AKTIVITETER 27. august Familietur til Fårup Sommerland. oplog frederikshavn nyhedsbrev JUNI september National flagdag.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AKTIVITETER 27. august Familietur til Fårup Sommerland. oplog frederikshavn nyhedsbrev JUNI 2011. 5. september National flagdag."

Transkript

1 oplog frederikshavn nyhedsbrev JUNI 2011 AKTIVITETER 27. august Familietur til Fårup Sommerland. 29. august Udfyldelse af spørgeramme. 5. september National flagdag. 8. september Lønudvalgsmøde. 15. september Personalepolitisk møde. 15. september Kontaktudvalgsmøde.

2 Uddannelse af svendehold Af Henrik Hugger Datoen den 3. december 2010 vil blive husket af nogle af de lærlinge, vi i OPLOG RVA har haft den store glæde at være praktikplads for. Det var dagen, hvor godt 4 års læretid endelig ophørte, og alle knejterne, som nu ikke længere er knejter, men fuldt befarne teknikere, afsluttede svendeprøven for Automatiktekniker og Elektroniktekniker. Endelig svend De unge mennesker var meget spændte, da der var kaldt til reception på Søværnets Teknikskole på Holmen. De fleste havde medtaget familie, kæreste og venner, som skulle overvære dette højtidelige tidspunkt i livet, hvor man tager skridtet fra læredreng til svend. Alle eleverne, som havde afsluttet og bestået svendeprøven, blev opstillet til parade og afventede ankomst af skolens chef. Efter skolens chef KK Stig Kastbjerg havde sagt et par bevingede ord, kom den ceremonielle del, hvor eleverne fik overrakt svendebrevet - fra dette øjeblik kunne de kalde sig svende. Lutter flotte karakterer Og hvilke svende - karaktergennemsnittet i AT klassen lå på 8,4 hvilket er ualmindeligt pænt. Blandt disse opvakte og dygtige svende var der 4 gaster, som er os bekendt i RVA, og de var ikke med til at trække karaktererne nedad Casper Vanman Nielsen med karaktergennemsnittet 12 Bo Toregaard med karaktergennemsnittet 10 Morten Rud Mikkelsen med karaktergennemsnittet 10 Peter Kjærgaard Rossen med karaktergennemsnittet 7 og endelig en enkelt EK er Casper Sveen Søger med karaktergennemsnittet 10 Karina med sit svendestykke. Den 16. december var ligeledes en stor dag for Karina Mundt, som ved en lille højtidelighed på EUC NORD fik bevis for en veludført svendeprøve. Karina opnåede et meget flot 7 tal for sit svendestykke, og hun kunne efter den 28. februar kalde sig Industritekniker. Stolthed over hele linien Disse flotte karakterer kan de nyuddannede svende kun være tilfredse med, hvilket de også var. Som organisation kan vi også være tilfredse med at kunne skabe rammer, som resulterer i, at vore elever klarer sig så godt, som tilfældet er. Endelig kan vi i OPLOG være stolte og glade for den del, vi har bidraget med, da vi jo har været med til at hjælpe eleverne igennem den praktiske del af uddannelsen og belært dem med både viden og kultur. Casper, Bo, Morten og Peter Tillykke med det flotte resultat vil jeg sige til de forhenværende knejter og til alle i OPLOG, som har haft med disse prægtige unge at gøre, specielt de håndværkere på værkstederne, som så gavmildt har øset af deres viden. Jeg mener, vi er på rette vej i bestræbelserne på at give de unge mennesker så god en praktikperiode som muligt i OPLOG RVA.

3 Ros til OPLOG Af OK Niels O.R. Markussen, Chef for EJNAR MIKKELSEN Vi havde Thom og Tommy fra OP- LOG FRH (Elektroniksektionen) oppe i nogle dage for at se på vores navigationssystemer, primært Sodena. De to herrer har gjort en rigtig god indsats for at få vores systemer til at virke. Herudover har de, under deres korte ophold, også formået at være en tur omkring Grønnedal (GLK Sodena), SKA-båden i Grønnedal KNUD RASMUSSEN (hoppede de lige over på under en SAMEX) og VÆDDEREN. Under Thom og Tommys fire dages ophold har de således formået at servicere samtlige sejlende enheder ved Grønland til alles fulde tilfredshed. Det hele skete med et smil, seriøsitet, professionalisme, venlighed og stor entusiasme. Dejligt at møde sådan et par ildsjæle. Jeg har desværre ikke kunnet tilbyde dem andet en kost, logi og et klap på skulderen for indsatsen, men håber, der også er faldet et skulderklap af i Frederikshavn. Kage til posten Af Laila Pilgaard Vi gemmer de indstillinger, der kommer ind, således at de alle er med i puljen ved fremtidige trækninger. Følgende indstilling er dog kommet to gange - første gang i efteråret og nu igen til foråret. Desværre er den ene af de to indstillede medarbejdere i mellemtiden afgået fra OPLOG. Af Lene, Bodil og Benthe, RVA Vi vil gerne indstille vores to postmedarbejdere til en lagkage. I regn og slud skal posten ud - dette motto passer på Jan og Torben, der sørger for, at vi alle får post, frugt og kaffe - altid med et smil og et ha en go dag. Har vi et internt brev, der skal hurtigt frem, hjælper de også gerne. Vi får altid at vide, hvis der ingen eftermiddagspost er, så vi ikke går forgæves - dejligt. Jan Nymark Andersen modtager her den velfortjente kage - det er fremover ikke en lagkage, der uddeles, men en mere delelig én af slagsen, så der kan blive mere end blot en smagsprøve til kollegerne. Kender du én i OPLOG, som du mener bør påskønnes, så mail til OK Kirsten Kjeldsen (OLSF-1100A).

4 De indsamlede oplysninger om Muscat by og specielt havnen bruges til at udbygge de allerede samlede oplysninger til havneportalen, som ligger på OPLOG Korsørs hjemmeside, hvor man kan bidrage med og dele oplysninger og indhøstede erfaringer om havnebyerne. Det skal siges, at udfordringerne som MSE i Oman ikke er så store, som det jeg har oplevet i Djibouti. Af Steen Lindballe Søndag eftermiddag fik jeg er mail fra ESSN, om jeg kunne hjælpe dem med noget medicin (af den heftige slags), søndag eftermiddag! Jeg skulle af sted til Oman mandag morgen sammen med Henrik Thomsen og Allan Jensen. Nå men jeg måtte jo se, hvad jeg kunne gøre, jeg ringede til VO OPLOG FRH, der kort tid efter ringede tilbage og meddelte, at han havde haft fat i SOK. Stabslægen der lige nu var på Grønland ville tage fat på opgaven, så snart han kom hjem fra en tur i fjeldet. Nogle timer senere fik jeg en besked om, at jeg skulle hente medicinen kl på Løve apoteket, aahhhhh det var midt i finalekampen i VM-håndbold, så det gik stærkt, der var heldigvis ikke andre biler på gaden. Stor udskiftning Det var anden gang inden for en måned, vi tog af sted til Oman. Det er et rigtigt lækkert sted, temperaturen i februar er grader, alt er rent og pænt, kontrasten er stor, når man ellers plejer at slå sine folder i Djibouti. Byporten til det gamle Muscat. Støtte til ESSN i Oman Vores opgave som MSE var at yde logistisk støtte til ESSN under deres havneophold i Muscat, vi støttede blandt andet ved afhentning og aflevering af personel i Muscat lufthavn, der var en del udskiftning af personel i den periode. Næsten hver aften var vi i lufthavnen for at hente tilrejsende, der ankom i små dråber. Besætningsmedlemmerne var glade for, at vi tog imod dem og fik dem ud til den ventende transport, der bragte dem til skibet. Specielt dem der ikke havde fået transit visum, men turist visum var glade for at se os, med turist visum var der ikke adgang til havnen, så de personer blev indlogeret på hotel, til problemerne var afklaret. Vi pakkede og afsendte 8 paller med returgods, der skulle hjem til Danmark for reparation. Når vi ikke gik til hånde ved ESSN, var vores opgave at udbygge kontakter og lokalkendskab, herunder udbygge samarbejdet med den udpegede agent. Det er af betydning for evnen til at kunne yde enheden optimal service. Lokal chauffør Vi havde lejet bil med chauffør - når vi bruger chauffør, er det fordi, vi ikke er omfattet af nogen form for retssikkerhed i Oman. Vi opdagede, at det var en rigtig god ide at have lokal chauffør, fordi Muscat er en stor by, man ikke ligefrem lære at kende på 14 dage. Der køres stærkt og meget tæt. Mohammed Ali som vores chauffør hed, var en rigtig hyggelig fætter, der spurgte meget til, hvordan det er at bo i Danmark. Bl.a. ville han gerne vide, hvor meget det koster at blive gift i Danmark, og hvor meget man skal give i medgift :-) Mohammed Ali og Henrik Thomsen

5 Fida Dawood foran ESSN i Muscat havn. Bader Khalfan Al Zadgali. Vores agent Fida Dawood, der er ass. Manager Goverment Services ved firmaet Inchcape, er meget kompetent og dygtig, hvilket han heller ikke selv var i tvivl om. Det virkede, som om ingen opgaver kunne tage pusten fra ham - han sprang på alt, også klokken 2 om natten da vi ringe- de, fordi lufthavnspolitiet havde inddraget noget af besætningens militære udrustning. Han løste opgaven, og grejet blev udleveret lige inden ESSN afgang. Da ESSN var sejlet, ville vi tage et billede af ham - han sprang i positur med ESSN lige i baggrunden. Vi gjorde et godt indtryk Inden vi rejste hjem, aflagde jeg chefen for Cost Guarden, Bader Khalfan Al Zadgali et besøg og overrakte ham OPLOG ernes våbenskjold. Efter hans ansigtsudtryk at dømme er jeg sikker på, at vi får lov at komme igen.

6 Hvis du vil se regnbuen, må du finde dig i regnen.. Opslagstavlen Dagen i går er historie. Dagen i morgen bliver en overraskelse. Dagen i dag er en gave.. Har VO fået nye lokaler?. Stram op på møderne - Alle kan bidrage til, at møder bliver mere effektive. Her er fem gode råd til, hvordan man skaber en god mødekultur: Kom til tiden (vi lukker døren kl. 14) Hold dig til agendaen Sig kun noget, når du mener, det kan bidrage til diskussionen Vær åben og positiv Vær konstruktiv, gå efter bolden og ikke manden Hvis dit forsøg på at nå månen forfejler, så fortvivl ikke - gå i stedet efter stjernerne.. Hyggehunde på Station Nord..

7 Et lille opstød Af Jan Crilsen Søndag den 10. april 2011 solen skinner, herligt vejr, 18 graders varme. En tur i sommerhuset for at se, om alt står vel til hjem igen går en tur langs grøften og ser en masse affald. Hjem og hente en pose for at samle det op mens jeg tænker på, hvilke mennesker der smider affald i naturen. Mandag den 11. april 2011, stadig flot vejr og 13 grader går ude i haven kl , jeg har ferie. På vejen kommer en lastbil fra OPLOG, jeg løfter hånden for at hilse, i bilen bliver hånden også løftet ikke for at hilse, men for at kaste affald ud... jeg blev meget skuffet. Øv. Det, vi ikke når i dag, skal vi ikke lave om i morgen. OPLOG FRH RVA er blevet tilført et stk. Mercedes Sprinter, som skal bruges til vagtbil i forbindelse med KYRA radarstation..

8 Station Nord Af Peter Drejø Det hele startede med et opkald til min mester med en forespørgsel på, om vi kunne give deres oliefyr et årligt check. Jeg sagde ja, selvom jeg godt vidste, at det på denne årstid var mørkt hele døgnet. Dagen oprandt 1. december 2010 med afgang fra Aalborg kl med en Hercules. Vi mellemlandede i Bodø ca. 2 timer senere. Efter fueling og de-icing gik turen videre til Station Nord, hvor vi med lidt forsinkelse landede kl. ca Efter bagageudlevering var der indlogering. Derefter skulle alt gods til stationen pakkes ud. Der var en del proviant, både tørkost og frostvarer, der skulle ind på stationens lager. Flyvning med Milflight Hercules var en behagelig oplevelse. Senere efter et godt måltid mad fik vi en rundvisning og et lille indblik i, hvordan mandskabet heroppe får tingene til at hænge sammen i det daglige. Luksus og god forplejning Vi var 8 forskellige gæster, hvoraf den ene var kokken Christian. Det var lidt luksus for stationens faste mandskab, der til daglig selv står for al madlavning. De næste dage gik med oliefyr, og lørdag blev den årlige julefrokost afholdt, hvor kokken Christian havde lavet en dejlig menu. Kokken Christian tryller i køkkenet. Hjemrejse med forhindringer Efter de sidste dages arbejde kommer vi hen til tirsdag, hvor vi skulle have været hjemme, men en defekt Hercules forhindrede det. Onsdag stadig defekt Hercules. Vi fik at vide, at der ville komme en Challenger for at hente os, men den skulle først til Thule med reservedele til Hercules en. Vi blev herefter fløjet til Keflavik, hvor piloterne løb tør for flyvetid, så vi overnattede derfor på Island, og det er jo ikke værst. Da piloterne igen måtte flyve fredag, gik turen til Aalborg. Det var en rigtig behagelig flyvetur med en Challenger. Jeg havde et meget dejligt ophold på Station Nord, og jeg ville ønske, mange flere vidste, hvad de går og laver deroppe. Det er virkelig en flok engagerede folk, som går der langt mod nord og passer deres arbejde med bravour, uden at ret mange ved det. Tak for et godt ophold skal lyde til de 5 mand på Station Nord.

9 En succeshistorie med effektivitet og engagement Af Kristoffer Kruuse 8. maj bad ESBERN SNARE om teknikerstøtte til deres GPI. Allerede et døgn efter kom Lars Hansen forbi mig og oplyste, at problemet var udbedret. Det er i min optik en logistisk bedrift, som afspejler effektivitet i vagtfunktionen og stort engagement fra de medarbejdere, som er rejst af sted med kort varsel (uden at være på tilkald mv.). Jens Krüth blev rost som VO, men teknikerne fik også en velfortjent ros ved hjemkomsten. Oplevelser på en lørdagsvagt Af Niels C. Christensen Jeg møder ind lørdag den 7. maj om morgenen til min døgnvagt som vagthavende officer. Forude venter forhåbentlig en stille og rolig vagt. Jeg modtager overlevering af OK J. Gajhede. Jo der ligger da en enkelt logreq fra VÆDDEREN, som skal ekspederes. En strømforsyning til skibets no-break anlæg skal være fremme i Nuuk senest tirsdag til middag. Drikker en kop morgenkaffe og går så i gang med den logreq. Finder min vej gennem DeMars noget snørklede menusti. Men takket være Kurt Bergs flotte nye vejledning går det roligt og sikkert. Jo da, minsandten om ikke der er lagerbeholdning ved Skrydstrup. Så vidt så godt. Så ringer telefonen. Det er forsyningsvagten ved OPLOG KOR, som ønsker assistance til kontrol af indholdet af en kuffert fyldt med reservedele til ESBERN SNAREs hovedmotor. Kufferten opbevares ved MP-vagten, indtil den senere på dagen bliver afhentet af en kurer. Jeg kontakter MP-vagten. Jo, vi har da en kuffert stående. Jeg springer på cyklen og kører over til MP-vagten, hvor MP Kim Tilsted hjælper med at tømme kufferten for motordele. Alt bliver lagt ud på dørken i MP-vagten. Hvordan får vi styr på de dele? Jo nemt nok. Kim snupper et kamera og tager 10 fotos af delene. Bagefter lægger han dem over på computeren og sender dem på mail til OPLOG støtte-element på Seychellerne. Tilbage til Comcentret, hvor jeg kontakter forsyningsvagt John Svendsen ved 10-tiden. Sætter ham ind i sagen om strømforsyningen til VÆDDEREN. En halv time senere er John i Comcentret. I mellemtiden har jeg fået endnu en henvendelse fra VO OPLOG KOR, som ønsker en redningsflåde transporteret til Korsør. Vi aftaler, at John kigger på begge opgaver. Kort efter vender John tilbage med en melding om, at flåden er klar, og at strømforsyningen til VÆDDEREN ligger på et lager ved FLS KOR. John har data på strømforsyningen og dens lokation på lageret, samt et forslag til hvordan den kan sendes til Nuuk rettidigt. Jeg kontakter vagthavende chauffør Roland Jensen og sætter ham ind i opgaven omkring transporten af flåden. Knap en time senere er han på vej mod Korsør med flåden. I mellemtiden har jeg også fået et signal afsendt til VO OPLOG KOR med oplysninger om strømforsyningsenheden til VÆD- DEREN. Ved 12-tiden modtager OPLOG KOR en logreq fra søopmålingsenheden Fyrholm, som ønsker reparation af antenneudstyr og kabler i Århus. VO OPLOG KOR forespørger på OPLOG FRH assistance til opgaven. Telefonisk drøfter vi sagen og vurderer, at opgaven bedst løses ved, at skibet dirigeres til en FLS. VO OPLOG KOR drøfter planen med Stabsvagten i SOK, som er enig i betragtningerne, og skibet dirigeres efterfølgende til FLS FRH med ankomst mandag morgen. Kl. 14 melder VO OPLOG KOR pr. signal til VÆDDEREN, at strømforsyningen bliver plukket og fremsendt. Pyha, dagens mange forskellige opgaver er nu håndteret og løst. Lørdagen begynder at ligne en normal stille lørdag igen. Endelig tid til lidt sol på terrassen med en kop kaffe, en hyggesludder med com-gasten Anne Marie og lidt refleksion over dagens begivenheder. En indre glæde blomstrer frem og breder sig. Jo, en travl og udfordrende, men bestemt også dejlig dag. Dejlig fordi mange forskellige opgaver blev løst af engagerede medarbejdere rundt om i søværnet, som i bedste teamwork ånd bidrog aktivt og effektivt med deres kompetencer til opgaveløsningen. Helt sikkert med målet: Service på toppen.

10 En opgave løst med en portion tillid og en klat ansvar let krydret med et strøg fleksibilitet Af Laila Pilgaard I slutningen af januar opfordrede Statens Center For Kompetenceog Kvalitetsudvikling (SCKK) OP- LOG FRH til at være vært for et åbent hus arrangement for statslige institutioner Kompetence & Kvalitet Arrangementet skulle være startskuddet til en landsdækkende kampagne, hvor statslige arbejdspladser i hele landet slog dørene op mellem den 8. og 23. marts. Formålet var, at man med arrangementerne skulle udveksle erfaringer med samarbejdet med SCKK, og fortælle hvad man havde lært af at arbejde med de projekter, man havde fået støtte til af SCKK. Planlægningsfasen OPLOG FRH ledelse overdrog opgaven i bedste VBL ånd til Henrik Hugger, da de havde tillid til, at han kunne løse opgaven. Hugger tog ansvaret på sig og gik straks i gang med at planlægge opgaven. Han var bekendt med, at Havarikursus i Hvims var i gang med et projekt, som lignede det, vi netop var ved at starte op, så han kontaktede Troels Iversen i Hvims for at få ham med på ideen. Planlægningen blev afviklet med VBL i baghovedet, og sloganet med, at opgaverne skal løses i yderste bæredygtige led, blev der i høj grad levet op til - der blev f.eks. ikke afholdt et eneste møde. Alt blev aftalt imellem de personer, som var praktisk inddraget i arrangementet. En del af arrangementet bestod af en fotokonkurrence, hvor man blandt de indsendte billeder fra åbent hus arrangementerne udvalgte de bedste i 3 kategorier. Henrik Hugger og Hans Vestergaard havde udvalgt nogle flotte billeder fra dagen samt et par fra arkivet og sendt dem til SCKK. Med ovennævnte billede vandt de 1. pladsen i kategorien Bedste fototekniske billede. Alt var klappet og klart Dagen den 8. marts oprandt, og vores arrangement forløb planmæssigt og uden uheld. Udover at fortælle de ca. 40 gæster om vores erfaring med at arbejde med projektet Anerkendelse af realkompetencer - motivation til kompetenceudvikling, var der et muntert indslag af Nils Villemoes fra Aarhus School of Business, en rundtur på OPLOG værksteder og en rundvisning på HVIDBJØRNEN. Rosende ord fra SCKK Hugger oplyser, at han til det afsluttende arrangement på Kulissefabrikken i København blev opsøgt af direktøren for SCKK Dorthe Sørensen og næstformand i SCKK bestyrelse Flemming Vinther, som også er formand for CFU og Hærens Konstabel- og Korporalforening - begge takkede for det fine arrangement i Frederikshavn. Vi tænker i VBL Hugger siger: Dette er et eksempel på, hvordan en lille flok medarbejdere, mere eller mindre bevidst, har tænkt VBL ind i en specifik arbejdsopgave og løst den med et godt resultat. Det er ligeledes et eksempel på de opgaver, vi går og tumler med til daglig. Opgaver vi ubevidst løser i ånden af VBL uden egentlig at være opmærksomme på, at det faktisk er værdiledelse vi udøver. Slutteligt siger Hugger: Lad dette eksempel hjælpe dig til at tænke lidt over, om ikke også DU i hverdagen udfører VBL i forbindelse med løsning af de daglige opgaver.

11 Når depotet går distancen Af Nanna Amter Christensen, Ålyst turridning Det skulle jo starte et sted, og for os var det med et ønske om at få flere distancestævner til det nordjyske. Da vi begyndte at interessere os for distanceridning, var der tre nordjyske stævner i hhv. Dronninglund og Vrensted. Så der var egentlig god aktivitet på den front, og god tilslutning til stævnerne. Desværre måtte Dronninglund smide håndklædet i ringen, da de havde brand på rideskolen og efterfølgende blev opsagt af deres lejemål. Så her mistede man to gode ridt, hvor der var gode bakker, bøgeskov og meget anderledes terræn i forhold til Vrensted ridtet på vestkysten. Jeg havde læst om en ny landsdækkende rideklub for distanceog turryttere, Endurance Riders Denmark (ERD). Vi spurgte, om de var interesseret i at arrangere et nyt stævne i det nordjyske. Efter lidt snak blev vi enige om, at vi godt kunne samarbejde om et nyt stævne, men spørgsmålet var bare, hvor man kunne placere selve stævnepladsen? Klubbens krav til en stævneplads var, at der var god fast bund til at bil og trailere kunne komme til og fra pladsen, samtidig skulle der gerne være et stort nok areal til, at der både var plads til ryttere, heste og hjælpere, samtidig med at dyrlægekontrollen skulle kunne ligge lidt afsides, så hestene ikke blev forstyrrede, inden de skulle have tjekket puls. Vi bor selv lige ved siden af militærdepotet på Depotvej i Jerup, og derfor var tanken om, at selve depotet kunne bruges, ikke langt væk. Vi fik kontakt til Stig Henriksen, som med det samme kunne se mulighederne i både stævne og ikke mindst at bruge depotet som stævneplads. Midt i snevinteren havde vi, sammen med rideklubbens bestyrelse, et møde med Stig på depotet. Bestyrelsen var ikke imponeret over pladsen og mente slet ikke, at der var den fornødne plads til både biler, heste, folk og alt det andet, men med lidt forhandlinger frem og tilbage fik vi dem overtalt til, at stævnet kunne gennemføres, og når det var første år, var depotet nok ok til at starte med. Da dagen oprandt, og bestyrelsesmedlem Charlotte kom på depotet, var hendes første reaktion hold da op, her er da godt med plads. En noget anden melding end til det første møde vi havde. Da stævnets dommer kom, og vi begyndte at gøre klar samt sætte ting op til både dyrlægekontrol, start og mål, blev han mere og mere begejstret for stedet og området. Inden dagen var ovre, havde han meldt ud, og ligeledes skrevet i stævnerapporten, at det var en plads med meget store muligheder for fremtidige stævner! Vi havde, udover selve pladsen udenfor, også brug for et sted hvor vi kunne have sekretariatet, og hvor rytterne og deres hjælpere kunne sidde og få lidt mad og drikke. Heldigvis var der ingen smalle steder, så vi fik hurtigt lov til at låne et af rummene i selve hovedbygningen, hvor vi kunne placere sekretariatet. Ugen op til stævnet fik vi med Karl Erik Slynges hjælp (Tricon) planeret et område, hvor der blev sat et stort telt op, som egentlig skulle bruges til opbevaring på depotet, men som vi på dagen fik lov til at bruge som cafeteria. Det store område, som depotet er placeret på, gjorde, at vi havde masser af muligheder for at placere de forskellige ting. Fx kunne vi bruge den vestligste ende af depotet som vet område, dvs. der hvor hestene blev gået igennem af dyrlægen både før og efter ridtet. Ruten var i alt på 22 km, og både dagen og stævnet forløb uden problemer, dog kunne vi godt have haft flere tilmeldte. Vi var glade for, at de, der var tilmeldt, havde haft en god dag - og ikke mindst at alle kom helt igennem ridtene. Vi er utrolig glade for Søværnets samarbejdsvilje og imødekommenhed, hvilket har gjort, at vi med glæde ser frem til næste år, hvor vi helt sikkert er klar til et nyt stævne og håber på god tilslutning.

12 Overdragelse af kikkert Af orlogskaptajn Johnny Gajhede Den 27. maj blev Kystudkig Fornæs gamle kikkert afleveret til Naturstyrelsen på Hirsholmene. CH OPLOG og statsskovridder Jesper Blom Hansen fra Skagen sejlede med en LCP til Hirsholmene, hvor opsynsmand Jens Klingenberg tog imod. På grund af vejrliget blev den fremragende medbragte frokost indtaget i den gamle kystudkigshytte, hvor kikkerten også skulle opstilles. Rammen var perfekt med udsigt til ynglende terner, hættemåger, sølvmåger m.fl. Vejret havde ændret sig til det bedre, da selskabet skulle hjem. Finn Reetz og hans gaster kunne give fuld skrue, da først LCP en var kommet ud af reservatet, hvor der som bekendt er en fartrestriktion på 10 knob. Med fartstriber og saltvand i håret forlod selskabet LCP en på flådestationen efter en begivenhedsrig og hyggelig eftermiddag på Hirsholmene. Det lille selskab bestående af Finn Reetz, Jesper Blom Hansen, Johnny Gajhede, Jens Klingenberg, Michael Martinussen, Dan Wittrup Behrndt og Carl B. Johansen. Personelnyt Til- og afgang siden sidst: Velkommen til SPARB Henrik Kruse MSPC Peter Mouritzen OASS Caroline M. Lindegaard OASS Helle M. Esbensen EUD-ELEV Heino V. Andersen MOKS Kamilla Z. Nielsen MAKS Kenneth S. Jørgensen OK Kirsten Kjeldsen Farvel til MAKS Frederik B. Kristjansson OS Jerrie B. Martinsen MOKS Torben Risager-Madsen OASS Anna-Marie B. Pedersen OASS Else Marie N. Kristensen MOKS Allan Doktor EUD-ELEV Karina Mundt MSPC Alex J. Damm-Nielsen FAGARB Linnemann R.Kristensen FAGARB Arne Simonsen MSPC Hans J. Westermann Bodil G. Olesen og Tommy D. Sørensen er nogen af dem, vi har sagt farvel til pga. pensionering. MSPC Peter Mouritzen FAGARB John Christiansen SPARB Jens Nielsen ASS Bodil G. Olesen OME-1 Tommy D. Sørensen SG Tue H. Mogensen MATASS Torben H. Jacobsen

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi Kære Alle på Veteranhjem Midtjylland i Aarhus Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi kan få en masse timer med aktiviteter udenfor endnu. Det er ved

Læs mere

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering.

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. Horsens d. 27.6.2014 Referat af bestyrelsesmøde den 16.juni 2014 Fra klokken 19.00 til 21.30 På Sundbakken 10 Deltagere :Svend Smedegaard, Carl Erik Carlsen, Henrik Frederiksen, Ole Harby, Anne Skjerning,

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

CYPERN 2012 Coral Beach

CYPERN 2012 Coral Beach TIRSDAG: Christina. Fripas. Amanda. Vi startede ud med nået morgenmad. Derefter gjorde vi os klar til dagens hårde og eneste program. Vi var godt trætte efter morgenpasset. Vi blev delt op i to grupper.

Læs mere

Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM.

Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM. Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM. Lørdag den 1. juni blev Retriever Klubbens DM for hold afholdt af Region Østjylland på Fussingø, ved Randers. Det fynske hold bestod i år af: Anette Hussmann med

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland

side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland StilladsInformation nr. 74 - februar 2005 side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland Navn: Jan Hugreffe Strand Bopæl: Aalborg Alder: 36 Start i branchen: 1994

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Waw for en weekend lige ved og langt fra

Waw for en weekend lige ved og langt fra Waw for en weekend lige ved og langt fra Her kommer der lidt ord omkring vores weekend på Rømø hvor vi spillet slutspil om DM i år Som i nok ved så måtte vi desværre nøjes med sølv i denne sæson men f

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 2 - MAJ 2016

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 2 - MAJ 2016 K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 2 - MAJ 2016 9. 20. 19. 2. 9. & 10. 23. & 24. 7. & 8. 15. & 16. 4. 23. KLUBKALENDER: JANUAR 2016 Nytårskur. FEBRUAR 2016 Bestyrelsesmøde. MARTS 2016

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet september 2017 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82/ 73 60 82 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær,

Læs mere

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på UGEBREV uge 26 2019 Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: Uge 26: Lejrtur for hele skolen 28/6 kl. 11-12: Afhentning

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 2012 1 Januar Februar 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte mail

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Galsklint Camping 2010

Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping ved Middelfart på Fyn Vi tog hjemmefra onsdag middag og slog lige vejen indenfor Skanderborg på vejen for til campingpladsen. Vi havde fundet et fotostativ i den

Læs mere

Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år.

Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år. 50 års jubilæum Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år. 50 år er meget lang tid at skulle forholde sig til, og samfundet vil sandsynligvis

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

Hvor: Læsø, På Pilegaarden. Pilgaarden er et nyt sted for os i år. Adressen er: Kokvadvej Læsø

Hvor: Læsø, På Pilegaarden. Pilgaarden er et nyt sted for os i år. Adressen er: Kokvadvej Læsø Igen i 2018, gentager Skydive Viborg successen!! Vi skal sammen med vores klubkammerater hjem til Læsø. Igen i 2018 vil den 21 km lange og 12 km brede ø, Læsø - Som er Kattegat største og beliggende omtrent

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 26. ÅRGANG 2012 1 Maj Juni 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017 Esbjerg Cykle Motion Bestyrelsens beretning for året 2017 Så gik der endnu et år, og vi skriver nu 2018, og det bliver forhåbentlig et godt år for ECM. er i øjeblikket 103 medlemmer. Vi 2017 har været

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Skolenyt uge 21 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 21 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 21 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter I tirsdags havde vi en rigtig fin eftermiddag sammen i SFO én. Der var fernisering for Nancys flotte vægmaleri. Alt foregik efter kunstens regler

Læs mere

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder...

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Fredagsbrev Nr. 1 12. aug. 2011 Bakkelandets Friskole 9. skoleår Kære forældre Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Bakkelandet har været

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 7 ~ Nr. 3 Maj 2009 Åbningstider og tlf. nr. Mandag: Viggo Jonasen kl. 9.00-12.00 Tirsdag: Lenette og Nanna kl. 9.00-12.00 Onsdag, torsdag: Socialrådgiver

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 NYHEDSBREV 20-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 3. Tilmelding til Vättern Rundt 2015. NU! 4. HJÆLP til Herlevugen! 5. Tønder/Bov turen 2014 6. Efterårets motionsløbstilbud

Læs mere

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi.

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi. Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Februar 2018 Så fik vi alligevel lidt vinter i Danmark. Solen skinner uden for vinduerne, og håndværkerne er travlt optaget med at gøre vores nybyggeri færdigt. Børnene

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

BDO Coast 2 Coast 2014 - MTB 85 KM Deltager

BDO Coast 2 Coast 2014 - MTB 85 KM Deltager BDO Coast 2 Coast 2014 - MTB 85 KM Deltager Klub/Firma Post nr By Deltager Fredag Lørdag Fredag Lørdag AL-Bank 10 allan simonsen 0 0 0 Nej tak... Nej tak, den fikser jeg selv. Nej tak, den fikser jeg selv.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Se her hvordan vores hytte ser ud:

Se her hvordan vores hytte ser ud: Velkommen til Storagergaard Fritidshjem Efterårskoloni 2008 Sig nærmer efteråret sig, og 0. Klassebørnene får derfor tilbuddet om en dejlig koloni, i en rummelig hytte ude i skoven med en dejlig natur

Læs mere

DM i Fladfisk. Fra Onsevig Havns side er vi. Der blev fanget massere af fisk, 10.500 fladfisk fanget til årets DM. Danmarks bedste Fladfiskefarvand

DM i Fladfisk. Fra Onsevig Havns side er vi. Der blev fanget massere af fisk, 10.500 fladfisk fanget til årets DM. Danmarks bedste Fladfiskefarvand Danmarks næststørste fiskestævne 24-25. september 1 10.500 fladfisk fanget til årets DM 2011 var en stor succes med godt fiskevejr, masser af fisk, godt humør og god mad - hvad mere kan man forlange! Fra

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Medlemsblad for Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna af Faaborg SG100. Juni 2015. 16. årgang nr. 2

Medlemsblad for Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna af Faaborg SG100. Juni 2015. 16. årgang nr. 2 Medlemsblad for Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna af Faaborg SG100 Juni 2015 16. årgang nr. 2 Formanden har ordet Så er sæsonen godt i gang. Her i bladet er der et par nye aktiviteter, tag

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Seniorjobberen. 28 januar 2016. Endestationen ved afslutningen af arbejdslivet. Seniorjobberen Nyhedsbrev. Nr. 1. Nyhedsbrev

Seniorjobberen. 28 januar 2016. Endestationen ved afslutningen af arbejdslivet. Seniorjobberen Nyhedsbrev. Nr. 1. Nyhedsbrev 28 januar 2016 Nr. 1-28. januar 2016. Nr. 1 Endestationen ved afslutningen af arbejdslivet har været på besøg på Toilettet med opsyn ved Nørreport Station og talt med seniorjobber Steen Erik Svendsen.

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015 Vinterferie. Så er vi nået til uge 7 og skolen holder vinterferie og dermed holder SFO åbent hele dagen. Det har vi annonceret i de sidste par udgaver af Nyhedsbrevet. Vi skal bl.a. i BioHuset og se Min

Læs mere

Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet

Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet Infomail Hærvejsløbet 2014 står lige for døren. Du er tilmeldt cykelløbet fra Silkeborg til Viborg. Vi glæder os rigtig meget til at se en masse velforberedte cykelryttere

Læs mere

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder...3 Filmaftener...3 Julefrokost...3 Lan-Partys...4 Madklub...4 Tour de Chambre...5 Øvrige arrangementer...6

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Kallehavegaard Rideklub inviterer til ridelejer 2015.

Kallehavegaard Rideklub inviterer til ridelejer 2015. Kallehavegaard Rideklub inviterer til ridelejer 2015. Ridelejren er en oplevelsesrig uge i samvær med heste og gode kammerater, hvor vi glæder os til at se elev og privat ryttere. Vi starter op søndag

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

Bus IMANTA Riga Letland Foto JEN

Bus IMANTA Riga Letland Foto JEN Bus IMANTA Riga Letland Historien om tøjindsamling og Bus til Letland Et tilbageblik den 13. januar 1995. For 20 år siden sendte Århus Sporveje en Gammel bus fyldt med uniformer til Riga i Letland, modtageren

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017.

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Sure citroner. Hermed det sidste nye fra os i Regnbuen. I går fredag sagde vi farvel til 25 forventningsfulde børn, som bare er så KLAR til, at komme i SFO/skole. Vi vil gerne

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

Info til officials. Tusind tak for du vil bruge din tid sammen med os, så vi kan få afviklet motorsportsfestivalen Her er en foreløbig tidsplan:

Info til officials. Tusind tak for du vil bruge din tid sammen med os, så vi kan få afviklet motorsportsfestivalen Her er en foreløbig tidsplan: Info til officials Tusind tak for du vil bruge din tid sammen med os, så vi kan få afviklet motorsportsfestivalen 2019. Her er en foreløbig tidsplan: Onsdag: Kl. 12.30-20.00: Licens- og teknisk kontrol

Læs mere

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret Hovergården Maj 2019 Dato Tid Arrangement Uge 19 Mandag d. 6/5 Kl. 13.30 Banko Tirsdag d. 7/5 Kl. 13.30 Seniordanserne Onsdag d. 8/5 Kl. 13.30 Gudstjeneste Torsdag d. 9/5 Frisør Sanne er i huset, ring

Læs mere

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 DET SPORTSLIGE Vores far/mor/barn-hold har igen i år samarbejdet med gymnastikafdelingen, dette har været en et godt samarbejde. Gymnastikafdelingen har givet udtryk for

Læs mere

Sekundær persona og scenarie for Michael Christiansen og hans spøgelsesven

Sekundær persona og scenarie for Michael Christiansen og hans spøgelsesven Sekundær persona og scenarie for Michael Christiansen og hans spøgelsesven Forretningsmanden Michael Christiansen er 39 år. Han er oprindeligt uddannet cand. merc. fra Handelshøjskolen i Herning, men gennemførte

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Besættelsestidshistorisk selskab for Thy og Vester Hanherred

Besættelsestidshistorisk selskab for Thy og Vester Hanherred Besættelsestidshistorisk selskab for Thy og Vester Hanherred Nyhedsblad nr 61 November 2010 1 Bestyrelsen Formand: Erik Ansø 97991054 Næstformand: Erik Andersen 97933536 Sekretær: Jens Sauer 97981248 Kasserer:

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Rune Gleerup og Angete Birch Smith 16. april 2010 Tusindvis af danskere over 65 år har valgt at flytte i bofællesskab. Erling Nielsen er en af dem Den lille

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

MEDARBEJDERBLADET. jul. Glædelig. December Årgang 5- Nr. 11 Center for beskyttet beskæftigelse - hvor din stemme bliver hørt!

MEDARBEJDERBLADET. jul. Glædelig. December Årgang 5- Nr. 11 Center for beskyttet beskæftigelse - hvor din stemme bliver hørt! MEDARBEJDERBLADET Center for beskyttet beskæftigelse Glædelig jul December 2017 - Årgang 5- Nr. 11 Center for beskyttet beskæftigelse - hvor din stemme bliver hørt! Indhold December 2017 MEDARBEJDER BLADET

Læs mere

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Hockey finale Aab Hallen BEMÆRK Nyhedsbrev December DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner.

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner. Gl.ager14.4.59. KæreBrevduevenner. Ja,nuerjegvedatværeovredetmedinfluenzaen,iPåskenvarjegnuikkemangesure sildværd,jegholdtmigiroogkomingenstederihelepåsken. Jegharlavetmegetforskelligtsiden1.April,jegharjoværetløsarbejder:Jegharkørtfor

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Vinterferien. Vi har naturligvis som altid- haft åbent i vinterferien. Børnetallet for Børnehuset har samlet været: Mandag: 20 Tirsdag: 22 Onsdag: 15 Torsdag: 17 Fredag: 17

Læs mere

Kære deltager ved vort ældrestævne i Hjørring 2017

Kære deltager ved vort ældrestævne i Hjørring 2017 1 Kære deltager ved vort ældrestævne i Hjørring 2017 Vi starter som sædvanlig i cafeteriaet til en kop kaffe og et rundstykke, så vi er friske til de forhåbentlig gode og sportlige kampe. Kaffen er klar

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen.

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen. Beretning 2014 Hvis vi kigger på medlemstallet er det pt lige omkring de 400 hustande og vi har faktisk i mange år, ligget stabilt omkring de 400-450 medlemmer. Nogle melder sig ud og nogle melder sig

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland.

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Sjælland Rundt d. 2. juli 2011. En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Det var noget af en prøvelse ca. 700 ryttere blev sat på til dette års udgave af Sjælland

Læs mere