Logbog for &Klan Sommertogt 2001 (Rungsted Kullen)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Logbog for &Klan Sommertogt 2001 (Rungsted Kullen)"

Transkript

1 Resumé: Dette års sommertogt var præget af en meget fin start med sol de to første dage, og vores ankomst til Mölle havn ved Kullen allerede den første dag, på grund af meget gunstige vinde. Desuden præsterede vi på dette års sommertogt at stå sent op hver dag, og ikke spise frokost på vandet en eneste dag, i hvert fald ikke i jollerne. Yderligere lykkedes det os at ødelægge 3 sejl og en mast. Bådtype Navn Safir Blåt t lyst (BTL) H-Båd Giselle (H-baben) wayfarer Pampa wayfarer Sika wayfarer Kudu Storspejderne har i år desuden udmærket sig i at være ekstremt langsomme med at klargøre deres både og komme ud af havnen. Pelle påstår dog hårdnakket at sådan har vi alle været, men det tror vi ikke på. Dag 1, Lørdag 7/7-01 Besætning: Tim Abild Christensen Morten og Nikolaj (nogle af Tims venner) Andre &Klan medlemmer på andre både: Kristine Nielsen ombord på Pampa Forventet mål: Landskrona Vind: SØ 5-8 m/s 9 00 Sune, Pelle og Tim møder nede på havnen Tim trodser de vilde vinde, og kravler op i BTL s mast for at fixe vindindekset. Boff og 7 skylder øl, der var nemlig dem, som ødelagde det. De er desværre ikke med, så det må blive en anden god gang De luddovne unger ankommer, det blæser for vildt. 13?? Storspejderne sejler ud af havnen. Giselle ALIAS H-baben venter lidt med at sejle ud endnu H-baben stikker til søs. Under turen bades der fra H-baben, de ombordværende koger nemlig i solen.

2 16 05 Efter 2 timers sejlads er H-baben inde i Nordhavnen i Helsingør. Morten og Nikolaj søger landlov Rolf og Sten ankommer, godt støvede, svedige og trætte til Helsingør station. Rolf og Sten tager hyre på det stolte hvide skib Giselle. Ombord på H-baben skynder Sten at smide sine sko en halv time mere i de sko, og han ville have gået på vand (sved). Tomgangen på motoren finjusteres, så motoren ikke hele tiden går ud. (Det hjælper dog ikke, viser det sig senere på turen) Storsejlet sættes, og vi er klar troede vi. Sejlet var aldrig kommet ordentlig ind i masten. Det hang bare pludselig halvvejs bag ud... H-baben lægger hurtigt til en pæl, og sejlet sættes på ny Endelig ude af havnen skyder H-baben 8 knob over grunden mod Kullen Det blæser nemlig så meget at det er blevet besluttet, at vi for en gangs skyld vil nå vores mål for turen. I år når vi det allerede på første dagen. Turens morale: Hvorfor bruge tre dage på at sejle et sted hen, når man kan nøjes med En! Så er der serveret sen frokost, eller evt. tidlig aftensmad. Menuen står på italiensk pølse med dertil hørende tilbehør. Vi er lidt i tvivl om der stadig er noget aftensmad tilbage, når vi kommer derop, så derfor serveres der også dessert. Desserten står i dag på makrel madder Havn i sigte, og alle mand i uniform Tim tisser i svensk farvand for første gang i lang tid det er nok den halve flaske Fanta han bællede kort efter frokosten Motoren er startet og kører lidt i tomgang H-baben er landet sikkert i havn, hvor en sulten, sarkastisk og lidt gnaven Pelle råber, at han gerne vil have løg og hakkede tomater til aftensmaden, som i øvrigt står på svensk pølseret á la Pelle. I stedet for kartoflerne kommes der spagetti i. Pelle gider nemlig ikke vente på at koge kartoflerne som vi også har med ombord. Hehe så fik vi alligevel rigtig aftensmad i dag Hygge på båden. Pelle er blevet helt venlig og rar, nu hvor han har fået noget at spise. Storspejderne passer sig sejl, og vi andre går i seng på et eller andet tidspunkt.

3 Dag 2, Søndag 8/7-01 Logbog for &Klan 9 00 Vi står op. Solen skinner fra en blå himmel, og endnu en gang i dag er det rigtig varmt LÆKKERT Nu er vi endelig klar til at lave morgenmad. Desværre er toastbrødet to dage for gammelt. Det gider Tim ikke spise. Efter lidt tid giver Tim sig dog, og spiser sammen med resten af &Klan medlemmerne han var nok alligevel lidt for sulten En svensk båd, som H-baben ligger uden på vil gerne ud af havnen. Spejderbådene ført af Rolf, Tim, Kristine og Sten lægger sig derfor et nyt sted. Denne gang lige op og ned af kajen. I dag afholdes lejrens hviledag, da Bjørn, Ejstrup og Henrik har været på rolejr og derfor først kommer i dag. Derfor tager vi op til Kullen, hvor vi spiser vores frokost. Der er i øvrigt en ussel kiosk/pølsemand med en elendig betjening, som samtidig ikke kan finde ud at regne, hvis nogen skulle være inte resseret. På vej op til Kullen vrikkede Katja om på sin fod, og vi måtte vente længe på Pelle forbandt foden med en af sine mange Matas trøjer. På vej hjem var Katja på trods af sin fod en af dem der førte stærkt an Tim tager sin landlov, og kører med Karl Ejstrup tilbage til det mere civiliserede Danmark. Til gengæld tager Bjørn Ryhding sin hyre det gode skiv Giselle. Dag 3, Mandag 9/7-01 Besætning: Sten Esbjørn Kristensen Rolf Esbjørn Kristensen Bjørn Ryhding Andre &Klan medlemmer på andre både: Kristine Nielsen ombord på Pampa Forventet mål: Hallands Väderö (frokost), Torekov Vind: NV (298 o ) 4-6 m/s 8 07 Bjørn vækker os alle, han er overrasket over hvor frisk han er Klanen har spist, motoren er fyldt op, og vi er a lle klar til at modtage baggage fra storspejderne, undtagen Kristine, som tjekker Pampa.

4 11 25 Vi er endelig kommet ud af havnen efter store motorproblemer og langsomme storspejdere. Der var ingen af os, som kunne få den til at fungere rigtig, derfor tog vi H-baben ud for sejl. Nøøøj hvor så det bare godt ud, det synes vi i hvert fald selv. Så må vi bare håbe på at vi kan finde en, som har kendskab til motorer i Torekov Hej logbog jeg (bjørn) er nu komet ombord, og vejret er kanon. BTL har lige kaldt os over VHF en milliard million kanon. Musikken spiller og stemningen er høj. Af banen af banen her kommer BANNANEN! Torbjørn har gjort det igen. Han glemte sit sejlertøj på kajen i Mölle. Heldigvis for ham tog H-baben det. Lige pludselig kommer han i tanke om at han ikke har sejlertøj på... Det har nok noget at gøre med at han er blevet meget våd efterhånden. Men han vil gerne have det nu, og H-baben sejler derfor helt tæt op ad Pampa og kaster det ned i jollen. Præcisions sejlads, hvis vi selv skal sige det Den lille flåde af joller og kølbåde fra Jon Litle Sø runder Kap Kullen Det er blæst op, og bølgerne skummer for vildt. Den ene bølge efter den anden står ind over den gæve lille H -Båd Giselle. Pludselig ser Sten, at Dannebrog er faldet ned fra flagstangen, han kravler derfor heltemodigt ud agter for at samle flag og flagstang op. I mellem tiden har jollerne spredt sig meget Atter blafrer det stolte Dannebrog splitflag ombord på Giselle BTL kalder over VHF en, og beder os om at falde 5 o, så det gør vi vel. (Egentlig følger vi bare efter dem) Jollerne må padle hen til kølbådene. Desværre for Kudu er dens besætning ikke i stand til at padle, så bådsføreren må i vandet Hihi, der er nok en som er godt våd nu. Sten når desværre ikke at finde kameraret frem inden Helle er oppe i jollen igen. Sten havde nemlig travlt med at finde frokosten frem. Mærkeligt nok kan vi ikke finde makrellen, men den er ikke blevet spist endnu. Vi snakker om det på øen, men det er først flere dage senere vi finder den nede i en af skufferne Det vidste Kristine godt, men det havde hun ikke sagt noget om til os Efter en velfortjent frokost tager den lille flåde af sted igen. Denne gang mod Torekov, der ligger en god halv times sejlads væk... Det regner ØV! Inden H-baben og BTL går i havn, rundes en kapsejllads bøje, som den lokale sejlklub bruger til deres optimistjoller. Vi pressede nogle af de små optimister for vildt. Havde nogen gjort det mod vores optimister havde de dog fået lov at høre for det, men der var ingen der sagde noget hvor er de dog bare venlige her i Sverige.

5 Dag 4, Tirsdag 10/7-01 Logbog for &Klan Besætning: Bjørn Ryhding Rolf Esbjørn Kristensen Sten Esbjørn Kristensen Andre &Klan medlemmer på andre både: Kristine Nielsen ombord på Pampa Forventet mål: Gilleleje Vind: SV 7-10 m/s 9 50 Vi står op. Sune var nede og vække os halv ti. Vi skal ned med motoren til en, som forhåbentlig kan lave den. Bjørn overtaler Sune til at gå ned med den for som han siger er Sune bedre til at tale med folk Endelig. I dag skinner solen, det var nemlig ret gråt i går. Det blæser ca. 7 og vi er på vej ud af havnen for fuldt knald. Desværre havde mekanikeren, eller hvad han nu var ikke tid til at kigge på motoren. Men ved at holde chokeren på halvt blus kører motoren nogenlunde. Måske er chokeren blevet vredet på en eller anden mærkelig måde Der er sæler om bagbord. BTL kaldes over VHF en og informeres om vores opdagelse. Først troede vi, at det var et klipperev, men efter lidt kunne vi genkende sælernes hoveder Mens resten af besætningen et øjeblik sidder i tavshed, farer Bjørn pludselig ned i kahytten, og finder VHF en frem. BTL har kaldt os. De fortæller os at vi tager ind i Mölle, og at vi skal samle Pampa og Sika, og vente på Kudu, sådan at vi kan sejle samlet forbi Kullen Der serveres frokost! BTL kalder over VHF en, og fortæller at Kristine er søsyg. Vi svarer at vi lige først skal spise færdigt. Fair nok svarer de Med skummet frådende fra både bølger, H-baben og Pampa springer Rolf ned i Pampa. Kristine hager sig fast til H -babens bagbords vant, og ser næsten ud til at falde i vandet. Men hun klarer den, og i få sekunder er Pampa et godt stykke bag os Kristine brækker sig. Bagefter får hun et stykke rugbrød og en slurk vand.

6 16 55 Vi runder Kullen endnu en gang. Søerne står ind over cockpittet og særlig Bjørn er gennemblødt. Vandet løber nemlig fra hans uniform ned i hans sejlerbukser, og ender ned omkring hans boxer s horts. Han er nok rimelig våd i røven Hihi! Motoren er startet og storsejlet smidt. H-baben er godt på vej ind i Mölle havn, men da motoren sættes i bakgear, bremses båden ikke særlig meget. Derfor må både Sten og Bjørn tage fat i en pæl hver, og bremse båden Pelle vil have at H-baben skal ligge med stævnen op i vinden. Derfor må H -baben flyttes. Til dette formål bruges fire padler og fem personer, som hermed beviser, hvordan man RIGTIG padler. Dag 5, Onsdag 11/7-01 Besætning: Kristine Nielsen Bjørn Ryhding Rolf Esbjørn Kristensen Andre &Klan medlemmer på andre både: Sten Esbjørn Kristensen ombord på Pampa Forventet mål: Helsingør Vind: SV (243 o ) 8-11 m/s???? Vi vågner og opdager at det endnu ikke er stoppet med at regne Pludselig står der fem storspejdere ombord på H-baben, og spørger om vi ikke snart skal sejle. Det regner stadig, så det skal vi ikke siger vi til dem, og lægger os ellers til at lumre lidt endnu. 11?? Solen kommer frem. Vi står op og laver morgenmad. Det viser sig at storspejderne var stået op ved 6-8 tiden for at pakke alt deres grej sammen. I går sagde Bjørn nemlig til dem at de skulle til at tage sig sammen og skynde sig noget mere om morgenen. Så nu står de under halvtaget ved toiletterne, og spiser deres morgenmad Pyha, godt man ikke er storspejder mere, ikke noget med våde telte osv Nogen er mere tændte på at sejle end andre. Det blæser nu 10 med vindstød på op til 13.

7 14 05 Nu skal vi snart af sted, men først skal vi lige have frokost. Kristine siger at hun ikke vil have frokost, fordi hun alligevel bare kaster op lige så snart vi kommer der ud. Men efter lidt overtalelse tager hun alligevel en smule mad Bådene er pakket, og vinden løjet af til 8-9 m/s. Det er nu eller aldrig, for i morgen blæser det op. I nat er der lovet vindstød på op til 16 m/s. Sten skynder sig ned til Pampa og for i løbet af ti minutter gjort båden sejlklar. Desværre har de to andre både endnu ikke smidt deres rådne fortøjninger endnu, og Pampas besætning må vente godt over en halv time, før de to andre joller er klar. Men nu er det blevet bevist, hvor hurtigt det kan gøres. Det sjove af det hele er, at storspejderne bare sidder og kigger sig forvirret rundt i stedet for at padle hen til en pæl, og trække deres sejl op. Sværere er det egentlig ikke.???? BTL kalder os over VHF en, og beder os om at vende om og samle Kudu op, som er sakket bagud. Det viser sig at Kudu s storsejl er revnet, og de har derfor smidt det. Giselle tager Kudu på slæb efter at have stødt på grund et par gange. Bagefter kaldes BTL. Det besluttes at vi sejler ind i Höganäs havn. De to andre joller bliver hentet tilbage af BTL, og sammen sejler de ind til Höganäs havn, hvor H -baben og Kudu venter. Jollerne planer for VILDT på bølgerne ind mod havnen. Skummet står flere meter ud til siderne, og jollen reagerer på selv de mindste bevægelser på rorpinden, det er bedre end... Tivoli. På BTL siger GPS en 12 knob, og jollerne sejler fra BTL Alle bådene er i havn, og Kudu s storsejl skal repareres. Det samme skal BTL s storsejl, som også er revnet. Men vi håber stadig på at kunne komme ud igen i dag, det gør Sten i hvert fald Det er nu blevet besluttet at vi bliver i Höganäs selv efter flere diskussioner fra Stens side. Fordi vi ved alle at vi vil blæse inde endnu en gang i morgen, hvis vi ikke kommer i ly af Sjælland inden i morgen.???? Vi skal have noget at spise i aften, derfor tager Sune, Pelle, Kristine og Sten i byen. I det lokale supermarked, som for en gangs skyld er stort, køber Sune og Pelle 7½ grillkyllinger de smiler begge over hele femøren idet de fortæller Sten og Kristine hvad de har bestemt sig for at købe. Selvom at de beder om en smule rabat, får de ingen. Ekspeditricen [somarjober] (arbejder der kun i sommerferien)nemlig kun. Ikke desto mindre er både Sune og Pelle begge GODT TILFREDSE!???? I dag er der ekstra ordinær og god lederhygge ombord på H-baben. I aften konsumeres der som sædvanlig øl, og slik. Men i dag koges der også vand nede i kahytte n, sådan at alle kan få kaffe og te, uhm.

8 Dag 6, Torsdag 12/7-01 Logbog for &Klan Blæst inde i Höganäs 11?? Sune og Pelle vækker os. Det blæser udenfor og båden vugger stadig fra side til side. Sune og Pelle skal bare have deres kopper, så vi sover bare videre Sten går ovenover for at trække strøm til radioen og selvfølgelig også toastmaskinen. Uden toast og drikke, dur seniorerne ikke. Desværre passer vores barbermaskine strømstik ikke til radioen. Øv, så må vi nøjes med at høre radio, men det går nok, for det lykkes Bjørn at finde en okay god radiostation Vi begynder at lave morgenmad, også selvom Kristine er træt af toast. Desuden bliver vi enige om at tage på café senere i dag og sidde der lidt, bare for at komme væk fra den vuggende båd.???? Så nu er de der igen i dag. De var der også i går, hvor de sprang i vandet fra en badebro. Kit, Maja og Kristine sidder på molen og snakker, så Sten, Rolf og Bjørn ser deres snit til sætte sig ved siden af dem, og kigge lidt på de to svenske piger, som ikke rigtig kan tage sig sammen til at springe i vandet i dag. Efter lidt tid beslutter pigerne sig for at springe i... tøjet, og begynder så småt at gå hjemad. Og det var så dagens højdepunkt, hvad siger det så om den dag ØV en kedelig dag! Hvad skal vi nu lave? 18?? Sune og Pelle går i byen med nogle af spejderne for at købe ind til aftensmaden. Imens går Sten over i BTL for at hente laderen til bilbatterierne. Til hans store overraskelse sidder Simon der, og skriver beskeder. Han har åbenbart net dernede...???? Boff, Boff s kæreste og Tim kommer lige forbi. Tim kommer for at hente sin sovepose og sejlertøj, da han om lørdagen skal på tur med Bagmændene fra Skovshoved. Boff og Boff s kæreste er med... fordi de mærkeligt nok ikke har noget bedre at lave. Kristine søger sin Landlov, og tager med Tim, Boff og Boff s kæreste hjem til det civiliserede Danmark, som vi alle, undtagen Pelle, længes stærk efter Tillykke med fødselsdagen siger Pelle lige pludselig til Sune efter at have kigget på sit ur det har han sikkert siddet og glædet sig til at sige hele dagen. Vi andre bliver helt overraskede, fordi vi ved godt at det først er i morgen Sune har fødselsdag... nå nej klokken er over tolv. Tillykke Sune, du er hermed blevet 28.

9 Dag 7, Fredag 13/7-01 Logbog for &Klan Besætning: Rolf Esbjørn Kristensen Sten Esbjørn Kristensen Sune s fødselsdag Andre &Klan medlemmer på andre både: Bjørn Ryhding ombord på Pampa Forventet mål: Hven Vind: SV 7-10 m/s Vi vågner! Fuck vi har alle sovet over og, garanteret også Sune og Pelle. Vi bestemmer os for at vække ungerne, og få dem til at vække Sune med sang. Men ak nej Sune og Pelle er allerede stået op. Forventet afgang er 13 00, men det bliver nok noget senere, for storspejderne har på denne tur udmærket sig i at være sygeligt initiativløse og overdrevet langsomme H-baben er nu pakket og klar til at stikke til søs. Flaget er sat, solen skinner, vinden blæser, og alt efter hvor hurtige storspejderne er kommer vi snart ud og sejle. 15?? Kudu og Pampa er nu kommet ud af havnen, og ligger nu i det ydre havnebassin og venter på Sika, med Simon, som ikke rigtig formår at komme ud af havnen, på grund af modstrøm. Til sidst gider vi ikke vente på ham mere, og tager selv ud af havnen. Det er blæst op til over 13 m/s og alle jollerne ligger godt ned. Kølbådene krydser ud af havnens indsejlingsrende, mens jollerne selvfølgelig vælger at sejle ind over det samme stykke lave vand, hvor BTL stødte på grund den første dag. Og det er endda efter at vi fortalte dem flere gange, både i går og i dag, at de skal følge os HELT ud af sejlrenden. Men vi kan ikke gøre andet end at fortsætte og håbe på at jollerne vender ud mod os Den ene af jollerne må være kæntret, for vi kan kun se to af jollerne. Desværre er de på så lavt vand at vi ikke kan gøre noget BTL kalder over VHF en og fortæller at de også kun kan se to joller, og at den ene nok er kæntret. Vi beslutter for at sejle i havn igen En motorbåd er kommet hen for at hjælpe Pampa, som har knækket/bøjet sin mast i kæntringen. Bjørn hænger i Pampas agterspejl mens resten af besætningen er ombord på motorbåden. Klik! siger det lige et par gange fra Stens kamera, så fik vi

10 også set det med. I morgen får vi nok travlt, der er i hvert fald langt fra Höganäs til Rungsted (19sm).???? I aften er sidste aften på sommertogtet, så derfor skal vi have Bøf Jon Litle. Og da det i dag også er Sune s fødselsdag har nogle af ungerne sammen med seniorerne lavet to lagkager, som vi vælger at kalde for Tropeøen og Havbunden, på grund af deres udseende.???? Ikke nok med at Katja vrikkede om på sin fod på Kullen, slog hun også sin fod under sejladsen i dag. For at det ikke skal være løgn har hun nu også slået sin lilletå meget kraftigt, og der bliver overvejet om tå en er brækket eller forstuvet. Vi beslutter at forbinde foden og lade hende sove ud. I morgen Kommer Karl alligevel for at hente Pampa, så kan han sikkert også lige tage Katja med. Dag 8, Lørdag 14/7-01 Besætning: Bjørn Ryhding Rolf Esbjørn Kristensen Sten Esbjørn Kristensen Forventet mål: Rungsted Vind: S 8-12 m/s 8 30 Astrid Ejstrup springer ned på H-baben og råber: Hallo, hallo. I skal stå op nu... Min far har morgenbrød med. Sten som kun er vågnet halvt siger: Godmorgen Kit, til Astrid. Men heldigvis lægger Astrid ikke mærke til at Sten troede at hun var Kit Pyha Bjørn skal op af forlugen på H -baben for første gang. Sten har lige taget imod Kyeds radio, og er halvvejs oppe på kajen, da han hører Bjørn råbe: Neeej!. Bjørns dax wax er faldet i vandet og den synker hurtigt. Bjørn smider tøjet med det samme, men kalder alligevel Christian Ejstrup over til sig, og spørger om han ikke vil dykke ned efter dax waxen. Det vil han gerne og begynder at smide tøjet. Christian bliver dog alligevel en smule betænkelig ved at hoppe ned i det kolde vand, og inden ret længe har hans lillesøster Astrid smidt tøjet og hoppet i vandet. Men Astrid kan ikke nå ned til dax waxen og må til sidst opgive. Alt imens sidder Christian stadig og overvejer, og han vil springe i eller ej. På et tidspunkt foreslår Ejstrups far, at Sten lige skal hjælpe Ejstrup ned i vandet med et lille elegant skub, men det synes Bjørn er en dårlig ide, så Sten nøjes med at tage nogle billeder. Ejstrup sejl lægger dog ikke mærke til noget. Til sidst springer Ejstrup dog i og henter dax waxen op til Bjørn. Imens undres Sten over, hvor... hjælpsomme Ejstrup børnene er.

11 På denne turens sidste dag, beslutter vi os for ikke at spise bacon og æg, som vi ellers plejer. Vi vil hellere komme tidligere hjem. Desuden kan vi i stedet nyde de dejlige friske, DANSKE rundstykke, som Karl Ejstrup har taget med Den båd, som normalt ligger på den plads som BTL ligger på, kommer i havn, og ejerne vil gerne have deres egen plads. Men Sune overtaler dem til foreløbig at lægge til på en anden plads, fordi alle ungerne har smidt deres tasker lige foran BTL, for netop at gøre det så nemt som muligt at pakke BTL H-baben er ude af havnen og klar til den lange tur hjem. I stedet for knap 20 sømil bliver den betydeligt længere, fordi det er en meget skrap kryds hjem Endelig kommer BTL ud af havnen som den sidste båd. Af sted med os mod Rungsted mod Danmark De rådne joller, nu sejler de fandeme ind over land endnu en gang. Hvor lamme er de røvhuller egentlig. De må jo tænke med røven siden de sejler ind over land de samme sted, hvor Pampa kæntrede i går. Nu har vi sagt det til dem fire gange, og alligevel sejler idioterne ind over lavt vand Hvad foregår der mon oppe i deres hoveder, det kan ikke være meget! Det blæste helt vildt kraftigt lige før, men nu er det bare helt vindstille. Der er 15 timer til Rungsted, siger GPS en Efter at have snakket lidt med BTL over VHF en, beslutter vi os for at trække jollerne. Motoren tændes Vinden tager til og motoren går ud. Vi har haft Sika på slæb, og beslutter os for at lade Sika klare sig selv. Bagefter sætter vi selv sejl Simon har store problemer, han har nemlig trukket ind i sine sejl, og i gang med at sejle, mens Jonas og Magnus, forgæves forsøger at hive sejlet ordentlig op Vinden vender og skifter kraft hele tiden, der er mange lokale vinde. Fx ser vi en anden båd, 200 meter fra os, som sejler en helt anden halse end vi gør. Også selvom, at vi sejler stort set samme kurs Efter at have sejlet langs den danske kyst, og indåndet den dejlige danske luft i et stykke tid, ser vi pludselig at Helles forsejl blafrer vildt. Først ser det ud som om de sejl klarer den, men efter lidt tid tager vi ned til hende og spørger, hvad der er galt. Åbenbart er sjæklen til hendes forsejl faldet af. Bjørn skynder sig at finde to nye sjækler i værktøjskassen. Det første han kaster rammer Helles hånd og falder i vandet. Kort efter kaster han det andet sjæ kle, som falder ned i båden. Helle skynder sig at sætte sjæklen på igen, og sejler videre Kronborg om styrbord. Hvilken lækker følelse at være i Danmark igen, efter at have været i Sverige i så lang tid som vi har, pyha en lettelse.

12 ???? Krydsningen af Helsingør - Helsingborg renden foregår kontrolleret og meget fint. I det hele taget følges jollerne og kølbådene meget fint sammen, lige indtil Simon uden at sige noget til os andre bare søger helt ind under land, og ind i en havn. Vi andre ved ikke hvad han har gang i, og over VHF en bliver vi enige om at H-baben og Kudu fortsætter mod Rungsted, mens BTL tager ind og ser til Sika. Efter en halv times tid fortæller BTL at Simon tog ind i havnen på grund af en hovedpine, og at Pelle ville sejle Sika det sidste stykke hjem. Pelle i en båd det er et syn vi godt gad se blev vi enige om. Men vi vil hellere skynde os hjem, så vi fortsætter ufortrødent videre H-baben er kommet et godt stykke foran Kudu. Men vi er ikke langt nok væk fra Kudu til at det kan betale sig for os at vende ned til Kudu. I stedet beslutter vi os for at lave en 450 graders vending, sådan at Kudu kan indhente os mens vi laver vores vending Giselle runder de 100 sømil på denne sommer tur Lanternerne tændes Giselle sejler for fulde sejl ind i Rungsted havn It s good to home again! I sær efter ca 9 timers sejlads. Og de stakkels unger har ikke en gang fået frokost endnu. Godt man er senior! Vi kalder BTL over VHF en for at fortælle, at vi slukker for VHF en nu, og for at høre hvor de er nu. BTL svarer at de ligger lige uden for havnen. Pelle har fået så meget fart i båden, at Sune så sig nødsaget til at bruge motoren for at kunne følge med Pelle. 21?? Alle bådene er i havn o de fleste på vej hjem. Efter at have hængt sejlene til tørre og ryddet nogenlunde op i H-baben tager vi hjem.

13 Aftensmaden bød på Madplanen anno 2001 Lørdag 7/7-01 Svensk pølseret á la Pelle (m. spagetti u. kartofler) Søndag 8/7-01 Kartofler med kødsovs (spagettien blev spist den første dag) Mandag 9/7-01 Chili Con Carne m. kartofler Tirsdag 10/7-01 Pølser m. tilbehør samt spagetti uden tilbehør Onsdag 11/7-01 Grillstegte kyllinger m. færdiglavet kartoffelsalat Torsdag 12/7-01 Brændende Jon Litle (brændende kærlighed + en masse andet interessant) Fredag 13/7-01 Bøf Jon Litle (m. ris) samt hjemmelavet lagkage (Tropeøen og havbunden) Morgenmaden bestod af Chokolade toast, almindelige pariser toast, indianer toast, chokolademælk, æblemost og appelsinjuice. Frokost menuen stod på Leverpostej m/u remulade, salami med remulade og ristede løg, Makrel i tomat m/u remulade og/eller mayonnaise, Tun m/u mayonnaise, torskerogn m/u alt muligt.

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

Referat Jon Litle Best.-møde onsdag den 30. maj 2007, kl. 2020 i havnehytten.

Referat Jon Litle Best.-møde onsdag den 30. maj 2007, kl. 2020 i havnehytten. Referat Jon Litle Best.-møde onsdag den 30. maj 2007, kl. 2020 i havnehytten. Dagsorden Tilstede Rolf, Sune, Sten, Helle, Jens Holmboe, Karen, Ivan, Bjørn, Maria Lemming, Christian, Louise, Boff, Klaus

Læs mere

Dag 1, Søndag

Dag 1, Søndag Resumé: Sommertogtet 2000 førte Jon litle sø & Klan, ned til Rødvig. Grundet en kæntring den første dag måtte flåden, bestående af 3 joller og 2 kølbåde, søge ind i Vedbækhavn. Derved nåede troppen og

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

En dag på sommerlejr med Polyfemos!

En dag på sommerlejr med Polyfemos! En dag på sommerlejr med Polyfemos! Vi bliver vækket præcis kl. 7:00 - undtagen dagen efter natdyk, hvor vi får lov til at sove længe - til kl. 8:00. Så skal vi være friske og ned og morgenbade. Efter

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år.

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år. Sommercamp 2015 Årets Sommercamp for unge sejlere fik en rigtig fin optakt. Tilmeldingerne strømmede ind tidligt i år og da vi startede op var der 23 tilmeldte sejlere fra Sejlklubberne KDY, Nappedam,

Læs mere

billeder fra sommerlejre på jonlitle.dk Gruppeblad for Jon Litle Sø og andre der vil kigge med Jon Litle Sø adresser

billeder fra sommerlejre på jonlitle.dk Gruppeblad for Jon Litle Sø og andre der vil kigge med Jon Litle Sø adresser Gruppeblad for Jon Litle Sø og andre der vil kigge med August 2006 Chefredaktør / AD Tim Abild Christensen Redaktionschef Christoffer Boff Vittrup Nielsen Skribenter Ledere samt andre med tilhør til Jon

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

Oversvømmet Femte udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Baseret på informationer om vandskræk af Pia Brunner

Oversvømmet Femte udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Baseret på informationer om vandskræk af Pia Brunner Oversvømmet Femte udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Baseret på informationer om vandskræk af Pia Brunner Benjamin Dahlerup (C) 2014 Dette manuskript må ikke produceres uden

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Rikke. - på tur i skoven

Rikke. - på tur i skoven Rikke - på tur i skoven Med denne børnebog om Rensdyret Rikke ønsker Odense Renovation at præsentere begrebet affald for børnehavebørn. Bogen kan bruges som optakt til, at børnene skal på tur omkring børnehaven

Læs mere

VODKAVENNER. 1. INT. KLASSEVÆRELSE DAG Klokken ringer. Eleverne pakker. Luna (17) og Maria (16) sidder for sig selv og snakker.

VODKAVENNER. 1. INT. KLASSEVÆRELSE DAG Klokken ringer. Eleverne pakker. Luna (17) og Maria (16) sidder for sig selv og snakker. VODKAVENNER 1. INT. KLASSEVÆRELSE DAG Klokken ringer. Eleverne pakker. (17) og (16) sidder for sig selv og snakker. Statist 1 Vi ses til festen i aften,. Jeg er godt nok glad for, at jeg ikke skal med

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur.

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur. Rejsebrev nr. 01 fra Vallensbæk til Nykøbing F Mandag den 15. Juni 2009 Så kom vi endelig af sted. Vores venner på havnen tog pænt afsked med os med kolde øl og chips. Kl.18.30 var det afgang mod Rødvig.

Læs mere

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften.

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften. Vilja, mor og morfar bor på en gård, der ligger øverst oppe på en bakke. Herfra løber Vilja ned ad stien, når hun skal i skole. Når skolen er slut, maser hun igen op ad bakken, træt og sulten. Om vinteren

Læs mere

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker.

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker. 1 SC. 1. EXT. KALKBRUDDET - FORÅR - DAG står ved kalkbruddet og flyver med sin drage. Dragen flager i vinden. I baggrunden spiller tre DRENGE på Roberts alder fodbold og råber til hinanden. Roberts drage

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Frederikshavn Sportsdykker Klub. Læsø, pinsen 2007

Frederikshavn Sportsdykker Klub. Læsø, pinsen 2007 Frederikshavn Sportsdykker Klub Læsø, pinsen 2007 Det er fredag d. 25. maj 2007. Vi skal på dykkertur til Læsø. 11 parate dykkere, mad i lange baner og skulle vi snart finde ud af en blind passager: Murphy!

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Morgenmad ca. 1,5 kg Havregryn pr. morgen 1 pk. Rosiner 1 pk. Tørrede frugter (abrikoser og mandler)

Morgenmad ca. 1,5 kg Havregryn pr. morgen 1 pk. Rosiner 1 pk. Tørrede frugter (abrikoser og mandler) Morgenmad ca. 1,5 kg Havregryn pr. morgen 1 pk. Rosiner 1 pk. Tørrede frugter (abrikoser og mandler) Frokost 2-3 Rugbrød 8-9 dåser Makrel 7-8 dåser Leverpostej 3-4 dåser Tun Remolade og mayonaise evt.

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven.

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle står sammen med mor og kigger rundt. Der sidder nogle børn sammen med en voksen og laver

Læs mere

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE.

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. SCENE 1. EXT. NATUR. SOLNEDGANG. Naturbilleder med uhyggelig musik/lyd. SC. 2. EXT. GÅRDRUM. SOMMER. SOLNEDGANG. De tre piger (16), ANJA (16)

Læs mere

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Tryllefrugterne fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en mand og en kone; de havde en søn, der hed Hans. Manden passede en hel købstads kreaturer, og det hjalp Hans ham med. Så kom han

Læs mere

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer.

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer. OBS! Vær opmærksom på, at en ændring af masten med slæder og skinner på masten ikke er i overensstemmelse med klassereglerne. Båden er således ikke en klassebåd. Folkebåd til en singlehand hygge-sejler

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Sommerlejr og klubmesterskab 2013

Sommerlejr og klubmesterskab 2013 Sommerlejr og klubmesterskab 2013 Lørdag d. 14. september mødtes 15 ungdomssejlere samt trænere i sejlklubben med tunge tasker og store madpakker, klar til den årlige sommerlejr der i år var kombineret

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

OPGAVER SOM ER FORDELT BLANDT DELTAGENDE LEDERE: BESKRIVELSE AF AKTIVITETER. Fredag + lørdag aktivitet se video

OPGAVER SOM ER FORDELT BLANDT DELTAGENDE LEDERE: BESKRIVELSE AF AKTIVITETER. Fredag + lørdag aktivitet se video JULETUREN TIL BAVNEN OPGAVER SOM ER FORDELT BLANDT DELTAGENDE LEDERE: BESKRIVELSE AF AKTIVITETER Fredag aktivitet 19:0 til 0:0 Post : Julemandens rensdyr Eftermiddag 1:00-17:00 AKTIVITETSMATERIALER Fredag

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af.

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. 1 1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG (30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. LÆGE 1 Ja, Oliver, vi kan forstå, at du er ved at gå tilbage til dine

Læs mere

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 1. INT. KLASSEVÆRELSE. DAG Kameraet kører rundt i klassen. Ved vinduet sidder et par piger og hvisker. Længere inde i klassen sidder et par af de

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Skipperweekend. Gensynets glæde er stor!

Skipperweekend. Gensynets glæde er stor! Gensynets glæde er stor! Skipperweekend 12-13. september 2015 Vi havde arrangeret en skipperweekend hvor vi nyuddannede skippere kunne komme ud og blive luftet og lære at sejle med vore dejlige både. Det

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

OPSKRIFT TIL TO. Skrevet af. Adrian Kirk Ejsing

OPSKRIFT TIL TO. Skrevet af. Adrian Kirk Ejsing OPSKRIFT TIL TO Skrevet af Adrian Kirk Ejsing INT. SCENE 1 S LEJLIGHED - MONTAGE - DAG -Der hænger et ur på en væg, idet klokken bliver præcis 18:00, går en alarm af. En ung mand, Zachariah (21) glider

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Hallo Skovmus, så er det forår, kan I mærke at det kribler og krabler. Snart kan man bade uden at få lungebetændelse. Komme ud i teltene, og tænde bål, og side og hygge medens

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme og svede i saunaen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af Michala Rosendahl For

Læs mere

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu?

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu? Tanker og følelser Kapitel 3: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Vi tænker hele tiden, og tankerne kommer i forskellige størrelser. Vi kan have store tanker, små tanker og dem midtimellem. Følelser findes også i

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

De gyldne og de grå 12-12-2011 19:02:00

De gyldne og de grå 12-12-2011 19:02:00 12-12-2011 19:02:00 De gyldne og de grå De gyldne elever, dem der kan det hele. Får ikke nok faglig udfordring i folkeskolen. Men hvordan kan man give dem det uden at svigte de grå, dem der har det svært

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme, svede i saunaen og sludre over kaffen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af

Læs mere

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia 8.A, Esbjerg Real Skole 2.gennemskrivning, september 2008. Scene 1 Bedste veninder mandag. (VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng)

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

BJØRN ER OKAY. 4. afsnit: Parmiddag FINAL DRAFT Af Asger Kjær. Instruktør: Anders Johansen. Producent: Dorthe Riis DR FIKTION

BJØRN ER OKAY. 4. afsnit: Parmiddag FINAL DRAFT Af Asger Kjær. Instruktør: Anders Johansen. Producent: Dorthe Riis DR FIKTION ER OKAY 4. afsnit: Parmiddag FINAL DRAFT - 21.02.2016 Af Asger Kjær Instruktør: Anders Johansen Producent: Dorthe Riis DR FIKTION Asger Kjær asger2k@gmail.com 20672097 401 INT. KØKKEN - DAG kokkererer.

Læs mere

"AFSKED" CLARA KOKSEBY

AFSKED CLARA KOKSEBY "AFSKED" Af CLARA KOKSEBY AFSKED (TIDL. ENGLEFJER) RODEN 1, STATION NEXT Endelige manuskript 1. EXT. KIRKEGÅRD - FORMIDDAG (6) og hendes far (34) står sammen med ca. 7-10 mennesker klædt i sort rundt om

Læs mere

I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver hele tiden eller hvordan?

I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver hele tiden eller hvordan? Bilag E Transskribering af interview med Poul I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? Poul: Jeg tror jeg har været her i ét år nu. I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Hvad tror du jeg tror

Hvad tror du jeg tror Hvad tror du jeg tror Af Vita Andersen Vita Andersen, Hvad tror du jeg tror fra digtsamlingen Tryghedsnarkomaner. Gyldendal, København 1977. jeg bliver inviteret ud til middag af en fyr jeg smører ruller

Læs mere

Kostdagbog til 1 uge

Kostdagbog til 1 uge Kostvejleder Hanne Andersen, Lærkevej 3, 8781 Stenderup Kostdagbog til 1 uge Navn: Birgitte Jensen Fødselsdato: 26/3-1972 Mandag (side 1 af 2) Mad & drikke Ud for alle måltider skal du skrive ALT, hvad

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB UNGE LIGHED FÆLLESSKAB TEMA: Kærester 2. årgang Nr. 2 Juni 2016 mener: Vi unge med særlige behov bestemmer selv, om vi vil have en kæreste. Vi bestemmer selv, hvem vi har sex med. Vi bestemmer selv, hvem

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012. Godt nytår

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012. Godt nytår Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2012 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere