Sengeløse Nyt. Loppemarked i byen - en dejlig weekend. Læs inde i avisen om Loppemarked på Holme. Cirkus Arli. Tilbygning til Præstegården

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sengeløse Nyt. Loppemarked i byen - en dejlig weekend. Læs inde i avisen om Loppemarked på Holme. Cirkus Arli. Tilbygning til Præstegården"

Transkript

1 Sengeløse Nyt 16. Årgang Nummer 7 September 2012 Loppemarked i byen - en dejlig weekend Læs inde i avisen om Loppemarked på Holme Cirkus Arli Tilbygning til Præstegården Høstfest i kirken Vellykket Damefrokost Løse ender og løse ænder i mosen? Pokaler og Æresmedlemmer Og meget mere og på Plejehjemmet på loppemarkedet Nyt om stednavne Næste nummer udkommer oktober- Deadline: 9. oktober 2012

2 Sengeløse Gymnastik- og Idrætsforening Hovedformand: Jens Bertelsen, Stendiget / Hovedkasserer: Jørn Brendstrup, Håndværkerbakken Næstformand: Ulla Bang Hyldegård, Ingersvej 4, 2640 Hedehusene Amatørscene: Kristine Trangbæk. Enghavegårdsvej Fodbold: Jeppe Hansen, Stendiget Fællesidræt: Ulla Bang Hyldegård, Ingersvej 4, 2640 Hedehusene Gymnastik: Bjarke Rasmussen Ole Rømersvej / Senioridræt Jan Løwert, Bondehøjvej Volleyball: Per Wiedekamm, Banestokken 5: Festudvalg:... John Jørgensen, Kirkestien Cafeteria:... Uffe Wolstrup, Ole Rømersvej / Sengeløse Hallens Cafeteria : SGIF Klublokale Spangåvej 10, Hjemmeside : Sengeløse Pensionistforening afholder bankospil Tirsdag den 9. oktober kl pc. Sengeløse Kommunalforening afholder ordinær generalforsamling i Sognegården, Landsbygaden 70 onsdag den 24. oktober kl Dagsorden i henhold til lovene Forslag til dagsorden skal være bestyrelsen i hænde skriftligt, senest 2. oktober Kvittering for betalt kontingent bedes medbragt. Alternativt kan kontingent betales ved indgangen Bestyrelsen Loppemarkedets fjernstyrede banko Følgende numre har vundet Alle præmier er afhentet. Stabil havemand/handyman søges Kontakt: Fisker på Afspændingsmassage og Zoneterapi Helle Kolstrup afspændingsmassør og zoneterapeut laserbehandling tilbydes Landsbygaden 64 Sengeløse, 2630 Taastrup tlf Sengeløse Nyt Vintoften 34, Sengeløse, 2630 Taastrup Tlf.: Redaktion og bladudvalg: Ole Holm (ansv.), tlf.: Lars Petersen, tlf.: Kurt Søborg, tlf.: Gert Lauridsen tlf.: Merry Lisbeth Rasmussen Tlf.: Oplag: Husstandsomdeles i Sengeløse sogn, den gamle Sengeløse kommune Der er deadline 9.oktober 2012 Avisen udkommer oktober 2012 Læs Sengeløse Nyt på Lavlund Brolægning Aps Brolæggermester Michael Lavlund Tåstrup Vænge Tåstrup cvr. nr Mob. tlf

3 Igen en vellykket damefrokost De trofaste piger var der. Her med en af nyhederne grill kylling a la Skagen Og sanglærken var der Dragshow Lille søde Heidi alias Ejvin Rasmussen (God nyhed) Bjarne stod for musikken Og Mette takker af efter 5 år som chefarrangør. Atter en vellykket damefrokost uden de store ændringer. De uundværlige tjenere

4 Det skal være sjovt Bjarne Opera Hansen fylder 50 år Udi de voksnes rækker du træder ind i da da da og derfor denne hyldest. Vi syntes, du skal ha en skål som den fra hjertets det mest intime rum kort sagt fra hjertet kom. Han laver sjov, han er sjov, ikke for ingen ting har vi valgt hans motto som overskrift. Han er født på Frederiksberg, gik i skole i Sengeløse og i lære i Din Tøjmand. Var på Ollerup Gymnastik Højskole - et must, som søn af gymnastikægteparret Else og Verner Hansen, kendt af mange ældre Sengeløsere. Løb hornene af sig på Færøerne og Island. Tog på tommelfingeren i USA og Canada og så som ægte Rooligan VM i fodbold i Mexico. Elsker at optræde I 1986 fik han hjemve og fik arbejde i Klubben. Han kan godt lide at arbejde med børn og unge, men han havde en skuespiller i maven og havde allerede debuteret ved et skolebal med den dengang kendte Sten med det ekstra Ben - dide - lide - dum. Var et smut i Århus, hvor han optrådte på Gjellerupscenen og Århus Studenterscene. Det var alvor det med skuespillerriet, og han læste hos Hanne Bjarnhof, men blev vraget til Teaterskolen. I stedet gik han på Guideskole hos Tjæreborg. Var entertainer på Mallorca, hvor han mødte Lena, som var guide. Efterfølgende har han skiftevist boet i Århus, på Mallorca og i Norge. Har været discjockey på DFDS-bådene og vendte i 2000 tilbage til Sengeløse, og var klubmedarbejder i Taastrup og Sengeløse. Og jo, han er stadig skuespiller. Er med i Amatørscenen og optræder sammen med vennen Thomas Kristensen med Skæve stykker på forskellige institutioner. Siden sidste år har han været ansat som gravermedhjælper på Kirkegården. Siden han var 6 år, har han spillet fodbold. Er holdleder på 1. holdet og spiller nu på Oldboys Veteranhold. Arvefølgen er sikret. Sebastian spiller fodbold, og Josephine følger meget talentfuld i far og mors fodspor. På scenen skrå dens brædder Du vundet har et ry, ry, ry Og moret har du ofte med mangen sjov revy. Vi ønsker dig tillykke og vi kan ikke dy Hej komfaldera HURRA at råbe højt i sky På fødselsdagen torsdag d. 18. oktober er der åbent hus kl på Stendiget 3. Kurt Søborg Sengeløse Fritids- & Ungdomsklub Kirkestien 2 B, 2530 Taastrup. Tlf Tilbyder udlejning af: service til ca. 100 pers. Alt incl. Kanoer incl. Udstyr Hoppeborg Hurra - vi bliver boende Rygterne om Holme s lukning manet i jorden For godt to år siden var man vidne til det helt store drama, da Københavns Kommune havde planer om at nedlægge Holme som socialpsykiatrisk bosted til fordel for kriminelle tilflyttere. Ved gode kræfters fælles indsats blev dette heldigvis forhindret. Det vakte derfor både bekymring og frustration hos beboere og ansatte, da Holme ikke var nævnt i en ny boligplan for socialpsykiatriske bosteder udarbejdet af Københavns Kommune, der ejer bostedet. Det var således nærliggende at antage, at det skulle nedlægges. Det er imidlertid ikke tilfældet, fortæller bostedleder Kirstin Fokdal, og der var derfor at mulig grund til at fejre sommerfesten, arrangeret af beboere og ansatte. Dejligt vejr var rammen om afvekslende levende musik i gården, kaffe, te, kage og grill -pølser, inspirerende loppemarked med overvældende Beboer Lars, der forestod loppemarkedet, flankeret af kontaktperson Bruno og bostedleder Kirstin resultat og rundvisning i den smukke bygning. Måske en tilbagevende årlig tradition, som kan give endnu flere Sengeløsere lejlighed til at få et indblik i det daglige, aktive liv bag murerne. Kurt Søborg

5 Sengeløse Amatørscene starter ny sæson Alle teaterinteresserede er velkomne til at være med. I Sengeløse Amatørscene vil vi rigtig gerne være flere, da det er umuligt at finde gode stykker til små grupper på mellem 3-5 aktører. Så er du over 18 år og har lyst til at prøve kræfter med amatørteater enten på eller bag scenen - skal du bare komme og være med - Jo flere vi bliver, jo lettere er det at stable et teaterstykke på benene. Vi har i den forgangne sæson knoklet løs med at finde sange og musikere/band til at lave en "Dansk Top Kabaret". Vi havde fundet sangene, åben aftale med Sengeløse Kro om at lave arrangementer der. Men musikken kneb det gevaldigt med. Derfor er dette projekt sat på "stand by". Traditionen tro: Cirkus Arli i byen Indtryk fra årets forestilling sidst i august på marken ved Vintoften -glau Vi starter på sæson 2012 / 2013 onsdag 26. september 2012, kl i vores lokaler ved siden af Sengeløse Hallen og Fritidshuset. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Marianne Neumann på telefon Vi glæder os til at se dig som medlem af Sengeløse Amatørscene En lille uge før havde farvestrålende skilte på byens lygtepæle bekendtgjort, at Cirkus Arli agtede at slå sit telt op i byen. Om aftenen før forestillingen kom de første køretøjer med påhængsvogne, og i løbet af de næste timer havde cirkusfolkene fået rejst teltet. Det er 70 meter i diameter og har plads til 220 tilskuere. Der var kun planlagt en forestilling i byen. I god tid, inden kassen åbnede, begyndte folk at stille sig i kø. Det var de erfarne cirkusgængere, som fra tidligere år vidste, hvordan man sikrer sig en plads helt tæt på manegen. Atmosfæren i Cirkus Arli er intens. Alle folk har deres opgaver for, at forestillingen skal lykkes. Ud over at optræde står artisterne fx i pausen og sælger souveniers og slik, og de skal sikkert selv pakke deres ting sammen og sørge for forskellige omklædninger mellem indslagene. Som voksen tilskuer er det skønt at have børnebørnene med. Det er næsten som at blive barn igen og se det hele med friske øjne. Morfar, hvor var det vildt med ham, der gik på hænder ned ad trapperne, sagde den mindste på syv. Og det var smittende at høre den ældste på ti skraldgrine af den dumme klovn, som slet ikke var så dum alligevel. Vi fik en lille snak med cirkusdirektør Martin Arli, som fortalte, at turnéen nu er forbi for i år. Alle vognene er placeret i laden andetsteds i byen. Truppen er lige nu på turné på Grønland. Her må teltet blive hjemme. I stedet optræder man i forsamlingshuse, sportshaller og på skoler.

6 God start for SGIF s 1. hold Holdet har klaret sig over al forventning i de første kampe i serie 2 -glau Vi udfører alt indenfor bl.a. : Tagkonstruktioner Udnyttelse af 1.sale Træterrasser Vinduesudskiftninger Døre Gulve Lofter Kontakt Morten Andersen Tlf.: Efter at være rykket op to sæsoner i rap, var det med spænding, man så frem til turneringsstarten i år. Imidlertid virker holdet, som om det bare er blevet bedre i takt med de gode resultater, og at vi kan forvente, at holdet vil fortsætte det gode spil og sammenhold og sætte sig igennem også i serie 2. Foreløbigt er der spillet fire kampe, og Sengeløse fører rækken med ni points. Kampen mod Brøndby tabte holdet ganske vist med hele fem -nul, men den kan man vist roligt sætte en parentes om efter dagens kamp (8. sept.) mod BGA, Albertslund. Her vandt Sengeløse nemlig med hele seks-nul. Kampen viste et Sengeløse hold, der især i første halvleg spillede flydende og målrettet. Første halvleg endte fire-nul til Sengeløse, og uden at anstrenge sig scorede holdet yderligere to gang i anden halvleg. Billedet viser et nærgående forsøg fra Sengeløses side, som BGAs målmand må kaste sig for at klare. Kigger man nøjere på billedet, kan man desuden bagest i billedet se noget helt nyt på Sengeløse Stadion, nemlig den nydannede SGIF Support Group, som med højlydte kampsange, ledsaget af trommer og horn, hepper på deres hold. I øvrigt var det herligt fodboldvejr - det fås ikke bedre, men alligevel var der ikke mødt så mange tilskuere op. Rammerne var ellers til det, og klubben havde sørget for både pølsevogn og salg af drikkevarer.

7

8

9

10 En Revy genoplivet i Erindringen Lopperevyens jubilæumskavalkade Overskriften er inspireret af skuespillerinde Johanne Luise Heibergs: Et Liv gjenoplivet i Erindringen. I anledning af loppemarkedets 40 års jubilæum havde Amatørscenen planlagt en kavalkade over numre fra de seneste 15 år. Faktisk gjorde de det samme ved 30 års jubilæet for 10 år siden. En enestående mulighed for nostalgiske gensyn og genhør. Men hvordan er det med hukommelsen? Ligesom vores fortid er den vist ikke, hvad den har været. Nogle numre stod klart i erindringen, medens andre måtte graves frem. Det havde hjulpet, hvis man i programmet havde anført årstal og de oprindeligt medvirkende. Betragter man alderen hos det store, veloplagte publikum, har de fleste numre nok alligevel forekommet nye. hun heldigvis ikke i år, hvor hun med vanlig udfordring fremførte sit glansnummer Sexchikane, gav den hele armen i den afslørende Naboovervågning og tog os med til OL i Blæsjing med en parodisk øvelse i Rytmisk storbold. I Loppeboden fik hun med morsomme dialoger sammen med Ghita kærligheden at føle som Tilflytter og frivillig hjælper, ligesom Ghita sammen med Lena gav den Drøn på drengen i Født på to hjul, så hele Hallen rystede. Ghita var meget rammende i Mønsterborger er vi virkelig så slemme? Lena sang Gyllesangen - der er noget i luften, som kun hun kan gøre det, og sammen med Kristine sang hun Malkekalvens uretfærdige skæbne om køerne på Præstegårdsengen, en sang med vanvittige ord-ko-mbinationer. Vild jubel vakte Kristine med Etnisk strip, hvor hun iført burkha strøg om sig med intime klædningsstykker, ligesom hun som meget kedeligt udseende dame overraskede med et dobbelttydig sprogbrug i Kammermusikeren. i Sengeløse. Stemmeudfoldelsen i Tenorerne, humoren i Klaverdanser og den ringvragsagtige snak i Doping, der gjorde os helt groggy. Uden for nummer tonede Thom Bendt frem på en storskærm med byggematador føljetonen 4 tønder land, uforligneligt fremført - synd at han ikke selv var til stede - synd at han har forladt Amatørscenen. sufflør, Ole Lyd, Poul Neumann og Claus Nielsen stod for lyd og lys. Koreografen var igen overladt til Josephine Ellersen, kostymer og rekvisitter sørgede Marianne Ncumann og Mille Mieritz for, og så havde man hyret tre hjælpere: Tom, Jacob og Sebastian. Ledsagermusikken var i år Henrik Hansen på klaver og Simon Andersen spillede guitar og bas. Det lød da helt godt. Samme revykunstnere Ensemblet var det garvede, velkendte og beundrende, sådan som vi med enkelte oversiddere har mødt dem de senere år. Bjarne Opera Hansen, som også var instruktør, Karsten Poly Riegels, Ghita Mandel Frimel, Gunna E. Simonsen, Kristine Trangbæk og Lena Ellefsen. Sidste år var Gunna ikke med, og derfor savnet. Det var Et stærkt makkerpar Hver for sig behersker de scenen fuldt ud. Bjarne i bedste Jørgen Mogensen-stil som John Andersen; Sidder i min Radio, og i Ventelisten frustrerende overreagerende over ikke at blive tjener ved Damefrokosten, og Karsten med Æret været om Uffe Woldstrups udnævnelse til æresmedlem, eneste nye højaktuelle indslag. Fællesskab gør stærk, siger man, og de går godt i spænd de to. I John-John om betydningen af at hedde John og bo De var også med Om ikke just på scenen så omkring den på den ene eller anden måde. Hvem der skrev hvad, er ikke til at huske, det står ikke i programmet, og kun enkelte står i erindringen, men der var mange om underholdningen - tak for det: Judy Hammel, Susanne Hjortlund, Michael Jacobsen, Lars Pedersen, Ulla Blicher Mathisen, John Andersen, Pia Hansen, Sussie Hammel, Bjarne Opera Hansen. Men der var andre med: Pia Jørgensen var konferencier og Punktum finale Lena sang om manglende kirkebesøg, hele ensemblet sang en hyldestsang til S.G.I.F. - Kom og vær med samt om at være ny tilflytter - Kom ikke her og lav om på noget. Sidste år sang man revyens svanesang, kun nostalgien redede årets revy. Er det virkelig slut på Lopperevyen? Hvor er I henne I store og små, frem med de skjulte talenter. Vi glæder os til at hylde jer. Kurt Søborg Haveanlæg, indkørsler og terrasser udføres efter individuelle ønsker. Mulighed for selvhjælp. Ring eller mail for uforpligtende tilbud. Art Brolægning v. Erik Wildenradt, Hultoften 23, Sengeløse Tlf /

11 Årets pokal og æresmedlemsmodtagere Ved Loppemarkedes Jubilæumsfest i Sengeløse-Hallen den 31. august 2012 foretog SGIFs formand Jens Bertelsen en række uddeling af pokaler og udnævnelser af æresmedlemmer. Den første der blev udnævnt var Uffe Wolstrup. Set i byen: Ford Mustang 69 fastback En Newtimer med muskler og potens - glau Den først pokal der blev uddelt var Verner Hansen ærespokal Årets SGIFer. Pokalen skal uddeles til en, der har gjort en stor arbejdsindsats for SGIF. Sidste års modtager Jeanette Wolstrup fik en erindringspokal. Dette årets modtager af Verner Hansen Æres pokal er Kristine Trangebæk Den anden pokal, der blev uddelt, var Olga Andersen ærespokal, også kaldet Loppemarkedspokalen. Pokalen tildeles en person, der har gjort en stor arbejdsindsats for eller på loppemarkedet. Dette årets modtager af Loppemarkedspokalen er Flemming Rasmussen. Da dette års Loppemarked er en slags Jubilæums Loppemarked, har SGIF s Hovedbestyrelse besluttet at udnævne to nye Æresmedlemmer. Uffe har været med i Foreningsarbejdet i SGIF i mange år, idet han har været formand for Gymnastikafdelingen. Uffe var den, der tog initiativ til at drive Cafeteriet ved Sengeløse Hallen på foreningsbasis. Uffe var den, der tog kontakt til Roskilde Festivalen for at være med til at servicere de mange gæster. Denne aktivitet har de sidste mange år omfattet deltagere, der hver især hjembringer et ganske pænt beløb til foreningskassen. Derfor blev Uffe Wolstrup udnævnt til nyt Æresmedlem i SGIF. Den anden, der blev udnævnt var John Jørgensen. John har været aktiv i SGIF i mange år. Først i håndboldafdelingen, senere kom han med i bestyrelsen og hvad deraf følger. John har været med ved Loppemarkedet alle år side starten på Langagergård. John har også været Festudvalgsformand i mange år, og som sådan med i hovedbestyrelsens mange og til tider lange møder. John har været med til at flytte Loppemarkedet flere gange og været med til at udvikle det til, det det er i dag. Derfor blev John Jørgensen udnævnt til nyt Æresmedlem i SGIF. Det var ved benzintanken, Deres udsendte første gang spottede de to. Der stod de sammen denne sene augustdag og klædte hinanden så smukt i et solstrejf mellem regnbygerne, som et nostalgisk kalenderbillede fra 60 erne. Desværre lå kameraet derhjemme, men jeg gik spontant over og talte med bilens ejer, Dorte Rasmussen, som heldigvis sagde ja til et interview og billede senere på dagen. I ventetiden slog jeg bilen op på Internettet, men det gjorde mig ikke så meget klogere med hensyn til de nærmere detaljer om bilen. Navnet Mustang er egentlig betegnelsen for en vild eller halvvild hest, som lever i flokke på Mexicos og Texas' prærier. Derudover findes adskillige udgaver og tilhørende tuningssæt og tilbehør, som totalt kan ændre på bilens karakter, så det var med spænding, jeg så hen til samtalen med Dorte Rasmussen. - Det er en 2 dørs model med den kendte V8 motor på 302 kubik. Motoren er en fem liters, som yder 250 hk, fortalte Dorte indledningsvis og fortsatte, og jeg kan lige så godt sige det med det samme, for det spørger alle om, den kører 7-8 km på literen ved pæn kørsel, men hvis man leger, så kun 2-3 km. Så kan man med det blotte øje se nålen flytte sig. På mit spørgsmål om, hvor længe de havde kendt hinanden, fortæller Dorte, at hun har haft sin Mustang i fire sæsoner, for veteranfolk regner i sæsoner, for den skal i vinterhi fra den 15/11 til 15/3. Det er loven. Det er også et must at være medlem af en veteranbilklub for at få gode forsikringsbetingelser, fortæller Dorte, og klubben er også til god hjælp ved køb af reservedele og giver gode råd til vedligeholdelse og ture. Vi har mange træf, hvor man møder bekendte og viser sin bil frem. Jeg har fx været til Vikingetræf i Roskilde og til træf i Sverige i Hässleholm. Via klubben kan man også købe og sælge. Min er forholdsvis efterspurgt, fordi modellen er ret sjælden. Danmark er ellers et rigtigt Mustang-land. Jeg tror næsten, at der efterhånden er flere Mustanger i Danmark end i USA. Der er også flere her i Sengeløse, der har en, tilføjer Dorte Rasmussen, inden hun beredvilligt lader sig fotografere sammen med sin Mustang. Forny havemiljøet med belægningssten og fliser fra Frandsens Cementstøberi ApS Håndværkerbakken 1-3, Sengeløse hjemmeside: mail: * tlf.: Vi giver 10% i Sengeløse-rabat

12 Sengeløse betyder Stedet, hvor de mangler senge? (2) De løse ænder i Sengeløse Mose viser, at et enkelt bogstav kan være afgørende. Spørgsmålet er så, om de gamle forekomster af Sengeløse fx 1178 Siængeløse eller 1271 Sengiløs er nok til en særtolkning af ordet. Sprogforskere var tidligt inde på, at efterleddet løse kunne have flere betydninger. De ældste teorier gik på, at -lose skulle svare til oldnordisk leysa, et hunkønsord, der betyder 'mangel, brist' eller måske af sideformen *lausōn 'løs' (jf. engelsk -less), altså noget i retning af 'nøgenhed, skovløshed' om et jordareal. Man blev dog snart klar over, at dette passede dårligt på de fleste stednavne på -lose, så I Bynavnene paa -løse (- else) har vi et af de klareste Eksempler paa en Navneform, der knyttes til bestemte Naturforhold. Man vil saa godt som altid træffe Byer med denne Endelse i det vide og flade Terræn, hvor der er udstrakte Enge og Moser, lavtliggende, flade Marker, allerhelst i Nærheden af Aaer, hvor der er gode naturlige Græsgange. Saaledes ligger paa Strækningen fra Fure Sø til Roskilde Fjord ved Hove Aa og de tilstødende Vandløb Stenløse, Gandløse, Kirke- og Lille Værløse, Herringløse, det måtte betyde noget andet. Det var vistnok obersten og militærhistorikeren Emil Madsen (død 1919), der første gang gjorde opmærksom på, at -lose også kunne betyde 'eng, græsgang', og heri støttes han til fulde af den sprænglærde professor Johannes Steenstrup ( ), som ud over en sproglig tilgang også ser på byernes beliggenhed i kulturlandskabet, dvs. også en geografisk synsvinkel. Efterfølgende vil jeg gengive et uddrag af Steenstrups skrift fra 1908 i sin oprindelige formulering og retskrivning:. Sengeløse, Vridsløse Lille og Magle, i Egnene mellem Tissø og Holbek Fjord, især ved Halleby- eller Aamose Aa og dens Tilløb, Merløse, Grandløse, Kvandløse, Ondløse, Uggerløse, Nidløse, Jordløse. Enhver, der har Kendskab til en eller anden Egn, vil kunne bevidne, at dette slaar til. Naar man nu skal fortolke denne Endelse -løse, der ofte er bleven afslidt til -else, saaledes Havelse [Hawgeløsæ], Slagelse [Slauløsæ], kan man ikke sætte den i Forbindelse med løs, fri for noget, da f. Eks, Løse ender og løse ænder i mosen? DE DANSKE STEDNAVNE Deres tolkning og hvad de oplyser om vort lands bebyggelse og folkets kultur gennem tiderne Stig Hansen VVS Aut. VVS installatør Naturgas--Fjernvarme--Solenergi Aut. Vand--Gas--Sanitet Forsikringsskader Tlf bil Stenløse, Jordløse ikke kan savne, hvad der angives i Navnets første Led, og da det i det Hele vilde være en besynderlig Maade at navngive paa, stadig at henvise til, hvad der mangler. Underligt er det, at Ordet Løse ikke findes selvstændigt i det gamle Sprog, det maa allerede i længst forsvunden Tid være gaaet ud af Brug. Man er dog nu ikke i Tvivl om, hvad det betyder, idet Løse efter sproghistoriske Regler kan jævnstilles med det angelsachsiske Læs, Eng, og har udviklet sig af samme Rod som dette. Denne Betydning af Ordet svarer jo godt til den Skildring af disse Landsbyers Naturforhold, som ovenfor blev givet. Og undersøger vi disse Byer med Hensyn til Landsbymarkens Størrelse, vil vi finde, at de netop hører til Landets allerstørste; de har et Tilliggende gennemsnitlig af o. 100 Td. Hk., o Td. Land. Stednavne med Endelsen -løse findes paa en enkelt Undtagelse nær ikke i Jylland. Det Ord, til hvilket Løse hæftes som sidste Led - som første Led forekommer Løse aldrig - vil gerne være en Naturgenstand (Sten-, Jord-, Træ-, Jern-), men ofte er ved Ordets Form i Nutiden dets rette Skikkelse bleven tilsløret. Saaledes har Byen Sengeløse Navn efter sine Sø- Enge, hvad den gamle Skrivemaade [Siængeløse] viser hen til. Altså iflg. Steenstrup kan der kun være én betydning af løse og betydningen mangel forkastes helt. Den eneste måde vi kan få klarhed på, hvad der senere har fået professor Bent Jørgensen til at operere med to betydninger af ordet, må vi skrive og spørge ham om. I næste nummer, kære læser, kan vi så forhåbentlig bringe svaret, som giver fuldstændig klarhed om spørgsmålet.

13 Kirke & Sogn Hvordan skal vi være kirke? Overvejelser op til menighedsrådsvalget d. 13. november 2012 Gudstjenester i Sengeløse Kirke 116.s.e.trin. 23. sep. kl Joh 11, (Merry Lisbeth Rasmussen) 17.s.e.trin. 30. september kl Mark 2, (Merry Lisbeth Rasmussen) Kaffe og kirkebil 18.s.e.trin. 7. oktober kl Familiegudstjeneste (Merry Lisbeth Rasmussen) Spagetti og kødsovs i sognegården efter gudstjenesten 19.s.e.trin. 14.oktober kl Joh 1,35-51 (Steffen Ringgaard Andresen) 20.s.e.trin. 21. oktober kl Matt 21,28-44 (Søren I. N. Sørensen) 21.s.e.trin. 28. oktober kl Luk 13,1-9 (Merry Lisbeth Rasmussen) Andagt på Bostedet Holme Torsdag d. 25. oktober kl Man kan være samfund på flere måder. Man kan være et velfærdssamfund, hvor skattekroner går til den offentlige sektor, der tager sig af dem, der ikke kan klare sig selv. Man kan også være et samfund, hvor de frie markedskræfter regerer, og hvor enhver må tage vare på sig selv. Under alle omstændigheder er samfundsanalytikere enige om, at velfærdsstaten, som vi kender den, ikke kan blive ved med at bestå, uanset om det er en venstre- eller højreorienteret regering, der sidder ved magten. Hvis staten kommer til at fylde mindre i fremtiden, og derfor overlader den enkelte til at klare sig selv, fordi skatteyderne bliver færre, kommer kirken sandsynligvis til at fylde mere. Vi må derfor overveje, hvordan vi skal være kirke - med eller uden en social profil. Og når jeg siger kirke, er det ikke kun præst, menighedsråd, personale. Det er os alle sammen, enhver som er medlem af kirken. Det er os der ER Folkekirke. Jeg beder jer derfor om at tænke med. Har kirken et særligt ansvar? Skal kirken have en social profil? Har kirken et særligt ansvar for næsten, for den der har det svært? Har kirken et særligt ansvar for den fattige, for den syge, den ensomme? Har kirken et særligt ansvar for de flere og flere utilpassede grupper, som dukker op her og der, og som samfundet allerede nu ikke magter at tage sig af? Har kirken et særligt ansvar for en generation af unge mennesker, som ikke kan finde fodfæste i samfundet, fordi der ikke er lærepladser eller jobs af finde? Jeg vil mene, at Kirken har et særligt ansvar. Kirken bør have en social samvittighed, fordi dens budskab handler om kærlighed og barmhjertighed. Du skal elske, siger Jesus: Du skal elske Gud og din næste som dig selv. Og kærlighed indebærer, at man skal tage sig af sin næste. Man skal handle til gavn for den anden. Man skal hjælpe den, der har det svært. Dem, der har hjælp behov. I kirken har vi et menneskesyn, der handler om, at vi ikke kun har ansvar for os selv. Vi har også ansvar for andre. Hvis vi kan være enige om det, er det næste spørgsmål: Hvordan skal vi så VÆRE kirke? Hvordan skulle Sengeløse Kirke være kirke med en social profil, en social samvittighed? Hvordan ville en sådan kirke se ud i løbet af ugen, hvor vi som et levende fællesskab varetager ansvaret for hinanden: For de gamle på Plejehjemmet; for de psykisk syge på Bostedet Holme; for de ensomme i parcelhuskvarteret; for de ulykkelige og fortvivlede, for de økonomisk trængte; for de forvirrede unge og alle dem, som har svært ved at leve op til samfundets mange krav om uddannelse og tilpasning til en global verden, der er under konstant forandring? Det er den opgave, kirken står overfor, og enhver, som er interesseret i at deltage i den samtale med gode løsninger og forslag, er selvfølgelig velkommen. Merry Lisbeth Rasmussen Kirkelig vejviser Sognepræst Merry Lisbeth Rasmussen Sengeløse Præstegård Landsbygaden 70 Tlf Træffetid: Tirsdag, onsdag og fredag Torsdag Eller efter aftale (ikke mandag) Graver og kirketjener Mie Andersen Kontortid kl Sekretær for sognepræsten Sus la Cour Alle henvendelser skal ske i præstens kontortid. Sognemedhjælper Trine May Knutzen Tlf.: Træffes i sognegården onsdag. Formand for menighedsrådet Henny Sørensen Tlf Gudstjeneste på Plejehjemmet Onsdag d. 26. september kl Onsdag d. 24. oktober kl Kirkebilen bestilles senest dagen før på v/ Andreas Bolvig Legarth, Stærkendevej 242, 2640 Hedehusene tlf mail: hjemmeside: RING ELLER MAIL OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD Sengeløse Kirkes Sognegård (Præstegårdens hovedbygning) Brug af lokalerne aftales med Merry Lisbeth Rasmussen på tlf Hjemmeside

14 Familiegudstjeneste og spagetti med kødsovs Hvem er Gud? Søndag d. 7. oktober kl inviteres alle børn med forældre til gudstjeneste i Sengeløse Kirke. Efter gudstjenesten går vi over i sognegården og spiser spagetti med kødsovs. Maden koster 30 kr. for voksne og 10 kr. for børn. Gudstjenesten handler om, hvem Gud er? Sogneeftermiddag Onsdag d. 26. september begynder en ny sæson med sogneeftermiddage i Sengeløse Kirke. Vi begynder i Sognegården kl med kaffe og en sang eller to fra Højskolesangbogen. Resten af denne sogneeftermiddag vil finde sted i kirken. Traditionen tro indleder vi hele sæsonen med en gudstjeneste. Dernæst vil vores organist Torben Svendsen spille på kirkens nyindkøbte flygel og fortælle anekdoter om de komponister og værker, som indgår i dagens repertoire. Programmet holder han indtil videre hemmeligt, men han har lovet, at der i dagens program vil indgå både kendte og mindre kendte komponister. Det er gratis at deltage, og det er ikke nødvendigt med tilmelding på forhånd. Man dukker bare op og deltager i et hyggeligt og åbent fællesskab, hvor der altid er plads til flere. Kirkebilen kører. Merry Lisbeth Rasmussen Rejsegilde på den nye tilbygning Udvidelsen af præsteboligen med kontor og samtalerum halvvejs færdig Med tegningen fortæller Joachim, at Gud er glad, fordi han godt kan li at bestemme. Gud har skæg og krøllet hår. Gud har ingen tænder, for når man bliver så gammel, som Gud er, så er tænderne faldet ud. Og Gud behøver jo ikke at spise, for han lever uendeligt og er derfor altid mæt. Hvem tror du, Gud er? Og hvordan tror du, han ser ud? Det skal vi høre om i gudstjenesten. Du må gerne tegne en tegning af Gud og tage med til gudstjenesten. Merry Lisbeth Rasmussen Meddelelser I uge 41 og 42 er sognepræsten ikke til stede i sognet. Skulle behovet for en præst opstå, kan Søren I.N. Sørensen tlf og Steffen Ringgaard Andresen tlf kontaktes i uge 41. I uge 42 kan sidstnævnte kontaktes. For attester og lignende kan præstesekretær Sus la Cour kontaktes på Torsdag den 30. august blev der som traditionen byder afholdt rejsegilde på udvidelsen af præsteboligen. Til stede var selvfølgelig alle håndværkerne sammen med byggeledelse og arkitekt Jesper Holm. Bygherren var repræsenteret ved sognepræst Merry Lisbeth Rasmussen samt medlemmer af menighedsrådet. Formand Henny Sørensen takkede alle for indsatsen i forbindelse med byggeriet, og hun udtrykte glæde over det gode håndværk, over at byggeriet skred planmæssigt frem, og ikke mindst over, at der derfor er gode udsigter til, at man kan tage bygningen i brug til december, som det blev forudset. glau BRENDSTRUP REVISION ApS HÅNDVÆRKERBAKKEN 17 SENGELØSE 2630 TAASTRUP JØRN BRENDSTRUP Reg. revisor TELEFON TELEFAX i/s arkitekt-tegnestuen v/ Jesper Holm Landsbygaden Taastrup Renovering, byfornyelse, nybyggeri, tilbygning, tilstandsrapport, energimærke, vedligeholdelsesplan

15 Koncert i Sengeløse kirke søndag den 14. oktober kl. 15 Violinisten Emily Fowler Flygelindvielseskoncert no.1 Lige før sommerferien indkøbte kirken et nyt Yamaha digital flygel. Dette flygel, som har en fremragende lyd, skal nu indvies, og det sker ved en række indvielseskoncerter i dette efterår og vinter. Indkøbet af dette flygel gør endvidere at vi nu har mulighed for at arrangere en lidt anden slags koncerter end hidtil, og det mærker Sengeløse Hallens man allerede ved sæsonens først koncert. Ved koncerten 14. oktober har vi fornøjelsen af at præsentere to fremragende musikere Det er violinisten Emily Fowler og pianisten Carol Conrad. De vil spille musik for violin og klaver af komponister som: Mozart, Vivaldi, Debussy, F. Kreisler m.fl. Der vil klinge smukke og inderlige toner, udfordrende nye klange og fejende flotte virtuosting fra violinen. Der er som altid gratis adgang. Pianisten Carol Conrad. CAFETERIA - altid klar med Fast Food og forfriskninger - før kampen - - under kampen - - efter kampen - og når du bare kommer forbi Fadøls-Bar udlejes til arrangementer i Fritidshuset Hallens Cafeteria drives af frivillige Brug Hallens Cafeteria - så støtter du Sporten i Sengeløse Frugtkurvene står klar det er høst Af sognemedhjælper Trine May Knutzen Frugtkurvene står klar i våbenhuset. Vandmeloner, majs og auberginer. Æbler, blommer og peberfrugter. Løg og kål. En overdådighed af årets høst dufter og pirrer næsen. Grøntsagernes farver, der slet ikke passer sammen, lyser op. Børnene står og tripper. Mon den sidste minikonfirmand kommer, som hun har lovet? Jo, nu er hun der! Så er rækken klar. Forrest præsten og de to børn, der skal døbes. Så minikonfirmanderne de mindste først og til sidst FDF erne, der skiller sig ud med de lyseblå skjorter. Processionen går ind i kirken til Johannes Johansens høstsalme: Nu går vi glad vor kirkegang. Kirken er propfuld. Heldigvis er der reserveret plads til børnene, så de kan sætte sig på første række og være med til at lytte, synge og bede. Prøve at få hold på de tykke salmebøger med de tynde sider. Sognepræst Merry Lisbeth Rasmussen taler om dagens tekst. Om den syge mand, der lå i søjlegangen ved Betesda dam og bare ventede på at komme ned i det helbredende vand. Han havde ligget der i 38 år! Han ventede på, at nogen skulle komme og hjælpe ham ned i vandet. Enhver var sig selv nærmest. Og hvad er det, præsten siger? Noget med, at vi skal være en social kirke. At velfærdssamfundet ikke længere kan løse alle sine opgaver at kirken har en vigtig rolle at spille. Nu skal der være valg til menighedsrådet. Alle kan være med til at tage ansvar og vælge. Voksenkoret synger en høstsalme skønt bare at få lov at sidde og lytte. Der er plads til eftertanke. Efter gudstjenesten er der høstfest i præstegårdshaven. Svends Hammels orkester: South Coast Stompers spiller jazz. Havebordene er dækkede med gule duge i nervøst velour og med georginer i alle farver. Pølser på grillen, frikadeller og kartoffelsalat. Og ved bålet sidder FDF erne og laver pandekager. En stor dag i kirken er ved at være slut. Efter Voksenkorets høstsange, auktion over grøntsagerne og endnu en runde med jazz går gæsterne hjem. En stor dag er ved at være slut. Nu glæder vi os til næste års høst. Hallens Cafeteria har åbent på hverdage fra kl til kl. ca Herudover tilpasses åbningstiderne efter aktiviteter i Hallen

16

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 61 marts / april. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Festudvalget Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219 FESTUGE 23 Vinkel Stadion Vinkelvej 219 5. juni 9. juni 2012 2 Tirsdag 5. juni (Grundlovsdag) Kl.14:30 SVIF motionsløb Der er start fra Vinkel Stadion. Rute på ca. 7 km. Rute på ca. 4 km. (børneløb) Deltagerprisen:

Læs mere

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august.

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Mikael 60231725 Børne diskotek - Martin 2065

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!!

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!! Ny formand NYHEDSARKIV 2003 På generalforsamligen fik Middelfart Roklub ny formand. Flemming Buhl Rasmussen blev valgt til formand efter Bjarne Jacobsen som havde været formand i 11 år. Mange tak til Bjarne

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

H E L E E Nr 3 marts 2015

H E L E E Nr 3 marts 2015 H E L E E Nr 3 marts 2015 HELENENYT Nr. 3 (marts årgang 26) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk

Læs mere

SIF NYT 15. årgang August 2015 AKTIVITETSBLAD

SIF NYT 15. årgang August 2015 AKTIVITETSBLAD SIF NYT 15. årgang August 2015 AKTIVITETSBLAD NYTTIGE ADRESSER Afdelingsformænd: Badminton Henrik Lauritsen Blindekildevej 98 4200 Slagelse Tlf. 51 37 79 30 hlaurits@mail.dk Bordtennis Michael Jensen Sørbyparkvej

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr 58 sept.- okt. 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 32 maj / juni 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015 Obbekær Forsamlingshus Formand Finn Vind 75 42 30 64 Kasserer Erik Bendtsen 51 58 60 39 Sekretær Bjarne Schmidt Philipp 22 96 55 55 Medlem Lis Thomsen 20 44 89 33 Medlem Bartina Swart 74 76 19 92 Udlejning

Læs mere

ROLFSTED IDRÆTSFORENING

ROLFSTED IDRÆTSFORENING ROLFSTED IDRÆTSFORENING PROGRAM FOR EFTERÅR OG VINTER 2015/2016 Efter sommerferien slår Rolfsted IF atter dørene op for en efterårs- og vintersæson, som byder på mange muligheder for sved på panden, fysiske

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

KØLKÆR/FASTERHOLT S. G.

KØLKÆR/FASTERHOLT S. G. i Kølkær 3. juni - 7. juni 2014 KØLKÆR/FASTERHOLT S. G. og I. Velkommen til endnu en byfest i Kølkær. Landsby med vilje. Tirsdag den 3. juni 2014 Byfesten starter med fællesspisning i hallens cafeteria.

Læs mere

IMPULS. Valby. Marts - april 2012. Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby

IMPULS. Valby. Marts - april 2012. Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby IMPULS Marts - april 2012 Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby Valby AT TAGE PÅ FERIE Den sidste uge i januar havde vi muligheden for at tage på ferie. Og jeg, Anders, tror at de fleste af os kobler ordet

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

Program for Hylke Festuge 2014. lørdag d. 14. mandag d. 25. juni

Program for Hylke Festuge 2014. lørdag d. 14. mandag d. 25. juni Program for Hylke Festuge 2014 lørdag d. 14. mandag d. 25. juni Familiedag kl. 9.30 16.30 Kl. 9.00 11.00 er der fodboldskole for de mindste. De store børn har været i gang siden fredag d. 14. kl. 15.00

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING SFO ST O R A G ER G A A R D MAJ 2011 ST U E 2 28786021 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING Hjemmeside: www.storagergaard.albertslund.dk Email:

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Luftfoto fra Laurine og Hans Laurits ejendom

Luftfoto fra Laurine og Hans Laurits ejendom Luftfoto fra Laurine og Hans Laurits ejendom 2016-2 1 Siden sidst. Tirsdag den 19. januar: Foredrag på friskolen i samarbejde med Nutidens Husmødre, Foreningen Norden, Friskolen og Lokalhistorisk Forening.

Læs mere

www.bylderup-online.dk

www.bylderup-online.dk Du finder dette blad også på: www.bylderup-online.dk Burkal Bylderup Seniorklub www.bylderup-online.dk Sæson: 2013 2014 Samvær, omsorg, hygge, gymnastik, kortspil, petanque, kegling, sang, computer og

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej.

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 15. december 2013 Kirkedag: 3.s.i advent/b Tekst: Luk 1,67-80 Salmer: SK: 87 * 12 * 76 * 89 * 90,2 * 88 LL: 87 * 70 *78 * 123 (Luciagudstj) Vi kender sikkert

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 27 År 2014 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: samuelsgaarden@varde.dk Åbningstider: Fritidsklub.

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 24 maj / april. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Festudvalget Avisen udkommer januar, marts, maj,

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Sportsuge program 2016

Sportsuge program 2016 Sportsuge program 2016 Onsdag d. 8. juni 2016 19.00 Banko i Lyne Hallen Fredag d. 10. juni 2016 17.00 Teltet/baren åbner 18.00 Nem og billig aftensmad * 18.30 Fodbold serie 1 19.00 Tour de Lyne* 21.00

Læs mere

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 1. Velkommen. Goddag gooddaaag. Balder og jeg har såmænd glædet os til at se jer igen. Det har jo været en lang ferie kunne I kende hinanden? Skolen? Jeg har været

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt April Såril 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi er blevet enige om at tage til Gerlev Legepark,

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent Du må være med! -1 Den, der altid kommer for sent Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Min Gud er en stor, stor Gud -2

Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er min Konge! Mål: At lære børnene, at Gud er vores konge og forsørger. Han ønsker at regere i os. Tekst: 1. Kongebog 17, 6-16 (Elias og enken i Sarepta). Visualisering:

Læs mere

Jeg bygger kirken -5

Jeg bygger kirken -5 Jeg kirken - Udholdenhed og forfølgelse Mål: At være kristen er ikke bare nemt og dejligt. Det vil koste os alt. Mange gange vil vi føle en trang til at opgive, og tit oplever vi, at andre er imod os,

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

SKYTTELAUGETS 71 ÅRS FØDSELSDAG

SKYTTELAUGETS 71 ÅRS FØDSELSDAG 52. Årgang April 2013 Nr.2 SKYTTELAUGETS 71 ÅRS FØDSELSDAG Fødselsdagskagen skæres for i lige store stykker. Portvinen åbnes med sikker hånd og så TILLYKKE Den 25. februar fyldte Skyttelauget 71 år, hvilket

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

NETVÆRKS TILBUDET PULS1

NETVÆRKS TILBUDET PULS1 NETVÆRKS TILBUDET PULS1 Kære borger Pulsen er et fantastisk tilbud for dig som er udviklingshæmmet. Du bor på et bosted, hjemme eller i egen lejlighed under Københavns kommune. Pulsen er et netværkstilbud,

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

Vi leger lege. Vi har leget To mand frem for en enke. Det var ikke særligt sjovt, for vi har leget legen mange gange før. Så blev legen kedelig.

Vi leger lege. Vi har leget To mand frem for en enke. Det var ikke særligt sjovt, for vi har leget legen mange gange før. Så blev legen kedelig. #oldschool1962 På opdagelse i 1962 Alle mine kyllinger, Bro bro brille og To mand frem for en enke er alle en del af de lege, som workshop 6 omhandlede. Skolegården var fyldt med smilende piger med røde

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 9. årgang nr 51 juli-august 2012 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen,

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

salmer:252,251,259,257, Helligånd tag mig v. hånden sandhedens ånd, som udgår fra Faderen, skal han vidne om

salmer:252,251,259,257, Helligånd tag mig v. hånden sandhedens ånd, som udgår fra Faderen, skal han vidne om Livet og troen er ikke for fastholdere Prædiken til 6. søndag efter påske 2013 salmer:252,251,259,257, Helligånd tag mig v. hånden Jesus sagde; Når talsmanden kommer, som jeg vil sende til jer fra Faderen,

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 5, 2015. Velkommen til 5. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 5, 2015. Velkommen til 5. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 5. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og turde tro det altid! Amen.

Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og turde tro det altid! Amen. 1 Konfirmationer 2012. Salmer: 478, 29, 70 / 68, 192v1,3,7, 370. Tekster: Sl. 8 og Joh. 10.11-16.... Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Spilleperiode 6/11-13/12

Spilleperiode 6/11-13/12 Spilleperiode 6/11-13/12 Program.indd 1 20-10-2014 22:39:04 FORMANDENs KLUMME Vi var til DM i revy... Vores sidste forestilling Revy 2014 Det er ikke lutter lagkage, blev i al beskedenhed en stor succes.

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00.

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00. Plejecenter Skovvænget April 2015 har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes i cafeen kl. 16.00. I dette nummer: skriver 1 Fødselsdage mv. Skovvængets venner Bruger/ pårørende

Læs mere

En lille opdatering på året som snart er brugt op!!

En lille opdatering på året som snart er brugt op!! En lille opdatering på året som snart er brugt op!! Så har vi næsten slidt endnu et år op, og vi vil lige lave et lille tilbageblik på året, som har mindre end 2 måneder tilbage. Bestyrelsen har i året

Læs mere

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter.

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter. Uge 35 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Desværre var vores modstandere

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere