Nyhedsbrev Lejre Bibliotekerne & Arkiv, september 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev Lejre Bibliotekerne & Arkiv, september 2015"

Transkript

1 Nyhedsbrev Lejre Bibliotekerne & Arkiv, september 2015 Ved du, hvem din nabo er? /lejrebibliotekerne Bibliotek og arkiv er borgernes rum. Dit og mit rum, hvor vi kan mødes, fordybe os og få udvidet horisonten. Det er en åndelig bakketop, hvorfra man kan se langt ud over Lejre Kommunes horisonter. Men det er også et sted, hvor vi i fællesskab kan kigge indad og blive klogere ikke bare på verden, men på hinanden. Derfor lægger Bibliotek & Arkiv særlig vægt på samarbejdet med borgerne. Det næste store indsatsområde er en udstilling med og af syriske flygtninge i Hvalsø i september. Flygtningene fortæller deres historie i en portrætudstilling. Borgerne rykker så at sige ind på bibliotek & arkiv og indtager rummet med deres egne fortællinger. Biblioteket er for alle, og vores opgave er at sørge for, at vi når ud. I forlængelse af projektet har bibliotek og arkiv har et tæt samarbejde med Flygtningevennerne i Lejre samt med præsterne i kommunen. Derudover er også Hvalsø Spisehus med som samarbejdspartner på åbningsarrangementet. Lejre Lokalavis har lavet en feature på projektet og dækker det både før, under og efter. Derudover starter der barselscaféer op, sprogcaféer, samt forhåbentlig også kaffeklubber, fælles avislæsning mellem danskere og flygtninge og måske en fodboldkamp nu og da. Med projektet omkring syriske flygtninge er arkivet samtidig inde og arbejde med nutiden og registrere samtiden i et tæt samarbejde med biblioteket. Da Biblioteks- & Arkivplan blev vedtaget i starten af året havde bibliotek og arkiv allerede flere fælles projekter på tegnebrættet. Det første samarbejdsprojekt var foråret store udstilling og projekt omkring Grundloven og 100 året for kvinders valgret. Godt 50 personer var til stede, da Grethe Saabye og Pernille Rosenkrantz-Theil åbnede udstillingen, og knap 300 skolebørn kom til undervisning omkring demokrati og ytringsfrihed på Hvalsø Bibliotek & Arkiv. Til september og oktober sættes udstillingen op i Kirke Hyllinge, hvor der kommer et debatarrangement med Arne Hardis som moderator af et panel bestående af politikere, der taler om ytringsfrihed, hvor alle er velkomne! Bibliotek & Arkiv skal væk fra at være en bedsteborgerlig, let støvet kulturinstitution for de bedre stillede. Vores fornemmeste opgave må med udgangspunkt i viden og fordybelse være at give borgerne mulighed for at deltage i samfundet og hjælpe dem, der har svært ved det. Derudover har vi også et stort behov for at få flere og bedre kontakter til borgerne. Det er noget, vi øver os på.

2 Kulturarvsfestival What s Important Udstilling med og af syriske flygtninge fra Hvalsø Fredag den 4.9. kl Officiel åbning Hvalsø Bibliotek & Arkiv Foto/tekst: Palle Bruselius, Lejre Lokalavis Hvalsø Bibliotek og Arkiv inviterer alle borgere og politikere i Lejre Kommune til at komme og møde de syriske flygtninge, der er kommet til kommunen det sidste år. Mødet sker ved en portrætudstilling af og med de syriske flygtninge, der bor i Hvalsø. Gennem foråret har Hvalsø Bibliotek og Arkiv i samarbejde med Flygtningevennerne i Lejre arbejdet med udstillingen, der indledes fredag den 4. september i et stort åbningsarrangement. Udstillingsåbningen sponsoreres delvist af Flygtningevennerne i Lejre samt kirkerne i Lejre Kommune, der er projektets centrale samarbejdspartnere. fortælle hver enkel flygtnings historie, så alle borgere kan få et ansigt på de nye naboer. Vi håber, at udstillingen kan bliver derved en platform for mødet mellem de oprindelige borgere og de nye borgere. Udstillingens gennemgående design bliver store portrætter af hver enkel deltagende syrer i kombination med en tekst, de har fortalt om sig selv. Udstillingen hænger i Hvalsø Bibliotek fra den Udstillingen er en del af Golden Days Kulturarvsfestival, der sætter fokus de historier og den arv, vi hver især tager med os. Formålet er også at

3 Forberedelser af kulturarvsudstilling Verdenscafé for Avnstrups kvinder - frivillige kvinder søges Tirsdag den kl Café for Avnstrups kvinder og leg med deres børn Hvalsø Bibliotek & Arkiv Verdenscafé for kvinder fra Avnstrup i samarbejde med præst i Rye Sonnerup, Dorthe Pedersen. En månedlig café for kvinder og børn fra Avnstrup. Vi har brug for frivillige til at hjælpe til på dagen med at lave kaffe, lege med børn og tale med kvinderne. Ved hvert besøg får kvinderne et kort foredrag om et emne, der handler om dansk kultur, demokrati eller hverdag. Tilmelding til Kulturkonsulent, Kari Haugan Engberg, kaen@lejre.dk. Kulturarvsfestival De syriske mænd, der udstiller på Hvalsø Bibliotek & Arkiv har kommet på Hvalsø bibliotek og arkiv gennem sommeren. De har nedskrevet den historie om dem selv, som de vil dele på udstillingen, som er blevet oversat til dansk.

4 Arrangementer i efteråret BØRN Kenneth Bøgh Andersen Djævlekrigen nr. 5 Torsdag kl Kirke Hyllinge Bibliotek Kenneth Bøgh Andersen om Den faldne engel - for børn "Velkommen tilbage til helvede!" Det er ikke hver dag, at biblioteket kan bryste sig af, at være totalt fremme i skoene. Men det er vi nu! En af danmarks mest succefulde børnebogsforfatterer Kenneth Bøgh Andersen udgiver nu bog nr 5 i serien "Den store djævlekrig". Bogen udkommer den 15. september og allerede den 24. september kommer han til Kirke Hyllinge bibliotek og fortæller om dén bog og alle de andre bøger i serien og sikkert også om de andre, hvis man spørger pænt... Billetter koster 25 kr. og kan købes overalt på bibliotekerne samt på vores hjemmeside: Lørdag formiddagsforedrag for børn og unge Lørdag kl Hvalsø Bibliotek Zakiya Ajmi om Den sommer alt voksede vildt - ikke for voksne Lørdag kl Hvalsø Bibliotek Bjarne Nordberg Pedersen om Ghoul - gys for børn Fortæller om sin seneste pigeroman i Sommerfugleserien. 12-årige Malaika glæder sig til den årlige familieferie hos mormor i Jylland. Alt er som det plejer, men bliver alligevel helt anderledes, da hun både får sin første menstruation og sit første kys Gratis. Begrænset plads, hent gratis billet på bibliotekerne eller via hjemmesiden. I Ghoul (Graveyard Herd, nr. 2) følger vi Annikas første uge, efter hun er flyttet til en ny by og hendes problemer i skolen. Problemer som blegner, da hun opdager at hun selv er et monster! Gratis. Begrænset plads, hent gratis billet på bibliotekerne eller via hjemmesiden.

5 Arrangementer i efteråret VOKSNE Naser Khader Det (u)lykkelige Arabien? Torsdag kl Hvalsø Bibliotek Naser Khader om det (u)lýkkelige Arabien? Indtil for ganske nylig har Naser Khader haft et ganske deprimeret syn på de arabiske lande. Han har længe eftersøgt en civil bevidsthed og et ønske om frihed hos de arabiske landes befolkninger. Siden det arabiske forår er rullet som en lavine over det ene arabiske land efter det andet, er der lige pludselig kommet fornyet grund til håb for de arabiske civilbefolkninger. Herhjemme er der en tendens til at skære alle arabere over én islamisk kam. Der er 23 arabiske lande. Alle har de forskellige historier, og alle har de såvel forskellige som fælles kulturelle træk. Naser Khader vil med udgangspunkt i både arabernes historie og den vestlige påvirkning forsøge at give et bud på, hvad det er for nogle mennesker, der bor i de arabiske lande. Han vil fortælle om de normer, der danner et fælles kulturelt grundlag, men vil også komme ind på de traditioner, befolkninger, skæbner, myter og samfundsforhold, der ligger til grund for diversiteten de arabiske lande imellem. Billetter koster 50 kr. og kan købes overalt på bibliotekerne samt på vores hjemmeside: Arrangementet med Naser Khader er en del af kulturarvsfestivalen What s Important under Golden Days. Kim Leine Afgrunden Torsdag kl. 19:00-21:00 Hvalsø Kulturhus Kim Leine om Afgrunden Forfatter og modtager af Nordisk Råds Litteraturpris, kommer og fortæller om sin nye roman. Afgrunden" er titlen på Kim Leines seneste roman, der udkom i april Det er også en stort anlagt historisk roman om de danske tvillingebrødre Kaj og Ib, der følges ad til den finske borgerkrig i 1918 og bliver mærket af den. En fortælling om krig og kærlighed og om at være menneske i det onde 20. århundrede. Entré 60 kr. Billetter kan købes på bibliotekerne eller via hjemmesiden.

6 Arrangementer i efteråret Spil Dansk Dagen 2015 Camilla Donovan og koret disqant synger for og med borgerne på Hvalsø bibliotek torsdag d. 29. oktober. Anledningen er Spil Dansk Dagen 2015, og på repertoiret kan man bl.a. høre sange af 150 års-jubilaren Carl Nielsen. Hold øje med programmet, da der er flere koncerter undervejs!

7

8 Bibliotek- & Arkivnyt Læsesale i Kirke Hyllinge, Lejre og Hvalsø I februar 2015 besluttede kommunalbestyrelsen som bekendt at samle kommunens tre lokalarkiver i Hvalsø og samtidig gøre det muligt at arbejde med samlingerne på bibliotekerne, som sørger for de nødvendige faciliteter. læsning i arkivalier på biblioteket frem til 1. oktober. Dog vil det vil være muligt at se i arkivalierne fra 1. september i arkivet i Hvalsø. Lejre Arkiv i Domus Felix og Bramsnæs Arkiv i Sæby er flyttet ind på henholdsvis det nyindrettede kontor på Lejre Bibliotek, som står til rådighed for borgere og frivillige. Et udvalg af centrale håndbøger og referenceværker vil være tilgængelige, mens arkivets samling af arkivalier flyttes. Der er ligeledes indrettet en læsesal i Kirke Hyllinge. Det tager tid at flytte, og derfor er den endelige rokade først færdig til oktober. Arkivet er lukket således for forespørgsler og Én-to-tre: Kassation-chipning -og Åbent Bibliotek! Der bliver så flot i Osted! Som en del af Biblioteks og Arkivplanen er vi ved at gøre klar til at lave Åbent bibliotek. Vi glæder os til at kunne indvie det omkring årsskiftet og arbejder på højtryk for at blive færdige! Vi skal igennem mange processer for at gøre biblioteket til en afdeling, hvor man kan komme ind lige præcis, når det passer ind i ens hverdag. Et af de første trin i forløbet er at gøre biblioteket trygt at være i for brugerne. For at det kan ske, fjerner vi nogle reoler og flytter om, så der kun er hyggekroge og ingen skumle kringelkroge, hvor overvågningskameraerne ikke kan nå. Vi er i fuld gang med at gennemgå samlingen af bøger, film og cd er, så vi kun har det stående, der stadig er interesse for. På den måde kan vi nedlægge nogle reoler og skabe et rart rum for brugerne. Når vi har lidt færre bøger sikrer vi os også, at vi får bedre plads til at vise alle de spændende materialer frem vi heldigvis stadig har i bibliotekerne.

9 Billedtekst, som beskriver billede eller grafik.

10 Folketingsvalg 2015 Folketingsvalg og børnevalg på bibliotekerne Til det seneste Folketingsvalg den 18. juni stillede Kirke Hyllinge og Lejre Bibliotekerne plads til stemmebokse og valgmateriale for Borgerservice. Ca. 275 brevstemmer indgik på Lejre og Kirke Hyllinge bibliotek. Brevstemningen affødte nye lånere, hvilket bibliotekerne altid er meget glade for. Lån en levende politiker og bliv klogere... Mandag den 15. juni kl kunne man på lejre bibliotek låne en levende politiker og få svar på sine spørgsmål. Man kunne låne: Få en snak med Jørgen Holst/Enhedslisten, Jacob Mark/ SF, Heino Hahn/DF, Per Kristensen/KristenDemokraterne eller Vibeke Nørly/Venstre. Nogle modige lånere tog handsken op og fik stillet nogle afklarende spørgsmål til politikerne, der var ivrige efter at svare.

11 Børnevalg 2015 Børnene kunne også stemme på 14 kandidater fra børnebogsuniverset, og samtidigt lære noget om demokratiske processer. De kunne f.eks. afgive deres stemme til Rasmus Klump som sagde Ja til flere pandekager hver dag eller Kasper, Jesper & Jonathan som sagde Nej til oprydning. Vinderen, der blev annonceret på bibliotekets Facebook side, blev Vitello med det farverige valgløfte Ja, til slik hver dag. Børnevalget er blevet en succes og har spredt sig til børnebiblioteker i hele landet og børnene kunne stemme følgende steder: Ballerup, Randers, Morsø, Ålborg, Varde, Vejle, Fredericia, Herning, Middelfart, Køge, Taastrup, Lejre, Allerød, Slagelse, Hillerød, Vanløse, Gentofte, Gladsaxe, Ringsted, Roskilde, Egedal. Vitello vandt børnevalget overbevisende, og alle børn venter spændt på, om han indfrier sit valgløfte om slik hver dag.

12 Afskedsreception Farvel til Lejre Bibliotekernes Grand old lady Fredag den 19. juni blev der holdt en rørende og festlig afskedsreception for Gunvor Eggert. Der var taler fra leder af bibliotek og arkiv, Erik Barfoed, Kultur og Fritidschef, Thure Dan Pedersen samt fra Jytte Krag Rasmussen, kollega gennem mange år. Gunvors mand Steen spillede op til sang flere gange, der kom gæster og gaver fra nær og fjern.

13 Arkivet i Sæby takker Joan for sit arbejde Fredag den 14. august dannede Lokalarkivet i Sæby ramme for Joan Andersen/Kofoeds afskedsrecetion. Mange mødte op for at takke for Joans store indsats for lokalakirverne. Der var flere taler og masser af gaver og blomster. Afskedsreception

14 Elektroniske nyheder NY DIGITAL SERVICE: UDENLANDSKE EBØGER OG NETLYDBØGER FRA BIBLIO- TEKERNE Nu lancerer ereolen en ny digital service. ereolen Global indeholder ca engelske e-bøger og netlydbøger til både børn og voksne. Hjemmesiden ligner ereolen, men er et selvstændigt website med tilhørende app. Både web og app drives af det amerikanske firma OverDrive. Adressen på websitet er og app en findes til ios, Android og Windows. App en hedder OverDrive, og når du har hentet den ned, kan du søge ereolen Global frem og logge ind med samme log-in som du bruger på ereolen. Ligesom på ereolen vil der være kvoter for, hvor mange bøger du har mulighed for at låne ad gangen. Det er muligt at låne to bøger på samme tid. Låneperioden er 21 dage. Oplever du, at en bog er udlånt, kan du reservere den. Du kan have to reservationer ad gangen. Sådan kommer du i gang: - Klik på Log på og vælg dit bibliotek i menuen. - Log ind med dit lånernummer og den pinkode du bruger, når du låner bøger på biblioteket. - Hent det gratis program Adobe Digital Editions for at downloade e-bøger til din pc eller Mac. Eller læs bøgerne online på hjemmesiden uden brug af Adobe Digital Edition eller anden software. App: - Hent app en OverDrive. - Opret dig som bruger hos OverDrive. - Tilføj ereolen Global under Add a library. - Åbn ereolen Global i app en for at se udvalget af bøger. - Log ind med dit lånernummer og den pinkode du bruger, når du låner bøger på biblioteket. ereolenglobal.dk: - Skriv ereolenglobal.dk i din browser.

15 Billedtekst, som beskriver billede eller grafik. Billedtekst, som beskriver billede eller grafik.

16 Overskrift på indersiden Denne tekstenhed kan indeholde ord. Hvis nyhedsbrevet foldes og sendes, står tekstenheden på bagsiden. Det er derfor en god idé at gøre den letlæselig. Redaktion: Ansv.: Erik Barfoed Layout: Kari Haugan Engberg Redaktion: Helen Bruus, Marianne Vergmann, Kari Haugan Engberg Kontakt vedr. forslag til indhold eller andet: En række spørgsmål og svar er en god måde at give nyhedsbrevet et personligt præg på. Du kan enten samle spørgsmål, som du har modtaget siden det sidste nummer, eller du kan gengive ofte stillede standardspørgsmål om organisationen. En liste med navne og stillingsbetegnelser på afdelingsledere i organisationen er en god måde at give nyhedsbrevet et personligt præg. Hvis organisationen er lille, kan du evt. angive navnene på alle medarbejderne. Du kan også bruge denne tekstenhed til at minde læserne om at sætte kryds i kalende- ren ved et fast tilbagevendende arrangement, for eksempel morgenmad med forhandlere den tredje tirsdag i hver måned eller den halvårlige firmaudflugt. Hvis der er plads til det, er det en god ide at indsætte et multimedieklip eller anden grafik her.

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013 Kurser for voksne Forår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Også denne sæson tilbyder Sønderborg en række kurser, der henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold

Læs mere

Kenneth Bøgh Andersen

Kenneth Bøgh Andersen Kenneth Bøgh Andersen Kenneth er født d. 29 november 1976, han blev født i Henne og nu bord han i Valby. Han er en dansk børne- og ungdomsforfatter. Hans første bog er Nidhugs Slaver. Han skrev den i 10

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

IT-kurser. Forår 2015

IT-kurser. Forår 2015 IT-kurser Forår 2015 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores kurser. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det passer dig. Har du bestilt

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen August 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen August 2014 43.885 44.299 59.665 55.599 52.613 52.506 53.737 49.458 49.296 53.911 51.577 48.324 47.469 47.228 44.013 48.410 50.280 59.375 67.354 65.078 93.150 80.945 79.863 70.709 71.628 75.220 82.182 83.015 100.758

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013 Kurser for voksne Efterår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS internemt TRIN FOR TRIN TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS forår 2012 internemt - sådan! IT-KURSER på dit bibliotek Velkommen... Kommunikationen mellem borgerne og det offentlige er under ombygning i disse år,

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

V E L K O M M E N TIL LEJRE KOMMUNE

V E L K O M M E N TIL LEJRE KOMMUNE V E L K O M M E N TIL LEJRE KOMMUNE Dansk / Danish Indholdsfortegnelse Velkommen Her møder du kommunen Hvis du bliver syg Udbetaling af penge Kort over Osted Kort over Kirke Hvalsø Kort over Lejre / Allerslev

Læs mere

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 www.vardebib.dk Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Internetkurser forår 2013 Velkommen til en ny undervisningssæson på bibliotekerne i Varde Kommune.

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen September 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen September 2014 jan13 feb13 mar13 apr13 maj13 jun13 jul13 aug13 sep13 okt13 nov13 dec13 jan14 jul14 sep14 43.885 44.299 59.665 55.599 52.613 52.506 53.737 49.458 49.296 53.911 51.577 48.324 47.469 47.228 44.013 48.410

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen Juli 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen Juli 2014 jan13 feb13 mar13 apr13 maj13 jun13 jul13 aug13 sep13 okt13 nov13 dec13 jul14 59.665 55.599 115.264 59.375 52.613 52.506 53.737 67.354 53.911 49.458 49.296 43.885 44.299 51.577 48.324 99.901 47.469 47.228

Læs mere

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden.

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden. Lån e-bøger på biblioteket til læsning på en PC E-bøger læses bedst på en egentlig e-bogslæser, der er et stykke isenkram, som overvejende tjener dette ene formål, men de kan desværre ikke bruges til læsning

Læs mere

HILLERØD BIBLIOTEKERNE

HILLERØD BIBLIOTEKERNE 0 2 / 9 1 D U B L I T E L SKO HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 VELKOMMEN PÅ BIBLIOTEKET 2 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2019-2020 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog

Læs mere

SMS-julekalender 2013

SMS-julekalender 2013 SMS-julekalender 2013 Dette års forfattere af SMS-julekalenderne er Kenneth Bøgh Andersen og Jacob Weinreich I samarbejde med Bibliotekerne i Danmark I samarbejde med Bibliotekerne i Danmark Kære biblioteker

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Januar 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Januar 2014 59.665 55.599 115.264 59.375 52.613 52.506 53.737 67.354 53.911 49.458 49.296 43.885 44.299 51.577 174.639 227.252 279.758 333.495 400.849 454.760 504.218 553.514 597.399 641.698 93.150 80.945 79.863 70.709

Læs mere

Find introduktionsvideo på engelsk her: https://cc.readytalk.com/cc/playback/playback.do?id=c51430

Find introduktionsvideo på engelsk her: https://cc.readytalk.com/cc/playback/playback.do?id=c51430 Introduktion til ereolen Globals OverDrive app Find introduktionsvideo på engelsk her: https://cc.readytalk.com/cc/playback/playback.do?id=c51430 HENT APP OG LOG IND: 1. App en til ereolen Global hedder

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Maj 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Maj 2014 59.665 55.599 115.264 59.375 52.613 52.506 53.737 67.354 53.911 49.458 49.296 43.885 44.299 51.577 48.324 99.901 47.469 47.228 44.013 174.639 147.370 227.252 194.598 279.758 238.611 333.495 400.849 454.760

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Vejledning til ereolens app version 2.0 til ipad

Vejledning til ereolens app version 2.0 til ipad Vejledning til ereolens app version 2.0 til ipad 07-07-2014 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App?... 3 2. Hvordan kommer jeg i gang?... 5 2.1 Hvordan logger jeg ind/ud?... 5 3. Mine lån... 7 4. Hvordan

Læs mere

Vejledning i anvendelse af

Vejledning i anvendelse af Vejledning i anvendelse af 1 Indholdsfortegnelse 1. Platforme og tilgang 3 2. Hvordan kommer jeg i gang? 3 2.1. Log ind 3 2.2. Log ind med UNI-Login 4 2.3. Log ind med lånernummer til biblioteket 4 2.4.

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk April 2013

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk April 2013 19.010 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 183.271 51.475 234.746 58.173 292.919 65.438 358.357 87.972 446.329 74.407 520.736 73.550 594.286 86.670 680.956 54.254 735.210 54.158 789.368 59.665

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Juli 2013

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Juli 2013 19.010 Antal downlån 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 183.271 51.475 234.746 58.173 292.919 65.438 358.357 87.972 446.329 74.407 520.736 73.550 594.286 86.670 680.956 54.254 735.210 54.158

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Oktober 2013

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Oktober 2013 86.670 54.254 54.158 59.665 59.665 55.599 115.264 59.375 52.613 52.506 53.737 67.354 53.911 49.458 49.296 174.639 227.252 279.758 333.495 400.849 454.760 504.218 553.514 680.956 735.210 789.368 109.377

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk November 2013

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk November 2013 okt12 nov12 dec12 jan13 feb13 mar13 apr13 maj13 jun13 jul13 86.670 54.254 54.158 59.665 59.665 55.599 115.264 59.375 52.613 52.506 53.737 67.354 53.911 49.458 49.296 43.885 174.639 227.252 279.758 333.495

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk December 2013

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk December 2013 okt12 nov12 dec12 jan13 feb13 mar13 apr13 maj13 jun13 aug13 nov13 86.670 54.254 54.158 59.665 59.665 55.599 115.264 59.375 52.613 52.506 53.737 67.354 53.911 49.458 49.296 43.885 44.299 174.639 227.252

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 12. august 2015

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 12. august 2015 Referat onsdag den 12. august 2015 Kl. 18:00 i Aktivitetscenter, Lejrevej 15a, Lejre Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse - Hallernes Bestyrelse...2 3. KF - Temadrøftelse

Læs mere

Efterårsprogram 2013

Efterårsprogram 2013 Efterårsprogram 2013 Tilmelding til aktiviteter Tilmelding og betaling til efterårs- og vinteraktiviteterne sker på følgende dage i Netværkshuset på. Tirsdag d. 17. og 24. september kl. 18:30-20:30 Onsdag

Læs mere

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Endelig rapport, Thisted Bibliotek. En række irrelevante rubrikker er fjernet. Er du? Hvis du er i beskæftigelse, hvilken sektor arbejder

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk August 2012

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk August 2012 19.010 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 54.764 51.475 58.173 65.438 87.972 74.407 Antal downlån 128.507 183.271 234.746 292.919 358.357 446.329 48.119 42.786 58.514 Antal besøg 86.156 86.556 77.353 72.962

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Oktober 2012

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Oktober 2012 19.010 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 51.475 58.173 65.438 87.972 74.407 73.550 86.670 183.271 Antal downlån 234.746 292.919 358.357 446.329 520.736 594.286 680.956 48.119 42.786 58.514

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk September 2012

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk September 2012 19.010 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 51.475 58.173 65.438 87.972 74.407 73.550 Antal downlån 183.271 234.746 292.919 358.357 446.329 520.736 594.286 okt12 48.119 42.786 58.514 Antal

Læs mere

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek April 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet. IT- Kurser Efterår 2013 Betjent åbningstid Mandag kl. 11-21 KulturArkaden Tirsdag kl. 11-21 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 11-21 4760 Vordingborg Torsdag kl. 11-21 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 11 21 Lørdag

Læs mere

Frederikssund Bibliotekerne Tal og fakta 2017

Frederikssund Bibliotekerne Tal og fakta 2017 Frederikssund Bibliotekerne Tal og fakta 2017 Tal og fakta 2017 Grundlaget for Frederikssund Bibliotekernes arbejde er biblioteksloven, hvor formålet for bibliotekerne er at fremme uddannelse, oplysning

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2017

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2017 jan14 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 26.631 25.703 31.178 28.202 26.884 26.924 41.138 39.988 38.638 38.170 37.061 46.013 48.560 49.545 53.442 50.142 49.346 54.523 54.791 51.842 49.346 46.129

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2018

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2018 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560 53.442 49.545 50.142 49.346 60.758 54.523 54.791 56.377 56.612 51.842 53.346 49.346 46.129 41.138 39.988

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, oktober 2017

Statistik for anvendelsen af e-bøger, oktober 2017 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560 53.442 49.545 50.142 49.346 49.346 46.129 41.138 39.988 38.638 44.685 38.170 41.651 43.501 41.653 37.061

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, juli 2019

Statistik for anvendelsen af e-bøger, juli 2019 48.324 51.577 47.469 47.228 44.013 47.100 51.966 48.170 48.553 85.674 87.960 96.566 87.525 89.294 90.414 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, august 2019

Statistik for anvendelsen af e-bøger, august 2019 48.324 51.577 47.469 47.228 44.013 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 54.523 54.791 56.377 56.612 51.842 53.346 45.380 51103 45541 45.571 42.278 45.240

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Take Away Biblioteket

Take Away Biblioteket Take Away Biblioteket Herning Bibliotekerne er også DIT bibliotek! Vi er hele kommunens bibliotek også selvom du bor langt fra et fysisk bibliotek. Derfor har vi samlet de bedste af vores tilbud, som vi

Læs mere

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyhedsbrev for den 11.02.13. Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyheder Ny hjemmeside og nyt nyhedsbrev Vi har langt om længe fået vores nye hjemmeside op at køre. På hjemmesiden er det muligt at læse

Læs mere

Vejledning til ereolens app til Android enheder

Vejledning til ereolens app til Android enheder Vejledning til ereolens app til Android enheder 26-01-2015 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App til smartphones og tablets?... 3 2. Opdatering af styresystem på din Android enhed... 4 3. Hvordan

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Hjælp Biblioteket til at blive bedre

Hjælp Biblioteket til at blive bedre Hjælp Biblioteket til at blive bedre Biblioteket vil gerne have din hjælp til at blive endnu bedre. Derfor gennemfører vi i øjeblikket en undersøgelse for at høre din mening om vores service og tilbud.

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Januar 2013

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Januar 2013 nov11 dec11 jan12 feb12 mar12 apr12 maj12 jun12 jul12 aug12 dec12 19.010 24.494 Antal downlån 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 183.271 51.475 234.746 58.173 292.919 65.438 358.357 87.972 446.329

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, september 2017

Statistik for anvendelsen af e-bøger, september 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 maj16 maj17 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560 53.442

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Til sprogskolen Læs dansk på biblioteket. Intro De 4 besøg på biblioteket Ideer til dialog træning Modultest

Læs mere

Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions Adobe Digital Editions Kom godt i gang Klik på knapperne nedenfor for at komme videre Forberedelse Download Adobe Digital Editions: Til Windows TRYK HER Til Mac OS TRYK HER Bemærk: Adobe Digital Editions

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Vejledning

Bibliotekets netmedier. Vejledning Bibliotekets netmedier Vejledning Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger og musik, se

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, november 2018

Statistik for anvendelsen af e-bøger, november 2018 Statistik for anvendelsen af ebøger, november 2018 Målingerne af antal lån samt unikke brugere indeholder tal for anvendelsen af apps og websitet. lån /akkumulerede lån fordelt på måneder. 1 1 100.000

Læs mere

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011 Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra Er du? Alder opdelt Har du hjemmeboende børn? I hvilke aldersgrupper har du hjemmeboende børn?(sæt evt. flere kryds) Alt i alt, hvor

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

Ordblindeugen UGE 40. Biblioteket i Herning Østergade 8. Det er gratis at deltage oktober. OBS: enkelte arrangementer kræver tilmelding

Ordblindeugen UGE 40. Biblioteket i Herning Østergade 8. Det er gratis at deltage oktober. OBS: enkelte arrangementer kræver tilmelding Ordblindeugen 2016 PROGRAM UGE 40 3.-9. oktober Biblioteket i Herning Østergade 8 Det er gratis at deltage OBS: enkelte arrangementer kræver tilmelding 1 Ordblindeugen2016UGE 40 Uge 40 med fokus på ordblinde

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 1 af 18 ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 2 af 18 Indholdsfortegnelse ereolen.dk... 1 1. Første gang du vil anvende ereolen.dk... 3 1.1 Opret

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, september 2016

Statistik for anvendelsen af e-bøger, september 2016 jan14 feb14 mar14 apr14 maj14 jun14 jul14 aug14 sep14 okt14 nov14 dec14 jan15 feb15 mar15 apr15 maj15 jun15 jul15 nov15 apr16 jun16 jul16 aug16 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 26.631 25.703 31.178

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Kulturhuset Brønden. 20. august 17. september. Det sker i Brøndby MEET TODAY S GLOBAL ART...

Kulturhuset Brønden. 20. august 17. september. Det sker i Brøndby MEET TODAY S GLOBAL ART... KULTURKALENDER AUGUST 2016 Det sker i Brøndby MEET TODAY S GLOBAL ART... 2016... en international udstilling, hvor kunstnere mødes med publikum gennem nutidig global kunst. Kulturhuset Brønden 20. august

Læs mere

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek Biblioteket i lommen Mobile tilbud fra dit bibliotek Mobile tilbud fra dit bibliotek Vordingborg Bibliotekerne tilbyder diverse services tilpasset til mobiltelefoner der har adgang til Internet. Det betyder,

Læs mere

Vejledning til ereolens app til Android enheder

Vejledning til ereolens app til Android enheder Vejledning til ereolens app til Android enheder 22-02-2016 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App til smartphones og tablets?... 3 2. Opdatering af styresystem på din Android enhed... 4 3. Hvordan

Læs mere

KULTURKALENDER DEcEmbER 2014 søndag DEN 7. DEcEmbER KL. 13.30-17.00

KULTURKALENDER DEcEmbER 2014 søndag DEN 7. DEcEmbER KL. 13.30-17.00 KULTURKALENDER DECEMBER 2014 Det sker i Brøndby søndag den 7. december kl. 13.30-17.00 Stor Julematiné i Kilden Kulturkalender DECEMBER 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER DECEMBER 2014 Udstillinger:

Læs mere

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 0-6 års katalog Ringsted Biblioteks tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 Kære børneinstitution og dagplejer. Ringsted Bibliotek har lavet et 0-6 års katalog over de aktiviteter, I kan benytte

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, april 2017

Statistik for anvendelsen af e-bøger, april 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 31.178 41.138 39.988 38.638 46.013 48.560

Læs mere

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg.

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg. januar 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse af,

Læs mere

Udviklingstendenser for det fysiske og digital bibliotek

Udviklingstendenser for det fysiske og digital bibliotek Udviklingstendenser for det fysiske og digital bibliotek 13. januar 2017, Vejle & 16. januar, Roskilde Lotte Hviid Dhyrbye, Tænketanken Fremtidens Biblioteker 45 min o Hvem bruger det fysiske og digitale

Læs mere

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning 12052014AS ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Læsning I dette modul vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i modul 2 vist,

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, november 2017

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, november 2017 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 66.091 60.725 59.585 63.119 62.115 57.893 60.626 59.544 58.175 52.922 53.367

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Rejseplanen guider dig til dit nærmeste valgsted

Rejseplanen guider dig til dit nærmeste valgsted Rejseplanen guider dig til dit nærmeste valgsted Rejseplanen har indgået et samarbejde med KL, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet, der tilsammen udgør parterne bag kampagnen Tænk dig om

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE Overblik over alt hvad du kan bruge for at gøre opmærksom på jeres arrangementer - HVEM TAGER DU MED? Sidste år var Danmark Spiser Sammen på næsten alles læber. Vi gentager successen

Læs mere

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig Kontakt Hvis du ønsker at booke et eller flere af tilbuddene i denne folder, eller hvis du har forslag, spørgsmål eller andre kommentarer, kan du rette henvendelse til de forskellige biblioteker. Hedensted

Læs mere

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. En anden verden

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. En anden verden OPGAVER TIL En anden verden NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Kig på billedet på bogens forside. Beskriv billedet. Hvordan er stemningen på billedet? OPGAVE 2 Instruktion: Læs teksten på bagsiden

Læs mere

September : Demo. Biblioteket App

September : Demo. Biblioteket App September 2018 2: Demo Biblioteket App Biblioteket App -overblik Redia 2 MÅL At finde noget at læse MÅL At administrere mine ting MÅL At finde info om mit bibliotek Biblioteket App -overblik Redia 3 Forside

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2019 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 66.091 60.725 59.585 63.119 62.115 57.893 60.626 59.544 58.175 52.922 53.367 54.256 65.856 54.212 55.637 57.864 53.842 48.524 57.270 58.219

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

RESULTATER OG ANBEFALINGER

RESULTATER OG ANBEFALINGER RESULTATER OG ANBEFALINGER BEDRE BIBLIOTEKER 2013 LEJRE KOMMUNE INDHOLD Indledning og sammenfatning Brugertyper og adfærd Tilfredshed Indsatskort Materialer Forklarende og strategisk analyse Udfordringer

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, juli 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, juli 2019 52.188 48.069 49.837 46.200 47.201 50.043 70.057 67.771 67.932 74.857 73.458 68.994 90.090 102.780 96.558 97.334 167.432 176.514 167.449 169.539 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616

Læs mere

Der sker ting og sager

Der sker ting og sager Nyhedsbrev Lejre Bibliotek & Arkiv Oktober 2016 1 Der sker ting og sager - på Kr. Hyllinge bibliotek Efter der blev indført Åbent Bibliotek på Kr. Hyllinge Bibliotek er der sket en øget aktivitet uden

Læs mere

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET MENS VI VENTER PÅ FORÅRET Mens vi venter på foråret og lysere tider, er der mange hyggelige tilbud for børn i alle aldre og deres voksne. Fastelavn og påske markeres med maskeværksted og påskeklip med

Læs mere

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen 2 Roskilde LIVE Case for Roskilde Kommune lanceret maj 2012 Scan QR-koden eller sms mob roskilde til 1969 En let og legende vej til kulturelle

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, marts 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, marts 2019 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 58.219 61.254 56.934 57.138 57.242 69.150 60.156 60.652 64.061 60.762 55.247 69.748 68.045 69.852 67.999 67.882 77.878 80.030 79.986 71.999

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, januar 2018

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, januar 2018 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 maj16 jul16 sep17 nov17 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728

Læs mere