TRINITATIS KIRKE. Noget må vi låne og andet må vi få! 25. årgang nr september - oktober - november.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TRINITATIS KIRKE. Noget må vi låne og andet må vi få! 25. årgang nr september - oktober - november."

Transkript

1 TRINITATIS KIRKE Noget må vi låne og andet må vi få! 25. årgang nr september - oktober - november

2 Ønsker du at modtage kirkebladet, kontakt venligst kirkekontoret på tlf TAK - version 2.0 Æbler lyser rødt på træernes grene, høsten går ind - Og alle gode gaver, de kommer ovenned Vi er i den årstid, hvor vi samler sammen af det, der groede på marker og i haver. Da jeg læste teologi i Århus, nåede jeg at møde den kendte teolog K. E. Løgstrup, inden han stoppede. Det var dengang, man sagde De til hinanden. Så han sagde til vi unge studerende:»de skal huske på, at De er den første generation, der ikke behøver at være bange for at skulle gå sultne i seng om aftenen.«og han sagde, at det ville gøre noget ved os. Jeg tror, han fik ret. At det hár gjort noget ved os. Selvfølgeligheden er blevet en grundtone i det moderne liv. Forbrugerismen og grådigheden har nået nye højder og er baggrund for den økonomiske krise, som hele verden blev kastet ud i det seneste årti. Vores nye fare er ikke sulten, men at vi ikke kan standse igen: med at spise og drikke, med at ville fifle med firmaer og kunstigt opskruede værdier og kurser, med at bruge og kassere igen, ikke kun tingene - men også mennesker - vi forbruger også hinanden. Når vi nu er blevet mætte, hvad kan vi så i grunden undre os over og sige tak for? For Løgstrup var det helt grundlæggende, som han igen og igen vender tilbage til, og som er en rød tråd i hans tænkning, at der helt basalt set er grund til at undre sig over, at noget er til. Og dermed, at vi er til. Som han siger det: Der kunne ligeså godt ingenting være til. Men nu er der noget til: livet og mennesker og verden. Tillid og barmhjertighed og kærlighed som vi erfarer som stærkere og mere suveræne livsytringer end deres modsætning: mistillid og selviskhed og frygt. Hvor er det vigtigt også i vores tid, hvor der kunne være grunde nok til at frygte og lukke os inde, når frygtelige begivenheder rammer tilfældige steder i verden; At holde fast i, at tillid og barmhjertighed findes og erfares overalt, ellers ville ingenting fungere. De er bærende byggesten i vort liv. Men det er ikke os, der har lavet livet sådan. Sådan er det fra skaberens hånd. Vi har fået det givet sammen med livet og det at være til som mennesker, der altid holder et stykke af hinandens liv i vore hænder. Johannes Møllehave skrev et lille digt, som enkelt og smukt udtrykker, at det vigtigste, vi har, ikke er det, vi ejer, men det vi får, og det vi bare låner: Tiden, det at være til, livet og Når vi nu er blevet mæ e, hvad kan vi så i grunden undre os over og sige tak for? hinanden Sådan lyder omkvædet i en enkel nutidig beskrivelse af, hvad tro og tak er: Time og dag og uge dem får vi lov at bruge stjerner og sol og måne dem får vi lov at låne. Så lad os give den plads, lad os udtrykke den i vores liv med hinanden, nu hvor det bliver høst og efterår, advent og jul; En undren og en tak fra os, der er blevet mætte. En undren over, at noget er til. At vi er her og får lov at låne tiden og hinanden.

3 Noget må vi få - og andet må vi låne Lån kirkens nye dåbskjoler TRINITATIS KIRKE Ikke alle har en dåbskjole i familien og udgifterne løber nemt op, når man gerne vil fejre en helt særlig festdag sammen med familie og venner. Derfor besluttede vi i foråret at anskaffe en dåbskjole, som man kan låne, hvis man skal holde barnedåb i Trinitatis Kirke. Dåbskjolen skulle være med skørt, tænkte vi, så alle børn, der bliver døbt i den, kan få deres navn broderet og på den måde også blive en synlig del af kirkens historie. Og i Trinitatis er der ikke langt fra ønske til handling. Else Jørgensen som kommer i vores Sognecafé hørte om overvejelserne, og vupti i juni måned blev vi de lykkelige ejere af ikke bare én men hele tre forskellige skønne dåbskjoler, som hun har syet til os med tilhørende underskørt, kyser og sløjfer til både drenge og piger. De mange damer i Sognecaféen har lovet, at de nok skal brodere navnene i, lige så hurtigt som vi kan døbe børnene Hermed skal lyde en stor TAK til Else Jørgensen for det store og smukke arbejde og ikke mindst for den varme omtanke, der ligger bag. Vi glæder os til at se kjolerne taget i brug! Ønsker I at låne en dåbskjole, kan I henvende jer til Kirkekontoret eller aftale nærmere med præsten ved dåbssamtalen. Økonomisk dåbsstøtte En vigtig del af at få sit barn døbt er også at kunne dele og markere dagen sammen med ens nærmeste. Det koster alt sammen selv en lille fest og ikke mindst, hvis man er på kontanthjælp, måske enlig forsørger eller lignende. Er du i den situation kan du nu søge om økonomisk dåbsstøtte, hvis du bor i Trinitatis Sogn og holder dåb i Trinitatis Kirke. Du skal udfylde et ansøgningsskema, som du får på Kirkekontoret eller af præsten og tilskuddet bliver givet i form af et gavekort til Fredericia Shopping. Præst udlånt er i september udlånt til opgaver i Haderslev Stift vedørende reformationsfejringen i Fra den 5. til den 25. september varetages hans arbejde derfor af korshærs - præst Merete Ørskov.

4 Allehelgen - livet har vi kun til låns Søndag den 6. november kl I hverdagen glemmer vi ofte, at det er en gave hver eneste morgen, vi får lov at slå øjnene op og tage imod endnu en Gudgiven dag. Ofte er det først, når vi mister en af vores nærmeste og elskede, at vi giver os tid til at lade erkendelsen bundfælde sig, at vi kun har livet med hinanden til låns. Allehelgens dag er i kirken den dag, hvor vi særligt mindes dem, vi fik lov at låne og dele livet med men som vi nu har mistet. Såvel salmer som prædiken vil derfor bære præg af dagens særlige stemning, vemodet, men også taknemmeligheden over det, vi fik givet gennem den døde og trøsten, som lyder til os i evangeliet om Guds evige nærvær og håbet om, at opstandelsen gælder og venter os alle. Efter prædikenen læses navnene på dem, vi har mistet i det forløbne år og som er blevet bisat fra eller begravet ved Trinitatis Kirke. På den måde får vi alle og ikke mindst de berørte familier lejlighed til at huske vores kære og besøge gravstedet. Søndag den 6. november kl I samarbejde med Foreningen Spædbarnsdød afholdes en særlig Allehelgens gudstjeneste for dem, der har haft den sorg at miste et barn. Bagefter er der samvær og hygge for familierne i Sognegården. Kirketaxa kan benyttes til gudstjenester i Trinitatis, Hybyhus og til arrangementer i Sognegården. Husk! Ved bestilling at nævne, at det er kirketaxa. Det koster 20 kr. pr. person. Tlf Høstgudstjeneste og høstmarked - at sige tak! Søndag den 25. september kl Alle vi, der er opvokset på landet husker høsttiden som en travl, men også hjælpsom tid, for alle der kunne, gav en hånd med, hvor der var behov. Det var en spændende tid, og meg et var ude af ens hænder, for vejret, der var er en afgørende faktor, var ingen herre over. Når høsten endelig var i hus, blev der fejret og takket, og vi børn var ikke i tvivl. Der var mere tid til leg og stemningen blev let og glad igen. Også i dag har vi brug for at sige tak. Tak for livet, for hinanden og for alle de ting, der aldrig bare må blive en selvfølge. Til årets høstgudstjeneste bliver kirken og Sogne gården festlig pyntet med årstidens blomster, kornneg og hvad vi bringer til kirken. Alle er velkommen til at medbringe frugt, grønt, marmelade, brød, blomster eller andet, som ved gudstjenestens begyndelse bæres ind af børnene, og som kan pynte i kirkerummet. Bagefter sælges det ved en mindre auktion under kirkefrokosten i Sognegården eller ved et af bordene til et hyggeligt udendørs høstmarked. Som noget NYT har vi nemlig i år valgt at begrænse auktionen og i stedet tilføjet et lille høstmarked, hvor vi sælger jeres donerede dejlige marmelade og hjemmelavede nørklerier og andet godt og brugbart. Vi sætter borde og parasoller op i gårdhaven og sørger for, at det bliver rigtig hyggeligt. Pengene, som kommer ind går til dem i sognet, som har brug for hjælp. Kirkefrokosten koster kr. 40,- for voksne og er gratis for børn. Vel mødt til alle både store og små!

5 Hunde både her og hisset Nico plejer at være med til alters ved korshærsgudstjenesterne. Her tjekker han forventningsfuldt, om andre hunde skal med i himlen i dag! Fotograf: Christian Heller Jeg er sikker på, at hunde må komme ind i himlen. Og katte og kanariefugle. Sikkert også sølvmåger, men fugleklatter og fugleskrig findes ikke i paradiset. Ej heller menneskeskrig. For her er al smerte ophørt. Sådan en paradisisk himmel har vi brug for. Både som et håb forude og som et helle lige her og nu. Himlen er Guds Rige. Og Guds Rige findes allerede og endnu ikke. Det findes midt iblandt os, her på jorden, og lige her i Trinitatis Sogn: Guds Rige opstår, hver gang kærligheden viser sig at være større end lidelsen. Hver gang en blomst vokser op af en lort. Det sker heldigvis hver dag. I en af de nyere salmer kalder Jens Rosendal verden for»vort lavlands tågedis«. I denne verden er kirken bygget som»en sang om paradis«og som et»skaberglimt«. En plakat i Kirkens Korshærs Varmestue siger, at»gode øjeblikke tæller«. Og vi oplever masser af gode øjeblikke hos os, masser af skaberglimt, hvor livet bliver nyt. Dem samler vi i hjertets skatkammer samtidig med, at vi deler ud af dem, så de mangedobles. Hos os kan alle og enhver komme direkte ind fra gaden, Varmestuen er åben: Hverdage kl onsdag også kl søndag kl Der er korshærsgudstjeneste i Trinitatis kirke følgende dage: Søndag den 25. september Søndag den 23. oktober Der uddeles alkoholfri vin under altergangen. Før alle søndagsgudstjenester serveres der kaffe i varmestuen kl og samme sted er der efterfølgende varm mad. slappe af og få en pause fra det, der kan gøre så ondt og være så ondt. Få mad, få bad, få nærvær, få frihed. I baggrunden nynner englene en sang om paradis. Og hundene er velkomne. Merete Ørskov TRINITATIS KIRKE Efterårets udstilling Fernisering fredag den 16. september kl Billedkunstner Hanne Wølk Gøtske fra Erritsø udstiller naivistiske billeder, med humoren og farver i centrum. Det er kunst for både store og små. Det er muligt at se udstillingen fra den 16. september til 18. november. Kunst- og kulturtur til Ribe Tirsdag den 12. oktober Heldagstur kl : Med besøg i Domkirken, på Domkirkepladsen med den nye Kannikegård og på Ribe Kunstmuseum. Pris kr. 200,- for tur, entre og kaffe. Man medbringer egen frokost. Der er stadig pladser at få. Vi råder til snarlig tilmelding til Kirkekontoret på eim@km.dk eller tlf Betaling senest 2 uger før turen. 5

6 Aftenmøder I efteråret har vi i samarbejde med Fredericia Bibliotek to aftenmøder. En litterær vandring, hvor man møder 5 forfattere i 5 af Fredericias baggårde, som besøges på en 2 timers rundgang. Senere på året er der et aftenmøde i Sognegården om et af livets store spørgsmål: Vores forhold til døden. Fredag den 2. september kl Mød op foran Billunds Boghandel, så får du en guidet tur rundt i Fredericia og møder 5 forfattere i forskellige baggårde. I Trinitatisgården møder du teolog og forfatter Pernille Hornum. Mandag den 24. oktober kl Kan man dø for sent? Et foredrag med forfatter og filosof Jacob Birkler, tidl. formand for Etisk Råd. Billetter af kr. 50,- købes på Fredericia Bibliotek. 6 Litteratur til debat Tirsdag den 20. september kl Planen af Morten Pape. fortæller om romanen. Tirsdag den 25. oktober kl Djævelen og frøken Prym af Paulo Coelho Ole Schubert er aftenens fortæller. Torsdag den 24. november kl Det syvende barn af Erik Valeur. OBS! Denne aften foregår på Fredericia Bibliotek. Tilmelding til. Efterårets arrangementer i Kirken og Sognegården Fredagsmøder Efterårets fredagsmøder handler om forskellige vinkler på det forunderlige liv: Bøvl og begejstring, alvor og Fredag den 16. september kl Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder ved Erik Lindsø, kulturjournalist og forfatter. Fredag den 14. oktober kl Mit forunderlige liv ved Niels Elberling, tidl. højskoleforstander. Fredag den 11. november kl Storm P en reaktionær i verdensformat ved Oliver Karst, sognepræst i Felsted. sjov og alt det indimellem! Tre fortællere spejler det særlige ved at være tilstede midt i det vidunderlige liv.

7 Den nye arrangementsfolder Den nye arrangementsfolder, der dækker alle aktiviteter i sognet fra august 2016 til august 2017 ligger nu på vores hjemmeside. Den trykte folder kan man hente i Kirken eller Sognegården, hvis ikke I allerede har modtaget den i jeres postkasse. Læs om de man - ge aktiviteter, møder, foredrag og koncerter som det kommende år byder på. Velkommen til babysalmesang Vi starter nyt hold tirsdag den 30. august kl Kontakt kirke- og kulturmedarbejder Lisbet Møller Larsen, hvis du vil vide mere eller tilmelde dig. kirku@trinitatis-kirke.dk / Mobil TRINITATIS KIRKE Kirkelivet med børn og unge Lørdagsdåb I efteråret 2016 tilbyder vi muligheden for lørdagsdåb: 10. september kl november kl Vi gør opmærksom på, at gudstjenesten kun finder sted, hvis der er tilmeldte til dåb. Børnekonfirmand-undervisning Nyt navn, men samme gode tilbud til nysgerrige børn i 3. klasse En af folkekirkens største succeser har ændret navn, men det er stadig samme gode indhold og målgruppen er fortsat sognets 3. klasser. Netop succesen har gjort, at børnekonfirmand (tidligere minikonfirmand) nu er et fast led i alle kirkers dåbsoplæring. Det betyder her hos os, at vi gør kirken levende og håndgribelig for aldersgruppen og ikke mindst fortæller alle de gode historier, som børnene kan spejle sig selv og deres liv i. Børnene er umiddelbare og nysgerrige, så det er ikke svært at gøre timerne livlige Lisbet Møller Larsen kommer på besøg på skolerne og fortæller om børnekonfirmand. Her får børnene en invitation med hjem. Kontakt Lisbet: kirku@trinitatis-kirke.dk 7

8 Godnathistorie - Når mørket falder på en mor fortæller Velkommen til Godnathistorie BUSK en familiegudstjeneste Søndag den 30. oktober kl Børnekor og børnekonfirmander er drivkræfterne i denne familiegudstjeneste, hvor der er fokus på Børn Unge Sogn Kirke. Gudstjenesten er også en afslutning på børnekonfirmandernes undervisningsforløb i kirken. Konfirmandgudstjenester Særlige gudstjenester for provstiets konfirmander finder sted følgende dage og steder: Sct. Michaelis kirke torsdag den 13. oktober kl Hannerup kirke tirsdag den 8. november kl Lyng kirke onsdag den 11. januar kl Udenfor er mørket faldet på, men gennem døren, der står på klem, stråler lyset og varmen os i møde. Mens den lille klemmer sine små hænder ekstra om fars hals og dér på armen betuttet vender sit hoved mod alt det nye og spændende, løber den store straks med glæde og forventning mod alteret i kirken, og i hendes»se mor«, da hun får øje på kig-kassen ved trappen, høres den samme varme forventning, som rummet er fyldt af. Vi er kommet i kirken i aften for at høre Godnathistorie, og da alle har fundet hver sin lille plads på puder eller tæpper foran alterbordet, tændes fortælle-lyset. Lyden af de ni bedeslag fylder kirkerummet, mens de små ivrigt holder styr på, at der tælles rigtigt. Så begynder historien. De smås øje er spændt rettet mod kig-kassen: Hvad mon der er i den? Hvad mon historien handler om i dag? Nysgerrigheden efterfølges af et til tider spændt sus gennem rummet. Andre gange af en undren, men altid af at være. bare være tilstede, lytte, måske hvile i mors eller fars arme og mærke roen, trygheden, evigheden og følelsen af at høre til. Dér på gulvet i kirken glemmes verden udenfor for en stund og kun tiden og samhørigheden råder. Da fortælle-lyset slukkes rykker den store glad, men utålmodig i mit ærme. Aftensmaden venter i de varme stuer overfor kirken. Onsdag den 7. september kl Onsdag den 5. oktober kl Onsdag den 2. november kl Onsdag den 7. december kl OBS! Fortællingen og samværet i kirken er gratis, maden koster kr. 20,- for voksne og er gratis for børn. Ja, ikke bare aftensmaden, også farverne og papiret, puslespillet, kridtet, dukkerne og tiden til leg. Da vi senere lige til puttetid mæt lukker døren bag os, med tak og den selvsamme ro fra kirken i kroppen, kigger de små barneøje ind i mine og en lille barnestemme siger:»mor, hvornår skal vi ned i kirken til Godnathistorie igen«? Bente Sindahl Jensen»Lyden af de ni bedeslag fylder kirkerummet«8

9 Børnekoret åbner op for nye medlemmer Alle sangglade piger i klasse er mere end velkomne i børnekoret. Vi øver hver onsdag fra kl til i Sognegården, og vi holder en god pause med kage og saftevand. Der er kompetent undervisning og vi er seriøse, når der øves men der er bestemt også plads til at hygge sig og grine sammen. F.eks. bliver der om efteråret arrangeret en pizza/film aften for pigerne, mens vi om foråret er på en afsluttende korudflugt. Børnekoret medvirker ved 4-6 kirkelige handlinger om året, bl.a. høstgudstjeneste, adventskoncert, fastelavn hvor det forventes, at man deltager så meget som muligt. Koret ledes af en af kirkens organister, og pigerne lærer noget grundlæggende sangteknik og Musik og koncerter Søndag den 2. oktober kl hvad det vil sige at synge i kor. Man får undervisning af høj kvalitet og mulighed for at lære at synge. Koret er automatisk»korskole«for kirkens pigekor, og når pigerne er modne til det, vil de blive tilbudt en plads i pigekoret efter at have bestået en lille optagelsesprøve. At synge i kor giver mulighed for at lære at synge, står frem foran andre, være en del af et fællesskab, og så er det tilmed gratis! Så grib chancen og tilmed dit barn. Kontakt organist Lars Gregersen for mere information om børnekoret (se bagerst i bladet). Efterårets og vinterens koncerter indledes med en korkoncert med vokalensemblet»aarhus Barokkor«. På programmet står 3 af J.S. Bachs store motetter bl.a.»jesu, meine Freude«og»Singet dem Herrn ein neues Lied«. Mellem korafdelingerne spiller Niels Erik Aggesen enkelte orgelværker af J.S. Bach bl.a. den berømte Toccata og fuga i d-mol. Aarhus Barrokkor ledes af dirigent Michael Hvas Thomsen. Koncerten arrangeres i samarbejde med Fredericia Musikforening. Entre ved døren kr. 50,- TRINITATIS KIRKE Besøgstjeneste»Ingen har så lange arme, at han kan omfavne sig selv«citat Per Arne Dall Ingen skal sidde alene, og der er mange at nå ud til hvis du har lidt ekstra tid og hjerterum, vil vi gerne bruge dine gode kræfter i Kirkens Besøgstjeneste. Kontakt diakonimedarbejder Elene Munk, mobil , hvis du vil høre mere enten for at modtage et besøg eller vil være besøgsven. 9

10 Korn - ord til eftertanke»vi skal være generøse. Tro er at dele med andre. De gaver, vi får, skal vi ikke beholde for os selv.«simon Grotrian, digter»there is a crack in everything, That s how the light gets in.«der er en revne i alting det er sådan lyset kommer ind. Sognepræst Kristian Bøcker, Jelling Dit sprog. Dit køn. Dit navn. Din nationalitet. Din tro. Dit humør. Dit udseende. Dine minder. Din samvittighed. Dine forældre. Dine børn. Hvor meget af det har du selv valgt? Eksistens. Samtalekort fra Grundtvigsk Forum 10 Aftensang Lørdage kl i november og december Fra lørdag den 12. november og helt frem til jul. Aftensang er et forløb over ca. 30 minutter med sang- og musik - indslag, refleksion og fællessalmer til kirkeåret og årstiden. Et forløb, der skaber rum til fordybelse og eftertanke i årets mørkeste tid. Kirkens præster medvirker på skift med en kort refleksion over et valgt tema og kirkens korsangere synger for på fællessalmerne med Niels Erik Aggesen ved orglet. Derudover er der en lang række forskellige lokale medvirkende musikere fra gang til gang. Aftensang foregår i kirkens kor og der afsluttes med et glas varmt gløgg i våbenhuset. Advents- og julekoncert Søndag den 27. november kl Advents- og juletid er forventningernes tid. Der er så mange ting, vi glæder os til - traditioner, som holdes i hævd og er med til at skabe den rette stemning. Det gør vi også i Trinitatis, når vores Pigekor og organist Niels Erik Aggesen holder koncert 1. søndag i advent. Der bliver både mulighed for gensynsglæde, når pigerne synger en lang række af vores kendte og elskede advents og julesalmer samtidig kan vi med forventning glæde os til at blive præsenteret for en samling af reformationstidens julesalmer, der på trods af 500 år på bagen, stadig er aktuelle og i brug. Niels Erik Aggesen spiller desuden enkelte orgelstykker, som også bærer julestemningen med til os og ikke mindst bliver der mulighed for at synge julesalmer sammen. Der er fri adgang til koncerten. 12. november Birgitte Buur, orgel (Lyng Kirke) præsenterer nye salmer af Lisbet Smedegaard Andersen med melodier af Birgitte Buur 19. november Trinitatis Kirkes Børnekor; Lars Gregersen, dirigent og orgel 26. november Fredslyset fra Betlehem; Trinitatis Kirkes Pigekor og Niels Erik Aggesen, dirigent og orgel 3. december Elever fra Den Kreative Skoles talentlinje 10. december Det danske Musicalakademi s Julekor 17. december Elever fra den Kreative Skoles talentlinje

11 Kontakt Sognepræst (kbf.) Øster Voldgade 12 Mobil: Sognepræst og teologisk konsulent Ronæsbrovej 18, Føns 5580 Nr. Åby Mobil: Korshærspræst Merete Ørskov Mobil: Organist Niels Erik Aggesen 6. julivej 56 Mobil: Privat: Organist Lars Gregersen Kobbelgårdsvej Fredericia Mobil: Kirketjener Charlotte Rüsz Spicavænget 6 Mobil: Privat: Kirketjener Annette Olander Søndergade Middelfart Mobil: Privat: Kirke- og diakonimedarbejder Elene Munk Hjorslevvej Otterup Mobil: eim@km.dk Kirkekulturmedarbejder Lisbet Møller Larsen Nr. Bjertvej 68, 6000 Kolding Tlf kirku@trinitatis-kirke.dk Trinitatis kirkekontor Danmarksgade 61 Tlf Fax trinitatis. sognfredericia@km.dk Kontorets åbningstider: Tirs. - tors. kl TRINITATIS KIRKE Kordegnekontor Christiansvej 6 Tlf trinitatis. sognfredericia@km.dk Kontorets åbningstider: Man. - tors. kl Fre. kl Formand for menighedsrådet Linda Frandsen Lumbyesvej 14, lejl. 71 Mobil: llf@trinitatis-kirke.dk Kirkeværge Finn Aage Østergaard, Dalegade 13 Tlf foe@trinitatis-kirke.dk Formand for Sognegårdsudvalget Jørgen Hviid, Johannevej 5 Tlf jh@trinitatis-kirke.dk Kirkegårdenes kontor Kirkernes Hus Christiansvej 6 Tlf Trinitatis kirkegård Kirkegårdsassistent Ole Hougaard Tlf Mobil: Kirkebladet udgives af Trinitatis Kirkes menighedsråd. Redaktionsudvalget består af (ansvartshavende redaktør), og Lisbet Larsen Hvor henvender man sig: Ved fødsler Hvis forældrene er gift, skal der ikke foretages nogen anmeldelse den sendes automatisk fra jordemoderen. Er forældrene ikke gift, skal faderskabet registreres på blanketten Omsorgs- og ansvars- erklæring, som sendes til Kordegnekontoret, Chris tiansvej 6, senest 14 dage efter barnets fødsel. Blanketten findes på www. personregistrering.dk Ved dåb Henvendelse til Kordegnekontoret, Christiansvej 6, hvor tidspunkt for dåben aftales. Ved vielser Henvendelse til Kordegnekontoret, Christiansvej 6, hvor tidspunkt for vielsen aftales. Ved dødsfald og bisættelse/begravelser Henvendelse til en bedemand, som træffer aftale med den præst, der skal foretage den kirkelige handling. Man kan også henvende sig direkte til en af kirkens præster. Ved navneændring Navneændring skal ske ved digital anmeldelse på Der er et gebyr på 500 kr. Navneændring ved bryllup er gratis, hvis der ansøges senest 3 måneder efter bryllupsdagen. 11

12 Gudstjenester, koncerter og arrangementer i Trinitatis September 2. Litterær baggårdsvandring kl * s.e. trinitatis kl Luk 10,38-42 Martha og Maria Inds.: Danmission 6. Kirken på vej. Reformationsfejring i Pjedsted kl Godnathistorie kl * Merete Ørskov og Lisbet Møller Larsen s.e. trinitatis kl Merete Ørskov Joh 11,19-45 Opvækkelsen af Lazarus 16. Fredagsmøde kl * Efterårsudstilling åbner kl * s.e. trinitatis kl Mark 2,14-22 Levi kaldelse Inds.: Menighedsplejen 20. Litteratur til debat kl * 21. Menighedsrådsmøde kl s.e. trinitatis kl * Høstgudstjeneste med frokost og høstmarked & Merete Ørskov Joh 15,1-11 Det sande vintræ Inds.: Menighedsplejen Korshærsgudstjeneste kl * Merete Ørskov 27. Gudstjeneste på Hybyhus kl Oktober s.e.trinitatis kl Joh 1,35-51 De første disciple kaldes Inds.: Menighedsplejen Døvegudstjeneste kl Ulrich Thiim Korkoncert kl * 5. Godnathistorie kl * og Lisbet Møller Larsen s.e.trinitatis kl Matt 21,28-44 Vingårdslignelserne 12. Kunst- og kulturtur kl. 8.30* 14. Fredagsmøde kl * s.e. trinitatis kl Luk. 13,1-9 Lignelsen om figentræet Inds.: Folkekirkens Mission s.e. trinitatis kl Mat. 18,1-14 Den største i himmeriget Korshærsgudstjeneste kl * Merete Ørskov 24. Aftenmøde kl * 25. Gudstjeneste på Hybyhus kl Kirken på vej. Reformationsfejring i Herslev Kirke kl Litteratur til debat kl * 26. Menighedsrådsmøde kl s.e. trinitatis kl * Familiegudstjeneste - BUSK & Lisbet Møller Larsen Inds.: Samvirkende Menighedsplejer November 2. Godnathistorie kl * og Lisbet Møller Larsen 6. Allehelgen kl * Allehelgen kl * Gudstjeneste i samarbejde med Foreningen Spædbarnsdød 11. Fredagsmøde kl * Tinglev Bogtrykkeri Aftensang kl * s.e. trinitatis kl Luk 17,20-33 Guds rige og menneskesønnens dag Inds.: KFUM s Soldatermission 19. Aftensang kl * 20. Sidste søndag i kirkeåret kl Kirkefrokost Matt 11,25-30 Jesu Fryderåb Inds.: Menighedsplejen, julehjælp i sognet 20. Kirken på vej. Reformationsfejring i Egeskov Kirke kl Menighedsrådsmøde kl Litteratur til debat kl * 26. Aftensang kl * Fredlyset fra Betlehem søndag i advent kl Matt 21,1-9 Indtoget i Jerusalem Inds.: Kirkens Korshær, Fredericia 29. Gudstjeneste på Hybyhus kl December 1. Kirken på vej. Reformationsfejring i Sct. Michaelis Kirke kl Aftensang kl * 4. 2.søndag i advent kl Luk. 21,25-36 De sidste tider Inds.: Menighedsplejen, julehjælp i sognet 7. Godnathistorie kl * * Se omtale i bladet Scan koden og læs mere om Trinitatis Kirke

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

TRINITATIS KIRKE. Fælles om det daglige brød. 27. årgang nr september - oktober - november

TRINITATIS KIRKE.   Fælles om det daglige brød. 27. årgang nr september - oktober - november TRINITATIS KIRKE www.trinitatis-kirke.dk Fælles om det daglige brød 27. årgang nr. 3-2018 september - oktober - november I kirken har vi begge fællesskaber. Vi deler både livets brød og det daglige brød.

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

TRINITATIS KIRKE. www.trinitatis-kirke.dk. 23. årgang nr. 4-2014 september - oktober - november

TRINITATIS KIRKE. www.trinitatis-kirke.dk. 23. årgang nr. 4-2014 september - oktober - november TRINITATIS KIRKE 23. årgang nr. 4-2014 september - oktober - november Omsorg er det den for tiden stærke skylder den for tiden svage 2 Diakoni er igen kommet på dagsordenen i vores kirker. Det er godt.

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

TRINITATIS KIRKE. Altid allerede elsket. 26. årgang nr september - oktober - november.

TRINITATIS KIRKE. Altid allerede elsket. 26. årgang nr september - oktober - november. TRINITATIS KIRKE www.trinitatis-kirke.dk Altid allerede elsket 26. årgang nr. 4-2017 september - oktober - november Besøgstjeneste»Ingen har så lange arme, at han kan omfavne sig selv«citat Per Arne Dall

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

TRINITATIS KIRKE. www.trinitatis-kirke.dk. 24. årgang nr. 4-2015 september - oktober - november

TRINITATIS KIRKE. www.trinitatis-kirke.dk. 24. årgang nr. 4-2015 september - oktober - november TRINITATIS KIRKE 24. årgang nr. 4-2015 september - oktober - november At fortælle er at sætte ting sammen, der er gået i stykker Ønsker du at modtage kirkebladet, kontakt venligst kirkekontoret på tlf.

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Evighedens sange. Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Erik Høegh-Andersen

Evighedens sange. Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Erik Høegh-Andersen 1 Evighedens sange Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2012. Erik Høegh-Andersen Herre, dit rige er dér, hvor man død byder trods, det komme til os. Amen. Det er høstgudstjeneste

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

TRINITATIS KIRKE. www.trinitatis-kirke.dk. 22. årgang nr. 5-2013 december - januar - februar

TRINITATIS KIRKE. www.trinitatis-kirke.dk. 22. årgang nr. 5-2013 december - januar - februar TRINITATIS KIRKE 22. årgang nr. 5-2013 december - januar - februar Julen er fuld af historier H.C. Andersen har mindst to. Sørgelige. På hver sin måde. Den ene er»den lille pige med svovlstikkerne«. En

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er 25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er strålende hvidt. Alt der kunne tages ned blev båret ud af

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2016-17 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Høsttanker og nye begyndelser.

Høsttanker og nye begyndelser. Kirkenyt for Tingsted kirke september-oktober 2018 Høsttanker og nye begyndelser. Efteråret står og tripper i kulissen. Efter den varmeste sommer i mands minde, er det som skal vi vende os, lidt mere end

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31 1 1.søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 7. juni 2015 kl. 10.00. Koret Voices fra Sct. Pauli kyrka, Göteborg medvirker. Salmer: 745/434/685,v.4/614,v.1-5// 614,v.6-9/439/41/13. Åbningshilsen Hjertelig

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

19. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 2. oktober 2016 kl Salmer: 443/434/335/417//164/439/569/318

19. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 2. oktober 2016 kl Salmer: 443/434/335/417//164/439/569/318 1 19. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 2. oktober 2016 kl. 10.00. Salmer: 443/434/335/417//164/439/569/318 Åbningshilsen En særlig dag: Nu højmesse, så kirkefrokost og så kl. 13 over på Torvet

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

TRINITATIS KIRKE. www.trinitatis-kirke.dk TRINITATIS KIRKE. Valg til menighedsråd. Meddelelser. Møder og arrangementer. Fælles for Fredericia provsti

TRINITATIS KIRKE. www.trinitatis-kirke.dk TRINITATIS KIRKE. Valg til menighedsråd. Meddelelser. Møder og arrangementer. Fælles for Fredericia provsti TRINITATIS KIRKE Valg til menighedsråd Meddelelser Møder og arrangementer Fælles for Fredericia provsti Koncerter i kirken Aktivitetskalender 21. årgang nr. 4 september - oktober - november 2012 Valg til

Læs mere

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 Kirke og Sogn På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 2 KIRKE OG SOGN KIRKE OG SOGN 3 Infoside Kirkekontoret, Sognegården, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg 86 29 57 33 Mandag-fredag kl. 10.00 13.00 Torsdag

Læs mere

TRINITATIS KIRKE årgang nr juni - juli - august

TRINITATIS KIRKE årgang nr juni - juli - august TRINITATIS KIRKE www.trinitatis-kirke.dk 25. årgang nr. 3-2016 juni - juli - august »Some people are so poor - all they have is money«ønsker du at modtage kirkebladet, kontakt venligst kirkekontoret på

Læs mere

I N D B Y D E L S E T I L M I N I - P I L G R I M S V A N D R I N G. i Gl. Havdrup Kirke

I N D B Y D E L S E T I L M I N I - P I L G R I M S V A N D R I N G. i Gl. Havdrup Kirke I N D B Y D E L S E T I L M I N I - P I L G R I M S V A N D R I N G i Gl. Havdrup Kirke Denne folder er ment som en hjælp til at se kirken på en anden måde. Ikke blot som en fin bygning vi som turister

Læs mere

Lyng Sogns Kirkeblad september oktober november 2013

Lyng Sogns Kirkeblad september oktober november 2013 Lyng Sogns Kirkeblad september oktober november 2013 Kirkekontor: Højmosevej 3-5, Tlf. 30 63 17 77 tlf.tid: Mandag-torsdag 9-13 mail: lyngkirke@lyngkirke.dk Fælleskontoret Kirkernes Hus: Christiansvej

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke 2013 En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke Sct. Pauls Kirke har en række tilbud og aktiviteter, der foregår i og ud fra kirkens sognehus. Fælles

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

TRINITATIS KIRKE årgang nr /2017 december - januar - februar

TRINITATIS KIRKE årgang nr /2017 december - januar - februar TRINITATIS KIRKE 25. årgang nr. 5-2016/2017 december - januar - februar Varme hjerter giver varme hænder og fødder Når kulden svøber sig om træ r og kviste, og vintermørket gør os grå og triste, da tænder

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer:

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: 15 292 448 403 352-353 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Der var et menneske,

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej.

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 15. december 2013 Kirkedag: 3.s.i advent/b Tekst: Luk 1,67-80 Salmer: SK: 87 * 12 * 76 * 89 * 90,2 * 88 LL: 87 * 70 *78 * 123 (Luciagudstj) Vi kender sikkert

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

TRINITATIS KIRKE. www.trinitatis-kirke.dk. 23. årgang nr. 5-2014/2015 december - januar - februar

TRINITATIS KIRKE. www.trinitatis-kirke.dk. 23. årgang nr. 5-2014/2015 december - januar - februar TRINITATIS KIRKE www.trinitatis-kirke.dk 23. årgang nr. 5-2014/2015 december - januar - februar Et hvilested for dem, der bærer tunge byrder 2 Et nyt og lidt anderledes gravsted er fornylig blevet indrettet

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 11-11-2015 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 5,1-12 Det er som om at vi kender hinanden så godt når vi samles til Alle helgens dagens gudstjenester. Vi er alle kommet med en sindets

Læs mere

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Folkekirken i Gladsaxe kom indenfor! Spaghetti-gudstjeneste Søborgmagle Kirke... 1 Første gang: onsdag den 27. august kl. 17.30 Kirkerne i Gladsaxe kommune prøver

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

15.s.e.trin.B 2018 Luk 10,38-42 Salmer: Vi kan alle se scenen for os. Jesus er gæst hos sine meget gode venner, -de tre

15.s.e.trin.B 2018 Luk 10,38-42 Salmer: Vi kan alle se scenen for os. Jesus er gæst hos sine meget gode venner, -de tre 15.s.e.trin.B 2018 Luk 10,38-42 Salmer: 402-447-678 411-400-401 Vi kan alle se scenen for os. Jesus er gæst hos sine meget gode venner, -de tre søskende Martha, Maria og Lazarus. Jesus er nok ikke alene

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen Konfirmation 24. april 2016 Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen 369 Du, som gir os liv 14 Tænk, at livet koster livet 192 v. 7-9 Du, som har dig selv 752 v.4-5 Gå da frit 13 Måne og sol Bøn: Vor Gud og far

Læs mere

TRINITATIS KIRKE. www.trinitatis-kirke.dk. 24. årgang nr. 3-2015 juni - juli - august

TRINITATIS KIRKE. www.trinitatis-kirke.dk. 24. årgang nr. 3-2015 juni - juli - august TRINITATIS KIRKE 24. årgang nr. 3-2015 juni - juli - august Kære konfirmander Sammenfatning af tale i kirken den 9. maj 2015 Ønsker du at modtage kirkebladet, kontakt venligst kirkekontoret på tlf. 75

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Sognepræst Organist Graveren i Thyregod Kirkeværge Thyregod Graveren i Vester Kirkeværge Vester Formand Hjemmeside

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Liv og opstandelse i Trinitatis

Liv og opstandelse i Trinitatis TRINITATIS KIRKE www.trinitatis-kirke.dk Liv og opstandelse i Trinitatis 25. årgang nr. 2-2016 marts - april - maj Menighedsformandens årsberetning ved kirkefrokosten søndag den 17. januar Ønsker du at

Læs mere

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Herning Valgmenighed En Grundtvigsk valgmenighed Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Hvem er vi? Herning Valgmenighed er en fri sammenslutning indenfor folkekirken i den grundtvigske tradition.

Læs mere

TRINITATIS KIRKE. Sorg er til glæde vendt. 27. årgang nr /2019 december - januar - februar.

TRINITATIS KIRKE. Sorg er til glæde vendt. 27. årgang nr /2019 december - januar - februar. TRINITATIS KIRKE www.trinitatis-kirke.dk Sorg er til glæde vendt 27. årgang nr. 4-2018/2019 december - januar - februar Gud er for stor til kirken - Han kommer til verden Når det vender Det vender lige

Læs mere

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Evige Gud, vor Far i Himlen hold vore døde i dine gode hænder og tag imod vore nyfødte, så at de erfarer, at de altid bliver ledet af din hånd nu og i evighed.

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201 Nu falmer skoven trindt om land Mel.: Johan H. Nebelong 1889 Jeg ved et evigt Himmerig 1) Nu falmer skoven trindt om

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Herre, vær os nær, når vi sørger. Vær os nær, når vi skal tage os af vore spæde. Vær os nær, når vi lever. Vær os nær, når vi dør. AMEN Det lille barn er

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 1 Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl. 14.30. Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 2,1-20 Bøn. Lad os bede!

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. 06-12-2015 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. Der er mange oplevelser i livet, og jo ældre man bliver, jo mere har man været med til. Også som præst har jeg fået lov til

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

april maj juni Indhold:

april maj juni   Indhold: Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2018 april maj juni Indhold: Foråret kommer 2 Goddag til endnu en ny præst 2 Eftermiddagsgudstjenester 3 Tusmørkeandagter 3 Familiegudstjenester 3 Kalender 4-5 Den nye

Læs mere

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015 Obbekær Forsamlingshus Formand Finn Vind 75 42 30 64 Kasserer Erik Bendtsen 51 58 60 39 Sekretær Bjarne Schmidt Philipp 22 96 55 55 Medlem Lis Thomsen 20 44 89 33 Medlem Bartina Swart 74 76 19 92 Udlejning

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112

PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst Hold selv i os din julefest, Da skal med

Læs mere

14. søndag efter Trinitatis

14. søndag efter Trinitatis 14. søndag efter Trinitatis Salmevalg 13: Måne og sol, vand, luft og vind 448: Dåbssalme: Fyldt af glæde 42: I underværkers land jeg bor 508: Bryd frem mit hjertes trang at lindre 14: Tænk, at livet koster

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

2. juledag Matt. 23, 34-39; Jer 1,17-19; ApG 6,8-14 og 7,54-60 Salmer: 129, 118, , 108, 114

2. juledag Matt. 23, 34-39; Jer 1,17-19; ApG 6,8-14 og 7,54-60 Salmer: 129, 118, , 108, 114 2. juledag Matt. 23, 34-39; Jer 1,17-19; ApG 6,8-14 og 7,54-60 Salmer: 129, 118, 122 130, 108, 114 Lad os bede! Herre, tak fordi din julefred er mere end god mad, slik og kager. Hold os fast til dig, også

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Julen 2016 i Holbøl kirke

Julen 2016 i Holbøl kirke Julen 2016 i Holbøl kirke Med fredslys fra 1. søndag i advent til helligtrekonger. 1 Advent er forventning og forberedelse til julen, hvor vi fejrer, at Jesus kom til verden. Adventskrans, julekrybbe,

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 14,1-11

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 14,1-11 1 3. søndag efter påske II. Sct. Pauls kirke 17. april 2016 kl. 10.00. Salmer:674/434/219/206//230/430/379/efter bortsendelsesordene: Hos dig er glæde (129 salmer nr. 936)/375 Åbningshilsen Lagde I mærke

Læs mere

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS Dåb og nadver er hellige handlinger, og de er synlige tegn på, at Gud kommer os i møde og rører ved os. DÅB Både børn og voksne kan blive døbt.

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

17. søndag efter Trinitatis

17. søndag efter Trinitatis 17. søndag efter Trinitatis Salmevalg 729: Nu falmer skoven trindt om land 392: Himlene, Herre, fortælle din ære 728: Du gav mig, o Herre, en lod af din jord 68: Se, hvilket menneske 730: Vi pløjed og

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 At ligge på ryggen og kigge på stjernerne... Midt i denne travle juletid har vi muligheden for at lade os inspirere af følgende historie. Der var en

Læs mere

Lejlighedskor søges! Menighedsrådsvalg Krea-klub eller åben sognegård Babysalmesang et forsøg

Lejlighedskor søges! Menighedsrådsvalg Krea-klub eller åben sognegård Babysalmesang et forsøg September 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Lejlighedskor søges! Menighedsrådsvalg Krea-klub eller åben sognegård Babysalmesang et forsøg På bl.a. Facebook kan du se kirkens nye video, hvor medlemmer

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August 2019 Valgmenighed Døbefont pyntet til barnedåb Påskedag 2019 Nyt fra Menighedsrådet Når I sidder med dette kirkeblad i hånden, har vi et veloverstået Årsmøde bag os. Vi håber,

Læs mere

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens SØNDAGSCAFÉ I SCT. OLAI SOGNEGÅRD PROGRAM 2014/2015 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE Arrangør: Sct. Olai menighedsråd Hurtigt overblik Søndag d.

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

Palmesøndag 20. marts 2016

Palmesøndag 20. marts 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Kristus kommer Salmer: 176, 57; 68, 59 Evangelium: Joh. 12,1-16 "Det forstod hans disciple ikke straks", hørte vi. De kunne først forstå det senere. Først efter påske og pinse,

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis

Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis For ikke meget mere end et år siden stod jeg på en intensiv afdeling på Kolding sygehus sammen med min familie, vi stod omkring min bedstefar, vi havde

Læs mere