Møde nr.: 4 Mødedato: 08. marts 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde nr.: 4 Mødedato: 08. marts 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 3"

Transkript

1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Forslag til anlægsarbejder på kultur- og fritidsområdet 2 KU Benyttelse af kunstgræsbaner 3 KU Udendørsanlæg, opkridtning af baner 4 KU Komediehuset, ansøgning om ændring af tildeling af fripladser 5 KU Komediehuset, ansøgning om tilskud til Cyrk 6 KU Horsens Musikskole - flytning af bygningsdrift vedrørende Skolegade 7, Brædstrup. 7 KU Kulturudvalget 2010, orientering

2 Side 2/17 1 KU Forslag til anlægsarbejder på kultur- og fritidsområdet Resumé Byrådet vedtog den 23. februar 2010 at afsætte 3 mio. kr. til udvidelse af boldbane kapaciteten. Kulturudvalget anmodes om at bearbejde projektet og fremkomme med en fornyet indstilling om placering. Projekterne under lånerammen gennemføres som forudsat dog således, at der afsættes 1,5 mio. kr. til kunstgræsbane i Egebjerg. Sagen afgøres af Byrådet.... Den 2. februar 2010 blev økonomiudvalget orienteret om de yderligere lånemuligheder, som Horsens Kommune har fået til yderligere anlægsprojekter på kvalitetsfondsområdet på i alt 26 mio. kr. og 30 mio. kr. til projekter uden for kvalitetsfondsområdet. Økonomiudvalget drøftede i den forbindelse behovet for en prioritering af puljer på kvalitetsfondsområdet, idet der på investeringsbudgettet for 2010 er afsat en pulje til kvalitetsfondsprojekter på 9,4 mio. kr. Hertil kommer at udgifterne til byggerier over 1 mio. kr. er reduceret med 7,5%, som ligeledes er afsat som en pulje på investeringsbudgettet. Heraf vedrører 6 mio. kr. kvalitetsfondsområdet. Prioriteringen af pulje på kvalitetsfondsområdet indstilles til drøftelse. Byrådsmedlem Per Løkken er inviteret til at deltage i mødet, således at alle partierne bag budgetforliget for 2010 er repræsenteret på mødet. Den 2. februar 2010 blev økonomiudvalget orienteret om de yderligere lånemuligheder, som Horsens Kommune har fået til yderligere anlægsprojekter på kvalitetsfondsområdet på i alt 26 mio. kr. og 30 mio. kr. til projekter uden for kvalitetsfondsområdet: Dispensation fra lånerammen for 2010 til følgende projekter: Mio. kr. Kvalitetsfondsprojekterne er specificeret således: 1. Kunstgræsbane i 2,0 Egebjerg 2. Renovering af 2,5 Hovedgårdhallen 3. Udbygning af Hatting Skole - administrationslokaler 3,0 4. Renovering af Egebjerg 3,0 Børnehave 5. Samlet løsning vuggestue/børnehave - Hybenvej 15,5 26,0

3 Vejprojekter: Etablering af rundkørsel ved Ring Sø 15,0 Udvidelse af krydset Skanderborgvej/Silkeborgvej/Schüttesvej 15,0 30,0 Side 3/17 Økonomiudvalget drøftede i den forbindelse behovet for en prioritering af puljer på kvalitetsfondsområdet, idet der på investeringsbudgettet for 2010 er afsat en pulje til kvalitetsfondsprojekter på 9,4 mio. kr. Hertil kommer at udgifterne til byggerier over 1 mio. kr. er reduceret med 7,5%, som ligeledes er afsat som en pulje på investeringsbudgettet. Heraf vedrører 6 mio. kr. kvalitetsfondsområdet. Økonomiudvalget besluttede at fagudvalgene skulle anmodes om forslag til kvalitetsfondsprojekter, der kan gennemføres i 2010, og at forslagene skulle behandles på økonomiudvalgets møde den 23. februar Kulturudvalget fremsendte den 11. februar 2010 følgende prioritering af fremrykning af anlægsønsker: Pr. 1. Egebjerg, kunstgræs: 2 mio. kr. 2. Sydbyen, kunstgræs: 3 mio. kr. 3. Vestbyen, fodboldbane: 1,5 mio. kr. 4. Hovedgaardhallen, konstruktion, tekn.install., belysning: 2,5 mio. kr. 5. Østbirkhallen, nyt halgulv, renovering: 1,3 mio. kr. 6. Egebjerghallen, nyt halgulv, tekn.install.: kr. 7. Vesthallen, omklædningsrum, tekn. install kr. 8. Dagnæshallen, omklædningsrum, tekn.install., vinduer: kr. 9. Stensballehallen, tag, tekn. install.: 1 mio. kr. 10. Bankager Svømmehal, tekn. install.: kr. 11. Bankagerhallen, omklædningsrum, tekn. install.: kr. 12. Lundhallen, tekn.install.: kr. 13. Hattinghallen, tag, tekn.install.: kr. 14. Brædstruphallen, nyt halgulv, efterisolering: 2,8 mio. kr. Udarbejdelse af plan for renovering, modernisering og udbygning af området haller og idrætsanlæg i de kommende år: kr. Kulturudvalgets besluttede på sit møde den 11. februar at indstille til Byrådet: 1. en prioriteret liste med forslag til en række anlægsarbejder i 2010 på Kulturudvalgets område samt 2. forslag om, at der i 2010 afsættes kr. til udarbejdelse af en plan for renovering, modernisering og udbygning af området Haller og Idrætsanlæg i de kommende år.

4 Side 4/17 Kristian Dyhr havde flg. mindretalsudtalelse: "Jeg finder det uhensigtsmæssigt, at man opprioriterer kunststofbane i Egebjerg, som er en idrætsklub med begrænset aktivitet, til fordel for Forum Horsens, hvor aktiviteten er klart størst, og belastningen af banerne er markant højere end noget andet sted i Kommunen. I stedet for at bevilge 2 ekstra kunststofbaner i byen, kunne man med fordel anlægge en græsbane i Egebjerg, en græsbane ved Forum og endelig en kunststofbane i Sydbyen." Jørgen Korshøj fratrådte ved sagens behandling. Direktionen indstillede til Økonomiudvalgets møde den 23. februar 2010, at 1. prioriteringen af kvalitetsfondspuljen på 9,4 mill. kr. drøftes, idet stillingtagen til anvendelse af 7,5% puljen på 6 mio. kr. afventer en større grad af sikkerhed om realiseringen allerede vedtagne anlægsprojekter. Sagen drøftes igen i augustseptember Indstilling Direktionen indstiller, at Kulturudvalget 1. fremsender forslag til Byrådet om placering af fodboldbane og 2. fremsender forslag til Byrådet om, at der afsættes driftudgifter til de nye boldbaner, som måtte blive besluttet, i budget 2011 og kommende år efter følgende model: kunstgræsbane med standardfodboldbanemål (Egebjerg) kr. pr. år kunstgræsbane med 1½ x standardfodboldbanemål kr. pr. år almindelig fodboldbane, standardmål kr. pr. år Beslutning: Tidligere beslutning Økonomiudvalg den 23. februar 2010 kl Byrådsmedlem Per Løkken deltog i sagens behandling. Økonomiudvalget samt byrådsmedlem Per Løkken, Det Konservative Fokeparti, indstiller at følgende projekter inden for kvalitetsfondsområdet gennemføres Folkeskoleområdet: Bankagerskolen: kr. Dagnæsskolen: kr.

5 Højvangsskolen: kr. Side 5/17 Dagtilbudsområdet: Daginstitution Midtby/Langelinje: 4,8 mio. kr. Kulturområdet: Boldbaner: 3 mio. kr. Der afsættes 3 mio. kr til udvidelse af boldbanekapaciteten - Kulturudvalget anmodes om at bearbejde projektet og frenkomme med en fornyet indstilling om placering. Projekterne under lånerammen gennemføes,som forudsat dog således at der af sættes 1,5 mio. kr til kunstgræsbane i Egebjerg. Ulrik Kragh deltog ikke i sagens behandling. Bjarne Sørensen deltog ikke i mødet. Byråd den 23. februar 2010 kl Vedtaget som indstillet af Økonomiudvalget. Jørgen Korshøj fratrådte under sagens behandling. Bjarne Sørensen deltog ikke i mødet. Beslutning Sagens behandling udsattes. Sagsfremstilling.

6 Side 6/17 2 KU Benyttelse af kunstgræsbaner Resumé I forbindelse med etablering af kunstgræsbaner i Horsens Kommune skal der fastlægges retningsliner for benyttelse af banerne. Sagen afgøres af Kulturudvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at der betales et gebyr på 200 kr. pr. time for benyttelse af kunstgræsbane af almindelig fodboldbanestørrelse og at der betales et gebyr på 150 kr. pr. time for benyttelse af kunstgræsbane af en størrelse, der er mindre end en almindelig fodboldbane, at foreninger, der anvender egne foreningsmidler til etablering af kunstgræsbane, får mulighed for at "afskrive" de investerede midler ved benyttelse af banen for en periode efter en nærmere aftalt model. at der udarbejdes retningslinier for tildeling af træningstid på kunstgræsbanerne i vinterperioden. Beslutning Sagens behandling udsattes. Peter Sørensen deltog ikke i sagens behandling. Sagsfremstilling Der skal være ensartede vilkår for benyttelse af kommunens boldbaner for idrætsforeningerne i kommunen. Banerne kan stilles gratis til rådighed for foreningerne, eller der kan opkræves et gebyr for benyttelse af banerne. Omfanget af benyttelsen af banerne kendes ikke på forhånd, og det kan ikke med sikkerhed vurderes, hvor store indtægterne i tilfælde af gebyropkrævning vil være. Der er endvidere en sammenhæng imellem prisniveau og efterspørgsel efter baner. Der opkræves idag et gebyr for benyttelse af kunstgræsbanen på Forum Horsens Stadion. Det foreslås, at ordningen også indføres i forhold til kommende kunstgræsbaner i kommunen dog således, at foreninger, der anvender foreningens egne midler til etablering af kunstgræsbane, kan "afskrive" disse midler i relation til benyttelse af banen efter en nærmere fastlagt model.

7 Side 7/17 Det foreslås endvidere, at der udarbejdes retningslinier for tildeling af træningstid på kunstgræsbaner i vinterperioden i relation til de anlæg, hvor Horsens Kommune finansierer anlæggene helt eller delvist. For at foreningerne kan planlægge vedr. etablering, drift og benyttelse af banerne foreslås det, at Kulturudvalget træffer beslutning om retningslinier for benyttelse af banerne (+/- gebyr samt træningstider), og at Kulturudvalgets beslutning vedr. drift af kunstgræsbaner meddeles foreningerne samtidig med information om beslutning vedr. etablering af baner.

8 Side 8/17 3 KU Udendørsanlæg, opkridtning af baner Resumé I de tidligere kommuner Brædstrup, Gedved og Horsens har der været forskellige serviceniveauer i forhold til opkridtning af fodboldanlæg. Serviceniveauet skal harmoniseres. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at Kulturudvalget overfor Byrådet anbefaler serviceniveau vedr. opkridtning af boldbaner i Horsens Kommune og anbefaler model 1 eller 2, jvf bilag. Beslutning Kulturudvalget besluttede at anbefale model 2 over for Byrådet, men anmoder Sportssammenslutningen om bemærkninger til modellen inden fremsendelse. Peter Sørensen deltog ikke i sagens behandling. Sagsfremstilling I Folkeoplysningsloven bestemmes det, at kommunale lokaler og udendørsanlæg skal stilles til rådighed med fornødent udstyr. Det har hidtil betydet, at offentlige fodboldbaner skal stilles til rådighed med græsslåning, opkridtning, mål og net. Alle 3 kommuner har haft ens regler for græsklip, men med hensyn til opkridtning, mål og net har der været forskellige niveauer i de 3 kommuner. Gl. Gedved Kommune har ydet tilskud til opkridtning efter antal baner på det enkelte anlæg, og foreningerne har selv stået for opkridtningen. Der har været ydet tilskud til kridt, opkridtningsmaskiner, mål og net via en konto, som foreningerne selv disponerede over. Gl. Brædstrup Kommune har haft 2 modeller. Brædstrup Idrætsforening har købt opkridtning ved Sportshallerne, Nim Idrætsforening og Tønning-Træden IF har selv stået for opkridtning af baner. Der blev ikke ydet tilskud til mål og net, idet det var en del af aktivitetstilskuddet. I gl. Horsens Kommune har Horsens Kommune varetaget opkridtning af baner uden udgift for foreningen, og klubberne har fået mål og net stillet til rådighed. Efter kommunesammenlægningen i 2007 er alle klubber stillet ens med hensyn til mål og net. Kulturudvalget behandlede sagen i maj måned 2009.

9 Side 9/17 Efterfølgende har Kulturafdelingen lavet en beregning, der viser, at såfremt der besluttes et serviceniveau, hvor Kommunen stiller baner til rådighed med opkridning, vil der være brug for at tilføre området ca kr. pr. år. Imidlertid har Vestre Landsret den 2. februar 2010 afgjort en sag rejst af Jammerbugt Kommune om opkridtning af boldbaner. Dommen i Vestre Landsret fastslår, at Jammerbugt Kommune fuldt lovligt kan udlåne kommunale fodboldbaner og overlade arbejdet med opkridtning af baner til foreningerne selv. Kommunen skal stille kridt og opkridtningsmaskine til rådighed. Bilag Notat om opkridtning af baner, 2. marts 2010

10 Side 10/17 4 KU Komediehuset, ansøgning om ændring af tildeling af fripladser Resumé I brev af 16. februar 2010 ansøger Jan Torp, leder af Komediehuset, om en ændring af tildeling af fripladser på Komediehusets elevhold, så de svarer til Horsens Musikskoles retningslinier for tildeling af fripladser. Sagen afgøres af Kulturudvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at Kulturudvalget giver Komediehuset tilladelse til at ændre på praksis for tildeling af fripladser, så denne svarer til Horsens Musikskoles praksis, således at regler for fripladser bliver følgende: Maksimum friplads svarende til tre 75 % fripladser. Der gives kun friplads til 1 hold og 1 feriearrangement pr. sæson og kun til 0-25 årige elever med bopæl i Horsens Kommune. Husstandsindkomst: under kr. 20 % friplads under kr. 30 % friplads under kr. 50 % friplads under kr. 75 % friplads Taksterne reguleres løbende, så de altid svarer til musikskolens. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Peter Sørensen deltog ikke i sagens behandling. Sagsfremstilling I brev af 16. februar 2010 ansøger Jan Torp, leder af Komediehuset, om en ændring af tildeling af fripladser på Komediehusets elevhold, så de svarer til Horsens Musikskoles retningslinier for tildeling af fripladser. Argumenter for ændringerne i tildelingen er bl.a.

11 Side 11/17 at en deltagerbetaling bidrager til større ansvarlighed hos den tilmeldte at det anses for rimeligt, at der er begrænsning på, hvor mange fripladser man kan opnå pr. sæson at det vil styrke Komediehusets økonomi at reducere hele fripladser til 75 %'s fripladser. Ændringen ønskes iværksat fra efterårssæsonen Bilag

12 Side 12/17 5 KU Komediehuset, ansøgning om tilskud til Cyrk Resumé Jan Torp, leder af Komediehuset, ansøger om et tilskud på kr. til projektet Cyrk, et anderledes fritidstilbud til unge i sommerperioden, der udmunder i et multikulturelt kæmpeshow. Sagen afgøres af Kulturudvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at der bevilges et tilskud på kr. fra kontoen Kulturpuljen 2010 til projektet Cyrk. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Peter Sørensen deltog ikke i sagens behandling. Sagsfremstilling Jan Torp, leder af Komediehuset, ansøger om et tilskud på kr. til projektet Cyrk, et anderledes og tværgående fritidstilbud til unge i sommerperioden, der udmunder i et multikulturelt kæmpeshow den august Projektets idé er at blande kulturelle udtryksformer i en form, der hverken kræver tilmelding, registrering eller deltagerbetaling. Projektets undertitel er "Freak Paradise" som udtryk for, at der i projektet er plads til alle, også de mere marginaliserede unge. Komediehuset har ansvaret for projektet, der forventes at kunne afvikles i en ubenyttet bygning på Horsens Havn. I projektets første fase vil dørene være åbne to gange om ugen, siden bliver det til tre. I perioden efter sommerferien vil der bliver arbejdet alle ugens dage frem mod afslutningsshowet, der opføres den august. Der vil være instruktører fra Komediehuset til rådighed i hele perioden. Efter projektets gennemførelse vil Jan Torp evaluere det med inddragelse af de medvirkende unges evaluering. Der resterer kr. på kontoen Kulturpuljen Bilag

13 Side 13/17

14 6 KU Horsens Musikskole - flytning af bygningsdrift vedrørende Skolegade 7, Brædstrup Resumé Side 14/17 Flytning af bygningsdrift vedrørende Skolegade 7, Brædstrup fra Børne og Skoleudvalget til Kulturudvalget. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, Kulturudvalget overfor Byrådet anbefaler, at budgettet til bygningsdrift vedrørende Skolegade 7, Brædstrup flyttes fra Børne og Skoleudvalget til Kulturudvalget i budget 2010 og fremover. Den budgetneutrale omplacering sker fra Børne og Skoleudvalgets konto med kr kr. til indvendig vedligehold og kr. til udvendig vedligehold samt tekniske installationer til Kulturudvalgets konto Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Peter Sørensen deltog ikke i sagens behandling. Sagsfremstilling Skolegade 7 i Brædstrup bruges af Horsens Musikskole. Bygningen hører budgetmæssigt til på Brædstrup Skole. Med virkning fra 2010 ønskes budgettet til bygningsdrift flyttet til Horsens Musikskole af praktiske årsager, da det er Musikskolen, der er brugere af huset. Det fremgår af budgetbemærkningerne fra den tidligere Brædstrup Kommune, at der er afsat midler til drift og vedligeholdelse af 420 m2 lokaler, ejendoms- og løsøreforsikring, renovation, kloakafgift, el og varme. Beløbet udgør i 2010-niveau kr. Herudover er der afsat kr. (40 kr. pr. m2) til bygningens udvendige vedligeholdelse og de tekniske installationer. Opgaverne varetages af Teknik og Miljø, men budgettet skal ligeledes flyttes fra Børne og Skoleudvalget til Kulturudvalget. Sagen er behandlet på Børne og Skoleudvalgets møde den 8. februar 2010.

15 Side 15/17

16 Side 16/17 7 KU Kulturudvalget 2010, orientering Beslutning Til orientering. Peter Sørensen deltog ikke i sagens behandling. Sagsfremstilling Kulturdirektøren orienterer: Komediehuset, takstændringer - uddelt på mødet.

17 Side 17/17 Saliem H. Bader Dorthe Mogensen Jørgen Korshøj Lone Ørsted Andreas Boesen Peter Sørensen Lene Offersen, Byrådet Kristian Dyhr Helle Frost

Møde nr.: 5 Mødedato: 25. marts 2010 Mødevarighed: Mødested: Horsens Kunstmuseum Andreas Boesen, Lene Offersen, Byrådet

Møde nr.: 5 Mødedato: 25. marts 2010 Mødevarighed: Mødested: Horsens Kunstmuseum Andreas Boesen, Lene Offersen, Byrådet REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-16.35 Fraværende: Mødested: Horsens Kunstmuseum Andreas Boesen, Lene Offersen, Byrådet Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Regnskab 2009,

Læs mere

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Ferie og Musik på Endelave, ansøgning om tilskud

Læs mere

Møde nr.: 14 Mødedato: 11. november 2010 Mødevarighed: Mødested: Industrimuseet i Horsens

Møde nr.: 14 Mødedato: 11. november 2010 Mødevarighed: Mødested: Industrimuseet i Horsens REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 14 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Industrimuseet i Horsens Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Industrimuseet i Horsens, orientering 2 KU

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Korshøj Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Teknik- og miljøudvalgets budgetforslag

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dorthe Mogensen, Tommy Lund Christensen

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dorthe Mogensen, Tommy Lund Christensen REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-16.10 Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dorthe Mogensen, Tommy Lund Christensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Musikpuljen

Læs mere

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed:

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: REFERAT Byrådet Konstituering Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: 18.00-18.25 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 Valg af borgmester 2 Valg af 1. og

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødetid: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødetid: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dagsorden Kulturudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødetid: 14.30 Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Musikpuljen 2014 2 KU Ansøgninger til mellembypuljen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Møde nr.: 11 Mødedato: 19. august 2010 Mødevarighed:

Møde nr.: 11 Mødedato: 19. august 2010 Mødevarighed: REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 11 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Horsens Museum Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Horsens Museum, orientering om Horsens Museum 2 KU Horsens

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 10 Udbud

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 10 Udbud REFERAT Byrådet Møde nr.: 1 Mødedato: 27.01.2009 Fraværende: Mødevarighed: 17.00-00.00 Ellen Rossen Jensen, Anne V. Kristensen, Dorthe Mogensen Mødested: Byrådssalen Øvrige bemærkninger: Ulrik Kragh (Deltog

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Brugerbestyrelsesmøde for Idrætsanlæggene i Gladsaxe Kommune Dagsorden. for BRUGERBESTYRELSEN FOR IDRÆTSANLÆGGENE I GLADSAXE KOMMUNE

Brugerbestyrelsesmøde for Idrætsanlæggene i Gladsaxe Kommune Dagsorden. for BRUGERBESTYRELSEN FOR IDRÆTSANLÆGGENE I GLADSAXE KOMMUNE Dagsorden for BRUGERBESTYRELSEN FOR IDRÆTSANLÆGGENE I GLADSAXE KOMMUNE Møde nr. 1 Onsdag den 02.03.2016, 17.00 Mødet afholdes i Sportscaféen, Bagsværd Stadion, Bagsværd Hovedgade 86-90. Efter mødet serveres

Læs mere

Møde nr.: 07 Mødedato: 09. juni 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, lokale 1

Møde nr.: 07 Mødedato: 09. juni 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, lokale 1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 07 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-16.40 Fraværende: Mødested: Rådhuset, lokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Forum Horsens Fonden, årsrapport 2010 2 KU Billedskolen,

Læs mere

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 Fraværende: Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Øvrige bemærkninger: Anders Samuelsen deltog ikke

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: 11. februar 2010 Mødevarighed: Mødested: Horsens Ny Teater

Møde nr.: 2 Mødedato: 11. februar 2010 Mødevarighed: Mødested: Horsens Ny Teater REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.30 Fraværende: Mødested: Horsens Ny Teater Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Tidsfrister for afgørelser i 2010 2 KU Danmarks Biblioteksforening,

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.45 Fraværende: Mødested: 1.238 Lene Offersen, Byrådet (Afbud), Andreas Boesen (Afbud), Paw Amdisen (Afbud), Torben Engholm (Afbud)

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Paw Amdisen (Afbud), Tommy Lund Christensen (Afbud), Lene Offersen (Afbud) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1.

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2814517 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (junimødet) Dato 29. maj 2018 I dette notat er først en kort beskrivelse af forslag

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 17 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Dorthe Mogensen (Afbud.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Skole IT Anlæg 2 BS Tilskud

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30. Hækkerupsvej 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30. Hækkerupsvej 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Hækkerupsvej Hækkerupsvej 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES) - Formand Palle

Læs mere

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. december 2009. Gl. Byrådssal, Torvet, Skive. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet:

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. december 2009. Gl. Byrådssal, Torvet, Skive. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet: ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG Mødedato: 1. december 2009 Mødested: Gl. Byrådssal, Torvet, Skive Mødetidspunkt: 16:00 Mødet hævet: Deltagere: Flemming Eskildsen, Peder Chr. Kirkegaard, Per Jeppesen, Frede

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: 23. april 2012 Fraværende: Mødetid: 14.00 Andreas Boesen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Udviklingsstrategi -

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Møde nr.: 06 Mødedato: 19. maj 2011 Mødevarighed: 14.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Andreas Boesen, Kristian Dyhr

Møde nr.: 06 Mødedato: 19. maj 2011 Mødevarighed: 14.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Andreas Boesen, Kristian Dyhr REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 06 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Andreas Boesen, Kristian Dyhr Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Lund IF, idrætsanlæg 2 KU

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 11 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 11 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 27. november 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE UNDERVISNINSUDVALGETS

Læs mere

Møde nr.: 9 Mødedato: 07. november 2013 Mødevarighed: Mødested: Midtbyskolen, afd. Skolegade Tommy Lund Christensen

Møde nr.: 9 Mødedato: 07. november 2013 Mødevarighed: Mødested: Midtbyskolen, afd. Skolegade Tommy Lund Christensen REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Midtbyskolen, afd. Skolegade Tommy Lund Christensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Implementering af

Læs mere

Folkeoplysningsrådet

Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Mødedato: 23. april 2014 Mødetid: 16:30 Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: 1 Valg af formand og næstformand 2 2 Folkeoplysningsrådet, budget 2015 3 3 Folkeoplysningsrådets

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Restbevilling Netto Kr.

Restbevilling Netto Kr. Resume: Rammebelagt: Økonomiudvalget 28.946.145 Beskæftigelsesudvalget 841.647 Børne- og Skoleudvalget 36.518.081 Kulturudvalget 5.883.674 Teknik- og Miljøudvalget 3.574.330 Beredskabskommission -157.400

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budgetopfølgning pr. 31. januar 2011 2 BE Beskæftigelsesankenævnets

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Restbevilling Netto Kr.

Restbevilling Netto Kr. Resume: Rammebelagt: Økonomiudvalget 33.230.454 Beskæftigelsesudvalget -6.005 Børne- og Skoleudvalget 28.815.137 Kulturudvalget 5.613.817 Teknik- og Miljøudvalget -4.963.651 Beredskabskommission 173.683

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

KULTURUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende:

KULTURUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende: Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: Mødested: Tingvej 11 3. sal 8800 Viborg Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 53 Meddelelser og gensidig orientering 90 54 Ansøgning

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg J.NR.: Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg 6 J.NR.: 18.14.00

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Tirsdag den 09-05-2017 Mødedato: Tirsdag den 09-05-2017 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 11.00-12.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Per Schmidt Andersen, Allan Kristensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Fælles trafikportal

Læs mere

åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. januar 2011 kl. 14:00 i Løgstør 214

åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. januar 2011 kl. 14:00 i Løgstør 214 åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. januar 2011 kl. 14:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Etablering af sandwichbar ved Aars Svømmehal 3 002. Idrætscenter Østermarken - ansøgning

Læs mere

Brugerbestyrelsesmøde for Idrætsanlæggene i Gladsaxe Kommune Dagsorden. for BRUGERBESTYRELSEN FOR IDRÆTSANLÆGGENE I GLADSAXE KOMMUNE

Brugerbestyrelsesmøde for Idrætsanlæggene i Gladsaxe Kommune Dagsorden. for BRUGERBESTYRELSEN FOR IDRÆTSANLÆGGENE I GLADSAXE KOMMUNE Dagsorden for BRUGERBESTYRELSEN FOR IDRÆTSANLÆGGENE I GLADSAXE KOMMUNE Møde nr. 01 Torsdag den 02.03.2017, 17.00 Mødet afholdes i Bolden, Gladsaxevej 200, 2860 Søborg Ved afbud til mødet eller efterfølgende

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Børneudvalget Møde nr.: 3 Mødedato: 09.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-16.00 Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

Rammer. Økonomi og Administration UA Sagsbehandler: Peter Plougmann Knudsen Sagsnr Ø Dato:

Rammer. Økonomi og Administration UA Sagsbehandler: Peter Plougmann Knudsen Sagsnr Ø Dato: Økonomi og Administration UA Sagsbehandler: Peter Plougmann Knudsen Sagsnr. 00.30.00-Ø00-1-18 Dato:23.3.2018 Temaer til Børne- og Uddannelsesudvalgets drøftelse af driftsbudget 2019 Som oplæg til Børne-

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid Kultur og fritid 1. Kultur og Fritids primære opgaver Kultur og fritids primære aktiviteter Kultur- og fritidsaktiviteter, som omfatter samarbejde med det lokale foreningsliv, administration af tilskud

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid Åbent Referat til Mødedato: Onsdag den 17. april 2013 Mødetidspunkt: 14:00-15:00 Mødested: Mødelokale 1, Bytoften Deltagere: Lisbet Rosendahl, Ingvard Ladefoged, Peter Nielsen, Bøje Meiner Jensen, Hans

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 13 Mødedato: Mødevarighed: 16.00-16.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ulrik Kragh (Deltog ikke i mødet.), Bjarne Sørensen, Byrådet (Deltog ikke i mødet.), Anders Samuelsen

Læs mere

Notat. ved befolkningsvækst. Bilag til skema til anlægskonferencen. Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune. Den 8. december 2011

Notat. ved befolkningsvækst. Bilag til skema til anlægskonferencen. Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune. Den 8. december 2011 Notat Emne: Til: Anlægsbehov for boldbaner fastholdelse af serviceniveau ved befolkningsvækst Bilag til skema til anlægskonferencen Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 10. januar 2007 Kl. 16.30 Kultur- og Fritidsforvaltningens mødelokale Med presse Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-11-2010 Mødested: Mødelokale Østergade 48, mødelokale 3-2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Birgit Sørensen

Læs mere

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER HORSENS KOMMUNE BUDGET 217 1 KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt 132.728.127 kr. Politikområde Biblioteker 37.587.23 kr. Museer 11.584.477 kr. Musikaktiviteter 6.76.65 kr. Idræt 23.47.342 kr. Fritidsaktiviteter

Læs mere

Udmøntning af økonomisk prioriteringsrum i 2019 og frem

Udmøntning af økonomisk prioriteringsrum i 2019 og frem Udmøntning af økonomisk prioriteringsrum i 2019 og frem Prioriteringsmuligheder inden for rammen Skabelse af økonomisk råderum 2019 2020 2021 2022 Tilbageløb af indfasningsmidler i forbindelse med implementering

Læs mere

Møde nr.: 7 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Mødested: 1 Jørgen Bang, Jessie Mogensen

Møde nr.: 7 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Mødested: 1 Jørgen Bang, Jessie Mogensen REFERAT Kulturudvalget Møde nr.: 7 Mødedato: 20.08.2009 Fraværende: Mødevarighed: 15.15-16.30 Mødested: 1 Jørgen Bang, Jessie Mogensen Helle Frost blev valgt som mødeleder. Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

6 ØK Horsens Andelsboligforening af 1954, Østergade 49, opførelse af 51 familieboliger

6 ØK Horsens Andelsboligforening af 1954, Østergade 49, opførelse af 51 familieboliger REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: Mødevarighed: 12.30-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud fra Bjarne Sørensen.) Øvrige bemærkninger: Ulrik Kragh (Deltog i

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

Spørgsmål 2: Hvor mange børn fik i 2016 udstedt fritidspas i Aarhus

Spørgsmål 2: Hvor mange børn fik i 2016 udstedt fritidspas i Aarhus Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten til rådmanden for MKB vedrørende Fritidspasordningen. Side 1 af 5 Spørgsmål 1: Hvor mange husstande fik i 2016 udstedt fritidspas i Aarhus Kommune?

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Restbevilling Netto Kr.

Restbevilling Netto Kr. 1 Bilag 1 - Overførsel 2018-19 drift Restbevilling Netto Kr. Resume: Rammebelagt: Økonomi- og Erhvervsudvalget 58.274.922 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 12.432.341 Børne- og Uddannelsesudvalget

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 12 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 24. maj 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra: Elise Gerstrøm og Tina Naldal

Læs mere

Bæredygtighedsudvalg

Bæredygtighedsudvalg REFERAT Bæredygtighedsudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Torben Engholm Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BD Vedtagelse af revideret Delegationsplan

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TIRSDAG DEN 1. APRIL 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 1. april 2008 Side: 2 Fraværende: Pia Longet

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

84. Tredje behandling af budget

84. Tredje behandling af budget Udskrift af protokollen for Børne- og Skoleudvalget Mødedato 11. juni 2018 84. Tredje behandling af budget 2019-2022 Sagsbehandler Sagsnr Charlotte Gudtmann 00.30.10-S00-2-18 RESUMÉ Kompetenceudvalg: Børne-

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Anlægsinvesteringer

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Breddeidrættens faciliteter 2019-22... 3 Anlægspulje til idrætsformål

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Vendsyssel Teater Fraværende:

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 16. september 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2 Tillægsdagsorden Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 11-06-2007 Kl. 12:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Morten S. Petersen, Niels Høite Hansen, Ulrik Sand Larsen, Per Ulrik Jørgensen, Bruno

Læs mere