Rumfartsskolen Virksomhedskatalog

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rumfartsskolen Virksomhedskatalog"

Transkript

1 Rumfartsskolen Virksomhedskatalog Brüel & Kjær Sound and Vibration Measurement A/S... 2 Cobham SATCOM... 5 Danish Aerospace Company... 7 DHI GRAS Falck Schmidt Defence System (Space dept.) Flux A/S FORCE Technology GomSpace ApS Kirkholm Maskiningeniører A/S Ohmatex ApS Rovsing Terma A/S TICRA Weibel Scientific A/S... 34

2 Brüel & Kjær Sound and Vibration Measurement A/S Skodsborgvej Nærum Firmaet producerer vibrationstestsystemer og dataanalyse-systemer, som blandt andet bruges til at simulere og måle de påvirkninger, udstyr udsættes for under opsendelse for at sikre, at det virker efter hensigten, også efter opsendelse. På ESTEC i Noordwijk, Nederlandene har ESA verdens største vibrationstestsystem til vibration af satellitter. Desuden har firmaet en bred portefølje af sensorer, der er designet til at fungere under de ekstreme forhold under opsendelse og i rummet. På Philae, ESAs rumsonde, som landede på en komet i 2014, var der vibrationssensorer og accelerometre monteret på benene til måling af kometoverfladens struktur.

3 Om firmaet Brüel & Kjær hjælper kunder med at løse lyd- og vibrationsudfordringer, og man udvikler avanceret teknologi til måling og styring af lyd og vibration. Firmaet har været markeds- og teknologiledende i over 70 år, og udstyr og ekspertise inden for lyd og vibration spiller en væsentlig rolle i en række brancher, bl.a. biler, luftfart, telekommunikation, grøn energi og miljøstøj. Kontaktperson i firmaet: Ole Thorhauge Telefon

4

5 Cobham SATCOM Lundtoftegårdsvej 93D 2800 Lyngby For tiden arbejder Cobham SATCOM med IRIS-projektet. Der et ESA Artes 10 program, som har til formål at forbedre lufttrafikkontrollen over Europa. Om firmaet Firmaet udvikler, fremstiller, sælger og understøtter enheder til satellit- og radiokommunikation, både til lands, til vands og i luften. Radioer og satellittelefoner markedsføres under navnene AVIATOR, EXPLORER, SAILOR og Sea Tel. De anvendes til samtaler, dataoverførsler og multimediekommunikation, især i egne, hvor traditionelle kommunikationsenheder ikke er opsat eller hvor der har været naturkatastrofer. Kontaktperson i firmaet Pierre Roux telefon

6

7 Danish Aerospace Company Hvidkærvej 31A DK-5250 Odense SV DAC har leveret lungefysiologisk udstyr til europæiske, russiske og amerikanske astronauter, samt i alt 15 kondicykler til brug i rummet indtil nu. DAC varetager ESA-kontrolcenteret USOC, hvorfra videnskabeligt udstyr på ISS kan styres og kontrolleres. Det er udstyr, som har at gøre med respirations- og kredsløbsfysiologi. Kontrolcenteret er koblet sammen med ESAs, NASAs og Ruslands kontrolcentre. Om firmaet Danish Aerospace Company ApS (DAC) udvikler medicinsk udstyr til bemandet rumfart. I løbet af de sidste mere end 25 år har firmaet sammenlagt bygget og fået sendt over 3 ton af sit udstyr ud i rummet. DAC har siden 1988 udviklet fem generationer af respirationsfysiologisk måleudstyr til europæiske, russiske og amerikanske astronauter. To af disse befinder sig i dag på rumstationen. Siden 1993 er der regelmæssigt blevet fløjet kondicykler på alle bemandede opsendelser hos russerne og amerikanerne. Siden har DAC leveret mere end 15 rumkondicykler til NASA.

8 Rumkondicyklerne har fløjet på den russiske rumstation Mir, alle rumfærger siden 1993 og to af dem befinder sig i øjeblikket på Den International Rumstation, ISS. Firmaet har endvidere et af ESAs kontrolcentre, kaldet USOC (User Support and Operations Center), til styring af videnskabeligt udstyr på rumstationen. Danish Aerospace tager sig af respirationsfysiologisk udstyr og forsøg inden for bl.a. kredsløbs- og respirationsfysiologi. Kontaktperson i firmaet Thomas A. E. Andersen telefon

9

10

11 DHI GRAS Agern Allé 5 DK-2970 Hørsholm Firmaet arbejder med satellitbaserede jordobservationer for flere interessenter, blandt andet ESA. Det gælder eksempelvis store projekter omkring vandressourceforvaltning i Afrika og klimatilpasningsprojekter i Sydøstasien. Udover aktiv deltagelse i ESA finansierede projekter har firmaet flere operationelle services og ydelser som baserer sig på jordobservationsdata fra ESA s EO missioner (bl.a. ENVISAT, Sentinel). Om firmaet DHI GRAS er officiel distributør af satellitbilleder fra de globale operatører af satellitter. Udover at distribuere satellitbilleder arbejder DHI GRAS med at analysere billederne for kortlægge miljøforhold i hele verden. DHI GRAS er ejet af DHI, som er en uafhængig forsknings- og konsulentvirksomhed specialiseret i vandmiljø og som igennem 50 år har løst vandproblemer i mere end 140 lande kloden over.

12 Kontaktperson i firmaet Rasmus Borgstrøm Telefon:

13

14 Falck Schmidt Defence System (Space dept.) Oslogade 1, DK-5000 Odense C Firmaet har fremstillet sensorarme til ESAs to sæt CLUSTER-satellitter, og leverer sensorarme til ESAs Solar Orbiter til opsendelse Desuden er der leveret dele til blandt andet ExoMars, Envisat, Rosetta og Bepi Colombo rummissionen til Merkur. Bærende strukturer blandt andet til James Webb Space telecope er leveret af firmaet. Om firmaet Firmaet fremstiller strukturelle dele til satellitter blandt andet af kulfiberkompositmaterialer, kabelholdere og testfaciliteter til mekanisk afprøvning og ekstremt lave temperaturer. De bærende dele er for eksempel gitterstrukturer i satellitter og arme til at montere sensorer på. FSDS er med i Space Styregruppen i Dansk Industri. Kontaktperson i firmaet Frank Tengberg-Hansen Telefonnummer:

15

16

17 Flux A/S Industrivangen Asnæs Elektriske komponenter til Ariane 5 raketten, Rosetta og mange flere rummissioner Desuden komponenter til marsbilen Curiositys vejrstation. Om firmaet Flux A/S designer, producerer og tester specielt designede induktive komponenter, blandt andet spoler og transformere primært anvendt i strømforsyninger og motorstyringer. Flux A/S har leveret mere end induktive komponenter til mere end 100 rumfartsmissioner siden Firmaet er repræsenteret i Rumfartsudvalget, udpeget af Dansk Industri. Kontaktperson i firmaet Lars Almstok Gregersen Telefonnummer: Mail:

18

19 FORCE Technology Park Allé Brøndby Firmaet deltager i teknologiudviklingsprojektet Future Launchers Preparatory Programme, som udvikler nye teknologier til fremtidige løfteraketter. Desuden har firmaet været aktivt i udvikling af Ariane 6 løfteraketten, med udvikling og fremstilling af dysen til de nye Vulcain-hovedmotorer. FORCE Technology har ikke deltaget i egentlig rummissioner. Om firmaet Firmaet leverer ekspertise til europæiske raketprogrammer indenfor områderne fremstilling, sensorer, automatisering og afprøvning. Kontaktperson i firmaet Thomas Aaboe Jensen Telefonnummer: Mail:

20 GomSpace ApS Alfred Nobels Vej 21C, Aalborg Ø - GOMX-3: Udvikling, opsendelse og operation af en innovativ dansk nanosatellit (CubeSat) der sendes i rummet fra den internationale rumstation, mens Andreas Mogensen er på mission i Satellitten skal demonstrere nye teknologier som øger nanosatellitternes evne til at levere brugbare services inden for kommunikation og overvågning. GOMX-3 er en videreudvikling af GOMX-1. GOMX-satellitplatformen leverer vi til mange forskellige projekter i hele verden. - OPSSAT: GomSpace leverer de primære dele af OPSSAT satellitten som bliver den første operationelle ESA nanosatellit. Missionen skal bruges til at teste nye software teknologier som kan accelerere udviklingen af avancerede metoder til at styre fremtidige satellitmissioner. - DOC: I samarbejde med flere europæiske partnere udvikler GomSpace et såkaldt Demise Observation Capsule (DOC) system, som er en nanosatellit der kan holde til at følge rumskrot ned gennem atmosfæren og lave målinger af præcist hvad der sker på rumskrottets vej gennem atmosfæren, hvor det brænder op. Første flyvning forventes i GomSpace har tidligere bl.a. også bidraget til ExoMars programmet og deltaget i ESA analyser vedrørende fremtidig farvandsovervågning fra rummet.

21 Om firmaet GomSpace er den eneste virksomhed i Danmark, der leverer komplette satellitsystemer, og er en førende aktør på verdensmarkedet for nanosatellitter idet vi eksporterer til mere end 40 lande over hele verden. Design og integration foregår hos GomSpace i Aalborg, mens en stor del af produktionen udføres af danske leverandører. GomSpace blev etableret i 2007 af tre studerende, som havde gjort sig deres første erfaringer med nanosatellitter i løbet af deres studie på Aalborg Universitet (AAU) hvor de tog del i AAUs succesfulde studentersatellit program. GomSpace beskæftiger i dag +30 medarbejdere af forskellige nationaliteter. Kontaktperson i firmaet Annette Marquart Telefonnummer: Mail:

22

23

24 Kirkholm Maskiningeniører A/S Christiansmindevej 12 DK-8660 Skanderborg Kirkholm har ikke deltaget direkte i nogle missioner, men har bidraget til forskning forud for missioner til Mars. Firmaet har været med til at udvikle udstyr til at måle vindhastighed, vindretning og støvaflejering på en Mars Rovers solpaneler. Det er blandt andet sket i form at bygning af den Mars-vindtunnel, som er opstillet på Aarhus Universitet. ESA var specielt interesserede i aflejring af støv på de solpaneler som er på deres rovere. Til det formål endte man med at bruge noget Mars-lignende støv, som blev fundet i Rold skov af den tidligere danske fysiker og Mars-forsker Jens Martin Knudsen. Om firmaet Kirkholm Maskiningeniører A/S består af en bred vifte af maskiningeniører, med erfaring fra mange forskellige projekter. Igennem årene har firmaet udført en lang række forskellige projekter i relation til mejerier, offshore installationer, medicinsk udstyr, og altså også rumforskning. Kirkholm kan derfor løse både projekter der bevæger sig på grænsen af det teknisk mulige - og projekter der kræver simple løsninger.

25 Kontaktperson i firmaet Michael Engstrand Kappel Telefonnummer: Mail:

26 Ohmatex ApS Skanderborgvej 234 DK-8260 Viby J Ohmatex laver en intelligent strømpebuks til astronauter på den internationale rumstation ISS. Udstyret forventes at skulle afprøves på rumstationen i Et første trin er en strømpe beregnet til astronauter. Tekstilet har indbygget sensorer som registrerer den elektrisk aktivitet fra musklen (EMG), samt et lys der detekterer indholdet af ilt i og omkring musklen (NIRS). I samarbejde med Københavns Universitet udvikles en teknologi som måler muskelaktivitet og væskeforskydningen under træning i rummet. Udstyret holder øje med effekten af vægtløshed på kroppen og modvirker at man bruger kostbar astronauttid på unødvendige træningsøvelser. Rumteknologien kan også bruges af patienter på jorden til at forebygge hjertesvigt og svangerskabsforgiftning. Om firmaet Ohmatex ApS arbejder med udvikling inden for intelligente tekstiler, hvor man kombinerer tekstil og beklædning med IT teknologi. Ohmatex har arbejdet på kontrakt for ESA siden Herudover er virksomheden beskæftiget med udviklingsopgaver for internationale virksomheder indenfor medico, sport samt sikkerhed.

27 Kontaktperson i firmaet Christian Dalsgaard Telefonnummer: Mail:

28 Rovsing Dyregaardsvej Skovlunde SSVB-Rovsing A/S leverer testsystemer og softwareløsninger til satellitter, og desuden elektronisk udstyr til test af satellitdele. Systemer og software indgår i alle trin af rumforskningen fra planlægning, over simulering og produktion til evaluering. Rovsings software og testapparatur er opstillet blandt andet i adskillige organisationer med relationer til ESA: ESRIN, EUMETSAT, CNES, DLR, CSG. Om firmaet Firmaet er grundlagt i De første space-kontrakter blev indgået med det europæiske rumcenter i Kourou i Fransk Guiana. Senere har firmaet leveret udstyr og software til Ariane, Envisat, Columbusmodulet på ISS, ATV og Sentinel. Kontakt til firmaet Telefon

29

30 Terma A/S Hovmarken Lystrup Terma har bidraget til adskillinge rummissioner, og har også udstyr og software på kommende missioner. Det drejer sig primært om forskellige former for strømforsyningsenheder, software til afprøvning af rumfartøjer og stjernekameraer. Blandt missionerne kan nævnes: Rosetta, Mars Express og Venus Express: Power Conditioning Unit, Central Check Out System and Independent Software Validation Facility Herschel & Planck: Attitude Orbit and Control Software, Software Validation Facility, Central Check-Out System, Mission Control System, Alignment Cameras og forskelligt udstyr til Cassini/Huygens, CryoSat2, Gallileo,SMART-1, ASIM, Solar Orbiter, ExoMars, BepiColombo, Aeolus. Om firmaet Terma har leveret udstyr til rumforskning siden 1972, og er en af de mest erfarne europæiske firmaer i branchen. Erfaringerne dækker alle trin i rummissionerne fra planlægning over konstruktion af afprøvning til bygning af flight-hardware og tilhørende kontrolsoftware.

31 Kontaktperson i firmaet Kasper Rasmussen Telefonnummer: Mail:

32 TICRA Læderstræde 34, 2. DK-1201 København K De fleste satellitter i verden har antenner designet med software fra den danske højteknologiske virksomhed TICRA. TICRA har deltaget i en lang række ESA missioner med design af både hardware og software. Specielt har TICRA deltaget i designet af spejlsystemerne til Planck satellitten. Om firmaet Virksomheden er verdens førende udbyder af software til design af de store antenner, som anvendes til kommunikation mellem satellitten og Jorden. TICRAs software anvendes af NASA, ESA og mange andre virksomheder i verden, som bygger avancerede satellitter. TICRAs software er nøglekomponent i design af antenner til de kommunikationssatellitter, som distribuerer TV og Internet til parabolantenne-modtagere samt til afsides områder på Jorden, f.eks. den internationale skibstrafik. TICRA deltager desuden i en lang række internationale konsulent- og forskningsprojekter, hvor der er brug for virksomhedens unikke viden om analyse og design af store antenner. Kontaktperson i firmaet Michael Lumholt Telefonnummer: Mail:

33

34 Weibel Scientific A/S Solvang , Allerød Weibel fremstiller radarudstyr, blandt andet til overvågning af raketopsendelser. Udstyret er i stand til at følge mange små genstande, for eksempel isoleringsmaterialer og isklumper samtidigt, og det fungerer dermed som en forbedring af sikkerheden ved opsendelser. I ESAsammenhæng har firmaet deltaget ved VEGA, Ariane og Soyuz-opsendelser. Om firmaet Firmaet producerer dopplerradaranlæg, som anvendes til sporing af mange genstande samtidigt, hvor det er særligt vigtigt at registrere både hastigheder og retninger. Kontaktperson i firmaet Janus Engmann Telefonnummer: Mail:

Rummet kalder Jorden. Potentialet ved udvikling og anvendelse af nye satellitbaserede tjenester og produkter

Rummet kalder Jorden. Potentialet ved udvikling og anvendelse af nye satellitbaserede tjenester og produkter Rummet kalder Jorden Potentialet ved udvikling og anvendelse af nye satellitbaserede tjenester og produkter #31 2 forord Rumteknologiens muligheder skal gribes nu Med denne rapport præsenterer DTU og CenSec

Læs mere

Dansk Rumforskningsinstitut Det Danske Småsatellitprogram

Dansk Rumforskningsinstitut Det Danske Småsatellitprogram Dansk Rumforskningsinstitut Det Danske Småsatellitprogram Småsatellitprogrammet i fremtiden "Rummet" i vor bevidsthed D. 4. okt. 1957 blev verden taget på sengen og kastet ind i rumalderen med Sovjetunionens

Læs mere

NR. 1-2008 - 1. ÅRGANG. Danmarks IKT-universitet

NR. 1-2008 - 1. ÅRGANG. Danmarks IKT-universitet NR. 1-2008 - 1. ÅRGANG Danmarks IKT-universitet NR. 1-2008 1. ÅRGANG Kolofon Ansvarshavende redaktør: Berit Borup Brendborg Redaktionsgruppe: Susan Kragelund Kristensen Center for Software Defined Radio,

Læs mere

DANSK LYDTEKNOLOGI en global styrkeposition. Branchestrukturer, relationer & værdikæder

DANSK LYDTEKNOLOGI en global styrkeposition. Branchestrukturer, relationer & værdikæder DANSK LYDTEKNOLOGI en global styrkeposition Branchestrukturer, relationer & værdikæder DANSK LYDTEKNOLOGI en global styrkeposition Kortlægning af danske virksomheder og forskning som bygger på og anvender

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2012 / 13. Foto: Courtesy ESA

ÅRSRAPPORT 2012 / 13. Foto: Courtesy ESA ÅRSRAPPORT 2012 / 13 1 Foto: Courtesy ESA PROFIL INDHOLDSFORTEGNELSE 2 SSBV-Rovsing leverer standard produkter samt systemer opbygget af standardprodukter til test af satellitter. Efter gennemførelsen

Læs mere

Modul 7-10: Rumfart og afstande i Universet

Modul 7-10: Rumfart og afstande i Universet Modul 7-10 Modul 7-10: Rumfart og afstande i Universet Kort rids af rumfartens historie Den første astronaut i rummet var Juri Gagarin, men længe før hans rumfærd var der mange, der forestillede sig, at

Læs mere

Store krav til fremtidens netværk

Store krav til fremtidens netværk Solar Kommunikation INFO Nr. 2 2002 Sådan får du flere kunder side 10 Nyt katalog mere brugervenligt side 11 Store krav til fremtidens netværk Tema om dataelektronik side 2-7 Netværket er basis for udvikling...

Læs mere

AAU ENERGI Problembaseret forskning

AAU ENERGI Problembaseret forskning AAU ENERGI A A L B O R G U N I V E R S I T et Forord: Aalborg Universitet: din stærke vækstpartner på energiområdet Fra Aalborg Universitets grundlæggelse i 1974 og til i dag er fornybar, grøn og effektiv

Læs mere

Siemens i Danmark 2007. www.siemens.dk

Siemens i Danmark 2007. www.siemens.dk Siemens i Danmark 2007 www.siemens.dk Indhold Løsninger til fremtidens udfordringer 5 Innovation og udvikling 6 Samarbejde 8 Siemens adresser i Danmark 10 Forretningsområder i Danmark 11 Automation and

Læs mere

ISS International Space Station

ISS International Space Station ISS International Space Station Den Internationale Rumstation Produceret af SKOLESERVICE Tycho Brahe Planetarium & Omnimaxteater skoleservice@tycho.dk, www.tycho.dk Forfatter: Niels Elbrønd Hansen Grafisk

Læs mere

R U N D T O M. Lej en. Krølle. Vaccine til forsker. på halen. mobilen Side 4. Side 11. Side 22

R U N D T O M. Lej en. Krølle. Vaccine til forsker. på halen. mobilen Side 4. Side 11. Side 22 R U N D T O M Lej en Krølle Vaccine til forsker på halen mobilen Side 4 Side 11 Side 22 20 Højoktan viden til fremtidens virksomheder På få år har CISS bevist, at centret - dets medarbejdere og ph.d.-studerende

Læs mere

www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien

www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien ROBOTOOL // velkommen til robotool Velkommen til Robotool RoboTool har siden 1997 beskæftiget sig med udvikling og

Læs mere

i arbejdstøjet Tag temperaturen Do you De kloge speak Java maskiner modellen vinder Side 6

i arbejdstøjet Tag temperaturen Do you De kloge speak Java maskiner modellen vinder Side 6 i arbejdstøjet Tag temperaturen på Do you De kloge speak Java maskiner modellen vinder Side 6 Amtet Styr Side på 7 IT påside 15 roser CISS medicinen pumperne CISS - stærke på viden til virksomhederne Rektor

Læs mere

Brugervenlighed for astronauter på ISS

Brugervenlighed for astronauter på ISS Brugervenlighed for astronauter på ISS (Nasa: http://www.nasa.gov/mission_pages/station/main/s114e7221_feature.html) Studie: Humanistisk-teknologisk bacheloruddannelse Roskilde Universitet, hus 6.2 Gruppe

Læs mere

MARTS 2015. Treklang får vindteknologien helt op i gear. Vindmøller i verdensklasse. Testcenter i superligaen. Udvikling og kvalitet går hånd i hånd

MARTS 2015. Treklang får vindteknologien helt op i gear. Vindmøller i verdensklasse. Testcenter i superligaen. Udvikling og kvalitet går hånd i hånd # 04 MARTS 2015 Treklang får vindteknologien helt op i gear Vindmøller i verdensklasse Testcenter i superligaen Udvikling og kvalitet går hånd i hånd LOOKOUT # 04 MARTS 2015 UDGIVER LINDØ port of ODENSE

Læs mere

FULL SCREEN: CTR+L LUK FULL SCREEN: ESC

FULL SCREEN: CTR+L LUK FULL SCREEN: ESC ADI alarmsystemer ADI ALARMSYSTEM er Nordens største, uafhængige grossist indenfor alarm- og sikringsprodukter Moderselskabet - ADI-GARDINER er etableret med mere end 100 filialer fordelt over 20 lande

Læs mere

Teknologisk Fremsyn spådom uden Hokus Pokus Usikkerhed er frugtbar Konvergens kommunikationssystemers iboende natur

Teknologisk Fremsyn spådom uden Hokus Pokus Usikkerhed er frugtbar Konvergens kommunikationssystemers iboende natur Teknologisk Fremsyn spådom uden Hokus Pokus Usikkerhed er frugtbar Konvergens kommunikationssystemers iboende natur Teknologisk Fremsyn Spådom uden Hokus Pokus Vi lever i et konvergerende samfund. Teknologier,

Læs mere

Rovsing A/S. Årsrapport 2009/10

Rovsing A/S. Årsrapport 2009/10 Rovsing A/S Årsrapport 2009/10 1 Profil Rovsing leverer systemer, softwareløsninger og tilknyttede services primært til den europæiske rumfartsindustri samt til transportindustrien (automobil- og jernbaneindustrien).

Læs mere

LEGO Education Innovation Studio Fremtiden tilhører de kreative

LEGO Education Innovation Studio Fremtiden tilhører de kreative LEGO Education Innovation Studio Fremtiden tilhører de kreative Mekanik Energi Robotter og IT Problemløsning Kreativitet Samarbejde LEGO Education Innovation Studio Velkommen til vores LEGO Education Innovation

Læs mere

GTS-nettet i internationalt perspektiv

GTS-nettet i internationalt perspektiv GTS-nettet i internationalt perspektiv En analyse af GTS-nettets bidrag til international videnhjemtagning, juni 2010. GTS-nettet i internationalt perspektiv - En analyse af GTS-nettets bidrag til international

Læs mere

FORSKNING OG INNOVATION

FORSKNING OG INNOVATION DENNE UDGIVELSE ER ET INDSTIK FRA MEDIAPLANET Nr.2/Nov. 10 FORSKNING OG INNOVATION FOKUS PÅ VÆKST Ny applikation Få styr på mailbunken og giv en bedre kundeservice En guldgrube Satsning på nye områder

Læs mere

Modul 1-2: Astronauten Andreas

Modul 1-2: Astronauten Andreas Modul 1-2 Modul 1-2: Astronauten Andreas Forestil dig at komme ud i rummet og bo på et hotel, der hele tiden drejer rundt om Jorden. Sådan bliver det for Andreas Mogensen, når han den 1. september 2015

Læs mere

Pioneering mobile communication ÅRSRAPPORT 2006/07

Pioneering mobile communication ÅRSRAPPORT 2006/07 Pioneering mobile communication ÅRSRAPPORT 2006/07 PROFIL Thrane & Thrane er verdens førende producent af udstyr og systemer til global, mobil kommunikation baseret på avanceret satellit- og radioteknologi.

Læs mere

Performanceregnskab for GTS-net

Performanceregnskab for GTS-net Performanceregnskab for GTS-net 212 Innovation: Analyse og evaluering 6/12 Performanceregnskab for GTS-net 212 33 Indhold 1 Årets hovedtal s. 4 211 var overordnet set et godt år for GTS-nettet. Omsætningen

Læs mere

JUNI 2014 INSPIRATION TIL EU-PROJEKTER

JUNI 2014 INSPIRATION TIL EU-PROJEKTER JUNI 2014 INSPIRATION TIL EU-PROJEKTER Forord Indhold Nyt liv i gamle mursten Nordjysk firma udvikler fremtidens TV-boks Kontakt til bedre elforsyning i Kenya Verdens hurtigste overførsel af data Madspild

Læs mere

Performanceregnskab for Videnskabsministeriets innovationsmiljøer 2011

Performanceregnskab for Videnskabsministeriets innovationsmiljøer 2011 Performanceregnskab for Videnskabsministeriets innovationsmiljøer 2011 Innovation: Analyse og evaluering 9/2011 Performanceregnskab for Videnskabsministeriets innovationsmiljøer Udgivet af Rådet for Teknologi

Læs mere

PROCESVAND Maskinbygger med 100% eksport og sikre forbindelser

PROCESVAND Maskinbygger med 100% eksport og sikre forbindelser &proces www.automatik.nu 38. årgang maj/juni 2013 nr. 5 TIL MÅLING OG OVERVÅGNING AF DRIKKE-, SPILDE- OG PROCESVAND Maskinbygger med 100% eksport og sikre forbindelser Logistik- og produktionschef Bent

Læs mere

SKAB VÆKST FOR DIN VIRKSOMHED

SKAB VÆKST FOR DIN VIRKSOMHED ANNONCETILLÆG TIL BØRSEN FRA GTS GODKENDT TEKNOLOGISK SERVICE Vækst Dansk teknologi renser badevand i hele verden. Sammen med GTS-instituttet DHI har virksomheden Skjølstrup & Grønborg sikret en unik eksportsucces.

Læs mere

Fra olie til vind Flere traditionelle olie- og gasvirksomheder

Fra olie til vind Flere traditionelle olie- og gasvirksomheder HELE DETTE TILLÆG ER EN ANNONCE FRA Offshore center danmark Vindenergi Havmølleenergi er fremtidens energiform Der planlægges nye projekter overalt langs Europas vestkyst og i Østersøen og mange lande

Læs mere

Bruger- og medarbejderdrevet

Bruger- og medarbejderdrevet Bruger- og medarbejderdrevet Innovation i Servicevirksomheder En inspirationssamling om, hvordan mødet mellem medarbejdere og brugere kan skabe innovation i servicevirksomheder ICE-projektet Center for

Læs mere