givet os: det evige liv. naerum.adventistkirke.dk. 1 Joh 2,25

ADVENTISTKIRKE NÆRUM NOVEMBER 2015. Og det er det løfte, som han har givet os: det evige liv. naerum.adventistkirke.dk. 1 Joh 2,25 NÆRUM ADVENTISTKIRKE Og det er det løfte, som han har givet os: det evige liv. 1 Joh 2,25 Kære Far! Hjælp mig at prioritere de evige værdier, som gør livet værd at leve... NOVEMBER 2015 naerum.adventistkirke.dk

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE AUGUST

NÆRUM ADVENTISTKIRKE AUGUST NÆRUM ADVENTISTKIRKE AUGUST 2014 AT VÆRE STÆRK er ikke at løbe hurtigst at hoppe længst eller løfte tungest. AT VÆRE STÆRK er ikke altid at vinde altid at ha ret eller altid at vide bedst. AT VÆRE STÆRK

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JANUAR 2016. Lykken er ikke en destination, men en måde at rejse på. naerum.adventistkirke.dk.

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JANUAR 2016. Lykken er ikke en destination, men en måde at rejse på. naerum.adventistkirke.dk. NÆRUM ADVENTISTKIRKE Lykken er ikke en destination, men en måde at rejse på. Kinesisk ordsprog JANUAR 2016 naerum.adventistkirke.dk Præstens klumme Af Michael Bidstrup Gudsriget i hverdagen Guds rige er

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JULI /AUGUST At glæde sig over sit arbejde og med taknemmelighed

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JULI /AUGUST At glæde sig over sit arbejde og med taknemmelighed NÆRUM ADVENTISTKIRKE At glæde sig over sit arbejde og med taknemmelighed leve i de kår, man har fået det i sig selv er en gave fra Gud. Den, som kan nyde denne gave, bekymrer sig hverken om fortid eller

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE DECEMBER 2014. Lev med visdom og hold fred med hinanden. CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM. Markus 9, 50

NÆRUM ADVENTISTKIRKE DECEMBER 2014. Lev med visdom og hold fred med hinanden. CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM. Markus 9, 50 NÆRUM ADVENTISTKIRKE DECEMBER 2014 Lev med visdom og hold fred med hinanden. Markus 9, 50 CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM Præstens klumme Den, der har Sønnen, har livet; den, der ikke har Guds søn, har ikke

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM SEPTEMBER The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge. naerum.adventistkirke.

ADVENTISTKIRKE NÆRUM SEPTEMBER The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge. naerum.adventistkirke. NÆRUM ADVENTISTKIRKE The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge. Stephen Hawking SEPTEMBER 2018 naerum.adventistkirke.dk Klumme Michael Bidstrup Gud først og størst

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM. Glædelig jul & velkommen DECEMBER 2015

ADVENTISTKIRKE NÆRUM. Glædelig jul & velkommen DECEMBER 2015 NÆRUM ADVENTISTKIRKE Og til slut er det ikke mængden af år i dit liv, der tæller, det er mængden af liv i dine år. Abraham Lincoln Glædelig jul & velkommen DECEMBER 2015 naerum.adventistkirke.dk Livet

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM SEPTEMBER Dit hjerte skal holde fast ved mine ord, hold mine bud, så skal du leve.

ADVENTISTKIRKE NÆRUM SEPTEMBER Dit hjerte skal holde fast ved mine ord, hold mine bud, så skal du leve. NÆRUM ADVENTISTKIRKE Dit hjerte skal holde fast ved mine ord, hold mine bud, så skal du leve. Ordsp 4,4 SEPTEMBER 2016 naerum.adventistkirke.dk Velsignelse af Jacob Evig-glad sabbatten den 6. august Præstens

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26. 26-06-2016 side 1 Prædiken til 5. s. e. trinitatis 2016. Tekst. Matt. 16,13-26. Den tyske forfatter og præst Wilhelm Busch skriver fra nazitidens Tyskland. Det var i 1934, da nazisterne slog til lyd for,

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE APRIL 2014

NÆRUM ADVENTISTKIRKE APRIL 2014 NÆRUM ADVENTISTKIRKE APRIL 2014 Tak, kære Gud, at du elskede os så meget, at du gav os Jesus. Tak, fordi de sidste ord han sagde, før han døde var, at han elskede os alle sammen. CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM

Læs mere

Når det i det hele taget handler om åbenbaringen af Gud, så er der et element i hele frelseshistorien, som det er meget vigtigt,

Når det i det hele taget handler om åbenbaringen af Gud, så er der et element i hele frelseshistorien, som det er meget vigtigt, Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. maj 2016 Kirkedag: Trinitatis søndag/b Tekst: Es 49,1-6; Ef 1,3-14; Matt 28,16-20 Salmer: SK: 356 * 418 * 9 * 364 * 6,2 * 11 LL: 356 * 9 * 364 * 6,2

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 4.s.e. påske Prædiken til 4. søndag efter påske Tekst: Johs. 16,5-16.

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 4.s.e. påske Prædiken til 4. søndag efter påske Tekst: Johs. 16,5-16. Lindvig Osmundsen Side 1 14-05-2017 Prædiken til 4. søndag efter påske 2017. Tekst: Johs. 16,5-16. En tro, der er frembragt under tvang, giver ikke noget godt resultat. Sådan siger professor Erik A. Nielsen

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

19.s.e.trin. II 2016, Ølgod 9.00, Bejsnap

19.s.e.trin. II 2016, Ølgod 9.00, Bejsnap Kom og se! Det bliver sagt flere gange i dagens evangelium. Kom og se! Der er gået vilde rygter om Jesus, og rygterne får folk til at ville se, om der er noget om snakken. Man kan sige, at vi i dag hører

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Det er faktisk meget vigtigt, at vi ved, hvad vi mener om Kristus, om Jesus. Derfor er Jesu spørgsmål ikke et

Det er faktisk meget vigtigt, at vi ved, hvad vi mener om Kristus, om Jesus. Derfor er Jesu spørgsmål ikke et Gudstjeneste i Uvelse & Skævinge Kirke den 20. juli 2014 Kirkedag: 5.s.e.Trin/B Tekst: Matt 16,13-26 Salmer: SK: 334 * 447 * 449 * 332 * 54 * 458,3 * 345 LL: 334 * 332 * 54 * 458,3 * 345 Hvorfor er jeg

Læs mere

2. pinsedag 16. maj Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset. Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød

2. pinsedag 16. maj Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset. Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød Kl. 11.00 Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød Evangelium: Joh. 6,44-51 Pinsedag kom Helligånden over apostlene, og Peter holdt en brandtale.

Læs mere

365 Guds kærlighed ej grænse ved, 723 Naturen holder pinsefest

365 Guds kærlighed ej grænse ved, 723 Naturen holder pinsefest Joel 3,1-5, Rom 8,31b-39, Joh 17,20-26 Salmer: Lihme 9.00 749 I Østen, 292 Kærligheds og sandheds Ånd!, 365 Guds kærlighed ej grænse ved, 723 Naturen holder pinsefest Lem 10.30 749 I Østen, Dåb: 448, 292

Læs mere

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 1 Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 Åbningshilsen I dag fejrer vi en begivenhed, en milepæl, noget, der kun sker

Læs mere

4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6

4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6 4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6 Lad os bede: Kære Herre Jesus Kristus, mød os i dag, og stands os i vores blindhed.

Læs mere

Biskop Czeslaw Kozons prædiken i Sct. Ansgars domkirke juledag den 25. december 2011 Læsninger: Es. 52,7-10 Hebr. 1,1-6 Joh.

Biskop Czeslaw Kozons prædiken i Sct. Ansgars domkirke juledag den 25. december 2011 Læsninger: Es. 52,7-10 Hebr. 1,1-6 Joh. Biskop Czeslaw Kozons prædiken i Sct. Ansgars domkirke juledag den 25. december 2011 Læsninger: Es. 52,7-10 Hebr. 1,1-6 Joh. 1,1-18 I nat hørte vi i første læsning om det store lys, som skal ses af de

Læs mere

2. påskedag. Salmevalg

2. påskedag. Salmevalg 2. påskedag Salmevalg Tag det sorte kors fra graven Jesus lever, graven brast Opstandne Herre, du vil gå Hvad er det at møde den opstandne mester Tænk, at livet koster livet Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4.

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Bruger Side 1 17-05-2015 Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Dåbsvandet drypper fra barnets isse, og bedsteforældre blinker med våde øjne. Glæde og stolthed, slægtens og familiens nye

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas (Luk 24, 46-53)

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas (Luk 24, 46-53) Kristi Himmelfart II 5. maj 2016 Sundkirken 10 Salmer: 257 Vaj nu, Dannebrog 300 Kom, sandheds Ånd 259 Din himmel-krone 66 Lyslevende 217 Min Jesus 251 Jesus, himmelfaren Bøn: Vor Gud og far Tak at du

Læs mere

Når Jesus sådan overfor disciplene foregriber et godt stykke af fremtidens begivenheder, fortæller han dem egentlig, at hvad

Når Jesus sådan overfor disciplene foregriber et godt stykke af fremtidens begivenheder, fortæller han dem egentlig, at hvad Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 28. april 2013 Kirkedag: 4.s.e.påske/A Tekst: Joh 16,5-15 Salmer: SK: 583 * 393 * 600 * 520 * 588 LL: 583 * 585 * 393 * 600 * 520 * 588 Her mellem påske

Læs mere

Åbningshilsen. + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen.

Åbningshilsen. + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. 1 6. søndag efter påske I. Konfirmation. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer:402/192,v.16//192,v.79/123,v.1&v.9/123,v.7/1 5/11 Uddelingssalme: se ovenfor: 15 Åbningshilsen + I Faderens og

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Kend Kristus. Discipelskab. Målrettet 16-18 år. Troy Fitzgerald. Unge

Kend Kristus. Discipelskab. Målrettet 16-18 år. Troy Fitzgerald. Unge Kend Kristus Discipelskab Målrettet 16-18 år Troy Fitzgerald Unge Kend Kristus Troy Fitzgerald Unge 16-18 år 3 Originaltitel: ChristWise 2013 Dansk Bogforlag Grafisk bearbejdning: Sat med: ITC Century

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 18.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 18. s. e. trinitatis Læsning. Johs. 15,1-11.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 18.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 18. s. e. trinitatis Læsning. Johs. 15,1-11. 25-09-2016 side 1 Prædiken til 18. s. e. trinitatis 2016. Læsning. Johs. 15,1-11. De ord vi har hørt i dag drypper af dåb. Når et menneske bliver døbt får det en velsignelse med sig ud i livet. Vi kalder

Læs mere

Bøn: Vor Gud og Far Åben vore øjne for din herlighed, lad os se dine gerninger i vores liv. Amen

Bøn: Vor Gud og Far Åben vore øjne for din herlighed, lad os se dine gerninger i vores liv. Amen 5. s. e. påske II 1. maj 2016 Sundkirken 10 Salmer: 319 Vidunderligst af alt 417 Herre Jesus, vi er her 312 Sandheds tolk og taler 294 Talsmand, som på 217 Min Jesus, lad 400 Så vældigt det mødte os Bøn:

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. 09-08-2015 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. Teksten giver et billede hvor Jesus er placeret midt i datidens religiøse centrum. Der talte Jesus et Ord. Et ord som nu er gentaget

Læs mere

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Prædiken den 25. september 2016 kl. 10.00 i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Lad os rejse os og høre dette hellige evangelium skrevet af evangelisten (Gud være lovet

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

Studie 10. Herrens nadver

Studie 10. Herrens nadver Studie 10 Herrens nadver 57 Åbent spørgsmål Har du nogensinde oplevet, at hele din verden blev vendt på hovedet i løbet af et øjeblik? Hvad skete der? Åbningshistorie Forstår du, hvad jeg har gjort for

Læs mere

2. søndag efter påske

2. søndag efter påske 2. søndag efter påske Salmevalg 408: Nu ringer alle klokker mod sky 664: Frelseren er mig en hyrde god 217: Min Jesus, lad mit hjerte få 227: Som den gyldne sol frembryder 42: I underværkers land jeg bor

Læs mere

Jeg er en klovn til at finde rundt. Det har jeg altid været.

Jeg er en klovn til at finde rundt. Det har jeg altid været. 1 af 5 Prædiken søndag d. 22. januar 2017. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Matt 28,16-20 & Hebr 6,13-20. Jeg er en klovn til at finde rundt. Det har jeg altid været. Hvis man ser

Læs mere

Johannes første brev

Johannes første brev Fastetid i Vanløse Frikirke 2017 1. marts til 16. april Johannes første brev Læs 1-5 vers fra brevet hver dag fra mandag til lørdag Hver søndag vil der til gudstjenesten blive holdt en prædiken, som har

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

Bøn: Vor Gud og far Lad din fuldkomne glæde være og blive i os. Amen. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs.

Bøn: Vor Gud og far Lad din fuldkomne glæde være og blive i os. Amen. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 18. trin. II 25. september 2016 Sundkirken 10 Salmer: 729 Nu falmer skoven 36 Befal du dine veje 335 Flammerne er mange 368 Vintræ og grene 476 Kornet som dør 696 Kærlighed er lysets kilde Bøn: Vor Gud

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

3. søndag efter påske

3. søndag efter påske 3. søndag efter påske Salmevalg 402: Den signede dag 318: Stiftet Guds søn har på jorden et åndeligt rige 379: Der er en vej som verden ikke kender 245: Opstandne Herre, du vil gå 752: Morgenstund har

Læs mere

ÅND OG FÆLLESSKAB KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

ÅND OG FÆLLESSKAB KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET ÅND OG FÆLLESSKAB KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS FÆLLESSKAB Mennesket er skabt til fællesskab med andre mennesker og med Gud. Vi er med i mange fællesskaber: i familien, på arbejdspladsen, sammen

Læs mere

Men, når vi så har fundet troen på, at det med Gud og Jesus er sandt og meningsfuldt, hvad så?

Men, når vi så har fundet troen på, at det med Gud og Jesus er sandt og meningsfuldt, hvad så? Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 9. oktober 2016 Kirkedag: 20.s.e.Trin/B Tekst: Es 5,1-7; Rom 11,25-32; Matt 21,28-44 Salmer: SK: 9 * 347 * 352 * 369 * 477 * 361 LL: 192 * 447 * 449 * 369

Læs mere

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation teentro frikirkelig konfirmation Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

Fasten 2012 Askeonsdag d. 22/2 til Skærtorsdag d. 5/4

Fasten 2012 Askeonsdag d. 22/2 til Skærtorsdag d. 5/4 Fasten 2012 Askeonsdag d. 22/2 til Skærtorsdag d. 5/4 Stræb efter lykke og fremgang for den by, jeg førte jer bort til, og bed til Herren for den; går det den godt, går det også jer godt. Jer. 29,7 Vil

Læs mere

Studie. Kirken & dens mission

Studie. Kirken & dens mission Studie 21 Kirken & dens mission 116 Åbningshistorie Seks personer stod tavse og kiggede på, da han i fuld fart kørte fra gerningsstedet. To kvinder var på vej ud af et stormagasin med tunge indkøbsposer

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 05-04-2015 Prædiken til Påskedag 2015. Tekst: Markus 16,1-8. Påskedag er dagen hvor vi kan slippe tøjlerne og springe ud i glæde over at det umulige er sket. Lade troen springe ud som blomsten,

Læs mere

STUDIUM BIBEL. Kristus og 2hans lov ISSN ISBN

STUDIUM BIBEL. Kristus og 2hans lov ISSN ISBN ISSN 1603-6905 ISBN 978 87 7532 566 5 BIBEL STUDIUM Kristus og 2hans lov April Maj Juni 2014 1. 2. KVARTAL 2007 2014 BIBELSTUDIUM FOR SABBATSSKOLEN 2. kvartal Forfatter Kristus og hans lov Keith Burton

Læs mere

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste.

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste. 2. Pinsedag. 13. juni 2011. Vestervig (Ashøje). 10.30. Provstigudstjeneste. Johs. 3,16-21: Thi således elskede Gud verden. Det er 2. pinsedag på Ashøje og i Jerusalem. Apostelen Peter er gået uden for

Læs mere

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Det største bud Salmer: 731, 16, 374; 54, 668 Evangelium: Matt. 22,34-46 I den sidste tid inden Jesu lidelse og død, hører vi i evangelierne hvordan de jødiske ledere hele

Læs mere

#30 At leve som en discipel

#30 At leve som en discipel #30 At leve som en discipel Dåben er bare begyndelsen på dit nye liv som en Kristi discipel. Ordet kristen er kun nævnt 3 gange i det Nye Testamente, men ordet discipel gentages over 260 gange. Hvad betyder

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

DEN KRISTNE BØNS KENDETEGN BØNNEN I JESU NAVN

DEN KRISTNE BØNS KENDETEGN BØNNEN I JESU NAVN Joh 16,23-28, s.1 Prædiken af Morten Munch 5 s e påske / 21. maj 2017 Tekst: Joh 16,23b-28 DEN KRISTNE BØNS KENDETEGN BØNNEN I JESU NAVN Afskedstaler handler som regel mest om fortiden, om fælles erfaringer

Læs mere

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE I tirsdags lige efter påske, stod jeg og ventede på toget på Ålborg Station. Jeg havde forinden gået igennem Kildeparken og set en flok dranker

Læs mere

SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE

SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE ved Asger Chr. Højlund fra Menighedsfakultetet. Tillæg til MF-bladet Marts 2018 7 andagter op til påske ved Asger Chr. Højlund fra Menighedsfakultetet. Tillæg til MF-bladet Marts

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

Retfærdighed: at Jesus går til Faderen. Det retfærdige er, at noget sker som Gud vil, altså efter Guds vilje. Det retfærdige

Retfærdighed: at Jesus går til Faderen. Det retfærdige er, at noget sker som Gud vil, altså efter Guds vilje. Det retfærdige Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 3. maj 2015 Kirkedag: 4.s.e.påske/A Tekst: Joh 6,5-15 Salmer: SK: 722 * 393 * 600* 310,2 * 297 LL: 722 * 396 * 393 * 600* 310,2 * 297 Kristne menneskers

Læs mere

Tine Lindhardts bibelfortælling Septuagesima søndag 2009

Tine Lindhardts bibelfortælling Septuagesima søndag 2009 Paulus er på programmet i dag. Paulus er utrolig spændende og meget, meget farverig, og så er han en af de mest vigtige, væsentlige personer for kristendommen. Det er han, fordi han er med til at forme,

Læs mere

Studie 10. Herrens nadver

Studie 10. Herrens nadver Studie 10 Herrens nadver 56 Åbningshistorie Nadverens betydning for mig hænger sammen med to ting, jeg oplevede, da jeg var omkring 11 år. Jeg voksede op i den romersk-katolske tro. Jeg husker stadig messe-liturgien

Læs mere

Åndeligt discipelskab ved at se på Jesus Forståelse af discipelskab

Åndeligt discipelskab ved at se på Jesus Forståelse af discipelskab Åndeligt discipelskab ved at se på Jesus Forståelse af discipelskab Mere end ord og begreber og livsstil Mere end modeller og koncepter og typer Mere end nådegaver og tjeneste Mere end ledelse og lederskab

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

ikke så godt ud på Jesu CV, at han fuldbragte opgaven, og så kan vi bare holde kirken op for ham, og sige, hvad så lige med den her og enighed?

ikke så godt ud på Jesu CV, at han fuldbragte opgaven, og så kan vi bare holde kirken op for ham, og sige, hvad så lige med den her og enighed? Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 8. maj 2016 Kirkedag: 6.s.e.påske/B Tekst: Joh 17,20-26 Salmer: SK: 257 * 254 * 267 * 262,2 * 264 LL: 257 * 251 * 254 * 267 * 262,2 * 264 Sidste søndag

Læs mere

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31.

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Den bedste og den sværeste højtid. Pinse betyder 50. 50 dage efter påskedag. 50 dage efter Jesu opstandelse. Så længe tog det

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Helligånden er Guds ånd. Gud i mig

Helligånden er Guds ånd. Gud i mig Helligånden Helligånden er Guds ånd Gud i mig Hvem er Helligånden? Gud er Far, Søn og Helligånd - Gud Fader har skabt os - Gud Søn har frelst os - Gud Helligånd formidler det til os Tre-i-en-Gud (treenig

Læs mere

Herre Jesus Kristus. TAK, at du gør dig til ét med os, så vi kan se Guds herlighed. AMEN

Herre Jesus Kristus. TAK, at du gør dig til ét med os, så vi kan se Guds herlighed. AMEN 6. søndag efter påske 2014, Hurup og Gettrup Johs. 17, 20-26 Herre Jesus Kristus. TAK, at du gør dig til ét med os, så vi kan se Guds herlighed. AMEN De fire evangelier har hver deres særlige kendetegn.

Læs mere

ÅNDEN SOM MENTOR 24/7

ÅNDEN SOM MENTOR 24/7 Joh 16,5-15, s.1 Prædiken af Morten Munch 4 s e påske / 28. april 2013 Tekst: Joh 16,5-15 ÅNDEN SOM MENTOR 24/7 Fordel eller ulempe Det er det bedste for jer, at jeg går bort, sådan siger Jesus til disciplene.

Læs mere

Centrale ritualer for Impactchurch Roskilde: Nadver: Dåb:

Centrale ritualer for Impactchurch Roskilde: Nadver: Dåb: Centrale ritualer for Impactchurch Roskilde: Nadver: Nadveren betragtes som et mindemåltid over Jesu død og opstandelse. Kirken afholder regelmæssigt nadver. Der er intet fastsat ritual for, hvordan nadveren

Læs mere

Studie 12 Menigheden 67

Studie 12 Menigheden 67 Studie 12 Menigheden 67 Åbningshistorie Før- og efter-billeder kan somme tider virke meget overbevisende. På et tidspunkt bladrede jeg i et ugeblad nede i supermarkedet, efter først at have kigget efter,

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag

Prædiken til 2. pinsedag Prædiken til 2. pinsedag Salmer Indgangssalme: DDS 299: Ånd over ånder Salme mellem læsninger: DDS 294: Talsmand, som på jorderige Salme før prædikenen: DDS 292: Kærligheds og sandheds Ånd! Salme efter

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal 1 Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 736: Den mørke nat forgangen er (mel: Winding) Dåb DDS 448,1-3

Læs mere

Der skal komme en tid, da enhver, som slår jeg ihjel, skal mene, at han derved tjener Gud. siger Jesus til disciplene.

Der skal komme en tid, da enhver, som slår jeg ihjel, skal mene, at han derved tjener Gud. siger Jesus til disciplene. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 17. maj 2015 Kirkedag: 6.s.e.påske/A Tekst: Joh 15,26-16,4 Salmer: SK: 254 * 683 * 281 * 473 * 251 LL: 254 * 260 * 683 * 281 * 473 * 251 Der skal komme

Læs mere

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS Dåb og nadver er hellige handlinger, og de er synlige tegn på, at Gud kommer os i møde og rører ved os. DÅB Både børn og voksne kan blive døbt.

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 20, 19-31)

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 20, 19-31) 1. s. e. påske I 23. april 2017 Sundkirken 10 Salmer: 408 Nu ringer alle klokker 749 I østen 875 Tak Gud 582 At tro er at komme 427 Tak for al 235 Verdens igenfødelse Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

sider af et Fællesskab

sider af et Fællesskab sider af et Fællesskab Velkommen Vi er glade for at kunne præsentere dette hæfte, der handler om Kristent Fællesskab i Rødovre. Hæftet fortæller om 4 sider af fællesskabet - Vision, Fællesskab, Tjeneste

Læs mere

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14,

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14, Bruger Side 1 04-06-2017. Tekst. Johs. 14, 22-31. Kærlighed til Kristi ord. Pinsedag har sin egen tone, glædens musik, som løfter og gør glad. Vore salmedigtere har fundet denne tone, givet den ord som

Læs mere

Pinsedag 24. maj 2015

Pinsedag 24. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Åndsudgydelse og fred Salmer: 290, 287, 282; 291, 308 Evangelium: Joh. 14,22-31 Helligånden kan et menneske ikke lære at kende rent teoretisk, men kun på det personlige plan.

Læs mere

Lindvig Enok Juul Osmundsen Prædiken til Julesøndag 2014.docx side 1. Prædiken til Julesøndag Prædiketekst.

Lindvig Enok Juul Osmundsen Prædiken til Julesøndag 2014.docx side 1. Prædiken til Julesøndag Prædiketekst. Prædiken til Julesøndag 2014.docx side 1 Prædiken til Julesøndag 2014. Prædiketekst. Lukas 2,25-40 Et øjeblik i historien. Der sad de på kirkebænken juleaften, hele familien, og bedstefar sad med sit yngste

Læs mere

De ord, hvis sammenhæng med det religiøse vi måske har glemt i vores kultur, er gave og offer.

De ord, hvis sammenhæng med det religiøse vi måske har glemt i vores kultur, er gave og offer. Skærtorsdag den 5. april 2007. Frederiksborg slotskirke kl. 17.30. Tekster: 2.Mosebog 12,1-11 og Matt. 26,17-30. Salmer: 466-476/473 P.H. Bartolin - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Læs mere

3.s.e.påske 17. april 2016.

3.s.e.påske 17. april 2016. 3.s.e.påske 17. april 2016. Joh 14,1-11: Jesus er vejen, sandheden og livet. Der var engang, hvor verden bevægede sig langsomt fremad. Man havde ikke biler eller andre motorkøretøjer eller tog for den

Læs mere

2. påskedag 6. april 2015

2. påskedag 6. april 2015 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: På vej med Jesus Salmer: 234, 222; 245, 217 Evangelium: Luk. 24,13-35 Det Gamle Testamente er en lukket bog for mange kristne. Det er en del af Bibelen som de ikke kender og

Læs mere

Kirkehøjskole i Aalborg

Kirkehøjskole i Aalborg Kirkehøjskole i Aalborg 2019-2020 Velkommen til Kirkehøjskole Aalborg 2019-20 I dybden med den kristne tro Kirkehøjskole i Aalborg er et tilbud til alle, der gerne vil fordybe sig i den kristne tro. Det

Læs mere

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

Prædiken til Pinsedag. Johs 14, tekstrække.

Prædiken til Pinsedag. Johs 14, tekstrække. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 19. maj 2013 kl. 10.00 Bodil Raakjær Jensen Prædiken til Pinsedag. Johs 14,22-31. 1. tekstrække. Salmer. DDS 290 I al sin glans nu stråler solen DDS 299 Ånd over ånder Dåb:

Læs mere