En e-bog om sundhed og livstil for kvinder 45+

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En e-bog om sundhed og livstil for kvinder 45+"

Transkript

1 Forandringer i hud og hår Fordøjelsen Den hemmelige kilde til velvære Sund selvforkælelse Tips til trætte ben De daglige vitaminer Den bedste alder: En e-bog om sundhed og livstil for kvinder 45+ Banebryder indenfor naturlig helse siden 1923

2 2 Kære læser Alder er, modsat hvad mange siger, slet ikke en dårlig ting: Du føler dig ofte mere tilpas med dig selv, du har erfaring og viden at trække på, ja, du har faktisk prøvet lidt af hvert og ved, at det hele nok skal gå. Sådan er det også med din sundhed, for selvom kroppen forandrer sig, er der rigtig mange ting, du kan gøre selv for at holde skavankerne stangen og have et godt helbred. Det er netop det, denne e-bog handler om: De små ting, du selv kan gøre for at passe godt på dig selv, så du kan holde mange år endnu. Rigtig god læselyst! Mange hilsner, Gerda Sørensen Bioforce Danmark Siden sundhedspioneren Alfred Vogel åbnede sin virksomhed i 1923, har man hos A. Vogel udviklet naturlægemidler og kosttilskud til afhjælpning af almindelige sundhedsproblemer og skavanker. Alle produkterne er udvundet fra naturens eget skatkammer og hjælper i dag millioner af mennesker verden over til en bedre og sundere hverdag. Hos A. Vogel tror man på, at sundhed handler lige så meget om at leve sundt og økologisk, være glad og dyrke motion, som det handler om at lade naturens egne kræfter hjælpe én i kampen for et sundt liv.

3 3 Forandringer i hud og hår Når du kommer i overgangsalderen, bliver din hud og dit hår også påvirket af det. Det er ofte forbigående, indtil din hormonbalance falder på plads, men indtil da er der meget, du selv kan gøre. Meget tør hud: Tør og irriteret hud: Bliver huden tør og rødmende, er Bioforce-cremen rigtig god at have ved hånden. Den milde salve beroliger og fugter huden. Brug den for eksempel som en maske natten over, eller dup den på de tørre pletter. Er din hud usædvanligt tør, anbefaler vi Johannesolie, der virker som en fugtmættende kur på selv de tørreste pletter og afhjælper kløe. Brug den i de perioder, hvor du oplever, det er værst. Brug den på samme måde i håret: Smør en lille smule olie i hænderne og fordel det i hårspidserne, for eksempel om aftenen og vask håret næste morgen. På den måde når olien at trænge ind, uden at du skal gå rundt med fedtet hår. Pleje til almindelig hud: Selvom du ikke har hudproblemer, skal du naturligvis pleje din hud alligevel. Her anbefaler vi Kulsukkerrodscremen, der har en let opstrammende effekt og en mild duft. Cremen trænger hurtigt ind og er særligt god til ansigt og decolleté. Pssst: Mange kvinder oplever mundtørhed i forbindelse med overgangsalderen. Det skyldes, at de hormonelle svingninger tørrer slimhinderne ud også i munden. Brug derfor en tandpasta og en mundskyl, der ikke tørrer munden yderligere ud, og som hjælper dig med at have en frisk ånde.

4 4 Fordøjelsen: Den hemmelige kilde til velvære Selvom 30% af alle kvinder i perioder har problemer med fordøjelsen af enten den ene eller den anden slags, så er emnet stadig så tabubelagt, at mange ikke gør noget ved det. Men sandheden er, at de fleste ikke-alvorlige mavegener kan afhjælpes ganske let og helt naturligt. Derfor får du her en guide til de vigtigste kosttilskud til din fordøjelse: En oppustet fornemmelse i kroppen Stillesiddende arbejde, stress eller forkert kost kan gå ud over fordøjelsen og give tendens til oppustethed og luft i maven. Selvom vi ikke taler om det, går rigtig mange kvinder fra tid til anden rundt med de ubehagelige fornemmelser i kroppen. Kostomlægning og motion kan hjælpe på den lange bane, men hvis problemet opstår akut, og de mere langvarige løsninger ikke lige er inden for rækkevidde, kan Boldocynara hjælpe dig på vej. Boldocynara indeholder nemlig boldoblade, som stimulerer leverens galdeproduktion. Til træg mave Har du svært ved at komme på toilettet, er de nye Frugt & Fibre synketabletter med rabarber måske lige præcis det, du har brug for. Tabletterne indeholder tamarind, figen og rabarber rod, og er dermed et helt naturligt produkt. Sammen bidrager de aktive ingredienser til opretholdelsen af en regelmæssig tarmfunktion. Frugt & Fibre virker inden for 6 8 timer, så det bedste er at tage en tablet lige inden sengetid. Fås også som tyggeterninger. De vigtige mælkesyrebakterier I en daglig dosis Lactiplus får du lige så mange mælkesyrebakterier, som hvis du spiste en hel liter yoghurt. Kapslerne giver et tilskud af mælkesyrebakterier fra flere forskellige bakteriestammer. De forskellige tarmafsnit har forskelligt miljø og Lactiplus stammerne er afstemte efter disse forskellige miljøer. Lactiplus indeholder 5 milliarder mælkesyrebakterier fra 6 forskellige stammer, alle fra det anerkendte institut Rosell: Lactobacillus rhamnosus Rosell-11 Lactibacillus Helveticus Rosell-52 Lactococcus Lactis ssp Rosell-1058 Bifidobacterium longum Rosell-175 Bifidobacterium breve Rosell-70 Bifidobacterium bifidum Rosell-71

5 5 Kom nemmere igennem overgangsalderen Overgangsalderen er en svær størrelse. Nogle opdager den nærmest ikke, andre er plaget af den i årevis. Fælles for alle er, at kroppen forandrer sig, og langt de fleste oplever gener undervejs. Husk magnesium og calcium Når overgangsalderen rammer, er det også vigtigt at passe ekstra godt på knoglerne og vedligeholde et normalt energistofskifte. Med Total Cal Mag får du et daglig dosis af calcium og magnesium, der vedligeholder normale knogler og tænder, sikrer et normalt energistofskifte og mindsker træthed og udmattelse. Tørhed i intimområdet Denne problemstilling rammer langt de fleste kvinder i overgangsalderen og kan være særdeles ubehagelig. Derfor er Ellen intimcreme en rigtig god løsning, du kan anvende lige så længe, som du har brug for det. Cremen indeholder vegetabilske fedtstoffer og olie samt gavnlige bakterier af samme slags som dem, der naturligt findes i vaginaen. Cremen virker derfor på to måder: Fedtstofferne afhjælper den umiddelbare tørhed, mens mælkesyrebakterierne hjælper med at vedligeholde bakteriebalancen i intim-området. Svedeture? I overgangsalderen oplever helt op til 73% kvinder forøget svedsekretion, der både kan være til fysisk gene men også en social belastning, fordi andre mennesker tror, man har dårlig hygiejne. Det trækker desuden veksler på energiniveauet, og mange kvinder oplever øget træthed og mangel på energi. Et dagligt tilskud af blot 1 tablet Menosan kan afhjælpe øget svedsekretion. Det indeholder salvie, der mest er kendt for sin oplagte plads i urtehaven eller som staude. Men faktisk har salvie helt tilbage fra antikkens tid været anvendt til at hæmme svedsekretion, og har på den måde gjort livet lettere for mange.

6 6 Tips til trætte og tunge ben Lange, hektiske dage med masser af gøremål, og endda ofte på høje hæle, slider på ben og lægge. For nogle kvinder medfører det endda hævelser, kløe eller uro i benene, der påvirker nattesøvnen og derfor også det almene velvære. Heldigvis kan Aesculaforce Forte afhjælpe de værste gener. Naturlægemidlet er lavet på et udtræk af friske hestekastaniefrø, der aktivt modvirker væskeudsivninger og har karsammentrækkende effekt. Det betyder, at udvidede blodårer strammes op, og de fineste blodårer styrkes, samtidig med at uro i benene, kløe og nattekramper lindres. Det giver mere velvære og bedre dage. Tip: Hestekastanjefrø fås også som en gel, der er lavet på et udtræk som køler og plejer tunge og trætte ben, for eksempel under lange flyture eller køreture. Gelen virker hurtigt, dufter neutralt og køler benene i varmen.

7 7 Sund selvforkælelse Gode madvaner Måske er du allerede god til at tænke i alternativer, men alligevel kan det være godt at få et par gode idéer med på vejen. Kosten er nemlig lige så vigtig som motion og tilskud, og derfor får du her nogle gode tips til hvordan du kan lave små forandringer i kosten, der gør en kæmpe forskel: Valleforce Vitality et vallepulver, der er blandet med fibre og som blandes op i et glas vand. Valleforce Vitality er smagt til med orangearoma, mentol og grøn te-ekstrakt, der giver en frisk og mild smag til den færdige drik. Et dagligt tilskud af 2 dl vand med Valleforce Vitality giver samme mængde fibre som f.eks. 2 skiver rugbrød eller 250 g broccoli og indeholder desudenn koncentreret ostevalle med naturligt indhold af L+ mælkesyre. Drik urtete: Vand er godt, men urtete er også godt, og det hjælper dig med at sætte smag på vandet, så du husker at drikke nok i løbet af dagen. Spis brune ris i stedet for hvide: Det er et lille trick, men effekten er stor, for med brune ris får du flere fibre, mere fylde og meget mere smag. Prøv med urtesalt: Med urtesalt får du tilsat meget mere smag til maden end ved almindelig salt, og du indtager mindre salt, noget vi generelt får for meget af. Naturlig urtebouillon: Herbamare er en naturlig urtebaseret bouillon, fyldt med saft og kraft. Den består udelukkende af naturlige økologiske råvarer og smager langt bedre end de konventionelle alternativer, der er fyldt med salt og kunstige aromaer. Tag trappen De 30 minutters daglige motion gør en større forskel, end man måske lige tror, og så er det faktisk nemt nok. Tag trappen når du kan, og lad bilen stå og gå til fods ned til bageren eller tag en tur i skoven med familien lørdag eftermiddag. Det vigtige er, at du gør noget, der gør dig glad, og som ikke føles som en sur pligt. Tip: Har du trætte, ømme muskler efter motion, er Atrogel god at have ved hånden. Atrogel indeholder nemlig udtræk af guldblomme, eller Arnica Montana, der har en positiv indvirkning på ømme muskler og led, som man typisk får efter motion eller træning.

8 8 Grundkur: Husk de daglige vitaminer Spiser du sundt og alsidigt, og følger du Sundhedsstyrelsens kostråd, så er der ingen grund til at tage et dagligt tilskud af vitaminer og mineraler. Men hånden på hjertet, så er det de færreste af os, der er i stand til at spise så varieret, som vi burde, og derfor kan et tilskud af vitaminer og mineraler være et godt supplement. Biortomin er et unikt og bredt dækkende multivitamin- og mineraltilskud fra Biorto, der produceres i USA med udgangspunkt i amerikansk forskning samt med stor omhu og mange års erfaring. Der udvises stor omhyggelighed i udvælgelsen af råvarer til Biortomin, og det indeholder hverken animalske stoffer eller farvestoffer. Husk, at kosttilskud ikke må træde i stedet for en varieret kost.

9 9 Produktinformation på naturlægemidler Aesculaforce forte 50 mg (ekstrakt af almindelig hestekastaniefrø), pakningsstørrelser 30/60 stk. tabletter. Læs omhyggeligt indlægssedlen. Indikationer: Naturlægemiddel til lindring af hævelser, tyngdefølelse, kløe, nattekramper og uro i benene. Har en karsammentrækkende effekt og modvirker væskeudtrædninger. Behandling af kronisk nedsat venefunktion bør ske i samråd med læge. Dosering: Voksne: 1 tablet 2 gange dagligt. Bør kun efter aftale med læge anvendes til gravide eller børn under 18 år. Særlige advarsler og forsigtighedsregler inden brugen: Forsigtighed ved nedsat lever- og nyrefunktion. Du bør kontakte læge ved forværring af symptomer efter behandlingsstart eller ved utilfredsstillende effekt efter 6 uger. Kontakt læge hvis du bruger støttestrømper. Du bør kun stoppe med at bruge disse efter aftale med læge. Kontraindikationer: Overfølsomhed over for indholdsstofferne. Interaktioner: Kan muligvis forstærke virkningen af blodfortyndende medicin og øge risikoen for blødning, hvis du er i behandling med gigtmedicin af typen NSAID. Bivirkninger: Ikke almindelig: Hovedpine, svimmelhed, lægkramper, kvalme og synkebesvær. Forkortet produktinformation er baseret på produktresumé dateret 14. juni 2011, som kan rekvireres hos Bioforce Danmark AS på tlf Bioforce Danmark AS Håndværkervej 17B 8643 Ans Tlf

Når det knager i kroppen. Miniguide til dig, der gerne vil bevare den aktive livsstil

Når det knager i kroppen. Miniguide til dig, der gerne vil bevare den aktive livsstil Når det knager i kroppen Miniguide til dig, der gerne vil bevare den aktive livsstil En aktiv livsstil skaber værdi og velvære Motion og en aktiv livsstil går hånd i hånd med livsglæde og velvære. For

Læs mere

Tag velværet med på ferien. Miniguide til den gode ferie for hele familien

Tag velværet med på ferien. Miniguide til den gode ferie for hele familien Tag velværet med på ferien Miniguide til den gode ferie for hele familien Vejen til den vellykkede ferie Ferie er skønt! Det er de fleste af os enige om. Endelig er der tid til at slappe af, være sammen

Læs mere

MAND DIG OP! En guide til mænds sundhed Almindelige småskavanker Vandladnings besvær? Fordøjelsen Ømme muskler og led?

MAND DIG OP! En guide til mænds sundhed Almindelige småskavanker Vandladnings besvær? Fordøjelsen Ømme muskler og led? MAND DIG OP! En guide til mænds sundhed Almindelige småskavanker Tør hals, skægpest, hudirritationer, uro i benene og dårlig ånde Vandladningsbesvær? Må du ofte lade vandet? Fordøjelsen Grundlaget for

Læs mere

Kvindeliv: Sunde kvinder er glade kvinder. Miniguide til det gode liv som kvinde

Kvindeliv: Sunde kvinder er glade kvinder. Miniguide til det gode liv som kvinde Kvindeliv: Sunde kvinder er glade kvinder Miniguide til det gode liv som kvinde Kvinde, kend dine hormoner, og få velværet tilbage Vi er alle påvirkede af vores hormoner hele livet, oftest uden at vi

Læs mere

Din guide til naturlig glød

Din guide til naturlig glød Indre velvære, ydre skønhed Din guide til naturlig glød Hår og negle: Få skønne, friske lokker og stærke negle Huden: Dit velværebarometer Husk maven: Skab indre balance www.avogel.dk 2 Kære læser Er du

Læs mere

Kom godt igennem overgangsalderen

Kom godt igennem overgangsalderen Kom godt igennem overgangsalderen Lad ikke kroppen stå i vejen for det gode liv Naturprodukter og kosttil skud du kan have tillid til Produkter, der er baseret på naturens egne virkemidler Alle urter og

Læs mere

Genveje til en god fordøjelse. De bedste tips og tricks

Genveje til en god fordøjelse. De bedste tips og tricks Genveje til en god fordøjelse De bedste tips og tricks Naturprodukter og kosttilskud du kan have tillid til Produkter, der er baseret på naturens egne virkemidler Alle urter og planter er økologiske eller

Læs mere

Sundhed for hele familien

Sundhed for hele familien Sundhed for hele familien Snue og forkølelse: Sådan kommer du nemmere igennem Skrammer, sår og myggestik: Hjælp helingen på vej Fordøjelsen: Genvejen til velvære Vedligeholdelsen af et godt helbred: Så

Læs mere

Denne rive kan befri dig for trætte og tunge ben!

Denne rive kan befri dig for trætte og tunge ben! Denne rive kan befri dig for trætte og tunge ben! A.Vogel guide om hævelser og uro i benene Banebryder indenfor Naturlig helse - siden 1923 Denne rive befrier dig for trætte og tunge ben! Med den indsamlede

Læs mere

Rødkløverekstrakt og Mælkebøtteekstrakt

Rødkløverekstrakt og Mælkebøtteekstrakt Rødkløverekstrakt og Mælkebøtteekstrakt Fermenteret med mælkesyrebakterier Fermenterede urteekstrakter til dit daglige velbefindende siden 1959 Rødkløver ekstrakt Til kvinder i og efter overgangsalderen

Læs mere

clotrimazol Information til dig om svamp i underlivet

clotrimazol Information til dig om svamp i underlivet clotrimazol Information til dig om svamp i underlivet Indhold Svamp i underlivet hvad er det?...4 Faktorer der kan forårsage svampeinfektion... 6 Hvad er symptomerne?...8 Smitter svamp?... 8 Kan mænd få

Læs mere

Vink farvel til forkølelse! Naturen hjælper dig godt igennem vinterhalvåret

Vink farvel til forkølelse! Naturen hjælper dig godt igennem vinterhalvåret Vink farvel til forkølelse! Naturen hjælper dig godt igennem vinterhalvåret Naturprodukter og kosttil skud du kan have tillid til Produkter, der er baseret på naturens egne virkemidler Alle urter og planter

Læs mere

Magnesium. Connie s Guide:

Magnesium. Connie s Guide: Connie s Guide: Magnesium Magnesium er et mineral, som indgår i mange hundrede processer i kroppen. Især har det stor betydning for nerver og muskler. Magnesiummangel er et udbredt problem i den vestlige

Læs mere

Tandpleje. ved mundtørhed

Tandpleje. ved mundtørhed Tandpleje ved mundtørhed Tegn på at munden er tør Hvis du tager medicin, kan det påvirke din produktion af spyt. Det er almindeligt, at produktionen af spyt bliver normal, når din krop har vænnet sig til

Læs mere

SLIDGIGT GIGT. samt udtalt hypermobilitet kan også være medvirkende årsager til, at du får slidgigt.

SLIDGIGT GIGT. samt udtalt hypermobilitet kan også være medvirkende årsager til, at du får slidgigt. Gigt SLIDGIGT Slidgigt er den hyppigste form for gigt. Omkring halvdelen af den voksne befolkning over 40 år har tegn på slidgigt i et eller flere led og alle får det, hvis de lever længe nok. Slidgigt

Læs mere

Februar 2014. Duolac Derma+ Plus. 10,0 mia./ stick

Februar 2014. Duolac Derma+ Plus. 10,0 mia./ stick DUOLAC PRODUKTOVERSIGT Daglige behov Daglig+ Vitalitet Daglig+ Børn Rejse+ 2i1 Specielle behov Normal+ Immunforsvar Derma+ Plus Streptococcus thermophilus Lactobacillus plantarum Lactobacillus acidophilus

Læs mere

Endometriose og mave-tarmproblemer

Endometriose og mave-tarmproblemer Endometriose og mave-tarmproblemer Mange kvinder med endometriose oplever mave-tarmproblemer af den ene eller den anden slags, herunder udfordringer omkring toiletbesøg. Årsagerne til disse problemer kan

Læs mere

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :)

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) Krop & Sundhed - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) S ide 2 Krop & S u n dhed Å rgang 1, Nummer 1 Søvn - hvorfor er det så vigtigt? Søvn er en nødvendighed for alle levende væsner.

Læs mere

VITAMINER OG MINERALER

VITAMINER OG MINERALER Vitaminer og mineraler er nødvendige for at holde alle kroppens funktioner i gang. Mangel på blot et enkelt vitamin eller mineral kan bringe kroppen ud af balance. Langt de fleste danskere får tilstrækkeligt

Læs mere

Dine tænder når du bruger psykofarmaka

Dine tænder når du bruger psykofarmaka Dine tænder når du bruger psykofarmaka Når det føles anderledes Jeg blev først rigtig opmærksom på forandringerne i min mund, da nogle af mine tænder knækkede, og det gjorde ondt. I månederne forinden

Læs mere

Halsbrand og sur mave

Halsbrand og sur mave Halsbrand og sur mave Halsbrand, sur mave og mavesår Mange har prøvet at have halsbrand eller sure opstød, for eksempel i forbindelse med indtagelse af alkohol eller fedtrige måltider. Andre kender til

Læs mere

DEPRESSION DEPRESSION. både arv og de påvirkninger, du får gennem livet.

DEPRESSION DEPRESSION. både arv og de påvirkninger, du får gennem livet. Depression DEPRESSION Alle mennesker oplever kortvarige skift i deres humør. Det er helt normalt. Ved en depression derimod påvirkes både psyken og kroppen, og humøret svarer ikke til det, man normalt

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. CANESTEN, vaginalcreme 1 % Aktivt stof: Clotrimazol

Indlægsseddel: Information til brugeren. CANESTEN, vaginalcreme 1 % Aktivt stof: Clotrimazol Indlægsseddel: Information til brugeren CANESTEN, vaginalcreme 1 % Aktivt stof: Clotrimazol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Canesten uden recept. For at

Læs mere

Halsbrand og sur mave

Halsbrand og sur mave Halsbrand og sur mave HALSBRAND, SUR MAVE OG MAVESÅR Mange har prøvet at have halsbrand eller sure opstød, for eksempel i forbindelse med indtagelse af alkohol eller store måltider. Andre kender til mavesmerter,

Læs mere

Patientvejledning. Irritabel tyktarm

Patientvejledning. Irritabel tyktarm Patientvejledning Irritabel tyktarm Irritabel tyktarm er en sygdom/tilstand med oppustet mave, smerter og ændret afføring. Irritabel tyktarm kan påvirke livskvaliteten i udtalt grad. Hvor udbredt er irritabel

Læs mere

Fremmer en naturlig bakteriel balance i underlivet

Fremmer en naturlig bakteriel balance i underlivet Fremmer en naturlig bakteriel balance i underlivet De fleste kvinder påvirkes af irritation og bakteriel ubalance i underlivet på et eller flere tidspunkter i løbet af deres liv. Sådan får du en naturlig

Læs mere

Dine tænder når du bruger psykofarmaka

Dine tænder når du bruger psykofarmaka Dine tænder når du bruger psykofarmaka Når det føles anderledes Jeg blev først rigtig opmærksom på forandringerne i min mund, da nogle af mine tænder knækkede, og det gjorde ondt. I månederne forinden

Læs mere

side 1 af 7 Din biologiske alder

side 1 af 7 Din biologiske alder side 1 af 7 Din biologiske alder En ting er din kronologiske alder, altså hvor mange år, der er gået, siden du blev født. Noget andet er din biologisk alder. Altså hvor gammel din krop er rent fysisk.

Læs mere

Bakterier i maden. Hvor mange bakterier kan en enkelt bakterie blive til i løbet af seks timer ved 37 grader? a 100 b 1000 c 1.000.

Bakterier i maden. Hvor mange bakterier kan en enkelt bakterie blive til i løbet af seks timer ved 37 grader? a 100 b 1000 c 1.000. www.madklassen.dk Bakterier i maden Hvor mange bakterier kan en enkelt bakterie blive til i løbet af seks timer ved 37 grader? a 100 b 1000 c 1.000.000 X Bakterier i maden Hvordan undgår du at blive syg

Læs mere

FORSTOPPELSE OG SMERTEMEDICIN. En pjece til personer med forstoppelsesproblemer

FORSTOPPELSE OG SMERTEMEDICIN. En pjece til personer med forstoppelsesproblemer FORSTOPPELSE OG SMERTEMEDICIN En pjece til personer med forstoppelsesproblemer Forstoppelse er et hyppigt problem blandt både raske og syge og kan være meget ubehageligt. Især i forbindelse med medicinsk

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Husk Psyllium-frøskaller, hårde kapsler. Plantago ovata Forssk.

Indlægsseddel: Information til brugeren. Husk Psyllium-frøskaller, hårde kapsler. Plantago ovata Forssk. Indlægsseddel: Information til brugeren Husk Psyllium-frøskaller, hårde kapsler Plantago ovata Forssk. Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Antepsin 1g tabletter Sucralfat. Den senest reviderede indlægsseddel kan findes på

Indlægsseddel: Information til brugeren. Antepsin 1g tabletter Sucralfat. Den senest reviderede indlægsseddel kan findes på Indlægsseddel: Information til brugeren Antepsin 1g tabletter Sucralfat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Tag altid dette

Læs mere

Kosttilskudsguide til ammende

Kosttilskudsguide til ammende Kosttilskudsguide til ammende Din baby bygges af byggesten, som den får fra din ammemælk! Derfor har du som ammende de allerbedste muligheder for at give din baby en god start på livet. Først og fremmest

Læs mere

FLAD MAVE. HVORFOR, HVORDAN og HVOR HURTIGT? Mad, sukker, alkohol, fordøjelse. Fedt på maven, stress, fordøjelse, immunforsvar, lykke

FLAD MAVE. HVORFOR, HVORDAN og HVOR HURTIGT? Mad, sukker, alkohol, fordøjelse. Fedt på maven, stress, fordøjelse, immunforsvar, lykke Birgitte Nymann 2011 02-11-2011 FLAD MAVE HVORFOR, HVORDAN og HVOR HURTIGT? Spis maven flad Mad, sukker, alkohol, fordøjelse Sov maven flad Fedt på maven, stress, fordøjelse, immunforsvar, lykke Afspænd

Læs mere

Ingen parfume, farvestoffer eller parabener! Pleje af hårbunden

Ingen parfume, farvestoffer eller parabener! Pleje af hårbunden Ingen parfume, farvestoffer eller parabener! Pleje af hårbunden Får hårbunden nok opmærksomhed? Hårbunden er der ikke mange der tænker på i det daglige. Den lever sit skjulte liv dækket af hår, og først

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN. Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid

INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN. Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Trimopan, 100 mg filmovertrukne tabletter Trimethoprim Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Trimopan, 100 mg filmovertrukne tabletter Trimethoprim Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at INDLÆGSSEDDEL INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Trimopan, 100 mg filmovertrukne tabletter Trimethoprim Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. - Gem indlægssedlen.

Læs mere

Vink farvel til forkølelse! Naturen hjælper dig godt igennem dagligdagen

Vink farvel til forkølelse! Naturen hjælper dig godt igennem dagligdagen Vink farvel til forkølelse! Naturen hjælper dig godt igennem dagligdagen Naturprodukter og kosttil skud du kan have tillid til Produkter, der er baseret på naturens egne virkemidler Alle urter og planter

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren CANESTEN vaginaltabletter 100 mg, vaginaltabletter 500 mg, vaginaltabletter 500 mg + 1 % creme Aktive stof: Clotrimazol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder

Læs mere

Behandling af Myelomatose med cyklofosfamid og Dexamethason

Behandling af Myelomatose med cyklofosfamid og Dexamethason Patientinformation Behandling af Myelomatose med cyklofosfamid og Dexamethason - Hæmatologisk Afsnit Velkommen til Vejle Sygehus Medicinsk Afdeling 1 rev. aug. 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

TAK TIL Kollegaer og patienter der har været behjælpelig med kritisk gennemlæsning. copyright: SIG smerte FSK

TAK TIL Kollegaer og patienter der har været behjælpelig med kritisk gennemlæsning. copyright: SIG smerte FSK KRÆFT OG SMERTER TEKST OG IDÈ SIG-smerte Speciel Interesse Gruppe Under Fagligt Selskab for Kræftsygeplejersker Februar 2006 Nye pjecer kan rekvireres ved henvendelse til SIG smerte på email: aka@rc.aaa.dk

Læs mere

Aciclovir Hexal, 200 mg 400 mg og 800 mg, tabletter Aciclovir

Aciclovir Hexal, 200 mg 400 mg og 800 mg, tabletter Aciclovir Indlægsseddel: Information til brugeren Aciclovir Hexal, 200 mg 400 mg og 800 mg, tabletter Aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. - Gem indlægssedlen. Du kan

Læs mere

Din biologiske alder. side 1 af 6

Din biologiske alder. side 1 af 6 Din biologiske alder side 1 af 6 En ting der din kronologiske alder, altså hvor mange år der er gået, siden du blev født. Noget andet er din biologisk alder. Altså hvor gammel din krop er rent fysisk.

Læs mere

Fordøjelse. Søs Wollesen Læge

Fordøjelse. Søs Wollesen Læge Fordøjelse. Søs Wollesen Læge Du bliver hvad du spiser....nej du bliver hvad du fordøjer.. Fordøjelses-besvær Ca. 1,5 mio danskere har symptomer fra deres fordøjelsessystem i løbet af 1 år Mere end ½ mio.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN. Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid

INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN. Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægssedler opdateres løbende. Du kan se den nyeste indlægsseddel for Brentan på

Indlægssedler opdateres løbende. Du kan se den nyeste indlægsseddel for Brentan på Indlægsseddel: Information til brugeren Brentan 400 mg bløde vaginalkapsler Miconazolnitrat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Tetracyklin DAK 250 mg og 333 mg filmovertrukne tabletter Tetracyclinhydrochlorid

Tetracyklin DAK 250 mg og 333 mg filmovertrukne tabletter Tetracyclinhydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Tetracyklin DAK 250 mg og 333 mg filmovertrukne tabletter Tetracyclinhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen Gem indlægssedlen.

Læs mere

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland.

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. DBF-MIDTJYLLAND. Hvad betyder kosten og hvorfor??. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ibutop creme 50 mg/g

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ibutop creme 50 mg/g INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Ibutop creme 50 mg/g Ibuprofen Læs denne indlægsseddel grundigt. Inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Du kan få Ibutop

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL : INFORMATION TIL BRUGEREN. Redap 1 mg/g gel. Adapalen

INDLÆGSSEDDEL : INFORMATION TIL BRUGEREN. Redap 1 mg/g gel. Adapalen INDLÆGSSEDDEL : INFORMATION TIL BRUGEREN Redap 1 mg/g gel Adapalen Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. - Gem indlægssedlen.

Læs mere

MUNDTØRHED MUNDTØRHED. Når man har mundtørhed, har man fornemmelsen af ikke at have tilstrækkeligt

MUNDTØRHED MUNDTØRHED. Når man har mundtørhed, har man fornemmelsen af ikke at have tilstrækkeligt Mundtørhed MUNDTØRHED Alle mennesker oplever at have mundtørhed af og til. Det kan skyldes flere forskellige ting, fx nervøsitet, stress eller angst. Hvis du oplever mundtørhed af disse årsager, forsvinder

Læs mere

guide DE BEDSTE MIDLER MOD MAVESMERTER sider August 2013 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

guide DE BEDSTE MIDLER MOD MAVESMERTER sider August 2013 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus guide August 2013 14 sider DE BEDSTE MIDLER MOD Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 2 INDHOLD SIDE 3 Vi fylder os med piller mod forstoppelse og mavesmerter, men en del af dem er dårligt undersøgt

Læs mere

BORGERENS FORBEREDELSE TIL SUNDHEDSTJEK spørgeskema

BORGERENS FORBEREDELSE TIL SUNDHEDSTJEK spørgeskema BORGERENS FORBEREDELSE TIL SUNDHEDSTJEK spørgeskema Som forberedelse til sundhedstjekket hos din læge skal du besvare en række spørgsmål, som handler om din sundhed og dit helbred, og hvordan du i det

Læs mere

Behandling af Crohn s sygdom med lægemidlet Methotrexat

Behandling af Crohn s sygdom med lægemidlet Methotrexat Hillerød Hospital Kirurgisk Afdeling Behandling af Crohn s sygdom med lægemidlet Methotrexat Patientinformation April 2011 Forfatter: Gastro-medicinsk ambulatorium Hillerød Hospital Kirurgisk Afdeling

Læs mere

Regionshospitalet Viborg Skive. Medicinsk Afdeling Lungemedicin

Regionshospitalet Viborg Skive. Medicinsk Afdeling Lungemedicin Regionshospitalet Viborg Skive Medicinsk Afdeling Lungemedicin Mundtørhed Mundtørhed er en fornemmelse af ikke at have tilstrækkelig spyt i munden. Det har betydning for vores oplevelse af velvære samt

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Mucomyst brusetabletter 200 mg. Acetylcystein

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Mucomyst brusetabletter 200 mg. Acetylcystein INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Mucomyst brusetabletter 200 mg Acetylcystein Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Du kan tage Pinex mod svage smerter, f.eks. hovedpine, menstruationssmerter, tandpine, muskel- og ledsmerter samt for at nedsætte feber.

Du kan tage Pinex mod svage smerter, f.eks. hovedpine, menstruationssmerter, tandpine, muskel- og ledsmerter samt for at nedsætte feber. Indlægsseddel: Information til brugeren Pinex 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Pinex uden recept. For at opnå

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Lacrofarm Junior, pulver til oral opløsning, enkeltdosisbeholder Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Når hjertet banker for Kwai

Når hjertet banker for Kwai Når hjertet banker for Kwai Kwai et godt supplement Forhøjet kolesterol og åreforkalkning Fed mad til hverdag, for megen tobak og for lidt motion. Det er opskriften på, hvordan man øger blodets indhold

Læs mere

Vigtigt viden om dine kropsreaktioner

Vigtigt viden om dine kropsreaktioner Vigtigt viden om dine kropsreaktioner - når du afgifter dit underliv fri af svamp (og resten af din krop) Når du afgifter og rydder op i din krop kan der komme mange forskellige reaktioner. Det er ikke

Læs mere

Smerter. Aarhus Universitetshospital. Forord. Årsagen til smerter

Smerter. Aarhus Universitetshospital. Forord. Årsagen til smerter Smerter Forord Pjecen henvender sig til alvorligt syge patienter og deres pårørende. Ikke alle alvorligt syge patienter har smerter, men mange er bange for at få smerter. Alle kan derfor med fordel læse

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Dalacin. 10 mg/ ml kutanopløsning Til udvortes brug clindamycinphosphat

Indlægsseddel: Information til brugeren. Dalacin. 10 mg/ ml kutanopløsning Til udvortes brug clindamycinphosphat Indlægsseddel: Information til brugeren Dalacin 10 mg/ ml kutanopløsning Til udvortes brug clindamycinphosphat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden De begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Anette Opstrup, Naturlig Sundhedsplejerske

Anette Opstrup, Naturlig Sundhedsplejerske Anette Opstrup, Naturlig Sundhedsplejerske www.æblebørn.dk ved Anette Opstrup, sundhedsplejerske og behandler Side 1 Med denne guide vil jeg give dig et bud på, hvilke kosttilskud, som du kan styrke dig

Læs mere

Stemmer din reelle alder overens med din biologiske alder?

Stemmer din reelle alder overens med din biologiske alder? Stemmer din reelle alder overens med din biologiske alder? Der kan nemt være forskel på den alder din fødselsattest viser og kroppens tilstand. Vores generelle kost, drikkevaner samt levevis kan enten

Læs mere

Sådan får du stærke knogler hele livet

Sådan får du stærke knogler hele livet Sådan får du stærke knogler hele livet Knoglerne er sværere at træne end musklerne, men det kan godt lade sig gøre. Her følger en guide til, hvad du bør gøre. Af Julie Bach - redigering: Philip Dam - September

Læs mere

Vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler Vitaminer og mineraler VITAMINER OG MINERALER Vitaminer og mineraler er nødvendige for at holde alle kroppens funktioner i gang. Mangel på blot et enkelt vitamin eller mineral kan bringe kroppen ud af

Læs mere

Hjælp med hjertet GØR EN FORSKEL. Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte

Hjælp med hjertet GØR EN FORSKEL. Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte GØR EN FORSKEL Hjælp med hjertet Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte Det gode råd gør forskellen www.matas.dk Hver dag dør 19 kvinder af

Læs mere

Spørgeskema om din hverdag med muskelsygdom

Spørgeskema om din hverdag med muskelsygdom NMU-2 Spørgeskema om din hverdag med muskelsygdom Vi vil bede dig udfylde dette skema og indsende det i vedlagte svarkuvert. Du kan læse mere i det vedlagte brev. På forhånd tak! Neurologisk Ambulatorium

Læs mere

Patientinformation. Kostråd. til hæmodialysepatienter

Patientinformation. Kostråd. til hæmodialysepatienter Patientinformation Kostråd til hæmodialysepatienter Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Indledning Kosten er en vigtig del af behandlingen, når man er hæmodialysepatient Sammen med selve dialysen,

Læs mere

Spædbørn. Børn skal fyldes med kærlighed - ikke lægemidler. Men

Spædbørn. Børn skal fyldes med kærlighed - ikke lægemidler. Men Spædbørn Børn skal fyldes med kærlighed - ikke lægemidler. Men nogle gange er den kærligste behandling medicinsk. Det kan du læse mere om her i brochuren. 12069_Spædbørn_A5_boch copy.indd 2 10/07/07 13:06:57

Læs mere

Type 2 Diabetes symptomer og komplikationer Charlotte Brøns MSc. PhD. Dept. of endocrinology (Diabetes and Metabolism)

Type 2 Diabetes symptomer og komplikationer Charlotte Brøns MSc. PhD. Dept. of endocrinology (Diabetes and Metabolism) Type 2 Diabetes symptomer og komplikationer Charlotte Brøns MSc. PhD. Dept. of endocrinology (Diabetes and Metabolism) PREVIEW fællesmøde 12 maj 2015 Diabetes er et voksende globalt problem 2014 2035 WORLD

Læs mere

Kosttilskudsguide til gravide.

Kosttilskudsguide til gravide. Kosttilskudsguide til gravide. Din baby bygges af byggesten, som den får fra dig! Derfor har du som gravid de allerbedste muligheder for at give din baby en god start på livet. Først og fremmest er det

Læs mere

1. Panodil Retards virkning og hvad du skal bruge det til

1. Panodil Retards virkning og hvad du skal bruge det til Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil Retard 500 mg depottabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at

Læs mere

- En serie af kosttilskud med mælkesyrebakterier til hele familien

- En serie af kosttilskud med mælkesyrebakterier til hele familien BIFIFORM - En serie af kosttilskud med mælkesyrebakterier til hele familien MÆLKESYREBAKTERIE EKSPERT BIFIFORM Mælkesyrebakterierekspert i over 25 år KOSTTILSKUD Bifiform er ikke et hvilket som helst mælkesyrebakterieprodukt

Læs mere

Information om MEDICIN MOD ADHD Til børn og unge

Information om MEDICIN MOD ADHD Til børn og unge Til forældre og unge Information om MEDICIN MOD ADHD Til børn og unge Psykiatri og Social psykinfomidt.dk INDHOLD 03 Hvad er ADHD? 04 Hvordan behandler man ADHD? 05 Medicin mod ADHD 06 Opstart af medicin

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. theophyllin

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. theophyllin INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Theo-Dur 200 mg, depottabletter Theo-Dur 300 mg, depottabletter theophyllin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Klorzoxazon DAK tabletter 250 mg. chlorzoxazon

Indlægsseddel: Information til brugeren. Klorzoxazon DAK tabletter 250 mg. chlorzoxazon Indlægsseddel: Information til brugeren Klorzoxazon DAK tabletter 250 mg chlorzoxazon Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger

Læs mere

Spis dig sund, slank og stærk

Spis dig sund, slank og stærk Spis dig sund, slank og stærk Find den rette balance i kosten, uden at forsage alt det usunde. Test dig selv, og se hvilken mad, der passer til dig Af Krisztina Maria, februar 2013 03 Spis dig sund, slank

Læs mere

Information om Lyrica (pregabalin)

Information om Lyrica (pregabalin) Information om Lyrica (pregabalin) Denne brochure er til dig, der er i behandling med lægemidlet Lyrica, og er et supplement til den information om din sygdom og medicin, som du har fået af din læge. Hvilke

Læs mere

Kort fortalt om. Mælkesyrebakterier og tarmens funktion

Kort fortalt om. Mælkesyrebakterier og tarmens funktion Kort fortalt om Mælkesyrebakterier og tarmens funktion Tarmen - og dine mange venner! Du kender måske udtrykket Maven er din bedste ven!? Maven er rigtigt nok en god ven, og hvis den har det godt, har

Læs mere

Du kan tage Panodil mod svage smerter, f.eks. hovedpine, menstruationssmerter, tandpine, muskelog ledsmerter samt for at nedsætte feber.

Du kan tage Panodil mod svage smerter, f.eks. hovedpine, menstruationssmerter, tandpine, muskelog ledsmerter samt for at nedsætte feber. Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Panodil uden recept. For at

Læs mere

Hjælp med hjertet GØR EN FORSKEL. Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte

Hjælp med hjertet GØR EN FORSKEL. Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte GØR EN FORSKEL Hjælp med hjertet Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte Det gode råd gør forskellen www.matas.dk Hver dag dør 18 kvinder af

Læs mere

Dolol Retard. 2. Virkning

Dolol Retard. 2. Virkning Dolol Retard Læs denne information omhyggeligt før De begynder at bruge Dolol Retard Gem informationen. De får måske brug for at læse den igen. Kontakt lægen eller apoteket hvis De ønsker flere oplysninger

Læs mere

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Tillykke med din beslutning om at rense din krop ud samt at øge bevidstheden om hvad din krop har brug for af brændstof, og ikke mindst hvad den IKKE skal have.

Læs mere

prøvet at falde? frygter du at falde?

prøvet at falde? frygter du at falde? Har du også prøvet at falde? eller frygter du at falde? Husk der er altid en grund til man falder og det er ikke kun alder! Undgå fald For ældre er faldulykker den hyppigste ulykkestype. Et fald kan medføre

Læs mere

Mad, krop og sundhed Opgaver til Spisebogen

Mad, krop og sundhed Opgaver til Spisebogen Mad, krop og sundhed Opgaver til Spisebogen Forfatter Tina Krogh Materialet er støttet af Ministeriet for Børn og Undervisnings Tips- og Lottopulje 2010. Materialet inkl. billeder kan frit anvendes i undervisningssammenhænge

Læs mere

Navn: Dato: Egen læge: Hvilke(t) problemområde(r) ønsker du hjælp til at få klarhed over og forbedre?

Navn: Dato: Egen læge: Hvilke(t) problemområde(r) ønsker du hjælp til at få klarhed over og forbedre? Spørgeskema til individuel kostvejledning, hvor du bedes besvare spørgsmålene så godt du kan. Giv dig god tid og tilføj gerne yderligere forhold, du synes kan være relevante. På den sidste side skal du

Læs mere

Hjælp med hjertet. Gør en forskel. Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte

Hjælp med hjertet. Gør en forskel. Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte Gør en forskel Hjælp med hjertet Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte Det gode råd gør forskellen www.matas.dk Hver dag dør 19 kvinder af

Læs mere

Tempel hjælper mod dårlig hukommelse, træthed samt kolde hænder og fødder! - en nemmere løsning

Tempel hjælper mod dårlig hukommelse, træthed samt kolde hænder og fødder! - en nemmere løsning Tempel hjælper mod dårlig hukommelse, træthed samt kolde hænder og fødder! - en nemmere løsning En sløjfe på fingeren hjælper med hukommelsen - en nemmere løsning Tempel en nemmere løsning Der findes mange

Læs mere

Når sport giver smerter

Når sport giver smerter Når sport giver smerter Gode råd om, hvorledes du tackler smerter efter sport Smertestillende medicin hører ikke hjemme i sportstasken Sport og smertestillende medicin er generelt en dårlig kombination,

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL KOSTVEJLEDNING. Dato:

SPØRGESKEMA TIL KOSTVEJLEDNING. Dato: SPØRGESKEMA TIL KOSTVEJLEDNING Dato: Navn: Fødselsdato: Alder: Stilling: Mobil: Adresse: Postnummer og by: Email: Arbejdstider: Egen læge: Seneste kontakt: Vægt: Højde: Blodtryk: Hvilken problemstilling

Læs mere

ERNÆ- RINGS- VURDE- RING

ERNÆ- RINGS- VURDE- RING INFO Navn Bolig Kontaktperson Skemanummer ERNÆ- RINGS- VURDE- RING VIGTIGT AT VIDE OM ERNÆRING INTRODUKTION Mad er en kilde til liv og livskvalitet. Som ældre er det derfor meget vigtigt ikke at blive

Læs mere

Hjælp med hjertet. Gør en forskel. Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme. Sådan passer du på dit hjerte.

Hjælp med hjertet. Gør en forskel. Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme. Sådan passer du på dit hjerte. Det gode råd gør forskellen www.matas.dk Det gode råd gør forskellen Gør en forskel Hjælp med hjertet Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme. Sådan passer du på dit hjerte.

Læs mere

Patientinformation DBCG 04-b

Patientinformation DBCG 04-b information DBCG 04-b Behandling af brystkræft efter operation De har nu overstået operationen for brystkræft. Selvom hele svulsten er fjernet ved operationen, er der alligevel i nogle tilfælde en risiko

Læs mere

INDRE MOTIVATION ER NØGLEN TIL SUCCES

INDRE MOTIVATION ER NØGLEN TIL SUCCES INDRE MOTIVATION ER NØGLEN TIL SUCCES Af Fitnews.dk - onsdag 05. marts, 2014 http://www.fitnews.dk/artikler/indre-motivation-er-noeglen-til-succes/ ER NØGLEN TIL SUCCES INDRE MOTIVATION Træning giver øget

Læs mere

HALSBRAND OG SUR MAVE

HALSBRAND OG SUR MAVE Mange har prøvet at have halsbrand eller sure opstød, for eksempel i forbindelse med indtagelse af alkohol eller fedtrige måltider. Andre kender til mavesmerter, hvor lysten til kaffe og stærk mad forsvinder.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. CANESTEN vaginaltabletter 100 mg, vaginaltabletter 500 mg Aktive stof: Clotrimazol

Indlægsseddel: Information til brugeren. CANESTEN vaginaltabletter 100 mg, vaginaltabletter 500 mg Aktive stof: Clotrimazol Indlægsseddel: Information til brugeren CANESTEN vaginaltabletter 100 mg, vaginaltabletter 500 mg Aktive stof: Clotrimazol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel,

Læs mere

Zovir 5 % creme Aciclovir

Zovir 5 % creme Aciclovir 11. november 2016 Zovir 5 % creme Aciclovir Der findes to pakningsstørrelser af Zovir 5 % creme. Den fås med henholdsvis 10 g og 2 g med hver sin indlægsseddel. Se de følgende sider. Første indlægsseddel

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren CANESTEN vaginaltabletter 100 mg, vaginaltabletter 500 mg, vaginaltabletter 500 mg + 1 % creme Aktive stof: Clotrimazol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du

Læs mere

Kvalme og opkastning SIG til!

Kvalme og opkastning SIG til! Kvalme og opkastning SIG til! Forord Denne pjece er udarbejdet og udgivet af MSD og SIG Emesis, en landsdækkende gruppe af sygeplejersker, der beskæftiger sig med området kvalme og opkastning. Pjecens

Læs mere