BIBLIOTEKSORIENTERING OG INTRODUKTION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BIBLIOTEKSORIENTERING OG INTRODUKTION"

Transkript

1 Skoletilbud

2 Udarbejdet af: Aalborg Bibliotekerne /2017

3 INDHOLD Biblioteksorientering og introduktion...4 Booktalk... 5 Introduktion til faglig læsning...6 Gamezone... 7 Kick off til temauger...8 I gang med projektopgaven...9 E-bøger og medier - hvad kan de bruges til?...10 Sprogfitness Leg med robotter - kodning i børnehøjde Lav seje SoMe-videoklip Introduktion til Minecraft Workshop om digital adfærd og netetik Opvarmning til litteraturfestivalen Ordkraft Forskningens Døgn Sommerbogen...18 Smart Parat Svar

4 BIBLIOTEKSORIENTERING OG INTRODUKTION KLASSE Dansk/læsning En til to klasser 1-2 timer Hovedbiblioteket Vi giver en generel introduktion til dit bibliotek kombinteret med en rundvisning og demonstration af selvbetjeningsautomaterne. Vi præsenterer jer blandt andet for materialer og medier, lånerkort, aflevering, udlån, fornyelser, emnesøgning, arrangementer, digitale tilbud og meget mere. Vi kan også tilrettelægge oplæg for læsesvage unge, hvor vi lægger vægt på vores tilbud som SMS-noveller, ereolen, lydbøger osv. Dorthe Svendsen Mail: dorthe.svendsen@aalborg.dk Tlf.:

5 BOOKTALK Dansk/læsning En til to klasser 1-2 timer På dit lokale bibliotek OM SKØNLITTERATUR FRA 2. KLASSE OG OP VI tilbyder en turboindsprøjtning i form af inspirerende læsetips. De bøger, vi fortæller om til Booktalk er udvalgt efter klassetrin eller tema og dækker et bredt udvalg af materialer fra tegneserier til oldgræske eposer. Skriv til os og find ud af, hvad netop din klasse kan få ud af en Booktalk. OM FAGBØGER KLASSE Læsning er andet end romaner. Vi vil gerne give eleverne en introduktion til faglitteraturens spændende og fantastiske verden. Det gør vi ved at vise dem nogle af de nyeste fagbøger og gennem en kort introduktion til faglitteraturens kendetegn i forhold til form og indhold. Vi kunne for eksempel komme rundt om klassemærker og opstilling, indholdsfortegnelse og faktabokse. Dorthe Svendsen Mail: dorthe.svendsen@aalborg.dk Tlf.:

6 INTRODUKTION TIL FAGLIG LÆSNING KLASSE Dansk/læsning En til to klasser 1-2 timer På dit lokale bibliotek Vi præsenterer eleverne for læse- og notatteknikker, og giver tips til forståelse af fagord og tekster. Vi orienterer eleverne om fagbogens opbygning og taler om de forskellige typer af fagtekster. Målet med den faglige læsning er at styrke elevernes faglige viden og indsigt, så de bliver kompetente læsere, der selvstændigt kan læse sig til ny viden. Derudover kan vi inspirere med faglitteratur og nye bøger, og introducere til vores digitale tilbud og vores brede udvalg af netbaser. Christian Langelund Hansen Mail: Christian.langelund.hansen@aalborg.dk Tlf.:

7 GAMEZONE KLASSE IT/Dansk/Engelsk En til to klasser 1-2 timer Hovedbiblioteket, Gamezone Gamezone er Aalborg Biblioteks gamer-bibliotek, hvor man kan komme og spille mod og med sine venner på computere, Playstations, xbox og arkademaskiner. Vi deler gerne ud af vores viden om spil og tendenser inden for området. Vi kan også tilrettelægge et oplæg, hvis du som lærer har en bestemt vinkel eller et bestemt spil, du gerne vil have fokus på. Kristian Jessen Mail: kristian.jessen@aalborg.dk Tlf.:

8 KICK OFF TIL TEMAUGER KLASSE Dansk En til to klasser 1-2 timer På dit lokale bibliotek Biblioteket kan bidrage med inspiration til klassens eller skolens temauge. Vi præsenterer materialer, e-ressourcer og meget mere til inspiration for både lærere og elever. Dorthe Svendsen Mail: dorthe.svendsen@aalborg.dk Tlf.:

9 I GANG MED PROJEKTOPGAVEN KLASSE Dansk/projektarbejde En til to klasser 1-2 timer På dit lokale bibliotek Vi tilbyder en orientering for at hjælpe eleverne godt i gang med projektopgaven. Vi orienterer om projektopgavens forskellige facetter og giver råd til disponering af opgaven og om, hvordan man laver en god problemformulering. Vi rådgiver også om litteratur- og informationsøgning, samt om hvordan man forholder sig kritisk til kilder. Med brætspillet Projekt illustrerer vi opgaveprocessens faser og udfordringer. Christian Langelund Hansen Mail: Christian.langelund.hansen@aalborg.dk Tlf.:

10 E-BØGER OG MEDIER - HVAD KAN DE BRUGES TIL? FRA 5. KLASSE OG OP Dansk/læsning En til to klasser 1-2 timer Ude på jeres skole Vi viser, hvordan man læser e-bøger på en tablet og fortæller, hvilke databaser, der kan bruges til opgaveskrivning. Vi gennemgår de mange redskaber, der kan hjælpe med opgaveskrivning og som kan findes på aalborgbibliotekerne.dk Christian Langelund Hansen Mail: Christian.langelund.hansen@aalborg.dk Tlf.:

11 SPROGFITNESS KLASSE Dansk/læsning En til to klasser 1-2 timer Kontakt os og aftal nærmere Sprogfitness er lege, hvor vi arbejder med børns interesse for og glæde ved sprog, læsning og læring. Vi har lavet et idékatalog, der danner grundlag for legene og de er udviklet, så de er meget enkle og lette at gå til. Vi tilbyder et oplæg, hvor vi leger nogle af de lege, der passer til det pågældende klassetrin, tema, interesse, osv. Vi arrangerer desuden en stor årlig Sprogfitness event for ca børn. Dorthe Svendsen Mail: dorthe.svendsen@aalborg.dk Tlf.:

12 LEG MED ROBOTTER - KODNING I BØRNEHØJDE KLASSE Naturteknik/Dansk/ Samfundsfag En klasse 1-2 timer Hovedbiblioteket, Børnebiblioteket Til Leg med robotter skal eleverne prøve den lille, sjove Ozobot. Med farvede tusch-streger koder eleverne robottens retning, tempo, lys og bevægelser. Ozobotternes simple funktioner, giver eleverne en lille og let forståelig introduktion til de grundlæggende principper bag kodning. Legen med robotter er lærerig og styrker elevernes kreativitet, innovative tankegang og evne til samarbejde. Christian Langelund Hansen Mail: Christian.langelund.hansen@aalborg.dk Tlf.:

13 LAV SEJE SoMe-VIDEOKLIP KLASSE Dansk/IT En klasse 2 timer Ude på jeres skole Med en kombination af teori og praksis tilbyder workshoppen en kort introduktion og afprøvning af mulighederne for videoproduktion med GoPro, smartphone eller tablet. Målet er at give eleverne mod på simpel, men velovervejet videoproduktion rettet mod de sociale medier. Vi viser dem til nogle grundlæggende og enkle værktøjer omkring film- og fortælleteknik. Til sidst udstyrer vi eleverne med et GoPro-kamera og en selfiestang, og slipper dem løs, så de selv kan prøve at producere SoMe film. Christian Langelund Hansen Mail: Christian.langelund.hansen@aalborg.dk Tlf.:

14 INTRODUKTION TIL MINECRAFT KLASSE IT/Billedkunst En klasse 2 timer Hovedbiblioteket, Gamezone Minecraft er et spil der indbyder både til leg og læring. Vi tilbyder en introduktion til spillet, som kan tænkes ind i undervisningen. Vi lægger op til nogle simple samarbejdsøvelser, hvor eleverne bygger noget i fællesskab. Med afsæt i fantasi og fordybelse, øver eleverne sig i at udvikle idéer sammen, udvise hensyn til hinanden, give hinanden respons og forstå sociale spilleregler i både det virtuelle og fysiske læringsrum - og der bliver også tid til fri leg. Christian Langelund Hansen Mail: Christian.langelund.hansen@aalborg.dk Tlf.:

15 WORKSHOP OM DIGITAL ADFÆRD OG NETETIK FOR FORÆLDRE Samfundsfag/ Dansk/IT forældre 2 timer Hovedbiblioteket, Undervisningslokalet Vi udbyder en workshop om digital adfærd og netetik. Vi fortæller om trends og tendenser på de sociale medier, som man som forældre skal være opmærksom på, og vi prøver at stille de rigtige spørgsmål, som får forældrene til at diskutere problemstillingerne. Workshoppen er en kombination af oplæg, eksempler og gruppeøvelser som tager forældrene gennem en række diskussioner om børns digitale liv. De skal for eksempel tage stilling til, om man skal have adgang til sit barns konti på sociale medier, hvad man må skrive om andre på nettet, hvilke typer deres børn er på de sociale medier osv. Til sidst forsøger vi i fællesskab at opsamle og udarbejde gode digitale guidelines for både børn og forældre på skolen. Christian Langelund Hansen Mail: Christian.langelund.hansen@aalborg.dk Tlf.:

16 Sæsonbaserede aktiviteter - Marts OPVARMNING TIL LITTERATURFESTIVALEN ORDKRAFT KLASSE Dansk/læsning En til to klasser Marts Efter aftale Dit lokale bibliotek I april er der Ordkraft - litteraturfestival i Nordkraft i Aalborg. Fredag formiddag optræder populære børnebogsforfattere, som fortæller og svarer på spørgsmål fra de gæstende skoleelever. Som opvarmning til festivalen tilbyder vi at give en introduktion til de forfattere, der besøger Ordkraft og fortælle om deres bøger. Derudover viser biblioteket, hvordan man kan læse mere om forfatterne. En stor del af arrangementet til Ordkraft er nemlig, at børnene selv får mulighed for at stille spørgsmål. Dorthe Svendsen Mail: dorthe.svendsen@aalborg.dk Tlf.:

17 Sæsonbaserede aktiviteter - April FORSKNINGENS DØGN KLASSE Naturfag/Kemi/ Fysik April 2 timer Dit lokale bibliotek Sæt allerede nu kryds i kalenderen til et helt særligt undervisningsforløb på biblioteket i april næste år. Forskningens døgn er et eksperimenterende naturvidenskabeligt undervisningsforløb for mellemtrinnet, med tre baser med forskellige opgaver og øvelser, der skal løses i par eller grupper. Bag forløbet står KU Science Skoletjeneste, Uddannelses- og Forskningsministeriet og biblo.dk Michelé Hvarregaard Mail: michele.hvarregaard@aalborg.dk Tlf.:

18 Sæsonbaserede aktiviteter juni til 26. august SOMMERBOGEN KLASSE Dansk/læsning 16. juni august Online Sommerbogen er en landsdækkende læseevent for børn mellem 7-14 år. Børnene deltager på folkebibliotekernes fælles hjemmesiden for børn, ved at oprette en profil med deres UNI-login. Når de har skrevet tre anmeldelser i perioden, deltager de automatisk i konkurrencen om bøger, ipads mm. Sommerbogen har parallelt en skolekonkurrence for 4., 5. og 6. klassetrin, hvor læreren efter sommerferien indberetter elevernes anmeldelser. Sommerbogen er en god lejlighed til at kickstarte børnenes sommerferieaktiviteter og understøtte lystlæsningen. Lea Korshøj Christensen Mail: lea.christensen@aalborg.dk Tlf.:

19 Sæsonbaserede aktiviteter - December SMART PARAT SVAR 6. KLASSE Dansk/læsning December/januar En formiddag Hovedbiblioteket Smart Parat Svar er en landsdækkende, super sej, sjov og svær quiz. Hver klasse kan tilmelde et hold på fem personer, og de øvrige klassekammerater kommer med og hepper på holdet. Der afholdes en lokal runde i december og vinderen af den lokale quiz går videre til en regional runde i januar. Vinderen af den regionale finale går videre til en national finale i Odense som regel afholdt i februar. Ann Sørensen Mail: ann.soerensen@aalborg.dk Tlf.:

20 Sundheds- og Kulturforvaltningen Aalborg Bibliotekerne Hovedbiblioteket Rendsburggade 2 Tlf Postboks Aalborg Fax bibliotek@aalborg.dk

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder anderledes undervisningstilbud Mariagerfjord

Læs mere

SKOLEFOLDER 2018/2019

SKOLEFOLDER 2018/2019 SKOLEFOLDER 2018/2019 KÆRE LÆRERE på skolerne i Hjørring Kommune Hjørring Bibliotekerne har lavet denne folder over skoletilbud i skoleåret 2018-2019. Tilbuddene i folderen afspejler vores ønske om at

Læs mere

Tilbud til skolerne 2019/2020

Tilbud til skolerne 2019/2020 Tilbud til skolerne 2019/2020 SE OGSÅ WWW.BIBLIOTEKERNE.FREDERIKSSUND.DK Tilbud til skolerne 2019/2020 Vores tilbud har som overordnet formål, at bidrage positivt til børn og unges: Læselyst og selvlæsning.

Læs mere

LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19

LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19 LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19 Kære underviser Vi har glædet os meget til at kunne præsentere dig for et samlet tilbud for skolerne i Lyngby-Taarbæk Kommune. På Stadsbiblioteket

Læs mere

Læring og læselyst. på Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek

Læring og læselyst. på Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek Læring og læselyst på Gladsaxe Bibliotekerne gladsaxe.dk/bibliotek skoleåret 2014/2015 Kære skoler i Gladsaxe På Gladsaxe Bibliotekerne har vi som noget nyt lavet en samlet oversigt over de aktiviteter,

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret maj 2018 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

LUK OP FOR FREDERICIA

LUK OP FOR FREDERICIA LUK OP FOR FREDERICIA BIBLIOTEKS SKOLETILBUD 2016-17 Velkommen til Bibliotekets skoletilbud Alle børn skal opleve biblioteket - og gerne som en naturlig forlængelse af skolen. Vi har rammerne, fagligheden

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret juni 2017 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

SKOLETILBUD 18/19 TIL KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE

SKOLETILBUD 18/19 TIL KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE SKOLETILBUD 18/19 TIL 1. -8. KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2018/2019 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog for skoleåret 2018-2019,

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.:

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Tilbud til skolerne i Solrød efterår 2017

Tilbud til skolerne i Solrød efterår 2017 Tilbud til skolerne i Solrød efterår 2017...Sammen skaber vi læring og læselyst solbib.dk Kære lærer, Vi vil gerne invitere dig og dine elever indenfor på biblioteket og har her samlet vores Åben Skole

Læs mere

Læring og læselyst. på Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek

Læring og læselyst. på Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek Læring og læselyst på Gladsaxe Bibliotekerne gladsaxe.dk/bibliotek Skoleåret 2015/2016 4 1. klasse 5 3. klasse Bogåbner 6 4.-6. klasse 7 6. klasse Tips til let sommerlæsning Lær dit lokalbibliotek at kende

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder Mariagerfjord Bibliotekerne udbyder en række

Læs mere

Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17

Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17 Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17 VELKOMMEN Formålsbeskrivelse for samarbejdet mellem skoler og folkebiblioteket i Assens Kommune Sammen vil vi: motivere og understøtte

Læs mere

HILLERØD BIBLIOTEKERNE

HILLERØD BIBLIOTEKERNE 0 2 / 9 1 D U B L I T E L SKO HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 VELKOMMEN PÅ BIBLIOTEKET 2 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2019-2020 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog

Læs mere

LÆRING OG LÆSELYST - i samarbejde mellem bibliotek og skole

LÆRING OG LÆSELYST - i samarbejde mellem bibliotek og skole HØRSHOLM BIBLIOTEK LÆRING OG LÆSELYST - i samarbejde mellem bibliotek og skole INDHOLD Forord/booking 3 Kend dit bibliotek 1 5 Genreforståelse: eventyr 6 Kend dit bibliotek 2 7 Forløb om Jakob Martin Strid

Læs mere

LUK OP FOR BIBLIOTEKS FREDERICIA SKOLETILBUD 2015-16

LUK OP FOR BIBLIOTEKS FREDERICIA SKOLETILBUD 2015-16 LUK OP FOR FREDERICIA BIBLIOTEKS SKOLETILBUD 2015-16 Velkommen til Bibliotekets skoletilbud Alle børn skal opleve biblioteket - og gerne som en naturlig forlængelse af skolen. Vi har rammerne, fagligheden

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til dine elevers læselyst og

Læs mere

TILBUD TIL SKOLER SKOLEÅRET 17/18

TILBUD TIL SKOLER SKOLEÅRET 17/18 TILBUD TIL SKOLER SKOLEÅRET 17/18 2 INDHOLD Introduktion...3 Årets temaer...4 Kommunalvalg (4. - 9. klasse)...5 Filmværkstedet - valgfilm (4. - 6. klasse)...5 Invitation til debat om kommunalvalg 2017

Læs mere

IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR

IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR 1.-6. KLASSER 28. JANUAR - 28. FEBRUAR 2019 Forord: Med Vinterbogen vil vi gerne sætte fokus på oplevelser ved at læse. Vinterbogen er et tilbud fra de danske biblioteker

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET

SKOLEN & BIBLIOTEKET SKOLEN & BIBLIOTEKET Skoleåret 2016/2017 Indholdsfortegnelse Velkommen side 4 Indskolingen Sprogfitness side 5 Mellemtrinnet Webetik side 6 Databaser side 7 Bibintro side 8 Booktalk side 9 Overbygningen

Læs mere

Lyngby-Taarbæk bibliotekernes skoleprogram skoleåret 19/20

Lyngby-Taarbæk bibliotekernes skoleprogram skoleåret 19/20 Lyngby-Taarbæk bibliotekernes skoleprogram skoleåret 19/20 Kære underviser Vi har glædet os til at kunne præsentere dig for vores skoleprogram, der er Lyngby-Taarbæk bibliotekernes samlede tilbud til

Læs mere

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017 Åben skole s tilbud til skolerne 2016/2017 Kære skoler i Ringsted kommune s Åben-skole-katalog indeholder i år både nye og velkendte tilbud. Fælles for dem alle er, at der er fokus på læring, viden og

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret marts 2016 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

Langeland Biblioteks tilbudskatalog til skoler

Langeland Biblioteks tilbudskatalog til skoler Langeland Biblioteks tilbudskatalog til skoler 2016-2017 Velkommen til Langeland Bibliotek! Du sidder med første udgave af bibliotekets tilbudskatalog til alle skolerne i Langeland Kommune. På folkebiblioteket

Læs mere

Skoler og biblioteker

Skoler og biblioteker - Biblioteks katalog med ideer til samarbejde skoleåret 2018-2019 Se hvad vi kan gøre sammen Skoler og biblioteker - Biblioteks skolekatalog skoleåret 2018-2019 Kære undervisere - Bibliotek glæder sig

Læs mere

TILBUD TIL SKOLER SKOLEÅRET 18/19

TILBUD TIL SKOLER SKOLEÅRET 18/19 TILBUD TIL SKOLER SKOLEÅRET 18/19 INDHOLD INTRODUKTION 2 3 INDHOLD Introduktion Bogfest for børn og unge e-reolen GO! Årets tilbud Play and Learn (0. klasse) Sæt gang i læselysten (0. - 3.klasse) Genreforløb

Læs mere

Åben skole. Herning Bibliotekernes tilbud til folkeskolen

Åben skole. Herning Bibliotekernes tilbud til folkeskolen Åben skole Herning Bibliotekernes tilbud til folkeskolen Velkommen til Herning Bibliotekernes undervisningstilbud til folkeskolen Folkeskolereformen lægger op til et tættere samarbejde mellem folkeskole

Læs mere

Temadag om Palles Gavebod den 26.2 v/jørgen Ledet, Randers Bibliotek Caseoplæg om arbejdet med Palles Gavebod på Randers bibliotek, v.

Temadag om Palles Gavebod den 26.2 v/jørgen Ledet, Randers Bibliotek Caseoplæg om arbejdet med Palles Gavebod på Randers bibliotek, v. Caseoplæg om arbejdet med Palles Gavebod på Randers bibliotek, v. Jørgen Ledet [Hvordan arbejder vi med Palles Gavebod?] [Temaer] [randersbib.dk] dk] [Sommerbogen] g ] [Konkurrencer] [Palles pølsebod]

Læs mere

OPDAG. bibliotekerne i Odense

OPDAG. bibliotekerne i Odense OPDAG bibliotekerne i Odense www.odensebib.dk OPDAG biblioteket Kære lærer Vi vil gerne invitere dig og dine elever indenfor på bibliotekerne i Odense. Hvert år har vi besøg af rigtig mange skoleklasser,

Læs mere

LUK OP FOR FREDERICIA

LUK OP FOR FREDERICIA LUK OP FOR FREDERICIA BIBLIOTEKS SKOLETILBUD 2016-17 Velkommen til Bibliotekets skoletilbud Alle børn skal opleve biblioteket - og gerne som en naturlig forlængelse af skolen. Vi har rammerne, fagligheden

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET

SKOLEN & BIBLIOTEKET SKOLEN & BIBLIOTEKET Skoleåret 2015/2016 Indholdsfortegnelse Velkommen side 4 Indskolingen Sprogfitness side 5 Mellemtrinnet Bibintro Databaser og Webetik side 6 side 7 Overbygningen Informationssøgning

Læs mere

Kulturpakker 2012-2013. - til skolerne. Bibliotekernes kulturpakker GENTOFTE KOMMUNE

Kulturpakker 2012-2013. - til skolerne. Bibliotekernes kulturpakker GENTOFTE KOMMUNE Kulturpakker 2012-2013 GENTOFTE KOMMUNE Bibliotekernes kulturpakker - til skolerne Historie fortælling Nordisk Mytologi En teateroplevelse på bibliotekerne En teateroplevelse på biblioteket hvor børnene

Læs mere

Take Away Biblioteket

Take Away Biblioteket Take Away Biblioteket Herning Bibliotekerne er også DIT bibliotek! Vi er hele kommunens bibliotek også selvom du bor langt fra et fysisk bibliotek. Derfor har vi samlet de bedste af vores tilbud, som vi

Læs mere

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Vision for fremtidens dagtilbud 2020 i Ballerup 18. september, 2014 v7 Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens tre overordnede mål Alle børn trives og udvikler sig

Læs mere

Skolekataloget 2018/19

Skolekataloget 2018/19 Skolekataloget 2018/19 Indhold Børn skal præsenteres for litteratur hver dag...3 Foto af undervisere...4 På opdagelse i biblioteket (0.-1. klasse)...5 Booktalk og læselyst (0.-10. klasse)...6 Bøger for

Læs mere

Ring eller skriv til kontaktpersonen for dét forløb, du ønsker. Kære lærere Her er Ballerup Bibliotekernes tilbud til klasse i skoleåret 2017.

Ring eller skriv til kontaktpersonen for dét forløb, du ønsker. Kære lærere Her er Ballerup Bibliotekernes tilbud til klasse i skoleåret 2017. BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL 7.-9. KLASSE 2017 Kære lærere Her er Ballerup Bibliotekernes tilbud til 7.-9. klasse i skoleåret 2017. Tilbuddene understøtter bl.a. dansk, historie, samfundsfag samt

Læs mere

Greve Bibliotek byder skolereformen velkommen

Greve Bibliotek byder skolereformen velkommen Greve Bibliotek byder skolereformen velkommen Hvordan opstod ideen? Skolen har altid været en samarbejdspartner Biblioteksloven 7. Kommunens folkebiblioteker samarbejder med kommunens skolebiblioteker.

Læs mere

Litteratursiden i din undervisning

Litteratursiden i din undervisning Litteratursiden i din undervisning Hvad er Litteratursiden? Litteratursiden er bibliotekernes website om litteratur. Sitet er for alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser, diskutere litteratur

Læs mere

BIBLIOTEKETS SKOLETILBUD

BIBLIOTEKETS SKOLETILBUD BIBLIOTEKETS SKOLETILBUD 2018-19 Velkommen til bibliotekets skoletilbud 2018-19 Alle børn skal opleve biblioteket og gerne som en naturlig forlængelse af skolen. Vi har fagligheden og ressourcerne til

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 KÆRE LÆRERE OG PÆDAGOGER Vi vil gerne invitere jeres elever indenfor på Ballerup Bibliotekerne. For at i bedst muligt kan tilrettelægge

Læs mere

SKOLEFOLDER 2019/2020

SKOLEFOLDER 2019/2020 SKOLEFOLDER 2019/2020 KÆRE LÆRERE på skolerne i Hjørring Kommune Hjørring Bibliotekerne har lavet denne folder over skoletilbud i skoleåret 2019-2020. Tilbuddene i folderen afspejler vores ønske om at

Læs mere

Fatkaoplysninger. Navn Helle Langaa Andersen Trine Lind Claus Jensen. Billede

Fatkaoplysninger. Navn Helle Langaa Andersen Trine Lind Claus Jensen. Billede 1 Indhold Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder 2014... 4 Digital Læring Dagtilbuddet skal gennem brug af digitale redskaber fremme børnenes udvikling og læring.... 5 At styrke barnets kompetencer inden

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Arrangementer for børn. Sommer

Arrangementer for børn. Sommer Arrangementer for børn Sommer 2017 ine :L Co l e lag T g er nb r ho Sommerbogen 2017 Læs 5 og få én gratis... Fra fre 16. juni - lør 26. august Læs 5 bøger og anmeld dem, så får du en gratis bog. Få mere

Læs mere

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 Galten Bibliotek ipad / iphone for begyndere Torsdag d. 3. marts kl. 10.00 12.00 Android tablet /smartphone for begyndere Torsdag d. 17. marts kl. 10.00 12.00 Hørning

Læs mere

Arrangementer for børn. Sommer. Børn. Biblioteket

Arrangementer for børn. Sommer. Børn. Biblioteket Arrangementer for børn Børn Biblioteket Sommer 2015 Det er gratis at deltage i bibliotekets arrangementer for børn Vær opmærksom på, at der skal hentes billetter i forvejen til de fleste arrangementer.

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-3 KLASSE, FORÅR 2015

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-3 KLASSE, FORÅR 2015 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-3 KLASSE, FORÅR 2015 VELKOMMEN TIL FORÅRETS TILBUD Ballerup Bibliotekerne er stolte over at kunne præsentere vores nye skolekatalog for skolerne for foråret

Læs mere

Hovedstadens Ordblindeskole udbyder i år 12 forskellige sommerkurser, som foregår i juni, juli og august måned. Kursus nr. 2 og 12 er det samme.

Hovedstadens Ordblindeskole udbyder i år 12 forskellige sommerkurser, som foregår i juni, juli og august måned. Kursus nr. 2 og 12 er det samme. Sommerkurser 2015 Om sommerkurser Hovedstadens Ordblindeskole udbyder i år 12 forskellige sommerkurser, som foregår i juni, juli og august måned. Kursus nr. 2 og 12 er det samme. Hvis du vil tilmelde dig

Læs mere

KONTAKTOPLYSNINGER SKOLEN & BIBLIOTEKET. Skoleåret 2015/2016

KONTAKTOPLYSNINGER SKOLEN & BIBLIOTEKET. Skoleåret 2015/2016 KONTAKTOPLYSNINGER Hold jer ikke tilbage kontakt os endelig. Synes I ikke tilbuddene passer til jeres behov har vi mulighed for at tilpasse de enkelte tilbud til jeres ønsker. I er altid velkomne til at

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N Biblioteksloven 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter,

Læs mere

Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April

Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April ET SAMARBEJDE IMELLEM PÆDAGOGISKE LÆRINGSCENTRE OG FOLKEBIBLIOTEKER Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April PÆDAGOGISK LÆRINGSCENTER/ FOLKEBIBLIOTEK FRA LÆRINGSVEJLEDER TIL BIBLIOTEKAR Oplæg

Læs mere

Åbent Dagtilbud. Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene

Åbent Dagtilbud. Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene Åbent Dagtilbud Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene Velkommen til Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene Biblioteket understøtter det lille barns læselyst og læring i såvel familie

Læs mere

DIGI-TRYG. Fag og mål. Omfang

DIGI-TRYG. Fag og mål. Omfang DIGI-TRYG Gør eleverne i stand til at færdes trygt på nettet. Fag og mål Dansk, indskoling (0.-3. klasse). Kommunikation It og kommunikation. Omfang Forløbet strækker sig over 6 lektioner á 45 minutter.

Læs mere

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011 Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra Er du? Alder opdelt Har du hjemmeboende børn? I hvilke aldersgrupper har du hjemmeboende børn?(sæt evt. flere kryds) Alt i alt, hvor

Læs mere

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Endelig rapport, Thisted Bibliotek. En række irrelevante rubrikker er fjernet. Er du? Hvis du er i beskæftigelse, hvilken sektor arbejder

Læs mere

Kære forældre... TJEKTASKEN.NU

Kære forældre... TJEKTASKEN.NU Kære forældre... 2014 TJEKTASKEN.NU Formålet med denne folder er at gøre forældre opmærksomme på skolens tilbud om, at deres børn kan downloade og bruge udvalgte it-programmer derhjemme. Programmerne er

Læs mere

Elevcentreret undervisning i det flerstemmige klasserum V/ Marie Lohmann- Jensen

Elevcentreret undervisning i det flerstemmige klasserum V/ Marie Lohmann- Jensen 9.00-9.20 9.20-9.30 9.30-9.45 Registrering og morgenkaffe Velkomst V/ Helle Gammelgaard Den flippede grundskole V/ Anders Schunk Hvilke muligheder og fordele er der ved at bruge Flipped Classroom i grundskolen?

Læs mere

Workshops på Hovedbiblioteket:

Workshops på Hovedbiblioteket: 2.kvartal Klik på linket og hop direkte til den workshop du er interesseret i at vide mere om. Workshops på Hovedbiblioteket: Workshop 1: Lege Mindstorm First LEGO League Workshop 2: Sonic Pi Tænk musik

Læs mere

Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne

Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Velkommen til Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Herning Bibliotekerne tilbyder en række korte undervisningsforløb,

Læs mere

MÅL- OG HANDLEPLANSSKEMA

MÅL- OG HANDLEPLANSSKEMA MÅL- OG HANDLEPLANSSKEMA Emne: Grønne Spirer Periode: April-juni 2019 Tema: Jord Afdeling: Udgård Værdisætning det der er vigtigt/betydningsfuldt: Hvert år deltager Valhalla i Grønne Spirer, hvor vi retter

Læs mere

Styrk borgerne. Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet. Den 17. april 2015. // Randi Lehmann Møller

Styrk borgerne. Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet. Den 17. april 2015. // Randi Lehmann Møller Styrk borgerne Den 17. april 2015 Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet // Randi Lehmann Møller Hvad vil vi fortælle om Kort opsummering af Styrk Borgerne Præsentation af de tiltag vi især gerne

Læs mere

Viden og inspiration til en fælles indsats for at sikre børn og unge gode oplevelser på sociale medier

Viden og inspiration til en fælles indsats for at sikre børn og unge gode oplevelser på sociale medier Viden og inspiration til en fælles indsats for at sikre børn og unge gode oplevelser på sociale medier Gratis & uafhængig platform Hvad er SoMe-Right, og hvordan arbejder vi? HVAD ER SOME-RIGHT? SoMe-Right

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vil du gerne blive bedre til at bruge en computer, lære at bruge din digitale

Læs mere

Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod

Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod Afsluttende rapport, januar 2012 Af projektleder Anne Hvilsted Andersen, Greve Bibliotek Indholdsfortegnelse Baggrund for projektet og projektets

Læs mere

TORSDAGSVANDRERNE

TORSDAGSVANDRERNE Er du mellem 55 og 75 år og er du frisk på at give din hjerne og dit hjerte en udfordring? Så tilmeld dig til et sjovt, sundt og lærerigt forløb på biblioteket. Sammen med projektet Hold Hjernen Frisk

Læs mere

IT med i undervisningen - et katalog.!

IT med i undervisningen - et katalog.! IT med i undervisningen - et katalog. Du vil i det følgende finde en bred vifte af IT-muligheder der kan benyttes i undervisningen. Der er forslået flere anvendelsesmuligheder samt fagkombinationer. Dette

Læs mere

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret Velkommen Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret 2015/16. Biblioteket ønsker at styrke samarbejdet med folkeskolerne i Svendborg til gavn og glæde for alle parter ikke mindst

Læs mere

Hurtig start. Quick guide. Kom hurtigt i gang med den digitale junglebane

Hurtig start. Quick guide. Kom hurtigt i gang med den digitale junglebane Hurtig start Quick guide Kom hurtigt i gang med den digitale junglebane Indholdsfortegnelse Introduktion Den digitale junglebane i undervisningen Kapitler Forberedelse Fag og emne Undervisningsmaterialer

Læs mere

Velkommen til Biblo Årsmøde 2018

Velkommen til Biblo Årsmøde 2018 Velkommen til Biblo Årsmøde 2018 Eftermiddagens program Kl. 13.00 14.00 Velkomst Året der gik og året der kommer v. Peter Høybye Test af biblo.dk: hovedpointer v. Dorthe Hammerich Udvalgte tal fra biblo.dk

Læs mere

TEKNOLOGI OG INNOVATION I RØDOVRES SKOLER - Hvad betyder det for dit barn?

TEKNOLOGI OG INNOVATION I RØDOVRES SKOLER - Hvad betyder det for dit barn? TEKNOLOGI OG INNOVATION I RØDOVRES SKOLER - Hvad betyder det for dit barn? INDHOLD 3 Forord 5 Ambitioner 7 Hvordan kommer dit barns skolegang til at se ud med Teknologi og Innovation? 9 Teknologi og Innovation

Læs mere

Litteratursiden i din undervisning

Litteratursiden i din undervisning Litteratursiden i din undervisning Hvad er Litteratursiden? Litteratursiden er bibliotekernes website om litteratur. Sitet er for alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser, diskutere litteratur

Læs mere

BIBLIOTEKETS SKOLETILBUD

BIBLIOTEKETS SKOLETILBUD BIBLIOTEKETS SKOLETILBUD 2019-20 VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKETS SKOLETILBUD 2019-20 Alle børn skal opleve biblioteket - og gerne som en naturlig forlængelse af skolen. Vi har fagligheden og ressourcerne til

Læs mere

Halvårsplan for 4.-5. klasse i dansk. Efteråret 2015. Livets Skole

Halvårsplan for 4.-5. klasse i dansk. Efteråret 2015. Livets Skole Halvårsplan for 4.-5. klasse i dansk Efteråret 2015 Livets Skole Dette er en samlet årsplan for 4.-5. klasse. Vi følger Undervisningsministeriets Fælles mål for faget dansk. Undervisningen vil være planlagt,

Læs mere

ENGBJERGSKOLEN MEDIE LÆSEPLAN

ENGBJERGSKOLEN MEDIE LÆSEPLAN ENGBJERGSKOLEN MEDIE LÆSEPLAN Medielæseplan: Formålet med undervisningen er: - at støtte og udvikle elevernes virke-, læse- og lærelyst - at eleverne udvikler tidssvarende it og mediekompetencer - at lære

Læs mere

Læsebånd Friskolen Østerlund

Læsebånd Friskolen Østerlund Læsebånd Friskolen Østerlund Rent teknisk er et læsebånd et bånd af tid, hvor eleverne arbejder fokuseret med læsning af mange forskellige typer tekster. Hos os har vi placeret dette bånd af tid på alle

Læs mere

PROJEKTOPGAVEN 2013 SKOLEBIBLIOTEKET EGTVED SKOLE

PROJEKTOPGAVEN 2013 SKOLEBIBLIOTEKET EGTVED SKOLE PROJEKTOPGAVEN 2013 SKOLEBIBLIOTEKET EGTVED SKOLE Kære elever i udskolingen. I står snart overfor at skulle lave projektopgave. I skal ud og søge viden, undersøge, undres og selv skabe nye sammenhænge

Læs mere

STRATEGI FOR IT OG MEDIER I SFO LINDEBJERG 13/14

STRATEGI FOR IT OG MEDIER I SFO LINDEBJERG 13/14 STRATEGI FOR IT OG MEDIER I SFO LINDEBJERG 13/14 Lindebjerg SFO, Lindebjergskolen Store Valbyvej 248B, Gundsølille 4000 Roskilde Digitaliseringen af samfundet bliver stadig mere kompleks. Teknologi er

Læs mere

IT-handleplan for Toftlund Distriktsskole

IT-handleplan for Toftlund Distriktsskole IT-handleplan for Toftlund Distriktsskole 2016-2018 1 Denne IT-handleplan er udarbejdet for Toftlund Distriktsskole i efteråret 2016. Den tager udgangspunkt i Tønder kommunes IT-strategi og folkeskoleloven.

Læs mere

Digital strategi i paddehatten

Digital strategi i paddehatten Digital strategi i paddehatten Revideret april 2016 1 Digital strategi for Paddehatten Vejle Kommune forventer at alle dagtilbud i løbet af 2015 tager stilling til hvordan de vil arbejde med disse overordnede

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2014 2017

Digitaliseringsstrategi 2014 2017 Digitaliseringsstrategi 2014 2017 Skole og Institutioner 0-18 år www.ballerup.dk Hvorfor? Hvorfor skal vi have en ny strategi og en samlet strategi 0-18 år? Ét fælles IT-fagligt grundlag for 0-18 år som

Læs mere

Drejebog for Pop Up Eksperimentariet

Drejebog for Pop Up Eksperimentariet Drejebog for Pop Up ariet - opgaveskrivning og litteratursøgning Aktivitetens mål: Søgning, indskrænke emne og kildekritik Dette Pop Up arium LIGHT sætter fokus på at lære de unge at søge, indskrænke deres

Læs mere

OPDAG. bibliotekerne i Odense. Bibliotekstilbud til 0.-10. klasse 2015/16

OPDAG. bibliotekerne i Odense. Bibliotekstilbud til 0.-10. klasse 2015/16 OPDAG bibliotekerne i Odense Bibliotekstilbud til 0.-10. klasse 2015/16 www.odensebib.dk OPDAG biblioteket Kære lærer Vi vil gerne invitere dig og dine elever indenfor på bibliotekerne i Odense. Hvert

Læs mere

It i fagene - Helsingør. Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013. Børnehaveklasse

It i fagene - Helsingør. Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013. Børnehaveklasse It i fagene - Helsingør Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013 Børnehaveklasse BØRNEHAVEKLASSE WORKSHOPS 2012-2013 Fagligt fokus, differentiering og fordybelse Kompetenceløftet It i fagene fortsætter

Læs mere

Dit liv på nettet - Forforståelse

Dit liv på nettet - Forforståelse Dit liv på nettet - Forforståelse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagogik Forord Denne vejledning har til formål at klæde læreren

Læs mere

PROGRAM BIBLIOTEKERNES STANDE 2018

PROGRAM BIBLIOTEKERNES STANDE 2018 TORSDAG 14.00-14.30 Bogcafé Om gotiske romaner og fortællinger, Lis Friis Bøgh og Kirsten Carlsen, Thisted Bibliotek. 15.15-15.30 Litteraturinspiration fra Litteratursiden.dk. Kirstine Grøngaard, Brønderslev

Læs mere

Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013

Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013 Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013 Frede Braüner på besøg i april 2012. Målsætning for Læringscenteret skoleåret 2012 2013. at fungere som et kulturformidlende og skabende læringsmiljø.

Læs mere

Biblioteks - og materialekundskab i børnehaveklassen. Biblioteks - og materialekundskab 1. - 2. klasse

Biblioteks - og materialekundskab i børnehaveklassen. Biblioteks - og materialekundskab 1. - 2. klasse Biblioteks - og materialekundskab i børnehaveklassen Præsentation af skolebiblioteket. De skal orienteres om indretning og bøgernes placering Kendskab til betjening af udlånssystemet (Interaktivt spil)

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Digital læring - Kurser efterår 2015

Digital læring - Kurser efterår 2015 www.taarnbybib.dk Digital læring - Kurser efterår 2015 Tårnby Kommunebiblioteker Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

LAV FILM OM VENSKABER

LAV FILM OM VENSKABER 1 LAV FILM OM VENSKABER Hvad vil det sige at være en god ven? Det er et tema, der optager børn og går igen i et væld af gode film. Når I besøger FILM-X, skal elevernes egne fortællinger omhandle venskab

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Side 1 af 7 Dette undervisningsforløb er hentet fra Naturfagsdiplom.dk - Skolevisioner

Side 1 af 7 Dette undervisningsforløb er hentet fra Naturfagsdiplom.dk - Skolevisioner Indledning... 2 Model for undervisningsforløbet... 2 Begrundelse for valg af model:... 2 De tre læringsrum... 2 Undervisningsrummet... 2 Træningsrummet... 3 Studierummet... 3 Undervisningsforløbets forskellige

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Indholdsfortegnelse samlet IT & læringsindsats

Indholdsfortegnelse samlet IT & læringsindsats sfortegnelse samlet IT & læringsindsats Lektiehjælp via IT... 2 Multimediefremstilling som alternativ til skriftlig fremstilling på 10. klasse og HG... 3 Lettere tilgang til læring gennem PC-læsning...

Læs mere

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig Kontakt Hvis du ønsker at booke et eller flere af tilbuddene i denne folder, eller hvis du har forslag, spørgsmål eller andre kommentarer, kan du rette henvendelse til de forskellige biblioteker. Hedensted

Læs mere

ElevIntra. En gennemgang af ElevIntra-modulet. Version: August 2012

ElevIntra. En gennemgang af ElevIntra-modulet. Version: August 2012 ElevIntra En gennemgang af ElevIntra-modulet Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er ElevIntra?...5 ElevIntra/LærerIntra...5 Login på ElevIntra eleven...6 Login på ElevIntra læreren...6 Arbejdsfladen...7

Læs mere