13. Aviser, periodica, informationsblade

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "13. Aviser, periodica, informationsblade 8200-8299"

Transkript

1 Diversearkiver 13. Aviser, periodica, informationsblade Aviser D 8200 Altonaer Mercurius, 1802, 25/3, 1821, 19/3 D 8201 Avis-Salonens Nyhedsblad, 1849 nr. 79, 90-91, 93-94, 103, 110, 115, 130, 131, 153, 155, , 419, 1850 nr. 1, 62-63, 65-66, 68-71, 74-81, 84-85, 98, 101, 120, 122, 134, , 1851 nr D 8202 Berlingske Aftenavis, 1940, 6 april. D 8203 Berlingske Tidende, /5, 18/8, /8 D 8204 Berlingske Tidende, /4-2/7 udklip vedr. krigen i Slesvig D 8205 Berlingske Tidende, 1850, 2/8, 12/9, udklip vedr. Isted-slaget og fredstaktaten DK- Preusssen. D 8206 Dagbladet, /4, /8, 24/8, 25/8 D 8207 Danmark, 1848 nr. 2, 8-10 D 8208 Dannevirke, /10, 1945, 5/5 D 8209 Dansk Ugeblad, 1857, 4/1. D 8210 Der Landwirth der Flensburger Nachrichten, 1878, 21/2. D 8211 Der Nordschleswiger, 1946 nr. 47 D 8212 Der Schleswiger, 1922 nr. 49, 1924 nr D 8213 Ditmarser u. Eiderstedter Bote, /12. D 8214 Flensborg Avis, , 75, 77 (enkelte numre) D 8215 Flensborg Avis, årgange: 1908, 1911, 1912, 1913, 1914, 1918, 1919, 1920, 1930, 1933, 1937, 1938, 1944, 1958, 1959, 1969, jubilæumsavis 100 år. D 8216 Flensborg Avis, sagregister, katoteker Anm.: Afl. Jr. 1992/I 57. Udarbejdet af Carsten Porskrog Rasmussen, Institut for Grænseregionsforskning, Aabenraa, som led i forarbejdet til Johan Peter Noacks bøger, Det danske Mindretal i Sydslesvig , I-II, 1989 og Det sydslesvigske grænsespørgsmål , D 8217 Flensburger Anzeiger, 1869, må ikke benyttes før konservering, (1 pk.) D 8218 Flensburger Illustrierte Nachrichten, , ukomplet. D 8219 Flensburger Nachrichten, /8-2/10, 1937, 9/2. D 8220 Flensburger Nachrichten-Blatt der alliierten Militärregierung, 1945 nr. 1, 20, 38, 73, 111, 113, 114, 116, 122. D 8221 Flensburger Norddeutsche Zeitung, 1920, 22-23/11, 24/12, 31/12, 1921, 31/1, 10/2, 16/3, 18/4, 23/6, 1922, 1/3. D 8222 Flensburger Tageblatt, 1946, 6/11,. 16/11, 1

2 1947, 12/4, 16/4, 19/4, 26/4, 30/4, 18/6. D 8223 Flensburger Wochenblatt für Jedermann, 1821, 20/10, 27/10, 1848, 5/8, 1852, 14/4, 11/12, 1853, 26/3. D 8224 Flensburger Zeitungen von , eksemplarer og udklip ( 1 ringbind.) D 8225 Flensburger Zeitung, 1853, 16/3. D 8226 Flensburger Zeitung, udklip fra før D 8227 Flyveposten, /8. D 8228 Fædrelandet, /4, 7/4, 18/7 D 8229 Information, 1947, nr. 87, 89, 91, ekstraudgave kongens død 20.4., 92-98, 100, 101, , , , , , , , , 145, 153. D 8230 Jydske Tidende, 1945, 5/5 D 8231 Jyllands Posten, 1945, 5/5 D 8232 København, 1947 nr. 189,192, 202, 220. D 8233 Kiøbenhavske Danske Post Tidender 1749 nr. 1 (reprint). D 8234 Kgl. Priv. Avertissementsblatt für Flensburg (kopier) 1855, 27/1, 7/2, 6/6, 29/9, 10/10, 1856, 22/10, 10/12, 1857, 25/3, 474, 5/5, 23/5, 17/6, 29/7, 7/10, 31/10, 23/12. D 8235 Kgl. Priv. Flensburgisches Anzeigeblatt, ( kopier) 1853, 21/12 nr. 37, 1854, 11/11 nr. 90, 2/12 nr. 96, 13/12 nr. 99, 23/12 nr D 8236 Kgl. Priv. Wochenblatt Husum 1825 (original) D 8237 Kurier, Schleswig Ladenstraße, , Årgang. D 8238 Nationaltidende, 1945, 5/7/8/10/12 maj. D 8239 Nationaltidende, 1944, april-jun 1 bd. D 8240 Nationaltidende, 1944, juli-aug-dec. 1 bd D 8241 Nationaltidende, 1945, jan-febr-marts, 1 bd D 8242 Nationaltidende, 1945, april-maj-juni, 1 bd D 8243 Nationaltidende, 1945, juli-aug.-sept, 1 bd D 8244 Neue Hamburger Presse, 1945, 16/6. Hamburger Nachrichten-Blatt der alliierten Militairregierung 9/ D 8245 Neue Schleswiger Zeitung, 1922, nr. 1. D 8246 Nordfriesische Rundschau, Niebüller Zeitung, 1927 nr. 3, 1933 nr. 68, 1935 nr. 263, 1936 nr. 1-7, 9-11, 13-19, 22-23, 31, 33, 34-44, 46-50, 53, 60. D 8247 Nyeste Postefterretninger/Sally B. Salomon (3 læg) 1848 nr. 14, 80, 147, 148, 187, nr. 427, 432, , , , 547, 549, 553, 555, 559, 574, nr. 799, 802, 814, 818, , , 828, 830, , , 2

3 867, 870. D 8248 Nyeste Postefterretninger/Meier 1850 nr. 48 (1 læg) D 8249 Politiken, /4, 1945, 5/5 og 8/5. D 8250 Schleswig-Holsteinische Anzeigen 1796 nr. 19, 1802 nr. 13, 1821 nr. 10, 11, 12. D 8251 Stadt-Kurier. Jubilæums-Zeitung für Schleswig und seine Ladenstraße/City 1995, 1/4. D 8252 Südschleswigsche Heimat Zeitung, 1948 nr. 1. D 8253 Vestslesvigsk Tidende, 1863, 4/3, 17/6, 27/11, 23/12, 25/ , 11/2, 27/2, 21/4, 1867, 2/4, 9/12, 29/12, 30/12, 31/12, 1868, 12/2, 21/2, 3/3, 27/11, 1869, 11/5, 1871, 18/2, 18/9. D 8254 Vestslesvigsk Tidende, 1927, 29-30/11 D 8255 Ø-Avisen udgivet af de danske foreninger på Sild, nr. 1 okt nr. 9 sept D 8256 D 8257 D 8258 D8259 Staats und Gelehrte Zeitung des Hamburgischen unpartheiischen Correspondenten /7 nr. 168 Königlich-privilegirtes Schleswiger Intelligenzblatt af Jürgen Hoppmann. (med register, indholdsfortegnelser, ukomplet, kopier) (5 pk) Berliner Illustrierte Zeitung, 1920, nr. 48, 29. Jahrgang, 1 stk. Uge-Journalen. Tidens Kvinder nr. 35, 50, stk. Danmark. Et Gavehefte, stk. Julegæsten. Hjemmets julehefte stk. Blæksprutten stk Afl. 2014/D 12 af Rainer Becke, Hanved Periodica D Fremad! Med Sandhed og Ret. Hilsen til dansk Ungdom Anm.: Dupl. + original. Blad udgivet som opråb til dansk ungdom i Sydslesvig om mere målrettet og energisk arbejde. Opfordring til ungdommen om at sende bidrag til et blad Hilsen til dansk Ungdom. Indlæg fra Hans Ronald Jørgensen, Niels Kjems, Niels Bøgh Andersen, H.L., Hannes, W., Chr. Nielsen. D Der Grütz-Topf. Heimatblätter für die Soldaten des Kreises Südtondern Folge 5-6 3

4 Kopi + original. Udg. af Kreisleiter der NSDAP. Kreis Südtondern D Üüsen äine wäi 1. Årgang nr. 1-9 årg. dec læg. D Sydslesvigsk Ungdom... 1 læg. Red.: De nationale anderumper, en flok danskorienterede unge sydslesvigere. 5 hft. med dubletter. Informationsbureauer/informationsblade D Korrespondenzbüro Nordschleswig - Flensburg, informationsblade... 2 pk. Afl. af Dr. Heinrich Blank, daværende medarbejder, med angivelse af artikler skrevet af denne, og andre supplerende oplysninger. Indeholder informationsblade fra både Nordslesvig og Sydslesvig. D Dansk Berliner Korrespondance læg. Udg. af Hans Lützhöft. Dansk Pressebureau, Berlin, 1940 nr ( ), 44 (4.6.), ( ). D Informationsdienst Pressedienst Nord, Lübeck, Pressedienst der Nordischen Gesellschaft... 1 læg Indhold: 1940 nr. 39, nr. 5, 7, 11, 14, 18, 28,. 40. D Sydslesvigsk Korrespondancebureau - nyhedsbreve... 1 pk. Afl. jr. 1992/P 356. D 8290-D /69. Korrespondenz Deutsches Schleswig. Informationen der Arbeitsgemeinschaft Deutsches Schleswig... 4 pk. Anm.: afl. Jr. 1991/Dc5. 4.årg årg årg årg. mangler. D8290 Nemlig: årg pk. 4

5 D8291 D8292 D årg pk årg pk /20. årg pk. D Sydslesvigsk Forening/SSV... 1 pk. Afl. jr, 1998/P Mitteilungen des Südschleswigschen Vereins an die Vertrauensmänner nr. 1, 27/ okt enkelte bilag, 1948, nr SSF presseafdelingens nyhedstjeneste (ukomplet), 2 bd. 3. Presseudvalg, Informationsdienst nr. 2, /9. 4. Flyveblad: Schleswiger im Schleswigschen land! 5. Aufklärungschriften D Das freie Südschleswig. Unabhängige Monats Korrepondenz pk. Herausgegeben W. L. Christiansen Indhold: 1. årg, 1958 nr. 1, 3, 4, årg årg

Litt: Dansk Spejderkorps Sydslesvig. 1919-10. august - 1969. Flensborg 1969.

Litt: Dansk Spejderkorps Sydslesvig. 1919-10. august - 1969. Flensborg 1969. Private foreningsarkiver Arkiv F 108 Dansk Spejderkorps Sydslesvig Spejderkorpset blev grundlagt i 1919, først kun i Flensborg som Flensborg Spejdertrop og under KFUM s styrelse. Fire år efter ændredes

Læs mere

26. Kronologisk samling 9500-9599

26. Kronologisk samling 9500-9599 Diversearkiver 26. Kronologisk samling 9500-9599 D 9500 1644. Slaget ved Listerdyb, Sild... 1 læg D 9500a 1848. Løbeseddel vedr. revolutionsbegivenheder i Østrig 1848... 1 læg D 9501 1849. Fredericiaslaget....

Læs mere

REGISTRANT OVER AVISER STATENS AVISSAMLING (AJOURFØRT TIL OG MED 2006)

REGISTRANT OVER AVISER STATENS AVISSAMLING (AJOURFØRT TIL OG MED 2006) REGISTRANT OVER AVISER I STATENS AVISSAMLING STATSBIBLIOTEKET 2007 (AJOURFØRT TIL OG MED 2006) REGISTER 10 Minutter... Ålborg 24timer... Ålborg 24timer... Århus 24timer... København 24timer (Syd)... Kolding

Læs mere

75 Jahre deutsch-dänisches Archivabkommen von 1933 75 år dansk-tysk arkivoverenskomst af 1933.

75 Jahre deutsch-dänisches Archivabkommen von 1933 75 år dansk-tysk arkivoverenskomst af 1933. Carina Christensen Forord aus: Archive zwischen Konflikt und Kooperation Arkiver mellem konflikt og samarbejde 75 Jahre deutsch-dänisches Archivabkommen von 1933 75 år dansk-tysk arkivoverenskomst af 1933.

Læs mere

Eduard von Westen apoteker, Løveapoteket, Flensborg, f. Trondhjem 1686, død Flensborg 1774

Eduard von Westen apoteker, Løveapoteket, Flensborg, f. Trondhjem 1686, død Flensborg 1774 Private personarkiver Arkiv P 180 v. Bentzen - Carstens - Mechlenburg - Rübner- Westenapotekerfamilie, Løveapoteket, Flensborg afl. jr. 1992/P 389 og 397, 1994/P 455, 2001/P 700 og 703. Se også akter i

Læs mere

De sydslesvigske fodboldlandshold

De sydslesvigske fodboldlandshold De sydslesvigske fodboldlandshold Indhold Historien om holdet 4 Sportsligt koncept for Sydslesvigs landshold 5-6 Budget 7 Støtteforeningen 8 Medier/Pressespiegel 9-10 Billedkavalkade 11 Fakta 12 Fodbold

Læs mere

Jørgensen, Hans Ronald, generalsekretær, Flensborg, 1915-2002. 1. 1945-48. H.R.J. s fortrolige beretninger... 1 pk.

Jørgensen, Hans Ronald, generalsekretær, Flensborg, 1915-2002. 1. 1945-48. H.R.J. s fortrolige beretninger... 1 pk. Private personarkiver Arkiv P 131, generalsekretær, Flensborg, 1915-2002. Afl. jr. 1993/P 414 og 2002/P 771. Beretninger og rapporter 1945-64. Beretninger og rapporter... 4 pk. Nemlig: 1. 1945-48. H.R.J.

Læs mere

AVISMIKROFILM I STATSBIBLIOTEKET

AVISMIKROFILM I STATSBIBLIOTEKET AVISMIKROFILM I STATSBIBLIOTEKET Topografisk liste (pr. 1/7 2007) Åbenrå Allgemeines Wochenblatt 1827-1836 1838-1840 Hejmdal Okt.1893-25.4.1972 Hejmdals Søndagsblad 30.7.1916-24.11.1918 Følgeblad til Hejmdal,

Læs mere

Private personarkiver. Arkiv P 225. Uldall, Bruno grosserer, Flensborg, f. 1908-

Private personarkiver. Arkiv P 225. Uldall, Bruno grosserer, Flensborg, f. 1908- Private personarkiver Arkiv P 225 grosserer, Flensborg, f. 1908- afl. jr. 1998/P 608 og 617 Litt: Bruno Uldall: Geschichte der Firma Uldall & Co. 1902-1980 (1989) Bruno Uldall: Sådan var det. Erindringer

Læs mere

Private foreningsarkiver. Arkiv F 95. Foreningen Norden, Sydslesvig afdeling. Oprettet 1964, 20/1

Private foreningsarkiver. Arkiv F 95. Foreningen Norden, Sydslesvig afdeling. Oprettet 1964, 20/1 Private foreningsarkiver Arkiv F 95, Sydslesvig afdeling Oprettet 1964, 20/1 Formand for, Sydslesvig afd. var 1964-1987 provst Karstoft, Flensborg, 1988 - Sv. Kohrt, Husby. afl. af provst Karstoft, Flensborg,

Læs mere

Krigen 1864. Klassesæt til udlån fra Center for Undervisningsmidler

Krigen 1864. Klassesæt til udlån fra Center for Undervisningsmidler Krigen 1864 Klassesæt til udlån fra Center for Undervisningsmidler Udarbejdet af Claus Fischer, Center for Undervisningsmidler i Sydslesvig 06. februar 2014 18 april 1864 Indhold: Baggrunden for krigen

Læs mere

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015 Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets

Læs mere

4. 1923-82. Mærkedage I... 1 pk. Indhold: 1923-82. Avisudklip, tryksager m.v. vedr. L.P.Christensens fødselsdage,

4. 1923-82. Mærkedage I... 1 pk. Indhold: 1923-82. Avisudklip, tryksager m.v. vedr. L.P.Christensens fødselsdage, Private personarkiver Arkiv P 166, redaktør, Flensborg Avis, Flensborg, 1882-1960. Afl. jr. 1992/P 391 og gl. arkiv 1130-1131. Se også Flensborg Avis' arkiv E1. 1. 1898-1957. Breve og personalia... 1 pk.

Læs mere

Unterrichtsmaterial NR. 1 2014/2015. Mellemtrin/begynder. S. 3 Freundschaftliche Postkarte. S. 4 Aus der Fußball-Werbung. S.

Unterrichtsmaterial NR. 1 2014/2015. Mellemtrin/begynder. S. 3 Freundschaftliche Postkarte. S. 4 Aus der Fußball-Werbung. S. Unterrichtsmaterial Mellemtrin/begynder NR. 1 2014/2015 S. 3 Freundschaftliche Postkarte S. 4 Aus der Fußball-Werbung S. 5-6 Fußballfans S. 7-8 Fußballbingo S. 9 Fußballspieler der deutschen Nationalmannschaft

Læs mere

Bladguide 2010/11. Aviser og blade på lyd, punkt og e-tekst

Bladguide 2010/11. Aviser og blade på lyd, punkt og e-tekst Bladguide 2010/11 Aviser og blade på lyd, punkt og e-tekst Notas Bladguide Notas Bladguide er din oversigt over de aviser og blade, som Nota producerer i forskellige tilgængelige formater: Lyd, punkt,

Læs mere

Invitation 38. International Fördepokal-Svømmefestival 2012

Invitation 38. International Fördepokal-Svømmefestival 2012 Arrangør: Stævne sted: Stævnebander: Udsvømningsbassin: Vanddybde: Vandtemperatur: Tidtagning: Flensburger Schwimmklub von 1930 e.v. Campusbad Flensburg, Thomas-Fincke-Str.19, 24943 Flensburg 8 baner à

Læs mere

Netværkstræf / Netzwerktreffen. Wikinger, Slawen und Mittelalter 19. April 2012, Wallmuseum Oldenburg

Netværkstræf / Netzwerktreffen. Wikinger, Slawen und Mittelalter 19. April 2012, Wallmuseum Oldenburg Netværkstræf / Netzwerktreffen Vikingetid og Middelalder Vikingetid og Middelalder Wikinger, Slawen und Mittelalter 19. April 2012, Wallmuseum Oldenburg Program Programm Kl. 11.30-12.00 Velkomst & Frokost

Læs mere

Baggrunden, krigen, resultatet

Baggrunden, krigen, resultatet Historisk Bibliotek 1864 Baggrunden, krigen, resultatet ISBN 978-87-992489-1-9 ISBN 978-87-992489-1-9 Thomas Meloni Rønn 9 9 788799 248919 788799 248919 1864 Baggrunden, krigen, resultatet Forlaget Meloni

Læs mere

gl. arkiv nr. 159 d: I.1941. Afskrift af Vereinsregister, med korrespondance. II.1927-40. Broderlister (10 stk.).

gl. arkiv nr. 159 d: I.1941. Afskrift af Vereinsregister, med korrespondance. II.1927-40. Broderlister (10 stk.). Private foreningsarkiver Arkiv F 58 gl. arkiv nr. 159. Modtaget via bibliotekar Fr. Mommsen efter advokat Chr. Ravns død. Desuden afl. jr. 1994/F 201, 1996/F 224 og 1998/F 266. Se også: Christians-Garde

Læs mere

Fr. Wingender (red): Dansk Ungdom i Sydslesvig. Sydslesvigs Danske Ungdomsforeningers jubilæumsskrift 1923-1948 (1948).

Fr. Wingender (red): Dansk Ungdom i Sydslesvig. Sydslesvigs Danske Ungdomsforeningers jubilæumsskrift 1923-1948 (1948). Private foreningsarkiver Arkiv F 141 Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger Afl. jr. 1990/F 131/1991/F 152 og 2010/I198 Stiftet 1923 under navnet De mellemslesvigske Ungdomsforeninger, 1924 ændret til De

Læs mere

Medier 180Grader.dk 24timer Advokaten Aktionæren Appetize ArbejdsMarkedPolitisk Agenda AuClock AutoUpdate.dk Avisen.dk B.T. Benzin & kiosk Berlingske

Medier 180Grader.dk 24timer Advokaten Aktionæren Appetize ArbejdsMarkedPolitisk Agenda AuClock AutoUpdate.dk Avisen.dk B.T. Benzin & kiosk Berlingske Medier 180Grader.dk 24timer Advokaten Aktionæren Appetize ArbejdsMarkedPolitisk Agenda AuClock AutoUpdate.dk Avisen.dk B.T. Benzin & kiosk Berlingske Tidende - Business Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2010 Institution Handelsskolen Silkeborg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Tysk A Susanne Troensegaard

Læs mere

Tønder kommunes deltagelse i tværkommunale samarbejder

Tønder kommunes deltagelse i tværkommunale samarbejder Tønder, 12. marts 2014 Notat Tønder kommunes deltagelse i tværkommunale samarbejder Generelle overvejelser om tværkommunalt samarbejde Der er en lang tradition for mellemkommunale samarbejder, hvor der

Læs mere

spå, at økonomien i dag, i morgen og i fremtiden fortsat vil være det største diskussionsemne.

spå, at økonomien i dag, i morgen og i fremtiden fortsat vil være det største diskussionsemne. Efterårstanker Af Frode Sørensen Forhenværende folketingsmedlem, medlem af Slesvig-Ligaens bestyrelse & 6-mandsudvalget vedr. Sydslesvig Over alt i verden, hvor der som i Sønderjylland i 1920 bliver ændret

Læs mere

SLAGTEBÆNK DYBBØL 150 ÅR EFTER 1864 OG DEN DANSKE SELVFORSTÅELSE I SAMARBEJDE MED TOM BUK-SWIENTY OG GRÆNSEFORENINGEN. 13. - 19.

SLAGTEBÆNK DYBBØL 150 ÅR EFTER 1864 OG DEN DANSKE SELVFORSTÅELSE I SAMARBEJDE MED TOM BUK-SWIENTY OG GRÆNSEFORENINGEN. 13. - 19. SLAGTEBÆNK DYBBØL 150 ÅR EFTER 1864 OG DEN DANSKE SELVFORSTÅELSE I SAMARBEJDE MED TOM BUK-SWIENTY OG GRÆNSEFORENINGEN 13. - 19. april 2014 SLAGTEBÆNK DYBBØL 150 ÅR EFTER 1864 OG DEN DANSKE SELVFORSTÅELSE

Læs mere

Aalborg Grænseforening Stiftet den 6. februar 1889

Aalborg Grænseforening Stiftet den 6. februar 1889 Protektor: Hans Kongelige Højhed Prins Joachim Bestyrelsen Formand & Niels J. Kjærsgaard, Skovlykke 5, 9210 Aalborg Tlf. 21848470 Feriebørn: E-post: njknbk@home3.gvdnet.dk Næstfor- Karsten N. Simonsen,

Læs mere

DIALOGMØDER NATIONALE MINDRETAL IDENTITET KULTURMØDEBLOG NATIONALITET ETNISKE MINORITETER MEDBORGERSKAB

DIALOGMØDER NATIONALE MINDRETAL IDENTITET KULTURMØDEBLOG NATIONALITET ETNISKE MINORITETER MEDBORGERSKAB DIALOGMØDER NATIONALE MINDRETAL KULTURMØDEBLOG NATIONALITET ETNISKE MINORITETER MEDBORGERSKAB Grænseforeningen er meget mere end Dybbølindsamling og oplysning om noget, der var. Grænseforeningen går forrest

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2011 Institution ZBC, Handelsgymnasiet i Næstved Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold hhx Tysk

Læs mere

Folketingets formand Mogens Lykketoft Ved friluftsmødet i Flensborg Søndag den 25. maj 2014 kl. 14.15

Folketingets formand Mogens Lykketoft Ved friluftsmødet i Flensborg Søndag den 25. maj 2014 kl. 14.15 1 Må tidligst offentliggøres, når talen er holdt Det talte ord gælder Folketingets formand Mogens Lykketoft Ved friluftsmødet i Flensborg Søndag den 25. maj 2014 kl. 14.15 Kære venner Jeg er stolt over

Læs mere

25 år med... VEJRET. Nr. 3-26. årgang August 2004 (100)

25 år med... VEJRET. Nr. 3-26. årgang August 2004 (100) 25 år med... VEJRET Nr. 3-26. årgang August 2004 (100) Medlemsblad for Dansk Meteorologisk Selskab c/o Michael Jørgensen Morbærhaven 8-50, 2620 Albertslund Tlf. 43 46 39 22, trimi@aub.dk Giro 7 352263,

Læs mere

Private personarkiver. Kronika, Jacob (1897-1982)

Private personarkiver. Kronika, Jacob (1897-1982) Private personarkiver Kronika, Jacob (1897-1982) Redaktør, korrespondent, mindretalstalsmand m.m. Arkiv P29 Foreløbig arkivfortegnelse udgivet af Arkivet og Studieafdelingen ved Dansk Centralbibliotek

Læs mere

DYBBØL 1864-2014. Region Sønderjylland-Schleswig

DYBBØL 1864-2014. Region Sønderjylland-Schleswig DYBBØL REGION S ØNDERJYLLAND - SCHLESWIG 1864-2014 Region Sønderjylland-Schleswig Region Sønderjylland-Schleswig Regionskontor & Infocenter Lyren 1 DK-6330 Padborg Tel. +45 74 67 05 01 Fax +45 74 67 05

Læs mere

2.d Studietur Berlin mandag d. 9 marts - Fredag d. 13 marts

2.d Studietur Berlin mandag d. 9 marts - Fredag d. 13 marts Studietur Berlin mandag d. 9 - Fredag d. 13 Mandag d. 9 Afrejse fra Horsens Gymnasium Kl. 08.00 Forventet ankomst i Berlin kl. 15.00 Indkvartering på værelser Tirsdag d. 10 Onsdag d. 11 9-11 Besøg i bydelen

Læs mere

Det Sydslesvigske Samråd SEKRETARIATET (4/2014-2)

Det Sydslesvigske Samråd SEKRETARIATET (4/2014-2) Det Sydslesvigske Samråd SEKRETARIATET (4/2014-2) Resumé af Møde i Det Sydslesvigske Samråd onsdag den 3. september 2014 kl. 18.30 på Flensborghus Til stede: Afbud: Gæster: Referent: Jon Hardon Hansen,

Læs mere

DANMARKS KIRKER XVI ÅRHUS AMT 4. BIND

DANMARKS KIRKER XVI ÅRHUS AMT 4. BIND DANMARKS KIRKER XVI ÅRHUS AMT 4. BIND DANMARKS KIRKER UDGIVET AF NATIONALMUSEET ÅRHUS AMT VED KIELD DE FINE LICHT VIBEKE MICHELSEN NIELS JØRGEN POULSEN WITH SUMMARIES IN ENGLISH 4. BIND NATIONALMUSEETS

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 2015 Institution Uddannelse Vestegnen HF & VUC HFe Fag og niveau Tysk fortsættersprog B. Valgfag,

Læs mere

Dansk periodicafortegnelse Udarbejdet af Det kgl. Bibliotek Pligtafleveringsafdelingen

Dansk periodicafortegnelse Udarbejdet af Det kgl. Bibliotek Pligtafleveringsafdelingen Dansk periodicafortegnelse Udarbejdet af Det kgl. Bibliotek Pligtafleveringsafdelingen Postboks 2149-1016 København K. Tlf.: 33 47 43 40 E-mail: issn@kb.dk Ugefortegnelse 2014 nr. 11 21.02.2014-27.02.2014

Læs mere

www.atelierbilledhuset.dk

www.atelierbilledhuset.dk Din professionelle fotograf i mere end 25 år i Sønderjylland Storegade 29 6430 Nordborg Sundsmarkvej 20 6400 Sønderborg Østergade 3 6330 Padborg Tlf. 74 45 35 40 Email: billedhuset@gmail.com www.atelierbilledhuset.dk

Læs mere

Aviser som kilde til slægtsforskning

Aviser som kilde til slægtsforskning Aviser som kilde til slægtsforskning Erik Kann Glostrup Hospital Disposition 1 Åh nej skal vi nu til at bruge flere kilder? Om nytten af at arbejde med aviser Hvornår findes der aviser fra? Avisen som

Læs mere

Slesvig- løsningen. - om at flytte til Sydslesvig med sin udenlandske ægtefælle. For dig, der bor i Jylland eller på Fyn

Slesvig- løsningen. - om at flytte til Sydslesvig med sin udenlandske ægtefælle. For dig, der bor i Jylland eller på Fyn Slesvig- løsningen - om at flytte til Sydslesvig med sin udenlandske ægtefælle For dig, der bor i Jylland eller på Fyn Dokumentations- og rådgivningscenteret om racediskrimination http://www.drcenter.dk

Læs mere

Fra Sydslesvigsekretariatet deltog Steffen Bang og Susan Parwini.

Fra Sydslesvigsekretariatet deltog Steffen Bang og Susan Parwini. Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af ordinært møde den 30.

Læs mere

Flensborg Avis firmaets og redaktørernes arkiver 1869 - ca. 2002. ved Gerret Liebing Schlaber

Flensborg Avis firmaets og redaktørernes arkiver 1869 - ca. 2002. ved Gerret Liebing Schlaber Flensborg Avis firmaets og redaktørernes arkiver 1869 - ca. 2002 ved Gerret Liebing Schlaber Arkivserien nr. 16 Udgivet af Studieafdelingen ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig Flensborg 2009 1 ISBN

Læs mere

Oversigt over modtagne ansøgninger tilskud anbefales Nr. Ansøger Projekt Budget Ansøgt Administrationens vurdering

Oversigt over modtagne ansøgninger tilskud anbefales Nr. Ansøger Projekt Budget Ansøgt Administrationens vurdering 1 Junior Chamber Sønderborg, v/knud A. Sveistrup ks@fk2014.dk Tlf. 21254222 Grænseoverskridende Erhvervs og kulturkonference ifm. JCI Danmarks Forårskongres 2014 Dybbøl 2014 relation: Kongressen gennemføres

Læs mere

Netværkstræf / Netzwerktreffen. Bildende Kunst / Bildhauerei Onsdag / Mittwoch den 6. Februar 2013

Netværkstræf / Netzwerktreffen. Bildende Kunst / Bildhauerei Onsdag / Mittwoch den 6. Februar 2013 Netværkstræf / Netzwerktreffen Skabende kunst / Billedhuggerkunst Skabende kunst / Billedhuggerkunst Bildende Kunst / Bildhauerei Onsdag / Mittwoch den 6. Februar 2013 Wir treffen uns.. Vi mødes.. 6. Februar

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse tysk A 2014/2015

Undervisningsbeskrivelse tysk A 2014/2015 Undervisningsbeskrivelse tysk A 2014/2015 Termin Juni 2015 Institution Handelsgymnasiet Silkeborg Uddannelse HHX Fag og niveau Tysk A fortsættersprog Lærer(e) Hold Susanne Troensegaard Ht3tya14 Undervisningsforløb

Læs mere

Tidsskrifter på Duborg-Skolen (sorteret efter fag) side 1 biblioteket

Tidsskrifter på Duborg-Skolen (sorteret efter fag) side 1 biblioteket Tidsskrifter på Duborg-Skolen (sorteret efter fag) side 1 biblioteket Ajour / BankInvest http://www.bankinvest.dk/ Årbog for Uddannelseshistorie 37.96 http://www.skolehistorie.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=15&itemid=33

Læs mere

Dansk-tyske relationer i grænselandet siden 1920. Region Sønderjylland - Schleswig

Dansk-tyske relationer i grænselandet siden 1920. Region Sønderjylland - Schleswig Dansk-tyske relationer i grænselandet siden 1920 Region Sønderjylland - Schleswig Ø Tak til Martin Klatt, Dansk Centralbibliotek og Grænseforeningen for hjælpen. Billederne i tidslinjen stammer fra Arkivet

Læs mere

Må tidligst offentliggøres, når talen er holdt Det talte ord gælder. Find Sydslesvig. Tak for invitationen...

Må tidligst offentliggøres, når talen er holdt Det talte ord gælder. Find Sydslesvig. Tak for invitationen... Må tidligst offentliggøres, når talen er holdt Det talte ord gælder Første næstformand for SSF og formand for SSF s Årsmødeudvalg Gitte Hougård-Werner Ved årsmødet fredag den 19. juni 2015 På Kaj Munk-Skolen,

Læs mere

Af bibliotekar Per Hofman Hansen, Silkeborg, perhofman@gmail.com

Af bibliotekar Per Hofman Hansen, Silkeborg, perhofman@gmail.com Hvad en gammel postkvitteringsbog kan fortælle Om daglige forsendelser til København af friskslagtede vildænder fanget i Sønderho gl. Fuglekøje i 9 og 94. Af bibliotekar Per Hofman Hansen, Silkeborg, perhofman@gmail.com

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2014 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Tysk B fortsættersprog

Læs mere

Historisk oversigt over begivenheder og hændelser i det danske i Ejdersted

Historisk oversigt over begivenheder og hændelser i det danske i Ejdersted Historisk oversigt over begivenheder og hændelser i det danske i Ejdersted 21-08-1588 Anno 1624 01-01-1624 Flensborg Skipperhuset Der ansættes en dansk præst ved Helligåndskirken i Flensborg. Fra 1782

Læs mere

Skoleidrætsdag 2006 Schulsporttag 2006 Ungdomsforum 2006 Jugendforum 2006 Dansk-tysk lærerkonference Deutsch-dänische Lehrerkonferenz

Skoleidrætsdag 2006 Schulsporttag 2006 Ungdomsforum 2006 Jugendforum 2006 Dansk-tysk lærerkonference Deutsch-dänische Lehrerkonferenz Sprog og skoleprojekter 2004-2014 2004 People to People Dansk-tysk lærerforening Deutsch-dänischer Lehrerverein Ungdomsforum 2004 Jugendforum 2004 2005 People to People Børn går på opdagelse i Emil Nolde

Læs mere

Tidsskriftet NOMOS 5:2 (dec. 2007) Anmeldelser

Tidsskriftet NOMOS 5:2 (dec. 2007) Anmeldelser RENÉ RASMUSSEN: Front og bro. Flensborg Avis i spil mellem Danmark og Tyskland 1930-1945. Udg. af Studieafdelingen ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Flensborg 2005. ISBN 87-89178-50-5. 2 bind.

Læs mere

Årsregnskab for Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Resultatopgørelse for perioden 1. januar - 31. december 2012

Årsregnskab for Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Resultatopgørelse for perioden 1. januar - 31. december 2012 Resultatopgørelse for perioden 1. januar - 31. december 2012 NOTE t. euro Euro t. euro t. euro Indtægter 1 Tilskud fra den danske stat 3.243 3.243.000 3.243 3.370 2 Offentlige tyske tilskud 367 359.041

Læs mere

Dansk periodicafortegnelse

Dansk periodicafortegnelse Dansk periodicafortegnelse Udarbejdet af Det kgl. Bibliotek Pligtafleveringsafdelingen 3RVWERNV. EHQKDYQ.7OI (PDLOLVVQ#NEGN 8JHIRUWHJQHOVHQU PDUWVDSULO 16 Advokatansattes Landsforening In solidum Afgørelser

Læs mere

Protokollat over styrelsesmødet onsdag den 26. oktober 2011 kl. 19.30 i Slesvig, Ansgar-Salen

Protokollat over styrelsesmødet onsdag den 26. oktober 2011 kl. 19.30 i Slesvig, Ansgar-Salen 1.11.2011 AMI/Oe Protokollat over styrelsesmødet onsdag den 26. oktober 2011 kl. 19.30 i Slesvig, Ansgar-Salen Til stede: Åse Jørgensen, Andreas André Pastorff, Per Gildberg, Niels Ole Krogh, Lars Wichmann,

Læs mere

TYSK NIVEAU: E. DATO 10. marts 2015 INDHOLD

TYSK NIVEAU: E. DATO 10. marts 2015 INDHOLD CASEEKSAMEN TYSK NIVEAU: E DATO 10. marts 2015 OPGAVE På adr. http://ekstranet.learnmark.dk/eud-eksamen2015/ finder du Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar på case arbejdsdagen

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2013 Institution Handelsgymnasiet Silkeborg Uddannelse HHX Fag og niveau Tysk A fortsættersprog Lærer(e)

Læs mere

10 punkter omkring entrymuligheder. succes den faktuelle vinkel

10 punkter omkring entrymuligheder. succes den faktuelle vinkel 10 punkter omkring entrymuligheder og den langsigtede succes den faktuelle vinkel Michael Haas og Lars Kjellsson Ericusspitze 4 20457 Hamburg T +49 (0) 40 30 10 07 0 Kurfürstendamm 186 10707 Berlin T +49

Læs mere

Hvorfor vælge side, når der er bedst midt i mellem?

Hvorfor vælge side, når der er bedst midt i mellem? Birgitte Alfter Hvorfor vælge side, når der er bedst midt i mellem? Sydslesvig. Er jeg dansker, er jeg tysker, er jeg dansk-tysk med bindestreg? Det danske mindretal syd for grænsen er et af de klassiske

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: August 2012 - maj/juni

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2010 Institution Frederikshavn Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Tysk A Lone

Læs mere

' / i. :>!Mt. -Æ- _ i «^ f.a,*' & *-\^' 1. Marts 1855 11. Oktober 1909.

' / i. :>!Mt. -Æ- _ i «^ f.a,*' & *-\^' 1. Marts 1855 11. Oktober 1909. :>!Mt. -Æ- ' / i J,* _ i «^ f.a,*' & *-\^' 1. Marts 1855 11. Oktober 1909. Carl Christian Gottsche. Mindetale holdt ved Dansk geologisk Forenings Møde den 25. November 1909 af _J VICTOR MADSEN. Ved Professor

Læs mere

Slesvig-Holsten som foregangsregion i Helstaten1

Slesvig-Holsten som foregangsregion i Helstaten1 Slesvig-Holsten som foregangsregion i Helstaten1 A f Thomas Riis Under forfatningsdiskussionen i det danske m o narki undrede man sig fra slesvig-holstensk side over, at Hertugdømmerne ydede 40% af statens

Læs mere

Fra mod hinanden til med hinanden - den dansk-tyske mindretalsmodel

Fra mod hinanden til med hinanden - den dansk-tyske mindretalsmodel Henrik Becker-Christensen Tale ved FUEV Kongres 2014 Fra mod hinanden til med hinanden - den dansk-tyske mindretalsmodel Mine damer og herrer. Kære kongresdeltagere. Jeg skal overbringe jer en hilsen fra

Læs mere

Aktivitäten in und um Flensburg

Aktivitäten in und um Flensburg Aktivitäten in und um Flensburg Wir, die Schüler und Schülerinnen der Dänischklasse G 9.2/3, haben Information über unsere Stadt und ihre Umgebung herausgesucht und für unsere dänischen Freunde kleine

Læs mere

Dette skulle ske ved at fokusere på et samlet, sammenhængende kommunalt beredskab som skulle nå helt ud til borgerne i lokalområderne.

Dette skulle ske ved at fokusere på et samlet, sammenhængende kommunalt beredskab som skulle nå helt ud til borgerne i lokalområderne. Projektleder Niels Johan Juhl-Nielsen, PRIMO Danmark Den 23. december 2013 Status for netværkssamarbejdet Den robuste kommune PRIMO Danmark besluttede i 2012 - i samarbejde med Foreningen af Kommunale

Læs mere

By-Generalforsamling den 16. april 2015

By-Generalforsamling den 16. april 2015 By-Generalforsamling den 16. april 2015 Årsberetning 2014 Der er et yndigt land Tekst: Adam Oehlenschläger, 1823 Melodi: H. E. Krøyer, 1835 Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015 Foråret så sagte kommer... 2 Sådan lød titlen på Kaj Munks erindringsbog, og mens disse linjer skrives, står foråret på spring. Solen skinner,

Læs mere

På dansk: At være anderledes, flugtbilist, flygtning, samvittighed Fag: Tysk Målgruppe: 9.-10. klasse

På dansk: At være anderledes, flugtbilist, flygtning, samvittighed Fag: Tysk Målgruppe: 9.-10. klasse Fahrerflucht Temaer: Anders sein, Fahrerflucht, Flüchtling, Schuld, Gewissen På dansk: At være anderledes, flugtbilist, flygtning, samvittighed Fag: Tysk Målgruppe: 9.-10. klasse Data om tv-udsendelsen:

Læs mere

Regêätrant. Tilgængeligt. på følgende ANDEN REFERENCE: PERIODE: 1899-1983 AFLEVERING: TILGÆNGELIGHED: REGISTRERING: '_' -_i' INDHOLD:

Regêätrant. Tilgængeligt. på følgende ANDEN REFERENCE: PERIODE: 1899-1983 AFLEVERING: TILGÆNGELIGHED: REGISTRERING: '_' -_i' INDHOLD: _ AF, Jens Kofoed Pedersen, maj 1990 NAVN; Husligt Arbejder Forbund, Afd. 1 ARK1vNR_; 900 COMPACTNR.: II. 27 A PERIODE: 18991983 OMFANG: 26 kasser AFLEVERING: TILGÆNGELIGHED: Tilgængeligt REGISTRERING:

Læs mere

Harreslev, Kobbermølle og Nyhus

Harreslev, Kobbermølle og Nyhus November 2013 Hvad sker der i Harreslev, Kobbermølle og Nyhus SSF SSW Skoler Kvindeforeningen Menigheden Fritidshjemmet Børnehaver HKUF Ældreklubber Hejmdal Blæseorkester Modelfl yveklubben Amatørscene

Læs mere

Medieinformation 2012-2013

Medieinformation 2012-2013 Medieinformation 2012-2013 Et erhvervsmedie fra: ERHVERVSMAGASINET Inspiration til ledelse af forsyningskæden - Netværk skal skubbe gang i Supply Chain Management Erhvervsmagasinet SCM er det førende medie

Læs mere

Stimmen aus den Minderheiten

Stimmen aus den Minderheiten Stimmen aus den Minderheiten Stemmer fra mindretallene Stemmer fra mindretallene Stimmen aus den Minderheiten 2 Omslagsbilleder Nederst, billeder fra bogen s. 144, 124, 37, 179 Umschlagsbilder Oben, Bilder

Læs mere

Spørgsmålsark til 1864

Spørgsmålsark til 1864 Spørgsmålsark til 1864 Før du går i gang med at besvare opgaverne, er det en god ide at se dette videoklip på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=_x8_l237sqi. Når du har set klippet, så kan du gå i

Læs mere

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Emne Tema Materialer. ITinddragelse. Evaluering. 9/10 klasse.

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Emne Tema Materialer. ITinddragelse. Evaluering. 9/10 klasse. Hold:27 Tysk Lærer:Jonas Callesen Undervisningsmål Læringsmål 9/10 klasse Faglige aktiviteter Emne Tema Materialer ITinddragelse Evaluering Uge 31-36 -At blive bevidste om ligheder mellem tysk og andre

Læs mere

J ø r g e n O v e r b y s T e g n e s t u e A / S Restaurerings arkitekter m.a.a. - Medlem af DanskeArk. Tegnestue præsentation

J ø r g e n O v e r b y s T e g n e s t u e A / S Restaurerings arkitekter m.a.a. - Medlem af DanskeArk. Tegnestue præsentation Restaurerings arkitekter m.a.a. - Medlem af DanskeArk Tegnestue præsentation November 2008 J ø r g e n O v e r b y s T e g n e s t u e A / S Adresse: Jørgen Overbys Tegnestue A/S Slotsvej 46 DK-6510 Gram

Læs mere

Danske sydslesvigere i tysk krigstjeneste 1939-45

Danske sydslesvigere i tysk krigstjeneste 1939-45 Danske sydslesvigere i tysk krigstjeneste 1939-45 Martin Bo Nørregård Danske sydslesvigere i tysk krigstjeneste 1939-45 Udgivet af Studieafdelingen ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig Nr. 61 Flensborg

Læs mere

Gl. Roskilde Amts Grænseforening. Årsprogram

Gl. Roskilde Amts Grænseforening. Årsprogram Gl. Roskilde Amts Grænseforening 2010 Årsprogram 1 Gl. Roskilde Amts Grænseforening 2010 Årsprogram Forårsmøde. Tirsdag d. 2. marts 2010 kl. 19.00 i Syv Sognegård, Skolevej 17, 4130 Viby Sj. Formanden

Læs mere

MED HINANDEN, FOR HINANDEN

MED HINANDEN, FOR HINANDEN MED HINANDEN, FOR HINANDEN KOMPAKTUDGAVE AF KOMPETENCEANALYSEN: MINDRETAL SOM LOKALITETSFAKTOR I DEN DANSK-TYSKE GRÆSNEREGION Nyt oplag i forbindelse med INTERREG 4A projektet Mindretallenes Hus, 2013

Læs mere

I Soldaternes Fodspor - kør selv tur til Sydslesvig

I Soldaternes Fodspor - kør selv tur til Sydslesvig I Soldaternes Fodspor - kør selv tur til Sydslesvig Scan koden for flere 1864 oplevelser www.1864dage.dk Brodersby - Missunde Missunder Fährstraße, 24864 Brodersby Geokoordinater: Latitude 54.523438 Longtitude

Læs mere

Naturparker & friluftsliv - et case fra Tyskland. Keld Buciek

Naturparker & friluftsliv - et case fra Tyskland. Keld Buciek Naturparker & friluftsliv - et case fra Tyskland Keld Buciek HH De tre hovedtyper tyske parker: Nationalparke sind Ruheräume der Natur und Erholungsräume für den Menschen, die letzten Landschaften Deutschlands,

Læs mere

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE 2013 13.-19. juni Højskole og Folkemøde på Bornholm Højskole og Folkemøde på Bornholm 13. 19. juni 2013 I et samarbejde mellem Sydslesvigsk Forening, LOF, Grænseforeningen og Højskolen.

Læs mere

Inhalt/Indhold SLESVIGLAND. Geschichten der Eisenbahn Jernbanens historier 3

Inhalt/Indhold SLESVIGLAND. Geschichten der Eisenbahn Jernbanens historier 3 SLESVIGLAND Herausgeber /Udgiver: TM Fonden/Slesvigland Redaktion: D. P. Küssner (verantwortlich/ansvarhavende). Foto & lay-out: Helge Krempin Slesvigland Für unverlangt eingesandte Bilder, Manuskripte

Læs mere

Guide til Indregistrering af Knallert som MC

Guide til Indregistrering af Knallert som MC En guide til registrering af Yamaha FS1 knallert som motorcykel. Der er allerede mange der har registeret deres Yamaha FS1 ere som motorcykler. På de følgende sider beskrives hvordan man gør det, nemt

Læs mere

Normstyrelsen, DIF, DS, 99 år var normen. Normudvalget for fundering, S-415. Hvorfor er man medlem af et normudvalg?

Normstyrelsen, DIF, DS, 99 år var normen. Normudvalget for fundering, S-415. Hvorfor er man medlem af et normudvalg? Debat om standardiseringsarbejdets fremtid Normstyrelsen, DIF, DS, 99 år var normen Normudvalget for fundering, S-415 Hvorfor er man medlem af et normudvalg? DS s oplæg til ny prispolitik ren kamikaze

Læs mere

Bliv rapportør om Sveriges natur

Bliv rapportør om Sveriges natur Medieinfo 2015 DANSKE TORPARE BLAD NR. 154 JUNI 2014 33. ÅRGANG Klik her og se de seneste magasiner Bliv rapportør om Sveriges natur Side 10 PÅ TOPPEN ATLETIK DEN KÆRE BRØND Side 6 Side 18 Side 21 Opdagede

Læs mere

Slesvigske Vognsamling Nyhedsbrev august 2011

Slesvigske Vognsamling Nyhedsbrev august 2011 Slesvigske Vognsamling Nyhedsbrev august 2011 Indhold Rekonstruktioner af kanonlavet med forstilling Kørsel med borgmester Konservering / restaurering af sociable Sommerkoncerter Opfordring Forstilling

Læs mere

Flomlys mandag-fredag fra kl 16:45. Slukker automatisk 30 min etter siste økt (kl 20:30 evt 22:00). I helg, kun ifm organisert trening.

Flomlys mandag-fredag fra kl 16:45. Slukker automatisk 30 min etter siste økt (kl 20:30 evt 22:00). I helg, kun ifm organisert trening. Mai - Kunstgressbanen 28.apr 29.apr 30.apr 18 01.mai 02.mai 03.mai 04.mai 05.mai 06.mai 07.mai 19 08.mai 09.mai 10.mai 11.mai 12.mai 13.mai 14.mai 20 15.mai 16.mai 17.mai 18.mai 19.mai 20.mai 21.mai 21

Læs mere

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908.

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Brev af 1 vægtklasse sendt fra Skærvad til Consul A. K. Carøe i Liverpool

Læs mere

.(ol~~,(/ 'llvl.t-t. h-d'~~\i\ r(1~1 0J~.+ GENERALSEKRETÆR FREDERIK PETERSEN

.(ol~~,(/ 'llvl.t-t. h-d'~~\i\ r(1~1 0J~.+ GENERALSEKRETÆR FREDERIK PETERSEN .(ol~~,(/ 'llvl.t-t 0J~.+ GENERALSEKRETÆR FREDERIK PETERSEN r(1~1 h-d'~~\i\ Denne bog tilegnes mindet om Højesteretsdommer Frants Thygesen, der var Frederik Petersens efte/jølger som generalsekretær 1945-1956.

Læs mere

Et nyt kirkeblad. Gudstjenester

Et nyt kirkeblad. Gudstjenester Forside: Frederiksstad og Husum danske menigheder Kirkeblad nr.1 juni-august 2015 En ny Ånd For mange står kirken som noget lidt gammeldags. Beroligende, siger nogle. Kedeligt, siger nogle andre. Jeg kan

Læs mere

Beredskabsbunkeren i Bernstorffsparken

Beredskabsbunkeren i Bernstorffsparken 14. årgang Kære Venner af Fortet Dette FORTNYT er en udgave med forskellige praktiske informationer til medlemmerne; først og fremmest invitationen til udflugten til Beredsskabsbunkeren i Bernstorffparken.

Læs mere

Resultataftale mellem Sydslesvigsk Forening (SSF) og Sydslesvigudvalget 2014

Resultataftale mellem Sydslesvigsk Forening (SSF) og Sydslesvigudvalget 2014 Resultataftale mellem Sydslesvigsk Forening (SSF) og Sydslesvigudvalget 2014 Resultataftale 2014 mellem Sydslesvigsk Forening og Sydslesvigudvalget 1. Indledning Denne resultataftale er indgået mellem

Læs mere

Huset i Skodsborg Stempel 62.20 Sagførersalær 122.17 Aviser, blade, bøger Hjemmet 1.90 Politiken 4.50 Blade 4.00 Aviser 6.00

Huset i Skodsborg Stempel 62.20 Sagførersalær 122.17 Aviser, blade, bøger Hjemmet 1.90 Politiken 4.50 Blade 4.00 Aviser 6.00 Januar 1918 Ført af Ejnar Forbrug Bemærkninger 63.00 Renter af obligationer 63.00 Renter af sparekassebøger 6 hl koks 30.00 Husholdningen 213.18 Forsikringsforeningen 26.00 Deraf forelæsning 20.00 Elektricitet

Læs mere

Martin Klatt Flygtningene og Sydslesvigs danske bevægelse 1945-1955

Martin Klatt Flygtningene og Sydslesvigs danske bevægelse 1945-1955 Martin Klatt Flygtningene og Sydslesvigs danske bevægelse 1945-1955 Studieafdelingen ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig Flygtningene og Sydslesvigs danske bevægelse 1945-1954 Forsidebilledet Mærkat

Læs mere

Arbejderbevægelsens Bibliotek

Arbejderbevægelsens Bibliotek Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv.Vi The Labour Movement Library and Archive, Denmark " Bibliothek und Archiv derarbeiterbewegungpänemark. Nørrebrogade 66 D * DK2200 København N. Tel.:(+45)35.36.15.22

Læs mere