Afbud: Niels Kr. Jensen, Tommas Hansen, Vagn Nielsen, Bent Bech-Larsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afbud: Niels Kr. Jensen, Tommas Hansen, Vagn Nielsen, Bent Bech-Larsen"

Transkript

1 Klosterheden Statsskovdistrikt Referat fra brugerrådsmøde den 3.oktober 2005 Den 4. oktober 2005 J.nr. SN J.nr. SN Ref. HAH Deltagere i mødet Navn Bjarne From BF Stig Jessen SJ Uffe Haubjerg UH Karen Barfod KB Finn Bækdal FB Poul Ole Jensen POJ Hans Østergaard HØ Chr. Futtrup CF Thomas Borup Svendsen TBS Søren Hundahl SH Hans Hansen HH Hans Hoyer HAH Vagn Kristensen VKR Afbud: Niels Kr. Jensen, Tommas Hansen, Vagn Nielsen, Bent Bech-Larsen Mødet indledtes med en miniekskursion til Møllesøen med emner som invasive arter, toilet/informationshus og bævere. Godkendelse af dagsorden TBS: På baggrund af forslag fra KB ønsker vi under eventuelt at drøfte, om der måske skal ske en kopiering af Naturbase i den sydlige del af distriktet. Dagsordenen blev godkendt Orientering fra distriktet. TBS gennemgik tilføjelser til den fremsendte skriftlige orientering, der ligger på hjemmesiden (Status sommeren 2005). Skovdriften Vi er nået længere med oparbejdningen af stormfaldet. Som et resultat af fladefaldet og brugerrådets ønsker har vi et stort areal med egekultur på til næste år.

2 Vi har fået lavet huller med en maskine som borer huller til planterne. Det er billigt, fordi den ikke kræver den store rydning af kulturarealet inden plantning. Vi er ikke så krævende med hensyn til at kulturarealet skal være meget ensartet. Kvaset på de nye plantninger har desuden mange miljømæssige fordele. 2 Naturformidlingen I den seneste tid har vi haft travlt med kronvildtture og busture der har været rundt ude på pladserne. Der var god succes med brøl. Der har været mange forskellige ture, med op til flere arrangementer om dagen, bl.a. natcykling uden lys med 50 deltagere (med kun 1 havari). Turaktiviteterne falder til et lavt niveau i vinterhalvåret. Vi har indgået kontrakt med Dynamic om elektronik til Naturbussen. Vi forventer at vi kan blive kørende i slutningen af året. JC: hvordan kan man komme til at bruge bussen, når den er færdig TBS: Man kan reservere bussen, eller deltage i offentlige ture, hvor man køber billet til en tur, vi arrangerer. Projektet med Naturbussen understøtter at Vestjylland markedsføres som et fuglested. SH: Har i fået dispensation fra vognmandstilladelse TBS: Ja. Bæverne Naturklagenævnet har stadfæstet amtets afgørelse. Bæverne har hermed fået permanent opholdstilladelse på en række vilkår (fortsat overvågning, fortsat afhjælpning af problemer i etableringsfasen og revision af forvaltningsplanen efter 10 år. Vildtforvaltning Der er aftalt at øge rævebekæmpelsen i vildtreservaterne. I den forbindelse er der etableret en række kunstgrave på de forskellige lokaliteter. 10 i Vest Stadil Fjord 10 på Harboøre Tange 5 Bøvling Klit 5 Plet enge SJ: Det er vel ikke jagtforeninger, men privatpersoner, der er med i bekæmpelsen. TBS: Hvor vi har haft kendskab til kompetente personer har vi taget kontakt direkte - andre steder har der været kontakt til jagtforeninger. Nogle jægere har følt sig forbigået. Det er ikke jagt, men et nødvendigt arbejde at udføre reguleringen af ræv. Vildtforvaltningsrådet har været på besøg på arealer ved Hoverdal, bl.a. for at drøfte hvad vi kan gøre for at imødegå konflikter mellem kronvildt og landmænd:

3 Der er bl.a. på baggrund af disse drøftelser indført en ny praksis således at det skulle blive nemmere at opnå tilladelse til at regulere kronvildt. Man kan få tilladelse til at skyde en kalv udenfor de normale jagttider. Ordningen har ikke været meget i brug i år, men det skyldes måske manglende kendskab til ordningen. Landboforeningen har været aktive i pressen. 3 Der afholdes stort møde den 24. nov. i Holstebro. Indlæg fra Poul Hald Mortensen fra DN, Allan Lunde fra Landbruget, Knud Pedersen fra jægerne samt Jane Lund Henriksen fra Friluftsrådet. Vi vil sætte fokus på, at der er mange, der er interesserede i kronvildtbestanden. Vildtsalg CF: Jeg har hørt at der sælges kronvildtkød importeret fra Finland. TBS: Vi vil gerne sælge hele dyr til private, og prøver at understøtte lokalt salg. Vi kan ikke selv sælge forarbejdet vildt. SJ: Det er utroligt svært at etablere salg af forarbejdet vildtkød på grund af EU forordninger. SH: Har I problemer med afsætningen? TBS: Ja vi vil gerne sælge til flere. Vi går ind og sælger til grossist, hvis det er økonomisk holdbart. Distriktet har i år udbudt to nye kurser for jægere. Et om administration og tilrettelæggelse af kronvildtjagt og et Grundkursus i kronvildtjagt. Naturpleje TBS: I Vest Stadil Fjord har vi ændret græsningen så den bedre passer til fuglenes behov. Desuden etableres bekkasinskrab FB: Hvad er bekkasinskrab? TBS: Det er etablering af små lavvandede søer - en efterligning af de gamle loer og pander fra området før omlægning. TBS: På Harboøre Tange har Kystdirektoratet haft udlejet engarealer til økologer. Disse har søgt Plantedirektoratet om forkortet omlægningstid inden arealet kan blive økologisk. Plantedirektoratet har oplyst at man også har mulighed for at forlænge omlægningstiden. Den er ikke blevet forkortet. JC: Vil man afstå fra at udleje til økologer? HH: Det er det bedste testede areal i Danmark. BF: Det duer ikke, at man har skiltning, der fraråder ophold på arealerne og så samtidig prøver at omlægge arealerne til økologi. Fremtiden TBS: Vi er næsten færdige med revision af Stråsø folderen. Den nye folder medtager større areal og ny vandrerute. VKR: Revision af folderen medfører at man kan forbinde de i alt 3 ruter og således lave en lang vandrerrute.

4 KB: Det er et godt kort. 4 Vi har fået midler fra EU i naturskolenetværket for de fiskeriafhængige kommuner. Så vi iværksætter flere projekter, med støtte fra netværket. Af projekter kan nævnes: Handicapvenligt toilet i Houvig, Shelters ved Røj klit og ved Fjand Lejrplads hvor der er forbindelse med riderute. VKR præsenterede sin model. Udbudsårsplan TBS: Vi skal konkurenceudsætte os selv. Vi udbyder en række arbejder i efteråret, herunder knusning af Rynket rose og Glansbladet hæg, nedskæring af contortafyr og flisning af gamle sitkagranhegn i Kronhede. I alt 600 tkr i år. Kajakpladser KB: Der må gerne etableres pladser man kun kan sejle til. TBS: Vi har ikke pladser, der kun kan sejles til. Folderen laves i tæt samarbejde med brugerne. KB: Bliver der samme regler som ved fri teltning? TBS: Der må gerne være flere telte, men vi vil ikke have dem liggende flere dage. JC: Det kunne være ok at tage kontakt til havkajakbrugerne. TBS: Ideen er kommet fra brugerne via Feldborg og distriktet har meldt tilbage til Feldborg. Den endelige udvælgelse sker i samarbejde mellem kajakbrugerne og SNS. Pladserne tages i brug næste år. Geocaching TBS: Der er etableret en ny friluftsaktivitet i form af Geocaching. Ideen er at lægge skatte ud i landskabet. Skattene findes med GPS via opgivne koordinater. Der er lagt 1115 skatte ud i Danmark. Vi vil for sjovs skyld forsøge at lægge et par stykker ud, og sikre os at de skatte der bliver lagt hos os ikke generer miljøet. Formålet vil være at bruge geocaching til naturformidling og komme i kontakt med en ny målgruppe. Naturvejleder Karsten Jensen har lavet et projekt om aktiviteten. Drøftelse af forslag til kriterier for prioritering af indsatsområder for friluftsprojekter - udarbejdet af Karen Barfod og Stig Jessen. KB: Det har været vigtigt ved fastlæggelsen af kriterier, at der bliver muligheder for at så mange som muligt benytter faciliteterne og at naturen samtidig beskyttes. Der skal være et samarbejde med brugerne. Nyanlæg skal afhænge af hvad, der er i forvejen. Der skal være en geografisk spredning af faciliteterne. JC: Godt oplæg. HØ: Ros til oplægget. Fint sat op og beskrevet. Skiltning skal nøje overvejes. Bedre skiltning ved offentlige veje, så man kan finde ind til vores naturskatte. Og så lidt skiltning som muligt på arealerne.

5 5 HH: Landets love skal overholdes ved serviceskiltning. Muligheder for brugerbetaling. KB: Ikke sikkert at man skal følge samme niveau over hele distriktet. Det er vigtigt at der blive skiltet hen til de bedste faciliteter. Og der skal være muligt for at graduere skiltning eksempelvist til svagtseende. HØ: Det er fint med symbolskiltningen. SJ: Ikke for mange skilte. SH: Vi har tidligere været enige om at der skal gøres mere for skiltningen ind til faciliteterne på distriktet og at man skal være varsom med for meget skiltning ude i naturen. Konklusion: At Klosterheden statsskovdistrikt skal arbejde på at forbedre skiltningen ind til faciliteterne. En skiltning, der kan ses fra de større veje. Orientering om salg af skove og sommerhusgrunde Skovsalg HAH: Formålet med salget er at frigøre midler ved at sælge skove, der er mindre benyttet og uden de store naturværdier til brug for bl.a. etablering af bynære skove i det østlige Danmark. Der er udpeget tre skove, der sættes til salg. Nees skov bliver delt i to selvstændige ejendomme og hertil kommer Vind og Nørhede plantager. Det har været svært for styrelsen at finde kedelige nåletræsplantager blandt de små skove. Således har både Nees og Nørhede en meget høj løvtræprocent. Plantagerne er nu vurderet af ejendomsmægler og forventes snart udbudt ved annoncering i aviser og styrelsens hjemmeside. CF: Redegjorde for kommunens protester mod salget af Nees Skov. Og henviste bl.a. til den manglende sikkerhed for, at der i fremtiden vil blive gjort noget for at vedligeholde og evt. udbygge parkeringspladser, øvrige publikumsfaciliteter og natur. Salg af sommerhusgrunde. HAH: Områderne er etableret engang i 30érne, hvor Klitdirektoratet åbnede op for at almindelige mennesker kunne leje en billig grund, og således få adgang til det sunde badeliv. Lejerne klagede for år tilbage, over at pristalsreguleringen var for høj set i sammenligning med stigningen af værdien af sommerhuse. Herefter blev man enige med lejerne om at lade lejeprisen følge indekset for sommerhuspriser. Denne er eksploderet de seneste år med årlige stigninger på op mod 20%, hvilket har medført et øget pres fra lejernes side for at kunne købe den lejede grund. Det er besluttet at tilbyde lejerne at købe den grund, deres hus er beliggende på. Loven giver ikke mulighed for at sælge og udstykke de grunde der er klitfredede eller pålagt fredskovspligt. Da begge fredninger forekommer i området, bliver der således fremover en blanding af private sommerhusgrunde og statslige sommerhusgrunde../. Skov- og Naturstyrelsens - og Klosterhedens - værdier. Værdidebat.

6 6 TBS :Vi har haft en debat og vi har på baggrund af dette havnet på 5 værdier som er væsentlige for os. Vi har på distriktet lavet en kortlægning af vores brugere/interessenter. Vi vil bede jer om at bruge et par minutter på at give os en vurdering (5 tal) for at få jeres holdning til vores opfyldelse af værdierne. Vi sender resultatet ud med referatet. Pyntegrøntproduktion på Klosterheden. TBS: Pyntegrøntproduktion har været til revision. Juletræsproduktionen er ude. Der er ikke på landsplan blevet lavet penge, da der ikke har været mulighed for anvendelse af pesticider. Vi har meldt ind at vi gerne vil fortsætte med pyntegrøntproduktionen. Den kan foregå på en miljømæssigt bæredygtig måde. HØ: Det må være muligt - ligesom private - at lave en økonomisk rentabel produktion. TBS: Juletræsproduktionen har ikke været rentabel og bliver det næppe uden brug af pesticider. SJ: Er der udliciteret juletræsproduktion på større områder. TBS: Ja det er forsøgt på flere distrikter, men der har været lave bud, og det har ført til markedsuro. Vi udliciterer produktionen, f.eks. klipning af grøntet. Men vil muligvis også forsøge os med totaludbud af mindre arealer. BF: Der er stadig samme binding til pesticidfri drift. Mere brugervenlig hjemmeside (Karen Barfod). KB: Der må gerne være flere billeder og ikke så tunge tekstafsnit således at der opnås en lettere stil. UH: Det er vigtigt at hjemmesiden er opdateret og at brugerne bliver vænnet til at bruge den. TBS: Med den nye hjemmeside bliver det meget nemmere for os at lave vores egne sider og revidere dem løbende. Vi håber på en forbedring af kvaliteten af vores hjemmeside. Men arbejdet er tidskrævende, og vi har for øjeblikket vanskeligt ved at få afsat de fornødne ressourcer til arbejdet. Men vi er enige med brugerrådet i at hjemmesiden er meget vigtig og at der faktisk er et stort antal brugere, der bruger vores informationer her. Invasive arter (John Clausen). JC: Skov- og Naturstyrelsens naturplejestrategi er udsendt. For nogle år siden lavede DN sammmen med SNS en folder for at vise hvad der er problemerne. En af problemplanterne er Rosa rugosa. I publikationen henvises der til igangværende forsøg i DMU og SNS regi. En af de ting, der er effektiv er at klippe i august og sprøjte genvækst med glyphosat. Der bør gøres en koordineret indsats. SJ: Hvis der skal maskinbehandles mange gange i stedet for glyphosat er det da samfundsmæssigt og miljømæssigt meget bedre at anvende glyphosat. HH kan tilslutte sig konklusionen om at anvende glyphosat. TBS: Problemerne indskrænker sig til de åbne arealer. Vi har ofte været med til at indbringe arterne på arealerne. Vi mener at kunne holde problemet i ave i skovområderne med mekanisk bekæmpelse og således være med til at sikre grundvandsforekomsterne. På naturarealer er rosen meget problematisk. I klitterne kan vi ikke køre med noget. Den kan derfor ikke bekæmpes mekanisk På strandengene kan vi måske lave noget maskinel bekæmpelse. Jeg vil gerne høre om DN vil anbefale en pesticid behandling. JC: Jeg vil gerne have afklaret, hvad der ligger af forsøgsresultater. Herefter vil jeg gerne være med til at bakke op om den bedste løsning.

7 7 Konklusion: Brugerrådet beder Klosterheden statsskovdistrikt undersøge forsøgsresultater. Herefter laver distriktet strategi for bekæmpelse af Rosa rugosa. HØ: Indtil vi får de alternative metoder bør vi kunne anvende pesticider. HH: Der er ingen drikkevandsinteresser på strandenge og klitter. FB. Vi skal i gang inden der virkelig bliver problemer. TBS: Vi kan se ved klitsynet at det er et voksende problem. SJ: Vi skal være sikre på at det et voksende problem. TBS: Der ligger notat på SNS hjemmeside om invasive arter. Her ligger også diverse informationer og publikationer om invasive arter bl.a. om bekæmpelse af bjørneklo. JC omdelte Beskyt den vilde flora langs kysterne. Vilde mink (John Clausen). JC: Der er melding om mange vilde mink i Thy. Jeg har melding om mink i Harboøre. Jeg foreslår at for at få afklaring af problemets størrelse tages kontakt til nabodistrikter for at finde ud af om der er et problem. Efterfølgende afklaring af hvem der skal betale. Opsætning af fælder er ikke billigt. SH: DJ har mange fælder ude ved medlemmerne HH: Der blev lavet fælder i et beskæftigelsesprojekt og vi vil gerne lave flere. SJ: Jagtforeningerne burde afrapportere antal mink, der er fanget. TBS: Jeg tror ikke problemet er stort i selve Klosterheden Plantage. Kun få i de fælder vi opstillede i forbindelse med bæverudsætningen, megt få ses ved bævertællingerne og bæverekskursionerne, kun få ses af de bosiddende i plantagen. Men vi vil godt undersøge det igennem en kortere periode, hvor vi prøver med gennemgangsfælder (ikke smækfælder) i VSF, i det gamle Ulborg kompleks og i Klosterheden Plantage. Men vi vil gerne have hjælp til Harboøre tange. Er der organisationer, der vil hjælpe? JC: DN vil gerne hjælpe og regner også med at jægerne vil tilbyde sig. HH: Jeg har et klart indtryk at de findes i nærheden af fritidsfiskere, hvor der er fiskeaffald. SJ: Der er masser af mink ved Husby sø. Der er flere ved mit hus. Det er meget nedprioriteret at kontrollere minkhegn. Der er derfor mange problemer med hegnsvedligeholdelsen hos minkavlerne. SH: Den nemmeste måde at få en indikation af hvor mange mink, der er, er at få nogle flere fælder ud til jægere og andre. TBS: SH og SJ samt UH kontakter DJ for at få status. SJ: Fældefangsten skal gøres i parringstiden i februar. FB: Det skulle vel være et kommunalt problem at bekæmpe minken. TBS: Vi tager det med fordi vi forvalter store naturområder og det vil være vigtigt at iværksætte bekæmpelse her hvis der er mange mink i områderne. Offentligt brugerrådsmøde ultimo Tidspunkt: uge 48, mandag den nov Emner: Statsskoven for alle. Friluftslivet for alle. Valgprocedure: TBS: Vi har fået berettiget kritik af at 51% af de fremmødte kunne sætte sig på samtlige pladser. Proceduren bliver ændret til 1 stemme pr. fremmødt.

8 8 Bent Bech har meddelt at han ønsker at trække sig. TBS har bedt ham om at revurdere dette, da han ikke er repræsentant for DJ, men er valgt på offentligt møde. Hvis han ikke bliver, foreslår jeg at vi vælger 4, og at den der får færrest stemmer kun bliver valgt for 1år. Eventuelt Naturbase Syd : KB: Synes at det kunne være ok at give et lignende tilbud (Naturbase Fruerhøj) til de sydligere liggende kommuner. Inden det igangsættes skal der være en kortlægning af hvilke tilbud, der er mod syd. HØ: Der er en del tilbud, og vi skal være sikre på at der er et reelt behov. TBS: Vi lader den svæve og ser om der kommer flere tilkendegivelser. Distriktet vil ikke presse igennem. Der skal være nogle ildsjæle, der går foran og synes at det er en god ide. Annoncering. Hvis der kommer for få til vores arrangementer vil vi skrue op for vores annoncering.

Afbud: Søren Hundahl, Thomas Hansen, Hans Hansen, Niels Kr. Jensen

Afbud: Søren Hundahl, Thomas Hansen, Hans Hansen, Niels Kr. Jensen Klosterhedens Statsskovdistrikt Referat fra brugerrådsmøde den 14.december 2004 Den 14. december 2004 J.nr. SN J.nr. SN 2001-2172 Ref. HAH Deltagere i mødet Navn Bent Bech-Larsen BBL Bjarne From BF Stig

Læs mere

Referat fra Klosterheden Statsskovdistrikts brugerrådsmøde afholdt 13. juni 2006.

Referat fra Klosterheden Statsskovdistrikts brugerrådsmøde afholdt 13. juni 2006. Referat fra Klosterheden Statsskovdistrikts brugerrådsmøde afholdt 13. juni 2006. Deltagere: Navn Johnny Rasmussen (JR) Indvalgt offentligt møde Bjarne From (BF) Indvalgt offentligt møde Afbud Stig Jessen

Læs mere

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Sted Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle Mødedeltagere Lars Jensen, (HB) Formand Claus Lind Christensen (Formand DJ) Knud

Læs mere

c. Opleves et behov for justeringer af de etiske regler for kronvildtjagt? Ikke p.t..

c. Opleves et behov for justeringer af de etiske regler for kronvildtjagt? Ikke p.t.. KRONVILDTGRUPPE VESTJYLLAND Afrapportering til Vildtforvaltningsrådet 1. At udbrede kendskabet til de etiske regler for kronvildtjagt a. Hvilke initiativer har den regionale kronvildtgruppe taget for at

Læs mere

I 2017 blev der slået rynket rose 3 gange i løbet af vækstsæsonen og et mindre område blev ryddet første gang.

I 2017 blev der slået rynket rose 3 gange i løbet af vækstsæsonen og et mindre område blev ryddet første gang. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. april 2018 Sagsid 16/5376 Sagsbehandler Mette Sejerup Rasmussen Telefon direkte 76 16 51 25 E-mail mesej@esbjergkommune.dk Notat Plan for naturplejen på Fanø for 2018

Læs mere

Referat af offentligt brugerrådsmøde, 5. marts 2008.

Referat af offentligt brugerrådsmøde, 5. marts 2008. Notat SKOV- OG NATURSTYRELSEN Vestjylland J.nr. Ref. CSH Den 4. marts 2008 Referat af offentligt brugerrådsmøde, 5. marts 2008. Mødet blev afholdt på Hotel Lidenlund, Vasen 11, 7620 Lemvig. Der var ca.

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

DNs fredningsstrategi har nu virket i 6 år. Der har ved planlægningen af nye sager været taget udgangspunkt i strategien.

DNs fredningsstrategi har nu virket i 6 år. Der har ved planlægningen af nye sager været taget udgangspunkt i strategien. BILAG 5-2 Dato: 24. maj 2016 Til: HB på møde den 3. juni 2016 (elektronisk til NFU og PFU 13-23. maj-2016) Sagsbehandler: Birgitte Bang Ingrisch, 61 69 18 22, bbi@dn.dk Evaluering af DNs fredningsstrategi

Læs mere

Referat fra Hjortevildtudvalgsmøde Mandag den 19. oktober 2015 kl. 17.00-20.00

Referat fra Hjortevildtudvalgsmøde Mandag den 19. oktober 2015 kl. 17.00-20.00 Referat fra Hjortevildtudvalgsmøde Mandag den 19. oktober 2015 kl. 17.00-20.00 Sted Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle Mødedeltagere Lars Jensen, (HB) Formand Jens Venø (HB fung. Sydjylland)

Læs mere

Referat af VFR-møde den 20. marts 2006

Referat af VFR-møde den 20. marts 2006 Referat af VFR-møde den 20. marts 2006 Referat af ordinært VFR-møde den 20. marts 2006 Godkendt den 11. august 2006 Deltagere: Fra Vildtforvaltningsrådet: Per Ole Olesen, formand Anders Lassen, De danske

Læs mere

TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET Kronvildtgruppen 23. november 2006 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET Kronvildtgruppens redegørelse og indstilling på baggrund af rapporter fra arbejdet i de regionale grupper De regionale kronvildtgrupper skal

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende

Høringsnotat. vedrørende Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 L 83 Bilag 1 Offentligt Notat SKOV- OG NATURSTYRELSEN Natur og Skov J.nr. SNS-500-00005 Ref. suwor november 2009 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om udstykning

Læs mere

Anden etape af trægangsti

Anden etape af trægangsti Anden etape af trægangsti Etape 4 og 5 Der bliver nu taget hul på anden etape af trægangstien omkring Hulemosesøen. Trægangstien bliver bygget for at forbedre adgangsforholdene, så man fremover kan gå

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/2-15 Version: 2 Projektejer Projektleder Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning

Læs mere

Referat af VFR-mødet den 7. september 2005

Referat af VFR-mødet den 7. september 2005 Referat af VFR-mødet den 7. september 2005 Deltagere: Fra Vildtforvaltningsrådet: Per Ole Olesen, formand Anders Lassen, De danske Landboforeninger Tommy Dybbro, WWF Poul Henrik Harritz, Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Kort over de 4 forsøgsområder. Natur og Grønne områder Enghavevej Herning Tlf.: Lokal

TEKNIK OG MILJØ. Kort over de 4 forsøgsområder. Natur og Grønne områder Enghavevej Herning Tlf.: Lokal TEKNIK OG MILJØ Glansbladet Hæg På Teknik og Miljøudvalgets møde den 3. september 2012 (punkt 171. Bekæmpelse af den invasive art glansbladet hæg med Roundup), blev det besluttet at iværksætte en forsøgsordning

Læs mere

Beretning til Kredsrepræsentationen d. 2.marts 2010 Friluftsrådet i Vendsyssel

Beretning til Kredsrepræsentationen d. 2.marts 2010 Friluftsrådet i Vendsyssel Beretning til Kredsrepræsentationen d. 2.marts 2010 Friluftsrådet i Vendsyssel Denne beretning vil begynde med den arbejdsopgave, som der er lagt flest arbejdstimer i. Fire kredsbestyrelsesmedlemmer har

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 28. november kl Elmegade 22, 7700 Thisted

Referat fra bestyrelsesmøde den 28. november kl Elmegade 22, 7700 Thisted Referat fra bestyrelsesmøde den 28. november kl. 14-17 Elmegade 22, 7700 Thisted Deltagere: Torben Juul-Olsen, Esben Oddershede, Jens Brolev, Ingrid Agerholm, Liselotte Schouboe- Madsen, Ole Riis Christensen,

Læs mere

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode Sagsnr. 01.05.18-P17-1-16 Dato 1-9-2016 Sagsbehandler Sofia Mulla Kølmel Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode 2010-15 og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode 2016-21.

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING FOR 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING FOR 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING FOR 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE Det fremgår af retningslinjerne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

Tæt på naturen v/torben Ringsø Jensen, afdelingsformand Børglumvej 87 7400 Herning 5. november 2014 M: 22 73 11 58 E: torben@boerglumparken.

Tæt på naturen v/torben Ringsø Jensen, afdelingsformand Børglumvej 87 7400 Herning 5. november 2014 M: 22 73 11 58 E: torben@boerglumparken. Afdeling Børglumparken Tæt på naturen v/torben Ringsø Jensen, afdelingsformand Børglumvej 87 7400 Herning 5. november 2014 M: 22 73 11 58 E: torben@boerglumparken.dk Afdelingsbestyrelsesmøde Emner Bestyrelsen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Grønt Råd Dato: 23.01.2012 Tidspunkt: 15.00-17.05 Sted: C2 Deltagere: Lars Brandstrup Nielsen, Arne S. Hansen, Betina Grimm, Viviane Mortensen, Bertel Riber, Kim Jørgensen, Jørgen

Læs mere

Fårup Klit (skov nr. 76)

Fårup Klit (skov nr. 76) Fårup Klit (skov nr. 76) Beskrivelse Generelt Fårup Klit kaldes lokalt for læplantagerne. Administrativt kalder vi de sammenhængende områder for sti 100. Skoven er et smalt bånd af træbevoksning, der strækker

Læs mere

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset Grønt Råd Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Jørgen Jacobsen Jørgen Lassen Svend-Erik Jens Bjerregaard Christensen O. A. K. Søren Friis Jensen Poul-Erik Pedersen Knud Bech Lise Vølund

Læs mere

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Vejledning og ansøgningsskema Har du en god idé? I 2016 er det igen muligt af få tilskud til naturpleje, naturgenopretning og friluftsprojekter i Hedensted Kommune.

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1 Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Vandplaner.... 2 LIFE projekt Rigkilde.... 3 LIFE projekt St. Vildmose.... 4 Grønt Råds sammensætning....

Læs mere

Hjortevildtgruppe Vestjylland (HGV)

Hjortevildtgruppe Vestjylland (HGV) Hjortevildtgruppe Vestjylland (HGV) Forvaltning af kronvildt ønsker til regionale jagttider gældende fra jagtsæson 2017/18. (se vejledning) 1. Hjorte større end spidshjort 16. oktober til 31. december

Læs mere

Rosborg Sø projektet - Konklusionsreferat af mødet med lodsejere og organisationer den 20. november 2007 i Krogsgårde

Rosborg Sø projektet - Konklusionsreferat af mødet med lodsejere og organisationer den 20. november 2007 i Krogsgårde Mødedeltagerne og de øvrige indbudte Feldborg Statsskovdistrikt J.nr. SNS-4332-00116 Ref. jepsc Den 13. december 2007 Rosborg Sø projektet - Konklusionsreferat af mødet med lodsejere og organisationer

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/9-14 Version: 1 Projektejer Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf: 9628

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

KRONVILDTGRUPPE VESTJYLLAND - KGV. Afrapportering til Vildtforvaltningsrådet 2007

KRONVILDTGRUPPE VESTJYLLAND - KGV. Afrapportering til Vildtforvaltningsrådet 2007 KRONVILDTGRUPPE VESTJYLLAND - KGV Afrapportering til Vildtforvaltningsrådet 2007./. 1. At udbrede kendskabet til de etiske regler for kronvildtjagt a. Hvilke initiativer har den regionale kronvildtgruppe

Læs mere

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom)

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom) Kredsrepræsentantskabsmøde Onsdag den 23. februar 2011 På AQUA Sø og Naturcenter, Vejlsøvej 55, 8600 Silkeborg. Program for repræsentantskabsmødet jævnfør indkaldelsen. 0. Velkomst ved formand Willi Dupont.

Læs mere

Mikkelsen, Kirsten L.K. på vegne af AAR - Aarhus hovedpostkasse Sendt: 19. oktober :00 Til:

Mikkelsen, Kirsten L.K. på vegne af AAR - Aarhus hovedpostkasse Sendt: 19. oktober :00 Til: Hansen, Gitte Fra: Mikkelsen, Kirsten L.K. på vegne af AAR - Aarhus hovedpostkasse Sendt: 19. oktober 2009 16:00 Til: Brøndum, Jette Cc: Gregor, Ole Emne: VS: Kritik og forslag til kæmpe vindmøller i Amos

Læs mere

Beskytter lovgivningen den danske natur godt nok?

Beskytter lovgivningen den danske natur godt nok? Beskytter lovgivningen den danske natur godt nok? Naturhistorisk forening for Nordsjælland den 25. april 2012 Hanne Stensen Christensen (Chef for Natur og Vandkontoret Næstved Kommune) Hvad vil jeg sige?

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Deltagere: Jørn Andersen Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Henrik Præstholm Niels

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Det Grønne Råd Onsdag den 20. april 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden for aktuelt møde 2. Opfølgning på referat fra sidste møde 3. Meddelelser og orientering A. Status for Naturplaner 2016-2021

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Indvinding af hvidt sand.... 3 Kommunens rolle i forhold

Læs mere

Til medlemmerne af brugerrådet ved Silkeborg Statsskovdistrikt. J.nr. SN 2001-210 Ref. LBH

Til medlemmerne af brugerrådet ved Silkeborg Statsskovdistrikt. J.nr. SN 2001-210 Ref. LBH Til medlemmerne af brugerrådet ved Silkeborg Statsskovdistrikt SKOV- OG NATURSTYRELSEN SILKEBORG STATSSKOVDISTRIKT LANDSDELSCENTER MIDTJYLLAND J.nr. SN 2001-210 Ref. LBH Referat af brugerrådsmøde den 27.

Læs mere

Natura 2000-handleplan. 2. planperiode. Husby Klit. Natura 2000-område nr. 74. Habitatområde H197. Udkast til politisk 1.

Natura 2000-handleplan. 2. planperiode. Husby Klit. Natura 2000-område nr. 74. Habitatområde H197. Udkast til politisk 1. Natura 2000-handleplan 2016 2021 2. planperiode Udkast til politisk 1. behandling Husby Klit Natura 2000-område nr. 74 Habitatområde H197 Kolofon Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Udgiver: Holstebro

Læs mere

Referat af Hjorteforvaltningsmøde den 7. november 2007.

Referat af Hjorteforvaltningsmøde den 7. november 2007. Odsherred, den 15. november 2007 Referat af Hjorteforvaltningsmøde den 7. november 2007. Dagsorden: 1. Godkendelse af ref. 2. Siden sidst, Mikkel, Asger - pressemeddelelse, medieomtale 3. Ulovlig jagt,

Læs mere

Beslutningsreferat for kredsbestyrelsesmøde Kreds 2, onsdag d. 13. august kl På Ruskær flugtskydebane, Ruskærvej 21 A 7441 Bording.

Beslutningsreferat for kredsbestyrelsesmøde Kreds 2, onsdag d. 13. august kl På Ruskær flugtskydebane, Ruskærvej 21 A 7441 Bording. Beslutningsreferat for kredsbestyrelsesmøde Kreds 2, onsdag d. 13. august. 2012 kl. 19.00 På Ruskær flugtskydebane, Ruskærvej 21 A 7441 Bording. Dagsorden: Underpunkter: Beslutninger: Mødedeltagelse Deltager

Læs mere

Grødeskæring og vandløbsoprensning Der foregår ingen grødeskæring og vandløbsoprensning indenfor habitatområdet, hverken i Tversted eller Uggerby Å.

Grødeskæring og vandløbsoprensning Der foregår ingen grødeskæring og vandløbsoprensning indenfor habitatområdet, hverken i Tversted eller Uggerby Å. Hjørring Kommune Miljøcenter Ålborg Miljø og naturkontoret Jørgen Fibigersgade 20 9850 Hirtshals Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 33 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hirtshals, den 11-03-2010 Sagsnr.:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober kl Thisted Rådhus, Mødesalen

Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober kl Thisted Rådhus, Mødesalen Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober kl. 14-17 Thisted Rådhus, Mødesalen Deltagere: Torben Juul-Olsen, Esben Oddershede, Ingrid Agerholm, Liselotte Schouboe-Madsen, Lars Torrild, Ole Riis Christensen,

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 5. marts 2015 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Charlotte Scheel ( ) Morten Bødker ( ) Jens Bjerregaard Christensen ( ) Jakob Lausen (

Læs mere

Lemvig Kommune indklaget til ombudsmanden 17.07.2015

Lemvig Kommune indklaget til ombudsmanden 17.07.2015 Lemvig Kommune indklaget til ombudsmanden 17.07.2015 Hele Harboøreland skal i ét samlet digelag, men inden da har Harboøre Nordre Digelag lavet fem-årige aftaler, og det falder en sommerhusejer for brystet,

Læs mere

Overførslen fra 2014 til budget 2015 på 1,62 mio. kr blev godkendt. Årsberetningen gøres færdig, og sendes rundt mhp. godkendelse.

Overførslen fra 2014 til budget 2015 på 1,62 mio. kr blev godkendt. Årsberetningen gøres færdig, og sendes rundt mhp. godkendelse. Nationalpark Thy Kirkevej 9, 1. sal 7760 Hurup Tlf. 72 54 15 00 CVR: 32995462 EAN: 5798000860568 thy@danmarksnationalparker.dk www.nationalparkthy.dk J.nr. Ref. eloes Den 8. april 2015 Bestyrelsesmøde

Læs mere

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Kredsbestyrelsesseminar 30. marts 2019 Indhold 1. Baggrund om biodiversitetsskov 2. Hvad er urørt skov og anden biodiversitetsskov

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 14. august 2017, kl. 19.00 i blok U på skolen i Vejby. 1. Godkendelse af referat fra sidste møde. 2. Meddelelser: Referater fra møder i grønt

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen.

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Skov- og Naturstyrelsen Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Miljøministeriets organisation Ministeren Departementet Miljøstyrelsen

Læs mere

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015 Vejledning til ansøgning Vejle Kommune afsætter igen i 2015 en pulje, hvor private, organisationer og interessegrupper

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted 18. juni 2019, kl. 17:00 19:30 Brohuset 28.06.19 Deltagere Brugerråd Bjarne Børgesen Henrik Kjølberg Preben Hansen Thomas Brokmann Jørgen Ole Mortensen

Læs mere

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse ... MILJØMINISTERIET.... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse Regeringens forslag til: Ny skovlov og Ændringer i naturbeskyttelsesloven.......... Vi skal beskytte

Læs mere

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl. 12.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Havvindmølleparker i Jammerbugten.... 3 Orientering

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter VEJLEDNING TIL ANSØGNING Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter Fredericia Kommune afsætter årligt en pulje, hvorfra private, organisationer og interessegrupper kan søge om tilskud til

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 24.01.2019 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 15. januar 2019, kl. 17:00 19:00 Ishøj Rådhus Brugerråd Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg Preben Hansen Thomas

Læs mere

Vand- og Natura2000 planer

Vand- og Natura2000 planer Vand- og Natura2000 planer Vand og Natura2000 planerne er nu offentliggjort. Nu skal kommunerne lave handleplaner, der viser hvordan målene nås. Handleplanerne skal være færdige i december 2012. Indsatsen

Læs mere

J.nr. SNS 217-00020 Ref. CR

J.nr. SNS 217-00020 Ref. CR SKOV- OG NATURSTYRELSEN THY J.nr. SNS 217-00020 Ref. CR Referat fra møde i Brugerrådet for Skov- og Naturstyrelsen Thy, onsdag den 20. februar 2008, kl. 14.00 Den 22. februar 2008 Til stede: Fraværende:

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde for Skov- og Naturstyrelsen (SNS) Thy den 9. november 2010.

Referat af brugerrådsmøde for Skov- og Naturstyrelsen (SNS) Thy den 9. november 2010. Til medlemmer af brugerrådet for Skov- og Naturstyrelsen Thy Thy J.nr. SNS-217-00020 Ref. KFR Den 22.11. 2010 Referat af brugerrådsmøde for Skov- og Naturstyrelsen (SNS) Thy den 9. november 2010. Til stede:

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

Finn Hahn bemærkede at forløbet af stien gennem Vejen Mose ikke er korrekt refereret. Ingen bemærkninger til dagsordenen.

Finn Hahn bemærkede at forløbet af stien gennem Vejen Mose ikke er korrekt refereret. Ingen bemærkninger til dagsordenen. TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 09.05.2008 Sagsnr.: 08/3935 Kontaktperson: Referat fra fjerde møde i Grønt Råd. Følgende deltog i mødet: Niels Landor (formand), Udvalget

Læs mere

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: SIKR

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: SIKR Orienteringsreferat Dato: 25.04.2019 Sagsnr.: 2018-005133 Dok. nr.: 2018-005133-27 Direkte telefon: 2519 9369 Initialer: SIKR Sekretariat v/ Aalborg Vand A/S Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Referat af Brugerrådsmøde SØ onsdag d

Referat af Brugerrådsmøde SØ onsdag d j.nr. SNS-217-00002 Referat af Brugerrådsmøde SØ onsdag d. 13.6.2007 Deltagere: Tove Binzer, Danmarks Naturfredningsforening Inga Skærris, Danmarks Idrætsforening Arne Jørgensen, Odsherred Statsskovdistrikt

Læs mere

Thy Statsskovdistrikt

Thy Statsskovdistrikt Udkast til driftsplan Thy Statsskovdistrikt Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen Thy Statsskovdistrikt 2 Indledning Skov- og Naturstyrelsens arealer er omfattet af 15-årige driftsplaner. Driftsplanerne

Læs mere

Referat, Bestyrelsesmøde

Referat, Bestyrelsesmøde Referat, Bestyrelsesmøde Tid: 10. marts 2015 kl. 16:30-18:30 Sted: Forskerparken, mødelokale 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/formanden 2. Underskrivning af referat fra bestyrelsesmødet den 11/11-14. Beslutning:

Læs mere

3. marts 2010. Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov

3. marts 2010. Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov 1 Dato 8.marts 3. marts 2010 Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov Mødet fandt sted på Bov Kro. Fremmødte beboere: 22 beboere Endvidere deltog fra administrationen Jens Chr.

Læs mere

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.:

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.: Hvidbog Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.: Udkast til Natura 2000-handleplan 2012-2015 Flynder Å og heder i Klosterhede Plantage Natura 2000-område nr. 224 Habitatområde

Læs mere

Referat for organisationsbestyrelsesmøde i BoligSyd. tirsdag den 10. februar 2015 kl. 18.00

Referat for organisationsbestyrelsesmøde i BoligSyd. tirsdag den 10. februar 2015 kl. 18.00 Referat for organisationsbestyrelsesmøde i BoligSyd Mødested: Kontoret Kallemosen 16, Aabenraa. tirsdag den 10. februar 2015 kl. 18.00 Deltagere: Leif Poulsen LP, Monika Löck ML, Svend Jensen SJ, Jeanette

Læs mere

Spørgsmål Hvad kan ministeren oplyse om den kommende forvaltningsplan for ulve i Danmark

Spørgsmål Hvad kan ministeren oplyse om den kommende forvaltningsplan for ulve i Danmark Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 164 Offentligt J.nr. NST-4101-00479 25. juni 2013 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. R stillet af Folketingets Udvalg for landdistrikter

Læs mere

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby GRØNT RÅD REFERAT Af Grønt Råds møde den 12. december 2013 Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby 19. december 2013 Brevid:

Læs mere

Pia Ellegaard Jørgensen Danmarks Naturfredningsforening (DN) Merethe Simonsen Dansk Skovforening (DS) Hans Henriksen

Pia Ellegaard Jørgensen Danmarks Naturfredningsforening (DN) Merethe Simonsen Dansk Skovforening (DS) Hans Henriksen Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk

Læs mere

DAGSORDEN. Det Maritime Råd. Møde nr. 4

DAGSORDEN. Det Maritime Råd. Møde nr. 4 DAGSORDEN Det Maritime Råd Møde nr. 4 Mandag den 27 august 2012 kl. 17.00 Sted: Sejlklubbens lokaler på Bogense Havn Deltagere: Dagsorden Referat Formand for Teknik og Miljøudvalget, Kim Johansen (KJ)

Læs mere

Vildtforvaltningsrådets Reservatgruppe J.nr. NST-359-00031 Ref. hls Den 23. marts 2015

Vildtforvaltningsrådets Reservatgruppe J.nr. NST-359-00031 Ref. hls Den 23. marts 2015 NOTAT Vildtforvaltningsrådets Reservatgruppe Blåvandshuk J.nr. NST-359-00031 Ref. hls Den 23. marts 2015 Notat fra 5. møde i Vildtforvaltningsrådets Reservatgruppe, den 24. februar 2015 Til stede: Formand

Læs mere

Generalforsamling i Harrild Hedes Venner.

Generalforsamling i Harrild Hedes Venner. Lindbjerghus den 06. Maj 2016. Generalforsamling i Harrild Hedes Venner. Dato: Onsdag den 11. Maj kl. 19.00 på Naturcenter Harrild Hede. Bestyrelsens beretning. Hermed følger Bestyrelsens beretning for

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl. 11.00 i NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Dansk Botanisk Forening

Dansk Botanisk Forening Dansk Botanisk Forening Jyllandskredsen Generalforsamling lørdag den 12. marts 2016 Gefion Gymnasium Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning om Jyllandskredsens virksomhed i 2015 3. Orientering om Nationalpark

Læs mere

Hvordan skalgod naturgenopretning se ud fra et rekreativt perspektiv?

Hvordan skalgod naturgenopretning se ud fra et rekreativt perspektiv? Hvordan skalgod naturgenopretning se ud fra et rekreativt perspektiv? Søren Præstholm Specialkonsulent, Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling, IGN Frank Søndergaard Jensen Professor, Forskergruppen

Læs mere

REFERAT FRA EKSTRAORDINÆRT MØDE I VILDTFORVALT-

REFERAT FRA EKSTRAORDINÆRT MØDE I VILDTFORVALT- REFERAT FRA EKSTRAORDINÆRT MØDE I VILDTFORVALT- NINGSRÅDET Torsdag den 10. januar 2008 kl. 10.00 15.00 Naturområdet J.nr. SNS-302-00073 Ref. nihla Den 14. februar 2008 Mødet blev afholdt i Danmarks Jægerforbunds

Læs mere

REFERAT Natur- og Miljøudvalget, den 22. januar 2007 kl Mødelokale 188

REFERAT Natur- og Miljøudvalget, den 22. januar 2007 kl Mødelokale 188 den 22. januar 2006 kl. 10.00 Side 1 REFERAT Natur- og Miljøudvalget, den 22. januar 2007 kl. 10.00 Mødelokale 188 ÅBEN DEL: 1. Konstituering af Natur- og Miljøudvalget 2. Orientering om ny lov om Miljøgodkendelse

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

Dialogprocessen forud for udarbejdelse af forslag til Natura 2000-planer for

Dialogprocessen forud for udarbejdelse af forslag til Natura 2000-planer for Dialogprocessen forud for udarbejdelse af forslag til Natura 2000-planer for 2016-21 Større lodsejere. Noter fra lodsejermøde den 27. marts 2014 i Ringkøbing. I mødet deltog 17 lodsejere eller lodsejerrepræsentanter,

Læs mere

Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune

Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Jacl Dato: okt 2012 Sagsnr: 2012 Nr 1 Arresøgruppen Om Arresø: støtter de tiltag, der fremgår af den fælles

Læs mere

Deltagere. Bestyrelsen

Deltagere. Bestyrelsen Referat for møde med bestyrelsen for Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger den 6. februar 2018, kl. 15.00 Mødelokale 1 administrationsbygningen i Pandrup 1. Beredksab særlig brand m.v. 2. Ren strand

Læs mere

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode.

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode. Falster Statsskovdistrikt Landsdelscenter Storstrøm J.nr. Ref. Juni 2007 Nyt brugerråd efter kommunalreformen Brugerrådets sammensætning Efter kommunalreformen er det nødvendigt at ændre sammensætningen

Læs mere

UDKAST. Referat fra møde i Vildtforvaltningsrådet Onsdag den 14. december 2011 kl. 9.00

UDKAST. Referat fra møde i Vildtforvaltningsrådet Onsdag den 14. december 2011 kl. 9.00 UDKAST Referat fra møde i Vildtforvaltningsrådet Onsdag den 14. december 2011 kl. 9.00 Naturplanlægning og biodiversitet J.nr. NST-303-00061 Ref. elbra Den 30. januar 2012 Fra Vildtforvaltningsrådet deltog:

Læs mere

Danske Miljøadvokater 18. maj 2017

Danske Miljøadvokater 18. maj 2017 Side 1 Danske Miljøadvokater 18. maj 2017 Lovpligtig erstatning v/advokat Britta Moll Bown Side 2 Lovpligtig erstatning Naturbeskyttelseslovens kap. 2a mfl. Erstatning efter vandløbsloven Erstatning for

Læs mere

Vedr.: Dispensation fra statsfredningskendelse vedrørende Agger Tange af 27. juni 2016, til fræsning af rynket rose med bioroter

Vedr.: Dispensation fra statsfredningskendelse vedrørende Agger Tange af 27. juni 2016, til fræsning af rynket rose med bioroter Naturstyrelsen Thy Søholt vej 6 Thisted Att. Cornelia Maj Christensen Natur J.nr. nst-352-00005 Ref. MAQUI Den 3. februar 2017 Vedr.: Dispensation fra statsfredningskendelse vedrørende Agger Tange af 27.

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2016/2017 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2016/2017 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2016/2017 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE SYDJYLLAND Det fremgår af retningslinjerne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune Friluftsliv i sø-landskabet Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune 1 Antal Spørgeskema om friluftsliv Respondenter 43 personer, 29 mænd,

Læs mere

Afgørelse. i sag om offentlighedens adgang i Ringkøbing-Skjern Kommune. Afgørelsen træffes efter naturbeskyttelseslovens 24.

Afgørelse. i sag om offentlighedens adgang i Ringkøbing-Skjern Kommune. Afgørelsen træffes efter naturbeskyttelseslovens 24. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. juli 2011 J.nr.: NMK-512-00004 (tidl. NKN-133-00127) Ref.: ltp Afgørelse i sag om offentlighedens adgang i Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Grundejerforeningen Vejlby Strand

Grundejerforeningen Vejlby Strand Grundejerforeningen Vejlby Strand Referat fra foreningens generalforsamling afholdt i Harboøre-Hallen, lørdag, den 9. maj 2009 kl. 10,00. Formanden Jørgen K. Jensen (JKJ) bød velkommen til de fremmødte

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar 2019 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 1 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr.

Læs mere

Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr.

Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr. Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr. 21) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Hedearealerne i den sydlige del af

Læs mere