Referat fra Klosterheden Statsskovdistrikts brugerrådsmøde afholdt 13. juni 2006.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra Klosterheden Statsskovdistrikts brugerrådsmøde afholdt 13. juni 2006."

Transkript

1 Referat fra Klosterheden Statsskovdistrikts brugerrådsmøde afholdt 13. juni Deltagere: Navn Johnny Rasmussen (JR) Indvalgt offentligt møde Bjarne From (BF) Indvalgt offentligt møde Afbud Stig Jessen (SJ) Indvalgt offentligt møde Uffe Haubjerg (UH) Indvalgt offentligt møde Afbud Karen Barfod (KB) Indvalgt offentligt møde Berit Kiilerich (BK) Indvalgt offentligt møde Tommas Hansen (TH) Turistforeningerne Afbud Finn Bækdal (FB) Danmarks Idrætsforbund Allan Kjær Villesen Friluftsrådet (AKV) John Clausen (JC) Danmarks Naturfredningsforening Afbud Hans Hansen (HH) Ringkøbing amt Afbud Niels Kr. Jensen (NKJ) Kommuneforeningen Hans Østergaard (HØ) Kommuneforeningen Chr. Futtrup (CF) Kommuneforeningen Thomas Borup Svendsen (TBS) Skov- og Naturstyrelsen, Klosterheden Statsskovdistrikt Hans Hoyer (HAH) Skov- og Naturstyrelsen, Klosterheden Statsskovdistrikt Brugerrådet mødtes ved Strandgården og tog en ekskursion rundt i Vest Stadil Fjord området. Der blev givet en generel introduktion til projektet ved informationsbygningen på Skelmosevej. Herefter kørtes ad cykelstien ind midt i det nordlige område, hvor vi så på tiltag til forbedring af engfuglenes levesteder. Der er med gravemaskine dannet kunstige loer og bekasinskrab. Der er således øget sikkerhed for, at der er vand på området i hele fuglenes yngleperiode. Sidste punkt var det udvidede okkerfældningsanlæg, hvor problematikken om DFFE s arealer lige nord for vejen blev drøftet. Distriktet redegjorde for at miljøtilstanden i fjorden ikke var forbedret, hvorfor distriktet ikke fandt det hensigtsmæssigt at DFFE afhændede arealerne nu. Vandet i grøften bar præg af næringsstoffer og det var åbenlyst, at de fugtige enge syd for vejen havde markant større interesse for fuglelivet. Deltagerne kørte derefter tilbage til Strandgården, hvor mødet blev afholdt. TBS bød velkommen og spurgte om der var bemærkninger til dagsordenen eller ønsker til rækkefølgen af punkter af hensyn til de medlemmer, der var nødt til at gå til bestemt tidspunkt. HØ foreslog, at brugerrådet diskuterer vindmøllers placering på statslige arealer. Det blev besluttet at punktet tages op på næste brugerrådsmøde som særskilt punkt.

2 Dagsorden: Nyt fra distriktet Skovsalg HAH orienterede om salget af de fire ejendomme. Priserne var for de 3 ejendomme ca. som forventet af mægleren, medens den største ejendom, hvor der også er forekomst af kronvildt blev solgt for ca kr/ha. SJ mente at det var et godt udtryk for at jægerne var villige til at betale for at komme ud i naturen. Sommerhussalg HAH orienterede om at distriktet nu var så langt at en ubebygget grund var sat til salg. Efter salget af denne skal de grunde, der kan tilbydes lejerne, vurderes af ejendomsmægler. Grunden er vurderet til 1,1 million kr., hvilket er en del mere end man forventede, da man startede forhandlingerne om salget til lejerne af grundene. TBS gennemgik derefter 2005 statistik for bookinger på Klosterheden statsskovdistrikt. 715 bookinger totalt 21,315 personer Naturbase Fruerhøj 95 bookinger 2,300 personer Risbæk shelterplads 90 bookinger 2,291 personer Lystbæk Lejrplads 47 bookinger 1,620 personer O-løb, motionsløb etc. 79 løb 5,900 personer Det svarer til 2 arrangementer i snit om dagen. Hertil kommer det store antal, der kommer i skoven uden at booke/anmelde aktiviteter. Vi har konstateret en fortsat stigning i anvendelsen distriktets arealer. Pyntegrønt og juletræer for 2005 HAH: Det er Klosterheden statsskovdistrikt, der sidste år bidrog med det samlede dækningsbidrag for pyntegrønt på hele Skov- og Naturstyrelsens areal. For juletræerne bidrog distriktet med ca. 25% af det samlede dækningsbidrag. En stor del af juletræerne kom fra Husby og de nu solgte skovejendomme. Naturbussen Naturbussen er en stor succes. Der er lavet aftale om mere end 80 ture allerede nu. Det er væsentligt, at der er handicap faciliteter, hvilket har medført at mange gangbesværede har benyttet bussen. JR: Stor ros til bussen. Havde også deltaget på en offentlig bævertur. Problematisk med 40 mand. Man står som sild i tønde.

3 Stormfaldet Der er plantet ca. 75 ha eg i forbindelse med stormfaldet. Hvilket bl.a. er et resultat af de anbefalinger brugerrådet tidligere er kommet med. Der plantes overvejende i borede huller, hvilket gør det muligt at efterlade større mængder kvas på arealerne. Kronvildtmøder Der har været afholdt 3 møder i vores region, hvor distriktet er sekretær. Et møde i syd i Ringkøbing, et i Aulum og et i Bækmarksbro. Der var i snit ca. 120 deltagere i hvert møde. Et af de væsentlige punkter var gennemgangen af de jagtetiske regler. Skarvforvaltningen TBS: Distriktet er fortsat med olieringen på Rønland Sandø. DMU undersøger betydningen af bestandens decimering. Ved Storåens udmunding har skarven haft 2 yngleforsøg. Yngleforsøget i træer blev opdaget af distriktets opsynsmand d. 3.april og fjernet på dispensation. Desuden har distriktet olieret koloniforsøg på Sandøen. NKJ: Hvor mange skarv skydes? TBS: Det er meget få. SJ: Det er fiskerne, der skyder dem. TBS: Vi er i Skov- og Naturstyrelsen ikke interesserede i at få flere kolonier på offentligt ejede arealer og i særdeleshed ikke ved Storåens munding Bæverstatus I forbindelse med den årlige bævertælling er der konstateret en jævn stigning i bestanden. Der har været en del debat i Silkeborgområdet, hvor nogle gerne vil have bæverudsætninger. SNS har ingen aktuelle planer om udsætning. Diverse Der er oprettet kronvildt observationssted ved Sandfær plantage. Det ligger langt fra alfarvej, og det er muligt at se kronvildt selv midt på dagen. FB: Informationsmateriale ved grillpladsen Bollerup strand ved Ringkøbing fjord er misvisende. Det omhandler forholdene i sydenden af fjorden og ikke aktuelle lokalitet (formentlig Oxbøls materiale om vildtreservater i Ringkøbing Fjord). Stråsøfolder Der er udgivet en fornyet vandretursfolder for Stråsø plantage. NKJ klippede snoren og deltagerne ved åbningen fik set rydningerne ved Stolbjerg. Der er to meget fine nye ture omkring Stolbjerg og ved Sdr. Vosborg Hede og Lystbæk. Arbejdsprogram for 2006, Link: Arbejdsprogram 2006 fra hjemmesiden TBS: Vi har sendt link til arbejdsprogrammet ud og vil gerne høre brugerrådets kommentarer til indhold og form. HØ: Hvem har interesse i at læse så meget? Tror det er for meget. SJ: Det er meget omfattende.

4 CF: Det ville være fint med et indledende resume med punkter, der så kunne uddybes andet steds, hvis man havde lyst til at læse dette. KB: Hvem er det skrevet til. Det er for detaljeret til den brede offentlighed. Men ok til superbrugerne af distiktet. TBS: Målgruppen er den naturinteresserede bruger af distriktets arealer. Vedkommende har så mulighed for at læse mere om lige præcis det område, der interesserer. Det er i øvrigt et spin off af vores eget arbejde med prioritering. Hvor vi har brugt vores eget arbejdsprogram til at generere netversionen. SJ: Der kunne også laves status på hvor langt man er nået med opgaverne og også lave en opfølgning på økonomien. FB Økonomien skal vi ikke beskæftige os så meget med. TBS: Det ideelle er at vi får lavet et arbejdsprogram for næste år i efterår Der vil således være 2 dele at forholde sig til, dels et nyt program for 2007 og en status for HØ: Det er godt at det blev lavet. Men det skal gøres mere spiseligt. Kommentarer til indhold KB: Hvor er natur og sundhed? Hvad er det man vil. TBS: Da programmet blev skrevet, var der lagt op til at styrelsen generelt skulle have det med i arbejdsprogrammet for Men det er i år blevet specifikt på Falster distrikt. Så vi har ikke gjort ret meget udover at støtte projektet Træning mellem træerne se senere. Afgræsning (John Clausen og Berit K) Hvordan er det på Harboøre Tange. TBS: Det er en rigtig dårlig sag. Arealerne er bortforpagtet til 4 økologer. Men Plantedirektoratet vil ikke godkende området som økologisk. Det bevirker at økologerne ikke kan græsse med egne dyr. Vi har skrevet til Kystdirektoratet at plejen er dårlig. Det afslåede materiale bliver ikke fjernet. Og der afgræsses/slås ikke i fornødent omfang. Det er ikke vores arealer og alle bemærkninger skal igennem Kystdirektoratet. Forpagtningskontrakten løber i flere år så der er ikke umiddelbart en løsning på vej. BK: Med de nye tilskud til brakarealer kan man få tilskud blot man slår arealerne hvert andet år. Ved denne pleje får man vel næppe en spændende flora. SJ: Tænker man på engfugle er det ikke godt. TBS: Det kan formentlig variere med arealerne. For engfuglene kan man godt opnå gode resultater når man slår meget sent. Så har man effekten i foråret når engfuglene yngler. I øvrigt er distriktet blevet koordinator for et større LIFE projekt om engfugle. Det betyder bl.a. penge til en ny sluse ved Harboøre så vi kan støtte engfuglene. Træning mellem træerne (KB) KB præsenterede en folder, Træning mellem træerne, med ideer til motion i skoven. Folderen er udarbejdet af studerende ved Nr. Nissum seminarium. Ideen er affødt af Skov- og Naturstyrelsens

5 skilteprogram og ønsket om at opprioritere motion og sundhed. Skiltene er således anvendt direkte i et træningsprogram. Folderen trykkes, distribueres og lægges på nettet med støtte af Skov- og Naturstyrelsen. Lokale miljøinitiativer HAH : Der er afsat i alt ca. 4 mio kr årligt til lokale miljøinitiativer. Der er tre ansøgningsrunder pr år. Årets tema er natur og sundhed og miljøundervisning. Det er til lokale ildsjæle/foreninger, der vil gøre en indsats på miljøområdet. TBS: Vi håber at medlemmerne kan gøre brug af ordningen. KB interesseret BK interesseret CF: Støtteforeningen for Lemvig Sygehus har søgt om midler til en handicapvenlig motionssti rundt om Lemvig Sø. Indsatsområder for større naturgenopretningsprojekter TBS redegjorde for det indledende arbejde med naturgenopretningen. Der er afsat knap 1 milliard til natur og miljøprojekter. Midlerne skal bl.a. anvendes til at opnå nationale gevinster (indenfor natur, vandmiljø og friluft) og til at leve op til internationale forpligtelser (Vandrammedirektivet og forpligtelser indenfor Natura 2000). En del af midlerne tænkes anvendt indenfor 11 indsatsområder, hvor Nissum Fjord og Storå/Lilleåen er det, der har relevans for Klosterheden distrikt. De 11 projektområder er: Centrale Limfjord Mariager Fjord Gudenåen og Randers Fjord Nissum Fjord, Storå og Lilleå Åer med udløb i Vadehavet Lillebælt Ringkøbing Fjord og Skjern Å Odense Å og Fjord Mølleåsystemet Susåen, Karrebæk og Dybsøfjord Isefjord De 11 projektområder omfatter således typisk ådale og lavvandede fjordområder, hvor der i øvrigt er relativt mange marginaljorde. Eksempler på mulige indsatser var genslyngning, fjernelse af spærringer, etablering af våde og tørre enge, strandengsretablering og udtagning af landbrugsjord. Projekterne skulle baseres på frivillighed, primært være engangsinvesteringer og måtte meget gerne hænge sammen med øvrige initiativer på miljøområdet. Der skulle iværksættes forundersøgelser for projekterne, der var længst fremme. Det skulle herunder klarlægges om skitserne var realistiske og hvilken form projekternes skulle have. Der

6 skulle indledes en lokal dialog, hvor proceduren svarer til egtl. høringer efter retningslinierne for større naturforvaltningsprojekter. Kommuner skulle selvfølgelig inddrages direkte i processen. Naturgenopretning af Nissum Fjord og Storå/Lilleåen tilsigtede især at forbedre miljøforholdene i fjorden, forbedre forholdene for udpegningsgrundlaget i Natura2000 områderne og forbedre forholdene for laksen. TBS redgjorde meget kort for nogle af de projektideer, der har været nævnt på dette meget tidlige tidspunkt i forløbet: Fjernelse af spærringer spec. dambrug Forbedret passage ved Vandkraftsøen Området ved Ramme Å s udløb Området ved Byn og Søndersund Området ved Færgen Strandengene generelt ved Nissum Fjord Forlægning af Storåens udløb Våde enge projekter langs Storå/Lilleåen Stavkær (vest for Felsted Kog) Nr. Vosborg engene SJ var tvivlende overfor muligheden for at gennemføre projekterne frivilligt og henviste til de knap så overbevisende erfaringer fra VMPII projekterne. Her havde han indtrykket af, at både kravet om markant kvælstoffjernelse og beløbsgrænsen på max kr/ha var begrænsende. Det var desuden frygten for at andre kommer ind og bestemmer på ejendommen. FB frivilligheden forsvinder, hvis der ikke er frivillige nok og vi ikke kan leve op til de internationale forpligtelser. KB Er indsatsområderne besluttet eller skal de sælges til befolkning/ejere. FB tidshorisont? TBS nævnte at der ingen søm er slået i, men at tidshorizonten for bevillingen er 3 år. Offentligt Brugerrådsmøde til efteråret Relevante emner Der var generelt enighed om at de store naturgenopretningsprojekter var det mest relevante emne. SJ foreslog den faglige baggrund for nogle af projekter. F.eks. betydningen af at fjerne spærringer, hæve vandstanden og reducere tilledningen af næringsstoffer. Indledere kunne eksempelvis være amtets teknikere. Brugerrådets fremtid / amtets repræsentation? / Udpegning af turistforeningernes repræsentation / relation til kommunernes grønne råd. TBS ridsede situationen op. Amtet nedlægges og der frigives dermed en plads i brugerrådet. Kommunerne overtager en række af amtets opgaver på natur- og miljøområdet. Kommunerne laver nogle steder natur- og miljøråd. Giver dette os anledning til overvejelser om dobbeltarbejde? Distriktet har bedt turistforeningerne stille en repræsentant til brugerrådet, da vi har skønnet, at distriktet havde en interesse i at få rådgivning fra turistbranchen og også havde noget at tilbyde denne. Turistforeningernes repræsentant er endnu ikke mødt til nogle af møderne.

7 FB: Brugerrådet er absolut en ting, der skal bevares. KB: Jeg synes, der skal koordineres med kommunerne, så det ikke er samme tiltag der diskuteres begge steder. Det er vigtig at distriktet gør sig klart, hvad man skal spørge brugerrådet om. SJ: Repræsentationen fra kommuner og amter er for stor. Forhold der vedrører kommunerne bør afklares direkte med kommunerne. TBS: Brugerrådet er de lokale folkevalgtes mulighed for at påvirke vores drift. CF: Det er ikke de samme ting der behandles i kommunernes Grønne råd og i distrikternes brugerråd. Han følte ikke der var overlap. Kommunerne er fortsat meget interesseret i at deltage. Konklusionen var at brugerrådets medlemmer fortsat ønskede et distriktsbrugerråd og at man pålagde distriktet at henvende sig til turistforeningerne for at høre om man fortsat var interesseret i at være repræsenteret. Næste møde forsøges afholdt i uge 41 Intet. Evt. Hans Hoyer referent.

Afbud: Niels Kr. Jensen, Tommas Hansen, Vagn Nielsen, Bent Bech-Larsen

Afbud: Niels Kr. Jensen, Tommas Hansen, Vagn Nielsen, Bent Bech-Larsen Klosterheden Statsskovdistrikt Referat fra brugerrådsmøde den 3.oktober 2005 Den 4. oktober 2005 J.nr. SN J.nr. SN 2001-2172 Ref. HAH Deltagere i mødet Navn Bjarne From BF Stig Jessen SJ Uffe Haubjerg

Læs mere

Afbud: Søren Hundahl, Thomas Hansen, Hans Hansen, Niels Kr. Jensen

Afbud: Søren Hundahl, Thomas Hansen, Hans Hansen, Niels Kr. Jensen Klosterhedens Statsskovdistrikt Referat fra brugerrådsmøde den 14.december 2004 Den 14. december 2004 J.nr. SN J.nr. SN 2001-2172 Ref. HAH Deltagere i mødet Navn Bent Bech-Larsen BBL Bjarne From BF Stig

Læs mere

DMU, AU - Danmarks ynglebestand af skarver i 2007

DMU, AU - Danmarks ynglebestand af skarver i 2007 Page 1 of 6 Danmarks ynglebestand af skarver i 2007 Af Thomas Bregnballe & Jörn Eskildsen Skarv foto Florian Möllers I 2007 var der 35.261 skarvreder i Danmark. Det er det laveste antal i 15 år. Ud fra

Læs mere

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.:

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.: Hvidbog Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.: Udkast til Natura 2000-handleplan 2012-2015 Flynder Å og heder i Klosterhede Plantage Natura 2000-område nr. 224 Habitatområde

Læs mere

Tønder Kommunes høringssvar på høring af naturplaner

Tønder Kommunes høringssvar på høring af naturplaner NOTAT Miljø og Natur Sags id.: 01.05.18-P17-2-14 Sagsbeh.: DL16CB/DL18LP 02-03-2015 Tønder Kommunes høringssvar på høring af naturplaner 2016-21 Naturstyrelsen har offentliggjort forslag til Natura 2000-planerne

Læs mere

Rosborg Sø projektet - Konklusionsreferat af mødet med lodsejere og organisationer den 20. november 2007 i Krogsgårde

Rosborg Sø projektet - Konklusionsreferat af mødet med lodsejere og organisationer den 20. november 2007 i Krogsgårde Mødedeltagerne og de øvrige indbudte Feldborg Statsskovdistrikt J.nr. SNS-4332-00116 Ref. jepsc Den 13. december 2007 Rosborg Sø projektet - Konklusionsreferat af mødet med lodsejere og organisationer

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Deltagere: Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Bente Krog Niels Erik Physant Henrik Præstholm

Læs mere

Lovliggørende dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og 35 i Planloven til fjernelse af del af overdrev og etablering af dige - Stausholmvej 27.

Lovliggørende dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og 35 i Planloven til fjernelse af del af overdrev og etablering af dige - Stausholmvej 27. Gunnar Krarup Andersen Stausholmvej 27 7673 Harboøre 16. juni 2015 Lovliggørende dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og 35 i Planloven til fjernelse af del af overdrev og etablering af dige - Stausholmvej

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 TEKNIK OG MILJØ Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. Natur og Grønne Områder Enghavevej 10

Læs mere

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode.

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode. Falster Statsskovdistrikt Landsdelscenter Storstrøm J.nr. Ref. Juni 2007 Nyt brugerråd efter kommunalreformen Brugerrådets sammensætning Efter kommunalreformen er det nødvendigt at ændre sammensætningen

Læs mere

MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR

MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR Til Kolding Kommune Dokumenttype Resumé Dato December 2010 Resumé af teknisk og biologisk forundersøgelse MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Kolding Kommune ønsker i forbindelse

Læs mere

Skals Enge Naturlig hydrologiprojekt

Skals Enge Naturlig hydrologiprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Skals Enge Naturlig hydrologiprojekt Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J 87 38 61 66 info@orbicon.dk www.orbicon.dk CVR nr: 21 26 55 43 Nordea: 2783-0566110733

Læs mere

De foreslåede ændringer kan ses på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside på dette link:

De foreslåede ændringer kan ses på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside på dette link: Side 1/6 Bilag 1 Sagsnr.: 01.05.18-P15-1-17 Forslag til ændringer i Natura 2000-afgrænsningerne I tabellen neden for beskrives ændringer af Natura 2000-områdernes grænser. Udkastet er sendt i offentlig

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord Natura 2000-område nr. 66 Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Stadil Fjord og Vest

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hov Vig Natura 2000-område nr. 164 Fuglebeskyttelsesområde F97 Udgiver:

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Frisenvold Laksegård, Stevnstrup Enge og Midtbæk Enge - areal nr. 212

Frisenvold Laksegård, Stevnstrup Enge og Midtbæk Enge - areal nr. 212 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 1 Frisenvold Laksegård, Stevnstrup Enge og Midtbæk Enge - areal nr. 212 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Der er i denne Driftsplan kun planlagt

Læs mere

c. Opleves et behov for justeringer af de etiske regler for kronvildtjagt? Ikke p.t..

c. Opleves et behov for justeringer af de etiske regler for kronvildtjagt? Ikke p.t.. KRONVILDTGRUPPE VESTJYLLAND Afrapportering til Vildtforvaltningsrådet 1. At udbrede kendskabet til de etiske regler for kronvildtjagt a. Hvilke initiativer har den regionale kronvildtgruppe taget for at

Læs mere

Vand- og Natura2000 planer

Vand- og Natura2000 planer Vand- og Natura2000 planer Vand og Natura2000 planerne er nu offentliggjort. Nu skal kommunerne lave handleplaner, der viser hvordan målene nås. Handleplanerne skal være færdige i december 2012. Indsatsen

Læs mere

Den Særlige Vand og Naturindsats

Den Særlige Vand og Naturindsats Den Særlige Vand og Naturindsats Miljømilliarden Politisk aftale mellem Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti DEN af 3. SÆRLIGE november VAND 2006 OG NATURINDSATS Forord For at bidrage

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Deltagere: Jørn Andersen Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Henrik Præstholm Niels

Læs mere

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kås Hoved Natura 2000-område nr. 31 Habitatområde H31 Kolofon Natura 2000-handleplan 2016-2021. Kaas Hoved Natura 2000- områder nr. 31, Habitatområde H31. Titel: Natura

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Projektgruppen for vådområdeprojektet Natur og Miljø Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Dato 18. juli 2017 Sagsnr. 01.05.08-P25-5-17 BY OG LANDSKAB Dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Velkommen til Informationsmøde

Velkommen til Informationsmøde Velkommen til Informationsmøde Vand- og naturplaner Ørum Aktivcenter Onsdag, den 26. januar 2011 kl. 19-22 Program Kl. 19.00-19.10 Velkomst v/ Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening Kl. 19.10-19.25

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221.

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221. 1 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Udkast til høring Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 2 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura

Læs mere

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49 Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Vadehavet Engarealer

Læs mere

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune Møde nr. 02-2017 Onsdag den 29. november 2017 I mødet deltog: Fra TGU: Jørgen Ahler, Jytte von Seelen, Benny Vittrup, Poul Lindholt Mikkelsen. Fra Teknik og Miljø (TM): Anders Debel, Annette Vognbjerg

Læs mere

Dispensation fra 3 til oprensning og udvidelse af vandhul - Bækmarksbrovej 95.

Dispensation fra 3 til oprensning og udvidelse af vandhul - Bækmarksbrovej 95. Kristian Villensgård Bækmarksbrovej 95 7660 Bækmarksbro 10. februar 2015 Dispensation fra 3 til oprensning og udvidelse af vandhul - Bækmarksbrovej 95. Med ansøgning af den 30. januar 2015, har du ansøgt

Læs mere

Referat af offentligt brugerrådsmøde, 5. marts 2008.

Referat af offentligt brugerrådsmøde, 5. marts 2008. Notat SKOV- OG NATURSTYRELSEN Vestjylland J.nr. Ref. CSH Den 4. marts 2008 Referat af offentligt brugerrådsmøde, 5. marts 2008. Mødet blev afholdt på Hotel Lidenlund, Vasen 11, 7620 Lemvig. Der var ca.

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 1 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr.

Læs mere

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N99 Kongens Mose og Draved Skov

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N99 Kongens Mose og Draved Skov NOTAT Naturstyrelsen Vadehavet J.nr. NST-422-01354 Ref. PJENS FEB 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N99 Kongens Mose og Draved Skov Forslag til Natura 2000-plan

Læs mere

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Aftale mellem: Kommunernes Landsforening Danmarks Naturfredningsforening Friluftsrådet Miljøministeriet Formål: Støtte frivillige lokalt forankrede frilufts- og

Læs mere

Naturgenopretning ved Bøjden Nor

Naturgenopretning ved Bøjden Nor LIFE09 NAT/DK/000371 - Connect Habitats - Bøjden Nor Naturgenopretning ved Bøjden Nor - en kystlagune med overdrev Lægmandsrapport En naturperle Bøjden Nor er et helt særligt værdifuldt naturområde, der

Læs mere

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr. Hvidbog Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.: Udkast til Natura 2000-handleplan 2010-2015 Nissum Fjord Natura 2000-område nr. 65 Habitatområde H58 Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

Planlægningsprojekt Karstoft Å

Planlægningsprojekt Karstoft Å Danmarks Center for Vildlaks Ikast-Brande Kommune Orbicon A/S Planlægningsprojekt Karstoft Å REFERAT AF WORKSHOP II Møde dato 3. juni 2009 kl. 19-22 Referat dato 18. juni 2009 Sted Blåhøj Multihus Deltagere

Læs mere

Hvordan kommer Vandhandleplanerne til at se ud?

Hvordan kommer Vandhandleplanerne til at se ud? Hvordan kommer Vandhandleplanerne til at se ud? Sort tekst på hvid baggrund. Opgaven og rammerne for løsningen af den. Mit udgangspunkt er at: Vandplanerne er nødvendige Vandplanerne er som udgangspunkt

Læs mere

åbent møde for Grønt Råds møde den 09. juni 2011 kl. 15:00 i Livø

åbent møde for Grønt Råds møde den 09. juni 2011 kl. 15:00 i Livø åbent møde for Grønt Råds møde den 09. juni 2011 kl. 15:00 i Livø Indholdsfortegnelse 001. Dagsorden til møde i Grønt Råd den 9.juni 2011 3 2 Medlemmer Erik Andersen Hans Kieldsen Aage Grynderup Ib Nielsen

Læs mere

Udvalget for Miljø og Natur Oversigt over Anlæg

Udvalget for Miljø og Natur Oversigt over Anlæg 2010-2013 Oversigt over Anlæg Anlæg totalt 24.475 7.500 7.500 7.500 Afledt drift totalt 0 200 200 200 Udvalg I alt nye sforslag 6.500 3.500 3.500 3.500 Afledt drift af ovenstående Tude Ådal - naturgenopretning

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015, kl. 08.30-10.30 på Hotel Comwell, Roskilde i forbindelse med bestyrelsesseminar. Til stede: Astrid Dahl, formand Bjarne

Læs mere

Norddjurs Kommune. Norddjurs Kommune, Alling Å RESUMÉ AF DE TEKNISKE OG EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSER

Norddjurs Kommune. Norddjurs Kommune, Alling Å RESUMÉ AF DE TEKNISKE OG EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSER Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune, Alling Å RESUMÉ AF DE TEKNISKE OG EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSER Rekvirent Norddjurs Kommune Teknik & Miljø Kirkestien 1 8961 Allingåbro Rådgiver Orbicon A/S Jens

Læs mere

I 2017 blev der slået rynket rose 3 gange i løbet af vækstsæsonen og et mindre område blev ryddet første gang.

I 2017 blev der slået rynket rose 3 gange i løbet af vækstsæsonen og et mindre område blev ryddet første gang. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. april 2018 Sagsid 16/5376 Sagsbehandler Mette Sejerup Rasmussen Telefon direkte 76 16 51 25 E-mail mesej@esbjergkommune.dk Notat Plan for naturplejen på Fanø for 2018

Læs mere

J.nr. SNS Ref. CR

J.nr. SNS Ref. CR SKOV- OG NATURSTYRELSEN THY STATSSKOVDISTRIKT J.nr. SNS 217-00020 Ref. CR Referat fra møde i Brugerrådet for Thy Statsskovdistrikt, torsdag den 4. oktober 2007, kl. 14.00 Den 8. oktober 2007 Til stede:

Læs mere

Referat fra møde den 7/ i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov

Referat fra møde den 7/ i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt SNS-202-00012 Referat fra møde den 7/11 2007 i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov Mødedeltagere: BG KA KR KR PMJ SLN OS TG TC KS JPB Birthe Gottlieb,

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

Ho Bugt Naturlig hydrologiprojekt

Ho Bugt Naturlig hydrologiprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Ho Bugt Naturlig hydrologiprojekt Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J 87 38 61 66 info@orbicon.dk www.orbicon.dk CVR nr: 21 26 55 43 Nordea: 2783-0566110733

Læs mere

Udkast til indsatser i Vandplan 2. Foreslået af Ringsted Kommune

Udkast til indsatser i Vandplan 2. Foreslået af Ringsted Kommune Udkast til indsatser i Vandplan 2. Foreslået af Ringsted Kommune Udarbejdet af Ringsted Kommune, 25. juni 2014 Sammensætning af Lokal arbejdsgruppe Ringsted Kommune har afholdt 2 møder, én besigtigelsestur

Læs mere

Udkast til Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37

Udkast til Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Udkast til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Borris Hede Natura 2000-område nr. 67 Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Titel: Natura 2000-handleplan, Borris Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Danmarks ynglebestand af skarver i 2008

Danmarks ynglebestand af skarver i 2008 1 Danmarks ynglebestand af skarver i 2008 Af Thomas Bregnballe og Jörn Eskildsen Skarvkolonien i Stavns Fjord, Samsø foto Thomas Kjær Christensen. I 2008 var der 33.700 skarvreder i Danmark. Det er det

Læs mere

Offentligt møde LIFE Helnæs

Offentligt møde LIFE Helnæs Offentligt møde LIFE Helnæs Dagsorden 1. Velkomst og indledning v/skovrider Søren Strandgaard, Naturstyrelsen Fyn 2. Indlæg fra landbruget v/ Niels Rasmussen, Formand for Centrovice 3. Gennemgang af LIFE

Læs mere

Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37

Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Borris Hede Natura 2000-område nr. 67 Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Titel: Natura 2000-handleplan, Borris Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune og Herning

Læs mere

Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune

Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune N116: Det centrale Storebælt og Vresen* N118: Søer ved Tårup og Klintholm Svendborg og Nyborg N120: Skove og søer syd for Brahetrolleborg Svendborg og FaaborgMidtfyn

Læs mere

Til medlemmerne af brugerrådet ved Silkeborg Statsskovdistrikt. J.nr. SN 2001-210 Ref. LBH

Til medlemmerne af brugerrådet ved Silkeborg Statsskovdistrikt. J.nr. SN 2001-210 Ref. LBH Til medlemmerne af brugerrådet ved Silkeborg Statsskovdistrikt SKOV- OG NATURSTYRELSEN SILKEBORG STATSSKOVDISTRIKT LANDSDELSCENTER MIDTJYLLAND J.nr. SN 2001-210 Ref. LBH Referat af brugerrådsmøde den 27.

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Referat af det 35. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 23. november 2015

Referat af det 35. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 23. november 2015 Til medlemmer, Valdemarsgade 43 suppleanter m.fl. af 4760 Vordingborg Vordingborg Kommunes Tlf. 55 36 36 36 Miljøråd www.vordingborg.dk Sagsnr.: 13/555 Dokumentnr.: 164940/15 Afdeling: Land og Miljø Sagsbehandler:

Læs mere

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode Sagsnr. 01.05.18-P17-1-16 Dato 1-9-2016 Sagsbehandler Sofia Mulla Kølmel Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode 2010-15 og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode 2016-21.

Læs mere

Naturpleje Jammerbugt Kommune udfører naturpleje i samarbejde med ejere af naturområder. Kreaturer, får, heste og geder græsser mange steder efter,

Naturpleje Jammerbugt Kommune udfører naturpleje i samarbejde med ejere af naturområder. Kreaturer, får, heste og geder græsser mange steder efter, Naturpleje Jammerbugt Kommune udfører naturpleje i samarbejde med ejere af naturområder. Kreaturer, får, heste og geder græsser mange steder efter, at der er modtaget tilskud til rydning og hegning. De

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Skallingen og Langli Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F55 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Vadehavet Skallingen

Læs mere

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Hvidbog Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 Løgstør Bredning, Vejlerne og Bulbjerg Natura 2000

Læs mere

Generalforsamling Solbyens ejerlav 6. april 2011, Solbyen 98, kl

Generalforsamling Solbyens ejerlav 6. april 2011, Solbyen 98, kl Generalforsamling Solbyens ejerlav 6. april 2011, Solbyen 98, kl. 19.30 Anne Grethe bød velkommen til Solbyen 98, og fortalte at Svend Erik lige var fraflyttet Solbyen, men bestyrelsen havde bedt ham fortsætte

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST TEKNIK OG MILJØ Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen Referent: Daniel Lindvig Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard Den 21.06.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse

Læs mere

Dispensation til udvidelse af klægindvindingsområde

Dispensation til udvidelse af klægindvindingsområde Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929280 Mail: lisc@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-44-18 Ks: LVN 6. september 2018 Dispensation til udvidelse af klægindvindingsområde

Læs mere

Dansk Skovforening kan ikke finde en repræsentant til Det Grønne Råd og har derfor takket nej til deltagelse.

Dansk Skovforening kan ikke finde en repræsentant til Det Grønne Råd og har derfor takket nej til deltagelse. Til Det Grønne Råd Miljø og Teknik Natur og Vand Laksetorvet DK 8900 Randers Telefon +45 89 15 1850 Telefax +45 89151660 ove.noerregaard@randers.dk www.randers.dk 10. marts 2008 Referat fra mødet i Det

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

NATURPLEJE PRIORITERET EFTER NATURVÆRDI

NATURPLEJE PRIORITERET EFTER NATURVÆRDI NATURPLEJE PRIORITERET EFTER NATURVÆRDI Natur & Miljø d. 8. juni 2016 Heidi Buur Holbeck 1... DE GODE NYHEDER FØRST. - KONKLUSIONER FRA 12 BEDRIFTSBESØG HOS NATURPLEJERE Naturplejere tror på fremtiden

Læs mere

Høring om revision af vandløbsloven m.v. Hvad kan vandløbsloven i dag, og hvad skal den kunne fremover?

Høring om revision af vandløbsloven m.v. Hvad kan vandløbsloven i dag, og hvad skal den kunne fremover? Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 MPU alm. del Bilag 539 Offentligt Høring om revision af vandløbsloven m.v. Hvad kan vandløbsloven i dag, og hvad skal den kunne fremover? Flemming Lehbert Sørensen

Læs mere

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Mandø. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F52

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Mandø. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F52 Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Mandø Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F52 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Mandø Natura 2000-område

Læs mere

Diget på Vigelsø bør snarest renoveres - inden det er for sent!

Diget på Vigelsø bør snarest renoveres - inden det er for sent! Diget på Vigelsø bør snarest renoveres - inden det er for sent! - eller er 9 millioner kroner for meget for at beholde 5 udpegningsarter? Kronikøren mener, at Naturstyrelsen snarest bør sætte arbejdet

Læs mere

Natura 2000-handleplan Nipgård Sø. Natura 2000-område nr. 36. Habitatområde H36

Natura 2000-handleplan Nipgård Sø. Natura 2000-område nr. 36. Habitatområde H36 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Nipgård Sø Natura 2000-område nr. 36 Habitatområde H36 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-21 for Nipgård Sø Udgiver: Silkeborg Kommune År: 2017 Forsidefoto: Nipgård Sø.

Læs mere

Bilag 1. Vedr.: Indkommende projekt forslag til tilgængelighedspuljen

Bilag 1. Vedr.: Indkommende projekt forslag til tilgængelighedspuljen Side 1/6 Bilag 1 Sagsnr.: 01.05.15-P20-4-18 Vedr.: Indkommende projekt forslag til tilgængelighedspuljen - 2018 1. Indsender Projektbeskrivelse bemærkninger Overslagspris (Holstebro kommune) Gerhard Petersen

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Ballum Enge, Husum Enge og Kamper Strandenge Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F67 Titel: Natura 2000-handleplan for Vadehavet Ballum Enge, Husum

Læs mere

Dispensation fra 3 og 16 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til vådområdeprojekt - Fåremølle Å.

Dispensation fra 3 og 16 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til vådområdeprojekt - Fåremølle Å. Henning Fjord Aaser - Miljøministeriet Skov og Naturstyrelsen Gammel Landevej 35 7620 Lemvig Dispensation fra 3 og 16 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til vådområdeprojekt -

Læs mere

Natura 2000 handleplan - gennemførelse

Natura 2000 handleplan - gennemførelse Natura 2000 handleplan - gennemførelse type: Fagområde De kommunale Natura 2000-handleplaner skal gennemføres i perioden 2013 2015. Kommunen er ansvarlig for at handleplanerne gennemføres. Det drejer sig

Læs mere

STATUS FOR VAND- OG NATURINDSATSEN UNDER MILJØMILLIARDEN

STATUS FOR VAND- OG NATURINDSATSEN UNDER MILJØMILLIARDEN INDLEDNING I 2005 vedtog Folketinget at afsætte en milliard til miljøforbedringer i Danmark i perioden fra 2006 2009. Ca. halvdelen af beløbet skulle bruges til at gennemføre en mere omfattende indsats

Læs mere

Anmodning om igangsætning af VVM-procedure ved gennemførelse af vådområdeprojekt i Alling Ådal mellem Robdrup og Vester Alling.

Anmodning om igangsætning af VVM-procedure ved gennemførelse af vådområdeprojekt i Alling Ådal mellem Robdrup og Vester Alling. Til Randers kommune Favrskov kommune Syddjurs kommune Norddjurs kommune Fussingø Statsskovdistrikt J.nr. SNS-434-00109 Ref. kjelj Den 20. marts 2007 Anmodning om igangsætning af VVM-procedure ved gennemførelse

Læs mere

Hvordan passer vi på naturen i Vejle.

Hvordan passer vi på naturen i Vejle. Hvordan passer vi på naturen i Vejle. Gør stor natur større Den 15. november 2018 Bo Levesen Vejle Kommune Fakta om natur i Vejle Kommune. Natura2000: 5800 ha Fredede områder: 4500 ha Beskyttet natur:

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen.

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Skov- og Naturstyrelsen Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Miljøministeriets organisation Ministeren Departementet Miljøstyrelsen

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Teknik og Miljø. Naturprojekt på Glænø 2009-2010. Opdræt og udsætning af klokkefrø, Bombina bombina i Slagelse Kommune

Teknik og Miljø. Naturprojekt på Glænø 2009-2010. Opdræt og udsætning af klokkefrø, Bombina bombina i Slagelse Kommune Teknik og Miljø Naturprojekt på Glænø 2009-2010 Opdræt og udsætning af klokkefrø, Bombina bombina i Slagelse Kommune Indholdsfortegnelse Oversigtskort s. 3 Baggrund for Glænø-Naturplejeprojektet s. 4

Læs mere

Beretning til Kredsrepræsentationen d. 2.marts 2010 Friluftsrådet i Vendsyssel

Beretning til Kredsrepræsentationen d. 2.marts 2010 Friluftsrådet i Vendsyssel Beretning til Kredsrepræsentationen d. 2.marts 2010 Friluftsrådet i Vendsyssel Denne beretning vil begynde med den arbejdsopgave, som der er lagt flest arbejdstimer i. Fire kredsbestyrelsesmedlemmer har

Læs mere

Natura 2000-planlægning ( )

Natura 2000-planlægning ( ) Natura 2000-planlægning (2016-21) Møde med Fugleværnsfonden 23. april 2014 Almindelig ryle - Værnengene 1. Velkomst Dagsorden 2. Natura 2000 lidt om baggrunden 3. Hvad sker der lige nu og hvad kommer der

Læs mere

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Lønborg Hede Natura 2000-område nr. 73 Habitatområde H196 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Lønborg Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune År: 2017 Forsidefoto:

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N89 Vadehavet Delplan for Fuglebeskyttelsesområde F52 Mandø Titel: Natura 2000-plejeplan for

Læs mere

Vandområdedistrikt Jylland og Fyn Km vandløb med indsatser indenfor eller i umiddelbar tilknytning til Natura 2000-områder

Vandområdedistrikt Jylland og Fyn Km vandløb med indsatser indenfor eller i umiddelbar tilknytning til Natura 2000-områder Bilag 2 Vandområdedistrikt Jylland og Fyn med indsatser indenfor eller i umiddelbar tilknytning til Natura 2000-områder Natura2000-nummer og -navn 003 - Jerup Hede, Råbjerg og Tolshave Mose I alt 12,2

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72)

Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Hjardemål Klitplantage ligger ved Jammerbugten, øst for Hanstholm. Plantagen ligger syd og vest for Hjardemål Klit og har sin største udstrækning

Læs mere

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Lønborg Hede Natura 2000-område nr. 73 Habitatområde H196 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Lønborg Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune År: 2016 Forsidefoto:

Læs mere

Naturpleje Jammerbugt Kommune udfører naturpleje i samarbejde med ejere af naturområder. Kreaturer, får, heste og geder græsser mange steder efter,

Naturpleje Jammerbugt Kommune udfører naturpleje i samarbejde med ejere af naturområder. Kreaturer, får, heste og geder græsser mange steder efter, Naturpleje Jammerbugt Kommune udfører naturpleje i samarbejde med ejere af naturområder. Kreaturer, får, heste og geder græsser mange steder efter, at der er modtaget tilskud til rydning og hegning. De

Læs mere

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Hvidbog Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 Agger Tange, Nissum Bredning, Skibsted Fjord og Agerø

Læs mere

Sundby Sø. Afvandingen

Sundby Sø. Afvandingen Sundby Sø af Henrik Schjødt Kristensen I sidste halvdel af 1800-tallet blev der over hele landet gennemført mange af afvandingsprojekter med betydelige tilskud fra staten. Formålet var at udvide landets

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling den 29. november 2012 kl. 19.30

Ekstraordinær generalforsamling den 29. november 2012 kl. 19.30 Referat af Ekstraordinær generalforsamling den 29. november 2012 kl. 19.30 Dagsorden 1. Grundig orientering fra formanden, herunder kredsens økonomiske situation 2. Gennemgang af det mulige omkring den

Læs mere

Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009

Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009 Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009 Dagsorden. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år 3. Aflæggelse af regnskab for året 2004 4. Indkomne

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Ballum Enge, Husum Enge og Kamper Strandenge Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F67 Titel: Natura 2000-handleplan for Vadehavet Ballum

Læs mere

J.nr. SNS 217-00020 Ref. CR

J.nr. SNS 217-00020 Ref. CR SKOV- OG NATURSTYRELSEN THY STATSSKOVDISTRIKT J.nr. SNS 217-00020 Ref. CR Referat fra møde i Brugerrådet for Thy Statsskovdistrikt, tirsdag den 14. juni 2007, kl. 14.00 Den 25. juni 2007 Til stede: Jens

Læs mere

Birger Munter (BM), Frants Bernstorff-Gyldensteen (FBG), Kim Johansen (KJ)

Birger Munter (BM), Frants Bernstorff-Gyldensteen (FBG), Kim Johansen (KJ) Referat fra møde i Det Grønne Råd den 14. maj 2012 Dato 21. maj 2012 Til stede: Afbud: Birgitte Hammeleff (BH), Dan Mortensen (DM), Egon Møller Sørensen (EMS), Hans Kristian Nielsen (HKN), Jens Bækkelund

Læs mere

Natura 2000-handleplan Nørrebæk ved Tvilho. Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76

Natura 2000-handleplan Nørrebæk ved Tvilho. Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Nørrebæk ved Tvilho Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Nørrebæk ved Tvilho Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76

Læs mere

Virkemidler i forslag til vandområdeplaner

Virkemidler i forslag til vandområdeplaner Virkemidler i forslag til Kontorchef Peter Kaarup Plantekongres 15. januar 2015 Forslag til i høring Vandområdeplaner for perioden 2015 2021 er sendt i høring Høringsperioden er 22. december 2014 23. juni

Læs mere

Møde med Grønt Råd 16. august Status Vand- og naturhandleplanerne

Møde med Grønt Råd 16. august Status Vand- og naturhandleplanerne Møde med Grønt Råd 16. august 2012 Status Vand- og naturhandleplanerne Proces og tidsplan Forslag til handeplan, senest ½ år efter vedtaget statslig plan 28. marts 2012. Grønt Råd - drøftelse af handleplaners

Læs mere

Laksen i Danmark Udvikling og strategi for genopbygning af danske laksebestande!

Laksen i Danmark Udvikling og strategi for genopbygning af danske laksebestande! Laksen i Danmark Udvikling og strategi for genopbygning af danske laksebestande! Søren Larsen, Danmarks Center for Vildlaks, (Arbejde) Skjern Å Sammenslutningen og Dansk Laksefond, (Fritid) Laksefangster!

Læs mere