Kontakt Bibliotekstorvet Hørsholm Telefon Dit link til mere viden: biblioteket.horsholm.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kontakt Bibliotekstorvet 1 2970 Hørsholm Telefon 4849 5750 horsbib@horsholm.dk. Dit link til mere viden: biblioteket.horsholm.dk"

Transkript

1 Hørsholm Bibliotek Forår 2012 Oplevelser + Aktiviteter Film Musik Debat Teater Foredrag Videnskab Workshops Udstillinger Undervisning Forfatterevents

2 Kontakt Bibliotekstorvet Hørsholm Telefon Dit link til mere viden: biblioteket.horsholm.dk Åbningstider Mandag - Fredag Lørdag Billetsalg Billetter til arrangementerne kan købes eller bestilles i bibliotekets Info og salg eller på telefon i åbningstiden.

3 Første torsdag i hver måned kl Eventyrtime for de 1½ - 4 årige Vi holder eventyrtime, hvor vi synger nogle sange, fortæller rim og remser, ser film og billeder af dyr, store biler og andre spændende ting fra hverdagen. Det foregår i børnebibliotekets eventyrrum. Første gang efter juleferien er torsdag den 5. januar kl Eventyrtimerne er for dagplejebørn og hjemmegående børn. Der kræves hverken billetter eller tilmelding. Tredje Torsdag i hver måned kl. 10 Film for de 1½ - 4 årige En gang om måneden kan dagplejebørn og hjemmegående børn besøge biblioteket og se film eller lege i biblioteket. Man kan blandt andet se små film med Mor Muh, Malle, Pingu og meget mere. Filmfremvisningen foregår i børnebibliotekets eventyrrum. Man er også meget velkommen til at medbringe mad og spise i eventyrrummet. Første gang efter jul er torsdag den 19. januar kl. 10 Der kræves hverken billetter eller tilmelding.

4 Udstillinger i foyeren i Januar Udstilling om AIDS og Læger uden Grænser i Afrika Oplev en gribende plancheudstilling om læger uden grænsers vigtige arbejde mod AIDS i Afrika. AIDS og HIV er et stort problem i Afrika. Læger uden grænser gør et stort arbejde for at hjælpe de smittede, hvoraf mange er børn. At blive HIV-smittet er heldigvis ikke længere at modtage en dødsdom. Men det kræver medicin, og medicinen koster penge. AIDS bekæmpes dog ikke kun med medicin - oplysning er også meget vigtig.

5 Fredag den 13. januar kl Sikken sæk Teater for de 1½ - 4 årige Historien foregår i et skovbryn, hvor vi møder en mand, en hest, en hare, et egern, et pindsvin og en fuglemor med unge. En sød og sjov historie med musik, sang, underfundigheder og meget mellem linjerne også til de voksne. Forestillingen spilles af Olsens Teater og varer ca. 30. min. og foregår i Børneteatersalen. Billetter 30 kr. købes i bibliotekets Info og Salg fra den 7. januar.

6 Onsdag den 18. januar kl Peter Øvig Knudsen om Hippie De ville skabe et nyt samfund. De fejlede - og forandrede Danmark. Eksperimentet, der varede i 74 dage, blev kulminationen på tre års bevidsthedsudvidende oprør indledt over hele den vestlige verden med love-ins, beat, hash og lsd. Mens ungdomsoprøret for Blekingegadebanden blev en voldelig kamp mod magthaverne, ville hippierne frigøre sig selv og skabe en ny og kærligere verden. I sit foredrag fortæller Peter Øvig Knudsen, hvorfor han har skrevet om hippiebevægelsen med udgangspunkt i samfundseksperiment i Thy i sommeren 70, hvordan han selv har været inspireret af hippiebevægelsen, og hvordan arbejdet med at skrive bogen HIPPIE har formet sig. Billetter 40 kr. købes i bibliotekets Info og Salg. Scan koden og læs mere om Hippie-projektet eller gå ind på Denne firkant er en QR-kode. Hvis du har en smartphone, kan du downloade en gratis scannerapplikation. Scanneren bruger kameraet i din smartphone og åbner automatisk hjemmesiden, når du holder kameraet hen over koden. Brug fx QR Droid Private.

7 Onsdag den 25. januar kl Krimiaften med Bo Tao Michaëlis Mød den førende ekspert på kriminalromaner i Danmark: Bo Tao Michaëlis. Bo Tao Michaëlis er udover at være ekspert i krimier mag.art. i litteraturvidenskab, gymnasielærer, universitetslærer og TV- og litteraturanmelder ved Politiken. Han står bag flere værker, blandt andet "Verdens 25 bedste kriminalromaner" (2001). Glæd dig til en aften i Bo Taos selskab og nyd et medrivende, fortællende og skarpt foredrag. Hør anmelderen og eksperten analysere, debattere og fortælle om kriminalromaner. Billetter 40 kr. købes i bibliotekets Info og Salg.

8 Fredag den 27. januar kl Bittebæk Teater for de 4 8 årige En historie om at trodse al med snilde, om et stort og ærligt hjerte i en meget lille krop. Jep! Bittebæk er meget lille. Se bare hans store brødre, Per og Poul, sikke nogle vældige fyre. De skal nok drive det til noget stort her i livet, mens Bittebæk ligeså godt kan give op på forhånd. Men det gør han bare ikke. Alligevel er han til stor irritation for brødrene og de beslutter at noget må gøres for at skaffe den lille, dumme lillebror af vejen. Forestillingen spilles af Troels Kirk Ejsing fra Teater Dunkelblå, foregår i Børneteatersalen og varer ca. 40 min. Billetter 30 kr. købes i bibliotekets Info og Salg fra den 21. januar. Tirsdag den 31. januar kl Oplev musik med computeren Ved konsulent Søren K. Jensen Udviklingen af digitale medier giver musikinteresserede helt nye muligheder, som kan udnyttes med computer: Højere lydkvalitet end CD ved download af musik, Information på internettet: anmeldelser, koncerter, baggrund, fora samt Netradio: mere end specialiserede stationer Foredraget er en guide om musik på internet og computer især med fokus på klassisk og jazz. Det er både nemt og billigt at komme i gang med brug af computer som en suveræn og fleksibel signalkilde i stereoanlæg. Se evt. mere på Billetter 20 kr. købes i bibliotekets Info og Salg.

9 Udstillinger i foyeren i Februar Spanske gader og cafeer Kunstmaleren Arne Kemmer er inspireret af storbyens mangfoldighed og lysets spil i byens rum. Motiverne er bybiilleder og mennesker i bymiljøet, der gengives med en koloristisk, abstrakt malemåde.

10 Udstillinger i foyeren i Februar Susanne Harder s porcelæn I Pavillon 7 ved Kongens Have i København har kunsthåndværker Susanne Harder værksted og butik. Hun fremstiller unika porcelæn så tyndt, at det efter brændingen fremstår lysende transparent. Det er sanseligheden i strukturen, der interesserer mig. Jeg er også inspireret af bevægelser i vand og lyset, der spejler sig i det.

11 Torsdag den 2. februar kl IT-værksted Mød op på biblioteket og få hjælp til brug af computer. Du må meget gerne medbringe egen bærbare pc. Vi kan blandt andet tilbyde hjælp med Brug biblioteket med din pc: søgning, reservering, download fra diverse bibliotekstjenester (lydbøger,e-bøger etc.) Oprettelse af mail, facebookside, netbank, nem-id Hjælp til brug af programmer så som Windows Media Player, Microsoft Office Picture Manager og andre programmer fra Windows 7 osv Vi hjælper også ved problemer med Mac-brug Torsdag den 2. februar kl Oldtiden ved Øresund års forhistorie serveret på en times tid Ved arkæolog, museumsinspektør Ole Lass Jensen Foredraget præsenterer highlights fra egnens spændende fortid. Hør blandt andet om stenalderjægernes bopladser og grave fra Nivå og Vedbæk, som regnes blandt de fineste stenalderfund i Europa. Og om rige fund fra bronzealderens gravhøje, der engang fandtes i tusindtal langs Øresundskysten. Der fortælles også om museets seneste udgravninger af oldtidsgårde ved Niverød, som kaster nyt lys over egnens dramatiske udvikling i jernalderen. Billetter 30 kr. købes i bibliotekets Info og Salg.

12 Tirsdag den 7. februar kl Torsdag den 9. februar kl PC for begyndere Hvad er en computer egentlig, og hvordan bruger jeg den? Introduktion for begyndere, bl.a. med musetræning. Tilmelding er nødvendig. Ring: eller mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån. Torsdag den 9. februar kl Det daglige brød - brød gennem år Ved ærkæolog, museumsinspektør Mette Palm For de fleste af os er et stykke brød med ost en hurtig genvej til et måltid, men sådan har det ikke altid været. Fra bondestenalderen for 6000 år siden og frem til nyere tid var brød resultatet af en lang arbejdsproces som indebar dyrkning af kornet, maling af melet og til slut bagning af brødet. Aftenens foredrag vil fortælle brødets kulturhistorie ud fra arkæologiske fund, skriftlige kilder og billeder. Billetter 30 kr. købes i bibliotekets Info og Salg.

13 Tirsdag den 14. februar kl & Se film på børnebiblioteket Vi viser film fra Filmstriben, hvor man blandt andet kan se børneklassikere, kortfilm og animationsfilm. Klokken til 14 vil der blive vist film for de mindste børn, mens der kl til vil blive vist film for de lidt større børn. Arrangementet er åbent, så kom og se med så længe du har tid og lyst. Vi sørger for snacks og drikkevarer. Der kræves ikke billetter til arrangementet. Torsdag den 16. februar kl IT-værksted Mød op på biblioteket og få hjælp til brug af computer. Du må meget gerne medbringe egen bærbare pc. Vi kan blandt andet tilbyde hjælp med Brug biblioteket med din pc: søgning, reservering, download fra diverse bibliotekstjenester (lydbøger,e-bøger etc.) Oprettelse af mail, facebookside, netbank, nem-id Hjælp til brug af programmer så som Windows Media Player, Microsoft Office Picture Manager og andre programmer fra Windows 7 osv Vi hjælper også ved problemer med Mac-brug

14 Torsdag den 16. februar kl og kl Rim & remser med Lotte Salling Kom og oplev Lotte Salling læse og lege med sproget. Lotte Salling er kendt for sine mange rim og remsebilledbøger, bl.a. Cirkus Simsalabim, Trolderim og Mit stamtræ Børnene får her mulighed for at deltage aktivt og dialogisk i sproglegene. Forældrene får desuden en håndfuld remser samt en række konkrete ideer med sig hjem til efterfølgende sprogaktiviteter med børnene. Arrangementet finder sted i vinterferien, torsdag d. 16. februar i børneteatersalen på Hørsholm Bibliotek, Kulturhus Trommen Fra kl er det henvendt til børn fra 1½ - 3 år og deres forældre. Fra kl er det for børn fra 4-6 år og deres forældre. Billetter 20 kr. købes i bibliotekets Info & Salg Torsdag den 16. februar kl Hørsholms historie Ved historiker, museumsinspektør Hans Jørgen Winther Jensen I slutningen af 30 erne og i 40 erne kæmper Socialdemokratiet og de borgerlige en tæt kamp om flertallet i sognerådet. Kampen vindes af de borgerlige, og siden har Hørsholm haft en konservativ borgmester med en meget central placering for kommunens udvikling. Et væsentligt træk i denne udvikling er boligbyggeriet. Det har et betydeligt omfang. Langt størstedelen af de opførte boliger er private parcelhuse, og kun en mindre andel er almennyttige boliger; men de private parcelhuse opføres i vid udstrækning med statsstøtte. Billetter 30 kr. købes i bibliotekets Info og Salg.

15 Fredag den 17. februar kl Fastelavnsklip Kom og klip masker og lav pynt til dit fastelavnsris! Biblioteket stiller alle materialer til rådighed - husk blot en saks. Arrangementet er for alle og foregår i børneudlånet. Der kræves ikke billet. Tirsdag den 21. februar kl (del 1) Torsdag den 23. februar kl (del 2) Undervisning i Adobe Vil du lave dit eget visitkort eller en indbydelse i et professionelt look? Du kan på dette kursus lære at arbejde i programmer, som man bruger i den professionelle verden. Der vil være mulighed for at designe dit eget logo eller du kan få hjælp til opsætning af bordkort eller festsange. På kurset vil vi se på hvad programmerne kan, så du selv kan lave visitkort, en billedkollage eller lignende. Billetter 40 kr. for to undervisningsgange købes bibliotekets i Info og Salg

16 Onsdag den 22. februar kl Intro og Workshop om netmedier Lær at bruge Filmstriben.dk, Netlydbog.dk og E-bøger. Du kan gratis og lovligt streame film og streame og downloade litteratur på din PC (ikke Mac eller Linux-styresystem) og overføre til mp3-afspiller eller tablet. Tilmelding er nødvendig. Ring: , mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån. Torsdag den 23. februar kl Billedvandring gennem Hørsholms historie Ved historiker, museumsinspektør Lisbet Hein Lisbet Hein vil føre os på en vandring gennem det gamle Hørsholm. Turen foregår dog ikke til fods, men gennem øjnene. Vi skal se nærmere på et udpluk af malerier fra Hørsholm Egns Museums samling, og billederne bliver ledsaget af en fortælling om steder og mennesker i 1800-tallets og første halvdel af 1900-tallets Hørsholm. Billetter 30 kr. købes i bibliotekets Info og Salg.

17 Fredag den 24. februar kl En heldig kartoffel Teater for de 1½ - 4 årige Jeg er sulten, siger Musen. Det er jeg også, siger Damen. Men der er kun én kogt kartoffel tilbage i kasserollen. Hvem af os skal have den?, spørger Damen. Musen mener bestemt, at kartoflen vil mætte mest i en musemave, så derfor er det klart, at den skal have kartoflen. Damen mener noget andet og siger, at Musen er grådig, men det kender Musen ikke noget til. Nu bliver der kogt flere kartofler, så de begge to kan få noget at spise. Imens vandet koger i kasserollen og duften af kartofler breder sig, fortæller Damen en herlig historie om grådighed. Nu er kartoflerne færdige: men hvor er Musen? Skulle de ikke dele? Forestillingen spilles af Randers EgnsTeater og varer ca. 40. min. Billetter 30 kr. kan købes i bibliotekets Info og Salg fra den 18. februar

18 5/ Eventyrtime 9/ Iværksættervagt 12/ Advokatvagt 13/ Sikken sæk 18/ Peter Øvig Knudsen om Hippie1 19/ Film for de 1½-4 årige 25/ Krimiaften med Bo Tao Michaëlis 26/ Advokatvagt 27/ Bittebæk 31/ Oplev musik med computeren 2/ Eventyrtime 2/ IT-værksted 2/ Oldtiden ved Øresund års forhistorie 7/ PC for begyndere 9/ PC for begyndere 9/ Advokatvagt 9/ Det daglige brød - brød gennem år 13/ Iværksættervagt 14/ Se film på børnebiblioteket (for de mindre børn) 14/ Se film på børnebiblioteket (for de større børn) 16/ Film for de 1½-4 årige 16/ IT-værksted 16/ Rim og remser med Lotte Salling 16/ Hørsholms historie / Fastelavnsklip 21/ Undervisning i Adobe (del 1) 22/ Intro og workshop om netmedier 23/ Undervisning i Adobe (del 2) 23/ Advokatvagt 23/ Billedvandring i Hørsholms historie 24/ En heldig kartoffel 28/ Undervisning i Adobe (del 1) 1/ Eventyrtime 1/ IT-værksted 1/ Undervisning i Adobe (del 2)

19 6/ PC for begyndere 8/ PC for begyndere 8/ Advokatvagt 9/ Bertha Bandit 12/ Iværksættervagt 13/ Booktalk bibliotekarer præsenterer nye bøger 15/ Film for de 1½-4 årige 15/ IT-værksted 20/ Intro og workshop om netmedier 21/ Kom i gang og kom videre med SKATs digitale tilbud 22/ Booktalk bibliotekarer præsenterer nye bøger 22/ Advokatvagt 22/ Jorden rundt på cykel med Nicolai Bangsgaard 23/ Oles nye autobil 29/ IT-værksted 29/ Zenobia koncert 12/ Eventyrtime 12/ IT-værksted 16/ Iværksættervagt 18/ Intro og workshop om netmedier 19/ Film for de 1½-4 årige 19/ Advokatvagt 20/ Højtlæsning med Sebastian Klein 26/ IT-værksted 25/ Mithorsholm.dk Digitale selvbetjeningsmuligheder 3/ Eventyrtime 3/ Advokatvagt 10/ IT-værksted 10/ Kortfilm i Norden med Ulrich Breuning 14/ Iværksættervagt 24/ IT-værksted 31/ Advokatvagt 11/ Iværksættervagt 14/ Advokatvagt

20 Tirsdag den 28. februar kl (del 1) Torsdag den 1. marts kl (del 2) Undervisning i Adobe Vil du lave dit eget visitkort eller en indbydelse i et professionelt look? Du kan på dette kursus lære at arbejde i programmer, som man bruger i den professionelle verden. Der vil være mulighed for at designe dit eget logo eller du kan få hjælp til opsætning af bordkort eller festsange. På kurset vil vi se på hvad programmerne kan, så du selv kan lave visitkort, en billedkollage eller lignende. Billetter 40 kr. for to undervisningsgange købes bibliotekets i Info og Salg Torsdag den 1. marts kl IT-værksted Mød op på biblioteket og få hjælp til brug af computer. Du må meget gerne medbringe egen bærbare pc. Vi kan blandt andet tilbyde hjælp med Brug biblioteket med din pc: søgning, reservering, download fra diverse bibliotekstjenester (lydbøger,e-bøger etc.) Oprettelse af mail, facebookside, net-bank, nem-id Hjælp til brug af programmer så som Windows Media Player, Microsoft Office Picture Manager og andre programmer fra Windows 7 osv Vi hjælper også ved problemer med Mac-brug

21 Tirsdag den 6. marts kl Torsdag den 8. marts kl PC for begyndere Hvad er en computer egentlig, og hvordan bruger jeg den? Introduktion for begyndere, bl.a. med musetræning. Tilmelding er nødvendig. Ring: , mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån. Fredag den 9. marts kl Bertha Bandit En musikalsk sørøverhistorie fortalt på kontrabas for de 3-7 årige "Der var engang en sørøverpige som hed Bertha Bandit. Hun var født og opvokset på et sørøverskib som altid var beskidt..." Sådan begynder historien om Bertha Bandit og skibskatten Listigpote. Et skattekort leder os ned på havets bund hvor søpølsen vogter over den hemmelige skat. Men hvad rummer skatten? Og hvordan kommer vi derned? Børnene deltager aktivt i skattejagten med ord, bevægelser og sørøversange. Der er lagt vægt på børnenes egen fantasi. Sørøverhistorien er fortalt og spillet af Ida Bach Jensen og varer ca. 40 min. Billetter 30 kr. kan købes i bibliotekets Info og Salg.

22 Tirsdag den 13. marts kl. 19 Booktalk - fem bibliotekarer præsenterer nye bøger på Hørsholm bibliotek Fem læselystne bibliotekarer fortæller om nye bøger de har læst og tilknytter personlige kommentarer og litterære perspektiveringer om bl.a. aktuelle tendenser. Til arrangementet udleveres et katalog og vi byder på en forfriskning undervejs. Første præsentation er tirsdag den 13. marts kl. 19, og gentages torsdag den 22. marts kl. 15. Billetter 30 kr. inklusiv forfriskning købes i bibliotekets Info & Salg. Torsdag den 15. marts kl IT-værksted Mød op på biblioteket og få hjælp til brug af computer. Du må meget gerne medbringe egen bærbare pc. Vi kan blandt andet tilbyde hjælp med Brug biblioteket med din pc: søgning, reservering, download fra diverse bibliotekstjenester (lydbøger,e-bøger etc.) Oprettelse af mail, facebookside, net-bank, nem-id Hjælp til brug af programmer så som Windows Media Player, Microsoft Office Picture Manager og andre programmer fra Windows 7 osv Vi hjælper også ved problemer med Mac-brug

23 Tirsdag den 20. marts kl Intro og Workshop om netmedier Lær at bruge Filmstriben.dk, Netlydbog.dk og E-bøger. Du kan gratis og lovligt streame film og streame og downloade litteratur på din PC (ikke Mac eller Linux-styresystem) og overføre til mp3-afspiller eller tablet. Tilmelding er nødvendig. Ring: , mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån. Onsdag d. 21. marts kl Kom i gang og kom videre med SKATs digitale tilbud SKAT tilbyder i samarbejde med biblioteket undervisning til borgere, der gerne vil vide mere om SKATs digitale tilbud. SKAT vil vise, hvordan du betjener dig selv på nettet, fx: Hvordan finder du love og regler? Hvordan ser du de oplysninger, SKAT har modtaget på dig? Hvordan kan du let få et overblik over dine egne skatteforhold? Hvordan ændrer du din forskuds eller årsopgørelse? Har du avance eller tab fra aktiehandel med på årsopgørelsen? Introduktionen foregår i Mødelokale 2 på 1. sal.

24 Torsdag den 22. marts kl. 15 Booktalk - fem bibliotekarer præsenterer nye bøger på Hørsholm bibliotek Fem læselystne bibliotekarer fortæller om nye bøger de har læst og tilknytter personlige kommentarer og litterære perspektiveringer om bl.a. aktuelle tendenser. Til arrangementet udleveres et katalog og vi byder på en forfriskning undervejs. Første præsentation er tirsdag den 13. marts kl. 19, og gentages torsdag den 22. marts kl. 15. Billetter 30 kr. inklusiv forfriskning købes i bibliotekets Info & Salg.

25 Torsdag den 22. marts kl. 19. Jorden rundt på cykel dage, km, 53 lande, 6 kontinenter, 6 cykeltasker, 1 mand og 1 cykel. Det var nogle af ingredienserne i Nicolai Bangsgaards (antropolog og eventyrer) imponerende og unikke ekspedition jorden rundt på cykel Hør (og se) blandt andet om magien og isolationen ved krydsningen gennem den australske outback, cykelstyrtet i meters højde i Tibets ubarmhjertige, iskolde mennesketomhed, hvordan de planlagte to ekspeditionsår blev til fire, sorgløse superdage på paradisiske Stillehavsøer, det chokerende jordskælv en nat i Indonesien og meget mere. Hør den personlige og livsbekræftende fortælling om højdepunkter og nedture, om glæder og savn, om livslyst og frygt. Få et forfriskende bevis på, at verden er uendeligt meget bedre end sit rygte. Billetter 30 kr. købes i bibliotekets Info & Salg. Scan koden og læs mere om Nicolai Bangsgaard Eller gå ind på Denne firkant er en QR-kode. Hvis du har en smartphone, kan du downloade en gratis scannerapplikation. Scanneren bruger kameraet i din smartphone og åbner automatisk hjemmesiden, når du holder kameraet hen over koden. Brug fx QR Droid Private.

26 Fredag 23. marts kl Oles nye autobil Teater for de 1½ - 4 årige Ole har fødselsdag. Far er klar med fødselsdagssang, lagkage og gaver. Årets bedste gave er en flot rød bil. Den kan skyde en vældig fart - og den får nok lidt for meget fart på! Da den løber bardus ind i søsters dukkehus får Ole travlt med at gøre ondt godt igen! Men hvad med stakkels dukkefar? Nu han ingen hoved har! Hvordan mon Ole klarer den? Med afsæt i den gamle børnesang er skabt en historie om en lille dreng som drenge er flest. Fortalt med musik og få ord, gennem letgenkendelige hverdagssituationer, og med en tæt publikumskontakt. Forestillingen er spillet af Teatret Aspendos og varer ca. 40. min. Billetter 30 kr. kan købes i bibliotekets Info og Salg fra den 17. marts. Torsdag den 29. marts kl IT-værksted Mød op på biblioteket og få hjælp til brug af computer. Du må meget gerne medbringe egen bærbare pc. Vi kan blandt andet tilbyde hjælp med Brug biblioteket med din pc: søgning, reservering, download fra diverse bibliotekstjenester (lydbøger,e-bøger etc.) Oprettelse af mail, facebookside, net-bank, nem-id Hjælp til brug af programmer så som Windows Media Player, Microsoft Office Picture Manager og andre programmer fra Windows 7 osv Vi hjælper også ved problemer med Mac-brug

27 Torsdag den 29. marts kl. 19 Zenobia Zenobia spiller danske højskolesange og salmer. Musikken rummer egne arrangementer af den danske sangskat og omfavner elementer af tango, folkemusik, jazz og pop. Trioen spiller også egne kompositioner sat til såvel nye som velkendte tekster. Oplev Louise Støjberg, Mette Kathrine Jensen og Charlotte Støjberg s sanselige og stemningsfulde fortolkninger Koncerten er arrangeret i samarbejde med Ældesagen Billetter 30 kr. købes i Bibliotekets Info & Salg. Scan QR-koden og hør en smagsprøve eller læs mere på Denne firkant er en QR-kode. Hvis du har en smartphone, kan du downloade en gratis scannerapplikation. Scanneren bruger kameraet i din smartphone og åbner automatisk hjemmesiden, når du holder kameraet hen over koden. Brug fx QR Droid Private.

28 Torsdag den 12. april kl IT-værksted Mød op på biblioteket og få hjælp til brug af computer. Du må meget gerne medbringe egen bærbare pc. Vi kan blandt andet tilbyde hjælp med Brug biblioteket med din pc: søgning, reservering, download fra diverse bibliotekstjenester (lydbøger,e-bøger etc.) Oprettelse af mail, facebookside, net-bank, nem-id Hjælp til brug af programmer så som Windows Media Player, Microsoft Office Picture Manager og andre programmer fra Windows 7 osv Vi hjælper også ved problemer med Mac-brug Onsdag den 18. april kl Intro og Workshop om netmedier Lær at bruge Filmstriben.dk, Netlydbog.dk og E-bøger. Du kan gratis og lovligt streame film og streame og downloade litteratur på din PC (ikke Mac eller Linux-styresystem) og overføre til mp3-afspiller eller tablet. Tilmelding er nødvendig. Ring: , mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån.

29 Fredag den 20. april kl. 15 Højtlæsning med Sebastian Klein Hør den spontane og engagerede Sebastian Klein præsentere en blanding af sine historier med et imponerende antal stemmer. Historierne bliver serveret på en overraskende og medrivende måde og i højt humør. Oplev hans skøre påfund, finurlige hjerne og utrolige energi, der fænger og underholder både børn og voksne. Billetter 30 kr. købes i bibliotekets Info & Salg. Onsdag d. 25. april kl Digitale selvbetjeningsmuligheder i Hørsholm Dette kursus henvender sig til dig, der gerne vil introduceres til Mit Hørsholm. Lær bl.a. hvordan du kan bestille pas til hele familien, anmelde skadedyr, bestille sundhedskort og skifte læge. Mit Hørsholm giver dig desuden overblik over familiens biblioteksbøger, skoleskemaer og meget mere. Introduktionen foregår i Mødelokale 2 på 1. sal.

30 Torsdag den 26. april kl & Torsdag den 10. maj kl & Torsdag den 24. maj kl IT-værksted Mød op på biblioteket og få hjælp til brug af computer. Du må meget gerne medbringe egen bærbare pc. Vi kan blandt andet tilbyde hjælp med Brug biblioteket med din pc: søgning, reservering, download fra diverse bibliotekstjenester (lydbøger,e-bøger etc.) Oprettelse af mail, facebookside, net-bank, nem-id Hjælp til brug af programmer så som Windows Media Player, Microsoft Office Picture Manager og andre programmer fra Windows 7 osv Vi hjælper også ved problemer med Mac-brug Torsdag den 10. maj kl. 19 Kortfilm i Norden I et causeri fortæller filmeksperten Ulrich Breuning om, hvad der produceres af kortfilm i de nordiske lande. Han viser eksempler på den bredtfavnende produktion af smukke og fantasifulde film, de tragiske såvel som de humoristiske, de dramatiske og følelsesfulde og ikke mindst dem, der blot skildrer hverdagens små mirakler. Ulrich Breuning har været godt omkring i det danske filmmiljø, som konsulent, biografdirektør, producer, dramaturg, filmcensor og lærer på Den danske Filmskole. Han har i skrift og tale slået mangt et slag for vigtigheden af gode filmfortællinger. Det bliver en aften med smil og glæde, men også en aften, hvor man går hjem med stof til eftertanke, leveret af nordens dygtigste kortfilminstruktører. Arrangeret i samarbejde med Foreningen Norden Rudersdal/Hørsholm. Billetter 50 kr. købes i bibliotekets Info & Salg.

31 Udstillinger i foyeren i Juni Fotoudstilling Grønlands ansigt Grønlands ansigt er titlen på Chris Christophersen's fotoudstilling, som kan opleves rundt omkring i Danmark de næste par år frem. Optagelserne har fundet sted i de fire grønlandske byer Kangerlussuaq, Ilulissat, Sisimiut og Nuuk, og portrætterer et ærligt og upoleret Grønland, fra slumkvarterets råhed, over den bjergtagende natur, til det menneskelige portræt.

32 Hver anden torsdag i hver måned kl Advokatvagten I advokatvagten kan du tale med en praktiserende advokat om dit konkrete problem. Husk at medbringe alle dokumenter som sagen drejer sig om, så advokaten har det bedste grundlag for at rådgive juridisk. Advokatvagten yder mundtlig rådgivning om hvad du bør gøre her og nu i en bestemt sag. Advokatvagten kan kun kontaktes ved personligt fremmøde. Advokatvagten kan træffes på Hørsholm Bibliotek, 1. sal i mødelokale 3. Den anden mandag i hver måned kl Iværksættervagten Erhverv.net tilbyder gratis rådgivning til iværksættere og mindre virksomheder. Få hjælp til start af virksomhed og vejledning i virksomhedsdrift. Erhverv.net tilbyder også iværksætterkurser, temakurser og spændende foredrag om iværksætteri, ledelse og virksomhedsdrift. Rådgivningen foregår på Hørsholm Bibliotek, 1. sal i mødelokale 3. Ungdommens Uddannelsesvejledning UU-Sjælsø tilbyder vejledning til unge mellem 15 og 25 år, som ikke er i en tilfredsstillende uddannelses- eller beskæftigelsessituation. Hvis du dropper ud af en uddannelse (eller er ved at gøre det) kan du henvende dig til din lokale uddannelsesvejleder på kontoret på Hørsholm Bibliotek fredag mellem 9-15 på 1. sal. Det kan dog forekomme at UU vejlederne ikke er til stede. Men du kan altid ringe eller maile for at lave en aftale med Dan Lübbers: Telefon: og mail: Palle Kristensen: Telefon: og mail:

33 Turister i Hørsholm Kommune Turistinformation året rundt på Hørsholm Bibliotek Vi tilbyder vejledning, information og turistbrochurer m.m. i bibliotekets åbningstid. Hverdage kl Lørdag kl Turistpavillonen Rungsted Strandvej 129 Telefon: Turistinformationen formidler overnatning, oplyser spise- og indkøbsmuligheder, giver tips på seværdigheder, har turforslag til fods og på cykel i og omkring Hørsholm og sælger postkort. Åbent fra den til den Tirsdag-søndag kl

34 Besøg Mediateket Vi har studiefaciliteter med Adobe-værktøjer, keyboards, musikredigeringsprogrammet Reason, playstation 3, spil og magasiner. Mangler du ro til at skrive din SRP eller AT? Skriv den på Hørsholm Bibliotek! Biblioteket byder på kaffe, the og lidt slik Print til studiepris SRP & AT-orienterede bibliotekarer hjælper dig med at komme i gang og finde de rigtige bøger og kilder. Åbent mandag-fredag kl

35

36