vejledning sådan ARBejdeR du i ebg s RAppoRTvæRKTøj

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "vejledning sådan ARBejdeR du i ebg s RAppoRTvæRKTøj"

Transkript

1 vejledning sådan arbejder du i ebg s rapportværktøj

2 Vejledning for 2013/2014 Sådan arbejder du i EBG's rapportværktøj Indholdsfortegnelse: Forord... 2 Login... 2 Rapportværktøjet... 4 Oversigt over rapportværktøjets faner:... 4 Projektoplysninger... 5 Skolens og lærerens navn... 5 Business Idea:... 5 Rapporten er klar til aflevering... 5 Vis/Hent rapport... 6 De øvrige faner:... 7 Redigering af tekst... 7 Indsæt billeder... 8 Indsæt bilag Projektsøgning FAQ Joint Venture Mød en Bank

3 Side 2 Forord Alle der deltager i European Business Game, skal bruge EBG s rapportværktøj i forbindelse med skrivning af forretningsplanen. Denne vejledning giver en kort intro til selve rapportværktøjet. Hjemmesiden består af både en åben og en lukket del. På den åbne del finder I manualen for EBG, herunder EBG's regler og undervisningsmaterialer. Det er også her, I kan se rapporter fra tidligere vindere, Login Den lukkede del kræver et brugernavn og en kode, som vi sender til jeres lærer. Når I er logget på, fremkommer ordet RAPPORT i menulinien ved siden af Materialer. Tryk på ordet.

4 Side 3 Dette er jeres opstartsbillede af rapportværktøjet. Første gang I logger på sitet skal I sørge for at ændre jeres kodeord og udfylde felterne. Nedtællingsuret tæller ned til tidspunktet for aflevering af rapporten (Deadline) I de efterfølgende kapitler vil denne vejledning fokusere på de 3 orange menupunkter I kan se i rapportværktøjet. Når I er logget ind, kan I se følgende menupunkter øverst: Rapportværktøjet Projektsøgning FAQ Joint Venture Mød en Bank

5 Side 4 Rapportværktøjet Under dette punkt skriver I jeres rapport. Jeres projektrapport består både af en rapport del og en bilagsdel. Begge dele indgår i den samlede aflevering og vil indgå i bedømmelsen ved semifinaler og finale. Så længe nedtællingsuret er i gang, kan I skrive i jeres rapport - alt hvad I skriver bliver gemt og vil til sidst blive konverteret til en PDF-fil, som udgør den endelig rapport. Det hele foregår on-line. I har adgang til en række forskellige faner, hvor I skal skrive jeres rapport om den virksomhed I skal opbygge over de næste måneder. Oversigt over rapportværktøjets faner: Projektoplysninger Vis/Hent rapport Idé Ledelse Salg og markedsføring Organisation Strategi Økonomi BILAG Her indtastes oplysninger om hold og business idea på engelsk. Ved deadline afleveres rapporten også her. Her kan I se hele rapporten og se dato for jeres seneste ændring Alle disse faner er indtastningsfaner, der er opbygget på samme måde. Her er et tekstefelt, hvor I skal skrive jeres rapport. I kan formatere teksten og indsætte billeder og tabeller. Husk at GEM det I indtaster, ellers forsvinder det Alle bilag og grafer skal uploades her inden de lægges ind i rapporten.

6 Side 5 Projektoplysninger Det er vigtigt, at holdet sørger for, at denne side er ajourført, da oplysninger bliver brugt til kontakt til andre hold, mail, diplomer m.m. Indtast jeres navne, kontakt . Skolens og lærerens navn Tjek at skolens og lærerens navn er rigtigt. Det er meget vigtigt at dette stemmer. Hvis ikke, send en mail til Business Idea: Her skal I skrive hvad jeres projekt omhandler. Jeres business idea skal skrives på engelsk, da projektsøgningen søger efter engelske ord i dette felt. På den måde kan de udenlandske hold også søge blandt de danske projekter. Rapporten er klar til aflevering Så længe nedtællingsuret er i gang kan I ændre/rette i jeres rapport. Det er meget vigtigt at I sætte kryds i dette felt "Rapporten er klar til aflevering", hvis I ønsker at jeres rapport skal indgå i konkurrencen og bedømmes af en jury. Og I kan kun sætte X så længe nedtællingsuret er i gang. Afkrydsningsfeltet finder I under "Projektoplysninger"

7 Side 6 Selvom I har sat kryds, kan I stadigvæk rette i jeres rapport lige indtil tidsfristen udløber. Efter deadline vil jeres rapport blive låst, og det vil ikke længere være muligt for jer at ændre i denne. Jeres rapport vil nu være klar til at EBG styregruppe kan videresende rapporterne til de udvalgte dommere. Hold, der ikke har sat kryds i feltet, vil ikke kunne komme til bedømmelse, og vil heller ikke have mulighed for at deltage i de kommende semifinaler eller DK- Finalen. Jeres lærer vil også kunne se jeres rapport samt se om I har sat X i feltet "Rapporten er klar til aflevering". Vis/Hent rapport Under dette punkt kan I få et hurtigt overblik over jeres rapport. Jeres projekt består både af en rapport del og en bilagsdel. Begge dele indgår i den samlede aflevering og vil blive bedømt af en jury på et senere tidspunkt. Dette faneblad giver jer et hurtigt overblik over, hvornår I sidste har ændret i et rapportafsnit eller om I slet ikke har skrevet noget endnu. Fx kan I se at under organisation er der ikke skrevet noget endnu. Nederst står der "Hent rapport". Et klik på dette link genererer en PDF fil af det I har indtastet på nuværende tidspunkt + jeres bilag.

8 Side 7 De øvrige faner: Idé, Ledelse, Salg og markedsføring, Organisation, Strategi og Økonomi Disse 6 faner er indtastningsfaner, der er opbygget på nøjagtig samme måde. De indeholder alle et tekstefelt, hvor I skal skrive jeres rapportafsnit. I højre side finder I en vejledning med IDEER til emner I kan skrive om på den pågældende fane. Det er kun til inspiration og det er jer der endeligt beslutter, hvad I skriver om under de forskellige afsnit tænk især på de faglige krav Det er meget vigtigt at I husker at trykke på GEM, hver gang I har skrevet noget i rapporten. Redigering af tekst I lighed med øvrige dokumenter kan I også formatere tekst, ændres skriftstørrelse & skrifttype, lave tabeller, lave hævet/sænket tekst osv.

9 Side 8 De vigtigste iconer i rapportværktøjeter: Tekst fra word: I kan copy paste direkte fra word til rapportværktøjet. I SKAL dog bruge denne funktion, hver gang I copy paster tekst direkte fra word til rapportværktøjet. Det fjerner formateringer og fejlkoder, der følger med. Fjern formateringsfejl: Hvis der stadigvæk er nogle formateringsfejl, så kør viskelæderet over teksten, og det sidste forsvinder. Fuld skærm: I får en fuld skærm at skrive/rette i. Det gør det meget nemmere at ændre og skrive. For at komme tilbage skal I klikke på iconet igen. Indsæt billeder: Billedet skal være format:.jpg, JPEG eller GIF. Billedet skal uploades via dette icon (hus/sol).. Hvordan laver jeg billedet om til en JPG-fil Billeder i word eller excel, skal I kopiere ind i "Paint", der ligger på alle computere under fx All Programs, Accessories.. Vælg Save as og vælg format til jpg. Det allerbedste er at skrive direkte i rapportværktøjet i stedet for at copypaste, da I her efterfølgende skal rette størrelse, skrifttype, underskrivning osv osv. Man kan IKKE COPY PASTE ALT OVER. Indsæt billede 1. Før du kan uploade billeder, skal du sikre dig, at billedets format er en JPG, JPEG eller GIF ellers kan man ikke uploade billedet. 2. Hvis dit billede er en JPG, så fortsæt til punkt 4 herunder. 3. Hvis dit billede ikke er en JPG, så kopier dit billede ind i programmet Paint", der ligger på alle computere under fx All Programs. Vælg Save as og vælg formattet JPG og tryk GEM/Save. 4. Stå i det aktuelle rapportafsnit. fx Salg og markedsføring, 5. Tryk på symbolet (træ, hus m/sol) 6. Herefter fremkommer en ny boks. (Egenskaber for billede)

10 Side 9 7. Vælg Gennemse, find billedet og tryk upload. Billedet du vil uploade skal have formaet JPG, JPEG eller GIF ellers kan man ikke uploade. Se pkt. 1. i vejledningen. 8. Hvis billedet er for stort, så kan du justere størrelsen ved at skrive et mindre tal i Bredde og den justerer automatisk højden. Tryk OK. 9. Billedet er herefter indsat i rapporten. Hvis billedet er indsat i et for stort format, så tryk på et af hjørnerne. for at se fuld skærm", og kan nu justere billedet via Husk at tryk på "Gem" inden I forlader rapporten.

11 Side 10 Indsæt bilag Alle bilag som dommerne skal bedømme, skal uploades her som PDF-fil. I kan nemt konvertere word dokumenter til pdf-filer ved hjælp af det gratis pdfwriter program som ligger under fanen BILAG i højre side. Hvis I skriver 01, 02 foran bilagsnavnene, vil bilagene automatisk blive lagt i den rækkefølge, som I vil have dem til at fremgå i rapporten. Brug tydelige bilagsnavne fx: 01 Budget, 02 Markedsanalyse, osv. Fremgangsmåde: Tryk på Browse og vælg hvor bilaget ligger på din computer. Tryk Upload. Vigtigt! Der må ikke bruges æ, ø og å i filnavne. Vigtigt! Bilaget skal være en PDF, ellers kan det ikke uploades. Projektsøgning Under dette menupunkt kan I søge på de andre danske holds projekter. I kan vælge at se alle projekter i alfabetisk orden eller I kan vælge at søge på bestemte ord. Søgning sker i projekternes Business Idea, som er på engelsk.

12 Side 11 FAQ Her finder I svarene på de oftest forekomne spørgsmål: Glemt kode, hvad er deadline, hvordan afleverer vi rapporten osv.

13 Side 12 Joint Venture Under dette punkt kan I finde oplysninger om de andre landes rapporter, således at I kan indgå et evt. joint venture med dem det er et krav at der etableres joint venture. Oplysningerne bliver opdateret i efterår Mød en Bank Når holdet er ved at være færdig med sin rapport herunder økonomien, så er der mulighed for at få rapport og økonomi vurderet af en bankrådgiver. Tjek oversigten og se hvilke banker, der allerede har tilmeldt sig. Står jeres by ikke på listen, send en mail til Finansrådet spørger til januar alle gymnasier om de ønsker kontakt til en lokal bank.

14 F i n a n s s e k t o r e n s H u s Amaliegade 7 Telefon København K Fax

Inner Wheel. Vejledning. i brug af. nyt CMS system. for Inner Wheel Klubber

Inner Wheel. Vejledning. i brug af. nyt CMS system. for Inner Wheel Klubber Inner Wheel Vejledning i brug af nyt CMS system for Inner Wheel Klubber CMS vejledning-5, juni 2013/bha 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 2. Valg af browser... 5 3. Start... 6 3.1 Den åbne side...

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Manual for redaktører

Manual for redaktører Manual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Hjemmesider i Umbraco... 5 2. Kom i gang med Umbraco... 5 2.1 Login... 5 2.1.1. Ændring af login... 5 2.2. Når du arbejder på siden,

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Vejledning for opdatering af hjemmesiden opbygget med. KlubCMS

Vejledning for opdatering af hjemmesiden opbygget med. KlubCMS Vejledning for opdatering af hjemmesiden opbygget med KlubCMS Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Lidt generelt om KlubCMS... 3 Sideopbygning:... 4 Brugere/Brugergrupper...

Læs mere

Manual for Synkron hjemmesider

Manual for Synkron hjemmesider Manual for Synkron hjemmesider Denne manual tilhører: Brugernavn: (username) Adgangskode: (password) 1 Start med sitetræet: Sitetræet er centralt. Det er her, dit website er. Det er her, du bygger dine

Læs mere

Manual for redaktører

Manual for redaktører Manual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Hjemmesider i Umbraco... 5 2. Kom i gang med Umbraco... 5 2.1 Login... 5 2.1.1. Ændring af login... 5 2.2. Når du arbejder på siden,

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for SOIF www.soif.dk Senest opdateret: 03-07-2009 Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 2 Lidt generelt om KlubCMS 3 Brugere/Brugergrupper 3 Sideopbygning:

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne.

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. Vejledning i brug af Interbook Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. 1 Indledning Tønder Kommunes lokalebookingsystem og foreningsportal (Interbook) er et program,

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Manual til Køreklar e-læring

Manual til Køreklar e-læring Version 3.8 Februar 2015 Manual til Køreklar e-læring Nyt Juridisk Forlag A/S Gothersgade 137 1123 København K 39 13 55 00 koreklar@koreklar.dk 2 Indhold 1. Første gang du logger dig på Køreklar e-læring...

Læs mere

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 Brugervejledning for aftenskoler - oprettelse af stamdata, aftenskolehold og undervisningssteder MANUAL 1 3 2 4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 intro! Hjemmesiden aftenskole.nu giver borgerne

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Opdateret: 31. januar 2011 Danmarks Kirkelige Mediecenter og Y s Region Danmark Materialet må ikke videregives i nogen form

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan ser du oplysninger

Læs mere

3456.78. MANUAL TIL Vvs-katalogets administrationssystem

3456.78. MANUAL TIL Vvs-katalogets administrationssystem 3456.78 123456 MANUAL TIL Vvs-katalogets administrationssystem 10. august 2012 Indhold Indledning Side 3 Sådan kommer du nemt i gang Side 5 Find frem til en vare Hierarkisøgning Side 6 Avanceret søgning

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske Navn: Uni-login: Uni-login kode: Office365 email: Kan udfyldes for at hjælpe med at huske UNI-LOGIN @undervisning.kk.dk Version 4 Side 1 Indledning Velkommen til denne vejledning i Office 365, som introducerer

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere