NextStop. Rejse program Venezuela. Venezuela 25. juli august 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NextStop. Rejse program Venezuela. Venezuela 25. juli - 15. august 2011"

Transkript

1 25. juli august 2011 Latinamerika blev i det 20. århundrede kendt som en scene for revolutioner og blodige statskup. I dag er venstrefløjen splittet om spørgsmål som globalisering, modernisering, neoliberalisme og samfundsændringer. Alligevel lever drømmen om et mere lige og retfærdigt samfund, og oprøret videre i Latinamerika det er et tydeligt bevis på. Med Next Stop vil vi udforske, hvad der er årsag til den følelsesladede spænding og de voldsomme uenigheder om, hvilken retning landet skal trækkes i. Vi vil finde ud af hvilken rolle, de unge spiller i det intense politiske cirkus. Vi vil møde kritiske unge, der igennem studenterbevægelser forsøger at sikre deres interesser, og på den anden side møde unge, der ikke ville have studeret på et universitet, hvis det ikke var for Chávez. Vi skal besøge demokratisk styrede fabrikker, der har smidt ejeren på porten. Og ikke mindst vil vi ind under huden på den venezuelanske hverdagskultur og lære mennesker at kende, der knap nok løfter et øjenbryn når man siger revolution.

2 25. juli august 2011 Historisk indblik Siden Hugo Chávez kom til magten for 12 år siden med løftet om en socialdemokratisk revolution, har hans styre vagt ekstreme følelser og handlinger, både for og imod ham. Den internationale presse og menneskerettighedsorganisationer kritiserer ham for at true ytringsfriheden, diskriminere politisk samt true retssikkerheden. Den vestlige verden er omvendt blevet kritiseret af Chávez støtter for at spille med på højrefløjens mere eller mindre opdigtede forsøg på at stille regeringen i et dårligt lys. Samtidigt er størstedelen af s medier ejet af oppositionsstøtter, og alle valg er blevet godkendt som frie og demokratiske af FN. Revolutionen har bragt uddannelse og lægehjælp til de fattige, givet fattige bønner jord, og arbejdere medbestemmelse på fabrikker. Men der er stadig ekstreme sociale skel, arbejdsløshed og kriminalitet. Nogle mener svaret er afskaffelse af kapitalismen, mens andre vil forbedre forholdende gennem reformer og økonomisk vækst. Men hvad er Chávez egentlige mål? Og hvad mener den gamle kone i bjerglandsbyen, cowboyen ude på sletten, kassedamen, den universitetsstuderende, fabriksarbejderen og politibetjenten egentligt, der er vejen frem for deres land? Og hvad er vigtigt i deres hverdag? Rejs med Next Stop til et land i revolution!

3 25. juli august 2011 Caracas: engagerede unge, kriminalitet og mediepropaganda Vi starter Next stop i Caracas, s sprudlende hovedstad, hvor du bag hver en moderne skyskraber kan regne med at finde et såkaldt Barrio, et slumkvarter. Det er en storby, der på mange måder forsøger at være Miami, men ind til videre kun kan prale med klimaet. En by, hvor du kan møde en mand til hest langs gyseligt trafikerede veje fyldt med nye amerikanske biler. I Caracas skal vi møde en gruppe unge, der har været i Europa for at finde ud af, hvad gik galt i vesten. Vi skal finde ud af, hvad de mener med dette spørgsmål, og om de fandt nogle svar. Vi skal bo privat hos de unge, følge deres hverdagsliv som studerende og på den måde komme ind under huden på de politisk engagerede. Caracas er en storby, der er både kendt og frygtet for tårnhøje tal, hvad angår kriminalitet. Tallene stiger år for år, og vi skal besøge en politistation for at finde svar på hvorfor, og hvad man forsøger at gøre ved det. Vi skal også møde en dansk socialist bosat i, der har skrevet den eneste danske bog om den nske revolution, og som i høj grad har været en del af revolutionen selv. På trods af at politik er noget, der fylder meget for venezuelanerne, kan de ikke løbe fra, at de i hjertet er meget festligt anlagt. På hvert et hjørne kan man høre Cumbia, Reaggeton og salsarytmer banke om kap, og vi kan vist ikke undgå at komme til at nyde en rom med de lokale. Efter nogle intense dage i en storby med både skyggesider og festligheder skal vi opleve noget helt andet. Vi rejser videre til det sydlige, Ciudad Bolivia. Ciudad Bolivia: det stille landliv og bæredygtig udvikling Efter en lang bustur ud over de venezuelanske sletter ankommer vi til Ciudad Bolivia, som er en lille by syd for Barinas. Vi skal besøge en landbrugsskole og være med, når miljøbeviste unge arbejder for en bæredygtig udvikling af landbrug og landsbysamfund i. Her skal vi bo på skolen sammen med eleverne, evt. være med til undervisningen, og ellers høre en engelsktalende lærer fortælle om, hvad de mener med bæredygtig landsbyudvikling, og hvorfor det er vigtigt. På skolen er der også internationale studerende, så vi kan høre, hvordan folk fra hele verden oplever efter et år eller to. Derefter skal vi bo et par dage hos landbrugsfamilier i en nærliggende landsby. Mennesker hvis vigtigste opgave er at skaffe brød til dagen og vejen og ellers opretholde et fredeligt og roligt landliv. Vi skal sættes i gang med madlavning, rengøring og med ud på marken, og vi skal dase og sludre om stort og småt i skyggen af et mangotræ. Merída: studenterbevægelser, landbesættelser og storslået natur

4 25. juli august 2011 Efter en bumlende bustur på støvede bjergveje, der snor sig rundt om bjerge i hårnålesving, ankommer vi til den køligere bjergluft i Merída. En charmerende lille universitetsby, der elegant bliver omfavnet af to betagende Andesbjergkæder med hvide bjergtinder, eventyrlige frodige dale, duftende kaffeplantager, golde gule sletter, sukkerrørsmarker, orkideer og Kolibrier, sortblå smeltevandssøer, 600 fuglearter og larmende vandfald. Men selv i denne stille, drømmeagtige natur lever unge det vilde byliv, og vi skal møde studerende, der kæmper for en socialistisk idealstat, og modsat møde studerende for hvem, socialisme er et mareridt, de kæmper for at undgå. Begge sider organiserer sig i studenterbevægelser, der holder møder, demonstrationer og kampagner. I er der de gamle universiteter, der er dyre og prestigefyldte, men som kun rummer middel- og overklassens børn, og så er der de sociale uddannelsesmer sat i gang af Chavez regering, kaldet missiones, hvor alle har mulighed for at tage en uddannelse. Middelklassestuderende er måske børn af forældre, der i deres ungdom var vant til at tage til Miami på weekendshoppetur og køre rundt i dyre amerikanske biler under olieeventyret i 1960erne og 70erne, mens de statslige universiteters studerende er børn af fattige arbejdere eller landmænd. Men de unge, der er blevet ude i landsbyerne, lever ikke nødvendigvis det stille landliv. Under Chávez har fattige og jordløse bønner nemlig organiseret sig mod de store jordejere, og de kæmper for at få mad på bordet gennem landbesættelser og kampagner for omfordeling af land. Vi skal mærke de frustrationer, der gør sig gældende hos mange unge og prøve at forstå, hvad der får dem til at tage midler i brug, der for os kan virke ekstreme. Og hvad mener de store landejere desuden om denne bevægelse? Vi skal besøge én af dem og høre, hvordan det er at være født med store privilegier, som fattige mennesker kræver at få del i. Desuden vil vi i al vores ydmyghed få et unikt indblik i, hvordan det er at være en del af den venezuelanske overklasse. I Merída skal vi have os en fridag, hvor man for egen regning kan prøve bungee-jump, white-water rafting, paragliding, zip-lining, rappel, tage på cykeltur eller bare vade rundt i byen, gå på café og slappe af.

5 25. juli august 2011 Carabobo: fabriksbesættelser og klassekamp Over halvdelen af s befolkning er arbejdere, og nye fagforeninger og fabriksbesættelser har særligt siden 2003 været en essentiel del af den venezuelanske revolution. Traditionelt har fagforeninger ikke været særligt stærke, og tit har de været i lommen på arbejdsgiverne. Efter et omfattende arbejdsgiver-lockout i 2002, der lammede landet i 2 måneder og satte produktionen i stå på en lang række fabrikker, fik mange arbejdere ikke nogen løn, og mange fabrikker stod tomme. Det var baggrunden for en bølge af opstande og besættelser rundt omkring på landets fabrikker. Andre steder er der opstået nye fagbevægelser i protest mod de gamles sympati med ledelsen, og flere fabrikker er blevet nationaliseret og har på forskellig vis forsøgt at køre en arbejderstyret produktion. Nu har Chávez lavet en lov, der kræver at fagforeningsvalg skal godkendes af staten, men menneskerettighedsorganisationer kritiserer ham for at misbruge dette til at favorisere dem, der er regeringsvenlige. Vi skal besøge tre oprørske fabriksarbejdere og høre om deres erfaringer med fagforeninger, demokratiske strukturer og arbejderstyre på en fabrik. Maracay: kønsroller og menneskerettigheder Hovedparten af Chávez sociale revolution består af de såkaldte missiones : sociale mer som fremmer adgangen til uddannelse og sundhed for den fattige del af befolkningen. Nogle vil sige, at staten har påtaget sig en rolle, NGOer traditionelt set har haft, og at Chávez gør livet svært for NGOer ved at forbyde international økonomisk støtte. Det er et resultat af Chávez anstrengte udenrigspolitiske relationer, specielt til USA, der har postet millioner af bistandsdollars i organisationer, der på mere eller mindre demokratisk vis har forsøgt at vælte eller destabilisere regeringen. På den anden side bruger Chávez oppositionens kritisable metoder som undskyldning for selv at diskriminere politisk og true folkets rettigheder på en række områder. På trods af at Chávez har givet bekæmpelsen af fattigdom topprioritet, lever over 30% af befolkningen i stadig under fattigdomsgrænsen, og de fattigste 20% råder således kun over 3% af den samlede indkomst. Vi skal i Maracay besøge et sundhedscenter, en skole, et børnehjem og et kvindecenter og på nært hold opleve nogle af s mest hjerteskærende skyggesider.

6 25. juli august 2011 Udskyd hjemrejsen: hvide palmestrande, koralrev, verdens højeste vandfald og Amazonas for egen regning. Så er tre intense uger i Next Stop selskabet overstået, men har man ikke fået stillet sin rejselyst og nysgerrighed endnu, er der rig mulighed for at udskyde sin flybillet og gå endnu mere på opdagelse i den fantastiske venezuelanske kultur og natur. Vi befinder os nemlig kun ca. en times kørsel fra nogle af verdens smukkeste strande - dér hvor Andesbjergene møder det caribiske hav - og her er der rig mulighed for både at gå på opdagelse i rastahår og raggae-rytmer, og smukke skove, der blander sig med dovne skyer i bjergene. Et par timers kørsel væk finder man fantastiske koralrev og kæmpestore ørkenlignende landskaber. Ca. 12 timers kørsel mod øst finder man et af verdens største floddeltaer, og igen længere mod syd verdens højeste vandfald; Angel Falls, der tordner ned i Amazonas fra et kolossalt lagkageformet bjerg. Så er du naturelsker, vil du fortryde det, hvis du ikke tager en uge eller to ekstra til at se endnu mere af det land Colombus kaldte Edens Have.

7 25. juli august 2011 NB! Der tages forbehold for ændringer i met, ligesom vi gerne modtager forslag til met fra deltagerne Next Stop sommeren 2011 tager dig med til følgende destinationer Iran Burma Egypten Israel/Palæstina Jordan/Syrien/Libanon MAROKKO SYRIEN LIBANON PALÆSTINA JORDAN IRAN EGYPTEN MEXICO BURMA VENEZUELA k Tilmelding Tilmelding er først-til-mølle princippet. Tilmelder du dig inden 16.maj, får du 1000 kr. i rabat. Få mere information om de forskellige Next Stop ophold, priser og tilmelding på: Vil du vide mere? Kom til infomøde den 14. marts eller 27. april kl hos Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, 2200 København N, eller den. 6. april kl i Århus, U-huset, Klosterport 4 C, 4. sal. Du er også altid velkommen til at kontakte Next Stop koordinator Maria Boll på /

Fair Trade Fight. Vejen til en bedre verden

Fair Trade Fight. Vejen til en bedre verden Fair Trade Fight Guide Vejen til en bedre verden Mellemfolkeligt Samvirke bekæmper fattigdom med indflydelse til verdens fattige gennem langsigtet udviklingsarbejde, det direkte møde mellem mennesker,

Læs mere

Fair Trade Fight. Vejen til en bedre verden

Fair Trade Fight. Vejen til en bedre verden Fair Trade Fight Guide Vejen til en bedre verden Mellemfolkeligt Samvirke bekæmper fattigdom med indflydelse til verdens fattige gennem langsigtet udviklingsarbejde, det direkte møde mellem mennesker,

Læs mere

Rejs med til verdens brændpunkter og kom tæt på mennesker, der lever i et samfund præget af konflikter

Rejs med til verdens brændpunkter og kom tæt på mennesker, der lever i et samfund præget af konflikter 2013 Rejs med til verdens brændpunkter og kom tæt på mennesker, der lever i et samfund præget af konflikter NextStop er for dig der vil bagom facaden Praktiske oplysninger Som Next Stop er rejser du med

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

MODSTAND OVERKLASSEPOLITIK SKAL MØDES MED ADVARSLER OG HÅB FRA GRÆKENLAND SU-PROTESTER OK2013 ET ANGREB WWW.SOCIALISTER.DK. Læs side 7-10.

MODSTAND OVERKLASSEPOLITIK SKAL MØDES MED ADVARSLER OG HÅB FRA GRÆKENLAND SU-PROTESTER OK2013 ET ANGREB WWW.SOCIALISTER.DK. Læs side 7-10. WWW.SOCIALISTER.DK [Nummer 327 11. marts, 2013] [ Støttepris 20 kr. Pris 10 kr. ] OVERKLASSEPOLITIK SKAL MØDES MED MODSTAND ADVARSLER OG HÅB FRA GRÆKENLAND Grækenland er lige nu stedet, hvor EU s nedskæringspolitik

Læs mere

Lærervejledning. Hele Verden i Skole 2 En Sikker Vinder 3 Skolen i Regnskoven 4 Den globale aktivitetsuge 5 Undervisningsidéer 7-16

Lærervejledning. Hele Verden i Skole 2 En Sikker Vinder 3 Skolen i Regnskoven 4 Den globale aktivitetsuge 5 Undervisningsidéer 7-16 Lærervejledning Velkommen til Hele Verden i Skole 2007, som består af tre elementer, der sætter fokus på alle børns ret til en uddannelse af god kvalitet. Læsebogen LæseRaketten fortæller både fantasifulde

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

Outlandish og Shaka Loveless spiller for MS og Syriens flygtninge

Outlandish og Shaka Loveless spiller for MS og Syriens flygtninge www.ms.dk s.1 Langt fra Fyn: Karsten Laursen besøgte en landsby i Uganda MS-våben i kampen mod multinationale skattefuskere: Gulddragter! Outlandish og Shaka Loveless spiller for MS og Syriens flygtninge

Læs mere

SOCIALISTISK STANDPUNKT

SOCIALISTISK STANDPUNKT SOCIALISTISK STANDPUNKT HVEM VI ER SOCIALISTISK STANDPUNKT udgives af en gruppe marxistiske arbejdere og unge, der er aktive i arbejderbevægelsen. Vi mener, at kapitalismen ikke længere kan tilbyde andet

Læs mere

Politik er at ville. Politik er at turde. Politik er hele tiden at have modet til at ville forandre, udvikle og forbedre vores samfund.

Politik er at ville. Politik er at turde. Politik er hele tiden at have modet til at ville forandre, udvikle og forbedre vores samfund. 1 Formandstale SF s landsmøde 1.-2. marts 2014 [Det talte ord gælder] Politik er at ville. Politik er at turde. Politik er hele tiden at have modet til at ville forandre, udvikle og forbedre vores samfund.

Læs mere

Socialisme: Mangfoldighed og fællesskab

Socialisme: Mangfoldighed og fællesskab Ny frist for HB-opstilling På grund af få opstillede til Hovedbestyrelsen, så besluttede HB-mødet den 21. april, at forlænge fristen for opstilling til den 2. maj kl. 12. Især Enhedslistens mange kompetente

Læs mere

FATTIGDOM. Ved at handle og organisere sammen, kan vi vende afmagt til modstand mod regeringens overklassepolitik.

FATTIGDOM. Ved at handle og organisere sammen, kan vi vende afmagt til modstand mod regeringens overklassepolitik. [Nummer 335 16. januar, 2014] [ Støttepris 20 kr. Pris 10 kr. ] WWW.SOCIALISTER.DK REGERINGENS POLITIK SKABER FATTIGDOM RACISMEFRI BY Racismefri By er et forsøg på at opbygge bredt og lokalt imod racisme

Læs mere

Aktionsdag 2. oktober

Aktionsdag 2. oktober Valgkampsindsamling Indsamlingen til Enhedslistens kommende valgkamp fortsætter. Mens Mærsk og Danske Bank betaler for Venstres valgkamp, så er vi i lommen på dig. Støt Enhedslistens valgkamp på : - Betal

Læs mere

Mundtlig beretning Den Grønne Gruppe 2013 af formand Arne Grevsen [Indledning] [Hverdagens bøvl]

Mundtlig beretning Den Grønne Gruppe 2013 af formand Arne Grevsen [Indledning] [Hverdagens bøvl] Mundtlig beretning Den Grønne Gruppe 2013 af formand Arne Grevsen I ved det måske ikke. Men i sommer havde vi en Vejlegårdssag i Den Grønne Gruppe. Eller vi havde noget, der kunne være blevet til en vejlegårdssag.

Læs mere

oplev en tredje verden det globale volontørprogram 1

oplev en tredje verden det globale volontørprogram 1 oplev en tredje verden det globale volontørprogram 1 Det globale volontørprogram Indtryk for livet 3 Du gør en forskel 4 Hvor og hvornår 5 Kirgistan 6 Honduras 7 Malawi 8 Zambia 9 Folkekirkens Nødhjælp

Læs mere

19.03 FALLUJAH SANDHEDEN OM INTERNATIONAL PROTESTDAG BOB MARLEY KØBENHAVN ODENSE ÅRHUS AALBORG STOP BESÆTTELSEN AF IRAK TRÆK DE DANSKE TROPPER HJEM

19.03 FALLUJAH SANDHEDEN OM INTERNATIONAL PROTESTDAG BOB MARLEY KØBENHAVN ODENSE ÅRHUS AALBORG STOP BESÆTTELSEN AF IRAK TRÆK DE DANSKE TROPPER HJEM [Nummer 239. 2. marts, 2005] [Revolutionær 3-ugers avis] [Pris 10 kr. Støttepris 20 kr.] SANDHEDEN OM FALLUJAH Jeg og min 13 år gamle bror gemte os i køkkenet bag køleskabet. Soldaterne kom ind i huset

Læs mere

#1 2015 www.ms.dk. s.1. Miljøministerens MS-rejse: Indignationen blev vakt. I skyggen af besættelsen: Palæstinensiske kvinder mod større mål

#1 2015 www.ms.dk. s.1. Miljøministerens MS-rejse: Indignationen blev vakt. I skyggen af besættelsen: Palæstinensiske kvinder mod større mål #1 2015 www.ms.dk s.1 Miljøministerens MS-rejse: Indignationen blev vakt I skyggen af besættelsen: Palæstinensiske kvinder mod større mål #1 2012 s.2 udgives af Mellemfolkeligt Samvirke. Artikler i magasinet

Læs mere

Bryd tavsheden om kvinders undertrykkelse. Det nordlige Uganda gemmer på traumer, som de fleste andre har glemt

Bryd tavsheden om kvinders undertrykkelse. Det nordlige Uganda gemmer på traumer, som de fleste andre har glemt #3 2012 www.ms.dk s.1 Soldat og sexslave som teenager: Det nordlige Uganda gemmer på traumer, som de fleste andre har glemt 15 år i et voldeligt ægteskab: Vi har aldrig oplevet lykke i vores hjem Usynlige

Læs mere

DU BETALER FOR KRISEN

DU BETALER FOR KRISEN [Nummer 314 11. november, 2011] [ Støttepris 20 kr. Pris 10 kr. ] WWW.SOCIALISTER.DK N E U N D N E E S L E F F U SK Finansiel krise eller? Den vigtigste årsag til den økonomiske krise er ikke banker eller

Læs mere

Mission ØST. Mad til kostskolebørn i Burma. Armenien: En dag bliver jeg medlem af parlamentet Rumænien: Familien der ikke ville tigge

Mission ØST. Mad til kostskolebørn i Burma. Armenien: En dag bliver jeg medlem af parlamentet Rumænien: Familien der ikke ville tigge Mission ØST NR. 3 / maj 2013 / 22. ÅRGANG 8-9 13 Armenien: En dag bliver jeg medlem af parlamentet Rumænien: Familien der ikke ville tigge nyt land Mad til kostskolebørn i Burma 2 Indhold 4-5 6-7 Burma:

Læs mere

nu! Ægte demokrati Stop for nedskæringer og fyringer CSC-strejken: Et unødvendigt nederlag Grækenland: Strejker ryster magthaverne Danmark og krisen

nu! Ægte demokrati Stop for nedskæringer og fyringer CSC-strejken: Et unødvendigt nederlag Grækenland: Strejker ryster magthaverne Danmark og krisen [Nummer 310 1. juli, 2011] [ Støttepris 20 kr. Pris 10 kr. ] www.socialister.dk Stop for nedskæringer og fyringer CSC-strejken: Et unødvendigt nederlag Efter 4½ måneds strejke måtte CSCarbejderne give

Læs mere

FYRET GI DEM FYRESEDLERNE TILBAGE. Krisen er for alvor kommet til Danmark SU EN UNDER ANGREB FESTLIG HENRETTELSE ANTIKAPITALISME OG REVOLUTION GAZA

FYRET GI DEM FYRESEDLERNE TILBAGE. Krisen er for alvor kommet til Danmark SU EN UNDER ANGREB FESTLIG HENRETTELSE ANTIKAPITALISME OG REVOLUTION GAZA [Nummer 286. 12. februar, 2009] [ Støttepris 20 kr. Pris 10 kr. ] WWW.SOCIALISTER.DK FYRET SU EN UNDER ANGREB Tusinder af studerende protesterer mod forslaget til ny skattereform. Hundredvis har deltaget

Læs mere

Verden er skæv. Af Anne Mette Poulsen; Lene Poulsen Jensen

Verden er skæv. Af Anne Mette Poulsen; Lene Poulsen Jensen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 123456789,. - _ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå Verden er skæv Af Anne Mette Poulsen; Lene Poulsen Jensen Dette er en pdf-fil med Verden er skæv Filen er stillet til rådighed

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

ENDELIG MODSTAN MOD KRISEN PROTESTER MOD SKATTEREFORM OPRØRET ULMER I SYRIEN

ENDELIG MODSTAN MOD KRISEN PROTESTER MOD SKATTEREFORM OPRØRET ULMER I SYRIEN [Nummer 321 1. juli, 2012] [ Støttepris 20 kr. Pris 10 kr. ] ENDELIG D MODSTAN MOD KRISEN WWW.SOCIALISTER.DK PROTESTER MOD SKATTEREFORM Regeringen indgik aftale med Venstre og Konservative om en skattereform

Læs mere

Tropisk træ i din hverdag. bæredygtig handel

Tropisk træ i din hverdag. bæredygtig handel Tropisk træ i din hverdag bæredygtig handel Her er et skærebræt. Og? - vil du nok sige. Det er jo bare et skærebræt! Både ja og nej. På den ene side er det et helt almindeligt skærebræt, som vi bruger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Problemformulering. Hvordan foregår kvindehandel? Hvordan lever handlede kvinder? Hvorfor stikker kvinderne ikke af?

Indholdsfortegnelse. Problemformulering. Hvordan foregår kvindehandel? Hvordan lever handlede kvinder? Hvorfor stikker kvinderne ikke af? Indholdsfortegnelse Indledning Problemformulering Hvordan foregår kvindehandel? Hvordan lever handlede kvinder? Hvem er bagmændene? Økonomi Hvorfor stikker kvinderne ikke af? Hvor kan kvinderne få hjælp?

Læs mere

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Janus Rosa laver en kort introduktion af projektet det er rigtig spændende for os at høre om dine erfaringer

Læs mere

Et socialt samfund OPLÆG TIL VISUALISERING. Tommy FalkeØje

Et socialt samfund OPLÆG TIL VISUALISERING. Tommy FalkeØje Et socialt samfund OPLÆG TIL VISUALISERING Tommy FalkeØje Et socialt samfund. Oplæg til visualisering. Tommy FalkeØje. København 2012. Copyright: Det er ikke tilladt at kopiere og trykke bogen uden tilladelse

Læs mere