Der sker ting og sager

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der sker ting og sager"

Transkript

1 Nyhedsbrev Lejre Bibliotek & Arkiv Oktober Der sker ting og sager - på Kr. Hyllinge bibliotek Efter der blev indført Åbent Bibliotek på Kr. Hyllinge Bibliotek er der sket en øget aktivitet uden for den bemandede åbningstid. Aktiviteterne sker i stigende grad på borgernes eget initiativ. Og det ønske, der nu er opstået om at skabe et mødested i Kr. Hyllinge, vil vi understøtte på den måde, vi indretter bibliotek på i løbet af efteråret. I uge 41 skete den store rokade af Kr. Hyllinge Bibliotek. Børneafdelingen er blevet flyttet ned bagerst i biblioteket, og der bliver indrettet en frivilligdrevet café i området ud mod Bygaden. Caféen åbner officielt den 5. december. Facaden ud mod Bygaden, hvor der er ruder i hele bibliotekets længde giver indblik til et rum, der ellers ville være lukket af murværk. Man kan se, hvad der foregår herinde. Det vil vi gerne udnytte ved at udvikle caféområdet til et sted, der er rart at være, uanset om man kommer for at låne bøger, snakke med venner, smutte ind i tørvejr eller. Ja I har ret mulighederne ér mange. Man kan se, hvem der er derinde bare ved at køre forbi. Caféen bliver det nye omdrejningspunkt i biblioteket. Den vil både fungere som udlån med bibliotekspersonale samt café drevet af frivillige. Caféen er et helt nyt tiltag, som vi er meget glade for. Vi har startet en proces, hvor vi sammen med frivillige udvikler indretning og koordinerer betjening, således at det bliver nemmere at bruge biblioteket. Vi vil med caféen og de frivillige skabe et mødested, der kan understøtte det behov for et byliv der findes blandt Kr. Hyllinges beboere. Caféen er drevet af frivillige og det er i høj grad i kraft af deres initiativ, at caféen bliver sat i søen. I caféen vil servere kaffe og te tre formiddage om ugen. Vi vil så gerne gøre børnebiblioteket til et endnu hyggeligere sted at være. Det gør vi ved at indrette det med en hulestemning skabt af billeder og inspirerende møbler. Her vil børn og børnefamilier have lyst til at slå sig ned og hygge. For børnene arbejder vi med at gøre faglitteraturen levende. I Hvalsø, starter vi en bi-skole op. Kr. Hyllinge Bibliotek vil få sin helt egen bibliotekskamelæon. Dette og mere til vil blive brugt i praksis som udgangspunkt for en naturvidenskabelig gennemgang i børnehøjde. Derved får de interesse for selv at skaffe mere viden.

2 2 Nyhedsbrev/Oktober 2016 Borgernes egne saloner en overraskende succes Foredragssaloner Lejre Bibliotek & Arkiv får ofte henvendelser fra borgere om at lave eller arrangere et oplæg om stort om småt. Det har vi taget konsekvensen af og arbejder nu strategisk med tre salontyper: Lejresaloner er borger til borger arrangementer. Vi hjælper borgerne med at afholde en aften om alt lige fra oplevelser fra en vandretur til racekatte og mindfulness. Ambitionen er, at det skal være gratis, og at der ikke behøver at komme så mange, da der ikke følger honorar med. Selv om formatet er småt, så har emnerne været store og handlet om alt fra Shakespeare til Silkevejen. Succesen har overrasket os der er stor tilslutning til arrangementerne på alle afdelinger, og vi har allerede booket hele 2016 med månedlige Lejresaloner. foregår både på biblioteket og som ud-afhuset-oplevelser, hvor vi besøger læsekredse. Arkivsalonen sætter fokus på historier fra Lejre kommunes borgere, steder og historier. Arkivet arbejder tæt sammen med skolerne om at tilbyde undervisning inden for aktuelle emner. I år specielt om demokrati og ideologi i forbindelse med udstillinger og arrangementer om 1970 erne, der har kørt hele september. Har du lyst til at dele noget med andre borgere, så henvend dig til Helen Bruus på bibi Litteratursalonen fortæller bibliotekarer om lioteket og tag en snak om muligheder og aktuelle udgivelser, om temaer som tegnese- vinkel. rier, e-bøger, krimier. Litteratursalonerne

3 Læsekredse Ny læsekreds i Gevninge udsolgt på en uge! 3 Samtidig med at Gevninge Bibliotek slog dørene op for Åbent Bibliotek, har Lejre Bibliotek & Arkiv startet en læsekreds under bibliotekar Anne Bengtssons ledelse. Læsekredsen blev overtegnet i løbet af en uge og har nu en venteliste. I alt er der nu 20 læsekredse fordelt i kommunen, som benytter bibliotekets service til at bestille bøger, hente inspiration og fremover til at koordinere forfatterarrangementer. Samarbejde er en del af Bibliotek & Arkivplan og er et fokuspunkt for arbejdet med at nå ud til borgerne. I samarbejde med Gevninge Bylaug var alle borgere inviteret til at markere Åbent Bibliotek. Der var taler ved medlem af kommunalbestyrelsen Lulle Zahle, ved oldermand for Gevninge Bylaug Sten Bonke, samt ved Gevningeborger Anne Anthon Andersen. Borgerne har taget godt imod Åbent Bibliotek. Gevninge Bylaug er en vigtig samarbejdspartner i lokalområdet og bliver inviteret med til at deltage i festivaller, projekter, udstillinger osv. Det er vigtigt at understøtte livet i lokalområderne med aktiviteter, både dem biblioteket og arkivet selv arrangerer og dem, der bliver tilrettelagt af lokale kræfter. Fra marts 2017 starter en ny klassiskerlæsekreds op i Hvalsø på initiativ af en borgergruppe. Biblioteket stiller sig til rådighed med gode idéer og råd i forhold til læsestof, vinkler, mm. Henvend dig på biblioteket, hvis du har tanker om starte en læsekreds op. Det er ikke så vanskeligt, som du tror!

4 Børn og unge 4 Nyhedsbrev/Oktober 2016 Nak tre bøger og æd en is! I skolernes sommerferie har børnene holdt læsningen ved lige i læsekonkurrencen Sommerbogen. Lejre Bibliotek & Arkiv stod klar med gode bøger og læsetips. Sommerbogen er en landsdækkende læsekampagne for de 7-14 årige med et meget enkelt koncept: Læs tre bøger efter eget valg og anmeld dem på Biblo.dk. Så er man med i konkurrencen om de fire hovedpræmier, som er en ipad Mini og en masse gode bøger. Foruden hovedpræmierne er der bogpræmier på højkant hver dag i hele konkurrenceperioden. Formålet med Sommerbogen er at give de 7-14 årige lyst til at blive ved med at læse hen over sommerferien. På Lejre Bibliotek & Arkiv har man god erfaring med Sommerbogen fra tidligere år: Børnebibliotekar Ulf Andersen fortæller, at der i år deltog godt børn fra hele landet, som tilsammen lavede næsten anmeldelser. Anmeldelserne enten skrives eller filmes det vigtigste er, at det er en rigtig anmeldelse. Det vil sige en anmeldelse, hvor man begrunder sin mening om den bog, man har læst. Sommerbogen 2016 var åben fra 10. juni til 20. august. Den officielle åbningsreception af Sommerbogen fandt i år sted på Vejle Bibliotek. Det var første gang, at Sommerbogen foregik på Biblo.dk, som er folkebibliotekernes nye digitale bibliotek og mødested for tweens. Lokalt på lejre bibliotekerne havde vi i år udskiftet de vanlige bogpræmier med gavekort med lækker is i samarbejde med lokale handlende.

5 Kongens Togt Da KONGENS TOGT lagde til i Lejre, stod kongen på stranden og modtog sine gæster 5 Lejre Bibliotek & Arkiv deltog i Kongens Togt med et mikrobibliotek samt et orienteringsløb, hvor der skulle dannes et ord med runeskrift. Mange kom med til fest og var med til at lege sig klogere på historien. I Lejre var alle aktiviteter i programmet i øjenhøjde med børn og ledte op til kulminationen, hvor vi hilste skibene velkommen. Det blev en fantastisk fest, inden vi ønskede skibene god rejse videre mod Holbæk. sit ark. Når man havde fundet alle posterne, fik man i målområdet en nøgle, så man kunne oversætte runerne. For børn og barnlige sjæle var der orienteringsløb. Ved start fik børnene et ark med runealfabetet på. Ved hver post på ruten var der en rune, som man krydsede af på Alle deltagere fik en lædersnøre med en glasperle. Til dem, der fandt alle posterne var der en præmie i form af et gavekort.

6 Golden Days - Herfra hvor vi står 6 Nyhedsbrev/Oktober 2016 Festival om 70 erne Lejre Bibliotek og Arkiv var igen i år kommet med i Golden Days program med emnet 1970 erne. Hele arrangementet startede med en åbningshappening den 9. september på Hvalsø Bibliotek og Arkiv, hvor bl.a. to lokale politikere causerede over 70 erne i Lejre kommune, der blev spillet musik fra tiden og lavet tidens håndarbejde der var oplæsning og udstillingen om temaet åbnede officielt for publikum. Udstillingen rummer tre boligformer fra 70 erne, billeder og tekst fra den lokale politik og den landsdækkende. Ideologierne og boformerne blev trukket frem. En 9. klasse fra Kr. Hyllinge skole supplerede udstillingen med analyser af 1970 er littekommunens overbygningsklasser blev inviteret til undervisning september måned ud. ratur. I den anledning fik Kr. Hyllinge skoles overbygning en rundvisning i udstillingen. Bjørn Nørgaard besøgte Kr. Hyllinge Bibliotek d. 2. oktober. Det var lidt af et scoop. Lejre Bibliotek stillede skarpt på musikken og ungdomskulturen. Biblioteket blev forvandlet til ungdomsværelse som i 70 erne. Kr. Hyllinge Bibliotek var Kunstens hus. Her viste vi gennem billeder og tekst Hesteofringen af Bjørn Nørgaard og Lene Adler Petersen, som fandt sted på en mark ved Kr. Hyllinge. I Domus Felix invitererede vi til musikforedrag om The Eagles og deres hit Hotel California.

7 7Golden Days 1970 erne I Domus Felix har der været afholdt et arrangement med Søren Ulrik Thomsen, som bl.a. fortalte om sin kritik af 70 erne. I Osted Kulturhus kunne man opleveen udstilling om hønsestrik og mode, og Grete Rung, tidl. museumsinspektør ved Roskilde Hvalsø Bio viste den meget roste film om kvindebevægelsens historie Vejen er lang med indledning af filmens instruktør, Mette Knudsen. I Museum, holdt foredrag om emnet. Hvalsø Spisehus fik installeret enbogcafé, hvor man kan slå sig ned i sofaen og læse gamle Demos-bøger. Spisehuset dannede også rammen om et alternativt byrådsmøde med lokale politikere fra den tid som gennem en dagsorden vil reflektere over 1970 ernes håb og tro. Ordstyrer var Arne Hardis, journalist og forfatter. Det har været vigtigt for Lejre Bibliotek og Arkiv at inddrage så mange borgere i arrangementerne som muligt. Det er i høj grad lykkedes, men alting kan jo altid gøres endnu bedre. Mange borgere kom forbi, og udstillingerne gav anledning til mange snakke og anekdoter.

8 8 Nyhedsbrev/Oktober 2016 Integrationskonference, Slots- og Kulturstyrelsen Integrationskonference Lejre Bibliotek & Arkiv inviteret som workshopholder til konference om integration og biblioteker Slots-og Kulturstyrelsen har inviteret Lejre Bibliotek & Arkiv med som en væsentlig deltager i forbindelse med den kommende konference om Biblioteker og integration den i Slots- og Kulturstyrelsens lokaler på HC Andersens Boulevard. Deltag i Samtalen, der inkluderer portrætter fra Odense og Roskilde. Derudover var biblioteket og arkivet inviteret til at lave en workshop omkring vores arbejde med at involvere danske borgere og flygtninge med hinanden omkring bibliotek og arkiv. Bibliotek og Arkiv satte en udstilling med Det var spændende at dele vores erfaringer med andre biblioteker, samt få nye kontakflygtningeportrætter op både dem fra september 2015 og de nyeste fra projektet ter til kommende samarbejder.

9 Udstillingsarrangementer Deltag i samtalen! Udstillinger og arrangementer 9 Viden er vejen frem til at forstå. Bibliotek og Arkiv vil give et tilbud til at kigge en ekstra gang på verden og os selv. Vi vil være med til skabe et rum, hvor alle borgere kan mødes på lige fod. Et sted hvor vi alle kan deltage i samtalen. Gennem det sidste års tid har Lejre Bibliotek & Arkiv sat fokus på mødet mellem Flygtninge og danske borgere. Første gang var i september 2015 med udstillingen What s Important, der for alvor stadfæstede samarbejdet med lokale kræfter, primært Lejres Flygtningevenner, frivillige borgere samt familliekonsulenterne i kommunen. I januar 2016 modtog Lejre Bibliotek & Arkiv kr. fra Slots og Kulturstyrelsen til at arbejde videre med at skabe mødesteder for danskere og flygtninge. Projektet laves i samarbejde med Herning, Odense og Roskilde Bibliotekerne med Lejre for bordenden. Samarbejdets resultat bliver synliggjort ved en stor udstilling, der åbnes samtidig hos de fire partnere i november måned. I Lejre kommune har bibliotek og arkiv indgået samarbejde med Osted Kulturhus, der viser den oprindelige udstilling What s Important med de 8 syriske mænds historier. I Hvalsø har skolebørn arbejdet med Deltag i samtalen ved at sætte fokus på, at det er vigtigt, at børn høres hvad ser de ved mødet med andre deres kammerater og venner. Vejen til Danmark har været lang nu er de kommet til deres forældres bestemmelsessted og de skal til at lære det snørklede danske sprog samtidig med at de skal kende de sociale omgangstoner mellem danske børn, og i de offentlige institutioner. Modtageklassen på Hvalsø skole vil vise en del af deres liv gennem et billede som de selv tager De vil vise deres møde med andre. Billederne vil blive udstillet på biblioteket i Hvalsø fra den 7. november. Kom og hør og se mødet med mennesker gennem et barns linse. I Kr. Hyllinge udstilles alle de fire partneres fotos inkl. de nu 24 flygtninges historier. Åbningsarrangementet har vi lagt søndag den 6. november samtidig med, at Dansk Flygtningehjælp afholder landsindsamling for verdens flygtninge. Samlingspunktet for indsamlerne bliver på Kr. Hyllinge Bibliotek i samarbejde med Lejre Flygtningenetværk. Den 14. november er der et fælles spisearrangement for danskere og flygtninge på Kr. Hyllinge Bibliotek kl , tilmelding til Kari Haugan Engberg: kaen@lejre.dk. Den 5. december åbner en gruppe frivillige og flygtninge en lille café på biblioteket i Kr. Hyllinge, hvor man kan købe en kop kaffe og en småkage.

10 10 Nyhedsbrev/Oktober 2016 Vi er ikke bare med på noderne - vi er også med på nettet på en ny måde /lejrebibliotekerne Lejre Bibliotek & Arkivs nye hjemmeside har fornyet vores ansigt udadtil, og med den nye digitale indgang møder vi kommunens borger med en mere moderne platform. Redaktion: Ansv.: Erik Barfoed Layout: Kari Haugan Engberg Redaktion: Helen Bruus, Marianne Vergmann, Kari Haugan Engberg Kontakt vedr. forslag til indhold eller andet: kaen@lejre.dk Den nye hjemmeside er en del af DDB, Danskernes Digitale bibliotek, hvor alle opgaver og aktiviteter kan søges frem i en up to date indgang. DDB er et fælles, landsdækkende digitalt system, som mange danske folkebiblioteker har købt. Når borgerne søger på hjemmesiden blandt bibliotekets materialer, får de ikke kun præsenteret den bog, de søger, men også de avisanmeldelser, der har været på den. Skulle der være skrevet en artikel om bogens forfatter i en avis eller et fagblad, vil den også blive nævnt. Endelig vil borgerne samtidig kunne se, om bogen også findes som E-bog og lydbog. Bibliotek og Arkiv har arbejdet målrettet på at blive mere synlige i kommunen, og med den nye hjemmeside håber vi, at både vores aktiviteter, bibliotekets materialer samt arkivets virksomhed kan blive vist frem på en ny og spændende måde og blive det nye vindue ud mod borgerne. Sitet er under fortsat udvikling i alle landets biblioteker, så hold øje med ændringer og nyheder. Det bliver godt!

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de 16-99 årige s brug af og tilfredshed med, de danske folkebiblioteker Er det ikke mere interessant at kigge på

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17

Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17 Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17 VELKOMMEN Formålsbeskrivelse for samarbejdet mellem skoler og folkebiblioteket i Assens Kommune Sammen vil vi: motivere og understøtte

Læs mere

Tilbud til skolerne 2019/2020

Tilbud til skolerne 2019/2020 Tilbud til skolerne 2019/2020 SE OGSÅ WWW.BIBLIOTEKERNE.FREDERIKSSUND.DK Tilbud til skolerne 2019/2020 Vores tilbud har som overordnet formål, at bidrage positivt til børn og unges: Læselyst og selvlæsning.

Læs mere

HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS?

HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS? LÆSEKREDS SÅDAN! BØGER OG ROMANKASSER HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS? I Biblioteket hjælper gerne med at skaffe bøger til jeres læsekreds. Som en særlig service har vi en række

Læs mere

V E L K O M M E N TIL LEJRE KOMMUNE

V E L K O M M E N TIL LEJRE KOMMUNE V E L K O M M E N TIL LEJRE KOMMUNE Dansk / Danish Indholdsfortegnelse Velkommen Her møder du kommunen Hvis du bliver syg Udbetaling af penge Kort over Osted Kort over Kirke Hvalsø Kort over Lejre / Allerslev

Læs mere

Åbent Dagtilbud. Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene

Åbent Dagtilbud. Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene Åbent Dagtilbud Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene Velkommen til Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene Biblioteket understøtter det lille barns læselyst og læring i såvel familie

Læs mere

BØRNEKULTUR NYT juni 2013

BØRNEKULTUR NYT juni 2013 BØRNEKULTUR NYT juni 2013 UNGE BØRN FAMILIER Kultur- og Fritidsafdelingen Levende Ungekultur - Levende Byrum Silkeborg Street Festival Lørdag den 24. august bliver en dag fyldt med overraskelser og anderledes

Læs mere

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 www.tbib.dk Indholdsfortegnelse Film- og historie............. side 3 Hyggedag for tumlinge.......... side 3 Småbørnswing - 0-3 år.......... side 4 Dagplejetræf i Løgumkloster........

Læs mere

INFO NYT. Vi fejrer 10 år i Fredensborg. Fredensborg Ny Kunstforening oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3

INFO NYT. Vi fejrer 10 år i Fredensborg. Fredensborg Ny Kunstforening oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3 INFO NYT Juni 2019 Fredensborg Ny Kunstforening Vi fejrer 10 år i Fredensborg 12.-17. oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3 30. juni kl. 14-16.30. Den store portrætkonkurrence Læs

Læs mere

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Åbningstider: Alle dage kl. 8 22. Betjening man. fre. fra kl. 11-18 og lørdag 10-14 Folkebibliotekernes formål og virksomhed 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme

Læs mere

Det gode liv. Med døden til kaffe. Pårørende til syge. Sct. Michaels Nat. Ny protektor for Røde Kors. Røde Kors-indsamlingen. Sundhedsugen i Slagelse

Det gode liv. Med døden til kaffe. Pårørende til syge. Sct. Michaels Nat. Ny protektor for Røde Kors. Røde Kors-indsamlingen. Sundhedsugen i Slagelse Nyhedsbrev fra Røde Kors Slagelse. Nyhedsbrevet udkommer omkring den 20. hver måned undtaget juli. Det vil indeholde informationer om, hvad der sker i Røde Kors Slagelse s mange aktiviteter. Der vil være

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.:

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen Danmarks Læringsfestival 25.-26. marts 2014, Bella Center, København Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen En ny tradition er skabt Mød mulighederne Når Danmarks Læringsfestival den 25. og

Læs mere

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret Velkommen Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret 2015/16. Biblioteket ønsker at styrke samarbejdet med folkeskolerne i Svendborg til gavn og glæde for alle parter ikke mindst

Læs mere

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Udstilling på Lyø Kultur- og Besøgscenter 27. juni 8. august 2010 DET HELE STARTEDE MED MØLLEN PÅ LYØ Når man får Lyø ind i sjælen! 1970 gav Kulturministeriet tilskud

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig Kontakt Hvis du ønsker at booke et eller flere af tilbuddene i denne folder, eller hvis du har forslag, spørgsmål eller andre kommentarer, kan du rette henvendelse til de forskellige biblioteker. Hedensted

Læs mere

VELKOMMEN TIL SAMSØVEJ

VELKOMMEN TIL SAMSØVEJ VELKOMMEN TIL SAMSØVEJ 1 Velkommen til Samsøvej Samsøvej er et nyt og moderne plejecenter med 75 boliger og et dagcenter. Alle boliger med fællesareal er 75 m2. De er indrettet med stue og soveværelse.

Læs mere

Frederikssund Bibliotekerne Tal og fakta 2017

Frederikssund Bibliotekerne Tal og fakta 2017 Frederikssund Bibliotekerne Tal og fakta 2017 Tal og fakta 2017 Grundlaget for Frederikssund Bibliotekernes arbejde er biblioteksloven, hvor formålet for bibliotekerne er at fremme uddannelse, oplysning

Læs mere

Nyhedsbrev Lejre Bibliotekerne & Arkiv, september 2015

Nyhedsbrev Lejre Bibliotekerne & Arkiv, september 2015 Nyhedsbrev Lejre Bibliotekerne & Arkiv, september 2015 Ved du, hvem din nabo er? WWW.facebook.com /lejrebibliotekerne Bibliotek og arkiv er borgernes rum. Dit og mit rum, hvor vi kan mødes, fordybe os

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder anderledes undervisningstilbud Mariagerfjord

Læs mere

Nyhedsbrev november 2015

Nyhedsbrev november 2015 Nyhedsbrev november 2015 Sådan sikrer du dig dit medlemskab efter jul Vi nærmer os juleferien - og dermed 1. halvår af sæsonen 2015/2016. Vi har tilrettelagt undervisningsprogrammerne, så svømmerne bliver

Læs mere

Arrangementer for børn. Sommer. Børn. Biblioteket

Arrangementer for børn. Sommer. Børn. Biblioteket Arrangementer for børn Børn Biblioteket Sommer 2015 Det er gratis at deltage i bibliotekets arrangementer for børn Vær opmærksom på, at der skal hentes billetter i forvejen til de fleste arrangementer.

Læs mere

TORSDAGSVANDRERNE

TORSDAGSVANDRERNE Er du mellem 55 og 75 år og er du frisk på at give din hjerne og dit hjerte en udfordring? Så tilmeld dig til et sjovt, sundt og lærerigt forløb på biblioteket. Sammen med projektet Hold Hjernen Frisk

Læs mere

Guide til standholdere

Guide til standholdere Guide til standholdere På Velfærdens Innovationsdag 2013 KONTAKT Anne Kjær Skovgaard Projektleder E: innovationsdag@mm.dk T: +45 3393 9323 Mandag Morgen Valkendorfsgade 13 Postboks 1127 DK-1009 København

Læs mere

Arrangementer for børn. Sommer

Arrangementer for børn. Sommer Arrangementer for børn Sommer 2017 ine :L Co l e lag T g er nb r ho Sommerbogen 2017 Læs 5 og få én gratis... Fra fre 16. juni - lør 26. august Læs 5 bøger og anmeld dem, så får du en gratis bog. Få mere

Læs mere

Epinion og Pluss Leadership

Epinion og Pluss Leadership Epinion og Pluss Leadership DANSKERNES KULTUR,- FRITIDS- OG MEDIEVANER 2012 1964 1975 1987 1993 1998 2004-2012 Kvantitativ: Spørgeskema til mere end 12.000 borgere 3.600 voksne (15 +) 1.500 børn (7-14

Læs mere

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer,

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer, Drejebog til ordstyreren Kære ordstyrer, Tak fordi du vil være med til at støtte op om DR Romanprisen med en romanlæsekreds på biblioteket. Uden læsere ville der nemlig ikke være nogen pris. Måske er det

Læs mere

Hvorfor Augustenborg?

Hvorfor Augustenborg? Hvorfor Augustenborg? Arrangementer i november 2011 Brovold Nu kan Augustenborgs tidlige historie skrives om v. Susanne Østergaard Susanne Østergaard uddannet arkæolog fra Århus Universitet/Moesgaard kommer

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE September 2014 Successen fortsætter - flere Fars køkkenskoler På rekordtid oplevede vi at få 5 fyldte køkkenskoler, som er startet op i august og september. Det er dermed

Læs mere

Vi håber, I har lyst til at være med.

Vi håber, I har lyst til at være med. ENIGMA MØDER ENIGMA MØDER JER? ENIGMA møder er et live-koncept på ENIGMA Museum for post, tele og kommunikation. Kort fortalt går det ud på, at vi på ENIGMA åbner vores arrangementsprogram og lader andre

Læs mere

DET SKER. for børn. Januar - juli 2015 Aabenraa Bibliotekerne

DET SKER. for børn. Januar - juli 2015 Aabenraa Bibliotekerne DET SKER for børn Januar - juli 2015 Aabenraa Bibliotekerne Sammen med landets børnebiblioteker, DR Ramasjang og DR Ultra, kan børn i Danmark igen i år hjælpe børn rundt i verden ved at gøre gode gerninger.

Læs mere

OPDAG. bibliotekerne i Odense

OPDAG. bibliotekerne i Odense OPDAG bibliotekerne i Odense www.odensebib.dk OPDAG biblioteket Kære lærer Vi vil gerne invitere dig og dine elever indenfor på bibliotekerne i Odense. Hvert år har vi besøg af rigtig mange skoleklasser,

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod

Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod Afsluttende rapport, januar 2012 Af projektleder Anne Hvilsted Andersen, Greve Bibliotek Indholdsfortegnelse Baggrund for projektet og projektets

Læs mere

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011 Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra Er du? Alder opdelt Har du hjemmeboende børn? I hvilke aldersgrupper har du hjemmeboende børn?(sæt evt. flere kryds) Alt i alt, hvor

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Danske børn: Mor er den tredjestørste inspirationskilde til læsning

Danske børn: Mor er den tredjestørste inspirationskilde til læsning Danske børn: Mor er den tredjestørste inspirationskilde til læsning Det er særligt mor, der inspirerer børn og unge til at læse. Mor ligger nemlig i top 3 på listen over inspirationskilder til læsning

Læs mere

Kulturhuset Pulsen Efterår 2018

Kulturhuset Pulsen Efterår 2018 Kulturhuset Pulsen Efterår 2018 Inde i bladet: Se hvad der foregår i dit kulturhus i september, oktober og november. COPENHAGEN PRIDE 2018 KULTURHUSET PULSEN LØRDAG D.18. AUGUST Hold øje med Pulsens paradevogn,

Læs mere

Note fra Slangerup Børnehave

Note fra Slangerup Børnehave Note fra Slangerup Børnehave Vi har i vores evaluering af de pædagogiske læreplaner, måtte erkende at vores mål omkring flere af temaerne ikke er blevet gennemført. Det skyldes at vi har været optaget

Læs mere

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus står bag en række arrangementer i efteråret 2010. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på

Læs mere

Højt til loftet hos Vignir

Højt til loftet hos Vignir Højt til loftet hos Vignir Islandske Vignir Jóhannsson bor i Hou, og han er internationalt anerkendt kunstner med højt til loftet på alle måder. Hans kunst er rummelig og generøs som han selv, og nu har

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret juni 2017 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES VELKOMMEN TIL OKTOBER

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES VELKOMMEN TIL OKTOBER Åbningstider i Ruder Es: Mandag: 14 00 21 00 Tirsdag: 14 00 21 00 Torsdag: 14 00 21 00 Fredag : 16-00 22 00 NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES Oktober 2016 VELKOMMEN TIL OKTOBER Så kom oktober, og vi glæder

Læs mere

Nyheder - idékatalog. Samarbejde med Ramasjang: En landsdækkende kampagne for Danmarks børn I er alle vores reportere :

Nyheder - idékatalog. Samarbejde med Ramasjang: En landsdækkende kampagne for Danmarks børn I er alle vores reportere : Nyheder - idékatalog Samarbejde med Ramasjang: En landsdækkende kampagne for Danmarks børn I er alle vores reportere : Fra 1. november er bibliotekerne omdannet til newsroom og børn har mulighed for at

Læs mere

ASSENS KOMMUNE. Læsemesse for læseglade Foredragssalen på Vissenbjerg Bibliotek Dato for afholdelse Dato for 1. annoncering

ASSENS KOMMUNE. Læsemesse for læseglade Foredragssalen på Vissenbjerg Bibliotek Dato for afholdelse Dato for 1. annoncering ASSENS KOMMUNE Assens Kommune Rådhus AM 5 5610 Assens Dato 27.02.2017 Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter - De frie Kulturmidler Aktivitet Overskrift Sted for afholdelse Læsemesse for læseglade

Læs mere

Boudigaard.dk Foto: Flemming Worm og Frederik Clement Layout og tryk: Thorvig Tryk A/S, Skive

Boudigaard.dk Foto: Flemming Worm og Frederik Clement Layout og tryk: Thorvig Tryk A/S, Skive Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul, samt et godt og lykkebringende nytår! Foto: Flemming Worm og Frederik Clement Layout og tryk: Thorvig Tryk A/S, Skive Kom indenfor Jeg vil gerne invitere jer indenfor

Læs mere

Next Users At bringe bibliotekstilbud ud til de unge 2013-2014

Next Users At bringe bibliotekstilbud ud til de unge 2013-2014 Next Users At bringe bibliotekstilbud ud til de unge 2013-2014 Afsluttende konference d. 21. november 2014 Odense Centralbibliotek Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C Kambiz K. Hormoozi Dagsorden: 1. Kort

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Kulturudvalget 2012-13 KUU alm. del Bilag 24 Offentligt

Kulturudvalget 2012-13 KUU alm. del Bilag 24 Offentligt Kulturudvalget 2012-13 KUU alm. del Bilag 24 Offentligt Høring om bogmarkedets situation Folketingets Kulturudvalg afholder onsdag d. 7. november 2012 kl. 9-12 en åben høring om bog markedets situation

Læs mere

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 0-6 års katalog Ringsted Biblioteks tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 Kære børneinstitution og dagplejer. Ringsted Bibliotek har lavet et 0-6 års katalog over de aktiviteter, I kan benytte

Læs mere

Gruppebeskrivelse MULTIZONEN 3 FLERE MATERIALER

Gruppebeskrivelse MULTIZONEN 3 FLERE MATERIALER BOGLDEN (RØD) I rollespillet spiller I de unge fra gruppen Bogladen. I mener, at biblioteket skal tilbage til at et sted, hvor det handler om bøger. Så mange bøger som muligt! Det vigtigste er, at man

Læs mere

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret Hovergården Maj 2019 Dato Tid Arrangement Uge 19 Mandag d. 6/5 Kl. 13.30 Banko Tirsdag d. 7/5 Kl. 13.30 Seniordanserne Onsdag d. 8/5 Kl. 13.30 Gudstjeneste Torsdag d. 9/5 Frisør Sanne er i huset, ring

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole.

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole. Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole. Kære alle med tilknytning til Solhverv Privatskole. Endnu et halvt år er gået, og vi nærmer os med hastige skridt en velfortjent sommerferie. Som sædvanlig er der

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Bilag: Oversigt over afholdte aktiviteter. Odense

Bilag: Oversigt over afholdte aktiviteter. Odense Odense Dato Arrangement Brugerinvolvering 3. september 2018 Du bestemmer. Den gode bog og det gode bibliotek (signaturdebat) Optakt: Debat på Facebook og Instagram. Under arrangement: Debat med salen,

Læs mere

BYDELSMØDRENE HØRER HJEMME I BIBLIOTEKET!

BYDELSMØDRENE HØRER HJEMME I BIBLIOTEKET! BYDELSMØDRENE HØRER HJEMME I BIBLIOTEKET! Bydelsmødrene Vollsmose Bibliotek - Bente Weisbjerg og Najat Bahij Medborgercentre og Bydelsmødre Status, inspiration og muligheder Temadag den 19. september 2013

Læs mere

UDVIKLING AF LOKALE FÆLLESSKABER

UDVIKLING AF LOKALE FÆLLESSKABER UDVIKLING AF LOKALE FÆLLESSKABER I Holbæk Kommune er der mange stærke lokale fællesskaber, som er med til at skabe udvikling, og gøre Holbæk Kommune til en attraktiv og velfungerende kommune at være borger

Læs mere

Sprog og læsefærdigheder i 0. klasse Forældrefolder

Sprog og læsefærdigheder i 0. klasse Forældrefolder Sprog og læsefærdigheder i 0. klasse Forældrefolder Kære forældre til elever i 0. klasse Som forældre er I vigtige personer i jeres barns sprog- og læseudvikling. Når jeres barn starter i 0. kl. har det

Læs mere

Velkommen til årsmøde i Samvirket i Gellerup og Toveshøj 2011

Velkommen til årsmøde i Samvirket i Gellerup og Toveshøj 2011 Velkommen til årsmøde i Samvirket i Gellerup og Toveshøj 2011 Dagsorden Ordstyrer: Troels Bo Knudsen afdelingsbestyrelsen Toveshøj 1. Året der gik i Samvirket Fællessang 2. Udpegning af medlemmer til Samvirkets

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

Det åbne bibliotek i Lynge

Det åbne bibliotek i Lynge Allerød Kommune Det åbne bibliotek i Lynge Brugerundersøgelse Tekst og layout af Tine Schrøder Lunøe 1 Om undersøgelsen Antal udfyldte spørgeskemaer: 100 Derved svarer alle tal til %. I tolkningen af rapportens

Læs mere

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst Hvad er der sket siden sidst Nyhedsbrev selvhjælp Randers Sommeren er over os, og vi nyder solens varme og de lyse aftner. Der er noget helt specielt ved sommeren. Man bliver helt glad inden i. Der er

Læs mere

Hovergården Februar 2019

Hovergården Februar 2019 Hovergården Februar 2019 Erindringsdans Det vil være onsdage i februar og marts. Med opstart Onsdag d. 6 februar kl. 11.00. Efter dans tilbydes der fælles spisning i Café Oasen, hvor prisen vil være 45

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Alle dage fra den 8. til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

Projektet omkring Golden Days og 1970 erne har samlet flere institutioner og private i Lejre Kommune:

Projektet omkring Golden Days og 1970 erne har samlet flere institutioner og private i Lejre Kommune: Projektet omkring Golden Days og 1970 erne har samlet flere institutioner og private i Lejre Kommune: Samarbejdspartnere: Hvalsø Bio Hvalsø Spisehus Gevninge Bylaug Osted Skole Osted Kulturhus Kirke Hyllinge

Læs mere

SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN

SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN SPROGSTART Sprogstart er ambitiøst på børnenes vegne! Ambitiøst fordi fordybelse kræver mod og åbenhed. Men også ambitiøst i forhold til at rumme

Læs mere

Frivillig Fredag i Kalundborg Kommune 2014

Frivillig Fredag i Kalundborg Kommune 2014 Frivillig Fredag i Kalundborg Kommune 2014 En stor tak til alle de foreninger og frivillige som var med til at gøre til en stor succes. Jytte Bjørn - modtageren af frivilligprisen 2014 Åbent hus i foreningerne

Læs mere

VELKOMMEN! BILTORVETS ÅRSDAG Biltorvets årsdag 2018

VELKOMMEN! BILTORVETS ÅRSDAG Biltorvets årsdag 2018 VELKOMMEN! BILTORVETS ÅRSDAG 2018 SKAB & HÅNDTERING AF LEADS WORKSHOP 2 Hvordan vi inspirerer og opmuntrer til bilkøbet Familien Jensen Workshop-temaer Underemner 1 Interessen er skabt 2 Digital markedsføring

Læs mere

Det er MIT bibliotek!

Det er MIT bibliotek! Det er MIT bibliotek! Et rollespil for udskolingsklasser om biblioteker og demokrati Partnerne bag rollespillet Det er MIT bibliotek! er resultatet af et samarbejde mellem Esbjerg Kommunes Biblioteker

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Efterårsprogram 2015

Efterårsprogram 2015 Efterårsprogram 2015 Kære beboer Velkommen til Nivå Nu s efterårsprogram 2015. Her kan du læse om de forskellige aktiviteter, som vi laver i dit lokalområde i løbet af efteråret, og du kan finde kontaktoplysninger

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Take Away Biblioteket

Take Away Biblioteket Take Away Biblioteket Herning Bibliotekerne er også DIT bibliotek! Vi er hele kommunens bibliotek også selvom du bor langt fra et fysisk bibliotek. Derfor har vi samlet de bedste af vores tilbud, som vi

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

27. 30. september 2012

27. 30. september 2012 Ballerupstjernens program for Frivilligdagene i Ballerup Social- og Integrationsministeriet har atter i år lagt op til afholdelse af Frivillig Fredag. Frivilligrådet under ministeriet har oprettet et sekretariat

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret maj 2018 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

PLC P Æ D A G O G I S K L Æ R I N G S C E N T E R P Å A M A G E R S K O L E N

PLC P Æ D A G O G I S K L Æ R I N G S C E N T E R P Å A M A G E R S K O L E N PLC P Æ D A G O G I S K L Æ R I N G S C E N T E R P Å A M A G E R S K O L E N VORES VISION PLC er et levende sted, som skaber og understøtter interesse, lyst og læring Velkommen på skolebiblioteket Kært

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

BIBLIOTEKSORIENTERING OG INTRODUKTION

BIBLIOTEKSORIENTERING OG INTRODUKTION Skoletilbud 2017 1 Udarbejdet af: Aalborg Bibliotekerne /2017 INDHOLD Biblioteksorientering og introduktion...4 Booktalk... 5 Introduktion til faglig læsning...6 Gamezone... 7 Kick off til temauger...8

Læs mere

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 4. udgave. Gl. Åby Dagtilbud

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 4. udgave. Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge Dagtilbudsavisen 4. udgave Gl. Åby Dagtilbud NR. 4 August 2013 Introduktion Ved dagtilbudsleder Tina Haugstrup Andersen Kære alle Velkommen tilbage efter sommerferien sikke

Læs mere

Nu åbner. Egebjerg Demokratek. Med indvielse. Onsdag den 1. december 2010 kl. 16.00 17.30

Nu åbner. Egebjerg Demokratek. Med indvielse. Onsdag den 1. december 2010 kl. 16.00 17.30 Nu åbner Egebjerg Demokratek Med indvielse Onsdag den 1. december 2010 kl. 16.00 17.30 Har du lyst til at låne bøger? Vil du debattere lokale forhold? Vil du debattere kommunale forhold? Vil du læse aviser?

Læs mere

Med Døden til Middag Med Døden til Kaffe Med Døden til Frokost

Med Døden til Middag Med Døden til Kaffe Med Døden til Frokost Med Døden til Middag Med Døden til Kaffe Med Døden til Frokost Kom tabuet om døden til livs Danmark Spiser Sammen i uge 17 I sidste uge af april spiser hele Danmark sammen for at bekæmpe ensomhed. Danmark

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

Børn på flugt. Projektbeskrivelse

Børn på flugt. Projektbeskrivelse Børn på flugt Et heldagsarrangement den 15. september 2013 i VerdensKulturCentret for børn, unge, deres familier og alle interesserede personer fra asylcentrene på Sjælland, fra Nørrebro og resten af København

Læs mere

Biblioteket Arrangementer for børn. Sommer 2018

Biblioteket Arrangementer for børn. Sommer 2018 Biblioteket Arrangementer for børn Sommer 2018 Sommerbogen 2018 Læs 5 bøger og anmeld dem, så får du en gratis bog. Få mere at vide på vores hjemmeside eller kom ind og hent Sommerbogsfolderen på biblioteket.

Læs mere

Det Sker Sæby Oktober 2015

Det Sker Sæby Oktober 2015 Tirsdag 27. oktober kl. 10.00-10.30: Trylle tirsdag - Kom til højtlæsning af abracadabra-fortællinger. Kan i lide tryllestøv, magi, spådomme og forsvindingsnumre, så kom forbi når børnebibliotekaren læser

Læs mere

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Endelig rapport, Thisted Bibliotek. En række irrelevante rubrikker er fjernet. Er du? Hvis du er i beskæftigelse, hvilken sektor arbejder

Læs mere

at overbevise ikke læsende personer om, at det er både sjovt, underholdende og overkommeligt at læse bøger... dem til at læse!

at overbevise ikke læsende personer om, at det er både sjovt, underholdende og overkommeligt at læse bøger... dem til at læse! BookBrother Formål at overbevise ikke læsende personer om, at det er både sjovt, underholdende og overkommeligt at læse bøger... og derved dfå dem til at læse! Middel 1: Morten Ingemann Middel 2: Læsekompasset

Læs mere

september oktober november december

september oktober november december september oktober november december 2014 www.fotoklubnegativ.dk Foto: Gunnar Pedersen Nyt program - ny plan - ny fotoklub Så er vi startet op med et nyt program i vores fotoklub. Meget er ændret, og vi

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Udarbejdet den 26-09-2011. Side 1 af 6 KOMMUNIKATIONSDREJEBOG

Udarbejdet den 26-09-2011. Side 1 af 6 KOMMUNIKATIONSDREJEBOG Udarbejdet den 26-09-2011. Side 1 af 6 KOMMUNIKATIONSDREJEBOG Udarbejdet den 26-09-2011. Side 2 af 6 Kommunikationsdrejebog med informationer og hjælpemidler til kommunikationen omkring BITE, november

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Til sprogskolen Læs dansk på biblioteket. Intro De 4 besøg på biblioteket Ideer til dialog træning Modultest

Læs mere